Hakuna Matata

2008-12-31
14:05:02

År 2008 lider mot sitt slut /L
Här har man suttit och gjort värsta kluringen och inte en jävel som orkar göra den. År 2009 kommer inte bjuda på fler kluringar!

Jag tänkte göra en sån där årsresumé som alla bloggar tycks göra, mitt problem är bara det att jag har inte gjort ett skit under 2008.

Januari: Jag upptäckte serien Dexter, fick ett fadderbarn M via ett projekt i skolan.

Februari: Åsa fyllde 3 år (som jag helt glömde bort), upptäckte hur rolig Björn Gustavsson är.

Mars: Besökte pappa i Norge.

April: Sandra fyllde 22 år. Blev dagmatte åt den översexuella hunden Sigge. Sökte sommarjobb utan resultat. Köpte Wii Mario Kart.

Maj: Diva, J och jag fyllde år. Köpte joggingskor. Försökte jogga.

Juni: Fick en ny mobil av J. Förbättrade kondisen genom joggingen. Såg den efterlängtade filmen Sex and the city. Flyttade till Norge.

Juli: Slet med pappas hus i Norge. Farmor var med - tog nästan livet av mig själv. Syster yster följde med mig hem till Karlstad medan J var i England. Åkte tillbaka till Norge denna gång med J. Åkte till Göteborg med pappa och syster för att besöka bland annat Liseberg.

Augusti: J:s mamma som bodde hos oss över sommaren for hem till England igen. Besökte släkten i Stockholms skärgård. Fick magsjukan. Utbildningens värsta kurs startade - Matematik. Träffade min vän Sandra nr 2 igen efter att hon varit mammaledig. Katten Johnny försvann.

September: Johnny kom tillbaka efter en vecka på vift. Min älskade dator kom tillbaka efter att ha varit på lagning. Renoveringen satte fart och vi bodde i en asbest-zon. Räknade en jäkla massa. Såg Mamma Mia med Sandra och blev in love i filmen. Shoppade massa nytt. 

Oktober: Renoveringen blev till slut klar. Köpte nya köksmöbler. Fick en ny lite kusin Elton. Upptäckte drinken Splash. Klarade första matematiktentan på håret. 

November: Besökte Sunne och Mårbackas julmässa. Träffade Sandra nr 2:s söta lilla dotter T, blev bästa kompisar och fick en fin ljusstake. Slutade helt röra på mig efter otäcka historier om mördare i skogen. Upptäckte serien The hills. Började julpynta och fick värsta julkänslan. Fredagskvällarna spenderades framför Idol.

December: Klarade matematiktenta nummer 2. Tappade julkänslan. Mormor tatuerade sig. Fick återigen Wii av svärmor. Spenderade/spenderar större delen med tvspel. Mamma fyllde 45 år. Svärmor kom på besök.  

Övrigt: Såg en jäkla massa film.

År 2009 kommer förhoppningsvis bjuda på mer. Here I come.


2008-12-30
15:13:28

Årets sista kluring! /L
Nu har jag suttit och knåpat på årets sista kluring. Den kan tyckas svår men den som söker den finner!

Om ni gör som skrivet får ni av bokstäverna fram ett ord. Detta ord är svaret vi söker. Enjoy!

1) Vi söker första bokstaven i den film som år 2008 vann en Oscar för bästa film.


2) Sex and the city hade en mycket efterlägntad biopremiär den 21 juni år 2008. De fyra tjejerna tampades med nya problem, däribland Miranda vars make var otrogen. Vi söker andra bokstaven i skådespelerskans förnamn.


3) År 2008 hade filmen Mamma Mia premiär. I filmen möter vi tre potentionella fäder till förlovade Sophie. En av dessa män spelas av en mycket känd svensk skådespelare. Vi söker sjunde bokstaven i efternamnet hos denna svenska skådespelare.


4) 5 December 2008 hade uppföljaren till en svensk kultförklarad film biopremiär. Jag söker första bokstaven i förnamnet till den manliga huvudrollsinnehavaren.


5) Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne år 2008 tilldelades en australiensisk författare. Vi söker första bokstaven i förnamnet hos denna författare.


6) Massmedia uppmärksammade år 2008 rättegången kring den dömde Tito Beltrán. Han dömdes för bland annat våldtäkt mot en svensk känd skådespelerskas barnvakt. Vi söker första bokstaven i skådespelerskans efternamn.


7) Den 9 februari år 2008 sändes första deltävlingen i melodifestivalen i Göteborg. Vi söker tredje bokstaven i efternamnet hos den artist som tog sig direkt till final med låten "I Love Europe".


8) Staden Amstetten skakades år 2008 av en hemsk upptäckt. Pappa Josef hade låst in sin egen dotter och våldtagit henne upprepade gånger. Vi söker första bokstaven i familjens efternamn.


9) Ett tyskt band vann Best new artist i Los Angeles på årets MTV Video Music Awards. Vi söker första bokstaven i bandets namn.


10) Mordet på denna 10-åriga flicka från Stjärnsund i Hedemora fick hela svenska folket att sörja. Vi söker första bokstaven i hennes förnamn.


2008-12-30
11:02:14

Tisdag /S
Jag vet att jag sa att vi skulle ses 2009 men med några minuter över så fick det bli ett litet inlägg även idag!
Det jag har gjort sedan sist är att jag och T tillsammans med D gick och såg filmen Australia - den var riktigt bra då den hade återgått till hur man gjorde filmer förr då den innehöll lite av allt - det var kärlek, krig, en inblick i kränkningen av aboriginer och lite äventyr... Vi tyckte om filmen alla tre så det får väl räknas som ett gott betyg!

Nu ska jag hoppa in i duschen då min farmor och farfar hämtar upp mig om en timma. Då blir det en tur på museet  och lunch tillsammans med dem och mina systrar. Det blir faktiskt till att äta ute två gånger idag då T och jag ska med Ts föräldrar ut och äta för att fira deras 19-åriga bröllopsdag.

Utöver det är det väl nyår som står närmast på tur. detta nyår ska faktiskt firas här hemma. Mamma och pappa åker bort så istället blir det nyår här med D och Linda och hennes J. Besöket till Systembolaget är avklarat så nu är det väl kvällens meny bara som ska bestämmas...

Dags att skynda på...! hej på er...

2008-12-29
17:43:23

Julen är över /L
Den var en seg jul tycker jag. Allt kändes som slow-motion och nada hände.
Jag firade i alla fall julafton hemma med J, mamma och broder. Min bror hatar julen och var inte sen att tala om det upprepade gånger under dagen vilket sabbade min christmas-spirit rätt kraftigt. MEN jag var nöjd ändå. Han verkade även något gladare efter lite mat och julklappar. På torsdagen åkte jag till farmor och träffade släkten. Allt jag egentligen behöver skriva är att de är finnar och det fanns alkohol. Kvällen slutade med att jag, pappa, kusin och farbrors fru satt i vardagsrummet mycket roade över fyllesnacket i köket. En riktig jul antar jag. (Men till försvar ska tilläggas att det var första gången jag varit med om att de blivit fulla på jul).
Jag har fått så mycket fint som jag är jätteglad över, och det allra bästa är att det finns att några klappar kvar som väntar på mig =P Jag blir som ett barn, okej?

Min sambo kom tillbaka från sitt släktbesök tillsammans med sin mamma, vilket innebär att svärmor just nu är här på besök.
Åsa var som sagt hos doktorn idag, hon är frisk som en nötkärna. Jag frågade även om katten Johnnys beteende då han dregglar som jag vet inte vad och biter i sönder alla våra sladdar. Detta ytterst bisarra beteende är ingenting som tycks ha en medicinsk lösning utan katten är bara knäpp. Kändes verkligen härligt när veterinärn skrattade åt Johnny, han är annorlunda nu är det bekräftat.

Någonting mer finns det allt att berätta men det tar vi senare.
Jag är chips-sugen som fasiken. Det gäller att passa på för efter jullovet är det andra bullar.
Kram!


2008-12-28
12:09:07

Julen är över /S
Det var ett tag sedan ni hört något från oss här i bloggen men det blir ju lätt så i juletider då man får besök eller besöker andra ständigt! Nu har vi i alla fall klarat av allt julfirande i min familj och precis som jag misstämnkte så är man nu rätt så trött på julen :op
Det blev i alla fall en lyckad jul. Det blev julfirande i Ts sommarstuga under tisdagen med hans familj då vi öppnade julklappar framför kaminen. Jag blev jätteglad för mina julklappar, jag fick ett superfint Pilgrim-halsband och fler glöggmuggar av hans familj och av T fick jag filmen Mamma Mia! och en bok skriven av Cesar Millan som jag önskat mig. Dagen därpå blev det julfirande i Kil med Ts stora släkt vilket också blev supermysigt men eftersom vi skulle fira även med min släkt i Sunne så fick vi lämna firandet mitt i frågesporten då pappa plockade upp oss. Firandet hos min släkt blev också lyckat och det blev fler julklappar.
Sedan har vi spenderat några lugna fina dagar där hos min mormor och träffat släkten lite.

Igår när vi kom hem åkte jag och T hem till syster yster. VI åt lite Fajitas tillsammans, vilket var en underbar omväxling till all julmat de senaste dagarna! Därefter tittade vi på en ganska bra film med Robert Deniro och Al Pacino som hette Rihgteous Kill. De spelar poliser som är partners och som utreder några seriemord tillsammans. Jag brukar inte tycka om polisfilmer men som sagt så var den ganska bra!

Idag har jag inget planerat förrän tills ikväll då jag och T ska iväg och hälsa på kompisen D. Imorgon ska jag vara barnvakt en stund åt min systerson och eventuellt följa med L och hennes Åsa till veterinären på hälsoundersökning. På tisdag ska jag nog till museet med min farmor och farfar för en runda och lunch - de fick nämligen det i julklapp. Det ska faktiskt bli ganska kul, särskilt då jag vet hur roligt farmor tycker att det är. Sedan är det onsdag och nyårsafton! Jag har fortfarande ingen aning om var och hur nyår ska firas... kanske blir det med L&J, kanske hos syster, kanske med Ts kompisar? Det återstår att se... det är dock ett faktum att dagarna går riktigt fort när man är ledig!!

Hoppas ni har haft en God Jul och att ni får ett härligt nyårsfirande!

Hej på er så länge... vi ses 2009!

2008-12-24
01:40:16

God Jul! /L


Hoppas er jul blir bättre än hos Sara, alla hennes män, barn och nya fruar! 

Tomten är far till alla barnen TV4 klockan 20.00 24/12

2008-12-23
13:15:19

Julstress? /L

Dagens måsten:animated gif

♦ Bada Åsa
Träffa Sandra
♦ Dammsuga
♦ Skura golven
Damma
Köpa julgodis och mat
Handla sista julklappen
Köpa mammas födeseldagspresent
Till mamma och fira
Koka ägg och potatisgratäng inför morgondagen


2008-12-23
13:08:44

Sagt av Carol Nelson /L
Christmas is a time when you get homesick - even when you're home. 


2008-12-23
12:51:03

Dagens fakta /L
Den första adventskalendern uppstod i Tyskland omkring år 1920.


2008-12-23
12:44:20

Grattis på födelsedagen Mamma Giggi!

Happy Birthday, Giggi!

2008-12-22
11:11:16

Minijul, minijul, jul, middag! /s
Det är hektiska dagar nu i dessa tider!
Igår firade vi minijul tillsammans med släkt på pappas sida. Det var jättemysigt men jag har en känsla av att jag kommer vara trött på julen innan denna veckan är över då en ny minijul väntar imorgon kväll då den ska firas med Ts familj ute i deras sommarstuga, sen på onsdag så är det ju den riktiga julafton. Den kommer firas tillsammans med Ts stora släkt på förmiddagen och på kvällen följer han med mig för att fira med min släkt. Tyvärr kommer inte mamma och syster med familj vara med där så därför har det bestämts att släkten ska träffas igen på annandagen för att äta middag tillsammans! Mysigt men som sagt lite väl stressigt kanske....

Igår träffades i ala fall jag och L äntligen för några timmars konstant pratande, med middagar och släkt som kommer på besök så lär det nog tyvär dröja ytterligare en vecka innan vi kan få in en träff igen :/
Idag ska jag i alla fall agera shoppingstöd åt kära syster yster. Själv ska jag iNTE köpa några kläder men jag ska i alla fall ha en ny mascara. Imorgon ska jag vara barnvakt hela dagen åt kära systersonen... kommer förmodligen vara helt slut då han är i den åldern när han måste passas varenda sekund. Men därefter ska jag ut till familjen K i sommarstgan och där blir man alltid lugn och avslappnad.

Som vanligt när jag är i Karlstad så är jag inte så synlig i bloggen men jag vill i alla fall passa på att önska alla en god jul!!

2008-12-20
01:55:51

Puh. /L

Glädjande besked idag: J har ingen infektion i tanden, hans käke har typ gått ur led. Hur nu det har hänt?
Så nu måste han göra en massa övningar med munnen. Som åskådare är detta mycket underhållande, men det känns skönt att det inte var något värre - och dyrare, Han blir nog snart bra igen.

Nu får jag köra en massa roliga skämt... typ: "den som gapar efter mycket"... men det är bara jag som tycker det är roligt här.

Till Inlägg 1
2008-12-20
01:46:51

License to wed /L


Kvällen har spenderats med filmen License to wed (Bröllopsprovet). Filmen handlar om det mycket förälskade paret Ben (John Krasinski) och Sadie (Mandy Moore) som ska gifta sig. Sadie drömmer om en bröllop i kyrkan men för att få gifta sig där måste de klara av pastorn Franks (Robin Williams) prov. Parets relation ställs på kant när de upptäcker varandras negativa sidor, yada yada yada... you know the rest. Gissa slutet?
License to wed må vara en klyscha men den fungerade ikväll då både jag och J drog på smilbanden emellanåt. Filmen erbjuder inget nytt men ibland är det faktiskt skönt att känna igen sig, ahh... det här har jag sett förut-style. Se den, glöm den, gör vad ni vill.

2008-12-19
22:01:41

Dagens fakta /L
En julgran har i genomsnitt en miljon barr.


2008-12-19
14:19:35

Årets julkort /L
Julkorten börjar trilla in. Jag har fått bilder på hundar, barn och de klassiska med tome på, men det julkortet som sticker ut ur mängden är från J:s kompis V. V utbildar sig till präst, hans julkort ser inte speciellt ut men det som står fick oss att bryta ihop i skratt. Så här står det:

En god jul med guds välsignelse önskar "V", blivande präst i Herren Kristi tjänst. Hare riktigt gött!


2008-12-19
01:40:40

Önskeshowen Del 2 /L
Listan över artister och band jag skulle vilja se live fortsätter! Här kommer del 2. Har du några drömkonserter?Led Zepplin


 

Creedence Cearwater Revival

 

MadonnaThe CranberriesWhitney HoustonAretha FranklinThe EaglesElvis Presley

 
 

Mariah CareyCher

2008-12-18
14:13:47

Usch då /L
Stackars J som verkar ha fått en infektion i käken. Inte bra månad alls för såna problem.


2008-12-18
12:42:06

Dagens fakta /L
Världens dyraste toalett finns på amerikanska rymdfärjan Endeavour. Toaletten kostade 210 miljoner kronor.


2008-12-18
01:23:20

Önskeshowen /L
Jag tänkte bjussa på mina absoluta önske-konserter. Följande band/artister skulle jag verkligen vilja se live (utan inbördes ordning). Vilka/vem skulle du helst vilja se live?AC/DCQueen
 


Red hot chili peppersDestiny´s child
 


Michael JacksonTina TurnerElton John
 


ABBA
 


Iron maidenCeline DionBeatles

2008-12-17
16:41:42

En match med soffan! /S
Just nu har jag tagit en liten break från min kära soffa. Det var nämligen inte fullt så enkelt att sätta på tyget igen som jag trodde, det är inte jättesvårt men det är ändå jobbigt. Det ser ut som att jag mördat en höna då en av sittkuddarna läcker dun så det är vita små fjädrar i hela vardagsrummet. Men jag SKA få på kuddarna idag så att jag kan städa så man slipper den tråkiga skiten i januari, särskilt då jag förmodligen kommer tillbaka en vecka innan T och därmed får ta allt själv.

Som sagt... tyget SKA på idag. Jag har varit duktig och ansträngt mig lite extra med middagen till ikväll... eller det var väl ingen större ansträngning men det är inget jag gjort tidigare så det blir ändå speciellt. Jag har nämligen gjort crepes med champinjonstuvning som står i kylen så den ska bara in i ugnen sen när T kommer hem från tentan.

Nu ska jag återgå till soffan så att jag kan komma igång med packningen sen...!

Wish me luck...

2008-12-17
14:57:57

Dagens fakta /L
Det var ett tag sedan sist, men här kommer det!

Förr var fötterna mycketviktiga för utseendet i Kina. Små fötter ansåg vackrast och inför ett äktenskap var det vanligt att man skickade uppgifter om flickans fotstorlek till den blivande maken istället för att skicka ett porträtt av flickan. 

 
 

2008-12-17
14:23:53

Mansfield Park /L
Jag låg och kollade på Mansfield Park i natt på TV1000 i natt. Jag hade ingen aning om filmens existens men den var faktiskt bra. Tänkte självklart på Sandra som älskar Jane Austen filmer. Mansfield Park är dock inte lika bra som Stolthet och fördom eller Förnuft och känsla! Mansfield Park handlar om Fanny som skickas till sina rika släktingar som bor på Mansfield Park. Hon växer upp och blir självklart kär i en man som hon inte vet om han älskar henne och självklart finns det en annan kvinna i hans liv. Det blir missförstånd, olycklig kärlek, rika odrägliga människor, ja allt som Austen alltid erbjuder.Filmen visas följande dagar på TV1000 Family; 17/12, 18/12, 19/12, 24/12, 25/12. Om det är någon blondin som är intresserad av att se den erbjuder jag min tv. =P

2008-12-17
14:03:16

Att heta Hitler /L


Man kan ju inte låta bli att fundera på de här föräldrarnas hjärnkapacitet. Visserligen pratas det idag mycket om att vi ska "ta tillbaka" det nazisterna tog, så som symboler och nu namn också. Men att döpa sina barn efter nazister är väl ändå att ta i? Ska stackars Hitler behöva leva med det namnet, tänk den jobbansökan, blir man som arbetsgivare intresserad av en person med det namnet? Han kan väl knappast arbeta med försäljning? Hur blir det i skolan? Hej Hitler! Nej, men vad hemskt. Det känns som att det är lite fööör tidigt att börja använda Adolf Hitler. Vad tycker ni?

2008-12-17
13:57:10

Jag har lov!!!!!! /S
Nu gick M hem och vi har precis skrivit färdigt vårt examensarbete. Totalt blev det 50 sidor långt men det var med bilagor och annat. Nu ska är det bara att vänta på att handledaren förhoppningsvis läser igenom det innan det ska vara inskickat och att han tycker att det ser bra ut!

Nu ska jag känna på vårt sofftyg. Jag hoppas att det är torrt så att jag kan sätta tillbaka det på soffan för innan det är gjort så känns det som att det är svårt att ta tag i den där städningen. Allra först ska jag dock äta lunch eller mellanmål och sända en tanke till T som ska skriva sin tenta om 4 minuter....

Vi ses imorgon Karlstad!!!

2008-12-17
11:02:42

Onsdag /S
Sista dagen innan lovet börjar!! Förvisso så är det ju jag och M själva som bestämt när det ska börja men det är trots allt sista dagen som vi kommer sitta med arbetet. När vi är färdiga med arbetet idag så är det projekt städning som gäller då vår lägenhet för tillfället ser förjävlig ut. Vi tvättade tyget till vår soffa igår så i hallen och köket hänger soffklädseln, i badrummet hänger det lite kläder på tork, eftersom det inte är något tyg på soffan så ligger det soffkuddar på golvet, och bredvid soffan står dammsugaren som väntar på att få komma till användning. I sovrummet står en Ikea-kasse med den rena tvätten från igår. På köksbordet ligger alla böcker och papper som har med vårt ex-arbete att göra och på skrivbordet i sovrummet ligger Ts papper inför den tenta han har i eftermiddag.... så med andra ord så ser det alltså ut som en stormvind har farit omkring i lägenheten! Men som sagt, städning och packa inför hemresa står som prio ett i eftermiddag, och ikväll blir det mys vid TVn igen med den senaste Harry Potter-filmen om inte T ska ut och fira med kompisarna... vi får väl se!

Have a nice day!

2008-12-16
20:07:33

Just nu! /L
Klassikern Drömprinsen - filmen om EmTV1000 Nordic. Nostalgi eller vad?


2008-12-16
16:36:32

Brun som en pepparkaka... /S

...eller inte! Jag fick åtminstone lite mer färg än jag hade innan tack vare mina 10 minuter i solariet, men det får nog bli 10 minuter till på torsdag morgon. Det är värt de totalt 30kr att få slippa att känna sig som en blåvit människ vid julmiddagarna :op

Just nu är älsklingen iväg och hämtar mat, vi slog på stort idag med kebabtallrik. Man borde ju spara alla pengar men jag ser det som ett tidigt firande för att vi imorgon kommer vara färdiga med ex-arbetet.

Lägenheten är städad och maten är påväg hem.... sen blir det mys framför TVn med Harry Potter. Jag måste också sätta mig och läsa igenom ex-arbetet tills imorgon men det får bli senare ikväll mellan vändorna till tvättstugan...

Jag måste säga att jag är på bra humör idag... snart är det lov!!!!!!!!


2008-12-16
14:29:19

Sega Sandra /S
Ja idag hade jag ju planerat att städa, och jag kan tänka mig att det inte är någon som blir förvånad när jag säger att jag fortfarande inte har tagit tag i den biten. Istället har jag handlat och köpt en ny korsordstidning som jag roar mig med. Idag fick jag också serietidningen Elvis i brevlådan, jag tror att den skickats som reklam för en prenumeration men det var i alla fall väldigt passande då jag älskar Elvis, så det har jag också roat mig med.

Nu ska jag faktiskt gå iväg och sola på solariet här i närheten! Jag solar i stort sett aldrig men just nu känner jag mig så jäkla blek, jag är mer blå än vit! Så idag och eventuellt på torsdagmorgon tänkte jag unna mig några minuter i solariet innan alla julmiddagar. Det blir dock bara några få minuter men förhoppningsvis så räcker det....
Städandet får vänta tills jag kommer hem igen :)

Det har som sagt inte varit en särskilt produktiv dag hittills men precis som igår så har den varit väldigt mysig och skön och det är något jag värderar lika mycket :)

2008-12-16
10:50:23

Tisdag /S
Nu är det rätt skönt att få vakna på morgonen och hela tiden känna att man är en dag närmare hemresa och jullovet, att få vakna imorse och känna att det är bara imorgon och sen åker vi faktiskt hem!
Idag har ju jag och M gett oss själva en ledig dag, främst på grund av brist på arbete. Jag ska utnyttja den dagen till att städa lite här hemma. När T kommer hem ska jag fixa middag och sen har vi bestämt att vi ska se nästa Harry Potter-film i raden :)

Ikväll har vi tvätttid också. Vi tänkte vi skulle tvätta vårt sofftyg för första gången. Vi har en vit soffa så det är några små fläckar som syns rätt tydligt - men jag måste ändå säga att den ändå är förvånansvärt ren efter ett års användning då fläckarna nog inte är mer än 4-5 till antalet och alla är chokladfläckar :op
Jag hoppas alla fläckar går bort men jag funderar eventuellt på att gå bort till affären och köpa mirakelmedlet Vanish som så många verkar tycka är bra.

Hur som helst så vill jag önska er alla en skön dag, hej så länge!

2008-12-15
21:55:49

Vinn en kamera /L


omdigitalkameror.se har nu en tävling där man kan vinna en digitalkameran Nikon D60 värd 5000 kronor! Jag vill väldigt gärna ha en så självklart är jag med (som i alla andra tävlingar =P). Fram till och med den 31 december är det möjligt att anmäla sig till tävlingen. Den 1 januari väljs en vinnare ut och presenteras med namn och en länk till personens blogg.

2008-12-15
21:02:37

Relaxing day... /S
Den här dagen har faktiskt varit riktigt skön. Det blev som jag redan berättat en kort arbetsdag med ex-arbetet och när M gick så tog jag lite mellanmål innan jag myste i soffan där jag kollade igenom mina fotoalbum och lyssnade på min nyupptäckta "sovskiva". I samband med att jag plockade fram mina fotoalbum så hittade jag en gammal korsordstidning med en massa olösta korsord. Så det är det jag ägnat cirka 1,5 h av min dag åt och det var så mysigt och skönt att sitta med det. När T kom hem så lade vi oss i sängen och tittade på den tredje Harry Potter-filmen.

Så min dag har varit näst intill perfekt... det där korsordet var precis vad jag behövde då jag varit så rastlös de senaste dagarna!

Nu ska jag titta på TV. Puss på er...

2008-12-15
16:33:44

Att irritera mig /L
Idag har varit en riktig irritations-dag, egentligen borde jag inte ha gått utanför dörren alls. Men det som irriterade mig allra mest hände under mitt bankbesök. Jag var där tidigt och när dörrarna öppnades skulle alla in. Vissa är mer civiiserade än andra, mannen bakom mig var inte det! Han höll på och buttade mig framåt hela tiden precis som det gällde liv eller död. Pricken över i:t var när han ställde sig bakom mig när jag skulle ta en kölapp och stod så nära att han buttade mig framåt samtidigt som han smaskade HÖGT på sitt j*vla tuggummi. Han har inte lärt sig hyfs.
Dessutom är jag oerhört svensk på fronten hur nära jag vill ha främlingar. Jag gillar inte när folk kommer för nära, allra minst när de rör vid mig.

Lär er stå en bit från mig. =P


2008-12-15
12:46:52

Måndag /S
Hej mina vänner!
Idag blev det inte alls särskilt mycket jobb med exarbetet, men det beror främst på att det faktiskt inte finns så mycket mer att göra! Nu väntar vi bara på några enkäter från föräldrarna i en klass, dessa ska M hämta på onsdagmorgon så på onsdag kommer vi att skriva det allra sista i arbetet. Därmed har vi bestämt att vi inte ska ses imorgon då det känns så onödigt att M ska åka bil hit när vi egentligen inte har något att göra. Så imorgon har jag en "ledig" dag, jag ska bara läsa igenom hela arbetet för att kolla stavning och meningsformulering och sådant plock. Annars så ska jag nog städa lägenheten så att den är någorlunda fräsch när man kommer tillbaka efter jul. Eventuellt så plockar jag bort julpyntet redan imorgon också så att man slipper göra det när man kommer i januari.

Vad jag ska hitta på annars idag vet jag inte! T lär nog vara på uni till ikväll då det är näst sista dagen för honom att plugga inför sin tenta.

Nu ska jag äta lite mellanmål! Ha en bra dag...!

2008-12-14
22:46:37

Att söka utan att hitta! /S
Den här helgen har en av mina favoritartister, Katie Mehlua, varit med i Tv, dels under faddergalan igår och idag var hon med på Svenska Hjältar-galan. Trots att hon är en av mina favoritartister så kan jag inte påstå att jag lyssnat på henne nyligen, dock lyssnade jag på hennes skiva Piece by piece nästan dygnet runt för cirka 1,5 år sedan, jag varvade den bara med The Frays underbara platta.
Nu när jag såg henne på TV så blev jag så sugen på att lyssna igenom den skivan igen MEN jag kan inte hitta den! Jag äger inte så många skivor så den borde inte vara så svår att hitta men jag kan verkligen inte hitta den någonstans vilket gör mig lite smått grinig.
När jag kom att tänka på den skivan så kom jag också att tänka på Norah Jones och den plattan som jag äger med henne - ännu en artist jag verkligen gillar men den skivan verkar helt borta den också!!! Jag fattar verkligen inte...! Jag vet att jag har en massa skivor hemma hos mamma och pappa men jag är hyfsat säker på att det bara är en massa blandskivor... Under jullovet ska jag dock se till att rota igenom alla dem och se om jag kan hitta mina kära skivor någonstans i den högen :(

Det som ändå är roligt med att gå igenom sina skivor är att man blir påmind om skivor man glömt att man äger. Just nu sitter jag och lyssnar på en gammal "sovskiva" som jag gjorde 2003 och den är fortfarande lika skön med en massa lugna låtar. En annan skiva jag hittade var James Blunt debutskiva. Man var ju så otroligt trött på den killen då radion spelade sönder många av hans låtar men jag måste säga att det är  många av hans låtar som är riktigt sköna nu när man plockar fram skivan igen.

Här är en skön låt av Katie Melua (Just like heaven) för er som missat henne...
 En av låtarna på sovskivan var Eva Cassidys underbara låt Time After Time, en låt jag nog aldrig kommer tröttna på! En annan skön låt på min sovskiva som jag återupptäckte var Coldplays låt Trouble...


 
En artist som återkommer ett flertal gånger på min "sovskiva" är Jewel. Jag kan väl inte påstå att jag lyssnar jättemycket på henne men hon har gjort några få låtar som är riktigt bra...


Så där...Nu har ni fått lite lugna låtar att varva ner till så där på kvällen... sov gott mina vänner!

2008-12-14
21:43:49

YEAH! /
Tvättstugan om 15 minuter. Kul.


2008-12-14
15:19:20

Min lediga dag /S

Ja idag är jag ju faktiskt ledig men det har varit lite trist då T är iväg och pluggar. Det jag gjort för att roa mig är att köra mitt miniträningspass, lägga in den rena tvätten i skåpen, samt ta disken.
Ännu en sak jag gjort är att locka håret.... så nu går jag runt här hemma med mitt lockade hår i mina mjukisbrallor och fleecetröja, ha ha ha, det ser nog lite roligt ut. Jag är dock rätt usel på att locka håret så när jag är hemma ensam och är riktigt rastlös så brukar jag träna ibland och det går faktiskt bättre och bättre. Idag blev det nästan helt bra så jag funderar på att ta med mig locktången hem och göra ett försök med den när man faktiskt ska visa sig bland folk.

Igår var det myspys, T gjorde en jättegod lasagne, det var väl inget speciellt med receptet men den blev väldigt god och det var länge sen jag åt det trots att det är en av mina favoriträtter. Därefter blev det mys vid TVn, vi tittade på den första Harry Potter-filmen, det var lite mysigt då det var längesen man såg den nu. VI gottade oss faktiskt med lite godis, T med vanligt godis och jag med naturgodis.
Jag ska ju erkänna och säga att jag inte bara köpte naturella nötter, det åkte med en hel del cashewnötter doppade i yoghurt men jag kan inte påstå att jag har särskilt dåligt samvete över det då jag nu känner att jag i stort sett är kvitt mitt "beroende" av choklad vilket var målet hela tiden. Jag känner verkligen en stor skillnad i mitt sötsug nu jämfört med hur jag kände för en månad sedan. Jag har aldrig trott på eviga förbud men däremot att ha gränser och det har jag nått nu genom att bara äta något på helgen och se till att begränsa mängden även om det är under helgen.

Jag vet att jag sa att jag skulle sluta mitt godisförbud den 18:e men jag kommer sluta det idag då jag känner att jag som sagt har nått mitt mål. Så grattis till lilla mig som lyckats ta mig igenom mitt lilla projekt :D

Nu ska jag äta middag som består av Ts goda lasagne från igår! Ikväll blir det nog den andra Harry Potter-filmen om jag känner T rätt, och jag ska väl erkänna att jag faktiskt också vill se den, speciellt med tanke på vad lite det fanns att se på TVn. Imorgon blir det mer ex-arbete och vi går in på vår sista arbetsvecka... jag har redan börjat gå ner i varv inför jullovet tack vare att det faktiskt är så nära och att vi trots allt ligger bra till i arbetet!


Men nu är det som sagt middag som gäller!


2008-12-14
11:38:32

Söndag /S
Hello!
Idag tog jag en ordentlig sovmorgon, inte så mycket för att jag var trött utan bara för att sängen är så skön, den är verkligen underbar med det nya täcket som jag fick som tidig julklapp av mamma och pappa.
T har åkt iväg till uni för lite tentaplugg tillsammans med sina kompisar. Själv vet jag inte ad jag ska sysselsätta mig med idag riktigt...

Det känns väldigt skönt nu när man snart ska åka hem på jullov, jag ska dock erkänna att en del av mig förmodligen inte kommer att vara helt avslappnad förrän examensarbetet verkligen är ett avslutat kapitel. Igår började jag bli nojig över att vårt arbete inte alls var bra och inte skulle hålla så vi skulle bli bombarderade med frågor på opponeringen....Men det återstår väl att se....

Nu ska jag äta lite frukost, ha en bra dag!

2008-12-14
00:13:58

Without a paddle /L


Jag kom att tänka på filmen Without a paddle idag. Den filmen är verkligen skitrolig. Ibland måste man bli påmind om de äldre filmer som kommit.

2008-12-13
23:59:46

Att möta en sex-freak /L

Jag kommer nu endast skriva sanningen. Jag lovar.

Följande hände en NÄRA bekant, jag skriver inte vem men förmodligen kommer Sandra förstå vem. Det är huvudsaken.

I alla fall var det dags för en dejt igen igår. Denna kvinna har haft en väldig otur i kärlek och hoppades nu på att detta var the one. De hade fått kontakt via en internet-sajt och hade med andra ord aldrig mötts. Igår skulle bli första gången. Jag hade sagt att "tänk på att han kanske är nervös och döm honom inte för fort" Hon blev sen och han var snäll och väntade i bilen så länge. Han kommer hur som helst upp och hon känner neeej på en gång. Not love at first sight om vi säger så. Men man ska inte döma efter utseendet! De bestämmer sig för att åka till stan och kolla på årets eldkonst. Väl där får hon boktstavligen springa efter honom och han var minst sagt högljudd när han beklagade sig över att det hela aldrig började. Så de for hem till henne igen. Hon sa då att de kanske skulle äta något men han hade tagit sig en burgare medan han väntade. Okej... tänkte hon. Jaja, men hon ville ändå ha hungrig som hon va! Han var ingen gentelman heller men hon tänkte aja det är år 2008! Mina ord ekade förmodligen i hennes huvud. När de går upp för trappen trillar han, påstår att han inte kommer ihåg att lyfta benen när han ska gå... De kliver in och då ringer jag. Det var akutsamtalet, det där som man får på blind-date uti fall att man vill där ifrån. Men hon sa att det var okej. Ack så fel hon hade.

Hon sätter sig för att äta sin burgare och han ursäktar sig och går in på toan. Nu börjar det...

Han frågar om det är okej om han lånar badkaret lite för "det ser så mysigt ut". Okej... svarar hon. Han ber henne komma in och göra honom sällskap och hon går in för att se att där ligger han näck i karet och myser. Hon sätter sig på golvet, fast besluten att inte se hela "paketet". Där ligger han i hennes badkar - en främmande karl.


Det slutar inte där. Hon går in för att se på tv:n medan han ligger där. Då hör hon hur han börjar tillfredsställa sig själv. LALALA - hon låtsas inte märka något. Efter en stund kommer han ut till henne iförd endast en vit t-shirt och ingenting nedåt! Han sätter sig på soffan och hon ber honom att åtminstonde ha en handduk under. Oja! Svarar han. Där sitter hon tillsammans med en främmande naken karl. Han satt inte endast där - han hade även b*nge. Men hon låtsades inte som någonting. Till slut somnade han - och hon (fast hon gick till ett annat rum). Klockan 8 vaknade hon av att han gjorde sig kaffe och åkte. Sen har hon inte hört något mer. Tack gode gud.

Ps. Vä hemma hos henne drack de vin och han kunde inte köra hem, han bor några mil bort. Ds


2008-12-13
15:50:03

Pust och stön...! /S

3,5 timma senare.... arbetet idag gick INTE lätt! Vi skrev inte så mycket då det fortfarande saknas en liten del i resultatdelen som gör att det är svårt att skriva mer. Men det ska vi ta tag i på måndag. Mitt förslag var då att istället ta hand om allt småpyssel med att sätta in huvudsidan som vi måste använda och biblioteksmallen + skapa innehållsförteckning och referenslista. Det visade sig dock att det enda som gick smärtfritt var att skapa innehållsförteckningen. Att skapa referenslista hann vi inte ens till!
Som vanligt så var det sidnumreringen som krånglade, eller rättare sagt så visste vi inte hur man gjorde. Så vi satt och krånglade i nästan en timma tillsammans med Tobias och försökte att få datorn att fatta att vi ville att sidan 1 skulle börja på dokumentetets tredje sida. Till slut så hitta T hur det skulle vara så nu är det som det ska. Ännu en halvtimma krånglade vi med biblioteksmallen som inte blev rätt när vi kopierade in den, och vi kunde inte kopiera in något i det dokumentet så det slutade med att vi fick göra en egen.

Som sagt... det är egentligen inget som fungerat och gått smidigt idag! Som pricken över i så upptäckte vi att klantiga lilla jag enbart har skrivit upp böckernas titlar och inte författare och utgivningsår vilket innebär att jag nu måste ta reda på det vilket inte är så lätt då böckerna är tillbakalämnade sedan länge. Men det ska jag krångla lite med imorgon så att det är färdigt till på måndag när M kommer igen. Hur som helst så är det skönt att den här delen är gjord, det är ju inget man vill sitta med i sista stund precis. Vi har dessutom kommit en bit på diskussionen och har egentligen kanske bara 1,5-2 sidor kvar att skriva vilket går ganska fort när man skriver med 1,5 i radavstånd.

Nu ska jag ta lite mellanmål. T ligger och pluggar inför sin nästa tenta som han har på onsdag, sen ska han göra lasagne till mat ikväll *mums* och därefter blir det nog väldigt lugn kväll framför TVn då jag är rätt slut efter allt krångel och T efter sin sena kväll igår.

Jag hoppas att ni har haft ett lite roligare Lucia-firande!


2008-12-13
12:16:01

Lusse lelle, lusse lelle... /S
... elva näääääääätter före jul!

Då var det Lucia idag och snön ligger kvar på marken precis som en luciadag ska se ut!
Jag sitter och väntar på att M ska komma så vi får lite plugg gjort idag som planerat. Idag känns det inte så jobbigt med en pluggdag då det verkligen är nära ett långt jullov nu + att jag fick sova ut och ta det lugnt nu på morgonen vilket är en stor del av det underbara med helgen!

Min myskväll igår bestod av mina räkmackor med avokado och mina nötter. Detta intogs framför Idol och sedan tittade jag på mina underbara film Stolthet & Fördom :)

Nu kommmer M!

2008-12-12
22:33:47

Super paper mario /L


Jag är fast. Super paper mario (Wii) är för mig en nostalgitripp med nya roliga funktioner. Denna gång kan du växla mellan 2D och 3D. Det tillkommer även ännu mer överraskande saker. Tyvääärr är det alldeles för mycket dialoger som aldrig vill ta slut, med andra ord, kan du inte läsa blir spelet mycket svårt. Inte ens som vuxen förstår du allt. Det är mycket problemlösningar och det gäller att vara uppmärksam hela tiden. Vissa moment är väldigt lätta men sedan kommer en del saker som gör att man inte förstår någonting till en början. Jag tycker i alla fall att Super paper mario är jätteroligt och jag har nu spenderat flera timmar framför tv:n!

2008-12-12
22:29:07

Om jag någon gång gifter mig... /S
...Så vill jag höra Björn Afzelius underbara låt Sång Till Friheten! Den är helt klart en av de allra finaste låtar som jag känner till med tanke på den underbara texten.... Jag vet att den inte handlar om en person men det är ändå de kopplingar som jag gör.Björn Afzelius - Sång till Friheten

Du är det finaste jag vet.
Du är det dyraste i världen.
Du är som stjärnorna,
som vindarna,
som vågorna,
som fåglarna,
som blommorna på marken.

Du är min ledstjärna och vän.
Du är min tro, mitt hopp, min kärlek.
Du är mitt blod
och mina lungor,
mina ögon,
mina skuldror,
mina händer och mitt hjärta.

Friheten är ditt vackra namn.
Vänskapen är din stolta moder.
Rättvisan är din broder.
Freden är din syster.
Kampen är din fader.
Framtiden ditt ansvar.

Du är det finaste jag vet.
Du är det dyraste i världen.
Du är som stjärnorna,
som vindarna,
som vågorna,
som fåglarna,
som blommorna på marken.


En annan fin låt tycker jag faktiskt är Jonas Gardells låt, men tyvärr så tycker jag nog bara om texten... tänk va fin den skulle kunna vara med en annan melodi och annan sångare!


Jonas Gardell - Aldrig ska jag sluta älska dig

Jag vet att jag inte är någon skönhet eller så
om du lämnar mig kan jag väl det förstå
för vad har jag ge dig som ingen annan har
jag är ingen särskild medans du är underbar

Aldrig ska jag sluta älska dig
du är allt jag har och allt jag ber om
hoppas tror och vill att du ska hålla fast vid mig
att du är där för mig som jag är där för dig
ge inte upp

Livet är en gåta du är gåtans svar
allt annat må försvinna om du blott stannar kvar
för också när jag tvivlar det känns som allt är slut
jag sjunker ner i hjälplöshet och inte hittar ut

Aldrig ska jag sluta älska dig
du är allt jag har och allt jag ber om
hoppas tror och vill att du ska hålla fast vid mig
att du är där (är där) för mig (för mig) som jag är där för dig
ge inte upp

När jag klantar mig
när jag sviker dig
när jag sabbar och förstör
var kvar ändå
tro för oss två för du vet vad jag än gör
ja vad jag än gör

Så aldrig ska jag sluta älska dig
du är allt jag har och allt jag ber om
hoppas tror och vill att du ska hålla fast vid mig
att du är där (är där) för mig (för mig) som jag är där för dig
ja jag är där för dig

Aldrig ska jag sluta älska dig
du är allt jag har och allt jag ber om
hoppas tror och vill att du ska hålla fast vid mig
att du är där (är där) för mig (för mig) som jag är där för dig
ge inte upp

Ge aldrig upp
Älskar dig så


Nu ska jag se vem som vinner årets Idol, jag måste säga att jag inte kan bestämma mig om vem som varit bäst ikväll, tycker båda är skitduktiga faktiskt!

2008-12-12
22:18:38

Att känna skadeglädje /L
J väckte mig imorse (jag var ledig). Han var stressad och letade efter busskortet, snabbt sa han till slut hejdå och gick. Det tog inte lång tid förrän han var tillbaka. Han hade sett fel på klockan. J trodde klockan var 8.30 när den i själva verket var 7.30. Mohaha.

2008-12-12
19:03:22

Hello /S
Det blev många klänningar provade på stan men det var ingen som fick följa med hem. Det var egentligen bara två klänningar som jag gillade men den ena var för liten och den andra gillade jag men ändå inte så mycket att jag var tvungen att köpa den.
Även om ingen fick följa med hem så var det för en gångs skull roligt att prova kläder då jag äntligen fick prova en strl mindre istället för att gå upp i storlek när jag provade något - och det känns ju aldrig fel!

Den enda shopping som blev var ett fint halsband som var nedsatt på H&M, två hårspännen och ett par strumpbyxor.
T är ju borta hela kvällen så jag tog en sväng förbi affären på vägen hem och köpte en massa gott som jag ska lyxa med ikväll. Det fick bli avokado med räkor på rostad macka till kvällsmat lite senare ikväll, som efterrätt köpte jag melon och naturella cashewnötter. Jag måste säga att det går riktigt bra med mitt godisförbud, idag tänkte jag inte ens på godiset i affären!
Nu ska jag ta tag i all disk jag har i köket och sen blir det mys med allt gott framför TVn, tänkte titta på Idol och sen får jag leta lite bland våra filmer och trycka i DVDn.


ha en trevlig kväll!

2008-12-12
14:14:24

Tjenare! /S
Nog för att jag ville ha lite snö men nu har det snöat konstant hela dagen!!! Det är riktigt mysig att sitta och titta ut genom köksfönstret på de stora snöflingorna som faller...
M har precis åkt hem, det blev mycket prat om annat idag men humöret var också mycket bättre för oss båda så det behövdes nog en sådan dag. Vi lyckades i alla fall få ihop två sidor till slut på diskussionsdelen som faktiskt var skitjobbig att skriva, jag fick verkligen en stor klump i magen, jag blev nog nervös över tanken på att det snart är färdigt, att det kanske inte är nog bra trots hur vi har kämpat och skrivit nu i fyra veckors tid.

T var hemma och vände tidigare idag och han trodde i alla fall att hans tenta gått bra. Han tog med sig datorn och gick då de skulle fira med lite dataspel och förmodligen utgång ikväll för att fira och hitta på något innan jullovet.
Själv har jag precis stekt lite pyttipanna till mig själv till lunch och sen ska jag göra mig iordning för att gå ut i snöovädret och åka ner till stan en stund.

Ikväll blir det nog Idol och något gott att äta. Det jag väljer mellan är grillad kyckling, lite potatissallad och vanlig sallad eller två goda rostade mackor med räkor och avokado kanske....

Hoppas ni får en härlig fredag i vårt snöiga Sverige :)

2008-12-12
09:32:35

Fredag! /S
Då var det fredag igen!
Just nu sitter min älskling och skriver sin tentan, jag hoppas verkligen att det går bra så han slipper tänka på den under jullovet och att han kan fokusera på den tentan han har nu på onsdag.
Själv har jag sovit som en kratta sen dess att T gick upp vid halv 7 men det verkar ha resulterat i att jag är piggare än vanligt.

Inatt verkar det ha snöat en hel del och det snöar fortfarande lite smått så meterologerna verkar få helt rätt i att det blir en vit lucia åtminstone.

Nu ska jag käka lite frukost så jag är färdig tills dess att M kommer!

2008-12-11
19:33:05

Boooring! /S
Herregud va den har dagen var lång... jag är så grymt uttråkad att jag håller på att bli knäpp! T har sin första tenta imorgon så han pluggar för fullt och finns därför inte här för att underhålla mig....

Det är verkligen tur att det bara är en vecka kvar till jullov då jag ska åka hem och stimulera min hjärna med lite socialt umgänge förutom M och T! Nu ska jag ge TVn ett nytt försök att roa mig.... hej så länge..!

2008-12-11
12:55:20

kort arbetsdag /S
Snacka om kort arbetsdag!
M kom hit ganska så precis kl 11 och nu gick hon! Det var kanske inte riktigt vad jag hade tänkt med dagen men tydligen var inte hon inställd på mer arbete och då det kändes att vi båda börjar bli lite trötta på varandra och det blir en lite lätt irriterad ton så lät jag henne gå utan att säga något. Det har dock gått väldigt bra så imorgon kan vi börja skriva på arbetets sista del som är diskussionsdelen och därmed ha i stort sett 4 hela vardagar ägnade åt det. Jag tror dock att jag vill plugga lite i alla fall på lördagen så att man har en dag åt det sista finslipet tillsammans, alltså att skriva sammanfattning och fylla i bibliotekssidan, skapa innehållsförteckning och referenslista... helt enkelt få det till ett komplett arbete som är färdigt att skapa pdf-fil utav och skicka till den ansvariga för seminarerna i januari...

Vad jag ska hitta på resten av dagen vet jag inte...

By the way.... idag är det en vecka kvar till ett långt härligt lov!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2008-12-11
10:57:34

Torsdag /S
Hej på er!
Idag har jag en lång sovmorgon då M skulle åka och hämta enkäter först på morgonen och inte kommer vara här innan 11. Jag gick dock upp som vanligt då jag trots allt har sovmorgon varje morgon då jag inte behöver gå upp förrän 9.20 på vardagarna och trots det är jag dödstrött när jag vaknar....

Igår var varken jag eller T trötta så det tog lång stund innan vi gick och lade oss, vi satt och tittade på lite MASH-avsnitt i ett försök att bli trötta och efter två avsnitt så var vi så pass sega att vi gjorde ett försök.

Idag blir det som sagt mer examensarbete... om ni bara visste vad jag längtar efter att vara färdig med det här arbetet - jag är så jäkla trött på det! Även om jag är trött på det så har veckorna gått nästan äckligt fort sen vi började med det, jag har lite svårt att fatta att höstterminen i stort sett är över och att jag ska läsa i Norrköping när jag kommer tillbaka känns också jättekonstigt.... även om jag ser fram emot kursen så känns det lite sorgligt att inte jag ska läsa mer på Campus Valla.
Mina tankar kring vad jag ska göra till sommaren snurrar fortfarande runt i skallen men det spelar ingen roll hur mycket jag än tänker på det så verkar jag inte komma närmare något beslut... snarare längre ifrån då jag från början var inställd på att flytta till Karlstad, medan jag nu står och väger precis på mitten om vad jag ska göra....

Hur som helst.... ha en skön dag och njut av den vita fina snön på marken så länge den varar!

2008-12-10
23:19:53

Att tycka om något med tiden... /S
Det här är en låt som jag tycker är riktigt skön men som jag tyckte var askass första gången jag hörde den... men som sagt... nu är den riktigt skön och ska helst spelas på riktigt hög volym!


Kanye West - Love Lockdown

2008-12-10
21:36:39

Shoppingsugen! /S
Det är jultider och det är väl då man har som minst på kontot nästan, och det är väl i dessa tider man också är riktigt shoppingsugen efter att ha blivit bombarderad med en massa reklam.
Själv är jag RIKTIGT sugen på en klänning att ha nu under jul/nyår och de har flera fina på Gina Tricot!Jag borde ju inte men jag tror jag ska ta mig en sväng ner till stan någon dag och prova några av dem. En av dem jag verkligen gillar kostar faktiskt bara 149kr så det skulle jag ju kunna ha råd med...

Eller också så kanske det visar sig att de inte alls passar min kropp och då har jag ju inget att sukta efter längre! Så det kanske får bli en stadsrunda på fredageftermiddag. Tobias ska eventuellt hitta på något med grabbarna den eftermiddagen/kvällen så jag är ju ändå övergiven. Frågan är vad man ska hålla tummarna för... att man hittar en underbar klänning perfekt för jul/nyår, eller att man INTE ska hitta något så man sparar de där slantarna :op

Idag är jag lite rastlös, jag har till och med varit så rastlös att jag tagit ett varv med dammsugaren. Jag var även glad när min kära syster ringde och jag fick lite update hemifrån, framför allt om vad söta lilla Leyah lärt sig den sista tiden. Jag är inte heller det minsta trött så jag kommer inte vilja gå och lägga mig än på länge!

By the way... idag vände äntligen det tråkiga grå vädret till något bra då det snöade tidigare ikväll när jag och T gick en liten promenad för att posta lite julkort. Det var så himla mysigt! Jag hade kunnat få en långpromenad men T skulle hem och fira sin 5:a som han och hans kompis fick på sitt projekt genom att tillsammans spela dataspel så det fick vara.

Nu ska jag titta på lite TV... ha det fint!

2008-12-10
14:21:30

Onsdag /S
Idag har vi arbetat på som vanligt, vi slutade ganska tidigt då vi inte hade tillgång till allt material. men imorgon kommer vi att skriva färdigt resultatdelen, och kan därmed ge oss i kast med arbetets sista del som är diskussionsdelen, på fredag. Beroende på hur bra det går på fredag så får vi avgöra om det kommer behövas något jobb från oss under lördagen som är den enda dag i helgen som M kan jobba. Jag HATAR att plugga på lördagar men känner vi oss osäkra på att hinna färdigt till på torsdag så har vi ju inte så mycket annat att välja på.

Idag är det återigen grått och trist ute och jag måste ju säga att man blir riktigt deprimerad av att inte få se solen. Det känns som en evighet sedan det var blå himmel ute! Jag måste säga att det är otroligt skönt att veta att det nu bara är en enda vecka kvar av det här examensarbetet. Arbetet har flutit ¨på oerhört bra med M men jag känner att man trots allt börjar bli lite trötta på varandra (av okänd anledning), så det ska bli skönt att få lämna ifrån sig det här arbetet, sen är det ju bara att hålla tummarna för att examinatorn gillar det + att vi klarar av opponeringen på ett bra sätt.
Utöver att det ska bli skönt att slippa ex-arbetet så ska det bli skönt att komma hem till Karlstad och träffa alla. Dels så ska det bli jättekul att se svärföräldrarnas nya bostad, sen så ska jag och T för första gången fira jul tillsammans... hur det kommer se ut är dock inte helt klart ännu men det lutar åt att jag kommer spendera större delen av julaftonen med hans släkt och familj. Sen längtar jag som vanligt efter mina söta syskonbarn som ser ut att ha växt och lärt sig massor sedan senast jag träffade dem...

Nu är det dags för lite mellanmål :)

2008-12-09
22:01:29

Finaste låten just nu... /S
Jag älskar låten True colours i de flesta versioner men jag måste säga att Ane Bruns version är helt underbart fin....


Ane Brun - True colours

Just nu sitter jag och tittar på filmen One True Thing:Amerikanskt drama från 1998. Ellen Gulden har vigt sitt liv åt sin framgångsrika journalistkarriär. Men när hon får veta att henne mamma, Kate, är döende i cancer ändras hennes liv för alltid. Ellens pappa pressar henne att flytta hem och offra sitt eget liv för mammans skull. Kommunkationen med mamman går dock inte smärtfritt. Väl hemma förändras Ellens attityd när hon inser att detta förmodligen är deras sista Thanksgiving och jul tillsammans. Men spänningar uppstår när en djupt begraven familjehemlighet ser dagens ljus.

Hittills så tycker jag den har varit bra, men jag måste säga att jag tycker det är väldigt jobbigt att titta på filmer med människor som är svårt sjuka i cancer. Jag tycker det är en så skrämmande sjukdom då den verkar drabba var och varannan människa. Man tor ju på något vis att ens egen familj är odödlig men är det något jag verkligen fruktar ska hända någon i min närhet så är det att de ska drabbas av just cancer...

Nu ska jag återgå till filmen...

2008-12-09
19:23:56

Att dö. /L
Jag vet inte hur jag ska kunna säga det här men... jag tror inte jag överlever till imorgon. Helt ärligt.
Min kropp är svag,  jag äts sakta upp inifrån. Jag förtvinar.
I morgon ligger endast kläderna kvar här i sängen - ingen Linda så långt ögat kan nå. Im gone.

Varför undrar ni nu?
Jo, därför att.... jag plågas...jag torteras...jag ser ljuset..................................Miin.............sambo.........jobbar....över!!!
Fjantigt tänker ni nu! Att jag inte skulle överleva utan honom men det gör jag förutom på grund av en väääldigt stor och allvarlig del i mitt liv nämligen maten.
Han lovade mig gröna skogar (middag) men tji fick jag. Han valde att istället jobba över den själviska saten.
Här ligger jag nu halft döende, hungrig, svältande och han lagar mat åt andra.
Kommer jag överleva?

To be continued...


2008-12-09
18:55:58

The one and only... /L
....here´s Johnny!
Johnny har den mycket obehagliga förmågan att dregla värre än en bulldog. Det bokstavligen forsar ut stinkande klibbigt sleeem.  Jag tror att det antingen beror det på 1) Han har rabies eller 2) Han kan inte tygla sig när han njuter. I vilket fall som helst är det mycket äckligt.

2008-12-09
17:25:14

Aldrig mer... /S
.... ska jag bo i en lägenhet på markplan!!!
Jag har sagt det förr men jag kan ju skriva det som en påminnelse till mig själv att nästa gång det är dags att söka lägenhet så ska jag följa min kravlista som är;
1. Lägenheten ska INTE ligga på markplan
2. det ska finnas en balkong, denna får inte vara för liten
3. det ska vara ett fräscht badrum

Idag har det varit några här och bankat på mitt vardagsrumsfönster.... kan ju säga att jag inte var direkt beredd på det så mitt hjärta stannade totalt! Förhoppningsvis var det en engångsgrej så att de inte tyckte det var så kul att de gör det igen. Vi har nämligen haft barn som tycker att det är väldigt spännande att ringa på vår dörr och sen springa allt vad de kan.

Så en påminnelse till mig själv, och ett tips till alla andra som ska flytta.... skaffa inte lägenhet på markplan!!!

2008-12-09
15:26:13

Tisdag /S
Idag har det verkligen gått framåt med vårt examensarbete. Från att jag varit orolig för att vi inte ska ha något att skriva på resultatdelen, till att jag nu är orolig för att resultatdelen och vårt arbete i sig ska bli för långt!
Nu har vi dock slutat för idag, så nu ska jag krypa under min sköna filt och titta på favvoserien Brothers & Sisters innan det är dags för mig att börja med middagen som idag kommer bestå av strömming och mos! Jag måste säga att jag och T börjar bli riktigt duktiga på att äta fisk, numera äter vi det nog en gång i veckan istället för en gång i månaden som det kunde bli förr.Egentligen ska man väl äta det ungefär 3 ggr / veckan men det låer ju skittråkigt!

Jag hoppas det går bra med tentaplugg och annat för er andra!

Hej så länge....!

2008-12-09
14:07:24

Hej på er! /S
Här går det undan! Nu har vi snart skriver 10 sidor på resultatdelen!!

2008-12-08
21:31:59

Im a spoiled brat (typ) /L
Idag kom julklapparna från svärmor. Jag fick en glad överraskning då hon lagt spelen i en supersnygg handväska + att jag fick en liten väska. Jätteglad blev jag i alla fall! Nu har vi suttit och spelat lite av de nya Wiispelen. J hade även med en väldigt god macka från jobbet, den smakade super. Han visste dock inte riktigt vad den hemliga ingrediensen va så det ska jag försöka komma ihåg att fråga igen. Imorgon är det skola igen. Mindre trevligt så att säga. Nedräkningen till nästa veckas salstenta kan börja, jag får ångest av tanken! Hoppas alls är bra med er! Love


2008-12-08
18:24:49

Att ha en katt /L
Plats: Köket
Tid: Någon gång på eftermiddagen
Berörda individer: Linda och katten Johnny

Händelse: Jag står och diskar och nöjd över att snart vara färdig. PLÖTSLIGT hör jag ett j-vla oljud bakom mig. Inser att det är någonting som hänt men jag kan inte se pga köksbordet Går runt och ser till min förskräckelse att en av mina finaste krukor ligger i tusen delar på golvet. Jag får se på Johnny som står på fönsterbrädan och hånflinar åt mig. I all ilska griper jag kattfan om halsen och gör mig mycket olycklig på honom. Nu har jag i alla fall en skön sadelvärmare till cykeln.

Okej, det sista stämmer väl inte riiiiktigt men ta mig fan vad kattjäveln sprang när jag skrek. Nu sitter han och skäms någonstans. Okej jdär ag ljög igen, kattfan bryr sig inte men nu får han inte heller någon mat idag. MOHAHAHHA.


2008-12-08
18:13:00

My day /S
Ja plugget gick ju finfint idag. Jag har fått mail från vår handledare som tyckte att det vi skrivit hittills nu såg bra ut och att vi kan fokusera på det som är kvar att skriva - så det känns ju bra.
Jag har även klarat av dagens lilla träningspass, jag har lämnat tillbaka en bok till biblioteket vars låningstid gick ut idag, jag har varit och handlat inför morgondagens middag som blir strömming och mos för den som är nyfiken, jag har startat tvättmaskinerna.

Så nu återstå bara att ta hand om tvätten sedan annars blir det att fortsätta ta det lugnt på soffan :)

Hoppas ni har haft en bra dag...

2008-12-08
14:23:37

Det går framåt... /S
Idag har jag och M lyckats klara av både litteraturdelen och metoddelen som vi nu anser oss vara helt klara med om handledaren inte har något att anmärka på. Så imorgon kör vi igång med resultatdelen som vi har som mål med att vara klara med senast fredag så att vi kan ta tag i arbetets sista del diskussionsdelen under helgen och de 2,5 dag som vi har nästa vecka när jag och T lämnar Linkan för jullov i Karlstad.
Det känns så underbart skönt att vara färdig med litteraturdelen nu, och den känns faktiskt bra.
Förhoppningsvis så går det lika bra med de två sista delarna....

Nu ska jag ta det lite lugnt idag, känner mig lite tung i huvudet och har nyst en hel del så kanske är det en förkylning på G? Utöver det ska jag till biblioteket och lämna tillbaka en bok och sen ska vi tvätta.
Vädret är fortfarande grått och trist... jag måste erkänna att jag längtar efter lite snö då mina julkänslor börjar försvinna :/

2008-12-07
21:50:09

Lärartips /L

Jag kom över denna sida där du via filmer får lära dig!
Om man som jag är inte så bra på bråk (matematik) kan du exempelvis genom denna film förhoppningsvis lära dig grunden!


2008-12-07
17:53:34

Att gilla sport /L
Jag gillar inte sport men ibland kan jag förstå varför man kollar. Det finns guldkorn även i sportens värld, som exempelvis de där förfärliga maskerna en del har på sig. Hur roliga är inte de egentligen? Personligen skulle jag förmodligen reagera på antingen två sätt; 1) Kissa på mig av skräck eller 2) Kissa på mig av gapflabb. Hur som helst finner jag detta väldigt underhållande, tragiskt men underhållande. Petr Cech (t.h) får mig att tänka på Forrest Gump, jag ser honom framför mig bli retad av de andra spelarna, bli sårad, håller tillbaka tårarna och yttrar de mäktiga orden "stupid is that stupid does".


2008-12-07
17:23:21

Tävling hos "Hemma hos Alva" /L


Just nu pågår en tävling hos "Hemma hos Alva" där man kan vinna denna fina förbandslåda. Jag tyckte den var diskret, annorlunda men rolig, och skulle med andra ord passa bra hos mig eller till någon i julklapp. Tävlingen pågår fram till 19 december för er som är intresserade.

2008-12-07
16:40:39

Soffan= mitt tillfälliga hem /S
Den här helgen har vi bott i vardagsrummet, den ena i fåtöljen med ögonen främst på TVn och den andra i soffan med ögonen främst på datorn. Vädret har varit grått och trist så det var ju passande åtminstone...
På något vis så känns helgerna nu under examensarbetet rätt så meningslösa... de är liksom inte till för att slappna av utan mest en frustrerande paus i arbetet. Jag har lite svårt att ta ledigt med sådana här projekt då jag vill avsluta dem så snart som möjligt bara för att få vara ledig. Att jag faktiskt har jullov i nästan tre veckor spelar ingen roll jag kan ändå inte slappna av förrän jag lämnat det här ifrån mig och vet att det inte finns mer jag kan göra åt saken.

Ikväll tänkte jag fortsätta med det jag gjort hela helgen, sitta i vår sköna soffa. Jag tänkte titta på filmen Välkommen till familjen som går på 3:an. Jag har sett den förut och det är väl kanske ingen höjdarfilm men i brist på annat så får den duga :)

2008-12-07
11:50:07

Söndag /S
Igår blev det som sagt filmen Broarna i Madison county och jag kan tyvärr inte säga att den levde upp till mina förväntningar. Den berörde mig på ett sätt men den var lite väl händelselös på något vis.... Men sen hade jag nog ganska höga förväntningar när jag såg den också vilket sällan är bra.

Idag är det MER skidåkning på TVn = en trist pojkvän! Jag vet inte vad jag ska hitta på idag för att sysselsätta mig själv. Jag borde städa men jag gick in i duschen imorse och jag vill inte behva tvätta håret idag igen och jag städar inte utan att få duscha hela mig. Så städningen får nog vänta!

Ha en bra dag!

2008-12-07
00:47:50

Föräldratips - Hur man inte ska göra /L
 


(Observera mammans sminkning)

 
♦ Se även tidigare inlägg.

2008-12-07
00:35:01

Hur det är att ha en jack russell terrier /L

2008-12-07
00:04:21

Att vara på den säkra sidan /L

Jag har länge tänkt på det här med Gardasil (livmodershalsvaccin). Jag skulle vilja vaccinera mig och tog idag reda på lite mer om detta. En liten smärre chock var ju priset som är 3354 kronor! Okej, hälsan har väl egentligen inget pris men OH MY GOD. Som tur är så är J väldigt pressande när det gäller sådana här saker att han tyckte att priset inte spelade någon roll och att jag borde göra det. Så nästa år ska jag beställa tid för vaccination. Vuxenpoäng? Lite i alla fall. Jag skriver därför detta inlägg främst som en push till att jag faktiskt ska göra det också.

/Linda

För mer information om Gardasil press here.2008-12-06
23:54:59

Önskelistan 2008 /L
Fler saker till önskelistan! Följande önskas;Läs mer här: Önskelistan 2008!

2008-12-06
21:11:29

Kändiskåt? /L


Jag och J framför tv400 som sänder True hollywood story (dokumentärserie om Hollywoodkändisar);

J: - FAN! Man fastnar verkligen i det här!
Jag: - Ja, jag vet! (glad över att han inser att jag inte är helt patetiskt)
J: - Det är väl från de här programmen som du kan ALLT om kändisar?!
Jag: - Ja, och jag har alltid användning av dem på nått sätt! (stolt)
J: - ....ja... du brukar faktiskt ha det....

Jag älskar att ha rätt. (eller bara få tyst på honom nån gång).

2008-12-06
20:31:38

Att ha sex med en bil /L


Jag undrar verkligen hur har-sex-med-en-parkerad-toyota-mannen tänker (för att se klicka på bilden). Det här är äkta humor. Vad i helskotta fick honom att tända på bilen så pass mycket att han kände ett behov av att utföra sin mycket osmakliga akt mitt bland folk? Jag tycker ju att toyota borde ta detta som en stor komplimang, t.o.m kanske möjligen ge mannen betalt för bättre reklam kan man väl som biltilverkare inte få?

2008-12-06
20:24:04

Candy time! /S
Middagen var underbart god, det var länge sen vi gjorde klyftpotatis. Efter middagen så provade vi göra egna chips efter ett tips om nyttiga snacks som jag hittade på nätet. Tyvärr hade vi inte inne skivorna nog länge så hälften av dem var mjuka men de som faktiskt blev hårda blev riktigt goda så det kan jag tipsa om.

Egna chips
Det enda vi gjorde var att skala två potatisar som vi gjorde skivor av med hjälp av osthyveln. sedan lade vi dem på en plåt och hade på pyttelite rapsolja och en hel del grillkrydda, rörde runt skivorna lite så det blev ordentligt kryddat och sedan hade vi dem i ugnen i 200grader i cirka 20 minuter - men det räckte som sagt inte riktigt, de skulle nog varit inne i 5-10 minuter till. Men vi kommer definitivt att göra ett nytt försök någon annan gång :)
Det blir ju dock inte precis som chips då de blir lite tjockare och krispigare men det var fortfarande gott, och kanske kan det som sagt ses som ett lite nyttigare alternativ.

Utöver det så gjorde vi ju även egen chokladkola, och den biten som jag smakade måste jag säga var riktigt god (receptet finns som tidigare nämnt i vår receptkategori) så det blir nog några kolabitar till filmen sen. I brist på andra filmer så har T gått med på att titta på klassikern Broarna i Madison County. Jag hoppas den lever upp till mina förväntningar.... Jag väntar på att T ska komma så vi kan köra igång filmen men tills dess så tittar jag på det amerikanska musikprogrammet Don´t forget the lyrics som jag gillar, det går på tv4+ på lördagar och är ganska mysigt, det påminner en hel del om Singing Bee men med bättre musik och mer pengar i potten.

Ha en fortsatt trevlig lördagkväll!

2008-12-06
18:05:34

Vår förrätt /S
Kan ju lika gärna berätta vad vi åt till förrätt, vi gör i stort sett aldrig förrätt men det är så simpelt och gott att vi ibland gör det.


Avokado/räktoast
2 personer
2 brödskivor (att rosta)
1 liten burk räkor om man inte väljer att skala själv
ca 4 msk turkisk yoghurt
dill, torkad eller färsk
ca 1 msk majonnäs
1 avokado

Rosta de två brödskivorna. Skiva under tiden avokadon i skivor och gör i ordning "såsen". Blanda turkisk yoghurt, majonnäs, dill och eventuellt lite vatten för att göra den lite tunnare.

Lägg sedan avokadoskivorna på den rostade mackan, ovanpå lägger du såsen och slutligen räkorna så är det färdigt!

Enkelt men väldigt gott!
Tyvärr har jag ingen bild då den redan ligger i våra magar men ska försöka komma ihåg det till nästa gång även om jag tror ni ätit en sådn tidigare :)

2008-12-06
17:26:24

Lördag kväll /S
Nu har älsklingen äntligen övergett TVn. Han kom och frågade om vi skulle göra något tillsammans, så nu har vi varit och handlat och ska göra chokladkola + att han ska göra en liten förrätt till middagen ikväll.

Receptet till chokladkolan finns i bloggen under recept.

Wish us good luck!

2008-12-06
15:22:32

Skit också! /S
Ja... L är inte ensam om att ha en tråkig lördag! T sitter fortfarande och tittar på skidor, jag själv har försökt sysselsätta mig under dagen med att bland annat skriva i mina fotoalbum, titta på serier på datorn. MEN nu till det som gör mig så sur... det verkar inte som att mitt problem med ljudet på datorn är borta för nu har det helt plötsligt kommit tillbaka så vad jag än tittar på så hakar ljudet upp sig några sekunder med några sekunders mellanrum.... väldigt irriterande!!!!!
Så nu vet jag inte vad jag ska hitta på. När jag är uttråkad så brukar jag baka men eftersom jag försöker att inte äta sött fram till den 18 december, och jag vill ju inte baka något jag inte ska äta av!
Jag har även klarat av dagens träningspass. Det som jag eventuellt skulle kunna göra som faktiskt behövs är att städa men det är ju så jäkla trist att det är värre än att inte göra någonting för tillfället :op

Jag får väl klura en stund till på vad jag ska hitta på...

2008-12-06
12:53:49

... /L

Mitt liv suger.
Jag sitter här i min ensamhet (J jobbar) och väntar på att tvättmaskin ska bli klar så jag kan slänga in det sista i tumlaren. Vilken trist lördag.

/L2008-12-06
11:45:49

Lördag /S
God morgon/förmiddag!
Igår var det som sagt mys med god mat och film. Kvällen började bra med en glädjande nyhet ifrån Karlstad då Ts syster ringde mitt i maten och berättade att hon tog sitt körkort igår! Är glad för hennes skull men även imponerad då det inte ens är en månad sedan hon fyllde 18! 
När det var dags för filmval så hade vi turen att det faktiskt gick en bra film på TV som ingen av oss sett tidigare. Vi såg Mississippi brinner som visades i kanal 9, den var faktiskt riktigt bra - precis min typ av film. Den var tydligen inspelad 1988 men det är inget man tänker på då den ändå utspelar sig under 60-talet.
Den handlar om två FBI-agenter som under 60-talet leder undersökningarna kring tre försvunna medborgarrättsaktivister i det rasistiska Södern. Så mycket mer än så kan man egentligen inte säga, men jag gillade den även om man som vanligt sitter och är arg och förundrad över hur människor kan vara så kalla och onda.
Samtidigt tänker jag på hur mycket man pratar om Förintelsen men så lite om medborgarrättsrörelsen i USA eller apartheid i Sydafrika där man hade ett så segregerat samhälle långt efter andra världskriget slut. Jag förstår att Förintelsen skördade många offer men det handlar fortfarande om att ma ansåg sig vara bättre än en annan "ras" och därmed anser sig ha rätt att diskriminera dem, och där domstolar alltid dömer till de vitas fördel.

Jaja.... hur som helst så var det en bra film!

Idag blir det en riktigt tråkig dag.... jag har på något vis lyckats att förtränga det faktum att det varje vinter sänds en massa skidåkning i alla former på TV, gärna hela dagarna. Jag har också förträngt vilken sportnörd min älskling är ibland.... om ni inte redan förstått det så är det alltså skidor heeeeela dagen fram till kl 17, och efter det måste älsklingen tentaplugga. Så fram tills ikväll när vi kan mysa med mat och någon film så får jag roa mig på egen hand!

Vad ska alla andra människor göra en dimmig dag som denna?

2008-12-05
19:53:50

Tävling hos Junitjej /L


Hos Junitjej kan man nu vinna en laptopväska av märket Golla (Golla Laptop Picnic Red) från PikMee.se. Väskan är värd 549:-.

OBS! Deltar du i tävlingen blir du prenumerant av PikMee.se´s nyhetsbrev.


TÄVLINGEN PÅGÅR TILL TORSDAGEN DEN 18 DECEMBER KL. 19.00
LYCKA TILL!

2008-12-05
16:41:51

Bambi /L


Jag älskar kyssjohanna.se, de har så mycket fint! En nyhet är det här Disney Couture armbandet med söta Bambi på. Passar mig utmärkt. Priset är ynka 399 kronor... please snälla rara J? =]....eller ännu mer jag Disney Couture´s fina "Treasure Chest" 1.195 kronor!

2008-12-05
16:11:49

Fredag /S
Idag har ni sluppit mina inlägg här i bloggen då jag och M för en gångs skull faktiskt har kört en heldag med examensarbetet, vi hade inte så mycket att välja på då saker och ting tog mycket längre tid än vi räknat med. VI hann bara med hälften av det vi tänkt vilket innebär ännu en heldag på måndag. Jag känner mig lite stressad igen men M hade hela nästa helg obokad så om det krisar så får vi sitta nästa helg med det också...

Just nu är min hjärna så tom att jag har lite svårt att tänka.... men ikväll blir det en lugn kväll med hemmagjorda hamburgare och TV-mys - det blir alltså en vanlig helg för mig och älsklingen :)

Igår var vi på Tomtenatta i stan, det höll på mellan 19-23, jag och T var nog framme vid 20.15 och vi höll ut i cirka 45 minuter innan vi hoppade på bussen hem. Det var fullt med folk överallt, att åka i rulltrappan var livsfarligt då det korkade igen i överänden då folk inte kunde gå av nog snabbt på grund av allt folk som gick förbi. Trots kaoset så var det ändå kul att se vad det var för något och vi fick vår kvällsmat då de delade ut korv med bröd till folk :op

Nu ska jag se ett Greys anatomy i väntan på att älsklingen kommer hem!
Puss på er...!

2008-12-05
11:02:41

Suck. /L
Nu ligger jag här in the bed och väntar på att klockan ska gå. Jag - smarthövvet- kunde inte bestämma mig för vilken tid jag skulle åka till skolan jag ska göra min undersökning. Jag kom på, lite för sent, att de äter väl lunch nu så det är kanske inte så smart att anlända då. Jag ska göra en inventering av deras matematik läromedel, låter väl roligt? Är väl inte drömmen att göra en fredag eftermiddag, men vad gör man när kursen kräver det?

See you soon.


2008-12-05
10:52:14

Respekt /L
Jag har aldrig kännt sån respekt för mormor som den dagen hon 67 bast tatuerade sig.
2008-12-04
19:25:41

Tomtenatta here we come! /S


T nappade på idéen om att besöka stan för eventuellt lite shopping kvällstid, så nu ska T bara äta upp sin middag och sen åker vi mot stan :)

2008-12-04
16:39:38

Latmasken tog över /S
Det blev ingen promenix idag, latmasken i mig drog ut på tiden så nu är det mörkt ute och jag vill gärna hoppa in i duschen ganska så snart så mitt hår får självtorka mestadels tills dess att vi eventuellt åker ner på stan på tomtenatta.
Även om det inte blir någon längre promenad än till affären så har jag i alla fall genomfört mina styrkeövningar här hemma vilket jag prioriterar högre än promenaderna för tillfället.... det är väl så att man får ta ett steg i taget och jag började med godisförudet och när jag kände att det funkade så börjar jag nu med att verkligen köra tr "styrkepass" i veckan. När det väl funkar så får jag väl ta tag i promenaderna :)

Vad har ni andra gjort idag då?

2008-12-04
12:59:11

Torsdag /S
Hej på er!
Idag är det vitt ute, det var faktiskt ganska mysigt att se att granen uten för vårt sovrumsfönster var vit - såg så juligt ut. Jag blev dock på dåligt humör ganska så snart när jag såg att snön på asfalten bara var en sörja av slask - mindre kul med tanke på att jag senast igår bestämde mig för att se till att ta en promenad varje dag. Antar att det är någon högre makt som testar min självdisciplin kanske....

Arbetet med vår C-uppsats var inte så disciplinerat idag då samtalet flöt in på många andra saker än elever och matematik. Men jag tyckte inte att det gjorde så mycket då vi varit duktiga hittills och alltid hållt oss till ämnet. M ville träffa sin mamma som var i stan idag så vi gjorde inte så mycket mer än att sortera in sammanställda litteraturen under rubriker lite slarvigt. Men vi är båda överens om att vi ska bli klara med litteraturdelen imorgon vilket känns jätteskönt, och jag tror att vi kan bli det även om det kommer innebära en hel del jobb.

Så arbetet för idag är i stort sett avklarat, jag ska bara läsa lite mer litteratur men det får vänta till i eftermiddag. NU ska jag titta på ett avsnitt av Private Practice, sen ska jag köra mina styrkeövningar, ta min promenad och i samband med det handla. När jag kommer hem blir det en dusch, lite plugg och sen hoppas jag på att T vill följa med mig in till stan ikväll då det tydligen är något som kallas för Tomtenatten mellan 19-23 i stans stora shoppinggalleria där det varje timma kommer att vara nya eller bättre erbjudanden i alla butiker. Jag tyckte det lät jättemysigt när M berättade att hon skulle dit med sin sambo. Frågan är dock hur sugen T kommer vara på att gå i affärer ikväll med tanke på att han kommer vara i skolan fram till kl 19....

2008-12-03
22:24:13

Beslutsångest!! /S
Som säkert många andra gör som närmar sig sin examen så är jag inne och tittar runt på arbetsförmedlingen och kollar in lediga jobb som är aktuella för någon med min utblildning och jag måste ju säga att min beslutsångest över var jag ska bo efter min examen bara blir värre när man ser att det finns en hel del förskollärarjobb att söka i Linköping och samma sak för Norrköping + att det finns några lärarjobb, medan det i Karlstad finns ett eller kanske två som är aktuella för mig. Å andra sidan så kanske man kan få gå som springvikarie och få en del sånt som ändå gör att jag får in en fot på den ort där jag EGENTLIGEN vill bo och jobba?
Nu vet man ju inte alls hur det ser ut när det väl är dags att börja söka jobb men tänk om det kommer se likadant ut?
Men om det ser likadant ut måste jag väl vara dum som flyttar tillbaka till Karlstad? Kanske ska man ge det en chans ett halvår eller något här i Linköping, men problemet kvarstår ju dock att jag inte kommer ha någon inkomst som jag kan betala hyra och mat med och det är inte direkt så att jag är tillsammans med en höginkomstagare, han har ju samma inkomst som mig vilket är ynka 2500kr/ mån vilket precis täcker månadens utgifter för hans del....

Som sagt... enorm beslutsångest!

2008-12-03
21:11:26

hello.../S
Plugget idag har ju faktiskt gått finfint vilket känns bra då det har varit stressande att känna att vi missat så m,ånga dagar på grund av att M har varit sjuk. Det är nästan ännu mer stressande att jag verkar vara ensam om den känslan då M tyckte vi skulle ta "ledigt" imorgon för att läsa litteratur som vi skulle läst under eftermiddagen. Men jag stod på mig och sa att jag tyckte vi skulle ses och skriva imorgon och läsa under eftermiddagen även imorgon istället för att inte träffas allas då jag tror att jag hinner med min läsning på 2 timmar och det borde hon också göra om hon läst under eftermiddagen som hon skulle.
Efter att M åkt idag så gick jag ut en rask promenad, det var faktiskt ganska skönt, tänkte jag skulle försöka göra det varje dag då jag har en tendens till att sitta inne och uggla om jag inte har något ärende som gör att jag går ut.

Imorgon blir det alltså mer skrivande och utöver det ska jag träna lite styrkeövningar igen. Jag kan pinsamt nog erkänna att jag har träningsvärk efter mina FEM utfall, som sagt... lite pinsamt då jag bara orkade göra fem stycken och trots det så har jag lite träningsvärk idag. Men som sagt, imorgon blir det ännu ett pass...

Nu ska jag titta på Efterlyst, jag tittar aldrig på det annars då det bara ökar min rädsla när jag går själv ute när det är mörkt och det känns så onödigt. Varför gå och må dåligt genom att vara rädd när ingenting har hänt. Anledningen till att jag vill titta idag är att de kommer ta upp dubbelmordet i Linköping. Inte för att jag kan ge några tips då jag inte ens bodde här vid den tidpunkten men man vill ändå titta....

2008-12-03
14:16:02

Puh! /S

Nu har vi avslutat arbetet för dagen, eller åtminstone vårt gemensamma arbete som varit att skriva idag. Till i eftermiddag så har vi delat upp lite mer litteratur mellan oss att läsa på varsitt håll tills imorgon.
Sammanställningen av litteraturen tog tid men jag tror som sagt att det kommer vara guldvärt imorgon när vi ska börja skriva litteraturdelen på allvar. Vi fick ihop sammanlagt 19 sidor på litteraturdelen som vi alltså ska gå igenom imorgon och försöka dela in under rubriker och få i en flytande text + eventuellt skriva till lite mer som vi hittar under dagens läsning. Det känns som en lättnad att se att man börjar komma upp i lite sidantal... jag vet att det inte är det som är viktigt men nu KÄNNS det i alla fall som att vi kommit halvvägs igenom arbetet.

Idag fick vi en förhandstitt på H&Ms nya avdelning heminredning i form av en katalog. Jag bläddrade igenom den lite snabbt men jag tyckte inte att det var så roligt, var mest handukar och lite kuddar. jag hade nog hoppats mpå ljuslyktor och lite sådant också, men det kanske kommet....

Nu ska jag äta lite mellanmål då min mage kurrar, och sen ska jag gå en promenix då vädret verkar vara helt okej idag, under förmiddagen kunde man till och med skymta blå himmel på sina håll.

Jag hoppas ni har haft en lika produktiv dag som oss :)


2008-12-03
11:59:23

såååå trist... /S
Jag måste säga att jag börjar bli less på mitt examensarbete! Nu har jag och M suttit vid varsin dator i 2 timmar utan att säga ett knyst och bara renskrivit all litteratur som vi tänkt använda, och det sorgliga är att jag tagit mig igenom lite mer än hälften av mitt bara. M som inte skrivit något utan bara skrivit vilka sidor hon hittat det på har inte ens hunnit ta sig igenom en bok än.... Det är riktigt trist men å andra sidan hoppas jag på att det kommer gå snabbt och smidigt sedan när man ska sätta ihop litteraturdelen då vi bara kan flytta runt det vi skrivit under olika rubriker och ändra texten till vår egen och få en röd tråd genom texten o.s.v. Men vi får väl se, det kanske blir svårare än jag tror...

Snart måste det i alla fall få bli en paus med en kort promenad ute då jag snart ser dubbelt efter allt stirrande på skärmen, mina axlar behöver också få vila...

Igår mailade jag tjejen som jag gjorde praktiken med, det var inte direkt så att vår personkemi stämde men då jag visste att hon sökt samma specialisering som mig så mailade jag och fråga om hon kommit in och det hade hon. Så nu har jag i alla fall ett bekant ansikte i Norrköping som kanske kan guida mig runt på stan och campus :)

2008-12-02
21:42:10

Bekännelse /S
Idag har jag haft en deppdag utan någon som helst anledning, vet inte om det kanske är vädret.... vintern är verkligen inte min årstid! Att jag också har det här examensarbetet är en stressfaktor för mig ärven om jag egentligen ör övertygad om att vi kommer att hinna. Men det är ungefär som att plugga till en tentan, man känner sig aldrig 100% lugn förrän det är inlämnat och man inte kan göra något åt saken längre.
Hur som helst, för att komma till min bekännelse så kunde jag inte hålla mig ifrån chokladen idag utan föll faktiskt dit och köpte choklad.
Till skillnad från vad jag skulle gjort förut så har jag inte gett upp mitt godisförbud totalt och jag köpte bara 30 gram mörk choklad istället för en 200 grams Marabou så jag kan inte påstå att jag känner mig totalt knäckt över mitt lilla snedsteg, jag känner mig nästan stolt istället för att jag var duktig och bara köpte en minichoklad. Ja har ju tagit något snedsteg men å andra sidan om jag tänker på mitt godisförbud som jag har haft nu så har jag ätit ca 60 gram choklad under dessa 2,5 vecka istället för 1 kg som jag det kan komma upp i annars under en lika lång tidsperiod. Så jag anser att jag gjort stora framsteg ändå!

2008-12-02
17:02:37

Grandma /L
Jag talade aldrig om vad min mormor fick i födelsedagspresent i lördags. Hon fick nämligen en push till att förverkliga en liten dröm hon har tänkt på länge nämligen att tatuera sig. Så det blev ett presentkort. Imorgon kommer min 67-åriga mormor tatuera in tassar någonstans på kroppen. Vart återstår att se.

Vi fick veta vår julklapp av svärmor i dag. Snacka om att hon känner oss. Om några dagar kommer ett nytt Wii anlända på posten med tre spel (vi sålde det gamla, lite väl impulsivt). Haha. Nu har jag något att göra igen. Thank god.
Jag har liiite lust att köpa Guitar hero, det verkar så roligt. Kanske är tomten snäll i år...


2008-12-02
15:21:32

Norrköping, here I come! /S
Idag fick jag mitt antagningsbesked och från och med januari så kommer jag att vara student på campus i Norrköping. Måste erkänna att det är en nervös känsla då jag inte alls hittar i stan eller ens vet var campus ligger. Men man lär sig väl antar jag... det lär nog bli lite tuffare då jag då kommer att få pendla dit för alla lektioner vilket tar cirka en timma tror jag, det som är bra är dock att campusbussen dit är gratis för alla studenter så jag slipper ju betala något...

Det känns lite jobbigt är att det var upprop den 16 januari i någon lokal i Norrköping, och jag hittar som sagt inte alls, och den dagen kan det hända att jag kommer att sitta på opponering för mitt examensarbete, och jag vet inte om man får flytta det hur som helst eftersom det bara är under två dagar. Men vi får väl se vad man får för datum och skulle jag få den dagen så borde man väl kanske kunna ringa Norrköping så att man slipper åka dit men ändå får sin plats på kursen.

Nu när jag vet att jag är antagen så är det ju också dags att söka nya CSN-pengar så det är vad jag pysslat med den senaste stunden, så nu är allt färdigt för att skickas in men meda tanke på att det regnar en hel del ute så får det vänta till imorgon.

2008-12-02
14:08:32

tack för idag, slut för idag /S
Det blev ingen jättelång arbetsdag idag heller men ingen av oss hade någon energi till att ladda om och börja gå igenom litteraturen, så när vi hade gått igenom allt insamlat material och sammanställt det så gav vi oss för dagen. Imorgon tar vi i med nya tag och sätter igång med litteraturdelen.

I övrigt idag ska jag ta tag i lite träning och köra lite övningar och sen ska jag ta ett riktigt varmt och skönt bad. När det är gjort så hoppas jag att det inte dröjer så länge innan T kommer hem :)

2008-12-02
12:34:23

2,5 timma... /S
... av konstant skrivande.... min hjärna är mos!
Vi får väl se hur länge vi orkar sitta idag men axlarna värker och huvudet är som sagt redan mos. Vi ser dock ut att kunna hinna med det vi planerat utan att behöva sitta för länge så det är ju bra!

Hoppas ni har finare väder än oss som har det grått och regnigt även idag :/

2008-12-01
23:21:49

Dags att sussa sött /S
Nu ska lilla jag krypa ner i sängen, tänkte dock kolla på 2,5 män innan jag somnar. Jag har tyvärr kommit in i lite dåligt vanemönster nu när jag aldrig är i skolan och vi har valt att börja vid 10 varje dag så behöver jag liksom inte gå och lägga mig tidigt.

Idag har jag haft en liten kris i mitt godisförbud då en chokladlängtan kom över mig helt plötsligt från ingenstans, en enorm längtan efter Marabous apelsinkrokant, jag kunde verkligen känna smaken och de krispiga små bitarna i munnen. Min självdisciplin sattes ordentligt på prov när vi gick förbi affären under promenaden hem för att köpa mer clementiner (jag sa ju att de skulle ta slut :op), men trots min enorma chokladlängtan och det faktum att T inte kunde hålla sig utan köpte en påse godis, så lyckades jag lämna affären utan någon ljuvlig choklad.
Jag ska inte säga att jag var duktig och åt frukt istället för jag har faktiskt ätit en skål med lite glass, skivad banan och chokladsås. Jag har dock inte så dåligt samvete över det med tanke på att jag ändå lyckades hålla mig från att inhandla det jag ska hålla mig ifrån, jag har ju faktiskt köpt glass för dagar som dessa när godissuget blir för stort.

Mitt godisförbud har även påverkat T som fick lite ångest över sin godispåse och blev lite sur på sig själv som inte lyckades hålla sig, men han har faktiskt också klarat sig bra hittills och han har inte ens ingått i dealen om godisförbudet.

Men som sagt, nu ska jag krypa ner i sängen... kl 10 imorgon ringer M på dörren och det blir ännu en dags jobb med ex-arbetet....

Natti natt på er...

2008-12-01
17:52:59

en så bra idé lite för sent...! /S
Jag sitter här i min ensamhet och väntar på att T ska komma hem från skolan så jag kan fixa maten. Medan jag sitter här i min ensamhet så kom jag på en supermysig idé men jag är lite för sent ute känner jag. Tänk vad mysigt om jag hade förberett och gjort en adventskalender till T, en egen ungefär som kärlekscheckar. Den hade kunnat innehålla t.ex 5 min massage idag, att jag tar disken åt honom imorgojn bitti, att jag bakar något åt honom, o.s.v.

Men som sagt så är jag lite sent ute, vill inte göra något halvdant. Men men, jag får väl försöka hålla kvar den här idéen till nästa december! Tänk att mina kreativa idéer alltid ska komma försent :op

2008-12-01
14:53:00

Åsa utmanar /L

Junitjej utmanade hundägare att skriva 5 saker som kännetecknar sin vovve. Meet Åsa;


1. Åsa är en sömntuta. Hon är sist upp ur sängen och då måste jag be henne.
2. Man kan dra, slita, bära, ja praktiskt taget vad som helst med Åsa.
3. Tycker inte om andra katter är Gullan och Johnny.
4. Avskyr att vara själv.
5. Är väldigt beräknande och manipulativ. Hon vet precis hur hon ska få främmande människor att kela, föda eller göra saker för/med henne.

Alla hundägare (och Sandra =P) får gärna fortsätta utmaningen! Skriv gärna till oss också så vi får se. ♥

2008-12-01
12:43:38

Måndag /S
Klockan är bara halv ett men vi har redan avslutat dagens jobb med ex-arbetet då M hade tid hos tandläkaren idag. Vi fick dock en hel del gjort och är rätt mosiga i huvudet efter att ha gått igenom alla enkäter och fältanteckningar som det så fint heter. imorgon blir ännu en sådan dag då vi ska gå igenom alla intervjuer vilket är en del. Förhoppningen är att bli klara med det imorgon så vi kan börja skriva på litteraturdelen på onsdag.
Jag måste säga att jag är ganska nöjd med mitt julpynt men mysigast är ju köket som nästan skriker jul med allt rött, jag är dock lite sur på min julstjärna som inte fungerar eller i alla fall bara lyser när den själv känner för det, så det får bli en ny stjärna till nästa år och då ska det vara en fin pappstjärna.

I övrigt så händer det inget särskilt idag, får fundera på vad jag ska hitta på sen, men nu allra första ska jag i alla fall titta på favvoserien Brothers & sisters :D