Hakuna Matata

2006-06-29
17:29:37

Jönköping /L
Just nu sitter jag i Nässjö, utanför Jönköping, hos Jasons syster. Vi har bilat hit, JAG körde!
Ikväll blir det grillning! Mums!

Har varit på Ikea och shoppat idag, Jason höll hårt i tyglarna. Jag/vi hittade en skitsnygg tvbänk (mamma, den ser ungefär ut som mormors nya), för 800 kr! Jag hoppas vi kan åka in och köpa den imorgon innan vi far. *hoppas hoppas hoppas* Värt priset.

Fick i veckan reda på att jag fick IG på senaste kursen! Detta fick jag en ursäkt för idag, anledningen var att min kära lärare hade inte kollat sin mail där jag skickat in mina uppgifter på! Men nu har de bett om ursäkt.
Trodde jag skulle dö där ett tag!

Puss och kram
Linda

2006-06-27
11:48:39

Bulgarien here we come! //S
Igår var vi iväg till den nyöppnade vattenparken i Sunne, jag, Tobias och Linda. Efter en stunds bilåkande var vi framme och redo att kasta oss ut i vattnet... eller ja.... i alla fall fram tills dess att vi faktiskt fick syn på de höga eländena!! Hu... jag med min höjdskräck! Vädret lockade inte heller direkt till bad med en himmel full med gråa moln. Efter att ha stirrat på de färgglada rutschkanorna och de 3000 människorna som vimmlade omkring på området började vi i alla fall med att byta om, därefter hoppade vi i "floden" som med strömmar förde oss runt runt i en ränna... lite lagom roligt.

Sedan var det dags... vi började med den största rutschkanan av den enkla anledningen att man fick åka i en flotte alla tre.... ska jag dö ska jag f*n dra med mig andra i fallet!!
Väl igång iväg genom  ett kolsvart rör hördes vi förmodligen ganska lång väg... i alla fall jag och Linda som vrålade för fulla halsar av skräckblandad förtjusning!
Därefter blev det fler åk i de olika kanorna, men jag höll mig till de man fick åka med badring... lyckades inte komma över min rädsla helt. Anledningen till att jag vågade åka flera av dem var att min 6-åriga kusin var där och berättade att hon åkt ALLA rutschbanor.... vad annat kunde man göra än att bevisa att man minsann är minst lika modig som sin 14 år yngre kusin!
Efter några timmar var det dags för en 7 mil lång bilresa hem.... tar bara 50 minuter men efter allt badande var jag ganska trött i huvudet.

Idag var jag tvungen att stiga upp klockan 07.00, vilket för mig var rena tortyren (kan du tänka mig min trötta nuna, Sofia!). Anledningen till denna tortyr var att vi håller på att byta ut alla fönster hemma och jag var tvungen att ta emot snickarna, klockan är nu 11.41 och jag är grymt trött på att sitta husvakt... som tur är så är det bara regnrusk ute.

Inatt klockan 00.30 ungefär avgår bilen mot Arlanda för att 07.00 sitta på planet mot Bulgarien. Har inte packat än, men det hinns väl antar jag.

Sofia, jag saknar dig VISST även om jag inte nämnt det! Inser att man tar efter folk mer än man kanske vill... hm...om kvällarna har jag nu en förmåga att börja studsa... eller kanske rättare sagt hoppa.... men bara om ingen är i närheten... så det är kanske därför  jag klarar mig så bra utan min skorrande lilla smålänning =P !

Nu ska jag.... göra något....!

Ha det bra allihop.... Pusselipuss!!

2006-06-25
12:34:07

Typiskt midsommar! //S
Denna evigt ångestframkallande helg! Tankar kring hur man skulle fira midsommar började snurra i skallen för säkert två månader sedan.... ju närmare denna festhelg man kommer utan några planer desto mer stress och ångest över att man faktiskt BORDE se till att fira den.
Vid närmare eftertanke insåg jag att jag nog inte upplevt en enda midsommar som levt upp till mina förväntningar. De två senaste somrarna har jag firat midsommar uppe i Sunne tillsammans med släkt och mina systrar och deras kompisar.

I torsdags kom äntligen Tobias hem... har längtat jättemycket efter honom den här veckan av någon anledning... kanske är för att man vet att han kom för att stanna en längre tid denna gång. Klockan 00.00 hämtade han mig i alla fall och vi pratade lite om vår kommande Bulgarienresa innan vi somnade.
Fredagen regnade det på förmiddagen så kära far kom och hämtade mig då Tobias skulle med sin familj på midsommarfirande i Arvika. SJälv åkte jag med familjen till mormor i Sunne. Vi hade planerat att grilla framemot kvällen, och trotsade de tunga blygrå molnen genom att resa ett litet partytält.
Precis som alltid när man är väl förberedd för regn så kommer det inte. Det blev en lugn kväll med mygg, grillat och lite småprat... över lag en riktigt trevlig kväll.
Gick och lade mig vid 00.00 men blev väckt en timme senare av att syrrans sambo ringer och snackar en massa skit om att han badat... hade nog blivit en nubbe eller två för mycket där =P

Lördagen blev det mer mat med släkten och en supergod jordgubbstårta. När hela släkten var samlad passade vi på att hjälpa mormor med trädgårdsarbete som gräsklippning och häckklippning. Jag agerade arbetsledare åt min syster som klippte häcken... av någon anledning verkade hon inte uppskatta min insats =P

Igår kväll blev det film med mina systrar med respektive och alldeles för mycket snacks! Efter det bar det av hem till Tobias, och idag sitter jag själv vid hans dator medan han är med sin far och tjärar båten, sedan ska vi till Kil oh hälsa på hans farmor och farfar.

Imorgon blir det till att växla pengar och inhandla det sista inför resan, och på kvällen har jag fixat fribiljetter till den nya vattenparken i Sunne så då ska jag dra med mig pojkvännen eller dig, Linda. Tobias verkade inte alltför entusiastisk så det blir nog du som får följa med tjejen(hör av mig ikväll)!

Ha det bra!

2006-06-24
18:03:20

Min patetiska midsommar /L

Jag hade planerat och sett fram emot en härlig midsommarafton.
Men.
Jason vände på dygnet och sov. Joakim var på LAN.
Mamma åkte på morgon ifrån Stockholm och var jättetrött, men hon ställde trots allt upp.
Det regnade och regnade. Till slut blev det uppehåll och mamma och jag tog vårt pick och pack och drog till stranden. På vägen dit regnade det. Bådade inte gott.
Väl framme satte vi igång med grillningen. Cero njöt och Stina lekte i skogen.
Det regnade lite till och mamma tog fram paraplyet för att täcka över maten. Då började myggen och knotten komma fram.
Till slut såg mamma riktigt förbannad ut. De bet henne hela tiden.... hehe....
För att äta placerade vi oss i backluckan på bilen. Vi såg patetiska ut.
Till slut såg mamma, att ett gäng som placerat sig längst bort, började plocka ihop sina saker, och sa till mig "Ät upp nu innan de kommer hit och ser oss". Jag slängde i mig maten och vi försökte få bort allt sanbbt. Då insåg vi att en viss dam inte hade någon som helst tanke på att åka hem ännu. Stina sprang runt oss och vi kunde inte fånga in henne. Som tur var fick mamma tag i henne till slut.
Stina och Cero sov gott hela natten efter en sån "händelserik" dag.

Ja, det var en patetisk midsommar men j*klar vad jag/vi har något att skratta åt. 

Puss och kram
/Linda


2006-06-22
22:04:41

Sommarlov //S
Ja, efter mycket längtan var då sommaren äntligen här. Jag har nu varit i Karlstad i två veckor och det är inte fullt så bekvämt som jag tänkt mig. Jag hade räknat med att bli riktigt bortskämd i sommar men det blev man ju inte. Avloppsrören i köket är trasiga så det läcker vatten så nu får man inte spola något vatten i köket... detta sätter då stopp för det bekväma livet. All form av diskning blir nu ett jätteprojekt, detta leder ju till att man inte gärna lagar någon mat eftersom det innebär mycket och stora saker att diska!
men lite bortskämd måste jag ju dock erkänna att jag är när man ser till den ekonomiska biten.
Jag har nämligen precis fått låna 9000kr av mina föräldrar, 3000kr till hyran och 6000kr till en Bulgarienresa. Givetvis ska jag betala tillbaks det men det är ju inte alla som har lyxen att kunna låna så mkt av sina föräldrar.

Ja som sagt Bulgarien. Från början hade jag och pojkvännen tänkt åka till Turkiet men medan jag var nere i Karlskrona och hälsade på honom fick vi veta att man tydligen bombat på två ställen så då lockade det ju inte riktigt lika mycket. Istället hittade Tobias en billig restresa till Bulgarien... hade vi varit lite snabbare vad gällde att ta beslutet så hade vi fått den 400kr billigare... men men man lär av sina misstag.
Min syster och hennes sambo köpte samma resa dagen efter oss, men då det är ospecifierat är det ju osäkert om man hamnar på samma hotell. Men tisdag natt avgår bilen mot Arlanda och 07.00 stiger planet mot Bulgarien.

Förra helgen var jag med Tobias familj ner till Karlskrona för att se hur Tobias har det ute på sjön. Fredag morgon klockan 9 fick alla anhöriga komma... han var riktigt läcker när han stod är i sin marinblå uniform!
Vi fick följa med dem ut på båten/fartyget Trossö och de visade oss alla hytter och hade små "uppvisningar" av olika saker. Jag med min höjdskräck samt djupt-vatten-skräck trivdes väl inte alltför bra , men försökte att dölja detta så Tobias skulle slippa skämmas inför sina lumparkompisar =P

Imorgon är det midsommar, men så mycket till firande lär det inte bli. Tobias ska fira i Arvika med sin familj och vänner till familjen, och jag själv följer med familjen till Sunne och släkten, det kommer nog bara bli lite grillning om vädergudarna tillåter... tyvärr hörde jag ryktas om massor av regn =(

Anledningen till att jag sällan skriver nu för tiden är att mina kära föräldrar som inte är så intresserade av datorer och internet bara har ett modem på 52kb.... mitt tålamod klarar inte riktigt av det!

Nu ska jag fräscha till mig lite innan Tobias hämtar mig!

Skriver....någon gång!                                               GLAD MIDSOMMAR!

2006-06-22
17:16:38

Snart midsommar /L
Dagens!
Bättre väder idag, blåste dock kallt. Hoppas det är fint väder imorgon för då ska vi grilla!
Mamma har dragit till Stockholm igen, hon kommer förhoppningsvis ikväll eller imorgon, iaf så vi hinner få fira midsommarafton lite =)
Det blir kotletter och bakpotatis, var det tänkt. Trevligt hoppas jag på.

Fick igår reda på STORA nyheter. Jag har bytt inriktning, jag ska inte längre läsa till högstadielärare utan lågstadielärare. Vilket jag tror passar mig mycket bättre. Jag hade klarat av att vara högstadielärare men jag känder under praktiken att jag föredrar yngre barn, då de gör mig gladare =) Mitt önskemål gick iaf igenom! Sandra har även hört att man under min utbildning fick åka till Indien. Hoppas vi kommer göra något liknande också.

Igår tyckte Jason att jag och Sandra var knäppa i huvudet. Vi gick och hyrde Jane Austin, filmversionen, Emma. Vi kände för att se något skrivna av henne, till och med han i butiken kollade lite knäppt på oss när vi sade vad vi letade efter... kanske inte det vanligaste man lånar? Jaja, det är skönt med slisk iaf. Vi kom överrens om att den där Emma var en riktig bitch som tyckte hon var bättre än alla andra...

Hoppas morgondagen blir bra!Snart midsommar /L
Puss och Kram
/Linda

Ps. Förhoppningsvis skriver Sandra någongång. Ds

2006-06-20
21:56:31

Regn! /L
Regn! /LÄntligen regn!
Jag har längtat till denna dag. Jag vet att jag inte ska klaga på den efterlängtade värmen men det var riktigt skönt med en SVAL dag. Idag har jag inte gjort ett piss.
Skönt!

Idag var/är det min namnsdag. En stor dag men inget grattis får man =) Jason vägrar eftersom han inte har en dag =D I ren protest "bojkottar" han därför namnsdagar. Men jag tycker det är viktigt... alla dagar då mitt ego kan få vara i centrum är av högsta prioritet.

I all sus och dus - som jag satt framför datorn för att tanka ner lite ny musik hitta jag en jätteskön låt.
Sarah Maclachlan - I will remember you. Perfect, om du vill slappna av. Och givetvis rekommenderar jag Red hot chili peppers nya - Dani California!

igår var Manny här och vi hyrde film! Välkommen till familjen hette den. Vad kan man säga, det stod komedi på fodralet men personligen tyckte jag att den var rätt sorglig. Jobbigt värre, var det att jag filmen igenom satt och skämdes över allt som skedde hela tiden. Men den var bra, se den.

Just nu leder England med 1-0, när kvällen är slut får vi hoppas att resultatet är något annat.

God kväll!
Puss och kram
/Linda-inte-så-bränd-längre.

2006-06-18
12:09:00

Fortfarande ont... /L
Fortfarande ont... /LGod morgon!
Jag vaknade nyss av att jag trodde det regnade ute. Men icke. Det var grannen som fyllde på sin bassäng med vårt kranvatten. Jag förstår mig fortfarande inte på hur det kan vara tillåtet. Vi har ungefär 5 bassänger på den här gatan som alla fyller på med kranvatten. Varmt kranvatten. Jag tycker fortfarande att det är en förmån att inte behöva betala för kranvattnet och jag vill därför inte äventyra det. En dag kommer vi antagligen behöva göra det eftersom det är ett j*vla slöseri.
Fortfarande fiiint väder men jag har fortfarande ont i hela kroppen så jag kan inte åka till stranden idag heller. Förhoppningsvis är det bra imorgon!
Idag tror jag Manny kommer hem, jag hoppas det iaf. =D

Nu ska jag käka frukost.

Puss och Kram
/Linda


2006-06-17
18:15:45

Hamburgare och brännskador /L
Lördag!
Idag skiner solen varmt, igen! Jag kan dock inte åka och bada idag eftersom jag bränt mig på ryggen, bysten, armarna och låren! Praktiskt taget överallt.
Sandra är borta fortfarande. Hon kommer hem imorgon tror jag!? Hon har varit med sina svärföräldrar och kollat på vad Tobias har lärt sig i lumpen. =P Jättekul. Ska bli intressant att höra hur det har varit.

Ikväll kommer Jocke och moder för vi ska göra hamburgare att äta. Smaskens. Det tog oss ungefär tre timmar för att bestämma oss vad vi skulle äta idag. Det är någonting vi har väldigt svårt att komma överens om.

Imorse såg jag filmen Narnia, Jason mobba mig för min barnslighet men jag tycker att den sagan är så fin. Jag tyckte filmen var bra också, lite nostalgi på morgonkvisten!


Glad sommar!


Puss och Kram

/Fortfarande-brännskadade-Linda2006-06-16
15:34:31

Sökandet efter stranden
ÄlgNu var det ett tag sedan jag skrev. Hela 4 dagar.
Jag och mamma bestämde oss aif för att i tisdags åka till stranden och bada. I måndags var vi ju på Örsholmen men vi badade aldrig. Sökandet efter en badstrand även för hundar ledde oss till Bomstadsbaden. Där fick vi reda på att man kunde bada på udden (även hundar). Tyvärr hade de inte plogat bort all j*vla sten så det gjorde vääädligt ont att gå där och det var därför också omöjligt att bada. Cero vägrade även han gå i. Arga som bin gick vi längst bort till stranden i hopp om att vi kunde få doppa oss. Vi hann inte ens sätta vår fot i sanden för ens en arg kärring skrek att man inte fick ha hundar på stranden. Argare tog vi vårt pick och pack och gick emot bilen (20 kronor kastade i sjön). Mamma, sur som hon var, frågade en annan hundägare vart de gick med sina hundar, hon informerade oss om att det inte alls råder hundförbud på stranden. Men vi var redan så arga att vi gick hem.
Onsdagen ringde jag till Karlstads turistbyrå och frågade vart man kunde få bada med sina hundar. Som svar fick jag att det inte finns hundförbud i Karlstad någonstans men att man ska använda sunt förnuft och inte bada i exempelvis Sundstatjärn där vattnet inte rör sig. Så nu har vi hittat en strand, den ligger brevid Mariebergsskogen. Härligt! Cero får bada, och vi får bada, och det bästa av allt är att det som högst är 10 personer där samtidigt. Massa plats! =)Cero på badstranden: En riktig plåga. Han tror tyvärr att han äger stranden och när andra hundar kommer blir han galen. Han är bortskämd och odräglig men vi älskar honom ändå!

Puss och kram
/Linda-brännskadad

2006-06-12
17:41:31

Detta tar priset... /L
Detta tar priset... /LSoliga soliga dag!
Min lägenhet är potthet. Vi har inga fläktar - INGA. Solen ligger på heeela tiden. Gissa vad jag ska köpa mig...

Igår var Manny här. Vi såg 40-year old virgin och Brokeback montain. Både var jättebra. När Sandra gick vid 1 tiden så satte jag även på Walk the line. Det slutade med att filmen laggade och jag inte orkade krångla med det just då. Imorse när jag gick upp gjorde jag ett nytt försök, tyvärr missade jag en bit i mitten men annars var det en väldigt fin historia. Romantiskt!

Ringde Sandra förut, och till min förvåning skulle hon till Bervik! Mamma och jag åkte till Örsholmen för att klippa Cero (och bada honom). Även hon sa (utan att jag kommenterade) -Nej vad förvånande, jag har aldrig hört en familj som är så ofta på Bergvik. =P Köpt något fint? =D
Cero låg iaf, som ett nervvrak och blev klippt runt tassarna m.m. Sen hoppade han i vattnet, likaså gjorde moder. Hon lyckades övertala mig att doppa benen och till min förvåning var det varm! Härligt.

På vägen hem, i skrammelbilen, upptäckte jag en polisbil bakom oss. Mamma och jag blev en aning skräckslagna då vår bil inte är fullt laglig... den stannar trots allt med jämna mellanrum....kanske inte är så bra på motorvägen där alla förmodligen blev en aning uppretade...

Nu kommer höjdpunkten!
Vi såg en gammal gubbe i en liten ford. Han bar en blå FRIGOLIT CYKELHJÄLM NÄR HAN KÖRDE!
Det var väldigt underhållande... undrar hur mycket den hjälmen hjälper vid en olycka... haha.

Ha en skön kväll!
Puss och Kram
/Linda

2006-06-10
17:30:03

More music! /L
Började dagen med att kolla på klockan... den visade 13.30. Jag har alltså sovit bort hela dagen. Kul!
Jason arbetar heeela dagen så jag har fått i uppdrag att spela in Sveriges match idag. Jag slår vad om att han aldrig kommer se på den ändå men det är väl bäst man gör vad herrn önskar.

Idag har jag suttit vid datorn och gjort lite olagligheter... men det är skönt med lite nya låtar. Jag älskar Hamster 2Nellys nya "Maneater", den är skön! Rekommenderas.

Nej, nu har jag suttit inne hela dagen och inte gjort ett piss, så jag tänkte jag skulle gå ut och gå. Mamma följde med mig igår kväll efter att jag tvingat och tjatat på henne. Idag har vi fullt med myggbett. Det är jobbigt, speciellt när man får på fötter och huvudet, som jag har givetvis!

Ikväll anländer Sandra i Karlstad, tror jag? =) Vi lär nog inte ses idag om jag känner min Manny rätt. Men hör av dig när du har tid =)Hamster 1

Puss och Kram

/Linda-full-av-myggbett

2006-06-09
14:44:57

Glassigt värre.../L
BjörnFredag!
Skolavslutning för alla. Önskar dock att jag också kunde få ta studenten som de igår, igen. Det var så kul...

Jason arbetar som vanligt. Fast han slutar snart som tur är.

Bokade tvättstugan förut så nu ska jag vara duktig och tvätta mattor! Tråkigt värre...

Jason kanske ska börja jobba på Nöjesfabriken... gissa vem som kommer utnyttja detta...hehe...
gå före i köööööööön, slippa inträdesavgift och personalrabbat i baren! Nöjes here we come! =P
Drömma går ju, men jag har en bild framför mig där Jason står vid baren hela kvällen så alla andra får det billigt... och om han kommer med ett sällskap går ju alla de före den hemska kön *blink blink Sandra*

Nu ska jag kila...

Pusspuss!
/Linda-in-the-bar

2006-06-08
21:45:40

Kolla in - för lite mer BLING BLING /L
Tre nya sidor värt att besöka:

www.glamme.com - Snygga klockor till bra pris

www.designshop.se - För dig som gör egna smycken

www.coolagrejer.se - Smått och gott2006-06-08
20:51:36

Ung svenska skjuten i Turkiet! /L
Nu är det säkert! Jag kommer inte tillåta att Sandra åker till Turkiet i sommar. Jag vill inte förlora min bäste vän, så jag kommer hänga i benen på dig så att du inte kan åka pga för mycket handbagage =P Never ever leave me!

Idag har inte gjort någonting vilket känns lite ångest-panik.....
Jason skulle vara ledig men de ringde in honom på Plaza så han jobbar hela natten. Denna vecka kommer han arbeta heltid på två ställen. Skön löncheck iaf.

Nej vad tråkigt det är att vara ledig!

Puss och Kram

/LINDA


2006-06-08
18:09:38

Fler glada nyheter!! //S
Tobias ringde mig nyss och berättade att hans ledighet blivit ändrad, så nu är han ledig v. 26-28, vilket innebär att vi får två veckors ledighet ihop istället för en!! Jag är så glad... först tentan och nu det här!!
Tydligen ska han gå högvakt för kungen... hihi... nästan så man borde åka dit och reta honom och få honom gapflabba...hihihi.

Puss på er

//En-super-duper-glad-Sandra

2006-06-08
16:42:46

Jag klarade det!!
Idag hade vi vår opposition!
Det gick sådär... när vi opponerade tyckte jag det gick bra, vi lade fram ungefär lika mycket beröm som kritik och såg till att vara konstruktiva. Sedan fick vi lyssna till två andra opponeringar innan det var dags för oss att få opposition. Det var här det började gå dåligt... de kritiserade en hel del, och jag kände mig faktiskt ganska kass när jag gick därifrån.
Trots att det gick så dåligt så är jag ändå glad då min tutor berättade att jag klarat min tenta, den som jag var supersäker på att jag kuggat!! Så nu har jag mina 30poäng när vi fixat uppsatsen imorn, och då får jag alltså mitt bidrag i höst!!!
Så imorn mellan 7-12 ska jag tvätta lite och sedan kommer Ludde och Joss och vi ska fixa till arbetet innan det är dags för den slutgiltliga inlämningen, imorgon klockan 17!

Nu ska jag käka lite mat och sedan ska jag belöna mig själv med lite jordgubbsglass!!

2006-06-07
16:17:28

Somliga har inte sån tur trots allt! /L
Somliga har inte sån tur trots allt! /LSnart är första veckan på sommarlovet slut. Jag längtar tillbaka till skolan. Att gå hemma är inte min grej och jag skulle ge vad som helst för ett arbete. Jason arbetar som aldrig förr, han tar igen alla slöa år. Denna vecka får han iaf ihop 50 timmar och OBtillägg vilket är väldigt skönt!

Igår vad det nationaldagen. Mor och jag greppa Cero och gick in till stan för att kolla på firandet. Det var väldigt kul att se vad mycket folk det var och att vi faktiskt firade nationaldagen. Det som var synd, var alla f*rbannade pensionärer som skulle vara överallt. Jag är så trött på att höra klagomål över "dagens ungdom" när det är dagens pensionärer som är värst. Alla hade placerat sig längst fram så inga barn såg någonting, och när barnen försökte ta sig framåt vägra de flytta på sig! Trots att de bad om att få komma framöver. Så dålig stil. Sedan en sak som jag verkligen irreterar mig på, och detta gäller så fort det är svenskt firande, är den otroligt hemska musiken. All musik riktar sig emot pensionärer. Jag avskyr när det ska vara firande och musiken ger en begravningsstämning. Igår körde de två Queen låtar i slutet, alla annan musik var orkesterskit som jag aldrig hört. Hela stämningen blir förstörd. Om nu majoritetet är yngre kanske man borde ha lite roligare låtar. Det hade varit bra mycket roligare och härligare stämmning om de valt annan musik.

Idag var jag med mamma till tandläkaren, hon har tydligen fått inflammation... usch.. =/
Cero var givetvis med, tyvärr hade han inte ätit frukost innan så stackarn kräktes efter halva vägen, men det blev bättre sen när han fick bada i älven!


Puss och Kram
/Linda

Ps. En liten fågel viskade i mitt öra att en viss person inte har råd att ha kvar sin Audi TT och måste lämna tillbaka den! *Skadeglädje* HAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ds.


2006-06-07
12:36:20

Turkey, here we come! //S
Ja nu är det bestämt... vecka 26 sticker jag tillsammans med pojkvännen Tobias, syster Therese och hennes sambo Magnus till Turkiet! Vi har visserligen inte bokat något men vi har i alla fall bestämt att vi ska leta resa tillsammans med syrran, och vi har bestämt att det blir Turkiet. Vi ska vänta till tidigast en vecka innan avresa innan vi bokar något för att få en så billig resa som möjligt.
Jag vet att det är lite lyx att åka utomlands i år igen eftersom jag var på Kreta förra året med Tobias, men samtidigt så har jag inte kostat på mig något under året som gått förutom bussresor hem till Karlstad typ, och sedan träffas jag och Tobais så sällan så den enda vecka vi har ledigt gemensamt vill man ju göra något särskilt på!
Den här resan kommer bli lite billigare då vi inte behöver köpa till några försäkringar eftersom det ingår om mman köper resan med kort. Sedan verkar det som att priserna kommer sjunka en ndel, och det finns ju massor av avgångar till Turkiet.

Idag är det jättefint ute och jag ska försöka sitta i solen medan jag förbereder opponeringen så man får lite färg i alla fall, pappa och mamma klagade nämligen på att jag var sjukligt blek sist jag var hemma, visserligen sov jag kasst då så det kanske berodde på det men ändå!

Imorgon är det alltså opponering och tentaresultat... jag fasar inför dem båda. Dels för att den grupp som ska opponera på oss har skrivit om samma ämne, och deras arbete är verkligen bra. Och vad gäller tentan så är jag som sagt säker på att jag kuggat den =(

På fredag kväll kommer ifall pappa och min moster för att häömta mig. På lördagen ska jag väl visa moster stan lite innan vi drar tillbaks till Karlstad.
Det är svårt att veta vad man ska ta med sig till Karlstad för sommaren, jag vill ha med ALLT... men vi får väl se, något kan man säkert klara sig utan i sommar.

Nu ska jag ut i solen!

2006-06-05
23:28:48

Miss U! //S
Ja till slut började vår efterlängtade tvätttid... jag tvättade massor, både mattor och morgonrocken... som sagt, allt för att fördriva tiden =P
Fick idag veta att min syster Linda och hennes sambo Jan tydligen tänkt komma och hälsa på mig igår vid 23.00 då de hälsat på några vänner i Stockholm och var på väg hem, men de trodde jag sov så de ringde aldrig. Kan meddela att jag var klarvaken och ganska uttråkad tills vi kom igång med diskussionen i köket. Så till alla er som någon gång funderar på att ta vägen förbi Linköping... ring mig vad klockan än är.... jag vill alltid ha besök!!

Nu på kvällen har vi haft ännu en kollektivdiskussion. Igår handlade det om killar och pojkvänsmaterial, medans vi idag såg lite längre fram i tiden och diskuterade familjerelationer, framtida barn med dess förlossningar, giftermål o.s.v.
Imorgon ska jag sova ut, jag har inte Frodo så jag kan egentligen sova hur länge jag vill. Någon gång under dagen ska jag baka bröd med Sofia, och om vädret är okej så blir det nationaldagsfirande i slottsparken i stan. Sofias förslag... det kommer väl vara vi, pensionärerna och nassarna. Vet inte hur lyckat det kommer bli men det återstår väl att se.
Imorgon åker Diana hem över sommaren också... känns lite skumt... kommer kännas jätteskumt att det bara kommer vara jag och Sofia här resten av veckan!

För att svara på din fråga Linda, så kommer jag vilja träffa dig senast på måndag, men förmodligen redan på lördagkväll eller söndag dag! Är som sagt grymt uttråkad, så det beror väl på om det händer något hemma med familjen, om det inte är något så kommer jag nog springades till dig. Vi får ta och besöka mor din också... det var jättelängesen jag såg henne!

Nu har resten av kollektivet gått till sängs(kl. 23.26), själv väntar jag på att Tobias ska ringa. Han badar bastu på Björkås så vi får väl se vad klockan blir innan han hör av sig...

Natti natt på er! 

2006-06-05
21:05:29

Mer booooooooooooooooring /L
Härligt att se att du har lika tråkigt som mig Sandra! Gissa om du får underhålla mig i sommar =P
Idag var jag ute och gick med Cero, han var så slut när vi kom hem att han var tvungen och pausa i trappan! Men jag hade fortfarande energi och tvingade med mamma ut på gräset för att kasta lite med Cero! Hon var inte så rolig då hon har tandvärk och första dagen på sluta-snusa-fasen! Hemskt sur och irreterad men jag övertygade henne om att de inte var bättre av att sitta inne! Hon blev inge gladare av den kommentaren...Jag gjorde även sockerkaka nyss, bara för att jag var så uttråkad! Jag misslyckades, hur man nu kan göra det!? *suck* Nej, nu ska jag ta mitt tråkiga jag och se på special avsnittet av CSI!

Puss och Kram
/En-lätt-uttråkad-Linda

Ps. De grillar utanför och det luktar väldigt gott... själv har man ingenting och inga pengar heller *snyft* Ds.2006-06-05
15:08:23

Boooooooooooooooooring! //S
Nu har jag äntligen blivit kvitt mina sömnproblem... de två senaste dagarna har jag lyckats sova ända till klockan 10 =D
Igår höll jag på att bli tokig på kvällen, jag var så fruktansvärt uttråkad och rastlös! Ingenting var roligt... jag läste en bok...trist....tittade på TV...trist....surfade på nätet....trist....spela dataspel....trist....ALLT var tråkigt! Vid 21.30 var jag TVUNGEN att göra något... mitt kreativa förslag var att gå till Konsum! Så dit vandrade vi...tre uttråkade studenter. Det blev lite inköp innan vi återvände hem. Väl hemma blev det tjejsnack vid köksbordet fram till klockan 01.00, men jag smet iväg i 45minuter för att prata lite med Tobias i telefon.

Imorse gick jag inte upp förrän 10.30... den största anledningen till det var att jag ville att dagen skulle gå fort, och inte en upprepning av gårdagen. Väl uppe blev det en frukost man försökte dryga ut för att fördriva tiden, in i duschen där man rakade ben, peelade sig, hårinpackning...allt för att fördriva tiden.
Efter det var jag ju bara TVUNGEN att smörja in mig noga och plocka brynen... för att fördriva tiden!

Sedan var det dags att hämta Frodo, vi gick självklart en extra lång promenad... för att fördriva tiden! Väl hemma tog jag tag i mina kompletteringar som jag hade på en gammal tenta. Men efter ca 1,5 timme var det klart.

Klockan är nu 14.56 och jag har ingen aning om vad jag ska göra. Klockan 17.00 har vi som tur är tvättid så då har man ju något att pyssla med... sorgligt alltså! 20 år gammal och dagens höjdpunkt är vår tvättid...

På fredag kommer pappa hit. Han ska komma och hämta mig och alla mina blommor =P Om han kommer själv så pratade vi på att åka hem till Karlstad igen redan samma dag och vara hemma till 20-21.00, men min moster Carina var tydligen lite intresserad av att följa med och i så fall stannar vi väl kvar till lördag eftermiddag.
Fram till dess har jag tänkt försöka fördriva tiden denna vecka genom att torka av balkonmöblerna som är fulla i pollen, grovstäda rummet och lägenheten, förberedelse inför opponeringsmöte, opponeringsmöte.... sedan vet jag inte vad jag ska göra.

Nu är det i alla fall dags för käk!

VI ses....förmodligen en hel del den här veckan!


2006-06-05
13:43:16

Första helgen på sommarlovet /L
Första helgen på sommarlovet /LJag har nu 10 minuter på mig tills Oprah börjar =P

Denna helg har varit tråkig, jag har efter endast två dagar in på sommarlovet (inte ens det, eftersom det har varit helg) insett att jag vill inte ha sommarlov. Jag är uttråkad och jag har äntligen blivit någolunda van vid att plugga och nu ska jag inte göra det på flera månader. Jag har ingenting att göra har jag insett.
Jason har jobbat, som han kommer att göra hela lovet och det var inge kul. Det var väldigt tråkigt att vara ensam hemma, då insåg jag att det kommer jag vara hela sommaren............................

Förra veckan drömde jag att jag hade en bulldog och att jag var den värsta ägaren någonsin. Hunden bara kräktes hela tiden och det var inge kul alls... jag undrar om det är mitt undermedvetna som varnar mig för mina önskemål/drömmar...

Jag längtar tills du kommer Sandra.... bara så du vet kommer du inte bli av med mig... jag hänger mig fast! =) Jag räknar ner dagarna....

Igår kom mamma hem ifrån Sthlm också, hon hade lyckats även fast bilen gått i sönder igen... vi har lite otur med våra bilar =) inte så lite heller! Joakim hade skött sig bra, jag gick och lånade Tintin-filmer som jag aldrig såg eftersom jag skulle kolla läget... måste ju ha en anledning att komma! =D

Nu börjar Oprah, dagens ämne är sexberoende!

Puss och Kram
/En-väldigt-uttråkad-Linda

2006-06-04
20:41:30

Finally done!! //S
Idag blev vi äntligen klara med vår B-uppsats! Vi höll på i ungefär 3,5 timme och sedan var vi ÄNTLIGEN klara! Just nu känns det som att jag aldrig mer vill se det där jäkla arbetet, men på torsdag ska vi ju ha opponering och man ska sitta och försvara det, så tyvärr är det väl ganska oundvikligt.
Väl hemma igen insåg jag plötsligt att jag inte hade något att göra! Lägenheten var nystädad, det samma med mitt rum, en "ingen reklam" skylt hade sats upp på brevlådan, ledig fram t.o.m. torsdag! Vad gör man när man inte har något plugg... jag har ingen aning?! Både jag och Sofia insåg att vi nog blivit lite socialt missanpassade av att läsa på universitetet, vi vet helt enkelt inte vad man gör när man inte behöver plugga! Under året har man bara pluggat eller vilat mellan pluggpassen, och nu helt plötsligt har man all tid i världen!
Imorgon ska jag komplettera min gamla språktenta, men det kommer ta max 2 timmar, sedan är jag verkligen färdig! Jag antar att man får gå extra långa promenader med Frodo.
På tisdag är det Sveriges nationaldag också, tyvärr vill man nog inte åka in till centrum och fira. Kommer förmodligen vara en massa demonstrationer och nassar överallt.... jag hamnade mitt i en sådan grej när NSF hade något på borggården i stan, och det var inte kul, massa gator avspärrade och poliser i full mundering med hjälm och sköld.

För att fördriva tiden har jag kollat lite på resor då jag och Tobias funderar på att ta en sista-minuten-resa veckan efter midsommar. Det finns massor av billiga resor till Turkiet men jag har varit lite skeptisk till det, men man kanske bör tänka om... mina fördomar kanske inte alls stämmer?!

Nu ska jag återgå till sängen och min bok tills Tobias ringer!!

Hej på er!

2006-06-02
21:49:42

Shopping och buppgrupp! //S

Idag var det för första gången på länge jättefint väder, riktigt varmt också! Var helt chockad.. hade förväntat mig ännu en regning dag att spendera inomhus. Frukost åt jag tillsammans med Sofia som varit ut kvällen innan. När jag berättade att jag tänkt åka ut till Tornby och kolla skor ville hon också med och jag utmanade henne att se vem som var färdig först... Sofia är nämligen väldigt dryg när hon ska göra sig iordning, jag blir alltid klar före henne, trots att jag går upp mycket senare.
Som vanligt blev dock jag klar först, men vi hann i alla fall med bussen 10.03 som jag tänkt mig.
Väl framme i på skopunkten=skoparadiset var det bara att börja frossa. De skor som jag egentlig54542-120en tänkt mig passade inte =( Men jag hittade ett par som var underbart söta och underbart bekväma och underbart billiga! Kanske inte är en så smickrande bild, men de är i alla fall jättesöta!
När vi ändå var i Tornby smet vi även in på IKEA för att kolla in deras rea, men vi hittade inget av intresse. Kollade även lite kläder. Sofia köpte en reseguidebok inför sin uppkommande Thailandsresa. Innan vi åkte hem köpte vi en varsin mjukglass....underbart gott!!

Väl hemma vid 13.00 hämtade jag Frodo och gick sedan hem och städade köket, är nämligen min tur att städa lägenheten men jag var alldeles för trött för att göra det idag. Efter lite vila och plugg gick jag vid 17.00 iväg och lämnade Frodo, innan jag gick till Jossan. Istället för att som normala 20 åringar gör en fredagkväll och festar, så skulle min lilla buppgrupp träffas för att fortsätta att skriva på vår B-uppsats. Arbetet gick riktigt bra, och Josefine hade som vanligt dukat upp med kakor och bullar, hennes sambo David servade oss hela tiden! Mitt under skrivandet kom hela Jossans familj för att lämna deras hund då de skulle till Stockholm. Så då tappade vi lite fokus och mitt oich Luddes mål blev istället att försöka bli kompis med Gremlin, dalmatinervovven.
Vid 21.15 orkade vi inte längre, men vi hade hunnit med det vi planerat och både jag och Ludde hade vunnit hundens förtroende =)

Så nu sitter jag här i en tom lägenhet då de andra tjejerna är på fest. Men det är ganska skönt att vara HELT själv ibland, men det känns dock konstigt att man snart ska hem över sommaren och att Sofia inte kommer finnas här i höst.

Imorgon ska buppgruppen träffas här och skriva ännu lite till, vår förhoppning är väl att bli klara med uppsatsen under helgen.
På kvällen ska vi sedan ha en sista kollektivkväll, det är nämligen sista helgen som alla tre är här samtidigt =(

Angående Hamnfestivalen, så tror jag det är nya arrangörer i år, så det kanske inte är ett helt spikat program än? Jaja... vi ses!!

2006-06-02
20:32:13

San Frandisco /L
San Frandisco /L
God kväll!
Idag hade vi opponeringen i studiegruppen över rapporterna, ja, det gick förvånansvärt bra. Sara, som opponerade på mig, hade inte så mycket negativt (som jag själv hade pekat ut) =P Det som var töligt var att vår handledare bara läst början och slutet på rapporterna så vi fick ingen vidare feedback på själva innehållet, så det återstå att se vad hon egentligen tycker. Jag är nöjd med ett G, jag har inga större förhoppningar på denna rapport.

När jag kom hem somnade jag, för dum som jag är, hade jag vant mig vid att somna alldeles för sent och när jag gick upp imorse kunde jag inte se =) Jason blev inringd och ska jobba hela kvällen på Plaza. Mamma ringde sen och väckte mig, hon skulle göra mat och jag orkade inte laga så då fick jag gå dit....tyst Sandra...

Mamma hade kommit underfund med att hon skulle åka till Stockholm, vilket innebär att jag är hundvakt. Cero och jag har börjat gå ut och gå, jag tänkte att jag skulle försöka gå en stund varje dag i spåret. Han tycker att det är lite jobbigt men det är nyttigt för han också. Jo, eftersom mamma åker bort i helgen innebär edt även att Joakim är ensam för första gången. I dag kom även en tjej som hade åkt 20 mil för att sova över här i helgen. Så nu är mitt uppdrag av mamma att hålla lite koll så att han sköter sig! Annars får han utegångsförbud, tjejförbud och dataförbud, hårda straff =) Känner mig som en polis.

Idag fick vi även ett häfte med allt som händer i Karlstad, jag såg att det är gratis sommargympa. Vi tänkte gå på den varje tisdag klockan 19.00 så om du vill Sandra kan du gärna följa med. Det är kul och skratta lite över hur dum man känner sig! Och vi behöver röra på oss....tyvärr det stod inget schemat över Hamnfestivalen men jag kollade upp på internet där stod det att
San Frandisco kommer!!

Sandra, 70-tals bandet kommer igen!!!!!!!!!!!!!!! Fredag den 5 augusti!.....................2005!
Japp, jag hade sett fel. Sidan var ifrån förra året så jag har ingen aning om de kommer. Sandra, du som är bättre än mig kanske kan se om de kommer. Jag kollade http://www.sanfrandisco.se/ men där står det inget om någon hamnfestival... *snyft*

Nu blev jag deppig... hade varit kul om de kom igen!


Puss och kram
/Polisinspektör-Linda

2006-06-01
15:17:35

Kursbetyg = U //S
Ja, i sommar när kursbetyget kommer så kommer det vara precis det som står... ett stort U som i underkänt! Jag har visserligen inte fått svar på tentan men idag gick tutorn igenom hur de gått tillväga när de bedömt tentorna, och då insåg jag att det inte ens är någon idé att hoppas på ett godkänt!
Jag blev dock förbannad... på en av frågorna kunde man tydligen få godkänt även om man inte svarade på frågan utan skrev lite allmänt om ämnet!
Då får man väl berätta det innan... kan man inte frågan så svarar man ju inte! Jag svarade på frågan så gott jag kunde men det kommer ju aldrig räcka till ett godkänt, men hade jag fått den här informationen innan så hade jag klarat den frågan galant!!

Inte nog med det... nu har de kommit fram till att man inte alls får omtenta bara de frågor man inte blev godkänd på, utan måste tenta om hela tentan!! Så idag tappade jag lusten för allt... nu vill jag bara åka hem och lämna den här stan ett par månader.
Men det går ju självklart inte då vi är mitt uppe i en uppsatsskrivning! Igår fick vi ganska mycket gjort, och idag ska vi fortsätta skrivandet. Inte nog med att jag kuggat min tenta, på torsdag nästa vecka har vi opponering och den grupp som ska opponera på oss kommer förmodligen såga oss vid fotknölarna, inte för att arbetet är dåligt utan för att de är såna som personer!

Idag är det 1 juni också, och den vanliga stressen över vad man ska göra på midsommar börjar komma smygande.... det enda jag vet är att Tobias ska vara på annat håll.

Men nu ska jag käka lite innan det är dags att gå hem med Frodo och sedan åka till skolan och träffa min buppgrupp!

Linda... nästa helg blir det definitivt "den lilla kyckligen"!! =D

2006-06-01
13:12:29

Anki och Plutten /L
Halla!
Idag är det torsdag... imorgon ska jag alltså få höra hur dålig min rapport är! Längtar inte!
Igår ringde jag till min mor vid tre tiden och frågade om filmen "Lilla kyckligen" hade anlänt! Och det hade den! Hon skulle ringa mig när hon kom hem (hon sa att det inte skulle bli så sent), människan anlände klockan 22! Jag var inte så glad, men jag ville verkligen se filmen så jag lade min aggretion till sidan och sparade den till idag =P

Vi såg iaf Lilla kyckligen. Den var väldigt rolig! Det fanns en gris med som hette Plutten som jag såg mig själv i. Sandra, när du kommer ska vi se den, så får du se att jag är grisen =P Och du är Anki =P *haha*

Senare vid 12 åkte jag och hämtade Jason, snäll som jag är. Jag fick låna mammas bil och vad tyst det var! Härligt tänkte jag och gasade lite extra! Ja, min lilla fjord är i verkstaden och blir förhoppningsvis lagad nån gång iaf =( Jag behöver ett helt nytt avgassystem och det går på runt 1000 kronor för min bil, som tur är har jag en ängel till mor som hjälper mig! =)

Puss och kram alla glada!
/Linda-lik-Plutten