Hakuna Matata

2011-02-28
17:38:05

Bra start på veckan /S
Idag fick jag ett trevligt sms på jobbet från min kära sambo som berättade att det hade kommit ut ännu en bostadsrätt i samma område som den andra vi är intresserad av. Lägenheterna är i stort sett identiska, liiiite annorlunda planlösning och den ena är lite mer sliten men det spelar egentligen ingen roll då jag kommer vilja tapetsera/måla om i vilket fall.

Det känns som att vi har världens tur just nu för chansen att få någon av dem borde ju öka känns det som nu när det finns två lika lägenheter ut  som det ska budas på samtidigt. Härligt nog så var det visning på söndag av denna lägenhet och det var samma mäklare som på den andra så T har ringt och försökt fixa så att vi får se båda lägenheterna nu på söndag och det skulle förmodligen funka! Så nu är det bara att hålla tummarna för att lägenheterna och området lever upp till våra förväntningar!! Det vore så underbart att ha en lägenhet att flytta in i när flyttlasset går i juni, och att dessutom få flytta in i en bostadsrätt där man känner att man kan bo några år framöver med plats för att eventuellt låta familjen växa utan att bli trångbodda vore ju så underbart. Men nu var det ju det där med att inte hoppas för mycket... vi får väl se vad de säger på bankmötet imorgon först ;)

2011-02-27
12:58:04

lugn helg med trött S /S
Då var det söndag igen...
Den här helgen har varit lugn då både jag och T kände oss väldigt trötta. I fredags var det till och med så illa att vi gick och la oss och somnade redan vid 22.30 men det var välbehövligt då båda två kände sig helt slut.  Jag vet inte var min trötthet kommer ifrån då jag haft en otroligt lugn jobbvecka, jag tror kanske att det är alla tankar som snurrar just nu då vi hela tiden närmar oss flyttdatumet. Jag tänker nog ganska mycket på det fast jag inte är riktigt medveten om det, sen snurrar ju tankarna en hel del kring var vi ska bo när jag sen kommer i juni. Nu är det ju ett tag kvar så det är ju verkligen ingen panik, men det är ändå jobbigt att inte veta, och det är jobbigt/skrämmande att veta att man ska flytta till Karlstad utan att ha jobb... hur lång tid kommer det ta innan man får en fast tjänst...kan det vara så illa att det dröjer flera år... Vad kommer de säga på tisdagens bankmöte, kan vi få lån, ska jag vara ärlig med att säga att jag ska säga upp mig och därmed inte kommer ha en fast inkomst den kommande tiden? Som sagt... just nu är det massor med tankar som snurrar oavbrutet vare sig jag är medveten om det eller ej.

När vi vaknade på lördagen så började vi dagen med en promenad med Pepsi, därefter tog vi en sväng ut till Ikea där vi (läs jag) gick och drömde om bostäder och inredning, kollade upp lite vad det kostar med nytt golv och lite andra förändringar man kan tänkas vilja göra om man köper en bostadsrätt, det känns som att det kan vara bra att ha lite koll på det då jag gärna försvinner in i renoveringsfantasier när jag kollar på bostäder utan att egentligen ha grepp om vad det skulle kosta att genomföra dem. Just nu är ju min hjärna helt inställd på den bostadsrätt vi hittat på Hagaborg i Karlstad, något som är väldigt dumt då det inte alls är säkert att den lever upp till mina förväntningar i verkligheten och dessutom ska vi ju vinna budgivningen innan den är vår, och just nu har vi svårt att ens få till en tid att gå och titta på den innan budgivningen drar igång... men tyvärr... jag är sån! När jag väl börjat tänka på något så kan jag inte sluta, vilket gör att jag ofta blir väldigt besviken när det inte går som jag tänkt mig. Vi gör i alla fall vad vi kan, bankmöte är som sagt bokat till på tisdag för att se om vi kan få ett lånelöfte från Swedbank + få lite allmän info om hur det funkar, sen ska vi även göra några ansökningar online till andra banker för att kunna jämföra lite. En annan sak som ska göras är att T ska ringa mäklaren och se om vi kan få se lägenheten en annan dag än visningsdatumet då det är mitt i veckan, vi skulle ju kunna ta ledigt men då det är Ts sista vecka på jobbet så är det inte säkert att det skulle beviljas... så vi får helt enkelt se...

Idag har jag mest gått och plockat och städat lite här hemma, jag känner mig fortfarande ganska trött trots två nätter med mycket sömn. Det blir nog fortsatt lugnt resten av dagen förutom en långpromenad senare i eftermiddag. Kanske att man orkar ta tag i projektet fotoalbum + framkallning av kort men det återstår att se...

Ha en skön söndag mina vänner!

2011-02-25
18:49:01

världens skönaste arbetsdag /S
Idag mina vänner har jag haft en perfekt arbetsdag trots att det var min tur att stänga. Jag började arbetsdagen med fredagsfika på jobbet tillsammans med mina härliga kollegor. Därefter blev det lite ineffektiv planeringstid då det mest skämtades om östgötska dialekten. Sen var det dags för mig och mina avdelningskollegor att åka mot Ikea med en liten shoppinglista, så där strövade vi runt någon timma och handlade innan vi tog en lunch ute. Vi var inte tillbaka på förskolan förrän vid 13.30 och då var det jättelugnt i huset med bara 15 barn i hela huset på 6 personal. Det var riktigt mysigt att kunna ställa upp alla dörrar och låta barnen springa fritt mellan avdelningarna och leka :)

Även om arbetsdagen var skön så är det också väldigt skönt att komma hem och få ta helg. Inför den här helgen finns inga planer alls faktiskt, får ta den som kommer!

Här är en härlig låt som var med i Talang något år, som vi skrattade en del åt!


2011-02-23
21:30:40

Från den ena till den lägenheten till den andra, men kul är det! /S
Efter lite funderande hit och dit så kände jag och T ganska snabbt att den där bostadsrätten jag nämnde i mitt förra inlägg, inte passade oss, området är förvisso rätt men inte planlösningen och den är ju väldigt viktig för att man ska trivas. Istället tog jag mig en ny titt på det som låg ut och hittade en annan bostadsrätt i ett annat område som också känns väldigt lockande med en planlösning som kändes mycket trevligare, och den var i ett sådant skick att den är varken bu eller bä, långt ifrån tipp topp men heller inte särskilt sliten. Området skulle som sagt passa oss då det fortfarande är nära stan, det är nära till grönområden och fina promenadstråk. Den hade gärna fått ligga på ett högre våningsplan då den ligger på 2:a våningen nu, och första våningen är bottenplan. Men som sagt det känns ändå okej. En annan nackdel är att badrummet är väldigt litet, men allt som behövs får plats. Fördelen med den är att den på bilderna verkar vara så härligt ljus med mycket ljusinsläpp, den ligger i ett bra område nära stan, är i ett skick som gör att jag skulle kunna flytta in direkt och bara byta en tapet och det skulle kännas bra + att utgångspriset inte är skyhögt.

Så nu sparkas karusellen igång ännu mer! Imorgon ska vi försöka boka en tid hos åtminstone en av bankerna för att diskutera lånelöfte och om man får det så ska vi definitiv räkna på allt och gå på visningen :)
Det känns dock väldigt läskigt då allt med bolån och räntor känns oerhört främmande och jag blir inte så mycket klokare när jag läser heller.... men det är väl sånt de ska kunna förklara på banken hoppas jag!

I övrigt så händer inte mycket... Våren tog det tvärstopp för under helgen då temperaturen sjönk kraftigt och ligger just nu på ca -23 nattetid och -10 dagtid, det ska dock bli mildare till helgen så jag hoppas att det är då allt vänder och våren kommer på riktigt! Jag försöker också fortfarande att vänja mig vid tanken på livet som särbo samtidigt som jag har fokus inställt på sommaren som innebär en mycket efterlängtad flytt för min del. Mitt i allt det försöker jag också hålla humöret uppe vid tanken på att flytta till Karlstad som arbetslös...Planlösningen på lägenheten vi fastnat för. Nu ser inte lägenheten ut exakt så här i verkligheten då de tagit bort en vägg på planlösningen för som lägenheten ser ut nu blir det som en liten korridor från hall till köket. Men nu ska man väl inte hoppas för mycket för det finns ju massor som kan gå fel så som att man inte får ett lånelöfte eller att den stiger massor i budgivningen... Nu är det dags att sussa, är sååååå trött och har varit det hela dagen!

2011-02-22
20:25:45

Vecka 29 /L

I söndags gick jag in på vecka 29 av graviditeten... snart är han här :)

Jag känner mig mycket piggare nu än på länge. Jag börjar bli lite svullen runt anklarna märker jag när jag har haft strumpor. Apititen har ökat. De första månaderna fick jag knappt i mig något men nu för tiden får jag snarare tänka lite på hur mycket jag äter. Vikten har ökat med 8 kg vilket jag känner mig nöjd med men än är det ju inte slut ;) Däremot känner jag mig väldigt stor. Det är inte lätt att få på sig strumpor och allt sitter tight. Till och med vinterjackan måste pressas igen nu. Det ju samtidigt kul med en rund mage men när man ska upp för trapporna och det känns som om man sprungit maraton är det inte lika mysigt.

Det är mycket liv. Jag skulle så gärna vilja veta vad han sysslar med där inne om det är sparkar eller kullerbyttor jag känner när det är som värst. Nu ska han mäta 26-28 centimeter och väger runt 1,4 kg. Börjar bli en stor pojke. Till fredag kommer svärmor en vecka och efter det kommer mamma en vecka innan hon flyttar till Sverige igen. Sen är det snart dags... 15 april så går jag ut i mammaledighet :)


2011-02-21
19:26:31

Bostadsfunderingar /S
Nu är det verkligen på riktigt!
Alla på mitt jobb vet nu om att jag ska sluta och nu är det mindre än en månad kvar tills T flyttar. Vi har ordnat och kollat upp var vi ska göra av Pepsi och hans nuvarande dagmatte ville gladeligen ta hand om honom varje dag så jag slipper vara helt ensam vilket känns jätteskönt!

Nästa steg är ju att börja leta bostad i Karlstad. Vi har väl bestämt att vi ska försöka vänta tills jag kommer innan vi skaffar något, eller rättare sagt ingen lägenhet med inflyttningsdatum innan 1 juni för att slippa mer än en dubbel hyra. Vi har ju insett att det är hyresrätt eller bostadsrätt som gäller men det är inte helt lätt att veta var man vill lägga taket vad gäller månadsavgifter. Jag la in en intresseanmälan på några treor då det är det vi drömt om/längtat efter men de hade en hyra på 6100kr och med tanke på att husköp är den stora drömmen så kändes det helt plötsligt inte lika bra, för att spara ihop till en handpenning för husköp kommer ju ta ganska lång tid i så fall.

Idag när jag spanade runt på Hemnet.se (som jag gör flera gånger i veckan) så hade det äntligen dykt upp en bostadsrätt som kändes bra. Den är förvisso väldigt sliten men ligger i rätt område. Då kommer nya tankar; hur mycket kan man tänkas vilja lägga på en bostadsrätt, är det värt det, kommer man i slutändan vinna/förlora/gå +- noll på det? Många tankar men ack så skönt det ändå är att kunna dra igång karusellen och letandet.

Mindre roligt är väl kanske att jag inte alls verkade vara aktuell för tjänsten som förskollärare som jag sökt och därmed kommer vara arbetslös när jag väl flyttar till karlstad. Men det är väl bara att försöka se positivt på det hela och hoppas på att det kommer att annonseras en massa tjänster sedan efter sommaren...

2011-02-21
16:36:47

Emmaljunga Classic Sport 2011 /L
Okej, nu har jag bestämt mig på riktigt.
Vi spenderade lördagen med barnvagnsletande i Karlstad. Jag föredrog Emmaljungas classic sport framför city crossen när jag väl stod i butiken så nu blir det en sån istället. Inte någon större skillnad egentligen. Färgen blir också "jeans black", jag tyckte navy var så tråkig. Bilderna gör inte färgen rättvisa tyvärr. Svårt att välja barnvagn i denna djungel, valen är så många och det är alldeles för mycket att tänka på. Priset landar på närmare 8500 om jag inte minns fel men då har jag allt. Nu längtar jag efter att få hämta den så att det hela blir på "riktigt" :)

Tråkiga quadroliften men jag orkar inte bära en babylift upp och ner för trapporna.

Till min glädje fanns det en matchande skötväska ;)


2011-02-16
19:06:25

trött och grinig /S
Idag har jag varit så himla trött. Det började redan imorse när klockan ringde och det kändes som att jag befann mig i en annan värld, hade så himla svårt att ens få upp ögonen. Nog för att jag alltid är trött när klockan ringer men då handlar det mer om att man är nyvaken och seg, idag var jag verkligen trööööött och med ett riktigt dåligt morgonhumör som också har hållt i sig hela dagen - inte så lyckat när man ska jobba till 18.

Humöret dök ännu lite mer när jag insåg att det var onsdag kväll och jag har fortfarande inte hört ett ljud från den andra förskolan jag sökte till, och deras ansökningstid gick ut i fredags så jag har väl i stort sett gett upp hoppet om att de kommer höra av sig. Nu är det nog bara att sikta in sig mot att det blir Lkpg för min del fram till sommaren. Istället får jag väl hålla tummarna för att Pepsis dagmatte bestämmer sig för att hon vill ha honom på heltid som vi förklarat är ett måste om hon vill fortsätta då det inte kommer fungera annars. Om hon inte går med på det så ser det nog mest troligt ut som att det blir ett hunddagis i karlstad. Jag har hittat ett som ligger på gångavstånd från mamma och pappa där T ska bo tills jag kommer så det skulle ju vara perfekt, och jag har också mailat och frågat dem om de hade plats för honom och det har de. MEN... nu är det ju så med hunddagis att det kostar en hel del, kan han istället vara kvar hos dagmatten han har nu så kommer vi bara behöva betala ungefär hälften så mycket + att jag får sällskap här under min sista tid i Lkpg vilket skulle kännas som en enorm tröst.

Nu sitter jag och inväntar middag, sen tror jag det får bli en tidig kväll...

2011-02-15
15:54:27

Tandsanering! /S
Idag var det dags för lilla Pepsi att spendera några timmar på Valla Djurklinink för att få sina tänder rengjorde. T tog en promenad dit imorse och jag fick hämta honom med bilen på eftermiddagen. Skönt nog så hade det inte varit så farligt och inga tänder behövde dras så slutnotan hamnade på 2500kr.
Sen fick jag sitta och invänta min lille goding som till slut kom insläntrandes tillsammans med en sköterska. Jag trodde han skulle bli överlycklig men han var väl lite för groggy för det för han viftade bara lite försiktigt på svansen. Väl i bilen så somnade han direkt (som vanligt) och när vi väl var hemma så sov han så djupt att jag knappt fick honom ur sin bur, han totalvägrade. Väl inne så verkade han bli överlycklig över att få se sin bädd för han sprang dit med täcket kvar på och bara kastade sig ner. Nu ligger han och snarkar och sover och enligt sköterskan så kunde han vara påverkad av narkosen i ett dygn. Men men, nu är det gjort och tänderna var i fint skick!

Fick med oss papper hem på hur man ska borsta tänderna på en hund. Det är inget jag brytt mig om att göra förut, får väl se om det är något vi kommer börja med nu eller ej.

2011-02-13
22:35:04

Skötbord /L

Det här skötbordet tänkte jag införskaffa. Den har en badbalja i översta lådan (som man sen kan ta bort så det blir en vanlig byrå) och hjul så jag kan flytta den närmre duschen när det ska fyllas på vatten. Priset är 3299-3648 nok på Barnas Hus.


2011-02-13
19:17:19

Ny bloggdesign /L
Tjoho!
Nu har jag raderat bloggdesignen som innehöll så många fel :[
Orkar inte mer idag... men skönt med en blogg som fungerar igen ;)

Ha en fin kväll!

2011-02-13
17:41:13

Solig helg! /S
Hej mina vänner!
Idag är det en lite gladare Sandra som sitter vid tangenterna. Den där deppiga och ångestliknande känslan hade i stort sett försvunnit när jag vaknade på lördagsmorgonen efter en skön sovmorgon. Visst... helt borta är den dock inte men nu handlar väl de känslorna i stort sett bara om det där med att bli särbo och inte om att vi inte kommer trivas. För det är ju det här vi vill och ska vi flytta tillbaka till Karlstad så känns det som att det är nu eller aldrig...

Vi har i alla fall haft en skön helg med sol. Igår blev det en sväng på stan. Ingen av oss hittade något av intresse då alla kläder verkade gå i svart, beige, brunt eller ljusrosa och det är knappast de färger jag går och längtar efter nu när våren närmar sig! Nu vill man ju ha färgglada kläder, men några sådana verkade det inte finnas.

Idag blev det en låååååång promenad i solen, vi var ute i över två timmar och gick och det var superskönt. Det renade vårt samvete lite också då Pepsi knappt fått gå en riktigt långpromenad på två veckor, förra veckan skulle han ju vila pga sin onda tass och den här veckan har vi varit sjuka + snöstorm torsdag och fredag som knappast passade för en långpromenad. Men idag fick han som sagt gå ordentligt. Väl hemma igen fikade vi på resterna av gårdagens kladdkaka och sedan tog vi med oss Pepsi till djuraffären för att byta hans täcke IGEN! Återigen så hade blixtlåset delat sig, så nu vägrade jag köpa ett likadant. Det tog sin lilla stund att hitta ett nytt som passade, han verkar nämligen vara en mellanstorlek precis som mig. Men till slut hittade vi ett marinbhttp://www.hundfocus.se/images/sele.jpglått täcke som passade okej.

På vägen ut passerade vi en ställning med selar som fångade min blick då jag läst om den på något forum. Det var ett VGW-bälte, en sele där man fäster koppelt i en ring på bröstet som ska få dem att dra mindre då det blir obalans. Han har en sele sedan förut som ska få dem att sluta dra men den gör att hunden får ont när hunden drar vilket inte känns helt okej. Så nu testar vi den här, det var öppet köp i 14 dagar även om man testat selen hela tiden så det kändes som att det kan vara värt att testa i alla fall. jag kan ge er en recension om någon vecka ifall någon är intresserad.

Nu blir det lugnt resten av kvällen, ska fixa i ordning middag lite senare i form av tacos och sen blir det soffmys fram tills det är dags att sussa.

Det är en vecka med jobb framför oss och den avslutas med besök från Karlstad då Ts familj kommer och hälsar på oss över helgen :)

2011-02-12
18:41:34

Första skorna /L

Var på en vänträff i veckan och de blev helt chockade när jag sa att jag inte köpt en pinal till lillen än. Idag var jag ut och köpte mig ett par promenadskor inför framtiden när man ska ut med barnvagn och hund. Jag hade lite pengar över och kunde inte motstå dessa söta skor för 299 kronor. Det måste han ju bara ha. Så det första jag köpte till min son var ett par skor.


2011-02-11
19:36:52

Ångest på gång /S
Idag börjar jag känna andra känslor än enbart glädje och förväntan inför vår kommande Karlstadflytt. Idag blev det nämligen verkligt på riktigt på något vis... T berättade för sin chef och skrev under sina uppsägningsavtal, och jag pratade med min chef och berättade hur läget ser ut att min sambo flyttar om en månad och att min plan är att jobba till och med juni månad innan jag flyttar efter om det nu inte skulle vara så att jag har turen att få den där andra tjänsten jag sökt, och det tyckte han lät jättebra.

Men sen när jag kom hem och pratade med T, det var väl då det började gnaga någonstans inom mig när jag fick höra vemodigheten i Ts röst över att behöva lämna ett jobb, och framför allt kollegor som han trivs toppen med, till att börja på ett helt nytt ställe som man inte vet något om, där man kanske får världens torraste kollegor...
Precis som T så trivs jag toppenbra på jobbet, ännu bättre nu då vi efter en tuff period har fått bollen i rullning igen snarare än att det känns som att man knuffar den uppför en backe... jag skrattar flera gånger
om dagen, och det händer då och då att jag får sådana där härliga skrattanfall så jag grinar tillsammans med min ena kollega som jag nu känner så pass bra att man känner sig bekväm även i tystnaden. Dessa underbara kollegor ska man nu lämna bakom sig mot något som kanske inte alls blir lika bra... eller så blir det kanske det men man vet ju inte...

Sen är väl en stor bidragande faktor till den där gnagande känslan det faktum att jag och T därmed blir särbos om ganska så exakt en månad och den tanken känns fruktansvärt jobbig med tanke på att vi inte pratar om några få veckor utan att det faktiskt handlar om 3,5 månad... att inte få somna i hans famn, att hans sänghalva ska vara tom varje morgon när jag går och lägger mig och när jag vaknar, att komma hem till en tom lägenhet där ingen väntar, att behöva äta middag ensam varje dag med endast TVn som sällskap... Det är väl tanken på just det som får ångestkänslorna att komma krypandes. Det tillsammans med tanken på att trots glädjen och spänningen man känner inför flytten så finns ju faktiskt alltid risken att vi inte kommer trivas i Karlstad, att vi inte kommer hamna på jobb där vi trivs, att vi inte kommer bygga upp det där nya sociala kontaktnätet så snabbt som man hoppas och vill...

Jag vet inte... kanske bara har en deppig stund men har man väl börjat tänka på vad som kan gå fel och vad som kommer bli jobbigt så är det svårt att slå bort de tankarna... men som sagt... framför allt är det tanken på att behöva leva ifrån T i 3,5 månad som känns fruktansvärt jobbig just nu... Jag menar.... tänk tillbaka på julafton och inse hur avlägsen den känns... det handlar om dubbla den tiden!

Usch! Nu ska jag åtminstone försöka glömma de här tankarna och bara mysa med min älskling nu när jag faktiskt kan...


2011-02-09
20:31:08

Födselångest /L
Chefen (som skulle ha fött i måndags, och är därmed extremt gravid) kom förbi med en gravid-tidning till mig. I den var det ett reportage om födsel med bilder.... alldeles för närgågna bilder. Usch ska jag behöva gå igenom detta elände :(
Hon tröstade mig med att bilderna ändå var i svart-vitt. Jo, tack för den. Det hjälper IKKE! :P2011-02-09
19:10:34

Adele - Someone Like You
En bekant hade länkat till den här videon på Facebook, och för de som känner mig och min musiksmak så lär det knappast komma som någon överraskning att jag föll pladask...

Det här är musik precis i min stil... inte nog med att hennes röst är fantastisk... det i kombination till ett piano...

Adele - Someone like you


Lyckades inte bädda in videon, så här kommer länken istället; http://www.youtube.com/watch?v=s_Zs7XS3XUo

2011-02-09
12:56:19

Solen skiner och jag mår... /S
....bra!!!

Inget mer illamående, ingen mer frossa!! Jag mådde hyfsat bra redan igår kväll, men inatt fick jag sova ostört och imorse när jag vaknade så vaknade jag utan att känna mig illamående! T är också hemma idag och mår också bra, idag är man väl mest hemma för att inte riskera att smitta kollegorna. Men imorgon blir det jobb igen!

Eftersom vi båda mår bra och endast känner oss lite sega, så har vi kört projekt storstädning här hemma. Solen skiner och helt plötsligt inser man ju hur skitiga fönstren är, så nu är de nyputsade både på insidan och utsidan. Gardinerna i köket är bytta mot några ljusare, alla blommor har fått en dusch för att bli av med dammet, sängkläderna är bytta, badrum och kök är städat, alla hyllor är dammade, alla ljuslyktor är diskade och nu snart ska jag ta tag i dammsugning och moppning. Det känns alltid extra skönt att städa efter att man varit sjuk, känns som att man städar bort alla baciller.

I övrigt så har det hänt något mer under gårdagen då T tackade ja till ett jobberbjudande han fått från ett företag i Karlstad, nu inväntar han bara kontraktet så att det kan skrivas under innan han säger upp sig på sitt nuvarande jobb. Det känns jättekul samtidigt som jag fick lite ångestkänslor då det också innebär att vi blir särbo om en månad och jag kommer få bo här ensam i ca 3 månader. Vi har ju varit särbos förut men det var ju innan vi varit sambos. Jag har faktiskt aldrig bott ensam!
När jag flyttade hemifrån så flyttade jag ju in i en fyra tillsammans med två andra tjejer, och när jag skaffade min första egna lägenhet, en etta så dröjde det bara en vecka innan T flyttade in, och sedan har det ju varit han och jag hela tiden...

Sen får vi se hur vi ska lösa det med Pepsi, kanske måste han också vara i Karlstad med T då vi har lättare att lösa lunchrastning där om nu inte Pepsis nuvarande dagmatte kan tänka sig att ha honom varje dag. Jag ska prata med henne imorgon så håll tummarna för att hon vill/kan ha honom så jag åtminstone får lite sällskap här hemma!!

Nu är det dags att ta tag i det sista av städningen innan jag ska städa mig själv (duscha!)!

Ha en skön dag mina vänner!

Tönsberg, 1/1 2011


2011-02-08
10:52:07

och så var det min tur... /S
I lördags kväll blev min svåger magsjuk... under den natten blev hans son magsjuk... måndag morgon blev tobias magsjuk....

.... antar att ni redan listat ut vad som kommer härnäst... Tadaaa!! Givetvis blev det min tur inatt... Jag vaknade vid 1 i natt och mådde så fruktansvärt illa + att jag frös och hade världens frossa. Kravlade mig upp och in i badrummet där jag lutade mig över toaletten... men inget kom upp trots att jag verkligen ville för jag mådde såååååå dåligt! Så fortsatte det hela natten så när klockan ringde vid 04.50 imorse var jag tvungen att ringa och väcka min kollega och be henne öppna istället för mig.

Jag vet inte om det är magsjuka eller något annat jag åkt på, men jag mådde i alla fall riktigt dåligt! Lyckades somna någon gång vid 8 tiden imorse och vaknade en timme senare. Det värsta illamåendet har lagt sig men jag mår fortfarande inte tipp topp. Frågan är som sagt om det är magsjuka eller ej, om det är det så ska jag ju stanna hemma imorgon också från jobbet just för att inte smitta någon....
Hur som helst så mår jag inte bra så jag antar att det blir en dag hemma imorgon också bara för att vara på den säkra sidan.

Tur i oturen så är ju T hemma från jobbet idag för att inte smitta sina kollegor så jag får lite sällskap och blir uppassad mitt i allt elände. Det blir nog till att göra lite intresseanmälningar på lägenheter idag också... just nu har vi bara sökt på Herrhagen, det kanske inte är första handsvalet då jag gärna vill ha lite mer grönområden i min närhet för Pepsis skull, men det är ju centralt och väldigt nära för T till sitt jobb... Men vi får väl se... än så länge har vi ju bara börjat leta!

2011-02-07
19:50:56

Vecka 27 /L
Här har ni världens mest oansvarliga mamma. Jag känner mig lite så :/
Stressad när jag igår insåg att jag faktiskt är i vecka 27. Det innebär 13 veckor till beräknad ankomst av liten bebis och jag har inte förberett något... :/
Jag har i alla fall kollat in allt jag vill ha och önskelistan är komplett. Barnvagnen kunde jag beställa via mailen så den bara kan hämtas ut (slipper jag köra en extra vända till Karlstad). Frågan är nu bara vilken färg, jag har mer eller mindre bestämt mig för "navy". Tycker blå är så fin och med beige inuti. Passar bra för framtidens syster också om det skulle bli så ;). Köper också quadrolift eftersom jag måste bära honom upp för trapporna varje dag.

Har ni annat än positivt att säga om denna barnvagn - håll det för er själva. Hela baby-marknaden driver mig till vansinne och jag orkar inte leta upp en ny vagn ;). Det finns 1000 sorter av allt. Jag förstår inte hur man ska kunna välja egentligen. Alla har ju något som den andra inte har...

Tar gärna tips om barnbilstol och bärsele dock... :)

 

Så det blir Karlstadflytt på bästisen och mamma flyttar till Grums. Blir jäkla ensamt här tycker jag. Tröstar mig med att jag kan ta en weekend men det är de där eftermiddagarna/kvällarna som är så sköna med sällskap. Att bara kunna ta en tur i butiken/promenad m.m... Men jag känner att det är just nu inte bra att flytta. Det skulle innebära lägre lön och längre arbetstider. Med en liten älskling så får jag helt enkelt prioritera kvalitetstiden med honom istället. Menmen... hade en sån där stark ångestkänsla över att alla har något jättekul som sker framöver med nya jobb och flyttar, och att jag själv sitter här patetisk och ensam. Påminde mig själv om att en bebis förmodligen är den största förändringen av dem alla :) Bara önskar att februari var över, jag hatar denna månad! Kan det inte bli sommar och sol, att födseln går smärtfritt och snabbt och att allt bara flyter på :)

 


Graviditeten i övrigt går just nu som smort. Peppar peppar... jag har haft ont som ett bälte runt om och det har inte varit speciellt skönt att röra sig om vi säger så. Men den senaste veckan har det varit som helt normalt, känner mig piggare och kroppen har varit min kompis igen. Kanske beror på att jag börjar käka järntabletter, inte bra för magen men det är värt det. Har lite svårt att böja mig och sitta/stå i samma ställning för länge men det är ju normalt. Tycker dock Jacob har blivit mycket lugnare, han är inte lika vild som han var eller så är det jag som vant mig vid att det rör sig där inne. Läste i alla fall att man ska hålla räkningen på hur mycket aktivitet det är, det roliga är att jag kan butta lite på magen och få svar :) Han är tyvärr väldigt snabb på att bli totalt stilla när någon annan än min hand är på magen.

 

Snart får vi besök från farmor som kommer från England med gåvor. Hon har redan köpt vinterjacka inför vintern. Vi har det mesta i klädväg om jag säger så. Mamma kom också med sina bidrag. Hon har gjort jättefina virkade koftor. Han kommer bli så fin :) Trots att jag jobbar med små barn känner jag mig orolig för att jag ska veta allt. Vad sätter man på en nyfödd för kläder i maj månad? Så mycket lättare när de är större :P och någon annan bestämt garderoben! Nu ska jag ha ansvaret... ooops :P

Vecka 27 enligt www.gravid.se

 

Nu går jag till läkaren var 4:e vecka. J påminde mig om att det innebär ca 3-4 besök innan det är dags för Jacob att komma. He...he..ha... skräckblandad förtjusning. :D

 2011-02-07
18:59:18

Intervju, check! /S
Då var man tillbaka i Lkpg igen efter en mindre lyckad helg i Karlstad. Eller ja... jättedålig var den väl kanske inte men den kunde också varit bättre. På fredagskvällen var det soffmys här i Lkpg, jag var helt slut och T det samma så vi bestämde oss för att åka mot Karlstad på lördagen och ta det lugnt, fanns ingen anledning till stress med tanke på att vi precis varit i Kd. Kan säga att vår hemmakväll var välbehövlig för när klockan var 22 så orkade ingen av oss vara vaken mer, och när klockan blev halv 11 släckte vi lampan och sa god natt och somnande väl ungefär två sekunder senare.

På lördagen vaknade vi båda vid 8 (jag vet, extrem pensionärsvarning!!) och var hyfsat pigga.... jag som drömt om den där sovmorgonen så länge... det är så typiskt att man alltid vaknar tidigt de dagarna! Men eftersom båda var pigga och det var fint väder så gick vi upp och tog en lugn morgon med frukost och packning innan vi åkte  mot Karlstad. Väl framme där hängde vi med mamma och pappa på Leva & Bo-mässan som pågick. Jag kan inte påstå att den var så mycket att ha, kanske om man var villaägare men för oss andra fanns inte så mycket.
På kvällen åkte vi hem till syrran som bjöd på mat, godis och film. Det var mysigt men slutade mindre trevligt då en av dem åkt på magsjuka och kräktes, så jag och T flydde fältet!

På söndagen blev det promenad i solen ute på Vänern. Ingen långpromenad eftersom Pepsi är ordinerad vila... jättelugnt tog han det i och för sig inte, utan sprang fram och tillbaka mellan oss så öronen flaxade, men haltat har han inte gjort mer så det verkar som att vi slipper röntgen. Vi fikade med Ts föräldrar i deras sommarstuga och kollade på när de jobbade med lite renovering i form av fönsterbyte.

Idag var ju dagen med stort D för min del. Jag vaknade av klockan som ringde och T som i nästa sekund talade om att han mådde dåligt. Jag försökte ignorera illamåendekänslorna som genast kom över mig och gjorde mig istället iordning. Intervjun gick hyfsat bra, inte jättebra och inte jättedåligt. En stor anledning till varför det inte gick bra var att jag helt enkelt kände att jag inte skulle passa i deras verksamhet (något jag givetvis inte visade/talade om för dem) då jag fick intrycket av att man hade väldigt liten frihet. Allt verkade vara så styrt och det verkade finnas en mycket liten plats för mig att komma med mina tankar och idéer. Jag upplevde det som att det var deras sätt eller inget alls. Så när jag lämnade förskolan och intervjun så kände jag mig ganska säker på att den förskolan inte är min framtida arbetsplats.... kanske inte för att jag inte kommer bli erbjuden jobbet utan för att jag redan nu känner att jag inte skulle trivas. Så nej... dagens intervju kommer inte leda till en anställning, men jag blev ju åtminstone en erfarenhet rikare. Nu får jag bara fortsätta hålla tummarna för att de ska höra av sig från den andra förskolan jag sökt till (som jag tror passar mig bättre).

När jag kom hem fick jag veta att T hade kräkts, med andra ord hade han också fått en släng av magsjuka :( Så jag fick köra hela vägen till Lkpg, och höll hela tiden tummarna för att han inte skulle kräkas då jag förmodligen skulle gjort det samma i så fall. Jag verkar dock än så länge ha klarat mig (peppar, peppar) så medan T bor i karantän i vardagsrummet så ägnar jag kvällen i sovrummet med datorn och söker lägenhet i karlstad... förstår ni vad underbart det är att kunna lämna intresseanmälningar... att inte bara sitta och drömma utan att drömma och planera och aktivt försöka förverkliga drömmen för nu mina vänner är det klart. T blir karlstadbo inom någon månad och jag kommer flytta senast i juni men förmodligen tidigare :D

2011-02-04
08:49:35

Det gör ont i mattehjärtat.... /S
Den senaste tiden har Pepsi varit lite halt på frambenen av och till, och med lite menar jag verkligen lite för det har knappt varit synligt + att det kunde handla om 10 minuters haltande bara då och då till att vara helt bra!

Igår kväll haltade han lite mer men vi oroade oss inte så mycket över det då vi misstänkte en sträckning med tanke på att han har halkat runt på isen under i stort sett varje dag och sett ut som Bambi på hal is. Imorse när vi vaknade däremot gick han inte ens på benet utan hoppade runt på tre ben. Så jag gjorde som vanligt och sträckte benet fram och bakåt, böjde på benet och kände mellan trampdynor och slutligen börjde lite på tårna, och DÅ skrek han till :(

Med andra ord verkar det vara mer än en sträckning. Han ser så ledsen ut... nu är det iofs en cocker spaniel vi pratar om och de ser ju alltid lite lätt deprimerade ut men tänk er då hur en riktigt deprimerad cocker ser ut! Eftersom det är fredag så ville jag få en veterinärtid idag. Det kanske inte alls är något farligt men eftersom det är dyrare att åka in på jourtid vilket det skulle bli under helgen + att jag inte klarar av att se honom ha ont hela helgen så var det lika bra att ringa idag.

Så kl 11 ska T ta med honom till veterinären, innan dess sitter jag här hemma med honom. Inte för att han behöver hundvakt men för att T måste ha bilen då, och jag tar mig inte till jobbet utan bil så får T skjutsa mig till jobbet innan han åker till veterinären.

Så typiskt att något sånt här ska hända när man var på sånt toppenhumör igår!

 

Håll tummarna för att veterinärbesöket

går bra (och inte blir alltför dyrt!)!
Update:
Veterinärbesöket gjorde ingen klokare. Tydligen hade de klämt och känt och tittat men inte hittat något. Han fick i alla fall recept på smärtstillande och inflammationshämmande att äta i 5 dagar, så nu håller vi tummarna för att det är allt som krävs för att han ska må bra sen. Annars blir det nytt besök hos farbror doktorn för en röntgen.

2011-02-03
18:01:05

Happy happy happy /S
Idag har jag haft en tuff dag på jobbet då jag varit megatrött, tålamodet var tömt tidigt och barnen helt uppe i varv. Trots det kom jag hem med ett glatt humör och ännu gladare blev jag när jag kom hem!

Allt jag kan säga är att Karlstad definitivt är i sikte, dessutom inom en snar framtid (vi pratar månader)!

Så nu är jag glad... hoppas bara min intervju på måndag går finfint också som pricken över i!

2011-02-01
20:42:04

Nervös!!! /S
Jag har blivit kallad på min första intervju i karlstad!!!!
Nog för att det var precis det här jag ville men jag trodde inte att det skulle gå sååå fort då de vill ha mig på intervju redan nu på fredag. Tyvärr funkade inte det så vi får väl se om de kan tänka sig att ändra dag kanske...

Jag känner mig väldigt kluven inför det hela; jag är givetvis glad och nervös men det jobbiga med det hela är att av de två tjänster som jag sökte så var det inte den tjänst jag var mest intresserad av då tjänsten bara är på 75% - förvisso är det ju jätteskönt att inte jobba så många timmar men det innebär ju tyvärr också att jag bara får 2/3 av den lön jag har idag, eller kanske ännu mindre då det finns en risk att Karlstad ligger lite lägre än LKpg lönemässigt...
En annan sak som känns nervöst är att det är en privat förskola som jobbar med en pedagogik jag inte känner till sedan innan så det skulle innebära att jag är heeeelt ny!

Frågan är om man ska chansa och tacka nej och bara söka 100% tjänster... eller om man ska vara tacksam för chansen till en fast tjänst överhuvudtaget... Som sagt... många känslor/tankar.... Vi får väl börja med och se om de kan tänka sig att flytta intervjun. Kan de det så kan man ju hoppas på att de hör av sig från även den andra förskolan så att jag kanske eventuellt får den lyxiga chansen att välja på två tjänster!