Hakuna Matata

2008-02-28
15:31:18

kort inlägg... /S
Hej hej!
En trött Sandra vid tangenterna - som vanligt kanske man kan säga med tanke på att jag säger att jag är trött och stressad i alla inlägg nu för tiden :p

I alla fall så är vår redovisning nu avklarad - det gick så där tyckte jag personligen men vi fick jättepositiv feedback så det var nog bättre än vad jag själv trodde. Det var dock lite tufft att sitta och lyssna på två andra redovisningar och den feedback de fick och hela tiden omedvetet sitta och jämföra och leta fel i sin egen redovisning.

Nu har jag precis käkat lite och ska snart hoppa in i duschen. Pappa ringde nyss och tiggde lite romerska bågar ifrån chokladboden, men sorry, ingen ask hemma och med den vind som blåser ute, självklart motvind, så tänker jag inte vara snäll och åka och köpa några heller - får vara snäll till påsk istället :)

Mina planer för helgen är att på fredag träffa lilla Linus och syster och kanske även min andra syster och lilla Leyah som hostar och är sjuk. Fredag kväll vet jag inte, kanske bara ska vara hemma och träffa mammsen och pappsen eftersom jag kommer hem så sent idag. På lördag tänkte jag dra med mamma i lite affärer och starta en önskelista inför min födelsedag i april - mamma tyckte jag var tidigt ute men eftersom det är påsk nästa gång jag ska hem så tror jag det blir jättebra med en runda nu! Lördagkväll kanske man får träffa L och hennes mor en sväng? Söndag blir det nog bara att vara hemma innan det är dags att sätta sig på tåget tillbaka till Linkan...

Så nu vet ni hur helgens planer ser ut även om det inte blir några fler inlägg från min sida :)

Ha en toppenhelg!

2008-02-28
00:08:58

Dagens designtips /L
Är du trött på hur din dator ser ut? Dessa söta, snygga dekorer för laptopen finns att köpa hos bluebox.se och priset är 235 kronor. Men nu kommer jag med ett tips för en billigare variant! Hos färghandeln brukar de sälja mönstrade och roliga klistra-på-själv "papper" - sorry jag hittar inte de rätta ordet. De förstår nog om du frågar. Hos Stuvbutiken i Karlstad ligger de billigaste på 25 kronor metern. Superbilligt och lätt att fixa själv! Idag såg jag ett zebramönstrat... det ska jag nog ta mig en funderare på!


2008-02-27
23:45:30

Sagt av Ben Stiller /L
Even when I'm not directing, that doesn't stop Owen from having ideas for what I should be doing.

Having a child changes everything in a most positive way, and I am extremely lucky to have a great wife who is also an incredible mom.

It was a mixed blessing to have famous parents. It was tough to go to auditions and be bad, since I couldn't be anonymous.

Maybe forced retirement isn't necessary after all.

Sometimes I wondered whether I hadn't let my career get confined to one direction, but lately I've decided to accept the fact that I have this opportunity to be successful doing comedies.

There's an old saying in Hollywood: It's not the length of your film, it's how you use it.

Zoolander was more of my own sensibility.

2008-02-27
23:39:36

Linda the superwoman /L
Dagen började slött. Tills mamma kom med förslaget att vi skulle slänga våra tvättmaskiner som stått ett tag nu. Jag kan tala om att det var faktiskt rätt tufft att få upp en tvättmaskin i vår lilla Ford Escort, men nu är dammsamlaren väck! Härligt och stort badrum fick jag helt plötsligt. Efter det var det tvättstugan som gällde, mycket tack vare tjockisen Bissis bus att kissa i sin mattes säng! Inte så kul för mamma. Allt är nu rent i alla fall.
Imorgon måste jag ta tag i plugget igen... blev inget gjort idag, usch och skamm. Längtar efter att träffa dig Sandy, hoppas du har tid någon dag! På lördag åker vi förmodligen till Örebro men på kvällen kanske du har tid? Hör av dig!

Kram och godnatt alla!

Linda


2008-02-27
23:35:06

Dagens fakta /L
Bubbelgum kom 1928. Uppfinnaren heter Walter Diemer, en bokhållare som fascinerades av problemet att göra den perfekta, elastiska basen för ett bubbelgum. Efter många månaders arbete kunde han presentera sitt "Double Bubble", som blev en omedelbar hit.

2008-02-27
22:36:02

time to sleep.... /S
Nu ska jag sova så jag är utvilad imorgon på redovisningen.
Vi får väl se om jag kanske hinner med något inlägg under eftermiddagen imorgon, annars så får ní vänta till på måndag innan ni får höra något från lilla mig igen. Men jag är säker på att Linda håller bloggen levande :)

Ha det bra - för det ska jag ha!

2008-02-27
22:33:18

Svar på dagens kluring! /S
image1007

Idag var det kanske inte en särskilt svår kluring - jag skulle gissa på att personen smile avslöjade honom ganska mycket...


image1010

Personen jag sökte idag var självklart Will Smith känd från bland annat den nya filmen I am Legend.

2008-02-27
21:41:05

Don´t want to go...! /S
Usch, känns inge kul med redovisning imorgon - jag kan forfarande inte det jag ska säga men samtidigt så bara orkar jag inte plugga mer. Jag ska istället ta tag i packandet som jag fortfarande inte börjat med....

Ska bli så skönt att få komma hem, kul att få träffa lilla Linus, och den förkylda lilla Leyah. Och det ska bli riktigt mysigt att få träffa min älskade vovve... låter ju kanske dumt att jag är så glad över att träffa min hund jämfört att träffa min systerson som jag aldrig sett... men nu är det ju så att min vovvsing faktiskt är en riktig gubbe som blir 11 år i sommar så därmed har jag försökt börja vänja mig vid tanken på att han kanske inte finns med oss så länge till - inte för att han är sjuk eller så men jag vill ändå ta till vara på de gånger jag träffar honom extra mycket med tanke på att jag minns hur fort det gick när Ls mammas vovve Cero gick bort, som var hur pigg som helst för sin ålder men sen pang boom var död. Det känns ju extra jobbigt med tanke på att jag förmodligen inte kommer att vara hemma när det väl händer, att man inte får säga hej då liksom...

Men lilla Linus och Leyah räknar jag med kommer överleva mig :)

image1009

En liten vovve med ett enormt hjärta...


2008-02-27
21:33:07

Lilla Linus :) /S
image1008


Stolta moster måste ju bara få visa denna sööööta bild på lilla Linus som hon får träffa på fredag!!!

:)

2008-02-27
18:56:38

Examensbuddy och Linus! /S
Nu är jag hemma igen! Infomötet varade bara i 75 minuter sedan fanns de tillgänliga för frågor. Jag är så glad då jag träffade en gammal kurskamrat som läst i Norrköping under detta läsår men som tydligen ska läsa PA3 till våren här i Linkan trots att hon har en specialisering kvar att läsa. Och det bästa av allt är att hon letade någon att skriva examensarbete med och hon hade en färdig idé!!!
Så nu ska M och jag göra en läromedelsanalys med inriktning på matte år f-6 som examensarbete och undersöka vad det är som gör att eleverna ofta tröttnat desto högre upp i årskurserna de kommer. Vi kollade idén med en av handledarna på plats som sa att det lät som en bra idé och hon trodde även att det fanns mycket skrivet om ämnet - TOPPEN!!
Jag kan säga att en stor sten föll från mitt bröst nu under kvällen - det som är så roligt är att jag funderade på att fråga henne om vi skulle skriva exarbetet tillsammans när vi läste ihop men sedan valde ju hon att läsa ännu en inriktning så jag trodde inte att vi skulle läsa PA samtidigt - men nu är det alltså ordnat :))

Väl hemma fick jag även veta att Joppe numera inte är en liten Joppe då han har fått det fina namnet Linus!
Så på fredag ska jag få träffa lilla Linus för första gången (hoppas jag om de inte har andra planer)!

Nu ska jag förbereda mig inför redovisningen lite till och sedan blir det käk och Roomservice innan det blir resepackning och mer redovisningsförberedelse - och allt det kommer gå sååååå mycket bättre nu när jag slipper oroa mig för examensarbetet :D

2008-02-27
15:28:56

Hemma en snabbis! /S
Hej hej!
Här sitter det en stressad Sandra och knappar på tangenterna. har varit en lång dag på universitetet där vi förberett morgondagens redovisning. Jag vet vad jag ska säga imorgon men jag har inte fått en chans att få in det i skallen än så jag slipper läsa innantill..
Jag är dock glad att vi hann bli klara till 14.45 så att jag hann åka hem innan det är dags för info möte kl 17 i eftermiddag. Jag har precis kastat ihop ett protokoll över dagens arbete som mailats ut och nu ska jag försöka att få lite mat i magen...

Ikväll blir det till att plugga redovisningen och packa inför hemresan till karlstad imorgon - sen ska jag väl försöka umgås lite med min älskling eftersom han inte ska med till karlstad denna gång.

Nu ska jag försöka att få ner mina hjärtslag på normal nivå igen innan det är dags att kasta sig iväg på cykeln och trampa tillbaka till universitetet!


See U later!

2008-02-27
08:42:13

Fredag? Onsdag? /S

Idag vaknade jag och var helt borta, kände mig helt förvirrad! Jättekonstig känsla, först fattade jag inte vad det var som lät när klockan ringde, sen förstod jag inte varför den ringde, sen fick jag för mig att det var fredag! Men nu är jag i alla fall uppe och medveten om att det är onsdag, sista dagen innan redovisningen och dagen innan hemresa till karlstad, och dagen för infomötet om examensarbetet!

Idag blir det nog inte så mycket bloggat från min sida då jag som sagt inte kommer vara hemma förrän efter 19 och då lär jag förmodligen vara hyfsat trött + att jag måste packa inför imorgon och kolla över det sista inför redovisningen imorgon.

Hoppas ni får en skön dag!


2008-02-27
08:33:40

Dagens kluring! /S
image1007

2008-02-26
21:03:04

Svar på dagens kluring! /S
image1005

Då var det dags att avslöja svaret på Dagens kluring. Idag är det ingen mindre än....


image1006

...Anne Hathaway känd från bland annat filmerna En prinsessas dagbok och Djävulen bär Prada!

2008-02-26
20:07:48

not in a good mood! /S
Usch det här är ingen bra dag. Känns som att jag varit stressad hela dagen! När jag var på uni kände jag mig stressad över redovisningen, när jag kommit hem kände jag mig stressad över att få ihop något att säga på redovisningen, när jag väl kluddat ner något så var det dags att börja med middag, och under tiden jag gjorde middag så gjorde jag iordning muffinssmeten. Det resulterade i en misslyckad pulvergräddsås - hur man nu kan misslyckas med det!?!! Under middagen satt jag ganska tyst och kände mig stressad då jag ville bli klar med bakandet. Sen tvingade jag T att hälla upp smeten i formar medan jag diskade i rekordhastighet. Under tiden muffinsen stod i ugnen betalade jag månadens räkningar och insåg att jag är oerhört fattig och att det lär krävas några barnvaktspass om jag vill kunna unna mig något alls denna månad. När jag väl var färdig med räkningarna så var det dags att ta ut muffinsen som stått inne lite för länge och som resulterat i att några av dem nu är brända i kanterna - dvs de muffins jag ska bjuda på imorgon på gruppfikat - mindre roligt!

NU ska jag hoppa in i duschen och sen ska jag titta på Gossip girl som min kära video före tillfället bandar...

Tanken på att jag ska vara i skolan mellan 9- 19 imorgon känns inte särskilt upplyftande!!!

Så ja.... jag är väl inte på tipp-topp-humör för tillfället....!!


2008-02-26
15:51:31

trött men fortfarande arbete att göra! /S
Nu är ja hemma äntligen! Är så himla trött men vi har ändå fått en hel del gjort idag, och det har faktiskt varit en ganska rolig dag, mycket av det beror nog på att fröken jag-är-bäst-mitt-ord-lag var borta idag.

Är som sagt riktigt trött men tyvärr har jag en hel del att göra, måste förbereda min redovisningspunkt inför imorgon och sedan ska jag baka muffins tills imorgon. Förstår inte hur jag ska orka ta tag i plugget men på något sätt måste jag ju göra det.

Ikväll ska jag i alla fall slappna av framför TVn!

2008-02-26
12:52:57

I´m fucking Ben Affleck /L


Det här är hur roligt som helst!I´m fucking Matt Damon;
2008-02-26
08:50:14

Vill inte... /S
Hej hej!
Nu har jag 15 minuter kvar innan jag måste kasta mig iväg på cykeln - motviljan är enorm och jag vill bara få sova i ytterligare en timma eller två och ha en pluggfri dag - men så är ju verkligen inte fallet. Istället har jag tre dagar framför mig som är helt fyllda med plugg! Idag är det plugg till ca 15 och därefter måste jag hem och baka fika för morgondagen + fixa mat. Imorgon är det plugg till minst 15 och kl 17-19 är det informationsmöte om examensarbetet, och på torsdag är det redovisning mellan 9-16 och kl 19 ska jag sitta på tåget till karlstad - puh - blir trött av att bara tänka på det!

Men nu är det dags att kludda på lite mascara så man ser lite mer levande än död ut!

Ha en bra dag!

2008-02-26
08:41:44

Dagens kluring! /S
image1005

2008-02-25
21:35:38

pengar och fika! /S
Nu ska jag snart gå och lägga mig, är trött och har varit det hela dagen så det får bli en tidig kväll...

Jag håller helt med Lindas tidigare inlägg - CSNpengarna var MYCKET efterlängtade men tyvärr går ju större delen av dem till de vanliga räkningara som inte är mycket men med tanke på att man bara får 2500kr så räcker de ju inte till så mycket! Det är i alla fall skönt att jag redan köpt biljetterna för påsk, och biljetterna som jag köpt för den kommande helgen ska snälla pappa betala så jag slipper vänta ända till påsk innan jag får träffa min lilla systerson :)

Imorgon är det mer grupparbete som gäller - tror det kommer bli många diskussioner, dels om det arbete som gjordes idag och dels för det arbete vi har framför oss. När jag kommer hem ska jag baka lite muffins och chokladbollar då jag var dum nog att anmäla mig som frivillig till att ta denna veckas gruppfika - kändes smart när jag erbjöd mig då jag tänkte att jag skulle ha det gjort, men nu i efterhand känns det dumt då den här veckan är ganska intensiv som det är UTAN att jag ska behöva baka. jag skulle i och för sig kunna köpa fika men det är ju lite prestige i det hela och eftersom alla andra har haft något hembakat så....
Men chokladbollar och muffins går ju ganska så fort att slänga ihop det är bara det där att man faktiskt ska ta tag i det hela och göra det! Sen är det min tur att fixa middagen och disken här hemma imorgon också, men det får bli något lätt, likte fusk kanske och ta upp de där älgfärsbiffarna som ligger i frysen - halva arbetet gjort :p

Nu ska jag nanna så jag är utvilad imorgon, sov gott!!


Men nu är det sängen som väntar

2008-02-25
21:24:19

Svar på dagens kluring! /S
Då var det dags att avslöja svaret på dagens.. eller egentligen gårdagens kluring!
Har inte fått särskilt många gissningar, och de jag fått har varit fel, fel, fel!

image1003

Denna kluring var faktiskt väldigt aktuell då tre av männen ovan var nominerade i kategorin Bästa manliga huvudroll i årets Oscarsgala....

image1004

.... men Jude Law tillhörde INTE den gruppen och därmed ska han bort!
2008-02-25
21:03:33

Money money /L
Idag trillade det in pengar på mitt konto som ekat alldeles för länge. Jag fick dock inget roligt köpt, allt gick till kurslitteratur, terminsavgift, en räkning och mat. Tråkigt men nödvändigt. Jag var även världens snällaste matte och köpte en godispåse till Åsa. Jag gjorde det stora misstaget och lämnade den framme i bilen medan vi fikade. Hon fick ingen middag idag och åt istället en hel påse hundgodis. Johnny fick räkor idag. Han var helt tokig medan det tinade. Jag satt i soffan och väntade på att de skulle bli ätbara. Han sprang då fram och tillbaka och jamade allt han kunde. Kunde hade han nog dragit mig till köket. Sen åt han som om han aldrig sett mat.

Kram!


2008-02-25
20:57:49

Svenska /L
Rysningar går genom kroppen på mig när jag läser bloggar och bloggkommentarer. Alla dessa jäkla särskrivningarna. Jag vet att man slarvar mycket när man skriver men snälla! Varför envisas 95% av alla att skriva jätte söt, jätte stor, jätte skön -  det sitter ihop! Jätte är faktiskt en sagofigur och därför ska dessa ord sitta ihop. Ett annat ord som verkar vara väldigt svårt är sportlov inte sport lov! Nu vet ni.


2008-02-25
18:36:16

Lite smått oroande!!! /S
Har precis varit inne på mitt dagliga besök på aftonbladet.se, och läste då följande rubrik;

Lärare nedslagen av tolvårig flicka

Som lärarstudent mot de lägre åldrarna så har jag nog hela tiden tänkt att en 11-12 åring inte borde kunna skada mig fysiskt särskilt mycket men ack så fel man kan ha!!! Artikeln berättar nämligen om hur en kvinnlig idrottslärare blev attackerad med sparkar och slag så att hon tvingades uppsöka läkare!!!

Jag har tänkt tanken förr och när jag läser sånt här så ploppar den upp igen - vad i helvete är det jag gett mig in på??!?!?!

Jag hoppas jag kommer ha möjlighet att läsa till den där förskolekompetensen ifall man skulle bli påpucklad så där mycket inom skolvärlden menar jag, så kan man ju alltid fly till förskolan där barnen är riktigt små :)
[oh+my+god+(kopia).jpg]
 
Du kan läsa mer här!

2008-02-25
16:47:10

nehepp... /S
Det var inte så kul som jag trodde gällande Simba då hon ville ha hjälp några enstaka dagar - men nu är ju jag i skolan hela dagarna så det funkade inte riktigt, men hon skulle höra av sig längre fram. Så inga extrapengar för tillfället!

Idag har jag ingen bra dag då min rygg av någon okänd anledning gör ganska ont, nedre delen av ryggen. Får försöka tigga till mig en massage av min älskling senare....

Usch... känns så pinsamt att jag är så himla trött och seg efter tre dagars ledighet, längtar redan efter torsdagkväll när jag får sätta mig på tåget till Karlstad för tre dagarns ledighet och få bli lite bortskämd hemma hos mammsen och pappsen! Jag tror i och för sig att hela upplägget med grupparbetet gör att jag inte trivs på kursen så det är därför jag känner en motvilja till att åka till skolan på morgonen. Men men, finns ju inte så mycket annat att göra än att stå ut!

2008-02-25
15:26:58

nyfiken...! /S
Nu är man hemma igen efter dagens arbete! Det gick ganska bra, tyvärr beror npg det mycket på att en viss person var frånvarande under större delen av dagen - sorgligt men sant! Ännu mer sorgligt är att det säker kommer bli en diskussion imorgon ifrån hennes sida på grejer vi gjort idag...

Men men... Just nu sitter jag och är lite nyfiken då Simbas matte har ringt mig under dagen och lämnat meddelande på telesvararen. Kanske är det så att hon är intresserad av en veckomatte nu ... får dock se om hon fortfarande är intresserad då jag är i skolan ganska mycket om dagarna under denna kurs. De extra pengarna skulle ju dock verkligen vara perfekt då pengarna ifrån sommarjobbet är helt slut nu. Sen är det ju en mer promenadvänlig årstid vi närmar oss nu :)

Jag ska ta lite att käka innan jag ringer upp henne och ser vad det är hon vill...

See U later...

2008-02-25
13:44:14

Sagt av Giorgio Armani /L

Actually I am very glad that people can buy Armani - even if it's a fake. I like the fact that I'm so popular around the world.

I design for real people. I think of our customers all the time. There is no virtue whatsoever in creating clothing or accessories that are not practical.

Jeans represent democracy in fashion.

The difference between style and fashion is quality.

There are always protests, whether you do something good or bad. Even if you do something beneficial, people say you do it because it's advertising.

You can think you've made it and yet the next day's press will always be waiting for you, the public will always ask more of you. In short, you can always do better!

2008-02-25
13:39:53

Dagens fakta /L

I den nordspanska staden Santigago de Compostela finns vad som anses vara världens äldsta hotell.

Sedan 1499 har gästerna på Parador Hostal de los Reyes Católicos njutit av vyn över ett av Spaniens vackraste torg. På andra sidan torget ligger katedralen, som i århundraden har varit målet för otaliga pilgrimsfärder. Hotellet uppehåller alltjämt traditionen att bjuda pilgrimmerna på gratis mat under tre dagar (intyg krävs från katedralens administration).

2008-02-25
08:32:35

Guten morgen! /S
God morgon allihop!
Sitter här i soffan och gäspar samtidigt som jag tittar på den (enligt mig) urusla tv- showen Montel som är någon sorts Dr Phil-wannabe men jag vet inte om han har någon direkt utbildning eller om han bara sitter och har en massa åsikter om en massa händelser. Sen känns det som att han spelar över så jämt och blir tyst och tårögd och bla bla bla!

Idag är det grupparbete som gäller, jag fasar lite inför det då det ALLTID blir en massa intensiva diskussioner när en helt ny idé ska fram som idag då ska vi ska påbörja planeringen av själva redovisningen. Men det är väl bara att kämpa på... är dock lite trött idag, sov lite illa då det tog tid att somna och när jag väl somnat så var T uppe och gjorde något så att jag vaknade igen och det tog ännu längre tid innan jag somnade om.

Hoppas i alla fall att ni får en skön dag!

2008-02-24
21:59:57

Han är så bra /L


Jag längtar till nästa vecka när Björn Gustavsson hittar på något annat underhållande!


2008-02-24
21:26:45

Dagens kluring! /S
Ifall jag inte hinner med att kasta upp en Dagens kluring imorgon bitti så kommer den därför redan nu - men desto längre tid får ni att fundera. Jag tror att den kan vara en riktigt kluring och det finns säkert flera tänkbara svar, men det är ju ett specifikt svar som jag söker här...

image1003

2008-02-24
21:24:18

Svar på dagens kluring! /S

Då var det dags för svaret på Dagens kluring....

image1000

Och idag var det ingen mindre än....image1002

...Eva Longoria!


2008-02-24
20:21:39

I´m bored! /S

Jag är uttråkad om någon missade det i rubriken.... Det finns inget att se på TV förrän om cirka en timma då Cold Case börjar. Jag skulle kunna läsa i min bok men jag har inte riktigt kommit in i den ännu så den lockar inte riktigt.

Det känns lite tungt att ledigheten redan är över, speciellt med tanke på att jag tror att det kommer bli rätt intensiva dagar denna veckan då det är dags att planera redovisningen och på onsdag kväll efter att man varit i skolan hela dagen så är det infomöte om examinationsmötet. Och sedan på torsdagen är det redovisning precis hela dagen och direkt efter den så ska jag hem och käka och lite sånt innan jag ska med tåget klockan 19 till Karlstad.

Som sagt... jag är uttråkad. Blir nog till att ta fram boken ändå så man kommer igång med den innan den ska lämnas tillbaka.

Ha en trevlig kväll!


2008-02-24
15:25:51

baka,städa baaaaada! /S
Nu ska jag snart ta tag i städningen som jag pratat om i tre dagar nu... men det är ju så jäkla trist!!!

Innan jag sätter igång med det ska jag slänga ihop några kladdiga chokladmuffins (under kategorin Recept) så vi har något gott till ikväll tänka jag.
När städandet är avklarat :p så tror jag att jag ska ta ett riktigt varmt skumbad och ha lite hemmaspa och inviga min nya hårinpackning från Loréal och sedan en ny omgång med peeling och fuktmask för ansiktet :)

Mitt hemmaspa...

image1001

2008-02-24
14:54:36

Dagens kluring! /S
image1000

2008-02-24
14:20:44

Svar på gårdagens kluring /L
image998

Rätt svar är: Jake Gyllenhaal

image999

Jag ser fram emot Sandras kluring sen! =)

2008-02-24
14:18:32

Stress /L
Jag var ute på långpromenix när pappa ringde och sa att de hämtar mig tidigare. Jag har hunnit duscha nu och väntar på att de ska komma. Då bär det av till farmor och tacos står på menyn!

Grattis till Sandra som har världens sötaste syskonbarn!

Kram


2008-02-24
13:03:57

Mitt syskonbarn nr 2! /S
Här är en liten bild på släktens senaste medlem.... sååå liten och såååå söt... längtar efter att få se honom
nästa fredag!Då ser han nog lite annorlunda ut dock... de ändrar sig ju så fort och här är han inte ens ett dygn gammal...
Han är fortfarande namnlös så har ni några bra förslag är de mycket välkomna!

2008-02-24
12:38:01

Jag har sagt det förr... /S
... och jag säger det igen! Det är verkligen babyBOOM i kändisvärlden. Jag vet inte om jag bara är dryg men jag hade totalt missat att detta par skulle ha barn igen...Personligen så hoppas jag att detta blir deras sista barn.... hur många har de nu liksom?! Och frågan är hur mycket tid de har att spendera med sina barn med sina karriärer...Det spekuleras tydligen om att de eventuellt väntar tvillingar men det återstår väl att se.... 

2008-02-24
12:31:30

planer för kommande veckorna :) /S
Hej allihop!

Nu har jag och min darling varit ute på en promenix i solen och blåsten - för ja... det blåser idag med!
Det var ändå skönt att få komma ut då jag knappt varit ute under helgen.
Det som är skönt med att gå ut tillsammans är att man alltid pratar så mycket om allt möjligt. Idag diskuterades det barnnamn, efternamn, inredning och påskplaner. Väl hemma har jag lekt inredningsarkitekt och ritat upp en sängavel med hyllor/skåp som jag och T funderar på att bygga för att ha i deras sommarstuga... eller ja... jag hjälper till med idé och skiss medan han står för byggandet ;)
Det finns nämligen lösa planer på att det ska jobbas på stugan under påskledigheten, kanske slänga på lite färg på väggarna i något rum. Tobias är ju ledig i nästan 2,5 vecka så det är ju lika bra att passa på för nästa långledighet är ju sommarlovet!

Nästa helg är det Karlstad som gäller, men helgen därefter så har jag fått veta att min älskade gamla kombo S kommer till Linkan :D Var längesen vi sågs så det ska bli superkul - så nu har jag två härliga helger framför mig! Sen dröjer det ju bara ytterligare 1,5 vecka innan man ska till Karlstad igen för påskledigheten. Sen hoppas jag på att L och hennes J kanske har tid att komma någon gång efter påsk kanske nu när det inte funkade den kommande helgen...

Det enda som stressar mig just nu är val av ämne för examensarbetet och vem man ska skriva det med! Jag ska på infomöte om det nu på onsdag kväll - får väl se om stressen ökat eller minskat efter det mötet..!

Tobias ska snart iväg till universitetet och arbeta på projektet och då tänkte jag städa lite och baka kladdiga chokladmuffins :)

2008-02-23
23:11:52

Sleep, sleep, sleeeeeeeeep /S
Nu ska jag snart nanna, ska bara se klart Law and Order!

Imorgon ska jag se till att sova ut, de senaste två dagarna har jag ju blivit väckt av telefonen (vilket jag självklart är glad för då det handlade om bebisen) men jag känner att jag behöver och vill sova ut ordentligt en dag innan det är dags för ny arbetsvecka. Håller också tummarna för att morgondagen blir vindstilla med en massa solsken - känner mig superblek då jag knappt varit utanför dörren de senaste två dagarna!

Hoppas ni har haft en härlig kväll!

natti natt på er!!

2008-02-23
22:19:04

Dagens kluring /L
image998


2008-02-23
22:16:16

fina pojknamn? /S
För er som missat det så blev jag moster på nytt tidigt imorse åt en liten pojke. Eftersom man har plugg att ta hänsyn till så får jag inte se den lille parveln förrän nästa fredag då jag åker hem till Karlstad på torsdag kväll-
Jag har hittills fått se två kort på det lilla underverket och fler kommer från min syster snart.

Nu är det så att han fortfarande inte har fått något namn och kallas därför för Joppe som han på skämt kallades när han låg i magen.

Så alla fina pojknamn som ni har på lager är mycket välkomna!!


2008-02-23
22:07:11

Min farmor /L
Idag var jag med pappa och hälsade på farmor. Det bjöds på middag och konservationerna är alltid lika underhållande. Som jag nämnt tidigare är min farmor en kopia av Hyacint i den brittiska komediserien Keeping up appearances. Idag pratade vi om tvserier och min farmor tittar tydligen på Fråga Olle på kanal 5. Förstå om detta chockade mig speciellt när hon sedan sa ord som runka, penis och silikonbröst. Inte de typiska orden för en tant som beter sig som Hyacint (har ni inte sett den måste ni göra det). Jag går alltid därifrån något fördärvad av våra samtalsämnen och hon lyckas alltid chocka mig. Vi pratade också om deras hund de hade när min pappa och hans bröder var små. Hon berättade att den alltid kissade inne och därför placerade de ut tidningspapper i hela sitt hem som den kunde uträtta sina behov på. När inte detta hjälpte så SATTE DE IN EN STOR GREN PÅ AVLOPPET SOM HUNDEN KUNDE KISSA PÅ så kisset rann ner där. Men GÅ UT MED HUNDEN sa jag då. Stackare! Hunden hade dessutom diabetes, den fick alltid alla matrester. Min släkt är rena djurplågarna. Stackars hund!!! Jaja, skönt att jag slapp se detta elände. Nu ska jag faktiskt plugga.... Kram!

Min farmor


2008-02-23
18:03:16

My day.. /S
Här sitter jag i min ensamhet och väntar på att min älskling ska komma hem som fortfarande är på universitetet och jobbar på projektet.

Min dag har varit väldigt händelselös, har mest läst och tittat på TV. Jag borde ha passat på att städa lite men det är ju så jäkla trist. Jag har i alla fall tagit disken och handlat gorgonzola inför middagen ikväll - idag blir det favoriten, pasta med fläskfile och gorgonzola - såååå gott!! (Receptet hittar ni under kategorin Recept)

Jag väntar också på lite bilder på min nya systerson. Jag har fått ett mms på den lilla men det är alltid roligare med foto på datorn - blir ju så smått när man ser det i telefonen. Men min andra syster skulle hälsa på dem nu så hon skulle knäppa lite kort och skicka över sen. Ska bli kul att se :)

Jaaa!! Nu kom min älskling... ska ta ett litet snack med honom och se vad vi ska hitta på ikväll - jag är riktigt sugen på att gå på bio men med tanke på mitt ekande tomma bankkonto så får det nog bli en film här hemma istället. Någon som har något bra filmtips som skulle kunna passa oss båda?

2008-02-23
13:40:05

Länktips och recept! /S
Jag tänkte att jag ska vara snäll och vidarebefodra två länktips som jag fick av min kära syster yster igår när jag var på jakt efter nya goda recept!

www.matklubben.se

och

http://www.recept.se/

Båda sidorna kräver att man är medlem för att man ska få tillgång till recepten men medlemskapet är gratis så det har ju ingen större betydelse!
Själv har jag bara hunnit spana in matklubben än och jag tycker det verkar vara en superbra sida både för vardagsmat och mer festliga recept!! Finns både enkla och mer avancerade recept så jag rekommenderar ALLA att spana in sidan!

Tänkte dela med mig av det recpet som jag hittade och provade igår!


Indonesisk kycklinggratäng

Ingredienser

1 grillad kyckling (jag stekte två kycklingfiléer istället)
1 stor röd paprika
2 dl mellangrädde (eller matlagningsgrädde)
1 krossad vitlöksklyfta
1-2 tsk curry
1 tsk sambal oelek
1 dl mango chutney

Gör så här

Sätt ugnen på 225 grader. Dela kycklingen i bitar. Kärna ur och strimla paprikan. Lägg kycklingbitarna och paprikan i en ugnssäker form.
Vispa grädden till ett löst skum. Rör i vitlök, curry, sambal oelek och mangochutney. Häll i grädden över kycklingen. Grädda i ca 20 minuter tills rätten fått fin färg. Servera med pasta eller ris och grönsallad.

Tycker det blev riktigt gott - och som sagt så är det ju alltid gott med lite nya recept då man oftast har ett fåtal som man kör om och om igen!

2008-02-23
12:02:59

Svar på gårdagens kluring /L
image994

Rätt svar är: Catherine Zeta Jones, de andra tre har adopterat flera eller ett barn.

image998


2008-02-23
11:57:14

Dagens fakta /L
Myror som har varit ute för att leta efter mat är experter på att gå raka vägen hem igen. För att klara av detta har de en inbyggd stegräknare enligt tyska forskare. Stegräknaren ska vara inarbetad i myrornas nervsystem.
2008-02-23
11:51:47

Sagt av Rutherford B. Hayes
Telefonen är en förbluffande uppfinning, men vem kommer någonsin använda den?USA:s president

2008-02-23
10:51:21

vind, storm, blåst - a pain in the ass!! /S
Även om morgonen börjat toppen så måste jag bara få klaga på det här jäkla blåsandet!!!!!!! Det har ju ta mig tusan blåst i tre dagar nu - och idag är det ännu mer irriterande eftersom det är superfint väder i övrigt med en blå solig himmel!!
Det här vädret är inte bra för min träning som jag fuskat massor med denna veckan - usch!

Tobias jobbar på sitt projekt idag på uni så jag får återigen sysselsätta mig själv. Jag började läsa lite smått igår i min bok så jag ska försöka göra ett seriöst försök idag att verkligen komma in i den... Återigen så måste jag ju säga att det känns trist att sitta här i Linköping helt själv när man vet att alla där hemma tänker hälsa på lilla bebben under dagen. Men sånt är livet!

2008-02-23
10:23:50

Härlig start på dagen! /S
Idag vaknade jag redan klockan 6.40 av att telefonen ringde och jag fick veta att jag numera har en liten systerson!! Första pojken i släkten på 18,5 år!! Jag hade alltså rätt när det gällde min känsla....
Känns lite trist att sitta här I linköping nu, hade ju kunnat åka hem igår morse men å andra sidan så var L väldigt trött så de kanske inte hade orkat med några längre besök. Och jag får ju se honom nästa fredag i alla fall :)

Så nu väntar jag spänt på att det ska komma bilder under förmiddagen på det lilla underverket - var en liten plutt på ca 2900gram!

Nu är det dags för frukost!

2008-02-22
19:51:24

2 är här! /S
image1013
Nu har Jennifer och hennes man fått sina efterlängtade tvillingar, och det blev en av varje!

Själv väntar jag på en annan liten bebis....väntar ju på att jag ska få bli moster... kanske får man ett mms eller något inatt på den lilla... vi får väl se!

2008-02-22
16:22:37

regn och storm! /S
Vädret är verkligen uselt idag med ordentliga vindar och nu en ordentlig regnskur.... jag är i alla fall tacksam över att jag är ledig idag och inte behöver gå utanför dörren!
Min läsdag har inte alls funkat på så vis att jag inte öppnat boken ännu - jag vet inte vad jag gjort men tiden har bara rusat iväg idag.

Det enda bra med vädret är att det hindrar mig ifrån att gå till Konsum och köpa choklad som jag har ett enormt sug efter. utöver det så har jag även ett ekande tomt bankkonto som hindrar mig. Förstår inte var pengarna tagit vägen denna månaden?! Är inte direkt så att jag shoppar loss, och det gick inte direkt mycket pengar när D var här heller.... men någonstans har de tagit vägen. Tur att CSN-pengarna är på G!!

Jag har inte fått ett enda recepttips - lite trist då det alltid är kul att testa nya recept!
Det blir ett nytt recept ikväll ändå som jag hittade på recept.nu men det verkar inte vara ett jätteroligt recept direkt - men vi får väl se, kanske är jättegott?!

2008-02-22
13:28:32

Sagt av Jessica Alba /L
I could have sexual chemistry with vinegar.

I've got cousins galore. Mexicans just spread all their seeds. And the women just pop them out.

I thought it was my job to give all the boys their first kiss.

My theory is that if you look confident you can pull off anything - even if you have no clue what you're doing.

2008-02-22
13:24:21

Dagens fakta /L
John W Hetrick hade redan 1953 patent på krockkudden. Hans idé slog inte igenom förrän 1981 då Mercedes-Benz blir det första företaget som införde krockkuddar i sina bilar.

2008-02-22
12:28:23

Det blåser!! /S
Idag är jag glad över att slippe gå ut då det blåser en hel del här i Linkan. Jag har spenderat morgonen med att faktiskt titta på den gamla Disneyfilmen Skönheten och Odjuret, har inte sett den sedan den var bioaktuell och det är ju ett par år sedan nu - minns att jag tyckte att odjuret var riktigt läskig!
Mysigt att se sådana gamla filmer ibland...

Nu ska jag hoppa in i duschen och sedan ska jag försöka ta tag i disken innan jag ska börja leta efter något mumsigt middagsrecept för kvällen - är fortfarande intresserad av era förslag!

2008-02-22
08:45:00

Hallå i stugan! /S

Det blev en tidig morgon för lilla mig som trots allt är ledig... hade tänkt sova länge idag och lät inte ens T ställa sin klocka på två alarm som han brukar. Men strax efter 8 fick jag mess av min ´syster som uppdaterar mig i graviditeten och de värkar som dragit igång - hon kunde dock fortfarande inte svära på att den lilla behagar att titta ut under helgen. Eftersom jag visste att det går ett tåg kl 10 så skyndade jag mig upp för att kolla om det finns biljetter kvar, vilket det fanns. Men sen ångrade jag mig,´kändes stressigt att hinna med 20-tåget och sen blir helgen hemma så kort + att det kanske inte ens blir någon bebis. Men jag ska i alla fall boka biljetter inför nästa helg får då måste h-n väl ändå kommit eller åtminstone vara på väg!

Så istället för att sätta mig på tåget ska jag spendera dagen/helgen åt att läsa, hoppas bara att den där boken är bra som jag lånat!

Sen skulle det vara kul om någon kunde dela med sig av ngt härligt middagsrecept som jag kan fixa tills ikväll - har ingen fantasi och jag vill hitta på något nytt - överraska min älskling med god mat! Så alla tips är välkomna - jag är dock enbart en amatörkock så inga för avancerade recept...


2008-02-22
00:24:15

Dagens kluring /L
image994


2008-02-22
00:07:49

Boudoir by Disaya /L


Jag skulle verkligen vilja ha den här söta nallen runt halsen. 22 år i Maj... på önskelistan nu! Från endast 2.250 kronor hos Kyss Johanna... suck...
2008-02-21
22:48:42

såååå nöjd! /S
Sorry för dålig uppdatering men jag har varit lite seg idag och sen har det tvättats och setts på TV med darlingen, var ju en hel massa bra program idag :)

Eftersom jag varit lite seg och det varit mycket tvtittande så har jag inte gjort något särskilt men jag kan verkligen rekommendera den där ansiktscremen + fuktmasken som jag köpte tidigare i veckan - det gjorde verkligen susen och mitt ansikte är nu lent som en babyrumpa! Det som är bra är att den passar alla hudtyper...
Är i alla fall jättenöjd med den, det enda negativa är att den luktar ganska så mycket, men det är ju en smaksak, vissa gillar det inte medan andra ser det som något positivt!

Nu ska jag snart nanna, sov gott mina vänner, see U in the morning!

2008-02-21
19:31:41

I´m free... /S
Jag är så överlycklig över att jag är ledig imorgon, känner verkligen att jag är trött denna veckan! Tobias m¨åste förmodligen arbeta på sin grupps projekt hela helgen vilket innebär att jag får roa mig på egen hand så jag tror jag ska försöka ta tagi i läsandet av boken jag lånade. Har inte orkat börja i den ännu men nu har jag ju tre lediga dagar framför mig så...!
Det känns riktigt skumt att vi snart är inne i mars månad och att det är så länge sen jag var hemma i Karlstad - det är nog första gången det dröjt så länge mellan gångerna , men det är också första gången jag inte har haft någon riktig hemlängtan. Vet inte om det beror på att jag har haft fullt upp med skolan eller att jag verkligen känner mig hemma i den nya lägenheten med Tobias. Men nu börjar hemlängtan att komma krypandes så jag hoppas lilla bebisen vill komma ut i stora världen så jag kan åka hem på torsdag efter redovisningen eller på fredagen. Blir nog kanske fredagen eftersom biljetten på torsdagen kostade över 600kr men man kanske kan köpa den som sistaminuten...

Precis som L säger så börjar det väl bli dags för sommarjobbssökande. Jag känner mig dock rätt säker på att jag får jobb även i år på det stället jag jobbat de tre föregående somrarna men man får väl se till att söka något mer som reservjobb. Man borde kanske försöka att få ytterligare ett jobb då det andra bara varar under 4 veckor men samtidigt känner jag ett stort behov av att vara lite ledig denna sommaren då PA3 som jag ska läsa i höst tydligen ska vara riktigt tuff + att jag ska skriva mitt examensarbete då. Jag vet fortfarande inte vem jag ska skriva med, tjejen som jag tänkte fråga har halvt om halvt lovat bort sig till en annan. Men jag får väl ta ett steg i taget, och det första steget är att gå på onsdagens informationsmöte i nästa vecka!

2008-02-21
19:06:11

Bloggdesign /L
Nu börjar jag tröttna på den här designen.
Några tips på passande färger?

Dags för nytt.


2008-02-21
19:03:09

Att söka sommarjobb /L
Som ung och student är årets säsonger rena pinan. På höstterminen plågas man över att vara tillbaka i skolan (om man nu inte råkat haft världens hemsk sommarjobb). Vintern är värst, då har man sällan eller aldrig någon ledighet och som mest att göra i plugget. När våren kommer blir man piggare men då ska det börjas söka sommarjobb. Jag hatar att söka jobb. Denna sommar är den sista, sen är det dags för läraryrket. Jag vill inte klippa gräs eller städa toaletter igen så jag har bett pappa att kolla Norge-fronten åt mig. Han tipsa om ett företag i Tönsberg (där han bor) som jag ska söka till. Förhoppningsvis får jag det. Mitt stora problem är då Åsa... Kan man ta med hundar över gränsen utan tillstånd? Någon som vet?
Jag har även en liten chans att få ett extra jobb på pappas företag. Han ska ha en hemsida och då kommer jag förmodligen få sköta denna. Hihi... låter jättekul tycker jag. Hoppas jag klarar det och får jobbet!

Har ni fått sommarjobb ännu?


2008-02-21
16:19:26

Promenader och fira! /L

Idag (det klassiska öppningsordet) så vakna jag alldeles för sent. Åsa och jag gick på en långpromenad i skogen. Jag hittade en ny väg som jag aldrig gått förut men blandad träng. Vädret är/var ruskigt men Åsa älskade det. Jag gick sedan till mami och färgade håret på henne och brorsan (dagens goda gärning). Nu ska vi bege oss till mormor för lite födelsedagsfika och sen blir det nog en tur till i skogen så hundarna får springa i det fria! Hoppas allt är bra med er!
Kram2008-02-21
16:09:36

Dagens fakta /L
I norra Spanien, i provinsen Baskien, genomfördes troligen den största häxprocessen någonsin under åren 1609-1610. Omkring 1800 människor anklagades för häxeri och mer än 5000 var misstänkta.
2008-02-21
15:58:11

Svar på gårdagens kluring /L
image992

Rätt svar är: Hairspray, de andra tre filmerna är nominerade till bästa film i årets Oscarsgala.

image993


2008-02-21
15:54:50

Åsas födelsedag! /L
image991


2008-02-21
15:31:04

Helgen är här! /S

Supertrött idag med men arbetet gick för en gångs skull verkligen framåt så nu har vi mån-ons på oss att planera torsdagens redovisning. Vi arbetade på så bra att vi bestämde oss för att ge oss ledighet under morgondagen, så därmed är helgen redan här för mig - underbart!!!!!

Fick även mess från syster att hennes värkar börjat lite smått men väldigt oregelbundet så det kunde fortfarande dröja länge. Men då bör man väl i alla fall få åka hem nästa helg efter redovisningen, ska bli bli kul och skönt! Hoppas bara att tågbiljetterna inte är alltför dyra för  Sj verkar som sagt ha höjt sina biljettpriser en hel del *grr*

Nu ska jag slappa framför TVn innan det är dags att ta tag i tvätten, see ya!


2008-02-20
21:59:00

Lockar med plattången! /S
För den som inte vill lägga ut pengar på en locktång och som redan äger en plattång...2008-02-20
21:53:03

Dagens kluring /L
image990

Vilken film ska bort av Hairspray, Juno, No country for old men och There will be blood. Och självklart varför?


2008-02-20
21:27:13

Dagens boktips /L
Detta händer inte ofta men nu ska jag faktiskt tipsa om en bok. Jag fick en present av min extra-mamma A. Hon skrev världens finaste meddelande i den här boken och mina ögon tårades. Jag är så glad som har såna underbara människor i mitt liv! Mina mammor är bäst i världen. Boken är skriven av Lou Rossling som är föreläsare och förskolelärare men detta innebär inte att man behöver vara inom barnomsorgen för att gilla boken. Hon har en sån härlig syn på livet och skriver så man verkligen blir glad. A lovade att ta med mig på nästa föreläsning hon har och det ser jag fram emot! Boken handlar om synen på livet och hur vi vuxna begränsar oss av måsten och vanor. Tänd dina stjärnögon kostar endast 127 kronor på Bokus och jag tycker verkligen att du bör införskaffa den så fort du kan. Vill du läsa ett kapitel ur boken kan du göra det här.
2008-02-20
21:17:42

A day with Linda /L
Det var längesedan jag gick upp innan 07.00. Dagen har varit lång och det känns i huvudet. I skolan hade vi berättarverkstad. Ett stort frågetecken kanske dök upp i ditt huvud nu så jag ska förklara. Min klass samlades i ett typiskt klassrum, kallt, dålig luft och allmänt jobbig miljö. I alla fall var dagens föreläsare/lärare en riktigt estetisk härlig figur. Hon lärde oss olika sätt att berätta/bearbeta berättelser på. Till en början fick vi sitta i en ring och säga ett ord som vi kom att tänka på när grannen brevid sa sitt ord. Detta fortsatte sedan till fulla meningar som bildade en historia. Jäkligt roligt! Jag var allra sist och kläckte den absoluta slutfrasen "och alla dog". Ett mycket tydligt slut sa läraren. Haha... till mitt försvar kan jag säga att jag var tvungen att börja meningen med "olyckligtvis". Jag är inte sååå pessimistisk...hm.
Vi fick sedan träna på att komma på berättelser till bilder, ledtrådar och gamla minnen. En hel dag med bara roliga, konstiga och kreativa berättelser! Sånt här är mycket roligare och mer givande än föreläsningar med anteckningar. Jag ska helt klart använda mig av detta i skolan sen.

Dagen fortsatte sedan med en promenix med mamma, middag och tvätta ett par riktigt skitiga hundar. Men nu är de så fina och nyklippta. Åsa råkade på mardrömmen att klippa klorna men gnällde bara en gång faktiskt emot vad hon brukar.

Idag har det varit jobbigt på den känslomässiga fronten. Min släktning som var sjuk dog i natt och en nära vän har problem så jag har behövt kontakta en person så jag hoppas det blir bra snart. Det är så jobbigt att veta att någon mår dåligt...
Hoppas att allt blir bra till nästa vecka så helgen i Linköping blir avslappnad och mysig! J och jag ser verkligen fram emot att komma ska ni veta =)

Kramar!


2008-02-20
21:05:34

Svar på gårdagens kluring /L
image988


Rätt svar är: Ace Ventura, de andra filmerna har Owen Wilson medverkat i.


image989


2008-02-20
19:07:27

relaxed... /S
Eftersom mitt förra inlägg var så trist så får jag väl kanske tala om när jag mår bättre också!
Efter ett okänt antal timmar i soffan framför TVn, och en liten tupplur som T väckte upp mig ifrån lite försiktigt, och ett varmt skumbad med min älskling så känns saker och ting mycket bättre :)
Det känns fortfarande jobbigt att behöva  jobba med gruppen imorgon med men nu ska jag bara njuta av min lediga kväll!

Sorry för mitt deppiga/ilskna inlägg tidigare - men nu känns som sagt saker och ting lite bättre :)

2008-02-20
15:21:37

mitt enda inlägg... /S
Jag är så trött... inte trött så att jag vill sova, utan trött så jag bara vill ligga och stirra och göra ingenting....
Grupparbetet tar verkligen på krafterna. Vi jobbar ungefär 5h/ dag och 4 av de timmarna består ALLTID av en intensiv diskussion där folk är mer och mindre trevliga mot varandra och jag blir verkligen supertrött av sådant och idag blev jag även riktigt irriterad. Jag säger inte att jag hamnat i en dålig grupp, men vi är 8 personer med 8 helt olika personligheter och viljor och åsikter som aldrig ligger nära varandra. Därmed blir det en diskussion av precis ALLT!!! Sedan finns det vissa personer som inte kan lägga sig i en diskussion utan som fortstätter driva diskussionen in i en oändlighet och det är sånt som irriterar mig.
Om det ska vara så här under resten av terminen så kommer jag få något jäkla sammanbrott. Just nu sitter jag och hoppas på att T ska hålla sig kvar i skolan länge idag för jag känner mig som en jäkla tickande bomb, minste lilla ord eller tonfall kan just nu få mig att explodera....

Så det här blir nog mitt enda inlägg för dagen...får hoppas att Linda är på bättre humör :)

Hej hej

2008-02-19
19:47:09

fruktsallad! /S
Varje gång jag gör fruktsallad så tänker/säger jag samma sak;

Fy fasen va gott det är! Varför gör man inte fruktsallad oftare istället för godis, det är ju minst lika gott?!

Alla har säkert sitt sätt att göra fruktsallad på men jag gör det med ett äpple, ett päron, en näve gröna vindruvor och en hel del konservananas, och häller över sockerlagen från ananasen - mmmm!!! Man kan ju självklart göra den ännu roligare med melon och annat gott men budgetvarianten funkar också!
Vill man göra det extra gott och lyxa till det så kan man smälta vit blockchoklad, hälla ner den i grädde som man vispar och sedan serverar tillsammans med fruktsalladen - också riktigt gott men inte riktigt lika nyttigt kanske :)

206351-51
Lånad bild

2008-02-19
19:36:48

shopping och jogging! /S

Det här har varit en effektiv dag, åtminstone om man bortser ifrån dagens grupparbete.
Efter grupparbetet åkte jag hem en timma, käkade lite mellanmål, därefter tog jag bussen in till stan med T som klev på vid uni. Väl på stan gick jag och provade de sneakers jag hade spanat in lite och bad T om smakråd. Han gillade dem och jag blev ett par skor rikare och 300kr fattigare


 Ni som känner mig behöver INTE påpeka att de är väldigt lika de jag redan har för det är jag medveten om redan men jag gillar mina gamla skor riktigt mycket och vore det inte för att de är så slitna så skulle jag inte köpt några nya!

Väl hemma fastnade jag i soffan en halvtimma innan jag tog mig iväg på en joggingtur som endast varade i 12 minuter!!! Kul att det går bättre och bättre hela tiden, men ännu orkar jag inte springa hela varvet...

Efter en skön dusch med hårinpackning hade T gjort middag, och efter det slängde jag ihop en fruktsallad så nu sitter jag här med den och ska spendera resten av kvällen framför TVn medan T ska tillbaka in till stan

och kolla på fotboll med sina polare.

Hoppas er dag varit till belåtenhet!!


2008-02-19
15:08:42

home again! /S
Då var dagens arbete avslutat, fick lite gjort men kanske inte riktigt så mycket som jag hade hoppats på - tror dock att arbetet imorgon kommer flyta på rätt bra på grund av de diskussioner som fördes idag.

Om en timma ska jag åka in till stan med Tobias, han ska kolla på böcker och jag ska kolla på skor, sen åker jag nog hem ganska snart efter det. Ska försöka ta mig ut på en joggingrunda idag igen, sen blir det lite plugg och en del TV-tittande :)

Jag måste i alla fall säga att jag är nöjd med gårdagens inköp, effekten av krämerna känns av även idag - len som en babyrumpa :)

Nu ska jag ta något att äta, hej så länge!!

2008-02-19
10:33:03

morgondagen är här..! /S
Nu sitter jag på uni, rast i grupparbetet efter en timmas diskussion kring de irritationer som varit i gruppen. Men nu är det utrett och alla instämde med att det egentligen bara var bagateller - men så kan det vara ibland!

I eftermiddag ska jag eventuellt ner på stan igen, denna gång med T. Får dock se om jag orkar eller ej, kan hända att jag stannar hemma istället. Känns så stressigt att åka ner på eftermiddagen, speciellt eftersom jag inte har någon lunch med mig utan måste hem och käka först, och sen vill jag gärna hinna med en joggingrunda idag också.

Vad är era planer för dagen då?

2008-02-19
10:01:22

Jag röstar för /L
http://www.aftonbladet.se/klimathotet/article1867565.ab Vore helt underbart.


2008-02-19
09:49:13

Dagens kluring /L
image986


2008-02-19
09:31:42

Dagens fakta /L
År 1946 började fri skolmat serveras i alla skolor. Flickorna undervisades i skolköket där de skulle lära sig ordning, renlighet och sparsamhet för att sedan kunna sköta ett "enklare hushåll".
2008-02-18
22:05:20

bävar inför morgondagen...! /S
Det blev aldrig någon fruktsallad idag, jag handlade hem allt men hade ingen ork till att göra iordning det, och en stor bidragande faktor var att T bad mig köpa med godis till honom, och när jag gjorde det kunde jag inte motstå mitt eget chokladbegär. Men nu har jag allt hemma i alla fall så imorgon får det bli lite fruktsallad istället :)

Imorgon är det gruppträff igen, tror det kommer bli en tuff dag då vi ska diskutera de konflikter och irritationer som är i gruppen - vår handledare tycker att det har gått så långt att hon vill träffa oss imorgon efter lunch och diskutera problemet med oss. Jag tycker det är lite fjantigt för det är inga stora problem som kommer upp - det verkliga problemet verkar snarare vara att de andra, liksom mig är konflikträdda så man vågar inte ta en diskussion när man blir irriterad över något. Men vi får väl se vad som händer imorgon om vi kan komma fram till någon lösning.... jag tvivlar på det då många av våra problem består i att personkemin skär sig för flera av oss...

Nu ska jag nanna i alla fall så jag är utvilad till morgondagen...

sov gott och dröm sött!!
Natti natt!

2008-02-18
21:59:46

Svar på dagens kluring! /S
image984

och svaret på dagens kluring är ingen mindre än....


image985

... Mischa Barton!

2008-02-18
18:47:51

Så där ja! /S
Då var joggingturen avklarad. Jag kom dock inte iväg i så pass tid att jag fick springa i något direkt solsken... Gick lite tungt idag men jag tror det beror mycket på att jag var lite hungrig, hade inte nog med energi riktigt då jag inte hade ätit något på 7h. Bättre lycka nästa gång!

Väl hemma hoppade jag på vågen och upptäckte till min glädje att det faktiskt skett en liiiiiiiten förändring, kanske inte så mycket att hurra för men det går i alla fall åt rätt håll så då får man ju vara glad! Efter det hoppade jag in i duschen, provade min nya duschcreme som luktar hallon- på lukten kunde man tro att jag smörjde in mig med gelégodis men som tur var så luktar det inte alls mycket nu i efterhand. Det blev även ansiktspeeling, fuktgivande ansiktsmask och en insmörjning med nya ansiktscremen! Känner mig mjuk och len men den nya ansiktscremen luktade lite väl mycket för min smak...

Här är dagens inköp vad gäller kroppsvård! Köpte allt i Yves Rochers butik, de har ju även nätshop om ni inte bor i en stad där butik finnes!


<------ Fuktgivande creme
Återfuktar huden och gör den mjuk och smidig. Anpassad för alla hudtyper.


                                                                               SOS intensiv fuktmask -------><----- Peeling med aprikoskärnor

<----- Duschgele med hallondoft
fick jag med på köpet!
Update: Vet inte om det är kombinationen eller någon av de enskilda produkterna men nu är jag inte alls torr i ansiktet, är superlen och det stramar och kliar inte så som det brukar :)

2008-02-18
16:16:08

shopping...! /S
Då har man varit nere på stan då! Det blev dock aldrig någon promenad, kom på att jag var tvungen att ha med väskan och den orkar jag inte bära hela vägen, får så ont i axeln då!
Så istället ska jag kompensera det med en joggingrunda nu innan solen hinner försvinna helt!

Det blev lite shopping - 3 par trosor som jag tror är riktigt sköna från Kappahl, och sedan blev det ansiktskräm, peeling och ansiktsmask, och bara för att jag handlade över 150kr så fick jag en stor gratis duschtvål, valde jordgubbbsdoft, så vi får väl se om jag luktar jordgubb sen efter joggingen.
Jag hoppas grejerna för ansiktet funkar i alla fall, är så jäkla torr nu så det var ett måste att investera i lite såna grejer! Det var det som kom med hem men sen så såg jag faktiskt en hel del fina kläder, bland annat en lång blårandig skjorta. Men jag tror jag ska dra med mamma på stan nästa gång jag kommer hem och peka ut vad jag vill ha i födelsedagspresent...
Sedan såg jag ett par sneakers som jag funderar på att köpa, lite trist kanske då de påminner VÄLDIGT mycket om mina nuvarande fast de är svarta, men samtidigt så älskar jag de jag har och har inte hittat några finare. Tänkte dra med mig T som bedömare. Positivt var att de bara kostade 400kr :)

Men nu är det som sagt jogging som gäller innan solen hinner försvinna helt!

2008-02-18
12:05:43

Morn /L
Jag hatar rubriker. Kommer aldrig på något fiffigt och bra.
Idag är det fullt ös, iaf i min värld. =) 13.15 är det skola som gäller och jag ska redovisa paralleller till Eva och Adam-serien. Jag hatar att redovisa muntligt. Det är inga problem i en skolklass med små söta elever men att redovisa framför lärarstudenter är inte roligt. Vi studerar varandra och ser varandras brister. Usch jag hatar det! Sen måste jag skynda mig hem och hinna äta lite, ringa fadderbarnet och ut med Åsa för ikväll ska jag prova gympan på det nya stället! Känns faktiskt roligt, jag ser fram emot det. Hoppas inte M och A bangar ur nu! Nu ger vi gärnet tycker jag.
Hej hopp!


2008-02-18
11:35:54

Vad ska man göra idag..? /S
Hej allihop!
Underbart väder ute idag, åtminstone här i Linköping där himlen är helt blå och solig, ingen direkt blåst, och det verkar faktiskt som att det är hyfsad temperatur också! En dag som ska spenderas ute i alla fall... det är sådana här dagar man saknar att ha en balkong, jag har ju förvisso en uteplats men det är ungefär det samma som att sitta ute på gångbanan så det lockar inte alls...
Jag funderar på att ta mig in till stan, skulle vilja köpa lite nya underkläder, sedan så närmar det sig ju min födelsedag som bara är 2 månader bort så det skadar ju inte att spana på lite saker redan nu... Utöver det så är det väl bokrea? Frågan är om man ska gå eller cykla in till stan, just nu lockar nog promenaden mest då det ger mig möjlighet att åka buss hem, ingen rolig cykelväg på hemvägen nämligen då det är uppförsbacke mer än halva vägen...

Så en tur till stan får det nog bli, och senare i eftermiddag blir det liiiiite plugg, ska bara sammanställa några saker som gruppen mailat men det bör inte ta alltför lång tid.
Jag hade egentligen föreläsning nu under förmiddagen men det var mission impossible att ta sig upp imorse, har sovit som en kratta inatt och orkade verkligen inte kliva upp. Får ta anteckningar ifrån de andra istället...

Men nu är det dags att börja göra sig iordning om man ska ta sig ner till stan, tar ju ändå rätt lång tid att gå ca 5,5 km, det får bli dagens träningspass också! Två flugor i en smäll....

Hej på er så länge!

2008-02-18
10:35:34

Dagens kluring! /S
image984

2008-02-18
09:58:57

Påskplaner! /S
Då har man bokat biljetterna hem för påskledigheten, hade sån tur att det var eget arbete dagarna kring påsk, men jag bokade ändå resan så att jag är här några av de dagarna - vet att jag inte kommer få något gjort hemma i karlstad! Det blev inte riktigt en så lång ledighet som jag hoppats på men jag är i alla fall hemma 5 dagar inklusive resedagarna.  Det var inga direkt billiga biljetter trots att jag bokar så långt i förväg, de gick på ungefär 300kr/st och vanligtvis brukar de inte kosta mer än 95kr/st när man bokar så långt innan så det verkar som att SJ har höjt priserna ganska så rejält, dålig stil tycker jag med tanke på att de krånglar en hel del med förseningar och dubbelbokningar och annan skit! Men men, finns ju inte så mycket annat att välja på om jag inte vill återgå till bussresor med en restid på 5-8 h, vilket inte känns helt okej med tanke på att tåget tar ca 2,5- 3,5 timma...


2008-02-17
15:52:54

Sandras dag /L
image983

Idag är det ju Sandras namnsdag! Grattis grattis till dig och alla andra Sandror.


2008-02-17
15:43:18

Dagens fakta /L
Spelet "Juden raus!" (Ut med judarna!) kom under 30-talet. Den tyske tillverkaren presenterade spelet som roligt för både vuxna och barn. Spelpjäsernas hattar är i samma form som de hattar judarna tvingades bära under medeltiden. På hattarna kan man även se antijudiska karikatyrer. På spelbrädet står det också "Om du lyckas jaga iväg 6 judar har du vunnit en klar seger!".
2008-02-17
14:09:45

Björn Gustavsson /L


Det här fick mig att skrika av skratt. Speciellt när han ska låta gubben flyga också. Vad tycker du om Gustavsson? Rolig eller inte?


2008-02-17
13:59:46

Svar på kluringen /L
image980

Rätt svar är: Oprah Winfrey

image981


2008-02-17
13:33:23

Myror?!! /S
Hm...Jag är verkligen ingen insektsälskare och försöker i största mån att undvika dem när jag är ute.
Men NU... nu har jag dödat tre små svarta myror som har kommit krypandes INNE över mitt vardagsrumsgolv!!!
Var fasen kommer de ifrån...?
Jag hoppas innerligt att jag inte ska möta fler....NEJ nu när jag skrev det så ser jag ytterligare två myror, nej FEM myror krypa borta vid balkongdörren - och inte verkar de dö heller trots att tobias mosar dem så ser jag hur de ligger och rör sig!!

Vi har drabbats av en myrinvasion!!!! Fy vad äckligt, ´jag vill inte bo med svarta små myror!!
Försvinn, försvinn era äckel!

2008-02-17
11:52:25

besökets sista dag... /S

En sen morgon idag igen, idag vaknade jag dock redan klockan 9.30 så det är mer att vi varit dryga i frukostätande och så.
Idag är det dags för D att åka hem igen, det har varit kul med besök men det ska faktiskt bli lite skönt när han åker så man kan slappna av ordentligt för även om vi verkligen inte varit igång direkt under helgen så blir man trött av att ha gäster en hel helg, Men kl 16 idag så åker han alltså hem, han lämnar dock kvar sitt nintendo wii snäll som han är, han använder det aldrig själv hemma så han erbjöd sig att låna ut det. Perfekt då vi funderat (mest jag) på att själva införskaffa ett, nu får vi ju testa hur mycket vi verkligen kommer att använda det eller om vi kommer att tröttna snart... Eller om vi istället kanske spelar för mycket och det tar fokus ifrån plugget så är ju inte det bra heller!

Någon som såg på tv4s nyhetsmorgon med de kända bloggarna? Jag tittade men jag vet inte om det var så bra, tycker de fick lite kort om tid så de pratade en del i munnen på varandra och det blev en rätt spretig diskussion över huvudtaget. Men modigt av dem att våga ställa upp...

Nu ska jag låta maten sjunka ner ordentligt och sen SKA jag ge mig ut på en joggingtur, får hoppas på att det blåser lite mindre senare också...
Annars har jag faktiskt inga direkta planer för dagen, kanske liiiite plugg, och sen spelade vi in filmen Se upp för dårarna igår som man kanske kan se idag om inget annat av intresse finns att se på TV.

have a nice day!


2008-02-16
23:54:42

Our saturday! /S
Och så har även denna dag nått sitt slut!
Toppenfint väder under förmiddagen men innan vi hann ut hade solen helt gått i moln - så typiskt!
Vi tog i alla fall en långpromenad till Gamla Linköping och hem, blev lite kyligt men det var ändå skönt att få komma ut och röra på sig en stund, och sedan fick ju D se åtminstone liiiite av stan och universitetet som är en stor del av Ts och min vardag.

Under kvälen har det ätits pizza i allt för stora mängder och även godis i allt för stora mängder, vi har även sett filmen Guldkompassen och nu spelas det nintendo wii. Vi får väl se hur länge vi orkar hålla oss vakna idag - varken jag eller T är några nattugglor nu för tiden, något som D faktiskt är.... igår lade vi oss vid halv 2 vilket för mig och T kändes som jättesent då vi var skittrötta men D var inte alls van att lägga sig så tidigt...
Idag känner jag mig lite piggare men jag tror ändå att jag ska försöka somna lite tidigare - D är ju faktiskt huvudsakligen Ts gäst så jag får faktiskt gå och lägga mig tidigare utan att få dåligt samvete :p

Imorgon blir det definitivt en joggingtur - det har slarvats ordentligt med träningen de senaste två dagarna - idag blev det ju i alla fall en långpromenad, och jag har ju redan avklarat tre joggingturer den här veckan så helt misslyckad känns inte veckan men som sagt så är joggingturen ett måste imorgon så jag inte kommer av mig nu när jag äntligen kommit igång :9

Andra planer för morgondagen är att jag ska försök vakna till kl 10.15 då tv4 nyhetsmorgon har några kända bloggare som gäster, bland annat stinalee och blondinbella - eftersom jag läser båda bloggarna tycker jag att det kan vara kul att se - framför allt vad blondinbella har att säga, jag själv delar nämligen ungefär 0 av hennes åsikter!

Hoppas ni har haft en skön lördag, see u in the morning!

Puss och hej!

2008-02-16
23:45:31

Guldkompassen /S
Då har vi nu sett den nya filmen Guldkompassen


Filmen Guldkompassen bygger på Philip Pullmans bok-triologi "Den mörka materian". Huvudrollsinnehavaren är den tolvåriga flickan Lyra som lever i en parallellvärld. I Lyras värld, som är mycket lik vår egen men ändå annorlunda, lever människors själar i form av djur som följer människor överallt. De kallas daimoner. Du och din daimon är ett, allt som drabbar dig drabbar din själ, den smärta du känner upplever även din daimon. När du är barn har din daimon förmågan att ständigt ändra skepnad, men när du blir vuxen antar daimonen sin slutgiltiga form, en form som återspeglar din personlighet.

Lyra är föräldralös, ett oönskat barn vars enda anhörig är hennes farbror Asriel. Asriel är vetenskapsman i ämnet experimentell teologi. Han har en teori om att det finns andra världar och att alla världar binds samman av det mystiska ämnet stoff. Vad detta stoff är har inte Lyra helt klart för sig, och inte heller vad stoff betyder för människornas fria vilja.

Efter att Lyras farbror berättat om en märklig plats nära Nordpolen där man kan ana en annan värld, ger sig Lyra ut på en spännande resa och dras in i ett äventyr fyllt av onda och goda häxor, pansarbjörnar, daimoner, intelligenta talande isbjörnar och Magisteriet och dess Undersökningskommission - ledd av den begåvade och karismatiska Mrs Coulter. Lyra inser till slut att utgången av hennes äventyr kan innebära mer än både liv eller död för henne själv.

Jag tyckte att filmen var helt okej men den är inte i klass med Harry Potterfilmerna enligt mitt tyckande. Men som sagt ändå en helt okej film. Den är riktad mot barn/ungdomar men samtidigt kan det vara en del att hålla reda på för barn kan jag tycka...
Men som jag nämnde tidigare så tycker jag ändå att filmen var okej, varken mer eller mindre!


2008-02-16
22:12:21

Vad f-n ? /L


Jag glömde helt. Vad var det för jäkla pizza-låt? Det måste ha varit ett skämt? HEMSK. Och den där Nicole-grejen var det värsta i melodifestivalens historia. Inget taktsinne och kunde absolut inte sjunga. Pinsamt.


2008-02-16
22:01:54

Så jäkla bra! /L


De är ju helt underbara!


2008-02-16
21:58:46

En kväll med musik och underhållning /L


Yes de gick vidare! Hur skönt var det inte att se Carolas chockade-min när hon inte gick vidare =D Skadeglädjen är ljuvlig! Jag ringde faktiskt in och röstade på Rongedal, de är en av Sveriges bästa underhållare helt klart. Vilket samspel! Björn Gustavsson fick mig att skratta så tårarna rann. Det är något speciellt med Gustavsson-komikerna.


2008-02-16
17:55:59

Walkman iPod /L
Jag vet att jag skrivit om det förut men jag tycker den är så cool.  Ett skal som för det att se ut som en gammal kassett walkman men egentligen är det en iPod i. Så roligt :]

ipod_walkman_disguise.jpg

iPod


2008-02-16
17:45:01

Bloggdesign /L
Ni som är inne och besöker oss ibland kanske (förhoppningsvis) märker att vi byter bloggdesign rätt ofta. Detta beror ju främst på mig eftersom jag aldrig är nöjd. Jag är inte nöjd nu heller men jag orkar inte ändra just nu. Jag upptäckte att vår blogg inte ser likadan ut på alla datorer.... verkar allt som det ska när du besöker vår sida eller har saker och ting flyttat sig ologiskt?

Ha en härlig lördag!
Love L


2008-02-16
13:41:59

Vägen till framgång /L
image979

Update: Det skiter sig rejält. Jag är inte ett dugg insatt i sport och det visade sig tydligt när matcherna satte igång!


2008-02-16
13:34:55

Dagens kluring /L
image977


2008-02-16
13:26:12

Sagt av Paula Abdul /L
All you can do is the best you can do.

Can you imagine Simon as a kid? His imaginary friends probably never wanted to play with him.

Everyone is your best friend when you are successful. Make sure that the people that you surround yourself with are also the people that you are not afraid of failing with.

Simon would not want to audition in front of Simon.

2008-02-16
13:21:02

Dagens fakta /L
Barnkammarens bok räknas som Sveriges första barnbok. Den kom ut för första gången 1882 och är illustrerad av Jenny Nyström.
2008-02-16
13:07:39

Svar på gårdagens kluring /L
image975

Rätt svar är: Jersey Girl, de tre andra medverkar Al Pacino i.

image976


2008-02-16
12:44:15

God förmiddag! /S
Ja det är ju inte direkt morgon, men här kom vi inte ur sängen förrän vid 12 vilket är det senaste jag legat kvar i min säng på evigheter, men grabbarna i huset var trötta så jag låg snällt tyst kvar i sängen för att inte störa någon.
Nattsömnen stördes ordentligt av att det stod några utanför huset och skrek i någon timma i natt - och då menar jag verkligen skrek! Trodde nästan att det var mord eller något på gång!!

Efter tacon igår blev det film, eller snarare två filmer. Först såg vi dogmafilmen Cloverfield eller vad den hette. Den var sådär, därefter såg vi äntligen filmen Farväl Bafana. En ganska händelselös film men ändå intressant på något sätt, men jag var nog lite för trött egentligen för att se den.

Idag vet jag inte riktigt vad vi ska göra, vädret är ju toppen så det kanske blir en promenad till Gamla Linköping eller något, och sen ikväll ska vi eventuellt ut och käka och sen se någon film på bio. Måste säga att D inte är så lätt som gäst på så vis att de som brukar hälsa på är familjen och då passar det alltid med shopping, något som D kanske inte är så intresserad av så det är svårt att hitta på aktiviteter. Men som sagt en promenad över universitetet till Gamla Linköping blir det nog i alla fall så att vi kommer ut lite.

Ha en trevlig dag och ta till vara på solen för de kommande dagarna ska det bli mulet igen!

2008-02-16
01:00:07

Den magiska ladyn /L


Ni måste se den här showen. Modigt, chockerande, underhållande, snuskigt, sexistiskt? Vad tycker du?


2008-02-16
00:17:16

Bloggtips /L
Jag måste tipsa alla djurvänner om den här bloggen. Katter har verkligen inget värde i vårt samhälle idag. Det känns så bra att veta att det finns människor som gör något åt saken. Jag skulle dock önska att dessa organisationer kunde få mer pengar.2008-02-15
23:51:09

Design by Josefin Hellström-Olsson /L


Hur häftigt är inte det här sidobordet designat av Josefin Hellström-Olsson? Jag tyckte det var "skitcoolt".


2008-02-15
23:36:36

John Frusciante /L


Dagens låttips är John Frusciante känd från världens bästa band Red hot chili peppers. Här är hans sköna låt Song To Sing When I'm Lonely som jag tyvärr inte får tag på... skriv en rad om ni gör det please.


2008-02-15
19:23:11

Halloj! /S

Fredag idag... såååå skönt!
Jag har skakat av mig spänningarna ifrån grupparbetet och under eftermiddagen har det ätits våfflor och spelats på Ds nintendo Wii.
Nu ska det snart bli taco och därefter blir det nog filmen Farväl Bafana, en film jag velat se länge!

Jag hoppas ni haft en bra dag och får en fortsatt trevlig kväll!


2008-02-15
18:51:22

Vinn örhängen /L
image289
Hos Marias krypin kan man vinna dessa örhängen från chique. Tävlingen håller på till och med onsdag klockan 20.00 så anmäl er ni också.  


2008-02-15
15:40:14

Att stå och sitta för nära /L

Svenskar har en mycket speciell social regel, regeln om att ge andra människor utrymme. Överlag reagerar svenskar negativt till om någon kommer för nära. Vi tar mitt typexempel bussen, om det finns ett dubbelsäte ledigt så är det extremt konstigt om någon sätter sig brevid en främling. Alla ska sitta en och en, vissa står hellre än att sitta brevid någon man inte känner. Och sitter man brevid en främling då får man absolut inte röra vid varandra. Hur hemska situationer har man inte varit med om när en knät råkat stöta ihop med en främling? Eller när man väntar i en busskur, där är det livsfarligt att stå för nära någon. Enda gången det är liiite accepterat är när det regnar, men då ska det vara kris. Tänk också på kösituationer, hur nära får man stå personerna runt om? Om man har korg eller vagn så ska dessa definitivt stå framför dig, detta gör att utrymmet mellan dig och främlingen framför blir alldeles lagom, samma sak gäller för främlingen bakom. Sedan finns det också de gånger man pratar med någon, det finns inget värre än människor som man känner andedräkten på för att de är för nära. Ännu värre är det som nykter och träffa en full person. Onyktra personer har en tendens att helt glömma de sociala reglerna, framför allt regeln om att inte vara för närgången. Onyktra spottar och pratar mer än gärna nära ansikte mot ansikte. Hemskt helt enkelt. Hur nära vill du att någon ska stå dig vid samtal? Sätter du dig helst ensam på bussen? Har du varit med om någon situation där denna sociala regel har brutits?2008-02-15
15:12:31

Sagt av Moder Teresa /L
I do not pray for success, I ask for faithfulness.

Be faithful in small things because it is in them that your strength lies.

2008-02-15
15:02:03

Annons /L
image59


2008-02-15
14:45:24

Veckans skummaste /L
I natt hade jag en sjuk dröm igen. Jag måste sluta titta på tv. Jag drömde att jag och J blev jagade av en mördare - den grymma Gordon Ramsay. Själva mordsituationen var tagen ur gårddagens Criminal minds och självklart hade jag lyckats få mr. Ramsay som mördaren efter att jag såg hans program igår. Veckans mardrömmar är ju tydliga exempel på att jag borde sluta se på tv.
2008-02-15
14:40:19

Livets cirkel /L

Denna vecka har varit en sorglig tid. En släktning ligger på sjukhus och livet börjar gå mot sitt slut. Det känns hemskt att förbereda sig för döden, det var inte längesedan vi sågs hon och jag. Jag får väl glädja mig med att jag hann träffa henne en gång innan sjukdomen slog till. Mitt i all denna sorg kom igår ett glädjebesked. Vi ska få en bebis i släkten i oktober. Jag som har varit så avundsjuk på Sandra som verkar få bebisar runt sig hej vilt =P, nu får jag äntligen en också =D! Hoppas allt går bra, det är fortfarande tidigt och jag längtar redan!2008-02-15
14:39:51

spänningar i luften, oh yes! /S
Ännu en dag med föreläsning och grupparbete!
Föreläsningen kändes rätt onödig då hon mest upprepade vad som sades på föregående föreläsning men man fick i alla fall några bra tips!
Grupparbetet började toppen och det kändes som att knutarna ifrån igår lossnade och helt plötsligt fick vi massor gjort ... men SEN! då följdes en häftig diskussion av en total tystnad... mycket obehagligt. Till slut bröt jag i alla fall tystnade och vi jobbade på några minuter till under mycket tryckt stämningen.... det känns som att det kommer bli en låååååång termin!!

Nu borde snart T och D vara här, och då får det nog bli lite käk, ingen aning om vad än vi får väl fundera på det. Tobias har i alla fall varit gullig och städat hela lägenheten nu under morgonen medan jag varit på universitetet så nu behöver man ju inte skämmas över alla dammtussar som låg i hörnen :p

Hoppas er dag har varit konfliktfri!

Puss och hej!

2008-02-15
12:47:13

Tävlingar överallt! /L
image3523

Jag tävlar om ett snyggt diskset hos Junitjej. De fina produkterna är sponsrade av  Happy Lina. Tävlingen pågår till tisdagen den 19/2-08. Du kan läsa om tävlingen här. Var med och tävla du också!! Meddela Junitjej om att du är med.


2008-02-15
12:35:19

Dagens kluring /L
image972


2008-02-15
12:11:43

Vinn en webbkamera! /L
tävla vinn designa din blogg blogghjälp bloggdesign

designadinblogg har nu en tävling där man kan vinna en webbkamera! Självklart ska jag vara med. Reglerna är som vanliga, skriv ett inlägg om tävlingen och hör av dig till designadinblogg! Svårare än så är det inte. Tävlingen håller på till Söndagen 24/2 Kl. 20.00.


2008-02-15
11:58:43

Dagens fakta /L
Författare inspirerar varandra, ett bra exempel på detta är Rudyard Kiplings berömda Djungelboken som inspirerade Selma Lagerlöf när hon skrev Nils Holgerssons underbara resa genom Sverige. Djungelboken gav även Lord Greystoke uppslaget till Tarzan, apornas son.
2008-02-14
22:28:31

Svar på dagens kluring! /S
image957

Svaret på dagens kluring är egentligen inte särskilt svår...
Den som ska bort är i alla fall Star wars, det är nämligen den enda filmen som inte ursprungligen bygger på en bok!

image959

2008-02-14
22:06:21

And the day has come to an end... /S
Det blev lite myskväll trots tvättandet - vi har ätit upp mina chokladhjärtan samtidigt som vi tittat på Kustbevakningen och Criminal minds. Något städande blev det aldrig, Tobias är ju ledig imorgon så han kan snabbstäda  innan besöket kommer vid 14.

Nu ska jag titta liiiiite på Gordon Ramsey men sen ska jag försöka lägga mig och läsa lite innan det är dags att nanna, har fortfarande inte börjat i min bok som jag lånade på bibblan!

Hoppas ni haft en mysig Alla hjärtans dag med den ni älskar...!

Natti natt

2008-02-14
16:09:19

Min romantiker /L
Det känns verkligen som alla hjärtans dag idag. Jag gjorde ett mycket uttröttande besök på bibblan idag inne i stan. Solen sken och luften kändes kall men så frisk! Överallt såg jag människor som bar på blommor och presenter. Idag känns allt så romantiskt. Jag och Åsa tog en promenad förut när jag kom hem, med alla mina favorit låtar redo i mp3:n gick jag i snabb takt runt området. Åsa gick fot som aldrig förr och jag kände mig verkligen glad och pigg. När jag kom hem hade min älskade sambo kommit hem och det blev kramar och pussar! Fina ord utbyttes också, innan han gick iväg för att köpa pizza åt oss. Förmodligen blir det avslappning i soffan och en bra film. Jag vill bara ligga i hans famn och må gott!

Kärlek till er!


2008-02-14
15:38:20

My darling... /S
Haft en såååå jobbig dag idag med gruppen där det diskuterats i en evighet där det varit tårar och upprörda känslor (dock ej från min sida) och allmänt kaos... det gjorde att jag uppskattade lappen och chokladhjärtanen på köksbordet ännu mer som min älskling lämnat  innan han åkte till skolan :)

Som sagt i all fall har det varit en helvetisk dag men jag blev glad då två av de i gruppen berättade att de tyckte att jag verkligen har börjat ta för mig i gruppen och de tyckte det var roligt. Jag blev jätteglad då jag verkligen har försökt att delta i alla diskussioner, och även om andra kanske fortfarande upplever mig som en tyst person så känner jag själv att jag har förbättrat mig - ännu roligare blev det ju då att höra att andra märkt av det också!

Nu ska jag pusta ut lite framför TVn - borde väl egentligen försöka ta till vara på solen ute men jag är verkligen helt slut efter den här dagen, vår handledare kom in och såg nästan lite chockad ut och påpekade ett flertal gånger om att vi borde ta lite luft eller åtminstone ta en paus, så vi kände oss inte bara trötta utan tydligen såg gruppen rätt sliten ut också...

Då känns tanken på att vi har tvättid kl 17 ännu mindre lockande! Som tur är har jag ju älsklingens present att trösta mig med... :)

image958

He´s the best - and even better is.... his mine!

2008-02-14
13:43:55

Själviska snuskgubbar /L


81-åriga Hugh Hefner och flickvännen Holly Madison 28 år försöker enligt tidningarna skaffa barn. Jag hoppades och önskade att han hade steriliserat sig. Varför ens försöka få barn i den åldern? Hur själviskt är inte det. Han är ju för fasiken inte odödlig. Gubben har även barn sedan tidigare i åldrarna 55, 52, 17 respektive 16 år. Räcker inte det?


2008-02-14
13:27:51

Ännu en kväll framför tv:n /L
Idag är det ytterligare några säsongstarter som man inte får missa.Skolfront 19.30, SVT 2 Del 2. Diskuterar serien Klass 9 A.Private practice: come rain or shine 21.00, TV4. Spin-off på Grey´s anatomy där vi får följa Addison Montgomery och hennes kollegor.Criminal minds, 21.00, Kanal 5. En av mina favoriter. Då sitter jag klistrad vid tv:n. Ingen idé att försöka få kontakt.


2008-02-14
10:33:31

Ingenting är omöjligt /L2008-02-14
08:38:36

Dagens fakta /S

Alla hjärtans dag eller Valentindagen inträffar den 14 februari varje år till minne av helgonet Valentin. Varför har då just Valentindagen blivit en kärlekens dag? Det har egentligen inget med helgonet Valentin att göra, utan hans namnsdag infaller helt enkelt på en tidpunkt då det börjar våras i Sydeuropa - med påföljande vårkänslor i människornas hjärtan.

Och vem var då Valentin? Det är lite mystik kring honom eftersom det kan ha funnits flera Valentin som traditionen kan ha kommit ifrån. Den mest kända berättelsen handlar om en Valentin som levde för över sjuttonhundra år sedan. Han var en kristen man som fängslades och led martyrdöden i Rom den 14 februari omkring år 269. Hans brott var att han mot kejsare Claudius vilja vigt unga älskande par. Kejsaren ville ha ogifta krigare i sin armé. Under tiden i fängelset träffade Valentin fångvaktarens dotter som kom med mat och meddelanden till honom. Innan Valentin avrättades skrev han ett avskedsbrev till henne, undertecknat med "din Valentin". Detta skulle vara det första Valentinkortet och början på traditionen att skicka varandra kort den 14 februari.


2008-02-14
08:33:32

Dagens kluring! /S
image957

2008-02-14
08:32:53

Happy Valentine´s day! /S
God morgon mina vänner!
Idag är det lite kyligt ute och jag kände inte alls för att lämna sängen och se Tobias fortsätta ligga och sova...
Men jag fick ju stanna i sängen igår när han var tvungen att gå upp så det kanske var rättvist.

Idag är det den 14 februari och alla hjärtans dag, hoppas ni får en härlig dag i ses i eftermiddag!

[valentines.jpg]
 

2008-02-13
22:20:13

Klass 9a /S
Nu har jag precis sett dokumentären Klass 9A och jag känner lite lätt panik över mitt yrkesval... jag kände en viss panik över det ansvar man faktiskt har som lärare redan innan men nu har den växt ännu mer. Man vill så gärna vara en bra lärare men samtidigt så finns den där rädslan över att man ska misslyckas!

Vare sig man är blivande lärare eller ej så tycker jag verkligen att dokumentären är sevärd, för er liksom mig missade den när den gick på TV så finns den att se på SVTs hemsida.
Dokumentären handlar om att man på en termin ska göra klass 9A till en av de bästa klasserna i landet. Skolan är dock en av de sämsta i landet och eleverna är svaga i de flesta ämnena och man har därför tagit en några av landets bästa lärare och bytt lärarna i klassens alla ämnen.
Tror serien är i 12 delar, och som sagt så är den faktiskt intressant även för icke lärarstuderande!

Nu ska jag snart nanna, imorgon är det Alla hjärtans dag och jag ska spendera min dag på universitetet då vi har grupparbete, därefter är det städning och tvättning som gäller - mindre rolig dag helt enkelt! Men det är ju torsdag imorgon så helgen är snart här... får förvisso besök men det lär inte bli några tidiga morgnar, risken är i istället större för mycket sena nätter och uppvaknande när det närmar sig eftermiddag, så pass väl känner jag D i alla fall!

Hoppas ni får en trevlig dag imorgon med den ni älskar eller i goda vänners sällskap!

Hörs imorgon, natti natt!

2008-02-13
18:46:49

Tvkvällen är här /L
Idag är det en enda stor underbar tvkväll. Massor av säsongsstarter för oss som älskar serier!Men in trees, 20.00 Tv3Grey´s anatomy, 21.00 Kanal 5Top Model 9, 21.00 Tv3


2008-02-13
18:32:08

Svar på dagens kluring /L
image953

Rätt svar är: Sagan om ringen (Lord of the rings), alla andra filmer har Robert De Niro medverkat i.

image956


2008-02-13
17:34:15

Nu blir det bakningen! /S
Nu är jag färdigpluggad för idag, i alla fall det som det är mest bråttom med! Hur som helst blir det åtminstone en liten paus för nu tänker jag testa att baka de där muffinsen. T borde vara hemma snart, jag hoppas det då jag börjar bli lite smått hungrig och idag är det han som står för matlagningen så...

Men som sagt nu blir det muffinsbak!


Update: Nu är muffinsen bakade och smakade av!
de blev goda men lite fööör kladdiga så jag tror att de ska få vara inne lite längre vid bakförsök 2 när det nu blir...
Recept kommer förmodligen imorgon!

2008-02-13
17:05:06

Out of ideas! /S
Mitt pluggande går lite segt idag! Tills imorgon ska jag fundera ut lektionsförslag på vad man kan arbeta med i de estetiska ämnena när det gäller temat sagor... verkligen inte mitt ämne men då vi lottade ut lärarrollerna så får man ju bara bita i det sura äpplet och göra det bästa av det... vad det nu är?! Jag är verkligen ingen kreativ människa och när man inte kan något om musik själv så är det inte så lätt att komma på något! Men men, som tur är så är vi två som ska låtsas vara lärare inom de estetiska ämnena så förhoppningsvis har den andra tjejen lite fler idéer...

Joggingturen idag gick lite segt igen men jag mätte tiden och jag har faktiskt förbättrat den med en minut sen förra veckan, och det trots att det som sagt inte gick så bra idag!

Nu ska jag läsa igenom mina papper om ADHD och Aspergers syndrom så är plugget avklarat för dagen!

2008-02-13
13:36:26

Dagens fakta /L

Bokserien Harry Potter är förbjuden i USA:s skolbiblitek. Anledningen är den att man anser att Potter har en antikristligt budskap.2008-02-13
13:35:04

Dagens fakta /S
Celluliter
Ett orättvist faktum är att det är mest kvinnor som drabbas av celluliter. Hos många dyker groparna upp redan i puberteten och då främst på låren och armarna. Uppkomsten av groparna beror på största delen att man är dåligt tränad. Blodförsörjningen till kroppsvävnaderna försämras, vilket bland annat leder till en ökad mängd slaggprodukter och dålig syresättning av vävndar. Detta leder till att kroppens underhudsfett härsknar, på samma sätt som gammalt smör.
Anledningen till att det färmst är kvinnor som drabbas är därför att de har mest underhudsfett. Bindväven som ska kapsla in underhudsfettet mellan huden och musklerna klibbar samman och bildar groparna som kallas för celluliter.

4 tips för hur du blir av med dem;

¤ Träna!
Om du kör minst fyra konditionspass i veckan som gör dig rejält svettig får du fart på genomströmmningen av blod i hela kroppen. Det i sin tur hämmar uppkomsten av celluliter.

¤ Drick ordentligt med vatten!
Genom att dricka mycket vätska, helst vatten, hjälper man blodet på traven i reningen av kroppen.

¤ Ät nyttigt!
Ge kroppen bra näring för att orka med att träna och för att ersätta det gamla underhudsfettet.

¤ Undvik alkohol och tobak!
För att uppnå ett snabbt resultat bör man undvika alla produkter som är vätskedrivande. Till denna grupp hör bland annat alkohol, koffein och tobak.

2008-02-13
13:29:45

In och ut igen /L
Efter en förmiddag i skolan avklarad går jag efter två smörgåsar och ett glas vatten (härlig lunch va?) in för rond två. Stället är bibblan tiden är 14.00. Dags att få en av kursens uppgifter avklarade. Bilderboksanalys! Yeah.


2008-02-13
12:18:40

Klockan tickar... /S
Usch vad tiden tickar på och jag har inte fått något gjort känns det som, har bara organiserat alla miljoner papper som jag har liggande i kollegieblocket eller som jag inte orkat skriva ut ifrån datorn - men nu sitter de på plats i pärmen och det börjar bli dags att ta tag i läsningen men allra först ska jag faktiskt gå ut och ta den där joggingturen - om man väntar för länge så brukar ju solen ha en förmåga att antingen försvinna bakom några moln eller att man väntat så pass länge att den är på väg ner!

Sen funderar jag på att testa ett nytt muffinsrecept - kladdiga chokladmuffins. Känner mig nämligen lite skyldig då jag fortfarande inte provat mina färgglada muffinsformar i silikon som var en av julklapparna som jag fick av Ts föräldrar i julklapp - jättesöta, i regnbågens färger! men vi får väl se vad jag hinner med under dagen....!
Om de blir bra så kommer självklart receptet ut här på bloggen!

2008-02-13
10:04:54

Borrar, sol och städning! /S

Jag är arg på vår granne! Jag är "ledig" idag och tänkte sova ut lite, men vaknar runt 8.15 av att man borrar hos grannen över mig, och då menar jag inte borra för att sätta upp en tavla eller lampa för de borrade länge av och till - borde för fasen vara förnjudet att borra innan 9.30. Ingen härlig start på dagen!

Planerna för dagen består av plugg, jogging och eventuellt städning. Man vill ju städa innan D komer på fredag vid 1 så ska det städas så är det idag eller imorgon som gäller och med tanke på att vi ska tvätta imorgon också och att jag ska till skolan först så vore det ju rätt skönt att göra det idag... men det är ju så jäkla trist :p

Jag hoppas ni har samma fina väder hos er som vi har här i Linköping med sol och i stort sett vindstilla... ska ta mig ut sen, om det inte blir en joggingtur så måste det i alla fall bli en promenad :)

Nu ska jag äta lite frukost och titta på Malou, handlade om böcker och hundfostran tror jag, passar mig som handen i handsken!


2008-02-13
09:13:53

Nattens konstigaste dröm /L
"I natt jag drömde något som jag aldrig drömt förut". Jag drömde att jag av någon anledning satt hemma hos Sandras syster L. Sandra var i Linkan och jag satt och pratade med systrarna L och T om deras graviditeter. Jag var så chockad för de hade så platta och slanka magar efter att ha fött. Men jag blev fundersam på varför Sandra inte sagt något om att hon fått ett till systerbarn. Så jag frågade systrarna S detta och de tittade på varandra med "ojdå-ansikten". De hade glömt att ringa till Sandra och säga att hon blivit moster igen!
Nog bäst du ringer och kollar Sandra så de inte glömt dig =P Haha...

Skola snart! Kram!


2008-02-13
00:21:48

Dagens fakta /L
Uppfinnaren till saxen är ingen annan än Leonardo Da Vinci.
2008-02-12
20:36:45

Jag är så stolt! /S
Har precis återvänt ifrån min joggingrunda och jag är så jäkla stolt över mig själv då ja gorkade springa skitlång sträcka nu utan att gå jämfört med de andra passen - det går med andra ord framåt!!
Särskilt bra känns det eftersom förra joggingrundan kändes skitjobbig. Idag var det inte ens min andning som tvingade mig att gå utan det var mina vader som protesterade lite efter passet igår...

Haha... fy fan vad jag är bra!!!

2008-02-12
19:40:47

Klass 9 A /L
Kvällens tvtips är "Klass 9 A" som sänds klockan 21.30SVT 1. Serien handlar om hur skolan ska få en av landets bästa nior och detta ska ske med hjälp av Sveriges bästa pedagoger. Jag måste se första avsnittet. Det verkar intressant och förhoppningsvis kanske man lär sig något också!

2008-02-12
19:35:09

Dagens kluring /L
image953

Sandra har redan gissat rätt, men kan ni lista ut vilken film som ska bort och varför?


2008-02-12
19:31:39

tävling, tävling, och mera tävling! /S
Många tävlingar på gång nu och den senaste jag deltar i arrangeras på salongjessicas blogg där vinnaren får en fuktcreme för normal/torr hy - perfekt nu när det börjat sina i min nuvarande burk!

För er som har fet/blandad hy så kan jag tipsa er om att det är vinsten i den tävling som börjar imorgon i hennes blogg!
image955

Så håll nu tummarna för att jag ska vinna :)


2008-02-12
19:03:14

run or not! /S
Hade inte tänkt springa något idag då jag är så himla seg MEN precis när jag står där och lagar mat så vill jag VISST ut på en joggingtur! Inte särskilt lyckat då jag inte direkt kunde lämna matlagningen och sen när maten väl var klar så vill man ju äta medan det är varmt. Så nu sitter jag här med magen full i mat och inte en chans att man orkar springa utan att kräkas...
Sedan vill jag ju se på Gossip girl kl 20....! Vi får väl se hur jag gör, kanske kan spela in gossip girl istället, men när  maten väl sjunkit undan så har jag säkert tappat lusten :p

Nu ska jag börja läsa i den nya boken!

2008-02-12
17:20:20

Böcker... /S

Glömde ju tala om att jag lånat en bok på bibblan förut! Det är väldigt sällan jag är inne på det minimala biblioteket som ligger i min stadsdel, men det är ändå bäldigt skönt att det faktiskt finns ett....!

Hittade inte så jättemånga böcker som lockade mig men jag tog med en hem som stod som boktips;

Den stängda boken - Jette A. Kaarsbøl
Året är 1875 och i Köpenhamn förbereder tjugoettåriga Frederikke sitt bröllop. Fästmannen Christian är blivande präst och Frederikkes föräldrar är mycket nöjda över det goda partiet. Frederikke själv kan dock inte känna annat än avsmak inför sin blivande make.

Så möter Frederikke den karismatiske läkaren Frederik Faber och blir himlastormande förälskad. När han friar vet hennes lycka inga gränser. Hon slår upp sin förlovning med Christian, vilket givetvis gör stor skandal, och gifter sig med Frederik. Men i förälskelsens rus är det lätt att bli blind och Frederikke ser inte att Frederiks avsikter är helt andra än de hon trott. Dessutom bär han på en mycket förbjuden hemlighet ...

Den är på drygt 500 sidor så vi får väl se om man orkar ta sig igenom den samtidigt som man läser kursen, annars får man väl i alla fall börja i den och se om den är värd att läsa under nästa ledighet!

Om det är någon som har något bra boktips så är de mycket välkomna! Gärna någon lättläst som man kommer in i snabbt och som inte är för lång då jag som sagt har en del kurslitteratur som måste läsas också :p
Jag föredrar romaner men läser även annat ---> så har ni tips så kan ni väl dela med er :)


2008-02-12
17:19:14

Svar på dagens kluring /L
image951

Rätt svar är: Jennifer Lopez

image952


2008-02-12
17:11:01

Mer tävlingar /L
image3499

Junitjej har fullt ös i sin blogg med alla sina tävlingar! Nu kommer ännu en med följande vinster;
- Klotljus 'Bordeaux'.
Vackert mörkrött designljus i bästa kvalitet från FormFactory of Sweden.

- Artisanale Kokos.
Handgjord 100% vegetabilisk tvål från hjärtat av Franska Provence. Doft av Kokos.

- Badsalt Cedarwood & Geranium.
Badsalt från grekiska TACT. Havssalt rikt på mineraler blandat med essentiella oljor från bl.a. Midsommarblomster och Cederträd. Oljorna ger en avkopplande och balanserande effekt. En förpackning räcker till 2 bad i normalt stort badkar. Rekommenderas ej till bubbelpool.

- Stokolan.
En dryg och effektiv kräm mot torrhud.  Används även som förebyggande hudskydd mot slitage. Passar alla hudtyper. Speciellt lämpad för ansikte, händer och fötter. Silikonfri. Milt parfymerad. 100 ml.

Allt detta vill jag vinna men jag tycker ju att DU också kan försöka! Tävlingen pågår till Lördagen 16/2 klockan 12.00 så anmäl dig nu!2008-02-12
16:59:05

Valentins day is coming up! /S
Så... då var det snart Alla hjärtans dag igen! Någon som har några storslagna planer..?
Här hemma gjorde vi upp planerna för den dagen redan förra måndagen - vi ska nämligen tvätta! Kul va...
Jag kan tycka att hela idén med  Alla hjärtans dag är lite fånig, att man ska bry sig om varandra lite extra under den dagen för man ska ju göra det alla dagar. MEN nu är det ju så att även om tanken är att man ska bry sig om varandra alla dagar så är ju det ganska långt ifrån sanningen i de flesta fall (är i alla fall min gissning).
Jag och T brukar försöka mysa till det under helgerna men det brukar hålla sig inom vår egen lägenhet, det är sällan vi kostar på oss att gå ut och käka eller gå på bio eller liknande....
Så jag tror faktiskt i slutändan på det där med att man ska hylla kärleken i förhållandet under en speciell dag under året, det behöver ju inte betyda att man inte får göra det under årets övriga dagar!

Men som jag nämnde tidigare så ska det tvättas här under den kvällen, vi har tyvärr inte så mycket att välja på då det är rätt tufft att få tag på bra tider i den här tvättstugan och sedan får vi ju besök hela helgen så då har vi ju inte tid.

Hoppas ni får en härlig dag med den ni älskar på torsdag i alla fall :)

image950

2008-02-12
16:16:19

Into the wild /L
image949

Sean Penn ville göra en film baserad på Jon Krakauers prisbelönta bästsäljare om McCandless och efter 10 års längtan är den nu äntligen redo för publiken. Into the wild är den verklighetsbaserade historien om Christopher McCandless som lämnade allt för livet i vildmarken. McCandless tröttnar på all överkonsumtion och ser att det finns viktigare saker i livet, han struntar därför i sina studier, hem och familj och ger sig istället ut för att leva på ingenting. Han lämnar bilen i öknen och bränner upp sina sista pengar. Samtidigt som vi får följa McCandless på alla hans möten med udda människor och hur han överlever vardagen så får vi även se hans familj som söker efter honom. Into the wild var väldigt lång, jag orkade inte se färdigt hela. Detta betyder inte att filmen är dålig utan bara att jag var jäkligt trött. Någon kväll ska jag sätta mig ner och se färdigt den. Jag kände mig även för trött för att orka hänga med i dialogerna. Filmen kräver att man är pigg och vaken för det är mycket snack och jag hade nog önskat textning vilket jag inte hade. Men jag måste helt klart se färdigt den för det är den värd!


2008-02-12
15:53:39

Älskade tävlingar /L
image3480

Junitjej har en tävling just nu och än så länge kan man fortfarande anmäla sig. Vinsten är;
♥ En vit teburk
♥ Lyxblandning (naturgodis)
♥ Årestrut "Tycker om dig" (ljusa och mörka kolor)
♥ Ett rött te, smultron/vanilj

Låter mumma tycker jag! Tävlingen pågår till klockan 18.00 så skynda skynda!
2008-02-12
15:44:12

Hatade kedjebrev /L

Jag får kedjebrev varje dag. Nu har jag börjat upptäcka en tendens där breven/mailen kommer igen. Har jag alltså lyckats fått alla kedjebrev som vandrar runt i denna värld och är inne på rond 2? Det som jag undrar mest över är varför vuxna människor fortfarande skickar dessa till mig? Jag svarar aldrig, ingen respons what so ever men ändå fortsätter detta. En Dèjá vu-känsla varje gång jag öppnar min mailbox. Ännu knäppare är det när olika personer skickar samma mail. DU ser bland adresserna att jag fick precis samma mail som DU! Skicka mig inte en till kopia som talar om att jag "måske skicka det till 15 personer annars kommer du dö ensam och ledsen". Om det krävs att jag ska skicka en masskopia av ett mail till alla jag känner varje dag, som är hur opersonlig som helst, då är jag hellre ensam. Och jag tror snarare att alla runt omkring mig skulle lämna mig om jag skicka alla dessa kedjemail varje dag. Finns det verkligen någon som uppskattar att få dessa mail? Och den ultimata frågan; vem skriver dem?2008-02-12
15:00:54

Anders Hallgren /L
Den 21 februari intar Mr. Hallgren Gustaf Fröding Hotell i Karlstad. Han är en av Sveriges kändaste hundpsykologer och kommer där föreläsa om detta. Jag skulle så gärna vilja gå men biljetterna kostar 200 kronor (185 kr vid förköp) och det har inte jag råd med. Jag lägger hellre de pengarna på Linkan-resan. Men om det är någon som ska gå får ni gärna rapportera om vad han berättar om!Besök hans hemsida.


2008-02-12
14:22:47

Ska man vara fin får man lida pin... /S
Det kan nog countrysångerskan Dolly Parton skriva under på då hon nu måste skjuta på sin turné på grund av ryggproblem som bland annat beror på hennes enorma bröst!2008-02-12
14:14:07

Han är dömd! /S
Idag föll domen mot Tito Beltran... det blev två års fängelse för våldtäkt!
Skönt att se att han inte kom undan, trots den skärpta lagen så tycker jag det verkar som att ganska många våldtäktsmän kommer undan med hyfsat lindriga straff... men så var alltså inte fallet denna gång!!

Den enda det är synd om i hela den här situationen är hans 4-åriga son...He got what he deserved... 

2008-02-12
12:43:14

home again! /S
Då var man hemma igen - redan!
Tyvärr tycker jag inte att vi kom så mycket längre i arbetet och jag känner mig lite förvirrad över hur man ska göra för att ta sig vidare men vi får väl se om vi lyckas bena ut det under nästa gruppträff kanske.

Energin har fortfarande inte återvänt - ska käka lite lunch nu och sedan läsa lite kurslitteratur. Jag ska även försöka springa iväg till biblioteket och låna en skönlitterär bok idag, orkar inte vänta tills jag kommer till Karlstad igen, är rädd att jag ska komma ifrån läsningen igen, för det har verkligen varit skönt att kunna koppla med hjälp av läsningen istället för TVn.

Så så ser planen ut för tillfället :)

2008-02-12
08:26:34

tisdag /S
Då var det tisdag då... jag ska snart kladda på lite mascara så jag inte ser riktigt så trött ut som jag faktiskt är!
Vet inte vad det varit med mig de senaste dagarna men jag känner mig helt tömd på energi (förutom igår). Jag är trött när jag vaknar, trött på dagen, trött på kvällen och halvtrött när jag ska sova! VÄldigt frustrerande....
En annan sak som har varit de senaste dagarna är att jag går runt och fryser hela tiden - det kanske har med tröttheten att göra, don´t know....

Idag är det i alla fall grupparbete som gäller, svårt att säga hur länge man komer sitta men jag tror nog att vi kommer sitta ganska länge idag, måste komma igång mer med arbetet! Hoppas alla är pigga och glada så kanske de kan överföra lite energi till mig?!

Usch vilket deppigt morgoninlägg....GOD MORGON säger jag istället, och hoppas du får en TREVLIG DAG!
VI hörs senare :)

2008-02-11
23:54:54

Akutgåvan för ditt hjärta /L


Alla hjärtans dag närmar sig med stormsteg och här har du akutpresenten till din älskling! På bilden ser du en bok som du själv fyller i med det du tycker passar. Priset är 150 kronor och finns att köpa här.


2008-02-11
23:49:08

Need I say more?
Nice Coat, Hillary

Vad, varför, hur? Hemsk jacka. Med sin inkomst borde Hillary kunna få en snyggare än den där jackan. Ser ut som något Johnny skete ut, Åsa ätit och sedan spytt upp. Där fick jag till den också. Hoppas du inte åt frukost när du såg jackan och läste det här. Jag ber om ursäkt i så fall.


2008-02-11
23:42:51

Dagens kluring /L
image948


2008-02-11
21:59:20

Jag längtar...! /S
Fy va gott det är med nybakat bröd!
Trots att de inte blev särskilt vackra så blev det i alla fall väldigt gott bröd :)
Nu har jag precis sett på Mannen som kan tala med hundar och jag bara längtar så tills den dagen man har möjligheten att skaffa sig en hund, en dag som nu inte är alltför avlägsen, måste bara skaffa mig en fast inkomst först, så kanske om ca 1,5 år?
Jag har i alla fall insett att tjat faktiskt lönar sig :p Jag har nämligen äntligen börjat få Tobias att känna en viss hundlängtan, så nu fortsätter tjatet/hjärntvätten med att få honom att inte bara längta efter en hund utan efter just en fransk bulldog! Jag skulle dock inte tacka nej till en Golden Retriver heller men det är en lite mer praktisk storlek på frallorna :)

Fransk Bulldogg


Den dagen den glädjen....!

2008-02-11
20:17:02

Att passera eller inte /L
När jag är ute och tar mig framåt genom att gå, då brukar det uppstå situationer jag inte tycker om. Jag pratar om det tillfället när man ska passera någon annan, alltså göra en "omkörning". Att få in rätt tempo verkar vara en konst i sig. Idag exempelvis kom jag gående och en man passerade, jag lade märkte till det här då han hade det perfekta tempot! Sedan efter ett tag skulle jag göra samma sak men givetvis hade jag ett alldeles för segt tempo vilket resulterade i att jag gick brevid samma person för länge. När man ska passera en person då gäller det att tänka på följande; kolla alltid så ingen kommer bakom dig. Många gånger har jag varit med om en cyklist som kommer i 90km/tim och nästan kör över mig. Se även till att det inte finns några hinder på vägen. Mycket pinsamt kan det bli om du råkar röra vid den andra personen eller i värsta fall trilla. Rätt tempo är huvudsaken, för sakta då kan du hamna i en outhärdlig sitution, nästan omöjlig att ta sig ur. Man vill absolut inte gå brevid en främling i samma takt för länge. Du får inte heller gå för snabbt, annars är risken att du ser dum ut. I för snabb takt kan det faktiskt hända att den passerade personen i fråga uppfattar sig själv som dum eftersom personerna runt om verkar springa ifrån. Tempot du väljer måste alltså vara lite fortare än den passerade personen och vara möjligt att utföra en längre stund. Du får absolut inte sakta ner efter en omkörning! Nu kanske du är redo för en promenad. Med hjälp av mina sociala regler.
2008-02-11
20:00:53

Svar på dagens kluring /L
image945

Rätt svar är: Demi Moore. Anledning är att Joan och John Cusack är syskon. Likaså är Charlie Sheen och Emilio Estevez.

image946

image947


2008-02-11
19:51:51

Rambo IV /L
image944

Ja, pannbandet är tillbaka. Efter att ha gjort gammelversionen av Rocky är det nu dags att göra samma sak med Rambo. Stallone spelar återigen Rambo en bitter, tystlåten muskel-mördar-maskin som givetvis (motvilligt) tar sig an ett uppdrag han sent ska glömma. En grupp naiva kristna missionärer bönar och ber honom att låna ut sin båt för en tripp till Burma. Väl där blir gruppen tillfångatagna av onda militärer. Rambo och ett gäng legosoldater ger sig ut för att rädda de stackars kristna icke-vålds människorna. Filmen var kort, cirka 90 minuter, alldeles lagom för att jag ska orka se en sån här testosteronfilm. Det var bara pang pang, blod, några mummlande kliché dialoger och en kortfattad handling. Jag kände mig som ett frågetecken och J ifrågasatte trovärdigheten (många saker i filmen hängde inte ihop med verkligheten). Rambo är en äkta mansfilm där man som "tjej" inte har någon som helst koll på varför det överhuvudtaget finns sådana här filmer? Vad är budskapet? Vad är poängen? Du behöver inte tänka - kan väl helt enkelt vara av denna simpla anledning som karlar tycker Rambo är hur bra som helst.


2008-02-11
19:17:55

It´s all done! /S

Älsklingen hemkommen, monsterbröd bakat, middag uppäten!
Nu ska jag kika lite på det plugg som ska göras till imorgon och därefter blir det TV resten av kvällen.

Imorgon är det grupparbete som gäller hela dagen, jag hoppas arbetet flyter på relativt problemfritt känner att jag är lite för omotiverad för tillfället för att orka med diskussioner - min hjärna funderar på en massa andra saker, bland annat en väntan på att få åka hem till Karlstad vilket händer först när bebisen bestämmer sig för att h*n vill komma ut, och dels för att jag börjat fundera på mitt examensarbete, vad jag ska skriva om men framför allt med VEM ska jag skriva det... så just nu är jag lite ofokuserad vad gäller det som borde uppta mina tankar mest.

Någon som kommit på dagens kluring... själv har jag inte en aning idag?!


2008-02-11
16:05:26

Baka baka liten... /S
...brödlimpa!

Nu är mitt morotsbröd som jag bakade i början på föregående vecka slut så nu har jag valet att antingen köpa nytt bröd eller också baka nytt! Jag väljer DENNA gång att baka nytt då klockan bara är 16.00 och jag ändå inte har något bättre för mig. Gör jag det inte så vet jag att jag kommer att fastna framför alla repriser av alla serier som går nu under eftermiddagarna :p
För er som vill testa brödet så finns receptet här!

Sen är det ju liiiite nyttigare med hemmabakat bröd och eftersom jag inte är så hälsoinriktad på min matlagning i övrigt så kan man ju i alla fall vara det när det kommer till brödbakandet!

Så nu ska jag ge mig iväg till affären och köpa lite jäst och lite ingrediernser till middag imorgon...

Hej så länge!


Update: Har precis stoppat in mina två limpor i ugnen och de blev allt annat än små! Åtminstone inte den ena som i stort sett är lika bred som den är lång efter jäsningen... min största fundering just nu är hur fasen jag ska få ner den i mina små fryspåsar?!

2008-02-11
15:17:14

Bästa hopprepslåten ever!! /S
Väl hemma så är ja fortfarande uppe i varv, dels på grund av den nya musiken från mp3spelaren och dels på grund av det fina vädret. Så för att ta till vara på det så plockade jag fram hopprepet som jag hittills bara använt en gång sedan inköpet och upptäckte då vilken otroligt bra hopprepslåt som Robyn gjort - helt perfekt - fick mig att orka hoppa längre och den passade så perfekt med takten i mina hopp!!Så om det är någon mer som har ett hopprep liggandes hemma å bara måste ni plocka fram det och testa att hoppa till just den här låten!!

PS. Vill även påminna om bandet The Fray som jag lyssnade på i mängder när de precis släppt sin skiva - albumet är precis lika bra som förut nu när det fått vila ett tag! DS.

2008-02-11
13:40:52

jogging i solen! /S
Så underbart att solen skiner och himlen är blå - man känner sig ju så pigg och glad!
Nu är mp3-spelaren laddad med ny musik så jag ska snart ge mig ut på en joggingtur och därefter blir det lunch, dusch och plugg.
Tobias arbetar på sitt projekt och lär inte komma förrän sent i eftermiddag, därmed får jag roa mig på egen hand, men det ska nog mgå bra det med :)

Hoppas solen skiner även i resten av vårt avlånga land...!!

Hej så länge!


Update: joggingturen avklarad och förbättringen jag kände av under förra joggingturen kändes INTE av idag!! Kroppen kändes blytung att förflytta. Men jag kom runt i alla fall genom att varva joggingen med gång precis som vanligt. Det var löjligt härligt att för en gångs skull få springa med solen i ansiktet eller i ryggen och ha en helt blå himmel framför sig! Massor av människor ute och med min nygamla upptäckt av Beatles låten Here Comes the sun i öronen så kändes allt bara väldigt härligt :) 

2008-02-11
12:02:34

Frozen Smiles /L
frozen.jpg


Jag såg de här hemska isbitarna på den här sidan. Tänk att få syn på tänder i glaset man dricker ur. Haha, de här var jäkligt häftiga.


2008-02-11
11:55:13

Sorry but I have to! /S
När jag lyssnade på den andra Beatleslåten så kom jag av någon anledning att tänka på den här lilla pärlan som liksom den andra har sina bättre och mina bra partier... men den är i alla fall bra! Det är nästan ofattbart vad många bra låtar de gjort!!!

Ladys and gentlemen.... I present to you.... Lucy in the Sky with Diamonds...!!


2008-02-11
11:41:35

Here Comes The Sun! /S
Låten har sina bra bitar och sina mindre bra... men de bra uppväger de mindre bra partierna - man blir ju så glad och lugn på något vis :)


2008-02-11
10:49:48

Finally! /S
Om det är någon som missat det så verkar det som att strejken bland manusförfattarna börjar närma sig ett slut! Tydligen skulle det hållas något möte under tisdagen där man förväntade sig att resultatet av det mötet skulle leda till strejkens slut... Någon mer än jag som jublar?!!

2008-02-11
10:33:59

Jag blir tokig!! /S
Jag vet inte vad de gör i lägenheten ovanför men det är jäkligt irriterande - slipar de eller vad fasen är det.... please stop it!!!!!

Den uppenbara nackdelen med att bo i lägenhet är ju definitivt alla ljud ifrån grannarna!!

2008-02-11
09:39:46

Måndag morgon! /S

Då var det måndag igen och ny vecka! Själv började jag dagen med att sova ut lite och det var å underbart skönt att få ligga kvar i sängen imorse när älsklingen steg upp *hihihi*
Igår läste jag klart min bok, det var ingen höjdarbok men när man väl börjat och kommit in i en bok är det ju väldigt svårt att lägga sluta, speciellt om man betalat för den!
Så nu får vi hoppas på att mitt syskonbarn snart vill komma ut ur min systers fina mage så jag kan åka hem till Karlstad och i samband med det låna den sista av pappas Stieg Larssonböcker.

Idag blir det dock tråklåsning igen, ska försöka läsa lite inför grupparbetet där vi nu i 4 veckor ska arbeta med ett eget tema som ett lärarlag med olika roller och med en påhittad klass - rolig uppgift men det blir svårt när  det är en själv som ska välja alla böcker som ska läsas, är lite orolig för att det man valt inte ska duga åt lärarna men det lär man ju inte få veta förrän det är dags att lämna in portfolion när kursen är slut!

Utöver det ska jag försöka ge mig ut på en joggingrunda men det tror jag får bli senare mot eftermiddagen.
Nu är det i alla fall frukost som gäller, min mage kurrar som attan!!


2008-02-10
23:13:22

Hemska bröllopstanke /L


Vilken kvinna vill gå klädd så här på bröllopet? Vilken hemsk klänning, jag skulle vägra visa mig. Ingen man är värd att visa sig så för. Never ever. Men nu slog mig tanken att kanske hade hon inte råd med en klänning och sydde denna själv av gardiner och pyamas? Nej, hon kunde väl tagit en helvit klänning i alla fall!


2008-02-10
22:57:46

Dagens kluring /L
image943

Jag slänger in "Dagens kluring" lite tidigare. Nu har ni extra lång tid och klura ut svaret vi letar efter!


2008-02-10
22:39:07

Dagens fakta /L

Vilka som är världens yngsta föräldrar är fortfarande osäkert. En möjlighet finns att två kinesiska barn (8 och 9 år gamla) under 1910-talet är de yngsta föräldrarna någonsin. Men det finns även dokumenterat om en 5-årig peruansk flicka som födde barn 1939. Vem som var pappan till barnet förblev okänt, flickans egen far satt i häktet för incest men under denna tid kunde inte DNA testas vilket även gjorde att flickans far släpptes fri. Flickan födde en son som hon döpte efter sin läkare.
 

Lina MedinaLina Medina2008-02-10
22:10:50

Tävling! /S
Jag gick in på http://www.cassie92.blogg.se/ och fick se att hon lottar ut filmen Love actually!!!! En av mina absoluta favoritfilmer, den är ju bara så jäkla mysig och man får en sån härlig känsla inombords när man ser den som gör en på riktigt bra humör. Så håll nu tummarna för att just VI har turen denna gång!!

image283

...Just love it!!

2008-02-10
21:51:57

Jag vill ha...! /S
Läste precis på en blogg om en tjej som ansåg att träningen blev roligare med snygga träningskläder och jag måste faktiskt hålla med henne! Det kan ju tyckas att kläder som man enbart bär i ca en timma och som man svettar ner inte är värt att betala något för - att det borde duga med en sliten gammal t-shirt som man hittat längst in i garderoben - och visst funkar även det! MEN jag håller som sagt verkligen med henne, jag gillar att träna i snygga kläder - och vad är det som säger att snygga träningskläder måste vara dyra?
SOC ENJOY 3/4 PANT

 De här 3/4 byxorna är jag riktigt sugen på och de kostar bara 199kr(Stadium). Jag gillar bara svarta träningsbyxor då jag har en fobi för att man ska få svettfläckar. Sedan tycker jag att de här är nog snygga så att jag skulle kunna tänka mig att gå med dem när man kan vara lite casual hemma. Perfekt sen när man börjar gå mot varmare årstider :)

Förutom dessa byxor så ligger min prioritering på att hitta någon form av munkjacka/hoodtröja som jag kan ha när jag springer, den jag har nu är lite liten och glider gärna upp vilket är lite irriterande!

Nu ska jag återgå till Wallander tills dess att Cold Case börjar på 5an.
Sov gott mina vänner , see U in the morning!

2008-02-10
20:56:35

Svar på dagens kluring! /S
image941

Då var det dags för svaret på dagens kluring...! Idag var den kanske lite klurig men ändå inte när man får veta svaret tror jag...
Den som ska bort denna gång är i alla fall...image942

...Madonna!
Anledningen till varför just hon ska bort är att de tre övriga (Lisa Marie Presley, Will smith, Tom Cruise) är alla scientologer medan Madonna är (eller åtminstone var) anhängare av Kabbalah!

2008-02-10
18:45:50

rubrik varje jäkla gång...!! /S

Hej på er!
Idag är verkligen en typisk söndag - vädret är lite grått, man är trött och seg och kan inte låta bli att förundras över hur snabbt denna helg svepte förbi... Jag har ägnat större delen av dagen åt att läsa i min skönlitterära bok. Ni kanske irriterar er på att jag påpekar att det är en skönlitterär bok hela tiden men det är bara för att jag själv är lite förundrad över det faktum att jag läser en skönlitterär bok mitt under terminens gång, något jag inte har gjort sedan jag påbörjade min lärarutbildning för fem terminer sedan då jag bara velat kräkas av enbart tanken på att läsa en för avkopplings skull då man ägnar dagarna åt att läsa kurslitteratur. Det är i alla fall väldigt skönt och avkopplande - rätt skön och ovan känsla att bara höra ljudet ifrån klockan som tickar och inte ett enda ljud ifrån en TV eller radio...

Nu ska jag återgå till min bok en stund till innan det blir lite kvällste och Tvn åter slås på...

Någon som löst dagens kluring ännu förresten? vi har fått in ett felaktigt svar från min kära syster som trots allt var och nosade på rätt linje!


2008-02-10
14:03:34

seg gubbe suktar efter choklad! /S
Då var man hemma igen!
Om jag var lite seg förut så är det inget emot vad jag är nu... men barnpassningen gick i alla fall bara bra, var bara den sista halvtimmen som var lite jobbig. Vi var ute i stort sett hela tiden så barnen lekte ganska så självständigt men det blev lite kyligt. Jag har i alla fall bestämt att det inte blir någon träning idag utöver cykelturen till familjen och tillbaka, inte jättelång tur men åtminstone 6,5km, och jag har ju faktiskt redan kört 3 styrkepass och 3 joggingturer så jag är ändå nöjd med veckans träning.
Tyvärr känner jag ett så enormt stort chokladsug och jag känner faktiskt för att ha en riktig svullodag och äta choklad och ligga och läsa i soffan så det blir nog en promenad till affären innan dagen är slut :p

Just nu sitter jag och tittar på finalen av programmet The biggest Loser - tycker det är så kul att se att de lyckas gå ner så mycket, det är nästan svårt att fatta att det är en och samma person! Riktigt strong gjort av dem.... tänk om man hade den självdisciplinen! Fast det kanske jag också skulle ha om jag hade chansen att vinna ca 2 miljoner kronor....


2008-02-10
10:33:28

Dagens kluring! /S
image941

2008-02-10
10:13:21

Söndag morgon! /S
Här sitter jag och gäspar i soffan och försöker vakna till liv... jag som skröt om att jag var så mycket piggare sen jag börjat träna... sen det uttalande så har det varit precis tvärtom! Är jätteseg och trött och jag kan verkligen inte skylla på att jag sovit lite.
Om cirka en halvtimma är det i alla fall dags att hoppa på cykeln och cykla till familjen XXXXXXXX då jag ska vara barnvakt åt dem igen för första gången på ca 2 månader. jag hade ju hoppats på att det skulle vara lite roligare väder med sol, men jag får väl klara mig ändå, det verkar inte regna i alla fall så vi kan nog vara ute vilket är huvudsaken!
Senare idag så ska det bli pytte lite plugg och lite träning, förhoppningsvis badminton. Men det  återstår att se...

2008-02-09
23:18:46

Kyss Johanna /L


Strassarmband med skyddsänglar. Hur sött som helst. Finns hos Kyss Johanna för 250 kronor.2008-02-09
23:04:08

En torris... IGEN! /S
Nu ska jag vara en torris idag igen och gå och lägga mig och läsa för att därefter nanna. Förstår inte riktigt varför men jag är riktigt trött faktiskt.
Sedan finns det ändå inget av intresse att se på TV. Filmen Titanic visas och jag tycker jättemycket om den filmen men samtidigt känns den så uttjatad på något sätt fast jag sett den max 3 gånger sen den kom ut.

Så god natt, hoppas ni haft en bra dag och kväll :)2008-02-09
21:21:52

Fan. /L
Nu gick Christer Sjöbajs vidare också.


2008-02-09
21:11:51

Jag kräks /L
Melodifestivalen? Varför låter jag mig plågas v-a-r-j-e år. Det är ju samma artister, låtskrivare och musiker jämt. Det är ju en poppistävling med helt självklara vinnare varje år. Ikväll var det skitlåtar. Vad gjorde Christer Sjögren där? Jag kräks så fort jag ser honom. Vilken dret. Scenen var ju pytteliten. Ja, jag klagar idag.

Okej, komikern Björn var rolig. Men den enda också.


2008-02-09
19:58:26

Svar på dagen kluring! /S
image934


Rätt svar på dagens kluring är...
image940

... Nicole Kidman

2008-02-09
19:53:32

Designhjälp /L
Hur får man "content"-bakgrunden transparent? Någon smart som vet?2008-02-09
19:39:59

20.00 SVT 1 /L
Nu är det dags igen.
2008-02-09
19:07:21

Mat och bak! /S
Nu har middag intagits så jag är mätt och belåten!
Har precis tagit ur en kladdkaka ur ugnen så den där hälsosamma lördagskvällen är numera glömd - men det känns av någon fånig anledning bättre att äta min hemmagjorda kladdkaka än om jag hade köpt en 200g chokladkaka och tryckt i mig. Vet inte vad som har mest kalorier, men som sagt så inbillar jag mig att det är bättre!

Imorgon ska jag vara barnvakt så jag hoppas vädret blir fint så man kan vara ute med barnen, ja gär inte så pigg och aktiv på förmiddagarna så kan man vara ute med dem så leker de mer självständigt och jag kan stå och se på om jag inte känner för mer! Andra planer för morgondagen är eventuellt badmintonspel om det finns någon ledig bana - vi tänkte försöka oss på en fräckis och gå dit om det finns en ledig bana och spela utan att betala. Vi skulle aldrig gjort det i normala fall men eftersom vi inte kunde spela något idag på grund av att det var en MASSA folk som värmde upp på den planen vi skulle vara på, så är det vår hämnd - för betalat för en timmas speltid har vi ju redan gjort, den är bara inte utnyttjad!!
Om inte det blir det så kanske det blir ännu en joggingrunda.

Är det någon som har något filmtips till mig och älsklingen inför kvällen förresten?

2008-02-09
17:22:59

Ser ni inte? /L
Jag har ju fixat så vi har ett litet hjärta i adressfältet! Ser ni det nu?


2008-02-09
17:00:21

I´m hungry! /S
Känns som att jag varit hungrig hela den här dagen! I alla fall från dess att jag kom ut ur duschen - detta trots att ja ätit lite makaroner till lunch... så nu orkar jag inte vänta längre!!

Här blir det kyckling idag - vet dock inte vad jag ska göra med den än men jag ska komma fram till det nu för jag är såååå hungrig!!

2008-02-09
16:15:29

Kan du se? /L

Nu har jag lyckats med något nytt!
Någonstans rakt framför dig finns något som vi aldrig haft förut. Ser du det Sandra?2008-02-09
14:47:20

Besök, besök :) /S
Har precis pratat lite med en kompis via msn, en gemensam kompis till mig och T, men i grunden Ts kompis. I alla fall slutade samtalet med att D kommer och hälsar på heeela nästa helg! Superkul säger jag då det inte är alltför ofta man får besök hemifrån...
Vi får väl se vad det blir för ngt men det blir nog en lugn helg, bara umgås helt enkelt, han skulle bl.a. ta med sitt Wii.

Nu ska jag återgå till min bok!

Ps och ja... det här VAR en pik till nära och kära i Karlstad :p Ds.

2008-02-09
14:41:28

Meet Joseph /L


Joseph är otroligt bra på beatbox, inte sant?


2008-02-09
14:32:37

Sagt av Marilyn Manson /L
I say no to drugs, but they don't listen.
2008-02-09
14:29:36

Dagens fakta /L
En gris orgasm varar i 30 minuter.

2008-02-09
14:23:00

Att resa sig eller inte resa sig /L
Jag åker buss rätt så ofta. På bussar finns det regler som man snabbt kan lista ut genom skyltarna exempelvis djur längst bak och tala inte med chaffisen. Solklart. Sen finns det en oskriven regel som är den första barn får lära sig som ska åka buss. Regeln om att resa sig "när någon gammal stiger på så de får sitta". Här är nu frågan, vem är gammal? För en 7-åring är jag med mina 21 år väldigt gammal, en 40-åring känner sig förmodligen inte som "gammal" och skulle kanske bli jäkligt kränkt om jag reste mig för denne (precis som i tv-reklamen om ni minns den?). Vid vissa tillfällen när jag åker buss har jag varit jättetrött och bönat om att ingen oldie ska komma på bussen. Rullator-people är självskrivna fall, tydligt och klart att människorna behöver sitta MEN gör inte misstaget att resa dig för fort. De ska nämligen först hitta väska, sen hitta busskortet, sen hitta vart man ska sticka in kortet, sen tillbaka med väskan till rullatorn och DÅ äntligen finns det en möjlighet att de vill ha en sittplats. Vissa rullator-människor väljer att spendera sin restid sittandes på rullatorn så om du nu stiger upp från din sittplats för tidigt kan någon annan ta en och då blir du stående! Små barn är också några passagerare som man som vuxen bör stå för, ibland sitter barnen i knät på föräldrarna. Jag brukar lägga till ytterligare en regel i familjesituationer som jag STÖR MIG PÅ ATT FOLK INTE HAR VETT TILL. Om situationen är så att alla typsikt-svenskat-sig genom att sitta på ett varsitt säte i hela raderna så det inte finns några platser brevid varandra då brukar jag faktiskt erbjuda mig att sätta mig så mamman och barnet får sitta brevid varandra. Varför är detta ingen regel som folk använder? Jag tycker den är väldigt trevlig i alla fall. Självklart ska man stå upp för människor med brutna ben och sånt, det är ju väldigt snällt. Men återigen till åldersgränsen, hur vet jag när jag måste stå upp och inte "kränker" någon? Vem är gammal? Och den här frasen -"Vill DAMEN sitta?" Är inte den jäkligt farlig? Vem vill bli kallad dam/herre? Om du nu inte är född 1930 kanske.


2008-02-09
14:06:21

Grodutlottning!!! /S
Jag var inne på den här tjejens blogg (http://www.enlitentax.blogg.se/) och fick då se att hon hade en utlottning vi bara MÅSTE vara med i... eller ja.... inte så mycket för min egen del utan mest för lindas skull då saken som lottas ut är...

image525
...en toarullshållare i form av en groda!!

...ok... kanske inte helt tydligt för alla varför den här tävlingen är så viktig...men nu är det ju så att kära L (av någon oförklarlig anledning) SAMLAR på just grodor. Hon har fått ihop en fin liten samling med både stora och små grodor som finns lite var stans i hennes hem men samlingen är mest påtaglig i just hennes badrum! Så den här skulle ju bara var SÅ perfekt!!!!

Så håll tummarna nu för att den här ska hamna i Ls badrum!

2008-02-09
13:32:51

Dagens kluring! /S
image934

2008-02-09
12:30:05

Sjukt! /S
Läste precis om en kvinna som tvingades göra abort i nionde månaden enbart för att hon var ogift! Det hände i Kina där ettbarnspolitiken inte tillåter ogifta kvinnor att föda barn - det spelar ingen roll om planer på giftermål finns och man är sambo (som i detta fallet). Det finns till och med något som kallas abortpolisen!!

Du kan läsa mer här!

2008-02-09
11:57:27

Skitbandyspelare! /S
Eftersom Ts cykel är kaputt så fick vi gå till sporthallen imorse. På helgen är det obemannat så man går kasta in pengarna genom ett brevinkast, så det gjorde vi sen gick vi och gjorde oss iordning och gick vidare till hallen. Väl där ser vi hur det spelas match på ena planen och den plan som vi skulle vara på är FULL med barn och vuxna som värmer upp och skjuter bollar till varandra. VI hade visserligen rätt till den fjärdedel av bana som vår badmintonplan låg på men ingen av oss var särskilt sugen på att stå och spela bland en massa folk så vi offrade de 80 kronor som vi betalt och gick tillbaka hem igen muttrandes.
Väl hemma så var man ju redan ombytt för träning så den där joggingturen som aldrig blev av igår tog jag igen idag - och till min stora glädje kände jag en förbättring då jag orkade springa en längre sträcka denna gång och gå mindre - än så länge är dock mina rundor minikorta men jag tänker inte öka dem förrän jag orkar springa hela varvet - och jag är ändå nöjd att jag faktiskt springer överhuvudtaget!
Jag har också kört igenom mitt lilla styrkepass här hemma i vardagsrummet så nu börjar T få ångeset över att jag kommit igång med min träning - det blev liksom väldigt tydligt när jag låg och träna svettig efter joggingen och han satt i sin fåtölj och glor på skidåkning.

Nu ska jag snart hoppa in i duschen och sedan tror jag att jag ska lägga mig och läsa lite - har verkligen kommit igång med läsningen igen och det är så himla skönt. Tyvärr är inte boken jättebra men den är okej. Den får duga tills nästa gång jag kommer till karlstad och kan låna pappas tredje bok ur Stieg Larssons Milenniumserie.

Eller är det någon som har något bra boktips?

2008-02-09
10:09:11

Oh noooo....! /S
Jag som såg framför mig en lugn och skön söndag med min älskling kan nog glömma det.... den lär bli lugn och skön men jag lära inte se så mycket av T då det är skidor på TV hela dagen!!! Jag förstår verkligen vad det är som man tycker är så roligt med att sitta och glo på det?! Men hur som helst så kommer jag inte orka sitta och höra på det så i det rum han sitter kommer inte jag befinna mig...

Gud vad jag längtar till våren och skidsäsongens slut! Jag är verkligen ingen sportmänniska men är det något jag tycker är särskilt tråkigt så är det just skidor!

2008-02-09
09:45:47

Fit for fight! /S
God morgon!
Underbart med lördagmorgon och få sova lite längre...
Just nu sitter jag och laddar med lite frukost inför badmintonspelandet kl 11 -today is the day he is going DOWN...!!!! Idag SKA jag vinna en match annars blir jag lite deprimerad. Tobias ligger fortfarande kvar i sängen, han tar inte det hela lika seriöst som mig.

Måste också erkänna att det faktiskt blev en pizza till slut igår, började känna mig lite hungrig men det var ju totalt onödigt med en pizza då jag kände mig mätt efter halva, men som vanligt så slutar man inte att äta för det utan tryckte i mig en fjärdedel till... Men men, har köpt vindruvor så jag får väl ta de och skippa godis ikväll!

See U later...

2008-02-08
22:29:04

Nu är det dags... /S
Nu mina vänner ska jag faktiskt gå och lägga mig!
Inte för att sova men för att läsa... har som sagt varit jätteseg hela dagen så jag ser ingen riktig anledning till att sitta och glo på TV bara för att.
T har också kommit hem och han ligger redan i sängen, mådde tydligen dåligt så nu är jag lite smått orolig för att han har åkt på magsjukan nu i dessa tider när alla andra verkar ligga hemma och spy... jag bryr mig inte så mycket om ifall jag blir sjuk men det är min stora skräck att jag ska drabbas av magsjukan för fy fasen va äcklig det är att må illa och kräkas!!!
Sen vill jag självklart inte bli sjuk nu när jag snart ska bli moster igen för då kan jag ju inte träffa bebben.

Men men... hoppas bara det är någon tillfällig grej som går över under natten!

See U tomorrow!

2008-02-08
21:48:25

Svar på dagen kluring! /S
image917

Personen som ska bort är....
image918

...och varför ska just hon bort då?!
Jo... för hon är nämligen den enda av de tre damerna som INTE har barn!

2008-02-08
19:11:32

Valet mellan två ytterligheter! /S
Sedan jag kom hel vid 14.30 och satte mig i soffan, så har jag inte flyttat mig.... tragiskt!
Just nu sitter jag och funderar på ett val som är i varsin ände av min hälsoskala... ska jag ta en joggingtur ELLER ska jag gå och köpa en pizza....??
Min seghet och trötthet har inte förändrats och jag känner mig nästan redo för att gå och lägga mig men det är ju kanske lite väl tidigt ännu :P

Nu har jag gjort mitt val... det blir inget av dem!
Jag tillåter ju mig själv en ledig träningsdag/ vecka och eftersom man inte ska styrketräna två dagar i rad och jag ska köra tre pass i veckan med just styrketräning så får styrketräningen vänta tills på söndag och joggingen ställer jag in då jag ska spela badminton imorn så min vilodag får helt enkelt bli idag. Och den där pizzan vore kanske god men jag är inte alls hungrig så den där pizzan kan jag lika gärna hoppa över/spara till imorgon.

Just nu är jag lite uttråkad, är sugen på en riktig tjejfilm... som vanligt när T är borta :P
Nej jag tror det får bli en dusch eller ett bad - det kanske kan få mig att vakna till liv?!


2008-02-08
18:02:42

Att vänta eller inte vänta /L
När man (ej vetenskapligt korrekt jag vet), ska gå in igenom porten. Alltså den första dörren i en lägenhetsbyggnad och ser min granne komma längre bort. Hur långt ifrån ska grannen vara för att jag ska hålla upp dörren? Som längst bort för att grannen ska vara synlig för mig är det cirkus 20 meter. 20 meter är en väldigt lång tid om jag inte känner grannen väl. I vilket stadie i en grann-relation ska man vara för att hålla upp dörren och hur länge är väntan lämplig?
5 meter bort är det väl lämpligt att hålla upp dörren för att sedan le och hälsa, 20 meter kanske funkar om man hälsat några gånger förut plus att grannen bär kassar? Vilka är reglerna här egentligen? Om jag aldrig har hälsat förut och helt plötsligt står som ett dumhuvud och håller upp dörren för min granne som inte bär på något och verkar fullt frisk framstår jag då som en idiot? Ska jag le hela tiden? Ska jag tydligt visa att det är DIG jag står och väntar på? Är småprat/skrik meningen under den här väntetiden? Finns det ålderskrav på dörrväntan? Om det är småbarn? Föräldrar med barnvagn? Vilka är kraven?!


2008-02-08
17:51:32

Hur man vet att det är psykiskt farligt att se på Springer /L

Igår natt drömde jag en mardröm. Det var annorlunda men ändå obehaglig. Jag drömde att jag hade två beundrare som vägrade lämna mig ifred. J verkade inte bry sig men jag tyckte verkligen att dessa två männens försök att erövra mig var skitjobbigt eftersom jag tyckte de var så äckliga. De var nämligen gamla, ena snubben var 46 år och andra 87 år. Usch! Jag försöker alltid analysera mina drömmar efteråt men allt jag kan konstatera efter den här var att det är programmet Jerry Springer kan ge upphov till mardrömmar. Avsnittet jag såg på kvällen handlade just om en gammal gubbe som ville gifta sig med en 20-årig tjej!
2008-02-08
17:31:42

It gave me chills /L
jenna-tito-9283.jpg

En bild på Jenna Jameson och hennes pojkvän Tito Ortiz. Bara hemskt smal, hemskt smal. Ät.


2008-02-08
17:26:19

Dagens fakta /L

Svenska kvinnor lägger mer pengar än svenska män på hygienartiklar. Enligt SCB spenderar kvinnor 250 kronor/mån medan män bara köper hygienartiklar för 18 kronor/mån.2008-02-08
14:37:01

not in the mood! /S
Jag som var så positiv igår känner mig inte alls lika uppåt idag då jag är så himla seg...!
Föreläsningen var jättebra och intressant men själva föreläsaren var så fruktansvärt högljudd så det blev rätt jobbigt att lyssna på i längden - men som sagt så var själva innehållet väldigt intressant och det kommer en uppföljning på den nästa vecka. Under nästa vecka ska vi även få göra en analys på av oss själva som ska tala om hur vi bäst lär oss - very interesting!

Efter föreläsning hade vi en stunds grupparbete som var riktigt jobbig - jag ville bara gå hem, och det ville de andra med så vi fick väl inte jätte mycket gjort direkt!

Nu är jag i alla fall äntligen hemma... så skönt! T ska bort ikväll och själv tänkte jag se den verklighetsbaserade filmen Into the wild som de pratade om på Oprah igår :)
Eftersom T inte heller ska äta hemma så kanske det blir en liten pizza för min del. Jag har i alla fall köpt vindruvor så att jag har något gott till kvällen...

idag fick jag hem Lärarförbundets tidning Lärarstudenten och jag blev SÅ stolt när jag såg Ls namn bland vinnarna till förra rebusen. Jag blev även sporrad så nu ska jag ge mig på den nya rebusen :)
Vi har ju fortfarande inte fått höra vad du köpte för de där 500kr du vann?!

2008-02-08
08:31:58

Dagens kluring! /S
image917

2008-02-08
08:15:32

goder morgon! /S

Hoppas ni alla har sovit gott!
Själv sov jag sådär.. känner mig inte helt pigg men ändå fungerande.
Sitter just nu och tittar på TV och lite senare ska jag bege mig iväg till skolan på en föreläsning. Har ingen större lust men eftersom det är fredag så kan man ändå stå ut med det...

Vad det blir ikväll vet jag inte...  T ska eventuellt bort till en kompis så vi får väl se vad det blir!

Ha en trevlig dag så hörs vi senare!


2008-02-08
08:12:41

Svar på gårdagen kluring! /S
image915

Personen som ska bort är självklart.....

image916

....Keira Knightley!

De tre andra tjejerna (Vanessa Paradis, Kate Moss, Winona Ryder) är ju nuvarande frugan, och de andra 2 är exflickvänner till skådisen Johnny Depp!

2008-02-07
21:09:12

Tvtittande hand i hand med plugg! /S
Tänk att plugget alltid tar lite längre tid än vad man räknar med! Jag har i alla fall läst allt som skulle läsas men så var det ju den där lilla detaljen att man skulle sammanfatta läsandet av de där 30sidorna - så det försöker jag göra samtidigt som jag tittar på Las Vegas - inte det lättaste men det går!

Tänk att torsdagskvällar kan kännas så bra bara för att man vet att att morgondagen består av fredag och därefter en skööööön helg! Nu hoppas jag att det inte blir några barn födda denna helg för nu har jag planerat in både badmintonspel och barnvaktande!

Nu blir det mer Las Vegas och mer plugg!
Sen blir det till att nanna!

Så sov gott med er mina vänner!

2008-02-07
16:25:21

Blek, blek, blek! /S

fy vad jag känner mig blek och slö!
Jag har suttit inne hela dagen och fått minimalt gjort i pluggväg hittills. Jag ska läsa lite nu och sedan ska jag nog gå och möta Tobias, känner att jag måste ut en liten stund idag i alla fall!!
Imorgon är det fredag igen! Dagarna går så jäkla fort nu, måste säga att det är ganska skönt, desto fortare våren och sommaren kommer desto bättre :)
Inga planer för helgen ännu, ska försöka övertala T att ta en badmintonmatch imorgon eftermiddag - det blev ju inget förra veckan! Sedan får vi väl som om man kanske ska vara barnvakt också. Jag har inte ringt dem ännu, drar ut på det i det längsta IFALL man skulle få ett samtal ifrån syster yster om att en bebis är på väg, Men det är ju fortfarande lite tidigt så man kan nog boka upp helgen utan att oroa sig, det blir värre inför nästa helg...!

Nej nu ska jag läsa lite och om en halvtimma ska jag gå och möta T!


2008-02-07
14:01:35

Gynning gör en Hilton /L

Nu har skämtet gått för långt. I senaste I huvudet på Gynning fick vi följa Carolina när hon skulle prova på sångkarriären. Jag fick känslan av att allt var ett skämt meeen inte då. Nu har hon släppt en singel och har en till på G. Jag skrattar, jag gråter. Människan kan ju inte sjunga? Jag trodde hela programmet var på skoj?! Jag har blivit lurad, förtvivlan är rätta ordet på mina känslor. Please. Lär mer här.

2008-02-07
13:54:13

Att tacka eller inte tacka /L
Jag lever med ett dilemma, att tacka eller inte tacka när jag passerar ett övergångställe.
Det är lag på att förare har väjningsplikt mot gående vid obevakade övergångställen, men varje gång jag ska gå över tvekar jag alltid vid om jag ska orka lyfta upp handen och visa min tacksamhet. Varför ska jag egentligen göra det? Ska jag tacka för att föraren följer lagen? När jag kör, inte vinkar jag av tacksamhet till alla som stannar när jag har rätt att köra ut. Eller är det rent av bara trevligt?
2008-02-07
13:41:11

Who let the dogs out?
Expressen.se skriver idag om ett udda tips som Örebropolisen fått in. De har nämligen hittat flera lösspringande nakenhundar. Hundarna ska ha varit skygga men för oss som har nakisar är det ingen nyhet, nån mer lättskrämd ras får man leta efter. Stackars små sötnosar! Hoppas de hittar förklaringen och ägaren snart! Borde inte vara så svårt. ID-märkning?2008-02-07
13:18:08

Dagens kluring! /S
Här kommer dagens kluring...

image915

2008-02-07
11:38:29

Filmtips! /S
Nu när vi börjar närma oss helgen så tänkte jag tipsa er om en av mina absoluta favoritfilmer: Jag blev påmind om den nu när jag satt och tittade på Oprah Winfrey Show där Sean Penn var gäst.

Filmen heter I am Sam. Filmen kom ut 2001 så den är några år gammal men jag vet inte om den var så där jättekänd när den kom ut? I alla fall så är det som sagt en av mina absoluta favoritfilmer, jag har aldrig grina så mycket för en film!! Jag grinade i stort sett filmen igenom, både för att det var sorgligt men när det väl var lyckligt så grinade jag för det med!

Filmen handlar om Sam Dawson(Sean Penn), utvecklingsstörd och pappa till Lucy(Dakota Fanning) som han uppfostrar på egen hand med hjälp av sina minst sagt ovanliga vänner. När dottern fyller sju år och är på väg att gå om sin far i fråga om kunskap och intellektuell förmåga hotas deras täta förhållande då en socialarbetare träder in i bilden och vill placera Lucy i fosterhem...

Filmen är helt underbar, och Sean Penn är verkligen helt toppen i denna roll! Förutom han så medverkar även Michelle Pfeiffer i filmen.

Filmen är ganska lång men den är definitivt värd att se! Men se till att ladda upp med näsdukar och snyftvänligt godis...

2008-02-07
09:45:00

Halloj! /S

Sovit gott?
Det har jag faktiskt gjort men jag mår inge vidare bra idag ändå... kanske har L smittats via bloggen? Nej då... riktigt så illa mår jag inte, känner mig dock lite illamående och tung i huvudet. Inte kul!

By the way... har ni hört regeringens förslag om fler betygssteg? I love it! Tänk om det hade varit så under min tid på gymnasiet, för er som inte hört det så är alltså förslaget att lämna dagens betyg IG,G,VG,MVG och istället införa stegen F-A där A är högsta betyg. Bra förslag tycker jag, ogillar dock det andra om att införa betyg tidigare.

Idag är det plugg som står på schemat, sedan är det nog dags att plocka fram dammsugaren! Sedan ska jag nog ta det rätt lugnt ifall det är något på G i kroppen.

By the way så har jag fått mitt betyg nu, inte själva tentan, men betyget registrerades imorse jag kunde se det, och jag fick ett G. Jag borde vara nöjd men kände mig ändå lite besviken. Nu hoppas jag att tentan kommer snart så man får se kommentarerna men det kanske är för mycket att hoppas på att den ska komma överhuvudtaget med tanke på att det är en vecka sedan nu som de skickade ut den.

Nu ska jag äta lite frukost! Vi får se om L kanske kan slänga ut en dagens kluring under dagen...


2008-02-07
09:32:47

Svar på gårdagen kluring! /S
image908

Rätt svar är så klart...

image914

... George Clooney

2008-02-06
21:49:53

More killerdogs! /S
Pratade med mamma tidigare ikväll och fick veta att min goding till vovve blivit attackerad! Stackaren blev huggen i benet så det gick hål på tre ställen, han hade kastat sig ner på marken skrikandes...
Min pappa hade dock varit ganska rapp i käften till skillnad ifrån hur jag blir i sådana reaktioner så tjejen med hunden hade väl fått höra några hårda ord. Hon sa att hunden aldrig gjort så förr men jag anser att man inte ska äga en hund som man inte klarar av att fysiskt hantera, är hunden för stark och drar iväg med dig så kan ju faktiskt vad som helst hända, tänk om det varit ett barn som gått förbi och hon inte hade klarat av att hålla emot...!
Hoppas att det inte blir något mer av det här som infektioner eller att han blir aggressiv nu...

image913

Världens snällaste vovve... min stackars älskling!

2008-02-06
18:53:21

Everything done except... /S
...my studies!

Japp, det är sanningen! Nu har jag jort allt jag hade tänkt göra idag FÖRUTOM att läsa de där 30 sidorna!
Jag har klippt mig, varit hundvakt, bakat bröd, joggat - eller ja, joggat lite i alla fall. Mötte nämligen älsklingen efter vägen och därefter blev det en ganska lugn promenad hem!
Jag var ju lite negativ här om dagen gällande träningen men jag måste säga att jag känner en skillnad, jag vet inte om den syns så mycket utåt men jag mår i alla fall mycket bättre sen jag började träna ordentligt för 3 veckor sedan. Vi får väl se om några veckor om det även SYNS en skillnad...

men nu måste jag sätta mig och läsa, kl 20 är det ju Roomservice så då måste jag vara färdig!

2008-02-06
16:30:45

Morotsbröd! /S

MorotsbrödMorotsbröd utbakade till morotsbullar


50g jäst för söta degar
50g smör
5dl vatten
1,5 tsk salt
1 dl vetekli                                      Ugn: 175grader
1 dl solrosfrön
0,5 dl linfrön
4 dl rivna morötter
3 dl grahamsmjöl
6-8 dl vetemjöl special
(brödet blir lättare och luftigare då mjölet är extra proteinrikt)

Smula jästen i en bunke under tiden som du smälter margarinet. Tillsätt vatten i smöret och värm till 37 grader. Häll lite av vätskan över jästen och rör tills det är upplöst. Tillsätt sedan resten av vätskan.

Rör ner salt, vetekli, solrosfrön och linfrön. Skala och riv morötterna på ett rivjärn eller i matberedare och rör sedan ner dem tillsammans med det andra. Rör ner grahamsmjöl. Tillsätt sedan vetemjölet lite i taget och rör det till en deg, gärna med degrokar. Tillsätt så pass mycket mjöl att degen släpper ifrån skålens kanter, och känns smidig och inte så kletig.
Strö lite mjöl över degen och låt jäsa under bakduk i 30 min.

Ta upp degen på en mjölad bänk och knåda degen med lite vetemjöl så att jäsbubblorna trycks ut och så att den blir formbar och inte kletig. Dela degen i två delar och forma varje del till en avlång deg.
Låt jäsa under bakduk i ca 20 min.

Grädda limporna i nedre delen av ugnen i ca 35 min, och låt dem sedan svalna på galler under bakduk.

Good luck!

2008-02-06
16:14:52

Färdigt! /S
Nu är brödet bakat!
Det blev helt okej, jag vet inte om jag kanske tog ut detlite för tidigt eller ej men det är inte degigt eller så...Men som sagt helt okej!
Har fortfarande inte kommit igång med pluggandet men ska snart börja läsa. Jag hoppas att det är ljust i någon timma till då jag ska ge mig ut på veckans andra joggingrunda så fort Candys matte har hämtat honom.
Sen ska jag hoppa in i duschen, ska bli skönt att tvätta håret, frisören hade i lite väl mycket glansserum så det känns lite fett, sen är det alltid lika spännande att se hur håret ser ut ostylat.

Idag är det min tur att fixa middag - känner inte alls för att laga mat idag! Hade tänkt att jag skulle få sova ut imorse då T var snäll och tog emot Candy kl 8, men då Candy skällde det första han gjorde så vaknade jag och sedan hörde jag T gå runt i lägenheten innan han gick och därefter hörde jag Candys tassar klicka mot golvet så jag kände mig ändå inte direkt utvilad när jag gick upp vid 9!
Därmed får det bli något lättlagat = ugnspannkaka med baconbitar!

Nu är det dags att sparka igång pluggandet!

2008-02-06
15:20:36

En pinsam dag /L
Idag har jag gjort bort mig. Jag och mamma gick först till bibblan för att skaffa böckerna jag ska läsa denna vecka, svetten rann av mig och jag kände mig inte alls så bra som jag gjorde när jag först vakna. Sedan gick jag till apoteket för att inhandla den efterlängtade hostmedicinen, finns det några som är så sega som apotekare? Jäklar vilket hemsk folkslag det är. Inga stressympton där inte. I snigeltakt fick jag i alla fall äntligen medicinen!
Därefter köpte jag toapapper i affären. När mamma sedan skulle in i kiosken för att köpa snus trodde jag att jag skulle dö. Jag stod utanför med tre hundar och mådde skit. Det kändes som en evighet och när hon väl kom ut sa jag att jag var tvungen att sätta mig ner en stund. Så jag satte mig på muren och allt snurrade. Jag kunde inte hålla mig längre och kräktes i en buske. Trevligt för alla som var runt om kan jag tro. Jag vet inte vad det är med mig och buskar, samma sak hände första dagen på sommarjobbet för några år sedan, som Sandra säkert minns. Efteråt mådde jag lite bättre och kunde i alla fall ta mig hem. Dagens tips är att inte ta mediciner på tom mage. Hoppas ni mår bättre än mig!

Kram Linda


2008-02-06
15:12:33

Wet hot american summer /L
image911

Igår såg jag filmen Wet hot american summer. Filmen utspelar sig år 1981 på ett sommarläger, Camp Firewood, där lägerledarna är mer barnsliga än barnen. Det är en komedi med en, enligt mig, extrem humor. Det skojas om bland annat knark, barn som drunknar och ledare som gifter sig med ett av barnen. Jag tycker inte sånt är roligt men vissa scener är underhållande, tyvärr är dessa alldeles för få. Det är många kända ansikten med som till exempel David Hyde Pierce (Niles i Fraiser), Christopher Meloni (Law and order) och Bradley Cooper (Wedding crashers). Handlingen är töntig och skådisarna spelar över. Nej, Wet hot american summer är inget att se.


2008-02-06
13:45:49

klipp klipp och bakning! /S

Shit vad tiden går fort! Jag har fortfarande inte kommit igång med pluggandet men jag har i alla fall hunnit med att klippa mig, det fick bli en del uppklippt - kanske lite mer än vad jag egentligen ville men det känns ändå okej, förut hängde det ju bara. Hon frågade även om jag ville tunna ur det, har aldrig gjort det förut men testade det idag. Jag tror jag gillar det men det är ovant, blev rätt stor skillnad så nu känns det jättetunt fast det ser inte så ut.

Utöver det så har jag varit på promenix med dagvovven Candy - en liten hårig hund är ingen bra kombination med det regn som faller och den lera som bildats i gräset på vissa ställen!! Nej... det ska vara små korthåriga vovvar eller också stora vovvar!
Jag har också påbörjat bakningen av morotsbrödet så nu står degen och jäser. Känner mig supernyttig bara av att baka brödet när jag hällde i solroskärnor, vetekli, rivna morötter, grahamsmjöl och linfrön :) Bara att hoppas på att det smakar gott också! Om det gör det så kommer receptet senare idag.

Det jag INTE gjort än är att påbörja pluggandet! Jag ska baka klart brödet först så får jag väl ta tag i det sen - var ju trots allt bara 30 sidor så det ska väl inte behöva ta hela eftermiddagen! Jag tror också att det kan vara en rätt intressant text då det handlar om inlärningssvårigheter...

image910

Candy

2008-02-06
10:11:35

Dagens kluring! /S
Eftersom jag precis lärt mig göra collage får dagens kluring bli ännu ett kändiscollage... så...vem är det?


image908

Vi länkar självklart till personen som svarar rätt. Vid flera rätta svar väljer vi ut en!

2008-02-06
09:54:34

Guten morgen! /S
Halloj allihop!
Idag är lilla Candy här igen, måste tyvärr säga att han och jag inte är bästa polare då han gnäller och kräver rätt mycket uppmärksamhet... är lite bortskämd. Men han ska ju bara vara här över dagen så...

Idag är det plugg som gäller men innan dess ska Candy ut på en promenad och kl 11 ska jag till frissan och toppa håret och eventuellt klippa upp det ltie. jag har i alla fall bestämt mig för att spara ut det igen - men jag är ändå glad att jag vågade kapa det förra gången, nu vet jag att det växer ut så pass snabbt och att jag faktiskt passar i det.

Idag är en skön dag då jag inte har överdrivet mycket plugg att ta tag i, ska bara läsa 30 sidor och sammanfatta de. Eftersom jag därmed borde ha en stund över så tänkte jag ge mig på projektet att baka min allra första brödlimpa. jag har bakat bröd förr men aldrig en limpa! Nu när jag kört igång med träningen så får man väl försöka käka lite nyttigare bröd. Tänkte testa att baka morotsbröd... me som sagt det beror på hur mycket tid jag får över!

Nu ska jag käka lite frukost!

2008-02-06
09:47:27

Svar på gårdagen kluring! /S
Dags att avslöja svaret på gårdagens kluring...!

kluring

....och rätt svar var...

image907

...Nicole Richie!

2008-02-06
09:45:19

Hur ärlig är JAG... /S
1. Skulle du lämna Sverige för "din största kärlek" om du visste att du aldrig skulle kunna återvända?

Svar: Tyvärr är jag nog alldeles för hemmakär, vill ha min familj och vänner nära. Sedan kan jag inte låta bli att tänka vad det är för ego jag är kär i som tvingar mig flytta om jag aldrig kan återvända :p


2. Skulle du kunna i någon situation mörda någon?

Svar: Absolut! Känner jag att jag eller någon i min närmaste omgivning är dödshotad så skulle jag inte tveka...


3. Du blir kär i din bästa väns pojkvän/flickvän. Vad skulle du göra?

Svar: Precis som L så har jag lite svårt att tänka mig in i situationen, men enligt mig så finns det inte så mycket att göra förutom att undvika personen när jag träffar min vän.


4. Skulle du sälja din vänstra tumme för 200.000kr?

Svar: Nej, tummen är alldeles för värdefull - och hur långt räcker 200.000 om man ska se lite pessimistiskt på det hela.


5. Du får reda på att din pojkvän/flickvän har deltagit i en porrfilm. Vad skulle du göra?

Svar: Beror alldeles på när och i vilket syfte den är inspelad! Är det under vår tid tillsammans så är det nog bye bye som gäller...


6. Skulle du kunna offra dit liv för någonting/någon?

Svar: Jag hoppas det men jag undrar hur stark ens överlevnadsinstinkt är...?


7. Om du misstänkte att din flickvän/pojkvän var otrogen mot dig, skulle du läsa hennes/hans dagbok?

Svar: ja förmodligen... inte för att jag tror att jag skulle hitta något, då är det nog troligare att jag skulle läsa hans sms - men då skulle han ha gjort något som verkligen fick mig att misstänka honom!


8. Du är hemma ensam. En främling knackar på din dörr och säger att han blir jagad av en mördare och behöver låna telefånen. Skulle du släppa in den personen?

Svar:  Oj... ja, men inte utan att tveka - hur kan man veta att han är jagad och inte bara vill komma in? Och vad gör mördaren om han ser personen gå in i min lägenhet... jag bor ju på nedersta plan så han kan ju bara hoppa in genom fönstret! Nej, jag tror faktiskt jag svarar nej hur hemskt det än låter... jag är alldeles för misstänksam av mig.


9. Du hittar en plånbok på gatan med 10.000kr i. Skulle du behålla den?

Svar: Nja... jag vet faktiskt inte... jag resonerar som så att om man bär på 10 000kontant och har så dålig uppsikt över den så har man nog rätt gott om pengar så det finns nog en risk att jag skulle ta pengarna...usch dåliga människa!

10. Skulle du kunna dränka en kattunge för en resa till Paris?

Svar: Inte en chans - och särskilt inte till Paris, så jäkla mycket kostar inte en resa dit!


11. Ditt hus brinner och du kan bara ta med dig en sak, vad skulle du ta med dig?

Svar:  Jag ser inte T som en sak så jag antar att han tagit sig ut på egen hand. Valet står mellan mina smycken som har störst affektionsvärde, och mitt fotoalbum - sådant som kanske inte har något pengavärde men som ändå är omöjligt att ersätta.


12. Du har tre val. Skulle du rädda 10.000 människor i Indien, 40 människor i din skola eller din bästa vän?

Svar: Oj, de här var inte särskilt lätt... Jag hoppas att jag skulle rädda de 10 000 människorna i Indien, men nu är det ju det där med främling och vänner... men tyvärr L, hade jag chansen att rädda så många så skulle nog ditt liv få offras...


13. Din bästa väns pojkvän/flickvän är otrogen mot henne/honom. Du gillar din väns partner väldigt mycket. Skulle du berätta för din vän att hennes/hans flickvän/pojkvän var otrogen mot henne?

Svar: Jag skulle konfrontera Ls pojkvän och ge honom ultimatumet att antingen berättar jag eller så gör du det själv - på ett eller annat sätt skulle hon få reda på det i alla fall!

Här var mina svar, tycker verkligen att jag svarat brutalt ärligt!


2008-02-05
22:21:16

Hur ärlig är du?

De här frågorna har jag tagit från http://majdas.blogg.se/ . Gör dessa du också!

1. Skulle du lämna Sverige för "din största kärlek" om du visste att du aldrig skulle kunna återvända?

Svar: Uh... jag tror faktiskt inte det.


2. Skulle du kunna i någon situation mörda någon?

Svar: Jag tror det.


3. Du blir kär i din bästa väns pojkvän/flickvän. Vad skulle du göra?

Svar: Jag har väldigt svårt att tänka mig denna sits men jag skulle nog hålla mig undan.


4. Skulle du sälja din vänstra tumme för 200.000kr?

Svar: Nej, jag är inte så pengakåt.


5. Du får reda på att din pojkvän/flickvän har deltagit i en porrfilm. Vad skulle du göra?

Svar: Skratta. Vilken bild jag fick i huvudet nu. Svårt att se J i en porrfilm. Hmm... min reaktion skulle bero på när denna film spelades in men jag skulle bli rätt äcklad.


6. Skulle du kunna offra dit liv för någonting/någon?

Svar: Absolut.


7. Om du misstänkte att din flickvän/pojkvän var otrogen mot dig, skulle du läsa hennes/hans dagbok?

Svar: Skulle J börja skriva dagbok skulle jag inte läsa den. Nu skulle han aldrig göra det och vem är så dum och skriver om sin otrohet i en dagbok?


8. Du är hemma ensam. En främling knackar på din dörr och säger att han blir jagad av en mördare och behöver låna telefånen. Skulle du släppa in den personen?

Svar:  Ja, jag är väldigt naiv. 


9. Du hittar en plånbok på gatan med 10.000kr i. Skulle du behålla den?

Svar: Nja... jag skulle få väldigt dåligt samvete men om det var kungens plånbok skulle jag inte tveka en sekund att ta stålarna och lämna tillbaka resten.


10. Skulle du kunna dränka en kattunge för en resa till Paris?

Svar: Jag har varit i Paris och att ha dåligt samvete för en död katt är inte värt det. Paris är inte värt ett skit rent ut sagt. 


11. Ditt hus brinner och du kan bara ta med dig en sak, vad skulle du ta med dig?

Svar:  Johnny, Åsa skulle vara som en skugga efter mig ändå. Jason kan nog gå själv.


12. Du har tre val. Skulle du rädda 10.000 människor i Indien, 40 människor i din skola eller din bästa vän?

Svar: Jag skulle rädda Sandra. Nu är jag väldigt spänd på ditt svar här, känn ingen press SANDRA! =P


13. Din bästa väns pojkvän/flickvän är otrogen mot henne/honom. Du gillar din väns partner väldigt mycket. Skulle du berätta för din vän att hennes/hans flickvän/pojkvän var otrogen mot henne?

Svar: Jag gissar på att Sandra skulle vilja höra det från honom själv så jag skulle tvinga honom. Annars skulle jag göra det.2008-02-05
20:19:20

Var är den?! /S

Ni vet ju att jag går och väntar på att min tenta ska ramla in genom brevinkastet men det har FORTFARANDE inte kommit och de skickade den i torsdags?! Den måste ha hamnat på villovägar... så vi får väl se hur länge jag får vänta på att få se mitt betyg. Jag räknar som sagt med att jag är godkänd så min nyfikenhet ligger snarare i om jag fick mer än ett G. Det spelar ingen roll om min älskade mentor på tentaseminariet påpekade och fick oss att lova att vi skulle bli nöjd om vi fick ett G för det betyder inte att man bara klarat uppgiften utan att man har gjort ett gott arbete.... MEN så länge det finns olika betygssteg så kommer man ju sukta efter det högsta! Tycker nästan att man borde ta bort VG betyget från universitetets betygsskala - det är ju inte direkt så att betygen har någon större betydelse när man söker jobb direkt! Det är väl en annan sak när det är gymnasiet och högstadiet får då måste man ju ha något ursållningssystem för antagningar till gymnasiet och universitetet.

Nu ska jag se Gossip girl och äta min semla :)


2008-02-05
17:42:41

Dagens kluring! /S
Nu har jag kommit så långt i min photoshopkunskap att jag kan knåpa ihop ett litet collage så därför står JAG för dagens kluring :) Kanske inte lika bra gjord som Ls men jag är ändå stolt!

Så här har ni dagens kluring...

kluring

2008-02-05
16:07:41

no thailand for now... /S
Trött idag precis som jag trodde att jag skulle vara. Föreläsningarna var egentligen intressanta med jag hade jättesvårt att koncentrera mig, och stolarna gav en riktig träsmak i baken så man fick verkligen myror i brallorna, sedan fanns det inga bord utan man satt rakt upp och ner på en stol och försökte anteckna... okej att vi läser om de estetiska arbetsformerna men när vi har föreläsningar så borde de ju kunna boka en annan sal än  musiksalen tycker man...
Idag insåg jag också att det nu bara är ca 2 månader kvar tills jag ska bestämma mig för vad mitt examensarbete ska handla om samt vem jag ska skriva med. Mina tankar har mest cirkulerat runt någon fråga kring genus då det finns så jäkla mycket skrivet om det. Vem jag ska jobba med har jag dock ingen aning om, den jag helst hade velat skriva med frågade jag idag men hon hade redan pratat med en annan tjej sen lång tid tillbaka. Tyvärr så vill flera av de jag känner skriva sina arbeten själva, och en läser redan PA3 så henne kan man ju räkna bort direkt. Det är en tjej i min nya grupp som jag funderar på att prata med men jag vill lära känna henne lite bättre först så man känner att man kan funka ihop.
Jag har nu insett att jag nog får glömma den där Thailandsresan då arbetet detta år skulle vara lämnas till handledaren den 20e dec och sedan hade man till den 2 jan att färdigställa arbetet - och tanken är ju att T och hans familj reser över jul och nyår så...
Man kan ju vänta med att gå upp med sitt arbete för opponeringen men det känns inte som ett aktuellt alternativ, särskilt inte om man ska skriva med någon annan...

Nu ska jag slappa framför TVn tills det blir middag.
Idag blir det semlor till efterrätt - det är ju fettisdagen idag så då är det helt legitimt att trycka i sig en bakelse mitt i veckan :)

2008-02-05
09:53:01

Dåligt samvete /L
Fy bövelen för att vara sjuk. Idag ska vi (studiegruppen) egentligen redovisa en artikel men jag orkar verkligen inte gå. Vid varje steg känns det som om jag sprungit 1 mil. Mitt huvud yrar så fort jag reser mig och hostan ska vi inte tala om. Jag riktigt känner hur mina revben knäcks en efter en. Så nu ligger jag här i sängen och tycker synd om mig själv, dåligt samvete har jag också för min studiegrupp som tvingas stå ut med min frånvaro. Jag har lektioner en gång i veckan men lyckas redan missa en. Stackars fadderbarn M också om hade hoppats på att vi skulle baka i eftermiddag, men inte ens dit orkar jag. Jag hatar att vara sjuk.

Kram på er


2008-02-04
21:02:43

*gäsp* /S
Oj vad jag är trött, så där skönt trött så jag ska satsa på en tidig kväll. Ska bara se klart på Mannen som kan tala med hundar innan jag hoppar i sängen och läser en stund innan jag ska nanna.

Imorgon blir en tuff dag med två föreläsningar efter varandra...kommer vara sååååå trött!!

Så vi hörs imorgon!

2008-02-04
18:01:32

Sagt av Mariah Carey /L
Whenever I watch TV and I see those poor starving kids all over the world, I can't help but cry.  I mean I would love to be skinny like that, but not with all those flies and death and stuff.

2008-02-04
17:59:31

Dagens fakta /L
Kvinnor blinkar nästan dubbelt så mycket som män.


2008-02-04
17:51:46

Svaret på dagens kluring /L
image905

Rätt svar är: Pulp Fiction, det är den enda film som Emma Thompson inte medverkat i.2008-02-04
17:41:34

It´s done! /S
tänk att något som känns så jobbigt och trist innan, och äcklig under tiden, kan kännas så otroligt skönt när man väl är hemma igen och har fått duscha!
Till slut så släpade jag mig ut på den där joggingturen, blev dock jogging/gång men jag gjorde det i alla fall och det är ju det som är huvudsaken!

Har precis varit ute och lagt i tvättmaskinerna - helt värdelöst att få boka tider på det här stället, när jag kollade nu var det uppbokat alla kvällar de närmsta 10 dagarna framöver. jag vet inte, men jämfört med de ställen jag bott på tidigare så är det ursvårt att få bra tider utan att tvättkorgen ska hinna svämma över.

Nu väntar jag bara på att T ska komma hem så vi kan käka middag - idag blir det något så otroligt lyxigt som köttbullar och makaroner :p Jag skulle ju kunna lyxa till det hela och göra stuvade makaroner men T klarar inte riktigt laktos i så stora mängder så jag får klara mig utan.

Nu ska jag återgå till TVn och soffan :)

2008-02-04
13:37:26

vad ska jag göra?! /S

nu sitter jag här och funderar på om jag ska ta en powerwalk eller en joggingtur.... jag har inte riktigt blivit så förtjust i de där powerwalksen, tror faktiskt att jag föredrar en joggingtur och det borde ju inte spela så stor roll om man byter ut en powerwalk mot en joggingtur?

nej, nu har jag bestämt mig, det får bli en joggingtur.. först måste dock maten få sjunka ner i magen, finns inget värre än att springa efter en måltid - uäk!


Update: Fasen också... nu sitter jag här skittrött i soffan och tanken på en joggingtur känns bara såååååå jäkla jobbig. Ska byta om så får vi väl se om jag orkar springa eller om det bara blir en rask promenad eller ej.

2008-02-04
12:11:22

jag dööör!! /S
Posten trillade precis innanför dörren men fortfarande ingen tenta!!!!!!!

Jag hoppas den kommer imorgon annars verkar det ju som att den har hamnat på villovägar eftersom den skickades ut i torsdags....

2008-02-04
12:05:45

Sjuk, sjuk, sjuk,?, ledig! /S
Så såg det ut i vår grupp idag, av gruppens 8 medlemmar var det 5 som var frånvarande, 3 sjuka, en som aldrig hörde av sig och en som var ledig. Inget jätteroligt sätt att påbörja den första riktiga uppgiften på kursen som ska pågå under 4 veckors tid.
men det var inte så mycket att göra åt saken. Vi tre som faktiskt var där började väl spåna på några idéer lite smått men efter en dryg timma så lade vi ner arbetet och hoppas helt enkelt på det bästa att de andra ska vara friska nog att de kan komma till nästa gruppträff.
Negativt för gruppen och studierna men positivt för mig och mitt välmående då jag då har i stort sett hela dagen ledig, och för första gången på vad som känns som en evighet så skiner solen och det blåser INTE! Så därmed får det bli en promenad lite senare, innan det så blir det lunch samt skriva dagens grupprotokoll som sak mailas ut.
Övrigt som ska göras idag är att ringa och boka en klipptid för onsdagen - börjar verkligen bli på tiden då min lugg numer är låååång och knappt kan kallas lugg.

Sedan väntar jag lite nervöst på dagens post då tentan MÅSTE komma idag. Jag är rätt så övertygad om att jag klarade den men man vill ändå ha det svart på vitt liksom, vore så underbart att kunna gå in i denna kurs utan att ha något dragandes efter sig!

I lördags när jag och älsklingen låg i badet började vi prata om framtiden och det faktum att jag faktiskt är färdig om ett år. T tycker att det är jättelångt bort medan jag själv är av den raka motsatta åsikten - jag har börjat stressa upp mig inför vad jag ska göra när jag är färdig. Stanna i Linkan och vänta på att T ska bli klar, eller flytta hem till Karlstad, vicka på olika skolor och på så sätt få in en fot när man söker fasta tjänster - för det är ju i Karlstad jag vill bo. T resonerar dock som så att man får flytta dit jobben finns, vilket i och för sig är sant men vad händer då med oss om han tänker så...? Jaja... man kanske inte behöver fundera jättemycket på det eftersom jag förhoppningsvis ska läsa ytterligare 30hp och få behörighet för förskolan, men det är ju faktiskt inte säkert att den möjligheten finns om ett år så man måste ju börja spåna lite på framtiden... eller? Är det bara jag som tänker så?

2008-02-03
21:23:28

photoshop och wallander. /S
Jag kunde sysselsätta mig med något till slut - det fick bli lite lek med photoshop. Lite trist då jag fortfarande inte vet hur man klistrar in flera bilder i en bild så att säga... vill ju göra söta collage som folk gör. Fast det är ju kul att veta hur man kan förbättra korten också så klart :9

Imorgon är det måndag och skola som gäller igen, tror det kommer bli en lång dag, och tyvärr har vi tvättstugan på kvällen så det är inte direkt så att man kan lägga sig på soffan när man kommer hem.

Nu ska jag gå och ta lite att äta och se på Wallander tills dess att Cold case börjar.

See U tomorrow!

2008-02-03
20:38:31

Att åka kollektivt II /L
Ni kanske minns mitt inlägg om hur sjuk jag blev under min bussresa häromdan?!
Jag kanske framstod som något överdriven MEN mina kära vänner jag talade faktiskt sanning. Nu har slemgubbens bakterier gjort sig redo för krig för jag är minsann sjuk nu! Det är helt sant. Febrig, hostig och mår rent av skit. Jag visste det! Min största rädsla är att det är någon hemsk variant. AIDS i fingret, cancer i tån och turberkulos överallt. Möjligen mässlingen också. Jag har det. Så känns det. Ibland hatar jag att ha rätt.

Att åka kollektivt


2008-02-03
16:53:43

I´m bored! /S
Plugget är gjort, dagens träning är gjord, alla skolpapper är organiserade, det finns inget att se på Tv, har ingen  lust att läsa.... jag är sååå rastlös och uttråkad. Jag funderar på att baka men samtidigt så vet jag inte om jag orkar ta disken som blir, och jag har heller ingen aning om vad jag ska baka.
Jag funderar eventuellt på att sätta mig med photoshop men då måste jag installera det först så vi får väl se om jag orkar eller ej.

Vad har ni andra människor gjort idag då? Ge mig lite tips :)

2008-02-03
14:57:45

Nord och Syd fortsätter /L
Zappandes på Tv:n upptäcker jag ett avsnitt av klassikern Nord och Syd som jag inte har sett. Konstigt tänkte jag eftersom jag har världens bästa mamma som köpte mig hela serien på DVD. Nu har jag kollat in Internet och upptäckt att det finns en tredje säsong av serien! What?!
Jag måste ju ha den, men vart får jag tag i den? Jag hittar den inte någonstans att beställa till min stora förtvivlan!

Största önskan just nu: Heaven & Hell: North & South, Book III

För er som aldrig har sett Nord och Syd; Här är handlingen:

Orry Main är sydstatare och kommer från en plantagefamilj, George Hazard är nordstatare och kommer från en industrifamilj. Dessa två är bästa vänner och slåss tillsammans under mexikanska-amerikanska kriget, men under det amerikanska inbördeskriget sätts deras vänskap på prov. De står på varsin sida. Det är massa kärlek och bråk - helt enkelt underbart! En av de bästa serierna som någonsin gjorts.


2008-02-03
13:48:19

sådär ja! /S
Då var dagens plugg avslutat, tog mig lite längre än vad jag trodde men det var en ganska rolig uppgift då det bara handlade om att reflektera kring de två första veckorna på kursen, och det jag skrev var bara för min egen skull och för att underlätta skrivandet av den portfolio som ska lämnas in som sista examinerande uppgift på denna kursen.

Jag är riktigt sugen på att gå ut på en promenad men när jag tittar ut genom fönstret och ser hur träden vajar så ångrar jag mig ganska så omgående. Istället får jag träna inomhus och det funkar väl det med :)
Just nu sitter jag och tittar på en intervju med Johnny Depp och jag måste säga att även om jag tycker att han är snygg och begåvad som skådespelare så verkar han vara en fruktansvärt trist person, man blir ju riktigt uttråkad av att höra hans röst!2008-02-03
11:18:58

3e februari! /S

Då var det söndag igen! Tänk att en helg alltid passerar så fort... den här helgen har dock varit mysig med lite shopping med darlingen, skumbad och god mat igår, sen vaknade jag imorse så där underbart utvilad och kände mig verkligen pigg, det gjorde jag även igår och det är ju såååå skönt!
Jag är glad att jag övergav mina tankar på att ringa min "barnvaktsfamilj" och fråga om de behövde någon barnvakt i helgen, det har varit skönt att få vara helt ledig och det hade varit en mardröm att behöva ge sig ut igår i den snöstormen som var här i Linköping!
Jag får väl se om jag kanske ringer dem under veckan och passar barnen nästa helg, pengarna sitter ju liksom aldrig fel. Men nu är det ju så att för varje dag som går desto mer och mer spänd och förväntansfull blir man och väntar på det där samtalet om att jag har blivit moster för andra gången och då vill man ju bara kasta sig på tåget hem och träffa den lille! Men det är ju inte beräknat förrän till de 19e så det kanske dröjer någon vecka till - men man vet ju aldrig...

Nu blir det snart frukost och sen ska jag ta tag i dagens träning innan det blir en dusch och lite plugg!


2008-02-03
04:13:57

The "Thing" /L
Behöver jag skriva något? Ja, det är en kvinna även fast det inte ser ut som så. Cathie Jung heter den här varelsen, hon är 70 bast och har midja på 53 centimeter i omfång. Sexigt.

2008-02-03
03:56:39

Tävling! /Åsa
Hej hopp alla glada läsare!
Idag/inatt fick jag äran att skriva en rad. Det är nämligen så att Taxen Abby lottar ut en hundbok till alla er hundägare där ute. Eftersom jag gillar att busa och får nya torterande idéer varje dag tyckte jag min matte skulle vinna, men då måste jag även länka till Abby ser ni! Ha´de bra buddies! Peace out  //The one and only Åsa

image902


2008-02-03
03:29:44

Sagt av Linda Evangelista /L
I don't diet. I just don't eat as much as I'd like to.

2008-02-03
03:27:06

Dagens fakta /L
Kokosnötter dödar omkring 150 människor om året. De dödar fler än vad hajen gör.
2008-02-03
03:09:31

Dagens kluring
image901

Harry Potter och fången från Azkaban, Love Actually, Pulpf Fiction, Förnuft och känsla.
Vilken film hör inte hit och varför?


2008-02-03
02:54:48

Svar på dagens kluring /L
image898


Rätt svar är: Gordon Ramsay

2008-02-03
02:45:42

Knocked up /L
image897

I ett desperat försök att bli av med mitt illamående sedan tortyren Hostel tänkte jag lätta upp med en komedi. Knocked up med Seth Rogen och Katherine Heigl fick det bli. Allison (Heigl) blir befodrad till nyhetsankare på E!. För att fira detta går hon och syrran ut en kväll på krogen. Med mycket sprit i kroppen slutar hon upp i sängen med den lata, marijuanarökande Ben. Resultatet blir en bulle i ugnen och paret bestämmer sig för att faktiskt lära känna varandra innan ankomsten är beräknad. Samtidigt har systern och hennes uttråkade man problemas i äktenskapet. Knocked up är en sån typsik amerikansk komedi. Kliché ända ut i fingertopparna och äckligt sockersöt med några få undantag av Bens polare som är pundare. Den hade sina roliga stunder, visserligen, men är inget att köpa hem till filmsamligen. En film i mängden helt enkelt. För den som är intresserad innehåller den många kända ansikten och tre av grabbarna som var med i Supersugen syns även i denna.


2008-02-02
23:43:10

It´s over... /S
Jag vet inte om det var många som längtat efter Spice girls återförening och jag vet inte om det är många som sörjer eller ens är förvånade över att höra om att tjejgänget nu splittrats igen och ställer in sina kommande konserter.....

Sorry people - but it´s over!


Villl du veta mer, tryck då här!

2008-02-02
23:35:14

rubrik? no fantasy for that right now... /S

Och så har man sett Austenfilmen Förnuft och Känsla. Jag hade sett den förut med upptäckte jag. Den innehåller de klassiska bitarna precis som alla Austens verk men den är inte i klass med hennes underbara stolthet och fördom.
Tobias tittade med mig den första halvtimman men efter ett okänt antal suckar så fick han min tillåtelse att gå och se på ngt annat om han ville i sovrummet. jag hade ändå förberett mig på att han nog skulle tycka att den var lite för händelselös. Jag är fortfarande jätteglad över att han faktiskt tyckte om The notebook, en av mina favvofilmer, så jag går leva på det ett tag till :)

Imorgon är det plugg som står på schemat för Ts del, själv har jag också lite att göra men det är minimalt lite egentligen. Sedan vart det ingen träning idag så det får jag ta igen imorgon, jag antar att den här dagen fick bli veckans vilodag. Nu har jag ju min egen lilla träningshörna med lite olika redskap som jag får se till att nyttja!

Jag måste säga att dagens shopping fick mig bara att bli ännu mer shoppingsugen - not good!
Något som står högt på min lista är de söta röda skorna som jag tittade på senast jag var ute i Tornby, provade dem även idag och fick höra Ts åsikt som också tyckte om dem. De fick dock inte följa med hem idag, känns lite tidigt att köpa sådana skor då marken utanför är vit med nyfallen snö!

Nu ska jag se klart en dokumentär och musik och politik, främst om de svartas situation i amerika med segregering och därefter ska jag nog nanna. Det var så jäkla skönt att vakna upp imorse helt utvilad så jag satsar på en favorit i repris :)

Sov gott mina vänner!


2008-02-02
18:18:58

Och nästa kändisbebis bliiiiiir.... /S
dotter eller son till Tori Spelling!

Hollywood har uppenbarligen drabbats av babyfeber då det verkar ploppa ut bebisar ur var och varannan kändis nu för tiden. Men som sagt, nästa i raden är Tori Spelling och Dean McDermott, så nu verkar det som att lilla Liam ska få bli storebror.

Grattis får man väl säga då!


2008-02-02
16:52:40

jippie!!! /S
Hej allihop!
Allt bra?
Här är vi precis hemkomna ifrån Tornby efter lite shopping i mardrömsvädret! Vet inte hur det ser ut i övriga Sverige men här blåser det rejält och snöar även lite så det är sviiinkallt!!!
Men det gäller väl att fokusera på det positiva kanske vilket är att jag hittade en jättesöt t-shirt på stadium för 99kr, en gul lite längre modell - me like, me like så den fick följa med hem. Sedan blev det även ett hopprep för dagar som dessa när man bara intDCATE BELLA TOP PRINTEDe kan ge sig ut på sin powerwalk - eller jag kanske kan men det gör jag bara inte - äckelväder! Tyvärr är repet lite långt ochCASALL BLACK ROPE II jag tror inte att det går att korta av det men vi får väl se... kanske bara är jag som är för feg för att verkligen våga veva ordentligt - är så rädd att slå ner allt i min närhet. 
Sen blev det faktiskt mer träningsgrejer då Rusta sålde en yogamatta, en balansboll och tre gummiband för 99kr. Jag hade tänkt köpa ett gummiband men när jag såg det här erbjudandet som kändes riktigt billigt så tyckte jag det var bättre. Så nu har jag min egen lilla träningshörna i vardagsrummet :)

Någon cykel blev det dock inte då Biltema inte skulle få in herrcyklarna förrän denna veckan som kommer - lite typiskt men det var ändå kul att gå runt i affärer. Jag fick ju med mig något hem, och Tobias köpte sig en bok. Sedan hittade jag jättesöta bebissaker som jag var såååå nära att köpa men jag kunde inte bestämma mig. Det är ju så att jag ska bli moster igen och nu är det bara några få veckor kvar tills den lilla kommer till världen :) Fanns så söta saker, men kunde som sagt inte bestämma mig!
 

Ikväll blir det myspys, ett varmt skumbad med lite tända ljus, god mat då T ska göra tacopaj och till min stora glädje upptäckte jag att SVT visar ännu en Austenfilm ikväll!!!!!!! Denna gången är det Förnuft och känsla som visas.

= en perfekt lördagkväll! 

Förnuft och känsla SVT2 kl 21.05 


2008-02-02
13:52:41

Britneys saga bli bara värre /L


Nu har hon blivit omyndigförklarad. Hur kan en människa som har allt gå ner sig så jäkla mycket? Hoppas detta får ett lyckligt slut. Läs mer här.
2008-02-02
13:48:53

Hostel /L


Hostel är en riktig Tarantino-film. Mycket grymmare än något annat jag har sett. När filmen börjar får vi möta två amerikanska killar som tågluffar, Paxton (Jay Hernandez) och Josh (Derek Richardson). Josh ser du förövrigt även i Tv3-serien Men in trees. I alla fall beger de sig till ett vandrarhem efter ett tips om att där finns det riktigt snygga och villiga tjejer. En efter en försvinner de, in i händerna på hänsynslösa mördare. Jag klarade faktiskt inte av att se hela. När även Paxton råkade hamna i dessa skräckfyllda tortyrkammare gav jag upp. Jag började faktiskt få panik, gråta och var nära att kräkas. Det här är första filmen som jag varit riktigt nära att göra det. Annars brukar jag mest må illa men den här filmen slår allt jag sett. Jag fick be J att stänga av filmen, jag orkade inte mer. Har du nerver av stål och inte har en mage som lätt vänder sig i dig så klarar du möjligen att se den här. Hostel är det värsta jag någonsin sett.


2008-02-02
09:43:57

God morgon! /S
Sovit gott?
Det har jag - riktigt gott! Det blev en ganska tidig kväll igår, älsklingen var fortfarande trött efter sin utekväll och jag var lite seg efter att ha varit i skolan hela veckan, är ju inte riktigt van vid det :p
T sover fortfarande och själv sitter jag här vid datorn och TVn och väntar på att han ska vakna så vi kan äta frukost tillsammans. Vi ska även åka ut till Tornby idag, inte så mycket för att shoppa kanske utan mest för att titta runt lite och för att göra något av dagen. Vi får väl se om han kanske hittar någon cykel till ett bra pris också...

Nu orkar jag inte skriva mer för något är kaikon med inställningarna på Ts dator så allt är megastort?! Lite jobbigt att sitta och titta på... Men om någon har några bra filmtips för mig och älsklingen för ikväll så vore jag tacksam om ni lämnade dem i en kommentar, har nämligen lite idétorka för tillfället vad gäller filmer....

2008-02-02
03:38:22

Sagt av Zsa Zsa Gabor /L
It was not my class of people. There was not a producer, a press agent, a director, an actor.
Fru Gabors svar på frågan om vad hon tyckte om juryn i sin rättegång.

2008-02-02
03:34:17

Dagens fakta /L
"Hakuna Matata" kommer ifrån Swahiliskan och betyder som vi alla vet "inga bekymmer". Även ordet safari kommer från detta språk, safari betyder resa men har nu även blivit en del av det engelska språket.

2008-02-02
03:26:07

Dagens kluring /L
image896


2008-02-02
03:12:16

Svar på dagens kluring /L
image895

Rätt svar är: Dygd är bättre än skönhet. Okej denna kluring var kass.


2008-02-01
19:15:25

*suck* /S
Vad trist det är när saker och ting inte fungerar som det ska!
I detta fall är det min dator som krånglar efter att Tobias bytt och satt i ett större minne, den funkar men den har börjat hänga sig och så. Tobias ska dock kolla på det någon dag men det är ändå irriterande att det krånglar!

Det är då det är skönt att man kan låna älsklingens dator :p

2008-02-01
18:48:55

Mätt .... /S
...och belåten!
Blev som tidigare nämnt wokat idag, var riktigt gott då det var ett tag sedan vi gjorde det senast. Det blev ganska mycket wokat under en period så man tröttnade lite på det tror jag.
Det har även handlats gott till ikväll, yoghurtglass, chips till T och choklad till mig, vi får väl se vad det blir ikväll och vad som sparas till morgondagen.

Just nu sitter jag och tittar på Singing Bee för första gången - det verkar inte superbra direkt men i brist på annat så... T är duktig och sittar och programmerar - tänk om en annan kunde finna motivationen till att sitta med plugg en fredag kväll! Själv ska jag försöka sätta mig under söndagen. jag har egentligen inget ansträngande plugg då jag bara ska skriva ner mina tankar inför den portfolio som ska skrivas under maj månad - men av någon anledning så är det ibland jobbigare att sätta sig med plugg som tar 5 -10 minuter, det är sådant plugg som man gärner skjuter upp. Men å andra sidan är det ganska viktigt att faktiskt ta sig de där minutrarna och skriver ner lite för hur sjutton ska man annars kunna komma på något att skriva om det plugg vi gör nu, i maj månad?!

Idag blir det nog TV hela kvällen, först På Spåret och sedan vet jag inte om vi kanske plockar fram någon gammal film, verkade nämligen vara rätt fattigt med filmer på TV idag...
Är det någon som har något filmtips till imorgon? Sett någon bra film på sistone?

2008-02-01
18:30:20

Van = Mördare /L
Finns det något mer skrämmande fordon än en Van?
Det bara lyser mord, gangbang och kannibalism över den. Jag såg en nyss och jag var övertygad om att föraren skulle slänga upp sidodörren, dra in mig och hiva mig ner i en grop för att sedan flå mitt skinn. Säg mig, finns det verkligen någon film som någonsin har visat en Van utifrån en positiv synvinkel? I don´t think so.
Mortal Thoughts med Demi Moore - mord i en Van. När lammen tystnar  - kannibalen använder sig av en Van. Scooby Doo - alla spöken som kommer så fort de åker i sin Van. Det bara är så helt enkelt, en Van är lika med elände.

2008-02-01
15:38:22

Att åka kollektivt /L
Jag och mina bussturer.
Snöblandat regn förbättrade inte min dag. Där stod jag blöt och väntade på bussen.
Äntligen kom den och jag klev på. God samhällsmedborgare jag är betalade jag även de svidande 18 spännen.
Jag började gå bakåt i bussen och inser att ingen av de personerna som sitter på sina säten hade någon som helst intuition på att flytta in och ge plats åt mig. Nej, deras väskor hade minsann mer rätt till dessa säten än jag.
Jag tvingades alltså gå tillbaka, framåt i bussen, och tvingas sitta i den hemska 4-plats-sätena.
Där sitter jag och åker baklänges, jag hatar det för då tvingas jag se alla andra. Jag gillar att sitta med ryggen emot människors ansikten. Annars blir jag stirrandes på någon stackars krake som inte vet vart han eller hon ska ta vägen. Sån är jag. Men jag har kommit på ett sätt att hantera denna hemska situation genom att demonstrativt glo ut genom fönstret i stället. Detta innbär dock en viss skaderisk - nämligen nackspärr. En plågsam busstur med andra ord.

Inte nog med att jag tvingas sitta och pressa fram en nackskada så börjar mannen mitt i mot mig att hosta en sån där hemsk slemmig variant. Jag börjar alltid känna hur jag sakta men säkert blir allt mer sjuk. I mitt huvud cirkulerar alla sjukdomar jag kan komma på. Turberkulos, AIDS, Cancer, allt fick jag av denna slemmiga man. Jag försöker då alltid andas så lite som möjligt. Jag lät syret sakta sippra in mellan mina läppar och in i lungorna och när jag äntligen fick kliva av tog jag stora andetag. Den härliga avgasluften kändes som en underbar dröm, det doftade friskt.

Att sitta i en buss är som att sitta i en enda stor smittohärd. Jag steg av medveten om alla sjukdomar jag precis fått i mig. Cancer, AIDS, Turberkulos och nackspärr. Det var en dyr bussresa.


2008-02-01
14:42:05

Helgen är här! /S
Stackars L! Mitt liv känns inte lika tungt, hade dock en redovisning idag som kändes lite trist.
Redovisningen gick jättebra och vi var i stort sett den enda gruppen som verkligen hade fått med alla delar av uppgiftens mål. Men av någon anledning så blev vi lite attackerade av en annan grupp gällande vår grupps överenskommelse om ledighet, att man får vara ledig utan att behöva kompensera den ledigheten, undantag gäller självklart om man har mycket att göra i gruppen. Vi i vår grupp har diskuterat den regeln jättemycket och tycker att den är bra men det kunde inte den andra gruppen acceptera riktigt så de hackade som fasen på oss. riktigt trist när det är första redovisningen och andra gången man träffar sina klasskamrater!
Sedan hoppade samma personer på oss igen då en i vår grupp sa att hon tyckte att de två veckornas arbete handlar mycket om konflikthantering då vi genom kontraktet arbetat för att förebygga det. Den andra gruppen sa då - vår grupp har i alla fall jättekul och vi har bara koncentrerat oss på det positiva och har itne bråkat en enda gång, vad synd att er grupp inte är så bra! Kanske inte låter så farligt men det var sättet hon sa det på... i alla fall var inte stämningen den bästa så det kändes väl sådär...
Men själva arbetet och redovisningen gick i alla fall bra och det bekräftades av båda lärarna så det kändes skönt att veta att man varit inne på rätt spår.

I helgen ska vi bara ta det lugnt, förmodligen blir det en resa till Tornby imorgon, kolla på lite allt möjligt, bland annat en cykel till T och jag ska kolla på skor.
T kom hem vid 4 imorse så ikväll blir det en lugn kväll, wokat till mat och sedan får vi väl se vad det blir för gott till efterrätt :)
Innan kvällen ska jag dock ge mig ut på en powerwalk. Motivationen har dock dalat lite då min nya våg visar att jag gått UPP i vikt och att fettprocenten ÖKAT?!! Förstår dock inte hur det är möjligt då jag inte rörde på mig något alls i stort sett förut och nu gör jag någon form av övning 6dagar/veckan, och jag har inte ätit mer eller mindre än tidigare och godis har jag minskat på...
Men jag ska försöka bortse ifrån vågen, kan ju faktiskt visa fel, istället ska jag fortsätta som vanligt och fokusera på vad måttbandet visar och hur jag mår... men som sagt, kanske inte de resultat man vill se!

2008-02-01
03:38:30

Linda på långtur. /L

De senaste dagarna har inte varit roliga. Jag har varit riktigt putt. Allt som sker runt omkring känns som ett enda stort irritationsmoment. Åsa har verkligen råkat ut för mitt dåliga humör. Hon har börjat protestera för att hon inte får sova vid min fötter längre. Varje morgon har hon lämnat en liten present, men vad hon vägrar inse är att jag inte uppskattar dessa. Varje morgon vaknar jag av att J skriker att nu har hon varit igång igen.. Jädrans hund. Härligt att börja mornarna med att försöka få bort stora pölar och stank. Not so nice kan jag tala om. Ingen frukost har jag ätit de senaste dagarna heller, av förklarliga skäl.
Trött och irreterad över pissväder och pisshund har gjort att jag inte orkat blogga något. Jag slänger in min dagliga radda av dagens varianter men några ord orkar jag sällan få ner. Mest handlar det väl egentligen om att jag inte har något liv. Idag däremot gjorde jag faktiskt något. Eftersom vi inte fick tag på böckerna jag behöver (såklart) var jag tvungen att åka till Vålberg och låna dem. Helskotta att varenda bok i hela Karlstad var utlånad. Finns det något mer irreterande som student när kursansvarig ger samma uppgifter till 50 studenter som alla behöver just den boken. De finns givetvis i endast ett exemplar överallt dessutom. Jag drog med mig mamma till Vålberg i alla fall. När "staden" uppdagades sig tänkte jag för mig själv att här är stället som Gud glömde. Rök från en fabrik täckte hela placet och det såg allt annat än trevligt ut. Vi parkerade vid något som såg ut att föreställa centrum i alla fall. Jag fick mina böcker, som jag inte kände någon direkt glädje över eftersom jag var tvungen att punga ut med bensinpengar för att få tag på dem. Vi stack sedan in våra näsor i närmsta blandbutik. Jag vet inte vad jag ska kalla den men den hade nog fasiken allt. Jag köpte ett litet block och mamma visade sitt vanliga godisbehov. Det gjorde mig glad för jag var lika sugen jag. Smaskens.
Vi kollade vidare på vad centrum erbjöd. Ja, det var bara en rak "gata" på typ 50 meter. De hade i alla fall lyckats fått in en del klassiker som pizzerian där pizzabagaren satt och läste tidningen för han verkade inte ha något att göra. Ett café fanns också, typ, och en till kiosk men denna var mer inriktad på klassikern trav. I små städer måste man ha möjlighet att spela trav, det bara är så. Längst ned i hörnet av gatan fanns givetvis loppisen. Okej, tänkte vi, man kan ju hitta något. Det var nog den sämsta loppisen i världshistorien. Allt var på golvet för det första, med allt menar jag 5 kartonger med garner, 1000 porslinskatter och mitt i rummet stod ett litet bord för 400 spänn i furu som var skitfult. På det sålde de gamla klassiska skolhäften, ni vet de färgade som man alltid fick. Jag köpte två gröna ruthäften inför nästa termin. Sedan åkte vi hem till älskade gamla Karlstad. Du, underbara stad.2008-02-01
02:14:10

Dagens kluring /L
image894

Dagens kluring är en rebus. Vi letar efter ett svenskt ordspråk.


2008-02-01
01:39:57

Sagt av Valerie Perrine /L
Minks are mean little critters.  Vicous, horrible little animals who eat their own.  They're not beavers.  I wouldn't wear beavers.  I'd rather have a mink coat made of mean little critters that are killed in a very nice way and treated nicely for their short, mean lives so that I could keep warm.
2008-02-01
01:35:30

Dagens fakta /L
I slutet av 70-talet kom så något som skulle förändra TV-tittandet för all framtid; Videobandspelaren. Visserligen hade den existerat ända sedan 1956 men då för professionellt bruk. Redan på 60-talet kom maskiner för hemmabruk, men dessa var dyra, klumpiga och kvalitén på bild såväl som ljud var minst sagt bristfälligt. Men med kassettsystem och modifiering av tekniken blev den både billigare och lättare att hantera. Sony lanserade 1975 sitt Betamaxsystem i Japan. 1976 var det dags för USA.

2008-02-01
01:30:38

Svar på dagens kluring /L
image892

Svaret är: Zack Efron

image893