Hakuna Matata

2008-04-08
15:06:39

Kritik mot landets lärarutbildningar /S
Högskoleverket har tydligen genomfört en granskning av landets lärarutbildningar och riktar nu alvarlig kritik mot var tredje lärarutbildning i landet. Jättetrist tycker jag, men är kanske inte jätteförvånad - däremot börjar jag bli jäkligt trött och irriterad på Jan Björklund som medger att han inte är förvånad över resultatet. Okej att man som utbildningsminister ska arbeta för att förbättra utbildningen men har han haft NÅGOT positivt att säga om den svenska skolan?!?!?! Inte att man ska dadda eller något men jag tycker kanske att man även kan lyfta skolans positiva delar och inte bara de negativa - sedan lyfter han saker som negativ i media när forskningen säger något helt annat. Jag har faktiskt inte mött en enda lärare på universitetet som varit särskilt förtjust i något av hans förslag, det mesta man har hört är att hans förslag går emot forskningen.
Jag säger inte att allt är fel som han säger - men som en del av den verksamhet han uttalar sig om så är det jäkligt trist när man bara målar upp allt det negativa och aldrig det positiva.

Angående granskningen av lärarutbildningar kan ni se listan här, jag har självklart kollat in den och det verkar som att Linköpings Campus Valla (där jag själv är student) klarade sig undan den mesta kritiken. Men jag kan hålla med om kritiken att det ändå finns brister i lärarutbildningarna - mycket tas för givet att vi ska få lära oss under praktiken, men det är inte alltid den kunskapen finns på skolorna heller...

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: