Hakuna Matata

2010-06-16
20:42:04

Onsdag /S
Hej mina vänner!
Idag har vi haft en solig och härlig dag återigen, det känns som att det var länge sedan senast. Jag börjar känna av en viss stress/ panik över att sommaren inte har anlänt ännu och jag närmar mig min semester(v.27)... fy fasen alltså om vi inte har fått riktig sommarvärme tills dess!!!!

I övrigt så går dagarna just nu framåt med snigelfart och jag måste kämpa en hel del för att finna en uns av motivation till mitt jobb för tillfället. SKönt (?) nog så är jag inte ensam om den känslan, det är flera av oss som känner sig riktigt slitna efter det här året och det har sina naturliga orsaker. Nu hoppas vi alla på att vi ska få några härliga semesterveckor så att man komma tillbaka utvilad och laddad inför nästkommande termin.

I övrigt händer inte särskilt mycket. Jag har gjort ett nytt försök till att komma igång med joggingen genom att springa innan jobbet en gång i veckan och minst en gång efter jobbet varje vecka, men jag är bara inne på v.3 så jag känner väl inte att jag direkt har gjort det till någon vana ännu eller hunnit förbättra min kondition något nämnvärt, men det är ju åtminstone ett steg i rätt riktning.

Pepsi mår fint, han fick åka och hälsa på veterinären i måndags då det återigen var dags för vaccinationsspruta. Jag och T fick känna oss lite stolta då veterinären berömde oss för att han var i så fin kondition, tydligen har cockern en förmåga att bli som stoppade korvar men vår Pepsi var tydligen helt perfekt när det kom till kroppsformen och sådant är självklart alltid kul att höra då man får känna sig som en duktig matte. Tyvärr upptäckte hon också att det rann lite ur ena ögat och färgen på "kladdet" indikerade på att det eventuellt kunde handla om bakterier så nu har vi fått order om att tvätta ögat dagligen och återkomma om det inte slutat om en vecka, så nu håller vi tummarna för att det slutar då jag inte har lust att spendera nästkommande semesterlön på veterinärkostnader!

För att gå vidare till sambon så jobbar han och sliter på sitt sommarjobb som han hittills tycker är jätteroligt, det känns väl bra att för första gången verkligen få jobba med det man utbildat sig för + att den här anställningen ser bra ut på hans CV då det är ett stort företag han jobbar på. På tal om jobb så har det eventuellt dykt upp ett jobb i Karlstad till hösten, men det är egentligen bara löst prat hittills, men det känns skönt att tänka på att en flytt till Karlstad inte är helt kört... Själv har jag börjat överväga om jag ska börja söka tjänster för mig även innan T fått någon tjänst. Jag har börjat spana på platsbanken och börjat överväga att söka lärartjänster trots att jag hela tiden varit övertygad om att det är förskolan jag vill fortsätta jobba inom... men vi får väl se...Får ta mig en funderare över det hela innan jag börjar söka något.

Jag har som sagt börjat ladda för semesterveckorna och börjat fundera på vad jag vill göra och har väl insett att min ekonomi inte riktigt räcker till för alla idéer och planer... Det som jag vet att jag vill göra är att ta en sväng till grannlandet för att hälsa på käraste vännen, måste bara hitta passande datum och en hundvakt då jag nog tänker mig att jag åker buss eftersom jag åker själv. Andra tankar är att jag och T pratat om att ta en restresa på hans enda lediga vecka den här sommaren. Jag har börjat titta lite smått på resor och har väl insett att det ser ganska mörkt ut då det inte verkar finnas nästan några resor alls i juli, och de som finns är ju inte direkt billiga, så nu försöker jag komma på en reservplan. Tanken som finns just nu är en vandring i Glasskogen med vovve och sambo med 1-2 nätters övernattning, eller kanske hyra stuga några nätter på kusten? Jag vet inte, men något känner vi ju att vi vill göra tillsammans, jag tror att vi behöver det då det är så lätt att man börjar ta varandra för givet mitt i vardagen då dagarna bara flyter ihop... det är viktigt att ta några dagar och bara ägna åt varandra utan att tänka på tvätt, jobb, tv-tittande som distraherar, matlagning och disk and you name it.... Som sagt, lite tid att bara bry sig om varandra <3
Det jag vet säkert är väl att jag planerar att spendera i stort sett alla 4 veckor i Karlstad då T trots allt kommer att jobba hela tiden, och att sitta och häcka själv hela dagarna i Lkpg och bara vänta på att T ska komma hem lockar inte alls... förra sommaren var situationen den omvända och jag fick sitta och pendla till Karlstad på helgerna så det är väl inte mer än rätt att han nu får sitta och åka mot karlstad på helgerna.

Just det.... jag kom på en viktig sak som hänt sedan senast ju... jag är numera helt skuldfri! Jag fick skatteåterbäringen förra vecka och det första jag gjorde var att smälla in 8100kr på pappas konto, för det var precis den summan som återstod på mitt billån. Så nu är bilen min på riktigt och jag kan äntligen börja lägga de där 3500kr på annat varje månad i fortsättningen. Förvisso kommer de gå in på ett sparkonto men det känns ju roligare att spara pengarna och köpa saker då och då än att bara se dem försvinna...

Nu ska jag faktiskt gå och lägga mig... den senaste veckan har jag gått och lagt mig tiiiiidigt då jag nämligen hittat ett härligt kvällsnöje sedan jag började läsa om tredje boken i Twilightserien; Ljudet av ditt hjärta (Eclipse), jag kände att jag ville ha boken i färskt minne när jag går och ser filmen som snart har premiär!!!!!! Boken är fångar mig precis lika mycket nu som när jag läste den i vintras och jag längtar något så ofantligt efter att få se filmen!! (vägarna förbi Kd någon gång efter 30/6 Linda?!?!?!)

Ha det bra mina vänner!!!!!!

2010-06-06
21:52:23

Solig, härliga nationaldag! /S
Hej mina vänner!
Här sitter jag och skriver med lite söndagsångest, den här helgen gick nämligen alldeles för fort. I fredags var jag hem till en kollega på grillfest med våra övriga kollegor och hjälp så mycket jag skrattade under de timmarna, Vi hade det superhärligt med god mat och tända ljus på hennes mysiga altan. Vi lekte även en enkel men rolig lek som gjorde att man lärde känna alla lite bättre. Leken gick ut på att alla skulle skriva tre lappar med något påstående om sig själv, det kunde vara kort fakta eller en liten story om något man upplevt. Alla lappar lades sen i en skål och lästes upp en efter en och alla skulle gissa vem som skrivit lappen... Leken ledde som sagt till en hel del skratt och historier och berättelser, perfekt för att lära känna varandra lite bättre!

På lördagen vaknade jag upp med en fruktansvärd huvudvärk och var allmänt seg, kändes som en ordentlig bakfylla, problemet var bara att jag drack minimalt med alkohol under kvällen så det kunde knappast vara det som det berodde på. T var nästan lika seg som mig men vi släpade oss ner på stan där det visade sig vara någon marknad med internationell mat, jättemysigt! T kollade in alternativ till de fjällrävenbyxor som han fick av mig, och jag letade efter linnen... T hittade vad han sökte medan jag hittade noll linnen som lockade mig, däremot fick jag med mig ett par sköna och snygga capribyxor för bara 75kr så jag var riktigt nöjd.

Idag började jag dagen med att städa lite här hemma medan T korrekturläste sitt ex-arbete, därefter tog vi med filt och vovve ut på fotbollsplanen där vi lade oss för att pressa lite. Efter cirka 1,5 h hade både hund och T tröttnat och jag som inte ville ligga kvar ensam fick följa med dem in, men det var nog tur då jag numera har ett stort stoppljus på både mage och rygg :p
Under eftermiddagen har det promenerats och grillats, riktigt mysigt men kanske inte så mycket till firande så här på självaste nationaldagen, men det är väl som vanligt.

Imorgon väntar en ny arbetsvecka, känner inte alls för att jobba, särskilt inte med SMHI:s prognos för den kommande veckan som visade på sämre väder :/ Jag hoppas bara det är fint väder imorgon då jag och kollegan M hade tänkt ta med förskolans 6-åringar på picknick för att avsluta den gruppen för det här året...

Hoppas alla har haft en lika underbart solig helg som oss, kram på er!

2010-06-01
22:49:24

Youth in revolt /L
Var och såg "Youth in revolt" idag på bio. Jag är en av de biobesökare som alltid gör bort mig genom att skratta när ingen annan gör det. Det slutar med att J sitter och säger hyyyysssjjj till mig medan han döljer ansiktet med handen. Varå liksom? :P Jag hade skitkul.

Idag var jag och besökte min nya chef. Hör nya. Vi gick igenom mitt nya jobb. Jag ska jobba på en avdelning med 07-08 barn plus 2 assistenter. Kändes spännande! Chefen bad om ursäkt för att hon inte kommer ha tid att köpa mig en dator än. Ha! Bara tanken på en egen dator på jobbet gjorde mig överlycklig. Hoppas det är lika bra som det känns :) Vikariat fram till maj nästa år, underbart!

Nu ska jag slappa ordentligt. Imorgon är min sista arbetslösa dag!

Ps. Hör och häpna - lyckades snacka mig ur parkeringsböter idag. Det ni!