Hakuna Matata

2011-11-30
20:54:00

Barncancerfonden /L
Julklappstips! Min gubbe berättade att han anmält oss till barncancerfonden, vi tänker skänka en summa varje månad.
Pengar som ändå går till skit, kan nu gå till något bra. ♥

Jag är personligen väldigt skeptiskt till hjälporganisationer. De är bra när de fungerar men alldeles för ofta få man höra om direktörer som plockar pengarna till sin egen ficka. Aja baja. Men nu håller vi tummarna för att forskningen får pengarna vi skänker och att det i framtiden hjälper åtminstonde ett barn.

Barncancerfonden har för övrigt julerbjudanden nu. Köp hellre julkorten där om du ändå ska!

Julklappstipset är björnen Tryggve, då kan en summa till barncancerfonden.

Finns att köpa här.


2011-11-30
14:45:42

Tidsfördriv /L

 

J gjorde en fotobok över lillemans första månad. Jag har själv gjort ett helt album för hand som nu är färdigt.

En fotobok med plats för 500 bilder.... så vi har dokumenterat första halvåret väl vill jag påstå ;)


2011-11-30
12:52:03

Gilla oss /L

Hör och häpna! Nu kan man gilla hakuna.blogg.se på facebook också. Wow.

 


2011-11-30
11:57:39

Pressen av att vara bästa föräldern /L

Som jag skrev om tidigare, dagens föräldrar verkar ha en tendens av att vara värst när det kommer till att ha det senaste och göra det häftigaste och mitt i allt det står barnen. VG.no tar idag upp allt fler föräldrar ger allt dyrare presenter i adventskalendrarna. Jag minns när jag hade adventskalender - Jag älskade (som alla andra barn). Min mamma virkade bland annat Barbiekläder så jag fick ett nytt plagg varje dag. Själv är jag inte så kunnig så det kommer inte ske. Ett annat år fick jag julgranspynt, något jag har kvar än idag. Det var aldrig dyra saker men det vara bara grejen att man faktiskt fick öppna ett paket varje morgon. Jag minns inte heller att någon av mina vänner fick något stort eller dyrt heller. Det var med sudd, pennor och sånt. Den 24:e var alltid den största :)

Det är så synd att det ska behöva vara så här, för det är alltid barnen som drabbas. Det kan man ju bara tänka själv hur det är att vara den som inte får en adventskalender för att det helt enkelt inte finns pengar till det eller att vara den som fått ett sudd (som man är glad för men vågar inte visa för att de andra barnen har fått något mycket större). Uschhhhh. Min son får inte växa mer nu. Man vill ju bara skydda honom från världen.

 

Det finns mycket bra till en rimlig penning man kan ha i adventskalendern!

Barnböcker från cd.com

 

Små djur från Toys r us.

 

Te set där man kan få ut 25 paket för 99 kronor!

 

Lycka till!


2011-11-29
22:58:30

Beroende /L
Man blir rätt rastlös på att vara mammaledig. Du orkar inte dammsuga, tvätta, promenera eller leka med ungen hur mycket som helst. Så vad gör man? Jo man deltar i stort sett i varenda facebook-spel.
Jag har gått från Farmville - Pioneer trail - Adventure world till dagens last - Castville. Det som är intressant är att väldigt många av mina nära och kära också spelar. Det blir ett sätt att "leka" på.
Jag räknar inte med att det blir lika mycket när väl jobbet börjar igen men just nu är det ett tidsfördriv. Principen av alla spel är den samma - samla material i olika former, skittråkigt egentligen.

Facebooks spel har blivit omdiskuterade som beroendeframkallade då det finns folk som lägger stora pengar på och inte gör någonting annat. Nu har jag ju inte gått riktigt så långt men jag kan känna en viss stress, hur sorgligt det än låter, att man ska hinna skörda de där jävla tomaterna så att de inte vissnar. Helt sjukt. Men det finns folk till allt.

 


2011-11-28
21:56:46

Mammahjärtat värker /L

Jag är så obeskrivligt trött att läsa om historier som denna. Varför varför varför?

Varje jäkla dag är det ett litet barn som dör på grund av hemska föräldrar.

Stackars liten. Jag önskar att det inte fanns allt detta elände. Att man kunde rädda alla.


2011-11-28
17:57:00

Jul i vårt hus /L

En ljusgrupp till soffbordet. Den röda brickan köpte jag för en femma på loppis.

Jag har begränsat julpyntet. Personligen så känner jag mig inte alls pigg på jul eller julpynt i år. Men eftersom vi ska ha familjen hos oss på julafton måste man ju pynta lite, jag begränsade det dock till kök/vardagsrum. Det får räcka.

Adventsstaken. Fyra blockljus med doft av kanel.

"Baksidan"

Ljusstakar i glas för 65 kronor på loppis. Fynd!

Servetthållare i silver 10 kronor på loppis. Jäkla fyndigt ;-)

 

Två av julmössen fick jag när jag var liten. De har alltid funnits med. De tre största köpte jag på en loppis förra julen för några kronor. Även de små tomtarna som pryder God Jul-bokstäverna.

Jag älskar loppis. I Sverige (Karlstad) finns det många bra loppis, som Solareturen och Gengåvan. Där hittar jag alltid saker. I Sverige är det mer vanligt med billiga loppis. Man tar oftast inte överpriser och jag har fått intrycket av att svensson gärna handlar på loppis.

I Norge är det inte loppis i den graden som i Sverige. Här är det mer antikaffärer med dyra gamla saker. Sånt som jag inte köper ;-) Men däremot har många föreningar/skolor loppis som de anordnar i gymsalar. Gärna vid jultiderna på söndagarna eftersom allt annat är stängt i Norge. Då är det väldigt vanligt att man köper en vanlig plastpåse för 40 kronor och får fylla den med hur mycket som får plats. Det är roligt det vill jag lova!

Jag gillar att blanda gammalt med nytt och byta ut inredning. Loppis är roligt för att det är billigt. Julpynt är absolut bäst att köpa begagnat. Då kan man göra riktiga fynd för folk gillar att byta julpynt efter några år. Speciellt småtomtar och dylikt att använda i julgrupper!

Dukarna vi har är från mammas moster, gamla som legat i släkten länge. Sånt tycker jag är kul att ha kvar.

Ha en fin jul... handla smart ;-)


2011-11-28
16:58:42

Att skämma bort sitt barn /L

Läste i tidningen (eller ja, internet) att Posh Beckham satt dyra strumpor på lillan. Nämligen 340 kronor för ett par fotvärmare. Helt sjukt om du frågar mig. Visserligen har inte hon och jag en gnutta lik årslön men va fasiken. Det kommer väl inte som en nyhet ändå, man visste ju i det man fick reda på att den var en flicka i ugnen att hon skulle bli Beckhams nya skyltdocka... likt Tompas dotter som trippar runt med smink och klackskor, åhnej hon är inte 15 utan bara 5 bast. Är det inte knähundar eller adoptivbarn från alla världens hörn så är det prinsess-döttrarna som ska se så superfeminina och docksöta ut.

Men återigen till det att kasta pengarna i sjön. Jag ser määängder av föräldrar som köper dyra kläder till småttingarna. Jag förstår att vissa saker investerar man i, med all rätt, så som regn- och vinterkläder. För av erfarenhet så bör man köpa kvalitet där. Men att köpa dyra märkerskläder som man hinner använda en gång förstår jag inte. Lillemans garderob består mest av kläder från primemark. Där kostar kläderna ingenting, vi har exempelvis en jättefin jacka som kostade under hundralappen men i affären här fanns det en kopia med där var priset 400 kronor. SJUKT. Jag kollade på fårskinnstofflor åt lilleman, 600 spänn kostade de. No way. Jag betalar inte så mycket.

 

Man behöver inte köpa dyrt när det finns så mycket fint billigt. Dessutom så antingen hinner man aldrig använda plaggen eller så blir det skitiga, i värsta fall förstörda på en gång. Speciellt när barnen börjar förskolan, ödsla inte dyra pengar.

 

För mig känns det som att man idag ser det som ett sätt att visa framgång genom att trycka på ungarna dyra kläder och leksaker, vilket i sin tur bara leder till stress och allt mindre tid till barnen eftersom man måste ju jobba ihop pengarna.

 

Skäm inte bort barnen med onödiga saker. Sätt dig hellre en timme i soffan och läs högt ur en bok. Jag lovar att det är det de minns i slutändan.

 

Hela hållningen ser onaturlig ut som om det vore en modeshow med liten baby som accessoar.


2011-11-28
15:37:39

Tidelag /L
Mitt och Sandras examensarbete i gymnasiet handlade om tidelag (för er som inte vet syftar ordet till när människor har sex med djur). I alla fall ville vi skriva om detta ämne eftersom det i Sverige inte är straffbart. Vi läste mängder av sjuka historier där förövare kommit undan med hemska handlingar mot djur eftersom det inte "går att bevisa att djuret plågats". Och jag tycker personligen, efter att ha följt debatten kring tidelag, att Eskil Erlandsson inte har alla sina hästar i stallet. Men nu, äntligen, efter Expressen.se artikelserie om denna fråga verkar det kanske FÖRHOPPNINGSVIS som om vi faktiskt kan få en lag mot detta sjuka elände.

För mig är sex med djur att jämföra med pedofili och våldtäkt.

För övrigt tycker jag att det är extra obehagligt att detta sexnätverk haft möten på en förskola. Det gör det hela tusen gånger värre (om det är möjligt).


2011-11-27
12:43:33

Jag är så glad över min fina sambo! /S
Hej mina vänner! Idag är det väldigt lugnt och stilla i vårt hem. Efter att ha haft en mysig och välbehövlig hemmakväll på fredagen med kinamat och film så hade sambon gjort upp planer med sina kompisar för att gå ut på lördagen. Själv var jag inte jättesugen + att jag som sagt verkar ha en ny förkylning på G, men i slutändan så hängde jag ändå på. Jag hade inte riktigt samvete till att stanna hemma med tanke på att jag ännu inte lärt känna nästan någon i den här stan - och man lär ju inte känna någon genom att sitta hemma och uggla ensam! Så det slutade med att jag hängde på. Det blev en lugn förfest, hade träffat de flesta tidigare men fick träffa något nytt ansikte. Därefter blev det utgång, första utgången på evigheter för mig då jag nöjt mig med att sitta på en uteservering under sommaren. Det var inget fel på val av ställe, absolut inte... MEN... jag var så uttråkad och den enda tanke som malde i huvudet var hur tacksam jag var över att ha min underbara fina sambo, att inte behöva hänga på krogen var och varannan helg! Det positiva med krogbesöket var väl att jag uppskattar min underbara sambo ännu mer och vill skämma bort honom massor för att visa hur mycket han betyder för mig! För att komma in på något helt annat så var jag och T på husvisning igår igen, vår andra i raden. Återigen så handlade den enbart bara om att lära känna olika hustyper inför den dagen man faktiskt är på husjakt på riktigt. Tyvärr så tyckte både jag och T om huset jättemycket och önskar att vi hade haft pengarna nu! Det var 4 sovrum, precis som vi vill ha och det var bra storlek på alla rum, det fanns ett allrum med plats för ett matsalsbord som vi båda vill ha, köket var ganska litet men ändå med tillräckligt med yta, badrummet var renoverat på senare år. Det vi gillade mest båda två var nog utemiljö. Den fina altanen som var inglasad till hälften och med ett soldäck, faktumen att trädgården inte var så stor och att den var inringad av husväggar på 1,5 sida och höga uppväxta häckar på de andra sidorna. Jag kunde riktigt se våra (förhoppningsvis) framtida barn springa runt på gräsmattan, hur de spelade krockett och fotboll eller sprang i vattenspridaren. Det enda minus jag kunde säga var att vardagsrummet var i minsta laget, det hade funkat men det var litet! Nu ska vi försöka hitta energi för att åka och hjälpa syster och svåger med att riva deras altan inför deras dränering!

2011-11-22
18:08:23

Hösttrött /S
Hej mina vänner! Nu är det mörkt ute... det är mörkt när man går till jobbet, och så grått som vädret har varit de senaste dagarna så känns det knappt som att det hinner bli ljust innan det mörknar på igen! Helgen som gick var i alla fall hett efterlängtad och väldigt bra! Den började på fredagen med en promenad tillsammans med min och Pepsis nya bekantskap J och hennes hund O. Det var lite kul för Pepsi blev jätteglad när han såg O och började nästan försöka sig på en lek vilket är helt otroligt ovanligt - antalet gånger det har hänt tidigare under hans tid hos oss kan jag nog räkna på min ena hand! Tyvärr befann vi oss knappast på en lekvänlig plats så det fick bara bli promenad. Väl hemma hann jag landa lite innan min underbara vän och bloggkollega hämtade upp mig för en kväll med lite mat men framför allt biofilmen Breaking dawn!! Maten var god men framför allt var det underbart att få sitta med min vän på tu man hand och bara prata om allt möjligt. Vi ses ju av och till men när vi träffades nu så insåg jag hur mycket jag saknar att bara ses vi två. Så efter någon timma med tjejprat som man bara kan ha med någon som känt dig även innan du blev just du i sin vuxna form, så blev det bio. Jag älskade filmen! Den hade några få brister men jag tycker nog att bristerna var väldigt få. Jag tyckte nog att den här var den bästa filmen i Twilightsrien hittills och jag ser verkligen fram emot nästa år och premiären av den sista filmen!! I övrigt så är jag som sagt hösttrött. Känns som att jag bara gäspar och gäspar, längtar efter att få komma hem och få krypa ner i soffan med en bok eller tv-dosan i handen och bara vara. Därför känns det riktigt tungt att veta att inte finns någon direkt långledighet i sikte heller. Eftersom jag inte är fast anställd så vill jag spara mina dagar till nästa sommar så att jag ska kunna vara ledig i 4 veckor, och det innebär att jag bara kan ta ut 2 dagar innan dess. Så jag kommer bara ta en enda dags ledighet vilket ger 4 lediga dagar i följd över julhelgen men det känns långt ifrån tillräckligt. För att slippa julstressen har jag i alla fall påbörjat julklappshandeln! Två av mina fyra syskonbarn har jag fixat till, mina föräldrar har jag bestämt VAD jag ska köpa så det är bara att inhandla, och en julklapp har jag hittat till darling så en liten bit på vägen har jag i alla fall kommit. Idag kunde jag även stryka en till punkt på min to do-list, och det var att boka trimtid till vovven som nu är riktigt lurvig. Det blir första gången jag lämnar bort honom för en heltrimning och det känns underbart skönt att bara kunna lämna in honom och få tillbaka honom nybadad, nyklippt och med nyklippta klor. Det kostar en liten slant men det är det fasen värt den här gången efter hur ovänner vi varit de senaste gångerna. Jag tänker att jag ska lämna in honom några gånger nu och förhoppningsvis lugnar han sig lite igen så att jag kan börja klippa honom själv senare under våren. Nu ska jag titta på lite TV innan jag och vovven ska gå och möta vår älskling som kommer med Stockholmståget lite senare ikväll. Kram på er! PS. Ursäkta den långa jobbiga texten utan mellanrum, vet inte varför mellanrummen inte syns i inläggen för jag har det i verktyget när jag skriver! DS.

2011-11-17
18:17:57

Helt slut

Min son har en förmåga att sparka av sig strumporna. Jag vet inte hur han lyckas men de hänger alltid löst. Dessutom har han en sån skön stil när han slappar, ett ben ska alltid ligga i högläge åt sidan. När han ligger i mellan oss i sängen placerar han en fot på någon av oss. Han liksom markerar sin chefsposition.


2011-11-17
08:35:41

Torsdag

Igår tog jag sömntablett och la mig tidigt. Den senaste tiden har vi nämligen haft en sjuk dygnsrytm. Idag vaknade vi halv åtta vilket känns helt underbart. Fast jag känner att tabletten inte slutat värka än. Men nu ska jag vända rätt. Imorgon bär det av till Sverige tidigt!

Te och knäckebröd till frulle, i eftermiddag ska vi på babysim igen.

Hej svejs!


2011-11-16
20:40:11

Breaking Dawn /L
Som Sandra skrev, så blir det Breaking dawn på fredag. J tycker att det är en av de dyraste bioupplevelserna vi bekostad med tanke på att jag tar en fyra timmar (x2) bilfärd för att se den. Men herregud. När det kommer till film är ju sällskapet en av de viktigaste punkterna till att hela upplevelsen ska vara bra. Och vem är inte bättre att se den med än sin bäste vän och Twilightkollega.

 

 

 

Förresten läste jag att de som sett filmen uppmanar till att man sitter kvar till eftertexterna för det kommer tydligen något extra då.


2011-11-16
20:09:48

Laddar /S
Ikväll blir det New Moon här hemma i TV-soffan, och imorgon Eclipse - sen är jag redo för fredagens bio med bästaste vännen.... ÄNTLIGEN ska jag få se Breaking dawn!!!


2011-11-13
20:58:03

Modern familiy /L


Gud vad jag önskar att jag älskar den här serien, och Cam är så otroligt härlig.

2011-11-13
20:55:36

Till önskelistan /L

Söt nappförvaring till lillemans alla nappar.

 


2011-11-13
20:05:33

Crazy. Stupid. Love /L
Försöker igen! Bloggen krånglar för mig just nu. Vi såg Crazy, stupid, love igår. Rekommenderar den varmt.2011-11-13
16:04:50

Korvgrillning /S
Söndag och Fars dag!
Hemma hos oss har det blivit en helg med mycket sömn och långa sovmorgnar, tyvärr känner sig nog ingen av oss sig så mycket piggare för det! Igår blev det lite strosande i affärer när vi väl var färdiga för att ta sig an dagen. Överst på min shoppinglista stod ett par nya inneskor till jobbet då mina nuvarande bokstavligen talat faller sönder! Lyckades hitta ett par billiga och bekväma skor skönt nog. Jag tittade även lite på kängor, lyckades till och med hitta ett par som jag gillade men självklart var de helt slut! Nu har jag dock bestämt mig för några andra tror jag som jag ska åka och testa och eventuellt köpa så snart som möjligt. Jag vill inte stå utan varma kängor när den första snön faller!

Idag blev det mys i skogen! Jag och T lånade med oss ena syskonparet av mina syskonbarn för att föräldrarna skulle få ägna sig åt lite målararbete i ena barnrummet. Med på utflytkten följde även min andra syster och hennes barn. Vi hade packat med oss ved, banan, choklad och korv med bröd. Sen blev det en förmiddag i skogen med korvgrillning och grillad banan med smält choklad - så himla gott. Det var så skönt att bara vara, och se hur både barnen och vovven lekte och njöt av att vara i skogen. Men nu är vi hemma igen och man känner också hur otroligt trött man blir av en sån dag ute. Nu ska jag ladda lite energi och baka en ananaspaj för om en timme kommer svärföräldrarna hit på Fars dag-middag. Min egen pappa firades igår men då blev vi istället bjudna på mat.

Hoppas ni har haft en underbar helg och får en skön avslutning på er helg!

http://mat.vardagsinspiration.se/wp-content/uploads/2010/05/IMG_3297.jpg

Det ser ju inte särskilt gott ut, men det är det! Man borde egentligen göra det oftare även hemma i ugnen. Lite nyttigare att trycka i sig en banan med några smälta chokladbitar i än en stor chokladkaka!


2011-11-11
20:25:49

Att bara få vara barn /L
Ibland är livet bra orättvist. Ni har förhoppningsvis inte missat lillen Hugo som lider av en obotlig sjukdom där föräldrarna kämpar för att få testa en behandling och sjukvården har inte velat bekosta detta. Är man det minsta mänsklig så kan man inte undgå att bli berörd. Bara jag ser den underbara ungen på aftonbladets framsida rinnner tårarna. Jag tycker det är så jäkla hemskt att ett barn ska behöva gå igenom något sådant.
Jag kramar min egen son extra hårt och tackar "gud" för att vi alla är friska.

Jag hoppas verkligen allt löser sig för Hugo. ♥

Här kan ni läsa Hugos mammas blogg.

2011-11-11
18:02:58

Slitsam vecka! /S
Då var det äntligen fredag och det känns så underbart skönt då veckan har varit lång. Det har blivit många långa dagar på jobbet där man kommit hem sent, och jobbet har varit extra tungt tack vare en trasig diskmaskin vilket inneburit att frukost-, lunch- och mellanmålsdisk + alla kantiner har diskats för hand, eller så har vi fått springa med den i korgar fram och tillbaka till grannavdelningen som ligger på andra sidan gården! Det är allt annat än kul...och faktiskt ganska tungt för kroppen. Men nu är det i alla fall helg. Det blir en myskväll på hemmaplan. Både jag och sambon kände oss slitna så det ska bli skönt. Har köpt hem grejer för att göra taco och sedan köpte jag hem tre glasspaket efter att ha blivit tipsad på jobbet om GB:s nya halvliterspaket som man nu kan köpa i bland annat smakerna Nogger, Lakritspuck och Päronsplit, så någon av de smakerna kommer vi testa ikväll framför någon film :) Ha en skön helg, och glöm inte bort att fira alla underbara pappor på söndag och Fars dag!

2011-11-10
20:51:21

Att laga mat

Min kock skrattade när jag tog fram min personliga kokbok. Den jag använder...


2011-11-10
17:49:51

Barn i dagens samhälle /L
Ni har säkert inte missat denna video om en flicka som tror att tidningen är en trasig ipad. Jättesöt flicka men jag kan inte låta bli att tycka att hela grejen är sorglig. Är det dit vi är på väg? När barn inte vet hur man bläddrar i en tidning eller bok? Är det någonting jag minns från barndomen är det den underbara känslan när bamsetidningen, de senare åren Frida, anlände i brevlådan. Eller på helgerna när jag och pappa besökte biblioteket. Jag har alltid älskat böcker och tidningar, och är det någonting jag ska ge vidare till min son är det hur underbar en bra bok kan vara. En bra bok slår alltid en bra film. Du får ut så mycket mer, varje gång.
Mina barn kommer aldrig tro att en tidning är en trasig ipad.


2011-11-09
22:52:21

Teknikens värld

Suttit med kameran jag köpte inför lillemans ankomst. Nu vet jag äntligen hur man gör effekter, bland annat svartvita fotografier. Något jag tycker är så fint. Så imorgon ska jag ta några fina kort i dagsljuset. Någonting jag skulle vilja ha är en undervattenskamera. Speciellt nu när vi börjat på babysim. Frågan är bara vilken som är bra till ett rimligt pris. Man vill ju inte köpa något dyrt när man redan köpt en kamera för inte så länge sedan.


2011-11-09
21:19:47

Egoboost som en del skulle kalla det /S
Idag var det dags för mitt första medarbetarsamtal på mitt nya jobb samt ett grupputvecklingssamtal med kollegorna och det visade sig bli en riktig egoboost. Fick massor med beröm både från chef och kollegor, och chefen hade i sin tur fått höra från föräldrarna att kvalitén hade höjts under hösten sedan jag börjat! Vad ska man säga.... bara att tacka och suga åt sig antar jag!

När jag väl fick prata ensam med min chef kunde jag inte låta bli att höra mig för hur det såg ut med anställningar när mitt vikariat går ut om ett år. Tyvärr hade hon inga glädjebesked att komma med då det just nu inte var tal om några tjänster även om hon trodde att chanserna var stora för att det skulle bli. Så vi får väl se - det innebär i alla fall att jag kommer fortsätta att se mig om efter fasta tjänster under året, men jag kommer nog vara lite kräsen. Kul nog så vet jag att det är flera nybyggen på gång. Tror också att jag bestämt mig för att försöka att hålla mig kvar i min egen kommun även om grannkommunen är väldigt nära.

De här tre första arbetsdagarna har varit dagar fyllda med jobb. På måndagen blev det en 13h jobbdag som avslutades med personalmöte, på tisdagen fick jag barntomt en timme innan jag skulle sluta så jag satte mig med utvecklingssamtal och när jag väl kommit in i det så körde jag en timmes övertid för att hinna lite längre, och slutligen hade jag ett kvällsmöte även idag när det var dags för introduktion för ett arbete med en barnbok jag ska jobba med under året i min grupp. Så när jag kom hem idag och möttes av matdoft, tända ljus i hela lägenheten och lugn skön musik, var det helt underbart... vissa dagar älskar man dem lite extra ;)

2011-11-09
19:18:00

MacBook vs PC /L
Efter att ha förbrukat två datorer på fem år, varje gång har det varit fläkten (?) bestämde sig min sambo att jag skulle ha en mac nästa gång. Jag köpte en macbook till honom för några månader sedan och det har inte varit något som helst krångel med den. Den har varit superbra!
Så i veckan kom han hem med en till mig efter att jag upprepade gånger mer eller mindre suttit och skrikit och svurit över mitt elände till laptop.
Jag fick en MacBook pro och den är inte helt lik vanlig Macbook. Jag är dock väldigt tacksam över att sambon vant sig vid mac eftersom det är i stort sett den totala motsatsen till pc. Är det höger på pc är det vänser på mac. Så i det stora hela gäller det att tänka tvärtom vad man är van vid ;)

Jag är mycket nöjd med Mac, nu har jag inte haft den så länge men jag har de senaste åren så dålig erfarenhet av pc att jag tror inte jag kommer att köpa det igen.

En kollega till mig har haft sin Macbook  Pro i fem år, med tanke på att jag haft två pc på lika lång tid hoppas jag nu tjäna även ekonomiskt på denna investering.

Det återstår att se. Hittills Macbook - PC --> 1-0.


2011-11-08
17:53:04

Emmaljunga Classic Sport /L
Jag fick en fråga vad jag nu i efterhand och med erfarenhet tycker min barnvagn, Emmaljunga classic sport.
Helt ärligt har vi väl inte använt den så jättemycket. Tack vare att vi bor i en lägenhet utan hiss tar vi hellre bärsele. Men det beror ju som sagt på att det är bökigt att dra upp en vagn i "snurrtrappa" (eller vad det nu heter..?)
Jag gillar inte selen i vagnen, nu har jag inte kollat upp om det är meningen att man ska köpa någon tilläggssele men den som ingår är väldigt kort. Lilleman sitter därmed helt spänd och ihoptryckt. Väldigt konstigt att den inte går att förlänga som man brukar. Tur att han inte reser sig än.

Vi hade även en quadrolift, den använder vi inte längre men den är jag missnöjd med. Den är jättebra om man inte har hiss och måste bära bebisen men tyvärr åker inte ryggstödet tillräckligt långt ner så jag har hittat lilleman flera gången längst ner i fotändan av vagnen eftersom han inte haft kraft att hålla sig "uppe". Och man sätter inte en sele på en spädbarn.
Det är väl det negtiva, jag tycker vagnen passar honom bättre nu än vad den gjorde som nyfödd. Nästa gång ska jag nog införskaffa hårdliften till vagnen istället då verkar det mycket bättre för barnet.

Jag är i övrigt väldigt nöjd med vagnen. Nu har jag också jobbat på en småbarnsavdelning och dagligen integrerat med ett gäng vagnar av olika slag, så jag vet vilka jag inte gillar. Emmljunga är klart bäst.

Fotnot: Var inte på emmaljungas hemsida och såg att det är något speciellt 5 punktsbälte så jag kanske ska läsa och se om det hjälper ;)

Tidigare inlägg

2011-11-08
16:45:52

App

Äntligen blogg.se på telefonen.
Lilleman firar 6 månader idag!!!
Stora pojken nu, stoppa tiden det får för fort!


2011-11-06
19:00:16

En skön helg /S
Så var söndagen här igen...
För en gångs skull känns det okej, inte för att jag längtar efter en ny arbetsvecka utan för att jag känner att vi har hunnit med så mycket under helgen. I fredags slutade jag tidigt och sambon var redan hemma på grund av ledighet när jag kom hem så vi tog en vända på stan för att leta födelsedagspresent till kvällens födelsedagsmiddag. Vi lyckades hitta presenter vi kände oss nöjda med och gick också och tittade på lite annat smått och gott inför julen.

På kvällen åkte vi sedan ut till svärföräldrarnas sommarstuga där Ts familj väntade med god middag för att fira att hans mamma fyllt år och att hans syster ska fylla år i dagarna. Maten var god, vinet var gott, efterrätten var god, sällskapet trevligt och födelsedagsfirarna var nöjda med sina presenter. När klockan var halv 12 var både jag och sambon helt slut så vi stupade i sängen.
På lördagen började vi dagen med en promenad. Pepsi njöt av att få springa runt som han ville (i sin spårlina)och att få springa runt lite på stranden, och jag tyckte att det var så skönt ute att jag fick med mig T på ännu en promenad senare under dagen ute vid Tuggelite där vi inte gått tidigare. Det är alltid mysigt att åka och gå på nya ställen! Innan vi åkte hemåt åkte vi runt lite bland villor och drömde oss in i framtiden och husköp. På kvällen var det dags att vara barnvakt och skönt nog så skötte sig båda barnen perfekt och minstingen som jag oroat mig lite för valde att somna utan protester.

Idag började jag dagen redan innan kl 9 med en promenad för att vi skulle vara redo för avfärd hemifrån i god tid. Jag hade nämligen lyckats övertala T till att följa med mig och hälsa på släkten i Sunne, samt gå på Mårbackas mysiga julmarknad. Vi fick en jättemysig dag, och mormor bjöd som vanligt på god mat och gott fika i alldeles för stora mängder. Julmarknaden blev vi tyvärr lite besvikna över då det inte var så mycket som vi väntat oss, men det var ändå mysigt.

Nu har vi äntligen landat här hemma, för första gången i helgen! Jag ska försöka att komma i säng tidigt för imorgon väntar en 13 h arbetsdag med start kl 6.30... gissa om jag kommer vara trött imorgon kväll!!

Hoppas ni har haft en bra helg!

2011-11-03
17:42:22

Back to work /S
Idag har jag känt mig pigg hela dagen, och det enda som stört mig är att halsen gör mer ont än igår. Men en ond hals kan man ju inte stanna hemma för! Så imorgon ska jag tillbaka till jobbet, det blir en kort dag och förmodligen ganska lugn enligt mina kollegor. Det är alltid skönt att sluta tidigt, men imorgon är dessutom T ledig så vi får en tidig start på vår helg tillsammans  :)
Helgen är för övrigt ganska uppbokad för en gångs skull. Imorgon ska vi fira svärmor som fyllt år med god mat på kvällen, och på lördag kväll har jag och T lovat bort oss som barnvakt till syskonbarnen L och Z, och slutligen vill jag någon gång under helgen hinna med en sväng till Mårbackas julmarknad.

Min sista sjukdag hemma har jag promenerat med vovven, dammat och dammsugit och just nu har jag fyllt tvättmaskinerna så att allt sånt tråkigt är gjort när vi tar helg imorgon.

Ha en skön helg mina vänner!!

2011-11-02
10:34:16

Att lita på sin egen magkänsla /S

Vet ni vad det här är?

 

Det här är den allra första bilden vi har av Pepsi! Den bilden tog jag när vi var ute på en "provpromenad" där vi skulle försöka känna efter om vi ville ha den där rufsiga hunden som slet i kopplet, om han skulle få följa med oss hem på prov eller ej. Jag tog den här bilden och skickade den då till min syster.

Jag är så himla glad över att vi tog beslutet att han skulle få följa med oss just den där dagen, att vi vågade hoppas på att han skulle vara värt allt besvär vi hade framför oss. Han är också en ständig påminnelse för mig om att våga lita på mig själv, att följa min egen magkänsla. När jag tog beslutet att skaffa hund så var det nog första gången i mitt liv som jag lyssnade till vad jag ville och inte på vad alla andra tyckte. Jag säger jag då det huvudsakliga beslutet var mitt, T gick med på att skaffa hund om jag åtog mig allt ansvar. Jag kan helt ärligt säga att jag inte för en enda sekund har ångrat mitt beslut. Han har gjort mig tokig, arg, ledsen, fått mig att gråta, gjort så att jag oroat mig över honom men framför allt har han gett mig så mycket kärlek! Jag tror inte att det kommer bli en ny hund den dagen Pepsi försvinner, åtminstone inte på många år då jag hoppas att vi har påbörjat ett nytt kapitel i vårt liv som inte ger oss tid för en ny fyrbent familjemedlem. Men vare sig det blir en ny hund eller ej under mitt liv så kommer de här åren att vara mycket värdefulla.

 

Nu blev det väldigt sentimentalt men jag fick så mycket känslor i mig när jag helt plötsligt hittade den där bilden som jag totalt hade glömt bort. Nu ska jag krama lite extra på min söta vovve en stund...!


2011-11-02
09:42:01

Jobba eller inte jobba /S
Då var det andra dagen på hemmaplan... eller 2,5 dag rättare sagt och nu sitter jag och funderar på om jag ska jobba imorgon eller ej...? Det är så himla svårt att veta! Jag är ju långtifrån sängliggandes, men huvudet känns fortfarande lite tungt, jag är jättevarm när jag vaknar och jag har ont i halsen och hostar. Dumt nog så får jag alltid dåligt samvete när jag är hemma länge, och särskilt nu när det är vikariebrist (som vanligt). Det folk inte förstår är att det är en speciell situation att vara i förskolan och vara krasslig för man har ingenstans att ta vägen. Jag hade lätt kunnat sitta med förberedelser för utvecklingssamtal eller planera, men att vara i barngrupp orkar man inte om man är krasslig för det är så mycket ljud, och barnen kräver din totala uppmärksamhet, och kollegor förtjänar din totala uppmärksamhet för orkar du inte så får din kollega en dubbelt så jobbig dag... Det är dagar som dessa som man önskar att man hade ett kontorsjobb och kunde få sitta i en ensam vrå och jobba...
Det är också därför jag tycker att karensdagen borde slopas eller halveras för människor med liknande yrken som vårt!

Förutom det sitter jag och irriterar mig på den jävla människan som tagit tvättnyckeln! Hade bokat tvättid imorse men när jag kommer ner i tvättstugan och låser upp nyckelskåpet så är det tomt!! Så jäkla irriterande då vi har skitmycket tvätt...!!!

Nej, nu har jag bestämt mig, det blir en hemmadag imorgon!

2011-11-02
01:02:49

Bloggar /L
Uhh... är det bara jag som börjar tröttna på att läsa storbloggarna?
De skriver ju om samma sak. Favoriten är när de ger smygreklam i bloggen också...
och av någon kooonstig anledning så råkar just varenda en upptäcka just DEN produkten samma dag.
Jag vill inte se ett inlägg till om hur jäkla underbar Rapunzel är. Nu kan vi i alla fall glädja oss åt att vi
slipper läsa om Bobby hela tiden.

Allt är så otroligt baserat på materialism att man mår illa. Hur många skor kan en människa äga?
Jag tror bestämt Kenza snart har satt rekord om inte annat.
Eller Blondinbellas ständiga tjat om att självrespekt defineras av vilken mega karriär du SKA göra.
Och allt jäkla snack om hur hon har slitit hit och dit. Förlåt mig men jag tror inte att hon vet vad det är att
sliiita i uppväxten. Kom till mig när du växt upp med en frånvarande pappa, deprimerad mamma och en bror med diagnos.
DÅ kan jag bli imponerad av att du faktiskt åstadkom något utöver det vanliga.
Varje dag kommer det något nytt heeemskt som hon varit med om som bara visar vad hon klarat att komma ut ur, förlåt mig men det känns falskt. Allt.

Eller Englas showroom och Happily ever after. Puttinuttigare får man leta efter. Falskt.
Karriärdag på skolan: Vad jobbar din mamma med då?
- Min mamma köper kläder för flera tusen varje månad sedan lägger hon upp bilder av sig själv på en sida i tio olika positioner. Jag brukar också få vara med, då brukar s.k näthatare att kommentera mig. De brukar skriva att mamma är en dålig mamma och att jag borde tas hand om av socialamyndigheterna men så skickar ett av alla de roliga företagen någon tröstpresent till mig som mamma slipper betala och då blir hon jätteglad. Så då är allt bra igen. Det ska jag också jobba med. Men först måste jag nog köpa mig nya kläder så mina läsare tycker om mig.

Dessutom hatar jag när de skriver A och inte B.

Nej jag undrar verkligen vad som kommer hända. Kenza har ju skrivit att hon slutar blogga den dagen hon får barn (vi får väl se) men vad gör man efteråt? Det enda hon gör är shoppar och visar upp sina produkter i bloggen.

Allt är säkert bra nu och de tjänar multum men vad kommer egentligen hända, för en dag måste det väl ändå ta slut, eller? Kan man leva på bloggning fram till pension?

Nu låter jag som en riktig surkärring i det här inlägget. Och det kanske jag är men jag är så trött på alla
vi-lever-lyckliga-i-alla-våra-dagar bloggar/FB människor att jag spyr.
Allt är inte sååå jäkla bra hela tiden och allt är absolut inte så jäkla enkelt.

God natt.
Peace out.

2011-11-01
16:53:44

Lyckad blinddate + fortfarande sjuk /S
Ännu en dag på hemmaplan, och ytterligare en kommer det bli för när jag vaknade imorse var jag varm. Vet inte om det var feber eller ej men jag kände att jag inte orkat med en dag på jobbet så jag ringde jobbet direkt och sjukanmälde mig även imorgon. 
Att ligga ensam hemma och vara halvsjuk är verkligen trist! Särskilt med tanke på att T åkte till Sthlm imorse och inte kommer hem förrän imorgon kväll, så jag är ensam heeeeeeela tiden. Idag fick jag i alla fall ett avbrott tack vare Pepsis och min blinddate.
Blinddaten gick för övrigt bra! Pepsi var lite reserverad till en början men åtminstone intresserad vilket han inte alltid är. Goldenkillen Ozzy var dock ett riktigt yrväder med massor av energi och utan full kroppskontroll så stackars Pepsi blev omkullsprungen ordentligt några gånger.
Det blev mest hundprat men det hela slutade med att vi bestämde att vi skulle höras av under veckan för att boka in en promenad då hon ville träna på att gå med andra hundar då han tydligen var superjobbig. Jag å min sida vill gärna låta Pepsi träffa andra hundar då och då så det blir nog bra!