Hakuna Matata

2007-08-31
22:21:59

En killes berättelse /L

Jag har aldrig riktigt kommit underfund med varför mannens och  kvinnans sexualdrift skiljer sig så mycket. Jag har aldrig heller  förstått det där med Venus och Mars. Jag har aldrig kommit  underfund med varför männen tänker med huvudet och kvinnor med sina hjärtan, till exempel.

En kväll förra veckan gick min flickvän och jag till sängs.   Passionen börjar glöda i sovrummet, när hon till sist säger: 'Jag  känner inte för det, jag vill att du bara ska hålla om mig'. Jag  sade 'VA??!! Vad var det där?!'. Så säger hon dom orden alla  pojkvänner fasar att höra: 'Du är inte tillräckligt i kontakt med mina emotionella behov som kvinna, för att jag ska kunna tillfredsställa dina fysiska behov som man'. Hon besvarade min fråga med att säga, 'Kan du inte bara älska mig för den jag är  och inte vad jag gör för dig i sovrummet?'  När jag förstod att inget skulle hända den natten så somnade jag.

Nästa dag så tog jag ledigt från jobbet för att vara med henne. Vi gick ut och åt en fin lunch och gick och shoppade i ett stort, stort onämnt shoppingcenter. Jag gick med henne i affärerna när hon provade flera olika verkligt dyra klädesplagg. Hon kunde inte bestämma sig vilken hon skulle ta så jag sade åt henne att vi tar alla. Hon ville ha skor som komplement till hennes nya kläder. Så jag sa att vi får köpa ett par till varje ensemble. Vi gick sedan till juvelavdelningen där hon valde ut ett par diamantörhängen. Tillåt mig säga, hon var så upphetsad. Hon måste ha trott att jag var ett steg från mentalsjukhuset. Jag började tro att hon testade mig när hon frågade om hon kunde få ett tennisarmband, när hon inte ens kan spela tennis. Jag tror att hon trodde jag var knäpp när jag sa, 'Det går bra älskling'. Hon var nästan nära sexuell tillfredställelse av allt shoppande.

Med ett jättestort leende sade hon till sist, 'Jag tror att det är allt älskling, vi går och betalar'. Jag kunde knappt hålla mig när jag till sist sade: 'Nej älskling, Jag känner inte för det'.
Hennes ansikte blev helt vitt och hennes haka föll till marken med ett förvånat 'VA?' Jag sade sedan: 'Älskling! Jag vill bara att du håller sakerna en stund. Du har inte tillräcklig kontakt med mina finansiella behov som man, för att jag ska kunna tillfredställa dig som kvinna'. Sedan när hon såg ut som om hon skulle döda mig,  fortsatte jag: 'Varför kan du inte älska mig som den jag är  istället för dom saker jag köper åt dig?'
 Tydligen kommer jag inte att ha sex ikväll heller...


Från http://junitjej.blogg.se/

2007-08-31
22:17:34

Dagens fakta och gårdagens /L
Vi i Sverige återvinner 753 000 ton förpackningar varje år. Det är lika mycket som svenska folkets samlade kroppsvikt och gör oss till ett av de bästa återvinningsländerna i världen.




En grisorgasm vara i 30 minuter.




2007-08-31
22:11:49

Hata hata hata comhem /L
Fan för comhem!
Internet stänger av sig från och till, telefonen fungerar inte alls!
Vi har ringt flera gånger och de sa att vi förmodligen inte har betalat räkningen. Vi har mailat in kvittot från Swedbank och när vi ringde och bad killen att kolla upp så vägrade han lyssna och la på luren! Detta efter vi suttit (för tredje gången) i telefonkö ifrån mobilen!
De har lovat flera gånger att ringa upp men de gör inte det.
Fan för comhem ett jävla dret företag.
/Linda


2007-08-30
14:34:53

Party i helgen? /L
Idag stötte jag på gamla gymnasiepolaren H igen. Hon påminnde mig om sin fest på lördag och ville att jag skulle komma.. Jag funderar skarpt på att gå, inte för att jag känner någon men jag minns inte sist jag var ut. Det närmsta till fest och så långt jag minns är nyår och den gills inte tycker jag. Min sambo fixade ialla fall fribiljetter åt mig på Nöjes så de gäller bara att fixa nått att dricka och ta med... men vad...? Jag är ju en aning känslig så det får väl bli cider... =)) Klarar mig väl på 2 stycken... haha. Synd att du inte kommer denna helg då Sandra, så du kunde följa med mig eftersom vi har inte gjort ett piss i sommar... jag som har fribiljett också =D Måste du bo så förbannat långt bort!!!

Puss och kram Linda

2007-08-30
14:20:16

Eller...? /S
Nu är jag tjatig... men jag har sån beslutsångest! Å ena sidan så vill jag ju spara ut håret...

...men å andra sidan så är det jäkligt snyggt med en längre page o snedlugg...



....visst är det?!!



Lovar... det var det absolut sista inlägget om mitt jäkla hår. Får väl helt enkelt överraska er med mitt beslut!

PS. http://www.beautyriot.com/ hyfsat bra sida för att spana in frisyrer. DS.

2007-08-30
12:10:39

Ingen page än. /S
Nu har jag funderat en hel del på det där med ny frisyr och jag har bestämt mig för att vänta med att klippa page pga...

1. Mitt hår är för en gångs skull fräscht trots att det börjar bli lite längre -lika bra att utnyttja det
2. Snart är det mössäsong= platt hår och jag tycker nog att pagefrisyrer ska ha lite volym
3. Är så pass pessimistisk så jag tror att mitt fräscha hår kommer bli risigt som vanligt inom en snar framtid och DÅ kan jag klippa håret i page.

Det jag funderar på nu är...

...låta luggen växa...
....klippa mer lugg...
....klippa en liten snedlugg som vanligt?

Idag har det varit en kille här och kollat på lägenheten, han verkade intresserad av den, men det lär nog ringa fler som vill titta. Hoppas bara på att den som får lägenheten också vill köpa mina grejer och kanske även flytta in tidigare, dvs om vi får flytta in tidigare i vår lägenhet...

Idag är Candy här igen, trevligt med sällskap, och han verkar faktiskt lite mer avslappnad än sist. Just nu ligger han och sover under skrivbordet vid mina fötter och snarkar lite lätt *fniss*.

Kan även tala om att jag nog kommer hem trots allt innan vi flyttar. Tobias har i stort sett bestämt sig för det och jag vet hur gärna jag kommer vilja åka hem om han åker. Siktet är då inställt för torsdag kväll den 13/9. Men som sagt så är inget spikat ännu...

2007-08-29
23:02:22

Äntligen! /L
Idag invigde jag Karlstads Ikea!
Glädjen och förväntningarna var stora kan jag tala om.
Vi (mami, mormor och jag) åkte dit vid 14.45 och förväntade oss mycket galna tanter, barnvagnar och bilförare men det var helt lungt. Visst det var folk men vi fick en parkering nära utgången på en gång och kunde gå i stillan ro så vi kom mitt i glipan mellan lunchbesökarna och sluta-jobbet-folket. Hur skönt som helst.
Jag har fyndat i massor!

Min shoppinglista slutresultatet:
24 doftljus, dörrmatta, liten köksmatta (trasmatta), stänkskydd, 6 djupa skålar, 6 mattallrikar, 6 assietter (hel servis i svart), ett skrivbord (vitt, 160 cm), bambu jalusie, toalettborste och tofflor - priset på allt detta var ofattbara 329 kronor! Jag fick fyndade ett stort skrivbord (precis det jag sett på som skulle kosta totalt 349 + 25 kronor/ben) för endast 129 kronor!!! Kunde inte vara mer nöjd alltså! Dessutom var det de dyra benen på det så om längden på skivan inte var bra så hade jag ändå tjänat på detta!
Dessutom fick jag ju en hel servis för ingenting, skålarna och assietterna kostade 4 kronor styck medan mattallrikarna kostade 5 kronor. Allt i fyndhörnan - min nya favoritplats =)
Jag är superduper nöjd med mina köp. Härligt!

Imorgon är det skola igen, heldag... men på fredag har jag bara en föreläsning vilket är skönt. Så jag slutar relativt tidigt.

Sov gott!
Puss och kram
Linda


2007-08-29
18:05:14

Candy-pics! /S
Tänkte att det kanske var passande att lägga in en bild på Candy nu när jag bestämt mig för att skippa idéerna om att ersätta honom med en fralla.

Så här kommer en bild på honom på hans favvoställe...under skrivbordet tryckt mot en sida... Så här sov han hela dagen! Märkte verkligen knappt att han var där.

Candy på sin favvoplats


Och sen en liten närbild.... som sagt så sov han hela tiden så roligare bilder än så här har jag inte än...

Candy

PS. Just nu lutar jag åt en Richie-page gällande ny frisyr... behöver råd... vad säger ni? Ds.

2007-08-29
16:10:20

Ny frilla? /S
Hade tänkt göra ett litet besök hos frisören inom en snar framtid. Har inte klippt mig på hela sommaren och jag vill gärna klippa mig innan mitt håret är superrisigt med supermånga kluvna toppar. Än så länge så är håret ändå hyfsat fräscht.

Som vanligt när man ska till frisören och ska betala flera hundra så vill man ju göra något mer drastiskt än att bara klippa topparna. Vet bara inte vad...
Jag gillar Ashlee Simpsons frilla på den här bilden men
hon  har ju en helt annan ansiktsform jämfört med mig
+ att jag har lite mer fall på mitt hår - i alla fall ibland.
Sen känns det lite skrämmande att klippa så tjock lugg, det har jag aldrig haft tidigare... Jag menar hennes lugg börjar i stort sett mitt på huvudet!

Sen kan jag bli lite halvsugen på att kapa håret uppe vid axlarna och klippa en snedlugg så som Nicole Richie har på den här bilden. Men återigen så har jag inte alls lika hår eller ansiktsform så på mig kanske det skulle se skitskumt ut. Har dock en kompis som klippte en liknande frisyr för något år sedan och på henne var det jättefint, men hon har mycket mer fall på sitt hår...

Hm... aldrig lätt det här med hår... får väl fundera ett tag till. Men är det någon som har några förslag så är de mycket välkomna. Man kan ju alltid fråga frisören men de kommer alltid med samma förslag att jag ska klippa upp det jättemycket så det är ingen direkt ny och rolig idé + att mitt hår lockar sig supermycket förutom underhåret som alltid ligger spikrakt så den frisyren är inte heller jättelyckad... men som sagt - alla förslag är välkomna!



2007-08-29
14:57:09

Jag vill, jag vill!! /S
Lönen har kommit och även CSN-bidraget och med ett fyllt bankkonto så börjar det klia i shoppingnerverna. Egentligen är det nog berättigat då jag faktiskt borde köpa nya skor! Mina nuvarande är egentligen inte mer än ett år gamla men de är vita, och trots att jag verkligen försökt varit noga med att smörja dem och spraya dem och allt vad man nu ska göra så har de inte hjälpt då det är massor av sprickor i skinnet = they are not looking good!

Så nu har jag istället ställt in siktet på ett par svarta skor. Har fortfarande inte hittat några men jag har ialla fall bestämt mig för att de nya skorna INTE ska vara vita. Jag är dock lite löjligt förtjust i modellen på de skor jag har och hittade en liknande modell i svart på team sportias hemsida för 899kr. Vilket kanske är lite i det dyraste laget... men men. Har tänkt dra med mig Tobias till stan helgen för att genomsöka alla skoaffärer efter just MINA skor.

Jag är även lite sugen på att införskaffa ett par nya jeans. Snälla mamma köpte mig ett par innan jag åkte tillbaka hit till Linköping och det var de jeansen som skapade en längtan efter fler jeans. Allra mest för att de är så himla sköna, känns som att ha på sig ett par mjukisar :)

Men men som sagt, vi får väl se!

Igår fick jag ÄNTLIGEN alla mina kursböcker och jag har varit duktig och plastat in alla. Tyvärr har jag ännu inte orkat lägga ner samma energi på att faktiskt läsa dem också men imorgon SKA jag göra det. Imorgon kommer Candy igen också. Jag hoppas att det ska gå lite bättre då så att hans beteende i tisdags förmiddag bara beror på hans osäkerhet.

Jag har lite beslutångest då jag inte vet om jag ska åka hem innan jag flyttar än eller inte. På ett sätt vill jag ju hem, framför allt för att träffa lilla Leyah som växer så det knakar, men självklart för att träffa alla andra också. Det som gör att jag tvekar är att jag ofta har ett behov av att åka hem för att som sat träffa folk hemifrån men det får jag ju ändå göra i samband med flytten, så kanske borde jag spara de pengarna ändå, och åka hem efter tentan i slutet på oktober.  Ja ja, får väl fundera ett tag till, måste ju dock bestämma mig i tid så jag kan förvarna Candys ägare.

Jag hade föreläsning idag. Fick då veta att flera av de jag hänger med i min grupp läser en eller två kurser utöver den här specialiseringen som de sökt fristående. Någon läste konflikthantering och någon utomhuspedagogik. Får världens ångest - kanske borde man själv också ha läst några extra kurser som man kan visa upp vid jobbansökningar, eller bara för att förbereda mig ÄNNU mer för det verkliga livet. Förstår dock inte riktigt hur de orkar med att läsa mer än specialiseringen - visst har vi lite schemalagd tid, men att frivilligt fylla upp den med mer plugg är nog lite mer ambitiöst än vad jag egentligen är...

Nu ska jag kika lite på reprisen av Related... Hej hej...!


2007-08-29
14:00:53

Sagt av modeller /L

Apropå självkännedom

"Varthän jag gick, följde min urringning mig. Men jag lärde mig att jag inte är min urringning."
Carole Mallory

Apropå fattigdom

"Alla borde ha råd att plastikoperera sig."
Beverly Johnson

Apropå karriärval

"Min pojkvän anser att jag har förlorat min rätta kall att bli bibliotikarie."
Paulina Porizkova

Apropå prioriteter

"Jag tränar hellre än läser en tidning."
Kim Alexis

Apropå världspolitiken

"Mick Jagger och jag gillade varandra mycket. Vi pratade hela natten. Vi hade samma åsikter om kärnvapennedrustningen."
Jerry Hall

Apropå inre styrka

"Jag älskar det självförtroende som makeup ger mig."
Tyra Banks

Apropå döden

"Richard tycker inte om att jag dödar insekter, men ibland kan jag inte rå för det."
Cindy Crawford

Apropå resor

"Jag har inte sett Eiffeltornet, Notre Dame, Louvren. Jag har inte sett någonting, men jag bryr mig inte ändå."
Tyra Banks

Apropå aha-upplevelser

"Jag fick just reda på att jag är en tum längre än vad jag trodde."
Christie Brinkley

Apropå ärftlighet

"Min mans utseende är OK. När jag hade värkar sa jag till honom: Tänk ifall hon är ful? Du är ju ful."
Beverly Johnson

Apropå baskunskap

"Det är väldigt viktigt att ha rätt kläder när du ska träna. Om du tar på dig en gammal T-shirt eller en joggingdräkt är det inte inspirerande för dig att träna."
Cheryl Tiegs

Apropå möten

"Jag tror de flesta är nyfikna på hur det skulle vara att möta sig själv ? det är kusligt."
Christy Turlington

Apropå paradoxer

"Ibland känner jag mig ensam, men det är skönt att vara för sig själv."
Tatjana Patitz

Apropå speglar och vad de visar

"Jag har tittat i speglar varenda dag i 20 år. Det är samma ansikte."
Claudia Schiffer

Apropå instinkt

"Om jag gör en film och blir hungrig ber jag om en paus och äter lite kakor."
Carol Alt

Apropå kastväsendet

"Vi är inte prins Charles eller prinsessan Diana. Vi tänker inte på oss själva som kungligheter. Vi råkar faktiskt vara arbetande personer."
Christie Brinkley

Apropå arbetsfaror

"Jag provade 250 baddräkter på en eftermiddag och det slutade med att jag hade sårskorpor på mina lår. Antagligen kom de ifrån några utav de där med paljetter på."
Cindy Crawford

Apropå ekonomi

"Jag går inte upp för mindre än 80,000 om dan."
Linda Evangelista

Apropå zen

"Då jag jobbar är jag ganska tom. Du kan inte tänka för mycket, för då fungerar det inte."
Paulina Porizkova

Apropå logik

"Jag tycker att om min rumpa inte är för stor för att de ska kunna fotografera den, då borde den inte vara för stor för mig heller."
Christy Turlington

Apropå kroppsdelar

"Jag vet inte vad jag ska göra med mina armar. De får mig att känna mig konstig och det känns som om folk tittar på mig, och det får mig att bli nervös."
Tyra Banks

Apropå träning

"Om de hade haft ett gym i Concorden skulle jag träna jämt."
Linda Evangelista

Apropå motivation

"Det var ganska tråkigt att jag behövde äta. Jag visste att jag måste, och att jag skulle."
Kate Moss

Apropå mångsidighet

"Jag kan göra vad de helst vill så länge jag inte behöver prata."
Linda Evangelista

Apropå sorg

"Då min Azzedinejacka från 1987 dog, la jag den i en låda, satte på en lapp som berättade var den kom ifrån, och skickade den till frälsningsarmén. Det var en stor förlust."
Veronica Webb

Apropå hämnd

"Tjejer är alltid förbannade på varandra och de säger åt deras frisör att med vilje strula till en annan tjejs hår."
Tasha

Apropå skådespeleri

"Jag är en snygg tjej som är en modell som inte är urdålig som skådespelerska."
Cameron Diaz




2007-08-29
13:58:03

Dagens fakta /L
Kalle Anka var förbjuden i Finland för att han inte hade byxor på sig.




2007-08-28
19:39:21

Dagens fulaste /L

Vem vill gifta sig halvnaken? Ingen vacker bröllopsklänning, enligt mig.


2007-08-28
19:33:36

Dagens fakta /L
Pingviner trillar på rygg när det flyger flygplan över dem. De följer nämligen flygplanen med blicken tillräckligt länge för att tappa balansen.




2007-08-28
19:29:19

Sagt av barn om hur barn blir till... /L

Dom kommer i ett ägg och sen åker dom ut ur pappans snopp och in i mammans mage. Sen växer dom och kommer ut. Det tar kanske 14 dagar. Dom kommer ut genom rumpan. Jag har sett det på TV.
Robin, 5 år


De bajsas ut av mamman. Innan var det ett ägg. Det hoppade in i mamman från pappan.
Martin, 4 år


De kommer från mammans mage. De kommer ut från mufflan. Vet inte hur de kommer in.
John, 4,5 år


Ja, det är frön i pappans, ja här (pekar). Då kommer de genom slidan till mamman. Det frö som kommer först, ja det får bli bebisen. Om två kommer så blir det tvillingar. Sen måste bebisen stanna inne i mamman tills den känner att magen är tillräckligt tjock. Sen får man åka till, vad heter det, BVC. Sen får man ta ut bebisen. Jag vet inte riktigt hur, men man får ta i.image724
Viktor, 6 år


Först är man i pappas mage. Sen är man i mammas mage. Sen kommer man ut. Man får åka till sjukhuset.
Marcus, 4 år


Jag har sett det på TV. Först är det massor av frön. Sen flyter de in i mammans mage.
Jenny, 6 år


Först är det ett litet frö som växer och växer och mammans mage blir tjockare och tjockare. Sen när den är tillräckligt stor kommer den ut.
Christopher, 4 år


Först är det ett litet frö. Sen kommer det massa såna här som ser ut som små saker. Sen simmar dom in i en liten grej. Sen växer och växer och växer dom i ett par dagar. Den ligger inne i en liten rund grej i magen på mamman.
Ida, 5 år


Först så har pappa frön i snoppen, så kommer det till mamma. Då har hon ägg i magen. Det blir kapplöpning. Den som vinner blir bebisen.
Malin, 6 år


Först är det en mamma och en pappa, sen *viskar* knullar dom, sen blir det ägg i mammans mage och sen så kommer frön från pappans snopp. Det som kommer först fram till ägget blir ett barn.
Sofia, 6 år


Först är de frön i pappan. Sen blir de större och större och större. Sen blir de bebisar.
Marcus, 5 år


Här bak, genom baken på mamman. Om man blir tjock så kommer det en bebis. Den bara var där hela tiden, liksom.
John, 4,5 år



2007-08-28
19:17:36

Gammal i nya kursen /L
Igår satte skolan igång igen. Jag tog bilen till uni, dum som jag är, eftersom det var helt proppfullt på alla parkeringar. Bilar stod längs vägen och överallt! Så jag fick ställa mig längst upp på frödingshöjd och önskade att jag tagit bussen. När jag kom till registreringsbordet fanns inte mitt namn med så damen hänvisade mig till studievägledaren (minnen från gymnasieantagning väcktes till liv). Hon i sin tur hänvisade mig till kursens sekreterare men påpekade att den timmeslånga introt som precis skulle börja var mest för de nya studenterna. Jag tog då mina korta ben och gick till sekreteraren som givetvis inte var på sitt rum! Nu var jag smått irriterad och bestämde mig för att åka hem istället för att vänta på henne. När jag kom hem ringde jag var femte minut i tre timmar när hon äntligen svarade! Jag sa mitt namn och hon såg det inte i sina klasslistor. Hon sa då till mig att ringa antagning (fan tänkte jag nu har det blivit fel på min elektroniska anmälan). Men vi fortsatte prata för hon tyckte det var så konstigt att jag fått alla kurspapper som hon själv skickar ut så hon bad mig upprepa mitt namn och då hitta hon mig på listan! PUH.image722
Så igår hade jag alltså inte behövt åka till skolan överhuvudtaget eftersom det var för nykomlingarna! Så tekniskt sett var jag ledig... =) Nu var det löst.

Idag började alltså skolan officiellt. Det börjades med kursinformation tillsammans med alla kursens studenter (ca 120 pers) dessa delades sedan in i 4 klasser. Jag hade turen och mötte två av mina första kurskamrater utanför så jag hade några att sitta med. In klev också Helena, vår gamla gymnasiepolare, som ledde till att jag hade någon att luncha med =) Vi pratade mest om sommaren som varit. Rökare som hon är satte vi oss ute i solen (även fast det var kallt) och då kom en av hennes gamla kurskamrater. Hon var från Texas och jag absolut älskar att höra när amerikanare pratar svenska och slänger in engelska ord. Det var så häftigt liksom.
På eftermiddagen fick jag äntligen se vilka som jag skulle spendera mitt kommande halvår med. Såg ut som en blandad klass. Min studiegrupp verkade också trevlig, förhoppningsvis är vi på samma nivå.
Kursen verkar också intressant med roliga lärare, hade turen som fick den ansvariga kursledaren och vfuansvarige som klasslärare. Skönt att ha hjälp nära till hands om det behövs. Nu vet jag också hur momentschemat kommer se ut, på tisdag har vi första seminariet - 2 böcker och ett häfte ska vara färdiglästa då.Så jag har att göra.
Imorgon öppnar äntligen Ikea, så nu är jag inte ett dugg avundsjuk på Sandra längre =P Nu har jag mitt eget hihi!!!
Johnny har blivit helknäpp av ensamheten, han jamar och idag hade han möblerat om hemma samt spillt ut en jäkla massa vatten. Men jag har inte tänkt att skaffa en till katt, jag tänkte skaffa en hund nästa sommar lagom till ledigheten så jag har tid i början. Får väl se hur det går, han vänjer sig väl snart....

Puss och kram
Linda

Ps. Glömde motivera min rubrik. Jag är alltså en av dem som gått på uni tidigare, resten är färskingar. Så jag kände mig allmänt duktig idag när jag inte var den vilsna varelsen som jag oftast brukar vara. Ds.


2007-08-28
18:54:58

www.scrapblog.com
image721
http://www.scrapblog.com/ kan man skapa sina egna scrapblogs. Här har jag försökt mig på att göra ett vackerts collage av sommardagen vid älven. Jag insåg att min fantasi inte var så stor som jag velat. Men roligt är det så det tycker jag att alla pyssliga människor kan göra. Helt gratis också, ett stort plus! Kram Linda


2007-08-28
18:53:14

Candy, candy. /S
Nu har jag bestämt mig, Candy får trots allt stanna. Allra mest för att jag inte kommer på någon bra ursäkt till att jag helt plötsligt inte vill ha honom, och dels för att det inte är helt säkert att jag faktiskt får ha frallan.

Candy har faktiskt varit knappt märkbar efter det det inlägget jag skrev. Han hittade sin favvoplats under mitt skrivbord där han sov i stort sett hela dagen sen. Och han skällde inget mer + att han blev lite gosigare. Så det här blir nog jättebra det med... men lite svider det att annonsen om frallan inte kom ut tidigare, men så är livet ibland.

Skulle ju kanske kunna ha båda men det är två hanar så det är ju inte säkert att de går ihop och sen så var inte Tobias så sugen på att jag skulle ha två hundar hemma. JObbigt när det inte är samma ägare - nog lätt att det blir rörigt med tider och så...

Nog skrivet om vovvar! Idag fick jag mitt första paket ifrån Buzzador.com, den där sidan jag skrev om för länge sen som man kan få testa produkter på gratis. och idag fick jag alltså en en kartong med 16 påsar med halstabletter i olika smaker från Wrigley's! och allt är gratis!! TObias var riktigt avundsjuk men jag bytte 10 av påsarna mot att han tog all tvätten resten av kvällen + disken. Det svider inte precis, har ju fortfarande 6 påsar kvar och så mycket halstabletter är man ju inte i behov av.

Hur verkar nya klassen, Linda?

2007-08-28
11:49:49

en FRALLA!!! /S
Jaha... som sagt första dagen lilla Candy är här. Han är söt men jag har lite svårt att ...tyda honom. Han backar undan men står och gnäller och viftar på svansen som att han vill bli klappad, men så fort man sträcker fram handen backar han ännu mer. Sen är han lite skällig vilket inte känns så kul när man bor i lägenhet. Det är dock inte många skall -men ändå.

Hittade en annan annons förut om en som sökta dagmatte - till en FRANSK BULLDOGG!!!!!! Den rasen jag verkligen VILL ha och drömmer om!!! Jag har faktiskt varit så fräck så jag mailade dem med och är nappar de så tror jag faktiskt Candys ägare får leta vidare... de är ju faktiskt på prov de här första gångerna - och som sagt så känner jag mig lite skeptisk. Men man får ju komma ihåg att allt fortfarande är nytt för den lilla godingen... men ändå... en fralla!!!!

Den här.....




                                       ....eller....                               den här....??





Det känns som att det här kanske är ett tillfälle att vara lite egoistisk... jag menar hur många fler chanser lär jag få att verkligen få testa på att ha en fralla?? Men samtidigt känns det fräckt mot Candys ägare då jag nu har Candy...

Vad skulle ni göra?

2007-08-28
08:29:07

Candy har anlänt... /S
Just nu ligger en jättesöt liten hund och sover på mitt golv. Mitt lilla "dagbarn" Candy (som faktiskt är en han) ska vara här heeela dagen. Kanske kommer bilder senare under dagen.

2007-08-27
20:53:08

Mänsklig Barbie? /L

Fyttirackarn vad hemskt.

2007-08-27
20:46:31

Just nu... /L
  

Säsong 8 hade premiär idag klockan 20.00. Helt otroliga tjejer - hade inte pallat en minut med dem.


2007-08-27
19:37:24

Gossip /L
image719
Nu uppges makarna Victoria Silvstedt och Chris Wragge ligga i skilsmässa. Jag är ju inte ett dugg förvånad, jag har snarare väntat på detta. Herregud, så som hon hållt på med den "lille mörke" överallt så förstår jag inte hur maken har stått ut. Men nu är sagan slut.


2007-08-27
12:33:55

Sagt av Madonna
När jag sa att jag hade två saker som varit till hjälp i min karriär, menade jag min hjärna och min ödmjukhet!
Madonna till ett skrattande pressuppbåd

Jag kommer inte bli lycklig förrän jag är lika känd som Gud.

Kvinnor kysser ofta bättre än män.

Alla har rätt att få höra min åsikt.

Alla tror antagligen att jag är en nymfoman, att jag är sexuellt omättlig, men sanningen är att jag hellre läser en bok.

Att förlora min oskuld var ett karriärframsteg.

Att mista oskulden var enligt min åsikt ett steg framåt i karriären.

Bättre att leva ett år som tiger än hundra som ett får.

Det finns stunder när jag inte kan tro att jag är så gammal som jag är. Jag mår fysiskt bättre nu än jag gjorde för 10 år sedan. Jag tänker inte, Åh Gud jag har gått miste om nåt.

Det är svårt att tro på en religion som lägger sån stor vikt på kyskhet och oskuld.

En barnpassare är en tonåring som leker vuxen medan de vuxna är ute och beter sig som tonåringar.

Fattig är den människa, vars njutning är beroende av en annan människas tillåtelse.

Glöm aldrig en dröm.

Ibland måste man vara en "bitch" om man ska få något gjort.

Jag hade aldrig blivit så här om jag inte haft så gammalmodiga värderingar att göra uppror mot.

Jag har alltid tyckt att jag borde bli behandlad som en stjärna.

Jag har samma mål som jag hade när jag var liten flicka. Jag vill äga Jorden.

Jag skulle vilja se påven med min t-shirt på sig.


Verkar vara en varm och ödmjuk människa den där Madonna.


2007-08-27
12:28:51

Dagens fakta /L
När en människa har levt i tio år, har hjärtat slagit nästan 400 miljoner gånger.
image718

2007-08-27
00:38:16

Alla barnen (och vuxen) historier /L
Alla barnen har vita byxor
utom Linda
för hon har glömt sin binda

Alla barnen fick sitta på toaletten i fred
utom Åsa
för hon glömde att låsa


Alla barnen springer över ängen
utom Therese
för hon har benprotes

Alla barnen var äcklade
utom Håkan
han tog ett bett av kråkan


Alla barnen åt hamburgare
utom Johnny
det var hans ponny


Alla barnen hoppar med fallskärm
utom Sandra
hon är inte som andra

Alla barnen hade normala husdjur
utom Jan
han hade en svan

Alla barnen åker hiss
utom Sofie
hon har klaustrofobi

Alla barnen springer från brinnande huset
utom Jan
han är pyromanGlad Baby

Alla barnen leker
utom Therese
hon har cerebral pares

Alla barnen åker pulka
utom Jan
han satt klistrad mot en gran


Alla barnen leker med grisarna
utom Kristina
som vill hålla kläderna fina

Alla barnen lekte med katapulten
även Jan
som flög till stan


Alla barnen är glada
utom Nina
hon bara grina'


Alla barnen åkte till Grekland
utom Kristina
som hamna i Kina

Alla barnen hade normal hudfärg
utom Åsa
hon var rosa


Alla barnen fann man i skogen
utom Birgitta
för henne kunde ingen hitta.




Alla vuxna hade pengar på banken utom Stina
för hon hade spenderat sina.

Alla vuxna arbetade på skördetröskan utom Ragnar
för han spreds som agnar.

Alla vuxna åkte Vasaloppet utom Jan
för han åkte rakt in i en gran.


Alla vuxna bråkade och var osams utom Pär
för han var kär.


Alla vuxna hade hund som husdjur utom Viktor
för han hade en boa constrictor.

Alla vuxna hade en otrolig laganda utom Sandra
för hon tänkte aldrig på andra.



2007-08-26
22:56:41

Ordbok för de allra minsta /L

Mamma, det man gömmer sig bakom när pappa är arg på en.
Pappa, en farbror som håller långa föredrag om hur fantastisk han var som grabb
Farmor, en person som skämmer bort en.
Gråtanfall, något du lämpligen får framför farmor så att hon börjar gräla med din mamma och sen skämmer bort dig ännu mer.
Leksaksbutik, det man stannar framför när farfar är ute och promenerar med en.
Tårar, det man får sin vilja fram med.image717
Bror, den man skyller ifrån sig på.
Syster, den som skyller ifrån sig på dig.
Morbror, herre som nyper en i kinden, fast man inte får nypa tillbaka.
Moster, en som ger dig kläder i stället för leksaker på din födelsedag.
Lärarinna, person som rappar tålamodet med dig.
Åhörardag, den dag din sura lärarinna drar på mun lite lite grann.
Förkylning, något man stannar hemma från skolan med.
Medicin, det man säger "uschianamej" efter man har tagit det.
Kattunge, det man skriker och gråter efter tills man får en. (Fast apor får man aldrig.)
Guldfisk, ett djur man övergöder.
Fågel, ett djur man begraver.
Bordsskick, något man måste ha när det är gäster på middag.
Mat, något som du gör en sådan geggamoja av att inte ens din mamma kan tvinga dig att äta upp det.
Vatten, det man ber om precis när föräldrarna tror att du har somnat.
Kaka, något man inte får därför att det förstör aptiten, eller för att man inte åt upp maten till middag.
Mors dag, den dag då pappa köper något åt mamma och säger att det är från dig.
Museum, lokaler dit vuxna släpar en i stället för att gå och titta på något intressant.
Barnvakt, flicka som får 50 spänn i timmen för att titta på tv med dig.
Läxor, något att pyssla med när det inte är något på tv.
Vantar, något varav man tappar den ena.
Piano, något man över väldigt flitigt på när ens mamma pratar i telefon, så hon ber en gå ut och leka i stället.
Veckopeng, något man ber att få förskott på.
Leksaker, andras, grejer man lånar.
Lera, sådant man drar in i huset.
Flicka, något man drar i håret.
Kyss, en sak man torkar av sig.


2007-08-26
22:53:28

Allvar /L
Imorgon börjar skolan igen och jag har ingen lust. Nu har jag ju vant mig vid sovmorgon och slapphet. Tråkigt också att börja en ny klass IGEN. Måste börja om från början IGEN med nytt folk. Önska jag kände någon i alla fall.


image716

2007-08-26
17:58:54

Plugg på riktigt. /S
Idag tog jag och Tobias en liten sovmorgon och gick inte upp förrän efter tio, något vi inte har lyckats med tidigare under veckan. Var i alla fall jätteskönt. Sedan blev det en promenix, men tyvärr blåste det enormt mycket vilket förtog lite av det sköna med promenaden.  Vi har även börjat fundera på hur vi ska möblera nya lägenheten... jag vet att det är långt kvar men både jag och Tobias gillar att planera, och det var faktiskt ganska svårt att möblera på ett bra sätt. Sedan funderar vi på att köpa en ny bokhylla och sätta glasdörrar på och ha det som vitrinskåp, funderar dock på om man ska ha glasdörrar på halva och vanliga dörrar på nedre halvan... man vill ju liksom ändå inte ha glas och så i nedre delen av ett vitrinskåp, då kanske det är bättre med vanliga dörrar så man kan gömma alla spel och annan skit som man egentligen inte vill ha synligt? Hm.... vad säger ni?

Idag har jag kommit igång med pluggandet på allvar. Har fortfarande inte fått mina kursböcker men tur som jag har så är det en av de böcker jag redan har som ska vara läst till kommande vecka, så idag har jag läst om stenåldern, ganska kul och särskilt roligt eftersom jag läste om det på en kurs för två år sedan så det är ännu relativt färskt i minnet.

Måste säga att hittills så känns det ganska bra att vara tillbaka i Linköping. Visst är det lite trist då jag har en mikroliten bekantskapskrets så man saknar ju att kunna hänga med familjen eller hos Linda, men som sagt så känns det ändå ganska bra hittills. Jag tror Tobbe längtar hem tillbaks till Karlstad mer än mig för tillfället men mycket av det beror på att han vill hem och se sin familjs nya sommarstuga.
Själv vet jag inte när jag planerar att komma hem nästa gång, kanske blir det näst sista helgen i september, men det beror på om jag tycker att jag måste till Karlstad och packa ihop grejer innan flytten eller om jag får någon hemlängtan, annars dröjer det nog ytterligare några veckor innan jag åker hem kanske. Men vi får väl se... hemlängtan kan komma krypandes in på en snabbare än man tror :p

Igår såg vi filmen Vänner för livet (reign over me). Tobias gav upp ganska så snart då det inte häder så mycket i den men jag fastnade och såg hela filmen.

 Den handlar om en man som har förlorat hela sin familj i samband med den 11 september. Charlie lever i total förnekelse som sorglös musiknörd. Han träffar av en slump på sin gamle collegekompis Alan, numera framgångsrik men olycklig tandläkare. Deras möte får oanade konsekvenser för dem båda...

Som sagt så gav Tobias upp ganska så snart, och jag kan hålla med honom om att det inte händer särskilt mycket i filmen men samtidigt så var den ändå ganska bra. Man får inte veta något om Charlie nästan eller varför han är som han är men desto längre in i filmen man kommer och desto mer Charlie och Alan umgås desto mer får man veta bakgrunden och vad som är grunden tills han udda beteende.
Så jag tycker absolut att den var sevärd, som sagt så händer det inte så mycket i den men jag gillar filmer där man liksom får se ytan av något, och det är desto längre in i filmen som man verkligen förstår hela grejen. Tror det kallas bruten kronologi va när man får veta saker direkt i början men det är saker senare i filmen som avslöjar saker som hände innan filmen start..? Oj vad flummigt det blev... men jag har i alla fall för mig att det kallas bruten kronologi.

Nu ska jag återgå till pluggandet en stund till innan det blir en joggingtur, senare ikväll blir det film igen, väljer mellan att se click!, Laws of attraction och Music&Lyrics, får väl se vem av dem det blir...

Ha en trevlig kväll!



2007-08-26
14:37:27

IQ test för norrmän /L

Testa din IQ


2007-08-26
14:28:24

Jag vill ha... /L


2007-08-26
13:33:51

Ut med kattlådan? /L
Hos www.coolstuff.se kan man köpa mänsklighetens svar på kattlåda till katten.
Ja om man nu vill att katten ska sitta på dass som "alla oss andra" så bör man punga ut med 685 kronor för det är precis vad detta underverk kostar. Kanske något för Gullan? Johnny är redan en van kattlådeman...
Visst att detta säkert skulle vara skönt, att slippa kattlådan men samtidigt ligger det ju faktiskt i deras natur att få gräva över sin skit. Ska man verkligen ta bort allt som har med djurinstinkter att göra? Vart är vi på väg egentligen?

 


2007-08-26
12:33:49

Skulle du bära denna? /L

Tänk att få gå till balen i denna härliga klänning. Utsmyckad med Hello Kitty!
Vilken tjej har inte en sådan dröm?.... not.


2007-08-26
12:30:45

Sagt av Bert /L
Han är ju inte dum egentligen, han har bara otur när han tänker.
Bert Karlsson om Bosse Ringholm, skolkamraten från Skövde

Politiker är som krokodiler, stora i käften, men saknar öron.

Efter 35 års oavbruten framgång kan jag kosta på mig att vara ödmjuk.
Bert Karlsson håller tal i Arboga, 1985

Så länge som vi har en jury där det finns människor som är musikutbildade tror jag aldrig att den bästa schlagerlåten kommer att vinna.
Bert Karlsson efter Melodifestivalen 1981, när jurygrupper utsåg vinnaren

Gudrun är inte ensam. Riksdagen är den enda arbetsplats som man kan vara full varje dag.



Satsa på politiken igen Bert!



2007-08-26
12:25:27

Dagens fakta /L
Namnet Wendy dök upp för första gången någonsin i boken Peter Pan.




2007-08-26
12:22:05

Min kväll /L
Igår åkte vi till badstranden, där satt jag med kläderna på och handduken runt mig eftersom jag frös. Så nej, det blev bara ett dopp för mig denna sommar. Kul.
På kvällen grillade vi hos Anette. Jag fick en massa sjuka bilder på Frasse, som hade en förmåga satt lipa hela tiden...
Idag har jag mycket att göra, tvättstugan, städa och färga håret. Imorgon sätter allvaret igång igen!
Som tur är ska jag bara dit och skriva in mig så jag slipper lektioner ialla fall =)

Puss och kram
Linda

Ps. Jag vill gärna se bilder ifrån din kväll? Använd kameran nån gång! Ds.

      

2007-08-25
18:34:24

Fia-besök! /S
Igår kom min X-kombo Sofia på besök. Det var så himla kul och ses igen, har inte träffat henne sedan hon flyttade ut ut kollektivet i juni 2006 och sedan dess har hon hunnit med en längre vistelse i Thailand, en spanskakurs i Spanien och ett halvår i Uppsala jobbandes på ett café.

Tobias var på avtackningsmiddag för sina faddrar så vi hade lägenheten för oss själva. Det blev lite drinkar och vin medans vi pratade både gamla minnen och framtid samt en uppdatering om vad som hänt sedan senast. Det var i alla fall hur roligt som helst att ses och jag kände vad mycket jag saknat att ha henne i närheten...!!
Hon stannade över natten så vi hann med lite mer prat över frukosten... Tack för en supertrevlig kväll, Fia!

Senare under dagen tog jag och Tobias bussen till Tornby. Vi gick och kikade i lite affärer men ingen av oss var på shoppinghumör så det enda vi kom hem med var matkassar.
Vi är båda ganska trötta idag så det blir nog en väldigt lugn kväll framför TV:n.

Igår fick jag även veta att Tobias föräldrar har köpt en sommarstuga PRECIS vid Vänern. SÅ himla roligt!! Det fanns flera sovrum och framför allt så fanns det en gäststuga....hihihi...gissa var vi kommer spendera soliga sommardagar nästa sommar :)

Hänt något i någon annans liv?

2007-08-25
00:58:36

Dagens fulaste /L


Vad tänkte hon på?
Så vackert är det inte med en gravid mage...

2007-08-25
00:56:22

Sagt av Schwarzenegger
Ungefär vid tretton års ålder började jag förstå att jag skulle lyckas bättre med något fysiskt snarare än mentalt.

Michael Winner är mer än bara en vän för mig, han är en fullständig främling.

Jag har organiserat Österrikefödda kroppsbyggare för Bush och Cheney.

Det värsta jag kan vara är samma som alla andra. Jag hatar det.

Om det blöder kan vi döda det.

Styrka kommer inte från att vinna. Din kamp utvecklar din styrka. När du går igenom svårigheter och beslutar att inte inte ge upp, det är styrka.



Inte bara gamla muskler på den där Arnold, han kan uttrycka sig bra verbalt!


2007-08-25
00:50:43

Dagens fakta /L
En skunks lukt kan kännas inom radien av en mil.




2007-08-25
00:40:21

Den bästa filmen genom tiderna /L


Jag såg att den helt underbara filmen "Ghost" fanns att köpa för 99 kronor på www.cdon.com så jag tänkte tipsa om den. "Ghost" är enligt min smak en av de bästa romantiska filmerna som någonsin gjorts. Det finns ingen film som berör mig så mycket som den här och efteråt är jag alltid helt förstörd och kan gråta i flera dagar för den är så otroligt sorglig men så romantisk.
Låten som spelas, Righteous Brothers med "Unchained Melody" är enligt mig en av de mest vackraste sån finns.
Ja, allt är så vackert och romantiskt. Har ni inte tagit del av någon av dessa så gör det. Jag rekomenderar de starkt.
Puss och kram
Linda




2007-08-24
22:26:17

Porrpung? /L


2007-08-24
22:07:56

Gullan och Johnny /L
Idag kom Gullan på besök till Johnny.
Eftersom han är världens snällaste kisse så gick det helt utan problem och båda två lekte till slut i Johnnys rör.
Så söta....

          


2007-08-24
22:00:28

Mitt hjärta värker.... /L
Idag försvann ytterligare en av mina familjemedlemmar. Åsa åkte till din uppfödare för att föda sina bebisar. Där kommer hon vara i tio veckor för att sedan flytta till sin nya ägare, vilket innebär att hon förmodligen sov sin sista natt brevid mig igår. Detta var lite oförberett men samtidigt känner jag att jag hade nog mått ännu sämre om jag vetat att det var vår sista natt... Nu är det bara Johnny kvar och det är riktigt tomt här. Jag saknar dem så mycket....

image696


2007-08-24
14:37:32

Ocean's thirteen /S
Igår hade jag och T lite myskväll och tittade på filmen Ocean's thirteen.


När en ur Danny Oceans kriminella gäng, Reuben, får en hjärtattack, samlar Ocean återigen sitt gäng för att hämnas på den man som orsakade det hela: Willy Bank, som stal Reubens hela förmögenhet genom att lura honom att investera i ett nytt stort casinohotell i Las Vegas. För att knäcka Bank bestämmer sig gänget för att låta premiären gå riktigt snett genom att låta ett antal storspelare vinna storkovan. Men deras plan går inte som de väntat, och de tvingas ta hjälp av sin forna fiende, Terry Benedict, för att ha råd att fortsätta. Och han ställer kravet att de förutom planen också stjäl Banks diamanter, en kupp som Oceans gäng tidigare bedömt som omöjlig....


Vi tyckte väl båda att filmen var halvbra... Den är ju i samma stil som de två föregående Ocean's filmerna vilket gör den "mysig" men både jag och Tobias hade lite svårt att hänga med i vad som hände hela tiden och vilka personer egentligen var. Men har man inget annat för sig så kan man absolut se den, men det är ingen film jag skulle ge som tips till någon kanske....



2007-08-24
14:27:19

Lägenhetsplanering och besök. /S
Fint väder idag och framför allt är det varmt!! Man borde ju vara ute men lilla jag har inte gjort mer än att stå i balkongdörren och titta ut. Jag har lite svårt för att gå ut utan några planer så istället sysselsätter jag mig med småplock inne. Tobbeman är i skolan,förmodligen hela dagen så jag får roa mig på egen hand.
Har börjat planera lite flytt, bland annat kollat vad sakerna är värt som jag vill sälja till den efterkommande hyresgästen och jag kom upp i en summa på 1600kr faktiskt, tror tyvärr inte att jag har sådan tur så att jag får allt det men jag är glad bara jag blir av med sakerna och en tusenlapp i fickan är ju inte helt fel.

Jag var faktiskt inne på bostadsbolagets hemsida och såg att det var så mycket som 20 personer som lämnat intresse för min lägenhet och då har den bara legat ute några få dagar ännu så kanske har man tur att de även vill flytta in redan i oktober så vi slipper dubbel hyra den månaden. Men för att det ska funka så gäller det ju att vi kan flytta in i VÅR lägenhet innan den 1 oktober och det beror ju på hyresgästen i vår nya lya och han är inte direkt snabb på och ge besked! Har ringt honom i stort sett dagligen men antingen så har det varit upptaget eller så svarar han inte. Igår fick vi äntligen tag på honom men då hade han fortfarande inget svar på om vi kunde komma in någon dag tidigare eller ej. Anledningen till att vi vill in i lägenheten tidigare är för att våra föräldrar ska slippa att komma mitt i veckan och behöva ta ledigt från sina jobb. Vi skulle ju kunna göra det enkelt för oss och flytta in första helgen i oktober.... men varför göra det lätt för sig :p Man vill ju komma in i lägenheten snarast möjligt!

Har även haft mer mailkontakt med Candys ägare (hunden jag skrev om tidigare) och nu är det näst intill bestämt att jag ska ha honom fr.o.m. nästa tisdag! Kommer dock inte ha honom de dagar jag har dubbelföreläsning - men ändå - det är ju ändå några hundralappar i månaden som vi kommer få! Och framför allt ska det bli kul med lite hudsällskap när ma sitter själv hela dagarna annars...

...Jippie! Sofia ringde nyss och hon kanske kommer i helgen och hälsar på!!! Fy vad roligt...! Sofia är för de som inte vet en tjej som jag bodde med under mitt första år i Linköping. Jag har inte träffat henne på över ett år, har bara haft telekontakt, men nu kanske hon alltså kommer redan idag om hon får tag på biljetter till tåget...!!

Nej, om Sofia dyker upp om några timmar kanske det är lika bra att ta tag i den där städningen jag funderat på hela dagen....

ha det bra, puss puss!

2007-08-24
02:07:16

Det sista du ser innan du faller av pinnen /L



2007-08-24
00:20:20

En aning patriotisk? /L

Nice klänning. Ser inte alls ut som en amerikansk skönhets-wannabe nej.


2007-08-24
00:15:48

Sagt av Refaat El-Sayed /L
Vi simmar alla i samma båt.

När kaptenen tappar mössan dansar alla på bordet.

När du köper ett nytt bolag är det egentligen kassan du lägger i vanten.

Man ska aldrig skjuta när det är dimmigt.

Man får inte vara för hårt nackad.

Här ligger en gravad hund.

Etiken, den hänger man av sig i tamburen.

Det där har dommaren fått om bakarslet.

En liten skuld är en sten surrad med ett rep runt halsen, en stor skuld är ett berg som man kan gå upp på för att kika lite på utsikten.

En miljard, två miljarder, det är ingen skillnad. Det tar lika stor plats i huvudet.

Förr var det nu fast jävligare var det desto värre men så här jävla sämre har det ta mej fan aldrig varit dåligt!

När man köper ett nytt bolag är det egentligen kassan man lägger i vanten.



Framröstad till årets svensk.


2007-08-24
00:09:24

Dagens fakta /L






Nya djurarter kan påträffas på de märkligaste ställen. En ny myrars hittade man i en krukväxt på sextonde våningen i en tysk kontorsbyggnad.
















2007-08-23
23:09:09

Stina säger goodbye... /L
Idag for Stina till sitt nya hem.
Hon flyttade till en bondgård där hon kan få vara ute och jaga.
Det blev för mycket när hon pissade ner min badrumsmatta för 54:e gången.
Mitt tålamod tog slut och när hon rymde natten till igår insåg jag att hon ville verkligen vara en utekatt.
Som tur är fanns det någon som kunde ta henne.
Jag saknar henne mer än vad jag trodde men detta var bäst för alla.
image695

2007-08-23
12:29:41

Dagmatte igen :) /S
Ojojoj... jag har svarat på flera annonser som söker dagmatte men kunde vl inte tro att ALLA skulle vara intresserad av min hjälp!

Den som både jag och Tobias dock fastnat mest för är av rasen Cavalier King charles spaniel. Dels så vill Tobias ha en hund av den rasen så då kan det ju vara kul att verkligen lära känna rasen närmare. Dels så är den 10 år gammal och förmodligen ganska så lugn av sig. Sedan verkade det som att ägaren är ganska flexibel så det inte blir krångel de helger jag ska till Karlstad. Sen kommer ägaren själv att hämta och lämna lilla Candy som hunden heter. För detta lilla besvär skulle vi få 70kr/dag och mer om hon kunde - vilket blir ungefär 1400kr/mån om vi kan varje dag :D vilket innebr att vi kan lägga de pengarna på hyran och därmed bara få en hundralapp mer i månadshyra än vad vi har i dagens läge :D

Så nu gäller det att hålla tummarna allihop och vänta på att hon ringer!

2007-08-23
00:45:16

Sagt av Ers majestät /L

Jag upplever det ... som ett mer öppet land än något annat man kan tänka sig.
Kung Carl XVI Gustav om Brunei

Kära Örebroare!
Kung Carl XVI Gustav håller tal i Arboga, 1985



Tur för oss att tronen går i arv, annars hade kanske denne smarte man kommit undan.


2007-08-23
00:33:11

Skulle du kunna gå ut med denna? /L


Nej tack!


2007-08-23
00:12:54

Dagens fakta /L
Crazy frog blev förbjuden i ett antal europeiska länder pga. att han visade sitt köns organ.





2007-08-23
00:02:45

På tal om dagens utseendefixering /L
image693
image694


2007-08-22
23:42:19

Som sagt... /S
...INGEN är perfekt....


2007-08-22
23:10:36

To make u feel better... /S
Alla har vi dagar då allt med oss själva är fel... håret känns äckligt o trist, finnen känns enorm, magen känns lite väl sladdrig and so on....

http://www.youtube.com/watch?v=__U2JicPvwc


Det finns INGEN som är perfekt.... remember that!

2007-08-22
21:48:36

Nu vet jag...! /S
Har precis påbörjat min första breddningskurs men är redan i tankarna och funderar på vad jag ska söka som andra breddningskurs. Jag har tidigare valt mellan Utomhuspedagogik och Specialpedagogik men nu har jag bestämt mig för Specialpedagogik... tror jag....

Har varit inne och läst kursplanerna och sett schemat för Utomhuspedagogiken och insett att jag förmodligen skulle vantrivas på utomhuspedagogiken. Det var lektion i stort sett varje dag och det var mycket lägerdagar.... jag vet... kanske är vad man borde förvänta mig men jag hoppades på att man kanske skulle slippa att vara utomhus halva kurstiden i alla fall men det verkade inte vara fallet... kan ju alltid läsa någon 5 p kurs kanske i utomhuspedagogik någon gång.

Så nu har jag alltså siktet på specialpedagogik, tror de kunskaperna kan vara jättebra även om man inte tänkt jobba som speciallärare....

Jag har lite svårt att fatta att jag redan är inne på mitt tredje år men så är det....!

2007-08-22
17:27:38

I don't understand?! /S
Ja nu har man gjort tredje dagen av kursen, hade en två timmar lång föreläsning som var ganska så flummig!! Därefter såg vi filmen Zozo, den var faktiskt jättebra om ni inte redan sett den.

Tobias är som vanligt inte hemma utan ute på nollegrejs - idag skulle han visst på Sahara Hotnights-konsert på uni. Själv sitter jag och funderar på vad man ska fixa till middag och kollar vad jag har på mitt bankkonto. Igår hade jag 60kr IDAG däremot har jag helt plötsligt 900kr??!! Fattar nada, för det står inget om någon insättning heller. Men men, det var väl en glad överraskning i alla fall. Jag har fortfarande inte fått några papper ifrån CSN så de pengarna verkar ju fortfarande dröja lite...

Igår kände jag mig superseriös. Jag var duktig och tog en joggingtur - inte särskilt lång men jag sprang hela tiden utan att gå! Sen fixade jag fläskpannkaka till middag och äppelpaj till efterrätt.

Tyvärr har jag inte kunnat vara seriös och plugga då jag fortfarande inte fått min kurslitteratur, var inne och kollade på mitt konto på Adlibris idag och då hade de fortfarande inte skickat mitt paket! Hoppas verkligen att det kommer imorgon så jag hinner läsa den boken som ska vara läst den här veckan och lämna in uppgiften som ska in på fredag. Jag vet i och för sig att de har överseende den här första veckan men det är ju aldrig kul att hamna efter...

Nej nu har jag bestämt mig... det får bli pasta och skinksås till mat!                     PUSS puss

2007-08-22
14:29:58

Sagt av Spears /L
Jag gillar de flesta platser jag varit på, men jag har aldrig riktigt velat åka till Japan, helt enkelt för att jag inte tycker om att äta fisk, och jag vet att det är väldigt populärt där i Afrika.

Var sjutton ligger det där Australien egentligen?

Om jag skulle vilja gifta mig med prins William? Jag skulle älska det. Vem vill inte bli prinsessa?

Om jag inte höll på med det här så skulle jag antagligen vara en deprimerad liten människa.

Bara för att jag ser sexig ut på omslaget av Rolling Stones betyder inte att jag är snuskig.

Det coolaste med att vara känd är resandet. Jag har alltid velat att resa över hav, som till Kanada och sånt.

Jag lyssnar alltid på 'NSYNC's Tearin' Up My Heart. Den påminner mig om att använda BH.

Jag ringer alltid min kusin för vi står varandra så nära. Vi är nästan som systrar, och vi står också varandra nära därför att våra mammor är systrar.

Jag tänkte börja på något litet ställe, som London eller England.
(Britney Spears om att hon tänker skriva en musikal, ur Las Vegas Review-journal, 31 december 2004.)


Jag vet att alla inte kommer att gilla mig, men det är sådan jag är så om du inte gillar det, otur!

Jag vill vänta med sex tills jag är gift.



Världens gåta


2007-08-22
14:09:12

Äkta gaylove /L
image692
Igår såg vi filmen "Härmed förklarar jag er Chuck and Larry" med Adam Sandler och Kevin James (Kung av Queens). Båda två är brandmän och bästa vänner. Larry (James) är en ensamstående pappa sedan frun dött och Chuck (Sandler) är en eftertracktad ungkarl. När Larry vill göra sina barn till förmånstagare till sin livsförsäkring får han veta att han behöver en partner. När det inte finns en kvinna i närheten ställer Chuck upp. De måste sedan leva som ett homosexuellt par så inte deras bedrägeri upptäcks.
Jag tyckte den här filmen var jätterolig. Sandler som vanligtvis brukar ha sjuka miner och ljud för sig gjorde ingenting sånt vilket kändes helt underbart eftersom jag hatar det. Kevin James tycker jag är en av hollywoods just nu roligaste komediskådisar, speciellt sedan "Hitch" med Will Smith. Den är rolig och absolut sevärd.
Äntligen har det kommit en komedi värd att se efter en tid av öken på den fronten.
Linda


2007-08-22
00:18:00

Dagens fakta /L
Man tillbringar sex månader av sitt liv på toaletten.




2007-08-21
23:20:18

Dagens fakta /L
Hjärnan består av 80% vatten.




2007-08-21
23:16:57

Sagt av Persson /L
◊ Det är en sällsynt tråkig församling, måste jag säga.

Göran Persson svarar på frågan om vem som är roligast i riksdagen

◊ Jag leder inte världens mest briljanta regering.
Göran Persson i tal till Komvuxelever, Norrköping 2002

◊ Låt oss medvetet ta en strid mot dem som vill sänka skatten.

◊ Lika upphetsande som att kyssa sin egen syster.
Göran Persson om EU-valet 2004

◊ Vi måste gå till botten med det här.
Göran Persson, om nya fakta kring Estonia

◊ Jag har tagit ungtuppen Nuder i upptuktelse.

◊ Allt du säger skall vara sant, men du behöver inte säga allt som är sant.



Sveriges kanske smartaste politiker någonsin.


2007-08-21
21:55:00

Nu - missa inte /L

Kanal 5


2007-08-21
21:18:35

Sandra gå aldrig ensam! /L
http://linkoping.expressen.se/Nyheter/1.806577/serievaldtaktsman-jagas-i-linkoping
Jag visste att du inte skulle flytta ifrån Karlstad till djävulens stad.
Se nu vad för hemskheter som finns där (nej, jag är inte fördomsfull).


2007-08-21
16:26:58

Vill inte!! /S
Tvättstuga






Fy fasen.... finns det något som är tråkigare än att tvätta...

2007-08-21
15:23:59

Hur kan dessa vara förebilder? /L
image689
Jag stör mig så otroligt på hur dessa tjejer kan vara förebilder. De har absolut ingen respekt för andra människor och absolut ingen över sig själva heller. Hur kan media glorifiera dem?
Jag tycker vi ska bojkotta allt som har med dem att göra.


2007-08-21
13:27:22

Gullan anländer /L
Igår gjorde vi Karlstad osäkert.
Vi började med att njuta av utsikten vid Café Råtorp med kaffe och kaka. Åsa ägde stället med den här kaxiga attityden.
Sedan besökte vi lite butiker och handlade för alldeles för mycket - nja, inte från min sida okej =P
Jag blir så snål när jag står och ska välja om jag ska köpa eller inte, vilket oftast blir inte...
Nu har mamma köpt så vi ska lägga lite mosaik på våra vardagsrumsbord, de kan ju knappast bli värre.
På eftermiddagen efter att vi spelat kort (inte ovanligt) och käkat lite ringde vi till Säffleborna angående Joakims nya misse. Tursamt fick vi hämta henne. Hon är så söt, namnet Gullan efter Hälgeserien passade utmärkt.
Åsa försökte mörda henne ett antal gånger, igår var en sån dag då jag inser vad skönt det ska bli för henne att flytta.
Hoppas skolan går bra, personligen ska jag försöka ta tag i de två böcker jag är ombedd att läsa.
Puss och kram
Linda

       


2007-08-21
11:12:12

Back to reality. /S
Idag är det tisdag och jag har varit här i 4 dagar nu. Nu känns det som att jag verkligen är tillbaka i verkligheten. Diskbänken är full i disk, tvättkorgen sprängfull och plånbok och bankkonto tomt!

Tobias har fullt upp hela dagarna med plugg och nollning, och för tillfället har vi en ny överenskommelse om att jag ska laga all mat och han ta all disk - därav den fulla diskbänken :p Det känns så där.... inte för att det är jobbigt att laga mat utan snarare för att det är jobbigt att komma på VAD man ska laga för något. Igår blev det gulaschsoppa med köttfärs - har aldrig gjort det förut men det blev faktiskt riktigt gott. Fantasin börjar redan tryta för vad man ska hitta på härnäst men idag tror jag det får bli ungspannkaka med bacon.
Om någon har enkla och relativt billiga recept så tar jag gladeligen emot dem!

Bankkontot är som sagt tomt - lönen har inte kommit än och inte heller studiebidraget. Känns lite tungt men jag ska försöka sitta barnvakt till helgen om jag hinner. Förmodligen lär jag få plugga en hel del i helgen eftersom mina kursböcker inte kommit ännu så ligger jag redan lite efter i läsningen.

Idag ska jag bara vara i skolan i tre timmar och det enda vi ska göra är att se på film - en kurs precis i min stil :p Samma sak ska vi göra på torsdag! När jag pratade med mina klasskamrater igår fick jag veta att de hört att den här kursen är ganska slö - jag hoppas det ryktet stämmer så man får plugga in all fakta i lugn och ro utan att tänka på en massa inlämningsuppgifter.


Slutligen tänkte jag bara tipsa om lite "ny" musik. Den är inte ny egentligen men den är ny för mig...



Moneybrother
- har hört honom förut men först nu som jag fastnat, här hemma lyssnar vi nog mest på det äldre albumet från 2003 (Blood Panic)


Oh Laura
- Har bara tidigre hört Release me, men nu har vi hela albumet och det faller mig precis i smaken!
A Song Inside My Head, A Demon In My Bed (2007)



Puss på er!!

2007-08-20
23:05:38

Duschmössan /L
image679
Största respekt till badmössan - skulle lätt sätta på mig den morgonen inte håret ska blötas. Skönt!
Dessa tuffingar finns hos inreda.com för 199 kronor.

2007-08-20
21:13:43

/S


En gammal låt men ack så fin....

2007-08-20
19:20:06

Bäbis? /S
Vill du se hur era barn kommer se ut....

MAKE YOUR OWN BABY AT WWW.KNOCKEDUPBABYCREATOR.COM


2007-08-20
15:42:06

Första dagen... /S
Idag började på min breddningskurs Samhällsvetenskapligt tema. Det började med en introduktion i förmiddags och efter den introduktionen så känns det jättebra. Vi kommer att läsa SO-ämnena historia, religion, geografi och samhällskunskap och allt det ska vi försöka att ta åt oss genom ett barnperspektiv! Så allt kommer alltså att läsas på en nivå som är lättförståeligt för barn...
Schemat var jättebra förutom att jag har lektion i stort sett alla fredagar vilket inte är så kul eftersom jag brukar åka till Karlstad tors-sön annars :( Men det som var bra var att nästan alla pass var på 2 timmar - alltså inga fler dryga fyra timmars pass -Yahoo!!!
De berättade även att det inte var några pass som var obligatoriska förutom själva tentan. Alla lektioner skulle ses som stöd för tentan och därmed kunde man inte få några restuppgifter - Yahoo!!!! Därmed kan man ju faktiskt skippa något pass någon fredag när man tänkt åka hem utan att få magsår av stress... :D

Det negativa var dock att de alltid gett hemtenta förut -något jag föredrar - men nu fick de inte ge det längre - vet inte om det beror på den där Bolognaprocessen som lärarprogrammet genomgått. Men i övrigt verkade allt tipp topp... mycket litteratur = dyrt, men de mesta verkar vara väldigt intressant.

Imorse var jag också och skrev kontrakt för nya lyan + sa upp nuvarande lägenheten. Känns sådär... ska bli jätteskönt med större lägenhet - men samtidigt kommer jag verkligen sakna den här lägenheten - den är så fräsch och i precis rätt färger och läge. Men men, vi kan ju inte bo i en etta hela livet! På torsdag kommer de och ska besiktiga så det är bara och hålla tummarna för att den går bra - vilket jag i och för sig tror att det går. Har även sett besiktningsprotokollet för nya lyan och det var nästan inga anmärkningar så det känns ju bra. Det verkade som att det kanske var vävtapet i alla rum, och det är ju lätt att måla om ifall man inte skulle trivas med de andra färgerna.

Jag har provat maila hon som ville ha en dagmatte också idag så nu är det bara att hålla tummarna för att hon hör av sig och fortfarande inte har hittat någon annan...

Hur är det för alla de lediga då?

2007-08-19
22:12:19

Sagt av Bush /L

◊ Huvuddelen av vår import kommer från andra länder.

◊ Jag vet att vi människor och fiskarna kan leva i fred med varandra.

◊ Det är fortfarande en farlig värld. Det är en värld full av galningar, osäkerhet och möjliga mentala förluster.

◊ Lär ett barn att läsa och han eller hon kommer att klara ett läskunninghetsprov.

◊ Jag har egna åsikter - starka åsikter - men jag tror inte alltid på dem.

◊ Vi oroar oss för aids här i Vita huset. - tro inget annat.

◊ Det finns ett gammalt talesätt i Tennessee - Jag vet att det finns i Texas, troligtvis i Tennessee...som går, lura mig en gång, skam på...skam på dig. Lura mig...du kan inte bli lurad igen.

◊ Det finns inga tvivel i min själ, inte ett endaste tvivel i min själ, om att vi kommer misslyckas.

◊ Det som är bra med böcker är att det ibland finns bilder i dom.

◊ Jag har en annorlunda vision av ledarskap. En ledare är någon som för människor samman.

◊ Om vi sprängde varandra i luften skulle världen vara trygg.

◊ Varje nation i varje region har ett val att göra. Antingen är du med oss eller så är du med terrosisterna.

◊ När jag tar till handling så kommer jag inte att avfyra en 2-miljoner-dollars-missil mot ett tomt 10-dollars-tält och träffa en kamel i baken. Det kommer bli beslutsamt.




En vis man



2007-08-19
21:26:01

Söndag /L
Idag har jag slöat, som de flesta söndagar.
Såg färdigt på sista episoden av Nord och syd... så nu har jag redan sett hela serien... hehe...
den är ju så bra! Väldigt bra historieundervisning också. =)
Åsa är trött hela tiden, magen är trippelt så stor.
Vi spenderade eftermiddagen hos Anette med kortspel. Det går mycket bättre nu med katterna för Åsas del. Visst, hon letar hela tiden men hon slappnar av allt mer.
Diva duschade idag, tog några bilder på hur smal hon egentligen är under all päls.

God natt
Linda

Ps. Jag ska tänka på dig imorn Sandra när jag vaknar.... Ds. (HAHA)


  


2007-08-19
17:41:43

Back in Linkan. /S
I fredags åkte jag tillbaks till Linköping, fick åka med syster och hennes sambo. Bilen var helt fullpackad när vi lämnade Karlstad och det var inte förrän vi hunnit en bra bit på vägen som pappa ringer och berättar att jag glömt hänga på cykeln! Så typiskt...allt annat kom jag ihåg att trycka in men den där jävla cykeln står kvar hemma i Karlstad! Men men... den kommer med flyttlasset i oktober istället.

 Syrrans sambo underhöll mig och syrran med 2 deckargåtor = han berättar en liten berättelse om ett mord, sedan ska man med ja- och nejfrågor lyckas lista ut rätt svar. Den första gåtan höll vi på med i en timme innan vi gav upp - skoj var det - och jobbigt... blev helt trött i huvudet!

Väl framme var lägenheten tom då Tobbe håller på att nollas och var på räkfest så vi underhöll oss själva med att se den nya Simpsonfilmen - mycket bra! Var verkligen som ett enda låg Simpsonavsnitt men de lyckades verkligen, var annars lite rädd för att det skulle bli drygt - men icke!

Lördagen åkte vi till Kolmårdens Djurpark - var mycket folk där trots att sommarlovet snart är slut. Vädret var mycket växlande men vi klara oss utan regn större delen av dagen. Det var faktiskt riktigt mysigt att åka dit, jag har inte varit där sedan jag var liten och från den gången minns jag nästan ingenting.

Vi var tillbaks i Linköping vid 18-tiden så det blev verkligen en heldag på Kolmården. På hemvägen passade vi på att handla... var så skönt att få handla så vi slipper ta det på bussen - speciellt nu när Tobias nollas och är borta hela dagarna och kvällarna.

Väl hemma blev det taco och godis i mängder och mera film. Denna gåg såg vi Evan -den allsmäktige och Shrek 3. Tycker väl kanske inte att någon av filmerna var någon direkt höjdare tyvärr. Hoppades mycket på Shrek men den var inte alls lika bra som de två första - eller också var det för att jag var så trött när jag såg den som det kändes så...

Idag åkte syster och hennes sambo hem igen, men inte innan vi tog en sväng till Gamla Linköping och chokladboden :p Jag och Tobias promenerade sedan hem därifrån. Vi tog vägen föbi vår nya lya och tyvärr blev jag lite besviken... vår uteplats var helt värdelös :( där det ska vara gräs var det bara jord och mellan plattorna var det fullt med gräs, och buskarna runt var låga och risiga... men vi får väl försöka få det hyfsat snyggt med våra kunskaper från sommarjobbet :p
Vi har fortfarande inte fått chans att gå och titta på lägenheten men förhoppningsvis får vi det innan vi flyttar in.

Imorgon bitti ska jag iväg och säga upp kontraktet på den här lägenheten och samtidigt teckna kontrakt för den andra. Det ska hinnas med en timme innan jag ska vara på universitetet och påbörja min kurs i samhällsvetenskapligt tema - hur nu det ska hinnas?!

Nu ska jag ta en liten dusch... ni som har ännu en veckas ledighet får väl passa på att njuta...!

Puss puss

2007-08-18
13:20:39

Såg en rolig.... /L
tokyo-summerland-packed-wave-pool
bild hos http://miamivice.blogg.se/. Bilden är tagen på Tokyo summerland efter att poolen varit trasig och när den väl var lagad ville alla bada. Skulle aldrig satt min tå i den poolen.


2007-08-16
22:11:43

Jag är med i tidningen... /L

......med en insändare.
Jag blev så förbannad på kärringen som klagade på badande hundar att jag skrev minsann tillbaka. Nu har jag kommit med. Hoppas hon blir tyst.
/Linda

http://www.nwt.se/ArticlePages/200708/15/20070815174006_217/20070815174006_217.dbp.asp


2007-08-16
21:53:29

Baktips /L




roomservice.blogg.se tipsade om denna häftiga bakform gjort för bland annat brownies.
Jag bakar inte så mycket med den var cool, man får rätt storlek på en gång.










2007-08-16
15:31:55

Shoppingrunda. /S
Idag har jag varit ner på stan med mina kära föräldrar och med syrran. Är nämligen så att min farmor i nästa vecka fyller sjuttio år så vi behövde inhandla en liten present. Det blev ett halsband som jag tror hon kommer tycka om :) Sedan blev det lite annat smått och gott...

Under resterande delen av dagen ska jag försöka packa inför återresan till Linkan imorgon eftermiddag... har ju hunnit sprida ut mig en del under detvå månader jag varit här hemma. Sedan ska jag med syster på husvisning, och därefter ska jag och mina systrar åka och fira lilla farmor i förskott eftersom jag inte kommer vara hemma på den stora dagen.

Förmodligen kommer jag inte hem förrän ganska sent... men om vädret inte är toppen imorgon så vill jag gärna träffa min byddy och fortsätta se lite Nord & Syd under förmiddagen...? Var ju hemma hos Linda igår och betade av de två första episoderna... vi hade lite myskväll efter att Linda fått några anfall på sin DVD-spelare och med hot äntligen fick igång den.

Kan även tala om att min kära sambo ÄNTLIGEN ringde mig igår efter två dygns tystnad. Började faktiskt bli lite orolig när det var helt omöjligt att få tag på honom, men han mådde fint var bara lite trött efter allt ståhej.

Nu har jag också beställt min kurslitteratur - det gick på 900kr och då har jag ändå tre böcker sedan tidigare som jag inte behövde köpa + att jag har en bok kvar som jag ännu inte beställt ....


det är dyrt att plugga!!


2007-08-16
13:45:03

Nord och syd /L




Igår fick jag hela serien "Nord och syd" av mamma.
Sandra och jag såg de två första episoderna.
En helt underbar serie!

Finns nu billigt hos discshop.se





2007-08-16
13:40:52

The lake house /L
image674
Härom kvällen såg jag och Sandra "Huset vid sjön" (The lake house") med Sandra Bullock och Keanu Reeves. Den här filmen var mycket speciell och jag fick aldrig riktigt svar på mina frågor. För det första var det där huset rena mardrömmen. Huset var staplat på pinnar i vattnet - som gjort för katastrof. Men nu till handlingen, Bullock spelar en läkare under 2006 som flyttar ifrån huset, hon lämnar en lapp till den nya ägaren och åker därifrån.
Reeves är en arkitekt under 2004 som flyttar in i samma hus och får denna lapp. Så på något sätt fungerar husets brevlåda som en tidsmaskin ? Deras brev gör att de blir kära i varandra, men de gör ingenting för att träffas i verkligheten även fast det går... jag sa ju att det var en jävla massa frågetecken. En stor besvikelse med andra ord.
/Linda


2007-08-14
13:39:47

Vilken svensk kändis passar dig bäst? /L
image673

Testa vilken svensk kändis som passar dig bäst. Själv fick jag Alexander Skarsgård, inte min typ menmen...

2007-08-14
13:10:43

Mitt sug /L







Jag är medveten om den något porriga rubriken men jag känner mig så sugen på mjukglass... skulle verkligen vilja ha en nu.









2007-08-14
12:46:51

Armband med kärleksbudskap /L
image672

Finns hos KyssJohanna.se för 275 kronor!


2007-08-13
13:33:23

Dagmatte? /S
Igår tittade jag på vovvar, främst shih tzus, men råkade då snubbla över en annons där man sökte en dagmatte i Linköping. Lite nyfiken, och sugen på pengarna som jag blev så mailade jag personen i fråga och fick veta att hunden kunde vara själv i ca 4 timmar, det var en spansk hittehund som förmodligen var en blandning mellan raserna Grand danios och Podenco, allltså en ganska stor vovve. Hon behövde hjälp ca 3-4 dagar i veckan och hade tänkt sig ca HUNDRA kronor/dag!!!! Hon skulle även skjutsa och hämta hunden så man slapp det....

Så nu ska jag bara kolla mitt och Tobias schema, samt se om det är okej att vänta tills dess att vi flyttat in i vår nya lägenhet...!! Vore kul med hundsällskap igen, men framförallt skulle det vara skönt med ca 1000kr varje månad som vi kan lägga på hyran...

Så nu får vi bara hålla tummarna för att allt går i lås :))

2007-08-13
12:53:15

Laminera mera /L
   


Jag och Sandra har pratat om att skaffa lamineringsmaskin, vilket skulle vara bra att ha för skolan när man gör spel etc. På http://www.clasohlson.se/Search/ProductList.aspx?Keywords=lamineringsmaskin finns de med ofattbara priserna 99:-, 149:-, 249:-!
Mycket billigare än jag trodde.
Kanske kan investera i en då....


2007-08-13
12:46:23

Scrapbooking /L

Jag skulle verkligen vilja börja med scrapbooking, detta verkar vara ett pyssel i min smak. Jag fundrar på att köpa ett nybörjarset hos Pandoru. Hur ska man göra för att börja? Vad krävs?
//Linda


2007-08-12
22:45:42

Present till Manny?
BaByliss Paris Manikyr & Pedikyr väska
Denna manikyrboxen finns också hos www.eleven.se - tyckte den var väldigt rolig. Kanske något för Sandra som har så långa fina naglar. En möjlig present? Kostar inte sååå mycket pengar ändå 349 kronor!

2007-08-12
22:39:06

Nya sandalar alá Turkey! /L
image670

Jag har spenderat kvällen hos Anette. Till min glädje hade hon köpt ett par sandaler åt mig ifån Turkiet! Superfina!
Tackar tackar! /Linda


image671

Dessa fina väskor är bara några av många hos http://www.eleven.se/
Just dessa heter "Pipol Sweet Sixteen". Tyckte de var så söta!


2007-08-12
19:27:42

Boktips! /S
Håller på att läsa en bok jag kan tipsa om....

Molnfri bombnatt
En höstkväll 1993 står Hedwig Johansson i fönstret och hör skinnhuvudena skandera nedanför på gatan: Sieg Heil! Sieg Heil! Återigen hör hon de röster som för mer än femtio år sedan skrek detsamma, men då på en gata i Mainz i Tyskland. Hedwig förstår att nu är tidpunkten inne att berätta den historia hon så länge burit på, nu när det finns röster som dagligen påminner henne om den tragedi hon bevittnade på så nära håll.

Vibeke Olssons roman Molnfri Bombnatt är en drabbande skildring av tiden kring och under andra världskriget i Tyskland. Det är en berättelse om kärleken mellan Hedwig och SS-mannen Wilhelm Schurbiegel, om att byta medborgarskap och plötsligt vara främling. Det är också en berättelse om Sverige då och, inte minst, nu. En viktig bok vars historia aldrig får upphöra att engagera.



I Molnfri bombnatt följer vi Hedwigs liv under 61 år, med fokus på hennes smärta och skam. Det börjar med hur hon som 11 åring ser sin socialdemokratiske far föras bort av Gestapo och sträcker sig fram till när hon som 72åring 1994 ser nynazisterna marschera på Stockholms gator.
Jag har inte läst ut boken ännu men kan ändå rekommendera den - det är en roman som samtidigt ger en bild av hur situationen var i Tyskland både under och efter andra världskriget. Den är väldigt verklighetstrogen och ibland har jag svårt att tänka mig att berättelsen om Hedwig bara är uppdiktad. Kan kanske säga att de första sidorna var lite röriga då den hoppar i tid, men bra man läst en bit och man känner igen namnen så är den hur bra som helst...!!

Molnfri bombnatt

2007-08-12
19:05:30

Bye bye darling. /S
 I helgen har jag varit i sunne och hälsat på släkten igen, lilka mysigt som vanligt. Lördagen bjöd ju dessutom på ett superfint sommarväder så vi passade på att åka till vår badplats som släkten har vid nedre Fryken. Det var så skönt att ligga där någon timma och få uppleva en riktig sommardag utan regn. Vattnet kändes lite kyligt till en början men det berodde nog mest på att jag inte är van vid sommardopp, för efter en stund blev det riktigt behagligt.

Någon som riktigt njöt av dagen var min vovvsing, den gamla gubben som alltid varit lite småfeg vid våra badutflykter simmade faktiskt flera gånger, han vågade därmed blöta ner sig mer än till magen - matte är sååå stolt!!!
Dick in action!
Dick med buddyn Åska


Lite bilder från helgen, bland annat Dick som tar ett dopp med sin polare Åska, och när han leker med mina kusseliner.


Leyah i banantröja

 




Slutligen ett lite äldre kort på lilla Leyah i sin fina banantröja som hon använder flitigt.... Leyah hälsar tack!



Utöver det så har jag spenderat en hel del tid med Tobias som nyss pussat mig hejdå då han åkte tillbaks till Linkan idag, på tisdag börjar nämligen han på programmet och sin nolle-p.





Själv återvänder jag inte förrän nästa helg så nu är det bara att hålla tummarna för fint väder min sista lediga vecka!!!





 

2007-08-12
13:11:07

Gårdagen /L
Igår drog jag och Åsa till farmor.
Pappa var där och tvättade under taket.
Det ska målas om.
Jag försökte få honom att inse att han faktiskt börjar bli
gammal och kanske inte borde bete sig som 20 år längre -
till min glädje hade jag farmor på min sida.
 Min far har nämligen svårt att slappna av och så
 fort han är ledig ska han göra något -
han går även på medicin för högt blodtryck m.m.
Not so good.
Vi käkade lite pizza och lite kräftor.
Jag föredrog det senare och tog slut på allt. Hehe...
Åsa rände runt och njöt av friheten.
I september ska pappa och min syskon till Liseberg, jag bad om att få haka på då jag inte vet någon som verkar vilja följa med mig! Det blir väl 2 dagars så jag och Nina får väl dela hotellrum! Vi kommer bo på Avenyn vilket inte är helt fel! Hoppas bara jag kan följa med - man vet aldrig vad som dyker upp.
Anette plus bihang kom hem från Turkiet idag så det blir nog massa bad och kortspel de närmsta 2 veckorna - om vädret tillåter. Skönt!
Mår såååå bra nu när jag är ledig =D
En negativ sak har hänt förresten, min tvättmaskinstrumma har fastnat så den går inte att använda =( Attans.

Nu ska jag göra nytta!
Puss och kramar
Linda

2007-08-12
12:02:51

Linda Rosing - Världens sexigaste kvinna? /L
image662
Jag ser det inte?
Gör du?


2007-08-12
11:10:56

Vad säger detta om mig? /L
Jag skulle verkligen vilja ha dessa dojor från electrolux!
Rent rent rent!




2007-08-12
00:41:09

Britney Spears - världens gåta? /L
image661
Hur har detta skett`
Jag tycker så synd om henne - kan ingen hjälpa henne?
Ta tag i ditt liv!


2007-08-11
17:51:45

Snyggt till bilen /L
image660

Design: Sven Rudolph


2007-08-11
16:32:58

Höst hos H&M /L
image659

2007-08-11
13:11:45

Goda Drinkar /L

Jag gick igenom gamla mail och hittade detta ifrån mamma med goda drinkar. Låt det väl smaka!

SCREWDRIVER


17 cl Vodka
1 st Apelsinklyfta

Häll vodkan i halsen och titta på ap
elsinklyftan.


VARGTASS

1 liter Vodka
1 st Lingon

OBS! Om lingonet får ligga i för länge kan smaken lätt bli fruktig!

TEQUILA
SUNRISE

1 liter Tequila
Drick tequilan. Slut ögonen. Vakna i  sol/trapp-uppgången.

PAJALA
SUNRISE

Ett glas hembränt med en falukorvsskiva i.

ATOMUBÅT (Norrländskt recept)

1 stort ölglas med hembränd sprit
1 st snapsglas med öl

Häll upp spriten i ölglaset, fyll snapsglaset med öl.
Släpp ner  snapsglaset i ölglaset. Drick och glid in i dimman.

KAFFEKASK A LA NORRLAND

1 st sockerbit
Kaffe
Hembränt

Släpp ner sockerbiten i den tomma kaffemuggen.
Häll i kaffe så du  inte ser sockerbiten.
Fyll på med hembränt tills du
kan se sockerbiten  igen.
Slappna av och njut.

ASSI DOMÄN

6 cl Vodka
1 st snapsglas
1 ruta toapapper

Fyll snapsglaset till bredden.
Ta sedan en ruta toapapper,
vik  ihop och placera i glaset. Häll sedan alltsammans i munnen, svälj vätskan  och sug på papperet. Spotta sedan ut papperet i glaset. Så enkelt - så  gott!

GÄLLIVARE
SUNRISE

Lika delar hembränt o surströmmingsspad i ett STORT grogglas, kläm  fast en skiva rökt korv på kanten....

FINSK SOMMARSOPPA

Man tager en djup tallrik som måste vara blommig, fyller den med hembränt o äter med sked.

KAFFEKASK Á LA KALIX

Knyt fast en kaffeböna i en sytråd,
doppa snabbt som fan i en 1/2 l  hembränt, drick o njuuut!

WHITE CHRISTMAS

Vodka blandas med tippex...
Suddar bort allt minne!



2007-08-11
11:34:59

Look /L
 

Mamma på träningsmaskin....



2007-08-11
11:28:45

Evolution of dance /L


Hur kul som helst!


2007-08-10
20:12:23

Tänd ett ljus för Leticia /L
image657


4-åriga Leticia mördades av sin mamma och styvpappa.
Hon hade bränn- och bitmärken över hela kroppen. image658
Polisen fann henne naken och brutalt misshandlad
på vardagsrumsgolvet.
Runt i hemmet fanns blodspår efter misshandel och även ett
par blodiga handbojor i soporna.
Hur en människa kan göra något sådant är bortom allt förstånd.
Jag hoppas verkligen att de aldrig mer får se dagens ljus.





2007-08-10
19:59:24

En geishas memoarer /L
image656Canalplus sände nyss "En geishas memoarer" från 2005. Jag har alltså väntat 2 år med att se den, vilket inte är likt mig. Den var precis lika bra som jag förväntat mig med vackra miljöer och bra skådespeleri. Jag rekommenderar den verkligen.
För er som inte vet vad den handlar om kommer en kortis;
Chiyo säljs av sina föräldrar till ett geishahus, där hon får lära sig alla de egenskaper en geisha ska ha. Hon träffar en man som hon blir kär i och gör därefter allt för att komma honom nära. Hans vän faller tyvärr för Chiyo vilket gör att förhållandet känns omöjligt.
Ja, en kortis. Vill ju inte avslöja för mycket....

Kramar Linda











2007-08-10
16:32:28

Fransk bulldog säljes /L
image654

Nu du Sandra skulle du väl vilja kunna punga ut med 21.000!
En 9 månader gammal tik säljes på www.blocket.se
Nåt för dig? =)


image655

Franska nummer 2. Också en tik på 9 månader - 20.000 kronor!


2007-08-10
16:27:01

Vilket cp /L
Fan vad trött jag blir på en del människor.
Grunden till min irritation HÄR

/Linda


2007-08-10
15:24:16

suck... /S
Idag var sista dagen på jobbet. Blev lite jobb och mycket fika och jag var hemma till lunch.... mycket skönt. Jag var även mycket välkommen nästa år och jag fick välja vilken period jag vill jobba då :)

Väl hemma blev det en snabb dusch innan jag, mamma och pappa åkte iväg för att köpa mitt kära köksbord. Väl där så får jag veta att sista gruppen såldes igår och nästa leverans skulle inte komma in förrän om 12 veckor. Kände mig som en femåring då jag blev sur och gråtfärdig och lite grinig när mamma och pappa frågade om vi skulle åka och titta på något annat bord.

Min kära älskling undersökte saken närmare när han märkte hur besviken jag blev så nu kanske vi kan köpa det ändå, de hade nämligen stolar men inget bord inne så vi kan få köpa allt för 3000kr men få bordet senare, och alltså bara hämta ut stolarna nu. Så så får det nog bli, tycker så himla mycket om den gruppen.... och till Tobbe hade de sagt att det nog kommer in om 2-3 månader och inte 3mån som de sa till mig.

Har fortfarande inte hört något från universitetet, men jag har mailat dem och det verkar inte som att jag kommer få några papper förrän vi börjar, Får kolla schema och litteraturen på nätet. Har nu suttit och tittat på listan och upptäckte att två av böckerna har Tobbe då han hade de i sin kurs förra terminen :) Det var dessutom bland de dyrare böckerna :D

I eftermiddag ska jag åka upp till Sunne en sista gång innan det är dags att dra till Linkan, men jag kommer hem redan imorgon då jag vill hinna va med Tobias innan han åker på söndag eller måndag.

Nästa vecka är jag ledig... ska verkligen njuuuuta!!!

Vad sägs om en myskväll med lite film på måndagen, Linda, en riktigt tjejig film som varken J eller T vill se? Vi kan ju försöka hitta på något i nästa vecka när vi båda faktiskt är lediga  och inte längre kan skylla på jobbet :p

Puss på er!

2007-08-09
22:01:00

4 hot dogs /L
image653


2007-08-09
16:56:42

Jippie!! /S
Hinner inte skriva då tobbes föräldrar snart kommer på middag, vill bara tala om....


VI fick lägenheten!!!!

2007-08-08
16:55:16

Update gällande lägenhet. /S
Ja, kanske ska tala om som hände med den där lägenheten....

Ja, det började alltså med att vi lämnade en intresseanmälan och fick ett erbjudande som vi tackade ja till. Men nu är det ju så att alla får samma erbjudande och den med högst poäng av de som tackat ja får den... vi låg på plats 3.
När Linda var här passade jag på att tacka ja till erbjudandet och ett meddelande kommer upp; " Hör av dig till oss för att teckna hyresavtal inom tre arbetsdagar". Nu undrar jag om det är någon som tolkar detta meddelande på något annat sätt än det jag gjorde... alltså att vi hade fått lägenheten??

I alla fall ringde jag bostadsbolaget dagen därefter för att prata med dem om kontraktet... befinner mig 23 mil från Linkan och jobbar och jag hade därför svårt att hinna med det inom de där 3 dagarna. Så jag ringde dem under frukostrasten. Får då veta att jag inte ALLS fått lägenheten för de andra hade inte svarat på sitt erbjudande ännu. Jag berättade då om meddelandet jag fått om kontraktet och hennes svar var: "Ja... de där meddelandena kan ju vara lite missvisande..."

LITE missvisande???!! Kanske bör ändra dem då!!! 
I alla fall så ska alla ha svarat på erbjudandet senast idag så hon tyckte jag skulle höra av mig till dem imorgon för att då få veta om vi fått lägenheten eller ej... därmed - ingen lägenhet ännu.

Igår var vi i alla fall iväg och köpte en soffa av min svågers syster, en jättefin vit tresits soffa i toppenskick, kommer bli supersnyggt till de två nya plädarna jag och Tobbe skaffat. Snyggt med vitt också, men som tur var så hade hon en blå klädsel att byta med ifall man får världens fläck.  Så nu är det bara att hålla tummarna för att vi får den där lägenheten... Hur som helst så har vi nu en SKÖn soffa att mysa i tillsammans!

Min och Tobias nya myssoffa :)

(Ektorp från IKEA)

2007-08-08
15:32:39

Spå dig själv /L
image652


2007-08-08
06:36:15

Disney hos Johanna /L
image651

Om någon ska bära dessa Disneyinspirerade smycken så är det jag... Skulle mycket gärna vilja ha armbandet med berlocker på.... önskas önskas....


2007-08-08
05:57:05

Människan röjer allt i sin väg /L
Det är förbannat dagligen, timme, minut och sekund sker saker på denna planet enbart i syfte för att underlätta för människan. Jag tycker det är så jäkla hemskt att vi alltid ska "ta bort hinder". Vi utrotar och förgör allt i vår väg, leker Gud och jag ser ingen bättring på denna front heller. Sakta men säkert försvinner vår vackra planet - och för vad?
Jag kan ärligt säga att jag önskar livet ur vissa raser på denna jord (fästingar, mygg, ormar mm) men jag ser inte mig själv har rätten att utfärda dessa handlingar. När man läser i tidningen om hur "en galen älgko" blir skjuten efter att ha stört så anser sig mänskligheten ha rätten att göra så. Vi skjuter fasiken allt. "Nu är det för mycket varg, gärvling, älg osv" - Lets kill! Men att vi själva överbefolkar jorden och tar plats det görs det inget åt. Vi kämpar för att hitta botemedel mot döden så att alla kan leva lyckliga i sina dar... all mänsklighet så att säga.

image650




En bäver familj och deras bo ska utplånas i Lindsberg av någon anledning. Familjer har blivit attackerade eftersom de går alldeles för nära - bäst att utplåna djuren så vi får bada lite i lugn och ro.

///Linda




2007-08-07
21:35:10

Minnen /L


Minns ni denna serien - den var en av mina favoriter när jag var liten...


2007-08-06
20:12:17

Sista jobbveckan o ny lya! /S

Hej!
Idag har Linda varit här... äntligen... var en evighet sedan vi träffades och nu är sommaren snart över...

Jag passade på att visa henne lägenheten jag och Tobias är intresserade av och jag passade även på att tacka ja till erbjudandet - och nu visar det sig att vi förmodligen fick den?!! Det stod dock även att man måste skriva kontrakt inom 3 arbetsdagar vilket kan bli lite svårt då jag inte ÄR i Linkan än men jag ska ringa och prata med dem imorgon och se om man kan skjuta upp det i 14 dagar eller åtminstone fram tills nästa måndag...
Om det är som jag tror så kommer vi flytta till vår nya lya den 1 oktober :) Känns dock nervöst då vi tackade jag till lägenheten osedd men enligt nuvarande hyresgäst så verkade allt bra, så det är väl bara att hålla tummarna.

Nu har jag påbörjat min sista arbetsvecka... känns så himla skönt, bara 3,5 dag till så är det slut sedan, och då är det bara att invänta att lönen ska komma in på kontot :D Men de pengarna lär ju försvinna ganska snabbt då vi kanske ska köpa en soffa imorgon, visserligen begagnad men den kostar ändå 1500kr. Sen har vi hittat köksbord och stolar för 3000kr som vi vill ha, och sen är det kursböcker och annat som ska inhandlas.

Någon helg hade vi även tänkt åka till Kolmårdens djurpark med Linda och Jan, har inte varit där sedan jag var liten så det vore faktiskt lite kul att se igen.

Usch, hoppas verkligen jag kan skjuta på kontraktsskrivningen - kom just på att farmor fyller 70 år om två veckor, hade ju varit lite kul om man varit hemma och kunde fira henne....

Nej nu har jag inget mer att skriva... avslutar dagens inlägg med ett kort på världens sötaste lilla systerdotter Leyah som blir 2 månader den 13 augusti...!

Leyah 1,5 mån

2007-08-06
15:55:44

Om jag inte kan åka utomlands så kan jag väl i alla fall dra hit /L
image648

Nu fattas bara någon som vill följa med...


2007-08-05
15:59:09

Bodie and Fou /L
image643
En sida med roliga och intressanta design prylar.
Jag skulle gärna vilja ha kakfatet med små fjärilar på...


2007-08-05
12:59:39

Ibland är väl livet fuskigt /L
image642
Idag åkte Anette och hennes familj till Turkiet för att vara där i 1 vecka... jag önskar att jag också skulle åka utomlands men det ser inte så ut.... nej jag ska jobba denna vecka men sen är jag ledig i två veckor! :)
Längtar längtar längtar!!!


2007-08-04
14:07:53

För den djärve /L
image639

Björnskinn i gummi finns hos pid.se
Endast 44 999 kronor!


2007-08-04
13:46:17

Jag som Simpson /L
image638



Så här skulle alltså jag se ut i en värld av Simpsons.
Tycker väl inte att likheten är slående men det kanske går bättre för er...









2007-08-03
23:49:03

Friday with Linda /L
image637
Dagen började med att väckarklockan ringde 05.30 (sovmorgon) och in i duschen!
Slet häcken av mig till klockan 15 - hem - skönt!
Försökte slumra till lite men det gick inge vidare och sen bar det av till Andreas.
Där serverades vitt vin med god mat - oxfilé, potatis och sås - mums!
Kvällen fortsatte med Wii och bowling.
Avslutade givetvis med att dänga både mamma och Anette! Kunde inte bli bättre.
Nu ska jag krama om min sambo och sova både länge och gott!
Godnatt
Linda

Ps. Såg även ormen äta en död musbebis - kunde ha spytt. Ds.


2007-08-02
05:49:04

Min värsta farhåga besannas /L
Ni som känner mig kan förstå skräcken som spred sig i min kropp när jag läste det här;
http://www.expressen.se/nyheter/1.782038/hajen-kan-leta-sig-till-sverige
Jag mår uppriktigt sagt illa.
Skulle det ske - då isolerar jag mig själv ifrån allt vatten.
Godmorgon!
/Linda


2007-08-01
22:05:05

Skvaller! /S
Någon som hört det senaste?

Nicole Riche ÄR gravid - bekräftat det själv!

Paris Hilton har nu gjorts arvslös av sin farfar som tröttnat på alla skandaler.... can U blame him??!!


Annars är det bara jobb, jobb, jobb som gäller.

På fredag ska vi fira Tobbe som fyller år och sedan ska jag nog hälsa på släkten under helgen. Ni då?