Hakuna Matata

2015-01-27
20:54:17

Dubbelcheck! /S
En superfin Geggamojaoverall är beställd åt stumpan för nästa vintersäsong, och idag rinde de från salong Aqua för att meddela att jag var sååå välkommen på vår bröllopsdag för att få håret uppsatt och en makeup lagd! Jippie :D Efter att ha kikat igenom vår planering så kan jag nu se att i stort sett hela dokumentet är gulmarkerat (gult=klart) och det känns så himla bra!! Nu måste jag bara komma på vad jag vill göra med håret, något som inte är så lätt som jag trodde...
 
 

2015-01-26
14:52:36

Rainy day /S
Fy vilket trist väder! Idag har det regnat eller snöat hela dagen. Selma har varit pigg men inte klarat någon som helst motgång. Jag vet inte... känner mig lite lätt förvirrad över det hela. Är hon sjuk eller är det bara någon ny utvecklingsperiod!? Det som talar för att hon kanske inte är helt pigg är att hon sover länge när hon väl får chansen, en timme eller mer utöver den vanliga middagsluren. Jag kan bli lite nojig och tankarna rusar iväg ibland... tänk om det inte bara är en vanlig förkylning hon har i kroppen, utan något allvarligt? Det här är andra veckan som hon är hängig utan att egentligen vara sjuk på riktigt. Jag vet inte, får ha is i magen helt enkelt och se hur det utvecklar sig.
Förutom en förmiddag med bokläsning, målande, konflikter och dammsugning så har jag passat på att leta vinteroverall till nästa säsong medan stumpan sover. Vinterrea är ju den perfekta tiden att hitta bra grejer till vettiga priser! Selmas superfina Popoverall har varit toppen och jag är supernöjd. Den köptes till halva priset på förra årets rea och jag hade gärna köpt en i år igen men det verkar inte som att det finns någon i hennes storlek, om jag nu inte kan nöja mig med en svart overall men jag vill ju att hon ska synas bra den här mörka årstiden. Det jag gillat skarpt med Popoverallen är att den hållt henne både varm och torr men också att den är försedd med bra reflexer. Tyvärr verkar reflexer vara en bristvara när man ser till overaller. I min värld så borde det vara självklart att overallerna ska vara försedda med rejäla reflexer både upp- och nedtill på både fram- och baksidan, men så är sällan fallet.
Eftersom det inte verkar gå att få tag i en PoPoverall på denna rea så har jag kikat lite på Geggamojaoveraller. Har ingen direkt erfarenhet av märket själv men efter lite googlande så verkar det som att det är bra grejer. Får se om jag chansar på det till nästa säsong eller ej. I-landsproblemet som dyker upp då är om man ska välja en grön eller cerise! Jag brukar försöka tänka lite könsneutrala färger på ytterkläder som är dyra i inköp men kombinationen av cerise och det turkosa blixtlåset var ju väldigt snyggt alltså!
En annan sak jag har tagit tag i är att ringa en frisörsalong för att försöka boka in en tid på bröllopsdagen för hår och smink. Blir så sur på mig själv som inte tagit tag i det tidigare då jag frågade för flera veckor sen när jag klippte mig och de då hade tomt den dagen! När jag ringde idag så trodde hon redan att de hade någon annan bokad den dagen. Vi får väl se, de skulle återkomma imorgon med ett besked! Håll tummarna då de var en av de få salongerna med någorlunda rimliga priser!
 
 

2015-01-25
19:56:09

Stockholmstripp /S
Söndag och vi är hemkomna igen efter vår lilla Stockholmstripp. Selma har spenderat en helg hemma hos sin mormor och morfar medan vi njutit av ett besök på ABBAmuseét, god mat, en Evitaföreställning, en hotellnatt med den så härliga hotellfrukosten och en dag strosandes runt på Stockholmsgator och affärer. Det var lite konstigt att åka ifrån Selma. Vi har ju gjort saker tidigare utan henne men av någon anledning tyckte jag det var lite jobbigt att lämna Karlstad med henne kvar, även om det så klart gick bra!
Den här lilla trippen är förresten en del av mitt nyårsmål - att bli bättre på att göra saker jag/vi inte brukar! Det är verkligen värt jättemycket att få göra en sån här grej, eller bara gå på grejer i sin egen stad! Det tankar på med energi :)
 
En annan grej som gjorde oss på bra humör under helgen var att vi äntligen kom fram till ett beslut gällande restaurang för bröllopsmiddagen! Därmed är alla de stora besluten fattade och nu återstår bara mindre detaljer så som att skaffa pass, köpa BH som funkar till klänningen, och hår/smink och smycken, gravera ringar. Det känns riktigt skönt!! Hur det än går med de där mindre besluten så har vi bokat/bestämt så mycket att det nu verkligen blir av!
 
Nu ska vi njuta av lite tid i soffan innan det är dags att sussa. Imorgon blir det en vabdag för min del då Selma fortfarande är hängig och nu också lite småförkyld.

2015-01-19
17:18:03

Makarska - here we come /S
Igår kunde vi bocka av ännu en punkt på vår to do-lista inför bröllopet och det var vår bröllopsresa! Vi har velat fram och tillbaka länge men har nog hela tiden lutat en hel del åt Kroatien som valet till slut föll på. Det blir en hel vecka utan barn, där vi bara ska vara vi två! Jag tror ärligt talat att det kommer bli lite konstigt - att försöka falla tillbaka till våra "gamla" roller - att vara ett par där man i en veckas tid bara har varandra att ägna sig åt - men jag tror också det är guld värt. Nygifta på en ny plats, ett turkost hav, god mat, vin och nya saker att uppleva och se. Jag tror att jag kommer längta efter vår lilla tjej galet mycket men jag hoppas att det håller sig på en rimlig nivå så att man inte sitter och längtar hem halva veckan! Jag har trots allt aldrig varit ifrån henne mer än en natt åt gången, och nu ska vi vara borta en hel vecka!! Men hon kommer att ha det så himla mysigt med sin farmor och farfar så det ska nog inte gå någon nöd på henne.
Det känns så skönt att ha bockat av några av de där större grejerna! Nu är det bara en restaurang/lokal vi måste bestämma oss för av de där större grejerna och en hel del mindre detaljer :)
 
Min och Selmas helg blev för övrigt förlängd! I fredags ringde de från förskolan och jag fick hämta hem en pigg tjej som dock inte var i form för förskolans värld och helgen fortsatte på samma vis. Pigg men orkar inte med några som helst motgångar och har varit supertrött vid lunchtid trots att våra dagar varit lugna. Därmed fick det bli en dag hemma idag och imorgon får hon vara hemma med sin pappa. På onsdag har vi ju vår lediga mysdag så jag hoppas hon ska vara i form för förskolan på torsdag igen! Hon har gått från att vara jättefrisk sitt första år i livet till att åka på en förkylning eller feberdag titt som tätt... men det är väl det som hör till första året i förskolan!

2015-01-11
19:16:06

Sparat slut på pengarna /S
Idag blev det (ännu) en shoppingrunda och för en gångs skull lyckades jag handla en del bra grejer till mig själv! Sedan Selma föddes hamnar jag 9 av 10 gånger på barnavdelningen även om jag går i affärer med syftet att handla till mig själv, men jag gissar att jag inte är ensam om det! Tidigare i veckan handlade jag på Polarn & Pyrets rea och hittade en hel del fina kläder som jag köpte i nästa storlek till Selma. Jag hade kunnat handla mycket mer men även om man handlar billigt så blir det ju en del pengar i slutändan.
Idag var det stora fyndet när jag av en slump sprang på ett par vinterkängor av bra märke till halva priset - perfekt då jag varit på jakt efter nya kängor till jobbet!!
Men nu får det bli köpstopp - om två veckor bär det av till Stockholm för ett barnfritt dygn med musikalen Evita som höjdpunkt. Det ska bli riktigt kul!
 
Helgen har varit lugn, igår snöade det massor så medan T och Selma passade på att njuta av snön med snowraceråkning och snögubbsbygge så passade jag på städa! Det borde ha varit ett av våra nyårslöften, för fy fasen vad snabbt vi rör till det!! När jag gick där och städade blev jag mer och mer irriterad så nu har jag skiftat fokus från att vilja renovera gästrummet till att vilja göra om och organisera upp kontoret först då det rummet aldrig fått bli helt klart sen vi flyttade in och därmed blivit ett rum där vi lägger saker "tillfälligt", och som lätt blir långvarigt istället!
 
Under veckan som gått har vi också försökt bocka av ännu en punkt på listan för bröllopet genom att kontakta olika fotografer. Återigen är det lite utav en chock vad mycket dyrare allt blir för att man sätter ordet bröllop framför - men som tur är finns fotografer i alla prisklasser! Så ikväll ska vi gå igenom de fotografer som hade möjlighet den dagen, och som hade rimliga priser så får vi se vem det blir. 
 
Imorgon börjar förresten mitt nya schema på jobbet gälla, ett lite tuffare men förhoppningsvis lite bättre schema då det innebär lite fler tidiga dagar. Det är också första veckan av denna termin där jag kommer vara 20% föräldraledig, så nu ska jag klura på vad jag och stumpan ska hitta på under vår första lediga dag tillsammans, kanske badhuset eller biblioteket, eller träffa vänner? Jag har ju turen av att ha två mammor hemma i föräldragruppen och kompisen S som är föräldraledig med sitt andra barn. Nu dröjer det heller inte länge förrän kära syster yster ska ha sin nr 3 och därmed har vi ännu fler att umgås med under våra lediga dagar tillsammans. Jag vill dock fokusera på att passa på att göra sånt vi inte brukar göra tillsammans i lugn och ro :)
 
Hoppas helgen varit bra för er andra!
 

2015-01-05
22:13:02

5 januari /S
En endaste dag kvar på det som skulle bli en sådan lång ledighet! Dagarna har verkligen rusat förbi och jag har inte hunnit med för fem öre tyvärr. Innan ledigheten hade vi planer på att renovera gästrummet men dagarna har passerat utan att vi tagit tag i det som behövts inför en sådan renovering och nu är det för sent.
Under ledigheten har vi i alla fall hunnit med några dagar med vinterlek och vinteraktiviteter, stunder med vänner, släkt och familj, möbelshopping i form av fåtölj och fotpall till vardagsrummet osv.
I fredags åkte jag och mina systrar mot Degerfors och deras stora klänningsbutik. Det provades massor och till slut hittade jag en som kändes ok men jag ville fundera vidare innan jag tog något beslut.
 
För att vara säker på mitt beslut så tog jag med mig T nästföljande dag till en liten butik här i stan som jag inte hade några höga förväntningar på, men ack så fel jag hade. Butiken har flera fina klänningar och en del av dem till riktigt bra priser. Eftersom vi valt att ha ett superlitet bröllop med bara familjen följt av middag på restaurang så vill jag inte ha någon jätteklänning med massor av dekorationer (som jag förmodligen valt om bröllopet varit större), men de där allra enklaste klänningarna som jag provade massor av i Degerfors passar helt enkelt inte min kroppsform, så efter peppning från T som påpekade att jag ska välja något jag verkligen vill ha, provade jag två klänningar som båda var jättefina! En med korsettsnörning och drapering över övre delen av klänningen, och en med tyllkjol, hjärtformad ringnin och sydda veck över överdelen.
Snacka om beslutsångest deluxe! Korsettsnörningen trollade verkligen fram en jättefin form och midja och det var en riktigt klassisk brudklänning, men i slutändan var det ändå tyllklänningen jag fastnade för då den var fin men samtidigt med en busig och lekfull känsla. När vi lämnade butiken med kvittot på en betald brudklänning så kändes allt rätt och jag var så nöjd med mitt val.
Nu återstår bara resten av valen :p Ringen är köpt, klänningen är köpt, restaurang är preliminärbokad på två ställen, kyrkan är bokad. Igår försökte jag hitta något ställe som kan lägga smink och håret till en rimlig kostnad, något som inte verkar vara helt lätt då ordet bröllop verkar få alla priser att skena iväg galet mycket. Jag har också börjat leta fotograf och var vi vill styra bröllopsresan åt. Vi har nog landat i att det är en solresa vi vill åka på men med saker att uppleva utöver det. Just nu lutar jag nog mest åt Split, Kroatien. Det verkar vara väldigt fint, och att vi skulle kunna resa direkt från Karlstad är ett stort +.
 
Idag har vi haft föräldragruppen på besök, så himla roligt! Vi har inte sett varandra sedan i slutet av sommaren, och våra godingar har utvecklats massor under denna tid. Från att de knappt stapplade runt i somras, så sprang de nu runt och pratade! Det blev 1,5 h med lite fika ochmycket stoj, lek och en hel del konflikter ;)
Imorgon på vår sista lediga dag tänkte vi åka till badhuset tillsammans!