Hakuna Matata

2015-09-24
20:36:05

Höstmörker /S
September har svischat förbi och nu är snart oktober här! Jag tycker det märks tydligt hur det blir allt mörkare om kvällarna, och hur luften börjar förändras till den där svala och krispiga luften. Den sista tiden har jag varit väldigt trött och sista veckan har jag faktiskt både lagt mig och somnat innan kl 22 flera kvällar. Det är otroligt sällan jag gör det, men nu i brist på någon bra bok och någon serie att titta på så har jag valt att lyssna på kroppen och gå och lägga mig istället.
Trots tröttheten så gillar jag hösten. Vi har haft några mysiga helger tillsammans hela familjen, och det mysigaste har faktiskt varit något så enkelt som att promenera tillsammans. Senaste promenaden gick vi i skogen i helgen. Det var förvisso väldigt blött på sina ställen men mysigt ändå, och Selma traskade på och pratade och pratade, och det var en sån där guldstund när man bara blir alldeles varm i kroppen över att se sin fina familj.
 
För att ha något att se fram emot i höstmörkret så har vi också bokat in en liten tripp till Göteborg där vi ska njuta av en hotellnatt och hitta på något skoj tillsammans så som Universeum, jag funderar även på om vi ska ge Alfons kulturhus en chans kanske. Ännu längre fram väntar en Ullaredstripp med mina systrar med en övernattning, och får jag som jag önskar så blir det även en Stockholmstripp med min man för att se musikalen "Kristina från Duvemåla", men vi får väl se vad som hinns med och vad plånboken tillåter :)
 
Sen väntar ytterligare en fantastisk rolig sak i mitten av oktober men det tar vi en annan gång!

2015-09-17
20:44:53

Höst /S
Veckorna går och den senaste veckan har det verkligen känts som hösten har anlänt. I slutet av förra veckan fick Selma feber och första vabdagarna fick tas, och denna veckan har det varit grått och regnat massor varje dag, och mörkret har känts av både om kvällarna och tidiga morgnar.
 
Jobbet rullar på och jag njuter av att få jobba med äldre barn igen, det passar mig så mycket bättre! Det är en fantastiskt fin barngrupp vilket så klart sätter en guldkant på tillvaron, det enda som inte gör det helt perfekt är att jag saknar mina kollegor väldigt mycket på min gamla avdelning. Men det är ju så när man jobbar så tätt tillsammans som man gör i förskolans värld.
 
Imorgon är det dags för min och Selmas lediga dag igen och då blir det en sväng till öppna förskolan tillsammans med kompisarna från föräldragruppen vilket ska bli kul då vi inte ses lika ofta längre då vi är i lite olika fas. Någon har flyttat till en grannort, en del av oss jobbar och några är hemma med barn nr 2, men det är ändå kul att vi fortfarande försöker ses med jämna mellanrum och jag hoppas att vi fortsätter med det :)