Hakuna Matata

2008-06-30
19:09:56

Dagens fakta /L
Svarta ænkan hør till familjen klotspindel. Trots att giftet ær starkt ær det sællan dødligt før mænniskor eftersom mængden ær så pass liten. Bettet dæremot kan orsaka våldsamma magsmærtor som påminner om blindtarmsinflammation, liksom muskelkramper, särskilt i fotsulorna, och obehagliga andningsbesvær.


2008-06-30
19:01:12

Dag 1 forts /L
Usch fyttifasiken vad jag ær trøtt. Jag har rensat trædgården. Pappa har aldrig gjort det, det sæger væl en del. Trots att jag hade snygga blommiga trædgårdshandskar lyckades brænnæsslorna komma igenom. Jag hade glømt hur det var. Føtterna och hænderna var svarta av jord nær jag entrade duschen.

Nu har far och farmor ivæg och køper gott till ikvæll. Vi ska grilla och jag har bestællt melon. Det ær jag sugen på.
Vad hænder dær hemma då? Joggar ni? Skiner solen?

Puss så længe!


2008-06-30
11:23:23

Dag 1 /L
Hola!
Nejjdå, vi har inte kørt fel. Jag ær i Norge.
Resan igår gick bra, vi blev inte stoppade i tullen så jag slapp visa Åsas papper.
Nu sitter jag genomsvett av min joggintur, det ær vældigt varm hær och min joggintur består av 95% backar. Jævligt jobbigt, orkade inte springa uppfør alla.

Tænkte ta och pyssla lite i pappas væxthus sen, har lite ærtor och dill som ska ner i jorden. Farmor springer runt som en irrig høna, kan bero på att hon kommit in i en riktig ungkarlslya. Haha...

Hade bra allihop!
Kram

2008-06-29
12:46:33

Försoning /L


Försoning (Atonement) handlar om 13-åriga Briony (Saoirse Ronan) vars handlingar gör att systern Cecilia (Keira Knightley) och hennes kärlek Robbie (James McAvoy) skiljs åt och han tvingas ut i krig. Filmen skildrar kärlek och skuldkänslor och kan förmodligen ses som en "djup film". J tröttnade efter en kvart, personligen tyckte jag filmen var rätt okej. Tyvärr kan jag nog inte ge den rättvisa för jag var alldeles för trött för att orka se ordentligt. Enligt recensioner är Försoning riktigt bra och vackert gjord, jag å andra sidan hade nog för höga förväntningar. Den är absolut sevärd och jag tycker Knightley och McAvoy är fantastiska tillsammans, de behöver inte ens säga någonting för att publiken ska förstå hur de känner och tänker.

2008-06-29
12:37:54

Norway here we come! /L
Idag bär det av till grannlandet i väst. Åsa har packat maten, regnkläderna och korgen redo att göra stan osäker. Jag ser ut att flytta, min väska är enorm och fullpackad. Jag ser riktigt fram emot att lämna hemmet en stund och njuta i trädgården. Skönt att slippa bo i lägenhet!

Hoppas vädret blir fint nu så ni kan bada!

Kramkram!

2008-06-28
12:40:36

Lördag /S
Då var helgen här! Måste säga att det var underbart skönt att bara behöva jobba två dagar denna vecka, tror det var bra med en mjukstart för även om det gått ganska bra att jobba så har jag haft ont i mitt vänsterben och under foten då jag belastar den så mycket då jag undviker att belasta mitt högra knä som hoppade iväg för en vecka sedan. Det går dock bättre och bättre och jag försöker att stå ordentligt på båda benen (något som är mycket svårare än vad det låter som!).

Igår åkte jag och träffade L och hennes mamma direkt efter jobbet, blev lite fika och mycket prat. Under den stunden jag var där fick jag höra om damernas mystiska smärta i benen. Under tiden jag var där fick Ls mamma ett samtal och han kunde svara på vad den mystiska pulserande smärtan berodde på.... ansträngda muskler! De har helt enkelt tränat muskler i benen som de annars normalt inte brukar träna - så det berodde deras mystiska bensmärta på!
Därefter åkte jag hem där hela familjen fanns samlad och våffelgräddning var igång så efter en dusch som kom även L och vi åt våfflor innan jag, L och älsklingen åkte och hämtade upp D innan vi åkte vidare ut till älsklingens sommarstuga. Där blev det grillat under kvällen och prat om allt och ingenting tillsammans med Ts föräldrar ute på deras inglasade altan - mycket mysigt!
Det blev en ganska så tidig kväll då älsklingen skulle upp och jobba vid 6 imorse. Så nu jobbar han och jag sitter här hemma och väntar. Ikväll åker vi nog ut till stugan igen, får se om vi kanske bjuder in någon mer eller om vi tar en myspys kväll på egen hand :)

Hoppas ni får en härlig helg, puss på er!

2008-06-27
15:22:06

Linda-med-bättre-kondis /L
Träningen går bra, jag känner mig riktigt energisk och skulle kunna springa mycket mer om det inte vore för mina förbannade bens skull. De värker, inte som i träningsvärk utan de pulserar när jag rör mig. Det känns inte lika mycket när jag joggar men så fort jag saktar ner eller när jag är färdig gör det skitont i musklerna. Jag förstår inte varför?

Igår efter träningen drog mami med mig ut på en liten shoppingtur. De är så roligt att kolla i butiker utanför stan som ofta är väldigt billiga dessutom. Vi for även till berömde Edsvalla, jag kan inte hjälpa att undra om den staden hade haft några invånare utan ÖB. I dont think so. Dagen avslutades med en pizza som avnjöts någonstans i de Värmländska skogarna. Vi vet inte var vi var, men vi hitta hem i alla fall.

Imorgon blir det en vilodag, jag har inte tänkt jogga något i alla fall. Det ska packas och göras klart för på söndag drar jag och Åsa iväg och gör Norge osäkert. J gör sin sista dag idag innan sin 5 veckors långa semester, men han följer inte med mig, den svikaren drar till England om en vecka. =)

Ha det så bra så länge kära vänner!

Kram

2008-06-27
15:10:16

Tävling! /L

Jag är med och tävlar om en plattång hos Lily. Priset är sponsrat av baresso.se, som har nätets billigaste hårprodukter samt värmeverktyg.

Vill du också vara med och tävla?
Klicka här för att komma till tävlingen.

Avslutas den 3 juli!

2008-06-26
21:25:14

Avundsjuk och laddad! /S
Att höra om Ls framgångar med joggingen framkallar olika känslor - dels glädje att hon faktiskt kommit igång och att jag hjälpte till att sparka igång henne, men sen finns det en del av mig som blir otroligt avundsjuk med tanke på att jag själv är helt utmattad efter en arbetsdag och två timmars lunk på Bergvik köpcenter. Men jag får väl försöka att se positivt på att mitt knä kändes riktigt bra idag när jag jobbade så det går ju framåt i alla fall men inte nog snabbt för att jag ska vara nöjd.

Efter jobbet fick jag med mig mamma till Bergvik där jag laddade upp med nya joggingskor, NIKE TC AIRBORNEny tniketräningsbh och ett nytt grönt träningslinne, allt till reapris men det kostade ändå en slant med tanke på att skorna gick på 800kr men de var ändå billiga då de var sänkta med 600kr. Jag var ordentASICS DS TRAINER 13 Wlig för en gångs skull och tog hjälp för att se hur jag belastar foten och fick veta att jag ska ha pronationsdämpning eller vad det heter. Så nu sitter jag här med mina vit/orangea nya Asics skor som jag försöker att gå in för att se till att jag verkligen kommer vara nöjd med dem. Så nu är jag i alla fall laddad för jogging den dag då det äntligen är möjligt för mig att ge mig ut på elljusspåret.


Idag köpte jag och älsklingen biljetter till Winnerbäck den 18 juli så nu är det bara att hålla tummarna för fint väder och att vi kanske får sällskap av någon/några fler..desto fler desto roligare heter det ju!
Nu ska jag hoppa i säng med min bok innan det är dags att nanna... imorgon slutar jag 15.30 och kanske får man ett samtal från någon som vill hitta på något  :)

2008-06-25
22:30:34

Dagens fakta /L
När ett rovdjur jagar en impalaantilop så springer den i sick sack och hoppar så högt som tre meter.


2008-06-25
22:18:19

Ohoj! /L
Fy fan vad bra jag är. Jag har verkligen förbättrat kondisen sedan hela jogging-grejen började. Idag sprang jag NÄSTAN konstant hela tiden, sista varvet gick jag cirka 25 meter i en långt backe, resten sprang jag! Brorsan följde med, han blev mycket imponerad över mina framgångar. Jag som vanligtvis är så stel känner mig så smidig när jag stretchar. Så underbart. Problemet är nu att jag känner att jag orkar springa men det gör tyvärr inte mina gelében. Nu är mitt mål att klara av minst två varv när jag kommer hem från Norge. Men jag behöver lite hjälp. Håller nämligen på att fylla mobilen med bra träningsmusik som jag ska ha under tiden "utomlands". Har ni några bra tips på bra springa-till-låtar så vore jag glad! Skönt att höra att Sandra börjar bli bättre också, så DU kan följa med på det DU började.


2008-06-25
18:29:08

Det går framåt...! /S

Då var men hemma igen efter två hela dagar i Sunne. Vi åkte upp igår förmiddag och spenderade dagen med mormor och mina kusiner innan jag och mamma var tvugna att ge oss av till Berättarladan då vi skulle se Västanåteaterns uppsättning av Selma Lagerlöfs bok Bannlyst. Det har blivit lite utav en tradition av att jag och mamma varje sommar åker och ser deras uppsättning. Jag är väl kanske inte en särskilt kulturell varelse annars men jag tycker faktiskt alltid att det är väldigt bra och ser fram emot varje besök. I år blev jag dock lite besviken men det berodde inte på dåligt agerande utan snarare på dåligt manus - det kändes lite för "spretigt" och ibland var det svårt att hänga med. Men nu har man sett det i alla fall och det är väl bara att hålla tummarna för att de lyckas bättre nästa år.

Idag har jag mest legat på soffan hos mormor och läst Jackie Collins bok Hollywoodfruar som jag lånat av kära Linda och laddat då jag faktiskt ska jobba imorgon! Jag linkar fortfarande lite men försöker att gå normalt då det är det råd jag har fått. Förut hoppade jag på cykeln för att se om jag skulle klara av det, och det gick fint om jag tog det lugnt och trampade mest med hälen så jag inte behövde böja benet för mycket. Knät är fortfarande svullet men det ser mycket bättre ut nu så nu börjar jag hoppas på att jag ska bli bra ganska så snart, tänkte bland annat köra igång väldigt försiktigt med lite träning på Wii som inte belastar knät allt för mycket innan jag kan hänga på L på joggingen igen!

Jag kan också tala om att jag fick ett underbart telefonsamtal av min älskling igår som berättade att hans föräldrar (förmodligen) kommer bjuda med mig i sommar till en vecka i Frankrike. Det är inte helt spikat att resan blir av då Ts syster inte kan följa med, men om de bestämmer sig för att åka så kommer jag att spendera hela v.30 i ett hus mellan Nice och Cannes :D
Andra planer som vi har på G är att jag och T funderar på att gå och se Lars Winnerbäck när han kommer till Ransäter den 18 juli. Biljetterna kostade 350 kr/st vilket kanske inte är jättebilligt men å andra sidan så är det så fruktansvärt sällan som jag och T gör sådana saker att man faktiskt får kosta på sig det ibland... men inte heller det är spikat, men det vore väldigt kul!

Nu väntar som sagt två dagar med jobb, känns bra att man inte börjar med en hel vecka utan får en mjukstart, ska också kolla om det finns någon möjlighet till att jobba in de här tre dagarna som jag nu har missat denna vecka då pengarna alltid behövs!


2008-06-24
20:54:53

Kämpa och ny mobil /L
Idag har jag slete heeela dagen hos mamma. Hon ville ha hjälp att rensa (det känns som att vi gör det en gång i månaden). Ett ex antar sopsäckar och två vändor till återvinningen senare så kunde jag äntligen gå hem. Det blev ingen jogging idag men jag tror minsann att jag fick en hel del träning än då!

Fick en glad överraskning när jag kom hem också, min älskade sambo hade varit iväg och köpt mig en ny mobil. Min förra gick i sönder under regnskuren som kom igår. Mindre roligt men nu sitter jag här med en ny ögonsten, Sony Ericsson W380i. Fungerar utmärkt!

Sony Ericsson W380i

2008-06-24
20:48:58

Maia Hirasawa /L


Maia Hirasawa - The worrying kind

Jag skulle gärna ha denna låt i min mobil/mp3-spelare. Jag tycker den är helt underbart skön men finner den icke i mp3 format. Någon som vet vart jag kan få tag i den?

2008-06-23
19:11:07

Äntligen! /S
Idag har jag haft em riktig slappisdag då jag tittat på två filmer nerbäddad under ett täcke. Första filmen jag tittade på var den romantiska komedin The Holiday och den andra filmen kom Linda med så vi tittade på Driving Mrs Daisy tillsammans. Under dagen har jag ringt läkare för att få råd om hur jag ska bli bra i mitt knä men blev då hänvisad till en sjukgymnast där det fanns tid tidigast i augusti. Sen kom mamma på att vår granne är sjukgymnast så nu under kvällen kom hon in och förklarade varför det blev som det blev, hur jag ska tejpa mitt knä och att jag kan gå på det som vanligt och jobba - det enda är att jag ska lyssna på min kropp. Imorgon och på onsdag ska jag vila och vara hemma men på torsdag ska jag prova att jobba igen, men dock försöka att undvika att böja alltför mycket på mitt knä...

Imorgon kväll åker jag och mamma till sunne för att vara lite kulturella och gå på teatern Bannlyst, sen spenderar vi nog natten hos min mormor innan vi beger oss tillbaka till Karlstad.

Nu ska jag försöka hoppa in i duschen snart och sen ska jag läsa i den bok jag fick låna av Linda idag.

Hoppas ni fått en bra start på en ny vecka!

2008-06-23
10:11:23

måndag /S

hej på er!
Allt bra? Själv tycker jag fortfarande lite synd om mig själv och börjar också bli rejält irriterad och less på hela grejen. Att höra hur joggingen går framåt för L och man själv är supertaggad till att hänga med men inte kan, och att inte få svar på hur jag ska göra för att bli bra i benet - ska jag försöka gå som vanligt eller en massa vila? Försökte ringa läkaren idag där jag fick rådet att skaffa ett knäskydd och att ringa en sjukgymnast, så jag ringde sjukgymnast för att få veta att tidigaste tiden var i augusti - därmed är jag fortfarande okunnig på området och kan inte lämna något direkt svar på jobbet om när jag kan komma tillbaka eller om jag ens kan komma tillbaka över huvudtaget! Att veta att man kanske inte kommer kunna tjäna mer än 4000kr på hela sommaren svider rejält - jag hade ju räknat med ytterligare 13000kr! Så om jag levt fattigt studentliv de tre föregående åren så är det ju inget i jämförelse med hur det kommande året kommer att bli!

För att komma till något roligare så kan jag berätta att jag och L igår var och tittade på nya Sex and the city -filmen! i en fullsatt biosalong såg vi filmen som var okej men inte så mycket mer än det... det var som ett lite för långt serieavsnitt där de flesta karaktärerna hamnade i bakgrunden då filmen koncentrerade sig på Carrie och Miranda. Men det var ändå kul att få se den!

Nu är det fika och sen en liten runda på rean, hoppas på att hitta en billig sportbh och träningslinne till den dagen jag KAN och FÅR börja jogga igen...!


2008-06-22
14:09:41

Jiho! /L
Idag händer det grejer. Efterlängtade sådana också!

Härliga underbara Söndag!

Kram på er!


2008-06-21
14:19:00

stackars, stackars lilla mig :( /S
Då var midsommar över... själv firade jag midsommar med tobias och hans familj + vänner till deras familj i familjens sommarstuga vid Vänerns strand. Det blev en trevlig kväll med lite för mycket av både mat och dryck. Jag avslutade kvällen när klockan närmade sig 02.30 men den manliga delen av sällskapet satt då fortfarande kvar till bords.

För att kanske ge en förklaring till min rubrik så måste vi backa tillbaka i tiden några dagar så vi hamnar på torsdagen, sista arbetsdagen för denna veckan. Det blev en dag med rabattrensning, gräsklippning och pappersrensning i några pärmar och en dag då vi fick sluta nästan en timma tidigare. Jag cyklade hem glad över att det var helg och taggad inför dagens träningspass innan två dagars vila som jag och L hade planerat. Väl hemma pratade jag lite med mamma och syster, gick sedan för att kissa innan det var dags för middag. Jag hann inte sätta mig ordentligt på toalettstolen innan saker gick helt åt helvete då mitt högra knä hoppade iväg och satte sig till höger om var det egentligen skulle sitta - så på grund av den värsta smärta och syn jag upplevt hittills i mitt 22 åriga liv skrek jag och trodde nog nästintill att jag skulle dö. Mitt knä hade alltså hoppat ur led....
Några sekunder senare så hoppade knät plötsligt tillbaka till sin rätta plats men det gjorde fortfarande fruktansvärt förjävla ont och med synintrycket kvar på min näthinna så gjorde det ännu ondare. Till slut lyckades jag linka in i rummet bredvid och lägga mig på sängen medan mamma ringde rådgivningen. Fick bara veta att knät skulle lindas och att jag skulle knapra värktabletter. Hela torsdagen försökte jag ta mig fram på vänsterbenet då jag inte vågade försöka lägga vikten på högerbenet då jag var rädd att knät skulle gå ur led igen.

Det har dock gått bättre och bättre men det gör fortfarande ont och jag linkar runt som en gammal kärring. Idag knakade det dock till i knät igen så nu vågar jag knappt gå på det idag heller...

Om jag kommer kunna jobba mer under de tre återstående veckorna har jag ingen aning om... :(

Så ja... det är verkligen synd om stackars, stackars lilla mig!

2008-06-20
22:36:02

Frog pod by Boon /L
frog pod
frog pod
frog pod

Grod-samlare som jag är kan jag inte hjälpa att bli charmad av denna roliga design. En barnslig allt-i-allo för badrummet. Hade jag barn skulle den hängt på min vägg. Finns att köpa här till priset av 24.99 dollar.

2008-06-20
22:26:27

Sagt av Linda Evangelista /L
"I don't diet. I just don't eat as much as I'd like to."


2008-06-20
22:21:33

Svar på kluringen /L
  Från vilken film kommer följande citat?

They're called boobs, Ed.

Rätt svar: Erin Brockovich

2008-06-20
22:19:29

Dagens fakta /L
Sommarsolståndet kallas den tidpunkt då solen står som högst på himlen på norra halvklotet och ger årets längsta dag. Det är också något som betecknar firandet av midsommar. Det första belägget för ett midsommarfirande i norden finns i de isländska kungasagorna från 1200-talet.

Jordens belysning av solljus vid sommarsolståndet

2008-06-19
21:25:39

Personlighetstest /L

Har du tråkigt i regnrusket kan du alltid göra ett personlighetstest. Sånt är alltid roligt. Jag tyckte själv att det stämde in riktigt bra på mig. Här kan du läsa om hur jag är!

Vill du hellre göra testet själv! Gör det här.

Personlighetstest - 41Q


2008-06-17
14:50:43

Dagens fakta /L
Frankrike var det land som arrangerade den första biltävlingen. Tävlingen ägde rum år 1894 och arrangerades av en tidning i Paris, "Le petit Journal". 21 olika fordonskonstruktioner deltog. Den segrande vagnen diskvalificerades pga brott mot tävlingsreglementet angående konstruktionsvillkoren. Det var en vagn, driven med ånga. En delad seger tillskrevs istället de två efterkommande bilarna, därvid en Peugeot och en Panhard. De inkom samtidigt efter en färd på 126 km samt 5 h och 40 min.Panhard

2008-06-17
14:37:15

Hola! /L
Jag har underbara nyheter. Inte för er del men för min egen! Såg idag att jag fick VG på den senaste delkursen och med ett VG i den andra delkursen som var innan innebär det ett VG på hela Svenskkursen! Hihihi! Känns fruktansvärt skönt att klara högsta betyg i svenska. Lycka!


16.15 ska jag ge mig ut på ytterligare ett självmordsförsök med Sandra. Jogga - Dag 3.

Kram!

2008-06-16
13:25:35

American Crime /L


Bort från komedin och in i verkligheten. American crime är baserad på verkliga händelser som ägde rum under 1960-talet. Sylvia (Ellen Page) och hennes syster lämnas att bo hos den ensamstående mamman Gertrude Baniszewski (Catherine Keener) medan föräldrarna ger sig ut på turne med tivolit. Snart börjar en psykologiskt spel mot Sylvia att äga rum och allt som sker får hon skulden för. Gertrude använder henne som en demonstrations-docka där bland annat tortyr med tändstickor och cigaretter sker. Denna historia är en av Indianas värsta brottsdåd, och det kan jag förstå. Filmen är mycket obehaglig, inte så att det är hemska bilder utan att det är så jäkla svårt att förstå hur något sånt här kan ske. Gertrude får till och med sina barn att delta i tortyren och snart är även kvarterets barn och ungdomar med i det hela. Grannarna blundar och ingen tycks göra någonting förrän det är försent. American crime är absolut sevärd och jag rekommenderar den verkligen. Keener gör rollen som Gertrude extremt bra och hon är riktigt obehaglig. Se den!

2008-06-16
13:08:14

Mr. Woodcock /L


Den framgångsrike självhjälps-författaren John Farley (Seann William Scott) återvänder hem för att ta emot ett fint pris. Där finner han sin mamma (Susan Sarandon) nyförlovad med idrottsläraren från helvetet, Mr Woodcock (Billy Bob Thornton). Farley måste nu försöka visa sin kära mor att Mr. Woodcock inte alls är den kärleksfulle sexgud som hon tror.

Filmen hade goda förutsättningar att vara bra men tyvärr. Den är inte alls så rolig som jag förväntade mig, mest patetisk. I vanliga fall brukar det finnas någon form av bra avslut på dessa komedier men inte här. Jag fick aldrig klart för mig om Mr. Woodcock egentligen är den skitstövel som Farley tycker eller om det är hans överdrivna minnen. Jag tycker inte filmen är värd att se, ännu mindre betala pengar för (som jag gjorde). Besvikelse....besvikelse....

2008-06-16
12:53:00

Run, spring, jogga /L
Som Sandra skrev blev det en joggingtur igår. I lördags var det power-walk som gällde och efteråt så hjälpte jag mami att möblera om. Idag känns det i kroppen vill jag lova. Min snälla sambo gav mig massage innan jag somna igår så benen är inte så farliga men magmusklerna däremot! Det känns skönt att ha rört på sig, men det är verkligen jobbigt att springa =P Tur att jag har mine bäste vän som bokstavligen håller mig i ryggen. Haha.Jag känner mig som Homer Simpson.

2008-06-15
20:42:56

Söndag /S
 Då har helgen och ledigheten nått sitt slut! Imorgon börjar allvaret med 7- 16 jobb varje vardag de kommande fyra veckorna. Det är lite blandade känslor jag har inför de veckorna... å ena sidan så känns det självklart lite jobbigt att behöva gå upp så tidigt varje dag och rensa rabatter hela dagarna, men å andra sidan så kommer jag ju att få min lön i slutet på juli, och med tanke på att det faktiskt varit ganska svalt ute de senaste dagarna så är det rätt perfekt jobb väder. Framför allt så är det skönt att veta att jag efter dessa fyra veckor kommer få vara ledig i flera veckor till innan det är dags att åka tillbaka till Linköping till skillnad från de tre föregående åren då jag terminen börjat i stort sett direkt efter arbetsveckorna.

Idag har jag varit ute på min första joggingrunda på evigheter. Ville ju självklart inviga mina nya träningsbyxor vilket jag gjorde genom att med andnöd ta mig runt elljusspåret tillsammans med Linda och hennes energiknippe till vovve. Det blev en runda med mestadels jogging och en runda med mestadels gång. Tyckte det kändes lite tung men det gick ändå bättre än vad jag trodde det skulle göra så därför bokade jag L för en ny runda imorgon eftermiddag/kväll. Blir nog lite segt när man jobbat hela dagen men nu har jag bestämt mig för att göra ett seriöst försök att komma igång. Hoppas på att L hänger på mig - alltid lättare om man är två!

Under eftermiddagen blev det en tur ut till IKEA med älsklingen för att titta på småsaker som vi vill ha och behöver ha i vårt rum ute i sommarstugan. Vi fick inte allt det vi tänkt oss men lite i alla fall... Därifrån åkte vi raka vägen hem för att delta i Leyahs 1-års kalas. Det blev både smörgåstårta och vanlig tårta, lite paket och prat med familj och annan släkt.
Nu under kvällen har det inte varit så mycket. Eftersom man ska upp tidigt imorgon ska jag nog snart gå och lägga mig och läsa så att man kanske orkar somna någorlunda i tid idag :op

Hoppas ni har haft en skön helg!

2008-06-14
17:30:51

Lördag /S
Hej på er!
Idag är det lördag något som mitt lilla huvud anser vara något förvirrande då jag hade lördagskänsla redan i torsdags, men skönt i alla fall att veta att man har ännu en ledig dag innan det är dags att börja jobba på måndag.
Igår blev det myspys med familjen och en hel del fotboll som till och med jag tyckte var lite spännande vilket inte hör till vanligheterna!
Idag har jag och mamma spenderat en längre stund på Bergvik köpcenter - är nästan lite komiskt hur ofta jag är där och hur lite jag får med mig hem. Anledningen till att vi åkte dit idag var att jag var där igår och skulle prova bh men de höll på att stänga så det hanns aldrig med. Idag hittade jag dock en som passade även men jag hade gärna köpt en till men det var slut i min storlek av den som jag gillade så den fick vänta. Innan vi kom därifrån så hade jag även fått ett par gråa knälånga mjukisbrallor för träning under den varmare delen av året. Jag ska faktiskt försöka att komma igång med lite jogging igen nu under sommaren  - känns kanske extra viktigt då jag i sommar inte kommer tvingas cykla någon längre sträcka till jobbet. Så imorgon blir det nog första joggingrundan - kommer bli en kort och mycket långsam sådan men man måste ju börja någonstans, eller hur!

Eftermiddagen har ägnats åt att hjälpa mamma och pappa med lite trädgårdsarbete i form av att klippa häcken och kratta upp alla kvistar - trist men nödvändigt. Ikväll hade jag tänkt följa med T och hans familj ut till deras sommarstuga men ångrade mig då min moster ringde och sa att de skulle komma och titta på fotbollen ikväll. Att de kommer och hälsar på är nämligen inte något som hör till det normala då de oftast bara brukar komma på snabbfika i samband med shopping eller något. När min syster hörde att de skulle komma så bestämde sig även hon för att komma så det ser ut att bli ännu en familje/släktkväll :)

Imorgon hade jag som sagt tänkt att jag skulle jogga, hoppas ju på att L ska hänga på joggingen i sommar också... Under eftermiddagens blir det i alla fall 1 års kalas här då Leyah ska firas i efterhand! Hoppas ni har haft en skön dag trots den svala sommardagen... :)

2008-06-12
21:01:29

Att älska någon /L


Ibland kommer man över saker som värmer ens hjärta. Det gjorde jag idag hos Junitjej. Detta är kärlek, och det visar verkligen hur illa "konstnären" Guillermo Vargas Habacuc (som Sandra skrev i förra inlägget) beter sig. Djur är också liv.

2008-06-11
22:18:04

Läs och skriv på! /S


2007 tog "konstnären" Guillermo Vargas Habacuc en hund från gatan i Managua, Costa Rica, band honom med ett rep i ett konsgalleri och svälte honom till döds. I flera dagar stod "konstnären" och besökare i galleriet lugnt och såg på hur hunden plågades tills han slutligen dog.

Tycker ni att bilderna visar ett konstverk?

Det prestigfyllda Visual´Arts Biennial of Central Amercia` tycker det  och konstnären har bjudits in för att upprepa sitt fruktansvärda djurplågeri på utställning 2008.

SNÄLLA HJÄLP TILL ATT STOPPA HONOM!

Det tar bara ett par sekunder att uttrycka din åsikt om djurplågaren.


                                                      Tryck här för att hjälpa till!!

 


2008-06-11
21:51:20

Härlig dag! /S
Idag har jag jobbat hela dagen = pengar! Varierande uppgifter där vissa var roligare än andra men ändå rätt slappt då de var lite oklart vad jag skulle göra emellanåt.
Dagen fortsatte bra då jag mötte upp Linda och åsa på vägen hem som följde med mig hem där det blev mycket prat och lite skitsnack, lite wiispelande samt barnpassning av trollungen Leyah innan hon gav sig av hemåt för att möta upp sin sambo för att gå på dejt. Höjdpunkten på dagen kom ändå alldeles nyligen när jag genom mailen fick veta att jag fick VG på min portfolio som var examinerande för min kurs som jag gått under våren!!!! Helt underbart skönt att helt kunna lägga terminen bakom sig och samtidigt då få högsta möjliga betyg :D

Imorgon åker jag och mina systrar norrut mot Sunne för att fira kusinen som efter tre års slit tar studenten. Vi blir förmodligen kvar där hela dagen innan vi återvänder till karlstad. Vad man ska hitta på under fredagen vet jag inte men att träffa L igen låter väl kanske passande eftersom hon försvinner till vårt grannland i väster för att stanna där någon/några veckor inom en snar framtid...

Ha en toppendag, och grattis till alla er som tar studenten imorgon!

2008-06-10
18:31:26

Jobb... /S
Hej på er!
Lite bloggtorka men det blir ju så när man har superfint väder eller när man som för min del bor hos föräldrarna under sommaren. Att plocka fram datorn känns så mycket mer ansträngande då :op

Idag har jag jobbat, varit lite alltiallo åt ett företag på wåxnäs som pappa har lite kontakter med genom sitt arbete. Arbetsuppgifterna idag bestod i att putsa deras fönster ( vilket var både stora och många till antalet), rensa deras rabatter, sätta in fakturor i bokstavsordning. Imorgon ska jag tillbaka för att städa på deras lager.

Jag gick ifrån jobbet kl 14.50 och kastade mig på cykeln hem för att hoppa in i duschen och sedan cykla vidare in till stan där det hölls ett obligatoriskt infomötet om sommarjobbet. Kändes lite tungt men jag träffade en tjej jag jobbat med två somrar så det kändes bra att veta att man inte var den enda "gamlingen", hon tröstade sig dock med att jag var ännu äldre än henne vilket fick mig att känna mig mycket äldre än vad mina 22 år gör mig.
Infomötet innehöll inget av intresse förutom att jag fick veta att jag får lönen i juli istället för i augusti som jag först trodde. När jag ändå var på stan blev det en runda i mitticity där jag inhandlade ett linne, har lite få av den varan så det var något jag kunde köpa med gott samvete :op

Imorgon blir det som sagt jobb och därefter hade jag tänkt träffa L som beklagat sig över att jag inte hört av mig, men till mitt försvar så är det ju faktiskt jag som hör av mig 8 av 10 gånger och med tanke på att mina dagar varit fullspikade så har jag inte särskilt dåligt samvete, vore en annan sak om jag suttit hemma själv utan att höra av mig...

På torsdag ska jag upp till Sunne för att fira kusinen som tar studenten. Känns jättekonstigt att han ska ta studenten, dels för att han i mitt huvud är mycket yngre än vad han i verkligheten är, och dels för att det känns konstigt att det är 3 år sedan som jag själv gjorde samma sak - det känns som att det är längre sedan samtidigt som det känns som att det var alldeles nyligen!

2008-06-08
18:17:27

Och så var helgen över... /S
Nu är man hemkommen igen efter en skön helg i solen och värmen. Fredagen spenderade jag tillsammans med T och hans föräldrar ute i deras sommarstuga, jättemysigt med lite bad, mat och skön läsning. På lördagen var jag i stort sett bara hem och vände då vi åkte upp till släkten i Sunne, efter middag åkte vi allihop ner till vår badplats där vi spenderade kvällen, och det samma har vi gjort hela dagen idag - lite blåsigt men underbart skönt! Det var även kul att få träffa släkten och umgås lite...
Nu ska vi snart åka hem till syster då vi ska köra dit lite grejer dit. Resten av kvällen blir nog väldigt lugn, man blir ju ordentligt seg efter en hel dag i solen men det är väl lika bra att förbereda sig inför jobbperioden.

Under kommande vecka är det 1-2 dagars jobb som väntar, fira kusinen som tar studenten, informationsmöte på sommarjobbet(med obligatorisk närvar :p) och lilla Leyahs 1 års kalas till helgen - och därefter väntar 4 veckors arbete i rabatter och buskar!

Hoppas ni har haft en skön lika skön helg!

2008-06-06
10:58:05

Bad! /S
Kom ju på vad L skrev om bad och kan stolt meddela att jag badade redan den 30 maj i Vänern och det var då så varmt som 23 grader varmt i vattnet. Visserligen var det i Ts sommarstuga där badplatsen ligger skyddad i en vik, men det är varmare än man tror!

Så hittills har jag avklarat två baddagar!

2008-06-06
10:56:18

Fredag och Sveriges nationaldag /S
Den här veckan har gått fort, men den har ändå varit lång! Nu är det i alla fall fredag och en vecka sedan jag lämnade in min portfolio och därmed avslutade detta läsåret. Denna veckan har jag spenderat mest tillsammans med syster L. Igår spenderade vi heeeeela dagen i Mariebergsskogen, gick runt och tittade på djuren, picknicklunch i gräset. Mötte upp M och Leyah vilket blev ännu en runda bland djuren. Sedan avslutade vi med en glass och två timmars löst prat om allt och inget innan det var dags att dra sig hemåt. Innan dess hade vi dock bestämt att vi skulle grilla. Så väl hemma blev det en promenad med vovven i väntan på att pappa och T skulle komma hem från jobbet så vi kunde åka. Sen blev det en härlig grillkväll på Lorensberg med underbart god grillmat tillsammans med hela familjen förutom stackars mamma som jobbade.

Idag är det som rubriken talar om svenska nationaldagen! Något firande tror jag inte att det blir för min del under dagen. Jag och syster T pratade på att eventuellt delta i firandent på Sandgrundsudden men nu har jag lovat att vara barnvakt till Linus under dagen så att syster och hennes sambo kan få fixa lite i sin trädgård ostört. Med en tre månaders liten bebis som inte gillar att sova utomhus så blir de avbrutna hela tiden och får så lite gjort, så moster Sandra tänkte åka dit och underhålla honom någon timma. Under kvällen vet jag inte vad det blir, är inbjuden på ännu en grillkväll hos syster, skulle komma några kompisar till dem tror jag. Vet inte vad T har tänkt sig men jag misstänker att det är en del arbete som står på schemat för hans del då hans föräldrar ska vara ute ur sitt hus om cirka en månad så har de en del att stå i! Vet inte heller vad mamma och pappa har tänkt, de ska förmodligen till Sunne i helgen och hälsa på släkten där och jag hade faktiskt tänkt hänga på dem. Dels för att det var ett tag sedan jag var där och träffade alla, och dels för att jag snart börjar jobba och då vill jag spendera helgerna här i Karlstad. Så vi får se om det vi åker idag eller imorgon...

Under veckan som gått så har jag också spenderat minst 40 min med mammas Wii fit varje dag utom igår, imorse körde jag faktiskt en hel timma, 30 min kaloriförbränning och 30 min styrkeövningar. Jag tänkte testa det under sommaren och se hur mycket jag kommer använda det och dels vilken verkan träningen faktiskt har. I så fall kanske valet faller på Wii fit före en crosstrainer - blir ju lite mer varierade övningar med Wii fit, fast de övningarna kan man ju också göra på egen hand... Men vi får se vad det blir av det hela!

Sorry L att jag inte hört av mig (fast det har ju inte du heller :P) men dagarna har varit fyllda med någon annan aktivitet hittills! Nu är det bäst att jag gör mig iordning så jag kommer iväg, men ni får ha en skön dag, hej på er!

2008-06-05
23:55:25

Tur eller skicklighet /L
Ett vanligt fenomen bland oss svenskar är att tolka allt som kräver skicklighet och mod till att personen hade tur som klarade det.

Under Ingemar Stenmarks storhetstid som utförsåkare var det många reportrar som följde honom runt i Europa. En gång skulle en reporter intervjua Ingemar efter att Ingemar hade gjort en hel serie riktigt bra åk under en månads tid och som kronan på verket vunnit ett stort mästerskap. Reportern var alldeles vilda av upphetsning och rusade fram till Ingemar för att gratulera.

- Vilket fantastiskt åk, härligt Ingemar. Nu har du verkligen haft turen på din sida, eller hur? skrek reportern i mikrofonen.
- Javisst har jag haft tur, och det konstiga är att ju mer jag tränar, desto mer tur har jag, svarade Ingemar lugnt.


2008-06-05
23:46:59

Att bada eller inte /L
[76125183.jpg]

Solen skiner men jag tycker inte vattnet blir något varmare. Jag har sett att några trotsar kylan och doppar sig ändå, själv väntar jag nog ett tag till. Åsa vägrar gå nära vattnet, hon är en riktig badkruka. Har ni badat något ännu?

2008-06-05
23:42:17

Dagens kluring /L
Från vilken film kommer följande citat?

They're called boobs, Ed.2008-06-05
23:37:03

Dagens fakta /L

Rosa Louise Parks, född 4 februari 1913 i Tuskegee, Alabama, USA, , var en afro-amerikansk medborgarrättskämpe. Rosa Parks var utbildad sömmerska. Hon tilldelades två av USA:s finaste civila utmärkelser: Frihetsmedaljen 1996 och den amerikanska kongressens guldmedalj 1999.

Rosa Parks blev känd för att hon 1955 vägrade ge upp sin sittplats i en buss till en vit man, när busschauffören krävde att hon skulle göra det. Den dåvarande lagen föreskrev att svarta skulle lämna sin sittplats för vita. Händelsen brukar ses som starten för den moderna amerikanska medborgarrättsrörelsen. Under 1950-talet arbetade Rosa Parks som sekreterare och ungdomsrådgivare i NAACP, National Association for the Advancement of Colored People.

Rosa dog den 24 oktober 2005 i Detroit, MichiganSe även Sagt av...

2008-06-05
01:26:53

Disturbia /L


Jag har som ni märker inte sett några filmer på ett tag. När jag gick igenom filmhyllan i videobutiken blev jag som ett barn i en godisaffär. Så många filmer så lite tid. Idag fixade jag det allra sista i skolan vilket innebär sommarlov från och med imorgon! Ska försöka komma ikapp Topplistan nu =P. I alla fall, den absolut senaste är Disturbia som handlar om Kale (Shia LaBeouf). Han förlorar sin pappa i en bilolycka och inte nog med det så slår han ner sin lärare och blir dömd till att spendera sommarlovet i husarrest. Men det blir inga lata dagar hemma eftersom mamma stänger av både Internet och tv. För att fördriva tiden börjar han spionera på grannarna varpå han inte bara upptäcker sin nyinflyttade attraktiva granne (Sarah Roemer) utan också en potentinell mördare (David Morse).

J tyckte den var seg, han ville att något skulle hända men jag gillar när det byggs upp en spänning. Du vet att något kommer hända men inte vad. Det som var skönt med den här filmen var att du vet inte om grannen verkligen är en mördare. Jag hatar när jag kan förutse slutet på en gång. Visserligen kändes inte Disturbia så orginell men den hade ändå någonting som gjorde den bra. Den är spännande blandad med ungdomlig kärlek. Det lättar upp. Egentligen tycker jag själva seriemördar-grejen först ger sig till känna på slutet, för det mesta handlar det snarare om granntjejen och Kales "love is in the air-grej". Men se den vettja!

2008-06-05
01:11:18

Flood /L


Jag brukar älska naturkatastrof-filmer. Jag gillar spänningen i dem, och den där rädslan av att det faktiskt kan hända. Senaste jag såg är den brittiska Flood som helt enkelt handlar om en stor flodvåg som närmar sig London. Regeringen vet inte vad de ska göra och det hela kan lösas med hjälp av (om jag minns yrket rätt) marinbiologerna (?) Leonard och hans son. Dessa två har dessutom relationsproblem, som de så ofta har i dessa filmer. Kommer London klara sig eller inte?

Den är helt okej, påminner mycket om amerikanska-hollywood-stilen. Hade det inte varit för språket hade jag trott att det var ännu en Hollywood film. Två kända ansikten för min del, kanske fler för er. Jag brukar å andra sidan inte så mycket brittisk film (det brukar inte produceras någon i min smak). Flood är okej att se men påminner alldeles för mycket om tidigare verk.

2008-06-03
20:37:12

I´m alive! /S
L har så rätt när hon säger att jag nu är tillbaka i stan!
Vi lämnade linkan vid halv 10 på lördagsmorgonen efter att ha slängt alla sopor och vinklat persienner och allt annat som ska göras och var framme i Karlstad vid 12.30. Väl hemma satt syster yster och väntade tillsammans med lilla Linus. Vi satt och pratade och tog det allmänt lugnt under tiden som vi väntade på att mamma skulle komma hem vid 16. När hon väl kom åkte vi allihop ut till Ts sommarstuga där hans familjen hade förberett för grillkväll. Det blev mat i mängder, årets första dopp i Vänern, en båttur och en fika under kvällen innan vi hoppade in i bilen och åkte hemåt igen. Väldigt mysig kväll och en underbar start på sommaren!
Söndagen spenderade jag större delen av dagen på Bergvik med syster, det är blir inte särskilt effektiv shopping när man ska klämma sig in bland alla kläder med en stor barnvagn kan jag tala om, men vi lyckades hitta något till slut båda två, efter fyra timmar(!!!!) kastade vi oss in i bilen vrålhungriga för att äta middag.

Igår spenderade jag återigen dagen med syster och lilla Linus (bra med en syster som är mammaledig när alla andra jobbar!), vi hälsade på vår farmor och farfar och var där i några timmar innan vi åkte vidare till ÖoB och skokanonen. Jag hittade ett fint tyg som ska få bli gardiner innan sommaren är slut, och syrran hittade ett par skor. Under kvällen blev det bad vid Ts stuga, pappa och T åkte ut och fiska medan jag stannade kvar med syster och lilla Leyah som badade för första gången utomhus. Väl tillbaka hemma kom även L och J med lilla Linus och det blev en liten Wiikväll som avslutades med kvällsfika. Idag är första dagen som jag inte gjort något särskilt, jag och mamma har legat ute i solen en hel del vilket syns på min rosa hud! Tog även en liten cykeltur för att inhandla middagen på ICA spara. Så när pappa och T kom hem blev det hemmagjorda hamburgare och klyftpotatis. Nu under kvällen eftermiddagen har vi följt med syster och hennes sambo för att titta på ett hus de var intresserade av och sedan följde de med hit så jag har umgåtts lite med min underbara systerdotter/gudbarn.

Imorgon vet jag inte vad man ska hitta på under dagen... på kvällen ska jag nog med Ts familj att kolla på en bostadsrätt, men om inte fröken L har något för sig under förmiddagen kan hon ju höra av sig :)
Nästa vecka ska jag förmodligen jobba två dagar åt ett företag som ville ha någon som rensade i deras rabatter och städade deras lagerlokal - var bara två dagars arbete och med tanke på att jag inte får lön förrän i augusti så lät det toppen att få lite jobb så man kan få liiiiiite pengar innan dess...

Nu ska jag gå en kort promenad med vovvsingen som föredrar att sova på gräsmattan framför en promenad, i förmiddags vägrade han att gå längre till postlådan - men skam den som ger sig....!!

2008-06-01
19:05:27

Så där ja! /L
Helgen är över. Men jag är ledig imorgon också! Idag fick jag iväg mitt arbete. Det är verkligen hemskt dåligt och jag insåg att jag har svarat på en helt annan frågeställning. På tisdag är det opponering och efter det ska jag ändra.
På tisdag är det även klassfest, vi ska leka lekar hehe... kommer nog se rätt roligt ut när vuxna leker röda, vita rosen. Den som lever får se!

Igår spenderade jag kvällen tillsammans med mamma, L, A och H. Det dracks vin och åts lite. Jag gick runt 22.30 och då hade tydligen Bissi kollapsat och slutat andas (inte på grund av att jag gick). De hade gjort hjärt-och lungräddning på henne. En stund vad hon t.o.m död för allt i kroppen släpptes ut. Vi vet inte vad som hände men hon är inte frisk. Mamma har bestämt sig för att lämna tillbaka henne (vi är bara fodervärdar). Hoppas de hittar felet också.
Sen blev en i familjen misshandlad i natt också så mamma hade spenderat natten på akuten. Men allt såg bra ut och personen ifråga mådde bra idag.

Det var en minst sagt händelserik natt för moder, jag låg hemma ovetandes och sov. Tack gode gud för att alla lever och "mår bra" idag.

Sandra är antagligen i stan. Jag har inte hört något så jag antar att hon tar igen all tid med släkten.

Njut av sommaren!Bissi 1,5 år höll på att dö igår kväll. Stackars liten.