Hakuna Matata

2008-03-30
00:32:51

Sängen väntar... /S
Nu ska jag hoppa ner i sängen, ska dock lyssna igenom några sköna låtar först. Älskar att sitta och lyssna på någon bortglömd låt sent på natten på hög volym... vet inte varför men man kan aldrig få samma känsla om man gör samma sak dagtid?!

Tänkte i alla fall dela med mig av dessa lugna sköna låtar som kanske kan hjälpa er komma ner i varv...
okej, den här första är mest för att den är så jäkla skön och lite bortglömd men de övriga är lugna :p


Eskobar feat. Heather Nova - Someone new Jackson Browne - Sky Blue And BlackJeff Buckley - Hallelulja

 

och slutligen en av mina favoriter, en cover av en Bob Dylanlåt...
Magnet & Gemma Hayes - Lay Lady Lay

2008-03-30
00:10:03

Påminnelse! /S
Jag hade själv totalt glömt bort det men blev påminnd av en annan bloggare om att vi inatt mina kära vänner går in i sommartider igen vilket innebär att vi måste skriva fram våra klockor en timma.
För något år sedan hade jag superproblem med att komma ihåg åt vilket håll man skulle skriva klockan, men sen lärde jag mig den där urtöntiga men mycket effektiva lilla meningen;

På våren tar man FRAM grillen och på hösten tar man TILLBAKA den!

Urtöntig jag vet, men som sagt mycket effektiv. Det är tur att det alltid ändras en lördag så att man har en dag på sig att vänja sig lite, alltid lika tufft att behöva gå upp en timma tidigare!!


2008-03-29
23:59:40

ja, jag är lättlurad! /S
Ja kan erkänna att jag är lite av ett märkesfreak - aldrig när det gäller kläder men alltid när det kommer till teknik och mat + hushållsartiklar.
Jag vågar sällan lita på att coops egna märke Xtra är bättre än de större märkena t.ex. Ska jag köpa tortilla bröd köper jag alltid Santa Marias egna, inte för att jag tycker att de billiga märkena är äckliga utan för att jag helt enkelt inte litar på  något av de märkena.

Men nu har jag enligt Aftonbladet gått på en nitlott då jag alltid köper Vias tvättmedel - och samma sak gäller där, jag litar helt enkelt på det för att det är ett känt märke, dvs man ser deras reklam 3511 gånger om dagen på TV. Men nu har Aftonbladet genomfört ett tvättmedels test som tydligt visar att de kända märkena hamnar i botten medan de "fula" märkena hamnar i toppen?!
Enligt deras test så ska Willys tvättmedel vara det bästa medan Via är det sämsta!! Min första tanke när ja gläste det var att försvara Via med att de nog är bättre färgbevarande... sen läste jag vidare i artikeln och läste att det självklart var tvärtom även på den frågan!

Så ja mina vänner... jag erkänner.... jag är lättlurad!Men please säg att jag inte är den enda?!

2008-03-29
23:46:42

27 dresses /S
Nu har jag precis sett klart filmen 27 dresses.

Jane (Katherine Heigl) är den ständiga brudtärnan vars egen lycka inte tycks finnas i sikte. Ännu mindre roligt blir det när yngre systern Tess (Malin Åkerman) står brud med Janes chef, som Jane dessutom är hemligt förälskad i, samtidigt som hon får den cyniske äktenskapskolumnisten Kevin Doyle (James Marsden) på halsen. Jane som inte kan säga nej, dras plötsligt in i att planera det bröllop som hon så länge själv har önskat...

Den var tyvärr inte alls vad jag hade hoppats på, för att vara en romantisk komedi så var den inte särskilt rolig även om det fanns några roliga delar i filmen så tyckte jag nästan att storyn var mer sorglig än rolig. Romantiska komedier brukar ju vara ganska förutsägbara, vilket den också är, men det finns liksom inget som skiljer den från andra filmer, man har i stort sett redan sett allt förr...
Men jag tycker ändå att skådespelarna var bra! Usch nu blev det väldigt negativt men det beror kanske mest på mina höga förväntningar? Kanske kommer ni bli positivt överraskade efter att ha läst min lilla recension och i så fall är det ju jättebra, om ni inte skulle gilla filmen så kan jag väl bara säga...

I told you..!

2008-03-29
20:24:00

Just like heaven... /S
Nu har jag precis sett klart filmen Just like heaven, ännu en film jag velat se men som aldrig blivit av.

Men nu är den alltså sedd och den var väl ungefär som jag förväntat mig, lite för mesig! Men nu har jag sett den och behöver inte längre fundera på den.
Nu sitter jag och funderar på att köpa pizza, är egentligen inte jättehungrig men det känns ju lite väl trist att käka sig mätt på mackor ensam en lördag!
Efter att jag kommit till ett beslut och magen är mätt så tänkte jag se filmen 27 dresses.

Allra först ska jag se klart avsnittet av Las Vegas så jag är uppdaterad för säsongspremiären imorgon!

Puss på er...

2008-03-29
15:36:01

en bra dag :) /S
Då var man hemma igen - hittills så har det här varit en bra dag förutom att jag inte fick sovaut som jag ville, men därefter har jag småpysslat här hemma, bytt gardiner och lite sånt.
Nu är jag precis hemkommen efter 2 timmars barnpassning och för första gången på väldigt länge hade till och med jag roligt under de två timmarna då båda barnen för en gångs skull var på superbra humör och faktiskt lyssnade på vad jag sa.
Nu ska jag käka något litet och därefter blir det nog lite läsning :)

En skön lördag helt enkelt!

2008-03-29
10:13:04

Hur kommer det sig... /S
... att varje gång man säger att man ska sova ut så går det åt skogen?! Idag hade jag ju tänkt sova länge eftersom jag ändå inte har något inbokat förrän klockan 1, men som vanligt när jag har sagt att jag ska sova ut så verkar det vara en omöjlighet - idag vaknade jag 8.40 första gången men lyckades somna om, sen vaknade jag strax efter 9 men somnade om efter en stund för att vakna av telefonen klockan 10. Det var mamma som ringde för att berätta att jag hade glömt typ hälften av min packning i karlstad - något jag redan var medveten om men det kunde ju inte hon veta...
Därefter kändes det nästan jobbigare att försöka somna om ytterligare en gång än vad det var att stiga upp och slöa framför TVn. Så nu ska jag käka lite frukost och bara slöa i ytterligare en timma, sen ska jag sätta upp de nya gardinerna. Måste även ringa T och be honom ta med alla glömda saker,men jag ska vänta lite, vill ju inte väcka honom nu när jag själv klagat på vad jobbigt det är :p

2008-03-29
00:23:17

Blondinbella och pengarna /L
Jag har inte skrivit något (?), eller ytterst lite, om dagens hysteri kring de kända bloggerskorna. Men det här måste jag kommentera. Dagens dummaste. Blondinbellas pappa ville att hennes skola skulle betala för att hon gjort reklam i sin blogg för dem. Han tyckte att hon skulle bli en ambassadör för skolan, men som tur är tyckte även rektorn att förslaget var absurt. Nej, men nu får det väl vara nog. Borde inte pappa betala Bella också då? Hon gör ju reklam för honom som jurist. Har jag fel? Ska vi börja betala elever för att marknadsföra skolor så vill jag inte arbeta som lärare. Detta var bland det sjukaste jag hört. Snälla gode gud säg att det inte är sant.

Läs mer här

2008-03-29
00:15:35

Dagens kluring /L
Katie Holmes

Nu kommer en ny variant av dagens kluring. Bilden är gammal och personen i fråga har ändrats radikalt. Vem tror ni bilden föreställer? Ledtråd: Hon är vän med en viss brittisk anorektiker.

2008-03-29
00:02:03

Depp fixar deppiga händelser /L

16-åriga Sophie Wilkinson låg i en koma efter en bilolycka. Ingen annan än självaste Johnny Depp sände ett inspelat röstmeddelande med rösten som Kapten Jack Sparrow. Sophie började röra på sitt högra ben när hon hörde honom efter att ha legat i koma i fem månader. Who wouldn´t?


2008-03-28
23:57:21

Hihihi - torrt men roligt! /S
Jag var precis på väg att gå och lägga mig när jag zappade igenom kanalerna en sista gång och råkade snubbla över en komedi som heter Everything You Always Wanted to Know About Sex * But Were Afraid to Ask, är tydligen en massa sketcher om olika aspekter på sex och relationer. Just när jag tittade var det en sketch som hette What Happens During Ejaculation. Som sagt - torr humor men ändå lite smårolig!
 

2008-03-28
23:50:25

Sagt av Dwight Eisenhower /L
The world is more like it is now then it ever has before.Men nähä! Det är verkligen något speciellt med USA:s presidenter.

2008-03-28
23:41:20

Dagens fakta /L
Världens största citron vägde 5.265 kilo. Den växte på en farm i Kefar Zeitim i Israel. Rekordet sattes den 8 januari år 2003 av Aharon Shemoel.


2008-03-28
23:30:39

Film 1 avklarad! /S
Nu har jag precis sett filmen Man on fire som SVT visade. Jag har velat se den länge men det har aldrig blivit av, men nu har jag i alla fall sett den och den var kanske inte fullt så bra som jag hade hoppats på men jag tyckte ändå att den var helt okej, den fick mina ögon att tåras vid några tillfällen så den påverkade ju mig i alla fall även om den inte lämnade några direkta spår.


Creasy, en före detta livvakt som tappat livsgnistan, övertalas att skydda en tioårig flicka i Mexico City efter en våg av kidnappningar. Creasy kommer flickan nära och deras relation gör att han får tillbaka sin livskraft. När hon blir kidnappad tappar Creasy allt förstånd och han ger sig ut på en hämndlysten jakt - inget kan stoppa honom...

Men har man inte sett den så tycker jag absolut att jag kan rekommendera den som tidsfördriv en skön hemmakväll!

Just nu sitter jag och överväger om jag ska se ännu en film eller om jag kanske ska lägga mig och läsa tills det är dags att nanna... vi får väl se vad jag gör!
Jag måste säga att jag är enormt glad att jag faktiskt tog tag i städningen idag, det känns så mycket fräschare, och framför allt är det skönt att ha det överstökat! Jag ska försöka att få upp de nya gardinerna i köket imorgon innan barnpassningen också som pricken över i :)

Nu blir det inga fler inlägg ifrån min sida idag...Jag hoppas ni har haft en lika skön och avslappnad fredagkväll som mig, eller att ni har haft en rolig partykväll!

Sov gott, see U in the morning!Update; Det verkar som att morgondagen är en värdelös TV-kväll så filmerna får vänta till morgondagen, och fortsatt läsning ikväll!

2008-03-28
23:22:22

Lilla missen /L


Katten Ceasar lämnades att dö av inga andra än POLISEN. Märkt och saknad av matte fick polisen in ett tips om en skadad katt vid vägen. De tog in honom till stationen och lät honom dö för att sedan dumpa kroppen i skogen. Jag vet inte ens vad jag ska skriva. Hat. Avsky. Läs mer här.

2008-03-28
23:21:17

Svar på dagens kluring! /S
Dags att avslöja dagens kluring. Min fantasi börjar bli klen då vi nu avverkat ett antal kända ansikten, men efter att jag såg filmen Elizabethtown igår så kom jag på att den här tjejen inte varit med ännu!

image1059

Och om ni inte ser vem det är på bilden ovan så kommer svaret här....

image1060

...Kirsten Dunst!

2008-03-28
23:17:05

Kryptonite /L


J och jag sitter här vid våra datorer. Colan och chipsen i mitten. Lovley =P Vi testar J:s nya högtalare, och jag kom på en så jädrans bra låt sen förr... mmm 5 plus för Three doors downKryptonite! Dagens musiktips.

2008-03-28
21:08:39

Härliga fredag /S
image3425

It´s friday yeah, yeah, yeah!

2008-03-28
20:02:20

:) /S
Färdigstädat och tvätten ligger i torktumlaren!
Nu ska jag njuta av GBs underbart goda yoghurtglass med trädgårdsbär och titta på Så ska det låta innan jag sätter på någon film.
Det är tur att det bara är en dag kvar innan T kommer hem för mina matvanor är verkligen inte bra när jag är ensam! Idag åt jag korv med bröd till middag, och mitt chokladsug är enormt men tack vare att jag är alldeles för lat för att gå och köpa någon så klarar jag mig undan det idag, men jag vet att jag kommer sitta här med choklad imorgon :p

Imorgon ska jag som vara barnvakt mellan 13-15 så imorgon tror jag att jag ska ta en ordentlig sovmorgon och bara ta det lugnt innan det är dags att trampa iväg på cykeln. Och sen på söndag kommer alltså äntligen min älskling hem :)

2008-03-28
17:45:41

The heavy metal dog


Här kommer en annan snutt. Det är så rolig med djur. Den här hunden visar verkligen att även heavy metal-musik är underhållande.  

2008-03-28
17:41:23

Alla kan dansa /L


Snälla ta er tid och se den här filmen. Den är så jäkla bra.

2008-03-28
17:22:53

Jag erkänner... /S
... jag har fuskat i min storstädning...
Jag är helt slut efter en hel dag med städande och nu återstår egentligen bara moppningen men jag orkar inte!
Men lägenheten är ju ändå ren så det är väl kanske ingen större katastrof :p
Eller man kanske ska slarvmoppa golvet i alla fall... för det är ju när man känner den där doften av kemikalier som det verkligen känns rent, låter ju sjukt men det är ju så sant, Ajax blomdoft och Muscleman Badrumsrent och allt vad man nu använder, hade man bara använt vatten och diskmedel eller något så får man ju inte de där dofterna som bidrar till känslan av att det är kliniskt rent!

Nej... nu har jag bestämt mig, det blir en slarvmoppning!
Sen ska jag äntligen hoppa in i duschen och därefter börjar det väl kanske bli dags för lite middag...


2008-03-28
15:16:05

Puh! /S
Halvvägs igenom städningen, jag har dammat, putsat fönster invändigt, duschat av blommorna, rengjort fläkten, diskhon, och bänken i köket så det som återstår är att badrummet samt att damsuga och skura lägenheten + tvätta!
En hel del kvar att göra alltså men det känns redan mycket bättre att veta att det inte är en massa damm över allt!!
Fönstren skulle egentligen behöva putsas även utvändigt men det tror jag att jag sparar till T :op

Desto fräschare lägenheten blir desto äckligare blir jag själv, så så fort jag är färdig med städandet ska jag hoppa in i duschen innan jag fortsätter med tvättandet... ska bli såååå skönt!

Hoppas er dag har varit bra hittills!2008-03-28
11:16:55

Dagens kluring! /S
image1059

2008-03-28
10:38:12

Hej! /S
God morgon!
Sovit gott? Själv hade jag gärna sovit en liten stund till men denna morgon vaknade jag av att ett barn av okänd ålder nynnade/skrek melodin till Pippi Långstrump. Själv hade jag nog föredragit att få vakna av mig själv, men sånt är livet!
Nu är jag i alla fall uppe, ska sega mig lite med en frukost framför TVn innan jag kör igång med dagens projekt som är storstädning här hemma, det blir en riktig städdag då jag har tvättstugan ikväll också. Det ska bli skönt när det är färdigt, att känna att det är riktigt rent, vi har som sagt slarvat en hel del då vi städat den sista tiden :p

Dags för frukost!


2008-03-28
00:53:27

Svar på dagens kluring! /S
Någon som lyckats klura ut vem jag var ute efter....

image1057

.. jag har svårt att bedöma om denna kluring var lätt eller svår, den var nog svår på så vis att tjejen kanske inte är känd för särskilt många.  I alla fall så är det....

image1058

...Blake Lively känd från serien Gossip Girl som gömde sig idag!
Bra jobbat av er som listade ut det, till er andra.... Better luck next time....!

2008-03-28
00:50:03

Time to sleep... /S
Nu har jag precis sett färdigt filmen Elizabethtown, tänkte passa på med en girlymovie när T är borta men jag kan inte påstå att det var något att hänga i julgranen direkt.
Nu ska jag nanna så jag är utvilad och full med energi när jag startar projekt storstädning här hemma! Jag ser fram emot det färdiga resultatet men kanske inte så mycket när det gäller själva arbetet, men nu har jag bestämt mig för att jag ska ta tag i det!

Jag har även ringt och fixat så att jag ska vara barnvakt i helgen, har ju som sagt inget bättre för mig så nu är det bara att hålla tummarna för att det blir soligt och skönt på lördag! Det som är bra med att det blev lördag är att det hindrar mig från att åka ner på stan nu när jag är så shoppingsugen :op

Ska bara avslöja dagens kluring, sen är det dags att nanna!

Sov gott...

2008-03-28
00:34:22

Kvinnans specialitet hotas? /L


Thomas Beatie från Oregon hävdar att han är gravid. Han är född kvinna men har genomgått ett könsbyte fast han har sina fortplatningssystem kvar. Frågan är om detta är en bluff eller inte, vad tror du? Läs mer här

2008-03-28
00:20:25

Jäkla agg /L
Jag hatar hemtentor. Nu har jag lyckats knåpa ihop 13 sidor på 3 dagar. Mycket bra Linda. Problemet är nu att jag hamnat i den där sitsen när jag inte är säker på om jag är färdig eller inte. Frågorna är stora och det är flera diskussionsfrågor vilket gör att jag aldrig är nöjd. Det finns inte heller några anvisningar på hur många sidor arbetet är tänkt på. Koncist sa läraren. WHAT? Hatar när det inte är en tydlig mall. Flumm, flummare, flummast blir detta arbete. Ett år kvar... jag får tänka på att det snart är slut på arbeten.


2008-03-27
20:37:39

Dagens fakta /L
Namnet Ku Klux Klan kommer av kyklos, från grekiskans cirkel (κύκλος), och klan från skotskan, då många av grundarna härstammade därifrån. Sedan lång tid förknippas "Klanen" med de brinnande korsen, lynchningarna, de vita huvorna och de vita fotsida "

Den ursprungliga organisationen grundades i Pulaski, Tennessee, 1865 av den generalen Nathan Bedford Forrest, och andra krigsveteraner på den förlorande sidan i amerikanska inbördeskriget, som en motreaktion under rekonstruktionstiden då sydstaterna tvingades ändra sitt levende. Man jagade fria slavar som vågade lämna plantagen och även markspekulanter från norr (Carpetbaggers), då man ansåg att landet i syd skulle ägas av dem som bodde där. Terrordåd och mord var metoderna.


2008-03-27
17:32:33

Hej, mitt namn är Blixten (NOT!) /S
Solen har försvunnit bakom träden och NU ska lilla jag ge mig ut på en promenad!
Detta är en av anledningarna till att jag vill skaffa en liten vovve... jag tycker det är skönt med promenader men trots det så får jag aldrig tummen ur och faktiskt går ut! Sen är det ju extra trist när man ska gå helt ensam, hade T varit här så hade man haft någon att tjattra med på promenixen i alla fall.

Men en kortare promenad ska jag i alla fall ge mig ut på, men på vägen hem ska jag nog vara lite onyttig och springa in på affären... det ÄR faktiskt tillåtet att tröstäta när man är ensam i flera dagar!
Sen ska jag nog plocka fram min lilla bok och ägna mig åt den tills det är dags för en skön TV-kväll :)

Hej på er!

2008-03-27
14:18:23

Dagens kluring! /S
image1057

2008-03-27
12:53:34

Hejsan! /S
Hej på er!
Vilken underbar natt...!! Sov bättre än vad jag gjort på evigheter - så himla skönt.

Vädret är toppen även idag och det kräver väl att man ger sig ut på en promenad :)
Mina tankar om att storstäda tror jag får vänta till imorgon, även om jag känner mig pigg och utvilad idag så finns inte riktigt lusten där när solen skiner som den gör, men jag kanske förbereder storstädningen med att plocka undan och gå iväg med pappersinsamlingen och så, sen har jag ju köpt nya gardiner till köket som kanske kan få komma på plats idag.

Utöver att jag känner mig pigg och utvilad idag så har jag drabbats av ett enormt shoppingsug... inte bra! Främst är det inredningsdetaljer som lockar men även kläder. Det jag skulle kunna kosta på mig om jag skulle köpa något är i så fall ett par nya jeans, mitt jeanslager är nämligen mycket magert och sen är det bara ett enda par jeans som jag tycker är sköna att ha på sig! Men vi får väl se om det blir någon shopping, vet inte riktigt om jag vågar det då det kanske kommer lite trista räkningar nästa månad och nu när man närmar sig slutet på läsåret så börjar det också närma sig slutet på de sparade pengarna! I eftermiddag ska jag nog ringa familjen C och höra om de kanske är intresserad av barnpassning i helgen, lika bra att passa på när det är lugnt på pluggsidan och när man är helt ensam hemma med T kvar i karlstad.

Nu ska jag ta tag i disken!
Hej så länge...

2008-03-26
22:41:41

Svar på dagens kluring! /S
image1054

dagens kluring var kanske lite väl enkel, särskilt med tanke på Ls inlägg om att en viss kvinna blivit framröstad som världens fulaste....
Svaret idag är....

image1056

...Sarah Jessica Parker

2008-03-26
22:38:57

dagblind?! /S
Jag känner mig helt virrig vad gäller veckodagarna den här veckan, min hjärna har fått för sig att det är torsdag idag - jätteirriterande!
Plugget idag har gått riktigt bra faktiskt, känns superskönt...

Mina planer för morgondagen är fortfarande oklara men en liten tanke om storstädning har dykt upp i mitt huvud, inte direkt för att det är kul, för vem tycker att det är kul att storstäda, men samtidigt så känns det som att vi har varit lite slarviga de gånger vi har städat den senaste tiden så det skulle kännas väldigt skönt när det väl är gjort. Men vi får väl se på vilken nivå min energi ligger imorgon!
Förutom att städa så har jag lite idéer om att baka lite bullar kanske... med andra ord så har riktiga hemmafru idéer plötsligt dykt upp, men oroa er inte de är enbart tillfälliga :p

Hoppas er ONSDAG har varit bra, puss och god natt på er!


2008-03-26
16:22:08

Det går framåt! /S
Skrivandet har faktiskt gått riktigt bra under dagen och det känns som att jag har en röd tråd genom hela texten!
Så mycket annat har inte hänt idag, lägenheten ockuperade under en kvart av tre sotare som skulle rengöra ventilationssystemet men annars har det varit en dag med enbart plugg hittills...

2008-03-26
13:11:09

Männens dåliga smak /L
Sarah Jessica Parker uppges vara knäckt av att bli utsedd till världens osexigaste kvinna, inte så konstigt det måste verkligen kännas sårande. Jag blir förvånad över resultatet. Inte minst blir jag irriterad på att över huvud taget ha en sådan tävling. Syftet är ju bara elakt. Men i alla fall så kan jag rada upp flera kvinnor som är bra mycket osexigare än Parker. Vilka tävlade hon emot egentligen?


2008-03-26
10:55:31

Dagens kluring! /S
image1054

2008-03-26
10:42:47

Tiddiloo! /S
Hejsan på er!
Här sitter lilla jag vid tangenterna nyduschad och med lite frukost på bordet.
Hade tänkt sova ut imorse men det gick åt skogen då målarna skrapade och höll på så jag vaknade, men det kanske var lika bra då jag faktiskt måste plugga idag, måste skriva klart min projektrapport!

Sedan får det nog bli en promenad under dagen då vädret är toppen och det verkar vara ganska varmt i solen :)
Jag läste på aftonbladet att vi inte skulle deppa ihop för våren är faktiskt på väg....! det känns skönt att höra, jag är verkligen ingen vintermänniska!

Jag är lite nyfiken på vad det är som gjort att vi helt plötsligt har ökat läsarantalet med ca 150 läsare på bara en natt... det är väl kanske inte så lätt för er att veta heller! Men roligt är det i alla fall :)

Ha en skön dag, see U later!

2008-03-26
00:56:38

Sagt av Henrik Ibsen /L
A man should never put on his best trousers when he goes out to battle for freedom and truth.

The strongest man in the world is he who stands alone.


2008-03-26
00:51:38

Dagens fakta /L

"Paul is dead" är en konspirationsteori som går ut på att Paul McCartney, en av medlemmarna i The Beatles, skulle ha dött i en bilolycka 1966 och blivit ersatt av en viss William Campell (även känd som Billy Shears). McCartney skämtade själv med ryktet när han släppte livealbumet Paul is Live 1993.

Rykten om McCartneys död påbörjades den 12 oktober 1969, när någon ringde radioprataren Russ Gibb. Den som ringde, som kallade sig Tom, påstod att McCartney var död, och bad Gibb spela Revolution 9 baklänges. Gibb hörde själv att det lät som Turn me on, dead man.

Fred Labour, en elev på Michigans universitet, publicerade en recension på Abbey Road, namngiven McCartney Dead; New Evidence Brought to Light. Denne uppsats tog upp flera ledtrådar på Beatles omslag som syftade på Pauls död. Gibb producerade sedan ett en timmes långt program kallat The Beatle Plot om ryktet. Flera gånger har programmet gått i repris. Ryktet återupplivades när Roby Yonge, en radiopratare på WABC AM i New York, diskuterade det 1969. Yonge sparkades genast för att ha spelat upp det. Snart började internationellt media att ta upp ryktet allt mer. Det började få arten av en äkta konspirationsteori.


2008-03-26
00:06:52

Ingen rubrik /L
Nu är jag trött. Händelserik dag.
J väckte med 7.40 för att påminna mig om att vattnet stängs av idag. Det var med andra ord dags att pallra sig upp för att kunna få chansen att duscha idag. Åsa vägrade gå upp. Klockan 9 sändes hemtentan till mailen. Jag fick bokstavligen svettningar och skakningar av stress när jag såg den. Jag gick mot min dåliga ovana att alltid dra ut på det in i det sista och satte mig för första gången i min studietid ner och arbetade med den på en gång. Tidspress = stress. Idag har jag faktiskt fått ner 4 sidor. Innehållet är väl inte det bästa men jag känner mig lugnare nu vilket gör att jag förhoppningsvis också kommer få sova i natt. Klockan 11 tyckte jag att Åsa faktiskt fick ta och vakna till liv. Hon såg ut som Bambi på hal is när vi var ute men solen sken och det kändes underbart. Mamma fick besök och vi gick sedan vidare till A. Inte nog med att jag faktiskt lyckas skriva idag men jag ägde även i kortspelet. Det hör inte till det vanliga vill jag lova. Vidare for vi till en närliggande butik en tur och jag fick mig nya mysstrumpor, trosor, batterier och en liten present till syster yster som ska skickas snart. Strumporna var underbara med trosorna ville inte riktigt sitta så skönt som jag önskat. Jaja. Därefter handlades det mat för en summa pengar jag helst inte talar om. Men nu har vi ett tag framöver. Jag avskyr när allt är slut.
J har varit som en liten pojke på julafton idag. Hans nya plattskärm och högtalare till datorn kom idag. Snyggt är det och hans glädje gjorde det helt klart värt tomhålet i plånboken. Underbart att få se någon så glad.
Det var allt för mig just nu.

Ha det gött.
/Linda

2008-03-25
23:51:00

Svar på kluringen /L
Ledsen att jag glömt ge svaret på kluringen jag gav, bättre sent än aldrig!


image1052

Rätt svar är: Jennifer Aniston

image1053

2008-03-25
21:47:31

Hemma igen... /S
Då var man hemma i Linkan igen... är så himla trött och typiskt nog så blev tåget försenat så att jag missade bussen och fick vänta en halvtimma i resecentrum. Väl hemma så ser jag att färgen i trappuppgången är borta?! En lapp talar om att något gick snett vid förra målningen så att arbetet måste göras om under de de kommande tre veckorna!
Innanför dörren väntar ett berg av reklam. Men nu är man i alla fall hemma igen och det känns ganska skönt då jag som sagt är väldigt trött...

Imorgon ska jag plugga och sen kommer det tydligen folk som ska rengöra ventilationen under dagen.
Men nu blir det TV-tittande en stund innan det är dags att nanna, ha en trevlig kväll!

2008-03-25
14:17:26

Time to go home... /S
Vovvens väska är packad och det samma är min!
Idag är det nämligen dags att sätta sig på tåget med destination Linköping, och eftersom mamma och pappa är på fjällsemester så får Dick spendera några dagar hos syster yster med familj!

Igår var det full upp hela dagen, den började med frukost tillsammans med T, en promenix med Dick, hämta upp Ts familj och en biltur till Kil och Ts farmor och farfar, f´därefter fortsatte vi mot Edsvalla och ÖoB där det inhandlade några kycklingar för att utöka mitt för närvarande mycket magra utbud av påskpynt inför påsken -09, Sedan åkte vi till famlijen Ks sommarstuga för att städa upp efter dagarna av målande och fick en liten skymt av hur fint det kommer att bli med tavlor och så på plats - alla var väldigt nöjda med resultatet!
När klockan närmade sig 16 var det åkte vi emåt åt varsitt håll, jag till mig och de till sig. en promenad med vovven innan mina kära systrar kom på besök och det fikades, Ena syster åker hemåt medan L, L och J stannade kvar. Jag hade planer på att gå hem till Linda men ville ju även träffa lilla L så mycket som möjligt så det hela slutade med att Linda och Åsa kom hit istället ch det blev mycket bebisprat medan Åsa var helt besatt av lilla Linus!
Efter att J sett klart på den pinsamma Färjestad - Linköpings matchen så begav de sig hemåt medan jag och Linda gick ner i källaren där vi överröstade TVn med vårt prat. en härlig kväll som varade till 1-slaget då L begav ig hemåt för att vara i form för dagens hemtenta - Lycka till!

Pratade nyligen med syster och de kommer eventuellt och hälsar på oss i Linkan helgen jag fyller år eller helgen därefter - alltid kul med besök!! Nu ska jag käka lte, och läsa lite i min nya bok som jag börjat i tills J kommer och hämtar mig och kör mig till tåget...

Ha det bra, vi hörs kanske ikväll!

2008-03-25
08:59:27

Dagens fakta /L
Förr i Sverige var de vanliga sätten att rengöra tänderna munsköljning, tandpetning och att gnida tänderna med en linneduk. Tandborstar nämns första gången 1649 i svenska texter och samma år skriver en engelsman till en vän i Paris och ber honom leta upp en åt honom. De användes närmast som penslar: Man sköljde munnen, strök en pasta på tänderna med borste eller svamp och sköljde sedan igen.
Först på 1810-talet började tandborstar användas till regelrätt borstning i Sverige. De kom från England, där den första tillverkningen påbörjades på 1780-talet av en man som ägnat sin tid i Newgatefängelset i London åt att handborra hål i benskaft och fylla dem med svinborst. På 1840-talet började tandborstar av ben och svinborst tillverkas industrimässigt i England, Frankrike, Tyskland och Japan. Med maskinsvarvning fick borstarna det utseende som har stått sig till idag: rakt skaft (trä, ben, elfenben) och tre rader borst (grävlingshår, hästtagel, svinborst) i ett borsthuvud som blivit allt kortare genom åren. Celluloidskaft tillverkades 1884 i USA, 1938 kom nylonborst och 1948 tandborstar med både borst och skaft av plast.
Första patentet på en eldriven tandborste togs redan 1908 - en rätt stor apparat eftersom det fortfarande var svårt att göra små elektriska motorer. Först i början av 1940-talet började de säljas i USA och på 90-talet i Sverige.


2008-03-25
08:41:40

Inkomstprövat barnbidrag?

Centerpartiet har lagt fram ett förslag på att inkomstpröva barnbidraget. Något jag har önskat i flera år. Jag förstår inte varför vissa ska få dessa pengar varje månad som egentligen inte behöver det. Att det skulle bli mer rättvist är för mig en gåta, pengarna betyder ju inte lika mycket för höginkomsttagare. De har ju ändå råd. Dock tycker jag att 20 000 kronor är för lågt. Som ensamstående med en årslön på 240 000 kronor blir ändå inte mycket i slutändan. Vad tycker du om förslaget?


2008-03-23
18:26:53

Jag lever... /S
Urusel uppdatering ifrån min sida men för er som följt bloggen ett tag så är det väl något ni är vana vid vid tiderna för mina karlstadresor!
Dagarna har bara svischat förbi i en alldeles för hög hastighet... Under de dagar jag varit hemma har tre av dessa spenderats med T och delar av hans familj då vi målat i deras sommarstuga - det började med att jag och T hade tänkt måla om i vårt rum där det var en brun och otroligt ful gammal vävtapet på väggen samt ett uttrist mörkt furutak. Så vi handlade hem en jättefin ljusgrå färg till väggarna och en vitlasyr till taket, jag hade dock föredragit heltäckande vit färg men hans rum=hans beslut.
Målandet som jag hade räknat med skulle gå hyfsat fort gick inte alls srskilt fort då vävtapeten sög åt sig massor med färg och var jättejobbig att måla. Så två hela dagar ägnades åt vårt pyttelilla sovrum. Nöjda med resultatet och i farten så ville Ts föräldrar måla det då mörkgröna vardagsrummet i en ljus färg, så idag har vi varit där hela dagen och målat tak och väggar i vardagsrummet och jag har målat golvlisterna till vårt sovrum! Det är trots två ela dagar i stugan inte helt klart då golv- och taklister ska sättas tillbaka på plats och sedan kommer vi ju till den roliga delen att sätta upp nya tavlor och se hur rummet blir möblerat!
Utöver det så har jag även spenderat en dag hos min mormor i Sunne, varit med lilla Leyah på babysim och mycket tid med familjen...


Imorgon är min sista lediga dag här hemma... känns lite tungt! Vet ännu inte vad jag ska göra, eventellt blir det en sväng till stugan och göra klart allt, sedan träffa mina kära syster ystrar och syskonbarn och under kvällen några timmar med Linda!

Eftersom mina föräldrar dragit till fjällen så har jag huset för mig själv och vovven... lite trist faktiskt, glad att i alla fall vovvsingen är hemma!

Nu är det dags att hoppa in i duschen innan T ko

2008-03-22
13:12:47

Norway! /L
Hello Sweden!
Detta ær en riktig skøn semester. Vi sløar så jag næstan børjar bli rastløs. Hemma finns det alltid något att gøra! Det blev ingen pizza igår, det blev tacos istællet. Nina bestæmde. Før att det ska vara rættvist mot pizzan, som Nina sjælv sa blir det førmodligen pizza ikvæll istællet. Imorgon ska jag besøka mina brøder och se hur deras nya hus ser ut. Idag skiner solen och snøn ligger kvar. Ha de bra!

/Linda

2008-03-21
11:21:48

Rapportering från Norge /L

Just nu sitter jag i Norge. Jag kom fram till Oslo igår vid 11 sen var det ytterligare en biltur till staden min far bor i. Så resan var från 8.50-12.30. Resten av dagen hade jag svårt att hålla mig vaken. Somnade två gånger =)) Nina kom vid 13 och då blev det mat. Det mærks att pappa bor ensam och ær en ungkarl, det finns ingen kvinnlig kænsla i heminredningen hær inte. Det blev mest sløa framfør tv igår och pizza samt massa godis. Klockan 21.30 gick jag ætnligen och la mig. Nina ville dela pappas dubbelsæng med mig så det hær svåra att sova sjælv efter att vara van vid J slapp jag. Hon væckte mig 8.20, dags att stiga upp =P Jækla morgonmænniska =)) Tur att Disneychannel finns. Idag blir det restaurangbesøk och senare blir det den helt otroligt goda kebabpizzan som jag begær varje gång jag ær hær. Det finns inget liknande i Sverige! Hær sløar och myser vi i massor. I natt kom det en halv meter snø, mindre trevligt men hoppas allt ær bra hos er!

Kram Linda


2008-03-19
13:17:16

Dagens kluring /L
image1052

2008-03-19
13:05:34

Sagt av Conan O'Brien /L
A study in the Washington Post says that women have better verbal skills than men. I just want to say to the authors of that study: 'Duh.'

Pamela Anderson Lee released a statement confirming that she has had her breast implants removed. Doctors say that Pamela is doing fine and that her old implants are now dating Charlie Sheen.

John Travolta said he sometimes lets his friends take control of his airplane even though they don't know what they're doing. Then Travolta said he often does the same thing with his career.

Scientists announced that they have located the gene for alcoholism. Scientists say they found it at a party, talking way too loudly.2008-03-19
12:56:10

Dagens fakta /L
När man spelar golf kan man som varning innan man slår iväg en boll skrika "Fore", så att man inte råkar träffa någon. Ordet "fore" är resterna av en brittisk term, en förkortning av "Aware before". Den användes som kommando när soldater stod på rad och turades om att skjuta sina gevär. När det var den bakre radens tur kommenderades först "Aware before!" för att den främre raden skulle hinna gå ner på knä och inte bli skadade.


2008-03-18
20:32:41

Dagens kluring /L
Det finns en staty men titta riktigt noga, vilket instrument spelar den andra mannen?


Rätt svar är: Saxofon

2008-03-18
20:25:22

Sagt av Rudyard Kipling /L
We have forty million reasons for failure, but not a single excuse.

Funny how the new things are the old things.

Words are, of course, the most powerful drug used by mankind.

Every woman knows all about everything.2008-03-18
20:21:26

Dagens fakta /L

Världens sju underverk, även kallade Antikens sju underverk, är en förteckning från antiken över byggnadsverk som representerade människans då största bedrifter. Dessa är följande;

  1. Cheopspyramiden
  2. Babylons hängande trädgårdar
  3. Zeusstatyn i Olympia
  4. Artemistemplet i Efesos
  5. Mausollos gravtempel
  6. Kolossen på Rhodos
  7. Fyrtornet på Faros

2008-03-18
20:13:35

Ursäkta /L
Dålig uppdatering nu men vi har, tror det eller ej, faktiskt ett liv. Dålig ursäkt men så är fallet. Sandra gör gud vet vad och jag har fullt upp. På torsdag drar jag till härliga Norge så då blir det förmodligen ännu färre inlägg här. Ha tålamod, vi kommer tillbaka!


2008-03-17
01:25:33

Mys, Melodifestival och Mer /L
Det har varit en händelserik helg, fast ändå lugn. I fredags kom linkan-bruttan Sandra förbi. Vi tjatade sönder öronen på varandra om allt vad livet erbjuder och när klockan närmade sig 02.15 var vi så trötta att det var dags för hejdå. På lördag gick jag till A. Vi gjorde varma mackor, käkade godis och chips, spelade kort och såg Perrelli vinna till allas besvikelse. Vi hejade på bästa Rongedal, men våra röster gav tyvärr ingen vinst. Okej, Charlottes låt är inte dum den heller, bara jag slapp Sjögren eller Nordman så var jag nöjd. Idag har jag hunnit med allt som skulle göras. Läst en hel bok för den som är intresserad av att veta och lite där till. Imorgon blir det faddermöte med M, hundarna ska tvättas, rakas och klippas. Ett par timmars arbete med andra ord. Hoppas eran helg har varit trevlig!

Kram
L

2008-03-17
01:07:33

Dagens fakta /L

Den snabbaste tiden att springa 100 meter barfota på is är 17.35 sekunder. Rekordet hålls av Nico Surings från Nederländerna och sattes i Eindhoven den 8 december år 2006.


2008-03-17
00:58:50

Sagt av Emile Zola /L
If you ask me what I came into this world to do, I will tell you: I came to live out loud.


2008-03-17
00:53:04

Dagens kluring /L
Hur många ansikten ser du?

Rolig bild på illusion
Rätt svar är 10 ansikten.

2008-03-14
08:55:50

Att vara hundvakt /L
Till skillnad från Sandra får inte jag betalt för att vara hundvakt. Här är det tjänster som utbytts. Idag ska mamma och mormor på begravning nere i en stad vid Göteborg. Jag minns inte vilken. Så det betyder att jag ska spendera dagen med fyra hundar. Tre av dem är ju vana att vara här men mormors hund Doris däremot är inte van att lämna sin mattes sida. Hon ligger brevid mig och gnäller. Hon låter väldigt mycket för att vara så liten (Toypudel). Jag var nyss ute på promenad. Det tog lite längre tid än vanligt för den rutten. Folk kollade konstigt på mig när jag kom gående. För det mesta gick det bra men då och då trasslade kopplen ihop sig. Då var det inte lätt.
Min stora farhåga är nu att klockan 10.00 skulle jag behöva stå utanför bibblan redo och låna en bok, problemet är att dessa fyra triggar varandra till att skälla och yla medan man är borta. Haha, nu gick Bissi iväg, hon morrade åt Doris och stack. Jag tror hon tröttna på gnället. Önska mig lycka till.

image1051

Meet Doris

2008-03-14
01:35:41

Dagens kluring /L
Vad ser du?


2008-03-13
21:30:13

Sagt av Alec Baldwin /L
Bush wasn't elected, he was selected - selected by five judges up in Washington who voted along party lines.

You have actors who begin at a certain young age and there's very little change in their technique and the depth of their performances; they're the same 30 years later.

I wanted to be president of the United States. I really did. The older I get, the less preposterous the idea seems.

Down with Dukes of Hazzard!2008-03-13
21:22:58

Dagens fakta /L

Ordet helvete kommer av Hel samt vite (straff). Ordet betyder alltså "Hels straff" och syftar till dödsriket Hel och gudinnan Hel som härskade där i den fornnordiska religionen. Hel ses som motsatsen till Valhall. I dödsriket irrade alla döda omkring i en dyster värld av dimma. Även det engelska ordet hell och tyska hölle vittnar om ett fornnordiskt inflytande.


2008-03-13
20:50:48

Halloj! /S
Det är så skönt att sitta här och veta att det nu är 1,5 veckas ledighet som ligger framför mig!
Väskan är näst intill färdigpackad, jag har hunnit med ett tredje och sista besök i solariumet i försiktiga 10 minuter och nu sitter jag och älsklingen och tittar på TV tillsammans. Ska även se Criminal minds innan det är dags att nanna, ska ju faktiskt med bussen klockan 9 imorgon och innan dess ska jag hoppa in i duschen så det blir en tidig morgon imorgon också men det är det värt!

Väl i Karlstad kommer L och linus och hämtar upp mig och skjutsar mig hem till mamma och pappa så att jag får träffa den lilla lite, han har tydligen redan gått upp ett kg! Har även hört ryktas om att lilla Leyah nu är frisk så att jag äntligen får träffa henne - har inte träffat henne sen i precis början av januari så jag hoppas att hon inte är rädd för mig... Ska bli himla kul att träffa henne då hon har utvecklats så mycket, när jag träffade henne så kunde hon inte ens sitta, nu både sittar och står hon upp + att hon har lärt sig några få ord.

Nu är reklampausen slut!

Vi får se om det blir några blogginlägg under vistelsen i Karlstad annars är jag åter om 1,5 vecka!

Ha det bra och Glad Påsk!!

2008-03-13
17:00:22

hello! /S
Finally home...
idag har varit en lång dag men ändå intressant då vi under eftermiddagen har varit på studiebesök på sjukhusskolan på BUP och fått veta hur de arbetar...väldigt intressant och det verkar vara ett väldigt givande arbete!

Ikväll ska jag bara ta det lugnt och njuta - mycket bra på TV, och sen så ska jag packa inför veckan i Karlstad då jag ska med tåget vid 10 imorgon. Jag funderar eventuellt på att gå och sola en tredje och sista gång, denna gång inte så länge som sist då jag brände mig lite! Men vi får väl se..

Hoppas ni haft en bra torsdag!

2008-03-13
12:23:39

Svar på gårdagens kluring /L
image1050

Rätt svar är: Wentworth Miller (känd från Prison Break). De andra tre har blivit valda av People Magazine till världens sexigaste män.


2008-03-12
22:44:33

The difference between me and my man...! /S


T: Vårt diskställ har brakat ihop...
S: jaha, ja men vi ska ju snart ut till Tornby och storhandla (min tanke är att vi då köper ett nytt på ikea för 35 spänn - det gamla hade bara rasat ihop halvt så vi klarar oss tills dess)

T försvinner någon sekund och återvänder med sin enorma verktygslåda och sätter sig och LAGAR vårt ihoprasade diskställ!

Det är skillnaden mellan oss - jag köper nytt medan han lagar och återanvänder!Tänk om jag också kunde sluta vara så lat och lite mer händig!

Thank God I have a man to do it for me....

2008-03-12
22:29:24

Ljudlös /L
Mys-tofflor Anka
Mys-tofflor Kanin

När Åsa går inomhus låter det väldigt mycket. Hon slår i sina små tassar så det ekar. Kanske skulle jag investera i tofflor åt henne. De här ank- eller kanintofflorna kostar 249 kronor hos Fashion for dogs. Oroa er inte, jag var ironisk.

2008-03-12
22:12:22

Sagt av Gisele Bundchen /L
I don't like Paris so much, and it's only eight shows. I mean, don't tell them that, of course. But everyone always thinks they're so important. And I'm sure they are. But to me, my happiness is more important.

I don't wear fur and I understand their cause. I am the biggest animal lover in the world. I have four dogs and two horses, and I have rescued animals all my life.

There always are these nightmare people around. Ugh. Anyway, they're always bugging. And they did get some pictures of me. They're so stupid.2008-03-12
22:07:54

Dagens fakta /L
Torped (projektil som förflyttar sig under vattnet och exploderar vid anslag mot ett fartyg) har fått sitt namn efter inte mindre än en fisk. Nämligen darrockan, Torpedo marmorata, som kan döda eller bedöva mindre djur med sina elektriska organ.


2008-03-12
21:57:35

Det är dyrt att studera /L
Jag är en av få studenter (vågar jag påstå) som köper den mesta litteratur vi ska läsa. Mest för att jag hatar att stressa med att få tag i det enda exemplar som finns på bibblan men också för att det kan vara skönt att ha senare! Idag beställde jag böcker till kommande kurs, prislappet blev baaara 1600 kronor och då har jag ändå inte alla...

Någon som har följande att låna ut eller vill sälja;

Barnens bokklubb Boken om läsning

♦ Den individuella utvecklingsplanen

♦ Alleklev, B., Lindvall, L. Listiga räven smyger vidare

Kram!

2008-03-12
20:01:32

Det går framåt! /S

Efter en kort tupplur med Tobias, lite onyttigheter, en dusch och lite käk så har jag kommit igång med skrivandet igen. Jag kommer fortfarande inte hinna färdigt idag men jag känner nu att jag kommit en god bit på vägen och att jag fått med många referenser i min text så det som kommer att återstå att göra i Karlstad är väl kanske lite reflektioner. Sedan har jag en ledig dag här i Linköping som kommer gå åt till att skriva en handout samt förbereda redovisningen!

Det som är roligt med det här arbetet är att jag kunnat använda mycket av min gamla kurslitteratur och hur jag nu läser den på ett helt annat sätt - särskilt en bok tycker jag verkar jättebra nu men så som jag minns den så var den urusel och jättetrist och jag orkade knappt öppna den! Kanske blir det lite för mycket ibland av samma sak... nu är det ett år sedan jag läste om just detta och det känns återigen superintressant... kul att gammal litteratur känns användbar och rolig att titta tillbaka i :)

Jag undrar vad L har haft för sig idag, och vad hennes planer för kommande veckan är nu när jag kommer till Kd och gör stan osäker - blev det någon Norgeresa eller ställdes den in när inte syskonen var tillgängliga?


2008-03-12
19:07:29

Dagens middag! /S
Det var ju ett tag sedan jag lade upp ett recept, och idag provade jag ett nytt recept på kyckling som jag tänkte dela med mig av!


Oreganokyckling (ca 4 port)Oreganokyckling

3-4 kycklingfiléer
2 vitlöksklyftor
salt + peppar
2,5 dl matlagningsgrädde
1,5 msk balsamvinäger
2-3 msk oregano
hönsbuljong

Gör så här!
1. Skär varje kycklingfilé i mindre bitar på längden. Skala och hacka vitlöken.
2. Bryn kycklingen + vitlök i smör i en stekpanna. Salta och peppra.
3. Blanda grädde, buljongtärning, oregano och balsamvinäger i en gryta. Lägg i kycklingen och vitlöken. Låt allt koka under lock i ca 5 minuter. (kan behövas lite redning)

Jag serverade det tillsammans med bulgur vilket fungerade alldeles utmärkt. Jag tyckte det var en helt okej vardagsrätt medan Tobias tyckte det var supergott så det kan ju vara värt att prova - gick väldigt snabbt och det var ju inte direkt många ingredienser att köpa hem!

2008-03-12
14:10:24

rast? Ja tack! /S
Nu bara orkar jag inte skriva mer... dags för en paus!
Jag har kommit en bit på vägen men tyvärr har jag fortfarande en bit kvar innan jag är i mål...
Motivationen ligger verkligen inte på topp - måste hålla med en kurskamrat om att även om man gör sitt bästa så orkar ingen av oss riktigt bry sig om ifall vi får en komplettering eller ej bara vi får det här överstökat!

Nu ska jag knalla bort till affären och inhandla onyttigheter!

2008-03-12
13:35:38

Ett gupp längs vägen... /S
Nu har jag kommit igång med skrivandet och det har flutit på relativt bra men nu börjar det gå segt... det känns också lite tungt då jag inser att det inte finns en chans att jag kommer hinna bli färdig med rapporten idag :(
Så nu ska jag försöka fokusera på att skriva upp användbara referenser så att jag slipper släpa med mig alla böcker hem til karlstad.

Jag ska försöka skriva lite till innan det är dags för en paus och en promenad med vovven, måste göra något innan mitt plugg-godis-sug får mig att tjuva några romerska bågar ur någon av askarna jag köpt till J och pappa...

2008-03-12
11:53:52

Dumma, dumma lilla jag! /S
Min sista lediga dag att skriva min projektrapport på innan lovet och jag har FORTFARANDE inte börjat skriva!! Ska dock göra det nu, men ändå... tänk att man kan vara så lat och dum ibland....!

Candy har i alla fall fått sin promenix då vi följde T till uni förut så nu kan jag ägna mig åt skrivandet någon timma ostört...

2008-03-12
08:41:35

hej och god morgon! /S
God morgon!
Hoppas ni sovit gott, själv är jag fortfarande trött, för första gången på flera år så vaknade jag inte direkt av att klockan ringde. Men jag släpade mig upp i alla fall för att vänta på att candys matte skulle komma och lämna honom, vilket hon gjorde cirka en kvart senare än vi kommit överens om, och efter att då ha varit vaken i en halv timma så var jag mer pigg än trött och det kändes rätt meningslöst att gå och lägga sig igen...

Idag ska jag skriva på min projektrapport, är sista dagen här i Linkan som jag kan göra det då jag inser att jag inte kommer att få något gjort imorgon eftermiddag efter föreläsningarna, man är för trött helt enkelt efter en hel dag i skolan!
Jag ska även försöka ge mig ut på en joggingtur någon gång under dagen, vilket också kommer bli veckans sista eftersom jag åker till Karlstad på fredagmorgon!

Ha en bra dag!

2008-03-12
01:25:53

Dagens kluring /L
image1050

Dagens kluring kan vara svår men för er som älskar skvallerblaskor borde detta vara en baggis för!

2008-03-11
23:42:49

Sagt av Bill Cosby /L
If you can find humor in anything, you can survive it.

Fatherhood is pretending the present you love most is soap-on-a-rope.

Human beings are the only creatures that allow their children to come back home.

Sigmund Freud once said, "What do women want?" The only thing I have learned in fifty-two years is that women want men to stop asking dumb questions like that.
 
The very first law in advertising is to avoid the concrete promise and cultivate the delightfully vague.

One of the great mistakes that can be made by a man of my age is to get involved in athletic competition with children--unless, of course, they are under six. And even then, stay away from hide-and-seek.

Human beings are the only creatures that allow their children to come back home.


2008-03-11
23:24:06

Dagens fakta /L
En massmördare är en person som tagit livet av fler än 3 människor vid ett och samma tillfälle, ett så kallat massmord. Till skillnad från seriemördare dödar massmördaren sina offer vanligen i ett plötsligt utbrott av våld på en offentlig plats, inte sällan avslutat med självmord. Exempel är självmordsbombare eller de ungdomar som rusat in på sina skolor och skjutit mot lärare och skolkamrater. Men också de som mördar sin familj och avslutar dådet med att ta sitt eget liv, så kallat utvidgat självmord, bör kunna benämnas massmördare. Massmord är också känt då kvinnor i postpartum psykos dödat både det nyfödda barnet och dess syskon i avsikt att skydda barnen från något i psykosen ingående hot. Rättsmedicinskt definieras massmord vanligen som att fler än 3 personer mördas vid ett och samma tillfälle, förövaren oräknad.


2008-03-11
22:47:29

Svar på dagens kluring! /S
Inte en enda gissning?! Jag som trodde jag hade gjort en lätt kluring...?
Om ni tänker er denna unga man med ett par glasögon och kanske en pinne i handen...

image1047

.... så kanske ni genast ser att det är just....

image1049

.....Daniel Radcliffe jag sökte, allra mest känd för sin roll som Harry Potter!

2008-03-11
19:30:51

Me like...! /S
image1048

Jag fick ett mail om att dessa härliga armband kommer att finnas till försäljning på Cocoo.se inom någon vecka för 165kr/st! Jag tror de kan vara fina att ha i sommar när man är så där härligt brun... Mina favoriter är det röda, svarta och vita - dels för färgernas skull men även för deras budskap (Carpe Diem, Live with passion och Follow your dreams). Kanske kan något av dem dyka upp i ett paket på min födelsedag *blink*

2008-03-11
17:31:17

Det kommer aldrig gå..! /S
Jag borde verkligen skriva på rapporten men efter en hel dag på universitetet är jag helt slut. Känns nästan som att jag skulle kunna lägga mig och sova ett par timmar men då lär jag ju aldrig kunna somna inatt...!


2008-03-11
16:36:30

I´m home... /S
Då var man tillbaka i hemmets trygga vrå... den här dagen har varit rätt så bortkastad i studiesynpunkt!
Hade gruppträff på förmiddagen fram till klockan 12 och vi gjorde inte ett piss, så jag var lite irriterad då det var 3,5 h som jag hade kunnat ägna åt att skriva hemma på min rapport, men det var ingens fel det var bara det att när vi väl träffades så hade vi egentligen inget att diskutera!
Efter lunchen hade vi bildverkstad som var ganska rolig då vi fick måla saker utan krav på att prestera bra, t.ex blanda färger i en triangel, måla falörer eller va det hette. Jag vet dock inte om jag fick ut så mycket på 3 timmar arbete men vi hade ju roligt i alla fall!

Tobias och hans grabbkompisar har precis lämnat lägenheten för att spela  badminton så nu ska jag smita ut i vardagsrummet och återta min soffhörna! Ska titta lite på TV innan jag sätter igång med rapporten.

En rolig sak när jag kom hem var att jag hade fått ett gratis lipgloss från Yves Rocher med posten - alltid lika kul med oväntade presenter :)Det här glosset låg och väntade på mig på hallgolvet :)

2008-03-11
07:55:59

Trött S vid tangenterna... /S
*gäsp* jag är sååå trött.... har varit en tuff natt... till och börja med kunde jag inte somna av den enkla anledning att T inte låg bredvid mig då han satt och såg på någon film ute i vardagsrummet. Låter kanske fjantigt men alla har vi ju våra sovrutiner och min är att somna bredvid T i stort sett varje natt i vår 1,20 säng, det är därmed rätt tydligt när han inte ligger bredvid mig... Ett litet helvete när han inte är där på kvällen när jag ska somna, men å andra sidan så är det rätt skönt när han går upp på morgonen och jag får ligga kvar och kan breda ut mig ordentligt :p

I alla fall var det ingen bra natt då jag låg upptryckt mot väggen! T å andra sidan påstår att jag har knuffat honom så att han nästan har ramlat ur sängen!?

Hur som helt så är jag trött!

Vi ses i eftermiddag...!

2008-03-11
01:42:33

Grodinvasion /L


Den som får äran att träda in i mitt badrum kan inte ungå att se min grodsamling. Denna grodinvasion bara helt plötsligt bildades. Grodorna tillåts inte vara någon annanstans än i just badet. Jag såg nu på favoritsaker.se att de säljer handdukar (79:-) och badlakan (199:-) med grodor på. Kanske skulle utöka samlingen. Jag är bara rädd för att det ska bli för mycket av det g(r)oda. Jäkla fyndig avslutningsord.

2008-03-11
01:33:44

Skenheligt Paris /L
Why So Somber?

Bilden är helt fel. Det verkar vara Paris försök att starta en ny religion-trend. Nu är folk trött på kabbala baba och scientiologisk-grejen, jag är det i alla fall. In med något nytt, men jag vet inte om Paris är den rätta personen att värva. Hon är ju inte direkt känd för att hålla sig till en sak, nya killar, djur, karriärer, kläder hela tiden. Jag tror inte hon orkar dyrka en Gud längre än trenden håller. 
 

2008-03-10
23:04:00

Språkutveckling /L

Sedan tekniken gått framåt har vi fått ett nytt språk. MSN, chatt och sms - alla använder vi oss av förkortningar på ord för att det ska gå så snabbt som möjligt. Häromdagen blev det en kulturkrock här hemma mellan oss unga fräscha och de gamla (nu reagerade mamma starkt). Jag skickade sms till A där förkortningen lr var med. Hon kunde inte förstå vad jag menade med lr, de äldre skriver nämligen el. Jag å andra sidan förstår ju båda men det var en väldigt intressant diskussion över vem som förkortade rätt. Visserligen är el början på eller men det uttalas snarare eLLeR = lr. Vem har rätt och vem har fel? Hur ska det skrivas?

Jag har även hittat en "symbol" som det tog jäkligt lång tid innan jag insåg vad den betydde, nämligen <3. Jag har envisats med att se det som en tomteluva med en stor rumpa men detta hängde inte ihop med texten jag läste. Jag förstod att det förmodligen skulle symbolisera någonting positivt, tills jag insåg att det är från vänster håll man ska se den. Inte nog med att vi får ett nytt språk (som det för övrigt inte finns förklaringar till någonstans), vi ska även börja läsa texterna från vänster håll. Språkrevolution!Se noga att personen på bilden valt att skriva eller som lr. Jag tackar för den ego-fixen <3

2008-03-10
22:11:55

Nu är det dags... /S
Nu ska jag nanna!
Tycker det har varit en hyfsat bra dag... jag har hunnit med en joggingtur där jag lyckades förbättra min tid, jag har hunnit med två promenader med vovven jag passade idag, jag har solat en andra gång - mindre roligt att jag brände mig lite men för att se positivt på det hela så fick jag ju i alla fall lite färg :p
Det som känns riktigt bra är att jag nu har sparkat igång med mitt projektarbete - känner dock en viss stress över att hinna klart med det innan fredag men jag får väl göra mitt bästa, och i värsta fall får jag skriva klart det i Karlstad!
Jag är även glad att jag bestämde mig för att köpa en tågbiljett för fredag förmiddag istället för att åka hem på tisdag som jag först planerade.

Imorgon är det grupparbete som gäller under förmiddagen och under eftermiddagen ska är det bildverkstad - lite utav min stora skräck då jag gärna håller mig till att rita streckgubbar, men vi får väl hoppas på att det inte är så mycket praktiskt arbete utan kanske mer föreläsningar eller bara visar exempel. Bara jag slipper visa någon annan vad jag ritar så är det lugnt :p

Sen är det bara att fortsätta med projektarbetet när jag kommer hem, jag har ju som sagt en del att göra om jag vill hinna bli färdig innan fredag!

sov gott mina vänner, vi hörs imorgon!


2008-03-10
22:00:15

Morgondagens kluring! /S
Imorgon är jag i skolan hela dagen och därför får ni morgondagens Dagens kluring redan idag....!
Lycka till...!

image1047

2008-03-10
21:45:43

Svar på dagens kluring! /S
Inte en enda gissning! Är mina kluringar för svåra/lätta? Är det roliga överhuvudtaget eller borde jag och L komma på en ny kategori? Vore kul med lite feedback... :)

Men nu är det i alla fall dags avslöja vem det var jag menade när jag sa att hon var en mångsysslare....
image1039

Personen jag sökte är....image1046

...Madonna!

2008-03-10
20:44:43

Jag som var försiktig... /S
Jag som började så försiktigt med min solning blev lite girig idag när jag råkade betala för 20 minuter  idag(kostade enbart 10kr!! ), hade bara tänkt sola 15 min men som sagt när jag väl låg där tänkte jag "- Äh.. bara en minut till!"

Ja du... en minut extra och jag är nu röd, kanske inte som en kräfta eller ett stopljus men ändå märkbart röd!Hade tänkt sola en tredje och sista gång men jag tror jag skippar det!!

2008-03-10
20:07:34

Att skaffa hund /L
image1045

Brevid mig ligger min lilla bebis Åsa. Som de flesta av er vet är hon en Jack Rusell. Riktigt typsik för sin ras dessutom. Livlig, energisk och outtröttlig. Det går inte få henne trött! Några bekanta har bestämt sig för att skaffa hund. Engelsk bulldog var det tal om. Den mest lata hundrasen (vad jag läst). Det krävs inte värst mycket motion men å andra sidan har den rasen många hälsoproblem. Idag fick de syn på Åsa och nu vill de skaffa en Jack Rusell. Jag som ägare rekommenderar inte denna ras till någon som aldrig haft hund förut. Det är så jäkla mycket arbete. Jag skulle själv aldrig köpa denna ras eftersom jag inte är tillräckligt konsekvent och alldeles för lat för att lägga ner den energi på träning som behövs. Nu råkade min själsfrände vara Åsa men det är en annan sak. Dessa sökande hundägare vägrar lyssna på oss erfarna! När vi säger köp inte denna ras den passar inte er så går det inte in i huvudet. Åsa är söt - okej men man kan ju inte köpa hund beroende på dess utseende! Köp en ras efter hur din livsstil ser ut. Jag är bara glad att de verkar ha tappat tanken om att skaffa en rottweiler i alla fall. HM!

2008-03-10
19:50:34

Mitt drömhus /L
Från gatan

Stort härlig kök med klinkergolv

Badrummet som är totalrenoverat 2007

Sandra har hittat sitt hus, jag har hittat mitt. Läckert, läckert, läckert. Här skulle jag kunna tänka mig bo. 3,5 miljoner är utgångspriset, nu måste jag nog börja spara.
2008-03-10
19:47:32

Påminnelse om Dagens kluring! /S
Här kommer dagens kluring ännu en gång... någon som vågar sig på en gissning?
Jag kan ge er en ledtråd.... hon är mångsysslare! Dansös, sångerska, låtskrivare och mindre lyckad skådespelerska...


image1039

2008-03-10
19:24:48

Dagens undervisningstips /L
image1044
Nu agerar jag lärare. Jag har faktiskt läst min första Harry Potter (och fången från Azkaban) bok och idag såg jag filmen. Stor skillnad! Filmen är rent av skit när man läst boken (enligt mig). Allt fattades, 90% av boken kändes som bortblåst. Jag gick hem irriterad över hur man kan förstöra en bok så mycket. Så för att visa eleverna hur mycket mer detaljer en bok ger så är Harry Potter ett mycket bra exempel. Dagens tips från mig.

2008-03-10
19:00:38

It´s done! /S
Nu har jag gjort det! Klockan 13.29 beräknas mitt tåg rulla in på Karlstad station den kommande fredagen - ska bli så skönt med ett långlov, är verkligen i behov av det, inte för att jag sliter ihjäl mig direkt men motivationen ligger verkligen inte på topp ( därför är det ju passande att jag ju skriver om omotiverade elever :p) och det brukar alltid hjälpa i alla fall lite att få åka hem några dagar och bara få slippa allt plugg och alla måsten.

Det blev ju lite dyrt eftersom jag nu har köpt totalt 3 biljetter för hemresan!! Men å andra sidan så går det ju inte åt i stort sett några pengar när man är hemma. Nu är det bara att hålla tummarna för att lilla Leyah hinner tillfriskana så att hela familjen kan fira påsk tillsammans.

Nu måste jag fortsätta med min rapport... lär bli en hel del plugg innan fredag som jag ska hinna skriva klart den, men som sagt, i värsta fall får jag väl skriva lite när jag är hemma i karlstad.

Så nu blir det plugg innan favvoprogrammet Mannen som kan tala med hundar börjar kl 20!

2008-03-10
18:48:16

Att aldrig få träffa sina syskon /L

Över Påskhelgen var det bestämt att jag skulle åka till daddy in Norway för att äntligen få träffa mina syskon. Jag har inte sett dem på över ett halvår nu. Till min sorg har mina syskons mamma bestämt att pappa inte får ha dem över påsk så nu får jag inte träffa dem ändå. Nu är det tredje gången i rad som hon gör så här. Det känns så jäkla trist att vi "barn" ska straffas för att inte de två är vänner. Förhoppningsvis får jag väl träffa dem till sommaren... om allt går vägen vill säga. Jag tycker så synd om pappa som nu flera gånger åkt på denna nit. Han tar ledig från jobbet, bokar hotell, sätter sig som kattvakt och varje gång så går planerna i stöpet. Trots dombeslut verkar det aldrig bli bättre! Jag saknar dem så...


2008-03-10
18:28:08

Sagt av Carrie Underwood /L
All of us gave it all we've got, overcame a whole lot just being on the show and learned a lot about ourselves. We're just normal people trying to do what we love and follow our dreams.

American Idol transcends age, gender, ethnicity, everything.

There's a lot of things that are said on the American Idol message board. I quit reading them because most of the people are very mean.

Throw caution to the wind and just do it.

2008-03-10
18:23:57

Dagens fakta /L
Den minimala trosan "G-string" fick slangnamnet redan under 1920-talet inom USA:s nöjesvärld. Den uppkallades efter fiolens G-sträng som är den kraftigaste av det instrumentets strängar, bandet som höll trosan på plats var just ungefär så tjockt som denna G-sträng. Ordet stringtrosa kom i svenskt bruk först på 1990-talet, då den den byxan kom på modet som damunderplagg. Tangan eller Tangatrosan introducerades omkring 1980 och ordet kommer från portugisiskan ytterst från det sydamerikanska indianspråket tupi som betyder ländskynke.
2008-03-10
15:24:20

work, work, work! /S
Nu sitter jag och jobbar lite på mitt projektarbete och sitter och muttrar över att jag inte tog tag i arbetet direkt ifrån början, särskilt nu när jag ska åka hem nästan en vecka tidigare än planerat. Men jag ska nog kunna få ihop det ändå... trots allt så är det under en viss tidspress som jag arbetar som bäst, och skulle jag inte hinna färdigt så kan jag ju faktiskt skriva hemma i Karlstad också, men det hoppas jag att jag slipper!

Jag har nu bestämt mig till 95% att köpa en biljett för fredagen i alla fall :p
Mycket tjat om mina biljetter men jag är en velig människa helt enkelt!

Dags för promenad 2 med vovven innan hans matte kommer!

2008-03-10
13:13:07

Det går bättre...! /S
Idag orkade jag varvet på 11 minuter! Nu har jag förbättrat tiden med 3 minuter sen jag började, men det är fortfarande irriterande att jag ännu inte orkar springa hela varvet... men jag kommer väl dit en dag!

2008-03-10
12:22:36

Är vi veckans blogg? /S
NU är jag hemkommen från mitt andra solariebesök på flera år och nu kan man faktiskt se en viss skillnad vilket man inte kunde under mitt senaste besök - men å andra sidan så solade jag ju bara en pyttisstund för att vänja min kära hud!
Väl hemma så kollade jag genast bloggen och fick då se en rolig sak bland kommentarerna - nämligen att vi blivit nominerade så att vi är med och tävlar om att bli veckans blogg (http://sicastyle.blogg.se/1205142491_tvling_rsta_fram_veck.html#comment) om läsarna nu finner våran blogg som bäst av de som nominerats!
Själv tycker jag bara det är kul att ens vara nominerad :)

Nu ska jag snart ta mig ut på en joggingtur - lika bra att passa på när man ändå redan är solariesvettig!
Wish me luck!

Ps. Ni har väl inte glömt bort Dagens kluring som jag lade in redan igår...! /S


2008-03-10
10:51:34

hejsan hejsan! /S

Sovit gott?
Själv sov jag sådär, och kl 8 var jag uppe och tog emot Candy. Jag somnade dock på soffan ganska så snart efter att ägaren hade gått, ville inte väcka T som för en gångs skull hade sovmorgon.
Men nu har vi ätit frukost tillsammans och han är på väg till skolan.

Själv ska jag göra mig presentabel för min omgivning och sedan ta med lilla Candy på en promenad. Lite senare idag har jag planer på att sola igen och ta en joggingtur men vi får se hur mycket jag hinner med då jag har en del plugg att göra!

vi hörs senare!


2008-03-10
10:41:58

Mitt hus är till salu! /S
För skojs skull brukar jag titta på hus och lägenheter på hemnet.se. Att jag började göra det var i samband med att min syster och hennes sambo var på husjakt. I alla fall så såg jag igår att mitt hus är till salu! Alltså mitt drömhus... det är såååå himla mysigt - Tobias sa samma sak.Men med vår ekonomi så känns det inte så troligt att vi har råd att köpa ett hus för ca 2 miljoner.... men det är ju såååå fint! 

2008-03-09
23:52:22

Arga Lappen /L
Dagens tips (om ni nu råkat missat detta) är bloggen "Arga Lappen". Hur rolig som helst.

2008-03-09
22:43:48

Morgondagens kluring! /S
Jag är ute i god tid och ger er morgondagens kluring redan nu!
Denna gång söker jag en person som skiftat utseende många gånger under sin karriär!

image1039

2008-03-09
22:31:58

Svar på dagens kluring! /S
Dagens kluring... vet inte om den var FÖR klurig eller om ni bara varit lite för lata för att lämna något svar bland kommentarerna :p

Men jag själv skulle nog ha vissa svårigheter att komma på vem det var. Det hela hade blivit sååååå enkelt om jag sagt att hon är känd från bland annat en mycket framgångsrik sjukhusserie!

image1037

Personen jag sökte idag var självklart...
image1038

Katherine Heigl som är känd från bland annat serien Grey´s anatomy där hon spelar Izzie Stevens, men även från filmerna Knocked Up och nya filmen 27 dresses!

2008-03-09
20:10:00

Who are you? /L


Tjejen till vänster är såklart Baby aka Jennifer Grey. Vem minns inte slutscenen i Dirty Dancing när hon och Patrick Swayze äntligen klarade det svåra lyftet? Kvinnan till höger däremot vet ingen vem det är, men nu ska jag avslöja detta! Det är ingen mindre än JENNIFER GREY! Hon ser helt annorlunda ut. Varför fixa sig själv så mycket att ingen känner igen dig?

2008-03-09
19:55:44

Kalla fakta /L


Missade du kvällens Kalla Fakta tycker jag du ska se reprisen. Dagens ämne var pedofiler och sexbrottslingar i skolan. Nästa söndag är det fortsättning. Helt otroligt skrämmande. Jag förstår mig verkligen inte på vissa människor. Hur ska man göra med sexdömda brottslingar? Ska de få bo nära skolor eller andra "barnområden"? Det jag inte förstår är varför inte skolor kollar upp vikarier? Jag har minsann visat upp mitt utdrag varje gång, det har jag som vana att alltid ha med mig när jag ska jobba. Varför skulle detta vara så svårt?


2008-03-09
18:59:43

Sagt av Max von Sydow /L
A vacation spot out of season always has a very special magic.

All my life I've been looking for diversity.

I don't believe in devils. Indifference and misunderstandings can create evil situations. Most of the time, people who appear to be evil are really victims of evil deeds.

If Jesus came back today, and saw what was going on in his name, he'd never stop throwing up.

Perhaps I scare people. I don't know why.

2008-03-09
18:53:48

Dagens fakta /L

Det är något fler pojkar än fl ckor som föds och så har det varit ända sedan 1750 talet då man började föra statistik över födda barn i Sverige. Fram till mitten av 1800-talet var könskvoten 104. På 100 flickor föddes 104 pojkar. Sedan ökade könskvoten och har på senare tid varit 106. Naturen har ordnat det så att det föds fler pojkar eftersom pojkar har högre dödlighet än flickor. På så vis jämnar det ut sig så småningom. En del forskare menar att det föds fl r pojkar under krig och andra kristider.

2008-03-09
17:57:19

.../S
Vad görs?
Själv sitter jag och gäspar i soffan, funderar på om jag ska sätta på filmen The new world, T har nämligen drabbats av Wii-feber och kände helt plötsligt inte för att se på film, så nu sitter han instängd i sovrummet och spelar Zelda.

Vovven har åkt hem sedan någon timma tillbaka, så jag är en hund fattigare men ekonomiskt rikare! Eftersom T följde med och hämtade vovven + fick stå ut med hans sällskap här hemma så delar jag dock med mig av halva förtjänsten, kände mig så snål annars. Det blir mer hund den kommande veckan då jag ska ha Candy imorgon och på onsdag, inte en jätterolig hund att passa då han kräver rätt mycket uppmärksamhet men å andra sidan är det ju rätt lättförtjänta pengar så man kan ju inte tacka nej! Mer pengar blir det även då det har hört av sig en kille som vill köpa en av mina tågbiljetter som jag inte kommer att använda, så nu går jag bara 140kr back istället för 240kr så det känns ju lite bättre... jag kanske även åker hem på fredag trots att jag sa att jag bestämt mig för att inte göra det men de där extra dagarna betyder ju så mycket!

Under vår promenad tidigare idag så tittade vi in på chokladboden innan vi hämtade hunden Pelle så nu har jag handlat 1kg romerska bågar, en förpackning till pappsen, och en till J - jag stod emot mitt eget chokladsug denna gång och köpte faktiskt inget till mig själv - riktigt strongt gjort av lilla mig! Vi f¨år ju dock se om jag orkar hålla fingrarna borta från de askar jag har köpt till pappa och J :p

Förresten såg vi massor med tussilago under promenixen idag!!!!

2008-03-09
15:02:20

Värkande händer men torr! /S
Då var man hemma igen! Jag hade faktiskt sån tur att vädergubbarna hade fel gällande regnet så vi klarade långpromenaden utan att bli blöta. Vi blev dock rätt irriterade då ingen av oss är direkt van vid att vara ute och gå med en stor unghund som inte verkar vara koppeltränad för fem öre, han drog heeeeela tiden så jag är glad att T följde med mig så vi kunde turas om att ha honom och få chansen att sträcka ut fingrarna!
Han är ett år men har tydligen bara varit på två ställen tidigare förutom det egna hemmet så han hade lite svårt att slappna av i början men efter lite massage från lilla mig så ligger han nu och sussar i hallen...

Nu är det ungefär en timma kvar innan de kommer och hämtar honom, därefter ska vi käka lite och jag ska plugga sen! Senare ikväll ska vi se filmen The new world - verkar vara Pocahontasstoryn fast i en vuxenversion med bland annat Colin Farrel.


Pelle är en Flatcoated retriver

2008-03-09
11:08:21

Dagens kluring! /S
image1037

2008-03-09
10:45:27

morsning korsning! /S
God morgon!
Idag har jag sovit underbart skönt och för första gången på länge så känns det som att jag fick sova ut lite...
Vädret är okej fortfarande, molnigt men det ser inte ut som att det kommer bli något regn för stunden i alla fall, har man tur kanske man slipper regnet när jag ska hämta hunden 3,5 km härifrån och gå hem med honom.

Nu har jag nästan bestämt mig för att inte åka hem på fredag också. Det blev nämligen aldrig någon biljett såld till de där killen, och biljetterna för fredagen är lite för dyra + att det verkar som att Sj har tagit bort systemet med sistaminutenbiljetter... Jäkligt trist men jag får väl roa mig själv :(

Imorgon är jag "ledig", ska kanske vara hundvakt åt lilla Candy, annars ska jag nog gå iväg och sola en gång till - men framför allt ska det pluggas!

2008-03-09
00:06:11

Some of my favourite songs... /S
Några riktigt sköna låtar som ska spelas på hög volym med lite tända ljus, optimalt är om man ligger i ett skönt, riktigt varmt skumbad... :) Kanske inte direkt låtar jag har i min mp3-spelare men som sagt, ändå några av mina favoriter :)

The Prayer - Charlotte Church & Josh Groban


May it be - EnyaTime to say goodbye - Sarah Brightman & Andrea BocelliJag har alltid sagt att jag gillar i stort sett all sorts musik utom opera och dansband.... MEN, jag får verklligen rysningar när jag hör refrängen i Nessun Dorma så det stämmer väl kanske inte helt...Sedan har vi ju en kille som gjort flera sköna låtar... har ju så himla skön röst!
Här är i alla fall en av de låtar som jag gillar med Josh Groban(med en av mina favvofilmer som video!)...


You´re still you

2008-03-08
21:41:44

Svar på dagens kluring! /S
Idag tror jag kanske att ni hade vissa problem med att komma på Dagens kluring... eller`?

image1035

Svaret på dagens kluring är i alla fall...

image1036

.....Adam Brody, mest känd från serien O.C där han spelade Seth Cohen!

2008-03-08
18:46:18

I lied! /S
Sorry men det verkar som att jag ofrivilligt uttalade en lögn när jag sa att Grey´s anatomy skulle börja sändas igår i USA. Nu när jag var inne på hemsidan så står det att det fortfarande är oklart när det börjar sändas igen....
så ledsen för min lilla lögn!

2008-03-08
16:38:39

Sagt av Ryan Phillippe /L
A film goes through so many hands, that by the time it's done, it might not resemble what you thought you were making.

I grew up with no money. My kids will grow up with a lot of money and so it's really important to me, and it will always be a part of my parenting, to keep them conscientious and connected socially to other people.

I won't make a movie for money ever again.

Where you raise your children isn't as important as how you raise your children.


2008-03-08
16:33:38

Dagens fakta /L
Idag är det Internationella kvinnodagen (FN). Kvinnors kamp för att få delta i samhället på samma villkor som män är urgammal. I antikens Grekland uppmanade Lysistrate till sexstrejk för att få slut på kriget. Under franska revolutionen marscherade kvinnorna i Paris till Versailles och krävde rösträtt.

2008-03-08
16:22:03

Dagens kluring! /S
image1035

2008-03-08
15:39:15

Hej! /S
Nu har S gått och T har kommit hem!
Det var superkul att träffa S, men lite trist att vi inte hann umgås lite längre - men jag vet hur det är!
T har ju haft sin tenta idag som han kände sig lite osäker på men nu har han kollat in de lösningar som mailats ut och det verkar som att han inte kommer få godkänt - han kommer förmodligen få VG! Är så stolt över honom, sen han började studera på uni har han inte fått sämre än VG - lite skillnad från mig :p

Imorse var jag ju iväg och solade på nya drop-in solariet här i centrum. Jag solade bara pyttelite, knappt 10 minuter, kände att min hud inte varit exponerad för solljus/uvljus på över ett år, för i somras regnade det ju när jag var ledig så jag kan inte minnas att jag solade en enda gång, och sedan visste jag ju inte hur starka rören var. Så det märks ingen skillnad direkt men jag ska gå dit två gånger till och sola lika korta stunder så man bara slipper den där vinterblekheten.

Min joggingtur gick finfint och städandet gick i en jäkla fart. Det är ju fortfarande inte städat här hemma eftersom jag bara dammsugade och plockade i ordning men det SER åtminstone städat ut :p
Nu har jag precis käkat lite, blir nog en pizza ikväll eftersom T ska bort och fira en kompis...! Själv ska jag bara ligga och glo på TV, borde plugga men eftersom jag vaknade så tidigt imorse så är jag redan jättetrött så plugget får nog vänta till imorgon...


Har ni några planer för kvällen?

2008-03-08
14:00:46

Att använda blogg.se /L
Igår kväll försökte jag dola lite med bloggdesignen, men som vanligt la blogg.se ner mitt i allt. Nu ska jag försöka mig på att fixa det här. Låt mig få göra klart snälla blogg.se.


2008-03-08
12:40:04

Puh!! /S
Shit!
Jag har sedan jag steg upp hunnit sola, jogga, köra lite styrkeövningar, städa, duscha, sminka mig! Och vilken sekund som helst kommer S och plingar på!

Jag hann!!

2008-03-08
10:34:17

In my dreams...! /S
Tänk om man hade Perellis supertränade mage... det är väl inget omöjligt mål men jag har verkligen inte den självdisciplin som krävs! Många tycker att hon blivit så smal på sista tiden men hon är ju snyggt smal med snygga muskler!Som sagt... drömma går ju!
 

2008-03-08
09:59:30

Svar på gårdagen kluring! /S
Glömde visst att avslöja svaret på Dagens kluring igår men det kommer nu!

image1027

Precis som två av er gissade så var det givetvis denna dam jag var ute efter.....

image1037

....Tyra Banks!

2008-03-08
09:57:40

tittut! /S
Hej på er!
Här sitter det en trött Sandra och gäspar... Det var nog tur att jag gick och nannade samtidigt som T igår då jag vaknade imorse när han gick upp strax innan 7, och låg sedan och försökte desperat att somna om denna lördagmorgon - något som jag inte lyckades så där toppenbra med, men liiiite till lyckades jag sova i alla fall.

Nu sitter jag med frullen framför TVn och sen ska jag traska iväg till centrum och se om man kanske kan få sola lite. Därefter tänkte jag ge mig ut på veckans sista joggingtur om inte S hör av sig och vill ses. Skulle verkligen behöva städa också men vi får se om jag hinner med det eller om det bara blir ett varv med dammsugaren...

Ha en skön lördag!

2008-03-07
22:50:58

Already time to sleep... /S
Nu ska jag faktiskt nanna! Klockan är inte ens 11 men då T ska upp innan 7 imorgon då hans tenta börjar klockan 8, så ska han lägga sig nu. Därmed ser jag ingen anledning till att jag ska sitta ensam uppe ensam och glo på TV där inget bra verkar visas + att jag riskerar att väcka honom när jag väl går och lägger mig...

Ikväll har vi tittat på filmen I am Legend. Jag tyckte den var helt okej, älskar filmer där man får sitta på och vara nervös för att man TROR att något ska hända, sen var det väldigt längesen jag såg den sortens film, har mest blivit komedier eller dramafilmer det senaste året så man kanske är lite extra lättskrämd också!

Imorgon ska jag eventuellt sola solarium, såg nämligen en lapp vid Konsum att det öppnat ett nytt ställe här i Ls centrum och att det denna vecka kostade 0.50 kr/min! Blir inte till att sola länge men bara lite grann.... nästa vecka kostade det 1kr min så då kan man ju sola i slutet på den veckan så kanske man kan se liiiiiiiiite brun ut i alla fall.

Men som sagt nu ska jag nanna, hoppas ni har haft/har en skön fredag!

Natti natt på er...Ps. Känner mig inte riktigt lika grinig då jag kanske lyckas sälja en av mina tågbiljetter för 100kr :) Lite pengar tillbaka i alla fall! Ds.

2008-03-07
18:12:58

Änglaspel - kycklingar /L


Påsken närmar sig och det är snart dags att damma av lådan med pyntet. Jag är inte den som har ork att ta fram allt under påsk, några småsaker brukar räcka. I år är jag förmodligen inte hemma heller. Det här söta änglaspelet skulle jag faktiskt kunna tänka mig införskaffa. Det finns att köpa hos Favoritsaker och kostar 75 kronor.


2008-03-07
16:34:57

NOT jippie!!!! /S
Jag är såååå irriterad på mig själv just nu!
Jag har ju precis köpt en ny tågbiljett och med SJs nya regler kommer det till en kostnad om man vill kunna boka om eller göra ett återköp av biljetten, och eftersom biljetten ska användas så snart valde jag självklart inte detta.

Så någon minut efter att köpet genomförts så klickar jag in mig på studentmailen och läser ett mail ifrån kursanvarig om att redovisningen flyttats till v. 13!!!!!!! Det innebär att jag hade kunnat åka hem redan på fredagen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jag blir så jävla irriterad!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2008-03-07
16:18:43

Apor /L
image1029

image1030

Testa själv; Klicka här!


2008-03-07
16:13:34

Jippie i dubbel bemärkelse! /S
Jippie det är fredag!!
Så skönt med helg även om det som sagt lär bli lite plugg, och sen har jag ju åtagit mig uppgiften att vara hundvakt på söndag när det ska bli regn!! Men det positiva överväger ändå med hästlängder :)

Mitt andra jippie är att jag nu pungat ut med 150kr på en tågbiljett så att jag kan åka hem redan på tisdag och vara hem till 16.40 på påskveckan istället för att utnyttja den andra 150kr-biljetten som jag köpt till torsdagen som gör att jag är hemma vid 19.30. Låter ju onödigt kanske att köpa en till biljett men de där dagarna extra betyder en hel del för mig, speciellt eftersom T åker till Karlstad redan kommande fredag så jag kommer vara själv här + att jag har en vecka på mig att skriva en rapport på ca 8 sidor så det är ju verkligen ingen omöjlig uppgift! Man kan ju jämföra de där 149 kr extra som jag lade på den här biljetten med ett biobesök - jag ser båda som nöjen men två dagar extra hemma ger mig mer än ett biobesök... så där var mina jippie i dubbel bemärkelse!

Nu ska jag se på reprisen av O.C. tills T vaknar från sin tupplur!

2008-03-07
16:07:35

Oho! /L
Jag är så seg idag. Hade behövt städa lite men jag orkar verkligen inte. Fy skam.
Ikväll ska vi till A och mysa! Det bjuds förmodligen på pizza, mumma de. Detta som tack för att vi hjälpte till och rakade Frazze som hade fått stora tovor i pälsen. Jag var dock inte till mycket hjälp då Åsa minsann skulle visa Frazze vart skåpet skulle stå när hon bet mormor i fingret! På tal om knäppa djur så har vi listat ut varför det luktar kattpiss så ofta hos mamma. Svaret uppdagades när mamma tömde Gullans låda och det inte fanns några spår av urin, katten pissar nämligen i handfatet i badet. Nu gäller det bara att komma ihåg att köra vatten där så det inte luktar. Hur har hon kommit på detta? Hon är nog lika knäpp som jag misstänkte.

Kram!

image1028

Frazze blir rakad.2008-03-07
16:01:36

Sagt av Jay Z /L
I was forced to be an artist and a CEO from the beginning, so I was forced to be like a businessman because when I was trying to get a record deal, it was so hard to get a record deal on my own that it was either give up or create my own company.

I'm far from being god, but I work god damn hard.

The average rap life is two or three albums. You're lucky to get to your second album in rap!

2008-03-07
15:59:35

Dagens fakta /L

År 1973-74 gick Sverige över till registreringsnummer uppbyggda av tre bokstäver och tre siffror. (Innan utgjordes registreringsnumret av en länsbokstav samt en eller flera siffror). Av anständighetsskäl får man inte köra runt med vilken kombination som helst, några exempel på dessa är GUD, FAN, HOR, KUK, LEM, RAS, ROM (zigenare), APA, RPS (Rikspolisstyrelsen), ETA (basiska befrielserörelsen), FNL (nordvietnamiskstödda gerillan) och GAY. Man tar dock inte överdriven hänsyn till utländska språk så det går att köra bil med FAG och CON (franskt slang för kvinnligt könsorgan). Sedan år 1988 kan man också skaffa personligaregistreringsskyltar, men de går också igenom kontrollen för att inte väcka anstöt.
2008-03-07
08:25:13

Dagens kluring! /S
image1027

Inte världens bästa bild då den inte är tagen rakt framifrån.. men det gör ju bara det hela ännu klurigare kanske :)

2008-03-07
08:13:56

hej hej! /S
En solig morgon, men jag sittar och tittar på väderleksrapporten nu och det verkar som att det kommer bli en hel del moln i helgen med lite regn :( Så typiskt att det ska bli regn på söndag då jag ska vara hundvakt!!

Idag ska jag vara i skolan hela dagen, det är textilverkstad och en föreläsning om slöjden och specialpedagogiken... kan inte påstå att det känns jättespännande direkt men...

idag är det i alla fall äntligen fredag igen, blir dock nog en rätt trist kväll då T har en mattetenta imorgon som han fortfarande inte känner sig säker på så jag får nog roa mig på egen hand!

Ha en skön dag hörrni!

2008-03-06
21:43:38

Svar på dagens kluring! /S
image1015

Idag var det en av mina favvoskådisar som gömde sig i det blå, nämligen....


image1016

...Tom Hanks!

2008-03-06
19:41:21

Vacker utan spackel? /S
image724

Även om man egentligen vet att kändisarna är spacklade och att bilderna är retuscherade så känns det ändå skönt att få se sådana här bilder ibland för att verkligen få det bekräftat... man blir ju lite nyfiken på att veta hur jäkla snygg man själv inte skulle kunna bli om någon kom och sminkade mig... för det är rätt ordentlig skillnad mellan de här bilderna!!

Hur som haver... ibland är det skönt att se att kändisarna inte alltid är sådär supersnygga!

2008-03-06
18:51:57

Sandra + barnkalas=hundvakt! /S
Så nu sitter jag här nyduschad med en fuktmask i fejan - man känner sig alltid så härligt fräsch när man duschat efter en svettig joggingrunda :)
Jag har även ringt familjen C med min förfrågan om barnvakt behövdes vilket inte var fallet, MEN sa hon precis innan jag hann lägga på. Fallet var nämligen så att den ena tjejen ska ha barnkalas på söndag, och med en stor flatcoatedvalp/unghund så kändes väl kanske inte den tanken så rolig, så istället för barnvakt anställdes jag istället som hundvakt! Så på söndag kl 13.45 ska jag hämta upp den drygt ettåriga flatcoatedhannen Pelle, ta en promenad hit (ca 3,5 km) och drygt två timmar senare möta upp matte eller husse vid Konsum... låter som en bra idé, åtminstone om vädret är okej!

Nu är det snart dags för middag, T fixar just nu en mumsig Nasi goreng - en av mina favvorätter :)
Sen blir det tv, tv, tv - är ju kustbevakningen och criminal minds idag = toppenkväll!

2008-03-06
18:05:52

jogging - JA, plugg - NEJ! /S
Då var dagens träning avklarad.... dock INTE dagens plugg... usch, det blir helt enkelt till att plugga i helgen!
Nu ska jag snart hoppa in i duschen men först ska jag ringa och se om man kanske har chansen att få sitta barnvakt i helgen och tjäna några slantar.
Imorgon är det skola hela dagen och sen efter det MÅSTE jag städa lite ifall Sofia kanske kommer hit i helgen - lägenheten befinner sig nämligen i ett skick som inte är direkt presentabelt med stora dammtussar i hörnen!

2008-03-06
15:03:44

Stoltips 3 /L
image of strap on chair

Mamma är fortfarande på jakt efter nya köksstolar. Jag har hittat dem. Hos Annika Schmidt.

Stoltips 2
Stoltips 1


2008-03-06
14:42:09

Design by Phil Cuttance /L
szymon:trophy hangers by phil cuttance

2008-03-06
14:23:52

Deja vú /L
TV3 ska börja sända en ny serie vid namn Cashmere mafia. Reklamen är precis som om den beskrev Sex and the city. Är det alltså en look-a-like serie som kommer? Jag kommer med största sannolikhet bli en av tittarna men jag hoppas verkligen det är ett tappert försök att hamna i samma klass som Sex and the city. Good Luck.OrginaletKopian
2008-03-06
13:49:54

Sagt av Bette Davis /L
I'd luv to kiss ya, but I just washed my hair.

Brought up to respect the conventions, love had to end in marriage. I'm afraid it did.

2008-03-06
13:46:56

Dagens fakta /L
Symbolen @ även kallad snabel-a, krusidullen eller kanelbullen är en symbol förknippad med datorernas och IT-ekonomins tidevarv. Men symbolen har faktiskt sina rötter i renässansens Venedig på 1500-talet. Den uppfanns där som en förkortning för amfora, det lerkärl med smal hals och två handtag som sedan antikens dagar använts till vin, olivolja och andra flytande produkter. Amfora syftade dessutom till den måttenhet på några liter som en standardamorfa rymde. När människan förde bok över husets förråd kunde han/hon skriva "tjugotvå @ vin", vilket innebar att man hade tjugotvå amforor med vin.En amfora


2008-03-06
13:26:58

Slutet närmar sig /L
Idag upptäckte jag att hela min studieplanering äntligen kommit upp. Nu ser jag slutet på min utbildning med andra ord. Om ett år ska jag börja skriva mitt examensarbete runt den här tidpunkten.
Jag känner mig faktiskt livrädd. Jag "färdig" lärare? Gah.... 
Nej, jag funderar allvarligt på att ta och läsa fler kurser. Men i och för sig får jag jobb då tar jag nog det hellre. Men jag vet inte... AHHH. Paniken börjar,

 

2008-03-06
12:49:27

Dagens kluring! /S
image1015

2008-03-06
12:47:31

Swayze obotligt sjuk? /L
Aftonbladet rapporterar om att Patrick Swayze är drabbad av cancer. Åsikterna om hur allvarligt det är går isär men vi hoppas att han lever vidare ett tag till. Jag är inget direkt fan av Mr. Swayze men så insåg jag att han har medverkat i tre av mina absoluta favorit filmer/serier: Dirty Dancing, Ghost, Nord och Syd.  Det är faktiskt en stor bedrift. Hoppas allt är bra med dig P!"Nobody puts Baby in the corner"2008-03-06
12:22:43

Hey there people! /S
Underbart väder - dock med en vind of course, men det är ändå underbart med en klarblå himmel, strålande sol som lyser på buskarnas små gröna knoppar - det är verkligen vår!! Wonderful....

Jag har varit på uni och träffat min grupp + handledaren... var rätt bortkastad tid förutom att jag insåg att jag bara har en vecka på mig och INTE två som jag trodde... så det blir nog lite plugg i helgen och nästa helg eftersom jag varit så lat de två föregående dagarna och imorgon är det slöjdverkstad hela dagen + fredag så imorgon kväll kommer det inte bli något pluggat!

Nu ska jag käka lite lunch och lite senare blir det ännu en joggingtur och SEN ska jag börja plugga lite...

2008-03-05
21:05:32

Svar på dagens kluring! /S
Då var det dags att avlsöja vem som gömmer sig bakom Dagens kluring, en kvinna som jag anser vara en av de vackrare... men det är ju min åsikt! Så... kvinnan som gömmer sig är...

image1013image1014

...Scarlett Johanson!

2008-03-05
20:00:46

... /S
Usch, idag har jag verkligen inte varit särskilt produktiv då jag inte har pluggat något alls förutom att springa runt på universitetsbiblioteket och leta lämplig litteratur som resulterade i absolut ingenting!

Det enda bra med dagen var min joggingtur, att jag tog tag i träningen igen och inte bara gav upp bara för att jag kommit av mig lite... tummen upp för lilla mig :)

Imorgon ska jag till uni för en gruppträff + träffa handledaren, jag hoppas på att det blir en kort dag då vi har en heldag på fredag... är lite nyfiken på vad fredagen kommer innehålla då det är textilverkstad... Jag är verkligen inte bra på att sy men jag känner ändå inte samma press på mig där som i musik eller bild.
Imorgon ska jag nog ringa familjen C oxå och se om de kanske är intresserade av att jag kommer och passar barnen något i helgen, förhoppningsvis på lördagförmiddag då T ändå skriver på sin tenta.
Sen kommer älskade Sofia till Linkan i helgen så någon gång under helgen ska jag träffa henne - bäst vore ju lördag kväll då T ändå dumpar mig för att fira sin kompis som fyller år, men vi får väl se vad det blir!

Nu är det dags för Roomservice :)

2008-03-05
13:44:28

2 veckors vila :( /S
Usch... nu är det 2 veckor sedan jag utförde någon form av träningspass - men idag är det dags att sparka igång igen! Eftersom det inte hänt så mycket på vågen så har jag kikat runt lite på nätet genom att söka på orden "kom i form". Jag snubblade då över en ganska bra sida som räknar ut bland annat, BMI, var idealvikten ligger, hur lång tid det kommer ta att nå min målvikt beroende på hur många kalorier jag förbränner/dag. En riktigt bra sida....

Sen hittade jag en annan sida med olika dieter och så... jag är ju inte intresserad av att banta men det fanns en diet som verkar lätt att följa som enbart går ut på att man vid varje måltid äter något varmt, kallt, mjukt och knaprigt förutom en dag i veckan då man får äta vad och hur mycket man vill. Så det handlar alltså inte om att minska på matintaget utan om att äta med sina sinnen som det så fint stod. och det borde väl inte vara så svårt?
Något knaprigt är ju bara att köpa hem knäckebröd, något mjuk finns väl i stort sett alltid med i en måltid, samma sak med något varmt. Vad gäller att äta något kallt så får man väl kanske börja äta lite grönsaker till varje måltid, räcker ju med en morotsbit eller gurkbit så har man ju fått i sig något kallt!

Det svåraste var att man skulle dricka 2,5 l vatten/dag.... jag som knappt dricker 1l!! Sedan var det viktigt att inte hoppa över någon måltid utan att man åt alla SEX?!!! frukost, mellanmål,lunch,mellanmål, middag, kvällsmål.... puh... för min del handlar det om att fördubbla antalet gånger jag äter per dag då jag just nu enbart äter frukost, sen lunch och middag...
För att maximera effekten skulle man genomf´öra 4*20min konditionspass i veckan - och fyra jogging/gångpass känns väl kanske rätt överkomligt, det var ju så mycket jag sprang förut ungefär!

Så idag sparkar vi igång försök 2 att komma i form inför beachen -08!

Så nu ska jag väl snart äta en banan eller något till mellanmål innan jag ger mig ut på en joggingtur..Update: Nu är första joggingturen på 2 veckor avklarad och det gick bättre än vad jag befarade då jag sprang på 12 minuter och det som gjorde mig trött var benen inte andningen så nu springer man nog snart det där varvet i ett svep :)

2008-03-05
11:10:12

Onödig dag! /S
Imorse var jag supertrött när jag gick upp.... om det finns en sjukdom som gör att man lider av kronisk trötthet så är det nog det jag drabbats av..!

I alla fall så var det en frivillig gruppträff imorse för att bolla lite idéer och eftersom jag känner mig lite osäker på min idé så tyckte jag att den här gruppträffen var en bra idé. Så imorse vid 9 trampade jag iväg på cykeln medan älsklingen låg kvar i sängen och sussade. Väl framme på uni så är det bara D där?! Vi väntade i 15 minuter men ingen mer dök upp, så det blev inte så mycket bollande. När jag ändå var där så följde jag med honom till biblioteket för att leta efter passande litteratur - något som jag INTE hittade!!! Det känns dock som att jag kan klara uppgiften genom att läsa lite i den litteratur som jag redan har i min ägo - men har någon något bra boktips om böcker som handlar om hur man kan motivera elever så är det mycket välkommet!!
Men som sagt, när det bara dyker upp 2 av 8 personer så kändes ju den där träffen liiiite onödig - hade lika gärna kunnat ta det över mailen...

Vädret idag är lika fint som igår, men det blåser mer så idag vill jag verkligen inte sitta ute och läsa..... känns ju trist att sitta inlåst i lägenheten men det är verkligen inte skönt att sitta ute när det är -1 grad och dessutom blåser!

2008-03-05
11:03:24

Finally! /S
jippie....!!! Har väntat sååå länge men nu äntligen... på fredag börjar grey´s anatomy sändas igen i USA!!!

Så alla ni som väntat liksom mig.... nu är väntan äntligen över!!

2008-03-05
10:36:06

Dagens kluring! /S
Nu har vi legat på latsidan ett par dagar vad gäller Dagens kluring, men nu har jag tagit mig i kragen och slängt ihop en....!

image1013

2008-03-04
20:33:26

Jag lever med ångest /L

Att studera är inte alltid någon fröjd. Jag sitter just nu med ett arbete som ska vara färdigt imorgon och som är ren skit.

Jag hatar detta.

Ångest.

Det blir inte bra och det värsta är att det ska redovisas inte bara skriftligt utan även muntligt imorgon.
Jag ska kunna berätta om skiten imorgon framför en grupp lärarstudenter.
Uppgiften är att skriva ett temaarbete om ett land. Det låter lätt men problemet är att vi måste använda två böcker skrivna av två författaren från detta land. Sverige översätter nästan ingen litteratur så böckerna har ingen större likhet med varandra förutom att de är just skrivna av två vietnamesiska författare (jag har alltså Vietnam).
Det här suger.2008-03-04
18:39:44

Käk på gång! /S
Nu är det käk på gång här i huset! Idag är det jag som står för middagen och idag blir det klyftpotatis och morötter i ugn, kotletter och sweetchili utblandat i creme fraiche till sås... DET är mumma det!!

Plugget idag har väl gått hyfsat men jag är lite stressad över det nya temat, är nog tur att vi ska träffas i gruppen imorgon så man kan bolla lite idéer med varandra, och se om man är helt ute och cyklar med den idé jag har för närvarande...

Ikväll blir det en riktigt TV-kväll som börjar med Gossip Girl, och avslutas med Brothers & Sisters, vi får väl se vad det blir där emellan. Jag har i alla fall köpt hem lite vindruvor så man har något gott hemma, och sen finns det supergod yoghurtglass i frysen men den ska jag försöka hålla mig undan idag...!

Have a nice evening!

2008-03-04
16:02:23

Värdelöst! /S
Det blev ingen lång stund jag satt ute då det inte finns några bra bänkplatser i detta bostadsområde - åtminstone inte som jag känner till! Det enda stället som jag känner till som jag skulle få sitta med solen i ansiktet och i fred undan från mina medmänniskors blickar, var det ställe jag gick till. Men väl där med min parkas på mig och med vantar på fingrarna läsandes i min bok så frös jag då det blåste en hel del just där, så jag stod ut i knappt 10 minuter innan jag reste mig och gick hem igen....

Nu sitter jag här och försöker komma på bra idéer till min fiktiva elev som jag ska arbeta med fram till veckan efter påsk. Jag har lite svårt att komma på vad jag vill skriva om, vill ju att det ska vara lätt att hitta material och att problemet ska vara vanligt i verkligheten...
Jag funderar på om eleven kanske ska gå i tredje klass, ha vissa skriv- och lässvårigheter, vara omotiverad och ha ett utländsk ursprung. Det känns som något man möter i stort sett varje klass - frågan är om jag kan lyckas med att skriva ihop en rapport om det utifrån de mål som jag ska uppnå med den här kursen. Jag har längtat efter att få en individuell uppgift men nu när jag fått den känns det mest jobbigt då jag har väldigt svårt med uppgifter med utan några direkta ramar.
Men det löser sig väl bara man kommer igång ordentligt hoppas jag...!

2008-03-04
13:55:01

Snaaaart...! /S
Jag var precis på väg ut i solen när jag råkade titta lite på Oprah där hon delar ut en massa presenter... så nu fastnade jag här! Men så fort DET är slut DÅ ska jag ta med mig min bok ut och hitta en skön plats i solen :)

2008-03-04
10:04:36

Guten morgen! /S
Solen lyser idag igen - underbart! Och vad som är ännu mer underbart är att jag idag faktiskt har tid att vara ute och njuta av solen ordentligt, vilket jag inte hann igår...
Idag ska det pluggas en del, sen ska jag hitta på en fiktiv elev som jag ska fördjupa mig i och skriva en rapport om vad jag har för mål för eleven och hur eleven ska nå dem... jag vet inte än vad jag ska ta för något... vill ju att det ska vara ett problem som är vanligt, jag funderar på koncentrationssvårigheter men jag får se - har ju som sagt dagen på mig att fundera. Om någon har förslag så är de välkomna!

Ikv'äll har vi tvättstugan också :( TYvärr har vi en hel del som ska tvättas då någon snodde vår tvättid i fredags när T skulle tvätta, men det var ju tur att det fanns en ledig idag i alla fall...

Ha en skön dag och se till att njuta av solen - vet aldrig hur länge vi får njuta av den!

2008-03-03
19:58:24

(ingen fantasi) /S
Nu ska jag snart se på Mannen som kan tala med hundar tillsammans med älsklingen! Ett av mina favvoprogram då det är så fruktansvärt intressant och man lär sig något nytt efter i stort sett varje program...
Efter det ska jag nog lägga mig och läsa lite i Stieg Larsson som jag lånade av pappa nu när jag var hemma. Jag har aldrig kommit in i låneboken även om jag tror att den kan vara bra så för tillfället låter jag den vara, får se om jag kanske lånar den igen senare under terminen. Jag köpte nämligen en bok nu i helgen som jag lämnade hemma i karlstad så jag ska ta tag i den när jag är färdig med Larssons bok.

Glömde förresten berätta att idag frågade lärare om de inte kunde få använda vår enorma poster som vi tillverkade för vår redovisning i torsdags, de ville nämligen ha den när de skulle göra "reklam" för den här kursen inför de sökande inför nästa termin... kan man få ett bättre betyg än så?! Sedan fick vi toppenbra feedback också av henne gällande den redovisningen så om det kändes bra i torsdags så känns det ännu bättre idag :)

Natti natt på er, vi hörs imorgon!

2008-03-03
17:05:18

Hemma igen! /S
Då var mar man tillbaka igen då efter en helg hemma i Karlstad.
Jag fick äntligen träffa lilla Linus, med betoning på lilla! Så söt och SÅ snäll - skrek inte en enda gång!
Jag hade även planerat att träffa mitt andra lilla syskonbarn men  tyvärr insjuknade hela den familjen i magsjuka så det lockade mig inte särskilt mycket - om jag lyckats klara mig undan de äckliga sjukdomen hela mitt ungdoms- och vuxenliv så har jag inga planer på att insjukna nu!

Jag hann dock umgås med la familia och spendera en kväll med Lindis, hennes mor och kompis - urmysigt, och precis som L skrev så innehöll den en del minnesprat som varvades med skratt! På söndagen blev följde jag och vovven med Linda och Åsa på en promenad, det regnade lite men var ändå skönt...

Men nu är man alltså tillbaka! Har varit på universitetet hela dagen och är sååå trött. Men det har ändå varit roliga föreläsningar då vi dansat afrikansk dans och lekt lekar med dans och rörelser, tyvärr är luften urusel i den salen vi var i så man var tröttare än nödvändigt efter en hel dag där.

Jag har en del plugg jag borde ta tag i men energinivån ligger på 0 så jag skjuter nog på det till morgondagen då jag är "ledig"... Hoppas bara på att det blir lika fint väder imorgon som det varit idag så kanske man kan sitta ute och plugga lite....

Nu ska jag se på Cold Case som min kära älskling spelade in åt mig igår när jag satt på tåget...!

2008-03-02
13:08:58

Svar på gårdagens kluring /L
image1011

Rätt svar är: Christina Ricci

image1012


2008-03-02
13:07:30

Vad är livet utan vänner? /L
Igår kväll var det mys hos A. Till min glädje kom även Sandra lite senare. Vi pratade, riktigt tjej-skvaller-minnen-uttömmning. Man måste ju uppdatera varandra om allt som händer. Efteråt känns det skönt, jag är glad, upprymd. Jag har världens bästa vänner/familj.


2008-03-01
16:17:38

Sagt av Påven John XXIII /L
A peaceful man does more good than a learned one.

Anybody can be Pope; the proof of this is that I have become one.

The family is the first essential cell of human society.


2008-03-01
16:14:53

Dagens fakta /L
Sokokekatterna har sitt ursprung i området kring Arabuko-Sokokeskogen vid Kenyas kust.
Det är en relativt ny ras med bara få generationer i stamtavlan och endast ett fåtal individer i aveln. De flesta sokokekatterna finns i Danmark och än så länge finns det bara en sokoke i Sverige, Rahmah af Kibutata, en hona född den 9 september 2001.
2008-03-01
16:10:59

Alla kan slå record /L2008-03-01
16:05:39

Dagens kluring /L
image1011