Hakuna Matata

2011-10-31
22:28:33

Blinddate /S
God kväll på er mina vänner!
Jag sitter här i soffan och känner mig lite smått nervös inför morgondagen då jag bokat in en blinddate. Ni behöver inte vara oroliga för Ts skull då han är med på noterna och ganska pirrig inför det hela han med verkar det som då han kommer med frågor hela tiden.
Jag är inte den enda i familjen som ska på blinddate imorgon, vid min sida kommer nämligen Pepsi att vara för att träffa en goldenkille.

Okej, kanske ska förklara lite mer ;)
Insåg en dag under förra veckan att jag nu har varit Karlstadbo i tre månader, och blev lite nedslagen av den tanken då jag inte lyckats lära känna en enda människa. Visst, jag har ju lärt känna kollegorna men det är inte personer jag kommer umgås med på min fritid, och jag har ju träffat Ts kompisar men det känns inte som att de kommer att bli så mycket mer än just Ts kompisar. Så jag började fundera på mitt liv här i Karlstad, hur jag vill att det ska se ut och vad jag faktiskt gör för att förverkliga den bilden. Jag är verkligen nöjd med vår karlstadflytt, känner mig hemma och jag älskar att ha familjen så nära, och tanken på att få fira jul här hemma utan någon stress känns underbar. Men jag saknar att ha en vän att ringa till. Jag hade långitfrån ett stort nätverk av vänner i Linköping men jag hade i alla fall någon att ringa! Med tanke på att jag inte träffar några nya människor så var det dags att göra något åt det kände jag, att jag kanske måste vara lite aktiv själv och i alla fall göra ett försök. Så jag blev medlem på sidan vovve.net, och där visade det sig att det fanns ett par stycken till från karlstad i min ålder och en av dem hörde av sig och frågade om vi ville ta en promenad tillsammans med dem imorgon då hon var nyinflyttad och hade en hund hon ville träna tillsammans med andra hundar. Så nu ska vi allså ses!
Jag vet egentligen inget mer än hennes namn, ålder, bostadsområde och hundras och hundens ålder men skit samma! Antingen är det början på en ny bekantskap eller också blir det bara lite sällskap under morgondagens promenad :)

Men lite nervöst är det, och det är det väl alltid inför mötet med nya människor. Det är väl lite det som är charmen med ungar och hundar, att man alltid har något gemensamt att prata om!

Förutom det korta mötet så blir det en dag på hemmaplan då jag gick hem tidigare från jobbet idag med en ond hals, ett tungt huvud och en låg energinivå. Jag gjorde ett försök att jobba men alla ljud runt mig blev för mycket... det var stolar som skrapade i golvet, barn som skrek, miljontals frågor, och massor av barn som pockar på din uppmärksamhet och du kommer på dig själv med att snäsa åt dem flera gånger och då funkar det inte! Så imoron blir jag hemma och beroende på hur jag känner mig imorgon bestämmer jag hur jag gör med onsdagen. T ska till Sthlm för jobbets räkning igen så det blir ett dygn alldeles ensam, sådana dagar är man extra glad över att ha en fyrfota vän!

Förhoppningsvis kommer Pepsi ha lika roligt med den Goldenkillen han ska träffa imorgon, som han hade i somras med den här goldentiken :)


2011-10-30
20:06:19

Fler klick /S
Nu var det ett tag sedan jag och Pepsi körde någon klickerträning, då jag varit så trött och seg på eftermiddagarna den senaste tiden. Igår gick vi en superhärlig promenad tillsammans ute i skogen och Pepsi fick springa lös med spårlinan på sig så att vi ändå hade koll på honom eftersom det där med inkallning funkar sisådär. Det var så härligt att se honom springa runt och han såg så glad ut att jag fick lite dåligt samvete, för så glad borde han se ut åtminstone en gång i veckan.

De senaste veckorna har han tyvärr bara fått gå vanliga koppelpromenader och ingen direkt övrig stimulans. Så igår eftermiddag plockade vi fram klickern och Frolicpåsen och det var riktigt kul att se hur han direkt taggade till och blev supertaggad och förväntansfull. Min fantasi har börjat tryta lite... hittills har han lärt sig att dansa (snurra), "give me five" och "high five", nosa på en burk för att få godis. Nästa grej jag ville lära honom var att ta något i munnen för att kanske slutligen få till en apport då det vore så kul om man kunde aktivera honom med lite sådana lekar men vad jag än gjorde så vägrade han öppna munnen och då kunde jag ju heller inte klicka (någon som har några bra tips?), så istället tog vi oss an att lära oss att krypa! Det var hur kul som helst då det bara krävdes två försök och klick innan han helt förstod vad det var han skulle göra och han fick den där glimten i ögonen som jag älskar hos honom. Jag ska testa samma sak ikväll och se om han minns eller om vi får börja om eller inte....

2011-10-29
16:34:54

Det närmar sig /S
Nu är biljetterna köpta!

Som vi har väntat... filmerna är lever ju inte riktigt upp till böckerna enligt mig men det är ju ändå lika kul att få se sina favoritböcker filmatiseras, och ganska bra tycker jag nog att filmerna är också... Jag hoppas bara att de allra värsta twilightnördarna har varit och sett filmen innan oss. Vid förra filmen förstördes min filmupplevelse extremt mycket av alla fjortistjejer som satt och skrek så fort Edward eller Jacob visade sig!
Nu är det bara dags att börja se om de tidigare filmerna innan det är dags för bio!

http://3.bp.blogspot.com/-75rnFZQy3iQ/TVkIV4pTpdI/AAAAAAAAASM/efpdXIG8_ZE/s640/Twilight+breaking+Dawn.png

Twilight - Breaking dawn



2011-10-27
22:45:26

Hösttrött och matlagning /S
God kväll på er mina vänner!
Ännu en vecka har gått och det har varit en lång sådan. Har varit trött hela veckan och barnen har varit uppe i varv och högljudda. Jag undrar om det är min återkommande "höstdepression" som i år tar sig i uttryck genom att bara ta min energi. På hösten brukar alltid mitt humör falla enormt och tankarna snurrar runt runt, men i år känns humöret lite jämnare, men som sagt, jag känner mig trött hela tiden!

Just nu är tankarna ändå rätt positiva och jag försöker att lite smått börja smida lite planer redan nu inför januari som innehåller min och darlings 10 års dag! Våra firanden av årsdag har alltid varit lugna, det har bara blivit en mysig dag tillsammans helt enkelt med lite god mat och kanske någon present. Men 10 år är stort och bör firas på något fint sätt. Tyvärr infaller ju vår årsdag på världens sämsta månad för man har aldrig särskilt mycket pengar. Jag funderar på att göra en fotobok över våra 10 år tillsammans och ge honom, och kanske se om det finns något mysigt ställe man kan åka till för att spendera en natt på... men vi får se... förslag mottages i alla fall tacksamt!

För att tala om något helt annat så gjorde jag för första gången i mitt liv broccolisoppa idag. Jag har alltid gillat den soppan när den serverats på förskolan, både här och i Linköping, och eftersom vi är usla på att göra några vegetariska rätter så tyckte jag att det var värt att prova och det blev faktiskt riktigt gott!

http://www.arla.se/Images/RecipeImages_270/15084.jpg
Broccolisoppa (gjorde ungefär så i alla fall)

2 buketter med broccoli eller ca 1 L fryst
2 morötter
2 potatisar
1 grönsaksbuljongtärning
1 fp matlagningsgrädde
salt + peppar

Dela buketten i små buketter, och skala och dela morötter och potatis i mindre bitar. Koka allt i lättsaltat vatten tillsammans med en buljongtärning till rotfrukterna mjuknat (ca 10 min), Häll av nästan allt vatten, mixa allt tills det blir slätt. Häll på en matlagningsgrädde och låt koka ytterligare några minuter. Salta och peppra efter smak och tycke och servera med lite bröd!

Barnen på jobbet brukar också äta bra av den så det kan ju vara värt att testa även på de små ;)


Nu är det dags att krypa ner i sängen.... natti natt på er mina vänner!


2011-10-26
20:42:27

Tick tack..... /L


2011-10-24
22:06:19

Ny leksak /S
Efter en dålig vecka så rättade helgen till sig lite! Jag var dock trött som ett djur hela fredagen och gick faktiskt och la mig fast vi hade lite besök här hemma, men det var en kompis till T som jag känner väl så jag behövde inte skämmas. På lördagen blev det lite kalas, denna gång var det mamma som fyllt år under veckan. Efter kalaset så åkte jag och darling runt och kollade lite på Tv, bara för att kolla läget lite då planer finns med det är inte aktuellt än... i alla fall var tanken så när vi åkte hemifrån men när vi väl började titta så bestämde vi oss för att titta seriöst och försöka hitta en vi ville ha. Hittade en som vi fastnade för men eftersom jag har en sambo som har en personlighet som är min raka motsats, det vill säga att till skillnad från mig som vill ha saker nu, nu, nu när jag väl bestämt mig så vill min sambo läsa massor, fundera noga och känna efter... På söndagen fick jag i alla fall som jag ville och vi köpte en ny stor och fin TV.

http://www.hifiklubben.com/images/products/SAMUE32D6515_1_b.png

Visst är den fin! Älskar att det är en vit smal kant runt istället för en vanlig svart. Det gör att den känns lite mer "elegant" och den smälter in bra med alla andra våra vita möbler. Nu ska jag bara lära mig alla grejer på den men det får ta sin tid!

 

Nu sitter jag vaken på övertid för imorgon är det min tur att öppna på förskolan! Natti natt på er mina vänner...


2011-10-20
18:23:13

Sisådär vecka /S
Fy vilken dålig vecka jag haft...! Eller ja... dålig och dålig, det har den väl kanske inte varit men jag har sovit uruselt och därmed varit skittrött hela dagarna vilket känns trist. Utöver det var T tvungen att åka till Stockholm igen för jobbets räkning så jag fick spendera natten ensam och hela kvällen idag vilket aldrig är kul.

Veckan har med tanke på min energinivå därmed varit väldigt lugn. Idag hade vi en uteförmiddag på förskolan efter mitt initiativ. Vi hade nämligen alltid det på min gamla arbetsplats, en på våren och en på hösten och de var jättemysiga. Så idag packade vi med oss korv och bröd och termosar med varm choklad, och gick till skogs. Skillnaden denna gången är att mina kollegor inte är några friluftsmänniskor, och det är ju inte jag heller så istället för att ge oss in på projektet att tända en brasa hade vi idag förberett oss med tre engångsgrillar. Det blev inte fullt så mysigt som de tidigare utedagar jag upplevt men man måste ju börja någonstans!
Trots allt så blev det en mysig förmiddag i skogen med lite lekar och mycket tid för fri lek och eget upptäckande, och korvarna blev grillade och den varma chokladen  smakade bra! Väl tillbaka på förskolan i tid till vilan så fick det bli en långvila medan mina kollegor rastade, men barnen behövde det nog lika mycket som mig för de somnade en efter en stackarna!

Imorgon är det fredag och jag jobbar till kl 18, känns jäkligt surt men så är det. Inför helgen finns inga direkta planer. Jag skulle tro att det eventuellt blir en utgång då T var sugen på det redan förra helgen, sen har min kära mamma fyllt år i veckan så hon ska firas men annars är agendan tom. Min tanke var att vi skulle ha åkt till Ullared för lite julklappshandel men vi skjuter på det eller ställer in det. 

Kan ju kort uppdatera er om mitt godisförbud som fortfarande går finfint. Det där med kakor kan jag väl i och för sig inte säga att jag har hållt då jag ätit någon kaka när jag fikat hos andra och när jag bjöd hit farmor o farfar på fika men jag är ändå nöjd med mig själv. Kakor har aldrig varit ett problem för mig, det är chokladen som varit boven och den har jag lyckats hålla mig undan. Som belöning på min kamp har jag tappat 1 kg i vikt vilket blir en liten sporre så nu funderar jag eventuellt på att utöka mitt förbud med en månad eftersom det ändå går så bra :)

Nu ska jag kila ner i tvättstugan igen... får se om jag kanske kan orkar mig på att ta en sväng med dammsugaren under kvällen också. Jag hade en utmärkt plan om att jag skulle börja städa på torsdagar för att allt sånt tråkigt skulle vara gjort när helgen kom, men det går så där...! Jag ska i alla fall försöka plocka lite för att mötas av att det ligger grejer över allt är jobbigare än små dammtussar i hörnen!
Hur är det hemma hos er, vad har ni för rutin på städningen?

Ha en fortsatt skön kväll!

2011-10-17
18:30:23

Tidig längtan /S
Redan nu har de första julkänslorna kommit smygande för mig... Jag riktigt längtar efter att få julpynta och göra det mysigt här hemma. Jag vet inte om det kanske beror på att jag kommer få njuta mer av pyntet i år. De tidigare åren har vi knappt orkat bry oss om att pynta då vi ändå inte varit hemma så mycket i jultider utan spenderat hela ledigheten i Karlstad. I år blir vår första jul som karlstadbor igen och jag kan äntligen få ha en egen gran!

Men som sagt, med tanke på att vi bara är inne i mitten av oktober är det liiiite tidigt att börja längta redan nu!
Just nu sitter jag och längtar lite genom att titta igenom ellos julsortiment :)

http://media.redcatsnordic.com/ellos/images/products/pr/92-97/92-9781.jpg

Kanske en fin burk för julbaket...

 

http://media.redcatsnordic.com/ellos/images/products/pr/85-04/85-0449gs.jpg

...eller en fin hissgardin till köket...

http://media.redcatsnordic.com/ellos/images/products/pr/92-91/92-9135.jpg

...eller en fin julgransmatta...




2011-10-16
19:07:55

Inget mera dregel /S
Hej mina vänner!
Veckan har nått sitt slut, och det har varit en sån himla bra vecka med tanke på vår Stockholmstripp innehållandes en konsert med Red hot chili peppers. Det var en toppenkonsert med bra blandning på tempo och gamla och nya låtar. Det enda lilla minus jag kan säga är att ljudet inte var perfekt då jag hade väldigt svårt att höra vad de sa när de pratade. Mitt överansträngda knä mådde inte så bra av hela upplevelsen, och det gjorde inte mitt friska knä heller... Herregud vad jag var slut i mina ben och fötter efter att ha stått upp i cirka 4 timmar på ett stenhårt golv!!

Dagen efter konserten gick jag och T på historiska muséet. Det var kanske inte superintressant men det är ändå roligt att ha varit där, och min historieintresserade sambo tyckte det var kul. Nästa gång har jag istället siktat in mig på slottets livrustkammare där de visar gamla kläder man burit... det låter som ett museum mer i min smak! Det blev en hel dag i Stockholm då tåget hem inte gick förrän kl 19.15 men det var roligt att få gå runt och titta i lugn och ro. Promenaderna gick inte så fort då jag hade ganska rejält ont i knät efter kvällen innan. Helgen har varit lugn , vi kände oss båda ganska trötta efter Stockholmstrippen. Igår var vi i alla fall på 1 års kalas för att fira min systerson/gudson som fyllt år tidigare i veckan. Han fick en jättesöt radiostyrd nyckelpiga av oss. Den var lite för svår men det kommer inte dröja länge förrän han listat ut hur han ska göra. Sötnosen har även lärt sig att blåsa så han försökte att blåsa ut sitt födelsedagsljus själv, men det var lite för svårt. Vi hann också med att skifta däck på bilen så nu är jag redo för snö och ishalka vilket känns tryggt.

Idag har vi haft min farmor och farfar här på fika, de hade nämligen inte varit här sedan själva inflyttningsdagen och då var det ju knappast så mycket att se med allt kaos! När de åkt tog vi en sväng i bilen, det var riktigt mysigt då vädret var toppen. Allra helst hade jag velat gå en långpromenad och tagit med kameran men det var ju det där med att vila knät :(

Nu ska vi snart äta lite mat och lite senare blir det soffmys då jag ska kolla på den nya serien Pan Am som börjar visas på 3:an idag kl 21.00. Jag tror att det kan vara en serie helt i min smak, åtminstone hoppas jag det!

För att referera till min rubrik så har jag nu kommit två veckor in på mitt fyra veckor långa godisförbud. Äntligen börjar godissuget avta! Idag kunde jag gå förbi alla godishyllor i affären utan att sukta efter chokladen, och på barnkalaset så åt jag förvisso av tårtan och ett balerinakex men jag var också nöjd med det istället för hur det varit tidigare när jag ätit minst en bit av varje sort. Nästa steg är väl att försöka bli av med småätandet för jag har nämligen ersatt godis framför TVn med ost och kex eller äppelklyftor. Frukt av alla slag är väl helt okej men kexen bör man väl inte heller äta alltför ofta. Nu längtar jag efter att mitt knä ska bli bra, för så fort det är det ska jag köpa ett kort så jag kan komma igång med träningen, jag har tänkt börja köra spinning ett pass i veckan och simma en timma i veckan. Jag tror att det kan vara min grej, och tack vare att jag är kommunanställd så kommer ett årskort bara gå på 2000kr vilket känns rimligt om man inte tänkt träna mer än 2 ggr/veckan. Nu kanske jag orkar träna mer än så men jag försöker att hålla målen låga så att jag når dem och blir lite sporrad av det.

Ha en skön söndagskväll!!!

2011-10-14
18:18:33

Red hot chili peppers Globen 2011 /L

Globen 2011


2011-10-14
02:19:47

Att vara förälder /L
Åhh jag älskar att vara mamma. Det är en obeskrivlig lycka.
Självklart vill jag också mitt barns bästa. Därför blir jag så jävla fucking matt på att läsa om alla "åh nej gör inte så, köp inte den bla bla".
Fy faaaaaaaan för den djungeln av produkter, uppfostringsmetoder etc etc som en förälder ska behöva gå igenom.
Jag gör mitt absolut yttersta. När det kommer till köp av produkter så försöker jag kolla upp vad som är bra eller inte bra. Köpte bästa den, och den och den... visst fan är det alltid någon som sedan visar sig vara bättre.
Och en sak ska ni framtida föräldrar lära er - ALLA har åsikter om hur DU behandlar DITT barn. Lär dig det redan nu. Vissa uttalar dock inget högt. (Dem gillar jag bäst).

Lady Dahmer skrev om Baby Björn och vad jävla kasst det är, stackars baaaaaaaaarn som måste sitta så där hemskt usch och fy. Så vad ska jag göra nu då? Pungat ut med tusen lapp och mitt hjärta ska behöva i stort sett plågas som sitter där stackare, hängades på sin mammas bröst. DET KUNDE DU VÄL HA SAGT LIIITE TIDIGARE. Ja, kom fram till mig när min son sover mot mitt bröst och föreläs om ergonomiska bärselar. Gör säkert min dag mycket bättre.

Som om inte varenda morsa har dåligt självförtroende eller dåligt samvete så det räcker.
Måste man ständigt och jämt bli påmind om alla dåliga och fel var man gör varje dag?  Va? VA?

Ps. Dessutom tycker jag att den där ungen ser en aning för stor ut för att sitta i en bärsele. Vilken som helst.


2011-10-11
10:00:55

Woho!!! /S
Äntligen... som vi har längtat!!!

Ikväll är det äntligen dags....

Red Hot Chili Peppers, here we come!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

http://favs.se/_files/31251/9526red_hot_chili_peppers_3_500.jpg

 

http://4.bp.blogspot.com/-NDCOirCsDuk/TWNmIu342kI/AAAAAAAABI4/YvYSHrxUx3g/s1600/red-hot-chili-peppers-live.jpg


2011-10-09
19:44:10

Lika bra trots alla gånger! /S
I helgen spenderade vi en natt i sommarstugan för att det var lite som behövde göras, bland annat måla altanen och ta upp båten och vårstäda den. Eftersom jag vilar mitt knä så parkerade jag min rumpa i soffan med en filt över mig och med ryggen vänd åt kaminens håll så att jag kände värmen i ryggen och hörde hur det knäppte och sprakade så där härligt. Jag hade irriterande nog glömt min bok hemma, men hittade en gammal pocket jag haft med en annan gång, nämligen första boken i Twilightserien, "Om jag kunde drömma" och tänkte att det var ett bra sätt att fördriva tiden...

Jag har läst hela serien två eller tre gånger förut och sett alla filmer lika många gånger men tro det eller ej, boken var lika bra även denna gång och efter bara någon sida var jag helt uppslukad av den och svarade knappt på tilltal...
Jag hann läsa cirka 100 sidor innan de var klara så vi kunde åka hemåt, och min tillfälliga läsning lär definitivt fortsätta även på hemmaplan :p

Längtar så himla mycket efter filmen!!!

http://media.superstarmedia.se/2010/03/Om-jag-kunde-dr%C3%B6mma-cover.jpg

 

http://saraestelle.blogg.se/images/2009/new-moon-bella-swan-and-edward-cullen_62824801.jpg


2011-10-09
19:27:20

Helgen som gått /S
Den här helgen har liksom förra helgen gått i lugnets tecken. Jag har mest legat i soffan eller suttit på en stol med mitt ben i högläge för att vila mitt knä så mycket som möjligt. Jag lyckades också rota fram mitt gamla knäskydd som jag använde efter det att mitt knä hoppade ur led för några år sedan. Jag vet inte om det är önsketänkande eller det faktum att jag bara vilat men det känns faktiskt mycket bättre, har inte alls varit så svullet som det var i torsdags och fredags, men vi får väl se hur det ser ut efter en dags jobb imorgon.

Veckan som väntar känns underbar, efter morgondagens jobb väntar nämligen två dagars ledighet med en stockholmsvistelse och framför allt en konsert med Red Hot Chili Peppers :D
Det ska bli så himla roligt!!!!! Sedan är det ju bara två jobbdagar till innan det är helg igen som jag tror kommer innehålla 1 års kalas då min systerson/gudson Oscar blir ett år den 13 oktober.

Nu blir det myskväll på hemmaplan med älsklingen :)

http://www.nt.se/inc/imagehandler.ashx?id=7070469&height=312&width=468&quality=high

Så här såg det ut senast vi såg dem...


2011-10-07
16:43:25

Fredag som känns sisådär /S
Då var det fredag igen, den efterlängtade helgen!
Tyvärr dämpas fredagsglädjen över att jag sedan igår har ett knä som inte fungerar som det ska då det av okänd anledning sväller  massor och stramar jättemycket så att jag har svårt att böja på det och hela benet domnar lite så som det känns när en kroppsdel somnat typ. Ingen aning vad det beror på. Det enda jag kan tänka på är en långpromenad i kylan kvällen innan?

Solen skiner och jag är supersugen på att ta med vovven och kameran på en promenad men mitt jäkla knä sätter ju stopp för det. Det som känns jobbigast är att det nu bara är några få dagar kvar tills den efterlängtade konserten! På tisdag kväll ska jag efter flera års väntan få se Red hot chili peppers på scenen, och jag har en ståplats-biljett... det rimmar ganska illa med ett dåligt knä. Men jag ska dit, och jag ska stå! Förhoppningsvis hjälper en helgs vila, med knät mycket i högläge och genom att smörja med zon-salva 2-3 gånger om dagen.

Eftersom jag precis inlett mitt sockerförbud så kan jag inte tröstäta lite choklad heller! Kommer bli en tuff helg och kväll...!

2011-10-05
09:11:20

Godisförbud dag 3 /S
God morgon mina vänner!
Klockan är 9 och jag borde vara på jobbet om en halvtimme, men istället blir det en hemmadag på grund av en usel natt. Imorgon räknar jag dock med att studsa upp pigg som en lärka med ett huvud lika lätt som en fjäder.

Idag går jag in på min tredje dag med godis/kakor/glass/naturgodis/bakelse-förbud. Första dagen gick det relativt enkelt. Älsklingen dukade upp med äppelklyftor och morotsstavar på kvällen för att vi skulle ha något att tugga på som vanligt i tv-soffan, och man KAN ju bara inte misslyckas på sin första dag. Syrran ringde och berättade hur jobbigt det var, hur man försöker kompromissa med sig själv inne i sitt huvud, och det är så sorgligt men sant för precis så kan jag komma på mig själv också att tänka..."om man bara tar en så gör det ju inget!" Fast du samtidigt vet innerst inne att det stannar ju aldrig på en...."Om jag äter upp den här chokladkakan nu och skippar helgmyset så är det ju okej..." Men hur ofta håller man det lilla löftet till sig själv :p
Skönt att höra att jag inte var ensam om att tycka att ett sånt här förbud är jobbigt!

Första dagen gick som sagt riktigt bra... andra dagen däremot...! Oj, vad jag har längtat, suktat och drömt om choklad, nästan kunnat känna smaken i munnen. Min räddning då blev te, äppelklyftor och knäckebröd, långt ifrån lika gott men det fick i alla fall det värsta suget att gå över...

Det som känns skönt denna gång är att jag känner en starkare motivation för att klara det. Det är ju inte första gången man säger att man ska sluta med godis, men oftast slänger jag nog ur mig det efter att ha tryckt i mig massor med godis eller efter att ha provat den där fina klänningen som inte alls sitter lika fint på mig. Men nu är det en mer allmän känsla att jag måste sätta stopp för det, särskilt inför den långa mörka tid som kommer nu med myskväll var och varannan kväll ända in i april!

Största utmaningen ligger i de kommande dagarna då jag är inne i den där jobbiga tiden av månaden när humöret är en berg-och dalbana, magen värker av och till och chokladsuget starkare än någonsin...!

Någon annan som hängt på? Hur går det för er?

2011-10-04
17:27:12

ska jag... ska jag inte? /S
Mitt hår har nu passerat den där osynliga gränsen från att ha varit fint och lättarbetat till att vara svårkammat med såna där tråkiga toppar. Med andra ord är det dags för att boka in ett frisörbesök. I vanliga fall brukar jag vilja få till ett sådant besök så snart tanken slagit mig men den här gången vet jag verkligen inte hur jag ska göra med frisyren, och så länge jag inte vet det kan jag ju inte boka en tid!

Min stora fundering den här gången gäller inte om jag ska kapa håret eller ej, utan enbart om jag ska kapa luggen eller ej, kanske ska jag låta den växa in i håret? Samtidigt så känner jag mig alltid så trist när luggen är lång, men å andra sidan känns luggen större delen av tiden bara ivägen och den är så irriterande då den snabbt ser fet och äcklig ut medan resten av håret känns fräscht.

Andra kruxet är ju att hitta en frisör. Jag har fått flera tips men det är ändå svårt...!


2011-10-02
10:49:18

Sugarfree /S
Godmorgon mina vänner!
Idag är det söndag men det känns faktiskt helt okej efter en sån här helg där man har hunnit med mycket i form av hemmapyssel och socialt umgänge. Lördagskvällen spenderades hemma hos syster med lite tacomys och spel. Idag vaknade jag hyfsat pigg redan vid 9.30, så Pepsi har redan fått sin promenad, jag är färdig för dagen bara jag får i mig lite frukost. Idag är planen att åka till en outlet för att kolla in deras regnkläder shttp://www.stadium.se/is-bin/intershop.static/WFS/Stadium-SwedenB2C-Site/Stadium/sv_SE/Products/Medium/088230_001.jpgamt stövelskor. Från att ha haft arbetskläder på mitt gamla jobb, det vill säga att allt jag behövde i form av varm höstjacka, regnkläder, fleece och t-shirts, det fick jag genom jobbet. Nu kommer jag kanske få regnkläder längre fram men de vet inte när och med tanke på att hösten är den period då man använder regnkläder flitigast så funderar jag på att köpa egna då det är väääääldigt jobbigt att dra regnjackan fram och tillbaka från jobbet. För lika mycket som jag behöver den på jobbet, behöver jag den hemma för regniga Pepsipromenader.

För att komma till poängen som jag nämnde i ruriken så kommer jag att från och med imorgon införa totalt godisförbud på mig själv i en månad framåt! Det blir inga former av godis, inga kakor, ingen glass, inget naturgodis. Enda undantagsfallet är när jag blir bjuden hos folk. Anledningen till det här är för att jag helt enkelt är sockerberoende, jag äter ju choklad titt som tätt, och förutom att det märks på att byxorna börjar bli lite extra tajta, så mår man ju inte bra av det. Så från 3/10-3/11 är det stopp på socker. Det får istället bli grönsaksdipp, kex och frukt på fredagsmyset denna månaden. Förhoppningsvis räcker det med en månad för att bli av med det där sockersuget, sen tänkte jag försöka hålla mig till 100-200g godis/veckan. Någon som är med mig?!

http://sameoldstories.blogg.se/images/2010/_godisa_75562029.jpg


2011-10-01
17:47:33

Just what I needed /S
Efter en fredagskväll i lugnets tecken, en lång skön nattsömn med en härlig sovmorgon, och en mysig dag på IKEA systrar och farmor så har jag och min älskling ägnat eftermiddagen åt att fixa lite här hemma, och med fixa menar jag att ta tag i de där allra sista detaljerna som gärna aldrig blir av. I vårt fall handlar det om att flytta en lampa, istället för att ha vår fejk-kristallkrona mitt i rummet ska den snart hänga ovanför vårt matbord så vi får lite ljus när vi äter, för nu börjar det bli ganska dunkelt. Vi har även äntligen fått upp vår vägg-stereo i sovrummet så jag ska kunna ha lite lugn musik som sällskap när jag ska somna när T är borta på jobb, och slutligen har vi satt upp en ny vägglampa som jag köpte idag på IKEA i ett hörn som annars var så mörkt och trist. Nu återstår bara mattor och stor tavla, samt en tidningskorg  innan jag är helt nöjd! Tavla tror jag att vi har hittat en vi vill ha, tror vi ska kolla på den en gång till imorgon för att se om vi kan bestämma oss. Eftersom det är en ganska stor tavla och den inte kommer från IKEA så kostar den ju lite pengar. IKEA har ju mycket fina tavlor men är det något som jag tröttnar på fort så är det just IKEAS tavlor...

Sen finns det ju alltid sådant man vill ha nytt... så som soffbord som vi också tittat ut ett men samtidigt väntar lite med för det är ju ingen panik och vi har redan lagt mycket pengar på heminredning.... och på längre sikt väntar ny soffa också... Men för tillfället kan jag leva med de sakerna bara jag får det här andra fixat :)

Ikväll blir det lite mat och film hos syster, ännu en lugn kväll med andra ord, men jag känner att jag får massor av energi tillbaka så det var precis vad jag behövde....

http://fiaaisabell.blogg.se/images/2011/i_am_sam_ver1_60122521_158756750.jpg

I am Sam.

Den här filmen såg vi igår på vår mysiga hemmakväll. Jag har sett den en gång tidigare och då grinade jag genom hela filmen. Tårarna sprutade även igår men inte i samma mängd ;) Rekommenderas starkt om man inte sett den!