Hakuna Matata

2007-03-29
23:03:18

Jag vill bli bruuuuuun! /S
När jag väl var färdig med tentan idag gick jag ut i solen i förhoppning om att få lite färg på mitt sjukligt bleka ansikte.... gick mindre bra :( Spenderade en timma med att ligga i solen och det syns inte alls! Inte ens mina fräknar syns bättre... de brukar alltid ploppa upp efter bara en liten stund i solen.

Imorgon hoppas jag på bra väder så jag kan fortsätta i min strävan mot ett lite färgrikare ansikte. Måste hinna med städning också och fixa middag åt mor och far på kvällen när mamma och pappa kommer....


Håll tummarna för en solig och varm fredag!

2007-03-29
13:28:41

Final day of writing! /S
Nu är jag uppe i mina 12 sidor på tentan... tyvärr känns det inte jätentaskrivandettebra då jag känner att jag inte får plats med allt, men det är sådana justeringar man får göra under dagen. Hur som helst så vet jag att jag kommer hinna bli färdig idag så jag kan lämna in tentan direkt imorgon bitti. Under denna vecka har vår lilla lägenhet förvandlats till ett litet råttbo med damm, och med mina böcker och papper över hela
------------------------------------------>
skrivbordet, tvätt som ska vikas och läggas bort o.s.v. Ska bli skönt när man kan rensa bort allt i eftermiddag och få lite ordning åtminstone.

Imorgon kväll kommer mamma och pappa, ska bli kul, alltid kul när man får besök för då kan man ju hitta på lite saker man inte kan annars när man saknar bil. Önskar att jag kunde åka med dem hem på söndagen men tyvärr måste jag gå på kursintroduktionen på måndagmorgon så istället får jag åka tåg på måndagen, men det var ju billigt i alla fall, bara 100kr. Och jag kan ju alltid skicka med mor och far väskan så slipper jag släpa på alla kläder.

Ska bli skönt att komma hem i alla fall, träffa vovven, se syrrans växande mage, och min andra systers iordinggjorda trädgård... har faktiskt inte varit ute i deras trädgård sedan de köpte huset då det var vinter och snö hela tiden, men nu kan det ju vara kul att se. Sen ska det självklart bli kul att träffa Pumba och få snacka lite skit!
Eftersom jag fyller år veckan därpå räknar jag även med att bli firad med tårta denna vecka... mums!!

Nu sitter jag och väntar på att Tobias ska komma hem så han kan läsa min tenta, ska läsa igenom den själv också, men jag blir så lätt "hemmablind" och brukar alltid missa en massa saker i alla fall.

2007-03-28
23:00:55

Gratis är gott! /S
Hej hej!

Idag snubblade jag över en sida som heter Gratis generationen http://gratisgen.se/?ref=67677 det handlar om att samla poäng genom deras sida och efter ett visst antal insamlade poäng eller värvningar så får man en gratispryl, är själv ny medlem men det verkar bara vara roliga gratisprylar som dvd-spelare, dvd-boxar presentkort på ikea os.v.

Kan ju vara värt ett besök kanske?

2007-03-28
18:00:19

Produktiv dag! /S
Idag är jag nöjd med mig själv, nu är 10 ut av de 12 sidorna skrivna på tentan! Så himla skönt...om det är bra eller inte har jag egentligen ingen aning om men jag försöker att vara nöjd då jag verkligen gjort mitt bästa. Imorgon ska jag skriva klart det sista samt korrekturläsa med hjälp av Tobias ögon. Så torsdageftermiddag eller fredagmorgon blir det inlämning! Efter det ska vi städa inför besöket av mor och far och jag ska förmodligen fräscha till mitt lite trassliga hår med frisörens hjälp.

Idag tog vi ännu en riktig långpromenad och både jag och Tobias insåg att vi är lite lätt förälskade i vår stadsdel Lambohov. Visst ligger det lite offside ifrån stan, men det går ju bussar var tionde minut och det tar bara 20 minuter med cykel (5km). Nu på våren är det underbart att man har så nära till naturen, när man går bort mot Slaka så känns det verkligen som att vara mitt ute på landsbygden när man går förbi gamla ekar, hus och kyrkan och ser den där långa landsvägen. Är så himla fint!

Nu ska jag snart ta en joggingtur, väntar bara på att all god mat i magen ska sjunka undan.
Efter det ska jag frossa i glass och vindruvor framför TV:n medan Tobias ska till en kompis och se på fotboll!

Idag inhandlades förresten det första påskgodiset! Det var så gott med de där färgglada sega äggen...


Häromdagen köpte vi GBs yoghurtglass.... någon som sett dem? Jag ÄLSKAR yoghurtglass och nu har de alltså ÄNTLIGEN börjat sälja det nere på min Konsumbutik :)))

Den var supergod, i alla fall den med skogsbär... så krämig... så god!

Nästa gång får man väl prova den med gräddkolesmak...

Mums är den i alla fall, kan verklinge rekommendera den... det tyckte Tobbeman med!


2007-03-28
12:09:57

Avresa /L
Idag åker jag till Polen!
Min buss går från Karlstad 15.45 och då bär det av till Skavsta för en flygtur!
Jag ska försöka skriva när jag är där nere, om jag får tag i en dator så håll utkik!

Idag fick jag även mitt betyg på mitt temaarbete (en delkurs) och jag fick VG!
Så nu vet jag att det kan jag använda mig av! =)

Ha det så bra!
Jag kommer hem på måndagnatt!

Puss och kram
Linda
image433


2007-03-27
20:53:59

Answer! /L
Svaret från gårdagensfrågor:

1. 100 åriga kriget höll på i 116 år (1337-1453).
2. Panama-hatten uppfanns i Equador.
3. Oktober-revolutionen firas i november.
4. Kung George IV hette Albert.
5. Kanarieöarna har fått sitt namn efter sälen. Canaria betyder på latin "sälarnas ö" (havshund).

Hade du rätt på någon?



Just nu håller maskinerna på i tvättstugan. Jag tvättar inför min resa imorgon och då måste allt vara rent!
Dagen började med skol som vanligt. Religion, väldigt intressant, om Antisemitism och Judendom inför imorgon.
Sedan hade jag möte på Städtjänst, det gick bra och jag får jobba där i 4 veckor. Antingen hela juli eller en bit in på augusti. Hon skulle även försöka ge mig lite extra tid i juni om hon kunde! Kändes bra =) Jag slipper städa själv också, hon sa att de gick två och två. Slipper jobba själv som Sandra =P
Sen åkte jag till mormor och låna en resväska eftersom jag inte har någon med bra storlek. Hennes är givetvis en image432sån där dyr märkessak så jag vågar knappt röra den!
Jag fick också en garderob (1 dörr) så den ställde jag in i klädkammaren! Bra med förvaring!
Jason jobbar till 23, så jag har en stund till för mig själv.
Känner mig inte så ressugen, lite nervöst att flyga =/ Men samtidigt ska det bli "kul".
Jag har skola tisdag-onsdag men sen är jag "ledig" fram till 9 mars typ, har inga lektioner. Så jag hoppas vi hinner ses någonting Sandra!
När åker du tillbaka till Linköping?

Nu ska jag plocka lite!

Puss och kram
Linda

2007-03-27
12:12:54

morgonpromenix! /S

God förmiddag gott folk!

Idag är en bra dag. Vi började dagen med att gå ut och gå en timma... hur skönt som helst då det är riktigt varmt ute, hela 20 grader varmt mot solväggen! Efter det blev det stor härlig frukost med rostat bröd, apelsin, flingor och hela köret.... bara en så otroligt skön start på dagen!

Idag ska jag försöka att komma vidare med tentan... har mailat min mentor för att förhoppningsvis få lite klarhet i själva rapportens utformning.... det är där jag kört fast, skrivandet i sig har jag egentligen inga större problem med.

Min kära Tobias är iväg till teknikaffärer idag för att kolla in datorer, han funderar nänmligen på att byta ut skärmen på sin laptop.... har inte riktigt fattat problemet men det är i alla fall något med grafiken som gör texten liten, så han får ont i ögonen... hoppas han kommer fram till något idag eftersom det är det enda han tänkt på de senaste dagarna.

Igår fick jag som sagt reda på att vi vunnit en telefon, så nu väntar vi bara på att få den! Vet dock inte om någon av oss vill ha den, men den är ju gratis!

grattis till tentan förresten, hoppas det gick så bra som det kändes!

Kram kram


2007-03-26
22:53:02

Polen snart! /L

image431Idag hade jag salstenta på EU och FN. Provet var inte alls upplagt som vi hade fått information om men jag tror det gick bra ändå, det kändes bra. Jag gjorde mitt bästa!

Nu har jag imprignerat min jacka, så jag slipper dra med mig regnjackan till Polen. Är inge vidare kul att behöva packa ner så mycket.
På onsdag drar jag! Jippijej!
Ska försöka skriva några rader i bloggen, det finns ju trots allt internetcaféer där också!

Nu är det skenet bedrar =)

Kram!

Linda


2007-03-26
22:48:17

Frågesport för blondiner /L
Frågesport för blondiner - Klarar du frågorna?

1. Hur länge varade 100-åriga kriget?
- 116 år
- 99 år
- 100 år
- 150 år
Blondinen använder sin rätt att hoppa över frågan.

2. I vilken land uppfanns Panama-hatten?
- Brasilien
- Chile
- Panama
- Equador
Blondinen tar publiken till hjälp.

3. I vilken månad firar ryssarna oktober-revolutionen?
- Januari
- September
- Oktober
- November
Blondinen ringer en vän, en annan blondin.

4. Vad hette George IV?
- Albert
- George
- Manuell
- Jonas
Blondinen söker efter rätt svar på internet.

5. Från vilket djur har Kanarieöarna fått sitt namn?
- Kanariefågeln
- Kängurun
- Råttan
- Sälen
Blondinen åker ur tävlingen.

Alltså, hur många rätt hade du?

Svaren kommer imorgon!

Kram Linda

2007-03-26
22:39:29

Jippie... ny telefon!!! /S
Hihihi... tänk att roliga saker händer helt oväntat ibland.

Satt i soffan förut när telefonen ringde. När jag svarar är det en kvinna som talar om att Telenor lottat fram mitt hemnummer och att jag nu erbjöds en gåva.... en helt ny mobiltelefon. Det enda var att jag var tvungen att betala 99 kronor i månaden i 12 månader MEN de tog också bort vår abonnemangsavgift på vår fasta telefon som kostar 99kr!

Hihi... så om en vecka får vi en ny mobiltelefon, LG dock, kanske inte den roligaste.... Men vi vann något :0D

2007-03-26
15:09:16

Blä för rapportskrivningar!! /S
Halva dagen har nu gått, vädret är fortfarande lika underbart och genom det öppna fönstret hör ja gvårfåglarna kvittra... har dock inte varit utanför dörren än idag!

Jag sitter här med min härliga hemtenta som jag just nu har noll koll på! Jag mailar mina kurskamrater en massa frågor hela tiden. Det jobiga är att jag inte fått några frågor tillbaka.... betyder det att alla andra fattar??

Har skrivit ihop 5 av max 12 sidor, så man borde väl kanske vara nöjd, men det är svårt att känna sig nöjd när man inte vet om allt man skrivit hittills är helt meningslös skit som måste skrivas om. Antar att man bara får göra sitt bästa och bita ihop om man får komplettera något i efter hand.

Idag har Tobias och hans kompisar ett Band of Brothers-marathon, de började klockan 12.30 och det lär väl dröja till sent ikväll innan han är hemma ikväll så jag får ju plugga i lugn och ro i alla fall.... men det betyder inte att det går bra för det.

Nu har jag i alla fall köpt min tågbiljett hem till karlstad så nästa måndag eftermiddag kommer jag hem! Biljetten var faktiskt råbillig... kostade bara 100 kronor!!! Det är 47 kronor billigare än vad en sista-minuten-biljett brukar kosta när jag köpt de andra gångerna. Har ingen aning om vad som hänt, känns ju som att de borde skyltat mer om de har gjort sådana kraftiga prissänkningar... vem vet... kanske köpt helt fel biljett och hamnar någon mil utanför Linköping bara :0P

Ikväll är det dags att tvätta igen... suck.... finns det något som är så trist, springa upp och ner i tvättstugan hela kvällen. Idag har jag lovat att tvätta allt själv också... Men med tanke på att vi hoppade över städningen den här veckan så kanske man inte ska klaga.
Vi körde ett varv med dammsugaren men annars struntar vi i att städa tills på fredag när mor och far kommer för att stanna över helgen....min lite pedantiska mor ska minsann inte få se ett dammkorn!

Nä nu ska jag väl försöka skriva lite till innan det blir en joggingtur eller promenad... måste ju unna mig själv att få vara ute en liten stund i alla fall!

2007-03-26
11:11:09

Fästingar, tenta, solväder och cykelsemester! /S

Morgonens tankar hittills!

Börjar med fästingar.... dessa otrologt äckliga och helt onödiga varelser...! Jag förstår syftet med många små insekter att de är mat o.s.v... men fästingar??! Vad är deras syfte? För att komma till saken så har jag precis läst på aftonbladet.se att 2007 kan komma att bli just fästingens år. Detta beror på vår otroligt milda vinter som gjort att fäsingarna klarat vintern, då de normalt ska DÖ. Det man kan hoppas på nu är en fruktansvärt torr sommar då fästingar tydligen inte kan dricka vatten utan tar upp all fukt via kroppen/huden. Så please.... be till de högra makterna om fästingarnas död!

Nummer 2 i tankegång behöver jag väl inte nämna så mycket om, handlar bara om att jag denna vecka har hemtenta. Ska skriva en fallstudierapport, något som känns skitjobbigt då jag aldrig skrivit en riktig sådan... vet inte vad jag ska skriva eller var det ska skrivas... men det löser sig förhoppningsvis under skrivandets och veckans gång.

Nummer 3 handlar egentligen om nummer 2. Det är så otroligt fint väder ute, men min tenta kräver min uppmärksammhet så jag får njuta av solen och de 14 graderna genom att stirra ut genom fönstret :0(

Min sista tankegång denna morgon är cykelsemester! jag och min kära Tobias gick igår förmiddags en långpromenad. Vi kom in på ämnet semester, varman vill åka, och både Gotland och ordet cykelsemester nämndes. Så nu mina damer och herrar funderar min älskling och jag på att cykelsemestra på Gotland i sommar med tält och allt! Seriöst... ja! Men jag har aldrig varit på Gotland, så jag vill verkligen dit, verkar ju så fint. Och jag vill jättegärna åka på cykelsemester någon gång i mitt liv. Har kollat lite priser och det verkar inte som att det behöver bli så dyrt... att bo i tält är ju gratis, får ju utnyttja allemansrätten. Att hyra cykel en vecka med försäkring kostar 500kr... inte heller så farligt. Sedan kostar det kanske en tusenlapp att ta sig till Gotland tur-retur. Men men, det ähr var som sagt en idé vi kom på igår.... får väl fundera på om vi verkligen vill och har råd att åka.

Nu är klockan 11 och det är väl kanske på tiden att man börjar med tentan...


2007-03-24
23:15:19

Marie Antoinette. /S
Har precis sett filmen Marie Antoinette.  Den var helt okej, ganska så händelselös även den
men jag tyckte det var kul/intressant att se den ändå
dels för att få en förståelse för det liv man levde
och dels för att hon ändå är en såpass känd person
som hon är. Man ska dock vet att den inte helt är tidsenlig med allt,
men det tycker inte jag hade någon inverkan på filmen i sig.

Om inte annat blev man än mer övertygad om att man någon gång vill besöka just Versaille... så fint!

Någon som har några bra filmtips.... dela gärna med dig!

2007-03-24
19:17:41

Litet länktips!
Hej!
Har tänkt klippa mig under veckan och letade frisyrer. Gick dock inte så bra.

Hittade dock denna sida!

http://www.stylesearch.se/snacka/

Sida där man kan ställa frågor till folk om lite allt möjligt, hår, makeup o.s.v.

Är det någon som har ett bra länktips där man kan kolla in frisyrer är jag jättetacksam!

2007-03-24
13:37:35

Sometimes... /S
... the hardest and the right thing are the same...

Det är vad The Fray sjunger.... och det stämmer ju så otroligt bra! Imorse/förmiddags tog jag en joggingtur innan frukost, och när jag kände mig halvt död kom just den låten med den versraden, och hur bra stämde det inte??! Jag menar jag springer ju inte för att jag tycker det är jättekul... jag springer för att det känns som ett nödvändigt måste... då är det alltså svårt och jobbigt men ändå det rätta att göra.

Samma versrad stämmer in nu när jag sitter här och försöker påbörja mitt hemtentaskrivande då det ska lämnas in kommande fredag. Jag menar det är faktiskt lördag, och superfint väder ute.... vill ja då sitta inne och skriva på en omöjlig tenta.. svar NEJ... men jag måste och det är det enda rätta! Åh... måste ju bara älska The Fray!

Igår hade vi dock en pluggfri dag. vi handlade och vi pysslade med våra datorer. På kvällen såg vi filmen The Queen, den handlar typ om kungahusets, framför allt drottningens agerande, av Dianas död.

Tobias tyckte filmen var helt okej, men jag tyckte nog att den var lite för händelselös för min smak. Men visst... har man inget bättre för sig kan man ju alltid se den. Det stora som den uppmärksammade mig på var hur dåligt jag var insatt i det engelska kungahuset... ingen koll för fem öre insåg jag. Som tur var så var Tobias också lite borta så jag var inte ensam :0p

Ikväll ska vi nog se Flags of Our Fathers. Den tror jag jag bli bra. För en gångs skull är jag intresserad av att se en krigsfilm, men jag tror i och för sig inte att fokus ligger på själva kriget, utan snarare ögonblick från både innan, under och efter kriget. Jag har i alla fall höga förväntningar på den filmen.





 






Den här kommande veckan blir nog rätt trist med en massa tentaskrivande. Jag ska dock satsa på att bli klar på onsdag eller torsdag så jag kan börja läsa lite litteratur inför nästkommande kurs så jag slipper plugga så mycket under påskveckan när jag är hemma.

Nej nu är det väl bäst att se till att få lite gjort och inte bara prata om att man ska skriva!

Wish me luck!

2007-03-23
17:31:55

Ingen ny soffa :( /S
Hej Hej!
Idag fick jag ett mail från lärarförbundet i Linköping, de SKÄNKTE bort en soffa till den som först hörde av sig. Det enda kravet var att man själv ordnade med transport av den under kommande måndag eller tisdag. Överlycklig för att kunna få en ny soffa ringde jag pappa som ska komma nästa helg, och frågade om han kunde stanna till måndagen. Det kunde han!
Så jag ringde och ringde men de hade redan hunnit stänga.  Ingen fara tänkte jag då de skickade mailet 2 minuter innan de stängde. Då ringer jag på måndagmorgon.
Sen kom jag på att det är ju DENNA måndag soffan ska hämtas.... snyft.... jag som trodde jag skulle få en ny fin soffa istället för min 30år gamla knöliga soffa.


Men men, är väl bara och acceptera...Life isn't fair!

Idag har jag och Tobias varit och handlat ute i Tornby... alltid lika jobbigt,men nu har vi en frys full av kött och ett skafferi fyllt med pasta :0P Vi köpte även en trådlös router nu när Tobbe fått sin dator.

Ikväll ska vi se på film, har skaffat lite nytt, så nu kan vi välja och vraka :)

Nästa helg kommer som sagt pappa och kanske mamma. Ska bli kul med lite besök! Och då har jag inget plugg att göra heller, eftersom tentan ska lämnas in på fredagen.

Ha en skön fredagkväll! 


2007-03-23
13:03:56

www.fossil.com - massa önskemål /L
image429

2007-03-22
20:05:48

ensam ikväll. /S
Yes, Tobbe är ute med sitt lilla killgäng så det betyder en kväll för mig själv. Det är faktiskt rätt skönt att få vara helt själv ibland.

Sedan mitt inlägg igår om plugg så har jag faktiskt varit ganska duktig och faktiskt läst ut en hel bok som vi ska ha på NÄSTA kurs. Det var den boken jag lånat som annars skulle kosta mig mer än 400spänn. Hoppas bara den inte kommer användas jättemycket!

I helgen pratade mina föräldrar på att komma men så blev det inte. Pappa pratade istället om att sova hos oss nästa helg då han skulle på något jobb i Kalmar under helgen. Egentligen var det nog lika bra, har ju en hemtenta som ska in på fredag i kommande vecka. Så nu kan jag ju ägna helgen åt den istället.

Nu är det Hello Africa på 5:an!


2007-03-21
22:10:25

Vem vill du ha som vikcoach? /L
image428Nu ska Paris Hilton och Nicole Richie få fortsätta förlöjliga andra människor i tv. Denna gång genom att agera viktcoacher.
Jag vet inte vad ni tycker men personligen är jag hellre fet än att någonsin ta viktråd ifrån dessa två. Snacka om psykisk misshandel!
Själv skulle jag välja Oprah, hon vet i alla fall var det innebär att vara överviktig och hur man ska få bukt på det!

Usch och fy!

2007-03-21
16:38:51

Så jäkla trött /L
image427Idag/ nu för tiden känner jag mig sååå utmattad. Ändå tycker jag att jag är mycket piggare än resten av min klass. Mina kära klasskamrater mår riktigt dåligt över våra studier just nu.
På måndag har jag en salstenta över EU och FN, men idag fick jag ytterligare en bok som ska vara med. Så nu har jag två böcker som jag ska plugga in till på måndag! AGH!
Inte undra på att man inte sover skönt...

Nästa onsdag drar jag till Polen, ska bli skönt att slippa vanlig skola men ändå sååå jäkla stressigt.
På måndagen den 2/4 kommer vi hem runt 2 på natten men vi har lektioner från 12--17 på tisdagen! Hinner inte ens landa förrän vi ska in till skolan igen. Jag har ju ändå rätt nära ifrån järnvägsstation men en del i min klass bor i Forshaga och Gräsmark. Inge roligt...

Det är knappt så jag orkar skriva just nu.

På tisdag ska jag på jobbintervju för sommaren... inte vilket ställe som helst utan städtjänst!!! Ditt favoritplace Sandy! =)) Jag kände att det var antingen det (hjälp av Brandt att få kontakt) eller sommarkurs, och jag är så skoltrött så jag tvättar med glädje toaletter! .... ush...

Ishockey ikväll, mamma kommer och Jay jobbar....

Kram
Linda

Ps. Gåtans svar: Stig ur bilen, gå ner från karusellen och lämna plats till någon yngre.
Barnkarusellen på Gröna Lund är först och främst till för barnen. Ds.
Den är så töntig.

2007-03-21
10:29:37

Pluggignorans! /S
Japp... jag vill inte riktigt ta tag i det plugg jag har, och har därför låtsats om att jag inte har något! Jag har åtminstone varit duktig och lånat en bok inför nästa kurs, så nu slipper jag lägga ut över 400kr på en tunn liten bok jag förmodligen aldrig mer kommer att använda.

Här hemma har det varit lugnt, har inte gjort något alls, mest vilat upp mig efter VFU:n. Tobias har pluggat medan jag pysslat med mitt fotoalbum... det är verkligen inte kul att sätta in en massa kort. Det är okej om det handlar om kanske 50 kort men nu handlar det snarare om 250! KÄnns dock som att jag äntligen kan börja se ett slut på det hela. Kan tipsa om att Claes Olsson har billiga fotofix (500st för 20kr).

Kan också meddela att TObias fick VG på sin första tenta, han var supernöjd då han var osäker på om han ens skulle klara godkänt. Under en längre tid har han gått och väntat på paket från posten, och idag kom det äntligen... han har äntligen fått sin dator som han längtat efter och ringt och tjatat på de stackars försäljarna om en massa saker. Men det lönade ju sig, han fick ner prist ¨någon tusenlapp, och gratis drulleförsäkring i 2 år, och ett gratis Norton antivirusprogram. Men lite pinsam har han varit....

I helgen kanske vi får besök av mamma och pappa. Skulle vara kul med lite besök, men det är ingenting bestämt ännu.

Har egentligen inget att skriva om men kände att det var ett tag sedan sist... även sen jag hörde något från L :oP

Nu ska jag jobba lite mer på fotoalbumet innan jag ska ta tag i mitt plugg som legat nere helt under denna veckan.

Hej så länge!

Ps. Linda, jag kommer inte på något svar på gåtan, kan du inte lägga ut svaret nu??! Ds.

2007-03-18
12:35:05

Svara på gåtan /L
Du sitter bakom ratten i en bil och håller en konstant hastighet.image426
På din vänstra sida har du en avgrund.
På din högra sida har du en brandbil och den håller samma hastighet som du.
Framför dig springer en gris, som är större än din bil.
En helikopter förföljer dig i markhöjd bakom bilen.
Både helikoptern och grisen håller samma hastighet som du.
Hur ska du göra för att kunna stanna?

OCH nej moder, du får inte svara! För du vet svaret.



2007-03-18
12:09:55

Dags att påskpynta? /L
image425

Inköpsställen: Indiska & Booa Design


2007-03-17
19:06:24

Åh, Kyss Johanna /L
image424

2007-03-17
12:27:05

Extreme homemakeover! /L
Denna vecka har jag faktiskt renoverat min hall! Jag är väldigt nöjd med resultatet, men å andra sidan kunde det bara bli bättre än innan! Färgerna blev mandel och choklad.

Före:
         
 

Efter:
 

Det är inte de bästa bilderna men shit the same.



2007-03-17
11:08:51

Hatar att vara pank! /S
Jepp... Nu börjar det bli väldigt irriterande att vara utan pengar! Just nu har jag 200 kr kvar den här månaden, och det är ca 10 dagar kvar tills bidraget kommer. KUL!!! Vad kan man hitta på med 200 kr på fickan... ingenting! Hade tänkt sitta barnvakt i helgen och få in lite pengar men det visade sig att de var jättesjuka så det gick inte.

Det som irriterar mig riktigt mycket är att det kommer vara likadant nästa månad då det är dags att köpa kurslitteratur igen. Utöver det måste jag verkligen köpa ett par nya byxor och jag skulle verkligen vilja köpa ett par nya vårskor... men det lär ju inte gå ihop. Åh vad jag längtar till den dagen man faktiskt har ett jobb...

Är lite irriterad över att jag ska jobba period 2 i sommar också.... visst visst, man borde vara glad bara över att få ett jobb, men jag vill verkligen vara ledig nu ett tag, och nu måste jag jobba mitt i sommaren när det kommer vara som varmast.... ska ju tydligen bli en jättevarm sommar.... kul och stå och gräva i rabatter då. Är ju bara och hoppas på att man får jobba med lite roligt eller bekant folk.

Snart är det påsk och födelsedag. Känns dock inte jättekul med födelsedag... vill ju önska mig roliga saker, inte nödvändiga saker... men men

Har min kära vän Linda några önskningar då... kan ju vara bra att börja spana menar jag...

Jag tror jag kommit in i en negativ period, är lite smått irriterad på allt känns det som! Jag hatar att laga mat då jag är trött på all mat och aldrig kommer på något kul att äta. Jag har precis avslutat min VFU och kan inte direkt påstå att jag ser fram emot min kommande som är veckorna 17-19... Känns inte som att jag har energin för att gå ut på ny VFU så tätt inpå den andra, speciellt inte då allt verkligen är helt nytt denna gången med en ny klass, ny årskurs, ny mentor, ny skola o.s.v.
Sedan är jag less på skolan i allmänhet, men det är man ju alltid men jämna mellanrum.

I helgen blir det nog inget annat än att sitta hemma. Ska städa lägenheten idag, sen ska jag ge mig ut på en promenix eller joggingtur... måste i alla fall ut, kommer bli galen av att sitta här hela helgen annars.

PS. Det positiva som jag sett är alla dessa underbara tussilagos som kommit upp över allt...=VÅR på riktigt! DS.

PS2. Negativt idag, I know... men bara lite skit som behövde komma ur systemet! DS.

2007-03-16
14:10:39

Melodifestival och sommarjobb. /S
Idag hade min VFU-skola sin egna Melodifestival. Det var 15 bidrag med i tävling, en del dansade och sjöng andra mimade eller bara dansade. Det var superkul att se, speciellt de små 6 åringarna som sjöng Zlatan-låten och Lordis Hard Rock Halleluja. Superduktiga!

Nu är i alla fall praktiken slut, och jag har fått mitt omdöme. Det gick faktiskt bra, men hon tyckte att jag skulle detaljplanera bättre i fortsättningen samt tänka på att ge barnen direktiv och inte fråga om de vill.... exempelvis säga: Ta fram era pennor! Istället för : Kan ni ta fram era pennor?
Och det kan jag absolut hålla med om, ska ju aldrig ställa en fråga där man kan få ett oönskar svar.

Idag ringde de även från KBAB och frågade om jag ville jobba i sommar så nu ska jag jobba period 2 i sommar hos dem. Vet inte riktigt vilka veckor det är men skulle tro att det är mitten på juli oc h 4 veckor framåt.


Nu ska vi gå en liten promenix i solen!

2007-03-15
20:06:00

Svenskens favoritställning /L
En fransman, en engelsman och en svensk diskuterar favoritställning.
Fransmannen säger att han vill vara
över för då får han se hennes vackra ansikte.
Under säger engelsmannen då ser jag hennes vackra bröst.
Bakifrån säger svensken.
Vafan ser du då, frågar dom andra?
Det varierar svarar han... Sist såg jag på Färjestad-Djurgården


2007-03-15
18:33:38

Kort men lång dag. /S
Idag var min mentor på universitetet och jag hade eget ansvar för klassen. Det gick bra men man blev mycket tröttare än vanligt då man måste minnas alla detaljer själv, det fanns ingen annan att förlita sig på. Lektionerna var inte direkt krävande, då jag jobbade efter deras normala schema, och en av de kortare lektionerna hade jag hejdå-fika och lekte hänggubbe. Det var under barnens sista rast  när halva klassen slutar och man bara har lektion med andra halvan som det blev jobbigt. Under denna rasten var det ingen rastvakt så det innebär att jag fick följa med barnen själv ut. Allt gick bra tills de sista tio minutrarna när jag hör en av pojkarna grina och springades vråla "JAG SKA DÖDA ER!!!!!". Framför honom springer tre av klassens andra pojkar och skrattar. Detta förbättrar ju inte direkt situationen, det bidrar bara till att han ilsknar till ännu mer och skriker ännu högre!
Så där springer jag och försöker få fatt på "mördarpojken" som i sin tur försöker få fatt på de tre retsamma pojkarna. Utspridda över skolgården är femmorna som sneglar lite diskret på oss.

Jag fick i alla fall fatt på pojken men trots att han har mycket små¨knytnävar gjorde det riktigt ont när han slog mig, och han visste precis hur han skulle vrida runt fingrarna på mig för att det skulle göra som ondast. Han slet sig ett par gånger och jagade vidare. Som tur var sprang de till slut in i korridoren och deras fritidspedagog hörde pojken skrika medan jag försökte hålla fast honom. Hon känner dem sedan förskoleklassen, och är även med i klassens arbete så hon känner pojken väl. Hon tog över diskussionen med killarna så jag kunde ringa in resten av gruppen... resten av gruppen bestod av tre flickor.
Tills slut var bråket utrett och även pojkarna kom. Den lektionen började otroligt bra, men den sista halvtimman började de tröttna och det var nästintill omöjligt att få dem att göra något, detta trots attde själva fick välja vilket ämne de skulle jobba med!

När de äntligen slutat passade jag på att rota igenom skåpen och pärmarna i klassrummet och kopiera material. Jag har ju fått tillåtelse att göra det men det har aldrig blivit av då vi alltid har fullt upp med annat, men nu var det ju nästa sista dagen på min praktik i denna skola så då gällde det ju att passa på.

Jag var helt slut i alla fall när jag åkte hem och har sedan jag kom hem bara legat på sängen. Min tur att laga mat idag också... så då får det bli en pizza :P Orkade verkligen inte fixa käk och ta en massa disk.

Nu ska vi hämta den!

2007-03-15
11:24:23

BB-Bebis /L
image412






Ja, nu har väl helvetet frusit till is.
Big Brother-Jessica ska ha barn.

I rest my case!

/Linda

2007-03-14
16:57:41

Dagarna rullar... /S
jag inga inlägg denna veckan gjorda av mig. Den enkla anledningen till detta är att jag just nu åker till praktiken, är där hela dagen, kommer hem grinig och trött och sitter framför TV:n tills det är dags att gå och lägga sig. Så därför har jag inte haft något att rapportera.

Igår var vi dock duktiga och gick en liten promenad i solen. Vi gick till Ryd för att äntligen hämta ut min sista lägenhetsnyckel. Jag har inte orkat tidigare då jag inte har något behov av den. Men igår ringde de mig på mobilen och undrade när jag tänkt komma så då blev det lite pinsamt att dra ut på det längre.

Även om vi var duktiga som gick dit var vi mindre duktiga då vi med två semlor, fyra st 100grams chokladkakor tog bussen hem.  Men det var skönt. Jag var nämligen dum nog att gå i min tjocka parkasjacka... inte det smartaste när det var soligt och ca 15 grader varmt.

Idag hade jag en värderingsövning med barnen. Det gick jättebra, men en del av barnen hade nog inte riktigt koll på vad de skulle göra. Men lättroade som de är tyckte de det var kul att slippe sitta vid bänken och istället få stället gå till olika hörn. Jag hade även problemlösning med barn. i början av lektion började en problemelev att störa så läraren tog ut honom. Han blev så jäkla förbannad och slog och spottade på henne, sparkade sönder ett ventilationsgaller. Själv försökte jag fortsätta min genomgång med 8 chockade elever som hörde skriken och slagen från grupprummet. Det gick faktiskt riktigt bra... Jag önskar bara innerligt att jag aldrig någonsin kommer behöva ta hand om en sådan elev i min egna framtida klass.

Imorgon ska jag ha eget ansvar för klassen då min mentor ska till universitetet på föreläsningar anordnade av mina lärare. Det blir dock inte så jobbigt tror jag då barnen har idrott, och den längsta lektionen har jag bara halva klassen och en annan hellektion ska jag ha fika och lekar med barnen för att det är min sista praktik i klassen. Sista dagen är ju inte förrän fredag men då har f-klassen upp till år 6 en egen melodifestival hela dagen. Ska bli jättekul att se!

Nu har jag bestämt att nästa gång jag kommer hem blir till påsk. Jag tror jag ska skippa en föreläsning på torsdagen den veckan så jag kan åka hem redan på måndagen. Men det beror på vad vi har för annat plugg under den perioden.

Ikväll ska Tobias bort till några kompisar. Jag är inte jätteledsen då det är DUBBELAVSNITT och SÄSONGSPREMIÄR av min favvoserie Grey's anatomy :DDD Ska njuta av det och förbereda mig mentalt för morogndagen.

Nu är det dags för käk!

Hej så länge....

2007-03-13
18:57:11

Jag bara......./L
image411
undrar vad Sandra gör... inge inlägg sedan Tobias kom hem =/

2007-03-13
13:53:52

Shoes /L
image410

Tänk om jag kunde gå i högklackat!


2007-03-13
10:33:56

Vilket liv /L
Godermorgon!
Idag har jag en inläsningsdag, måste med andra ord plugga inför torsdagens muntliga prov.
Känner att jag verkligen ligger efter =/ Börjar bli en aning skoltrött, ska bli "skönt" att åka till Polen.
Komma bort ifrån vanliga skoldagen.

I Söndags följde jag med mamma till mormor, och som vanligt fick vi massor av saker vilket resulterade i att vi var tvugna att dra två vagnar med saker och en full ryggsäck. Riktiga packåsnor som kom vandrandes...
Igår var jag till polisen och beställde ett nytt pass, 400 kronor *poff*....
Nu har de fotograferingen där och man får se hur passet kommer se ut på en gång... jag kan tala om att det är det fulaste kort jag någonsin tagit. Nu ska nämligen korten var rakt framifrån och man får inte le. Jag såg ut som en brottsling som ska in i fängelset. Fattades bara skylten framför mig. Nej, till och med mamma tyckte de såg hemskt ut. Hon tröstade mig med att hennes gamla pass också ser för jävliga ut men vad hjälper det? Det är hennes GAMLA pass, detta pass kommer jag behöva dras med i 10 år. Hur kul är det? Usch....

Igår ringde mamma och sa att hon hade blivit bjuden på Färjestadsmatchen i sista minuten och jag skulle sedan behöva köra P-O:s bil tillbaka eftersom de skulle ta en öl. Det var okej att köra hans bil när han hade en gammal men nu har han nämligen köpt en ny Jeep, vilket kändes skrämmande. Det var skönt att bara gasa och bromsa (automat) och jag kände mig som "Queen of the road" men jag hade några problem, typ stänga av ljuset tog mig 20 minuter att förstå. Det värsta var när jag skulle parkera bilen i hans garage. Bilen är så stor och passar i hans garage på millimetern men jag klarade det! =D
Jag var också hundvakt åt Åsa medan mamma var borta, och det gick riktigt bra. Var lite rädd att hon skulle gnälla men det gjorde hon inte. Hon låg och gotta sig i min famn i soffan. Jag köpte lite go blötmat till henne som lyx.

Puss och kram
/Linda



Känns så typiskt Japan att skapa fyrkantiga meloner.
Till vilket syfte kan detta vara bra?
Vart är den här världen på väg....




2007-03-13
10:16:13

Kommer du kunna äta en Calzone efter det här? /L
Dagens ord: Calzone



Förklaring: Trick en man utför med sin penis. Allt skinn från pungen tänjs upp över resterande del av penis ända upp mot naveln, så att hela penispaketet blir inbakat och dolt av pungskinn

Exempel: Efter yogapasset bestämde sig Tommy och Tomas för att utföra lite penistricks. Tomas vann direkt efter att gjort en helt fantastisk Calzone.



2007-03-12
14:03:51

I love armband /L
image407



Dessa fina armband finns att få tag på;

http://www.alltsomglittrar.se/catalog/



2007-03-12
13:21:02

Vår = Nya skor! /L
Jag vill ha nya skor.... ett par riktigt härliga dojor!

   

2007-03-11
23:39:49

FILM TAJM /L
image383image384












Medan jag väntar på pappa att han ska komma tänkte jag fördriva tiden genom att skriva kort om de senaste filmerna jag sett.

Första filmen jag såg var "Jakten på lycka" / Pursuit of happYnes. Baserad på den sanna historian om Chris Gardner som fattig och hemlös kämpade för att bli aktiemäklare. Will Smith spelar fadern och hans son Jaden spelar också sonen. Jag tyckte filmen var bra, men det gav mycket att ha sett dokumentären om orginalet Chris. En gripande film, men som är svår att förstå för oss svenskar då det är den "amerikanska drömmen" den handlar om. Den känns nästan orealistisk eftersom jag förmodar att en sådan här handling aldrig skulle kunna äga rum i Sverige. Men vad vet jag?

Sedan har vi komedin "You, me and Dupree". Den handlar om det nygifta paret som av en händelse råkar få en gäst i sitt hus. Owen Wilson spelar den något överpositiva Dupree som har lite otur eller snarare en annorlunda attityd till livet som gör att han är bostadslös och utan pengar. Det är en rätt rolig film, men som man bara ser en gång. Inte den bästa som varken Hudson, Wilson eller Dillon gjort men har man inget bättre för sig, so why not?

Natti natti!

/Linda 


2007-03-11
21:33:28

Att döda en pitbull /L

Idag står det i tidningen om hur polisen sköt en pitbull som attackerat sin ägare.
94% ansåg att polisen skulle få skjuta aggresiva hundar på plats.
Detta tycker jag är så hemskt, för det första har de ingen aning om varför hunden gick till attack. De sköt den 15 gånger, vad är det för poliser vi har? De kunde väl i alla fall ha klarat det fortare än så?
Jag ansåg också först att man bör förbjuda kamphundar, men efter att jag börjat så "Mannen som talar med hundar" på tv4plus så har jag ändrat uppfattning. Det är helt och hållet ägarens fel när hunden blir aggresiv.

image382Jag tycker att vi istället för att förbjuda hundarna kräver att ägaren tillsammans med hunden ska gå en dressyr kurs. Att man ska ha "körkort" för vissa hundsorter... kanske även alla hundar..?
Men det är så hemskt att man dömmer ut en hel hundras på grund av att det finns människor som uppenbarligen inte kan hantera dem.
Jag är också rädd när jag stöter på kamphundar, men jag är lika rädd när jag ser en "vanlig" hund som inte kan/lärt sig gå i koppel. Det värsta är dessa unga omogna killar som köper sig en maffig hund som vapen, dessa är jag absolut livrädd för att möta.
Nej, man ska sluta dömma allt efter enskilda fall. Det känns som att samhället idag är väldigt snabbt på att dömma alla efter vad några få gör. Det är tröttsamt om inte farligt.




Nu till något lite roligare! Morsan har upptäck en auktionssajt -
http://www.budera.se/. Ungefär som Tradera men verkade iaf lite billigare.
Där hittade jag den här väskan, personligen skulle jag aldrig kunna använda den,
men samtidigt är den så unik. Jag vet inte.... vad tycker nI?


Puss och kram
Linda

Ps. Papi kommer runt 23! Så nu måste jag sitta vaken och vänta =) Går inte till skolan imorgon, har så jäkla mycket läsning kvar och de är inga "viktiga" lektioner! Ds. 


2007-03-11
18:46:55

My darling's coming home. /S
Söndag eftermiddag och man laddar inför kommande vecka. Min sista VFU-vecka och sista VFU:n i denna klassen. Det känns faktiskt lite sorgligt, jag känner att jag verkligen har lärt känna alla barn nu och jag känner mig hemma på skolan och i klassarbetet. Men men...

Helgen har jag spenderat i min ensamhet... det har varit ganska skönt att få vara själv men samtidigt lite konstigt. Är ju inte längre van att vara själv så mycket. Det jobbigaste är att hitta på något att äta, är ju så tråkigt att laga mat till sig själv, men jag gjorde i alla fall en insats och lagade iordning korvwok igår och våfflor idag.

Igår såg jag The Guardian... den var helt okej men ingen film man lägger på minnet direkt. Om man säger så här så var handlingen inte direkt ny, det finns en del filmer som är ungefär de samma. Men som sagt den var ändå helt okej!

Var även barnvakt i förmiddags. Det var superskönt ute, hela 10 grader varmt. Dock ingen sol men det gjorde inget. Barnen skulle ha kalas efter att jag varit där så de var glada båda två. Den minsta tjejen Sara kan vara riktigt envis och lite jobbig ibland, men hon är ändå supersöt. Idag tyckte hon att jag skulle vara där ännu längre, det gjorde inget om de kom hem lite sent! Så söt... komma sen till sitt eget kalas!

Nu ska jag snart se One tree Hill, innan jag tar en joggingtur. Har ju kanske ätit lite godis i helgen + att jag lovade Tobias att vi skulle käka pizza när han kommer hem ikväll...

2007-03-10
13:30:57

Irriterande! /S

Idag vaknade jag redan vid klockan 9 men det beror ju på att jag vant mig vid att gå upp tidigt nu. Låg dock kvar i sängen en stund. Sedan var jag duktig och tog reda på tvätten som låg kvar i ikea-kassarna sedan tvättningen i måndags. Jag diskda undan, bakade chokladbollar som barnen ska få som avslutning på min VFU-period. Började damma och skulle precis dammsuga. Mindes att Tobias sagt att påsen måste bytas, och mycket riktigt, den var full. När jag v'äl slängt påsen och ska sätta i en ny så hittar jag inte de fem påsar som jag vet att jag ska ha. Inser efter en stunds letande att de måste legat tillsammans med mina stulna temuggar. Lite härligt städofräsch springer jag ner till affären, men där har de bara påsar för skitmärket Hugin!! Så enda sättet är att sätta sig på en buss ut till Tornby, en resa som tur och retur tar drygt 1,5 timma!!

SÅ gärna ville jag dock inte få det städat. Så det får vänta tills TObias kommer hem.

Ikväll är jag bjuden hem till mina forna kombos nya lägenhet. Vet dock inte om jag ska åka. har ingen lust att åka själv genom det gettoområdet och genom ett öde universitetsområde mitt i natten. Har ju hört en del om skumma typer som står under trasiga gatlyktor längs skogspartierna. Buss finns ju i och för sig men då måsta jag ta mig in till stan och byta där vilket känns fruktansvärt onödigt då det in till stan är 5 km och till Ryd är det bra ca 3 km!

Får väl se, kanske kan övertala dem att komma hit. Annars så är det faktiskt ganska skönt att vara helt själv, men man känner sig ju liten som en enstöring eftersom den enda jag umgåtts med den sista tiden är Tobias. Men det har bara blivit så, massa plugg och när helgen kommit så har jag inte haft någon lust att ringa någon. Ska dock se till att träffa Joss och de igen snart.

Imorgon ska jag vara barnvakt. Ska bli så skönt då jag verkligen behöver pengarna. jag funderar faktiskt på att sälja lite fonder. Nu när våren kommer vill man ju hitta på saker, och jag skulle behöva ett par nya vårskor. Tyvärr så räcker inte pengarna till sådant. Snart kommer väl deklarationspappren också. Jag tror jag kommer få tillbaks några tusen på skatten i sommar men vet inte hur mycket så det ska bli kul att se. Är skönt att veta att man får pengar i början på sommaren till sommarhyran och slipper vänta på pengarna från jobbandet denna sommar.

har varit i kontakt med min nya mentor på nästa VFU också, och det tema vi funderar kring är en skoltidning. Jag tycker det låter superkul. Jag minns att vi gjorde något liknande i 6:e eller 7:e klass. jag måste bara komma på något eleverna kan skriva om. Några förslag?

Hej så länge....

Ps. jag väntar på besök till min nya lägenhet...när kommer ni?? Ds.


2007-03-10
12:41:17

Irritationsmoment ett just nu /L
image377


Sitter just nu och irreterar mig på att jag inte får till bilderna i photoshop.
GAH!




2007-03-10
12:23:40

Här har du Sandra, du som säkert bara latar dig ändå! /L
Vilken svordom använder du mest?
"Jävla..." och "FAN"
Äger du en iPod?
Nej, vet knappt vad det är *haha*
Vilken tid är din väckarklocka inställd på?
06.30 För det mesta.
Använder du flip-flop's även när det är kallt ute?
Har faktiskt gjort det när jag städat inne och skulle ut med soporna.
Skulle du hellre ta bilden än vara med på bilden?
Ja, älskar att fotografera.
Vilken var den senaste filmen du såg?
Jakten på lyckan.
Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa?
Beror på summan.
Har någon någonsin kallat dig lat?
Haha... hör det varje dag....
Tar du någonsin medicin för att hjälpa dig somna snabbare?
Ja, ibland.
Vilken CD ligger i din CDspelare just nu?
Har ingen cd-spelare... det ni!.
Föredrar du vanlig eller chokladmjölk?
Choklad, avskyr ren möjlk.
Har någon berättat en hemlighet för dig den här veckan?
Hmm... jo... typ kanske....image376
Vad åt du till middag?
Har inte ens ätit frukost.
Använder du huvtröjor?
Jag älskar huvtröjor.
Kan du vissla?
Faktiskt, men det låter inge bra.
Har du någonsin deltagit i en demonstration?
Nej, jag är inte typen som orkar lägga ner mig.
Vilken är din favoritåkattraktion på ett nöjesfält?
Sånna som snurrar och kittlas i magen.
Tror du folk pratar bakom ryggen om dig?
Ja.
Tittade du på tecknat när du var liten?
Alltid. Disneyfan!
Är du blyg inför det motsatta könet?
Ibland, beror på i vilket sammanhang och vad jag känner.
Vilken film kan du alla replikerna till?
Ice Age
Äger du några bandT-shirts?
Nej, hade dock Michael Jackson som barn.
När flög du senast?
Till England för några år sedan.
Läser du för skojs skull?
Sen jag började universistetet har jag inte orkat.
Pratar du några andra språk?
Kan väl göra mig förstådd på engelska, pratar norska med mina syskon (det bara blir så).
Har du gråtit offentligt?
Jo, på bio och under en föreläsning på skolan (senaste)
Har du en stationär dator eller en laptop?
Stationär.
Vilka gör du, önskningar eller planer?
Önskningar, är väldigt dålig på att ta tag i saker. Men det är väl planerade önskningar typ...=)
Försöker du alltid lära dig nya saker?
Om intresse finns.
Vill du just nu ha några tatueringar eller piercingar?
Japp, en tatuering men jag är rädd och vet inte vad och hur jag ska ha den.
Tycker du att killen borde bjuda på första dejten?
Mjo.... jag tycker faktiskt det. Är ingen direkt feminist.
Kan du kasta macka?
Vad?
Har du någonsin varit på Jamaica?
Nej.
Vad har du med dig in på bion?
Smågodis och dricka.
Vem är din favoritlärare?
Genom alla tider....?... I så fall Kristina i 4-5:an.
Skulle du någonsin dejta någon med väldigt mycket tatueringar?
Ja, det skulle jag.
Gillar du att flyga flygplan?
Inte landa och starta men själva resan är rätt okej.
Vilket personlighetsdrag är ett måste hos en partner?
Att han ständigt förvånar mig.
När sov du senast på golvet?
Hmm... förra året vet jag... var efter en fylla.
Gillar du din boendesituation?
Ja, trivs faktiskt bra här.
Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera?
Hmm... minst sex timmar.
Äter du frukost dagligen?
Ja, klarar mig icke utan.
Är dina dagar fullbokade och stressiga?
Varierar. Sällan FULLbokade.
Brukar du hamna i trubbel för att prata på lektionerna?
Nej, inte under grundskolan-gymnasiet heller.
Vilken är din favoritfrukt?
Melon.
Bryr du dig om antalet kalorier i det du köper?
Nja... sometimes.
Hur gammal blir du nästa födelsedag?
21! WOHO!
Är du petig när det kommer till stavning och grammatik?
Haha... Väldigt!
Tror du på liv på andra planeter?
Ja, det är realistiskt tänkande.
Vem var den sista personen som gjorde dig arg?
Jason.
Tror du att Gud är man eller kvinna?
Jag tror inte att något sådant finns.
Vad var det sista du åt?
Popcorn.
Kommer du bäst överrens med personer av samma kön eller motsatta?
Samma kön.
Hur valde dina föräldrar ditt namn?
Efter farmors förslag.
Gillar du senap?
Westervikssenap....mmm....
Vad säger du till dig själv när allt känns svårt?
Det är nog bara PMS besvär.
Skulle du någonsin hoppa fallskärm?
Never.
Sover du på sida, mage eller rygg?
Mage, och kramar kudden.
Vilken karaktär från en film påminner mest om dig själv?
Pumba i Lejonkungen, helt klart.
Har du någonsin köpt något från eBay?
Nej, men tradera.
Tycker du om att krama folk?
Ja.
Skulle du säga att du är trendig?
Nej, men jag har rätt bra koll på vad som ä trendigt tycker jag. 
Om någon som du inte var intresserad av att dejta bjöd dig på en dejt, hur skulle du reagera?
Hitta på en ursäkt.
Vilken är din favoritkaraktär i Star Wars?
Har aldrig sett Star Wars.
Stör det dig om någon säger att dom ska ringa men inte gör det?
Ja, fast det beror på varför de ska ringa. Hatar ändå att prata i telefonen.
Vilka böcker har fått dig att gråta?
Oj...många.
Tycker du att du är attraktiv?
Nej, absolut inte nu. Förhoppningsvis tycker Jay det.
Vad är du allergisk mot?
Ägg...
Får du dåligt samvete efter att du ätit kött?
Nope.
Om du var född av motsatt kön, vad hade du hetat?
Emil kanske? Ingen aning.

2007-03-10
10:11:41

I kväll - Melodifestivalen /L

 

Ikväll är det finalen i melodifestivalen.
Jag som troget följt denna tävling hejar på The Ark. Därför tänker JAG faktiskt ringa och rösta!
Eftersom jag vill att The Ark ska vinna, hoppas jag också övertala någon med detta inlägg att också ringa =D
Försöka går ju.
Men det är ju typ bara mamma som läser så =P *haha*


2007-03-09
12:52:56

Vackraste Åsa /L
image372

Satt och lekte lite med photoshop... gjorde en bild på dig Sandra men den blev inge bra.... =)
Åsa försökte posera så fint framför kameran så hon fick vara med.

Puss!

2007-03-09
12:15:38

Amrband :) /L
image370




På expressens modesida tipsade de om det här fina armbandet.
Från Cornelia för 500 kronor... inte så matchande med min plånbok.
Men fiiiint va det i alla fall....




image371

2007-03-08
21:27:31

Beachen 2007! /S
Nu är det vår och det verkar som att alla börjar bli påminda om sommaren som förhoppningsvis kommer med riktigt härliga sommardagar så man kan bära tunna kläder och spendera mycket tid på stranden.
Man skulle kunna tro att Linkan drabbats av någon motionsvåg då jag idag på väg hem från praktiken mötte supermånga som kom och joggade, och då menar jag inte tillsammans eller att det var ett lag eller något som tränade. Människor i alla åldrar, och som helt tydligt hade tränat olika mycket innan kom och joggade förbi mig.

Måste erkänna att nojan över beachen 2007 nog nått även mig och Tobias som börjat köra abslidern 3 minuter varje dag. Det låter inte jobbigt, men ni skulle bara veta.... min mage och mina armar har varit jätteömma!

Imorgon har jag faktiskt tänkt följa joggarnas exempel och ge mig ut på en kortare tur om vädret är okej... de är ju faktiskt skönt när man väl är ute och igång och ännu skönare när man väl är hemma igen och är nyduschad och med ett helt underbart rent samvete.

Igår var det förresten en polisbil som krockade med en buss i hög hastighet precis vid utfarten av resecentrum. Det måste hänt precis efter att jag åkt därifrån. Eller också kanske det hnt ett par timmar tidigare? jag såg inga spår efter olyckan men det kan ju bero på att jag var såååå trött och låg och halvsov längst bak i bussen... jag är inte så uppmärksam på min omgivning under dessa praktikdagar... är ju såååå trött.
Förstår egentligen inte varför då jag får ca 7 timmars sömn varje natt och jag har inte jättelånga dagar, som senast slutar jag 17 men för det mesta får jag gå redan vid klockan 15. Jag tror att det är att jag inte tål att gå upp så tidigt om morgnarna.... det håller i sig hela dagen oavsett hur många timmars sömn jag fått. Det som irriterat mig är att jag varje morgon vaknar 20 minuter innan jag ska upp och jag är skittrött, men samtidigt kan man nästan inte somna om då man vet att man ändå ska upp snart. Jag har varit lite elak mot Tobias i två dagar nu då jag råkat snooza mobilen istället för att stänga av alarmet när jag gått upp, så när jag står och fixar mig i badrummet har klockan ringt vid halv sju så han fått stänga av den.

Just nu funderar jag på när jag ska satsa på att åka hem igen... det krävs lite planering det där! Jag hade tänkt åka hem över påskhelgen, Tobias funderar dock på att stanna kvar här på grund av att han har tenta veckan efter. Pratade med mamma förut och har fått veta att samma dag jag tänkt åka hem så sticker hon och pappa till fjällen och kommer hem dagen efter att jag åkt tillbaks hit. Då känns det lite onödigt att betala 500spänn. Kanske ska komma någon helg tidigare... men samtidigt vill jag kolla hur länge det är mellan helgerna jag har möjlighet att åka hem... vill nämligen inte att det ska vara mer än 6-7 veckor.  Och det är det som är svårt att få ihop ibland!

Nu är det bara cirka en månad kvar till min födelsedag! Jag har börjat fundera på vad jag ska önska mig, och i år har jag faktiskt inte haft några direkta problem med att komma på något. Det jag FUNDERAR på hittills att önska mig är en pläd (i neutral färg) då jag och Tobias just nu drar i varsin ände av den vi har nu. Sedan tänkte jag önska mig såna vikter man fäster kring vristerna och handlederna. Funderar även på att önska mig ett bidrag till att köpa en ny cykel till i sommar. Skulle vilja ha en sådan damcykel jag har med lite växlar.... men men jag funderar bara.  Sedan funderar jag på att önska mig en bakform med avtagbar kant så man kan baka kladdkakor :) Jag äger faktiskt inga bakformar just nu, så man kanske ska bli vuxen och införskaffa det.

Nu ska jag ta reda på tre dagar gammal tvätt... kanske är på tiden :oP

Grattis förresten Linda, det låter ju inte som att det kommer bli några problem med ditt temaarbete :)

2007-03-08
20:24:56

Opponering, Färjestad och Korv /L
image368God kväll!
Idag hade jag opponering på temaarbetena vi gjort i klassen.
Efteråt hade vi individuella samtal med läraren. Han sa att mitt arbete var bra och att jag skulle vara nöjd. Det kändes bra att höra. Fick inte reda på betyg men jag fick i alla fall höra att arbetet var dög.
Jag opponerade på ett arbete också, det är alltid jobbigt. Känns som om man sitter och är jätteelak men man måste ju. Det är bra träning om inte annat.

Imorgon har jag en kort dag, mellan 8.30-11 vilket är skönt. Förhoppningsvis kommer mina böcker imorn! Så kanske jag kan börja skriva min examination.

Just nu sitter Jason och mamma framför tv och kollar på Färjestadsmatchen. Det gick bra för Färjestad när mamma gick ut ur rummet sen kom Moras 2 mål när hon kom tillbaka igen. Säger väl en hel del... =)

Ikväll är det bra på tv - Law and order. Ville bara påminna.

image369

Åt mild schoritzo (korv) förut, utan att jag visste om det. Direkt när jag fick reda på att de inte var vanlig korv började jag må illa. Mamma tror mitt illamående beror på psyket. Jag har blivit helkonstig vad gäller mat. Jag vågar knappt smaka på nya saker längre... försökte intala mig själv att jag kommit till insikt att man inte ska smaka på allt men Jason tyckte mer att det berodde på att jag snarare är omogen... värsta är väl att han har rätt..
Nu mår jag illa bara av att tänka på den där korven även fast den var god. åhjaja...

Puss och kram
Linda
image369

2007-03-08
17:33:49

Övergiven... /S
Idag hade Tobbeman sin tenta! Pratade med honom på telefon och han tyckte det kändes bra. Efter tentan och pizzakäk med polarna tog han sitt pick och pack och åkte hem till Karlstad över helgen. Själv satt jag under tiden på två konferenser och ett fackmöte, kom inte iväg från skolan förrän klockan närmade sig 17.

Såååå trött steg jag av bussen hemma och gick och handlade. Det blev riktig slappisinköp med en stor chokladkaka och en panpizza. Kom innanför dörren och tog på mig mjukisbyxor och hoodtröja satte mig i sängen för med chokladkakan brevid mig, pizzan i knät och tv-dosan på andra sidan.... alltså helt inställd på att inte behöva resa på mig under hela kvällen. Ska precis slå på TV:n när jag ser att Tobbe skrivit en lapp där med meddelandet:

"Ha det bra och slappa inte ihjäl dig under helgen :p. Längta lite efter mig i alla fall. Puss och kram, älskar dig!"

Han känner mig alltför väl min pojk ;)


Tyckte bara det var lite roligt.... Nu ska jag göra allt det jag precis skrivit om! Hej så länge...

2007-03-07
20:28:15

Here it comes! /S



SENASTE PERSON SOM
Sov i din säng: Tobbeman
Såg dig gråta: Tobbeman
Fick dig att gråta: Extrem trötthet i samband med en utvällt ölflaska i köket i samband med matlagning
Du delade en drink med: Tobias, Joss, David och Ludde
Du gick på bio med: Tobias
Du gick på stan med: Mamma (bergvik)
Skällde på dig: Tobias
Skickade ett e-mail till dig: kursansvarig

HAR DU NÅGONSIN
Sagt "Jag Älskar Dig" och menat det: Alltid! När säger man det annars?
Bråkat med ditt husdjur: Någon gång har vi säkert varit ovänner
Drömt något helt galet och så har det hänt dig nästa dag: Inte vad jag kan minnas

EXTRA STUFF
Tar du droger: Aldrig hänt och inga planer på att låta det hända
Dricker du: Sällan
Vem är din bästa vän: Pumba
Vad är du mest rädd för: Ormar tror jag
Vilka kläder sover du i: Trosor.
Vart vill du gifta dig: I en gammal lantlig kyrka, eller en STOR maffig kyrka
Vem hatar du verkligen: Hm... ingen...tror jag
Varit kär: Ja.
Kör du bil: Mycket sällan
Har du ett jobb: Nej, heltidsstuderar dock
Gillar du att ha folk omkring dig: Mindre grupper med mäniskor jag bryr mig om
Är du ett hälsofreak: har mina stunder... varar dock max en halvtimma :0p

STUFF

Har du varit kär i någon du inte haft någon chans på: Ja.
Är du ensam nu: Nej.
Låtar som fastnar i ditt huvud ofta: Ingen särskild, allt möjligt kan fastna i denna genihjärna
Vill du gifta dig: Absolut, en dag som helt handlar om mig... aldrig att jag går miste om det!
Vill du ha barn: Helt bestämt JA

FAVORIT
Rum i huset/lägenheten: Mycket och välja på, hm... kokvrån, badrummet eller sovrummet... får nog bli sovrummet :0p
Typ av musik: Allt, men just nu Paolo Nutini, The Fray, Katie Melua, Nirvana och RHCP
Band: Red hot chili peppers alltid! Andra band kommer och går men de består!
Parfym: cacharels amor amor
Månad: Maj, älskar den riktiga vårvärmen innan den riktiga sommaren är här
Sten: Diamant

DE SENASTE 48 TIMMARNA, HAR DU
Gråtit: nope
Köpt någonting: Mat, glass
Sjungit: hm...ja vid disken för någon timma sen
Sagt "Jag Älskar Dig": Ja.
Velat säga till några att du älskar dem: Hm... nej
Träffat någon ny: Nepp.
Saknat någon: Alltid Pumba och skitsnacket, skvallret och just nu även Shrek
Kramat någon: Japp.
Kissed someone: Of course my Tobbeman.

SENASTE
Låt du hörde: The Fray - Look after you...sååååå bra
Film du såg: The queen of Sheba´s pearls
Sak du stal: Jag erkänner.... en lånekatalog från Biltema
Mat du åt: Mos och korv
Gången du åt en 7-Eleven korv: Never done

HAR DU NÅGONSIN
blivit kysst: definitivt
ätit sushi: Nej, rå fisk.... lockar inte sååå mkt
stått på scen: Ja, senast i nionde klass tror jag
blivit dumpad: Nej
varit ihop med någon som varit otrogen: Nepp
varit med om en bilolycka: Nope, inte hittills
sett smurfarna: ja, faktiskt
klättrat på berg: Gills Himlabacken i karlstad :)

ANTINGEN ELLER
kallt eller varmt: varmt.
spets eller satin: satin
blått eller rött: rött
regn eller snö: regn... men även snö ibland
ge eller få: ge, men få när det handlar om massage
ull eller bomull: bomull
rosor eller tusenskönor: rosor
historia eller vetenskap: historia.
matte eller engelska: pest eller kolera... måste man välja?
öl eller cider: cider

MOTSATTA KÖNET
gillar du någon just nu från det motsatta könet: absolut min tobbe
vet den om det: 99,9% säkert ja
gillar någon annan dig just nu: Nope, nästan alla mina bekanta är i ett förhållande
vad tittar du hos en kvinna/man: Helheten... kroppsform, ansikte osv.

GILLAR DU ATT
ge kramar: Självklart.
ge massage: Ja men endast med löftet att själv få det
gå promenader i regnet: Ibland, men bara på kvällen
tugga tuggumi, och i sånna fall vilken sort: Extra om det tuggas, men det sker inte så ofta

FAVORIT
mat: finns mycket god mat men jag kommer aldrig tröttna på taco :)
program på TV: Greys anatomy, Gilmore Girls, Desperate Housewifes, Law and order
film: Verklighetsbaserat eller komedier
restaurang: Vem har råd med sånt! Får väl säga pizzerian i lambo då :)
låt: Red hot chili peppers - Turn it again, och Katie Melua - Nine million bicycles
artist/grupp: Red hot chili peppers
sport: Om jag måste säga så blir det nog höjdhopp, men det är med förutsättningen att en svensk är med
färg: rött är alltid trevligt


2007-03-07
16:30:42

Answer please /L

Sandra, jag vill se svaren ifrån dig också :)

SENASTE PERSON SOM
Sov i din säng: Mr J
Såg dig gråta: Jason
Fick dig att gråta: Meredith i Greys anatomy
Du delade en drink med: Manny
Du gick på bio med: Jason
Du gick på stan med: Mamma
Skällde på dig: Jason eller katten Stina
Skickade ett e-mail till dig: Stina F

HAR DU NÅGONSIN
Sagt "Jag Älskar Dig" och menat det: Ja
Bråkat med ditt husdjur: Senast igår
Drömt något helt galet och så har det hänt dig nästa dag: No

EXTRA STUFF
Tar du droger: Never
Dricker du: Sällan
Vem är din bästa vän: Manny
Vad är du mest rädd för: HAJAR, kan väl ingen ha missat.
Vilka kläder sover du i: Trosor.
Vart vill du gifta dig: Bara vem spelar roll.
Vem hatar du verkligen: uh... hatar tror jag inte jag gör någon, mer avskyr typ japanen/kinesen i Prison Break.
Varit kär: Ja.
Kör du bil: Inte just nu.
Har du ett jobb: Nope...
Gillar du att ha folk omkring dig: Beror på vem, när och varför.
Är du ett hälsofreak: Hahaha.... hahahahaha........hahahahaha........

STUFF
Har du varit kär i någon du inte haft någon chans på: Ja.
Är du ensam nu: Nej.
Låtar som fastnar i ditt huvud ofta: Vissa refränger som man hör på radion/tv som aldrig vill försvinna.
Vill du gifta dig: Vet inte. Har inga direkta förebilder.
Vill du ha barn: Ohja.

FAVORIT
Rum i huset/lägenheten: Vardagsrummet.
Typ av musik: Allt.
Band: Red hot chili peppers for ever men det finns många bra.
Parfym: Kan inte namnet.
Månad: Maj
Sten: Diamant

DE SENASTE 48 TIMMARNA, HAR DU
Gråtit: Nej.
Köpt någonting: Mat.
Sjungit: 5 minuter sedan.
Sagt "Jag Älskar Dig": Ja.
Velat säga till några att du älskar dem: Ja.
Träffat någon ny: Nepp.
Saknat någon: Sådär.
Kramat någon: Japp.
Kissed someone: Yes.

SENASTE
Låt du hörde: Eva Cassidy - Over the rainbow.
Film du såg: Jakten på lyckan/ Pursiut of happynes.
Sak du stal: Armband..
Mat du åt: Bröd.
Gången du åt en 7-Eleven korv: Aldrig gjort.

HAR DU NÅGONSIN
blivit kysst: Ohja.
ätit sushi: Nej, men jag vill testa.
stått på scen: Ja, längesedan
blivit dumpad: Nej
varit ihop med någon som varit otrogen: Nepp, inte vad jag vet.
varit med om en bilolycka: Ja ?
sett smurfarna: JA =)
klättrat på berg: Jo, det skulle jag vilja se!!

ANTINGEN ELLER
kallt eller varmt: varmt.
spets eller satin: satin
blått eller rött: rött
regn eller snö: regn
ge eller få: ge
ull eller bomull: bomull
rosor eller tusenskönor: rosor
historia eller vetenskap: historia.
matte eller engelska: matte
öl eller cider: cider

MOTSATTA KÖNET
gillar du någon just nu från det motsatta könet: Min J
vet den om det: Hoppas jag väl.
gillar någon annan dig just nu: Tror jag icke, skulle inte bli förvånad, jag är oemotståndlig!
vad tittar du hos en kvinna/man: Händer, armar, tänder, ögon och kläder

GILLAR DU ATT
ge kramar: Självklart.
ge massage: Nej, jag vill ha.
gå promenader i regnet: Nej.
tugga tuggumi, och i sånna fall vilken sort: Saknar Laktits bubbelgum!

FAVORIT
mat: Duchesse potatis, smörstekta sockerärtor, kött och bearnisesås.
program på TV: Prison Break, Greys anatomy, Gilmore Girls, CSI, Criminal minds och Law and order!! Haha...
film: Komedi
restaurang: Ligger i Oslo. Favoritkocken är ju Jason dock!
låt: Red hot chili peppers - Turn it again, älskar också Temptations - My girl
artist/grupp: Red hot chili peppers
sport: Hahaha
färg: Svart


2007-03-07
12:07:25

Vilken jäkla dag /L

Innan jag börjar visa min pessimistiska sida så tänkte jag fråga dig Sandra om du tror dina föräldrar eller kanske Linda och Jan skulle vara intresserade av mitt vita/plast - utomhusbord. Jag slängder det annars för jag har inte plats ändå. Om någon av dem vill ha det så får de gärna det.

image368Ja.... idag är det en sån där dag som man egentligen borde gå och lägga sig igen.
Mitt paket ifrån Adlibris har skickats till HAMMARÖ, hur det nu kommer sig!
Jason sitter just nu i telefon med posten, han pratade innan med adlibris men ordern var korrekt så posten måste ha skickats fel. Jag kan inte åka dit eftersom jag inte har någon bil.

Nu har posten sagt att de ska ringa dit och skicka paketet hit... åh ytterligare några dagar...
Det är inte meningen att jag ska hinna med att läsa all litteratur till nästa vecka.

En flicka på Kronoparken har troligen blivit mördad inatt också. Det är väl ett härligt jävla samhälle vi lever i.
Skulle inte förvåna mig om det är ännu ett hedersmord, men det är vad jag tror.

Nu ska jag ta min ilska och plugga. Två kombinationer som inte brukar fungera bra.

/Linda


2007-03-06
22:44:17

Kloka ord från en mycket vis björn /L
image360
"Om en person du talar med inte tycks lyssna, var tålamodig. Det kan helt enkelt vara så att han image361har lite ludd i ena örat."

"När man är en björn med en mycket liten hjärna och tänker ut saker, upptäcker man att en idé som verkade vara riktigt idéaktig inne i hjärnan, är annorlunda när den kommer ut i det fria och andra människor ser på."

"Om snöret inte håller, utan går av, är det bara att försöka med ett annat snöre."

"Ingen kan vara nere med en ballong!" 
"För att visa, att man inte alls blev rädd när man hoppade till, kan man hoppa upp och ner ett par image363tre gånger liksom för att motionera sig."

"Det är att göra en god gärning utan att tänka på att det är en god gärning."
image362
"När du tittar på dina båda tassar, behöver du bara bestämma dig för vilken som är den högra, sedan kan du vara säker på att den andra är den vänstra."


"Människor som inte tänker ordentligt har inga hjärnor, snarare har de grått ludd som flugit in i huvudet på dem av misstag."

"Om någon frågar dig hur en som precis flyttat dit egentligen kom dit, och du inte vet, kan du image364bara säga "På det vanliga sättet, om du förstår vad jag menar."

"Om du försöker ignorera en knackning på din dörr, skrik då inte 'Nej!' när någon frågar: 'Är det någon hemma?"image365

"Innan du påbörjar en jakt är det klokt att fråga någon om vad du letar efter innan du börjar leta efter det."

"För den outbildade är ett A bara tre pinnar."

"Det är roligare att prata med någon som inte använder långa, svåra ord, utan korta, lätta ord, som: 'Vad sägs om lite lunch?'."

"När du hälsar på hos en vän och känner för en liten smakbit av något, försök att titta lite längtansfullt i riktning mot skafferiet."

image366


2007-03-06
22:17:10

About men - Fakta om män /L
  • Män gillar att grilla. Män lagar mat om det finns en överhängande chans att det kan bli farligt.
  • Män som har gjort hål i öronen är bättre förberedda på giftermål. De har redan upplevt smärta och de har även köpt smycken.
  • Att gifta sig med en skild man är ekologiskt ansvarsfullt. I en värld där det finns fler kvinnor än män kan det betala sig att återvinna.
  • Män är väldigt självsäkra. Om en man sitter och tittar på en fotbollsmatch hemma i soffan är han övertygad om att om han koncentrerar sig så kan han hjälpa sitt hemmalag. Om hans lag är illa ute, peppar han dem från sitt vardagsrum, och om de verkligen är illa ute bör frun sluta prata i telefonen ifall han måste ringa dem.
  • Män gillar telefoner med många knappar. Det får dem att känna sig viktiga.
  • Män gillar att få vara den som läser morgontidningen först. Att inte få var först kan förstöra en mans psyke totalt.
  • Ett bra ställe att möta män på är kemtvätten. Dessa män har oftast jobb och badar regelbundet.
  • Alla män hatar orden "Vi måste prata om vårt förhållande." Dessa sex ord kan ingjuta skräck i den mest stålsatta general.
  • Män är känsliga på ett konstigt sätt. Om en man har gjort en brasa och det sista vedträet inte brinner tar han det personligt.
  • Män har det mycket lättare då de ska köpa badkläder. Kvinnor har två typer: Deprimerande och Mer Deprimerande. Män har två typer: Nördig och Icke Nördig.
  • Män har högre kroppstemperatur än kvinnor. Om elementen slutar fungera på vintern kan det rekommenderas att sova bredvid en man. De är som portabla värmeelement som snarkar.
  • De flesta män hatar att handla kläder. Det är därför som herravdelningen oftast ligger på bottenvåningen, tio centimeter från dörren.
  • Om en man lagar middag åt en kvinna, och salladen innehåller tre eller fler sorters sallad, menar han allvar.
  • Ingen man är charmig hela tiden. Till och med Cary Grant har sagt att han önskar att han själv kunde vara Cary Grant.
  • När fyra eller fler män träffas pratar de om sport.
  • När fyra eller fler kvinnor träffas pratar de om män.
  • Män är mindre sentimentala än kvinnor. Ingen man har frivilligt sett filmen LOVE STORY två gånger.
  • De flesta kvinnor är inåtvända: "Är jag kär? Är jag emotionellt och kreativt förverkligad?"
    De flesta män är utåtvända: "Hur mår min bil?" "Vann Djurgården?"
  • Om en man säger: "Jag ringer dig", och inte gör det menas inte med detta att han glömde det, eller att han tappat ditt nummer... ej heller dog han. Han vill bara inte ringa dig.
  • Män hatar att förlora. Om frugan vinner över mannen i tennis och sedan frågar "Kommer vi att ha sex igen?" är risken stor att han svarar "Ja, fast inte med varandra."
  • Att bli av med en kille utan att skada hans manlighet är ett problem. "Försvinn!" och "Jag vill aldrig se dig igen!" kan tolkas av honom som en utmaning. Om du verkligen vill bli av med honom bör du säga något i stil med "Jag älskar dig... Jag vill gifta mig med dig... Jag vill bli mor till dina barn."
    Ibland lämnar de spår i parketten efter rivstarten.
  • Män har ett starkt självförtroende för de växer upp genom att identifiera sig med superhjältar såsom Stålmannen. Kvinnor växer upp med Barbie. Nog sagt.
  • Det manliga klimakteriet är mycket roligare än det kvinnliga. Kvinnorna går upp i vikt och får svettningar i tid och otid. Männen går ut med unga tjejer och kör den nyinköpta motorcykeln.
  • Män glömmer allting; kvinnor kommer ihåg allting.
  • Och det är därför som männen behöver repriser i sportevenemangen. De har redan glömt vad som hänt.


  •  

    image359

    /Love Linda

    2007-03-06
    22:05:16

    Hjälp! /S

    Har precis fått schemat för min sista och kommande kurs. Har då fått veta att jag under min tre veckor långa VFU-period ska genomföra ett temaarbete! Jag har bara fått schemat ännu så jag har fortfarande ingen info om själva uppgiften, men det känns lite skrämmande att genomföra ett temaarbete under tre veckors tid i en femma med elever och handledare man inte alls känner, hur planerar man det??! Speciellt jobbigt  känns det efter att Linda precis haft en tenta som bygger på att ordna ett temaarbete... MYCKET arbete.  Det som är så konstigt är att vi inte fått nästan någon tid alls till att förbereda arbetet. Och det står att vi ska komma överens om ett temaområde med vår mentor så det måste ju innebära att jag ska göra all planering och informationssökning själv.

    Har också sett att jag kommer att bli kvar i Linköping fram till första veckan i juni då jag ska skriva och lämna in en examinationsuppgift. Schemat såg bra ut förutom att jag den första halvan av kursen nästan bara har förmiddagsseminarier (kl 8-12) men den andra halvan av kursen när det börjar närma sig den riktiga vårvärmnen har vi massor av eftermiddagsseminarier (kl 13-17).

    Min nuvarande praktik går bra men jag får inte leda så många lektioner jag egentligen velat. hade planerat att göra egna Tummensagor med barnen och hon hade godkänt det hela så jag har verkligen förberett det hela genom att låna en bok och gjort en egen saga att visa barnen, sammanlagt skulle jag få 8 lektioner till det men när jag väl kom igår så var den idén struken. Därför känns det lite skrämmande att i nästa VFU gå in i en femma och ha ansvar för ett helt temaområde, när jag i denna period knappt fått hålla i någon undervisning alls.
    Men men, nästa torsdag har jag eget ansvar för klassen hela dagen så då får jag väl passa på att hitta på lite egna saker och verkligen ansvara HELT för dagen.

    Nu ska jag nanna... måste ju upp tidigt imorgon...

    Natti natt...


    2007-03-06
    11:04:58

    Agree /L
    image358Godmorgon!

    Ja, Sandy, jag håller med. Gillar How to save a life bäst!

    Idag är jag "ledig", hoppas mina böcker kommer idag, de var fortfarande i Örebro när
    jag kollade...    
    Då borde de i alla fall komma senast imorgon tycker jag....        
    Today kommer Solareturen till moder, tänkte passa på att låta dem ta med skiten jag    har i min klädkammare. Kanske man får plats med ny skit istället =)
    image357

    Ha en bra dag alla kära!

    Puss och kram
    Linda

    Ps. Prata med fader igår, han åker till Thailand på måndag....fubb Ds.

    2007-03-05
    22:16:04

    Muuuuuusic! /S
    Linda , du brukar ju fråga mig titt som tätt om jag har någon ny musik... och mitt standardsvar är ju :..öh....Nej.

    Men nu... jag har gjort den härliga upptäckten av bandet The Fray. Såg dem hos Jay Leno och de är sååå jag.... precis sån musik jag gillar :D Så jag ville bara tipsa om dem ifall det är någon som vill få lite ny fräsch musik till mp3n, och som ännu inte gjort denna upptäckt

    Hej svejs så länge!

    2007-03-05
    12:48:37

    Folkmord, stress och annat elände /L
    Just nu sitter jag i skolans bibliotek. Börjar klockan 13 efter en två timmars lunch.
    Hade en föreläsning på förmiddagen om globalisering och även hur detta har påverkat Afrika. Väldigt intressant! Kändes som om det var på en väldigt hög nivå och att detta är svårt att omvandla till en nivå för små barn men samtidigt är det kul att utvecklas själv. Efter denna kurs är jag väl typ expert på kapitalism, nationalism och globaliseringens utbreddning. Ja, jag fatta inte själv vad jag nyss skrev haha ;)
    Nu ska jag ha en historiaföreläsning, förhoppningsvis om folkmord!
    Fick ett mail ifrån adlibris nyss, mina böcker skickades idag! Beställde förr förra fredagen för guds skull!
    Känns stressigt, har muntligt prov nästa vecka plus en inlämning på 2 sidor om detta. Måste läsa de 3 böckerna också!!! Hjälp!

    Puss och kram
    Linda

    2007-03-04
    21:29:07

    Vem är du i Greys anatomy? /L
    image356

    http://abc.go.com/primetime/greysanatomy/quiz/greysdiagnosis/index

    På den här länken kan du testa vem i Greys anatomy du är!

    Själv fick jag resultat Callie Torres, har dock glömt vad det sa om mig som person.
    Try it


    Puss
    /Linda


    2007-03-04
    15:58:33

    äntligen! /S
    Tänk vad mycket man kan sakna att kunna logga in på bloggen och se om det kommit något nytt inlägg. Men nu äntligen är allt som det ska igen.
    Den här veckan har faktiskt varit riktigt lugn för min del, så lugn att jag varit lite rastlös! Jag ska ut på praktik de två kommande veckorna så vi har redan hunnit plöja igenom all kurslitteratur. Nu är det bara en redovisning och examinationsuppgiften kvar av denna kursen, sedan går jag in i den tredje och sista inriktningskursen!!!! Känns så sjukt, jag kollade mina kurspoäng häromdagen och insåg att jag nu läst 60p, snart 70, på universitetet.... det är 70 av sammanlagt lärarprogrammets 140p!!
    Jag har ju visserligen tänkt läsa 160p men ändå, annars har jag läst halva min utbildning!

    Igår kväll/natt var det månförmörkelse. Tyvärr var det ganska molnigt, men jag och Tobias passade på att gå och slänga lite flaskor och papper så vi såg faktiskt den försvunna månen lite. Såg filmen The queen of Sheba's pearls... tyckte den va lite seg och väldigt händelselös!

    Idag har varit en skön dag! Gick inte upp förrän 10.30. Städade på förmiddagen och gick en långpromenad med TObias efteråt. har varit så härligt väder, riktigt vårväder. Enligt text-TV så ska våren komma nu. VÅr är det nämligen när det är mer än 0grader i minst 5 dygn i rad.
    LÄngtar verligen efter våren nu, när alla tussilago och vitsippor kommer och när man kan sitta ute gotta sig!

    Hej så länge!

    2007-03-04
    14:55:46

    Beroendeframkallande /L

    Beroende /LDenna helg har jag kört Greys anatomy-maraton på säsong 3....
    Jag har nu sett alla 17 avsnitt! =D
    Ja, jag vet 17 avsnitt på ungefär 42 minuter vardera.... men jag kunde bara inte sluta!
    Måste dock säga att det händer ju inte sååå mycket roligt under de första avsnitten men avsnitt 16 är jättebra =) Så nu vet ni det!

    Jag har hela säsongen hemma Sandra om du skulle få för dig att du vill se den men du brukar ju säga att du ser fram emot att se programmet under veckodagarna... jag har inte den diciplinen!

    Började känna mig lite stressad över att mina kursböcker inte hade kommit än, när jag insåg att jag valt en leveransrapport på mobilen men hade gett mitt gamla nummer! Lyckat! Kursen började i måndags och jag har MUNTLIGT prov om två veckor på 3 kursböcker! KUL! Det handlar om nationer, nationalism, nationsstater, statsnationer m.m sånt som jag inte fattar en snipsbajs av! *snyft*

    Puss och kram
    Linda


    2007-03-04
    14:28:49

    Är detta elände snart över? /L
    När kan vi få tillbaka bloggen?

    Ingen information alls.... dåligt....

    /Linda

    2007-03-03
    08:46:21

    Problemas /L
    Heello....
    nej Sandra det är inte bara du, jag kan inte se bloggen!
    Helt borta....
    Bloggen krånglar alltid tycker jag!

    2007-03-01
    20:56:37

    Blogg problem? /S
    Undrar bara... är det BARA jag som inte kan läsa något på bloggen?
    Är det BARA mitt MSN messenger som inte funkar??