Hakuna Matata

2012-08-30
18:07:00

En sådan där dag... /S
 
 
 
Idag är en sån där dag som varit jobbig och intensiv, men jag mår ändå toppenbra - en dag där allt bara känns rätt på något vis.
Skönt att man kan få några sådana dagar ibland också :)
 
http://1.bp.blogspot.com/_Bopl9F3NAcM/TJDwFMyFxeI/AAAAAAAACAM/FNTcrhu2Mrg/s1600/Cute-baby-smile-photos-gallery-002.jpg
(Hur söt var inte den här bilden!?!)
 
 
 

2012-08-27
19:34:55

decisions, decisions /S
Hej mina vänner!
Idag hade jag en tidig med kort dag på jobbigt skönt nog, då det gav mig möjlighet att få komma hem och lägga mig på soffan redan kl 13.45. Jag är nämligen inte piggare idag än igår så det är väl bara att inse att jag har någon infektion/virus i kroppen. Därmed är det vila, vila och mer vila jag satsar på nu. Inte för att jag brukar göra så mycket  efter jobbet annars men ändå...
 
I övrigt så är vi fortfarande mitt i beslutsprocessen och jag börjar väl ärligt talat att tröttna lite samt att bli lite skraj inför flytten. Vi har väl nästan nått ett beslut på vilken bank vi ska välja då det är en bank som står ut mot alla de andra i sitt erbjudande. Det som gör att vi tvekat är att ingen av oss har någon erfarenhet av SEB sedan tidigare, men efter att ha frågat runt lite så har jag bara hört positivt av de jag frågat.
 
Nästa beslut är att välja bredband/ADSL. och det är riktigt, riktigt trist för det är så dyrt alltihop känns det som och det är väl det som gör hela flytten lite läskig när man bara tittat på alla utgifter den senaste tiden!
 
Nu ska jag återgå till soffvila....Hoppas ni fått en bra start på nya veckan!

2012-08-26
18:35:35

The wedding video /L
 
 

2012-08-26
10:06:00

Inleda steg 1 i flytten? /S
Så var pyjamaspartyt över för den här gången!
Det var en trött kille som kom igår så efter att ha läst lite Bamse, tittat på Shrek, och läst lite mera Bamse, så somnade vår nattgäst till slut på sin madrass.

T gav sig iväg på en inflyttningsfest så själv kröp jag ner i soffan och tittade på Breaking Dawn, blev ju så sugen efter att ha sett alla klipp ;)

Idag vaknade jag 7.30 av att någon berättade att han var vaken. Jag kan inte påstå att jag sov särskilt bra inatt, det berodde dels på att T inte var hemma när jag la mig och dels för att jag låg på spänn lite grann ifall nattgästen skulle vakna. Med andra ord var jag inte helt pigg kl 7.30 så därför gick jag bara upp och satte på en film så att jag fick sova till 9 i alla fall när jag fick höra en röst ropa att filmen var slut.

Just nu är det Wiispelande som pågår. Det är väl det sämsta med att passa L då han är lite TV/TV-spelsfixerad, det är VÄLDIGT svårt att få honom intresserad av något annat, och han har dessutom lite humör så som barnvakt orkar jag inte riktigt ta den konflikten. Får väl se om jag kan lura med honom på en promenad hem till mormor och morfar sen där hans lillebror har spenderat natten....

Senare idag tänkte jag försöka hitta energi till att ta tag i den första förberedelsen inför flytten, nämligen att rensa garderoben. Jag har massor med kläder som är både för små och kläder som jag helt enkelt inte använder. Vid förra flytten fyllde jag en stor svart sopsäck, vi får väl se hur mycket det blir den här gången.

Det där med att flyttpacka är inte helt enkelt. Jag vill gärna börja i tid då packa är det absolut tråkigaste jag vet, men samtidigt är det få saker som jag känner att jag vill vara utan i 1,5 månad. Vill ju inte bo med hyllor som gapar tomma. Jag skulle ju i och för sig kunna packa ner massa gardiner och dukar för DET kommer jag inte orkar byta innan flytt... Men vi får väl se. Man kan ju börja packa i tid utan att börja packa 1,5 månad innan flyttlasset går...

Rensa ur kläder kan i alla fall vara skönt att göra inför hösten ändå för att se vad garderoben behöver fyllas på med..

Så det blir det, eller försöka kurera min begynnande förkylning som verkar ha kommit för att stanna. Hoppas det blir en kortvarig variant i alla fall...

2012-08-25
20:48:56

Snow Patrol - The Lightning strike /L
M

2012-08-25
14:36:00

Love scenes /L
Kärleksscenerna. De får oss att skratta, gråta eller drömma oss bort. Är det någon som någonsin får uppleva en äkta Hollywoodscen? ;P Här är ett urval av mina favoriter. Vilka/vilken filmscen är din absoluta favorit?

Crazy, stupid love
 
Twilight
 
Love actually
 
Ghost
 
Dirty dancing
 
Bridget Jones dagbok
 
The man who cried
 
En geishas memoarer
 
Förnuft och känsla
 
Cruel Intentions
 
The Holiday

2012-08-25
11:50:13

Pyjamasparty /S
Trött, tröttare, tröttast!
Jag har vartit så trött den här veckan så jjag blir irriterad. Vet inte om det kanske hänger ihop med min rygg som jag har lite känningar i vilket kanske gör att jag inte sover lika bra som vanligt, eller också är det inskolningarna på jobbet som gör mig tröttare än vanligt?
Igår blev det i alla fall hemmamys för hela slanten då vi båda kände oss slitna, och jag hade dessutom lite ont i halsen, började nysa och snörvla så förmodligen är det tre veckor av förskolebaciller som börjar kännas av kanske.
 
Idag blir det fika hos syster yster, eventuellt en sväng på stan och eventuellt snabbfika hos Ts mormor innan vi ska infinna oss hemma för att ta emot vår gäst inför kvällens pyjamasparty. 4,5 åriga systersonen L kommer nämligen för att spendera natten hos oss medan hans föräldrar är på partaj. Därför blir det snart en sväng till jobbet för att långa hem en vilmadrass så vi slipper ha honom i vår säng. Sist jag hade pyjamasparty delade jag nämligen säng med min systerdotter som skulle sova som ett frimärke på mig, och jag som inte är riktigt van att sova med barn fick knappt någon sömn alls + att de små godingarna gärna vaknar lååååångt innan jag är van.
 
Nu är det dags att göra sig redo för att kicka igång dagen! Hoppas ni får en bra helg allihop :)

2012-08-23
14:18:53

Skrivkramp

Sitter med bilagan till verksamhetsplanen om barns medverkan... Känner att mitt huvud är tomt nu. Har 1 timme och 15 minuter kvar till det är dags att åka hem. J drar till Sverige idag, på möte om ev köp av restaurang och husvisning. Spännande. Håll tummarna för oss.


2012-08-22
12:37:00

En stor klump /S
Nu är det dags igen...
 
Ni är förmodligen urless på mina återkommande uppstarter av att komma i form/gå ner i vikt men även om jag misslyckats de senaste försöken så får jag ju inte ge upp.
 
Jag har ju känt en längre tid att det är dags att göra något åt vikten då jag ÄR överviktig. Jag kanske inte är stor som ett hus, men jag bär ändå på fler kilon än min kropp i längden mår bra av.
Det som sparkade igång en liten motivationsgnista i mig denna gång var en kommentar/fundering från en 4 årig tjej på jobbet.
 
4 åriga A är en sådan där tjej som gärna sitter nära och gärna sitter och klappar på en, och ännu hellre klappas och känns det på bar hud. Mina smalben har därmed fått många smekningar och klappar nu under sommarhalvåret när man gått i shorts.
Igår satt vi i alla fall bredvid varandra och hon satt och klappade på mig, denna gång var det min midja som fick sig en klapp. Till slut börjar hon peta och trycka lite lätt i mina så kallade Love handles. Efter någon minut tittar hon på mig med två stora frågetecken lysande i ögonen och frågar, fortfarande med fingret mot min ena lovehandle mot mitt bara skinn;
A:"Vad är det här??"
Jag: "Det är mitt skinn"
A: "Ja, men vad ÄR det för något??"
Jag: "Det är mitt skinn... eller vad menar du för något?"
A:"Men.... det är ju en stor KLUMP här???????"
 
Ja, vad svarar man på det?!
Det var inte så mycket hennes kommentar/fråga i sig som tände den där lilla gnistan, utan det var att det var så totalt främmande för henne, något som hon fann helt ONATURLIGT att man har på kroppen och det var då det gick upp för mig igen...Det ÄR onaturligt! Jag har försökt jobba på att acceptera hur jag ser ut, men om man ser sanningen i vitögat så ÄR det onaturligt, det ÄR ohälsosamt, och det GÅR att göra något åt det så det finns helt enkelt inte ursäkter!! Det är naturligt på så vis att det är kroppen själv som producerat det men det är ju inte så man ska se ut, inte om kroppen ska må bra. Absolut unget fel på lovehandles men när de börjar bli så stora att en barnhand skulle ha svårt att greppa tag om de där handlesen, då är det långtifrån ok!!
 
http://fittipdaily.com/wp-content/uploads/2009/03/love-handles-2.bmp
 
Därmed har jag bestämt att från och med 1 september införs (återigen) godisförbud!! Jag kommer börja med att ha januari som slutmål. Det får bli fler mellanmål och begränsningar på 1 portion oavsett hur god mat det är. Slutligen är det ju dags att börja röra på sig. Syster skickade idag sms om att det var dags att börja gå igen då vi förra året vid den här tidpunkten gick powerwalks på nästan 1 mil/gång. Därmed ska vi försöka komma igång med de promenaderna igen, jag måste dessutom komma igång och cykla oftare till jobbet, dels för motionens skull och dels för att spara in lite onödiga utgifter. Jag vill också komma igång och simma!
 
Inga finslipade upplägg av viktnedgång men nu är det bara att förbereda sig mentalt känner jag, från och med 1 september SKA jag köra igång ett realistiskt mål för att tappa en del av de här överflödskilona...
 
Någon som är med mig??!
 
http://mariewiik.bloggsida.se/files/2009/10/tr%C3%A4na-266x300.jpg
 
 

2012-08-21
22:19:42

Aviga och räta /S
Idag påbörjade jag något jag varit sugen på de senaste veckorna, något som jag aldrig hade trott i min vildaste fantasi att jag skulle bli sugen på - nämligen att sticka!
Under sommaren, precis som alla andra somrar har läslusten sköjlt över mig och jag har kommit igång så bra att när en bok väl tagit slut, har jag kunnat ta näst intill vad som helst som fortsättning. Därmed har jag nu börjat läsa en bok som jag förmodligen aldrig skulle kommit på tanken att välja i bokhyllan i affären, men när en kollega hade med en kasse böcker så kom den ändå med mig hem.
 
Boken heter Livets aviga och räta och i centrum för handligen återfinns garnbutiken Walker & Daughter, belägen på Manhattan. Butiken ägs och drivs av Georgia Walker, ensamstående mamma till tonårstösen Dakota. I butiken möts allehanda människor -företrädesvis kvinnor - och det är i dessa möten och de relationer som uppstår, som Jacobs har hämtat den berättelse hon förmedlar. Har bara kommit halvvägs och kan varken säga bu eller bä om boken, har inte riktigt fastnat för den...
 
Så efter att ha läst om en massa kvinnor som träffas för att sticka och prata så uppstod ett sug inom mig att lära mig att sticka - och gudarna ska veta att det ALDRIG har lockat mig förr! Så idag när jag var hos mamma fick jag låna två stickor och lära mig att sticka räta (?)maskor. Det är lite pilligt och inte helt lätt men än så länge tycker jag att det är ganska roligt, och egentligen borde det passa mig perfekt då jag gärna fastnar med pilliga saker, det som talar emot att jag skulle kunna upprätthålla intresset är väl mitt tålamod vid inlärningsprocesser :p
 
 
http://cdn.publishdev.se/cdn/1-2/982582/images/2010/sticka-003_114480627.jpg

2012-08-21
18:24:00

Fifty shades... /L
Sorgens dag. Jag avslutade sista boken i Fifty shades trilogin! Den är så bra. Ja, jag tycker nog faktiskt den är bättre än Twilight. Men de ligger jäkligt lika på topplistan. ;)
 
Det är så tråkigt när man avslutar en riktigt bra bok. Och nu ska jag behöva vänta flera år (förhoppningsvis) på att det blir filmer också. Just när jag fanimej snart äntligen är klar med Twilight. Men men den som väntar på något gott väntar väl inte för länge (även om jag ibland inte alls tycker detta stämmer).
Men käre gud. Låt inte filmbolaget ge filmerna en 11-års gräns. Fy vad tråkigt. 
Jag håller tummarna.
 
To be continnued...


2012-08-20
18:46:05

Last days of summer /S
Helgen har passerat och jag är redan inne på min tredje arbetsvecka efter semestern!!
Helgen som gått var en bra sådan. Vi började med en grillkväll hemma hos syster. det gäller att passa på att nyttja de sista fina sommardagarna!
Lördagen var grå, grå, grå - det duggregnade hela dagen så vi passade på att spendera dagen i affärer. Eftersom det enda vi har i huvudet just nu är hus, så fick det bli affärer som passade in på det temat - med andra ord möbelbutiker, byggvaruhus och annat dylikt. Kvällen bestod av filmmys och hemkörd pizza - en välbehövlig kväll som spenderades på precis rätt sätt. Det var vår första pizza på lääänge så det smakade riktigt bra, och att få sjunka ner hemma framför en film var det också länge sedan vi gjorde eftersom vår TV varit på lagning i flera veckor.
 
Söndagen bjöd på en riktig sommardag med blå himmel och mer än 25 grader varmt! Vi nyttjade väl kanske inte det på bästa sätt direkt då vi väntade besök så vi satt mest och väntade inne. Strax efter lunchid trillade äntligen vårt besök in. Det var i form av min gamla kurskompis från Linköping, och hennes sambo och deras lilla son. Det var så himla kul att träffas efter att knappt ha hörts av under året som gått.
När de hade gått kastade vi i oss mat och åkte ut mot stugan för bad och fiske och vi fick en riktigt härlig sommarkväll på sjön...
 
Nu när augusti närmar sig sitt slut så känns det verkligen som hösten är på G med kvällarna som blir allt mörkare och den fuktiga och kyliga morgonluften. Jag brukar verkligen inte vara något större fan av den årstiden men nu längtar jag bara efter oktober månad som kommer med inflyttsdatum till huset och det känns så skönt att ha något att se fram emot, då hösten annars kan vara en period som jag går in i mig själv ganska mycket...

2012-08-17
21:36:33

50 shades of grey /L
Well. Nu har jag faktiskt fått läst del av av denna omtalade triologi. 
50 nyanser av honom (50 shades of grey) är en Twilight fan fiction skriven av E.L James.

När litteraturstudenten Anastasia Steele intervjuar den framgångsrike vd:n Christian Grey blir hon helt tagen - han är ursnygg, men skrämmande. Övertygad om att hon inte kommer att träffa Grey igen gör hon allt för att glömma honom, tills han en dag dyker upp på hennes jobb och bjuder ut henne.
Den naiva och oskuldsfulla Ana blir förskräckt när hon inser hur mycket hon vill ha Christian, och när han varnar henne för att komma honom nära blir hon bara mer intresserad.

Men Christian Grey är ingen vanlig man - stormrik, passionerad och kontrollerande, med mörka hemligheter som döljs bakom den perfekta ytan. Snart upptäcker Ana mer än hon någonsin kunnat ana om sina egna begär, och allt det Grey gömmer för omvärlden ...

Som twilight-fan hittar man många detaljer som stämmer överens med twilightserien. Dock är Fifty shades-trilogin mer vuxen och utan det övernaturliga. Serien är nog främst omtalad för de detaljrika och hårda sexscenerna. De kallas även erotiska och rent av porriga. Just nu är jag inne i 50 shades of darker (del 2) och efter att ha sträcktläst del ett så har jag väl blivit avtrubbad. I början kan jag väl säga att ja, det är magstarkt... jag är inte personligen (dömmer ingen) intresserad av pisk och "room of pain" men det är så mycket mer än det. En kärlekssaga, spännande och underhållande.
Jag har läst/läser på engelska just nu och språket är enkelt likt Twilight men det gör mig ändå inget.
 
Det jag främst gillar med 50 shades är att jag personligen connectar bättre med Ana än Bella Swan. Bella är alltid så svag och ger efter för lätt medan Ana sätter emot mer vilket jag gillar. 
Bokens handling går även fortare. Inte så mycket mellantext som jag avskyr. Jag hatar att läsa uttjatade avsnitt där karaktären borstar tänderna eller annat skittråkigt. I 50 shades of grey händer det något hela tiden och du blir till och med förvånad. Du vet aldrig när Ana och Christian stöter ihop med varandra så att säga. Sånt är alltid kul.
 
Del 1 var sex. Det är fan sex hela tiden. Men del 2 däremot är mer kärlek. Mer min stil ;) 
 
Så jag vågar påstå att Twilight-fans kommer att gilla även denna triologi. Jag gör det i alla fall.
 
50 nyanser av honom släpps med svensk översättning i september.
 
 
Det har talats om att Matt Bomer ska spela Christian Grey i filmatiseringen av böckerna. Även Ian Somerhalder (The vampire diaries) sägs vara aktuell för rollen.
 

2012-08-16
20:08:46

En bättre dag /S
Idag är humöret bättre trots att jag är sjukt trött och har grymt ont i en axel. 
Anledningen till att det känns bättre idag är för att jag inser mer och mer att jag tror att jag fått det så bra jag kan på jobbet. Jag har nämligen hamnat med de två personer som jag tror jag klickar allra bäst med personlighetsmässigt, och som verkat ha samma tankar om verksamheten som mig. Det är absolut inget fel på mina andra kollegor men det är ju så att man klickar bättre med vissa människor, och att vi har samma tankar om verksamheten lär ju underlätta arbetet en hel del. Inskolningarna börjar också bli klara vilket känns väldigt skönt - det kändes riktigt bra idag när en av de nya barnen kom springandes ut ur ett rum, tittade på mig och sprack upp i ett stort leende samtidigt som han ropade genom rummet "Hej Sandra!!!". Kände att jag blev alldeles varm i kroppen när man inser att vi fått barnet att känna sig "hemma" efter bara tre dagar. Nästa vecka kommer de två sista inskolningarna för hösten, och jag hoppas att de ska gå lika bra som de första gjort.
Att trivas på jobbet är så viktigt för mitt humör i övrigt då det är så stor del av dagarna som man spenderar där!
 
Mindre bra är att jag har jätteont i en axel efter att jag halvt fått den att gå ur led, i alla fall kändes det som det! Det var en idiot som parkerat halva sin bil i stort sett framför infarten till vår innergård, en infart som är typ en bil bred + 20cm, och inte särskilt stor svängradie. Så jag försökte ratta fram och tillbaka till en idiot och helt plötsligt smäller det till i axeln och något hoppar till och gjorde jäkligt ont. Kanske var det något annat som hände men det har i alla fall gjort ont sedan dess när jag lyfter armen. Hoppas det är snabbt övergående för på söndag ska jag förmodligen få snosa lite på en bebis.
 
Min kurskompis från Linköping smsade idag och frågade om jag var hemma på söndag då hon och hennes lilla familj skulle ha vägarna förbi karlstad. Det ska bli så himla kul att träffa henne igen då det är över ett år sedan senast, och sedan dess har hon dessutom fått en söt liten pojke som nu hunnit bli 2 månader. Vi umgicks inte supermycket i Linköping men vi skrev ex-jobbet ihop vilket gjorde att vi umgicks intensivt under ett par månader.  Sen känns det kul att träffa någon från Linköping :)
 
Nu är det dags för sen middag då darling precis kommit hem från en jobbdag i Stockholm :)
 

2012-08-14
21:13:08

En liten dip /S
Idag har jag varit lite låg.
Lite sömn, intensiv jobbdag och många snurrande tankar tror jag ligger bakom dagens låga humör.
Idag hade jag öppning på förskolan och av någon irriterande anledning så sover jag alltid illa de nätterna, och den här natten sov jag extra dåligt, kanske för att jag inte är igång än riktigt efter semestern. Väl på jobbet väntade en intensiv dag då vi hade 5 inskolningar på en avdelning som vi i stort sett drog igång idag. Tidigare har barnen varit så få att vi klumpat ihop avdelningarna och de har fått springa fritt i huset, men idag när ytterligare tio barn började så va det dags att på riktigt ha två avskilda avdelningar även om vår tanke är att man ska få röra sig fritt i huset. Det gjorde att även de gamla barnen var lite osäkra, och ännu osäkrare blev det med massa nya barnansikten + alla dessa främmande vuxna (föräldrar), så det blev fler tårar än vanligt.
 
Inskolningar är tyvärr min svaga sida då det handlar om att knyta kontakt med det nya barnet och de nya föräldrarna och är det något jag är dålig på så är det att lära känna nya människor snabbt - att mingla och få igång flyt i samtal jag precis träffat. Det gick lite skakigt, men jag lyckades i alla fall få några bra stunder tillsammans med de nya barnen vilket är minst lika viktigt. Det är i alla fall ett av de utvecklingsområden som jag är medveten om så det gäller väl bara att träna, träna, träna. I alla fall så ledde det till att jag var helt utsliten när jag väl fick gå hem...
 
Slutligen så är det mycket ekonomitankar som snurrar. Jag är inte orolig för att vi ska klara av kostnaderna med att bo i hus för det har vi räknat på så mycket. Däremot är jag helt inställd på att det kommer att kännas rejält i plånboken och det kommer att krävas att jag börjar tänka mer på var jag stoppar mina pengar. Men det tunga just nu är alla de här första kostnaderna. Jag har i stort sett tömt alla mina konton men ändå ser jag massor med utgifte de kommande månaderna. En del av dem är oundvikliga och andra är sådant jag gärna hade lagt pengar på men som jag mer och mer inser att det förmodligen inte finns utrymme för. En sådan post är utemöbler som vi hade tänkt fynda på rean. Man kan tjäna flera tusen om man köper en grupp nu på hösten, men vad gör det om det fortfarande är 6000-8000kr som man ska ut med som man egenligen inte har.
 
Nej... Att köpa hus är superkul men det kommer med en del små gupp längs vägen innan man är framme med allt som ska kollas upp och alla små och stora utgifter som kommer. Först är det handpenning, sen är det lagfart, sen är det pantbrev, sen är det villa&hemförsäkring på några tusen, anslutningsavgifter and so on. Utöver hus så har man ju dessutom en bil som måste få nya vinterdäck och lagas lite.
 
Nu har jag en väldig tur som har en snäll pappa som ska låna mig lite pengar men jag HATAR att vara skyldig folk pengar så jag vill verkligen hålla nere den biten till ett minimum. Därmed krävs det att vi funderar på vad vi vill lägga pengar på nu den första tiden... Med andra ord - många tankar!
 
Nu är det snart dags att sussa - imorgon väntar ännu en intensiv arbetsdag med fortsatta inskolningar...

2012-08-13
17:58:25

Back to reality /S
Idag inleddes min andra arbetsvecka sedan semestern.
Första veckan gick bra men det var tungt och motivationen har inte riktigt velat infinna sig, mest för att det varit så många frågetecken tror jag, som vi inte lyckats reda ut. Idag kunde några av de frågetecknen strykas då vi lyckades lösa en hel del praktiska saker men jag längtar som en tok efter fredagen då vi har planeringsdag.
 
I fredags var jag helt slutkörd efter jobbet! Vi hade få barn men det var trötta och ledsna sådana + massor av saker vi var tvugna att hinna med att göra. Därför kändes det riktigt skönt när vi lite senare på kvällen packade med oss lite saker och åkte ut till svärföräldrarnas sommarstuga för att spendera ett dygn där. Det blev god mat och och en tidig kväll för min del. Jag kämpade för att orka hålla mig vaken men när klockan var 23 orkade jag inte längre, och jag somnade nog i samma stund som jag lade huvudet på kudden :p
Trots att jag sov länge så var jag ändå trött på lördagen så det blev en stilla dag. Vi gav oss ut i skogen (som ligger alldeles bakom stugan) med varsin blåbärsplockare och en stor hink. Det gick trögt till en början men det slutade med att vi tillsammans fick ihop 18 L blåbär, varav 9 liter tillhörde mig och T :)
Det känns riktigt bra att få en stor frys där vi kan frysa in massor med bär och svamp. Nu kommer vi har både kantareller, blåbär och jordgubbar att njuta av under året, kanske kommer jag även iväg till farmor och farfar för lite hallonplockning också innan säsongen är över.
Vi hade tänkt säga tack och hej och hitta på något senare på lördagskvällen, men då varken jag eller T hade någon ork att hitta på något, och TVn fortfarande är inne på lagning (=ingen möjlighet till lugn filmkväll) så blev det att vi tog en hel helg ute i stugan. Med andra ord blev det mera mys ute i stugan, lite bokläsning, mera god mat och ännu en hyfsat tidig kväll.
 
På söndagen hängde vi med på auktion. Det är väl kanske inte riktigt min grej egentligen. Vi hittade en fin gammal trälåda som vi gärna hade köpt men den blev lite för dyr. Efter den lilla utflykten bar det av hem till stugan igen för att njuta av sommarvärmen. Årets tredje dopp i Vänern avklarades, och jag blev väldigt medveten om hur otränad jag är då jag försökte mig på att simma några varv! Jag brukar försöka simma ca 200m varje sommar bara för att vara medveten om min egen kapacitet, något som sitter i ryggmärgen sedan barndomsåren då min moster tvingade med mig varje sommar. Men i år kände jag mig trött i armar och axlar efter bara några vändor - så nu ska jag försöka hitta utrymme i min budget till att köpa kort så jag kan börja simma 1ggr/veckan minst under vintern.
 
För att sammanfatta det hela, så fick vi en väldigt avkopplande helg efter vår första arbetsvecka - precis vad vi behövde!! Hoppas ni hade en lika härlig helg ni med :)
 

2012-08-08
20:00:52

No turning back... /S
Idag var vi i huset för en genomgång av besiktningen och för att mäta eventuell fukt i syllarna. Förutom jag och T så hade vi våra pappor i släptåg för den här sista chansen att upptäcka eventuella fel med huset och för att ha någon med som faktiskt förstod vad allt innebär när det diskuterades byggkonstruktion och annat.
 
Besiktningsmannen var väldigt duktig på att förklara och visa, och min kära svärfar var duktig på att verkligen ställa kritiska frågor medan jag och T köpte allt som sades med hull och hår. Min pappa hade väl inte så många frågor men han hade inte sett huset innan så det var ändå skönt att ha honom med och höra hur positiv han var till huset då jag vet att min pappa säger vad han tycker både på gott och ont, men han hade inget negativt att säga om huset. Det enda vi kände när vi åkte därifrån var att vi nog kan känna oss väldigt nöjda med husköpet och att det är ett bra hus vi köper MEN... nu när vi var där och tittade så hade säljaren redan tömt vissa rum och då såg man hur mycket hål det var i väggarna, så det där med att det är fräscha tapeter som man inte behöver ändra, det har vi väl insett att vi nog visst vill ta tag i när pengar börjar rulla in igen. Sedan ligger det VÄLDIGT högt på min priolista att köpa nya innerdörrar för de var till och med fulare än jag mindes dem, beigebruna med bruna handtag!!
 
Nu när besiktningen är avklarad utan att vi hittat något mer så innebär det också att det sista kryphålet som fanns i köpekontraktet är stängt, det finns ingen återvändo längre! Men det känns faktiskt bara bra, det enda vi känner nu är nog längtan efter att få flytta in i huset!

2012-08-07
19:58:00

Kvinnan är ett sexobjekt till för att behaga mannen /L
 
 
Ovanför är klipp från en dokumentär gjord av Sofie Peeter som visar hur hon sextrakasseras medan hon promenerar på Bryssels gator.
 
Videon är ett tydeligt exempel på vad sjukt samhälle vi lever i där män som tror att de har rätt till kvinnans kropp är normalt. Jag tror inte det finns en kvinna där ute som aldrig varit med om någon form av trakassering eller obehag. Bara i min familj har det upplevts både våldtäkt och våldtäktsförsök. Men det behöver inte vara så extremt. Det räcker med tänkta komplimanger som leder till obehag, blickar som varar för länge eller ett rent antagande på att jag är inkompetent bara för att jag är kvinna.
 
Feministen i mig växer sig allt starkare ju äldre min son blir. Jag vill uppfostra honom att visa respekt mot andra oavsett kön, men hur mycket kan jag som mamma egentligen påverka när samhället säger något helt annat? När vänner, media, förebilder, skola och andra visar en helt annan norm?

2012-08-07
16:58:11

Älskling vet precis... /S
... vad han ska göra för att förgylla min dag :)
Idag kom han hem med en liten påse med praliner som han valt själv - och han lyckades pricka rätt på allihop då de var helt i min smak!
 
http://metrobloggen.se/metrobloggen/media/26141/praliner(1).gif

2012-08-06
21:24:53

En härlig känsla /S
Medan andra njuter av filmkvällar så har vi i vårt hem varit TV-lösa i exakt en vecka nu :(
Vår nya Tv som inhandlades i oktober började helt plötsligt få en flimrande bild och till slut insåg vi att Tvn helt enkelt var trasig, så nu är den inlämnad för lagning. Det är först idag som jag verkligen saknat TVn och det var det jag misstänkte så jag är glad att vi lämnade in den så snabbt vi insåg att den var trasig. Förra veckan hade vi ju fortfarande semester så då var vi knappt hemma något men nu, när man kom hem efter första arbetsdagen efter semestern så saknade jag verkligen att bara få sjunka ner i soffan och zappa bland kanalerna. Förhoppningsvis hör de snart av sig från butiken så vi får hämta hem den igen.
 
I övrigt så är allt bra. Det känns bara bättre och bättre med huset och jag ser verkligen fram emot flytten. Den första tiden gick det så mycket tid till att kolla upp en massa saker att vi aldrig riktigt lyckades slappna av och bara längta och vara glada över vårt hus, men nu ÄNTLIGEN känns det bara bra, bra, bra!! Jag kom på att jag för bara några veckor sedan deltog i en tävling på en blogg där man kunde vinna en almanacka genom att berätta om en dröm eller ett mål som man hoppas på att uppfylla innan årets slut. Mitt mål/min dröm som jag skrev om var att vi efter alla de trettio (!!!) husvisningar vi hade varit på snart skulle hitta vårt hus, och nu, bara några veckor senare, har den drömmen infriats! Det känns riktigt häftigt :)
 
På onsdag ska vi till huset för att gå igenom besiktningsprotokollet och provborra cyllarna. Det ska bli så kul att få komma dit igen då man väldigt snabbt glömmer väldigt mycket om huset!! Man var ju bara där i en timme så man glömmer de där detaljerna...
 
Nu ska jag försöka läsa ut min bok i brist på bättre sysselsättning! Ha en fortsatt mysig måndagskväll...

2012-08-06
20:04:24

My week with Marilyn /L
Gårdagskvällen spenderade vi framför filmen "My week with Marilyn" som handlar om Colin Clarks första jobb på en filmproduktion där ingen mindre än Marilyn Monroe har en av huvudrollerna. Produktionen blir allt annat än lätt när miss Monroe och Oliver (manlige huvudrollsinnehavaren) inte går speciellt bra ihop. Inte blir det bättre av hennes ständigt sena ankomst, konstiga coach och det faktum att hon pumpas med droger. Mitt i allt lyckas Colin bli hennes vän och snart har de också en flirt. Inte speciellt bra eftersom hon till råga på allt är gift.
 
Monroe-wannabes finns ju överallt i Hollywood men Michelle Williams gör henne jäkligt bra.
Bra film, bra skådisar och intressant story.
 

2012-08-04
19:52:28

Mumford and sons /S
Eftersom jag älskar att upptäcka ny musik som känns rätt i samma sekund som man hör låten, så måste jag få dela med mig av några låtar jag fastnat för den senaste tiden.
 
 
Älskar verkligen hans röst!
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu är det äntligen dags att svida om och möta upp mina kära syster ystrar!

2012-08-04
19:07:01

Sista underbara semesterhelgen /S
Idag lämnades jag ensam hemma då T drog till Liseberg imorse med grabbgänget.
Själv var jag lite seg i starten och lyckades inte få något vettigt gjort förrän klockan närmade sig 14 då jag tog med badväska och vovven och cyklade till Mariebergsviken för att få njuta av några soltimmar och lite läsning, riktig semestersyssellsättning så här sista lördagen på semestern.
Tyvärr var det inte alls så varmt och skönt att ligga i bikini som det var att promenera, så efter en timme då jag legat och halvfrusit, gav jag upp och tog mig hemåt.
 
Med jobbångest kommer också ångest över att nyttja de sista semestertimmarna på bästa sätt, så eftersom vädret trots allt är riktigt soligt, och jag har ett stort sug efter uteservering och ett vinglas eller två, så har jag efter mycket om och men lyckats få mina systrar att hänga med mig ut för några glas. Därför sitter jag nu här, sminkad och håret redo, iförd mjukiskläder i väntan på att de ska ringa och säga att de är färdiga så att jag kan svida om och börja cykla ner mot stan!
 
Det gäller ju att nyttja den här underbara närheten till stan nu de sista tre månaderna innan vi flyttar till vårt hus som gör sådana här kvällar lite omständigare...
 
Ha en underbar lördag kväll!!

2012-08-03
13:45:34

Idag är ingen vanlig dag... /S
...för idag är det darlings födelsedag!
 
Jag var en idealisk sambo och gick upp lite tidigare för att hämta paket och göra iordning lite frukost som han fick i sängen. Sen får jag väl erkänna att frukosten bara bestod av en tallrik fil och flingor - men ändå!
Efter att ha funderat fram och tillbaka på vad jag skulle kunna ge honom i födelsedagspresent så snodde jag till slut en idé jag fått av mamma, nämligen en gasolgrill.
Det kanske inte är den roligaste presenten men det är något vi behöver/vill ha nu när vi flyttar till hus så det kändes ändå som en okej lite dyrare present. Att köpa en gasolgrill visade sig dock vara väldigt svårt då de finns i mängder av storlekar och variationer och framför allt i ett prisintervall från 500kr - 30 000kr!! Så trots att jag fått lite råd och tips från svärfar, och åkte runt och tittade på olika grillar så slutade det med att jag kom hem utan grill. Istället köpte jag grillverktyg (gaffel, tång etc) som jag packade in och berättade att det ingick en valfri grill upp till 1000kr när han väl öppnat paketet. Därmed har en del av förmiddagen ägnats åt att åka runt och titta på grill tillsammans, men T tyckte det var lika svårt som mig så än så länge är vi inte grillägare.
 
Förutom att leta grill, har jag städat här hemma inför tårtkalaset som blir om en timme. Jag hade tänkt att nöja mig med att plocka lite och dammsuga men tyvärr kändes det fortfarande inte så rent så det slutade med en ordentlig städning - tråkigt men skönt när det är gjort.
 
Ikväll är vi bjudna hem till J&F på mat, det ska bli riktigt kul då jag inte träffat dem på hela sommaren i stort sett...
 
I slutändan tror jag att T kan känna sig nöjd över sin födelsedag....
Nu är det dags för mig att vispa ihop lite grädde och slänga på tårtan - ha en fortsatt skön fredag!!!!
 
http://delishhh.com/wp-content/uploads/2010/04/strawberrycakesmall-500x337.jpg
T önskade sig en jordgubbstårta... får väl se vad min tårta smakar i slutändan :p
 
 

2012-08-01
20:05:34

Stress /S
Nu har hela onsdagen passerat och jag är nu mycket nära slutet på min semester!
På måndag drar allvaret igång och igen, och ärligt talat har jag ingen lust alls till det... Jag vet inte om det beror på, men jag saknar lusten och kreativiteten. Förhoppningsvis infinner den sig när jag väl är tillbaka till jobbet. 
 
Nu när semesterslutet närmar sig börjar jag känna av en viss stress av allt jag vill göra som ännu inte är gjort.
Den här veckan har det gått otroligt mycket tid åt huset och allt som måste fixas och kollas upp. Till exempel har jag ägnat mycket tid åt att titta upp olika villa och hemförsäkringar men tyvärr känner jag mig inte jättemycket klokare. Vi har också diskuterat vår ekonomi fram och tillbaka men tyvärrr utan att bli så mycket klokare där heller då det inte är helt lätt att välja bank, och inte heller att veta hur vi ska lägga upp vår ekonomi i framtiden. Hittills har vi haft helt delad ekonomi men vi vill låta den växa samman lite mer nu när vi har ett hus tillsammans, men den övergången är inte helt lätt då man är så van att mina pengar är just MINA pengar. Antar att det handlar om att våga låta någon annan ta kontrollen kanske...
 
Idag gjorde jag ett försök att leta födelsedagspresent till T som fyller år på fredag. Jag hade sedan flera veckor bestämt vad jag skulle köpa men den idéen föll helt igenom i och med husköpet. För en gångs skull hade jag nämligen tänkt lägga en lite större slant på Ts present, något vi inte brukar göra. Men nu när vi ska köpa hus och i stort sett tömma våra konton så kändes det inte riktigt klokt eller försvarbart att köpa en present för flera tusen när det finns så mycket annat vi kommer att behöva/vilja göra när vi väl får huset. Till slut fick jag en idé, kostar lite den med men den är ändå användbar när vi väl är inne i huset vilket gör att det känns bra.
 
Nu under de sista lediga semesterdagarna ska jag försöka ta mig ut i skogen och plocka lite kantareller och blåbär för nu äntligen kommer vi att få en stor frys!!!  Men vi får väl se vad vädret bjuder på de närmaste dagarna..
 
Nu ska jag och vovven gå en liten promenad i väntan på att husse ska komma hem från sin fiskedag.
 
Ha en skön kväll mina vänner!