Hakuna Matata

2006-03-30
08:43:41

En kväll i matens tecken
Morn!
Today är det skolan som gäller! Sandra, lyckot ska strosa runt på stan...medan jag får sitta i skolan =/
Igår hade vi jättemysigt med myyycket mat och film! Menyn bestod av förrätt i form av avokado med ishavssallad, sedan var det varmrätt, fläskfile med pommes duchess, bearnaise, sockerärtor och paprika. Till efterrätt var det honungsmelon och vindruvor! Vilken lyx! Jättegott var det iaf.

Till Stinas förskräckelse (som ses på bild) var Dick där. Koncentrationen var på högst nivå och om blickar kunde mörda....jadå du....
Irretationen över Dick gick även ut över oss andra, då klorna ville vara ute hela tiden. Men Sandra hanterade situationen mycket bra, trots att hon hade surkärringen bak i nacken!

Vi såg på A good woman, Sandra, pessimist som hon är var övertygad om att den aldrig kunde sluta lyckligt! Men ack!! Vad fel du hade =P Det gjorde den (Jag fick för en sekund känna mig som en optimist)
Mamma gick hem tidigt, hon tröttnade nog på min och Sandras negativitet gentemot allt, själva tyckte vi bara att vi var realistiska =)

Nej nu måste jag kila iväg!
Vi höres
/Piggaste Linda
     

2006-03-29
17:38:47

Familjen drar till fjällen! //S
Igår tog jag min gigantiska ryggsäck och åkte hem till Karlstad. Hann med ganska mycket, först hälsade jag på hemma hos Linda, där vi såg en film som var ganska kass :P Sedan var jag och mina föräldrar bjudna på middag klockan 18.30 hem till min syster och hennes sambo... Underbart god fisk... tack för det, syster!
Idag följde jag med mina föräldrar till Bergvik, passade på att leta upp lite tröjor medan de handlade mat, så 2 toppar och ett linne blev det :D
Efter det blev det hem och käkade formodligen årets sista semla, och lite senare blev det mat. Efter mycket spring runt i huset, hade mamma och pappa fått med allt de skulle ha och drog till fjällen över helgen. Så då var det helt plötsligt bara jag och vovven kvar hemma. Men jag var inte själv i mer än ett par minuter förrän Linda kom i den lilla röda Forrrrden, och vi stack iväg och hämtade hennes sambo, för att inhandla mat.
Nu sitter jag här vi datorn, Linda och min vovve Dick sitter framför TV:n och ser en Queen-konsert, medan hennes "gubbe" står i köket och lagar iordning den inköpta fläskfilén! MUMS!! Det lönar sig att ha kompisar som skaffar kockar till sambos :D
Senare i kväll blir det alltså mat, film och självklart O.C :D

Hej på er!

2006-03-28
22:30:48

She´s back!
Tjaba!
Idag var Sandy här... vi såg på film.. jag var ju tvungen att lämna in den innan klockan sex. Det var den där filmen Bröderna Grimm... ja, vi förstod inte allt men vi var nog inte heller så väldigt engagerade.

Mamma kom för bi också, så nu fick hon äntligen se den förlorade dottern! The return home... imorgon för jag förhoppnigsvis se henne igen! =) Då ska vi väl hitta på något skoj... kanske blir några roliga bilder också =D

Stina har jäst in sig i soffan nu... Måste även tala om att det inte var hon som hade skapat fläcken i soffan, skäms på mig för att jag anklagade dig =/ Men jag har skämset gett henne god mat så hon har nog förlåtit mig för mina förhastade slutsatser...
Jag har nu en annan misstänkt. En viss läkande 84-åring... men han är ju så gammal att jag måste förlåta, han kan ju inte hjälpa att han inte kan hålla igen. Stackarn...

Hoppas er dag har varit bra!

Kramar
/Vackraste Linda

2006-03-27
22:17:17

Meningslös dag! //S
Idag hade jag min enda lektion för hela den här veckan, den var imorse mellan 9.15-10.00, en fallstudieredovisning, där vi skulle diskutera vårt resonemang kring tro olika fall som hade med människors språkinlärning att göra.
Jag kan säga att det var en av de sämre diskussioner jag varit med om, kom inte fram till något vettigt alls... folk bara satt och slängde ur sig en massa saker för att något skulle bli sagt!!
Det värsta med det här var att hade det inte varit för den där j*vla fallstudien så hade jag kunnat åka till karlstad imorse, men istället får jag åka imorgon bitti, TIDIGT!
Egentligen hade jag tänkt sitta vid datorn hela dagen för att skriva klart min hemtenta, men som vanligt när jag har storartade planer för mina studier så går de åt skogen, så det enda jag gjorde på tentan idag var att skriva två rubriker.

Imorgon fyller min ena combo år också, så då ska jag och Sofia kliva upp SUPERTIDIGT för att med hesa röster sjunga "Ja må hon leva..." och överlämna våra paket, sedan ska jag skynda till bussen, och hon till sin tenta.

Nu är klockan 22.20 och jag har fortfarande inte packat mina saker eller tagit reda på min tvätt så det kanske är bäst att ta tag i det eftersom man som sagt ska upp TIDIGT!!

Vi ses imorgon, Linda, kommer väl vid kvart över tre, halv fyra.

PUSS PUSS

2006-03-27
10:24:30

Värsta dagen i mitt liv /L
I natt kunde jag inte somna förän vid 4 tiden. Vaknade av att J inte kunde ligga still vid 8 tiden och kunde givetvis inte somna om för att jag var så sur över att han väckte mig.

Gick upp och satte mig i min soffa när jag till min förskräckelse upptäckte att det var blött... men ja, då har nån jävla katthelvete pissat i min NYA SOFFA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hon är vääääääääääääääääääääääääääääldigt billig just nu. Jag klarar inte ens av att titta på henne, jag är så förbannad!

Gick ut med Cero och då hade det SNÖAT också.

Nu är jag så arg att jag tänkte gå och lägga mig igen och aldrig mer gå upp.

Till mina nära och kära, hör inte av er till mig för jag är för arg för att prata med någon.
Stina kan hämtas när som helst (dock utan att ord utbytes!)

/Lämna-mig-ifred-jag-ska-aldrig-mer-gå-upp-Linda

2006-03-27
00:33:28

Godnatt och sov gott!
Nu drar kvällen mot sitt slut.
J och jag hade nyss en städraid... ja, jag vet vad klockan är, vi har snälla grannar :)
Fick ta bort ett ex antal inlägg på bloggen också, sandra måste ha massproducerat. Det räcker med att trycka på publicera en gång gumman :P

Nej, nu börjar Seinfeld...

God natt alla barn
Keep in touch
/Trötter

2006-03-26
22:13:37

Någon som söker boende i Linköpin??? //S
Hej allihop!
Nu har min kära pojkvän lämnat mig och åkt tillbaka till lumparlivet... saknar honom redan =(
Plugget gick i alla fall bra i helgen, vilket känns skönt!

I sommar kommer min ena kombo flytta, så jag har nu påbörjat letandet efter en ersättare... men jag ska säga att det är inte det lättaste!! Hade kontakt med en tjej som verkade jätteintresserad, men under helgen fick jag mail från henne och tydligen var det någon bekant till familjen eller något hon skulle bo med så där rök den chansen!
Tyvärr är de flesta ute efter lägenhet som ska börja plugga, något som jag inte förstår faktiskt! Visst... kanske var jag lite tveksam till att flytta in i ett kollektiv, men nu skulle jag aldrig vilja bo själv! För det första är det mycket billigare att bo i kollektiv, för det andra så finns det alltid någon att prata med och behöver man/vill man vara själv finns det ju alltid sitt rum där man kan stänga dörren om sig....
Jag har nu litet desperat mailat en massa människor som egentligen var ute efter lägenhet, men vem vet kanske nappar de på betet?!

Inatt ställdes klockan om också till sommartid! Jag tycker det är skönt att det är ljust ute längre om dagarna, men det är så helvetiskt jobbigt innan man ställt om sig, speciellt att komma upp om morgonen!

Nu ska jag väl göra mig iordning för natten... men för guds skull klockan är bara 21.10... i alla fall enligt vintertid o det är ju den tid man fortfarande är inställd på så vi får väl se vad klockan blir innan man orkar somna!!

Linda, tänkt ut något inför veckan än??


Måste bara säga att jag är kär...!! Älskar Ryan Adams cover av Wonderwall.... så skön!!

bara

2006-03-26
13:45:55

Jag är NÖJD med mig själv! //S
Ja jag kan helt ärligt säga att jag är nöjd över min insats den här helgen =)
Tobias kom i fredags kväll, men trots att han var här och jag inte träffat honom på länge så har jag faktiskt gjort en ordentlig insats vad gäller mitt pluggande! Har gjort min fallstudie och skrivit 3 sidor på min hemtenta... Tobias har faktiskt också pluggat en del efter senaste inlägget, även om han är lite trög i starten... =P
I fredags köpte vi pizza då ingen av oss hade någon lust att ställa sig och laga mat det första vi gör när vi äntligen får träffas. Klantig som jag är så gick jag och höll pizzakartongerna mot jackan så när vi kom hem hade en karton läckt ut en massa äckligt pizzafett på min stackars jacka, såg nästan ut som spyor så imorse klockan 9(sommartid) var jag uppe och tvättade min äckliga jacka. Är stolt över mig själv att jag kom upp så tidigt... jag menar klockan var ju bara 8 vintertid!!

Det kommer bli svårt att somna ikväll så "tidigt", men eftersom jag har min fallstudie imorgon klockan 9 så får man väl göra ett tappert försök...

Allra värst kommer det bli att försöka ta sig upp på tisdagmorgon när jag ska med bussen till Karlstad, kommer vara tvungen att ta bussen  härifrån till stan klockan 7.40, vilket innebär att jag kommer vara tvungen att gå upp senast klockan 6.50 vilket enligt vintertid är 5.50!!! Kommer vara sååååå trött....


Så eftersom det är så synd om mig Linda kan väl du under tiden som du sitter hemma, ledig från allt plugg, fundera på vad vi ska hitta på till veckan :P   Puss på dig :D


2006-03-26
12:41:05

Ta bort skiten
God morgon, god morgon
Hör fåglar sjunga glatt
God morgon, god morgon i kör!

Solen strålar härligt idag! Man kan gå utan kängor! Härligt härligt!!!.............MEN:
Det töliga meeed att snön försvinner är allt som kommer fram... all j*vla skräp som folk har slängt ute syns igen! Det förstör hela vårstämningen för mig så lägg av med det. Jag blir arg!

Ännu en sak som jag irreterar mig KRAFTIGT på är HUNDBAJS.
Har man hund ska man plocka upp efter den, har man inte råd med hundbajspåsar ska man inte ha hund men de finns faktiskt att få gratis på bibliotektet! Det finns ingen anledning till att inte ta upp skiten efter dig! Jag vill inte gå runt och titta mig omkring vart jag trampar hela tiden. TA UPP SKITEN EFTER DIG!!!

Snart kommer Sandra på besök! Längtar till dit, har du tänkt ut än vad vi ska göra förresten?? =P
Gör det!

Nej, nu ska jag gå in och hoppa på J! =)

Kramkram!
/Linda the sunshine


2006-03-25
13:09:25

Ja det var ju tänkt så i alla fall... //S
Igår kom Tobias hit, jätteskönt att äntligen få träffas!! Vi spenderade kvällen framför TVn och käkade oss äckligt mätta på pizza.
Innan Tobias kom gjorde han det väldigt klart för mig att denna helgen var han tvungen att plugga nästan hela tiden... Superbra tänkte jag som också har massor att plugga, och Tobias har en sådan självdisciplin när det gäller plugg så då kommer han få mig att plugga också =)
Vi sov i ungefär 8-9 timmar inatt, och gick upp vid halv tio och käkade en härlig frukost som följdes av en morgonpromenad som skulle få oss att vakna till inför vår stora pluggdag.
Väl tillbaka från promenaden började vi plugga... vi satt i varsin ände av soffan med näsorna i varsin bok... Ja så satt vi i alla fall i cirka 20 minuter innan Tobias blev förbannad och slängde ihop alla saker för att spela lite Backpacker istället... ja det gick ju inte så bra för honom med sjökorten, så istället för att ta tag i det andra plugget så gick han och satte sig vid datorn, och käkade upp det sista ur mitt glasspaket.
Eftersom jag snart var färdig med min fallstudie så kunde han inte sitta där längre, efter den pausen kan man ju tycka att det vore dags att ta tag i det andra... Men min söta goding kom då på att han var lite trött så nu ligger han på min säng med en tröja över sig och ska ta en tupplur... Hahaha..

Det verkar som min kära pojkvän med den otroliga självdisciplinen har försvunnit, lumpen tog honom och förvandlade honom till en förslappad liten sjönisse =P

Ja ja... Nu ska i alla fall JAG ta tag i mitt plugg...!!

2006-03-24
18:29:51

Frodo &jag! //
Som jag redan berättat är jag dagmatte åt en snart 3-årig Berner Sennenhane som heter Frodo. Jag har varit det i... ja, kanske 3 månader ungefär. Det har varit lite uppochner vad gäller mina tankar om Frodo, den första tiden tyckte jag mest att han var lite jobbig, och konstig då han drog EXTREMT mycket i kopplet under våra promenader, och han väger ju en hel del så det var snarare han som var ute och gick med mig, en annan grej som gjorde att vi i kollektivet uppfattade honom som lite konstig är att han brukar sätta sig i vardagsrummet/hallen och luta sig mot väggen och sedan bara sitta och se sig omkring, där kan han sitta i 10 minuter ibland och bara titta.... som sagt lite halvskumt!
När Linda var här för cirka en månad sedan började han med en annan grej som gjorde honom ännu mer skum, då han morrade åt oss helt utan anledning, ibland räckte det med att titta på honom.

Idag insåg jag att jag och Frodo ÄNTLIGEN börjar förstå varandra... efter min envisa koppelträning som jag började med för några veckor sedan, så drar han                                                                   
nästan aldrig i kopplet längre, och han har slutat att kasta sig mot alla hundar och människor man möter, men visst... han har ju inte slutat helt, men nog mycket för att jag har börjat uppskatta våra promenader. Lutandet mot väggen håller han fortfarande på med men nu har det blivit hans grej liksom, han ser så där charmigt blåst ut  =) Morrandet håller han fortfarande på med men inte alls så mycket, och nu har jag lärt mig hantera det, det är helt enkelt bara att ignorera det och börja prata om hans leksaker... Så ÄNTLIGEN är Frodo och jag bundisar... vi har börjat trivas i varandras sällskap!

PS. Ej Frodo som är på bilden! Ds.

2006-03-24
14:50:24

Sorry Linda!
Jag måste ha sett fel när jag kollade tidtabellen för Swebus, för nu när jag skulle dubbelkolla att jag kan åka till Karlstad på måndag, så visade det sig att jag inte alls kunde det!!
Så tyvärr bruden, jag kommer till Karlstad på tisdag istället klockan 15 =(


2006-03-24
10:52:10

Jag döööööör! //S
idag vaknade jag klockan 9, vilket var underbart då jag den senaste tiden både somnat sent och vaknat tidigt. underbar dag tänkte jag när jag slog upp ögonen; har inga lektioner, tvättstugan bokad, och långpromenad med Frodo, och sist men störst... min älskling Tobias kommer ikväll =)
Jag steg upp gick fram till fönstret och drog undan gardinerna som jag gör varje morgon, man blir så pigg av att se en klarblå himmel med strålande solsken...
Idag när jag drog undan gardinerna blev jag stående och bara glodde med hakan i golvet... det SNÖADE!! Det måste ha snöat större delen av natten för det var MYCKET snö, minst 15cm. Jag trodde verkligen att våren kommit för att stanna, jag tänkte den tanken senast igår när jag cyklade till skolan, och cykelbanan äntligen var helt ren ifrån snö.

Det betyder att den här dagen inte blev alls så underbar som jag hade tänkt mig. Istället för den där sköna långpromenaden i solen, blir det ett blött och kallt pulsande i snön, eftersom man fortfarande inte plogat så många cykelbanor.

På måndag sticker jag förmodligen till Karlstad, om inte snön försenar mig... är det lika mycket snö där?? I hope not...!!


2006-03-23
23:46:50

Äntligen över!
HEEEEEJ!
Stressig dag, skrev klart tentan och lämnade äntligen in den idag! Kändes ändå inte bra men nu får det duga. Fick tvättmaskinen idag också =) Men jag måste vänta 1,5 vecka innan elektrikern kan komma =/ jag som vill tvätta nu! =P

Mamma hjälpte mig hänga upp tavlor och inreda lite, jag trivs riktigt bra i mitt vardagsrum nu! I love it!
Det har varit en riktigt bra vecka denna vecka... fick mina soffor, lämnade in tenta vilket innebär en veckas ledighet, fick tvättmaskin, Jason har blivit erbjuden extraknäck på Plaza efter han är färdig i skolan och Sandra kommer en dag tidigare (måndag) än tänkt!! Jag hoppas bara detta håller i sig. =)
Känner mig riktigt glad faktiskt!

Nu är jag gööör trött efter att ha plockat massor nu på kvällen, imorn ska jag nog städa så det är rent och fint! Jason får skjuts hem ikväll så jag ska inte hämta honom heller! Uhh, vad skönt jag ska sova =)

Längtar till Sandra kommer, då ska vi följa med mamma till Ikea o titta! Ska bli kul, kanske till och med kan köpa något billigt =) Sist handlade jag endast för 100 kr, och var riktigt stolt över mig själv!

God natt "alla"... vi har ju inte så många läsare...*snyft* =D

//Gladaste Linda

Ps. Se Sandra, jag är inte alls en pessimist! =] Ds.


2006-03-23
16:41:08

Sjuka drömmar...! //S
Det var ett tag sedan jag drömde något nu känns det som... brukar ligga vaken om nätterna och till slut somna utmattad, när jag ska upp tidigt tar jag mina sömntabletter från Hälsokost, och sover även då drömlöst... Inatt drömde jag något... något sjukt, tur att drömmar inte hör till verkligheten!!

I alla fall drömde jag att jag och Linda satt i fängelse, vi hade såna där fula orangea overaller, är i en hiss, när någon PLÖTSLIGT kapar linan och hissen faller handlöst! Starka som vi är(ja i drömmar får man överdriva) lyckas vi öppna luckan i taket och KASTA oss mot en stege som vi sedan kan klättra upp för.

När vi väl är ute ur hisschaktet och går förbi receptionen ( jag har aldrig påstått att mina drömmar är realistiska) i fängelset där det går omkring kostymnissar, tittar folk lite suspekt på våra lysande orangea overaller medan vi försöker spela oskyldiga och går raka vägen ut på gatan, tydligen så låg detta fängelse mitt i stan också för bara några meter där ifrån låg en H&M-butik... lite exklusivare än verklighetens H&M-butiker, där smiter vi in för att shoppa lite nya kläder... annars ser ju polisen att vi rymt från fängelset.... mitt under denna shoppingrundan vaknade jag...

SÅ sjuk dröm, inte realistisk för fem öre...men det var rätt härligt att få börja skratta det första man gör när man vaknar... ja vad annars skulle man göra när man precis befunnit sig med bästa kompisen i någon sort action B-film!! Ha HA ha....

2006-03-23
13:59:00

Jag gjorde det!! //S
Äntligen har jag fått resultate på min omtenta... och jag KLARADE den!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Så skönt....
Fick även tillbaka min hemtenta.... som jag INTE klarade,så nu har jag lite kompletteringar o ta tag i under morgondagen =(


2006-03-22
21:21:59

Vänta, soffor och plugg
Heeeeellu!
I morse när jag stod vid busshållsplatsen kom det fram en kvinna och började snacka. Hon talade om att hon skulle ta bussen till stan men att hon skulle gå hem för det var ju så dyrt bla bla... trött som jag var, var jag inte speciellt pratglad. Hon vände sig om och började prata med tjejen några meter bort... exakt samma fraser. Det var precis som om hon hade bestämt i förväg vad hon skulle tala om. Jag stod och småskrattade för mig själv för den lustiga händelsen.

Åkte till skolan och fick respons på mittt arbete... de sa att det såg bra ut iaf... men jag är inte nöjd ännu.
Har världens prestationsångest över den.

Mamma kom förbi, sofforna skulle komma idag så hon skulle hjälpa mig montera ihop dem.
Vi väntade....väntade......väntade.....klockan 19.30 kom de äntligen! Nu är de här =)
Känns väldigt konstigt, vardagsrummet blev så litet nu... men man vänjer sig väl! =D

Nej, jag måååste skriva klart arbetet, de ska vara inne imorn!
åh, imorn kommer tvättmaskinen också! Lyx! =)

Puss och kram
/Linda happy face

Ps. Sandra, det är griller inte galler! =) Ds.

2006-03-22
19:35:30

Tjoho! //S
Jippie!! Min kära T ringde nyss och berättade att han kanske kommer och hälsar på mig helgen istället för att stanna kvar i Karlskrona. Tyvärr har vi båda massor att plugga men jag får i alla fall träffa honom... Känns som om det var en evighet sedan...
Det kommer ju göra att helgen går lite fortare så snart kommer det ju vara tisdag och dags för bussturen till karlstad. T har lite bättre självdisciplin än mig så kanske får jag mer gjort om han kommer....

See U soon...


2006-03-22
12:14:38

Hemlighetsmakeriet fortsätter....!! //S
Idag var jag ledig men vaknade av att min mobiltelefon ringde klockan 07.20! Vilken idiot ringer så tidigt tänkte jag, och sälvklart var det Linda :P
Jag piggnade dock snabbt till när hon hade berättat klart sitt ärende med samtalet... shit, Linda... det här kanske funkar!! Skulle vara så jäkla kul.... jag sa ju att det skulle funka eller hur gumman... men men vi får väl se, inga beslut är ju tagna än... vi hoppas på att få besked under de närmsta dagarna.
Nu är ni väl allt bra nyfikna där ute vad det är vi pysslar med... hihihi!!
Tids nog får ni veta...

På tisdag tar jag min gigantiska ryggsäck och invaderar Karlstad... ska bli så skönt att få spendera en hel vecka hemma!! Nästa gång det lär hända är väl i sommar....
Ska bli så skönt att få se alla mina TV-serier med en lika stor TV-nörd som mig själv, och då har ju du fått din soffa också Linda så vi har någonstans att sitta :)

Nu blir det plugg, sen käk, och sen mer viskande med Linda kring The Big Secret.... hahaha!!


2006-03-21
21:06:46

städning och hemligheter!! //S
Idag gick jag upp klockan 08.20, jag nästan flög upp, då jag trodde klockan var 10.20 och jag hade tänkt plugga o städa idag. När jag väl stigit upp så där snabbt var jag pigg och kunde inte somna om så de blev en skön, lugn frukost. Då det var min tur att städa lägenheten den här veckan så satte jag igång med det direkt... det var ganska så ordentligt skitigt! Efter två timmar var det färdigt och efter en härlig och välbehövlig dusch, så var det dags att börja plugga.... det var i alla fall tanken.
Blev inte så mycket gjort idag,men imorgon ska jag börja med min fallstudie.

Som Linda redan nämnt så har vi från och med idag en hemlighet, vi får väl se hur länge den förblir en hemlighet, Linda förhoppningsvis inte särskilt länge... eller vad säger du Linda?!


2006-03-21
18:43:57

Hemligheten... /L
Hemligheten... /LGoder afton mina kära undersåtar!
Ja, today... gick jag hem till min kära moder... ville inte skriva på slutuppsatsen så då måste man ju hitta på orsaker. Beslöt mig för att följa med på ett möte som hade, det var inget vidare trevligt möte... men erfarenheter är bra! (Man måste se från den ljusa sidan ibland)

Har nu i några timmar suttit med min polare Manny framför msn och hon har rättat min uppsats så den blir finemang! Bättre kompis kan man ju inte ha... tur att hon inte har ett liv så hon har tid ;D (förlåt Sandra)

Senare ikväll är det ju Gilmore gilrs som är väldigt väldigt bra =) rekommenderas starkt...

Just de ja... jag och Sandra har en hemlis... men ingen får veta någonting innan vi själva vet mer =D HEMLIS HEMLIS HEMLIS... mamma är skitnyfiken nu... haha!

Imorn kommer soffan, YES!
På torsdag hoppas jag få min tvättmaskin! Bästa veckan nånsin? =D

Puss och kram
/Linda the angel...


2006-03-20
22:38:18

Sparko /L
Sparko /LÄnnu en dag har passerat mitt händelserika liv!

Vaknade av att Cero kräktes i mitt vardagsrum, Jason hade varit snäll att ta ut den 84-åriga hunden på lång promenad i raskt tempo. Han palla inte trycket direkt...

Shoppade loss med mamma, fick en spar(gris) som egentligen är en kossa. Den var så rolig och ful så den måste jag bara ha...tyckte mamma =) (Som köpte min kärlek och förlåtelse efter att hon pratat i telefon hela j*vla tiden. Skit rolig!
Besökte mormor också... nej nu måste jag ju gå! Jason behöver hämtas >:]

Puss och kram
/Linda the champ

2006-03-20
19:15:22

Ännu en dag är över...!
Igår var en bra dag! Jag kände mig otroligt flitig... pluggade bra större delen av dagen, jag städade mitt rum, och var faktiskt trött när kvällen kom!
Idag däremot har varit en lång och tråkig dag... plugget har gått så där, har i alla fall fått något gjort, men den här dagen har kännts evighetslång!!
Idag kom jag i alla fall fram till att jag SKA åka till Karlstad nästa tisdag, har skrivit klart mer än hälften av min hemtenta, och hinner jag inte skrivit klart den innan tisdagen så får jag väl skriva klart den när jag är i Karlstad, den ska ju faktiskt inte lämnas in förrän om två veckor.
Nu är alla mina matlådor slut också, så imorgon MÅSTE jag laga mat... får väl se vad det blir... har ingen fantasi så det blir alltid samma maträtter hela tiden, kanske ska man ta och prova de där nya laxbiffarna, de ska tydligen vara väldigt goda, och fisk blir det ju nästan aldrig annars!
Egentligen har vi tvättid idag men jag tror jag står över det... det som lockar mest nu är en tripp till affären för att köpa lite godis... mums!! Vi får väl se om jag kan stå emot mitt sockerbegär...!

Linda... jag är uttråkad... roa mig!!!!

2006-03-20
11:14:25

Roliga klipp! //S
Snubbla över den här sidan med en massa roliga, och mindre roliga filmklipp!
http://www.bestofgooglevideo.com/index.php?page=1



2006-03-19
10:49:01

Nu är skiten över!! //S
Äntligen... nu är skiten över! Igår avgjordes årets Melodifestival... men låt oss vara ärliga! Behövdes det verkligen en massa deltävlingar och en stor final för att få fram årets vinnare?! Svar: NEJ!!
Från det att Carola talade om att hon skulle ställa upp så var det redan klart vem som skulle få åka till Athen och tävla!
Tycker jag att rätt låt vann...svar; NEJ! Jag tycker bara att Carola är pinsam! Ingen kan ju komma och säga att hon sjunger dåligt, inte ens jag tyvärr, för sångröst har den människan, en röst som man verkligen avundas. Men jag gillar fortfarande inte låten, och speciellt inte hennes scenframträdande... vadå "Fångad av en stormvind" all over again med fläktar och det flygande håret!! Erkänn alla tänkte på den låten när hon kliver ut med armarna i luften och hår och "släp" flygandes!! Tyvärr vet jag inte om jag tyckte att någon av de andra låtarna var någon solklar vinnare heller men jag tyckte ändå att Andreas Johnson var helt Ok... Pinsamt av SVT som inte klarade av alla röstningssamtal... kanske skulle Andreas vunnit om allt funkat...?! Men det återstår att se när Telia om en vecka ser exakt hur många röster som skulle gått till Andreas!!

Det som jag gillade mest med schlagershowen igår var
Fredrik Lindström som skulle ge juryns röster och bredde på med dialekterna.... hur kan man låta bli att skratta... är ju så pinsamt att höra... speciellt min egen dialekt, värmländska! Tack och lov VET jag att jag inte pratar såååå grovt mycket dialekt!


Dags för mer plugg!

2006-03-18
20:45:43

Förändringar... //S
Nu har snart ännu en helg passerat... Tiden går så fruktansvärt fort, kan knappt fatta att det är 7 månader sedan jag flyttade hit till Linköping!! De senaste två åren har gått så fruktansvärt fort!!!
Fick sms från en kompis som flyttade till örebro för tre år sedan för att läsa till frisör, och hon tar studenten i höst. Nu skulle hon lämna sitt kollektiv för att skaffa egen lya, och hon hade redan fått jobb på en frisörsalong!! Känns som hon precis flyttade dit... men så är de ju självfallet inte.
Jag längtar till den dag jag får ge mig ut i arbetslivet, den dag man äntligen får stå i ett klassrum med sin första egna klass!
Saker och ting förändras... snabbt... känns som att man tagit ett gigantiskt kliv och helt plötsligt blivit vuxen... vet inte hur eller när det hände men det var idag när jag fick kompisens sms som jag insåg det...

Idag hade jag tänkt plugga järnet för att få ett litet försprång, och slippa stressa under resten av veckan, men den planen föll isär totalt!! Sammanlagt har jag pluggat i kanske 10 minuter idag, har varit jättetrött och inte haft ork för någonting. Det var riktigt tungt att behöva sitta barnvakt men det kanske var bra ändå så att jag kom utanför dörren idag, annars hade jag nog suttit instängd på rummet hela dagen! 
Imorgon SKA jag plugga, och orkar jag inte det ska jag i alla fall städa rummet...

 

2006-03-18
12:48:12

Press, stress och finess
54542-52Morsning!

Ännu en underbar dag!
Vaknade av en blöt nos i ansiktet. Yes, bara att stiga upp...

Jason är borta på praktiken idag så jag är alldeles ensam. Men jag måste plugga, och jag har ingen som helst lust.

Ikväll är det final i melodifestivalen. Jag irreterar mig över skiten, förstår inte poängen med en massa deltävlingar när det är samma låtskrivare i varje tävling ändå. Det är bara ett sätt att få med så många bidrag som möjligt. Hur många har inte "Pling" skrivit text till egentligen?
Sjukt.

Jag känner press över min examination, grejen är den också att detta är den första, vilket betyder att denna är den lättaste form av examination vi kommer få. Det kommer bara bli svårare och jag har redan svårt nog nu... *suck* Tycker allmänt synd om mig själv just nu.

Till veckan ska min soffa förhoppningsvis komma. Jag längtar sååå mycket. Vet bara inte hur jag ska ställa dem men det kommer väl.

Nej, nu måste jag plugga....men.........jag...........vill.......inte.........

Puss *suck* Kram
/L....I......N......D.......A

2006-03-18
11:03:49

Färdigklippt...! //S
Nu har jag äntligen klippt mig! Gjorde inget roligt som att klippa ny frisyr, utan såg bara till att få bort det slitna. När jag var hos frisören blev jag inspirerad när hon plattade mitt hår, det såg så blankt och fint ut så nu lägger jag till en keramisk plattång till min önskelista, finns att köpa på ex www.plattang.se .

Nu ska jag plugga lite till innan det är dags att ge sig iväg och vara barnvakt...*suck*... har verkligen ingen lust, skulle vilja plugga de timmarna så att jag kanske har en chans att hinna klart med allt plugg innan sista inlämningsdatum så jag kan bege mig till Karlstad, har till och med förvarnat Frodos ägare, så om jag inte hinner klart och kan åka hem kommer jag att gå miste om de 250kr jag skulle fått för att ha honom! Men jag får ju i alla fall 200kr idag och det handlar ju bara om två timmar....!

Hej så länge....

Linda, om du vill att jag tittar på det du skrivit på ditt arbete är det bara du hör av dig! Puss

2006-03-17
22:02:54

Mamma är smittokällan /L
MeGod kväll ärade idioter!
Dagen bara sprang förbi! Fort gick det, jag med mina korta ben hängde inte med riktigt...

Började på mitt hemska piss examinationsuppgift idag... så nu kan jag sova inatt med gott samvete...

Förut inträffade något skrämmande! Ja, jag i min lugna tillvaro gick ut med soporna (vi har sopinsamlingen mitt på gården) då såg jag!!!!!! Ja, jag såg kryckmannen! Jag vet nu vilken gång han bor i =( *darrar av skräck*

Han såg mig inte tror jag, jag sprang därifrån bakom huset... Cero fatta inget och trodde jag lekte med honom, han är inte bra i paniksituationer direkt.
Ja, du kryckmannen, jag vet var din postlåda (postinkast) bor... hehe...

Tidigare idag, i brist på annat, fick jag med min mor på ett litet bus med Sandra... jag lurade henne att jag skulle få en Fransk bulldog... jag är elak >:) Sorry Sandra, men du liksom serverade det till mig!
Ska inte hända igen..

Mamma och jag hade ett av våra dagliga samtal på msn förut. Jag insåg vad otroligt sjuk det var och tänkte visa detta för er. Mor och dotter pratar:

Linda (Se: hakuna.blogg.se) säger:

cero visa sin dolme förut

Linda (Se: hakuna.blogg.se) säger:

äcklig den såg ut

Giggi... Ny dag... Nya möjligheter!! säger:

titta inte då

Linda (Se: hakuna.blogg.se) säger:

svårt o undgå

Giggi... Ny dag... Nya möjligheter!! säger:

jag vet




Det som är roligast är ju mammas svar "jag vet"... jag skrattade... nu vet jag vart jag får min sjukhet ifrån!!!
Det är du moder!

Nu ska jag duscha... sen ska jag våldgästa mammaaaaa >:)

Puss och kram!
Linda

2006-03-17
11:42:19

Presenter, presenter, presenter...!!! //S
Ja gott folk... nu är det mindre än en månad kvar till den stora dagen... min 20 års dag!!! Tyvärr kommer jag väl få fira den själv, men lilla pappsen LOVADE ju faktiskt att han och mamma skulle komma när jag fyller år, men vi får väl se om han håller det löftet, vet inte om han var medveten om att jag fyller år en onsdag och att det är under påskveckan.
Här har jag i alla fall sammanställt en liten önskelista för alla som vill fira mig med presenter:

* Stora tekoppar, gärna från Indiska( dessa är reserverade för Linda att köpa)
* Digitalkamera (från föräldrarna)
* Friendsavsnitten på DVD
* DVD-spelare
* Våffeljärn
* En BRA skrivbordsstol
* En fransk bulldog (...drömma får man väl)

Det var lite förslag... men jag kommer säkert komma på en massa andra saker senare!  Vet att det är dyra presenter, men jag blir glad för ALLT det här är bara såna presenter som jag vill ha och har användning för.

Har funderat lite och kommit fram till att jag VISST kommer till Karlstad över Valborgshelgen... Visst är jag ute i god tid men det är som Tobbe säger... frågar man mig vad man ska göra idag svarar jag
 -Vet inte, men vad ska vi göra imorn?!
Anledning till att jag ändrat mig är :
1. Det är ju faktiskt Valborg!!
2. Linda fyller 20 år den 3/5 vilket innebär att jag självklart måste komma och röjröja med henne
3. Hennes sambo J fyller 25år, ännu en anledning till att röjröja
4.Måndagen är en röd dag vilket innebär att jag kommer vara ledig en extradag=en extra dag hemma!

Idag ska jag äntligen klippa mig =) Ska bli så skönt... har en riktigt lugn och skön dag, är "ledig" från vovven, inga seminarier så det enda jag har inplanerat är klipptiden i eftermiddag.
Ikväll funderar jag på att baka muffins www.dagensmuffin.se, är ju så gott, och mina kombos brukar vilja vara med när det gäller att baka så kanske det blir en riktig bakkväll i vårt lilla kollektiv... sist bakade vi bullar... blev SÅ gott... och vi åt SÅ mycket!

Nu ska jag sitta här med min dator och vänta på att Linda ska komma in på msn... precis som jag fått order om... den tjejen gör det svårare för sig än hon behöver när det gäller att skriva examinationer!! Men är man en lojal vän så är man + att det finns något som heter gentjänster, Linda, kom ihåg det =P


2006-03-16
20:50:39

Världen driver med mig /L
Cero surHejhej!
Ännu en ny dag har passerat!
Åkte till skolan imorse, kändes helt onödigt då vi bara skulle få information om examinationsuppgiften. Grejen är den att vi redan fått ett häfte där exakt allt stod. Så två timmar gick ut på att få alla att förstå att vi ska ha 1,5 radavstånd helst! En del är verkligen trögfattade...

Imorse hände en sjuk grej.
Och, nej den här gången drabbade det inte mig personligen! Så tyst SANDRA...
Jag klev av bussen uppe vid universitetet när jag ser en tjej liksom i slowmotion lägga sig ner på marken mitt framför bussdörrarna... alla gick förbi henne och tittade på henne som hon vore den största idioten genom historien. Som tur var hade hon sin polare med så hon slapp liksom ligga där själv...  Ja, hon svimmade antar jag, men hon såg ut att vara rätt okej när jag gick...

Jag vet inte varför jag alltid råkar ut för sådana här saker... de liksom dras till mig av någon anledning. Nej, nu måste jag plugga! :/

Önska mig lycka till mina vänner...

Puss och kram
/en stressad själ


2006-03-15
14:13:16

Sorry Karlstad! //
Snart byter Swebus sina busstider, så jag var precis inne för att se hur de nya tiderna kommer passa mitt schema. Jag åker nämligen ALLTID hem på torsdagarna för att få en lång helg hemma.... tur och retur så tar ju resorna typ 10 timmar och då vill man ju få vara hemma en tid också!
Nu när jag läste de nya tidtabellerna inser jag att jag jag kommer få åka på till Karlstad på fredageftermidagarna, så jag kommer alltså komma till Karlstad vid 21 på kvällarna! Inte nog med att jag kommer frå längre restid, och kortare tid hemma, så kommer biljetterna att bli DYRARE, vilket i sin tur leder till att jag inte kommer ha råd att åka hem lika ofta!!!!!!!!!

Om ni ursäktar ska jag nu skicka ett klagobrev till kära Swebus!!!

2006-03-15
11:25:20

Soffor och besvikenhet
Morn!
Ja, här sitter jag.
Börjar inte för ens klockan 13.00 idag! Skönt :)
Ikea ringde förut, soffan kommer inte förrän nästa vecka på onsdag, hallå! De ligger liksom 1,5 timme härifrån...borde gå fortare! :/

Jaja, nu msåte jag göra i ordning mig!
Puss och kram!
/Linda

Ps. Sandra, jag är mycket besviken, men det skriver jag om sen! Ds.

2006-03-14
22:25:37

Plugg, plugg, plugg.... //S
Snyft.... har precis sett schemat för min kommande kurs pch insett att jag kommer inte ha ett enda litet lov förrän lovet med stort L... sommarlovet! Trodde jag skulle vara ledig en vecka i samband med kursbytet men "icke sa Nicke"... tydligen är den veckan till för min examinationsuppgift och med tanke på att jag fortfarande ligger lite efter kommer jah behöva den veckan! Har dock bestämt mig för att göra ett tappert försök att göra examinationsuppgiften klar under helgerna, så att jag kanske får ett par dagar att hämta andan innan det är dags att kasta sig in i nästa kurs.

Eftersom jag inte har några lov innebär det att jag inte heller har något påsklov! Och det i sin tur innebär att jag kanske kommer få fira min 20 års dag alldeles SJÄLV! Min ena combo har i alla fall lov så hon ska hem under lovet, och med min tur ska väl även min andra combo hem =(
Tyvärr Linda måste jag även meddela att jag inte kommer kunna komma hem till Valborgsmässoafton och fira din födelsedag heller, tydligen har jag min VFU-period veckan innan och efter Valborgshelgen, så nu känner jag mig ännu mer deprimerad, trodde ju att jag skulle få vara med Linda och min pojkvän men istället kommer jag väl få stanna kvar här...
Men Linda, I promise.... det blir röjröj när den helgen jag KAN komma och jag LOVAR att den helgen kommer jag offra tiden med Tobbe för att få spendera tid med min favvo- Pumba!

Mitt i allt plugg så har jag i alla fall lyckats hitta en ersättare till combon S som flyttar ut i sommar =(
Den eventuella ersättaren ska plugga till läkare och bor för närvarande i  Scweiz, men än så länge är inget beslut taget så vi får väl se hur det går, men det skulle vara underbart om man slapp att bara vara två på sommarhyran!

På fredag ska jag äntligen klippa mig!! Ska bli såååå skönt... det är det positiva med att bo i Linköping är att det är så himla mycket billigare att klippa sig här än i Karlstad, kostar bara 140spänn!!!!!!!!

Nu ska jag gå och prata med min combo S som kom in i sin pyjamas och frågade om jag har någon sprit hemma nyss???!

KLIPP KLIPP KLIPP!


2006-03-14
17:36:29

Skabbräven.../L
Goddag!
Idag var jag i skolan, vi hade kul som vanligt. Nej, jag var faktiskt inte ironisk!
Jag tycker mycket om mina klasskamrater, och jag har fått turen att ha den bästa studiegruppen i hela klassen tror jag bestämt!
Vi diskuterade andraspråkselever, och hur man ska hantera situationer som kan uppstå. Det var väldigt roligt, och mycket läraorikt för man han genom detta fått en bild av hur man ska hantera olika situationer och hur det kan vara...lärorikt!

Igår gick jag direkt hem till min älskade moder efter skolan. Jag var ju tvungen att se Cero som ny klippt.
Tyvärr hade de inte kunnat göra färdigt honom, efter 4,5 timme var han nämligen så slut att han orkade inge mer. Det var så synd om honom, livrädd. Så mamma var förtvivlad över att han såg/ser ut som en skabbräv... ja, det gör han faktiskt. Han är klippt med en sax så han har inte jämnat ut pälsen, huvudet och svansen hann de inte klippa heller. Ja, ni kan ju se bilderna. Jag skrattade, men försökte hålla mig efter som hundar känner när man skrattar åt dem...det var inte lätt.

Senare på kvällen kom mamma förbi och vi åt glass och såg på tv. Cero skulle badas så vi bestämde oss för att ta mitt badrum. Det skulle vi inte ha gjort, det var nämligen blött överallt! Men nu är han len och "fin".
Ärligt talat så är det lite pinsamt att vara ute med honom för folk tror ju man har försökt klippa honom själv och misslyckats. På bilderna syns det inte så bra, i verkligheten ser det värre ut. Han är vår stjärna!


 
   
Vi fick exminationsuppgiften igår också, ser svår ut... *suck*
Så nu måste jag börja på den... inge roligt alls. Men först har jag en annan uppgift att göra.

Nu måste jag plugga, kikar in senare!

Puss och kram
/Linda

2006-03-13
22:02:41

Pengakåta pojkvänner! //S
Har precis pratat med min pojkvän som ligger i lumpen nere i Karlskrona, han läser till .....systemsplutonsbefäl...kanske?? Något i den stilen är det i alla fall, han ska va en sån som pratar i radio och kontrollerar att alla får samma information... låter skittråkigt men är tydligen en väldigt viktig uppgift.
I alla fall så har jag en ganska så pengakåt pojkvän... han är en sån som lätt skulle kunna jobba ihjäl sig. Hans senaste fundering är att göra utlandstjänst!!!! Med andra ord åka någonstans där de krigar!!!! Den här lilla idén som dykt upp i hans huvud ogillas självklart starkt av mig, det som känns så skönt är att det för en gångs skull inte bara jag som tycker att det här är den sämsta idé han någonsin fått, jag får stöd av hans föräldrar! Han får gärna åka ut i världen och resa hur länge han vill bara han inte gör det genom denna j*vla utlandstjänst!!!!!!!!!!!!!!!

Pengar är långtifrån allt här i världen....

2006-03-13
13:17:51

Solen skiiiiiiner! //S
Dagen började med att jag vaknade av solskenet... hur   underbart är inte det! Måste dock säga att det var riktigt kallt ute imorse, men efter min föreläsning när jag var på väg hem så var det flera grader varmt... helt UNDERBART!  Hittills har den här dagen bara känts helt perfekt! Var på föreläsning imorse, en som faktiskt kändes användbar och intressant, den handlade om andraspråksinlärning hos barn och vuxna!

Visste ni t.ex. att ett barn vid skolstarten vid sju års ålder har ett ordförråd på 8000- 10 000 ord och att de därefter lär sig ca 4000 nya ord/ år!

En annan sak som föreläsaren pratade om var de olika förutsättningarna för att lära sig ett andraspråk och att vi tycker att små barn som håller på att lära sig språket är gulliga när de uttalar ord fel så för det mesta får barn reaktioner som skratt och leenden under inlärningen.
En vuxen person som försöker lära sig språket, som gör samma uttalsfel som barn möts ofta av irritation och människor underskattar deras intelligens! Det är något som tåls att tänka på nästa gång man möter någon med brytning...

Men nu ska jag ge mig ut i vårsolen innan det blir dags för mer plugg!

                                               

 

 


2006-03-12
20:56:46

Home again! //S
Efter mitt lilla Karlstadbesök är jag då hemma igen! Jag åkte till Karlstad i torsdags eftermiddag och började min vanliga "besöksturné", första stoppet blir självklart hemma med familjen, nästa stopp var hem till Linda,dagen därefter blir det shoppingtur med mamma och syrran, därefter fortsätter min lilla turné genom att jag och mina föräldrar åker uppt ill Sunne för att hälsa på släkten, första stoppet där blir hemma hos mormor, nästa stopp blir hemma hos mina kusiner.
Något mer hinns inte med under fredagen!
Lördagen börjar med att fräscha upp sig för att under eftermiddagen träffa min kära pojkvän men innan dess blir det mer fika med mormor och sedan sitter jag barnvakt åt min 5-åriga kusin Mathilda... med en femåring gäller det att hela tiden ha saker på gång, annars blir de som små apor som klänger på en...
Så från första stund börjar vi med att spela Fia med knuff, baka chokladbollar, och därefter måla påskbrev... när allt detta var gjort orkade inte jag längre hitta på något jag är ju så van vid att göra SÅ mycket på SÅ kort tid! Det var då det började... klängandet! Visst är det mysigt att träffa släkten men jag måste säga att det var ganska skönt när det var dags att åka tillbaka till Karlstad! Väl hemma var det ÄNTLIGEN dags att träffa pojkvännen och jag kunde avsluta min lilla turné, och jag kunde äntligen varva ner...

Väl hemma här i Linköping igen så kanske man kan tro att jag kan ta det lugnt men icke sa Nicke! Nu är det bara att kasta sig in i kurslitteraturen!
Det känns ändå ganska bra... om ca 3 veckor är det kursbyte och jag kan äntligen varva ner lite, och det blir då dags för ännu ett Karlstadbesök!

Det här är skittråkigt att läsa för er som inte känner mig men... det är ju inte för ER skull som jag skriver, i huvudsak så är det ju för att hålla min buddy Linda uppdaterad...!

Så kram på dig gumman, ses eller hörs snart!

2006-03-12
10:55:26

Vilt party hela natten! /L
Godmorgon!
Ja, har egentligen varit vaken sedan 7, ja, jag vet, vem f*n går upp klockan 7 (frivilligt) en söndag. Men jag kunde helt enkelt inte somna om...

Jag tänkte redovisa lite om min kväll igår. Den är inte speciellt intressant men jag tog bilder ifrån festen.



<-- Stina är så full att hon märker inte av mitt lilla skojeri bakom hennes rygg! Haha!




<-- Stina och jag festar i sängen, Stina har däckat och jag passar på att ta kort!





<-- Jag passar på att leka gris.





<-- Cero kommer förbi på festen, han tålde inte speciellt mycket och började sjunga karaoke till allas förskräckelse.






Jag låg alltså och jäste mestadels av kvällen i sänge, och det var jätteskönt!
Jag och Jason låg och tittade på film, ja, det råkade olyckligtvis vara Hard target med självaste Jean-Claude Van Damme. Först tänkte vi byta men efter 5 minuter insåg vi vad roligt det var. Det är väldigt underhållande att se en dålig film.

För det första så kan inte killen agera. Frillan gjorde att man skrattade så man grät + att de hade gjort det otroligt stora misstaget att lägga in slow-motions delar imellanåt. Han skulle även spela fransk, ja, han bröt på vad som skulle föreställa franska... say no more...
Det var ialla fall väldigt underhållande, det roliga är att Jason kläckte ur sig en överraskning.
Han talade nämligen om att han typ har sett alla Van Dammes filmer och gillade dem när han var yngre. 
Detta gjorde min dag! :) 


Nu lite djupare tankar, flummig som jag är... kom över den här lite historien, tyckte den var bra och intressant.

Två munkar är ute och vandrar. De är mycket tystlåtna, vi påminner oss att rätt tal
bland annat innebär att inte tala i onödan. Så kommer de till en strid flod.
Där står en ung kvinna och ber om hjälp att komma över.
Den ene munken ignorerar hennes begäran och går själv över.
Den andra säger åt henne att hoppa upp på hans rygg och bär över henne.
På andra sidan floden sätter han ner henne och så vandrar munkarna vidare.
Efter många timmar säger den munk som ignorerade kvinnan till den andre:
"Hur kunde du bära över kvinnan"? Det dröjer länge innan han får ett svar.
När det kommer lyder det: "Jag bar henne bara över floden, du bär ännu på henne".

Syns senare...

Puss och kram ♥
/Linda

2006-03-12
08:59:52

Knäckande skämt /L
Min kära moder skickade detta skämt till mig, tyckte det var roligt:

En svensk sitter och äter frukost på ett café.
Vid sidan av honom sitter en norrman som tuggar tuggummi.
Ouppfostrat inleder norrmannen:
-Äter Ni svenskar hela brödet?
Svensken låter motvilligt frukosten ligga och svarar:
-Ja, naturligtvis!
Norrmannen leker med tuggummit i munnen och säger:
-Det gör vi inte hos oss, i Norge äter vi bara det innersta av brödet.
Brödkanterna samlas i en container, bearbetas och formas till croissanter
och säljs till Sverige.
Norrmannen frågar vidare:
-Äter Ni marmelad till brödet också?
Svensken svarar lätt irriterad:
-Ja, naturligtvis.
Medan norrmannen ljudligt tuggar tuggummi, säger han:
-Inte hos oss, i Norge äter vi bara färsk frukt till frukost. Skalen och
resterna samlas i en container, bearbetas till marmelad och säljs till
Sverige.
Nu blir det svenskens tur att fråga:
-Säg mig en sak, har Ni sex i Norge?
Norrmannen ler och svarar:
-Ja, naturligtvis har vi sex.
Svensken lutar sig över bordet och frågar:
-Vad gör Ni med kondomerna efter att Ni använt dem?
-Vi kastar dem!, Svarar norrmannnen.
Nu börjar svensken le.. Sedan säger han:
-Inte hos oss, i Sverige samlar vi alla använda kondomer i en container,
bearbetar dem, smälter dem och säljer dem till Norge som tuggummi.


2006-03-11
14:57:46

Jag dör... år 2063 /L
Ja, jag kom över en sida där man kan testa när man beräknas dö.

Svaret blev April 2063 i förmodligen cancer. (Vilket jag redan hade trott)
När jag dör är jag 76,9 år gammal, känns lite ungt ändå med tanke på hur länge man kan leva idag.
Mina dagar är räknade, 20856.9 kvar och jag har redan left 26% av mitt liv.

Lite panik då jag känner att jag har inte åstadkommit något. Man får lite carpe diem-känsla efter den där sidan. (Ja, jag vet att man inte ska tro på all skit men tänk om) Jag måste våga mer, ta lite fler chanser här i livet, vem vet vad man missar. Som om jag inte var stressad innan, detta gjorde det inte bättre. Nu är jag stressad över hela livet. Jag måste hinna med allt....

† http://www.okcupid.com/death †
Lev livet medan du kan.


2006-03-11
12:27:00

Ett bra citat /L
Jag har min torra humor men det här citatet jag hittade på skrattnet är ju så bra;

Hennes hår glittrade i regnet som näshår precis efter du har nyst.
(Paul Sabourin, Silver Spring)




2006-03-11
12:09:30

Existerar vi verkligen? /L

Hej hopp och Godermorgon!

Det är lördag och solen skiner härligt ute! Tyvärr har jag fortfarande ont i foten (självklart) så någon långpromenad blir det nog inte. Jag tycker jämt jag har ont någonstans, i mitt flummiga sinne kan jag ibland få för mig att jag är hypokondriker och att jag egentligen inte har ont bara att jag tror det. :D
Tycker det är konstigt att alltid ha ont någonstans.

Jag satt förut och rensa lite på datorn och kom då över till mitt gamla filosofiarbete.
I den sista punkten skulle vi skriva om vår trosföreställning. Jag som är ateist propagerade självklart mest över att den svenska kyrkan inte är någon större skillnad ifrån andra sekter. Det är intressant att läsa de tankar man hade när man skrev det, jag har ju inte ändrat synpunkt men jag tycker själv att jag låter väldigt negativ till religion över huvud taget.

Efter att ha läst arbetet började jag tänkte tillbaka till den filosofisktiden med Krister. Efter varje lektion var man helt slut och man var alltid lika frågande och irreterad över att man aldrig fick något svar.
När vi pratade om existens och den fria viljan hade jag och Sandra en av våra livliga diskussioner.
Kommer du ihåg det, S? :P

Jag tror på instinkter och naturliga orsaker, romantikern Sandra vägrade gå med på att vi blir kära tack vare luktsinnet (som jag tror). Eller hur var det du trodde?
Jag tror just nu att Sandra blir bara trött av att tänka på den diskussionen igen, men du berätta vad det var du trodde, jag har glömt. :)

Det är intressant, det här med tro. Nu menar jag inte enbart den religösa delen. Jag tror ju inte på själen eller att man blir kär på ett djupare plan, Sandra tyckte jag var pessimistisk men själv ser jag mig som en realist (Sandra och jag kallar oss alltid realistiska även när vi egentligen är pessimistiska).
Men jag är väl oromantisk när jag säger att jag föll för Jasons doft/aromer...  och att det inte är någon själ eller högre makt bakom...*skrattar*

Nej, nu måste jag lämna filosofin innan jag blir galen. Som de flesta filosoferna verkar bli.

Kikar in senare, svara gärna på inlägget. Vad tror du på?

//Linda den negativa filosofen ♥

2006-03-10
18:25:59

Cero in action /L
   


2006-03-10
18:13:28

Fotvärk och Stina vs Sandra


Hej hopp!
Idag är det freeedag! Jippi säger jag!
Sandra var här tidigare idag och hade med sig en inflyttningspresent!.... 4 månader för sent.. haha :))
Men jag blev lika glad för det! Fina rosa blommor och en fin kruka som passade jättebra in i mitt kök.

Jag fick under hennes visit ta kort på henne och Stina tillsammans! Som ni kan se här ovanför! :D

Ja, Jason jobbar till sent ikväll så jag är all by myself.
Jag måste plugga men hur kul är det på en skala 1-10?

Förut hade jag råkat suttit för länge på min fot så när jag skulle resa mig upp och gå så kände jag inte av nåt och hela foten vek sig och jag trampade på, så nu har jag skiiiiitont. Men det är ju jag!
Klantarsle.

Igår var det torsdag och skola. Vi hade halvklass och skulle "redovisa" våra berättelser, jag hade ju valt min gripande historia om bussolyckan en vecka innan. Min publik var hänförda och skrattade med jämna mellanrum. Jag lyckades rätt bra tror jag :)
En tjej i min klass hade skrivit en "novell", mer som ett kapitel ur en bok, som hon läste upp. Hon kunde texten utantill så man kan väl inte direkt kalla det läste. Ialla fall så blev alla helt tysta när hon var färdig varpå vår svensklärare kläcker;
- Visste ni att vi hade en sån duktig författare ibland oss?
Alla blev helt chockade över hur otroligt duktig hon var, och när en svensklärare på universitetet är imponerad så kan man ju tänka själv vad bra det var.
Jag blev rätt avis kan jag tala om, önskar jag också hade skriv-talang! Ångest...

Nej, jag måste faktiskt plugga nu.
Skriver nog senare... hehe....

Puss och kram
Linda

2006-03-09
10:04:42

Nu är det gjort! //S

Ja... då var det gjort... No return! Tentan är skriven och inlämnad.... för att korta sammanfatta kan jag säga att början och slutet gick ganska bra... mitten... mindre bra! Men allt som allt så kändes det helt okej, men som jag redan sagt till mina combos så tänker jag inte spekulera i resultatet... det är när man säger att det gått bra som det brukar gå åt h*lvete!!!

Nu är det bara några timmar kvar tills det är dags att sitta på en buss i 4,5 timme, men det känns helt okej, somna sent och gick upp tidigt så det blir helt enkelt en 4 timmar lång tupplur!

Som sagt... klockan 18.05 förväntar jag mig att alla är utvilade och pigga och glada i Karlstad för då kommer lilla jag =)

2006-03-08
20:30:33

Jobbigt, jobbigt, jobbigt...!
Kan man bara få stanna tiden.... please! Vet att jag sagt att jag inte ska nämna min j*vla tenta mer men jag har lite lätt panik nu, känns inte som att jag kan den här tentan helt 100% än så just nu känner jag paniken krypa in under skinnet på mig...
Idag var det tänkt att jag skulle plugga järnet eftersom jag var ensam hemma med undantaget Frodo, men annars hade jag lägenheten för mig själv, mina combos var på universitetet, så jag hade som sagt stora planer! Klockan 12.30 skulle jag köra igång med tentaplugget igen efter min lilla lunchpaus. Precis som jag var på väg in till mitt rum kommer min ena combo hem med sina 1 miljon pluggkompisar!!!! Okej... nu överdrev jag det hela, det var fyra kompisar, men det blev ändå jobbigt eftersom jag trodde att jag skulle få vara själv hela dagen!
Eftersom de kom och invaderade kök och vardagsrum så tog jag mitt pick och pack och släpade in de, mig och Frodo på mitt rum. Frodo är väldigt snäll och gosig men han kan bli lite föööör kelsjuk och pocka på uppmärksamhet väldigt länge utan att ge upp så jag kunde inte gärna låta honom ligga ute hos dem, med tanke på att jag är den enda som får betalt för att stå ut med honom...
Till en början gick pluggandet riktigt bra och jag fick plugga ifred då vovven sov, men till slut kände han sig utvilad och rastlös och blev xtremt jobbig.
Fick lite mer gjort, men efter att jag lämnat Frodo hemma hos hans ägare har pluggandet gått utför...jag har STORA problem med att komma igång!
Då läsandet inte längre fungerar provar jag nu med att be till högre makter om att den här tentan ska gå ändå...
Jag hoppas på att jag får vara själv imorgon bitti, men förmodligen inte, combons pojkvän ska sova här inatt så förmodligen kommer vi vara uppe alla 4 vid frukost så jag hoppas bara på att jag får första tjing på badrummet!

Nej nu MÅSTE jag återgå till min bönestund... kanske t.o.m. kommer försöka mig på att slå upp böckerna igen! Det känns skönt i alla fall att imorgon när tentan är gjord så har jag bara 350-400 sidor att läsa innan nästa torsdag... men men man ska väl vara glad för det lilla man har... eller vad heter det?!!! Vet inte riktigt vad jag har som är sååå bra att man ska fortsätta vara glad över men det gäller att tänka positivt.... att se ett slut på den här skiten, jag menar snart är det ju lov.... och det är ju bara en knapp månad kvar till min 20 års dag!

2006-03-08
16:43:45

Snöar fortfarande... /L
Snöar fortfarande... /LJa, det snöar fortfarande. Snöar och snöar...

Cero coh jag var ute förut, han ville till slut gå in.


Jag har läst lite på andras bloggar, jag kom fram till att nästan 90% av alla tjejer skriver om mode.
Det blir väldigt uttråkande, för alla är givetvis rosa och det står likadan på de flesta.

Tur att våran är så annorlunda, Sandra! :D

//Linda

2006-03-08
13:40:55

Snö... NEJ! //L
Snö... NEJ! //LGodmorgon, Godmorgon!
Ja, jag vaknade och kände mig utsövd, skönt! Drog upp parsienerna och vad ser jag?!
DET SNÖAR!!

Nu har det snöat i flera timmar.
Våren vill tydligen inte komma, så nej Sandra, det blir nog inte mycket till vårkänslor när du kommer...tyvärr!

Jason håller på att raka sig, alltså på huvudet. Jag försökte övertala honom att ha en "mohaikin-frisyr", alltså en mohikan-frilla, Sandra retar mig alltid för att jag inte kan säga rätt! Men ialla fall, så var han inte intresserad. Torrboll...

Jag gillar att "googla", vilket innebär, för er som inte vet, att jag läser roliga saker på internet. Idag kom jag över något om Sandras favoritland USA! Jag hittade något som förmodligen inte kommer göra att du tycker speciellt mycket bättre om det...

"Tänker du åka till staten New York får du tex inte gå baklänges och samtidigt äta jordnötter när du är på konsert. Är du tjej och körkortsinnehavare kan det vara bra att veta att du i Memphis, Tennessee, inte får köra bil utan att en man går framför bilen med en stor röd flagga... I Oklahoma får du vakta din kompis spritintag om han råkar vara en fisk, annars kan det hända att du hamnar i fängelse. Likaså om du i Kentucky råkar bära glass i dina fickor. Och glöm för all del inte att hålla din elefant i koppel om du är ute och promenerar i Milwaukee... "
(http://magazine.magnus.se/artikel.asp?artikel=lagar)

Skriver mer senare!

Min smak är mycket enkel, jag gillar bara det bästa.

Puss och kram så länge!
///Linda



2006-03-08
09:23:42

Tenta - P //S

 

Ja nu märks det verkligen att det är tenta- P här i kollektivet! Precis som förra gången då vi alla befann oss i tenta -P så slutar det alltid med att det är under kvällarna innan tentan som alla i kollektivet helt plötsligt jättegärna vill umgås, vi vill baka och combon S far runt i någon sorts dans som hon drar med mig och combon D i...  vi flippar helt enkelt ut!
Igår satt vi och pratade om hur stressade vi var och både jag och D sa att vi båda känner oss lite "kvävda" av all stress... medans vi satt och pratade om det satt hon och smulade sönder min mögliga toastlimpa så när vi äntligen bestämde oss för att vi var TVUGNA att sova så var den helt söndersmulad.... stackars Diana som hade sådana aggressioner inom sig...

Idag är i alla fall sista dagen... sista chansen för mig att trycka in mer fakta i skallen som kan plockas fram inför tentan! Känner mig otroligt nervös inför den här tentan, dels för att jag inte kan den helt än och dels för att jag är rädd att kugga den igen...!

Men jag lovar detr har var det sista... näst sista inlägget om min himla omtenta, sedan ska ni inte behöva höra om den förrän jag får resultatet!

Jag längtar också efter sommaren... och idag tror jag är en stor dag för vårens intåg! Klockan är bara 9 och det är bara -1 grad ute vilket innebär att det nog kommer att bli ganska varmt idag... vilket innebär att mycket av snön kommer töa =)
Det är löjligt vad glad man kan bli av att se en större yta asfalt, ren från snö... detta var vad jag såg igår när jag cyklade till skolan och jag fick cykla på ren asfalt i några få meter.... jag blev helt överlycklig!!!
Jag hoppas att våren är påväg även uppe i Karlstad när jag kommer....

Nu är det dags för käk innan jag ska hämta "varulven" och gå en morgonpromenix under denna klarblåa himmel med strålande solsken, innan det är dags att låsa in sig för att plugga!

Man lever bara en gång så se till att ta vara på dagar som dessa...speciellt om man är ledig... Linda!


2006-03-07
19:03:58

Längtar sååå! //L
Längtar sååå! //LJag längtar jättemycket efter sommaren! Efter att ha spenderat en stund med skön musik slog det mig nyss, hur mycket jag lääängtar tills värmen kommer.

Jag längtar till den där känslan när man precis fått pengar, man köper sig något snyggt, och drar ut och ger gärnet!
Som i somras när jag och Sandra bestämde oss för att besöka hamnfestivalen (som är i Karlstad varje år).
Det var en 70-tals band som spelade, jag och Sandra älskar 70-tals musik. Det regnade och var jävligt men jag tror inte vi har haft så roligt som vi hade hon och jag. (Sandras pojkvän Tobbe och en vän Jonas satt och tittade på oss som om vi vore idioter... men det var det värt!)
Vi är sådana personer att vi behöver inte gå in till det senaste "innestället" och ha 40000 pers runt oss för att ha kul, vi kan ha kul själva men vi behöver en stöttepelare, en som är lung och tar oss ner på jorden när vi börjar skena iväg, Tobias är en sådan stöttepelare. Vad skulle vi göra utan dig!? :D

Dit längtar jag igen! Jag vill känna den där friheten igen, den som sommaren får en att känna.
Jag vill ut ur vinterns mörka natt och in i ljuset! Gör mig solbränd!

Kom över ett bra fakta som förklarar en del!
Uttråkad...//L
Fakta om kärlek:

Ett rumsrent utryck som främst används av självbedragare som befinner sig i ett förevigat och högst köttsligt kåthetstillstånd till en och samma individ under en längre period.
- Nemo (Tuppjuck.com)





All you need is love
//Linda the Queen

2006-03-07
18:07:49

Mos i huvudet! /S
Har precis kommit hem, jäktade hem från skolan på cykeln för att få tvätta först i kollektivet... vill ju inte behöva vara den som springer upp och ner till tvättstugan ikväll! Som tur var så skyndade jag mig inte i onödan, combon S satt o käkade mat när jag kom hem så jag rusade ner med min tvätt innan hon hann protestera...elakt.. jag vet!

Idag har det för övrigt varit en ganska lugn dag... har suttit på föreläsning i 4 timmar!!!!!!!!!!!!!! Hemskt.... hur kan man man lägga två föreläsningar direkt efter varandra..?? Jag lyckades i alla fall hållla mig vaken under dessa 4 timmar til skillnad från vissa andra...!

Om man bara fått komma hem och lägga sig på sängen och sova ett par timmar hade det varit underbart... men men... vissa av oss har ju inte klarat sina tentor och måste därför plugga till omtentor... ojoj... nu kände jag mig verkligen som en nolla, men tyvärr är det ju sant att jag inte klarade tentan =(
Känner mig dock ganska positiv...  det känns som att jag kanske kan klara tentan den här gången, och klarar jag den ska jag ta tag i alla mina kompletteringsuppgifter och i tid tills dess att nästa kurs börjar om ca 3 veckor så hoppas jag på att vara färdig med alla gamla saker så man slipper plugga som en idiot...

Nu när våren börjar närma sig börjar känna av min lilla "vårsjuka", den brukar komma i samband med mina vårkänslor.... jag vill shoppa!!! Erkänner att jag ibland kan bete mig lite som en shoppaholic men nu för tiden har man inte råd med det... Tror att det är därför jag känner mig lite lätt deprimerad, kan också bero på att jag saknar min kära pojkvän!
Inte blir det bättre av att combon S som har fullt lån kommer inhoppandes och visar upp sin nya foundation hon köpt, Helena Rubenstein 400kronor + att hon köpt en present till hennes vän, en body butter för 155kronor, av den enkla anledningen att hon är en "god människa".... Den som hade pengar....
Det är vid sådana här kritiska stunder som jag seriöst börjar fundera på att ta lån, hatar att ALLTID vara pank, som sagt speciellt när min ena combo lever loppan med sina pengar!

Men  men... vi nämar oss våren och man ska vara glad och inte avundas andras lycka... Men S, jag väntar på när min present kommer för att JAG är en sån underbar combo!

På torsdag kommer jag hem till kära Karlstad...! See U then Linda... och förmodligen dig också, X-tra mami...!

Kram

2006-03-07
14:08:33

Stina.... ??? //L
Stina.... ??? //L

2006-03-07
13:30:19

Ledig!!!! //L
Ledig!!!!  //LIdag skiiiiiner solen!!
Men tyvärr, snön stannar kvar.
Jag vill ha vår nu!
Längtar efter att få sätta på mig den tunna jackan och ett par lätta skor.

Igår hade jag föreläsning hela dagen, men som tur var fick vi sluta tidigare! Jag fick även reda på att vi inte hade några lektioner tisdag och onsdag så jag är ledig. Det är sååå skönt att få reda på att man är ledig när man inte förväntar sig det.


Cero är här idag och imorgon, nu när jag ändå är ledig. Jag kände för lite sällskap...

Jag är även ledig på fredag vilket gör att min vecka är jätteskön! Hehe!!

Idag ringde även Jasons mor och talade om att hon beställt mina/våra nya soffor, och de beräknas komma komma om två veckor! Så nu är det inte långt kvar, lääängtar tills jag får ett "riktigt" vardagsrum.

Hoppas tentan går bra för dig Sandra, vi håller nog alla tummarna :P

Var den högsta tanken om dig själv!
 /// Linda


2006-03-06
23:02:03

Rapport i tentaplugget! /S
Jag kan meddela alla ointresserade människor om att mitt tentapluggande har gått hyfsat bra idag! Har tagit mig igenom en av tre böcker, vilket innebär att det finns en möjlighet att jag faktiskt kommer att klara tentan den här gången!
Imorn kväll har vi tvättstuga och jag funderar på att köra på min combo S:s stil att plugga i tvättstugan... jag menar där finns det verkligen INGET annat intressant att göra förutom att stirra in i tvättmaskinerna, vilket i och för sig kan vara en ganska spännande upplevelse....

Kan också meddela att det ryktas om att det sprungit runt folk och kollat så man betalat sin TV-licens i Ryd, vilket bara är 3km härifrån så ska man hälsa på vårt kollektiv gäller det att förvarna oss per telefon först för nu är vi nämligen isolerade tills vi är säkra på att de onda gubbarna försvunnit :P
En liten fågel kvittrade i mitt öra att det tydligen rådde lite panik bland vissa studenter i Ryd, men här är vi coollugna... det gäller ju bara att vara förberedd... eller??!

Ja mina vänner... hoppas att intresseklubben antecknat klart för nu är det dags för mig att nanna... resten av kollektivet har ju lagt sig så ju sitter jag här ensam i mörkret....


God natt!

2006-03-06
15:57:54

Stackars Frodo... /S
Måste få försvara Frodo (vovven jag e är dagmatte åt) lite efter Lindas lilla inlägg om honom.
Okej att han kanske är en lite konstig vovve men han är ganska gosig för det mesta! Den dagen han var här, när Linda var här så erkänner jag att han inte var särskilt mysig, han morrade åt oss flera gånger helt utan anledning men det är faktiskt första gången jag sett honom så... Vad kan det bero på, Linda?
Här är en lite mer korrekt beskrivning av Frodo;

1. Han ser lite konstig ut då han är lite... kutryggig, men han ser INTE ut som en varulv!
2. Visst han morrade mycket i fredags, men det var första gången jag sett honom så, kanske berodde på att han kände lukten av Stina eller något?!
3. Han sysselsättning när han är här om dagarna är att bevaka folk ute från balkongen,sova i hallen, eller sitta och luta sig mot väggen och filosofera lite. Flera gånger om dagen vill han gärna störa mig också genom att lägga sitt bamsehuvudet i knät på mig när jag försöker skriva.

Så nu ska vi inte ägna oss åt att säga elaka saker om oskyldiga små djur, för Linda,  du vill väl inte att jag ska sitta och räkna upp katten Stinas alla egenskaper :P

Pratade med Frodos "mamma" och "pappa" när jag lämnade honom och tydligen brukar han morra även åt dem ibland men att han aldrig var aggressiv så om han morrar ska man bara låta han vara ifred en stund. Kan också meddela att han varit snäll som en teddybjörn idag!

Nu ska jag återgå till mitt tentapluggande!

Vi ses på torsdag tjejen!
Kram

2006-03-05
23:46:23

Tips! //L
Tips! //L

När jag var hos Sandra i helgen spelade vi Super Mario Bros 3, som hennes snälla pojkvän hade fixat.
Nu måste jag givetvis tipsa er andra denna härliga nostalgikick!

Sidan; http://www.theoldcomputer.com/Libarary's/Emulation/NES/ROMs/NES_roms_summary.htm

Men glöm inte att ladda hem Nesticle (Gå in på Get emulator i vänstra hörnet)

Pusspuss

2006-03-05
23:38:17

Varulven! /L
Varulven! /L

Detta är alltså varulvshunden Frodo, som Sandra sitter hundvakt åt.
Han hade en förmåga att bara morra åt allt möjligt (åt oss) och såg lite halvt hotfull ut... härligt!
Varulvs-grejen kanske inte syns så bra på bilden men när han går så tänker jag direkt på Michael Jackson i "Thriller"...


2006-03-05
23:28:23

Bästa vänner!!! //L
Bästa vänner!!! //L

Hej allihop!
Nu är jag hemma igen...
Resa hem gick....hm...bra... första delen gick alldeles utmärkt! Men när jag kom till Örebro så fick jag vänta ett tag på den andra bussen. Det var iskallt så jag beslöt mig för att gå in och vänta, min buss skulle avgå 14.50, klockan 14.45 insåg jag att den vita bussen längst bort (som står där min buss ska stå) förmodligen är min buss. Bara det att det inte stod Swebusexpress på den eller 845 som var mitt nummer, så det var ju inte lätt att gissa! Hursomhelst hann jag med, bussen var fuuull och framför mig hamnade givetvis 3 fjortisar, varav den ena satt på andra sidan gången, men de hade förmodligen aldrig åkt buss förut. Det slängdes skor och flaskor längs gången och det var ett evigt fnittrande... tänk att man själv varit sån en gång i tiden! (Antar jag...)

Väl hemma stod min kära moder inne på busstationen med bilen (nej, vi civila får inte stå där!). Menmen jag slapp gå långt :)
Jag kom hem till en sviiiiinstiiiia, tyvärr kan jag inte klaga heller för min älskade sambo hade förvarnat mig! Han kompencerade med mat ;)
Uttråkad och understimulerad som jag var beslöt jag mig för att gå till moder och ha en härlig tvkväll.
Jag plingade på och där stod min lillebror med sin nya flickvän, hand i hand.... sockersött... jag störde mor som precis skulle bada, detta fick jag höra om och om igen, tills hon slutligen slängde ut mig efter ungefär 10 minuter! Så mycket för den tvkvällen! Ja, mamma, jag hoppas du får dåligt samvete...
Nu kan hon ialla fall inte klaga på att jag aldrig kommer!
Min kväll har varit så tråkig att jag faktiskt städade toaletten.

Senare inatt är det Oscarsgalan! Men eftersom jag är en hårt studerande universitetsstudent måste jag få den sömn jag kan så jag får väl spela in det hela. Det är ju så kul att se alla klänningar och glitter och glamour!! :)

Helgen har varit jättebra, eller hur Sandra?!
Skönt att bara ta det lungt och jag är riktigt stolt över hur vi kunde snåla så bra :D
Visst vi unnade oss Kinamat, men va fasiken, nåt måste man ju unna sig...

Nej nu ska jag sova, ha det bra alla!

Puss och kram
Linda Pumba

2006-03-05
16:06:38

Fy för kaffe! /S
Mitt tentapluggande går inte särskilt bra!!! Har nu hällt i mig en kopp kaffe i hopp om att bli lite piggare och få lite framgångar i pluggandet men jag måste bara säga FY FAN VAD KAFFE SMAKAR ILLA! Jag vet inte om det berodde på att mitt pulverkaffe var gammalt men jag känner att jag aldrig någonsin kommer lära mig att tycka om kaffe!

Tacka vet jag te och O´boy!

2006-03-05
12:41:33

Och allt återgår till det vanliga... /S
Ja nu har hon åkt... Linda alltså. Hon åkte idag på förmiddagen så nu är allt tillbaka som vanligt. Har varit jättekul att ha henne här så att hon äntligen får se vad det är för "värld" jag lever i.
Även om det var kul att ha henne här så måste jag tyvärr Linda säga att det kändes ganska bra när du åkte! Inte för att du varit jobbig på något vis men jag har inte kunnat slappna av helt under helgen då jag känt mig stressad över min himla omtenta som jag inte börjat plugga på än!
Så nu när hon åkt kan jag äntligen ta tag i den!

Men kul var det att ha henne här, så jag hoppas det inte dröjer alltför länge innan hon kommer tillbaka!

2006-03-04
21:53:19

Helgen med Linda! /S
Ja den här helgen är Linda här om ni missat det! Då vi båda är nästintill panka så har vi inte gjort något. Igår tog vi en tripp till IKEA... älskar att gå runt bland alla möbler och de iordninggjorda rummen och drömma om hur man kan ha det den dagen man kanske bor i hus eller ialla fall är färdigutbildad och man har ett jobb så man kan köpa lite nytt.
Våra inköp var inte mycket, det enda jag köpte var ett skohorn för 10kr, och Linda köpte lite vykort och några krokar.
Väl hemma igen bakade vi pizza... den hade blivit supergod om vi inte hade bränt den! Musikalen Chicago visades på TV så det blev en skön och framförallt billig hemmakväll.
Idag tog vi en promenda genom universitetsområdet och till Gamla Linköping, sedan for vi in till stan.
Då vi båda som sagt var nästintill panka så hade vi inte tänkt göra några direkta inköp. Det enda jag skulle ha var en bok till min kurs, men givetvis så var den slut överallt! Så mitt enda inköp var en bakplåtsduk... blir lite expriment, är en duk som man ska ha istället för bakplåtspapper...den kunde användas upp till 1000ggr vilket i stort sett betyder en hel livstid för mig!!!

Eftersom Linda ska åka hem imorn och vi inte har gjort något särskilt så lyxade vi i alla fall till det lite grann och gick och åt lunchbuffé på en kinarestaurang... jättegott! Tyvärr åt vi så mycket vi orkade och lite till för att verkligen tjäna in våra 100kr.

Nu ligger vi här... jag vid datorn och Linda ser på filmen Timmarna.
Imorgon förmiddag så är det dags för henne att lämna stan och då är det dags för mig att sätta igång med mitt tentaplugg på allvar! Jag har fyra dagar på mig att plugga in tentan så jag hoppas att jag ska klara det, vore grymt pinsamt att behöva göra samma tenta en tredje gång + att jag redan har fukkt upp med den andra kursen!

På måndag är det dags för mig att ha Frodo igen... undrar hur det ska gå? Igår när jag hade honom här så morrade han åt både mig och Linda helt utan anledning, och jag hade svårt att läsa av honom och veta om han var arg och hotfull eller om han bara morrade utan anledning. Men det återstår väl att se... får se vad hans ägare säger imorgon eftermiddag om jag träffar dem....

På torsdag efter tentan är det äntligen dags att åka hem till Karlstad! Känns som om det var en evighets sedan som jag var hemma senast. Det värsta med att åka hem är att man vill göra så mycket på så kort tid, man vill träffa så många! Speciellt denna helgen eftersom det var så länge sedan jag var hemma och eftersom jag har så mycket på den här kursen vet jag inte när jag kommer ha tid att åka hem igen, eller när jag kommer träffa Tobias igen!

Nu ska jag återgå till filmen...



2006-03-03
13:01:43

Jag har mött en varulv //L
Ja, klockan är nu snart ett. Jag och Sandra sitter i hennes rum i Linköping och ser på YaYa flickornas gudomliga hemligheter, guuud vad tjejigt :)
Frodo (Hunden Sandra är dagmatte åt) ligger utanför... han slickar så j*vla mycket...
När jag såg honom idag (för första gången) uppmärksammade jag att han ser ut som en varulv i kroppen. Han påminner om odjuret i Disneyfilmen "Skönheten och odjuret", och när vi var ute och gick med honom drog han hela tiden så Sandras armar såg ut att tänjas ut några meter.

Så... nu sitter/ligger vi här... i ett alldeles lagom instängt rum...
Sen blir det Ikea, ska blir kul o se lite...
Tidigare idag kläckte Sandra den smarta idén;

- Ska vi är Chili Con Carne sen?
Hon tittar på mig, och säger;
- Eller nej förresten det är nog inte värt det.

Det har nu gått två dagar sedan krocken och min nacke gör fortfarande skit ont... jag hoppas det går över en del till på måndag så jag inte behöver ha så ont under skoldagen...men men... typiskt min tur att råka ut för sånt här...

Nej, nu ska jag lägga mig ner en stund...

Puss och kram på er alla (Saknar dig Jason och krama Stina ifrån mig)
Linda Pumba



2006-03-02
20:59:20

Nu är hon här...! /L+S
Haha hihi... Idag kom Linda hit till Linköping! Mötte henne i stan där hon stod stelfrusen eftersom hennes buss var för tidig och min var försenad! Då hon precis varit med i en bussolycka så tyckte hon väldigt synd om sig själv... och visst det är väl lite synd om henne!
VI tog bussen hem och jag fick på resan veta alla detaljer om bussolyckan... en del personers aromer var väldigt kul och skrattretande att höra om! Nämner dock inga namn...
Väl hemma var det dags för käk, jag fixade iordning våffelsmet under tiden som Linda klagade  på mitt sätt att göra den, hon klagade t.o.m. på att jag vispade medsols istället för motsols... så som HON brukar vispa... men TYVÄRR då hon sträckt sig i nacken efter den traumatiska olyckan kunde ju inte HON hjälpa till att vispa den på rätt sätt!

Under måltiden avslöjar hon att hon faktiskt inte tål våfflor så bra...Ni som känner Linda vet säkert hur detta kan sluta... man vill iaf inte som jag kommer tvingas att göra, sova i samma rum som henne!!! Men då var det ju redan försent då hon redan ätit flera våfflor...! Till min stora förskräckelse... var det tyvärr bara att inse... det var kört!
 
Nu ligger vi båda i min säng framför TVn fulla av grädde och våfflor... och för min del är det bara att invänta det som komma skall....!

Oh                         My                           God!!!!

2006-03-02
09:19:17

13 skadade i bussolycka
Ja, för en gångs skull är Jag med på nyheterna men det är var ju inte tack vare en rolig grej.

Jag var på väg hem vid 5 tiden efter en lååång och jobbig dag i skolan.
Chaffören stannade till lite för att plocka upp några ungdomar men de skakade på huvudet och han gasade vidare. Då ropade en passagerare att han faktiskt skulle av där och chaffören stannade.
DÅ kraschade en stor buss in i oss där bak (som tur var, inte speciellt fort) men det räckte för att glasrutan gick i sönder och folk flög.
Jag satt nästan längst bak, jag slungades först framöt men han ta emot mig (JAG har reflexer!!! :D)
men när jag slungades tillbaka slog jag i baknacken i sätet, och det kändes!!
Jag vände mig om och såg hur den andra bussen var krossad där fram och liksom kanade snett tillbaka upp på trottoaren (flera meter). Då förstod jag vad som hänt.

Ingen skadades allvarligt, och chaffören gick runt och frågade hur alla mådde.
Vi fick skriva upp oss för försäkringarnas skull. Jag och mor och dottern som satt längst bak gick ut ur bussen (även några andra), så då såg jag att det var många som höll sig för nacken.
Personal ifrån Karlstadbuss bar snabbt på plats för och se om alla, sedan kom brandkåren.
Nu började jag fundera på vad all uppståndelse var om? :) Jag tyckte inte detta var så farligt och jag och flickan och mamma tänkte gå hem. Men lat som jag är och när jag såg brandkåren ringde jag mamma och bad henne komma och hämte mig (jag kan tala om att jag var rätt så chockad). Brandmännen visade mig och tre till in i en liten buss (för att värma oss). Då kom polis och frågade hur allt var och bad om en redogörelse. Sedan kom ambulansmän och satte på stödkrage (som är såååå obehaglig) Mamma kom givetvis då när jag satt i bussen med stödkrage och fullt med folk runt omkring, det måste sett hemskt ut.

De körde oss till sjukhuset och jag tänkte;
- Great nu måste jag vänta här ENSAM i evigheter...
men då körde de in i ett garage och öppnade dörrarna och där stod nog all personal som fanns i hela sjukhuset. De förde in oss i ett rum där jag blev undersökt för o se om jag var förlamad och grejer.
Jag kände mig rätt dum faktiskt när jag låg där.
Men eftersom jag hade ont i nacken var jag tvungen att röntga mig för säkerhets skull. Så då var det bara att vänta. Jag bad hela tiden om att de skulle hämta mamma men eftersom det var typ 13 skadade så var det väl stressigt.... så jag ringde!
De hade placerat henne och min bror (som var med mamma till olycksplatsen) i ett annat rum så hon skulle leta sig till mig.
Då till min glädje dök hon och Joakim upp och min sambo Jason!! Jag blev så chockad över att han var där så jag kläckte ur mig:
- Vad gör DU här??
Hela rummet tittade konstigt på mig, men jag förväntade mig inte det. Glad blev jag i alla fall.

Sedan röntga de mig.

Jag fick återgå till rummet där min familj satt och vänta.... och vänta.... och vänta...
Jag tjatade om en värktablett och det tog omkring 2 timmar innan jag fick den.
Läkaren kom och sa att allt såg bra ut men att jag har sträckt nacken.
Och att jag inte skulle utföra några fysiska aktiviteter (ååhh, vad bra tänkte jag då :) låter som nått för mig)
inte se på tv och läsa för mycket... mindre kul! Men jag kan resa idag sa han i alla fall och det är ju huvudsaken!

Idag har jag ont i nacken, känns om om någon har slagit mig :) men annars mår jag bra.
Jag måste packa och så nu för det hann jag inte igår!

Puss och kram
Linda Pumba

2006-03-01
19:06:19

Så typiskt dig! /S
För de som inte känner Linda kan jag tala om att det alltid händer en massa ovanliga saker för henne, för det mesta brukar det handla om knepigt folk.... men idag tog hon priset!
Nu på eftermiddagen fick jag ett sms från hennes mamma där det stod att Linda varit med i en bussolycka med stadsbussarna, och nu var på akuten med en ond nacke! Linda.... allt händer dig, och för det mesta med riktigt dålig tajming! Hoppas att den onda nacken blir Ok under dagen så hon kan komma på besök i helgen ändå...

PUSS PÅ DIG GUMMAN!