Hakuna Matata

2013-03-31
16:58:43

If I were you /L
Lisa Renee Jones bok If I were you är mörk och spännande. Sara McMillan kommer över ett gäng dagböcker från ett lager skrivna av en Rebecca. Det visar sig att denna Rebecca är försvunnen och ingen vet var hon är. I jakten på att hitta ägaren till dagböckerna, som innehåller oroväckande beskrivningar, märker Sara att hon mer och mer dras in i Rebeccas liv. Dagböckerna innehåller inga namn vilket gör att Sara inte vet vem det är Rebecca beskriver. 
 
Jag trodde att andra delen hade kommit men till min förskräckelse så kommer Being me inte förrän i sommar. If I were you slutar tyvärr med en väldigt spännande cliffhanger! Väldigt bra bok, så jag längtar till andra delen... och tredje Revealing us som kommer i höst.
 
 

2013-03-31
16:40:00

Abby Glines /L
Sen jag köpte mig en iPad så har läsandet av e-böcker ökat befintligt. Jag har läst nästan en bok om dagen. Mina ögon är nog fyrkantiga nu.
 
I alla fall så fastande jag i Abby Glines serier. Hennes karaktärer är alltid mellan 18-20 år, tjejen är oskuldsfull och killen är skitsnygg (gärna en player som inte är intresserad av förhållanden). Skillnaden mellan böckerna är de olika svårigheterna som paret måste överkomma (kändisskap, familjeförhållanden, triangeldrama).
Lättlästa (engelska) och förutsätsägbara.
 
 
 
The Vincent-boys serien handlar om kusinerna Beau och Sawyer. Sawyer är skolans populärast guldgosse men hans kusin Beau är stadens bad boy. När Sawyer åker bort över sommaren blir hans flickvän Ashton och Beau allt mer "vänskapliga". Till slut är triangeldramat ett faktum.
 
  
 
 
 
Sea Breeze serien börjar med (Breathe) Sadie som får sommarjobb hos en rik familj där det visar sig att äldsta sonen är den kända tonårsrockaren Jax Stone (Låten han sjunger till Sadie går att lyssna på här). Fortsättningen (Beacuse of Low) handlar om Marcus, som sommarjobbade med Sadie. Han tvingas tillbaka från Collage när familjen hamnar i en stor kris och förälskar sig i rumskompisen Cages barndoms och ska-gifta-sig-med-när-han-har-lekt-färdigt-vän Willow. I While it lasts har Cage fastnat i en rattfylla och för att inte mista stipendiet tvingas han spendera sommaren hos tränarens brorsa. Där finns också vackra Eva som sliter med sorgen efter sin fästmans död. Sista boken Just for now handlar om Marcus lillasyster Amanda som är hopplöst föräldskad i sin brors bästa vän Preston. Problemet är att han alltid verkar se henne som just det, sin bästa väns lillasyster.
 
 
 '
 
Existence triologin (Leif är en kort bort ut Leifs perspektiv) skiljer sig lite från Glines andra böcker. Den handlar om det övernaturliga. Pagan Moore ser döda, de har alltid varit där men pratar inte och hon undviker dem helst. Tills en dag när hon kliver ur bilen på skolan och ser en mycket attraktiv kille som ler emot henne. Han pratar och Pagan blir allt mer faschinerad av denna själ. Problemet är att han är död. Det hon inte vet är att hennes tur har kommit och själen är inte alls död utan någonting helt annat.
 
I serien sjunger själen Dank Walker för Pagan. Faktiskt rätt skönt musik:
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fallen too far och Never too far handlar om Blaire och Rush. Blaire har förlorat sin mamma i cancer och huset till att betala räkningarna vilket tvingar henne till att be sin far om hjälp. När hon anländer i Florida visar det sig att pappan stuckit med sin nya fruga/Rush mamma och Blaire har inget annat val än att utnyttja sin styvbrors gästvänlighet. Han är inte bara rik på grund av sin kända pappa utan också väldigt attraktiv. Och självklart faller också Rush för Blaires oskyldiga sätt. 
 
 
Twisted Perfection är tredje boken i Fallen too far serien men handlar om Wood (chef till Blaire och vän till Rush). Men den har inte kommit än...
 
Abby Glines hemsida bjuder på extra material och där kan man också läsa första kaptilet ur några av böckerna som en teaser. 
 
 

2013-03-30
11:04:39

Glad påsk! /S
Den här påskledigheten inleddes på bästa sätt med ett kök fyllt av vänner som trängs runt köksbordet och njuter av årets första grill. Det var även en del hemvändare vilket alltid gör det lite extra roligt då det är sällan manhar möjlighet att samlas alla samtidigt.
Skärtorsdagen var också då jag började min förvandling till en flodhäst! Jag valde nämligen att skippa de otroligt osexiga men superbra stödstrumporna för att kunna ha klänning och strumpbyxor när gästerna anlände. Det gick bra hela kvällen, men när gänget skulle bege sig mot bussen och jag reste på mig efter den långa sittningen så är mina fötter ENORMA! När jag väl fick gå och lägga mig hade mina anklar försvunnit, fötterna växt 10 storlekar och där mina anklar satt var nu bara en klump och det har inte gått tillbaka ännu! Visst, de ser inte så hemska ut som i torsdags natt men vätskan är helt klart ett faktum och fötterna är lite svullna hela tiden och stödstrumpor är ett måste, likaså att lägga upp fötterna en stund under dagen. Jag de sista dagarna vaknat på morgonen av att ena eller båda händerna helt har domnat bort, vilket är fruktansvärt obehagligt, men det har väl också med vätskan att göra!
 
Idag är det i alla fall påskafton och efter en väldigt lugn dag igår med enbart ett fika/lunchbesök hos syrran så blir det idag lite pajbakning och tvätt av bebiskläder innan vi åker mot sommarstugan för lite påskfirande med Ts familj, och för att njuta av solen!
 
Morgondagen är fortfarande ett oskrivet blad medan måndagen kommer att spenderas med att tapetsera barnrummet med cover up-tapeten så att vi kan ta tag i målandet framöver. Jag börjar känna en viss stress och vill bli klar med de sista punkterna nu. Det är inte många saker kvar på listan att ordna, men jag kommer inte kunna slappna av helt innan de är avprickade och vi är helt redo för Litens ankomst!
 
http://blogg.engfors.se/wp-content/uploads/2011/04/kyckling_1206146283_21432247_84727237.jpg
 
Återigen - GLAD PÅSK!!!

2013-03-26
21:18:53

Ledigheten närmar sig /S
Halva arbetsveckan avklarad!
Idag har jag varit så trött (förvisso inget nytt) att jag varit nära att somna sittandes flera gånger! Det märks verkligen att min nattsömn är rejält störd numer av magen. Trots tröttheten så har jag ändå varit på ganska bra humör, och det blev ännu bättre när det var utflyktsdags för de största barnen i barngruppen som fick ta bussen till en närliggande gympahall för en stunds spring i hinderbana och lekar.
 
Efter jobbet blev det en sväng till Colorama där vi till slut kom fram till beslutet att skippa vanliga tapeter och istället köpa cover up-tapeter som vi sedan målar då vi inte hittat någon tapet som känns riktigt bra. Nu är det bara att hålla tummarna för att det ska bli bra då vi läst både bu och bä-historier om sådan tapet...
 
På torsdag kväll har vi bjudit in till grillkväll här hemma - blev lite större än vi tänkt från början men det är som vanligt "bjuder man den ena måste man bjuda den andra" så i slutändan blir vi totalt 11 personer som får trängas runt köksbordet och grillen :) Men det ska bli kul! Det känns lite som sista chansen för en tid fram över...
 
På tal om det så växer min längtan efter att få träffa Liten för var dag som går. Som många andra gravida och bloggintresserade, så har jag så klart hittat några gravidbloggar som jag följt, och nu har två av de tre gravida fått sina små bebisar vilket får mig att längta ännu mer! Men än så länge har vi ju lite små saker kvar att ordna/inhandla så det är väl tur att jag har lite tid på mig ännu kanske :)

2013-03-24
18:35:20

Helgen som var /S
Jag vill verkligen inte vara gnällig men nu börjar jag verkligen längta efter slutet på den här graviditeten. Ryggen värker allt oftare, jag är ständigt kissnödig, att hitta en skön sovställning är i princip omöjligt, jag har växt både här och där och helt plötsligt känns inte mammabyxorna så där sköna som de gjorde i början, utan de klämmer och känns allmänt trånga förutom ett enda par som jag bor i så mycket jag kan, och sen har vi ju den ständiga tröttheten och foglossningen som kommer och går... den sista veckan kan jag även lägga till sammandragningar till listan. De gör ju förvisso inte ont men känns lite obehagligt när hela magen blir alldeles hård och de kommer ganska tätt, åtminstone med tanke på hur lite jag känt av det tidigare i graviditeten.
 
Helgen har i alla fall varit bra - det blev en myskväll hos syster i fredags där vi käkade lite tacos, åt godis och bara satt och pratade - något vi gjorde ofta förr men som det blivit betydligt mindre av under de senaste månaderna. På lördagen sken solen och efter långfrukost här hemma hoppade vi in i bilen för att spendera hela dagen ute i sommarstugan där det skulle fällas träd. Medan T jobbade med det hade jag en riktigt lat dag då jag njöt av solen ute på en bänk, myste ner mig i soffan med ryggen mot den knastrande kaminen för en stunds bokläsning för att avsluta med en tupplur under sen eftermiddag. På kvällen bjöds det på mat och Ts farbror och fru kom även och gjorde oss sällskap och det blev en riktigt mysig dag innan vi senare under kvällen packade in oss i bilen igen och avslutade med lite soffmys innan vi slocknade i sängen.
 
Idag vaknade jag och var helt färdig, har sovit riktigt illa under natten. Trots att det tog tid innan vi kickade igång dagen så har vi hunnit med ett besök på årets Barnmässa. Jag tyckte väl kanske inte att det var så många intressanta utställare men vi fick med oss en del goodiebags hem och två söta sparkdräkter/pyjamasar som vi köpte så det var ändå lite mysigt. Vi hann också med en sväng in på Stuvbutiken för att kolla in tapeter då vi bestämt oss för att hoppa över målningen i barnrummet då det helt enkelt var för svårt att få till de spacklade skarvarna - det kommer att synas för väl. Vi hittade två alternativ efter en snabbtitt som vi tog med hem och kollade och väl hemma var det ett självklart val. Nu är frågan om vi ska leta efter mer nyanser då vi som sagt bara gjorde en snabbtitt inne på butiken, eller om vi ska köra på denna... det tål att tänkas på innan något beslut fattas. Det är i alla fall en väldigt ljust grön, enfärgad tapet, det kanske inte är den nyans jag egentligen tänkt mig men det skulle ändå kunna bli bra - sen tänkte vi fortfarande piffa till det med söta väggstickers på ugglor.
 
Förutom det har vi ÄNTLIGEN rensat ut en massa skräp som låg i ouppackade kartonger. Hela hörnet i förrådet var fyllt med kartonger vi inte orkat gå igenom - men nu är det gjort och vi fyllde en hel sopsäck med saker som ska kastas. Det är fortfarande vissa grejer som väntar på att få komma till rätt plats, men nu har vi gått igenom allt och vet att det ska sparas så nu gäller det bara att hitta lämpligt förvaringsutrymme åt det, och det är bara tre kartonger istället för 5 där tre av dem var fyllda av skit!
 
Hoppas ni andra haft en skön helg! Nu väntar en kort arbetsvecka med fyra jobbdagar, och som planen ser ut nu ska den avslutas med en grillkväll här hemma för kompisgänget :)

2013-03-19
16:45:24

Bitter /S
Igår hade jag en dålig dag och det dåliga humöret har väl hängt kvar lite grann även idag.
Humöret kom med ett brev på posten som berättade att min ansökan om 50% graviditetspenning blivit avslagen då man inte anser att min arbetsförmåga är nedsatt med 25%. Ju mer jag tänkte på det ju argare blev jag. Man motiverade nämligen med att jag bara behövde lyfta i nödfall och att mina kollegor kunde hjälpa mig med lyften. Med tanke på hur många små barn vi har (något som jag nämnde i brevet) så förstår jag inte alls hur de tänker! Ska jag ropa på kollegorna när barn klamrar sig fast vid sina föräldrar och inte vill släppa taget för det anses inte som ett nödfall, eller om någon slår sig och gråter och vill upp i famnen - ska jag ropa på kollegan då med?? Eller på gården när ett barn kanske klättrar på staketet i försök att rymma (vilket har hänt) ska jag då jogga runt huset och ropa på kollegan??? NÄR anses arbetsförmågan egentligen vara nedsatt med 25% inom förskolläraryrket om de anser att jag kan överlåta nästan alla arbetsuppgifter på mina kollegor??? Och hur ska kollegorna orka med jobbet när det har en kollega som går på halvfart??
 
 
Jag blev som sagt arg, och jag blev även arg på min chef som inte direkt sagt stöttande saker vare sig i brevet eller när FK ringde för att prata med henne innan de tog beslutet - istället verkade hon, precis som dem anse att kollegorna kunde göra det mesta. Hade det inte varit så att jag bara hade 5 veckor kvar att jobba så hade jag definitivt överklagat, men med tanke på att jag bara får graviditetspenning som längst till och med sista april, och överklagan skulle ta sin lilla tid så känns det inte som att det är värt besväret! Istället valde jag idag att ändra mitt hemgångsdatum och tidigarelägga det en vecka, så nu gör jag istället min sista dag om exakt en månad, den 19 april, av de veckorna så är det ju två veckor som innehåller en röd dag vilket kortar ner arbetsveckan + en vecka där jag slutar tidigt 2 av fem dagar så jag hoppas att det ska hjälpa mig att orka med. Jag försöker att inte klaga då jag mår bra men energin räcker helt enkelt inte till för jobbet, jag är inte lika uppmärksam på omgivningen och jag är jättetrött bara halvvägs genom arbetsdagen.
 
Men nog om det! Idag fick jag tummen ur och gick och provade amningsBH - något som visade sig vara svårt!! Jag hittade en som satt bekvämt men hur sjutton ska man kunna veta om den sitter bra? Den var skön, allt satt där det skulle och jag fick plats med en handflata i varje kupa (tips från barnmorskan), men när jag testade att gå upp en storlek så satt den nästan lika bra - den kändes liiiiiiite större men utan att kännas för stor så i slutändan blev det den större storleken då jag räknar med att brösten kommer växa en hel del när mjölken börjar rinna till. Så nu har jag två bekväma BH:ar jag kan börja använda redan nu då mina gamla egentligen varit för små sedan en tid tillbaka, men nu är det så illa att jag fått skavsår. Det betyder också att jag har något att börja med på BB. Jag letade också lite efter stora, bekväma mjukisbrallor men där var det inte riktigt lika lätt så det får bli en ny runda en annan dag när energinivån är lite högre! Innan jag åkte hem blev det även två små mössor och strumpor medköpta till Liten, och en ren bil efter ett varv genom biltvätten. Så nu tänker jag pusta ut på soffan med gott samvete efter att fått några ärenden avklarade idag i alla fall!

2013-03-17
17:34:02

Lugn men effektiv helg /S
Fy vad helgerna går fort, jag blir galen!
Men det är åtminstone en liten tröst att helgen har varit bra, det har blivit mycket gjort på hemmaplan och vi har hunnit med en middag ute och en fika hos syster.
Idag fick vi faktiskt hjälp här hemma att fixa massor av saker som inte blivit gjorda då Ts föräldrar var snälla och kom och hjälpte oss med diverse saker så som att sätta upp skötbordet, laga trasig telefonkabel, slipa spackel i barnrummet, sätta upp hyllor i förrådet m.m. och det känns så skönt att kunna bocka av alla de sakerna då det fortfarande återstår en hel del jobb innan alla punkter är avprickade.
 
Jag som skulle vila i helgen har faktiskt fått göra det trots mycket jobbande, även om jag fortfarande känner mig väldigt trött och sliten. Idag beror det nog mest på en natt med dålig sömn och mardrömmar och att jag vaknade lite onödigt tidigt. Jag hoppas, hoppas att jag ska få besked från Försäkringskassan denna vecka om jag får graviditetspenning eller ej. Arbetsveckorna är tunga nu - lika mycket fysiskt som mentalt och det vore så skönt att få veta att det bara handlar om någon vecka till innan jag får det lättare.
 
I övrigt ser jag fram emot påsk och några lediga dagar. Jag har lite planer på att ordna till en ny grillfest här hemma den helgen då jag räknar med att kompisar som pluggar på bortaplan kanske är hemma? Det vore bara kul att ta hem lite folk igen då det var ett tag sedan nu. Men vi får se!
 
Nu ska jag vila på soffan och samla ihop energi för att åka och handla! Hoppas ni haft en bra helg :)

2013-03-15
18:22:16

Nya planer /S
Efter en tuff vecka med trötthet både i kropp och knopp så bestämde jag mig nu under eftermiddagen för att följa kollegans råd att stanna upp och lyssna på kroppen, med andra ord får det idag bli en kväll på hemmaplan istället för middag på stan med kollegorna. Känns lite trist men också ganska skönt när man väl tagit beslutet för orken finns inte riktigt att sitta och vara social, att göra sig iordning. Det kändes lite lättare att ta ett sådant beslut när två andra kollegor redan gett återbud pga trötthet.
Jag får väl helt enkelt försöka styra upp en miniafter work innan jag går hem om 6 veckor (!!!)...
 
I övrigt så börjar jag äntligen känna mig ganska med i graviditeten även om en del återstår att göra/köpa. Jag hoppas att vi kan bocka av några sådana saker under helgen. Under veckan har jag i alla fall budat hem en liten gosig kofta till Liten. Har letat massor i butikerna men utbudet av koftor som är i könsneutrala färger och former är verkligen minimalt. Jag hittade i alla fall precis en sådan jag tänkt mig på Tradera till slut som blev min för totalt 45 kr - typiskt nog hittade jag en likadan med matchanda gosiga byxor på H&M dagen efter jag vunnit! Men nu har jag fått hem tröjan och den var jättesöt och kostade mig en tredjedel av vad setet på H&M skulle kostat mig. Det känns också som att vi börjar närma oss ett beslut gällande spjälsäng, och når vi inget beslut får så tar vi över systersonens gamla helt enkelt!
 
Mina funderingar just nu är vad jag ska investera i till mig själv för första tiden efter förlossningen. Många tipsar om stora sköna och mjuka kläder men jag äger inga sådana riktigt. Mina mammakläder består av tajta jeans eller leggings och vad gäller mjukiskläder har jag hittills klämt mig i mina gamla träningsbrallor som dock börjar sitta lite väl tajt över magen. Det känns svårt att köpa mjukiskläder för tiden efter då jag inte är så sugen på att köpa mammavariant. Jag antar att jag får försöka ta mig ner på stan någon dag och leta vanliga mjukiskläder med mycket stretch som passar en stor mage men även tiden efter. Man vill ju inte lägga för mycket pengar då en del varnar för att man ska blöda igenom... 1-2 amningsbh bör man väl också ha från start om man har förhoppningar om att kunna amma, men det känns ännu svårare att prova ut då jag gissar att brösten kommer växa ganska mycket när de väl börjar producera mjölk. Jag fick tips av barnmorska om att en handflata ska få plats om jag köper bh nu innan så jag får väl testa det helt enkelt...
 
Idag går jag in i vecka 32+0 och det börjar verkligen gå upp för både mig och T att det snart är dags, snart är det inte en mage jag kommer sitta och klappa och mysa med, utan snart kommer jag faktiskt få hålla vår bebis i mina armar <3
Jag mår fortfarande bra även om det börjar bli tungt. Den stora förändringen den senaste veckan är nog att jag börjat känna av sammandragningar, och att jag börjat samla på mig lite vätska...

2013-03-15
16:43:11

Fant! /L

Jag köpte ett elefanthuvud till lillemans rum igår! Den är så häftig.
Jag kollade på djurhuvud när jag gjorde i ordning hans rum men de var så otroligt dyra!
Så igår hittade jag flera olika men föll för elefanten eftersom lilleman börjat säga "fant". Elefanten kostade 400 norska kroner hos Sprell.


2013-03-13
20:00:15

Ny dag nya tag /S
Idag är en sån här glad som jag bara vill stryka för att gå vidare till nästa.
 
Den började alldeles för tidigt vid halv 6 då klockan ringde... gick upp och kände mig lite lätt öm om fotsulorna (vätska?) och stapplade in i köket bara för att mötas av den härliga synen av mörker, vindlande snöflingor och en termometer som visade -10 grader... GREAT!!
 
När jag väl var redo för promenad började jag med att skotta då jag visste att solen skulle titta fram och jag är lite nojig över isiga underlag - så för att undvika det var det bara att skotta, förvisso inte tungt alls då det var pudersnö, men kanske inte något man har någon större lust att ägna sig åt 6.20 på morgonen. Därefter var det dags för den härliga promenaden med Pepsi, och när jag säger härlig dryper det så klart av ironi för det handlade om att ta sig fram i ett snötäckt landskap där man inte upptäckte isfläckarna förrän man trampade på dem och då gällde det bara att hålla balansen! Vi lyckades dock ta oss runt en kort morgonrunda utan att ramla i backen även om det tog en mindre evighet.
 
Därefter väntade en dag på jobbet, den skiljde sig förvisso inte på något sätt från andra dagar förutom att vi hade många barn på plats och min irriterande trötthet hänger i sig. Härligt nog slutade jag tidigt för när jag väl kom hem kände jag mig som ett riktigt vrak - jag var så trött att jag fick kämpa för att hålla mig på benen, och det var en trötthet som satt både i huvud och kropp. Somnade efter några sekunder på soffan och vaknade stel i hela kroppen, rygg och bäcken värkte och vore det inte för vovven så hade jag alla gånger kunnat gå och lägga mig för dagen!
 
Lyckades till slut få lite energi i alla fall så jag tog bilen hem till mamma och pappa som bjöd på våfflor, och jag lämnade av vovven som ska få tillbringa natten och morgondagen hos dem då mamma var ledig under morgondagen. Jag älskar min vovve men just idag kändes det väldigt skönt att få åka hem utan honom, att inte behöva ta ansvar för hans välmående när jag får kämpa så med mitt eget för idag. Imorgon kommer i alla fall äntligen T hem och kan ta över där jag själv inte orkar vilket känns väldigt skönt, sen känns ju allt lite lättare när man får somna i hans famn efter sådana här dagar.
 
Känner mig som en riktig bitterfitta men just idag känns det som att jag bara vill att veckorna ska rulla på för nu börjar det verkligen kännas i rygg, bäcken och psyket att vara så här tung - och som pricken över i:et börjar jag svälla i fingrarna och som sagt även känna av lite ömmande fotsulor. Än så länge ligger vågen på ca +9kg och jag hoppas verkligen att den fortsätter öka i samma takt och inte skenar iväg de här sista veckorna...
 
//Sandra-som-snart-ska-dra-täcket-över-huvudet-och-vakna-upp-till-en-ny-bättre-dag

2013-03-13
13:13:48

Tålamod nu. TÅLAMOD /L

Lilleman fick en cykel i helgen. Det är en cykel med handtag så vuxna kan styra. Han älskar det. Men nu har man kommit till den punkten när man inte orkar gå runt bordet för 1000:e gången. Det här med att trampa själv är svårt, dessutom tror tillverkarna gärna att 2-åringar har mycket längre ben. Det ska bli skönt när han klarar det på egen hand. Men som allt annat hittills så kommer jag väl drömma mig tillbaka till den tiden han INTE klarade det och vad lugnt det var... :)


2013-03-12
20:29:27

Alone again /S
Vi fick två nätter innan det var dags för T att ge sig iväg igen, denna gång för jobbets räkning då Stockholmskontoret kallade honom så han fick hoppa in i en taxi tiiidigt imorse och kommer inte hem förrän torsdag kväll :(
Trist, men å andra sidan är det ju en av de sista gångerna då han snart kommer få försöka att hålla sig på hemmaplan. Som tur är har jag snälla och promenadgladna föräldrar som hjälper mig genom att gå långpromenader med vovven - jag märker att jag är känsligare för foglossning nu och verkligen måste tänka mig för hur och hur mycket jag anstränger kroppen - inte för att det gör ondare, bara det att det känns av oftare. Den här hemska tröttheten som kommit över mig igen gör mig inte direkt mer promenadsugen :p
 
Just nu försöker jag bara ta mig igenom arbetsveckorna samtidigt som jag ivrigt väntar på besked från försäkringskassan. Jag blev jättenöjd när jag hittade ett brev från dem i brevlådan idag men det bekräftade bara att de fått in mitt moderskapsintyg och jag fick ännu lite mer papper att fylla i och be min arbetsgivare fylla i. På fredag är det dags för lite after work med kollegorna - bowling och middag står på agendan, själv är jag dock torr och hoppar bowlingen för att ge mig själv tid för en tupplur innan jag möter upp kollegorna.
 
Nu ska jag försöka hålla mig vaken några minuter till så vovven får sin kvällskiss - men SEN blir det definitivt sängen.... gäsp!

2013-03-11
19:54:19

"You brought beauty to my life the instant I met you" /L
Hello!
I helgen läste jag Sylvain Reynards (psedonym) två böcker om paret Julie och Gabriel, "Gabriel's inferno" och "Gabriel's repture". Som Fifty shades är detta också till en början en Twilightfanfiction. 
 
Gabriel Emerson är professor i Dante-studier vid Torontos universitet. Han är kall, reserverad och döljer mörka hemligheter. När doktoranden Julianne Mitchell börjar utlöser hon ett svagt minne men som han inte kan placera. Julianne sliter fortfarande med hemska barndomsminnen av övergrepp och försummelse. Hon vet att när hon börjar på universitetet kommer träffa en man från sitt förflutna. De har en gemensam historia rotat i ett viktigt ögonblick i livet. Kärlekshistorian eskalerar till trots för att förhållande mellan proffessorer och studenter är strikt förbjudna på universitetet. 
 
Denna serie har ännu inte kommit i svensk översättning tyvärr. Det var ett svårare språk än tidigare slisk-serier ;-) Reynards drar också in många jämförelser med andra klassiska kärlekshistorier, framförallt då Dante och Beatrice. Denna serie är "vackrare", som en blandning mellan Påven Johanna, Fifty shades, Twilight och Bared to you - allt i ett. Den beskrevs som "erotisk" men SPOILERS ALERT del ett innehåller faktiskt bara en enda sexscen så den bilden håller jag inte med om. Det är väldigt mycket romantik, inget kinky utan för en gång skull ren och skär klassisk romantik. 
Jag läste att del tre är under skrivprocess... tycker att del två avslutades bra, men det ska bli intressant och se vad den kommer handla om då.
 
Helt klart en serie jag rekommenderar!
 
 
Låt inte den otroligt mormors-slisk-romans-covern lura dig, det är en vacker kärlekshistoria inuti.

2013-03-10
18:34:24

Varför det är värt de där hundralapparna... /S
Den sista tiden har jag känt mig så färglös både vad gäller ansiktsfärg, bryn och ögonfransar trots den dagliga sminkningen som går till på samma sätt som alla andra dagar. Ansiktsfärgen har jag försökt bättrat på genom att vistas i den härliga solen och genom ACOs brun-utan-sol-creme.
 
Bryn och fransar brukar få sig en färgomgång lite då och då tack vare att jag har en bekant som jobbar med det. Nu var det dock länge sedan vi träffades och då jag inte tror det kommer bli av inom en snar framtid så fick hemmafärgen åka fram. Det är inte ofta jag färgar brynen hemma men ibland när jag börjar bli desperat så åker den på, och nu var ett sådant tillfälle.
 
Jag gjorde som jag brukar - på med färg, låt sitta, och tvätta bort efter 5-10min. Den här gången gick dock något snett för när jag torkade bort färgen så var det två svarta, håriga larver kvar där mina bryn brukar vara - åtminstone såg det så ut!!! Jag VET att färgen kan sätta sig lite i huden om man är torr men det brukar gå att få bort efter en liten stunds skrubbande, men idag satt det som berget!!! Jag kände hur paniken började komma krypandes och sprang in i köket och skar upp en liten citronskiva och gnuggade mot brynen då citron brukar få bort det mesta, men inte denna gång... jag smetade på den fetaste handkräm jag har i hopp om att lite efterfuktning skulle få färgen att släppa... meeeeen icke!! Till slut blev jag verkligen desperat och lyckades hitta aceton som jag hällde på en bomullstuss som jag sedan gned frenetiskt så det brände i huden och då äntligen släppte det mesta!!
Sen fick det bli en omgång med pincetten innan brynen såg helt okej ut.
 
Det känns som att de blev lite onödigt mörka men det är alltid så vid första anblick, tar någon timma innan man vant sig + att det ser bättre ut när fransarna fått lite mascara på sig....
 
Men hjälp säger jag bara... att gå till kära A-S och få det här gjort känns nu ännu mera värt pengarna...
 
Jag är för feg (och lat) men annars hade jag gett er en bild på de långa tjocka larverna jag hade till bryn där en stund!!

2013-03-09
21:46:45

Kärleksvisan /S
Så fin... så enkel text men ändå så underbar...
Jag brukar inte fastna för svenska sånger i den här stilen men hur kan man tycka något annat än att den är helt, helt underbar.

Jag önskar verkligen att jag hade sångröst för att kunna sjunga den både för mitt livs kärlek och för vårt lilla mirakel när hon väl ligger i vår famn... såååååå fin....
 
 

2013-03-09
14:32:57

Underbara sol! /S
Då var det redan lördag och imorgon återvänder vår saknade husse/älskling från sin skidresa till Trysil!
 
Tack vare det underbara vädret så har det inte varit så jobbigt att vara själv trots allt. Himlen har varit blå och solen strålat hela dagen så vi har strosat på promenader, myst i solstolen ute i vår solvägg och njutit av en glass. Igår kom syster förbi på kvällen för lite soffmys och prat, och idag har vi återigen strosat i solen och jag har också hunnit med en snabb städrunda. Snart ska jag och vovven hoppa in i bilen för att köpa ny sele och sedan åka vidare hem till mamma och pappa dit syskonbarnen kommer om en stund.
 
Ikväll funderar jag på att jobba lite i blivande barnrummet. Inget avancerat, men jag funderar på att chocka sambon med att ha slipat allt det som han spacklat - men vi får se hur orken ser ut, kanske blir det en slapparkväll i soffan på egen hand med något film.
 
Igår fick vi förresten inbjudan till föräldragrupp som drar igång i april! Det ska bli kul även om jag blev lite irriterad över de jobbiga tiderna då det är tre träffar på 3 h, antingen mellan 13-16 eller mellan 8-11 och självklart slutade jag inte tidigt någon av dagarna, eller började senare. Får väl se om det går att byta arbetstid med någon kollega kanske eller om jag måste ta ut av föräldraledigheten. Vid sista tillfället får det bli en semesterdag då jag även hade träff med barnmorskan. Det känns verkligen konstigt att tänka på att det idag är exakt 2 månader kvar till BF - vart har tiden tagit vägen?! Jag börjar också känna att jag vill göra färdigt/köpa färdigt allt inför bebis ankomst. Vi har ju som sagt fixat de större inköpen och kanske de viktigaste men då både jag och T gillar att ha kontroll på saker och ting skulle det kännas skönt att även ta hand om de där små detaljerna även om det inte finns någon stress.
Nästa grej att fixa tänkte jag skulle vara en sybeställning till svärmor eller syster då vi skulle vilja ha ett babynest så Liten kan få ligga med oss i sängen på ett säkert sätt - dock tycker jag att de känns alldeles för dyra att köpa (ca 600kr).
 
Hoppas ni har chans att njuta av den härliga vårsolen lika mycket som mig!!

2013-03-07
22:23:51

Home alone och inspirerande kväll /S
Då har han åkt och huset känns plötsligt väldigt stort och tomt... Tur man har en lurvig liten farbror som kan hålla mig sällskap de här dagarna medan darling njuter av Trysilbackarna!
 
Under den sena eftermiddagen/kvällen var det utbildning som stod på schemat för min del och det skulle handla om lekpedagogik, något vår förskola vill profilera sig med, men det har inte varit helt enkelt då det bara är en i styrkan som hade kunskapen sedan tidigare. Men nu har chefen valt att satsa på oss så att vi ska komma igång. Lekpedagogik handlar väl helt kort om att fokusera på leken, att få in hela läroplanen via leken och med mycket gestaltningar. Jag fick också lära mig att det är skillnad på teater och gestaltning.
Själv är jag verkligen ingen teaterapa och tycker väl hela grejen känns lite skrämmande men jag måste säga att på de tre timmar hon pratade med oss så väckte hon en nyfikenhet hos mig då det är ett helt nytt sätt att arbeta på - det verkar vara väldigt tidskrävande men jag vet ju att det går i och med att det görs på andra ställen! Är man nyfiken finns info här och även en liten film där mina ena kollega är med då det är filmat på hans förra arbetsplats :)

Det känns ju lite trist att satsningen kommer nu när vi jobbat 1 år och det bara återstår 1,5 månad innan jag går hem i väntan på bebis och att starta min föräldraledighet. Jag hinner i alla fall vara med på 2 av de totalt 4 träffarna, och när jag kommer tillbaka nästa år har mina kollegor förhoppningsvis verkligen sparkat igång det hela så jag lätt kan komma in i det. Det jag är mest nervös över är väl att utomhuspedagogiken ska hamna helt i glömska då det är den andra delen vi vill profilera oss med och med vi menar jag tyvärr bara mig själv, min chef och 1-2 av mina 6 kollegor och min chef har tänkt att det är jag som ska vara drivkraften då det är jag som jobbat lite med det tidigare och som har det största intresset - men det är ju inte lätt att starta upp något på 2 månader (som min chef ville) och särskilt inte när lekpedagogiken precis är i startgroparna.
 
Nu ska jag sussa sött då klockan ringer tiiiiiidigt imorgon bitti. Vanligtvis är det ju T som står för alla morgonpromenader när jag börjar tidigt, men nu när jag är ensam så får jag snällt gå på promenad innan jag ska befinna mig på jobbet kl 7 imorgon! Så natti natt på er, hoppas ni har haft en härlig dag!
 
PS. Måste bara tipsa om apelsiner - de är sååååå goda just nu! Jag är verkligen ingen stor fruktmänniska men det är så himla saftiga och söta nu att det inte är särskilt svårt att få i sig den där lilla frukten varje dag! DS.

2013-03-05
18:47:39

Mäta-mage-möte nr 3 /S
Dags för nytt möte med barnmorskan idag!
 
Mitt symfusmått hade ökat någon cm och låg nu på 31cm, och Litens <3-slag tickade på lika fint som innan. Som vanligt blev det lite prat om lite allt möjligt, och jag fick mycket beröm för min fina mage. Det är verkligen konstigt hur man kan bli alldeles varm inombords av att få beröm för sin runda bebismage...
Vi pratade om hur jag mår och har upplevt graviditeten och jag måste nog säga att jag har tyckt att det gått väldigt bra, inte alls så jobbigt och tungt som jag hade förväntat mig. Visst... det har inte varit problemfritt - men istället för att spy som en gris de första månaderna så mådde jag bara illa och var lite extra hungrig, istället för hemska ryggsmärtor och bäckensmärtor så känner jag bara av hugg/värk av och till och det är väldigt sällan de känns av under långa stunder. Det jag tror att jag kommer minnas mest av den här graviditeten, om allt fortsätter likadant är nog snarare tröttheten som varit lite jobbig, mina problem med knäna som faktiskt varit mer frekvent återkommande under graviditeten och min reaktion på hormoner. Inte för att den varit extrem men för hur det har känts att börja gråta över absolut ingenting, att man VET att man egentligen inte har något som helst att vara ledsen över - eller tvärtom att man bryter ut i skrattanfall åt saker som är lite smålustiga men som fått mig att skratta så tårarna rinner och magen värker...
 
Nu väntar jag med hopp och spänning på besked från Försäkringskassan då det skulle vara så underbart att få dra ner på tempot den sista månaden innan BF då jag verkligen känner hur mycket bättre jag mår både i kropp och sinne när jag får några lugna dagar på jobbet (ex när många barn är sjuka) och jag har möjlighet till lite vila. Att få jobba 50% skulle ha stor betydelse, och risken för att gå hemma och bli galen av att vara alldeles själv i kanske över en månad, blir ju betydligt mindre...
 
Nu har jag i alla fall snart 31 fullgågna veckor bakom mig och BF-datumet känns inte längre så jätteavlägset... <3

2013-03-04
17:55:52

The marriage to a billionaire series /L
I helgen läste jag de två uppföljarna till "The Marriage Bargain". #2 The marriage trap och #3 The marraige mistake
 
The marriage trap handlar om billionären Michael Conte som måste lura sin mamma att han är gift. Hans yngre syster vill gifta sig men får inte lov så länge det äldsta barnet (Michael) inte är gift. Av en händelse ska Maggie (syster till Nick i The marriage bargain) till Milan och Michael övertalar henne att ställa upp på lögnen. Väl i Italien uppstår såklart äkta känslor.
 
The marriage mistake handlar i sin tur om Michaels yngsta syster Carina Conte. Hon har sedan barnsben varit förälskad i Michaels bästa vän Max Gray. Carina sliter med att få familj och Max att se henne som en vuxen kvinna med eget liv. Efter studierna ska hon lära sig hur familjeföretaget fungerar, vilket Max får ansvar för. Och hon gör allt för att han ska se henne.
 
Jag tyckte om The marriage bargain men tyvärr är inte uppföljarna lika bra. De påminner mycket om varandra. Det blir väldigt förutsägbart. Jennifer Probst tycks gilla Hollywood-slut där en av karaktärerna gör en stor insats för att visa sin kärlek. Skitlöjligt men det hör liksom till den här typen av bok. Man förväntar sig inget annat ;-)
 
Den fjärde boken "The marriage merger" kommer i juli. Jag kan redan nu gissa vem och vad boken handlar om!
 

2013-03-03
22:22:37

7 månader.../S
... sen gick det inte mer :(
Det har varit på gång men idag gick det inte längre då fingret blev rödlila i mitt försök att ta av den. Jag pratar så klart om min älskade förlovningsring som har suttit på mitt finger sedan 20 juli 2010, och som bara åkt av ett fåtal gånger under mycket korta stunder. Idag var en sådan dag då jag tänkt ta av den tillfälligt när jag skulle rulla chokladbollar, men trots att jag spolade handen under kallt vatten så kunde jag knappt få av ringen, det gick till slut men hela fingret blev verkligen rödlila så jag vågar faktiskt inte chansa längre ifall jag snart inte får av den alls och det blir så illa att den måste klippas av.

Löjligt att man kan sakna en liten ring så ofantligt mycket - känner mig verkligen naken utan den, och det känns så fel att det nu bara är T som bär ring. Men men, så får det lov att vara för nu... :(

2013-03-03
20:08:00

Laddade batterier /S
Söndag igen men det söndagsångesten är för en gångs skull inte så jobbig då jag faktiskt  haft en riktigt bra helg - mycket tid med darling med lite ventilerande samtal, solskenspromenader tillsammans med vovven, ett städ/jobbryck på hemmaplan, kolla in utbudet på Chilli igen med sambon som sällskap, lite social tid när vännen C firades igår, jag valde dock att avvika efter några timmar då det bara var jag och grabbarna, förvisso inget fel med det men till slut tog tröttheten över.
 
Idag har jag tankat D-vitamin och energi genom en långpromenad i solen, årets första utefika och invigning av den underbart sköna solstolen vi fyndade på Chilli. Hade jag bara fått sitta lite längre hade jag med största säkerhet somnat där i solen när man kände värmen och hörde snön droppa och fåglarna kvittra - men innan jag hann slumra till bjöd T på mat innan vi tog en sväng för att kolla soffa för tusende gången. Nu har vi dock nääääästan bestämt oss för en - storleken är bra, komforten skön priset super MEN det är sofftyget och soffans kvalité som gör att vi tvekar lite fortfarande och då det inte är någon stress så tål det att funderas på ännu en gång innan beslut tas...
 
http://www.sommarlagret.com/wp-content/uploads/2012/04/Milan_U-soffa_D3A_1373662.jpg
Här är soffan vi tänk oss fast i en annan form då vi inte har tänkt oss divandelen. Men vi är inte överens om vilket tyg vi tror blir bäst då T gärna vill ha tyget på bilden (som egentligen är min favorit med) men det är ett fintrådigt tyg som jag inte tror är lika slittåligt som de grövre tygerna även om försäljaren hävdar det. Det grövre tyg som jag funderar på är också grått men mer melerat så det blir lite mörkare - inte lika fint i färgen men jag tror att det kanske passar bättre i vår familj som har en hårig dreglande spaniel som gärna hoppar upp med framtassarna oavsett om de är torra eller blöta med lervatten, och snart har vi även en liten bebis med allt vad de innebär från dregel, spya och kladdiga små fingrar... Men som sagt, vi får ta en snabbrunda i de andra butikerna och se om det finns någon soffa som kan matcha denna eller om vi slår till på den (efter att striden om tyget är avklarat).
 
Den här veckan börjar och slutar med en tidig dag skönt nog, på torsdag har vi dock utbildning på kvällen så det blir en lååååååååång dag då jag jobbar 6.30-20.00. Vi ska få en föreläsning/guidning i lekpedagogik som vi ska komma igång med på vår förskola. Spännande men så långa dagar lockar verkligen INTE, och ännu mindre nu när jag är gravid och blir ganska trött efter en normal arbetsdag.
En annan tråkig sak är att T åker till Trysil torsdag till söndan så jag vet inte vad jag och Pepsi ska underhålla oss med för att få tiden att gå... Ett frisörbesök ska jag i alla fall försöka boka in då mitt hår är i STORT behov av en uppfräschning då vartenda hårstrå slutar med en kluven hårtopp för tillfället!
Nu ska jag mysa ner mig i soffan med darling!
 
Hoppas ni haft en lika härlig och solig helg som mig!

2013-03-02
13:57:03

You’re the train that crashed my heart, You’re the glitter in the dark /L

2013-03-01
19:03:13

Lovely friday /S
Då var det fredag igen, och efter den här veckan känns det lite extra skönt då det varit många sena jobbdagar. Jag ska dock inte klaga då vi haft flera barn lediga eller sjuka så det har varit ganska lugnt om dagarna vilket är skönt då jag känt av foglossningen lite mer, känner av mer i ljumskarna än jag gjort tidigare. I övrigt har jag försökt sätta mig in lite mer i föräldraledighet och föräldrapenning och försökt planera upp olika scenarion. Jag har äntligen lyckats få iväg min ansökan om graviditetspenning, sökt bara för 50% vilket jag ångrar lite i efterhand - jag hade gärna sökt för 100% men jag fick för mig att det kanske är lättare att få det godkänt om man bara söker för 50%...? Idag har jag också fyllt i ansökan om föräldraledigt till min arbetsgivare, så den 26 april har jag tänkt jobba min sista dag - hoppas verkligen att jag står ut ända tills dess eller att jag får min ansökan godkänd!!
Vad gäller föräldraledighet så tror jag att jag har planerat upp ett scenario som känns bra och det innebär i så fall att jag är hemma maj 2012 - t.o.m. mars 2014 för att sedan låta T gå hem innan jag går hem igen i december 2014 - januari 2015. Men det är så klart inget som är hugget i sten, man får ju se hur man känner det när man väl är hemma och vad man får för bebis... Just nu känns det i alla fall som att vi vill vara hemma så länge så Liten hinner bli ca 1,5 år innan förskolestart.
 
Jag hoppas att helgen ska bjuda på lika mycket sol som övriga veckan har gjort då jag blir på mycket bättre humör och får en helt annan energi och lust till att göra saker.
Inför helgen finns inga planer egentligen, jag gissar att det blir en liten runda i affärer, kanske jobba vidare i barnrummet och ett eventuellt födelsedagsfirande imorgon kväll. Jag har inte bestämt mig för om jag vill med eller ej, och kommer nog inte göra det förrän imorgon eftermiddag. Att gå på fest som gravid har inte lockat mig alls, men samtidigt så går jag ju miste om flera träffar i kompisgänget när jag inte är med vilket får mig att trots allt känna ett litet sug... men vi får se!

Jag får väl också försöka se till att mysa lite extra med min fina T som åker iväg med grabbgänget för en weekend i Trysil på torsdagen...