Hakuna Matata

2007-10-31
23:05:14

omtenta or not? /S
Nu har jag anmält mig till en omtenta... vill ju inte vara pessimist då det ändå känns som att jag har ganska goda chanser att klara tentan som jag skrev i torsdags MEN samtidigt så vill jag inte behöva vänta till omtentan som går efter jul om det skulle vara så att jag faktiskt inte klarat den...¨

Kvällen har jag spenderat framför TVn och datorn... älskar verkligen Grey's anatomy... så himla bra serie!!!! Kollade även på Bonde söker fru...inte fullt lika bra serie men skön jag-har- inget-att-göra-underhållning.

Älsklingen har spenderat kvällen och delar av dagen åt att sy... yes... ni läste rätt.... Han håller på att sy en klänning till mig! Hahaha, nejdå! Han har äntligen fått sin overall, och eftersom det är kravall imorgon så blir det invigning av overallen, så han har klistrat på sina märken och band, bara namnet som fattas! Imorgon blir det då förmodligen en grabbkväll här hemma innan de drar vidare till partajet - det är vid sådana tillfällen det är skönt att bo i vår tvåa! Själv har jag tänkt ägna en del av morgondagens kväll åt att plugga.. vill gärna läsa så jag ligger lite före... har även beslutsångest när det gäller en kursbok.. den är på engelska och det är bara en tredjedel av den som vi ska använda så jag hade tänkt skippa den men nu verkar det som att en stor del av hemtentan kanske bygger på den...?! Ska fundera lite till och se hur lång väntetiden är på bibblan... På tal om böcker... minns ni den där boken jag tjatade om som jag visste att jag hade men inte visste var den var, o"m detta må ni berätta", jag har frågat en massa jag känner och stackars mamma har letat igenom huset hemma, allt för att jag ska slippa köpa den. Fick till slut låna den av en barndomskompis och drog med den på tåget. Idag så FICK vi den boken gratis....!! Kunde de inte sagt det från början...!!! Men men... nu har jag den i alla fall... igen!!

nej... nu ska jag nanna, har blivit några sena kvällar - så nu ska jag försöka somna i tid innan man kommit in i den dygnsrytmen!

Natti natt!


2007-10-31
19:50:09

Ny kurs! /S
Idag började nya delkursen - tror det kan bli en lite tuff kurs, åtminstone den första delen och första hemtentan, mycket på grund av att den mesta litteraturen är på engelska och att föreläsaren är rätt luddig så jag har svårt att få grepp om vad som är väsentligt eller ej... men kanske var det bara hennes första föreläsning som var så...

Idag satt jag upp de nya gardinerna som jag köpte när jag var hemma i Karlstad, och så satte jag upp gardinerna jag hade i vardagsrummet, i sovrummet istället. Tycker det blev bra... Tobias hade inte märkt att jag hade bytt - hur han nu kunnat undgå att se det?! Men han tyckte det blev bra han med :)

Snart är det "Bonde söker fru" och sedan blir det två avsnitt av "Grey's anatomy" hihihi...

Idag har jag och älsklingen tvätttid och gjorde världes klantigaste grej... Vi laddade alla maskiner, hade i tvättmedel oh sköljmedel i alla och efter att vi varit i tvättstugan handlade vi. En timma senare var det dags att hänga tvätten, Tobias öppnar ena maskinen och tar fram ett par träningsbyxor - de var FORTFARANDE leriga!!! Då hade vi inte tryckt igång någon av maskinerna!! Hur klantig får man lov att bli...??! Jaja... nu är det i alla fall tvättat och ska bara torka... så går det när man pratar för mycket :p

Pratade även med Simbas matte tidigare... hon hade fortfarande ont i sin höft, tyligen var det inte diskbråck som de först trodde, så nu gick hon och gjorde en massa tester.... usch... hoppas det går bra... hemskt att ha så ont och inte veta vad det beror på...

Hur ser era planer för kvällen ut...?

2007-10-30
22:19:31

I´m back! /S
Och så var man tillbaka i Linköping igen! Jag har haft några lugna sköna dagar hemma med familjen i Karlstad, träffat min systerdotter som blivit en stor tjej sedan jag såg henne sist. Åkte även upp till Sunne en dag och träffade släkten där.
Men nu är man som sagt tillbaka, ganska skönt p ¨ett sätt då jag och Tobias knappt setts de senaste två veckorna. Imorgon börjar nya kursen - skönt då jag inte börjar förrän klockan 13!

Just nu tittar jag på Brothers&Sisters så det får blir mer bloggande imorgon :)

See U!

2007-10-29
22:59:35

Mormors barn /L
image832

image833

image834

image835

image836

Bjuder på en sista bild av Johnnys glädje och mina snygga tofflor med givetvis randiga strumpor till. Nice.
Kram!


2007-10-27
17:15:31

Yuta Watanabe /L
pencil3

pencil4pencil8























Hos Yuta Wantabe har de roliga pennor och sudd. Kul med lite extra i vardagen. Besök dem här.


2007-10-27
17:08:14

Älskade Åsa är tillbaka /L
image831Igår fick jag äntligen hämta min älskling!
Skitig och mager stod hon i hundgården och väntade. Stackars liten.
Hennes små bebisar var sååå söta. (Bilder kommer senare)
Nu är hon ren. Hon ligger i sin korg och tar en liten tupplur efter en spännande dag i Mariebergsskogen.
Där hälsade vi på de "forna" familjemedlemmarna Primus, Snövit och Ivar (birds). De såg ut att leva rajtan tajtan bland alla andra fåglarna så de trivdes!

Efter det tog vi en tur till Skoghall och en liten butik... hmm... Arianns eller något. Där har de mycket fint för inredning. Jag hittade en söt liten sak till Manny som inflyttningspresent. Hoppas hon blir lite glad i alla fall. Det är tanken som räknas.... kräsne ****.

Ha en bra kväll!
Kram Linda







2007-10-27
17:01:35

Sagt av Senta Berger /L
Männen har inget tålamod. Därför har de också uppfunnit blixtlåset.

Flirt är ett försök att tända eld och släcka samtidigt.

Kärleksscener är särskilt svåra att spela om man står på god fot med motspelaren.

Modet är bekräftelsen på det gåtfulla faktum att något är vackert i dag som var fult i går och som blir outhärdligt i morgon.

Sex är konsten att väcka förväntningar som aldrig har slumrat.





2007-10-27
16:59:09

Dagens fakta /L
Världens längsta kvinna heter Yao Defen och är 34 år. Hon kommer från Anhuiprovinsen i centrala Kina. Yao är 2,36 meter lång. Hon lider av akromegali; en onormal tillväxt av vissa kroppsdelar till följd av en tumör på hypofysen.



Här står hon med sin "normalstora" brorsa.


2007-10-26
12:19:03

Sagt av François de la Rochefoucauld /L
Alla människor klagar över sitt dåliga minne, ingen klagar över sitt förstånd.

Alla människor skulle vara fega om de bara vågade.

Alla passioner får oss att begå felsteg, men kärleken får oss att begå de löjligaste.

Att berömma höga personer för dygder de saknar är på sätt och vis att förolämpa dem ostraffat.




2007-10-26
12:15:29

Dagens fakta /L
Jordgubbsmilkshake på McDonald's innehåller inte en enda jordgubbe.




2007-10-25
12:37:41

The alien abduction lamp /L
 

Dessa roliga lampor är designade av Lasse Klein. Föreställer ufon och utomjordingar som kommit för att hämta något eller någon. Finns att få tag på här.


2007-10-25
11:35:47

It's done... /S


4 frågor, 2,5 timme och 8 skrivna sidor senare så sitter jag nu hemma i soffan med tentan gjord. Den gick mycket bättre än vad jag trodde den skulle göra men den kunde också gått bättre. Men som sagt, så länge jag får ett godkänt så är jag nöjd när det gäller den här tentan... så nu är det bara att glömma den här tentan, ta det lugnt några dagar hemma i karlstad och sedan kasta sig in i nästa kurs till dess att man får resultatet om 14 dagar. Jag tänker inte gå och oroa mig för den här tentan förräns den i så fall blir aktuellt med en omtenta om det skulle bli fallet...

Ska bli så himla skönt att komma hem till karlstad och trä

ffa la familia, ska även fräscha till mig lite och färga mina bryn och fransar - underbart - känner mig så blek och trött nu! Sedan blir det förhoppningsvis en liten tripp till Sunne och hälsa på släkten.

Jaja - ville bara ge en tentaupdate innan jag drar till Karlstad! Linda - kan väl höra av dig om du inte har något för dig...

See you later... :)


2007-10-25
01:36:24

Sagt av Pope John Paul II /L
Dumheten är också en Guds gåva, men man får inte missbruka den.

Framtiden börjar i dag, inte i morgon.




2007-10-25
01:33:07

Dagens fakta /L

Det finns över 500 namngivna fobier. En av de mer sällsynta är dendrofobin där man är rädd för träd.




2007-10-25
01:30:38

Jag börjar... /L

...bli någon form av nattlig varelse. Jag måste ha bättre rutiner i min vardag för just nu är jag vaken på natten och sover långt in på dagen. Usch.

Idag var det intro på min fadderkurs. Det verkar kul och ska bli spännande att få ta del av ett barns vardag =) Längtar som bara den till december när jag får mitt fadderbarn!

Idag fick jag även till större delen av uppsatsen, imorgon blir det slutspurt och jag hoppas verkligen att jag gjort rätt. Jag är inte nöjd för fem öre men det är jag i och för sig aldrig...

Dåligt bloggande för min del de senaste dagarna - sorry. Det blir bättre sen =)
Jag måste hitta någon bra hundkurs som jag kan ta med Åsa också, möjligen en privat tränare som kan hjälpa bara mig. Någon som vet en bra i Karlstad få gärna tipsa som vet av andras eller egna erfarenheter?

Nu snart ska jag uppdatera mig i Heroes och Prison break! Gotta love it!

Kram alla!
Linda



2007-10-24
21:51:25

Sista inlägget innan dagen med stort T... /S
Imorgon är som sagt dagen med stort T.... Tentamen...!!
Känns inte jättebra direkt men förhoppningsvis lyckas man skrapa ihop nog med poäng för att få ett godkänt, något jag skulle bli mer än nöjd över i det här fallet....

So.... wish me luck....!


2007-10-24
14:46:47

Hjälp mig!!! /S
Jag har tenta.... IMORGON!! Det är först nu jag verkligen har fattat att det är på riktigt... Jag har spenderat dagen med delar av min arbetsgrupp där vi har diskuterat de olika områdena inför tentan och jag insåg då att jag hade missat en hel del saker - och det måste fastna IDAG för jag har tenta IMORGON!!!
Som sagt så gick vi i alla fall igenom allt tillsammans - kändes hyfsat bra då majoriteten av gruppen hade fokuserat på samma saker som jag hade gjort - sedan var det som sagt några saker som jag hade missat och som jag hoppas inte är relevant inför tentan...

Nu ska jag plugga resten av eftermiddagen och sedan vid 19 ikväll så lägger jag ner - det jag inte kan då kommer jag ändå inte hinna lära mig innan imorgon. Så ikväll blir det dusch, packa inför hemresan imorgon eftermiddag och sedan varva ner framför TVn så man somnar tidigt...

Jisses vad kallt det är ute förresten!! Imorse när jag gick till bussen var klockan 8.30 och då var det -4grader ute!! Helt sjukt.... Jag måste införskaffa ett par nya tunna vantar... de jag äger nu är det ett stort hål i, varken vackert eller särskilt varmt!

Jaja... ville bara slänga in ett inlägg eftersom jag förmodligen inte kommer göra det igen innan onsdag... Ha det bra och wish me luck!!!!!!


2007-10-23
21:01:53

Ett litet tips! /S

Jag vet inte hur det är med er men jag är sällan in på CDON.com men älsklingen berättade om deras outletförsäljning så nu har en beställning gjorts! Tobias beställde hela mash-serien för halva priset ungefär och sedan lite böcker för julklappar. Själv beställde jag Bridget Jones-filmerna + Om en pojke, de såldes i en box lr ngt för bara 99kr!! Perfekt att ha för ensamma tråkiga dagar/kvällar :))

Så kolla in det... fanns massor att välja mellan!


Mitt fynd :)

2007-10-23
18:55:11

Skön blogg! /S
http://utsiktfrannedrebotten.blogg.se

Hittade till den här bloggen - helt okej -bäst av allt är dock hennes tävling!! Som JAG vill vinna..

2007-10-23
17:00:19

Glöm inte äta era grönsaker... /S
image767
Hihihi... barnsligt kanske men jag tyckte det var liiiite roligt... eller?!

2007-10-23
16:53:10

Sakta men säkert... /S
Mitt plugg går verkligen trögt - men nu är det trögt på ett annat sätt... visst hade jag kunnat vara mer effektiv i mitt pluggande men nu känns det ändå bra, känns som att jag kommer framåt men det går så jäkla långsamt... dagen är snart slut jag har fortfarande inte börjat titta på religionen och globaliseringen!!!

Som tur är har jag morgondagen på mig men då ska vi tentaplugga i arbetsgruppen så då vill man ju att det mesta ska ha fastnat sådär dagen innan tentan!!!!
Det som är allra värst är hur lugn jag känner mig - tror inte riktigt att jag har fattat att jag faktiskt har tenta i övermorgon... eller också är jag bara allmänt lat och korkad som inte pluggar hårdare?!

Jag har i alla fall varit duktig och tvättat idag, samt plockat undan lite skräp och diskat undan, och lagat mat! Så nu är det någorlunda fräscht när älsklingen återvänder ikväll vid 8.

Nu ska jag plugga... sitter dock och överväger om jag har förtjänat en marabouchoklad idag eller ej... känner jag mig själv rätt blir det en tripp till Konsum sen :p




2007-10-23
16:15:04

Jeremy Brown /L


Jag undrar hur många som skulle göra misstaget och råka spilla ut allt vin? Jag skulle förmodligen göra det. Glasen är coola men jag vet inte om de är speciellt praktiska. Design Jeremy Brown.


2007-10-23
16:05:53

Vill ha... /L
GOYA FLOCK
CHERT FLOCK
Dessa härliga tyger finns hos EM. Jag skulle vilja ha nytt till vardagsrummet som gör det lite mörkt och mysigt i höstrusket! Den lila kostar 599:- och den svarta 499:-.


2007-10-23
16:00:36

Sagt av Pippi Långstrump /L
Den som är stark måste vara snäll.

Drunknat? Åh nej! Det är lika omöjligt för mig att sjunka som för en kamel att trä på en synål. Jag flyter på fläsket!

Kommer jag lagom till pluttifikationen?

Med den här kikaren kan jag nästan se lopporna i Sydamerika, tror jag.

Poliser är det bästa jag vet, näst efter rabarberkräm.




2007-10-23
15:58:15

Dagens fakta /L
Varmt vatten fryser snabbare än kallt vatten.




2007-10-23
12:55:27

The fjords is back
Idag/strax ska vi hämta fjorden. Han har väntat länge nu.... undrar om vi känner igen honom efter skönhetsoperationen. Det återstår att se. Vi saknar honom i alla fall!
Ikväll blir det möjligen auktion.

Nu måste jag dra!
Kram




2007-10-23
10:23:24

Kallt, kallt...! /S
Inte bra det här att Tobias lämnar mig i flera dagar - när han är är så lägger jag mig tidigt om kvällarna och går upp någorlunda tidigt - under de dagar han varit borta så har jag lagt mig vid 1, kanske inte supersent men för mig är det FÖR sent på en vardag - sen har jag gått upp vid 10... not good...! Men men jag är ju ledig några dagar sen efter tentan så jag får en chans att rätta till det igen.
I alla fall - väl uppe ser jag att gräsmattan är VIT! Det har alltså varit så kallt att det varit frost... och frosten har inte smält ens vid 10!!! Jag vill inte ha kyla!!!!!!!!!!!!!!

Nu ska jag titta lite på malou på efter 10 till frukosten. Det är fakitskt i studiesyfte då det kommer handla om islam - så det så!

See you later!


2007-10-23
03:38:10

Sweet dreams /L
Här sitter jag klarvaken och klockan är 03.33.
I natt har jag i alla fall skrivit nästan fyra sidor av de nio som ska vara klara på fredag. Känner mig rätt duktig faktiskt.
Dagen spenderade jag till större del hos mamma, mest för att jag inte ville plugga (och det går ju bara om man är hemma) och den andra orsaken är att jag hatar att laga mat och Jason jobba till 19.
Vi gick till Rusta och jag fick mig svarta sopsäckar (alltid bra och ha) och julklappar till mina tre minsta syskon. Så nu är de klara till jul! Känns skönt.

Imorgon blir det mer plugg och möjligen lite Edsvalla auktion. Får se om jag hinner. Späckat schema med kursstart på onsdag (fadderkursen) och på torsdag fyller A år och det bjuds på fika (L missar aldrig) och pengar kommer vilket betyder storhandla till nya frysen. Så jag har att göra varje dag. Nu gäspa jag så jag får väl ta och dra mig mot sängen då.... natti!


2007-10-22
22:38:57

Another day has come to an end... /S
Pluggandet idag har väl inte gått superbra men konstigt nog känns det ändå rätt okej - jag tror det är för att jag känner att jag faktiskt kan åtminstone historian och geologin någorlunda - allt är väldigt bekant när jag läser det trots att det är jättelängesen som jag läste det.... Tyvärr är det här ingen bra känsla då jag tenderar att tro att jag kan saker och ting nog bra fast jag egentligen bara har väldigt ytliga kunskaper... så jag ska läsa igenom de anteckningarna en gång till ikväll och imorgon ska jag börja fokusera mer på de två andra områdena, religionen och globaliseringen - det har jag INTE jättebra koll på - är en hel del olika regler och seder som man ska hålla isär och kunna jämföra.

Jaja ... kanske inte så intressant att veta men det är liksom det enda som har hänt under dagen i stort sett...
Jag har även plastat in alla mina nya kursböcker - när man köpt 5 böcker och betalat 800 spänn så vill man ju att de ska vara hela och fina när man släpar på dem till och från universitetet. Mamma ringde också - ett trevligt avbrott från min ensamma dag med plugg. Skönt att hon är ledig i helgen då jag kommer hem, sedan pratade vi på att boka tid och färga våra ögonbryn och fransar - är verkligen i behov av det!!!

Nu efter tentan kommer det ju förhoppningsvis lugna ner sig lite i plugget så då ska vi äntligen fixa kort så vi kan börja spela badminton - något jag tjatat om sedan terminens början i slutet på augusti, men nu jäklar är det dags!!

Jaja... ett spretigt inlägg om precis ingenting... hahaha.. jaja så kan det gå när man suttit isolerad i en lägenhet utan sällskap i 2,5 dag!




Puss på er!!

2007-10-22
14:25:32

Årets julklapp /L
Special Edition Christal Chronograph 38mm



Jag fick ju en klocka i födelsedagspresent av min kära J.
Men klockor kan man ju aldrig få nog av =]

Nu skriver jag upp denna Dior klocka på min lista och hoppas på det bästa.

Den kostar bara 19.995.00 dollar.


Köp den här. Tack








2007-10-22
14:06:21

Go girls! /L


Jennifer 13 år gammal blev sextrakasserad av en 30-årig pedofil. Han var villig att betala för sex och Jennifer kontaktade polisen men de nobbade henne. Tillsammans med sin mammas vän Lars-Åke lurade de pedoflien in i en fälla och han kunde häktas. Har vi ett så jäkla dåligt system så barnen själva ska tvingas få fast pedofilerna? Vad är det här? Helt jävla sjukt. Jag är så trött på svensk lagstiftning och polismyndighet så jag ska nog flytta utomlands.



2007-10-22
13:37:30

Mys för kissen /L


Ett sött krypin till katten. Finns att få tag på hos Postmodernpets.


2007-10-22
13:28:35

En mus i sitt hus /L


Har du en liten mus som slaggar hos dig kan du ju investera i Maria Bussmanns konst. Jag har väldigt svårt att tro att en mus faktiskt skulle lägga sig i sängen men den är ju söt. När den minst anar kan du lägga en musfälla nedanför. Mohaha - att sova med fienden.


2007-10-22
13:18:17

Art is shit /L


Jag frågar mig själv återigen, VEM vill ha det så här? Jag undrar verkligen vem denna vem är.


2007-10-22
12:59:20

Sagt av Leo Nikolaevich Tolstoy /L
Historiker är som döva människor som svarar på frågor ingen frågat dem.

Om du vill vara lycklig så bli det.





2007-10-22
12:56:41

Dagens fakta /L
På japanska uttalas orden för fyra och död på precis samma sätt. Detsamma gäller för orden för nio och smärta. Därför har inga hotellrum i Japan nummer 4 eller nummer 9.




Ps. Fråga mig inte om det är sant. Ingen källkritik här inte. Ds.

2007-10-22
12:53:16

God... lunch /L
Jag hatar att vakna sent. Nu kommer jag vara jättepigg i natt. Åhh. Vad trött jag blir på mig själv.
Jag bjuder på lite illusion för det.


 



En man? Ett par? Vad ser du?


2007-10-22
11:07:02

Plugg - ingen Simba. /S

Idag är det måndag och tanken var att min daghund Simba skulle komma vid 8 imorse. Fick dock ett sms igår av hans matte som tydligen låg på sjukhus med ett diskbråck - så ingen simba denna veckan tyvärr, hade varit extra skönt med lite hundsällskap nu när  jag sitter själv hemma och pluggar och ingen T kommer på kvällen. Men men så kan det gå...!

Idag är det måndag och jag är inne i tentaveckan = dags att sparka igång tentapluggandet på allvar!! På onsdag ska jag förmodligen plugga tillsammans med min arbetsgrupp i några timmar. Är ju inte överförtjust i min grupp men jag tror det kan vara bra att gå igenom allt med någon så man är säker på att ha förstått allt rätt... Enda jobbiga blir att gå upp tidigt och att ta sig till Ryd :p

Igår hade jag turen att sista stund komma ihåg att det var sista dagen att göra kursvalet för nästa termin!! Hade totalt missat det - me som sagt jag kom ihåg det i sista stund. Det fick bli estetisk verksamhet med inriktning specialpedagogik.. känns inte jättebra då jag egentligen inte alls gillar de estetiska ämnena men samtidigt vill jag lära mig lite - eleverna ska ju inte straffas av mitt ointresse! Så vi får väl se hur det går...

Nej... nu är det dags att sparka igång dagens plugg... Vi hörs!!


2007-10-21
23:16:32

Jag... /L


....blir helt allvarligt äcklad av de här. De är så omänskliga. Vem? VEM kan gå i de här? Nej, de är verkligen de värsta jag sett. Blä.


2007-10-21
23:13:25

Walk /L




Jag behöver inte yttra mig.


2007-10-21
23:10:29

Jeans eller underkläder? /L
bikini jeans

bikini jeans2

Vad har hänt med världen? Jag säger aldrig, never ever, no way, nope, nej, no, glöm det!
Hemskt!


2007-10-21
23:01:35

Fru bord. /L


Superhäftigt bord fån Duffy London. Bordskivan är gjord av krittavla och går att skriva på. Jag är dock så jädrans känslig för krittavlor och krukor så materialet passar inte mig. Men designen är cool. Bordet kostar 245 pund.


2007-10-21
22:15:19

Me like...! /S
image675image676

Jag vill verkligen ha en sån här stickad ärmlös cardigan!! Ser så himla skön ut.... Just den här kommer ifrån Ellos - tyvärr - jag beställer nämligen aldrig kläder - brukar sällan passa.

image679image681

Jag ÄLSKAR även den här polon, men tyvärr kommer även den ifrån Ellos. Måste säga att jag tycker de den senaste tiden har haft riktigt snygga kläder... kan de inte börja öppna lite butiker också :(   Jag vill HAAAAAA!!!!!!

Om någon vet några liknande plagg i hyfsade priser så please... hör av er!

2007-10-21
20:51:15

Slutpluggat /S
Nu får det vara slutpluggat för idag! Jag har på två dagar drygat mig igenom en bok som jag hade tänkt skulle hjälpa mig med svaret på en instuderingsfråga. Efter all den läsningen som jag nu är färdig med - så känns det jäkla pissigt att jag fortfarande inte vet svaret på frågan...!!!

Men nu blir det inget mer plugg idag - istället blir det mys framför TVn med lite glass!

2007-10-21
17:46:40

Att köpa! /L
Tyggroda
Söta tyggrodor för mobilen! Kostar bara 25 kronor och finns att köpa här.


2007-10-21
15:27:01

en lyckad dag. /S
Precis som jag anade så har dagens pluggande gått ganska bra faktiskt! Jag är inte färdig än men det känns ändå skönt att ha kommit igång. Jag har även tagit tag i mitt lilla diskberg som ja samlat på mig.

Det enda jag INTE gjort än idag är att äta... hatar att laga mat till bara mig - det är sådana dagar det brukar bli pasta med ketchup och grillkrydda :P Men det blev det ju igår så jag får väl försöka vara lite mer kreativ idag - kanske satsar på potatismos och köttbullar eller ngt?

Om någon har tips på väldigt simpla rätter för en person så är de väldigt välkomna... ska ju trots allt försöka fixa mat till enbart mig själv i ytterligare 3 dagar....

2007-10-21
14:47:19

Kaos bland ordnande former /L




De här "bokhyllorna" är coola och häftiga men jag skulle bli så jäkla irreterad på dem. De ser ut som kaos och jag gillar rent, snyggt uppställt och ordning. De tillhör inte RIKTIGT den kategorin. Vad tycker ni?


2007-10-21
14:37:41

Backstreet boys har fans i alla former /L


Jag hittade denna speciella fågel hos Desperate bloggers och den måste få en plats hos oss. Vilken otroligt söt varelse!


2007-10-21
13:49:46

A white christmas /L


Jag avskyr vita julgranar. Det är så 80-tal och ser så orealistiskt/plastikt ut. Nej, de är inte vackra.
Vill du ha denna vita variant finns den att köpa hos Inreda.com för 355 kronor.


2007-10-21
13:43:51

2 i 1 /L
mophie knox
Detta är en häftig pengahållare som du samtidigt kan ha din iPod i. Jag har ju inte iPod men för den som har det är den en mycket bra uppfinning som du kan både ha tekniken och pengarna i. Priset är 40 dollar och kan köpas här.


2007-10-21
13:35:45

Sagt av Helen Vita /L
Det är för mycket mekanik i erotiken. Man får hoppas att de moderna kärleksingenjörerna inte förstör den sista resten av lättsinne

Eva var den omarbetade, förbättrade och förkortade upplagan av Adam.

Förr behövde man bara tappa en näsduk så kom männen rusande. I dag kan man tappa en behå utan att någon lyfter ett finger.

I kärlek finns två slags synder: de förlåtliga och de oförlåtliga.

När en kvinna rannsakar en mans hjärta och njurar tänker hon en liten aning djupare.

Receptet på eftertänksamhet är enkelt: man ska inte hetsa upp sig över saker som inte kan förändras.

Ungkarlar vill gärna vara gifta, bara inte permanent.




2007-10-21
13:32:40

Dagens fakta /L
Världens längsta namn på en plats består av 85 bokstäver och heter

Taumatawhakatangihangakoauauotamateaturipukakapikimaungahoronukupokaiwhenuakitanatahu. Platsen är en 305 meter hög kulle och ligger i Nya Zeeland.

Bild:Taumata sign 2006.jpg



2007-10-21
10:52:13

Ny dag - nya möjligheter! /S
Sovit som en ängel inatt även om det dröjde en evighet innan jag somnade... sängen kändes ju så stor och kall utan min älskling bredvid mig...!

Idag är det återigen plugg som står på planeringen - jag hoppas på att det ska gå bättre idag - av någon anledning brukar det gå ganska bra att plugga på söndagar, kanske för att de är typiska pluggdagar? Jag har i alla fall insett att jag nog skulle behöva gå igenom allt med någon så jag ska försöka få ihop några till en gemensam tentapluggsstund någon dag - ska ju egentligen vara hundvakt alla dagar nästa vecka men tenta får gå före - och jag vet ju att han faktiskt klarar att vara själv så det är ingen katastrof...

Hur ser era planer ut för denna molniga söndag...?


2007-10-21
00:45:50

Testa ditt förhållande... /S
Vill du testa ditt förhållande genom att svara på ett antal frågor?

Gå i så fall in på http://www.expressen.se/1.169083 !

Mitt test gick lysande - hade bara några "missar" :) Men det visste jag ju redan...


We are meant to be... :)

2007-10-20
23:37:31

3 låtar jag inte kan sluta lyssna på /S
Ibland kommer det sådana låtar som jag (tyvärr) inte kan sluta lyssna på - jag spelar dem om, och om igen - på hög volym...

Just nu har jag tre sådana låtar som jag ska försöka att lyssna på i lagom mängd men känner jag mig själv rätt så kommer de spelas tills Tobias kommer hem på tisdag kväll - han låter mig nämligen inte spela låtarna så ofta som jag skulle vilja...
Nu ska jag sluta tjattra... här är låtarna...


Nerina Pallot  - Sophia


Damien Rice - 9 crimes


James Morrison - This boy


Listen and enjoy....

Ps. Det är låtar som växer - gillar dem mer ju mer man lyssnar Ds.

2007-10-20
21:33:25

Jag blir galen!! /S
jaha... klockan är strax 21.30 och det där med steg för steg gick ju rakt åt h--vete!! Har inte fått något mer pluggat sedan mitt senaste inlägg... Jag blir så arg på mig själv!!!!!!! Hur fasen ska det gå med tentan om jag aldrig kan fokusera.... åh... jag skulle verkligen behöva ett sabbatsår/halvår.... det ÄR inte kul att plugga längre....!!! Men med slutmålet i sikte så känns det samtidigt jäkligt fånigt att ta en paus... men jag funderar seriöst på det... har ju fan tappat all lust till att plugga! Det som stoppar mig är väl att jag då pang boom står utan en inkomst - även om studiebidraget är lite så är det ju något och nu har vi ju precis skaffat större lägenhet = dyrare hyra. Det andra som stoppar mig är det svidande skavsåren jag skulle få i mina öron efter att mina föräldrar skulle tjata ihjäl mig - förmodligen övriga familjen också....orkar inte riktigt med det just nu....

Jag skulle bara vilja ha roligt ett tag - få umgås och göra något annorlunda med mina få vänner - att åka bort med Sofia kanske - känns som att vi båda skulle behöva det... bara få tänka på annat än plugg, tentor och kass ekonomi.... Jag är så JÄVLA trött på det....!!!!!!

Jaja... nu har jag fått avreagera mig lite....


2007-10-20
15:33:31

ett steg i taget... /S
Tro det eller ej men jag har faktiskt pluggat lite idag - dock inte nog mycket för att känna mig nöjd så det ska bli lite mer pluggat sen när jag käkat.
Tobias tenta gick bra - han hade svarat på det mesta men kände sig inte helt säker på resultatet ändå så vi får väl vänta och se. Nu sitter han på tåget till Karlstad och jag sitter här själv - saknar honom redan! Skulle ju kunna bjuda hit någon men det känns inte riktigt rätt då jag måste plugga stenhårt nu = någorlunda tidig kväll och tidig söndagmorgon för att plugga. Skulle dock inte tackat nej till en spelkväll :/

som sagt ett steg i taget... innebär att jag försöker undvika att hamna i tv- och datafällan nu när jag kommit igång med plugget - så nu ska jag snart stänga av datorn igen - blir så mycket omständigare när man vill titta in lite snabbt bara så istället stänger jag av den. Nu ska jag laga mat och sedan ska jag äta den framför TVn = en timmas paus innan det blir mer plugg.... ett steg i taget...!
Till skillnad från hur vädret är i Karlstad så är det här superfint väder men dock är det en riktig höstkyla... ska dock gå en liten promenad sedan för att vakna till :)

Hörs ikväll :)))


2007-10-20
12:36:03

Sött /L
Airplane Baby Spoon

Denna sked är ju hur gullig som helst! Vilken kul grej att ha om ungen inte vill äta och man kör "nu-kommer-flyplanet-brum-brum". Skeden kostar 16 dollar och kan köpas här.


2007-10-20
12:30:49

Sagt av Marilyn Manson /L
Marilyn Monroe var inte hennes riktiga namn, Charles Manson var inte hans, och nu, övertar jag dem till att bli mitt riktiga namn. Men vad är riktigt? Du kan inte hitta sanningen, det är bara att välja den lögn du gillar mest.

När alla dina önskningar är uppfyllda, förstörs många av dina drömmar.

It's hard too be normal when you live in a world full of idiots.




2007-10-20
12:28:24

Dagens fakta /L
Visste du att den som dricker kaffe löper 66 % mindre risk att begå självmord.




2007-10-20
12:22:47

Goder morgon! /L
Idag är det mulet och ser inte så trevligt ut ute.
Jag försöker nog hålla mig inomhus =)

Det blir förmodligen spelkväll men mina favorit brudar. Synd bara att min kära teamplayer inte bor här och inte är med. Hon får väl sitta själv hemma och titta på Anchorman(?).... tråkigt =/ Miss u!

Gullan och Johnny leker hela tiden, vi var tvugna att ha Johnny instängd i svorummet i natt. Då blev det tyst men han väckte mig klockan 6 imorse och ville ut. Jag hörde i alla fall ingenting.

Nu har jag satt igång med mormors julklapp. Hon vill ha en julpost- "ficka" som jag broderar. Känner mig som en gammal kärring när jag sitter med det i soffan men det är avkopplande att pyssla med.

Kramar!
L


2007-10-20
10:34:05

We're gone... /S
Det var ju kul så länge det varade men nu är vi tydligen borta ifrån listan... men men man kanske kommer tillbaka. Det gör inte så mycket att vi är borta, jag hoppas bara att vi under tiden vi låg där har fått några nya trogna läsare - det var ju det som var det roliga - att se alla besökare och alla kommentarer!

Inatt har jag sovit underbart skönt!! Vaknade knappt ens när Tobias gick upp imorse. Den stackaren har ju sin tenta just nu i Digitalteknik - hoppas verkligen att han klarar den!!!!

Nu är det dags för lite frukost framför Scrubs :) Väntar på att älsklingen ska komma hem så jag får höra hur det gått + mysa lite då han åker till Karlstad kl 14 idag. Själv ska jag som tidigare nämnt plugga idag - jag SKA göra det!!!!
Och sen ikväll är det filmen Anchorman (tror det stavas så?) med Will Ferrell. Någon som sett den och vet om den är värd att se??

See you later...


2007-10-19
22:40:55

Ensam en fredagkväll :( /S
Min kära sambo har pluggat hårt idag inför sin tenta som han har imorgon bitti kl 8. Detta innebär att han redan gått och lagt sig vilket i sin tur innebär att jag sitter här själv denna fredag kväll... Jag är i alla fall tacksam över att vi nu har en tvåa så jag slipper gå och lägga mig samtidigt som honom.

Det känns konstigt att jag ska vara ensam här utan honom hela helgen och ända fram tills på tisdag kväll... är inte riktigt van vid det... det är 2,5 år seda jag flyttade hemifrån men jag har under denna tid bara bott själv i en vecka - min första tid bodde jag på nödboende som delades med en främmande tjej - därefter kollektiv i 1,5 år och sedan flyttade jag till egen lägenhet där jag bodde själv den där enda veckan innan Tobias flyttade in.
Så jag är inte van vid att vara själv - men jag vill inte vänja vid att vara själv utan Tobias heller - snarare tvärtom ;)

Imorgon SKA jag plugga... så det så!! Nu kan inte grey's anatomy distrahera mig längre, och T kommer ju som sagt inte vara här... så då banne mig ska det pluggas!!!!

jaja... nu ska jag se om det finns något på dumburken att se innan det är dags att nanna... Ha en fortsatt trevlig kväll mina vänner så hörs vi imorgon...!!



Psst... hur mysig var inte den här bilden... blir ju totalt avslappnad bara att se den....!

2007-10-19
22:27:58

Lista för den uttråkade :) /S
10 favoriter:
Färg: många fina färger men röd är en återkommande favorit
Mat: Thai!
Band: Red Hot Chilipeppers
Film: Oj... svårt! Men jag älskar The Notebook...
Bok: Också svår... Gillar dock När änglar faller
Sport: Hm..beror på - att utöva själv= badminton, se på TV= hockey eller ridning, att se live=fotboll
Årstid: sommaren - mest för allt som hör till med lata dagar i solen på stranden.. :)
Veckodag: Lördagar eller kanske fredagkvällar...
Glassmak: Melon brukar alltid vara mumma!
Tid på dygnet: Kvällarna brukar alltid vara mysiga

9 för tillfället:
Humör: trött och uttråkad
Smak: choklad :P
Kläder: mjukisbrallor, sockar och linne :)
Bakgrund: eh, bakom MIG så är det en vägg med en tavla på om det e det som menas?!
Nagellack: nothing
Tid: 22.15
Omgivning: i soffan hemma i lägenheten
Irritationsobjekt: Att T ska upp imorn bitti och måste sova tidigt :(

8 första: (första alltså...inte nu)
Bästa vän: Robert - vi bodde på samma gata
Screen name: ingen aning!
Husdjur: Hade fiskar hela min uppväxt, och även kanin
Piercing: Tog hål i öronen när jag var 7 eller 8 år, minns inte exakt
Förälskelse: hahaha... han hette Christoffer och vi gick på förskolan tillsammans
Musik: Haha... skulle tro att Mora Träsk var allra först :)
Bil: Har inte fått uppleva min första egna bil ännu...
Kyss: tror det var 2an

7 senaste:
Cigarett
: eh var nog ungefär....7-8 år sedan
Mat: hehehe - pizza
Dryck: Vatten
Biltur: när jag var i karlstad för ca en månad sedan o blev skjutsad till tåget
Kyss: 5 minuter sedan
Spelad låt: Tracy Chapman -telling stories
TV-program: Grey's anatomy - såg d dock på datorn :p

6 har du någonsin:
Dejtat någon av dina bästa vänner: jag är ju tillsammans med en - men vi dejtade aldrig innan vi blev ihop
Brutit mot lagen: yes
Blivit arresterad: nepp
Badat naken: Ja
Varit med på TV: Nepp
Kysst någon du inte känner: ja

5 nej tack:

Kläder: hm... päls...skulle ALDRIG bära en päls!
Mat: tunga - förstår inte att det finns folk som faktiskt äter tunga!
Musik: trance
Dryck: har väldigt svårt för öl
Personlighetsdrag: Falska, självupptagna personer

4 saker:
Du gjorde igår kväll: absolut inget - tittade på TV
Du kan höra just nu: TVn
Du inte kan leva utan: Familj (inkluderar där T) och vännerna
Du gör när du har tråkigt: bloggar eller kolla på¨TV

3 personer:
Du kan berätta allt för: Tobias, Linda, Sofia
Du tycker om: Samma som ovan + övriga vänner och familj, och släkten
Du inte gillar: inga specifika personer för tillfället

2 val:
Kaffe eller te: Te.
Vår eller höst: Hm... vår e ju steget innan sommaren men hösten är klart finast!

1 önskan: att T och jag är menade för hela livet <3



och för er som känner igen listan - ja jag har snott den - denna gång kommer den från Kenza :)

2007-10-19
19:55:50

Gräsligt /L


Jag har kommit på att jag använder ordet "gräsligt" nästan hela tiden men jag har väl bara ett allmänt kasst ordförråd. Nu använder jag det igen för jag tycker verkligen att Jennifer Connelly ser gräslig ut i sin outfit. Nej, jag gillar det verkligen inte. Diggar ni stilen?


2007-10-19
19:45:02

Idol 2007
Jag har faktiskt sett hela Idol 2007 hittills.
En av mina favoriter är Evelina men jag har gillar även Daniel!
De jag har svårast för är Sam och Amanda....

Vilken är din favorit och vem är mindre värd en Idolvinst?




2007-10-19
19:38:43

Kan inte hålla mig!! /S

Jag såg de sista avsnitten av säsong 3 av Grey's anatomy tidigare idag... och det slutade ju så sorgligt så nu är jag ju bara tvungen att se något avsnitt av säsong 4 också...!!

Tobias pluggar ändå för sin tenta - och det finns inget på TV så nu blir det mer GA gör mig :p


2007-10-19
17:54:42

Shop until you drop /L
Shoppingturen gick så där.
Vi började dagen med McDonalds och den nya Le Deluxe. Burgarn smakade inte som de vanliga donaldsburgarna. De var jättegoda faktiskt med vitlöksmak .
Vi hämtade även ut kort som hade legat på Bergvik och väntat på oss länge nu. De var några jättefina på Åsa som jag hoppas moder delar med sig av *blink blink*.

Mami shoppade 4 tröjor, fina handskar och hårassociarer för bara 500 spänn på Kapahl. Vilka fynd. Själv hittade jag ingenting som jag ville ha... smycken får jag inte köpa eftersom jag har så mycket att jag faktiskt inte hinner använda alla och nya kläder köpte jag nyss. Mamma avslutade med en snygg röd handväska. Jag of course ville inte ha någon väska heller eftersom jag har över 20 stycken. Dessutom är jag så jäkla kräsen.
Jag fick faktiskt ett par söta tofflor av mamma. Hon köpte röd/vita till sig själv och ett par svart/vita till mig. De är jättesköna och gå i hemma. 99 kronor på Maxi.

image830

Godis köpte jag i alla fall, naturgodis. Yammie med nötter och youghurtgodis! Nu ska jag vräka i mig innan J kommer hem så jag slipper dela med mig =P mohaha....

Kram!
Linda


2007-10-19
17:33:15

Slappisdag! /S
Usch inte pluggat alls idag och nu ska vi snart iväg och köpa pizza till middag...

Till mitt försvar så hade jag faktiskt tänkt göra tacos men T föredrod pizza idag och det säger man ju inte nej till eftersom det är min tur att diska.
Pratade precis med mamma - familjen skulle komma och fira henne - känns lite trist vid sådana här tillfällen att man inte kan delta men så är det - bara att gilla läget! Dessutom är det ju bara en vecka kvar tills jag får träffa alla där hemma. Fast det är klart... då får man ju varken smörgåstårta eller ananaspaj :p

Någon som har ett bra filmtips förresten?

2007-10-19
16:19:16

Pinsamt men sant... /S
så måste jag erkänna att jag inte öppnat mina kursböcker idag överhuvudtaget...!!

Istället har jag suttit framför bloggen men största delen av dagen har faktiskt gått åt till att se på Grey's anatomy - tänkte bara se ett avsnitt men de e ju så bra så - vips så hade jag sett tre stycken!!
För er som inte tjuvtittar utan bara ser de som går på TVn så kan jag tala om att det kommer hända en hel del inom en snar framtid...spännande spännande!!

Nu ska jag ta tag i disken och sedan ska jag ringa och gratta min kära mor på hennes födelsedag!!!


Med en lite tulipan på bemärkelsesda'n
jag har den äran
jag har den äran
att gratulera!!

(sjöng ni oxå den på lekis?)

2007-10-19
12:31:56

Ut ut ut /L
Nu ska drar jag!
Ut till Bergvik Shoppingcenter och Ikea för att se vad som finns där med mami (http://morsansa.blogg.se)...
Måste köpa mat också... så jäkla tråkigt, men man måste ju äta =D

Ha det bra så länge!

Kram Linda







2007-10-19
12:08:55

På tal om skön musik... /S
Tobias lämnar mig för Karlstad imorgon direkt efter sin tenta och kommer inte hem förrän på tisdag kväll...
Men ibland är det rätt skönt att vara helt själv hemma - man sätter på någon skön platta på riktigt hög volym...
Den här helgen får det nog bli Tracy Chapman...







Har ni någon låt som ni bara älskar att lyssna på när ni är själva - på riktigt hög volym...?

2007-10-19
11:57:24

Skön låt... /S
Nu har jag kikat runt lite på lite bloggar, bland annat ellinorak.blogg.se och där blev jag tipsad om en låt jag har hört förr men aldrig i sin helhet... skön är den i alla fall...



Nerina Pallot - Sophia

2007-10-19
11:28:55

Nu skiter jag i det /L
image829





Nu har ödet visat att jag ska behålla Åsa.
Hon kommer hem om två veckor, då är valparna tillräckligt stora.

Hennes nya ägare har bangat ur och kanske kan ta henne i "framtiden" men såna krångliga människor orkar inte jag vänta på. Jag tror detta är ödet. Jag ska helt enkelt behålla Åsa.
Så nu blir det intensiv ensamträning!

Jag längtar så mycket efter henne!

Linda









2007-10-19
11:07:34

Dagens planering :) /S
Ja - idag är jag hemma hela dagen och dagens planering är enligt följande...

1) läsa lite bloggar :)
2) tentaplugga
3) tentaplugga
4) kika in på bloggen
5) tentaplugga
6) kanske något Grey's anatomy avsnitt
7) blogg
8) Lite myspys kväll med älsklingen

För er som inte vet det så är jag väldigt duktig på att planera... är dock MINDRE duktig på att följa mina planeringar... så det är mer troligt att dagen istället blir...

1) läsa bloggar
2) surfa sporadiskt på nätet
3) kika in på bloggen
4) öppna kursböckerna för att efter 10 min stänga dem
5) zappar mellan Tv- kanalerna
6) kikar in på bloggen och kanske kollar in andras
7) gör ett sista försök att öppna kursböckerna men misslyckas åter med pluggandet
8) mys med älsklingen samt beklagar mig över mitt dåliga plugg...

Hahaha... hur är ni? Har ni någon bra självdisciplin eller är ni som mig...?


2007-10-19
10:39:27

Härlig morgon! /S
Har haft en härlig morgon, vaknade med älsklingen bredvid mig låg och pratade en stund innan vi gick upp och käkade lite frukost.
Kollade sedan bloggen och fick se en massa nya kommentarer och Lindas inlägg.
Sen kollade jag även som vanligt rubrikerna på aftonbladet.se.....

 

.... härliga morgon... De har gripit svinet!!!!!!!!!!!

Kan man få en härligare start på dagen :)

För att läsa artikeln; http://www.aftonbladet.se/nyheter/article1048035.ab


2007-10-19
02:39:00

Sagt av Jane Austen /L
Den ena halvan av världen kan inte förstå den andra halvans nöjen.

Den som aldrig klagar väcker aldrig medlidande.

Det finns förvisso inte så många verkligt förmögna män i världen som det finns vackra kvinnor som förtjänar att få dem.

Det är bättre att sakna förnuft än att använda det fel.

Det är ytterst orättvist att döma någon efter hans uppförande utan att äga ingående kunskap om hans situation.

En hög inkomst är det bästa receptet för lycka som jag någonsin hört talas om.

En kvinna bör, i synnerhet om hon har oturen att kunna något, dölja det så gott hon kan.

Ett lyckligt äktenskap är helt och hållet en fråga om tillfälligheter.




2007-10-19
02:34:59

Dagens fakta /l
Människan har däggdjurens bästa färgseende.




Testa ditt färgseende: http://www.medocular.se/ogonfakta/fargblindhet/test.html

2007-10-19
02:32:41

Gah! /L

Jag kan inte sova... nu är klockan natten och här ligger jag pigg som en mört.
Tur att jag är ledig imorn (:


2007-10-19
00:22:14

Greys anatomy /L







Jag såg precis avsnitt 2 på säsong 4. Greys anatomy är verkligen en av de bästa serierna som finns!

Vilken serie är din favorit?














2007-10-18
22:43:33

Världens äldsta bloggare /L
didnt-hear-again.jpgHon är 108 år gammal och bloggar.
Olive Riley är världens äldsta bloggare. I sin blogg berättar hon sin livshistoria.
Härlig gumma säger jag!
Det är roligt att se att äldre också tar sig an Internet och bloggvärlden.

Besök henne på http://www.allaboutolive.com.au/
You go girl!

///Linda






2007-10-18
21:58:25

Att fria /L
Det är så synd om detta par. Killen ska försöka fria romantiskt men tjejen är inte riktigt med på hans framtidstankar. Stackare...




2007-10-18
21:56:46

Tabbar under direktsänd tv /L



2007-10-18
21:20:44

Stackars hund /L


Vilken hund pallar att ha dojor på sig? Jag har aldrig sett en hund som gillar det, ännu mindre att ha "mystofflor". Vad är poängen med dem? Hemskt och helt onödigt. Vill du investera i skiten finns de att köpa hos Molles-Petshop för 189 kronor.

2007-10-18
21:09:14

Dra till Island /L
I Lärarnas tidning annonserar de ut en sommarkurs till 2008, 2-11 augusti.
Man får åka till Island och studera geologi på 7,5 poäng.
Jäsingen vad coolt det skulle vara men det är så dyrt att vara där och jag tror inte min ekonomi skulle tillåta det tyvärr....




2007-10-18
21:04:12

Mami.... /L
image827Grattis till kära mamma som också hamnat på "mest aktiva"-listan.
Hon skriver också mängder med inlägg, det ligger väl i våra gener.
Besök henne på morsan sa...

Det är förresten jag som gjort hennes layout men den är inte riktigt färdig än.
Kram Linda



2007-10-18
20:15:00

Värdelös TV-dag... /S
Usch, jag hatar torsdagar - det är verkligen en värdelös TV-dag, finns inget att se... kanske man skulle ta och titta på ett Grey's anatomy-avsnitt... i brist på annat...!

Eller har ni några förslag på TV-program som jag missat kanske...?

2007-10-18
19:46:17

Dagens fräckaste (Varning) /L

Församlingens kyrkoherde hade fått en ny piga till prästgården, det var en ung grann kvinna. Kyrkoherden bestämde sig för att visa runt pigan i församlingen, han bad drängen spänna för hästen till vagnen och de for iväg. Församlingen var stor till ytan och det tog tid.
Det fina vädret växlade till regn.
Kyrkoherden och pigan tog skydd under vagnen, åskan började mullra och det blev inte bättre än blixten slog ner i hästen som dog.
Kyrkoherden som nu efter tätheten till pigan börjat få känslorna i olag plockade fram sin mandom och visade den för pigan med orden "Den här min vän kan skapa liv".
Pigan svarade då "Det var bra dé kör in den i röven på hästen då, för jag vill hem".



2007-10-18
17:50:53

There's nothing left to do... /S
..förutom all disk... *suck*


2007-10-18
17:34:44

J-Lo ÄR gravid... /S


Correct me if I'm wrong... men den där magen tror inte jag har uppkommit på grund av för mycket sötsaker...

Grattis får man väl lov att säga, roligt för dem :)

2007-10-18
16:53:30

Jippie!!! /S
Nu har X precis varit här och hämtat Simba - och hon frågade något som gjorde mig jätteglad!!! Hon har nämligen sagt upp sig från sitt jobb och har planer på att jobba i Norge från och med januari - hon frågade då om jag kunde tänka mig att vara dagmatte på heltid - det vill säga att jag har honom i en hel vecka, kanske 2 veckor och sedan är hon ledig i 2-3 veckor. Och jag behövde inte bry mig om mitt schema för han klarar ju egentligen att vara själv hela dagar då hon jobbar heltid. Så det innebär - om hon nu genomför sina planer - att jag har en extra liten inkomst säkrad under restan av läsåret!!!!!!!!!!!!!!
Utöver pengarna så kommer det bli jättekul att verkligen få prova på att ha eget ansvar för en hund - att verkligen få testa på hur det är att inte kunna förlita sig på någon annan som jag alltid kunnat göra med Dick...

Så nu är jag på bra humör igen :))

image813

Simba

2007-10-18
16:14:35

Skadeglädjen /L
Mina bussresor är som sagt alltid händelserika.
Idag när jag satt i bussen och väntade på att den skulle köra ser jag en medelålders kvinna komma springande. Hon drog på en väska och trodde antagligen att hon skulle missa bussen (som skulle åka vilken minut som helst).
Stackarn lyckas få dragväskan framför sig varpå kvinnan faller platt över den.
Det finns inget som är så pinsamt som att trilla, det är ÄNNU mer pinsamt när man trillar brevid en fullsatt buss.
Hon klev i alla fall på bussen och såg inte ut att ha ont - hon föll ju faktiskt på något relativt mjukt som tur är.
Jag klarade faktiskt av att hålla mig för skratt men inombords grät jag av skadeglädjen.... den enda sanna glädjen!
Har ni varit med om något pinsamt?

Kram Linda


2007-10-18
15:56:34

Irriterad! /S
Jag och Simba ha precis kommit hem från vår promenad. Vi mötte upp Tobias och gick sedan och hämtade ut paketet från Lycknis - blev lite misstänksam då paketet var väldigt lätt - och väl hemma när jag fick öppna det så innehöll det bara en av de fem böcker jag beställt och det enda meddelande som var med var att de andra skickas när de kommer in på lager, men inget datum om när detta sker!!
Som tur var så var boken som jag fick den första vi ska använda - så lite tur i oturen var det väl om man ska se de positivt :)

Inte så många besökare idag men fortfarande MYCKET mer än innan vi hamnade på listan vilket är jättekul för jag antar att många av de som varit inne hos oss idag är sådana som varit här tidigare och altså gillar vår blogg nog mycket för att återvända :)


2007-10-18
14:20:56

boooooriiiiiing!! /S
Fy fasen va jag är uttråkad.... har knappt fått något gjort sedan jag skrev att jag skulle börja plugga *suck*



Jag tyckte det kändes jobbigt inför tentan förut men jag läste nyss ett mail från en av kursens föreläsare med instuderingsfrågor på just hans område - och då kändes bördan på mina axlar såååå mycket tyngre då jag inte hade en aning om svaret - heller inget minne av att jag läst något om det :(
Men men... får väl kika lite till...någonstans måste det ju stå...

Snart är det dags för dagens andra promenad med Simba också... ska bli ganska skönt då vädret är helt underbart!!

Vad ska ni hitta på ikväll? Inga bra TV-program idag så har ni några idéer på vad jag kan sysselsätta mig med så är de välkomna :)

2007-10-18
12:26:47

Klara, färdiga... /L
Själv har jag skrivit färdigt min seminarieuppgift nu under förmiddagen. Den sista för kursen!
Nu ska jag bara in och redovisa vad jag gjort tillsammans med min lärare och studiegrupp.
Tråkigt att börja så sent men ändå skönt att få ta det lugnt innan.
Nu är jag snart färdig med kursen. Nästa vecka ska jag börja med min fördjupning om sexuella övergrepp, ett inte så roligt ämne men väldigt intressant.

Kram på er!
Linda



2007-10-18
12:17:57

NU ska jag plugga... /S
Återigen har jag fastnat framför datorn - shit, älsklingens nya smeknamn på mig kanske stämmer... jag kanske HAR blivit en datanörd... inte för att jag kan något om datorer men för att jag sitter och ugglar vid den titt som tätt...

Nu är det i alla fall på tiden att börja plugga som var min tanke från början... vi hörs senare...!


2007-10-18
12:14:11

Mysigt för höst och vinterhemmet /L


Jag tycker dessa ljusen är så mysiga. Skulle vilja ha några själv! De kostar från 10-19 dollar (rea) och finns hos Pottery Barn.


2007-10-18
12:06:07

Jag vill oxå ha! /S
Dock inte så förtjust i den ringen men smaken är som baken!

Själv gillar jag det här halsbandet...

En perfekt present till andra eller till lilla mig ;)
Men tyvärr var det liiite väl dyrt, 1200kr!

Men något sådant vore ju supermysigt att ge till min systerdotter Leyah i dopresent - något man kan använda hela livet... Men som sagt 1200kr är lite väl mycket kanske...





Man kan även köpa enbart ringar...och köpa kedja någon annanstans eller använda en gammal...

Mysiga var de i alla fall...

Dessa är också från KyssJohanna by the way...

2007-10-18
11:43:31

Musik som slår allt /L
Här ska Sandra skriva om bra musik och missar den absoluta orgasmmusiken! Skäms på dig! =P
Red hot chili peppers är och kommer alltid vara världens bästa band.



Update: Nu är det så att lilla jag inte MISSADE dem men de hör ju kanske inte till samma kategori.. de är en kategori för sig...!!! Så det så Linda... :p

2007-10-18
11:38:55

Music, music... /S

Finns det något så underbart som musik.... egentligen? Musiken är en så stor del av ens vardag (åtminstone min) att det är nästintill omöjligt att föreställa sig en värld UTAN musik...
Bland det första jag gör varje morgon är att sätta på stereon och den står på tills dess att jag kliver utanför ytterdörren. Och innan jag kliver utan för ytterdörren så sätter jag i mina öronsnäckor och sätter igång min mp3-spelare - och så fort jag kliver innanför dörren igen så sätter jag på stereon... :)

Jag har kommit fram till att det finns vissa låtar som man förmodligen aldrig kommer tröttna på helt... Både jag och Linda är rätt förtjusta i lite äldre musik även om vi lyssnar på det mesta! Men här är artister och låtar från den äldre generationen som jag förmodligen ALDRIG kommer tröttna på!!!

En kvinna som är grym är Aretha Franklin - the queen of soul...







Sen finns det ju andra godingar såsom Simon & Garfunkel...





Och sen..... The Beatles...!!




En RIKTIGT skön låt är ju Fortunate son...(Creedence Clearwater Revival)!!!




 Har ni några artister/ låter ni känner likadant för.. några som alltid kommer hänga med en?

 

2007-10-18
11:38:02

Vill ha... /L
Denna supersöta ringen finns att köpa hos Kyss Johanna.
Ringen är guldpläderat 14k och kostar 895 kronor.
Inte aktuell för min plånbok med andra ord. Men söt var den!







2007-10-18
10:11:20

Back to childhood /L

Den här tofflorna påminnde mig om när jag gick på fritids som barn.
Alla hade vad jag tror vi kallade "plastisocker". Eller vad heter de?
Mina var i alla fall blå med siffror på.

Vill man återgå till den gamla goda tiden som unge går tydligen det.
Urban Outfitters säljer nämligen såna för vuxna.
De kostar endast 16 dollar.
Pricken över i:t är att de även har små pom-poms.

Kanske är något att komma till jobbet med *host host*











2007-10-18
09:45:02

Good morning people :) /S
Sovit riktigt uselt inatt! Tror jag var orolig för att inte vakna när Simba skulle komma - vi har ju tyvärr alltid en låst entrédörr så folk kommer inte åt vår ringklocka utan måste knacka på köksfönstret. Men efter en natt med lite sömn så vaknade jag trots allt i tid tills hon knackade på dörren.
Tyvärr fick jag inte sova så mycket mer för 40 minuter efter att jag gått och lagt mig igen så började han pipa, var mest uttråkad tror jag.

Idag blir i alla fall hans första heldag här med mig, men jag tror det kommer gå fin fint :)
Tobias ska iväg och tentaplugga i skolan, och jag själv ska göra mitt första tappra försök att tentaplugga jag med... är ju bara en vecka kvar nu...usch!! Jag hatar verkligen salstentor - och just den här tentan är så bred - den är på 10 p men kommer ta upp fyra helt olika ämnen - geografisk historia, historia, globalisering och de tre abrahmasreligionerna. Tentan kommer även bara bestå av 4 frågor = 4 enorma frågor!! Får försöka se det positivt - belöningen kommer ju direkt efteråt då jag ska åka hem till Karlstad några dagar. Ska bli skönt att träffa min systerdotter Leyah framförallt som växer så det knakar!!

Nu ska jag och SImba följa älsklingen en bit på vägen till universitetet....!


2007-10-18
01:18:10

Dax... /L


Nu är det dax för mig att också slagga. Tack för idag och till alla snälla kommentarer!
See you soon.... /Linda


2007-10-18
00:10:09

Sagt av Drottning Victoria /L
Det viktiga är inte vad de tycker om mig utan vad jag tycker om dem.

En ful bebis är en grotesk varelse - och de vackraste är skrämmande.




2007-10-18
00:07:24

Dagens fakta /L
37% av alla amerikanska barn är överviktiga.




2007-10-17
22:45:20

Nytt rekord /L


Idag har vi haft över 2000 besökare. Det är så roligt!
Hoppas ni återvänder!
Kram på er alla!


2007-10-17
22:43:48

Another day has come to an end... /S
Ja den här dagen ordnade väl upp sig till slut någorlunda då huvudvärken släppte, vi lämnade nyklarna till gamla lägenheten - gruppen lyckades slutföra uppgiften utan min hjälp.

Mitt pluggande blev som vanligt inte vad jag hade tänkt det - i sanningens namn har jag inte läst något alls under eftermiddagen... men det är ju lite sent att göra något åt den saken nu - får helt enkelt göra det bästa av morgondagen :) hakuna matata - lägg det förflutna bakom dig...

Hoppas alla haft en trevlig dag! Måste säga att det är oerhört kul att så många äntligen hittat till vår lilla blogg - att det i förrgår var 20 besökare - och nu 2000 besökare är fortfarande lite av en chock för oss... men samtidigt så himla roligt!!!! Särskilt kul är det att se på kommentarerna att vissa av er faktiskt återkommer :)))
Vi "ses" imorgon....Sov gott!


2007-10-17
21:31:53

Julkul /L


Haha... jag kan inte sluta skratta. Sandra, om du får Dick att ha på sig denna en hel dag så bjuder jag på middag!
Denna kreation kostar 99 kronor och kan köpas här. Huvudprydnaden blinkar och spelar musik! ..... och är sååå hemsk.


2007-10-17
21:24:34

Mitt oro-objekt /L
britney spears pace restaurant 01

Jag är så jäkla nyfiken på vad som cirkulerar runt i Brittans huvud. Hon har förlorat barnen men ändå ser hon så glad ut. Jag skulle nog inte ens palla att ta mig ur sängen om jag ansågs så kass som morsa att jag inte kunde behålla min ungar. Vad tänker hon med? Tänker hon alls? Det kommer sluta illa om ingenting händer snart...


2007-10-17
20:50:46

Lilla Suri. /S
Läste precis om TomKats dotter Suri som uppfostras enligt scientologisk uppfostran. Det innebär bland annat att inte säga nej till sitt barn, det handlar tydligen om att vara positiv och stöttande. En av de större ledarna inom scientologerna råder föräldrar till att vara barnets vän.

Hm... kanske funkar men jag tror tyvärr inte det ... känns som att lilla Suri kommer växa upp och bli en mycket bortskämd liten tjej.... eller vad tror ni?

För er som vill läsa artikeln; http://www.aftonbladet.se/nojesliv/klick/article1035633.ab

 

2007-10-17
20:38:56

mer smycken! /S
Efterfrågade ju tips om bra smyckessidor, och det fick jag av en av våra läsare (http://traiin.blogg.se/) som tipsade om http://www.bettiesgalleria.com/ . jag har varit inne och kikat lite och redan hitta en del jag skulle vilja ha...

Uggla med Kristaller, set
Den senaste tiden har jag fått fnatt på smycken med ugglor - är ju så sött... vet dock inte om jag skulle gilla att ha en uggla hängandes i örat... skulle nog räcka att ha ett halsband - var med på deras rea nu om någon är intresseNyckelpiga med Klocka i Guld eller Silverrad...


En sån här liten klocka vore ju kanske lite söt - har dock sett finare på en annan sida..


Röd Jordgubbe med Gröna Blad
Tycker även att fruktsmycken är fina men det känns ju som att ALLA har sådana - då blir det lite trist tycker jag...
Älva, Vit
Även de här lilla älvan var ju hur söt som helst...




Hahaha.... det här passar ju mig ypperligt... om jag går runt med en liten chokladkaka kring halsen så Halsband med Chokladkakaär väl det en ganska tydlig signal om vad man ska ge mig för att få mig glad... hahaha


     jaja... nog om mig och mitt tjat om smycken... men mer tips om bra sidor önskas :)

2007-10-17
19:40:42

Jag såg en mink! /S
Jag har ju glömt att berätta för er om min lilla naturupplevelse imorse på väg till uni...!

Från ingenstans så sök jag helt plötsligt en MINK!! Visste inte ens att de fanns vilda men tydligen gör det de har jag fått lära mig. Jag har aldrig sett ett liknande djur i verkligheten, brukar vara de mer vanliga djuren som hare och sådant man ser - men jag såg en mink!






Kännetecken: Färgen är helt mörkbrun; kan ha ett litet vitt parti på hakan. Blir upp till 50 cm lång och väger  upp till 2 kg. Hanen är större än honan.

Förekomst: Minken infördes som pälsfarmdjur på 1920-talet. Genom rymningar och frisläppningar uppstod en frlevande stam. Nu är minken allmän över hela landet, särskilt vid näringsrika sjöar, vid vattendrag och längs kusterna.

Föda: Smågnagare (framför allt vattensork), sjö- och sumpmarksfåglar, fiskar, kräftor, groddjur mm.

Fortplantning: Parningen sker vanligen i mars. Dräktighetstiden kan variera och de vanligen 3-6 ungarna föds i maj-juni. Bohålan hittar man i en strandbrink, under ett rotvalv, i ett stenröse eller liknande. Under augusti ses ungarna ofta följa honan. De blir könsmogna nästkommande vår.

(http://www.jagareforbundet.se/viltvetande/kortaartfakta/minkkortom.asp)


2007-10-17
18:52:35

Jag är bliiiind! /L


Jag tror faktiskt jag förlorade synen där ett tag.
Detta pågrund av dessa otroligt gräsliga BRÖLLOPS-flipfloppen.
Nej, aldrig att du fick mig att gå i dem på min stora dag. Nej, nej och åter nej.


2007-10-17
18:17:27

Acessoarer vi tycka om :) /S

Både jag och Linda har ett svagt hjärta för när det kommer till acessoarer - framför allt när det kommer till smycken!!
Armband
Hittade det här söta armbandet på netglitz.se , billigt var det också! Kostade bara 80kr :)
Gillade verkligen färgerna :)

















Gillade även det här halsbandet... cute, cute, cute - även det fanns på netglitz.se

Halsband

Skulle uppskatta tips om sidor med fina smycken eller andra acessoarer :)


 


2007-10-17
17:44:07

Så ful att den är snygg /L


Detta gorillahuvud råkar faktiskt vara ett askfat. När du fimpar ciggen ryker det ur ögon och näsborrarna. Röker du inte går den att använda som prydnad eller för godis. Apan kostar 25 dollar och finns att köpa här.


2007-10-17
17:33:14

Arbetet mot rasism /L
Som lärare är det viktigaste arbetet värdegrunden.
Just nu håller vi på och diskuterar, reflekterar, analyserar och studerar frågor kring rasism.
Min föreläsare berättade idag om en lärare som den 12 september 2001 kliver in i sitt klassrum och längst bak sitter det 3 killar glada över World Trade Center - attentatet.
Hur ska man som lärare reagera?
Vi pratade länge kring frågan. En del tyckte att man skulle ta en diskussion direkt i klassrummet för att få fram varför dessa gossar känner som de gör. En del tyckte man skulle ta det efteråt med bara killarna och ignorera deras handlingar i klassrummet.... det fanns fler varianter men vad är egentligen mest effektivt?

Frågan är inte hurvida killarna hade rätt i sina åsikter, det handlar om hur man ska reagera? Alla bör respektera att det finns människor som faktiskt har förlorat en nära anhörig. Är det verkligen rätt att visa en sådan glädje över situationen?
Det fanns elever som visade samma glädje när USA beslöt sig för att gå in i Irak, har de också rätt att öppet visa detta?

Förlåt för mitt flum.

Men vad tycker ni om detta?
Hur ska lärarna reagera på skolan? Vad kan man göra?




2007-10-17
17:17:37

Tack för tipsen! /S
Tack så himla mycket för alla tips om en födelsedagspresent!! Många bra tips - men det jag och mina syskon funderar på mest är någon form av spa-behandling, massage eller något. jaja, vi kommer nog på något till slut...

Nu har vi äntligen varit iväg och lämnat in nycklarna till den gamla lägenheten, passade även på att handla i Ryd - där har de billig fulchoklad (Eldorado) som vi passade på att inhandla :) Blir mumma ikväll framför TVn det!
Måste erkänna att vi båda två är små godisgrisar - min stora last, och egentligen enda - är choklad, finns det något som smakar så ljuvligt?! Choklad i alla de former, vit, mjölk-, och även mörk.... Mmmm....!

Tobias har även fixat en kladdkaka tills ikväll .... som sagt... gottegrisar är vi allihopa *ler*



Har ni något ni är lite lätt beroende av...?

2007-10-17
16:28:42

Welcome /L

image824







Nu har vi faktiskt passerat 1000 besökare idag.
Jätteroligt att ni kikar in! =)




















2007-10-17
16:09:44

Johnny boy /L
Jag har en katt. Han heter Johnny och har nyligen fyllt 1 år.
Eftersom min hona Stina pissade inne fick hon flytta till landet och mår nu alldeles utmärkt men det gör inte Johnny. Han är van att ha kompisar runt sig hela tiden ända sedan födseln.
Detta har nu blivit ett jäkla jobbigt problem då han jamar HELA tiden.
Jamandet har nu gjort både mig och min sambo helt galna.
Enda gångerna han är tyst är när bästisen Gullan hälsar på.
I helgen tänker jag därför testa och se om en kompis skulle få tyst på honom.
Gullan får därmed uppdraget att bo här till och med söndag så får vi se om det hjälper.

image821 image822

Bästa kompisen Gullan                                       Kungen själv, Johnny


2007-10-17
14:32:18

Linda funderar /L
Jag åker buss ungefär dagligen. Eftersom min busslinje går genom nästan hela Karlstad får jag se alla typer av människor. Idag råkade jag på en individ som jag inte kunde könsbestämma. Jag blev så jäkla irreterad på mig själv, varför måste jag alltid göra det? Är det verkligen så viktigt att veta könet på den andra?
Mycket handlar ju om att vi faktiskt inte vet hur vi ska förhålla oss till en människa när vi kan inte kan placera dem i något speciellt fack. RFSL berättade om ett par nyblivna föräldrar som vägrade tala om könet på sitt barn. Barnet fick även ett könsneutralt namn. En del människor blev till och med förbannade. Redan som bebisar får vi veta hur vi ska förhålla oss till flickor respektive pojkar. Men vad spelar det egentligen för roll? Ett kön bestämmer ju inte hur du är som individ, eller? //Linda
image820



2007-10-17
14:18:28

Men herregud /L
Tänk er att på två dagar gå från genomsnitts läsare på 7 pers till att hamna på topplistan.
Vad har hänt?

Helt negativt inställd på en total flopp kommer jag hem och ser det här;

image819

Här avslöjas också hur stadig på hand jag är. Men det bjuder jag på.

Jag är verkligen jätteglad för all positiv kritik på bloggens utseende.
Den har haft alla varianter men denna rosa version verkar gå hem hos de flesta!
Thank you all!
/Linda



2007-10-17
14:10:02

Presenttips? /S
Insåg just att det är lika bra att utnyttja det stora antalet läsare :)

Det är nämligen så att min kära mamma fyller 52år denna veckan - tyvärr har varken jag eller mina systrar någon aning om vad vi ska ge henne i födelsedagspresent... såå... antar att ni förstår vad jag vill ha av er - förslag så klart!

Alla förslag är välkomna - dock inte så intressrad av smycken då det är vad hon fått de senaste åren :p


2007-10-17
13:27:21

Beslutsångest!! /S
Jag måste välja vad jag ska läsa som andra specialisering men jag kan inte bestämma mig!!
Det jag främst väljer mellan är estetiska ämnen med specialpedagogiska arbetsformer eller ren specialpedagogik... ni som är lite "insatta" eller har läst något liknande... vad tror ni?

Jag tycker ju inte själv att det är särskilt kul med de estetiska ämnena men ska man kanske undervisa i det så kan det ju kanske vara bra att ha läst det... men 20p kanske är lite väl mycket, kanske har större nytta av ren specialpedagogik... GAH!!! I don¨t know what to do....?!

2007-10-17
13:03:43

Stackars barn... /S
Under en längre tid har ju media haft en häxjakt på Britney Spears och vi fick alla läsa om hur hon tillfälligt förlorade vårdnaden om sina söner.
Nu läste jag en artikel på aftonbladet där det står att hennes ex Kevin Federline röker gräs helt öppet... fy fasen för att vara barn åt de två....! TYcker självklart synd om dem då de förföljs av media samtidigt som de har seriösa problem - men se saken från barnens perspektiv...!

  
                                             

2007-10-17
12:49:46

finns det NÅGON som gillar... /S
... alla dessa jäkla spelprogram som visas i 3an, 6an, 4an, 4+, 5an och allt vad det nu är... en person som står och tjattrar som en jäkla apa, oavbrutet i över en timma??!

Just nu är det Momento som ligger till grunden för min irritation :p

 

2007-10-17
12:15:32

Hemma igen + det här är vi! /S
Tack för alla uppmuntrande ord - innerst inne så vet jag ju att ni har rätt - mycket handlar ju om inställningen - men vissa dagar så är det svårare än andra att tänka positivt :)

Hur som helst så har vi grupparbetat under förmiddagen men tyvärr så har fick jag en mördande huvudvärk och valde attt avvika med gruppens godkännande - så nu ligger jag här hemma i sängen efter att ha knaprat lite piller och lite sömn nu så hoppas jag att den ska ge med sig... har INTE tid att bli sjuk med en tenta i nästa vecka...!

Innan jag gör det tänkte jag dock lite kort presentera oss bakom bloggen - dels för att vi fått så oerhört många nya läsare och dels för att många verkar tro att den drivs av enbart en person... so here it goes....


 Ja.... Hakuna Matata bildades vintern 2006 av vännerna Linda och Sandra som kände varandra sedan många år tillbaka. Vid denna tidpunkt då bloggen startades så var det i syftet att hålla kontakten med varandra och hålla varandra uppdaterade om varandras liv i allmänhet - ett syfte som kvarstår men självklart vill vi även ha andra läsare... Anledningen till det var att Sandra lämnade värmlandsskogarna för Linköping hösten 2005 för att studera till lärare i de lägre åren, något hon fortfarande gör och nu är inne på sin femte termin.
Med 23 mil mellan varandra så ses vi inte alls lika ofta som vi skulle vilja!!
Ett halvår efter att Sandra börjat plugga började även Linda läsa till lärare, dock stannade hon kvar på hemmaplan.

Linda delar sitt liv med sambon Jason som arbetar som kock = Linda är fruktansvärt kräsen och bortskämd vad gäller mat!! I deras liv finns även Johnny The cat, har tidigare även haft djävulskatten Stina som enligt mig var fruktansvärt scary då hennes ögon var rödaktiga - hon såg verkligen ut som en djävulskatt!!! Sedan var det terriern Åsa... ja man kan ju inte kalla henne normal men skön var hon!

Sandra bor som sagt i Linköping, och sedan januari 2007 så bor hon tillsammans med sambon Tobias som även han har rötter ifrån Karlstad. Tobias dagar är fyllda med plugg då han precis börjat läsa till högskoleingenjör här i Linkan. Här finns tyvärr inga egna djur men en stor dröm ifrån min sida om att någon gång få skaffa en liten fransk bulldogg - tills dess så är jag dagmatte åt andras hundar - dels för att jag uppskattar hundsällskapet men även då jag behöver pengarna... lever nämligen rätt så fattigt då jag inte har något studielån...
Men tills jag skaffar min egen vovve så är ju mina föräldrars Golden retriver min stora kärlek här i livet :)

Jaja... det var lite om oss... Vi har fått oerhört mycket beröm för vår fina blogg men tyvärr kan jag inte ta åt mig något av äran då det är Linda som alldeles själv ordnat med layouten - och hon är SÅ duktig!!

Återigen, tack för alla fina komplimanger!!!!!!!


2007-10-17
08:44:37

vill inte, vill inte, vill inte!!!! /S
Please save me someone?!! Ska vilken minut som helst dra mig iväg till skolan för att grupparbeta *uäk*
Missförstå mig rätt - jag brukar egentligen föredra grupparbete framför individuella - men just den här gången har jag hamnat  i en grupp som... ja vi passar inte ihop helt enkelt... men men inte så mycket att välja på då jag måste stå ut med dem tills i januari!

Seminarium idag också - känns inte heller så koj då det av 40 pers är typ 5 som brukar diskutera medans vi andra sitter med en drömmande blick och längtar bort....

Nej usch vad negativt det här blev - ny dag nya möjligheter!



Vi hörs i eftermiddag...!

2007-10-17
07:16:27

Åh nej /Linda


Jag har verkligen ingen lust att åka till skolan idag. Trött som fan också. Idag måste jag plugga. Suck och stön för måsten. /Linda


2007-10-17
00:17:31

Sagt av Frank Sinatra /L
Alkohol kan vara människans värsta fiende, men Bibeln säger ju att man ska älska sin fiende.

Det som kallas fullproppat i tunnelbanan kallas trivsam intimitet på en nattklubb.

En cyniker är en människa som anser andra lika lite värda som honom själv.

En kvinna förändras egentligen inte alls när hon gifter sig. Utom till namnet.

Man känner igen en playboy på att han inte är någon boy längre.

Må du leva tills du blir hundra år, och må den sista röst du hör vara min.




2007-10-17
00:13:51

Dagens fakta /L
Om du tävlar i ett lopp på 400 meter med en sjöhäst skulle den komma i mål nästan en hel dag efter dig.




2007-10-16
23:54:58

En del har inget samvete /L
En kvinna har nu dömds till 18 månaders fängelse efter att ha kommit över hundratusentals kronor.
Hon var anställd hos hemtjänsten och utnyttjade läget för att låna pengar och skaffa kreditkort i en gammal kvinnas namn.
Anledningen hon gav var "jag har haft knäppa perioder".

Fan, en del har verkligen inget samvete. Jag skulle aldrig ens komma på tanken. Skäms människa!

Läs hela artikeln här.


2007-10-16
23:18:07

Tävling /L
image2790

Vi måste ju självklart delta! Chansen att vinna verkar rätt liten med tanke på hur många som har anmält sig men lite spänning behöver vi väl alla. För att delta behöver du bara länka till tävlingen och skriva till Lolita att du deltar. Krävs inte mycket energi med andra ord för att möjligen vinna en goodiebag värd 1000 kronor. Tävlingen avslutas måndagen den 22/10 så det finns möjlighet att fortfarande anmäla sig! Kram Linda

2007-10-16
22:59:36

Sovdags för lilla mig.. /S
Idag har varit en bra dag.... att börja dagen och se att man faktiskt hamnat på listan med mest-aktiva och att under hela dagen få se hur antalet besökare passerar både 100, 200, 300 och vilken minut som helst även 400... ganska häftigt när man knappt nått 20-strecket annars...
Sedan har jag ju fått lära känna min nya daghund Simba - och det kändes jättebra så nu kommer jag ha hundsällskap om dagarna fram över samt några extra kronor på mitt tomma konto varje månad.
Och sist min inte minst så har jag pluggat NÄSTAN precis så mycket som jag hade planerat - fattas bara 10 sidor...!

Imorgon är jag i skolan i stort sett hela dagen, sedan måste jag ta mig till Ryd och lämna in nycklarna till min gamla lägenhet, och på hemvägen därifrån så ska jag hämta ut mitt paket från Lycknis på posten - fattar inte att det redan kommit då jag gjorde beställningen i fredags kväll!! Men toppen att det hann komma innan jag är inne i värsta tentapluggandet...

Så imorgon blir det inte så många inlägg från min sida förrän på kvällen! men jag hoppas att många av dagens besökare ändå återkommer med lite kommentarer - och bara för att inte jag hinner skriva så är det ju så att denna bloggen drivs av BÅDE mig och L... :)





Sov gott mina vänner och dröm sött :)


2007-10-16
22:57:20

Hmm... /L
Jag kom precis över en väldigt intressant sida.

http://www.bemboszoo.com/Bembo.swf

Try it.

Jag förstår inte riktigt syftet så om någon gör det kan ni väl vara vänliga och skriva ett svar.


2007-10-16
22:40:13

Fånga peddon /L


Christopher Paul Neil aka Virvelpedofilen efterlyses nu på grund av övergrepp på pojkar.
Inte nog med att han varit lärare han har även arbetat som präst.
Pedofiler måste vara de mest motbjudande människor som finns.
Hoppas verkligen de tar honom snart, med all den mediauppståndelse som är borde det väl gå relativt fort.


2007-10-16
22:21:09

Insåg precis en sak. /S
Yllet om Känn er välkomna /L

Ärligt talat, varför läser folk din blogg?
Kan faktiskt vara det tråkigaste jag lagt tid på ever.


Jaha... där kom första negativa kommentaren om vår blogg!

för någon dag sedan läste jag en tjejs blogg där hon uttryckte sina åsikter på vissa specifika bloggar som hon också namngav. Ingen av hennes åsikter var av positiv karaktär vilket gjorde mig fruktansvärt irriterad då jag upplevde dem mer som ... ja kanske inte skitsnack men det kändes så taskigt då jag inte förstod hennes poäng med inlägget. Hon själv och kommentarerna till inlägget försvarade henne med att alla har rätt att uttrycka sin åsikt - men nu när vi fick vår första negativa kommentar så insåg jag vilken princip jag lever efter och varför hennes inlägg irriterade mig så mycket....

" Om du inte har något gott att säga, varför säga något överhuvudtaget...?"

Om någon ger mig ett svar på¨den frågan så kanske jag kan ändra uppfattning... men det vore intressant... vad säger ni om sådana inlägg och kommentarer...?


2007-10-16
22:13:52

Man har ju hört... /L
om allt detta prat kring taskiga kommentarer som folk ger bloggare.
Jag bara väntade på att det skulle komma.
Varför ens orka/bry sig om att lägga ner energin på att skiva ett sånt meddelande.
Ingen tvingar er att läsa våra tankar och åsikter.
En dag på Mest aktiva... hur mycket skit ska man räkna med?


2007-10-16
21:52:28

I have a dream /L


Här skulle jag vilja ligga nu. Sola, ny badad i poolen med en bra bok och isté. Underbart!
Har du råd att köpa drömmen finns det att införskaffa hos Pottery Barn.


2007-10-16
21:47:34

åååååå dääär... /S

...passerade vi 300- strecket för antalet besökare - vilken härlig känsla! Hoppas bara att de flesta gillade vad de såg och återkommer :)


2007-10-16
21:09:21

Tänk om... /L


...fler kunde vara som Henning Mankell.
Snubben pungade upp med 15 mille ifrån sin egen ficka för att bygga en by åt 150 föräldralösa barn
Tänk om fler människor skulle bry sig lika mycket.
Undrar hur världen hade sett ut då....



Läs hela artikeln här.




2007-10-16
21:05:20

yay :D /S
Nu kära vänner börjar Desperate Housewives:))


2007-10-16
20:40:52

Sandra har varit ute och kört /L


Kolla in idioten. Vad trodde han/hon? Svårt att mäta avstånd? Haha...


2007-10-16
20:24:09

Världen kretsar inte runt oss.. /S
...så man kanske ska uppmärksamma att stureplansprofilerna idag faktiskt blev dömda!! Så jäkla skönt....
Helt sjukt att de inte blev det första gången...

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article1028601.ab

2007-10-16
20:17:38

I chock igen... /S
Nu har antalet besökare passerat 200! Därmed är jag lite i chock igen... från att vi hade 20 besökare igår - vilket varit det vanliga den senaste tiden så kan vi idag multiplicera den siffran med 10... och än är ju inte dagen slut...

jag är i chock...


Men roligt är det!!!

2007-10-16
20:17:04

Känn er välkomna /L
image818

Vilken statistikhöjning vi haft idag. Tredjeplats och det ökar hela tiden.


2007-10-16
20:04:15

Jag... /L
kan inte göra annat än att skratta.
Jag brydde mig inte ens om att se på toppen.
Trodde väl aldrig att vi skulle hamna där...
På en dag.
Haha...

Tack för alla komplimanger för bloggens utseende.
Jag har gått igenom alla känslostadier för att få till det.

Kram!


2007-10-16
20:02:24

ovänner. /S
Usch, tänk att man kan börja bråka om såna otroligt fjantiga saker ibland som disk!! Usch ibland behöver men ett bryskt uppvaknande för att fatta hur bra man har det... För min del brukar det uppvaknande komma ganska så snart efter att bråket börja, men långsint och envis som få som jag är så har jag väldigt svårt för att erkänna när jag har fel.

Tack och lov känner älskling mig så bra att han redan skämtat bort tjafset... Älskar honom så himla mycket för att han vet exakt vad han ska göra för att få mig glad!!

5,5 år...



... och vår kärlek växer sig hela tiden starkare...

2007-10-16
19:48:13

Vadå borta?? Vi är ju BÄST!! /S
Tyckte ditt inlägg lät trist så jag kollade - o ja vi fanns inte där nere i botten men det beror ju bara på att vi ligger på TREDJE plats på listan... Vi har väl kommit för att stanna såklart!!


2007-10-16
19:41:53

Gone /L




Nu är vi borta från listan.
Jag saaa ju det!
Ibland hatar jag att ha rätt.











2007-10-16
19:35:21

Sexlekar på dagis? /L
Förskoleläraren Pia Friis uttalande om hur dagis bör se på barnens sexualitet har skapat en stor debatt både i Norge och Sverige. Så här säger hon:
- Barnen bör kunna få se på varandra och utforska varandras kroppar. De kan få leka doktor, mamma-pappa-lekar, de kan få dansa nakna och onanera. Men deras sexualitet måste också socialiseras. Det kan inte vara tillåtet att ta sig i skrevet när man sitter och äter eller att pressa andra barn till något de inte vill.

Friis har stöd från både norska och svenska pedagoger över detta.
Psykologen Thore Langfedlt tycker att hon har rätt. Enligt honom måste barn få lära sig om sexualitet för annars kan det gå illa. De kan inte säga ifrån om de inte vet vad sex är och de kan lättare berätta om övergrepp om de redan har ett förhållande till sex.

Jag tycker att de har rätt på ett sätt men jag vet inte om jag skulle tycka det var speciellt okej om barnen onanerade på mitt dagis.
Vad säger ni?

Läs hela artikeln här.


2007-10-16
19:06:21

Fler än oss /L


Det verkar vara fler än oss på "mest aktiva" som är chockade över sin placering där.
Vi får väl njuta av det så länge det varar. Imorgon är en ny dag och kanske tillbaka till det vanliga.
Jag är inte pessimistisk jag bara är realistisk okej! =)


2007-10-16
18:06:34

Jag vill ha... /L
....... en ny säng. Men den här sängen skulle jag aldrig köpa. Gräslig. Hemsk. Kvälvningar.
Nej, jag är inte speciellt kräsen av mig, den biten står Sandra för så det räcker och blir över men även jag har mina gränser. Inte nog med att den ser ut som något katten spytt upp den kostar skjortan också, $4710 för att vara exakt. Vill du ha spybollen finns den att köpa hos http://www.lookluxe.com/

2007-10-16
18:00:43

100!!!!!!!! /S
NU har antalet besökare precis överstigit antalet 100! Grattis till oss - och tack för besöket...välkommen åter :D


2007-10-16
17:48:10

Tv för hela slanten! /S
Nu har Simba åkt hem - men han kommer på torsdag igen då jag är hemma hela dagen. Vi har nu kommit överens om att jag faktiskt ska få 70-80kr men mindre de dagar jag inte har honom hela dagen och det tycker jag väl är rimligt! Så det känns bra att det nu är uppgjort.

Har faktiskt fått lite pluggat idag - dock med betoning på lite. Hade som mål att läsa ut en bok jag hade 70sidor kvar att läsa och jag har hittills bara läst 20sidor :p Men dagen är ju inte slut ännu så jag ska läsa fram till middagen om cirka 1 h.

Efter det är det TVn som gäller - är ju lite utav ett tv-freak så idag ska jag se Grannfejden, Desperate Hosewives och slutligen Brothers&Sisters!! Mys, mys, mys :)

Vad ska ni göra ikväll?


2007-10-16
17:47:52

Smart så smart /L
image817

Supersmart hylla som det går att ha sladdar i för till exempel mobilen. Dessa finns hos studiomanzano men jag vet tyvärr inte vad de kostar och om de finns att få tag på i Sverige.


2007-10-16
17:39:38

Söker du nytt boende? /L

Mysa på taket men jädra vilken insyn.


2007-10-16
15:46:31

Kanske finns en anledning... /S
...till att vi hamnat på mest-aktiva listan... räknade nyss och idag har vi hittills skrivit TJUGO inlägg och det här blir det 21a!!!!

Ojoj... märks att man har mycket plugg som skulle behöva göras :p

2007-10-16
15:36:58

Glädjande siffror /L




Idag har bloggens besökare ökat med 900%!
Inte illa.
Keep it up.







update: hm... hur du fick det till en ökning på 900% är för mig ett mysterium...när jag och T räknade fick vi det istället till 350% - men det är ändå siffror att vara stolta över!!!

2007-10-16
15:15:10

Radio ga ga /L
image815

Jag skulle vilja ha en radio i badrummet. Härligt att ha på morgonen så jag kan höra Adams och Grys röster det första jag gör. Denna radio-anka kostar 299 kronor hos Happy Lina.


2007-10-16
15:10:48

Simba-rapport! /S
Lovade ju er en rapport om hur dagen varit med Simba, min första dag med min nya daghund.
Dagen är ju inte över ännu men hittills har det gått väldigt bra - hon varnade för att han var hanhundsilsk men under vår promenad förut så mötte vi fem hundar utan att han reagerade mer än att glo på dem! Här hemma sover han bara men ser till att ligga i något av de rum vi befinner oss i. Känns skönt att det gått så bra!
Det enda jobbiga är att han drar så i kopplet men det gick bättre och bättre under promenaden - hon talade om att hon inte tränat honom så bra på att gå i koppel så jag visste ju om det redan innan. Men idag tränade vi på att han inte fick gå före mig och som sagt mot slutet gick det riktigt bra - men min vänsterhand var riktigt öm efter allt dragande i kopplet, har till och med en liiiiten blåsa på långfingret. Men förhoppningsvis är han lättlärd och vi ska slippa det under våra dagar tillsammans i fortsättningen!

Här kommer lite bilder på min nya kompis!

image813


image814

kanske inte det utseende som tilltalar mig mest - men hans öron är ju för söta!!

2007-10-16
14:51:40

Hihihi - alla mäns drömpissoar?
Toalett


hihihi... kanske skulle herrtoaletterna inredas så här för de män med sämra självförtroende?

Själv skulle jag tycka det vore asjobbigt med bilder av en massa människor som stirrar på mig med jag försöker kissa!!

2007-10-16
14:22:58

Så himla kul...! /S
Måste bara få säga att jag tycker att det är så himla roligt att så många hittat hit till vår lilla blogg nu i samband med topplistan!! Jag hoppas verkligen att de nya som hittat hit idag kommer fortsätta att titta in...

Superkul att äntligen få lite kommentarer också... Thanks guys!!!


2007-10-16
14:15:01

YES! /L



Idag fick jag glädjande besked!
Jag kom in på kursen!
Till våren kommer jag få vara fadder åt ett barn!
Vad glad jag blir!
Det var bara 15 platser och 120 möjliga sökande.
Vilken tur! HIHI!







2007-10-16
14:08:47

Hakuna matata... /S
Om någon missat det så har kära L en liten förfrågan som handlar om ifall man lever efter hakuna matata? För er som inte har koll på hakuna matat så är det något som jag och L fått från en av våra favvofilmer - Lejonkungen - och då självklart den första, orginalet.

För att ni ska få klart för er vad hakuna matata handlar om så lägger jag helt enkelt upp ett klipp där hakuna matata sången finns med...



Själva sången om filosofin kommer ca 2 min in i klippet - men det gör väl inget... lite nostalgi med Lejonkungen ju!
För er som missat det...kanske inte nämns så ofta i bloggen heller, men det är även så att kära L bär smeknamnet Pumba... kanske inte så många som kallar henne det men vi är några få *ler*

Så.. nu när ni fått klart för er vad hakuna matata handlar om... vad säger ni? Gör er röst hörd i vår lilla undersökning i marginalen till höger...

2007-10-16
14:05:26

Slipp hö! /l
 Horse light / lamp








Vill du ha en ny lampa?
Vill du ha en egen häst?
Varför inte slå två flugor i en smäll?
Nu är det möjligt.
Denna lampa kostar vara 2825 euro hos http://www.poaa.nl/
Som hittat.
Snyggt? Det är en helt annan fråga.












2007-10-16
13:19:30

Fler stoltips /L

I tidigare inlägg visade jag "baugettestolen" ett tips för mamma som just nu letar nya. Nu har jag hittat ytterligare en intressant design. Designern Hunn Wai har skapat denna Tre di una. Något som ser ut att ha gått i sönder och lagats med modellera. Snyggt? Jag skulle vara livrädd för att den skulle gå i sönder. Den ser ju inte speciellt hållbar ut.


2007-10-16
12:57:09

Dagens fräckis /L

Den äkta mannen går in i sovrummet, där håller hans fru på att packa en resväska.

- Vad ska du göra? Frågade han.
- Jag ska flytta till Stockholm. Jag har hört att på Malmskillnadsgatan får de prostituerade 2000kr för det som jag ger dig gratis.


Senare på kvällen får frun se maken packa sin resväska. När hon frågar vad han ska göra, svarar han:

- Jag följer med dig till Stockholm. Det ska bli mycket intressant att se hur du ska klara dig på 4000kr om året.




2007-10-16
12:42:13

Önskas /L
image812


2007-10-16
11:27:57

Vill du ha en säck? /L
Awful Celebrity Fashion

Kändisar. De har allt. De kan köpa snygga dyra kläder men ändå finns det sånna som satsar på att gå klädd i en säck. Jag får flash-back på Pippi, Tommy och Annica när de blev av med sina kläder och måste klä sig i säckar. Här finns det alltså miljonärer som väljer det på grund av dålig smak. Det finns verkligen folk till allt.


2007-10-16
11:17:33

Analyserande Linda
Nu har jag tänkt.
Hur kommer det sig att vi är på topplistan? Många besökare har vi ju inte i jämförelse med Kenza och Engla´s showroom exmpelvis. Det kanske beror på våra massattacker av inlägg. Det kan faktiskt vara så att eftersom vi inte har några liv och har all tid i världen att bara producera inlägg råkat hamna där på grund av detta.
Har det för en gång skull lönat sig att inte ha något som helst (förutom plugg som vi så gärna skippar) att göra?
No life = bloggtopp?
Ironiskt.



2007-10-16
11:08:08

Leno bort Conan in /L
NBC uppges ha sparkat Jay Leno efter sjunkande tittarsiffror. I hopp om att locka fler ska nu Conan O´Brien ta över. Why? Jag tycker Leno är så bra. En rolig morfars figur. Jag protesterar.




2007-10-16
10:56:04

Mitt liv. /L
Vissa har "tråkiga" morsor. Jag menar då de som inte yttrar några grova skämt, städar och lagar 3 rätters varje dag. Sen så finns det andra morsor. Just den typen jag råkat fått. Denna typen har en kort stubin, älskar godis, skojar grovt och det ultimata som jag upptäckte idag ,lägger ut en bild på sitt arsle på bloggen/Internet.
Nu väntas en kommentar eller telefonsamtal från damen ifråga.
Bäst jag slänger in en kommentar i förebyggande syfte.
"Okej att du gjorde det, du har en snygg tatuering, och ja, det är bara jag som är överkänslig."




2007-10-16
10:51:43

Ok, första chocken har lagt sig... /S
Fortfarande lite i chocktillstånd men tänkte ändå skriva lite...

Idag är både jag och älsklingen "lediga" - lediga är ju egentligen helt fel ord när man har tenta om ca 1 vecka men..! Idag kommer Simba hit då vi ska få vara själva tillsammans för första gången. För nya läsare kanske jag ska berätta att Simba är min eventuella nya "daghund" - men det beror på hur den här dagen artar sig - måste ju se så att vi kommer överens - men jag tror inte att det ska bli några problem... bilder på honom kommer självklart senare idag!

För övrigt kommer dagen bli ganska händelselös med förhoppningsvis en hel del plugg - men det där med självdisciplin är ju inte riktigt min grej så vi får väl se hur mycket man fått gjort i slutet på dagen. Igår skickade kära syster yster lite nya bilder på sötaste lilla Leyah, min systerdotter...

image811

Ska bli kul och åka hem till Karlstad och få träffa henne... växer ju så otroligt fort!
Hörs senare idag med lite rapportering på hur det går med Simba... :)

2007-10-16
10:39:02

Sagt av Bill Gates /L
640 kB borde vara tillräckligt för vem som helst.

Dina mest missnöjda kunder är din största källa till förbättring.

Framgång är en dålig lärare. Den får smarta personer att tro att de inte kan förlora.

Livet är orättvist; vänj dig vid det

Om General Motors hade hade följt utvecklingen i samma takt som datorindustrin, hade en bil kostat 25 dollar och gått att köra 500 mil på en liter.




2007-10-16
10:35:33

Dagens fakta /L
Det går två kreditkort på varje person i USA.



2007-10-16
10:29:16

WHAT?
image809


När, hur, varför?
Topplistan?
Jag är i chock.


2007-10-16
10:28:48

I'm in chock!!!! /S
Sitter här med min toast och mitt oboy-glas och gör min vanliga runda på nätet - aftonbladet, mailen, bloggen, topplistan på blogg.se.

Vad som skiljer denna dag från alla andra är att när jag närmar mig botten på listan så finns en blogg med samma namn som OSS?!!! .... Nä nmu jävlar tänker jag - har någon SNOTT vårt bloggnamn - klickar för att se vem jävel det är som gör sådana saker men hamnar då på min egen blogg...det är ju VI som hamnat på listan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



Jag önskar jag hade sådana tekniska kunskaper att jag kunde kopiera listan och föreviga denna förmodligen tillfälliga stund i "solen" men jag får väl hoppas att kära L hinner göra det innan vi faller bort...!!

This made my day!!

2007-10-15
22:44:52

Time to go to bed... /S
Nu gott folk ska jag nog snart lägga mig - vill ju försöka få en hel den pluggat imorgon också gäller det ju att vara pigg när Simba kommer imorgon. Ska vara vaken e liten stund till - rosta en skiva vitt bröd och kleta på lite björnbärsmarmelad som la familia hade med sig vid flytten  -mmm :)

Kan även tala om att T tror att tentan gick så bra att han till och med har chans på VG ... min älskling till mattegeni :) Är så impad då jag själv är så kass på matte...!!

Hoppas er dag varit härlig och att natten blir detsamma!


2007-10-15
22:16:20

Brittan igen /L


Britney Spears går till paraplyattack igen? Nej, det är visst imitatören Gisele Noel som har skoj.
Vart ska Spears sluta. Hon har blivit världens skämt. Något måste hända. Vem, vad, hur ska hon räddas?
Efter Anna Nicole Smith död borde väl hennes vänner och familj snart göra en intervention? Eller?



Orginalet Brittan.


2007-10-15
22:06:24

The making /L
Jag tycker det är rätt intressant och roligt hur vi lyckats skapa vår lilla blogg. Vi har delat upp våra uppgifter av ren slump men jag tycker vi klarar det bra.
Jag har mina uppgifter: Dagligen fixa fakta och citat inläggen samt layouten. Sandra: sköter statistiken och de flesta inläggskommentarerna. Vad organiserade vi är =D Moha!
Kram



2007-10-15
21:49:41

Lill-peppern är döpt /L

Nu har Anthony Kiedis gett sin nyfödde son ett namn.
Han följer trenden med det något speciella namnet Everly Bear.
Namnet är taget från hans favoritband The Everly brothers and bear.
En liten björnbebis.
Jag är inte förvånad.





2007-10-15
21:44:10

She brings me to tears... /S
Seriöst... 6 år gammal och bara såååå söt...
Även om jag försöker låta bli så blir man alldeles tårögd av att se och höra henne... tror till och med älsklingen blev lite berörd ;)



Så.... är det bara jag som är lätt att beröra eller...?

2007-10-15
21:08:55

Världens osexigaste kvinna /L
image808

Icydk har utsett världens mest osexigaste kvinnor (topp fem). Listan ser ut följande:

1. Sarah Jessica Parker
2. Amy Winehouse
3. Sandra Oh
4. Madonna
5. Britney Spears

Min personliga åsikt är att jag inte håller med listan alls. För mig hamnar "lejonkvinnan" Jocelyn Wildenstein som första val. Hon är seriöst den mest osexigaste kvinnan. Tätt följd av Britney Spears. Det är min åsikt. Jag är medveten om att jag just nu är ett dåligt föredömme.


2007-10-15
19:51:37

Min dag /L
Idag var det skoldags igen. Vi började med att redovisa VFU uppgifterna i studiegrupperna. Lugnt och skönt men kändes väl inte särskilt allvarsamt. Kändes rätt meningslöst faktiskt.
På lunch gick jag med några skolbrudar ut och gick. Härligt väder bland alla färgglada träd. Var så skönt att få frisk luft innan föreläsningen. Föreläsningen var riktigt bra och intressant. Den handlade om Kulturmöten och vi fick en inlevelse i hur det är att komma som invandrare till ett nytt land. Riktigt bra gjort av föreläsaren Kjell Kampe. Han klädda ut sig till en invånare av ett påhittat land och agerade först en kurator som lärt sig svenska och som skulle berätta hur man som invandrare kunde bli bemött i det nya landet. Därefter var han en lärare som inte kunde svenska och som skulle försöka lära oss det nya språket. Jag tycker verkligen synd om invandrare som kommer hit och får uppleva allt det här. Det var så jäkla svårt och alla tappade lusten för att lära sig efter 10 minuter av försök. Det kändes helt jäkla omöjligt.
Därefter var jag ful och skolkade. Jag och Helena drog hem till mig för att plugga. Vi kom bra igång med seminarieuppgiften och det var bra tyckte jag att få lite diskussion kring det. Nu vet jag vad jag ska skriva imorgon plus att jag skrivit en del redan.
Jag besökte morsan efteråt och vi klippte Diva. Hon är som en ål och lyckades efter många om och men se rätt så okej ut. Det växer ut igen. =)

Puss och kram
Linda


2007-10-15
19:37:32

Dagens tips! /L
Junitjej tipsade idag om den här sidan som man kan beställa personliga almanackor hos.
En rolig grej för lite mer personlig touch!



2007-10-15
19:09:11

Psykologsnack! /S
Orkade aldrig läsa igenom de där 80 sidorna idag som jag hade planerat men IMORGON ska jag i alla fall göra det!
Istället har jag bänkat mig i soffan och tittar just nu på Dr Phil - och sedan ska jag se på Ceasar Milan - hundarnas psykolog... pinsamt men samt så måste jag säga att det är mycket mer fascinerande att se på hundpsykologen - det beror nog på att man verkligen får se en förändring direkt...!
Sedan lär man sig ju en del som man kan praktisera i verkligheten.




Om ni har någon form av intresse av hundar eller av djur i allmänhet så får ni inte missa hans program. TV4+ kl 20.00!

2007-10-15
17:59:24

Dålig stil! /S
Vet inte om ni som jag brukar läsa lite på bloggarna på topplistan? En av de jag brukar läsa är Stinalees, men idag hade hon skrivit ett inlägg som bara klanka ner på de andra bloggarna på topplistan! Hon försvarade sig med att hon bara uttryckt sina åsikter men jag vet inte om jag klassar det som åsikt utan snarare mer som ren och skär bullshit.
Det är klart man kan ha åsikter om vad man tycker är bra och mindre bra i bloggar men att namnge bloggarna och sedan bara klanka ner på dem med argument som egentligen stämmer ganska bra in på sin egen blogg - det tycker jag är riktigt dålig stil... känns som att det mobbas lite över allt nu -bloggmobbing och tv-mobbing påverkar ju även hur människor beter sig/tilltalar varandra i verkliga livet. Så därför tycker jag ni ska läsa hennes inlägg och uttrycka er åsikt om hennes inlägg, man behöver ju inte tycka som mig men jag tycker man ska säga ifrån när någon "gör fel"...

Jaja... bara min personliga åsikt...


2007-10-15
15:29:08

Måndag igen!/S
Ja så var vi inne i en ny vecka... igen...! Känns som att veckorna bara susar förbi, jag och Tobias låg och pratade om det igår och jag insåg att den här kommande resan till Karlstad blir den sista innan december för nästa gång jag åker hem blir det för Leyahs dop och det är som sagt 1 december.

Tobias hade sin mattetenta idag och som tur är så tror han att han klarade den. Jag hoppas verkligen det för hans skull - det är verkligen inte roligt att hamna efter med en tenta. Så nu är det bara att hålla tummarna för att även jag ska klara min tenta - tydligen ska den kommande kursen vara rätt tuff nämligen och då vill man ju inte behöva plugga stenhårt inför en omtenta. Som tur är så är omtentan 3 veckor efter det första tentatillfället så man har det ju ändå någorlunda fräscht i minnet när/om det krävs.

Imorgon är både jag och T "lediga", ska dock pluggas en hel del men sedan är det ju min första dag ensam med Simba också - ska bli spännande!

Nu ska jag fixa lite mat - blir korvstroganoff idag på Ts begäran - själv var jag mer sugen på potatismos och korv men då han inte är särskilt förtjust i det får jag väl passa på när han är i Karlstad istället.

See U later...

2007-10-15
08:30:15

I´m off to school... /S
Tobias den stackaren sitter just nu i en av de stora tentasalarna på uni och skriver sin mattetenta... jag hoppas verkligen att han klarar den!
Själv ska jag snart bege mig iväg jag med - har verkligen ingen lust med att gå ända till 15 idag. Till skillnad mot igårnatt så har jag inte sovit bra inatt.... tog jättelång stund innan jag somnade och har sen vaknat ungefär en gång i timman... men men inte så mycket att göra åt saken. Är ju "ledig" imorgon så jag får chans att sova lite - Simba kommer ju inte förrän klockan 12.

Hoppas seminariet går finfint!!!

Puss på er!


2007-10-15
00:44:41

Sagt av Johann Wolfgang von Goethe /L
Vänlighet är den gyllene kedja av vilken samhället hålls ihop.

Alla kloka tankar har redan tänkts tusentals gånger, men för att göra dem till vår verkliga egendom måste vi noggrant tänka dem om igen, tills de slår fasta rötter i vår egen erfarenhet.

Allt stort och intelligent är i minoritet.

Allting har man tänkt på förut. Svårigheten är att tänka på det en gång till.

Att vara uppriktig kan jag lova, men inte att vara opartisk.

Den rätte mannen är den som tar tillfället i akt.

Den som intar främsta platsen spelar sällan huvudrollen.

Den som inte kan ett annat språk kan inte sitt eget.




2007-10-15
00:40:52

Dagens fakta /L
Den första espressomaskinen med ångfunktion uppfanns av en fransman 1843.




2007-10-15
00:37:58

En fräckis /L
Albert var på rodeo och prövade den vildaste hästen av dem alla.
Till slut lugnade sig den utmattade hästen och Albert kunde kliva av.
- Fantastiskt, utbrast rodeoägaren. Jag trodde aldrig att någon skulle kunna hålla sig kvar på den hästen.
- Äsch, det var väl inget, svarade Albert. Du skulle ha sett när frugan hade kikhosta i vintras.




2007-10-15
00:19:20

Study study /L
Idag har jag slöat och pluggat. Min uppgift till imorgon är att kolla likabehandlingslagen och skollagen hur dessa ser ut. Tex. om de är svåra för lärare att tolka m.m. Med andra ord jäkligt mycket och svårt. Allt handlar ju om en tolkningsfråga. Hur man själv väljer att definera ord. Jobbigt jobbigt.
Imorgon är det muntlig redovisning och jag ska försöka dra igång en diskussion kring detta... hmm... ork? No.
Denna vecka måste jag plugga. Jag har den där jäkla seminarieuppgiften t.o.m Torsdag som jag gjort ca halva på plus mitt fördjupningsarbete till nästa fredag. Fy fasiken var mycket.
Puss och kram
Linda



2007-10-14
21:33:36

Sista inlägget. /S
Är ganska nöjd med mig själv som för en gångs skull faktiskt har tagit tag i mitt pluggande. Jag har fortfarande inte läst de där 80 sidorna men jag ska försöka läsa en halvtimma nu så får vi väl se hur långt jag hinner. Men sedan är det dags för lilla mig att nanna, blir en ganska lång dag i skolan imorgon med grupparbete och dubbla föreläsningar.
Imorgon ska jag försöka fortsätta med mitt seriösa plugg efter skolan också då jag fortfarande har en del texter som jag ligger efter med, men nu är det bara denna kommande vecka, nästa vecka är jag ledig för att sedan på torsdagen skriva tentan. Så senast torsdag vill jag försöka ha läst alla texter så jag kan ägna de resterande dagarna åt att repetera allt. Hoppas pluggandet gått bra för dig med, Linda!



Sov gott...!


2007-10-14
20:13:15

På tal om .../S
...hundar. Det är väl ingen direkt hemlighet att jag gillar hundar, de är ju så underbara och ofta ganska roliga! Så här... jag bjuder på lite roliga hundklipp för er som inte har en hund som gör er vardag lite roligare...








Den nedanför kanske inte är jätterolig men det är ju en fralla så jag var ju bara tvungen att ha med den!

Vill haaaaaa....!!!!

2007-10-14
18:45:08

Mötet med Simba! /S
Nu har jag träffat Simba och hans ägare, vi tog en liten promenad tillsammans och hans mycket pratglada matte berättade om Simba. I utseendet så såg han mycket ut som en schäfer fast med liggande öron, men han har faktiskt 5 raser i sig. Han skällde en del på saker som kunde se lite läskiga ut såsom plastpåsar i gräset och liknande men även på handikappade, svarta människor och muskulösa killar... något som kanske var lite mer pinsamt beteende! Men han verkade ändå väldigt trevlig! Efter promenade följde de med in en stund och han slappnade av direkt så det blir nog inga större problem. Jag ska ha honom på tisdag mellan 12.00 och 16.30. Lite kortare dag så vi får bekanta oss med varandra - sedan om allt går bra och vi trivs så ska jag väl ha honom mer. Vi diskuerade aldrig ersättningen utan tar det när vi vet om det kommer funka eller ej.
Matten var väldigt trevlig och verkade "normal" i sitt tänkande  - hon verkade ha samma tankar om hunduppfostran som mig ungefär - dock hade hon inte riktigt fostrat honom i koppel för han drog en hel del men hon skulle ta med en sele som tydligen rådde bot på den biten.

Nej nu ska jag titta på TV och förhoppningsvis få energi nog att läsa de där 80 sidorna inför morgondagen...

2007-10-14
16:33:11

Only one left! /S
Nu har jag tragglat mig igenom megahäftet om FNs barnkonvention och nu återstår de 80 sidor som jag hade tänkt ägna HELA den här dagen åt att läsa... Mitt huvud är helt mos så jag har inga förhoppningar om att komma igenom alla sidorna idag - men jag har ju i alla fall tagit mig igenom nästan 200 av de 280 sidorna den här helgen,  som kommer beröras på föreläsningarna imorgon så om jag bara orkar igenom 40 av de resterande 80 sidorna så känner jag mig nöjd!

Om ca 40 minuter ska jag möta Simba med ägare i Lambohovs centrum - känns spännande men framför allt ska det bli skönt att komma ut en stund - känner mig likblek efter att ha suttit instängd och läst hela dagen...Tror min hjärna är i behov av syre!

Hoppas er söndag har varit mer njutningsbar än min!!

2007-10-14
15:37:22

Vad kostar en hjärna? /L
På ett sjukhus, i ett väntrum, sitter de anhöriga till en mycket sjuk 
person. Läkaren kommer in, mycket trött och säger:
 - Jag är så ledsen. Jag har dåliga nyheter. Det enda hoppet för er släkting
är en hjärntransplantation. Det är väldigt riskfyllt MEN det är det enda 
hoppet. Ni får själva betala för hjärnan.
 Efter en lång tystnad frågade någon 'Okej, hur mycket kostar en hjärna?
 Läkaren svarade: 5 000 kr för en manlig hjärna och 200 kr för en kvinnlig.
 Männen i rummet försökte hålla sig för skratt och att undvika ögonkontakt 
med kvinnorna.
 En av männen frågade med ett något triumferande uttryck i ansiktet:
 - Varför kostar den manliga hjärnan så mycket mer?
 'Läkaren log åt den något oskyldigt, barnsliga frågan och svarade:
 - Det är standardprissättning.
 Vi måste sänka priset på kvinnligahjärnor eftersom de ju faktiskt är 
använda.





2007-10-14
15:23:08

Jag dör.../S
Jag läser och läser och läser men det känns inte som att jag kommer någon vart! Men det finns ju ingen som kan läsa åt mig så det är väl bara att fortsätta - vill ju gärna vara klar när jag ska träffa Simba och hans ägare vid 17-18-tiden så jag kan ta det lugnt resten av kvällen...


2007-10-14
13:18:43

FN:s barnkonvention. /S
Gah!! Trodde bara jag hade en föreläsning imorgon men när jag tittade på schemat så hade jag TVÅ vilket innebär att jag som trodde att jag bara hade typ 50 sidor att läsa idag har istället 150sidor då jag måste förbereda mig för den andra föreläsningen. Inte nog med det så hade jag glömt att vi skulle ha grupparbete imorgon bitti INNAN första föreläsningen så jag har inte så mycket att välja på än att faktiskt läsa alla sidorna...suck vad livet kändes jobbigt plötsligt!
Jag lyckades i alla dall byta bort mitt diskberg mot en 20minuters massage + att jag tar disken torsdag och fredag denna veckan. Kanske låter som en dålig deal men jag VILLE verkligen inte diska idag och jag är ledig torsdag så då borde det ju inte vara så jobbigt att diska + att tobias har sin andra tenta på lördag så då ser jag det som en god gärning att diska fredag. Och lite massage ska man väl klara av! Så idag blir det plugg för hela slanten. Försöker just nu ta mig igenom 100 s om barnkonventionen.... intressant stundvis men ibland glider tankarna iväg lååååångt bort och man får börja om.

Visste ni att 1997 så var det i stort sett bara USA och Somalia som INTE var anslutna till barnkonventionen, världens övriga stater hade då redan anslutit sig - men är man förvånad över att USA inte vill ställa upp... kanske somliga men jag har inga direkt höga tankar om USA så...
Kan även tala om att det var Polen som tog initiativet till barnkonventionen...!



Nej... kanske inte är för er jag ska tala om det utan istället läsa klart de resterande 80 sidorna så jag är förberedd imorgon!

Linda, man ska ju inte vara fördömande men vad gäller det där äktenskapet så strider det ju uppenbarligen mot barns rättigheter enligt barnkonventionen som stödjer sig på fyra principer;

*förbud mot diskriminering
* principen om barnets bästa
*rätten till liv
*rätten att uttrycka sina åsikter

 - barnens rättigehter är ju viktigt att man som lärare tar upp med barnen i skolan... så det är nog okej att tycka att just fallet med den bortlovade flickan är förjävligt!


2007-10-14
11:56:27

Surf´s up! /L
image807
Igår fick jag äntligen sett "Surf´s up". Den handlar om pingivintonåringen Cody som drömmer om att bli ett surfproffs. Han får chansen att åka till en tropisk ö där en stor tävling till minne av hans idol Big Z hålls. Han misslyckas totalt på första försöket att och träffar på en gammal pingvin som hjälper honom att träna. Filmen baseras mycket på vänskap. Vad är viktigt i livet, pokal eller vänner? Det som är roligt och intressant med filmen är att den är filmad som en dokumentär. Man får möta många roliga karaktärer och jag tycker det är så jäkla roligt när man lyckas fånga mänskliga drag hos karaktärerna. Filmen var jättebra och rolig MEN jag vet faktiskt inte om barn tycker likadant. Den är förmodligen roligare för vuxna.


2007-10-14
11:37:27

Sagt av Abraham Lincoln /L
Allt det jag är, eller hoppas att vara, är jag skyldig min ängelsmoder.

Allt vad jag är, eller hoppas bli, är min mors förtjänst.

Att döda hunden läker inte bettet.

Att stå tyst när de borde protestera gör riktiga män till fegisar.

Bättre vara tyst och bli betraktad som en idiot än att öppna munnen och bevisa det.

De flesta är ungefär så nöjda som de bestämmer sig att vara.

Det bästa sättet att förgöra en fiende är att göra honom till din vän.

Det kräver ofta mer mod att våga göra rätt än att frukta att göra fel.




2007-10-14
11:33:25

Dagens fakta /L
Thomas Edison gjorde över 8000 experiment innan han fick sin första glödlampa att fungera.




2007-10-14
11:31:03

Barnens rätt i samhället /L
Som pedagog ska man vara öppen för andra kulturer och inte fördömmande. Det är en av de viktigaste delarna för att kunna ha en bra kontakt med barnen och familjerna enligt mig.
Så finns det de där punkterna som jag inte kan acceptera.

Aftonbladet skriver idag om en liten flicka på 3 år som blivit bortgift till sin kusin. Hon kan inte prata och började gråta när hon insåg att hon inte längre skulle få bo hos sin familj. Hennes pappa lovade bort henne då hans syster gärna ville ha en dotter.

Jag tycker det låter som ren barnhandel.
Det är ju så synd om flickan.
Vad ska man göra?
Acceptera eller inte?

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article1008150.ab


2007-10-14
11:24:48

Jippi /L
image806

Nej, jag känner ingen glädje över söndagen.
Detta är en av de tråkigaste dagarna på veckan. Detta är dagen för ångest och skuldkänslor. Jag sover alltid för länge på söndagar och kan inte somna på kvällarna vilket gör att jag oftast är väldigt trött på måndagar. Dessutom känner jag oftast ångest över allt jag skulle behövt gjort i helgen men inte orkat och ångest för allt som ska göras i veckan. På söndagar är inte heller någonting öppet så det finns oftast ingenting annat att göra än att verkligen plugga. Söndagar suger, det är sista dagen innan livet börjar igen. En vecka till har nu gått av min tid här på jorden och har jag hunnit med allt? Jobbiga söndagar..........


2007-10-14
11:22:00

Morr´n morr´n! /S
Sovit lika djupt som ett barn inatt och känner mig därmed mycket utvilad! Precis som igår gick Tobias upp innan mig och tittade på film vilket gjorde att jag en timma senare efter min dusch också hamnade i soffan... Men jag ska snart ta tag i mitt plugg men allra först ska jag diska. För en gångs skull är disken min - och dum som jag är så orkade jag inte ta den igår vilket innebär att diskberget är ännu större idag... att man inte lär av sina misstag... man ska alltid ta disken direkt!! Men men inte så mycket att göra åt saken nu - har till och med föröskt byta bort disken mot en 20 minuters massage till min älskling men han sa att det var en ren principsak nu... så då finns det liksom inte så mycket att göra...! eftersom han har sin tenta imorgon så är det väl kanske min plikt som god sambo att hålla mig ur vägen hans sista pluggdag - vet ju hur man själv känner det så där i sistaminutenplugget.

Idag blir det i alla fall disk, lite plockande här hemma, plugg och senare i eftermiddag möte med Simba och hans ägare. Ska bli spännande...!
Jag har även fått mail från en annan tjej som eventuellt vill ha hjälp med sina två chihuahua/pappillion blandningar i vår och för det skulle jag i så fall få 80kr/gång! Men jag har ju ingen aning om hur schemat ser ut då så man får väl vänta och se tills det eventuellt blir aktuellt...

have a nice day!


2007-10-13
19:10:11

Vill ha! /L

 Hos Eva Solo kan man köpa den här fräcka skålen. Den finns i olika färger och är så jäkla bra gjord. Speciellt när jag som älskar nötter inte alltid orkar dra fram en extra skål för skalen. Mycket bra! Till min önskelista nu.


2007-10-13
19:02:29

Baka kaka /L
 

 

På sidan Klara färdiga gå finns dessa söta kakformarna att köpa.
Ett mycket stort utbud med priser från 29 kronor. Hur söta som helst.


2007-10-13
18:53:31

Hur rik är du egentligen? /L
På den här siten kan man kolla hur din inkomst ser ut i jämförelse med resten av världen.
Med studielån låg jag på 13% av världens rikaste medan Jason med sin lön ligger på nästan 3% av de rikaste.
Man får sig en riktig tankeställare - vad bra man har det egentligen!

Vill du kolla?

http://www.globalrichlist.com/




2007-10-13
17:15:07

finally... /S
Har precis läst klart de sidor som jag planerat att läsa idag - förstår inte hur men att läsa de 100 sidorna har tagit mig i stort sett hela dagen och det trots att texten inte var särskilt tung. Har 50 sidor till i samma bok som ska vara lästa under helgen men vi får väl se om jag tar mig igenom de idag eller om jag lägger ner pluggandet för idag.

Tobias har precis åkt - skulle ut och käka med kompisarna och sedan tror jag de skulle kolla på någon fotboll på någon pub. Själv hade jag tänkt ha en riktigt girly kväll för mig själv. Tänkte bland annat eventuellt se filmen 13 snart 30 som jag spelade in när den gick - men det beror på om det ska pluggas mer idag eller ej. I vilket fall som helst tänker jag i alla fall se The wedding date som går på TV ikväll. Innan dess måste jag ta mig till affären - en filmkväll för sig själv kräver ju sitt filmgodis och i mitt fall handlar det godiset ALLTID om choklad :)

Idag kände jag ett litet begär efter att shoppa. Skulle vilja ha några långärmade toppar och gärna en stickad cardiganväst eller vad de heter - ser så sköna ut! I och med att jag fick det där shoppingsuget kunde jag inte låta bli att kika in på H&Ms + Lindex hemsida och kika runt lite - hittade en del intressanta plagg såklart...


 

Den ser ju så skön ut - stickad tröja lite längre modell som sitter åt på "rätt" ställen... är dock kanske lite "dyrare" än jag tänkt mig (299kr) - synd att julen är så långt bort!
Fanns även i enfärgat, då får 249kr istället.


 Den här gillade jag också - dock i svart... likadan med den

att jag gillar själva modellen... också Lindex.



 

Sedan vill jag som sagt ha några baströjor att ha under koftor och så...



På H&M hittade jag en farfarströja i en grön skön färg jag gillade - fördelen med den är att de kostar bara 100kr!

En färgglad tunika jag hittade var den här, den var också billig :)
 Men som sagt något jag verkligen skulle vilja ha är en sån här väst... Det ser ju så mysigt ut... och det är till den jag vill ha baströjor, men även till min stickade klänning som jag redan har i min ägo. Men men - har ju gått en del pengar i flytten och jag har ju egentligen inget enormt behov av nya kläder så vi får väl se hur det blir...


Nu ska jag bege mig till affären för att sedan krypa ner i soffan och läsa lite till eller se lite film - just nu lutar det åt filmtittandet :p


2007-10-13
15:22:08

Vem gömmer sig?
image804

Om inte Diva!


image805

Ser inge trött ut alls.

Diva har fattat tycke for my man.

image803

Nu kom mamma. Här ska ses Färjestad.
Kram



2007-10-13
14:05:33

Hjälp! /L
Jag fick nyss ett bifogat mail via mor från min morbror som önskade hjälp. Så här stod det;

Hej på er vänner och bekanta.


Om ni någonsin hört mig yra om ett alldeles fantastiskt regnskogs-område i Peru belusat med underbara djur, hemska parasiter, goda fiskar och inte en enda människa i syne så är det garanterat Candamo ni har hört mig prata om. Detta alldeles underbara område blev nationalpark för några år sedan och man trodde att det var räddat för framtida generationer. Men så är inte fallet.


Området Candamo ligger i tropiska Anderna på gränsen mellan bergskedjan och Amazonas. I "närheten" av Cuzco och Manu national Park för er som varit där. Det unika med Candamo är att det innehåller en av de största anhopningarna av djur och växter i världen och att det är fullkomligt befriat från mänsklig påverkan. Det är en dal som är omringad av berg och får sitt vatten genom Candamofloden som kommer rytande med rent och kristallklart vatten från Andernas höjder. Det bor heller inte en enda människa i denna dal och det bedrivs ingen turism. Några hundra tusen hektar som skulle kunna liknas med en Noaks Ark eftersom dalen är relativt okänslig för vad som händer utanför. MEN, det som nu sker är att man vill tillåta provborrning efter olja mitt i dess hjärta igen. Om man hittar olja eller gas kommer det resultera i att det byggs vägar, skövlas och djävlas. Och naturligtvis att det kan läcka ut kemikalier i den bräckliga floden. Ett område som nu är fullkomligt livsfarligt att ta sig till (endast via floden) kommer att få ett rutnät av vägar med samhällen, industrier, föroreningar, fylla, prostitution, dåliga restauranger och tinnitus som följd.


Situationen var densamma för ett antal år sedan, men då valde Exxon-Mobil att lämna området med hänsyn till dess värde. Detta skedde till största del på grund av min gode vän Daniel Winitzky's outsinliga engagemang och energi vad gäller ämnet. Han brände sina sparade miljoner och ägnade sju år åt att belysa dalens värde med filmer, artiklar, radioprogram, insamlingar och tjata hål i huvudet på sina vänner. Det är även han som nu gjort mig uppmärksam på vad som håller på att ske igen.

Snälla, skriv under följande namninsamling och bli engagerad. Och skicka gärna vidare till folk som bryr sig.

Detta är definitivt ett av de mest värdefulla regnskogs-områdena kvar i världen. Djuren som bor där kommer fram och tittar av nyfikenhet på en när men rör sig längs flodkanterna eftersom de aldrig har sett människor förut. Det är en ganska märklig upplevelse. Och alldeles fantastisk.

Kan du avvara en minut för en god sak så skriv in dig här och hjälp till. Vi måste börja tänka på vår planet.

http://www.thepetitionsite.com/1/save-candamo-heart-of-the-bahuaja-sonene-national-park-peru


2007-10-13
12:39:05

Dagens halsband /L
Halsband Dalahäst ljusblå



Kelly tipsade om sidan Modemecka där man kunde köpa det här söta halsbandet. Jag gilla det skarpt men det måste ju gå att göra själv?
Får kolla om jag hittar någon söt Dalahäst på loppiset och fästa en krok i och vips har jag tjänat 155 kronor. =D
Linda = smart och sparsam.







2007-10-13
12:31:42

Sagt av Michelangelo /L
Bagateller skapar det fullkomliga, men det fullkomliga är ingen bagatell.

En människa målar med hjärnan och inte med händerna.

Geni är evigt tålamod.

Gode gud, lova mig att jag alltid kommer att sträva efter mer än jag kan uppnå.

Jag lär mig fortfarande.




2007-10-13
12:28:11

Dagens fakta /L
En sköldpaddas sköld består bland annat av djurets revben vilket betyder att sköldpaddan har revben sittande utanpå kroppen.




2007-10-13
12:25:04

Wake up!
image805

Nu är jag vaken och pigg. Vaknade första gången 8.30 men vände mig om och somnade så fort jag sett klockan. Vaknade igen 11.30.... hehe.... Idag ska jag försöka få röven ur soffan och städa lite. Jason får säkert besök ikväll och ska se fotboll (grrr) men då spenderar jag nog min kväll framför tv i sängen tillsammans med datorn. Jag ska nog också se "The wedding date". Den är som sagt dåligt bra. Kram!


2007-10-13
11:19:54

Good morning people! /S
Lördag och jag har passat på att sova ut lite - gick inte upp förrän 10.20 och då satt Tobias och tittade på film så då hamnade jag självklart bredvid honom *hihihi* Men båda två ska faktiskt ta tag i sitt plugg idag, Tobias har ju sin första tenta på måndag och jag ligger ju inte helt i fas med min läsning men det ska försöka korrigeras i helgen.

I eftermiddag ska Tobias överge mig för att träffa sina polare från sin historiakurs, men det gör inte så mycket för ikväll är det filmen The Wedding Date - en otroligt tjejig film men och riktigt B egentligen men jag gillar den ändå... sådana filmer kan vara lite sköna ibland. Så det blir lite TV och godis - men som sagt allra först ska det pluggas. Börjar ju närma sig tenta nu...

Vädre är fint idag så man kanske ska försöka dra med sig älsklingen på en promenad - tyvärr är det ju så svinkallt ute när vädret är så fint. När jag tittade förut var det bara en halv grad varmt  ute - men då får man ju ha på sig söta hattar/mössor i och för sig...



jaja... eftersom jag är själv i eftermiddag/kväll lär det här inte bli dagens enda inlägg :p Så vi hörs senare...!

2007-10-12
23:53:00

God natt /L

Nu säger jag natti också. Kram.


2007-10-12
23:46:56

Nya stolar? /L
Mamma behöver nya stolar till sitt nya köksbord. Jag har nu hittat något som jag tror passar (inte något ironisk alls). Varför inte en stol i form av baugetter? VEM vill inte ha det? Säg mig!




2007-10-12
23:39:30

Ingen lyktstolpe? Här är alternativet /L
Jag läste nyss på Kanal 5:s texttv och där stod det att hundpissandet på lyktstolpar har blivit ett problem då de fräter i sönder de stackars stolparna. Jag har alternativet;

Toilet for dogs :)

Haha.


2007-10-12
23:00:01

Nu ska jag nanna... /S
Jag och älsklingen har haft myskväll med middag= fajitas, och sedan lite film med Star Wars episod 6. Är jättetrötta båda två så nu ska vi gå och lägga oss!







Sov gott allihop...!





















2007-10-12
19:27:59

Har han en chans?



2007-10-12
19:24:37

Till mor /L


Jag tror mig ha hittat en motorcykel i din prisklass.


2007-10-12
19:22:15

Så här känner jag mig ibland i fjorden /L

2007-10-12
19:13:39

Sagt av Malcom X /L
Angående icke-våld, det är ett brott att lära en man att inte försvara sig själv när han ständigt faller offer för brutala attacker.

Du behöver inte vara en man för att kämpa för frihet. Allt du behöver vara är att vara en intelligent människa.

Du kan inte urskilja fred från frihet eftersom ingen kan leva i fred om denna person inte har sin frihet.

Du ska inte vara så blind av patriotism att du inte kan bemöta verkligheten. Fel är fel, oavsett vem som gör fel eller säger fel.

Framtiden tillhör de som förbereder sig för den idag.

Fråga aldrig en kvinna om hennes tidigare män [relationer]. Antingen kommer hon att berätta en lögn och du skulle fortfarande inte veta sanningen, eller hon berättar sanningen och du antagligen kommer att inte ha velat höra det från början.

I en tidig ålder fick jag lära mig om du vill ha något så är det bäst att du gör något oväsen.

Ingen kan ge dig frihet. Ingen kan ge dig jämställdhet eller rättvisa eller något annat. Om du är en man tar du den själv.

Jag kallar det inte våld när det är i självförsvar, jag kallar det intelligens.

När en person sätter värde på frihet, finns det ingenting på jorden han inte skulle göra för att få denna frihet. Alltid när du hör en man säga att han vill ha frihet men i samma ögonblick säger han till dig vad han inte gör för att få den eller vad han inte tror på att göra för att få den, tror han egentligen inte på frihet. En man som tror på frihet gör allt på jorden för att få den eller att försvara den.

När människan är ledsen, gör hon ingenting. Hon gråter över sin situation. Men när man blir arg, tillför man med en förändring.

Om du inte står för någonting kommer du att falla för vad som helst.

Om du inte är redo att dö för det, ta bort ordet "frihet" från ditt ordförråd.




2007-10-12
19:08:31

Dagens fakta /L
En daggmask har 6 stycken hjärtan.




2007-10-12
17:06:54

Litet tips till studenter! /S

Jag vet inte var ni brukar köpa er srudentlitteratur ifrån men jag har alltid beställt ifrån adlibris, de är billigare än vanliga bokhandeln. Fick dock tips för ett tag sedan om webbshopen lycknis (http://bokshopen.lycknis.se/) att de skulle vara billigare. Så nu när jag skulle beställa inför nästa kurs visade det sig att de på den totala summan av de fem böcker jag skulle beställa faktiskt var 120kr billigare + att det är fraktfritt! De har också lägsta-pris-garanti OM man nu skulle hitta någon av sina böcker billigare någon annanstans.
Jag har dock hört att de ibland kan vara aningens försenade men om man beställer i tid så kan det ju vara värt att beställa från dem då man ändå tjänar in en hundralapp...



...många bäckar små!

2007-10-12
16:22:25

Last day /L
Idag var sista dagen på min praktik.
Typiskt då jag idag kände att jag kommit in i det lite mer. 1,5 vecka räcker inte för att komma in i en klass rutiner!
Jag hade min frågesport idag om lite allt möjligt, gjorde bort mig då en fråga hade fel svar tydligen... hehe... min handledare var snäll nog och påpekade detta efteråt så jag slapp stå till svar inför eleverna... men mitt tips är att inte lita på skolans GAMLA böcker. Shit vad pinsamt.
Jag har faktiskt lyckats göra bort mig med någonting varje dag. Därför anser jag att denna praktik varit min sämsta men min handledare var snäll under min bedömmning i alla fall och det enda jag fick på papper jag skulle ha varit bättre på var initiativtagandet. Å andra sidan vet jag att jag är bra på det men jag hade verkligen inte tid att varken planera eller genomföra något så det är min bortförklaring.
När jag sa hejdå till klassen fick jag ett kort som min handledare gjort där alla skrivit på men inte nog med det en elev reste sig också upp och tackade för klassen och de hade själva gjort ett kort.
Mitt hjärta värmde verkligen och känslig som jag är ville jag bara krama alla så hårt jag kunde!!! Jag kan ialla fall stolt säga att jag inte grät vilket jag brukar göra =P (Lite väl känsligt).

Idag skulle vi även hämta min nya frysbox men min underbara mor och bror hade kämpat den hit så den stod och vänta på mig när jag kom hem! Nu slapp jag det slitet! Tack så mycket!
Plus att min mormor varit snäll och gett mig sitt gamla vardagsrumsbord som jag älskar så nu har jag äntligen fått mig ett nytt!

Jag vet att jag skulle mala på mer men nu Örker jag inte....
Puss och kram
Linda

image800

Det är dretigt hemma men det bjuder jag på.


2007-10-12
15:24:23

Fina berlocker... /S
Hej Hej igen!

Håller som bäst på att leta dopprestent men det går lite trögt...
Snubblade i alla fall över en sida för de som gör egna smycken - fanns ganska mycket söta berlocker!!

Kolla in själva: http://www.madebyroz.se/?p=productsList&iCategory=24

Själv gillade jag bland annat de här...

         Berlock Älva Silverpläterat   Berlock Hjärta - Made With Love - Tibetsilver 10-pack


Tror inte det var någon av dem som kostade mer än 20kr. Tror de skulle vara fina att fästa i armband och halsband kanske - själv har jag ju aldrig riktigt intresserat mig för det där med att tillverka egna smycken - jag är inte nog pyslig av mig - men de som jag sett min syster göra har blivit jättefina - och ännu finare när det var någon liten berlock med... Man kan ju göra mer tematiserade smycken då...!

Ps. sidan innehöll även andra saker som behövs för att tillverka smycken såsom pärlor, verktyg och till och med små smyckespåsar/askar. Ds.


2007-10-12
12:47:21

Äntligen fredag... /S
... har visserligen planer på att plugga i stort sett hela helgen men det är ändå skönt att slippa gå till skolan. Har precis kommit hem från en föreläsning där gruppen gav utlopp för all stress och frustration över tentan. Tyckte riktigt synd om föreläsaren som fick stå där framme och stå till svars för saker hon inte var ansvarig för - hon såg nästan gråtfärdig ut efter en kvarts gnällande från en grupp på 40personer. Som vanligt var det ju dock bara en handfull personer som verkligen verbalt satte ord på sina känslor medans de flesta liksom jag satt tysta och kanske höll med eller inte genom nickar och huvudskakningar.

Idag ska jag i alla fall läsa lite senare i eftermiddag - bör inte vara några problem att få något pluggat i helgen då Tobiasd har sin första tentan på måndag och därmed förmodligen kommer att sitta med sina matteböcker större delen av tiden. Imorgon kommer det nog dock lite kompisar till honom. Själv hade jag tänkt bjuda hit mina gamla kombos men då den ena skulle till London över helgen så ställde jag in det.

Idag ringde jag den där tjejen som letade fodervärd. Fick ingen riktig chans att ställa de frågor jag hade innan hon avfärda mig lite då hon hörde att jag läste heltid. Sen hade hon redan träffat någon men inget var bestämt. Så hon skulle höra av sig under veckan om hon inte hade hittat någon... Men jag vet inte.. hon verkade lite småskum...!
På söndag ska jag ju träffa Simba också så då kanske jag blir dagmatte på heltid och det tjänar jag ju pengar på också så... Svårt dock och veta vad man vill ha för ersättning. Jag har tidigare fått 50 kr och nu senast 70kr. Den här tjejen tyckte dock 70 kr var lite mycket och hon ville nog mer ha en fast summa varje månad - men då är frågan hur mycket man ska kräva... men samtidigt så är varje krona v'rd ganska mycket så man vill ju inte kräva för mycket så man skrämmer bort människan... Några förslag?

Hoppas ni haft en härlig början på denna fredag!!


2007-10-11
21:37:42

inga Heroes idag... /S

Hade ju totalt missat det där med att Heroes inte längre går på torsdagar. Istället är det ju Tv4s nya storsatsning Labyrint som tagit över den sändningstiden. Tittade på det några minuter men sorry - svenska dramaserier är sällan bra...
Så istället hamnade jag här med bloggen...

Jag har fortfarande inte hört något från tjejen som letade delfodervärd så jag funderar på att eventuellt ringa henne imorgon då hon uppenbarligen inte svarar på mail, men vi får väl se...

Nu har datumet för Leyahs dop spikats och det blir den 1a december - inte ett datum som passar mig jättebra - men man döps ju bara en gång i livet så man får väl "offra" sig. Ska bli kul i alla fall. Det är lite hemskt att jag tycker att det är kul - och att hon faktiskt ska döpas då det inte finns NÅGON i min släkt som är troende - men man tycker ändå om traditionen. Sedan så tror jag inte att man i dagens läge får gifta sig om inte någon av parterna är döpt - och de flesta vill väl gifta sig i en kyrka - så det är nog lite sådana anledningar som ligger bakom dopet snarare än den kristna tron :p Men trevligt att träffa släkten i alla fall!

Nu ska jag plugga lite innan det är dags att sova... ska ju iväg på föreläsning imorgon. Hoppas bara på att vädret är avsevärt bättre än vad det varit idag, speciellt då Tobias är ledig. Finns inget värre när man måste upp tidigare än man tänkt sig och kära sambon ligger kvar och drar sig under täcket... Men man kanske inte ska klaga då det brukar vara jag som får ligga kvar i 90% av fallen :p



God natt på er!

2007-10-11
17:12:22

Dagen tips /L
image798





Nu har äntligen morsan satt igång med sitt bloggande.
Inte ett dugg tvingad av mig. Moha.

Den heter så kreativt "morsan sa". Undrar vilken intelligent människa som kommit på det. *harkel*

Visit now!










2007-10-11
17:00:01

I feel good /L
Svaret på din fråga Sandra; Me feel better.
Lite snuva men nu börjar jag känna mig bra igen.
Imorgon är det sista praktikdagen. Då ska jag ha frågesport med pojkar vs tjejer. Inget genus här inte...
Nej, men faktum är att deras schema är delat på mitt pass imorgon så jag får lov att göra det bästa av situationen och göra det hela till en könskamp. Säga vad ni vill men i den här klassen tror jag faktiskt det kommer fungera bäst.

Idag var jag med på infomöte som alla lärare på skolan hade tillsammans med rektorerna. Gick förvånansvärt snabbt (45 min) men mot slutet var både jag och min handledare aktiva med att klottra i våra papper. Jag skrev mitt namn skitsnyggt med lite rosor och en kanin runtom. Givande alltså.
Till en början var det bra och intressant då några lärare gjort en undersökning på hur skolans återgärdsprogram ser ut. Det visade sig att i de rent ämnesspecifika hade lärarna inga problem att skapa program men när det kom till de sociala återgärdsprogrammen visste man inte riktigt hur man skulle göra. Därför kommer skolan ha en kurs i detta och jag önskade att jag var anställd så jag kunde få delta för det verka ju intressant. Jag har ingen aning om hur man ska göra i något av fallen...


Nu börjar jag känna mig jäkligt stressad över min skolsituation.
Jag hade ju glömt bort eller snarare antog att det var fler veckor kvar men så är inte fallet. Nästa vecka ska jag redovisa min VFU uppgifter, seminarieuppgift + läst en bok inför detta och så måste jag börja på min forskning om utsatta barn som ska lämnas in om två veckor. Shit var mycket det är nu...
Idag fick jag ialla fall tag i min VFU skolas information hur deras agerande och lärar/rektorns roll vid misstanke. Så jag har börjat! =P

Glädje idag också då snön ska komma till helgen! Jag vill ju börja använda min nya vinterjacka! =D Jag är medveten om att jag inte kommer känna samma glädje när slasken kommer men ändå.
Puss och kram
Linda


2007-10-11
16:46:57

Sagt av Walt Disney /L
Alla våra drömmar kan uppfyllas om vi har modet att uppfylla dem.

Amatörer gör det de kan. Dilettanter det de inte kan.

Det är ganska kul att göra det omöjliga.

När människor skrattar åt Musse Pigg, är det för att han är så mänsklig; och det är därför han är populär.

Om du kan drömma det så kan du göra det.

I love Mickey Mouse more than any woman I have ever known.




2007-10-11
16:44:05

Dagens fakta /L
På Al Capones visitkort stod det att han sålde begagnade möbler.




2007-10-11
16:23:55

Simba in the house... /S
Nu tröttnade jag på att vänta på det där telefonsamtalet och ringde tjejen själv som ville ha dagmatte. Så på söndag kommer hon med sin Simba som tydligen var 4 år och en riktig blandrashund med 5 raser i sig: schäfer, golden retriver, labrador, rottweiler och schillerstövare. Så på söndag kommer hon hit och vi ska gå en promenad och prata om lite praktiska saker samt få chansen att se lite hur han beter sig utomhus. Så toppen toppen...!

I alla fall en grej mindre att gå runt och vänta på...

Nu har jag klarat av vad som ska vara läst tills imorgon och nu ska jag läsa liiite inför måndagen innan jag börjar med maten..Idag blir det gulaschsoppa med köttfärs... mmm - den enda soppa jag riktigt gillar :9
Sen får det bli liiite mera plugg innan jag lägger ner för dagen och med gott samvete kan ägna mig åt TVn. Idag har ju vädret varit riktigt höstigt - kyligt och regnigt - måste dock säga att det är ganska skönt med sådana dagar när man som idag fått sitta inne större delen av dagen, uppkrupen i soffan med en filt över sig... Me like a lot!!!


2007-10-11
15:22:16

Musiktips, tack! /S

För ett tag sedan la jag skrev jag om flera av mina favvolåtar och bad då folk tipsa om sin favvomusik - fick dock inte ett enda tips?! Skäms... med ungefär 10 läsare(inte mkt) om dagen så tycker man väl att NÅGON kan lämna ett litet tips...

Sitter just nu och lyssnar på Damien Rice. Tror bara jag har hört låten Cannonball innan men han har ju faktiskt gjort fler bra låtar...gillar verkligen låten 9 crimes - e lite typisk min musiksmak sådär :)
På samma sida som jag blev tipsad om Damien Rice så tipsade man även om James Morrison - this boy. Måste säga att jag gillade äve den - också mins stil... och det är DÄRFÖR jag vill ha tips... man kan så lätt upptäcka nya sköna artister man inte brytt sig om så mycket tidigare...

Jaja... nu förväntar jag mig åtminstone ETT låt/artisttips... please...




Nu ska jag läsa klart de sista 20 sidorna om FN:s åtta millenniemål...

2007-10-11
10:16:54

It´s a new day. /S
Idag är jag som tidigare nämnt "ledig" - jätteskönt - särskilt med tanke på hur kallt det är ute idag, bara 2 grader varmt! Brrrr... så nu sitter jag här i mina mjukisbyxor, sockar, linne och fleecetröja - jättemysigt :)

Candy kommer snart som tur är annars lockar det inte särskilt mycket att gå ut när det är kallt och gråmulet. Sedan ska jag plugga en hel del idag är tanken så jag hamnar i fas med läsningen igen och verkligen kan börja fokusera på tentan snart... känns lite tungt då det är jättemånga i klassen som nästan är inställda på att kugga tentan - så nu börjar man själv vackla - kanske kommer tentan vara svårare än man faktiskt tänker sig? Men man kan ju inte göra mer än sitt bästa...!

Fortfarande inga mail eller telefonsamtal som jag väntat på....

Fick igår veta att lilla Leyah, min systerdotter ska döpas - är inte religiös på något vis men det ska ändå bli kul :)

Hur går det med förkylningen Linda? Själv har jag en hosta, inte mycket, mer som en rethosta... hoppas verkligen inte att det utvecklas till en riktig förkylning - har inte riktigt tid med det nu innan tentan!!


2007-10-10
19:07:43

Måste ses.../S
http://www.youtube.com/watch?v=YI7uaVSLwIU&eurl=http%3A%2F%2Fkonstigt%2Ebloggspace%2Ese%2F239195%2FRita%2Dsnuskiga%2Dbilder%2F

Något ni bara måste se.... Duktig på att rita men att börja varje teckning med en penis och allt vad det nu är och sedan sluta i en helt "vanlig" bild är ganska fascinerande!

2007-10-10
18:43:24

Jag hatar att vänta...!! /S
Just nu väntar jag på två saker, och det är bland det värsta jag vet! Jag väntar dels på svar på mitt mail till tjejen som letade en delfodervärd... är ju så himla nyfiken ju - visserligen är det bara ett dygn sedan jag skickade iväg mailet men då jag själv är inne på mailen säkert 5-10 ggr per dag så förväntar jag mig att alla andra också är det.

Den andra grejen jag väntar på är ett telefonsamtal från personen som eventuellt vill ha mig som dagmatte, henne mailade jag i FÖRRGÅR så förstå att jag nu håller på att krevera... Denna gång är jag mest nervös för att inte få vara dagmatte och då gå miste om pengarna... men det finns ju inte så mycket mer man kan göra än att vänta...

Plugget har gått oerhört trögt... fastnade som sagt framför TVn men har i alla fall läst lite nu under eftermiddagen - ska i alla fall försöka läsa igenom hälften av FNs milleniemål som alla ska vara lästa tills fredagen. Imorgon är jag i alla fall ledig ifrån seminarier och föreläsningar så då ska jag försöka läsa ikapp det jag ligger efter och om jag hinner även börja repetera inför tentan. Kommer ju har sällskap av lilla Candy under dagen också och tur är väl det för annars hade jag nog inte kommit utanför dörren - brukar liksom inte bli att man går ut på egen hand utan ärenden - eller vad säger ni...?

Nej nu ska jag läsa liiiite till innan jag lägger ner för dagen.... Puss på er...!

2007-10-10
17:57:47

Sagt av Martin Luther King /L
Be, och låt Gud oroa sig.

Den som bryter mot en orättfärdig lag måste göra det öppet, kärleksfullt och med bredvillighet att acceptera straffet

Den som är ödmjuk, vet det inte själv.

Den stora tragedin är inte de onda människornas brutalitet utan de goda människornas tystnad.

Du är inte bara ansvarig för vad du säger, utan även för det du inte säger.

Feghet ställer frågan: Är det tryggt? Bekvämlighet ställer frågan: Är det artigt? Fåfängan ställer frågan: Är det populärt? Men samvetet ställer frågan: Är det rätt? Och det kommer en punkt när man måste inta en position som varken är trygg, artig eller populär; man intar den för att ens samvete säger att det är rätt.

Hat kan aldrig fördriva hat, det kan bara kärleken.

Inget gott har någonsin kommit ur våld.



Han sa mycket bra den där Martin.


2007-10-10
17:54:16

Dagens fakta /L
En mans skägg innehåller mellan 7 och 15000 hårstrån.




2007-10-10
14:42:34

Lite plugg och mera film! /S
Hade planer på att plugga hela dagen idag efter seminaret. Väl hemma blev det en promenad med Candy och sedan hamnade jag framför TVn då jag upptäckte att SVT visar filmen Vid Din Sida idag. Tycker den filmen är så himla bra och kan verkligen rekommendera den om man inte sett den tidigare - passar ju bra nu när Rosa Bandet uppmärksammas.



Trivs super i nya lägenheten förutom en liten detalj - det är så jäkla kallt!! Går runt med fleecetröja men tycker fortfarande det är kallt... Brrrr

2007-10-10
09:34:38

God morgon! /S
Lite småtrött fortfarande men om en kvart bär det av till skolan!





Hoppas ni får en härlig förmiddag :)

2007-10-09
22:19:36

Säsongspremiär! /S
Idag klockan 22.oo i kanal 5 var det säsongspremiär av en av mina nya serier, Brothers&Sisters. Är faktiskt en riktigt mysig serie som jag kan rekommendera!



2007-10-09
19:54:27

My day /L
Idag hade jag mina första egna lektioner i den nya klassen.
Jag började med en kort genomgång på svenskan om substantiv och det gick väl relativt bra.
Efter lunch var det dags för min SO-lektion om Luther och reformationen.
Min handledare plockade till slut ut 4 något trötta och högljuda elever så jag fick det relativt lungt.
Min "föreläsning" tog hela passet och de var helt slut men många var intresserade. Det gick bra men det kunde definitivt gå bättre. En elev känner jag att jag inte riktigt går ihop med, attityden klarar jag inte av och denne förstörde en del under mitt pass. Imorgon ska jag dra igång pjäsövandet och jag hoppas verkligen de kan bete sig som hyfsade elever. Annars får jag dra till drastiska metoder.
Jag kände mig verkligen skrikig idag med "tyst, lyssna nu bla bla". Jag höjde rösten men de ignorerar en irreterande nog. Som tur är vet jag att de inte bara är jag utan de gör så med alla lärare men det tar sån jäkla tid och ork när man kunde fått så mycket gjort.
Nu är jag trött och förkyld. Längtar tills DH börjar så jag kan få skratta lite...
Kramar!


2007-10-09
19:46:19

Sagt av Sacha Guitry /L
Anständighet är för kvinnan som parfym: en droppe räcker för att göra henne oemotståndlig.

Att vara trogen är ofta att kedja den andra.

Den sista och djupaste kärleken i mannens liv: att välja den kvinna han vill göra till sin änka.

Det finns de som har allt som behövs för att vara lyckliga, utom lyckan.

Det finns kvinnor vilkas otrohet är det enda de fortfarande har gemensamt med sina män.

En kvinna kan vara tre män trogen på samma gång och samtidigt ha en känsla av att vara sant lojal.


Jag gissar på att snubben blivit sårad av en - kvinna.


2007-10-09
19:41:43

Dagens fakta /L
Visste ni att jättebläckfiskens öga är lika stort som en människas huvud.




2007-10-09
19:39:33

51 miljoner och inte ett öre mer /L

Denna diamant är världens mest dyraste sålda hittills. 51 mille - pungar väl vilken Svensson som helst upp....


2007-10-09
18:00:38

Mobilstrålning... /S


Läste idag på Aftonbladet att den hittills mest omfattande studien gällande strålning från mobiltelefoner visar att om man pratar i mobilen en timma/dag så ökar risken för att drabbas av cancer med 50%!!!!!

Nu är jag en av de personer som faktiskt pratar ganska sällan i mobiltelefon - är mer en sms-människa... Men jag vet att det säkert finns oerhört många som pratar ungefär en timma om dagen + och - det, för att det är billigare att ringa på mobilen, för att de är uttråkade på bussen eller whatever the reasons are... Kan ju vara något att tänka på i alla fall...

En sjuk grej jag läste i samband med artikeln var att hela 50% av alla SJUåringar har en egen mobiltelefon!!! Barn drabbas ju även ännu mer av strålningen då de har tunnare skallben... Sjukt samhälle vi lever i när till och med ettagluttare får egna mobiltelefoner...


2007-10-09
17:44:50

dela vovve? /S
Hittade följande annons på blocket http://www.blocket.se/vi/13728438.htm?ca=7_s som handlade om att en tjej letade efter en delfodervärd till sin 6 månader lilla tik. Hon ville dela sin hund med någon under en period då hon liksom mig pluggade och tyckte att hon just nu hade svårt att få tiden att räcka till.
Eftersom jag verkligen vill ha en hund så kunde jag inte låta bli att maila tjejen - mest med frågor då det var ganska många detaljer om var oklara. Men om det låter jättebra så är jag seriöst intresserad av att dela hunden med henne. Då får jag ju verkligen prova på hur det är att ha hund utan att egentligen skaffa en hund! Visst kommer det bli jobbigt den dagen man inte kan fortsätta men samtidigt så har man ju i alla fall haft glädjen av att ha haft hunden samt då med säkerhet veta hur det är att ha fullt ansvar för en hund - något jag egentligen inte vet så mycket om då jag alltid haft andra som jag delat ansvaret med.

Här är i alla fall hunden i fråga...

Klicka för att se nästa bild

Klicka för att se nästa bild

Men som sagt vi får väl se vad hon svarar på alla mina frågor...

2007-10-09
16:35:46

Hösten är här... /S

Imorse var det bara 3 grader när jag och Tobias cyklade till skolan strax innan 10, och solen lyste och vinden gjorde att löven föll ner... kändes verkligen som en sån där underbart perfekt höstdag!

Imorgon och på torsdag ska jag ha Candy igen så det är bara att hoppas på att vädret är lika perfekt då! Igår följde TObias med mig och Candy på promenaden och det var så himla skönt ute. När höstdagarna är som de är just nu så ligger nog hösten jämsides med sommaren som favoritårstid - är ju så himla skönt ute , så länge det inte blir kallare då...

Just nu håller jag faktiskt på att baka en sockerkaka! Känner mig så himla duktig när jag bakar, och ja, jag vet att just sockerkaka kanske inte är det mest avancerade men ändå... jag bakar! Ska bli mumma sen :)
Om en halvtimma är det dags att inviga tvättstugan - vilket verkligen är på tiden då vår tvättkorg är mer än full! Ska även fixas lite middag  och idag är klyftpotatis, grönpepparsås och kotlett som står på Sandras lilla meny.


Sen MÅSTE jag läsa de texter jag inte hann läsa igår. Jag hängde med hyfsat bra på föreläsningen men imorgon ska vi ha seminarium på samma texter och då är det ju en fördel om man faktiskt har läst alla texter...
Klockan 20 ska jag dock se på Peking Express på kanal 5. Tyckte inte att det första avsnittet var så där jättebra men man får väl ge det en chans till - första avsnittet brukar ju sällan vara jättebra på nya serier. Sen klockan 21 är det ju Desperate Housewives :D
Jag har faktiskt tjuvkikat på deras hemsida och kan meddela (du som inte vill veta kommande händelser sluta läsa NU!) att någon att hemmafruarna kommer bli gravid, någon drabbas av cancer, någon kommer vara otrogen, någon kommer gifta sig, någon att förlova sig, någon kommer ta självmord och sedan kommer även en ny familj att flytta till kvarteret. Jag har själv inte sett något av de nya avsnitten men sett ett litet klipp från de nya avsnitten. Så många händelser att se framemot alltså...!


2007-10-09
13:58:05

Tinkerbell - the movie /S
Eftersom både jag och Linda gillar Disneyfilmer så måste jag ju meddelan att Disney nu har gjort en filmen Tinkerbell - ni vet den där lilla älvan i Peter Pan...Så ny Disneyfilm på G!



2007-10-09
13:32:43

hahaha!! /S



Hahaha... Jag ÄLSKAR Elvis... för er som missat det - ni måste ju bara börja läsa honom!!!!

http://www.elvisthecomic.com/

2007-10-08
22:00:52

Hon kommer dö... /S
Har precis hittat till en blogg som bara är så fruktansvärt sorglig...

Tänker inte beskriva den utan bara låta er läsa den själva och hoppas på att ni liksom jag inser vilket bra liv man faktiskt lever - och att man måste ta till vara på de dagar man faktiskt har...

http://colourfulmiracles.blogg.se/

Läs och fundera....


2007-10-08
21:41:09

Tjoho vad jag är bra! /S

Jag har faktiskt fått mer gjort idag än vad jag trodde! Jag och Tobias har bland annat städat ur hela den gamla lägenheten. Och vad gäller pluggandet så har jag visserligen inte läst alla morgondagens texter, men vet heller inte om det var meningen då samma texter behandlas på onsdag. I alla fall så har jag läst hälften av texterna och det var en del sidor.

Dagens härligaste vad dock att jag fått svar från en som vill ha mig som dagmatte!! Inget är ju spikat än men hon ville ses i alla fall och det lät bra i mailet. Minns dock inte vad det var för ras eller ålder på hunden men jag tror den var lite äldre då den hade lite problem med höfterna, och om jag inte minns helt fel så var det nog en blandras. Men det har ju inte jättestor betydelse då jag inte har några problem med i stort sett någon ras. Så nu kommer det förhoppningsvis bli lite klirr i kassan igen - något som verkligen behövs! Så nu känns allt toppen för tillfället - orkar inte ens oroa mig för tentan just i denna stund.
Jag vet fortfarande inte vad jag kommer få för ersättning men med tanke på att jag vill ha en egen hund så är ju det här mer ett nöje än ett arbete - och varje liten krona är ju mer än vad jag får in i dagsläget - det gäller ju att passa på medan schemat tillåter det.


2007-10-08
17:24:14

Lektionsplanering /L
Nu har jag suttit hela dagen med lektionsplanering.
Jag har lyckats rätt bra tycker jag. Hoppas min handledare också tycker det.
Jag har gjort en stencil, korsord och pjäs för denna veckas SO-lektioner om Martin Luther och reformationen.
Nu är jag trött som fasiken....



2007-10-08
15:13:54

J-Lo gravid! /S
Det har ju ryktats en hel del om att Jennifer Lopez skulle vara gravid. Själv har jag dock inte trott särskilt mycket då sådana rykten florerar ganska ofta. Men när jag kikade in på perezhilton.com så är jag nu övertygad...

...eller vad säger ni..?

ajlo-baby-bump-photo1.jpg

2007-10-08
14:50:44

So much to do... /S
...and so little time...!!

Imorse hade vi vår första föreläsning inom ämnet globalisering. Hade inte hunnit läsa boken då jag som sagt flyttat hela helgen men läste i alla fall det första kapitlet imorse.
Tydligen så ska vi ha tre seminarier som alla ska förberedas i våra grupper - själv känner jag mig stressad över tentan och skulle vilja skippa de uppgifterna då de inte är obligatoriska - men då min grupp vill göra dem så känner jag mig lite tvingad till att vara en del av det... Sedan pratade den ena i min grupp om att hon nästintill siktar på omtenta då allt känns för övermäktigt just nu och det känns som en omöjlig uppgift att klara tentan du vi har fullt upp den sista tiden fram till tentan. Då hon är fruktansvärt ambitiös och verkligen lägger ner sig i skolan så känner jag mig oerhört stressad jag med - tyvärr påverkar den stressen mig på så vis att jag har svårt att ta tag i saker och ting...! Men jag ska försöka verkligen - har verkligen inte tid med en omtenta - speciellt inte på den här då den är så himla stor och behandlar 6 helt skilda områden.

Jag har inte pluggat något sen jag kom hem efter föreläsningen men ska försöka att plugga en hel del sen. Candy är här idag men så fort hans ägare hämtat honom ska vi städa ur den gamla lägenheten... känns inte som att det bör ta alltför lång tid...

Har förresten fått mail ifrån en hundägare som eventuellt vill ha min hjälp med sin hund Simba- fast hon skulle prova en annan först som dock hade två egna hundar - vilket hon trodde kunde bli ett problem - så nu gäller det att hålla tummarna. Jag ska i alla fall ha Candy även på onsdag så det blir liiiiiiiiiiiite pengar denna månad :p


2007-10-08
00:10:25

Sagt av Frida Kahlo /L
Det enda jag vet, är att jag målar för att jag behöver det. Jag målar det som passerar genom mina tankar utan någon eftertanke.

Jag målar aldrig drömmar eller mardrömmar. Jag målar min egen verklighet.




2007-10-08
00:08:14

Dagens fakta /L
Påven Gregorius XIII skar bort tio dagar ur historien för att få styr på kalendern. Därför existerar inte dagarna mellan 5:e och 14:e oktober 1582.




2007-10-08
00:05:35

Världarnas krig /L
image797
Till min glädje sände Canalplus "Världarnas krig" (Wat of the world) idag/kväll. Jag tycker verkligen den är utav de bästa filmerna jag sett. Den är så spännande varje gång trots att jag nog har sett den fyra gånger. Love it every time. Nu ska jag köpa mig den på DVD så jag har den!


2007-10-07
23:53:35

Tvätt /L


Nu är jag trött men har fortfarande en timme kvar i tvättstugan.. jippie...


2007-10-07
20:41:43

Nu har jag flyttat! /S
Ursäkta frånvaron av mina inlägg på bloggen men jag har haft fullt upp hela helgen!! Packade hela fredagen efter skolan. Ingen bra dag då jag var trött och irriterad, men vi packade klart i stort sett allt till klockan var 22 och då var jag helt slut och lade mig i sängen, somnade dock inte förrän klockan närmade sig 23.30.
Packade det sista på lördagsmorgonen och klockan 11.30 kom familjen med lasset från Karlstad som vi lastade ur och tog sedan första fikan i lägenheten innan vi fortsatte. Vi fick mycket gjort på lördagen ganska tidigt så det blev en tripp till Ikea där det inhandlades en hel del - men allt blev skitbra!!
Vi är jättenöjda...!!

Tänkte visa lite bilder....
Här är vårt nya sovrum, lite färglöst men vi har den långa blå mattan som jag visat i tidigare inlägg så den livar upp en hel del...



Här är det vi nästan är mest nöjda med, vårt vardagsrum, blev så himla mysigt när vi köpte den stora röda mattan och vitrinskåp med belysning... såååå fint o mysigt!!!

 

Här är bilder från köket. Vi köpte två jättefina planscher med nostalgimotiv - jättemysiga!!! Blev faktisk superbra...

   

Badrummet är inte en favorit så det tänker jag inte ens visa :p  Hallen har jag inte heller ngt på men det är liksom inte så mycket att visa...

Nu är jag förberedd för besök då jag fått en luftbäddmadrass av mamma och pappa - har blåst upp den nu och den luktar apa  - men då är den vädrad och färdig för besöket!!

Nu är jag jättetrött och ska ta det lite lugnt innan det är dags att sova.
Imorgon och på onsdag ska jag faktiskt ha Candy - pengar och sällskap :)



2007-10-07
15:55:45

Sagt av Robert Green Ingersoll /L
Skolan är den plats där småsten blir blankpoleraade och diamanter blir matta.

Bibelns inspirerande påverkan är avhängig av okunnigheten hos den som läser.

I naturen finns varken belöning eller straff - bara konsekvenser.

Ilska är en vind, som släcker själens ljus.

När viljan sätter sig till motvärn mot fruktan, när plikten underkastar sig ödets gatlopp, när äran föraktar döden - det är heroism.




2007-10-07
15:52:24

Dagens fakta /L
Ungefär 17% av alla människor är vänsterhänta.




2007-10-06
23:27:30

Dagens tips /L
image787

Dagens tips är sidan zylber.com. De har fina och billiga smycken för alla.


2007-10-06
16:35:21

Dagens fräckis /L

Så var det damen som besökte resturanger, danser och allt annat där det skulle vara möjligt att få med en karl hem. Allt verkade omöjligt så hon beslöt att ta vägen förbi charkuteributiken för att ordna sin herdersstund själv.
Väl hos slaktaren pekade hon på en rejäl falukorv och bad att få 40 cm av den.
Slaktaren mätte och skar av, men innan han packade in den frågade han damen om han skulle skiva upp den.
Då lyfte hon på kjolen och frågade " Tror du det här är någon jädra CD-spelare eller".



2007-10-06
14:28:30

Dagens väska /L

Jag tyckte den här väskan var väldigt snygg men så såg jag priset; 7.990 kronor.
Vettefan om den är värd det. Så speciell ser den väl ändå inte ut?



2007-10-06
13:38:54

Fixa
Under ombyggnad.

2007-10-06
12:17:09

Sagt av John McEnroe /L
Alla som har fru och småbarn vet att tennis hör till de lättare sakerna i livet.

Everybody loves success, but they hate successful people.

If you believe that Anna Kournikova's claim that she is a virgin, I've never questioned a call in my life.

This taught me a lesson, but I'm not quite sure what it is.

I'll let the racket do the talking.




2007-10-06
12:12:05

Dagens fakta /L
Jordnötter är en utav beståndsdelarna i dynamit.




2007-10-06
12:08:57

Om kvinnor kontrollerade världen? /L
    
 
   



2007-10-05
17:07:59

Mina barnbarn /L
image772
image773
image774
image775

Stora har de blivit!


2007-10-05
17:00:00

Sagt av Blaise Pascal /L
Ingenting är för människan så svårt att uthärda som ett liv utan uppgifter och mål.




2007-10-05
16:58:09

Dagens fakta /L
Genomsnittskvinnan innehåller 4,5 liter blod, mannen innehåller 5,6 liter blod.




2007-10-04
22:21:07

Sovdags for me too... /S
Jag har inte fått alls så mycket gjort som jag hade velat men jag har i alla fall pluggat en hel del. Just nu längtar jag efter att få flytta och komma iordning - tror det är därför jag har svårt att plugga för att man känner att det är så mycket som ska packas men samtidigt är det sådant som inte kan packas ner ännu - har lite svårt med fokuseringen alltså.
Imorgon ska vi till domkyrkan och prata med någon om hur de pratar om kristendomen med olika barngrupper - tror det kan bli intressant - religion kan ju ändå vara ett svårt ämne att ha då det kan vara känsligt för vissa elever med annan religion än den man studerar. Kanske får man lite tips på hur man kan göra. Efter det ska vi ha en tvärgruppsredovisning på ett grupparbete vi hållt på med under veckan. Känns lite jobbigt då jag inte har en aning om hur de vill att själva redovisningen ska se ut men det ordnar sig  nog. Ska läsa igenom arbetet nu innan jag ska krypa ner i sängen och nanna....
Så god natt på er :)


2007-10-04
21:48:08

Nu ska jag sussa /L



2007-10-04
21:25:17

Perfect for Sandy /L


Lilla tiken vill ha ny matte.... 12.000 kronor här. Sååå söt!


2007-10-04
21:22:07

Brinnande intresser för mode?/S
Läste du universitetets annonstavla att man letade extrapersonal till en klädaffär i stan. Sökande borde ha ett brinnande intresse för mode och servie... Hm... jag är ju lite intresserad av kläder och mode - men inget direkt brinnande intresse... och jag har ju inte kläder som direkt visar på ett sådant intresse - eller pengar för att har råd med det...
Hm... ska nog kika in i butiken och se vad det är för kläder de säljer och se om man passar in eller ej...

Jag håller fortfarande ögonen öppna efter en daghund, men nu är det är inte många som dykt upp och de som dykt upp har varit raser som Tobias finner lite otäcka, och det måste man ju respektera. Än så länge är det ju ingen kris gällande ekonomin, så jag får helt enkelt vänta tills något passande dyker upp.

2007-10-04
21:15:28

Dagens halsband /L


Supersnyggt från Nelly och Noel  för 139 kronor. Me like.


2007-10-04
21:09:52

Jag klarar inte av... /L
David Caruso!
För er som inte vet vem det är så spelar han Horatio Crane i CSI Miami på kanal 5.
Jag älskar CSI men jag kan inte se på Miami-varianten på grund av honom och hans solbrillor.
Så fort jag ser honom får jag rysningar genom kroppen.
EAGH.




2007-10-04
19:50:34

Simma med krokodiler /L
Nu verklighet!
I djurparken Cango i Oudtshoorn kan man få bada med krokodiler.
Precis som hajsafari får man dyka ner i en pool där de väntar fast självklart i en bur.
Vem? Vem vill göra det här? Har någon sett "Hajen"? Buren skulle inte få mig att känna mig trygg!
Never ever att du får ner mig i det där! NEJ.




2007-10-04
19:04:30

dåliga jag... /S

Usch har inte gjort nästan något av det jag tänkt idag!! Hade tänkt köpa en bok på skolan, men bestämde mig för att skjuta på det tills nästa vecka då jag hellre ville plugga idag. Sen skulle jag bona golv vilket jag faktiskt har gjort två gånger idag, en gång imorse och sen ännu en gång med tobias. Sen hade jag ju tänkt bara bullar men då dagen gick så fort utan att jag fått något pluggat så får det vänta tills imorgon - jag har i alla fall handlat hem allt så det bara är att börja.
Tobias har i alla fall varit duktig och börjat packa inför flytten så vi har kommit en liten bit på vägen, sen har vi precis varit över med alla lakan och handdukar så vi har ju faktiskt redan börjat flytta lite smått :P
Både jag och Tobias blev i alla fall jättenöjda med resultatet av golven, ser mycket fräschare ut nu, innan var det alldeles matt och alla repor syntes jätteväl - något det finns ganska gott om! Men nu har vi i alla faBELLINGE Mattall gjort vad vi kunnat för att bättra på golvet - och sedan tror jag man tänker ännu mindre på att det är slitet när man får in alla möbleroch lite mattor.

Har nästan inga mattor men har hittat några jag vill ha på Ikea...

Eftersom lägenheten och mina saker är väldigt färglösa(beige,vit,svart,grå) så är jag nu inne i en färgglad period så jag funderar lite på den här mattan till sovrummet. Är dock rädd att den är lite föööör färgglad och ser lite för mkt ut som en barnmatta...vad säger ni? Det är i alla fall matta 1! Från Ikea såklart och kostar bara 99kr, 180 *120cm

Nästa matta jag verkligen VILL ha är följande...



HELLUM Matta


En alldeles klarröd matta(rödare än vad det syns på bilden) som jag har tänkt mig till vardagsrummet till min fina tygtavla - tror det blir snyggt med vår vita soffa till... Livar upp rummet.
Kostar lite mer. Vet ej vilken storlek vi ska ha men den som är 140*200cm kostar 695kr, och den större som är 170*240cm kostar 995kr. Tobias tyckte det lät dyrt och att vi borde vänta men samtidigt får vi ju inte bättre ekonomi än så här förrän nästa sommar och mattor gör ganska mycket för hemtrevnaden så han ångrade sig sedan så nu ska det köpas mattor :)

Till köket har jag tänkt ta vår nuvarande vardagsrumsmatta om den inte är för stor - den är lite trist i färg då den är beige med bruna kintecken runt men man kan ju inte köpa allt nytt...


Sedan är det hallen som jag vill ha en matta till. Har hittat två som jag gillar...

IKEA PS GLIMSTA Matta
LISBET Matta

<---  Jag gillar den här ganska mycket, den är 250*75cm och kostar 250kr.





Den andra jag gillar är den här ---->
Den är 250*80 cm och kostar 199kr.

Den finns även i blått och lila... gillar de också...LISBET MattaLISBET Matta





så vad säger ni?

vilken färg är finast?







2007-10-04
14:12:05

Dag nummer 2 /L
Idag körde förmiddagen på snabbt. Nu har jag listat ut de nya matematiken - den som jag själv inte är van vid med andra ord. Liggande, stående uppställning WHAT?
Nu kan jag.

Vi bestämde även vad jag ska undervisa om nästa vecka så det blir Martin Luther och reformationen samt svenska än så länge. Imorn måste jag plugga då jag inte är så kunnig i Luther och hans grejer. Måste ju även komma på något kul sätt att göra det på... jag fundera nästan på att "spela" honom och berätta hans liv utifrån honom om ni förstår. Jag tror de skulle tycka det var roligt.

Idag var det även begravning. Kändes jobbigare än vad jag trodde. Ulla var ju en av de få släktingar som jag tyckte om och har minnen med. Men det känns bra att ha kännt henne.
Jag fick även använda mina nya kläder - en vit skjorta och svart väst. Jag köpte även en ny mascara som funkade bra. En smal borste som förlängde bra. Nöjd med resultatet!

Nu ska jag försöka vila mig lite och ta medicin (natur) som jag köpte på Apoteket igår. Jag har givetvis åkt på årets förkylning och ska försöka dämpa symtomen - jag har inte tid att vara sjuk! Somna relativt tidigt igår, kände att febern var på väg....

Hoppas alla har det bra!
Kram Linda


2007-10-04
14:04:35

Sagt av..../L
av.... Marcus Tullius Cicero

Ett hem utan böcker är som en kropp utan själ.

En lögnare tror man inte, även om han talar sanning.




av.... Henry Kissinger

Jag läser inte böcker. Jag skriver dem.




2007-10-04
13:54:23

Dagens fakta + igår /L
Globalt sett finns det totalt 17 000 flygplan, varav 4000 alltid flyger.



En hund kostar sin ägare mellan 100 000 och 150 000 kronor under sin livstid.




2007-10-04
13:53:03

Älskar Michael Moore! /S
Sitter just nu och tittar på Oprah Winfrey - jag vet, jag borde egentligen plugga - men i alla fall så är en av dagens gäster just Michael Moore som pratar om sin nya dokumentär. Jag har inte sett den ännu men jag älskar hans tidigare dokumentärer Fahrenheit 9/11 och Bowling for Columbine och kommer definitivt att se den nyaste, Sicko,  också.

Vad säger ni? Är jag ensam om att älska Moore och hans sätt att göra dokumentärer på?


2007-10-04
13:07:06

Recept! /S
Tänkte att det kanske fanns fler som blev sugna på att baka lite goda kanelbullar så här kommer ett recept...

Finns nog hur många recept som helst, här kommer ett av dem som du inte behöver formar till.


Cirka 25 stycken kanelbullar


150 gr margarin

5 dl mjölk

50 gr jäst

0,5 tsk salt

1,5 dl strösocker

1-2 tsk stött kardemumma

14-15 dl vetemjöl


Fyllning:

250 gr mjukt margarin (inte smält, bara mjukt)

2 dl strösocker

2 msk kanel


Pensling:

Uppvispat ägg


Garnering:

Pärlsocker


Sätt ugnen på 225-250 grader.

Smält margarinet o tillsätt mjölken. Värm till ca 37 grader.

Smula jästen i en bunke o rör i lite av degspadet.


Tillsätt resten av spadet samt sockret, saltet, kardemumman o nästan allt mjölet (spara lite till utbakningen)

Arbeta ihop degen tills den blir smidig och slät (o släpper från kanten)

Låt jäsa övertäckt med ren handduk i 30 minuter.


Rör ihop ingredienserna till fyllningen med en elvisp o ställ åt sidan.


Stjälp upp degen på mjölat bakbord o knåda den smidig.

Dela degen i två lika stora delar.

Kavla ut varje deg till en stor avlång kaka ca 25*45 cm.

Bred ut hälften av fyllningen över varje kaka.

Rulla ihop från långsida till långsida.

Skär varje rulle i bitar.

Ställ bullarna med snittytan uppåt på bakpappersklädd plåt, vik in änden på bullen så att den inte rullar upp sig.


Låt bullarna jäsa i ca 30 minuter.

Pensla dem med det uppvispade ägget och strö över strösocker.

Grädda bullarna mitt i ugnen i ca 8-10 minuter.

Låt svalna på galler under bakduk.

Lycka till!


2007-10-04
11:25:31

The result. /S
Har nu återvänt efter en timma i nya lyan. Resultatet efter bonandet av köksgolvet var vl inte jättebra då jag hade missat vissa fläckar men jag bonade det en gång till så förhoppningsvis ser det inte så illa ut sen. Sen tog jag även sovrummet och vardagsrummet. Hallen är lite grusig så den får vänta tills vi flyttat in men det är ju lite lättare att plocka ur en hall än ett helt möblerat rum så det känns i alla fall bra att jag tog de andra rummen.

Det ska bli så himla skönt att flytta men jag är lite depp för att vi inte får vårt nya köksbord direkt - fast det tvingar ju familjen att komma och hälsa på inom en snar framtid och det är ju alltid trevligt :)

Blir inget bokköp idag, hoppas istället på att de säljer den även nästa torsdag. Känner att tiden inte riktigt räcker till för alla mina planer annars då vi bör börja flyttpacka idag lite. Sen vill jag väldigt gärna se första avsnittet av kanal 5s nya satsning "peking express" - tror det kan vara lite roligt.

Men nu är det dags för en välbehövlig dusch...

 

2007-10-04
10:06:41

bona, bona... /S
Klockan är 10, älsklingen diskar och jag ska bege mig till den andra lägenheten och kolla hur resultatet blev efter det att jag bonade köksgolvet och eventuellt( om resultatet inte är alltför illa) även bona golven i resten av lägenheten. Sedan är det färdigt för att flytta in.

Senare idag ska jag även bege mig till universitetet och köpa boken "praktisk lärarkunskap", var ett erbjudande i lärarförbundets tidning lärarstudenten om att man fick köpa den för 60 kr då den kostar 220kr annars. TYcker den verka väldigt bra - framför allt verkar den ta upp de delar man inte får så mycket av på uni - så 60 kr kan den nog vara värd. Sen ska jag handla, baka bullar och slutligen PLUGGA!! Håller på att renskriva mina lektionsanteckningar på datorn så jag tänkte försöka bli klar med åtminstone den ena delen idag som handlar om landskapets tidiga historia. Sen ska jag förbereda mig för en tvärgruppsredovisning vi har imorn.

Hörs senare...

2007-10-04
06:47:47

Så hur gick det? /L
Ja igår var det första dagen.
Jäkla nervös klev jag inte i klassrummet på 22(?) barn.
Märktes på en gång att glädjen för skolan var en helt annan. Det verka som procentuellt så försvinner glädjen runt den här tiden för större andelen. <-- Nått att fixa.
I alla fall så körde jag lite Vad heter du? Och vad gillar du bäst? Sedan fick de välja en lek och det var något Fotografilek som de tyckte om.
Jag gjorde bort mig - självklart- då jag inte fatta nått av matten som tur är gav min handledare bara en menande blick och av mig en bok för plugg. Yeah....
Jag kläckte även "ni har riktigt bra tecknare i klassen" och pekar på en bild varpå min handledare kläcker "ja, men just den där har jag gjort". Ja, tur att det var en komplimang jag gav.

Idag är det begravning kl 11så jag måste gå tidigare.
Nya kläder också. Tar det sen.

Det blev en kortis men men
Kram!


2007-10-04
06:41:01

Lärare mobbas... /L
av sin egna kollegor. What!?
Jag tycker att det är helt sjukt att vuxna människor speciellt lärare beter sig så. Vi har ju väldigt tydliga regler för vad som gäller med värdegrund m.m. Kan de inte leva upp till dem borde de ju inte få jobba kvar....
Intresserad; http://www.aftonbladet.se/orebro/article927348.ab




2007-10-03
20:21:37

Ajajaj... ömmande muskel! /S
Nu ikväll har jag med lite protester trots allt fått med mig Tobias till nya lägenheten. Har flyttat lite kläder och framför allt städat - vilket det uppenbarligen inte var gjort innan. Har till och med bonat köksgolvet, halvt om halvt i mörker så det ska bli intressant att se resultatet imorgon då jag ska fortsätta med golven i resten av lägenheten. Har skurat och hållt på så jag är helt öm i högra underarmen.

Just nu ligger vi och tittar på bonde söker fru och därefter blir det Heroes :)


2007-10-03
16:19:37

Fy fasen för att packa! /S
Usch, onsdag idag och tre dagar till dagen med stort F= flytten. Kom fram till att det kanske är på tiden att börja packa och jag valde med att börja med mina kläder då jag lika gärna kan gå över med de kläder jag inte kommer behöva innan lördag redan nu... blir så jobbigt att packa upp alla kläder med grejer överallt och med föräldrar springandes runt fötterna och fråga var de ska ställa allt - mina föräldrar kommer nog i och för sig inte fråga utan börja packa upp så som de vill - vilket är lika irriterande det - så kanske får man istället springa och hålla koll på dem. Tror dock Tobias föräldrar kommer göra raka motsatsen och inte våga packa upp i stort sett något utan att fråga vilket i längden också kan bli lite irriterande. Jag funderar seriöst på att ta med mig post-its idag och sätta upp på skåpen vad jag vill ska vara vart... så slipper man frågor eller att saker och ting hamnar på fel ställen....

I alla fall har jag som sagt börjat packa mina kläder - men jisses vad mycket kläder man har fast man egentligen inte tycker att man har några alls. Jag har i alla fall varit duktig och rensat ur det som jag inte trivs i, som är för litet eller som jag numer upplever alldeles för korta. Men sedan har man de plaggen man inte har samvete att slänga . de som är relativt "nytt" men som man vet inte passar eller som man helt enkelt aldrig använder - för man hoppas någonstans långt inne att det en dag ska passa eller att man ska börja tycka om det... så de får flytta med de med :p

Har även bestämt att det idag får bli pizza till käk, orkar inte laga middag idag utan vill hellre göra det här, sedan så behöver jag plugga en del och jag orkar inte med att T ska fråga varannan minut om jag inte ska börja med maten snart - så med gott samvete tänker jag som sagt satsa på pizza.
Idag skulle pappa ringa till Sommarlagret och kolla om inte vi kan få köpa visningsbordet till min köksgrupp eftersom de andra borden inte levereras förrän i slutet på nästa vecka - så nu är det bara att hålla tummarna för att det går bra!!


2007-10-03
14:48:06

Kanelbullens dag! /S


För er som inte vet det så är det imorgon den 4 oktober Kanelbullens dag! Så imorgon ska jag vara duktig och baka just kanelbullar - dels för att denna dag (enligt mig) är en dag då det är legitimt att faktiskt trycka i sig obegränsat med bullar, och dels för att ha något att bjuda mina kära föräldrar + svärföräldrar på till flytten i helgen :)
Sen så är jag ledig från föreläsningar så jag kan ju inte direkt skylla på att jag inte har tid. Nej, ibland är det faktiskt riktigt roligt att baka, och framför allt att äta det man bakat. Det enda tråkig med all bakning och matlagning är de enorma diskberg det tyvärr lämnar efter sig...

 
 

2007-10-03
13:55:30

Älska gruppuppgifter... /S
Har precis kommit hem eftern en föreläsning samt en timmas tjabblande med min grupp. En grupp där åtminstone två av de sex medlemmarna egentligen är individualister - de ser inte riktigt fördelarna med att arbeta i grupp, i alla fall visar de inte det. Sedan har de inte riktigt förmågan att kompromissa och se saker och ting från olika perspektiv - eller det kanske de kan men de kanske råkar tycka att deras sätt att se på saken alltid är bäst?! Sedan har vi mig... en person som sällan höjer sin röst i sådana här sammanhang - jag uttrycker min åsikt men kämpar sällan för att få igenom mina förslag mest för att det i arbete med personer nämnda ovan sällan leder någon vart. Sedan har vi den fjärde personen med en hörselskada som förmodligen inte hör allt och därmed har svårt att hänga med i diskussionerna - vet inte om det kanske är därför hon sällan uttrycker sina åsikter. Som femte person har vi den övertydliga människan som totalt underskattar människors förmåga att läsa mellan raderna.  Som sjätte och sista person har vi perfektionisten som kan ägna 20 minuter åt att diskutera arbetets titel - ett arbete som inte ens är betygsgrundande....

Eftersom jag inte underskattar människors förmåga att läsa mellan raderna så tänker jag inte bemöda mig med att skriva om min dag utan istället sätta mig framför TVn och vänta på att älsklingen kommer hem...


2007-10-02
22:01:24

Duktiga jag... /S
... har idag börjat renskriva mina lektionsanteckningar på datorn, dels som en del av mitt tentaplugg men även för att jag får det samlat och det blir lättare att ta fram den dagen man ska använda det i undervisningen.

Nu ska jag dock snart sova så god natt med er...



...sov gott!

2007-10-02
20:45:39

Cool bild /L


Jag tyckte den här bilden var så häftig så den får hamna i bloggen.