Hakuna Matata

2008-04-30
08:50:37

Valborgsmässoafton /S
vaknade imorse av att solen sken, blev jätteglad då det pratats om moln denna dag. Den solen jag såg var dock ytterst tillfällig då det nu är tjockt med moln ute. Det är väl bara att hålla tummarna för att det åtminstone blir en regnfri eftermiddag/kväll så man kan stå och titta på majbrasan.
Valborg är så mysigt tycker jag.... det är väl kanske lite pensionärsvarning att stå och titta på en majbrasa och lyssna på de gamla tanterna och farbröderna sjunga - men då får det väl vara det, för jag tycker det är jättemysigt... det hör liksom våren till!

Sedan fanns det ju en tid då valborg var kopplat till alkohol. Jag har ett minne av när jag var 14 eller 15 år, jag hade en tjejkompis på besök och vi hade bestämt att vi skulle ut. För att få vara ute längre så sa vi att vi skulle till ett disko, och samma lögn hade mina andra kompisar sagt. Jag orkar inte dra hela historien men första grejen var att vi gick med en folköl ett tjejgäng och möter mina föräldrar. Självklart kan vi inte gå fram med en ölburk i handen så jag säger åt min kompis att släppa den på marken. Min tanke var att detta skulle ske diskret bakom våra ryggar - men kompisen uppfatta nog inte det utan slänger iväg den åt sidan så öl skvätter åt alla håll... jag såg att pappa flina lite så vi var inte så diskreta som vi hade hoppats på :op
Det slutade i alla fall med att det blev en skittrist kväll, men eftersom vi sagt att vi skulle på disco kunde vi inte gå hem så i en timma stod vi där i tjejgänget och huttrade och försökte värma oss ufrån resterna av den stora majbrasan...
Inte så kul historia kanske men jag tycker det är lite kul att tänka på vilken planering och ansträngning det var att få till de där partykvällarna. Ibland var det skitkul, men det var rätt ofta som det blev väldigt misslyckat!

Jaja... nu ska jag åka iväg till skolan ett par timmar innan det är dags för att kasta sig på bussen in till resecentrum!

Hoppas ni får en trevlig kväll!


2008-04-29
20:54:35

Min dag... /S
Nu har jag slappat hela dagen och skjutit upp på mina måsten, men ikväll är det Desperate Housewives så nu börjar det väl bli dags att packa ryggsäcken för hemresan + packa in paketetet till L. Hatar att packa, det är så jäkla trist och vid den här årstiden är det också ganska svårt. De senaste dagarna har det ju varit rena sommarvärmen med 20 grader varmt de molniga dagarna och 30 grader i solen de fina dagarna så vi har kunnat gå i shorts. Men enligt väderleksrapporten så ser det ju ut att bli rätt trist väder i Karlstad under min vistelse där så man kanske inte ska ha för tunna kläder. Får väl se vad som får följa med...

Hihihi... idag fick jag höra en grej som kunde gjort mig förbannad, men efter den här terminen med den jobbigaste människa jag någonsin träffat i min arbetsgrupp så kunde jag inte göra annat än att skratta.
Jag vet inte hur mycket jag har berättat om ms X som jag har i min arbetsgrupp, men för att kort dra historien så är det en ensamstående tonårsmamma, strax över 30 år gammal med ett beteende som enligt mig är udda. Hon kan vara fruktansvärt otrevlig, tål inte motsägelser, avbryter ALLTID folk som berättar något, ser arbetsgruppen som sin terapigrupp men de enda problem som får stjäla tid från skolarbetet är hennes egna!
I alla fall för att komma till saken som jag fick höra idag:
M kom till mig och sa att hon var tvungen att ventilera efter en sak hon hört under morgonen. Jag antog att det handlade om ms X och jag hade full förståelse för hennes behov av att prata av sig.
Imorse när hon och ms X hade träffat på två tjejer ifrån en annan grupp så de hade pratat lite.
Till slut kläcker ms X:

- ja jag är ju den som gjort allt jobb under de andra temaområdena och driver gruppen framåt så under detta tema tänker jag bara ta det lugnt så får de göra jobbet för en gångs skull! Eller hur M...!

Det finns tre saker jag finner mycket komiskt med detta uttalande:

1. Att människan överhuvudtaget är av den uppfattningen!! Halva gruppen anser att arbetet har gått framåt... inte tack vare henne utan TROTS hennes medverkan då hon tar varje förslag till en enorm diskussion och godkänner oerhört sällan några andra förslag än sina egna!

2. Att hon vågar säga en sån sak högt... på vilket sätt låter det bra att säga att de övriga 7 medlemmarna i gruppen varit totalt onödiga... särskilt med den uppfattning som finns om henne i klassen.

3. Att hon säger en sån sak högt inför en annan gruppmedlem och dessutom försöker få denne att instämma. Det måste ju betyda att hon verkligen tror på det hon säger...

Som sagt... efter den här terminen med henne så blev jag varken chockad eller arg utan fann mest det hela komiskt... Det finns verkligen människor av alla sorter...

2008-04-29
15:31:41

Vackert men... /S
...blåsigt!
Solen skiner, himlen är blå och det är varmt - helt perfekt hade det varit om det inte varit för den lilla detalj att det blåser som attan ute! Vi gjorde ett tappert försök att luncha ute men då den ena tjejens soppa blåste av skeden och istället hamnade över hennes arm, och då man fick dra håret från ansiktet för 3511e gången så gav vi upp och gick in.
Ja arbetet idag är ju ett kapitel för sig - vi blev äntligen helt klara med dockorna och skulle börja repetera bara för att upptäcka alla brister! Det i sin tur ledde till vilda diskussioner. När klockan var 14.15 hade min energi helt tagit slut och jag gav förslaget att vi fortsätter imorgon, något som alla nappade på. Vi hade egentligen tänkt jobba över idag för att kunna vara helt lediga imorgon förmiddag men det fanns verkligen ingen energi kvar och sen var humöret inte direkt på topp efter diskussionerna.
Så nu sitter jag här utslagen hemma i soffan, jag orkade inte ens handla på vägen hem så T får klara sig utan wokat idag som jag hade tänkt från början.

Imorgon bär det i alla fall av mot Karlstad efter lunch, ska bli så himla skönt. Himla otur att J åkt på magsjukan - kommer nog hålla mig undan till på fredag kväll för att försäkra mig om att det är riskfritt, jag har verkligen INTE tid med att bli magsjuk nu när vi är mitt börjar närma oss slutspurten på kursen!
Istället får jag hitta på något annat under torsdagen och fredagen men det ska nog gå finfint med syskonbarn, Ts sommarstuga, vovven och familjen.

Nu ska jag nog ta en liten powernap innan jag slocknar totalt...

2008-04-29
13:58:37

Svar på kluringen /L
Från vilken film kommer följande citat?

"I'll be back."Rätt svar är:
Terminator

2008-04-29
13:37:47

Jag är bäst /L
... så känner jag nu. Jag lyckades få VG på båda mina arbeten i förra delkursen. Jag känner mig så jäkla stolt. Min analys av Mamman och bebin samt genustolkning på Harry Potter tyckte jag själv var extremt flummiga men jag fick fina kommentarer där läraren skrev att hon njöt av läsningen! Det ni! Så nu fick jag upp min studielust en aning vill jag lova. Nu bröt jag mot jantelagen men det måste man få göra!

Igår var jag, mamma och fadderbarnet M ute i skogen och fikade. Alla hundar inklusive Sigge-mannen var med. Det var första dagen i mitt dagmattejobb och det gick jättebra! Han har dubbelt så mycket energi som Åsa och är dubbelt så stark så det är en aning jobb. Åsa tyckte det var underbart med en polare som hon kunde få vara sig själv med. Bissi och Diva är ju väldigt klena så Åsa brukar inte få vara med och leka, men igår var den fullt ös! De sprang lösa och en stund försvann Åsa. Sen kom hon tillbaka och HÄMTADE Sigge och då försvann båda! Det var lite oroligt en kort stund men de kom jäkligt trötta tillbaka med fästningar på sig. De sprang förmodligen en bra bit bort. Så igår efter vår stund ute (3 timmar) så kom jag hem till en mindre trevlig överraskning. J har åkt på magsjukan och det syndes om vi säger så. Jag skrubbade rent toan (medan jag höll andan) och sprang i panik till tvättstugan för att försöka få bort alla bakterier/baciller som finns. Självklart skrubba jag alla handtag rena också. Jag vill absolut inte bli sjuk, allra minst i magsjukan. Förkylningar kan jag ta men när det kommer till detta då får jag panik. J mår bra idag och har inte gjort någonting annat än sovit så det verkar bra nu.

Idag var det skoltajm också. Vi var en stund i skogen och lekte (ja, det här är universitetsnivå =P). Jag har även varit ute med Sigge på en promenad och gjort mig förtjänt av lönen. Snart är det dags för Åsa att gå ut.image1065

Nu ses vi snart Sandy!

Kram Linda

PS. Låg i sängen igår helt utmattad av dagen när det kliade till i nacken precis som om något kröp på mig. Jag fick tag i något med fingrarna och upptäckte att det var en fästing! Jäkla äckligt vill jag lova!

2008-04-29
08:36:58

Tisdag /S
Solen är tillbaka :)
Tyvärr kommer vi nog vara i skolan fullt ut idag eftersom denna vecka är så kort, fast vi slutar inte senare än 14.40 så man kanske inte ska klaga :op
I eftermiddag så ska det packas för Karlstad och slå in paket i papper. Utöver det så hoppas jag på att få tid till att sitta ute i solen och läsa lite.

Ha en bra dag!

2008-04-28
15:27:36

En bra dag.. /S
Idag har jag haft en bra dag trots min motvilja att gå till skolan igår kväll. Vi har inte varit jätteeffektiva men vi har i alla fall lyckats att tillverka alla dockor som ska ingå i den dockteater som det här arbetet ska resultera i, det är bara några få detaljer kvar som vi får ta tag i imorgon.
Annars har det varit en dag fylld med fnitteranfall, enda killen i gruppen såg nästan lite rädd ut när vi andra satt och skrattade så tårarna rann åt egentligen absolut ingenting - men kul var det i alla fall!
Imorgon ska vi börja repetera pjäsen för första gången - mindre roligt då jag hatar att spela teater, men vad har man att välja på när det är det som är examinationen?!

Förutom att vi hade roligt under arbetet idag så har vi nu äntligen fått vårt kylskåp lagat, så nu ska det fungera normalt igen och vi kan köpa hem vad vi vill!
Räkningarna är betalda och det återstår nu 1,5 skoldag innan ledigheten i Karlstad... jag har inga anledningar till att vara depp!

En bra dag helt enkelt...

2008-04-28
01:14:40

Att sjunga som en ängel /L


13-åriga Andrew Johnston är en av de absolut bästa jag hört. Helt underbart! Hoppas han vinner Britain Got Talent 2008! Heja heja!

2008-04-27
18:29:49

Att ha sex så grannarna hör /L
En vän till mig och Sandra råkade häromdagen ut för något mycket underhållande (för oss som inte var med). Hon arbetar hemma som dagmamma (bor i radhusliknande) och hade föräldrasamtal med en pappa till ett av barnen. De satt ute och fikade i solen. Plötsligt började det låta konstigt. Båda två reagerade och förstod väl inte riktigt vad som lät. Pappan frågade då - Vad var det? Ungefär i samma stund gick det upp för dem att det var två magar som slog emot varandra började också ett mycket avancerat sexsnack äga rum. Ljuden kom från grannes sovrumsfönster och det var både namn och hur-jag-vill-ha-det beskrivningar som hördes. Min vän och föräldern packade snabbt ihop fikat och gick in.

Vilken fruktansvärt pinsam situation att hamna i. Inte nog med att det blir jäkligt svårt att möta grannen utan också hur tacklar man föräldern. Nu hade hon tur att den här pappan kunde skratta åt saken men en del kanske inte alls tar det så lätt. Jag kan tala om att jag skrattade så jag grät av detta och jag var mycket glad av att jag inte var med.

Har ni varit med om pinsamma grannar eller liknande situationer?


2008-04-27
17:29:47

Slappisar... /S

... det är vad jag och T har varit denna helgen då vi mest suttit och ugglat vid varsin dator eller vid TVn. Men sådana helger är också sköna att ha ibland. Just nu ser vi båda fram emot onsdag och hemresa, T blev extra sugen då han pratade med sina föräldrar i förmiddags som berättade att de äntligen har hittat den andrabil de letat efter ett tag. Tobias ser det det mer som sin bil då han antar att hans föräldrar är lediga samtidigt i sommar så att han kan åka runt i den andra bilen själv för att kunna ta sig ut i deras sommarstuga på eftermiddagarna efter jobbet... hur det blir med den saken återstår väl att se men att de skaffar sig en bil till kommer ju i alla fall att underlätta för honom i sommar i viss utsträckning.

Nu har vi precis varit på en promenad och det var riktigt varmt! Man förväntar sig av någon dum anledning att det ska bli kallt bara för att solen inte är framme, men innerst inne så vet jag ju att så inte är fallet. Skönt och lite smått svettigt!

Ser inte fram emot morgondagen och det arbete den bär med sig... men nu är det bara 2,5 dag sen drar vi mot Karlstad och 4,5 dagars ledighet :))


2008-04-27
13:48:50

Dagens kluring /L
Från vilken film kommer följande citat?

"I'll be back."


2008-04-27
13:30:55

Dansar med vargar /L
Igår satte jag i DVD:n Dansar med vargar (Dances with wolves) med Kevin Costner. Mamma hade köpt den för ett bra tag sedan och jag kom inte ihåg om jag sett den. Men nu har jag det! För er som inte vet har filmen vunnit 7 Oscars, vilket gör att jag ställer rätt höga krav. Nu kan jag säga att den är värd alla priser den kan få. Filmen handlar om officeren Dunbar (Costner) som efter ett stort fältslag under amerikanska inbördeskriget åker till en utpost i Dakota. Där lever han ensam med sin häst och en dag dyker en varg upp. Han möter även siouxstammen och allt eftersom blir han mer och mer accepterad av dem. De ger honom även namnet "Dansar med vargar". Allt eftersom tiden går tvingas till slut Dunbar välja sida, vita eller rödskinn.

Det här är en riktigt bra film men underbara miljöbilder. Men som i majoriteten i alla Oscarsvinnande filmer måste någon dö. Självklart den som gör mest ont i hjärtat hos publiken. Ja, jag grät och var helt förstörd. Jag borde inte se denna typ av film, eftersom det aldrig kan bli ett lyckligt slut. Så om du är extremt känslig så borde du inte se filmen men jag kan lugnt säga att den är värd de 173 minuterna den tog.


2008-04-27
10:07:21

Söndag /S
Då var det redan söndag! Den här helgen har gått grymt fort trots att jag hade nästan hela lördagen ledig, och inte har jag pluggat något heller men jag kanske tar tag i det i eftermiddag.
Idag är det lite mer moln på himlen men har man tur kanske det spricker upp senare - eller kanske är det bäst att det inte spricker upp för då lär man ju inte alls vilja plugga :op

T ligger och sover då han var uppe och tog hand om tvätten imorse, så nu ska jag passa på att ta min bloggrunda innan han vaknar.

Njut av er lediga söndag, det ska jag göra!

2008-04-27
03:57:26

Dagens fakta /L
William Kemmler var den första personen att dö i elektriska stolen. Han var en yxmördare från New York och avrättades den 6 Augusti år 1890.2008-04-27
03:52:10

I2, kortspel och lite till /L
Nu ska jag försöka dra igenom min dag. Den började egentligen natten till lördag när jag inte kunde somna. Klockan hann nog slå 05.00 innan mina ögon slockade. 09.30 ringde väckarklockan och det var dags att gå upp. Jag var hundvakt och trots mina mycket sena hundpromenader så hade Bissi pissat inomhus. Något som jag nu börjar (tyvärr) bli van vid. Till min lycka hade hon åtminstonde kissat ner filten och inte mina mattor. Vi hämtade upp A och drog till Plantagen, som förövrigt är ombyggt. I alla fall fanns där en figur de kallar Busfrö någonting. En jättestor figur i form av en blomma. Jag gillar inte när jag inte kan se vem som döljer sig, jag får alltid ett visst behag av jultomtar, masker, clowner och andra. Så jag höll mig på avstånd.

Det blev ett besök i skogen innan vi for vidare till den årliga I2 marten (I2 är ett ställe och marten = marknad). Det var de klassiska stånden med munkar, strumpor och indianliknande prylar. Inget nytt direkt men det är ändå skönt att gå dit. Känna dofterna och kolla. Jag fick en liten grod-berlock som jag ska försöka hitta någon fin kedja till. Vi stannade inte speciellt länge utan drog hem till A, satt i solen, spelade kort och fikade. Dagen avslutades med en mycket god pizza.

Efter maten kände jag mig konstig. Det värkte överallt och jag mådde illa. Det första jag gjorde när jag kom hem var att lägga mig ner och somna. Eftersom jag sa till J att jag inte mådde bra lät han mig sova. Jag vaknade 22.30. Så nu ligger jag här, mår fortfarande inge vidare men är pigg. Suck och stön.

Kramar!

2008-04-26
18:46:05

Wow... kan man säga mer än just wow... /S
När jag var inne och såg dessa videos hos morsansa.blogg.se så var jag bara tvungen att även visa er. Ni är nog många som sett lilla  Connie Talbot som 6 år gammal sjöng Somewhere over the rainbow i Britain got talent på ett sätt som gjorde mig(och säkert många andra) tårögd.
I alla fall finns nu andra videos där hon sjunger andra låter på ett lika imponerande sätt... Helt otrolig tjej med en underbar röst!! Lyssna och låt er imponeras...


 
Somewhere over the rainbow i brittiska Talangjakten

 2008-04-26
18:15:03

Fel... /S
...fick vädergubbarna trots allt då himlen idag varit mestadels blå med en strålande sol! Idag har vi dock inte varit ute så mycket mer än på en promenad - men det är ändå skönt att se solen!

Nu ska vi snart äta middag, T gör iordning favoriten gorgonzola, kyckling och pasta (se under kategorin recept)!
Senare ikväll blir det film och mys med melon och lite naturgodis. Myrorna som festade loss på melonresterna imorse är nu mestadels försvunna efter att jag ställde fram myrdosan igen, men det kryper fortfarande några svarta äckel på golvet!!

Måste bara avsluta med att visa en bild jag fick på min söta systerson. Han har växt massor sedan jag såg honom i påskas... världens sötaste lilla knubbis - ska bli så kul att se honom nu i valborg :)

image1064

2008-04-26
18:13:42

Svar på gårdagens kluring /L
Från vilken film kommer följande citat?

"I'm going to make him an offer he can't refuse."Rätt svar är: The Godfather (Gudfadern)2008-04-26
11:39:06

They are back...! /S
Imorse hade jag kunnat börja gråta av den syn som mötte mig...
Går in i vardagsrummet och ser att det kryllar av svarta små myror där de varit förut...men vad som var ännu äckligare var att den skål med melonskal som vi lämnat igår kryllade av myror - svarta små äckel i hela skålan och man kunde följa en svart rad av myror vandrandes mot skålen! Jag som trodde att vi äntligen blivit av med dem...

Idag är det mulet ute precis som de förvarnat oss om, men det är inte så tjockt med moln än så en promenad får det nog bli under förmiddagen. T hade en del plugg att göra i helgen så det är väl lika bra att jag också passar på att plugga lite.

Men först är det frukost som gäller...

2008-04-26
02:08:43

Dagens kluring /L
Från vilken film kommer följande citat?

"I'm going to make him an offer he can't refuse."


2008-04-26
02:03:17

Sagt av Bruce Lee /L
Don't think, feel! It is like a finger pointing away to the moon. Don't concentrate on the finger or you will miss all that heavenly glory.

I fear not the man who has practiced 10,000 kicks once, but I fear the man who has practiced one kick 10,000 times.

A quick temper will make a fool of you soon enough.2008-04-26
01:59:54

Dagens fakta /L

Världens största skola ligger är City Montessori School i Indien. Skolan har över 25.000 elever, från förskola upp till universitet.


2008-04-26
01:43:24

Vi ligger före vår tid /L
Jag är en sån som njuter av att upptäcka något före alla andra. Som den ljusa jeansjackan i högstadiet, jag var först. Nu har jag faktiskt varit före självaste Aftonbladet och några bloggare om de här jeansen. Känns bra för omväxlingens skull, annars brukar vi alltid vara sist med nya upptäckter. Mohaha.


2008-04-26
00:03:28

"Det var bättre förr" /L


Sam Cooke - Change will comeRighteous Brothers - Unchained melody

Jag har tipsat om denna låt förut, men det är verkligen den bästa som någonsin gjorts. Någon mer romantisk får man leta efter! Nu ska jag också passa på att "paxa" inför möjligvis någon gång stundande bröllop. Du får ICKE ha denna Sandra =P Den är min!

//Linda

2008-04-25
23:32:14

Ts blåbärspaj /S
Tänkte dela med mig av det recept som T gjorde sin goda blåbärspaj ifrån :)

Blåbärspaj (4 portioner)

2 ½ dl vetemjöl

knappt 1 dl socker

½ tsk bakpulver

150 g margarin eller smör

2 msk vatten


Fyllning:
3 dl
blåbär (1 pkt ca 225 g frysta blåbär är lagom)

½ dl socker


Gör så här:

Blanda mjöl, socker och bakpulver. Skär matfettet i bitar och tillsätt det. Häll i vattnet.


Arbeta snabbt samman degen. Låt den stå i kylskåp ca 15 min eller frysen 5 min.


Tryck ut halva degen i en pajform ca 15-20 cm i diameter.

Grädda den i 175°C i ca 8 min.


Fyll pajskalet med blåbär och strö över socker.

Resten av degen ska sedan tryckas ut till ett lock som täcker bären. För att göra det enkelt så brukar jag ta lite deg i taget och trycka ut den och sedan pussla ihop så gott det går.

Om man vill göra det "snyggt" så kan man kavla ut degen mellan två smörpapper och sedan skära några snitt för att ångan ska kunna dunsta.


Grädda pajen i 175°C i ca 20 minuter mitt i ugnen.


T gjorde en halv sats av receptet ovan och det tyckte vi blev cirka 4 portioner - kan vara bra att veta om man är två som ska äta som vi var och vill sluta äta blåbärspaj i flera dagar :p

2008-04-25
23:16:56

Fredag /S

Efter vår promenad tidigare idag så verkade energin ta slut totalt. T satte sig vid datorn medan jag tog med min bok ut för att sitta i solen på min favvoplats. Nu är det så att min favvoplats är typ 3 meter från en enorm fotbollsplan som denna underbara dag tydligen behövde vattnas. Så när jag sitter där i min ensamhet börjar det helt plötsligt spruta vatten i mängder från en sprinkler - tack gode gud i andra änden av planen. Men då den ena försvann så dök plötsligt en ny upp på ett helt annat ställe. Efter 20 minuter med sprinklers som kom upp ur marken överallt utom där jag satt så vågade jag inte längre lita på min lycka utan packade ihop mina grejer INNAN jag skulle få en sprinklerdusch.

Nu under kvällen har vi myst framför filmen Juno med lite rester av Ts goda blåbärspaj och med lite melon. T har precis satt igång filmen Alien vs. Predator men jag tror inte att det är en film för mig så jag ska nog snart gå och nanna istället då jag är grymt trött.
Ringde även familjen C tidigare under kvällen då de aldrig ringde mig och det visade sig att de glömt det och att de inte behövde någon barnpassning denna helgen... skönt med helledigt men jäkligt trist då jag verkligen behövt pengarna.

Hoppas ni har haft en bra lördag!


2008-04-25
21:23:49

Dagens fakta /L
Världens äldsta berg- och dalbana är Leap-The-Dips och finns i Lakemont Park i Pennsylvania. Den byggdes år 1902.  Den har renoverats och öppnades igen 1999.
2008-04-25
21:15:02

Svar på gårdagens kluring /L
Vad har 21 ögon men varken öron eller mun?Rätt svar: Tärningen

2008-04-25
14:47:57

Underbara fredag! /S
Vilken skön fredag...

Älsklingen och jag har gått en långpromenad och tittat på mängder av vitsippor så långt ögat kunde nå.
Nu har vi precis käkat lunch och tobias supergoda blåbärspaj till efterrätt.

Telefonen har fortfarande inte ringt så jag får väl ringa dem senare ikväll eller något för nu ska jag ta med mig min bok ut i solen :)
Hörs senare...

2008-04-25
11:50:08

Stupid! /S
Irriterande! På grund av att jag fick totalt hjärnsläpp igår när jag ringde familjen C för att göra upp om barnvakt så måste jag sitta inne. Jag var nämligen dum och gav honom mitt hemnummer istället för mobilnummer så nu måste jag sitta inne tills någon ur den familjen ringer så jag vet när jag ska vara barnvakt imorgon!

dumma, dumma jag!

2008-04-25
11:18:15

Tips! /S

De flesta av er kanske redan vet det, men för de få som inte vet så började Grey´s anatomy igår att sändas igen i USA!!!!!


2008-04-25
11:02:39

Kort dag! /S
Om vi inte var produktiva igår så var det inte bättre idag då vi träffades med halva gruppen frånvarande - ena tjejen bjöd på tårta då hon fyllde år. Så efter lite tårtätande och prat ute i solen så var det dags för ännu en gruppmedlem att avlägsna sig på grund av att hon skulle på ett möte.
Med tre av åtta gruppmedlemmar närvarande så kände vi att vi inte kunde åstadkomma så mycket så vi bestämde oss för att ta ledigt idag vi med.

Så nu sitter jag här hemma, har bytt om till ett par 3/4 långa jeans då det är supervarmt ute i solen idag!
Älsklingen har precis gått upp och pratar just nu med bostadsbolaget angående vårt knäppa kylskåp, sen ska jag försöka få med honom ut till min läsplats :)

Tror det får bli en liten joggingrunda senare i eftermiddag/kväll - känns som att det kan behövas efter gårdagens pizza + choklad och dagens tårtbit. Sen är det ju toppenfint väder för det också!

2008-04-25
08:35:35

Another morning /S
Sol idag med men några tunna moln finns också på himlen så kanske har vädermänniskorna har rätt om att det blir sämre i helgen.
Inatt har jag sovit illa så en dag på uni känns inte så lockande. Vi ska ju ha grupparbete så vi kan försöka komma vidare med vår dockteater, men ingen känner sig särskilt motiverad + att halva gruppen idag kommer vara frånvarande, så vi får väl se hur mycket vi får gjort idag...

Ha en bra dag!

2008-04-24
21:35:42

Halloj /S
Fy vad jag ångrar den där pizzan och det godis vi köpte... jag har de senaste två veckorna verkligen försökt hålla igen vilket visat resultat i rätt riktning på vågen och sen då att käka skit idag. Jag får väl stryka en av mina unna-mig-dagar i helgen istället :op

Jag funderar även på att eventuellt ge mig ut på en joggingtur imorgon eftermiddag, har inte bestämt mig än då jag funderar på att det kanske är liiiite för tidigt då jag ännu hostar men det är ju så lite att det kanske inte spelar någon roll... är det någon som har lite koll på sånt, ska man vara helt frisk innan man kör igång med jogging?
Både jag och T blev i alla fall supersugna på en joggingtur efter att vi såg något på MTv där det var några som joggade. Precis som T sa så är ju vädret helt perfekt nu i alla fall!

Imorgon kommer äntligen studiebidraget!! Mycket efterlängtat även om i stort sett hela bidraget kommer att gå till räkningar så är det ändå skönt att få betala de där räkningarna. Jag har även ringt familjen C för att göra upp tid om barnpassning i helgen, något de nappade på men det skulle höra av sig imorgon för att bestämma om det blir lördag eller söndag. Nu när jag fixat Ls present så måste jag ju inte ner på stan för presentletande. Jag har visserligen fortfarande syrran kvar men den presenten tror jag får vänta tills jag kommer till karlstad och har lite mer koll på hur mycket jag har att röra mig med rent ekonomiskt den kommande månaden.

Det ska i alla fall bli oerhört skönt att åka hem till Karlstad på valborg trots nyheterna om sämre väder. Dels att få träffa Dick (vovven), träffa systersonen Linus som växer som det knakar, träffa systerdottern Leyah och se henne träffa T som hon helt plötsligt tyckte jättemycket om under deras besök här - hon som varit livrädd tidigare?! Sen att fira L och att själv bli firad, sen kanske jag och syster ska upp till Sunne under fredagen då det är marknad där så då kanske man kan hinna med att säga hej till mormor, mostrar och kusiner. Tobias försöker även få mig att följa med på en tur i hans nya båt - lite sjörädd som jag är så har jag ännu inte avlagt något löfte - jag vill nog ha lite varmare vatten första IFALL man skulle plumsa i - men vi får se. Sen hoppas jag på en grillpremiär efter att man dreglat av doften av grillat här soliga eftermiddagar!

Nu ska jag lägga mig och läsa en stund innan The Office börjar på 9an.

See U tomorrow!

2008-04-24
21:15:56

Myggan är här /L
Det är inte ens maj än och jag har redan två myggbet. Ena är till och med på lillfingret. Mygg och fästningar är sommarens stora plågor. I just hate them. Har ni märkt av odjuren något än?2008-04-24
21:06:26

Invasion /L
[B+ro+f+r+Form+-+Lighting+++Alien+14+04+2008+10+26+32_edited.jpg]

Om jag kom gående och dessa lampor hängde i tunneln skulle jag börja fundera på om det var en dröm. Det ser konstigt ut och jag kan inte låta bli att associera till något endast män producerar. Men det är jag det. Denna design heter Alien och finns hos Next.

2008-04-24
18:03:55

Lazy day... /S
Idag har jag som tidigare nämnt inte varit så produktiv - det fortsatte även på hemmaplan då jag inte hade planerat dagens middag särskilt noga, tänkte bara steka upp lite pytt och ägg till det. Väl middagsdags upptäckte jag att pytten var slut!
Så nu sitter vi här med tjockismagar då vi istället tryck i oss varsin pizza :p

Ikväll ska vi se på Lyxfällan tillsammans, alltid lika fascinerande att se vilka puckon det finns! Idag var det tydligen några som köpte coca cola för 18 000 kr /år!!!!!

2008-04-24
17:43:50

Dagens kluring /L
Vad har  21 ögon men varken öron eller mun?


2008-04-24
17:40:24

Sagt av Margaret Mead /L
Vi är den första generationen som har blivit uppfostrade av TV i stället för av föräldrarna.

Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra.


2008-04-24
17:34:41

Dagens fakta /L
Barbie´s fullständiga namn är Barbara Millicent Roberts.
Tidigare fakta om Barbie.

2008-04-24
17:21:38

Nu har det gått för långt /L


Det har kommit en ny trend bland hundägarna, nämligen att låta hunden ha örhängen. Usch vad hemskt. Till vilket syfte? Det ser ju bara sjukt ut. Stackars hundar, det är väl djurplågeri så det skriker av det? Man vet ju hur det är när man själv tar hål i öronen, det gör skitont och måste hållas rent noga. Varför ska vissa förmänskliga sina djur? Jag förstår verkligen inte syftet med detta.

2008-04-24
13:56:01

Solig icke produktiv dag! /S
Vilken värdelös dag ur studiesynpunkt!
Idag har jag varit i skolan mellan 9-13 och vi har inte gjort ett skit, bara suttit och pratat men det kan ju vara skönt det också ibland :)

Nu ska jag dra med mig T ut i solen och läsa vidare i min bok, hörs ikväll!

2008-04-23
20:02:27

Done! /S
Nu har jag fixat present till L, det är inget hon har önskat sig, och jag har ingen aning om ifall hon kommer gilla det. I värsta fall får jag ta presenten så får jag hitta på något annat :)
Det är i alla fall skönt att ha fixat det, så nu blir det presentbyte under Valborg - alltid lika trevligt!

Idag har varit en bra dag, jag har tagit tag i den rena tvätten, tvättat smutstvätten, spenderat 1,5 timma i solen med min bok, tagit en promenad i solen med älsklingen, spenderat 1,5-2 timmar med att skriva på min portfolio samt handlat. Nu ska jag spendera resten av kvällen med att titta på 5ans nya dejtingprogram som verkar supertöntigt, men det är alltid kul att kolla in nya serier. Därefter blir det Barnmorskorna och sedan ska jag lägga mig och läsa i nya boken tills det är dags att nanna...

Hoppas ni har haft en bra dag!

2008-04-23
19:07:20

Rapport /L
Sandra bad om en utförlig rapport av mitt möte med Sigge!
Åsa och jag gick sisådär 16.30 till mötesplatsen. Klockan 17.05 hade fortfarande ingen Sigge dykt upp så då ringde jag. G (Sigges matte) var sen och skulle komma när som helst med bilen. Vi började med att hälsa på varandra och sedan tog G ut Sigge ur bilen. Då blev det väl en hel del skällande. En väldigt massa skällande. Så vi sprang som idioter runt med dem och lät glada som om vi lekte. Tro det eller ej men det fungerade. Efter cirka 10 minuter brydde sig inte Åsa ett dugg. Sigge var lite mer nyfiken och ville gärna slicka på Åsa. Det gick hur bra som helst och Åsa sa till när Sigge var för närgången. Vi satt/gick i solen i en timme och beslutade oss för att höras av imorgon. Då ska jag ha tänkt över detta (men jag har bestämt mig för att ta det) och så ska jag komma hem till dem så jag vet vart exakt de bor. Sammanfattningsvis kan jag säga att det var ett lyckat möte och jag hoppas på att ha ett jobb!

Efteråt gick jag och Åsa för att möta J som slutat jobbet. Så det blev en extra lång promenad idag! Man blir väldigt trött i ögonen efter att ha varit i solen två timmar i streck trots mina snygga solbrillor. Nu blir det slöa och tv tittande!

Ha det bra!

2008-04-23
15:55:44

Snart... /L
... är det dags för mig och Åsa att ta på skor och koppel för att träffa hunden Sigge. Håll tummarna för att det fungerar och jag får jobbet!


2008-04-23
15:52:36

Dagens fakta /L
En blodigel har 32 hjärnor.


2008-04-23
15:04:24

Nu äntligen... /S

...ska jag gå ut och sätta mig i solen!
Jag har skrivit klart det jag hade tänkt och nu ligger tvätten i torktumlarna så jag ska gå ut och sätta mig någon timma och läsa innan det är dags att ta ut tvätten. Jag hade hoppats på att T skulle komma hem och göra mig sällskap en stund innan han skulle iväg men han ringde nyss och tydligen följde han med kompisen direkt istället.

Vi hörs ikväll!


2008-04-23
14:16:02

Det rullar på.. /S
Solen skiner, tvättmaskinerna är fulla med tvätt och jag är verkligen på gång när det gäller skrivandet av min portfolio - när jag öppnade dokumentet så hade jag inte så mycket att välja på då jag inte alls hade skrivit så mycket som jag trodde. Så målet idag är väl att kludda ner alla mina tankar kring ett av de två teman jag ännu inte skrivit om.
Sedan måste jag ut i solen en stund - känns så illa att sitta inne men samtidigt vill jag inte lägga ner skrivandet nu när jag kommit igång. Jag och älsklingen tog en promenad i förmiddags så jag har varit ute en liten stund i alla fall...

2008-04-23
09:30:03

Onsdag /S
Ännu en dag med sol och blå himmel... det är ju nästan för bra för att vara sant!
Själv är jag precis nyvaken, ska snart äta lite frukost och sen är det lite tråkjobb då vi måste ta hand om den rena tvätten som har stått i sina ikea-kassar sedan i fredags då vi senast hade tvätttid, sen kl 12 är det dags att ta hand om den nya smutstvätten.

Idag ska jag försöka skriva lite på min portfolio, men det blir även lite läsning i solen om den håller i sig. Ikväll ska T iväg på fotbollskväll hos någon kompis så jag får underhålla mig på egen hand.

Men nu är det frulledags!

2008-04-22
20:56:50

Att söka jobb som nyexaminerad /L
Jag har kollat lite på Arbetsförmedlingens hemsida på pedagogiskt arbete. Såg nyss en annons som lät mycket bättre än många andra. Det jag fastnade för var:

Vi erbjuder :
Introduktionsår och mentor till nyexaminerade förskollärare.


Underbart! De flesta kräver erfarenheter på minst ett år, men här ger de även oss nya en chans. Detta var dock en förskola i Stockholm och anställningen börjar i höst. Men söker du jobb och kan tänka dig detta så kolla här.


2008-04-22
20:50:07

Goda nyheter /L
Enligt Värmlands folkblad kan förskolelärarna och fritidspedagogerna komma att få en löneökning med 1000 kronor i månaden. Mycket bra tycker jag eftersom sannolikheten för att få jobb i förskolan när man är färdigutbildad är större än grundskolan. Högre lön säger väl ingen nej till!


2008-04-22
20:44:03

Dagen fakta /L
Hollywood grundades år 1888 av Harvey och Daeida Wilcox, som döpte staden efter sitt sommarhus i Chicago.


2008-04-22
19:34:04

Hej! /S
Det blev inte så mycket tid i solen idag som tänkt då jag tyckte det blåste ganska kallt när jag gick och mötte Tobias. Men då vi satt ute och jobbade i en timma idag så har man ju i alla fall varit ute en del.

Annars har jag inte gjort något alls. vi har gått och muttrat lite över vårt knäppa kylskåp då Tobias upptäckte att burken med turkisk yoghurt hade frusit - mindre kul när man är mitt i matlagningen. Så nu hoppas vi att de hör av sig imorgon angående den felanmälan jag gjorde igår.

Nu ska jag snart hoppa in i duschen och därefter blir det TV med Ugly Betty och Desperate Housewives eller om jag ska börja läsa min nya bok. Imorgon är det tvättstuga som gäller, tyvärr är det mitt på dagen så man får väl hålla sig här hemma. Vi har egentligen en föreläsning men jag tänker faktiskt strunta i den då det dels inte är obligatoriskt och dels inte ett ämne som intresserar mig... Istället ska jag försöka skriva på min portfolio.. är lite svårt att fatta med det är ju faktiskt inte mer än en månad och någon vecka som det är jag har planerat att vara färdig med den så jag kan bege mig till karlstad för sommarlov.
Ser fram emot sommaren.. speciellt ska det bli kul och komma hem och kunna ringa dig L ha någon buddy att hänga med om kvällarna!

Nu är det duschen som gäller...!!

2008-04-22
18:56:52

Linda the dog whisperer /L

Dagen började med en tur till skogen. Där nybadade Diva och Bissi fick ligga i solen och samtidigt bli borstade. Så skönt. Åsa röjde runt som bara den och vi mötte även på salamandern Gert. Sen städade vi min lägenhet (hur skönt är inte det med hjälp från mami?). Jag är nog lite bortskämd.
Klockan 14 hämtade jag M och hennes bror P, vi spelade lite Wii och Monopol. Jag har också varit världens bästa dotter och gick hem till mamma och strök hennes tvätt medan hon sov. Det ni!

Nyss ringde jack rusell/kinesiska nakenhunden Sigges matte. Sigge är nämligen i behov av en dagmatte fram tills Juni. Så när ändå jag och Åsa är ute på promenix ska nu förmodligen Sigge hänga på. En timme om dagen medan matte jobbar. Jag ska ändå ut så varför inte få lite cash samtidigt för mödan? Vi ska träffas imorgon och se hur det går. Sigge har nämligen också för bara två veckor sedan blivit biten av en annan hund, men båda behöver ju träna på att träffa främmande hundar så detta kanske är ett utmärkt tillfälle. Jag funderar på om jag ska göra en Ceasar och binda Åsa så hon inte ser Sigge innan och låta dem helt plötsligt gå brevid varandra. Men det kanske bara går när den ena hunden är lugn? Ingen av dem är ju aggressiva men man vet ju aldrig. Vi får se hur vi gör.
Vilket är det bästa sättet för hundar att mötas för första gången? Vi kommer i alla fall vara på en neutral plan. Hur är det med en icke-kastrerad hanhund och en tik?Lilla Sigge

2008-04-22
14:56:38

Vill ha... /S
Såg att min stora förebild gällande hundägare, Cesar Milan nu har fått en av sina böcker översatt! I boken berättar han personligt om sitt arbete med störda hundar och om sin syn på hur man bäst kommunicerar med hundar. Han visar hur hundar tänker och agerar och hur man bygger upp en harmonisk relation till hunden, allt för att hunden ska fungera tillsammans med oss människor.


Cesar säger att man ska se världen med hundens ögon, för då ser man att det vi ger hunden kanske inte alls är det som hunden mest behöver. För att lyckas med hundinnehavet måste man också inse att hunden är ett flockdjur och har en medfödd flockinstinkt. Vi måste alltså förstå hundens natur och levnadsvillkor för att lyckas.


Originaltitel: Cesar´s Way - The Natural, Everyday Guide to Understanding & Correcting Common Dog Problems


Tror inte att den kommit ut ännu, men när den gör det så kommer den genast att beställas hem till lilla mig :)

2008-04-22
14:24:30

Hellu /S
Då var första skoldagen på en vecka avklarad, det gick rätt bra då vi arbetade två och två så vi slapp några hetsiga diskussioner. Men det blev lite tufft mot slutet då min näsa var helt täppt, men som tur var så slutade vi en timma tidigare. Så nu har jag varit förbi och lånat en ny bok som jag ska ta med mig ut i solen. Gäller ju att ta till vara på solen då jag hörde att det skulle bli sämre i helgen :(

Så ut och njut av solen!!

2008-04-22
08:31:26

En halvtimma.. /S
... sen är det dags att ge sig iväg! Känner inte alls för det... Jag har vaknat massor av gånger inatt och under morgonen så jag är lite trött, sen är jag fortfarande snuvig. Men det blir kanske bättre lite senare under dagen.

Ja nu får vi se vad det blir idag, jag har ju missat en del så jag är inte alls med känner jag, även om jag fått skriftliga protokoll på allt så är det svårt att ha koll på allt.

Ha en bra dag, vi hörs!

2008-04-21
22:07:08

I'm going crazy! /S
Jag blir tokig! Det går aldrig över, det bara förändras... jag har haft huvudvärk, varit tömd på energi, varm och kallsvettig, illamående, hostat, slem i halsen, värk i benet, kraxat som en kråka och nu har jag nått nästa stadie som innebär torrhosta(för det mesta med enstaka slemhosta), snor och nysningar....

Imorgon ska jag i alla fall till skolan, känns lite tungt då man inte är 100% pigg och frisk och jag vet hur intensiva våra basgruppsträffar är men någon gång måste man ju återvända och nu har jag varit hemma i en vecka och varit sjuk, min grupp är inte den mest förstående gruppen heller så man vågar inte vara hemma hur länge som helst heller...

Usch vad negativ jag är... ! Idag har jag i alla fall läst ut min bok - den var rätt kass, hände alldeles för lite och inga direkt lovestorys heller så boken Framtidens Hemmafruar är inget jag kan rekommendera. Om jag hinner och orkar så blir det en liten sväng förbi bibblan för att låna en ny bok imorgon, är så skönt att sitta ute och läsa nu när det varit så fint väder!

Nu ska jag snart gå och nanna, bäst att i alla fall se till att vara utsövd inför morgondagens arbete, är ju inte så van vid att gå upp så tidigt, eller anstränga mig så det blir en lugn cykeltur till skolan imorgon.

Hoppas ni har haft en fin dag, natti natt!

2008-04-21
20:46:17

Äckligast /L
Våra ställen för att kunna släppa ut hundarna minskar allt mer. Nyss var jag och mamma ute med alla tre. Vi var vid gräsmattan bakom mammas hus och hundarna sprang lösa. Alla tre sprang till hörnet av en av byggnaderna och mumsade på någonting. Detta visade sig vara mänsklig avföring. Brevid låg en stor PET-flaska med avföring runt om, precis som om någon kört upp den. (Vilket jag verkligen inte hoppas, jag önskar/hoppas/tänker för att inte bli knäpp att det är någon som lekt med flaskan i högen efteråt.) Hur som helst är detta bland det äckligaste jag varit med om. Nu har Åsa borstat tänderna men vad jag kunna känna så hade hon inte ätit något, till skillnad från två andra hundar.

Äckligast nummer två idag är att två i min studiegrupp har eller har haft magsjuka. Jag som avskyr (och det är jag nog inte ensam om) denna hemska sjukdom proppade i min vitpepparkorn. Hoppas det hjälper.

Nu är det snart dags för fyra brudar att synas i TV3:s ruta.

Ha de!

2008-04-21
18:14:22

Min dag /S
Det blev 1,5 timma i solen för när ett gigantiskt moln täckte solen för tredje gången så gav jag upp och fortsatte läsningen hemma istället.

Nu har vi precis käkat mat, idag fick det bli lasagne - vanligtvis en av mina favoriträtter men någonstans på vägen blev det inte riktigt rätt då det inte var lika supergott som det brukar. Mitt stora irritationsmoment nr 1 för tillfället är min retliga hosta - det killar i halsen konstant vilket hela tiden leder till att jag måste hosta vilket i längden blir väldigt tröttsamt!!

Dagens sista måste är att ta tag i disken. Sen kanske det blir en promenad som avslutas vid affären - har nämligen ett enormt sug just nu efter cashewnötter doppade i yoghurt. Det som är så bra med naturgodis är att det är så dyrt så man vågar ju knappt fylla botten på påsen.. blir aldrig att man frossar på samma sätt som med godis! Sen är det ju väldigt gott också... tyvärr är utbudet av naturgodis lite magert i den här Konsumbutiken, men det är ju bättre än inget!

Pratade en snabbis med mamma förut som berättade att Dick skulle in och ta blodprover nu under kvällen. Förmodligen ska han äta antibiotika så nu gäller det bara att hålla tummarna för att den eller blodproven leder till en förbättring av han hälta! Längtar så efter nästa vecka när jag får åka hem och träffa min goding...

2008-04-21
16:34:08

Tips! /S
Nu finns det möjlighet att surfa miljövänligt!

Det enda man behöver göra är att använda sökmotorn http://www.ecocho.se/

En ny sökmotor som kämpar för klimatförändring!

För var 1000:e sökning odlar Ecocho upp till 2 träd
- detta neutraliserar ett ton av växthusgaser.
De bekostar träden med hjälp av reklam på webbsidan.

Cho Cho


För varje 1000:e sökning planterar 2 träd som i sin tur neutraliserar ett ton växthusgaser.


2008-04-21
11:50:55

I am ready! /S
Felanmälan på kylskåpet är gjord, Mp3-spelaren är laddad och fylld med lite ny musik, solen är i rätt läge!
Nu ska jag ta på mig mina solbrillor och ta med mig min bok ut i solen!

Vi hörs i eftermiddag!

2008-04-21
09:54:45

Måndag! /S

Så var det måndag och en ny vecka och min sista sjukdag hemma för imorgon går jag till skolan oavsett! Idag är jag lite snuvig, något jag inte varit direkt de andra dagarna.

Solen skiner med något enstaka moln på himlen, hoppas det blir lika soligt och fint som igår så man kan gå ut och läsa även idag. Annars så är planen att kanske få lite pluggat för egen del, sen måste jag ringa bostadsbolaget om vårt knäppa kylskåp som är svinkallt trots att vi har det inställt på lägsta möjliga temperatur - i lördags när Tobbe skulle skära salladen så var den nästan djupfryst!

Nu är det dags för frukost!

Hej så länge...


2008-04-20
23:15:14

Tävling hos Salong Jessica /L
image604

Hos Salong Jessica kan man vinna detta roliga paket med skönhetsprodukter till ett värde av 1200 kronor! Ni behöver inte anmäla er ni också, då ökar ju min chans men jag vill ligga i plus hos domaren så jag skriver ett inlägg ändå. =D Tävlingen håller på tom måndagen 28/4 klockan 21.00. Kram!

2008-04-20
19:39:31

favvolåten för tillfället...! /S
Nothing Like You And I (The Perishers)

We spent some time together
walking
spent some time just talking
about who we were
You held my hand so very tightly
and told me what we could be dreaming of
There's nothing like you and I, nothing like you and I
There's nothing like you and I

We spent some time together
drinking
spent some time just thinking
about days of joy
as our heart started beating faster
I recalled your laughter
from long ago
There's nothing like you and I, nothing like you and I
There's nothing like you and I

We spent som time together
crying
spent some time just trying
to let each other go
I held your hand so very tightly
and told you what I would be
dreaming of
There is nothing like you and i, nothing like you and I
There's nothing like you and I

So why do I even try
there is nothing like you and I...

 
image1063

2008-04-20
18:15:42

3 av 4 /S
Promenad, dammsugning, middag... det är 3 av de 4 saker som stod på min lista tidigare idag, det enda som återstår nu är att städa badrummet sen ska jag ta en lång härlig dusch, en välbehövlig sådan också... va ju supervarmt när vi gick vår promenad förut och eftersom jag varit krasslig så vågade jag inte ta av mig jackan så jag kände mig lite fånig när man mötte personer i shorts och t-shirt och jag själv kom i min fleecefodrade skaljacka :op

Hoppas ni har haft en skön dag i solen!

2008-04-20
16:02:18

Trött jägare /L
image1062

Som jag skrev, Åsa är jäkligt trött. Halvligger/sitter och slöar i husses famn.

2008-04-20
15:56:33

Lovely day! /S
Underbara söndag!
Idag har varit en riktig läsardag, har i stort sett läst hela dagen sedan kl 12.15 då vi tog med oss filten och gick ut och lade oss med varsin bok. Tyvärr var vår nyfunna favvoplats inte så lyckad idag då det var fotbollsmatch på G så vi fick leta upp ett annat ställe - funkade bra där med men det skyddade inte lika bra mot vind tyvärr. Efter en timma tröttnade T och ville gå hem, och själv ville jag inte ligga kvar själv så jag följde med och bytte ut filt och skön sol mot vår sköna soffa medan T var duktig och satte sig med sin programmering istället.

Eftersom vädret fortfarande är toppen ska jag försöka få med mig T på en promenad innan det är dags för middag som idag kommer bestå av våfflor :9
Det går framåt för mig tror jag, inte längre halsont och jag kraxar inte lika mycket, men jag har fortfarande slem i halsen och hostan består, men imorgon ska jag nog återgå till skolan om det nu inte skulle helt plötsligt vända igen, men det tror jag inte.

Sen ska jag nog köra en mindre städrunda innan jag hoppar in i duschen så att jag går in i nästa vecka någorlunda frisk och utan det dåliga samvetet över den uteblivna städningen som jag har tänkt ta tag i sedan förra helgen!


2008-04-20
15:38:54

Lite shoppat /L
image1058

Mamma och jag var ute igår och kollade lite. Jag valde och hon betalade... bästa sättet att shoppa på =] Jag kom hem med tre nya diadem (guld, silver med fjäril, svart), ett par jättesöta guldfärgade örhängen med gula blommor, ett par snygga solbrillor och två par tunna tygskor. Bra att ha när Åsa vill ut!

image1059

image1061

2008-04-20
15:18:51

Åsa in action /L


Idag när vi var ute hittade Åsa någonting jättespännande nere i jorden. Jag vet inte vad, men hon blev heltokig i alla fall. Nu ligger hon och sover, allt jagande tog energin ur henne.

2008-04-20
14:58:11

Dagens fakta /L
Världens mest sålda album är enligt Guinness Rekordbok Michael Jacksons Thriller. Albumet gavs ut 1 december år 1981 och har sålts i 65 miljoner exemplar (enligt rekordet), men siffran sägs nu vara 104 miljoner.


2008-04-20
11:45:25

Hej på er! /S
Ännu en dag med solsken... kan det bli bättre?! Här har vi sovit tills för en stund sedan, 11 känns numera som en sorts magisk gräns för min del, att sova längre känns som ett slöseri med dagen... men smaken är som baken och alla är vi olika!
Läget idag gällande min hälsa är i stort sett oförändrat, jag kraxar fortfarande som en kråka men däremot gör det inte lika ont, men det hinner ju också förändras under dagen så det är väl som sagt inte så stor idé att uttala sig om det.

Idag ska jag hålla tummarna och bege mig till min nyfunna läs plats som ligger alldeles intill en fotbollsplan, så det gäller att hoppas på att det inte är träning eller match. Så dit ska jag nog gå en timma eller två med min bok, får se om jag kanske är duktig och tar med mig någon kursbok också.
Stackars T som ska plugga programmering får ju sitta inne och uggla vid datorn, men jag ska försöka dra med honom ut en stund i alla fall.

Nu är det dags för frukost, hörs i eftermiddag!

2008-04-19
18:07:36

Taking it easy... /S

Idag har jag spenderat ännu en dag på soffan, läst lite och slötittat på TV. Min hals blir bara sämre och sämre känns det som och det är väl bara en tidsfråga innan min röst försvinner.
Middagen har vi redan käkat, det fick bli Ts nya favorit Oreganokyckling (se under kategorin Recept) och därefter en kort promenad för att skaka ner maten i magen :)


Ikväll blir det nog mys framför Tvn med något gott till tillsammans med älsklingen som oroväckande nog har hostat lite smått han med... hoppas bara inte han ska behöva få den här skiten efter mig...!


2008-04-19
14:59:45

Vem dör i Sex and the city? /L
Cynthia Nixon som spelar Miranda har avslöjat att någon kommer dö i den kommande Sex and the city-filmen. Döden ska påverka Sarah Jessica Parkers karaktär Carrie. Jag tror det kan vara Mr. Big, vem tror du?

Artikeln


2008-04-19
14:50:52

Skärpning människa /L
Vi har ett ställe som vi släpper ut hundarna på. Där de får springa fritt och nosa! Denna vecka har stället varit ockuperat av ett gäng med husvagnar, så vi har inte kunnat vara där. I morse upptäckte vi att de åkt, men lämnat ALLT skräp efter sig. Stora svarta säckar, chipspåsar, brödlimpor, verkligen all skit de hade låg kvar. Det såg ut som rena soptippen (Detta trots att återvinningsentralen ligger nära). Så nu kan vi inte vara där längre. Fy fan vad arg och ledsen man blir på människor som förstör! Skärp er!


2008-04-19
14:45:31

Dagens fakta /L
Enligt ett italienskt forskarlag viftar glada hundar på svansen åt höger och hundar som inte är glada viftar på svansen åt vänster.

De italienska forskarna gjorde experiment på 30 hundar av olika raser och filmade hundarnas reaktioner när de fick se sin ägare, en främmande människa, en katt eller en stor hund. När hundarna såg en människa eller en katt viftade de på svansen åt höger till skillnad från när de såg den stora okända hunden, då viftade de på svansen till vänster. Forskarna noterade även att hundarna viftade på svansen till vänster när de lämnades ensamma.

Förklaringen till varför hundarna viftar till vänster och till höger tror man ligger i hur känslorna hanteras i höger och vänster hjärnhalva.2008-04-19
14:42:08

Svar på kluringen /L
Från vilken film kommer följande citat?

This one time, at band camp, I stuck a flute in my pussy.Rätt svar är: American Pie

2008-04-19
13:47:09

Inga presenter :( /S

Jag var kanske inte riktigt så frisk som jag trodde. Det räckte med bussresan in till stan, sen mådde jag illa och strosade in och ut ur affärerna utan att egentligen titta särskilt noga. Sen var det massor av folk och den kombinationen gjorde att jag efter en timma på stan åter satt på bussen men denna gång på väg hem. Den resan ökade bara mitt påbörjade illamående så jag fick gå av någon hållplats tidigare och gå hem. Nu är jag hemma och illamåendet är i stort sett borta, med den även min energi. Min hals har blivit sämre :(
Så i fortsättningen ska jag inte säga att jag är på väg att bli bättre för varje gång jag gör det så verkar jag bli sämre!

Jag vet inte ens vad jag är sjuk i...förkylning`? Jag mår illa lite då och då, jag har ont i halsen och hostar - hörs att det rosslar lite, jag har de tidigare nätterna kallsvettats ORDENTLIGT, jag har haft värk i högerben, jag har haft ont i huvudet, och jag har varit tömd på energi... försök pussla ihop det till en sjukdom så kan ni väl tala om för mig vad det är :op

Nu ska jag lägga mig i soffan och tycka lite synd om mig själv...

Vi får väl se om jag hinner inhandla några födelsedagspresenter innan Karlstadresan, annars får det bli en sen leverans  av dem helt enkelt!

PS. Grattis till min lilla kusin som idag blir 10år! DS.


2008-04-19
09:57:08

Yes! /S
Nu är jag äntligen på bättringsvägen! Första natten som jag INTE var totalt genomsvettig och fick ligga i lakan fuktiga av min egen svett :p Jag känner inte heller något i huvudet, det enda spår som finns kvar just för tillfället är halsont och lite hosta men bara man är pigg så är det ju inget som hindrar en från att återgå till det normala.

Idag ska jag nog ner på stan och leta lite presenter. Är lite sugen på att köpa något till mig själv också men vi får se, är ju kanske lite dumt eftersom vi inte får fullt bidrag nästa månad så det är väl bäst att försöka lägga undan eventuella överskott denna månad :( Jag är sugen på allt! Ett par nya sommarskor då de jag köpte förra året gav mig skavsår, ett par jeans då jag nu har ett enda par byxor som jag verkligen trivs i, sen är det ju alltid kul med nya tröjor och det är inte direkt som att jag har supermånga tröjor heller. Jag har sett ett blommigt linne ifrån Gina Tricot på en tjejs blogg som jag gillade, har inte varit inne där de senaste gångerna då jag inte alls gillat vad jag sett utifrån men tydligen har det alltså gömt sig något fint plagg mellan alla de hemska!

Älsklingen ligger fortfarande i sängen, han skulle sova lääääänge idag och sen var det plugg som gällde i helgen så jag kan nog inte räkna med något sällskap till stan :(
Solen skiner idag igen så jag ska inte bli långvarig på stan nu när jag hittat ett toppenbra solställe ute, så dit ska jag återvända med min bok om solen fortfarande är molnfri efter min runda på stan :))

God morgon förresten, hoppas ni sovit gott!

2008-04-18
18:59:46

Friday night dinner :) /S
Nu har vi precis käkat middag, tror det var ganska gott men jag mår inte så bra utan känner mig yr och lite halv illamående så jag njöt väl kanske inte fullt ut... Men T tyckte det var jättegott! Sen hade vi även köpt hem vitlöksbaugetter - såååå gott!

Jag testade ett nytt recept som jag hittade på nätet. Det var en sås med kantareller, och med tanke på att vi fick ungefär 1 liter med kantareller av svärföräldrarna i höstas som bara legat orörd i frysen så passade det ju väldigt bra.

För att lite snabbt ge er receptet:

4 portioner Philadelphia/kantarellsås

100 g philadelphiaost orginal (jag tog ca 150 g)
5 dl kantareller (inget svampfan så det blev nog snarare 3 dl)
1 st röd chili (glömsk som man är fick man ta pulver istället för färsk chili)
salt + peppar
80g färsk spenat (sådan lyx har man inte råd med :op)

Serveras med pasta

Till det åt vi gnocchipasta. Som sagt, jag kan nog inte ge en rättvis bild av det då jag inte hade någon riktig matlust, men T tyckte det var jättegott och att vi skulle göra det igen :)
Sen var han faktiskt så söt att han erbjöd sig att ta disken då jag kände mig lite hängig. Nu sitter jag och tittar på Astrid Lindgrens sköna figur Madicken som SVT visar. Trodde ju som sagt jag var på bättringsvägen men nu känns det mer tveksamt. Utöver att jag känner mig hängig så värker det något otroligt i mitt högerben från mitt knä och ner i foten, påminner ungefär om växtvärk, och som vi alla minns så är det inte särskilt skönt!
Ikväll ska jag nog kolla på någon film, sportintresserade älsklingen har jag föst in i sovrummet då han ville se hockeyn.

Hoppas ni får en skön kväll!

2008-04-18
15:41:14

Såååå skönt! /S

Nu är jag och älsklingen hemkomna. Det blev en minipromenad bort till den stora fotbollsplanen ca 250 m bort där vi hittade en superbra plats. Så vi lade ut picknicfilten och lutade oss mot det stora stenblocket, jag med en bok och T med sin mp3-spelare. Det var så himla varmt och skönt, men efter en timma tog träsmaken i baken överhanden...

Men skönt var det!


2008-04-18
14:18:31

Bättre och bättre /S

Det är så skönt att slippa huvudvärken idag! Nu är det bara att jag känner mig lite seg och hostan som återstår för förhoppningsvis slipper jag någon mer huvudvärk och är istället på bättringsvägen.
Solen skiner och jag ska ge mig ut på en kort runda, har jui knappt varit utanför dörren de två senaste dagarna så det kan ju vara där i mycket av min seght ligger. Det är så skönt nu när det börjar blir varmare ute, idag har jag haft balkongdörren på glänt och det är så himla skönt med frisk luft inne när man som sagt suttit instängd...

Jag hoppas jag känner mig helt pigg och kry inför imorgon då jag gärna vill ta mig ner på stan och inhandla lite presenter. Jag vill egentligen vara barnvakt också men känns dumt om jag smittar barnen, och sen finns nog inte riktigt energin till det heller. Men som sagt, en kortare presentsökning på stan vore skönt att få avklarat i helgen så kanske man i alla fall kan vara barnvakt nästa helg.

Nu ska jag försöka få med mig T ut på en minipromenad :)


2008-04-18
11:15:07

Dagens fakta /S
För att spinna vidare på mitt tidigare inlägg...


Det finns 51 miljoner barnbrudar, det vill säga kvinnor som är gifta innan de fyllt 18. 

Barnäktenskap är vanligast i fattiga länder och håller kvar flickorna i fattigdomen.


Enligt islamisk lag kan en kvinna kräva skilsmässa om hon vantrivs.
2008-04-18
11:12:44

Jag är så imponerad och glad... /S
för den här lilla tjejens skull...!

 Hon är 8 år gammal och hennes pappa slog henne och tvingade in henne i ett äktenskap med en 30-årig man som slog och utnyttjade henne. Hon vägrade dock att finna sig i situationen och gick därför till domstolen för att stämma sin pappa och begära skilsmässa ifrån sin man, något som beviljades, hennes man och pappa greps därefter.

Helt otrolig liten tjej... 8 år gammal!! Läs hela artikeln här, man kan inte göra annat än att beundra hennes mod och mognad...

2008-04-18
10:52:36

God morgon! /S
Inatt har jag sovit riktigt länge, näst intill 12 timmar, så nu hoppas jag att det ska hjälpa mig att bli frisk så snart som möjligt. Även denna natt var jag helt genomsvettig, men jag kunde inte ta av mig täcket då jag frös. Hoppas verkligen att det blir en vanligt natt inatt! Halsen är fortfarande lite öm, men huvudvärken är i alla fall borta för tillfället - nu känns det bara onödigt tungt.

Nu ska jag käka lite frukost!

2008-04-17
22:45:20

min sjukdag och tråkiga nyheter... /S

Då var denna dagen slut, kan inte påstå att jag har så mycket att skriva då jag idag har rört mig mellan sängen och soffan, och med en lätt dunkande huvudvärk hela dagen så har jag inte orkat mig på några djupare funderingar heller.

Precis som det hör till när man är sjuk så har jag under dagen tittat på en film, det fick bli filmen Evening - inte särskilt bra. Jag tror kanske att boken kan vara bra, men filmen kändes alldeles för kort.


"Evening" är titeln på filmen med några av Hollywoods största namn. Claire Danes, Meryl Streep, Glenn Close, Hugh Dancy och Patrick Wilson m fl. Historien och tillbakablicken på en familjs förflutna. Med sina två döttrar vid sin sida ligger modern på sin dödsbädd och minns sitt liv och den kärlek som hon förlorade. Berättelsen utvecklas till en livsläxa som mitt i sorgen också kan trösta och vägleda. Baserad på en roman av Susan Minot har Michael Cunningham, författaren till "Timmarna", skrivit manus.

Den historien som ligger i hennes förflutna får man bara se vissa delar av och man känner liksom ingen medkänsla, man rycks inte alls med i handlingen. Jag hade nog hoppats på en film i stil med favvofilmen The Notebook där man också ser tillbaka på en kärlekshistoria, men den fångar hela historien medans denna knappt fångar halva!

Övrigt idag är att mamma har ringt, fick en liten uppdatering på vovvens veterinärbesök, i tisdags var han iväg för att röntga det ben han haltar på men de hade tydligen inte sett något, men det var en äldre veterinär som skulle kolla på dem också och höra av sig imorgon. Mamma började prata på avlivning om han inte blir bättre då han bara blir mer och mer halt. Själv blev jag lite chockad och hade inget riktigt svar på det. OM det är så illa så vägrar jag att de tar bort honom innan augusti... jag vill ha en sista sommar med min älskling och jag vill finnas vid hans sida när han måste somna in för alltid... Men usch! Vi håller fortfarande tummarna för ett lyckligare slut...!

Imorgon stannar jag hemma igen, känns dumt att gå till skolan även om jag känner mig okej imorgon, bättre att stanna hemma och verkligen bli frisk!

image1057
Jag avslutar detta inlägg och denna dag med en bild på världens klokaste, och snällaste varelse... en sån hund möter man bara en gång under sin livstid... ska inte tråka ut er med en massa minnen om min kära vovve, men en snällare varelse får man verkligen leta efter!
Ett minne som etsat sig fast i hjärnan på mig är när min då 1,5-2 åriga kusin sitter på sängen och tar tag i älsklingens pungkulor och vrider om! Det syndes i hans ögon hur ont det gjorde och han ställde sig nästan på klorna men aldrig visade han den minsta tendens till att bita eller riva henne... då kan man snacka om en snäll hund....!

Nu blev det ett långt inlägg ändå, men det slutar här...

God natt,, sov så gott!

2008-04-17
19:45:07

Meet Oscar /L


Kakaduan Oscar (som är en tjej) är något unik. Hennes sjukdom har gjort henne fjäderlös men hon sörjer inte för det. Kolla in nör hon dansar som Mick Jagger. Oslagbart.

2008-04-17
18:31:57

Att söka sommarjobb Del 2 /L

Jobbsökandet fortsätter. Jag fick hem ett brev idag från företaget jag sökt hos. De skrev att intervjuer kommer ske efter att de gått igenom alla sökanden i juni, och man börjar arbeta i 9-20 juli. Känns rätt hårt att åka fram och tillbaka till staden T för en intervju, det är ju cirka fem timmars buss- och bilfärd. Varför ska alla sommarjobbsanställningar komma så sent. Varför är de inte ut i god tid? Förra året ringde samma ställe 3 gånger för samma period för att de inte hade någon. Om de var ute tidigare skulle vi som söker lätt veta om vi ska säga nej eller ja. Istället står de utan personal. I don´t get it. Bästa vore om de försökte vara klara med alla anställningar redan i Maj, vi söker ju inte jobb på ett enda ställe. Dumma, dumma...

//Linda

Att söka sommarjobb Del 1 


2008-04-17
18:22:40

Vårkänslor /L
Dagen började inte så bra med en sen buss. Jag hann som tur är i tid till lektionen. Men vad sånt är irriterande. Chauffören var som en sengångare dessutom, han visste förmodligen inte var gasen satt.

Solen sken hela dagen, underbart! Det har börjat komma knopp på träderna och solbrillorna är ett måste. Överallt såg människor glada ut. Det är så skönt att se efter vintern. Nästa vecka ska det blir sommarvärme, hoppas går ju!

Eftersom Sandra med sin taskiga skadeglädje pika mig för att jag inte sparat bilderna på datorn så tänker jag sitta skadeglad åt din förkylning. Så det så =P

Nu ska jag upp och hoppa, skrika av vårkänslor... UTAN vare sig huvudvärk eller att frysa... UNDERBART.

Mohahaha......

/Linda-the-devil


2008-04-17
18:08:34

Dagens fakta /L
Ett kontorsskrivbord har 400 gånger mer bakterier än en toalett.


2008-04-17
18:03:54

Dagens kluring /L
Från vilken film kommer följande citat?

This one time, at band camp, I stuck a flute in my pussy.


2008-04-17
17:59:41

Svar på gårdagens kluring /L
Från vilken film kommer följande citat?

Stupid is what stupid does.Rätt svar är: Forrest Gump

2008-04-17
17:23:57

stackars lilla mig... /S
Någon mer än jag som tycker synd om sjuka lilla mig?
T är i alla fall lite gullig och tar hand om både tvätten och maten men jag vet inte om han tycker särskilt synd om mig. Som det ser ut just nu så stannar jag nog hemma imorgon också, mår verkligen inte bra, fryser som attan, mår lite halvt illa samtidigt som jag är hungrig + en hals som är lite irriterad. Fast jag är inte särskilt van vid att vara sjuk så jag tycker nog lite extra synd om mig själv kanske :op

Nu väntar jag på att T ska komma hem med pizza :)

2008-04-17
11:51:52

Min förmiddag... /S

Ni vet när man känner sig för sjuk för att gå till skolan eller jobba, men för pigg för att sova och bara ligga i sängen... så känner mig jag idag. Därmed har jag spenderat morgonen/förmiddagen med kära datorn och lyssnar på musik.
Tänkte dela med mig av vad jag lyssnar på för tillfället...


The Perishers - Nothing like you and I
med min favvofilm The notebook som video... såååååå romantisk!


The Perishers - Pills
med sköna serien Gilmore Girls i bakgrunden

2008-04-17
09:41:07

Not feeling so good... /S
Idag vaknade jag med huvudvärk och att jag frös då jag och lakanen var helt blöta av svett. T räddade mig med en huvudvärkstablett och vatten så sen somnade jag om och vaknade jag igen fri från huvudvärk, men dock lika svettig. Så nu har jag tagit en dusch och kollat av om jag har feber, jag hade 37 grader så det kanske man inte kan kalla feber direkt men jag mår inte så bra att jag vill spendera en dag i skolan, då jag fortfarande kallsvettas´, har en ond hals och ett tungt huvud. Så idag ska jag bara ta det lugnt här hemma...
Har varken tid eller lust att bli sjuk nu när det närmar sig slutet på terminen, men vad kanman göra åt saken mer än att försöka kurera sig så fort som möjligt...

Hoppas ni mår lite bättre!

2008-04-16
19:58:06

Gillar, gillar inte /L

Min tekniska förmåga är väl sisådär. I veckan åkte min stackars ögonsten till dator på ett virus så J har ominstallerat XP åt mig. Det var inte det lättaste och drivrutiner var tydligen inte heller lätt att få tag i. Men nu verkar den lite bättre i alla fall. Det enda jag lyckats spara är mina skolarbeten, cv och lektionsmaterial jag hade liggande. Alla bilder är borta =/ Det känns surt. Viruset kom när jag nu en längre tid försökt få hem Photoshop CS3. Som tur är har jag världens bästa brorsa som faktiskt gladligen precis gick hem för att bränna ut programmet åt mig. Nu får jag det ÄNTLIGEN. Förhoppningsvis utan virus också =P Han får väl lära mig hur man kollar filerna innan man installerar... Teknik är verkligen underbart, hur skulle vi klara oss utan det? Tänk ett liv utan dator, Internet, tv, radio, mp3, mobil etc? Det går inte, inte för mig i alla fall. Det har sina för- och nackdelar. Teknik skapar inte bara en otrolig chans för kommunikation världen över utan ger också upphov till det största irritationsmomentet jag kan tänka mig. Men, vi lever ju i en tid där tekniken härskar. Det är bara att gilla läget.


2008-04-16
18:46:28

Någon som är förvånad längre... /S
Herre jisses vad bebisar 2007 och 2008 har haft, och de senaste i raden ärAshlee Simpson och hennes Pete!

Vet inte ens om det är värt att skriva om... det kanske är bättre att börja skriva vilka som INTE är gravida eller har fått barn :op

2008-04-16
18:39:58

Heja Frankrike! /S
Läste precis på Aftonbladet att man i Frankrike försöker få igenom en lag som förbjuder medierna att marknadsföra trådsmala modeller. Personligen tycker jag att det vore en toppenlag... på kort sikt tror jag inte att det skulle ha så stor inverkan men jag tänker på de barn som skulle få växa upp utan att se trådsmala modeller över allt.... så om kanske 5 år så tror jag kanske att det trådsmala idealet skulle försvinna - speciellt då folk blir mer och mer hälsomedvetna. (läs mer här)

Modehusen protesterar givetvis då de menar att man inte kan lagstadga vad som är skönhet, men det är väl inte det som är tanken heller, och varför kan inte modehusen tillverka kläder för den genomsnittliga kroppstorleken. Många försvarar med att säga att det faktiskt finns de som är naturligt smala, och det är jag också medveten om, men att hela tiden marknadsföra de trådsmala modellerna så sänder man ju ut ett budskap om att det är det som ÄR skönhet, och vad händer med de som inte är naturligt smala... vilka metoder tar de för att bli lika smala... de kanske inte ens KAN bli lika smala på grund av kraftig benstomme o.s.v.

Heja Frankrike!!!!


2008-04-16
18:02:33

2 dagar... /S
Hej jag heter Sandra och jag har ingen självdisciplin!

Två dagar var vad jag stå ut med min kaloriräkning, idag gav jag helt enkelt upp - det finns inget värre än att gå runt och vara lite småhungrig så jag ger fan de där jäkla kalorierna, min tanke var ju att äta färre kalorier så att jag skulle gå ner i vikt men jag får väl helt enkelt försöka att inte bara gå upp i vikt. ska ändå försöka att låta bli godis under veckorna och att bli lite mer rörlig genom en promenad eller joggingtur om dagen...

Ikväll ska T träffa sina gamla kurskompisar och jag ska stanna hemma och försöka tvinga mig själv till att skriva mer på min portfolio. Men känner jag mig själv rätt så blir det inte så mycket mer skrivet idag :op
Jag har verkligen sämsta självdisciplinen någonsin!

PS. Det har börjat kittla i min hals som leder till hosta.... hoppas verkligen inte det är en förkylning på G?! Ds.

2008-04-16
15:58:42

Dagens kluring /L
Från vilken film kommer följande citat?


Stupid is what stupid does.2008-04-16
15:53:11

Dagens fakta /L

Mikropenisen, kortare än 5 cm vid stånd, sitter på mindre än 5% av alla män. Maxipenisen, alltså den som är längre än 23 cm vid stånd, sitter på under 1% av alla män.

PENISSTORLEKAR I 10 EUROPEISKA LÄNDER:

(1) SVERIGE: 16.7 cm
(2) NORGE: 15 cm
(3) FINLAND: 22,7 cm
(4) ISLAND: 12 cm
(5) TYSKLAND: 18 cm
(6) HOLLAND: 18 cm
(7) FRANKRIKE: 17.6 cm
(8) POLEN: 16 cm
(9) SPANIEN: 18.3 cm
(10) ITALIEN: 16.7 cm


2008-04-16
15:47:01

Mario Kart Wii /L
Som jag skrev införskaffade vi Mario Kart i en tidig födelsedagspresent till oss båda. Först begav vi oss till Elgiganten men där var det helt slutsåld. Då kom J på den briljanta idéen att OnOff har så lite kunder att där borde den finnas. Haha... tro det eller ej men hela lagret verkade finnas kvar. Ändå skiljde det ingenting i priset, som för övrigt är 549 kronor. Kan tänkas dyrt men det var verkligen värt pengarna.
Upplägget är lite annorlunda än på Gamecube, det är nya banor, gubbar och fordon. Men det roligaste är att man kan spela mot andra personer via Internet. Igår tävlade jag och brorsan mot bland annat en i Japan. Spelet är så snyggt gjort och jag älskar de små detaljerna som tillkommer, men de får ni upptäcka själva =)

Jag förväntar mig en match med Sandy-girl när hon kommer!


2008-04-16
15:39:02

Trötter /L
Trött beskriver mig rätt bra nu. Jag lyckades få 2 timmars sömn innan det var dags att stiga upp. Det är så irriterande att ligga i sängen och stressa upp sig för att man inte kan sova. Jag kollar på klockan med jämna mellanrum, vrider och vänder på mig i hopp om att snart somna, men icke.
Vi hade en redovisning idag också, men jag klarade mig från att gäspa =) Vi hade gjort en fältstudie om hur förskolor och förskoleklasser arbetar med barnens språkutveckling. Väldigt intressant och se! Det finns otroligt mycket olika metoder och material att använda sig av.

Tjing!


2008-04-16
15:23:09

En skön låt.../S
Bjuder på en skön låt nu under min lilla pluggpaus.... jag har pluggat lite men inte så mycket som jag skulle behöva men jag börjar dessutom att tröttna så vi får väl se hur mycket jag får gjort idag. Min mage börjar kurra också... mindre bra då det dröjer ytterligare någon timma innan det är dags för middag. Det är inte så lätt att dra ner på sina matvanor när man är van att gå och småäta. Får se om man kan hitta något bra mellanmål i skafferiet.....Duffy - Mercy

2008-04-16
14:29:47

Duktiga jag...! /S
Nu har jag börjat plugga lite för dagen, har börjat skriva lite på min portfolio. Det känns så skönt att ha börjat då jag med min dåliga självdisciplin brukar ha många planer vad gäller pluggandet men sällan genomföra dem :p

Men nu är det dags för mellanmål innan jag ska återvända till fortsatt pluggande...!

2008-04-16
14:27:28

Mail ifrån Buzzador.. /S
Hej!
Idag fick jag ett mail ifrån Buzzador om att de söker fler buzzadorer. För er som inte vet vad jag pratar om så är det en sida man kan bli medlem i och sedan få erbjudanden om att helt gratis få testa nya varor! Det enda du behöver göra är att sedan fylla i en enkät på nätet om vad du tyckte om varan.

Själv har jag under min tid som medlem fått hem en kartong med ca 20 påsar halstabletter i olika smaker som jag skulle ge min åsikt om. Jag har även fått erbjudande om att få testa en internetgrej, men då den varan inte intresserade mig så var det bara att tacka nej!
Min syster som också är medlem har fått hem en hel kartong med barnmat från Nestlé som hon skulle kolla in vad hennes lilla tjej tyckte om smakerna...

Så helt GRATIS får man alltså testa nya saker... för dig som tycker att det låter intressant är det bara att klicka här!

Ett litet tips från min sida, gratis är ju alltid gott, speciellt när man lever som fattig student!

2008-04-16
12:30:32

Hej i stugan! /S
Allt bra?
Själv har jag tagit ledigt idag ifrån grupparbetet då jag vaknade med en fruktansvärd huvudvärk. Nu känner jag mig dock helt bra igen så jag ska försöka att plugga lite sen så det inte blir en helt bortkastad dag.
T är i skolan hela dagen så jag är helt ensam hemma.
Jag insåg idag att det nu bara är två veckor kvar tills valborgsmässoafton, känns jättekonstigt och jag börjar bli lite stressad över hur jag ska lyckas knåpa ihop min portfolio - speciellt då jag har som mål att bli helt klar med den veckan innan den ska lämnas in så att jag kan åka hem till Karlstad så tidigt som möjligt. Kursen slutar egentligen den 4 juni men då det är eget arbete mån-tis den veckan och sen bara en trevlig avslutning så ser jag ingen anledning till att stanna kvar i stan för enbart avslutningens skull... jag kan inte påstå att det är en direkt trevlig klass jag hamnat i under denna kurs så det är inte direkt så att jag kommer att sakna dem direkt.
Men vi får väl se hur det går med det målet, det kommer ju innebära en hel del jobb... Men å andra sidan är det värt det, särskilt eftersom T slutar redan fredagen veckan innan mig, så antingen åker han hem direkt då, eller så väntar han här i Linkan med mig tills pappa hämtar oss och grejerna förhoppningsvis den helgen om jag är färdig tills dess annars så blir det kanske den 6juni...
Men det är ju fortfarande ett tag kvar så det är väl inte så stor idé att fundera mer på saken, hinner jag så hinner jag!

Hoppas ni har lite mer sol i övriga landet, här lyckas den nämligen inte riktigt att tränga sig igenom molnen...
Men nu ska jag plugga, ha en skön dag!

2008-04-16
07:59:05

En ursäkt /L
Anledningen till min dåliga updatering är följande:

Min dator kollpsade igår så vi försöker fixa den.
Vi köpte Mari Kart Wii så all ledig tid gick dit.
Plus att jag hade studiegruppsarbete igår kväll och DH började ju. Tiden räckte inte till helt enkelt.

Nu ska jag iväg till skolan!

Skriver mer senare..... förhoppningsvis! =P

2008-04-15
20:37:46

en bakmaskin!! /S
Fick precis en toppenidé för vad jag ska köpa för mina 500kr som jag har att handla för på elgiganten. Jag ska köpa en bakmaskin! Är ju skitbra och smidigt, färskt, hembakat bröd som även blir billigare än köpt bröd....
Obh Nordica bakmaskin
Jag har frågat Ls mamma som är ägare av en sådan redan och hon tyckte den var jättebra.
Någon annan som har några erfarenheter av bakmaskiner, vore kul att höra!

2008-04-15
19:55:15

Mitt fel... /S
Det blev ingen joggingrunda idag heller och även idag är det mitt fel. Men jag blev så trött och hungrig att jag inte orkade vänta med middagen till efter joggingrundan. Vi var ändå duktiga och gick ut på en långpromenad efter att jag diskat undan middagsdisken. Var riktigt skönt och mysigt :)

Nu ska jag göra min kursanmälan (äntligen!) och sen ska jag läsa i min nya bok som jag lånade på bibblan idag innan det äntligen är säsongspremiär av Desperate housewives idag på 5:an :D klockan 20 är det repris av det förra avsnittet om någon behöver en liten påminnelse om vad som hände sist...
Kanal 5 kl 21

2008-04-15
13:45:18

Hemma! /S

Dagens arbete har varit intensivt men vi har fått massor av idéer för det här temat så det är ju positivt! Sen såg vi till att för en gångs skull sluta i tid innan vi var totalt slutkörda.

Tyvärr är det ingen direkt sol och värme ute som jag hade hoppats på för vår joggingrunda, men det regnar ju åtminstone inte så vi ska nog komma iväg idag i alla fall.
Innan T kommer hem ska jag dock bege mig bort till biblioteket och se om jag hittar någon ny bok att låna. Jag har kommit ifrån Tv-tittandet mer och mer och istället kommit in i läsningen och det är så himla skönt! Men det gäller ju också att man verkligen hittar en bok som fångar ens intresse...


2008-04-15
08:37:57

Härlig morgon! /S
Om man ändå måste gå upp tidigare än man egentligen vill så finns det vill inget bättre att vakna upp till än en strålande sol och fåglar som kvittrar...

Idag är det grupparbete som gäller och det är sista dagen i vårt kära grupprum. Vi är nämligen tre grupper som under vårterminen haft ett "hemmagrupprum" och vårt grupprum är enormt stort med kaffebryggare, en vägg bestående av fönster och en stor whiteboardtavla - ett helt perfekt grupprum helt enkelt! Igår kom dock en önskan ifrån en annan grupp om att få byta grupprum då deras är trångt, litet och HELT utan fönster... vad ska man säga... vi ville ju inte men med tanke på att de två andra grupperna redan bytt med varandra så kan man ju inte vara helt egocentrisk... så från och med imorgon ska vi tillbringa alla gruppträffar i det lilla grupprummet - kommer bli så jobbigt, särskilt nu när det är sol och vår ute...

Som det ser ut bådar det ju verkligen gott för en joggingrunda i eftermiddag, så håll tummarna för en fortsatt solig dag!

2008-04-14
22:47:25

john Blund är här... /S
Då har han anlänt, mina ögonlock börjar kännas onödigt tunga så nu är det dags att göra sig redo för att nanna.
Idag har jag inte gjort mycket, efter en dag på uni har jag kollat runt lite efter en bra sida för kaloriräkning och efter en stunds letande så hittade jag en. Jag tänker dock inte bli ett kalorifreak som blir besatt av antalet kalorier jag stoppar i mig varje dag, men då jag i dagens läge inte har någon koll på hur mycket kalorier jag stoppar i mig och hur mycket jag förbrukar så kan det vara kul att veta - för alla vet ju att för att gå ner i vikt så gäller det att förbruka mer energi än vad man stoppar i sig - så nu ska jag försöka få en överblick.
Sedan tog jag och älsklingen en liten promenad förut i solen, var helt underbart skönt och trots att det var lite kyligt i luften efter allt regn idag så fick man verkliga vårkänslor när man gick i solnedgången under en klarblå himmel...!

Imorgon är det grupparbete som står på schemat, blir nog tufft som vanligt när man precis ska sparka igång ett nytt tema! Sen hoppas vi på att slippa regn under eftermiddagen imorgon så att jag och T kan ge oss ut på vår första gemensamma joggingrunda - tror faktiskt det är vår första joggingrunda NÅGONSIN tillsammans under våra 6 år tillsammans så det kanske är på tiden :)

Sov gott mina vänner!

2008-04-14
18:39:20

Önskad önskelista /L
Jag har blivit ombedd av min kära bloggpartner att göra en önskelista inför min födelsedag. Jag har tänkt länge nu och kan verkligen inte komma på någonting bra för en rimlig summa. Men här kommer lite önskningar i alla fall.

♥ Snygga/söt/fina hårspännen att ha till luggen. Jag är väldigt trött på mina klassiska svarta (tråkiga).
♥ Diadem, kanske svårt att köpa till någon annan men men.
♥ Keps som döljer bad hairdays vid promenader med Åsa. Plus att sommar och stranden snart är här.

Jag har även önskat mig kläder - vilket innebär en shoppingdag med mami, slagborrmaskin av pappa samt Mario Kart Wii av J. Vi får väl se =)

Det var allt jag kom på... tyvärr... men alla tjej-produkter funkar vet du! =P Jag har dock kvar det mesta sen förra året (och dem älskar jag!)

image1050

Ett exempel på hårspännen jag gillar. Dessa fanns tyvärr på en utländsk sida.

2008-04-14
18:23:47

Reservation road /L
image1049

Filmen Reservation road handlar om en familj som drabbas av en tragedi när sonen dör i en smitningsolycka. Samtidigt får vi följa smitaren själv (Mark Ruffalo) som plågas av sitt dåliga samvete. Pappan (Joaquin Phoenix) försöker sen hitta föraren själv och börjar allt mer göra planer på att skapa rättvisa, utanför rättsystemet. Filmen skulle vara under genre drama/thriller men för mig var det bara drama. Den är sorglig men berörde inte mig något värst faktiskt (jag som annars är så känslig). Jag tycker mamman (Jennifer Connelly) spelade otroligt bra, men tyvärr hade hon ingen större roll i filmen. Förmodligen hade det gjort den bättre. Filmen är ändå helt okej, men jag kommer förmodligen glömma bort den imorgon.  

2008-04-14
18:04:07

Hellu! /S

Home from school! Idag har vi startat upp kursens sista tema som kommer resultera i en dockteater som ska spelas upp för kurskamraterna och en valfri skolklass. Därefter hade vi en urusel bildverkstad som ingen verkade förstå övningen eller ens gilla den... Men nu är man i alla fall hemma, har precis käkat god mat som T fixat iordning, kotlett med hemgjord klyftpotatis och sås gjord på sweet chilisås och turkisk yoghurt - en av favvorätterna här hemma hos oss :)

Idag är första dagen på mitt nya komma-i form-period. Jag fick en hälsokokbok av mamma där det stod att man som en stillasittande kvinna i åldern 19-30 bör äta cirka 2200kalorier/dag. Själv har jag ingen aning om hur mycket jag äter så nu har jag sprungit runt här hemma och försökt räkna på det - insåg då att jag äter lite för mycket frukost, jag som trodde att jag var duktig när det gällde mitt frukostätande då jag åt mycket, men i fortsättningen får det räcka med en ostamacka till filen och flingorna om morgonen då man frukosten bör bestå av ca 550kcal.
Middag vet jag inte om jag har ork att räkna ut, tror bara att jag ska nöja mig med att som regel ALLTID äta ENBART en portion - för jag har ingen lust att lära mig tusen nya recept . Men jag ska försöka räkna ut lunchkalorier och kvällskalorier också så borde man väl få en ungefärlig uppfattning av hur mycket det är okej att äta. Jag är dock inte en människa med särskilt god självdisciplin så därmed kommer jag fortsätta att unna mig något gott på helgen!

Nu ska jag slappa en stund på soffan innan jag och älsklingen ger oss ut på en promenad i solen. Hade tänkt springa men jag var så jäkla hungrig att jag ville ha middag direkt idag o jag kan inte springa efter att jag ätit middag, så joggingen får vänta til imorgon! Men jag har nu fått T att lova att han ska följa med på två joggingrundor i veckan fram till sommaren sen ska jag försöka ge mig ut på en själv också!

Hoppas ni haft en bra dag...!


2008-04-14
10:40:04

Svar på gårdagens kluring /L
image1041
Rätt svar är: Johnny Depp

image1047

2008-04-14
09:14:50

Mondaymorning... /S
Idag är det en heldag på universitetet som gäller då det dels är dags för att starta upp det sista grupptemat och dels ska vi ha vår andra bildverkstad. Sen ikväll ska jag och T ge oss ut på en joggingrunda om vädret tillåter, var längesen nu så den lilla kondis man lyckas arbeta upp är nog totally gone..!

Nu ska jag göra mig iordning, hörs i eftermiddag/kväll!

2008-04-13
20:19:09

För Engla /LVi har alla hoppats på att 10-åriga Engla ska hittats i liv. Nu har hon hittats, död till allas sorg. Vi tänder ett ljus. Nu kan förhoppningsvis Englas familj få ett slut på ovissheten.


2008-04-13
20:14:53

En stund att tänka på Engla... /S
Då har hoppet om att hitta 10-åriga Engla vid liv en gång för alla släckts, då den misstänkte mannen nu har erkänt att han mördat henne samt Pernilla som mördades år 2000.
Man blir bara så arg och frågan varför dyker oundvikligen upp samtidigt som tankarna går till deras familjer och vänner. Det viktiga är dock att man får med sig något av en sådan här händelse, jag personligen ska försöka att bättra i ord och handlingar visa hur mycket familj och vänner betyder för mig... det kan tyckas självklart att man älskar sina vänner och sin familj men att ibland få höra det i ord, text eller handling kan betyda så oerhört mycket...!Så.. till Linda, Sofia och mina systrar som jag vet läser bloggen...
Älskar er och finns alltid ett samtal bort för!

2008-04-13
18:00:52

Thank god for mum and dad... /S
Jag visste att den här månaden skulle bli ekonomisk tuff men det är först nu när T har räknat ihop alla kvitton för månadens inköp och kommit fram till att jag är skyldig honom över 600kr som jag verkligen fattar HUR tuff den är!
Så jag sänder en tacksam tanke till mamma och pappa som gav mig 1000kr i födelsedagspresent - känns trist att den slukas helt av matpengar och elräkningspengar, men det är ju en lättnad att ha fått de pengarna då jag inte har en aning om hur jag skulle klarat mig nästa månad annars!

Någon mer än jag som längtar efter att vara färdigutbildad och ha en fast inkomst...?!?!?!

2008-04-13
17:27:46

sooo tired... /S
Herregud va jag har varit trött idag!
Har ingen aning om varför men jag var helt slut och slocknade på soffan i två timmar!!! Helskumt då jag sovit nästan 10 timmar inatt och 9 timmar igår natt så det kan ju knappast bero på sömnbrist...

hur som helst... nu är jag i alla fall lite piggare, jag hoppas dock att jag ska kunna somna i tid ikväll trots min lååånga powernap.

Nu ska jag snart börja med maten - och jag har det så lyxigt att T tar disken idag med... är han inte underbar så säg... :) Innan maten ska jag dock se klart en dokumentär om Annie Leibovitz, en känd fotograf som bland annat fotade för Rolling Stone, hade egentligen ingen anning om vem hon var men började titta lite och fastnade sen :op
Hon har bland annat tagit den kända bilden med Yoko Ono och John Lennon där han ligger naken och håller om Yoko.

Glömde förresten berätta att syrran och hennes sambo är med i budgivningen av ett hus, och när de var här i helgen så ledde de budgivningen och dit in tills hade bara ett annat par lagt ett bud! Så nu håller vi tummarna för att vi får komma på grillparty hos dem i deras nya hus i sommar. Lycka till!!

2008-04-13
17:25:13

Dagens fakta /L
Under en sekund gör sig solen av med lika mycket energi som alla människor sammanlagt .


2008-04-13
13:54:16

Dagens kluring /L
image1041

2008-04-13
13:36:52

Vem är den värsta turisten? /L
2007 gjorde reseföretaget Expedia en undersökning om vilka som är de värsta turisterna. Så här ser listan ut:

1. Fransmännen
2. Indier
3. Kineser
4. Ryssar
5. Britter

De som var "bäst" turister:

1. Japaner
2. Amerikanerna (Också värst klädda tillsammans med britterna)
3. Schweizarna

När jag läste det blev jag lite förvånad. Jag har alltid hört att Kineser är trevliga. Dessutom har jag hört att svenskar anses vara riktigt jobbiga som turister på grund av våra alkoholintag under semestern.

Har du några erfarenheter om detta? Vad tycker du? Skriv gärna en rad!

image1040

2008-04-13
13:20:41

Årets första... /L
.... fästing har upptäckts. Det var Diva som drabbades. Äckligt, äckligt, äckligt. Varför finns de egentligen?


2008-04-13
13:04:40

Alone again... /S
Då var våra gäster på väg hem mot Karlstad igen och själva pustar vi ut efter en trevlig helg!
Gästerna bestod alltså av min syster, hennes sambo och deras 10 månader gamla dotter Leyah. De kom under fredag eftermiddag vid 17 så den dagen blev det en promenad och lite middag. Vi hade även planer om att se på film men då Leyah hade lite svårt att somna på ny plats så gav vi upp vid 23 ich gick och lade oss istället då vi ändå var ganska trött.
På lördagen väcktes jag som jag tidigare nämnt av skönsång från syster och L som mest glodde på oss, med sig hade hon en stor kasse med presenter ifrån mamma och en från sig själv. Av henne fick jag ett par mysiga sockar och med löfte om att ännu ett paket skulle överlämnas vid Valborg när jag åker hem.
Av mamma fick jag massor med prylar, bland annat en juice/smoothiebok, en kniv, en svart top, pajformer, salladsskål + dressingflaska, salladsbestick, kokbok, förkläde + kökshandduk och pengar. Jag har förmodligen glömt något men det är vad jag kan komma ihåg så där på rak arm :)
Av T hade jag önskat mig små skålar som vi kan ha till uppläggning, fick 4 jättefina grönvita skålar, sen skötte han och syster all matlagning och disk hela dagen... eller hela helgen snarare :)

Eftersom vädret var uruselt igår tog vi en tur på stan, det blev herrshopping då det bara var T och M som köpte något. Jag och syrran kände oss lite småfattiga och tittade mest runt lite. Det är lite för tidigt i månaden för att man ska våga shoppa loss :op
T köpte i alla fall ett par supersnygga rutiga shorts som jag pekade ut och en svart hoodtröja, medan M köpte kläder till Leyah som han gillade. Innan vi åkte hem köpte vi med oss varsina stoooora munkar som fick ersätta en tårta. Väl hemma blev det lunch och munkarna till efterrätt, och efter en kort vila följde de med oss ut till Tornby så att vi skulle få storhandla.
Under kvällen åt vi supergod tacopaj innan L somnade och vi kunde köra igång filmen This is England.
Filmen var ganska bra, kanske till och med väldigt bra... har inte kunnat bestämma mig än...! Orkar inte riktigt skriva en riktig recension nu, det får bli en annan dag!

Idag skiner solen och vi har tagit en promenad under förmiddagen så att de har fått lite frisk luft innan den långa bilresan hem. Nu ska jag lägga mig på soffan och läsa ut min bok.. hörs kanske ikväll, hej så länge!

2008-04-13
03:26:58

Vilka är vi? /L
Jag gjorde en analys av vår blogg på den här sidan.
Detta blev svaret:

Vårdaren (SF)

"Har du det bra?"

Vårdaren (the relater) föredrar att förlita sig på sina sinnen, det man kan se, höra och ta på. När de ska fatta beslut om något föredrar de att göra det med personlig värme och hur beslutet påverkar människor. Hur viktig frågan är för dem själva eller andra de bryr sig om är oftast det första de tänker på, medan den rent logiska analysen kommer först i andra hand.

De är mycket mer intresserade av fakta om människor än om fakta om saker och brukar därför ha ett smidigt socialt liv. De brukar trivas bäst i arbeten där deras omtanke om andra personer kommer till sin rätt - gärna arbete med barn och äldre, socialt arbete, försäljning (om varorna är konkreta) och serviceyrken.

Det som framförallt driver Vårdare är bra relationer med andra människor. Det kan vara både känslan av närhet med andra människor i nuet (att få hjälpa till eller bli hjälpt) eller upplevelsen av trygga och stabila långsiktiga relationer (familjen, vänkretsen, medlemskap i sammanslutningar etc ). De framstår ofta som sociala och personliga på gott och ont. Vill du få en Vårdares uppmärksamhet - pröva "hmm... skulle du kunna hjälpa mig med... eller hur mår du?". Man kan ofta känna igen Vårdare på att de ofta använder ord som beskriver människor, känslor och deras uppfattning om dem.

Stämmer det?


2008-04-12
20:18:41

It´s my birthday! /S
Kort inlägg från lilla mig på min stora dag!
Väcktes imorse av vid 8 av skönsång från min kära syster med världens sötaste lilla Leyah på armen. Med sig hade de en stor kasse med presenter ifrån mamma och pappa och ett från dem själv(vad de innehöll berättar jag imorgon).

Här har vi klarat oss undan snö, men dock inte undan regnet! Vi har dock tagit till vara på dagen genom att åka ner på stan och kollat lite affärer. Därefter hem för lunch och bara lite slappisstund innan vi åkte iväg och handlade lite mat.
Nu har vi precis käkat tacopaj, och jag har haft en sån lyxig dag att syster och T har fixat både disk och mat hela dagen :)

Nu ska vi snart till affären och köpa ingredienser för hummus och eventuellt för smoothies, och sen hoppas vi på att Leyah är trött och somnar någorlunda tidigt ikväll så vi kan slappna av framför en bra film!

Det var en kort rapport om min härliga födelsedag, see U tomorrow!

Ps. Tack för alla sms! Ds.


2008-04-12
16:47:47

Som när jag sjunger *harkel* /L

2008-04-12
14:51:08

Ja, må hon leva! /L
image1074

2008-04-12
14:34:58

Sagt av Mae West /L
Alla män jag träffar vill beskydda mig. Jag fattar bara inte från vad.

Att spara på kärlek ger ingen ränta.

Bästa sättet att hålla kvar en man är i sina armar.

Den som säger att lyckan inte kan köpas för pengar, vet inte var man handlar.

En mans kyss är hans signatur.

Det sägs att våren är tiden för förälskelser, men vad är det för fel med resten av året?

Det är ingen synd att böja några lagar ibland, bara du inte bryter mot dem.

Det är inte männen i mitt liv utan bristen på liv i mina män som oroar mig.

Du är aldrig för gammal för att bli yngre.


2008-04-12
14:27:11

Dagens fakta /L
En igelkott har cirka 6000 taggar.


2008-04-12
14:22:13

Fyttirackarn... /L
...vilket väder vi har idag. Igår sken solen och det kändes som vår men idag ligger det SNÖ på gräset. Kan det inte bli vår nu. Jag är trött på att inte veta vad jag ska ha på mig. Åsa såg riktigt besviken ut när regnkläderna åkte på. Kom nu våren.

image1072

Åsa igår när vädret var härligt.

2008-04-11
19:11:03

Sagt av Prins Charles /L
All the time I feel I must justify my existence.

Do you seriously expect me to be the first Prince of Wales in history not to have a mistress?

Father told me that if I ever met a lady in a dress like yours, I must look her straight in the eyes.

Your greatest achievement is to love me.2008-04-11
19:05:55

Dagens fakta /L
Världens (troligen) äldsta dildo hittades i södra Tyskland. Den är 20 centimeter lång och 3 centimeter bred. Dildon beräknas vara 28.000 år gammal.

dil

2008-04-11
18:47:36

Att ha en linslus till hund /L
image1071

Åsa in action.

2008-04-11
11:08:51

Done! /S
Sådär, då var golven både dammsugna och moppade!
Det gick inte helt smärtfritt då jag både igår och idag har skitont i svanskotan varje gång jag böjer mig lite åt något håll. Har haft samma känningar förut men det har alltid gått över efter någon dag så det är väl bara att stå ut med det tills det väl går över...

Nu väntar jag på att tvätten ska bli torr i torkskåpet så jag kan plocka upp den, sen funderar jag eventuellt på att baka bröd... blir ju lite billigare med hembakat, och nu är vi ju 4 personer som ska ha mat i helgen så allt som det går att komma undan billigare med får man väl försöka göra. Har dock ingen större lust att gå till affären då jag käner mig lite ofräsch efter städningen. Får se om jag skickar iväg T sen eller om jag pallrar mig iväg själv..

Underbar dag med sol är det i alla fall är i Linkan, men jag pratade med mamma förut som hade hört att det skulle bli lite halvtrist väder i helgen så det är nog lika bra att passa på att njuta lite av solen medan den är framme :)

2008-04-11
09:48:23

god morgon! /S
Sovit gott?
det har jag, men jag somnade mycket senare än jag hade tänkt då jag hade lite svårigheter med att lägga ifrån mig boken :op
Imorse ringde klockan redan 7.15 trots att jag var ledig då jag hade bokat tvättid, så upp och hoppa var det som gällde för att lägga in i maskinerna - jag återvände dock snarast till sängen och Tobias!
Det visade sig att det var tur att jag har bokat tid idag och inte under nästa vecka då någon hade lyckats att spilla ut en halv öl över Tobias jacka igår så den stank verkligen av öl, men nu är det tvättad och hänger på tork!

Idag kommer kära syster yster på besök så jag ska snart ta tag i den dammsugningen jag inte orkade med igår, jag såg dock till att plocka ordning och torka av ytorna i köket, så idag är det som sagt bara dammsugningen som återstår och det kan man väl stå ut med. Sen ska jag byta lakan i sängen åt våra gäster då jag och T får ta vår luftgästsäng under natten. Jag tänkte också hinna med att baka lite muffins och kanske en sockerkaka, samt duscha innan de kommer. Så det kanske börjar bli dags att resa sig ur soffan och sätta igång :op

Ha en trevlig dag, vi får väl se hur mycket bloggande det blir ifrån min sida i helgen!

2008-04-10
21:08:29

irriterande system! /S
Tänk att det ska vara så jävla omöjligt att göra sin kursanmälan inför ht -08! Jag hatar Lius nya valsystem för det är så jäkla luddigt och den här veckan har det kollapsat typ då det är så överbelastat... väldigt irriterande!!

PS. Jag klassades också som realist snarare än pessimist!

2008-04-10
20:55:57

Jakten fortsätter - Stoltips 4 /L
Mina tips om nya köksstolar till mamma verkar inte populära, jag förstår inte varför? Hehe... här kommer en till!
Stoltips 1
Stoltips 2
Stoltips 3

2008-04-10
20:33:53

Har jag utvecklats? /L

Jag och Sandra kan ofta uppfattas som väldigt pessimistiska men nu har jag fått resultatet av ett test. Jag är realistisk. Så det så.

Du är inte alltid optimist, men din optimistiska sida tar ofta över. Du är ganska realistisk och ser för det mesta saker för vad de är. Denna inställning till livet lönar sig, både i ditt privatliv och professionellt. Ditt sätt att se på livet ger dig inte bara mer energi, det gör också att du kan mobilisera dina krafter och fortsätta kämpa när du upplever motgång. Du ska uppskatta och vårda den här sidan hos dig själv, den är en av dina styrkor.

Resultat 79 av 100!

Vill du också göra testet är det här!


2008-04-10
19:39:32

My evening /S
Jag borde verkligen städa inför helgens besök men jag har verkligen ingen lust! Jag ska ju ändå upp och tvätta kl 7 imorgon så jag tror städandet får vänta till imorgon bitti, är ju i stort sett bara att dammsuga då T redan städat badrum och dammat hela lägenheten.
För en timma sedan lämnade han lägenheten i sin lila Ling-overall då han och grabbgänget skulle på kvällens kravall - själv ska jag vara pensionärsaktig och läsa, plocka undan lite så städandet imorgon går fort, men först ska jag titta på Lyxfällan :op

Have a nice evening!

2008-04-10
17:49:55

Armbandstillverkning /L
Med huvudvärk har jag idag haft ett faddermöte med M. Vi var först ute i skogen och sedan pysslade vi med att göra vänner-armband till varandra. Kanske blir det också lite våfflor hemma hos A senare också. Hoppas det! Mumma!
Imorgon blir det fältstudier i en skola. Vi ska kolla hur man arbetar med språkutveckling där. Intressant, förhoppningsvis får man lite idéer också.

Kram på er!


2008-04-10
17:45:41

Dagens fakta /L
P-piller introducerades 1964 i Sverige och var den första stora nyheten i preventivmedlens historia. P-pillrens biverkningar har diskuterats livligt ända sedan sextiotalet.


2008-04-10
13:46:44

Hellu! /S

Då var det helg igen!
Bedömningarna av samtalen gick faktiskt mycket fortfare än vad jag trodde. Jag vet dock inte om det gav så mycket då de flesta var rätt medvetna om vad det var som kunde förbättras och sedan var folk rätt dåliga på att våga ge någon "negativ" kritik. Tanken med feedback är väl att man ska få reda på vad som var bra och vad som kan förbättras? Jag försökte att ge av båda delarna men då ingen annan gav så kände jag mig ju skitelak.

Men nu är det i alla fall gjort och på måndag drar nästa tema igång, det blir gruppens sista då kursen avslutas med skrivandet av en portfolio över det här halvåret.
Med tanke på det enorma ekot på mitt konto så känns det verkligen underbart skönt att veta att man går mot sommaren då man får jobba ihop nya pengar, sen så går det ju åt mycket mindre med pengar när man bor hos mamma och pappa.
Efter att ha betalat lite böcker idag så har jag nu 194kr på mitt personkonto, och 450kr på kapitalkontot... inte så mycket att hänga i granen när inte ens halva månaden har gått och man har en syster och en vän som fyller år samt en elräkning som ska betalas denna månad :op
Men sånt är livet - och som sagt nu går vi mot sommaren!

Igår efter min sköna dusch låg jag och läste en ganska lång stund innan jag somnade så nu känns det lite kul att faktiskt ta upp boken nu när man verkligen kommit in i den - så nu ska jag läsa!

Hej så länge!


2008-04-09
20:50:23

Underbar dusch, pinsamt N, presenttips! /S
Nu har jag precis tagit en underbart skön dusch - nästan lika skönt som ett bad :)
Så nu är den djungel som frodas på mina ben skövlats, mitt hår har fått sig en ordentlig inpackningskur, den skövlade huden har fått en ordentlig peeling, och mina fötter har fått en omgång även det. Så nu är det som en Sandra i en uppdaterad version!

Vill ni höra något pinsamt förresten... upptäckte precis att tangenten N saknar en liiiten bit av bokstaven vilket innebär att Ts anklagelser om att jag skulle vara en datanörd förmodligen är sann. Eller kanske är jag bara bloggnörd... i vilket fall som helst så är jag en nörd!

Jag tänkte komma med ett sista presenttips till min födelsedag för er som fortfarande inte inhandlat något eller som inte fått tag på det ni tänkt er och det är ett franskt manikyrset! Nu när jag var fräsch hela dag fick jag sån lust att även måla mina naglar och då är det finast med en fransk manikyr, vilket jag i dagens läge inte har i min ägo!

Sedan är det ju så att ju närmare min födelsedag vi kommer, ju närmare Ls födelsedag kommer vi så nu önskas en önskelista ifrån dig L, ganska så omgående då antalet lediga dagar att inhandla en present inte är allt för många :)

Idag är det fotboll/hockeykväll här i hemmet vilket för min del innebär bokläsning, så det ska jag ägna återstående delarna av kvällen åt innan jag tar min sista bloggrunda innan läggdags :)
Ha en skön kväll!

2008-04-09
19:47:34

Hur får man idén? /L


Produkten av fem killar, för mycket fritid och en videokamera.

2008-04-09
19:08:34

Dagens tips /L
Här kommer några sidor att använda sig av i skolan för språkstimulans:

http://www.bornholmsmodellen.nu/spraklekar.htm

http://www.hem.passagen.se/talfor/

http://www.ur.se/rimrum

Förresten kommer jag inte ihåg om jag redan tipsat om denna bok, men jag gör det igen. Rolig att läsa och riktigt typisk för hur att leka tre kan vara:Leka tre av Carin och Stina Wirsén

2008-04-09
18:48:03

Sagt av Betty Ford /L
It's always been my feeling that God lends you your children until they're about eighteen years old. If you haven't made your points with them by then, it's too late.

My makeup wasn't smeared, I wasn't disheveled, I behaved politely, and I never finished off a bottle, so how could I be alcoholic?

The search for human freedom can never be complete without freedom for women.2008-04-09
18:44:56

Dagens fakta /L
Hora är ett gammlt skällsord för prostituerade, men också för andra skvinnor som ansågs uppföra sig osedligt eller alltför sjävlständigt. I det svenska bondesamhället kallades kvinnan för hora om hon födde ett barn utan att vara gift. Idag används begreppet fortarande om tjejer som lever ut sin sexualitet.


2008-04-09
18:34:58

Språkstimulans /L
Idag fick jag äntligen träffa lilla Tilda (en kompis bebis). Uhh... så söt. Hon log mot mig när jag hälsade och håret stod åt alla håll. Min barnlängtan blev bara större.

Efter denna härliga lunchträff hade vi redovisning. Språklekar stod på schemat och det var riktigt kul, massa bra tips att använda sig av i svenskan. Vi hade om rim och ramsor, vi körde charader med fraser som rimmade. Exempelvis En tiger som tackar och niger. Detta gör det lättare för barnen dessutom att kunna gissa sig till orden som gestaltas om man vet att de rimmar. Plus att man måste tänka över vad orden innebär som man försöker visa. Jag skulle dock börja i lite mindre barngrupper eftersom inte alla trivs med att visa upp sig för hela klassen. Andra saken vi hade var att klassen tillsammans skulle komma på en historia. Alla sa ett ord i taget som började på S. Detta är dessutom väldigt roligt att skriva tal med, där alla orden börjar på samma bokstav.

Andra grupper hade exempelvis berättelser där man fick göra ljuden av vissa saker som förekom, fingerlekar (fem små apor). Många roliga tips alltså.

Vi fick även göra om en barnvisa, ni kan ju tänka er själva när studenter gör om dem till sina. De var väldigt roliga och inte barnvänliga men det går ju att göra i barngrupper också.

Kram på er!

2008-04-09
18:30:06

hej igen! /S
Då var man lätt och belåten! Den senaste kvarten har jag spenderat med att skoja lite med T och nu ska jag snart hoppa in i duschen... eller kanske i badet... får se vad som lockar mest i slutändan...!
Jag har inte pluggat det allra minsta än idag och känner jag mig själv rätt så kommer det inte bli något pluggat under kvällen heller ;p Ska dock försöka ta mig själv i kragen!
Det positiva med våren är att det inte är lika mycket att se på Tv, och dessutom försvinner lusten att se på TV. För mig som annars följer mina serier slaviskt så är detta en liten befrielse då man helt plötsligt har en massa tid över till annat... nu har jag istället kommit igång med läsningen och det är jätteskönt...!

duscha eller bada... vad säger ni.... jag tror det får bli en dusch trots allt!

2008-04-09
18:25:06

Värsta grejen /L
Jag har ju världens mest händelserika liv. Enligt igen.
Men igår serni! Då hände det grejer som jag glömde skriva om. Nu är ni nyfikna va? Besvikelsen kommer snart.

Vi (mami och jag) var ute i skogen med knatte, fnatte och tjatte. Åsa sprang lös och försvann bort. När jag hittade henne stod hon lutad och väldigt nyfiken över något. Då hörde jag ett jäkla fräsande. Lite längre fram såg jag att det var en orm som låg där. Åsa såg självklart ut att vilja lek-äta ormen så jag försökte på bästa möjliga sätt få henne därifrån. Efter en undersökning av Åsas kropp konstaterade jag att hon inte blivit biten i alla fall. Mamma plockade sedan bort ormen med en pinne, som för övrigt var en huggorm (Sveriges enda giftiga orm). Äckligt värre.

Ormar, hajar och vatten. Det är mina stora fobier. När vi stötte på en orm med Cero skrek jag som en galning och sprang för mitt liv (min vanliga reaktion) men igår intog jag faktiskt matte/mamma rollen och lyckades samla mig. Jag stod givetvis så långt bort jag kunde medan mamma tog bort ormen men ändå. Ett framsteg.


2008-04-09
12:26:55

Back to reality! /S
Sådär... nu har man spenderat förmiddagen med att gå in i olika roller, bland annat som lärare, förälder och en elev med Downs syndrom - det var ju nämligen idag vi skulle ha våra fiktiva utvecklingssamtal. Mitt samtal gick ganska bra men jag lyckades inte helt att undvika mina två stora tics - att fukta mina läppar och att dra luggen bakom örat, men jag tror bara att jag gjorde det 1 gång var så det kan man väl kanske överleva, sen pratade jag nog lite onödigt tyst vilket kanske skulle kunna uppfattas som att jag inte är säker på det jag säger. För att då nämna något positivt så var jag väldigt lugn hela tiden och fokuserade mycket på eleven under samtalet.

Det har i alla fall varit en skön förmiddag då vi bara var halva gruppen då den andra halvan skulle genomföra sina samtal klockan 13. Imorgon blir det nog tuffare när det är dags att bedöma samtalen, och framför allt att själv bli bedömd!

Jag är dock på utomordentligt bra humör trots det kalla och gråa vädret, kanske beror det på hur snabbt samtalen avklarades, eller att det imorgon är sista dagen på temat och på denna arbetsvecka då vi har fredagen ledig :)
Jag ska försöka att skriva lite på min portfolio(kursexamination) under eftermiddagen/kvällen men annars ska jag bara ta det lugnt idag. Ska gå iväg och köpa lite gott naturgodis och sedan läsa i min bok som jag lånat från bibblan men aldrig kommit igång med!

Så ha en bra dag!

2008-04-08
20:23:25

Sådär... /S
Då var maten lagad, uppäten, och disken diskad!
Idag är faktiskt första gången sen jag kom tillbaka ifrån Karlstad som det varit dåligt väder, det har varit kallt hela dagen och nu under kvällen har det regnat.

Eftersom jag inte pluggat något under dagen, och det inte finns något av större intresse att se på TV förrän Klass 9a börjar, så ska jag sätta mig och plugga lite. Imorgon är det ju dags för det fiktiva utvecklingssamtal som jag ska hålla. Det ska förvisso bara vara i cirka 5 minuter men kan ju ändå vara bra att fundera lite på hur man ska lägga upp det.
Det jobbiga med att ha ett fiktivt utvecklingssamtal med en elev man själv hittat på (som en annan lärarstudent ska spela) är att man förväntar sig ett visst svar ifrån både eleven och föräldern - för det är ju som sagt jag som bestämt hur de ska vara. Men det betyder ju inte att jag vet vad "eleven" och "föräldern" kommer att svara på mina frågor...
Det känns i alla fall skönt att det här blir en kort vecka. Vi börjar klockan 9.30 imorgon och då vi delat upp oss så att vi bara är 4 st i vår redovisningsgrupp så lär vi väl vara klara strax innan lunch senast - så kort dag imorgon. Sen på torsdag ska vi som sagt bedöma alla samtal - lite jobbigt men jag då är det ju sista dagen på detta tema och denna vecka så det kan man väl stå ut med :)

Men nu är det som sagt dags för plugg...!

2008-04-08
19:04:32

Underbara människor /L


Tänk vad glad man blir när man läser sådana här artiklar. Jag tycker verkligen att människor med stora hjärtan och viljan att hjälpa andra även djur bör få all beröm de kan. Det är verkligen skönt att veta att det finns ställen där de stackars hundarna får den kärlek som de förtjänar. Det visar också att hundar föds inte ilskna och aggressiva, de behöver bara en fast hand och mycket omtanke, precis som alla andra levande varelser.

2008-04-08
18:58:39

Han är bäst! /S
My knight in shining armor....

Det är min älskling det som kom hem och fick ordning på skrivarskrället - det visade sig att felet inte låg i min kära skrivare utan att det var den nya patronen det var fel på! Som tur är så köper jag alltid två patroner åt gången för att alltid ha i reserv om det tar slut, så nu har jag skrivit ut en hel bunt med papper med den andra patronen. Min ilska riktar sig nu istället mot Claes Olsson som sålde skitpatronen till mig för 159kr. Om jag kommer ner till stan någon dag inom en snar framtid ska jag göra ett försök att få ut en ny men jag vet inte hur stora chanserna är att man faktiskt får ut en. Tobias tyckte jag var fjantig med de 160kr är mer än en 1/4 än vad jag har på mitt konto i denna stund så det ÄR mycket pengar!

Nu ska jag organisera alla papper!


2008-04-08
17:26:13

ingen bra pluggdag... /S
Usch idag har jag inte pluggat något alls, hela den där grejen med skrivaren tog kål på all lust till plugg.

Nu väntar jag på att älsklingen ska komma hem från sin långa shoppingdag. Tydligen så hittade han inte vad han sökte på stan och fick åka ut till Tornby den stackaren. Riktigt spännande att se vad han hittar på, har nog en liten aning men är inte helt säker...

2008-04-08
15:36:41

En ljuspunkt på min dåliga dag! /S
I denna stund är min älskling på väg ner på stan för att inhandla min födelsedagspresent. Jag får den ju inte förrän på min födelsedag på lördag men ändå.... Ändå kul att fundera på vad min älskling hittar på :)

2008-04-08
15:26:47

Är vi dåligt utbildade? /L

Idag har jag varit på universitetet för information om examensarbetet. Lärarna verkade upptagna och vi fick veta att de hade ett krismöte. Det gäller högskoleverkets kritik mot svenska lärarutbildningar. Karlstads universitet har fått kritik för alldeles för lätta individuella examinationer och Linköpings har inte tillräcklig ämnesfördjupning. Vad tycker nu vi som faktiskt studerar hos dessa då?

Jag kan ju bara tala om min uppfattning av Karlstads universitet där jag går. Jag kan hålla med om att det är alldeles för övergripande information inom de allmäna utbildningsområdena. Ingenting har varit ingående, egentligen skulle jag nästan vilja läsa minst ett år till. Vi får exempelvis inte lära engelska, det ämne som jag tror många skulle behöva få lära sig mer om. Jag kan inte förklara alla språkregler eller dylikt där. Praktiken är för kort, 20 veckor tror jag det är fördelat på 3,5 år, alltså ingenting. Hur mycket hinner man komma in i lärarrollen på 1,5 veckas praktikperiod egentligen? Jag har inte heller som en av artiklarna nämner behövt läsa en hel bok. Det otroligt idiotiska är att vi får exempelvis en bok på litteraturlistan som vi ska arbeta med ett kapitel. Hur kul är det att få reda på efter att ha köpt en bok för 400 kronor? Mitt tips är att skolan köper in litteratur som eleverna sedan betalar typ 25 kronor för att låna under kursen. Förstörs boken får man betala inköpspriset men de lär ju tjäna in pengarna snabbt. Jag hatar när vi inte får ta på litterturen. Kraven är faktiskt rätt låga, jag som går på 98% av alla mina lektioner även de som inte är obligatoriska får samma betyg som en student som bara går på kanske 5 lektioner totalt på en kurs. Jag tycker att man missar väldigt mycket av utbildningen om man inte går på lektionerna. Vi hade exempelvis en kurs där vi pratade om övergrepp, barn till missbrukare och så vidare, dessa lektioner var inte obligatoriska och om man aldrig tagit del av detta hur ska man då veta hur man ska förhålla sig till det ute i arbetslivet? Det finns mycket att kritisera. Det jag allra mest har reagerat på är att vem som helst kan bli lärare. Jag har mött homofober och rasister men skolan kan ingenting göra. Vissa är inte lämpade att bli lärare så varför borde inte universiteten kunna göra någonting här? Jag tycker även att universitetets lärarutbildning borde begära utdrag från brottsregistret för att kolla så inte sexförbrytare läser till lärare.
Jag tycker även att informationen över vad våra utbildningar innebär är otroligt dålig. När jag först sökte in kom jag in på svensklärarutbildningen, efteråt fick jag reda på att det inte alls var för elever i de lägre åldrarna. Jag bytte därefter och fick då reda på att den utbildning (nuvarande) ger behörighet för förskola, förskoleklass och grundskola 1-5. Det tog mig 1 år att få veta vilken behörighet jag har. Men jag känner mig fortfarande osäker på om detta stämmer.

Jag kan nog hålla på i en evighet att kritisera min utbildning men jag måste faktiskt säga att det positiva överväger det negativa. Det är roligt, bra lärare och för det mesta rimliga uppgifter. Jag ser inte att Karlstads universitets ska bli av med sin examensrätt.

Vad tycker du om lärarutbildningen?

Läs mer här.


2008-04-08
15:06:39

Kritik mot landets lärarutbildningar /S
Högskoleverket har tydligen genomfört en granskning av landets lärarutbildningar och riktar nu alvarlig kritik mot var tredje lärarutbildning i landet. Jättetrist tycker jag, men är kanske inte jätteförvånad - däremot börjar jag bli jäkligt trött och irriterad på Jan Björklund som medger att han inte är förvånad över resultatet. Okej att man som utbildningsminister ska arbeta för att förbättra utbildningen men har han haft NÅGOT positivt att säga om den svenska skolan?!?!?! Inte att man ska dadda eller något men jag tycker kanske att man även kan lyfta skolans positiva delar och inte bara de negativa - sedan lyfter han saker som negativ i media när forskningen säger något helt annat. Jag har faktiskt inte mött en enda lärare på universitetet som varit särskilt förtjust i något av hans förslag, det mesta man har hört är att hans förslag går emot forskningen.
Jag säger inte att allt är fel som han säger - men som en del av den verksamhet han uttalar sig om så är det jäkligt trist när man bara målar upp allt det negativa och aldrig det positiva.

Angående granskningen av lärarutbildningar kan ni se listan här, jag har självklart kollat in den och det verkar som att Linköpings Campus Valla (där jag själv är student) klarade sig undan den mesta kritiken. Men jag kan hålla med om kritiken att det ändå finns brister i lärarutbildningarna - mycket tas för givet att vi ska få lära oss under praktiken, men det är inte alltid den kunskapen finns på skolorna heller...

2008-04-08
14:06:18

I´m having a bad day! /S
Inte nog med att skrivarjäkeln inte samarbetar, när jag kliver in i vardagsrummet är det ett antal ovälkomna gäster som kliver omkring där, nämligen de äckliga myrorna! Det verkar inte som att myrdosan tagit kål på dem så imorgon får det nog bli en långpromenad och hämta ännu en och skulle inte den hjälpa får man väl ta i med hårdhandskarna och ringa Anticimex eller något för jag vägrar dela lägenhet med en myrkoloni!

Nu ska jag traska bort till affären och handla lite middagsingredienser för idag och imorgon.
Vi hörs senare....!

2008-04-08
12:58:07

J*vla förbannade skit!!!! /S

Tänk att man kan bli så jävla förbannad på döda ting, på materiella saker - i detta fall handlar det om min jäkla skrivare som totalvägrar att inse att den faktiskt har fått nytt bläck och därmed KAN skriva ut det jag ber den om men ICKE!!! Slut på bläck, slut på bläck, slut på bläck - NEJ, DU HAR FÅTT BLÄCK DIN JÄVLA FÖRBANNADE SKITSKRIVARE!!!!!!!!!!!!!!!!!!
För en gångs skulle känner jag mig motiverad till plugg och jag tänkte ta tag i att skriva ut alla de protokoll jag har i datorn som jag borde skrivit ut allt eftersom, och även det projektarbete som jag har. Men just idag, just i denna stund när jag ska göra det så totalstrejkar helvetet för mig.


Förra terminen ställde en lärare följande fråga till oss i klassen;

Vad/Vem är det som säger att livet ska vara gott? Varför är det det vi förväntar oss?

En väldigt bra filosofisk fråga, men dagar som dessa blir jag bara så förbannad, jag VILL att livet ska vara gott och att de materiella prylar som jag har betalat för SKA funka!!!!


2008-04-08
11:31:12

Dagens fakta /L
Fitta betyder ursprungligen våt ängsmark.


2008-04-08
10:14:41

God morgon! /S
Idag är jag trött, det har varit en tuff natt och jag har inte sovit särskilt bra.... Jag har drömt massor inatt, jag har bland annat gift mig med T i hemlighet minuterna innan min systers bröllop?! Jag har haft en lägenhet invaderad med myror precis överallt, jag har åkt längdskidor (som jag hatar) med min moster på motionsspåret... tre drömmar (minst) under en och samma natt är lite väl mycket. Sen vaknade jag tidigt imorse och kunde inte somna om på ett bra tag...

Idag är det plugg som står på schemat... tror dock inte att jag kommer få något gjort innan T ska iväg till skolan vid kvart i ett men just nu är jag för trött för att orka göra ngt så det kvittar. Får se om T kanske får med mig på en promenad kanske som kan få mig att piggna till :)

Hoppas ni sovit gott!

2008-04-07
19:58:52

Sagt av Yasser Arafat /L
It's always convenient for certain people to heap accusations on Israel.

Palestine is the cement that holds the Arab world together, or it is the explosive that blows it apart.

This is my homeland no one can kick me out.

Whoever stands by a just cause cannot possibly be called a terrorist.2008-04-07
19:55:16

Dagens fakta /L
Mannens kön:
 • saknar underhudsfett - blir därför knottrigt

 • har många svettkörtlar samt ett särskilt hår för avdunstningens skull. Kraftigare, trekantiga strån, samma hårtyp finns under armarna

 • har mer pigment än övrig hud för att skydda mot värme (från den tid vi inte hade så mycket kläder på oss) Därför har män ofta mycket fräknar och pigmentprickar på penis.


2008-04-07
19:49:23

Att vara blind /L
Jag har ju mina funderingar, något som många uppfattar som sjuka funderingar här i min närhet. Jag har alltid varit sån som frågat kanske vad som uppfattas som dumma frågor. Nu har jag en ny. Jag kom att tänka på drömmar. När vi som inte har handikapp drömmer ser vi ju bilder på saker och ting men om man är blind hur blir det då? Om man är född blind och aldrig sett någonting hur ser drömmarna ut då? Är de helt svarta eller hur funkar det? Detta är absolut inte tänkt som en förnedring eller kränkning gentemot blinda men jag undrar verkligen SERIÖST över hur blinda drömmer? Kan jag få svar på detta vore jag väldigt tacksam.

///Undrande


2008-04-07
19:42:59

Att använda posten /L
Det är väl ingen nyhet att posten tvingats göra nedskärningar, postkontor har lagts ner och ett tag hade jag svårt att veta vart jag skulle gå för att skicka brev eller paket. Idag skulle jag skicka ett kuvert till min kära syster i Norge som fyller år på onsdag. I kuvertet som var för typ ett A4 format la jag ett födelsedagskort och två klistermärkeshäften som en liten present. Detta har inte kostat mycket cirka 60 kronor. När det var dags att betala efter att kassörskan vägt det gick summan för frimärkena på 70 kronor. Jäsingen vad dyrt det är! Inte undra på att folk allt sällan använder sig av posten. Jag kan förstå att det är dyrt eftersom människor inte använder sig av posten lika mycket längre pga Internet men mitt lilla brev som säkert inte vägde mer än några gram kostade ju skjortan. Det blev alltså dyrare att skicka det än själva presenten. När jag skickade iväg min sommarjobbsansökan (visserligen till Norge) så kostade det 20 kronor. Det är inte undra på att posten förlorar kunder, man blir ju ruinerad. Tackar vet jag mail.


2008-04-07
19:03:19

Giv mig kraft... /S

...att orka gå de 400m som det är till affären och tillbaka...!

Det blev ingen joggingtur som jag misstänkte, men det blev i alla fall en skön liten promenad och ett halvt löfte om en joggingtur imorgon förmiddag :)

Nu har vi precis käkat och jag försöker nu samla kraft och energi för att gå till affären och handla. Tänk  att det ibland kan kännas så löjligt jobbigt att göra en så simpel sak som att handla! Men just nu känns det verkligen som ett enormt jobbigt uppdrag. Egentligen måste jag inte gå dit men det vore då det är så löjligt kort bit att gå känner jag mig fånig som skjuter upp det hela tiden... Så jag ska gå... snart...

2008-04-07
17:11:01

Joggingtur kanske? /S
Solen skiner men själv sitter jag inne och väntar på att älsklingen ska komma hem. Igår fick jag honom nästan att lova att följa med mig på en joggingtur i veckan så jag tänkte blinka lite i ögonen och försöka få med honom ut på en runda i spåret innan middagen!
Tyvärr tror jag inte han kommer vara så pigg på det eftersom han varit i skolan sen 10 imorse och dessutom går hem. Men det kan ju vara värt ett försök i alla fall :)

Min duktiga lilla systerdotter som nu är 10 månader har nu börjat gå! Har fått rapporter om att hon i förrgår lyckades gå 2 steg, i igår 10 steg och idag 15! Ska bli så kul att se till helgen när de kommer med tanke på att hon knappt kunde stå själv när jag var hemma för 2 veckor sen!

2008-04-07
15:55:06

Mina tankar kring barn och mobiler! /S
Nu har jag precis läst bloggkommentatorernas inlägg om att Blondinbellas 8-åriga syster fått en mobiltelefon och om att detta skapat en liten debatt. Bloggkommentatorerna anser att det är bra och att de flesta föräldrar nog vill att deras barn ska ha en mobiltelefon men att det är ekonomin som stoppar dem. Jag  reagerade på det och skrev en kommentar men insåg att jag ville skriva ett inlägg själv om det.
Så nu med den bakgrundsfaktan så kan jag övergå till mina faktiskta tankar i ämnet!

Jag tycker INTE att barn ska ha mobiltelefoner, den svåra gränsen är kanske då att dra gränsen för vad jag menar med barn, kanske upp till dess att de är 12 år, de är självklart barn långt senare, men så som barn beter sig idag så är tycker jag att ett bättre ord är unga ungdomar kanske? Jaja, skitsamma, inlägget skulle ju som sagt handla om mina tankar kring barn och mobilanvändning!
Anledningen till att jag inte tycker att barn ska använda mobil är bland annat att mobiler faktiskt strålar... jag är inte jätteinsatt i det hela och funderar inte själv så mycket på saken mer än att jag ringer på vanliga telefoner när jag har möjligheten till det för det mesta. Men jag känner att jag har kunskap om ämnet och väljer själv hur jag hanterar den kunskapen. Sen är det ju faktiskt så att barns hjärnor ÄR känsligare!

Ett argument som bloggkommentatorerna nämnde tror jag var att föräldrarna skulle ha större koll på sina barn med en mobiltelefon men jag tror snarare att man ger barnen större kontroll genom att ge dem en telefon! Barn är inte dumma!! Hur många av oss är det inte som varit på fest när vi och ringt föräldrarna ifrån badrummets lite lugnare vrå? På samma sätt kan barnen ljuga om var de befinner sig.
När jag var liten så visste mina föräldrar var jag var tack vare att jag berättade det, och om de ville ha tag på mig fick de ringa det barnets förälder - därmed hade föräldrarna mer kontakt med varandra än vad jag tror de har idag...

Hur ska man sedan begränsa barnens ringande - får de ringa vänner? Eller är det bara vi som får ringa dem? Hur rättfärdigar man det? Flera kommer säkert med argumentet att barnen ska få ha en telefon för att kunna ringa sina föräldrar vid akuta situationer - men samtidigt har en del argumentet att barnen ska ha kontantkort för att de ska lära sig att disponera en viss summa pengar - men om barnen då ringer upp alla pengar så kan de ju ändå inte ringa vid akuta situationer...

Jaja... nog om mina tankar! Det vore kul att höra vad ni tänker om det här ämnet - är jag ensam om mina tankar?

Jag tror säkert att det finns flera argument för att barn ska få en mobiltelefon men jag tror ändå att argumenten emot är fler och starkare!2008-04-07
15:04:08

I´m hoooome /S

Nu är man hemma från första veckans skoldag, en riktigt bra dag! Vi började med en dramaverkstad på förmiddagspasset - något jag bävade lite för då jag själv hatar drama, men jag blev positivt överraskad då vi fick  prova på tre enkla men roliga övningar, och framför allt användbara och anpassningsbara! Så det var en bra förmiddag...Eftermiddagen blev det grupparbete som gick lite segt då vi inte var så strukturerade, men vi hann ändå bli klara på en timma så det finns ingen anledning till att vara gnällig - jag kan dock vara lite bitchig och påstå att vi blev klara så fort tack vare en gruppmedlems frånvaro.
Imorgon är vi lediga för att förbereda oss inför onsdagens fiktiva utvecklingssamtal, vi har även lagt upp det så smart att vi redovisar en dag tidigare så att vi är lediga på fredag också - så det här blir kort arbetsvecka! Jag har dock bokat tvättstuga kl 7-12 på fredagmorgon så jag kommer ändå vara sysselsatt.

Nu ska jag göra en liten inventering och se till att allt finns hemma för middagen och sen ska jag hoppa in i duschen :)


2008-04-06
19:42:05

Trist helg... /S
Den här helgen har faktiskt varit ganska trist, känns inte som att jag har gjort något alls och jag känner mig fet och blek då jag det känns som att jag suttit i soffan hela helgen! Men jag kan ju inte skylla på någon annan än mig själv. I alla fall trist nu i efter hand då det känns som att jag har slösat bort en helg.
T har ju inte varit så där super rolig idag direkt då han varit lite lätt bakis, och sen var jag en sån där hemsk och irriterande människa som glömde att hämta sin tvätt så en timma för sent ringde det en arg medelålders kvinna på dörren. Jag var supertrevlig och hämtade genast min tvätt och bad om ursäkt säkert 5 gånger men hon var fortfarande lika otrevlig och irriterad - vilket i sin tur irriterade mig! Det var ju inte direkt så att jag lät henne vänta en timma med flit, och jag bad junom ursäkt FLERA gånger, vad mer kan jag göra?!

Nu ska jag käka något gott...

Hoppas ni tagit tillvara på den här helgen bättre än mig :)

2008-04-06
17:04:00

Jäkla Söndag /L
Usch vad tråkigt det är med Söndagar. Alla måsten man har börjar härja i tankarna. Kommande vecka är stressig, någonting varje dag. Idag skulle jag behöva göra allt klart här hemma, ja, städa alltså. Det är antingen det, plugga eller zappa på tv:n. Ni kan ju gissa själva vilket jag helst av allt skulle vilja göra just nu. Nej, jag måste ta tag i verkligheten nu. Jag ville bara slänga in ett inlägg först.

Ha´de.

2008-04-06
16:59:39

Svar på gårdagens kluring /L
image1068

Rätt svar är: Casey Affleck, de andra tre var med i filmen Monster till svärmor.

image1069

2008-04-06
13:42:32

Lugn dag... /S
Det blir nog ingen jogging idag, i alla fall inte med T! Om jag ger mig iväg så får det bli på egen hand och det lockar inte så där jättemycket även om vädret faktiskt börjar bli fint.
Idag är det även Ts tur att fixa middag vilket resulterar i att vi idag kommer käka pizza :p
Med andra ord så är min älskling inte särskilt pigg idag!

Själv sitter jag och tittar på programmet Spårlöst där de söker efter sina föräldrar - gillar sådana program och sitter alltid med en liten tår i ögonvrån. Men sen tror jag faktiskt att jag ska baka något, är längesen jag bakade något senast så det börjar bli dags. Jag skulle egentligen vilja baka bullar men jag har verkligen ingenstans att baka på direkt, bara min diskbänk och det brukar inte vara så lyckat men man kanske ska ge det ett försök...

I övrigt blir det nog en väldigt lugn dag...

2008-04-06
11:42:51

Sunday morning! /S
Då var det söndag igen då... helgen har gått onödigt fort! Snart är det dags att gå och slänga in tvätten i maskinerna. Inte så kul men nödvändigt.
Sen ska jag försöka få med T på en joggingtur, men tyvärr är det nog inte så troligt att han gör det med tanke på att han var på fest igår men man kan ju alltid försöka. Jag har kommit av mig i träningen igen men det beror faktiskt främst på bristen på sällskap - en dålig ursäkt men faktiskt sant! Okej att man kan ge sig ut på en joggingtur då och då ensam men att alltid få ge sig ut själv är verkligen svårt.
Tobias är dock mer för att plåga sig själv och springa långt men jag tänkte dra med honom till spåret här i närheten och om han orkar får väl han springa två varv!

Vi får väl se hur det går...

2008-04-06
01:00:40

En mamma och en svärmor /L
Jag har aldrig påstått mig ha en speciellt "normal" moder. Hon kom nyss förbi. Skamset stod hon utanför porten och väntade på att bli insläppt. Yes. Vi vet vad klockan är. Nu sitter hon här. Hon kunde inte sova och beslöt sig för att kika förbi. Antingen känner hon oss så bra att hon vet att vi ändå är vakna, eller så har vi världens mest öppna hem för alla vi känner så de kan komma när de vill. Somliga tycker att jag och min mamma skulle behöva flytta ifrån varandra. Fyra hus bort räckte tydligen inte. Men vad ska man göra om man nu tycker om att vara med sin familj och dem man älskar. Jag har nog världens bästa sambo som inte bryr sig om att svärmor kommer 1 på natten. Det är kärlek det.


2008-04-06
00:47:20

Älskade djur /L


Mina största favoriter här i livet är barn och djur. De är dem som gör mig mest glad. Den här lilla filmsnutten visar bara hur otroligt roliga djur kan vara, speciellt hunden och hans godisben (lite längre in i filmen). Här får ni något som gör er glada.

2008-04-06
00:02:19

Lördag och födelsedagstankar /S
Så där, då har man suttit och glott på en rätt dålig film de senaste 2,5 timman. Som vanligt när man börjat se en film så är det ju väldigt svårt att stänga av innan den är klar. Även om filmen var rätt dålig så var det rätt fina bilder som fick mig att bli ännu mer övertygad om att jag någon gång vill åka till ett afrikanskt land, gärna Kenya där filmen utspelade sig.

Nu sitter jag och lyssnar på musik... har insett att jag saknat mina såna här kvällar lite. Förr hände det ofta att jag satt och lyssnade på musik på kvällarna, men sen när jag och T blev sambos så blir det oftast att man kollar på TV om kvällarna. Den här senaste veckan har vi dock suttit och läst i varsin hörna, lite pensionärsvarning så där men det var ändå skönt :)
Det är så skönt att jag kommit igång med läsningen igen - men nu är ju som sagt boken utläst så jag måste försöka hitta en ny bra bok innan man kommer ifrån det igen.

Hey... jag insåg precis att det nu enbart är en vecka kvar till min 22 års dag! Känns extra kul att syster yster med familj kommer. Känns som att det var länge sen jag firade min födelsedag med folk omkring mig på riktigt liksom. Förra året fick jag faktiskt fira den helt ensam, året där innan firade jag det med en 6 timmar lång bussresa när jag åkte hem till Karlstad - blev visserligen firad på kvällen då men ändå... en hel dag med delar av familjen känns ändå kul :)
Stackars T ser dock på min födelsedag med lite lätt ångest då han är så rädd att jag ska bli missnöjd med min present... jag förstår inte varför alla tror att jag ska bli det?! Jag har aldrig någonsin utttryck missnöje över något jag fått i present förutom när jag var liten en gång, men då fick jag ingen rolig födelsedag heller :p
I år har jag inte önskat mig något heller så allt är ju bara ett +!
Något som jag får önska mig inför nästa år blir nog en tårtbox - insåg nämligen att om jag skulle baka en tårta så har jag inget att varken ställa eller förvara den i! Så ett tips inför nästa år hörni ;)

Ha en fortsatt skön lördag!

Puss på er...

2008-04-05
22:36:18

Hopp... /L
...då har jag publicerat dagens inlägg från mig. Nej, om man skulle ta och göra någonting vettigt. Jag tror jag går och spelar lite mario kart. Hej så länge!


2008-04-05
22:32:37

Sagt av Mortimer Adler /L
Ask others about themselves, at the same time, be on guard not to talk too much about yourself.

Erotic or sexual love can truly be love if it is not selfishly sexual or lustful.

In the case of good books, the point is not to see how many of them you can get through, but how many can get through to you.

Love without conversation is impossible.


2008-04-05
22:29:02

Dagens fakta /L
År 1900 fanns det 75.400 telefoner i Sverige, och 15 bilar.


2008-04-05
22:24:05

Dagens kluring /L
image1068

Vem ska bort av dessa fyra och varför?

 • Michael Vartan
 • Jane Fonda
 • Jennifer Lopez
 • Casey Affleck


 • 2008-04-05
  22:09:58

  Love and marrige... /L
  På tal om Beyonce är hon tydligen numera en äktad kvinna (säger man så?). I fredags sa hon och Jay-Z ja till varandra. Hur länge håller det? Kommer tvillingarna snart? Bryr vi oss egentligen? Viktiga frågor... inte sant?


  2008-04-05
  22:07:50

  Svar på kluringen /L
  image1066

  Jag glömmer hela tiden bort att ge er svaren! Sorry. Påminn mig gärna framöver om det tar för lång tid.

  Rätt svar är: Beyonce Knowles

  image1067

  2008-04-05
  21:55:39

  Filmkvällen avklarad /L
  Efter att ha varit duktig och städat mitt hem så satte jag mig ner och såg två filmer på raken. Got to love Canal+! Numbero uno: Stay med Ewan McGregor och Ryan Gosling. En psykologisk thriller om en psykolog (McGregor) vars patient (Gosling) berättar att han ska begå självmord. Med tidspress försöker då McGregor hjälpa sin patient. Jag kände mig som ett stort frågetecken hela tiden. I filmen är det en massa deja vú, tillbakablickar och oförklariga saker. Jag förstod ingenting när den väl var slut. Antingen är jag dum i huvudet eller så är den här filmen extremt psykologisk. Jag vågar inte säga att den är dålig eller bra, men jag kan erkänna att jag var tvungen att läsa recensioner på den eftersom jag ingenting fattade. Kanske du gör det. Skriv en rad till mig och förklara vad som hände/den handlade om. Please.  Film nummer två var Eragon. Jag har bara hört att den inte var speciellt bra men som vanligt måste man ju få skapa sig egna åsikter. Nu kan jag faktiskt säga att den inte är bra. Filmen handlar om Eragon som då självklart är "den utvalde" att bli en så kallad drakryttare. Med en hemsk kung och en trollkarl ska han rädda världen. Mycket är hämtat från Sagan om ringen. Eller snarare allt. Förmodligen fanns det en tanke på en uppföljare eftersom det inte fanns något direkt slut heller. Jag vet inte om det kommit en nummer två heller men skulle jag gissa lägger de inte ner pengar på det nu. Nej, filmen var inte bra. Töntiga dialoger och alldeles för kort för att ens hamna i samma klass som Sagan om ringen.


  2008-04-05
  17:54:09

  Så besviken och irriterad... /S
  Nu har jag precis läst ut den bok jag läst i den senaste tiden, Alla mina systrar av Judith Lennox. Jag har tyckt den varit okej men kanske inte jättebra, men nu har jagh alltså läst ut den och jag är så himla besviken och irriterad då berättelsen inte känns avslutad med det slutet. Jag menar inte att det är ett direkt öppet slut, utan det känns mer som en halvt avslutad berättelse!

  Nu vill jag hitta en ny bok, så har ni några bra boktips så är de mycket välkomna!

  2008-04-05
  13:28:58

  Att leva med en förlorare /L
  Jag och J har återskapat passionen för Mario Kart (gamecube). Så de flesta av veckans kvällar/nätter fördrivs med att klå varandra i detta spel. Men det skapar även en liten dispyt i vårt förhållande tack vare att han är så jäkla dålig förlorare OCH vinnare. Han blir liksom omänsklig, odräglig och avskyvärd. Vid vinst = skrattar och hånar till tusen så, jag som inte är en dålig förlorare blir irriterad ändå! Vid förlust = Jag lämnar rummet för att ta skydd när spelkonsolen flyger in i väggen. Därför ställer jag mig frågande till huruvida den kortvariga spelstunden verkligen är värd sin tid? Antingen stryper jag min sambo eller så stryper han mig. Jag får väl helt enkelt lägga mig varje gång, eftersom jag tycker det är roligare att bara spela en vinst är inte nödvändig för mig. Det är ju inte det jag går in för... Jag får väl låta J vinna då för husfridens skull.... >:)


  2008-04-05
  13:22:38

  God förmiddag! /S
  Allt bra?
  Själv har jag precis käkat frukost... väldigt olikt mig att äta så sent men idag sov jag ända till klockan 12, kan inte ens minnas när jag gjorde det senast! Sen tog jag en riktigt lång och skön dusch - den absoluta fördelen med att bo i lägenhet :)

  Idag är det lite mulet ute,  lite trist då det har varit skönt att gå en långpromenad, en av min och Ts favoritrundor om våren då man får gå genom ett lövskogsparti där det är som ett vitt hav om våren fullt med vitsippor - så himla mysigt. Man kan väl gå även om det är molnigt men det är ju inte alls lika kul. Utöver det så ska det pluggas lite idag, inget akut men det kan vara skönt att få det gjort så man slipper tänka mer på det. Ikväll ska T på klassfest och jag själv kryper ner under en filt och tänkte titta på filmen Ingenstans i Afrika som SVT visar. Inte sett den förr men det verkar vara en film för mig.

  Jag kan tipsa om filmen vi såg igår, The Great Debaters.

  Filmen är baserad på den sanna historien om Melvin B Tolson, en professor på Wiley College 1935. I en tid av rasism inspirerade han studenterna till att vilja vara med i skolans debattlag som blev ett av de första att debattera mot ett lag med vita studenter. Verklighetens M.B. Tolson --->

  Det händer inte så mycket i filmen men både jag och T tyckte ändå att den var bra, och som vanligt så blir filmen extra bra när man vet att den baseras på en sann historia. Sen gillar jag även Denzel Washington och Forest Whitaker som skådespelare, även de andra skådisarna gjorde en bra insats.
  Men som sagt, om man vill ha lite action i sina filmern så kanske den inte är något för er - annars är det en bra film!


  Verklighetens James Farmer Jr, fast några år efter det att filmen utspelar sig.
  Som sagt så blir det alltid intressantare när man vet att det faktiskt är verkliga personer det handlar om... James Farmer Jr som är den yngsta deltagaren i debattlaget var under 50- och 60-talet en av de sex stora i den amerikanska medborgarrättsrörelsen.

  Om någon känner till någon annan bra film som berör den amerikanska medborgarrättsrörelsens kamp så är jag tacksam för tips!

  Ha en bra dag!


  2008-04-04
  12:37:35

  Hej i solen! /S

  Underbart väder även denna dag - tänk att man kunde ha en så jäkla trist vinter med så få soldagar och sen bara vänder det och det har varit sol varje dag nästan nu i 2 veckor!
  Idag har jag varit på en föreläsning om röst- och talvård, tyckte det lät skittrist men det var faktiskt riktigt intressant, skulle inte varit fel med ytterligare en föreläsning i samma ämne med fler praktiskt moment...Vi skulle egentligen haft grupparbete efteråt men ingen av oss orkade med det idag.
  Så nu har jag tagit tag i disken, plockat lite och väntar nu bara på att T ska komma hem så vi ska åka in till stan som vi planerat.

  Ha en skön dag!


  2008-04-03
  20:23:28

  Jag har... /L
  ...bara en fråga. Vill någon verkligen bo så här?

  [hans_hemmert_01.jpg]

  2008-04-03
  20:16:32

  Avundsjuka /L


  I skrivande stund befinner sig min fader i Thailand. Jag känner en viss avundsjuka. Uh, vad skönt att gå runt i värmen och bara må skönt. Solbränna, god mat, sevärdigheter och massage, det skulle inte jag säga nej till nu.
  Fusk.

  2008-04-03
  20:02:22

  J*vla hockey! /S
  Min Tv-kväll existerar ju inte idag på grund av hockey på 5an!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Blir så trött ibland...


  2008-04-03
  19:58:35

  Dagens tröttaste med drömmar /L
  Jag har blivit bortskämd. Idag är jag så trött. Det är visserligen så att jag oftast skriver inlägg om hur trött jag är men idag är det riktigt ordentligt trött. Jag klev upp 7.00. Kanske inte så tidigt för majoriteten av Sveriges befolkning gör nog det på vardagarna men jag är van att börja vid 13.15 en gång i veckan så min dygnsrytm är inte "normal". Jag hade dessutom en skum dröm. Möjligen skulle jag kunna skriva ner den och skicka den till hollywood för att bli känd som manusförfattare. I drömmen hade världen drabbats av en Tjernobyl-liknande katastrof som gjorde att det inte fanns någon mat. Jag däremot var med i ett forskarlag som lyckats få fram information om hur man kunde se att maten gick att äta. Wentworth Miller (Prison Break-stjärnan) var även han med som expert. Vägarna exploderade runt oss medan vi åkte på en jättehög bro med mörkt hemskt vatten under. Jag var sedan i något sort köpcenter med en stor bassäng som man kunde se igenom ett stort glasfönster (ni vet, akvarium liknande). Helt plötsligt kommer en stor vithaj igenom glaset med en man i sin mun. Mannen bar alltså hajen genom det krossade glaset in i sin lilla bubbla (bilen). Jag var så imponderad av att han först lyckats fånga en vithaj med bara händerna och sedan få upp den flera ton stora hajen upp på sin lilla bil. Där vaknade jag. När jag drömmer brukar jag alltid analysera vart allt kan komma ifrån. Hela den här typiska katastrof-films frekvensen med Wentworth Miller måste helt enkelt komma ifrån artikeln jag läste om honom. Han vill tydligen spela andra filmer eller serier där han slipper vara en fånge. Hajen måste vara ifrån när jag var i badhuset. Jag får alltid för mig att badvakterna ska släppa in en massa hajar där när jag badar. Kanske skulle jag satsa på min film, det verkar ju vara lite av ett populärt ämne just nu bland amerikanska filmer. Kanske vill Mr. Miller delta han också? =P
  Tror ni jag har ett vinnarkoncept här?


  2008-04-03
  19:45:03

  Lite irriterande dag på uni... /S
  Hej!
  Idag var det alltså grupparbete som gällde, det blev jobbigt inte på grund av det jag trodde utan på grund av att ingen verkade så intresserad av att faktiskt arbeta utan det tjattrades om precis allt annat i stort sett hela dagen.
  Lite irriterande men så är det ibland...

  Nästa irriterande grej var att jag idag äntligen hade tagit med pengar för att kunna köpa en bok av lärarförbundet som är på uni varje torsdag vid lunchtid, jag har tänkt köpa den där boken i ett halvår men har antingen inte varit på uni på torsdagar eller också så har jag glömt pengar. Idag var jag dock både där och hade pengar och gick dit med ett leende precis när de höll på att packa ihop. Jag fick dock gå därifrån utan bok då den enda hon hade kvar av var visningsexemplaret! Så nu gäller det att försöka komma ihåg pengarna nästa torsdag istället!

  Just nu sitter jag och tittar lite på TV, älsklingen är iväg och träffar sina gamla kurskompisar så jag får underhålla mig på egen hand, men eftersom torsdagar är en av mina favvokvällar när det gäller TV-program så blir det inga större problem =0)

  Imorgon slutar både jag och T tidigt så då ska vi ta en tur ner till stan - T kom hem igår helt desperat och less då han hade gått över hela stan utan att hitta en enda bra födelsedagspresent till mig. Så imorgon ska jag se om det är något jag glömt att jag vill ha annars får han helt enkelt överraska mig... eftersom jag inte önskar mig något så blir ju alla presenter mer än vad jag önskar mig - så man kan nästan inte misslyckas!

  Åter till TVn!

  2008-04-03
  16:16:15

  Dagens kluring /L
  image1066

  2008-04-03
  16:07:44

  Sagt av Nelson Mandela /L
  A good head and a good heart are always a formidable combination.

  Education is the most powerful weapon which you can use to change the world.

  If you talk to a man in a language he understands, that goes to his head. If you talk to him in his language, that goes to his heart.

  If you want to make peace with your enemy, you have to work with your enemy. Then he becomes your partner.

  In my country we go to prison first and then become President.  2008-04-03
  16:02:48

  Dagens fakta /L
  Vid 6 års ålder kan ett barn cirka 7.000-9.000 ord. En vuxen svensk person kan cirka 50.000 ord.


  2008-04-03
  15:58:56

  Risken med läraryrket? /L
  Polisen beslagtog handbojor och kniv som nioåringarna skulle använda. 

  I metro kan man läsa om ett gäng 9-åringar som planerat att tortera sin lärare. Men livet är underbart. Valt rätt yrke? Nu är det minann inte farligt att vara polis eller liknande längre, nu är lärarjobbet en risk även. Som tur är hör väl inte den här hemska nyheten till vardagen. Vart har det brustit frågar jag mig? Var läraren en riktig plågoande eller vad händer med världen? Elever mördar varandra och planerar hemska dåd, nu det här också! Hur ska det sluta?
  Jag kan i alla fall trösta mig med att det inte var i Sverige, utan i Georgia.

  2008-04-03
  08:35:06

  :) /S
  god morgon!
  En ny dag är här och jag ska om en halvtimma bege mig till skolan för en dag med grupparbete. Jag tror tyvärr att det kommer bli en rätt tuff dag då vi nog har rätt skilda åsikter om hur den här uppgiften ska lösas. Jag personligen anser att vi kan lösa den mer individuellt medan andra tycker att vi måste sitta tillsammans.

  Idag verkar det vara lite kyligare ute men solen lyser i alla fall igenom så det verkar ändå som att det kan bli en fin dag :)

  Men nu är det dags att göra sig i ordning, ville bara önska alla en god morgon!

  2008-04-03
  08:14:53

  Bloggtips /L
  Nej, nu har jag nyheter! Jag har tipsats om en blogg, ingen mindre än Linda Rosings blogg. Här ska följas, jag ska plåga mig själv. Svenskläraren i mig har redan börjat fått fnatt över hur mycket särskrivningar det är men jag måste läsa detta. Hoppas hon kan få mig att ändra uppfattning. Jag hoppas verkligen det.

  Besök Rosings blogg här.  2008-04-02
  17:43:57

  Dagens fakta /L
  Olika korvar har skinn av olika material. Varmkorvarnas skinn görs nästan endast av fårtarmar. Andra korvars skinn kan utgöras av svintarmar (ex. lunchkorv) eller tarmar från kor (ex. leverkorv). Prins- och grillkorvar har en blandning mellan 80% kotarmar och 20% hudspalt. Korven uppfanns som ett sätt att bevara kött längre.


  2008-04-02
  16:41:40

  Underbara vår! /S
  Nu har jag kommit in från dagens andra promenad med Candy, det är dagar som dessa som man önskar man hade en stor eller åtminstone en yngre hund så man kunde gå riktiga långpromenader, men Candy är gammal och har haft hjärtproblem och får bara gå ca en halvtimme åt gången :(
  Skönt var det i alla fall, soligt och riktig vårvärme.

  Under vår första promenad idag så kom jag fram till att våren är min absoluta favoritårstid. Jag älskar sommaren men våren slår sommaren då det är en så efterlängtad årstid, speciellt efter en vinter som denna. På våren är det aldrig för varmt heller, och det är sällan för kallt heller då man inte riktigt förväntar sig en riktig värme. Det är så underbart att se små gula hav av tussilago, eller när marken i skogsdungarna snart blir vita med vitsippor och man ser de första fjärilarna och samtidigt hör måsarna... helt underbart!
  Det är dagar som dessa jag längtar så grymt mycket efter en balkong.. vi har en uteplats men den är usel så det känns som att man sitter precis vid cykelbanan helt synlig för alla... inte riktigt en sån uteplats jag vill ha och sen är det tyvärr bara morgonsol där så det har inte så stor betydelse.

  Jag har hittat tre nya artiser som jag gillar - inget direkt nytt, bara nytt för mina öron. Ifall det är någon mer som missat dem så tänkte jag ge er ett smakprov på var och en av dem :)
  Skön musik att bara ha på i bakgrunden... Enjoy!

  John Mayer - Waiting on the world to change
   
  The Perishers - Sway
   
   
  Jack Johnson - If I had eyes

  2008-04-02
  11:33:57

  De små detaljerna som förstör ett foto... /S

  []


  []
  []


  []

  2008-04-02
  09:09:13

  Morr´n morr´n! /S

  Idag kommer lilla Candy som jag nämnde igår, idag fick jag lite sovmorgon då han oftast kommer redan vid 8. Jag är så tacksam för den där extra timman då jag var supertrött när jag vaknade för en halvtimma sen, jag hoppas verkligen att man snart har ställt rätt sovrutinerna till sommartid för nu är jag supertrött hela dagarna.

  Det där härliga vårvädret verkar dock inte komma idag då det är helt tjockt med moln ute, men så länge det inte regnar får man väl vara nöjd kanske!

  Ha en skön dag!


  2008-04-01
  22:27:36

  Natti! /S
  Nu ska jag nog nanna, försöker ju trots allt att vänja mig vid sommartid, ska dock läsa lite.
  Imorgon kommer lilla Candy så nu är det bara att hålla tummarna för att det blir riktigt skönt vårväder när den lilla ska promeneras.

  Förutom att vara hundvakt så har jag även en del plugg som ska göras inför torsdagen,

  Kvällen har varit lugn och skön, ett varmt bad med älsklingen, lite läsning och lite tv-tittande. Vi har även köpt tågbiljetter hem till Karlstad för valborgshelgen :)

  Sov gott mina vänner, ses imorgon!

  2008-04-01
  21:38:20

  Vinnaren till Londonresan...! /S


  Dags att avslöja den lyckliga vinnaren till vår Londonweekend...
  Flera av er kanske redan misstänkte vem det var, och vår vinnare är...


  April, april din dumma sill
  vi kan lura er vart vi vill!

  2008-04-01
  20:22:34

  Svar på kluringen /L
  image1063

  Vem var nu detta modeoffret?

  Rätt svar är: Katie Holmes (långt innan Tompa)

  image1064

  2008-04-01
  20:18:58

  Sagt av Jean-Paul Sartre /L

  All human actions are equivalent and all are on principle doomed to failure.

  Everything has been figured out, except how to live.

  Existence precedes and rules essence.

  Hell is other people.

  If you are lonely when you're alone, you are in bad company.


  2008-04-01
  20:14:33

  Dagens fakta /L
  Förr trodde man att en nysning innebar att något hemskt skulle hända. Därför sa man "prosit" från latins prosit som innebär "må det vara till din fördel". Prosit är alltså en välgångsönskning. Är du själv och nyser så säg bara prosum (må det vara till min fördel) eller prosemus (må det vara till er fördel), alltså flera personer.


  2008-04-01
  20:07:19

  Casino Royale /L


  Jag har faktiskt sett en Bond film. Personligen är jag inget större fan av dessa men tänkte att jag måste ju faktiskt se den senaste i alla fall. Filmen följer verkligen de senaste årens tema att göra en "hur-var-det-innan-han-blev-det-han-är", som Batman begins. Men men, i brist på fantasi och att Batman begins och Superman returns nu blev sånna pengabringare förstår jag syftet. I alla fall så tyckte jag inte att filmen var som någon annan Bondfilm. Här är den klassiska charmören borta och Bond är rent av rå. Att filmen även tog upp terrorism var väl ingen större chock heller. Det verkar ju alla göra nu för tiden. Jag tyckte att den var rätt bra faktiskt, lite annorlunda mot vad jag förväntade mig, sånt gillar jag. Jag var väldigt imponerad av actionscenerna i början då de hoppar och springer i byggnadsställningarna. Rikigt snyggt. Önskade jag själv var så smidig. Filmen var helt okej skulle nog till och med kunna se den igen. Om ett tag vill säga när jag glömt allt. (Påminnelse till mig själv).

  2008-04-01
  19:55:34

  Underbara älskade /L
  image1062

  Film nummer två är ingen mindre än Underbara älskade med Michael Nyqvist. Filmen handlar om en far och hans sons kamp med att komma över sorgen med att två familjemedlemmars död. De reser till sitt sommarställe där första kärleken och arbetet med en eka får dem att sakta börja se framåt. Den här filmen är helt underbar. Det byggs upp en klump i magen som sedan exploderar i storgråt. Helt klart en av de bästa svenska filmer, om inte den bästa som gjorts. Se den, se den!

  2008-04-01
  19:49:37

  Underbar och älskad av alla /L
  image1061

  Dags att uppdatera filmkategorin! I helgen såg jag den svenska komedin "Underbar och älskad av alla" baserad på Martina Haags succéroman. Haag spelar själv huvudrollen som Bella, en arbetslös skådis som vägrar ge upp. Genom att ljuga "lite" i sin CV lyckas hon faktiskt få sitt drömjobb. Hon träffar även sina drömmarsman skådiskändisen Micke. Lögnen börjar bli ett stort problem och snart vet hon inte hur hon ska göra men att ge upp är inte en tanke. Den här filmen är så pinsam. Jag blev så irriterad på Bella, hon är så jäkla dum enligt mig. Men samtidigt var filmen rätt skön som avkoppling. Den funkade. Jätteroligt slut dessutom. Helt okej att se men möjligen lite väl "tjejig".

  2008-04-01
  17:47:30

  Bada bada bada /L
  Nu är jag hemma igen efter en massa plaskande i badhuset! Ögonen svider och huden är torr men samtidigt är jag härligt trött. Skönt att få ut lite energi!
  Hur har det gått idag då? Med alla Aprilskämt vill säga? Sandras torra gick ju jag givetvis på, hemma drog jag en vals om en jäkla dyr räkning men J reagerade knappt. Så den gick inte riktigt hem.

  Idag blir det slappa framför tv:n och middag snart.

  Kram Linda

  Ps. Glöm inte vår tävling nu! Ds.


  2008-04-01
  16:51:08

  April, april - jag mår fint! /S
  Inte många läsare idag, men för er som läste mitt trista inlägg om att jag skulle blivit avstängd ifrån min utbildning...

  april, april din dumma sill
  jag kan lura dig vart jag vill!

  Jag har fått två telesamtal relaterade till mitt lilla aprilskämt - så vill ni att folk som sällan hör av sig via tele ska ringa er, skriv då ett allvarligt inlägg på er blogg :p


  2008-04-01
  13:49:22

  Vår första tävling! /L-S
  Du och en vän har nu chansen att vinna en weekendresa till London!  Ni erbjuds:
  Aktuella datum är 23/5-26/5
  ♦ Hotellvistelse för 3 nätter samt frukost i fyra dagar.
  ♦ Tre stjärnigt hotell med tillgång till pool.
  ♦ Två flygbiljetter
  ♦ Massa shopping som plånboken tillåter!

  Allt du behöver göra är att:

  Skriv en rad till oss om varför just du/ni ska vinna!
  Länka sedan till det här inlägget och meddela oss detta så vi vet vilka som deltar.

  Tävlingen pågår fram till 21.00 så skynda!
   
  Vinnaren av tävlingen publiceras så fort vi läst och bestämt oss!

  Mvh

  Linda och Sandra

  2008-04-01
  12:01:09

  bara skit har hänt... /S
  Hej allihop...

  Då var bloggen igång igen men i mitt liv har saker bara gått rakt åt helvete under dessa dagar, jag har varken ork eller lust att prata om det särskilt ingående men för att förklara varför ni kanske inte kommer få se så många inlägg av mig de närmsta dagarna så kan jag säga att det handlar om att jag kanske kommer bli avstängd från min utbildning...

  ha det bra, vi hörs inom ett par dagar igen...

  2008-04-01
  09:05:03

  Kursstart och badhus /L
  Jag tänker inte dra något om vad jag gjort dessa dagar, egentligen handlar det väl om att jag inte har gjort ett skit så det finns inte mycket att skriva. Idag däremot blir det andra bullar!
  Kursstart i andra delkursen i Svenska. Slutar klockan 12 och då måste jag skynda mig hem för klockan 14.20 ska jag på information om Majblommor. Ni kan vara lugna jag ska inte sno barnens jobb utan följa med fadderbarnet M som ska göra detta. Därefter blir det ös på badhuset! Ikväll kommer jag vara helt slut av allt klor i ögonen men Sandra slänger förhoppningsvis in hela sin livshistoria under tiden! Kanske har hon problem att välja schampo eller middag igen? Who knows? =P Kram på dig kompis och kram till er andra!

  2008-04-01
  08:58:54

  We are back /L
  Äntligen funkar det. Vad tråkigt det blir med Internet utan kära bloggen och bloggarna. Hela min morgonvana med att läsa bloggar gick i stöpet. Och jag är en inskränkt vanemänniska. Jobbigt har det varit, men nu är det äntligen som vanligt igen.

  Kram på er gött folk!