Hakuna Matata

2010-05-30
16:24:31

Sunny sunday /S
Idag sken solen när vi vaknade, men till skillnad från igår så var det inte alls lika blåsigt. Både jag och T var lite sugna på att åka iväg någonstans så vi kollade nätet lite snabbt om vi kunde hitta tips på någon mysig vandringsled, och efter en stunds letande bestämde vi oss för att åka till Viggeby naturreservat som ligger ca 2 mil utanför stan.
Det visade sig vara jättemysigt, och en större del av leden gick längs en liten sjö som Pepsi badade i (!!!) för att komma åt äpplet som T hade slängt i, och efter en stund fick han tag på det och låg och tuggade belåtet.

Sol, mysig miljö och inga tider att passa = en riktigt skön dag!

Pepsi efter sitt dopp i sjön...

Igår träffade jag M för lite middag på den grekiska restaurangen Olympia, det hela slutade med att vi lyxade till det och beställde in 3 rätter, allt lika gott men kanske i dyraste laget :p
Mätta och belåtna gick vi sedan vidare till SF och såg filmen Prince of Persia som faktiskt var bättre än jag trodde även om den hade det man kunde förvänta sig av en Disney och av skaparen till Pirates of the Carribean; lite humor, lite krig, en snygg tjej, en liten romans, lite magi och en hjälte... Men som sagt, den var helt okej! Nästa biodejt bestämde vi kommer få bli Sex and the City 2 som både hon och jag var sugna på...

Nu ska jag se om jag kan få liv i sambon så vi kan handla lite ingredienser till en kyckling eller tonfisksallad som det får bli till mat idag. Till efterrätt har vi inhandlat vaniljglass och jordgubbar :D

Ha det bra!

2010-05-30
13:35:10

Jag hatar att skriva rubrik /L
Idag har jag ont i halsen. Känner mig allmänt krasslig.
Mors dag idag, jag har inte planerat någonting för min kära moder.
Imorgon ska jag på jobbintervju igen. Hoppas på jobb snart nu. Örker int va hemma mer.
Hittade en gammal goding, varsågod

PJ Harvey - Rid of me

2010-05-29
18:18:44

Lördag /S
Hej mina vänner!
Det är helg och det är så himla skönt att vara hemma denna helgen efter att ha varit i Karlstad de senaste två helgerna. Gårdagens kväll bjöd på ett rejält åsk- och regnväder, något som passade mig ganska perfekt då jag längtat efter att få mysa inne och höra åskans muller och regn som smattrar mot fönstret. Det blev en lugn kväll med god mat och Tv-mys, men efter att ha slumrat till på soffan för säkert tionde gången så gav jag upp och gick istället och la mig vid 23.

Idag började vi dagen med ett projekt som jag gått och funderat på den senaste veckan men haft lite ångest inför, nämligen att raka Pepsi... alltså raka av pälsen och inte bara trimma. Har varit så less på hans päls som tovat sig och luktat sumpvatten trots att det bara är en vecka sedan hans senaste bad. Jag vet att det bara är päls och att det växer ut igen men saken är den att pälskvalitén tydligen försämras för varje gång man klipper. Men imorse tog jag beslutet, så med vårt vardagsrumsbord som trimbord och T som assistent så startade jag trimmern och körde igång. Pepsi stod faktiskt hyfsat stilla hela tiden förutom när det var dags att ta frambenen. T hade lite ångest under processen medan jag kände en enorm befrielse! Nu har jag en korthårig hund men med sina riktiga cockeröron. Han blev faktiskt riktigt fin... han är självklart finare i sin långa päls men i relation till den skötsel den kräver så känner jag att det inte är värt det då han som sagt ändå ser fin ut i sin nya frisyr. Hur otroligt praktiskt det är med kort päls fick vi känna på under dagens promenad längs Göta kanal när Pepsi kastar sig i kanalen för att simma efter några änder. Vi blev lite chockade då han annars aldrig badar/simmar frivilligt men nu har vi fått se vad han går för... Efter bara en timma var han i stort sett helt torr efter sitt lilla dopp... så himla skönt!!!

Idag har vi alltså spenderat några timmar längs kanalen i Berg, det började med en promenad men då solen lyste och ingen av oss hade lust att åka hem och stänga in oss i en lägenhet så köpte vi en sallad som vi delade på och avnjöt längs kanalen.

Nu ska jag göra mig iordning för om en timma ska jag träffa kompisen M på stan för middag på grekisk restaurang och sedan biofilmen Prince of Persia.

Kram på er!

Vår söta kille i sin nya frisyr!

...och såhär såg han ut tidigare. Som sagt lite finare men så mycket tråkigare att sköta...!

2010-05-29
12:18:02

Hoppet är det sista som överger /L

2010-05-27
15:32:00

Florence + The Machine - Dog Days Are Over /L
Mycket bra låt men ack så dålig video.

2010-05-27
15:25:33

norsk kultur /L
tänkte dela med mig av något jag lärt mig. i norge är "gymnasietiden" rätt stor. när de firar 17 maj så går "Russ" = studenter/gymnasieelever i tåg. Alla är klädda i overaller, färgen beror på vilken linje de går. De delar ut något som kallas "RUSS-kort". Dessa brukar barnen springa runt och fråga russarna efter. (ja, de är lite av förebilder under sin studenttid bland ungarna). Dessa kort innehåller information om en student, precis som samlarkort. De är status bland ungarna att ha många olika russ-kort. Dessutom, hör och häpna, är det praktiskt taget tvång på att under din russperiod ska vara ägare av ett fordon. Många lägger ihop till bussar och bilar. Dessa gör de sedan i ordning med så bra och dyr stereoanläggning som möjligt. Många sätter sig faktiskt i stora skulder på grund av dessa. Studenttiden i Sverige kan slänga sig i väggen säger jag bara.

2010-05-26
21:24:54

26.05.10 /L
Satt precis och tænkte på hur otroligt irriterad jag ær øver bloggens utseende nu før tiden. Jag har totalt slappat till det. Tyværr har jag inga program på datorn så jag har inte ork att ordna med det nu. Det får helt enkelt se ut så dær.

Jag skriver så sællan nu før tiden att jag glømt bort vad jag skrivit om. Livet i Norge rullar på... sakta.
Just nu har jag en riktig down period vad gæller hændelser. Jobbar 40% så ni kan tænka er vad mycket som sker hær. Not.
Gårdagen ægnade jag åt att lægga in albumbilder på låtarna i iphonen. Jay tycker jag har alldeles før mycket fritid. Det kan jag ju knappast førneka. Var dock på jobbintervju idag som kændes riktig bra efteråt. Frågade mig massor om hur jag vad som pedagog och gav mig scenarior som jag skulle førklara hur jag skulle hantera. Not easy.

Før øvrigt kan jag væl tala om att livet mest går ut på 2 ting. Nedrækningen till Sex and the city 2 och Eclipse. Det enda som jag just nu har att se fram emot, tragiskt nog.

Var och besøkte mitt gamla jobb idag, som tidsførdriv. Ungarna slet i mig och jag kænde stor saknad øver hur det ær att ha rutin och någonting att gå till om dagarna. Tråkigt att gå till jobbet men det ær faktiskt værre att inte ha någonting att gå till. Det ær ju inte direkt som om pengarna væxer av sig sjælva heller.

Skulle ønska jag kunde gøra någon nytta av min rastløshet. Skriva en bok eller något. Varfør kan inte jag punga upp med en bokserie som sæljer som smør efteråt och gøra mig multimiljonær? Fan va gøtt. Stephenie Meyer var ju en simpel hemmafru som drømde om en vampyr och puff var hon sækrad før livet. Fuskigt.


< object classid="clsid:d27cdb6e-ae6d-11cf-96b8-444553540000" width="640" height="385" codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=6,0,40,0">


2010-05-25
20:26:02

Tisdag /S
Återigen; Long time no see...

Sedan jag skrev senast så har våren sakta men säkert börja gå mot sommar vilket känns helt underbart! Desto närmare sommaren vi kommer desto mer tid spenderas ute på förskolan och desto mindre tid läggs på styrda aktiviteter... Alla känner sig ganska slitna efter en lång vinter och går och räknar dagarna till semestern... desto närmare man kommer desto gladare blir man!
Det enda som känns sisådär är att den senaste tidens otroligt ohälsosamma leverne från min sida med ett alldeles för stort godisintag har lett till en viss viktuppgång vilket inte känns särskilt skoj med tanke på den årstid vi går in i med badsäsong, shorts och kjolar... Men den enda man kan vara arg på är ju sig själv och den enda som kan göra något åt det är jag själv! Motivationen för att ta tag i en viktnedgång som gör att jag återigen når den målvikt jag lyckades nå förra sommaren börjar infinna sig, men tyvärr gör den det i samma stund som nästäppan och ond hals = inte läge för att ta tag i träningen! Förhoppningsvis ger den begynnande förkylningen med sig och jag kan på allvar komma igång med träningen...

På hemmafronten så har vi gått på helspänn de senaste veckorna då T har haft kontakt med ett företag i Karlstad och varit på två intervjuer hos dem. Allt lät jättebra, både tjänsten och deras intryck av T. I väntan på deras besked så tillät vi oss själva att våga hoppas och drömma, vi började göra upp planer för vad som skulle göras OM han skulle få tjänsten, vi började titta in på Hemnet.se med jämna mellanrum för att kolla bostadsrätter, jag började fundera på när jag ville sluta and so on...
Det hela slutade dock med att vi egentligen inte fick något besked, det enda besked som han fick var att han inte kan jobba hos dem under sommaren utan får återkomma i augusti då de ska besluta om de ska rekrytera eller ej. Så det blev lite utav ett antiklimax, alla förhoppningar föll pladask... Än är det ju inte helt kört, utan istället får vi fortsätta gå runt med den här jobbiga ovissheten över vad som ska hända under hösten. Även om det hela inte slutade som vi hade tänkt oss så var det ändå helt underbart att få ett besked, nu VET jag att jag kommer att jobba kvar på min nuvarande arbetsplats åtminstone fram till jul och det känns roligare att tänka på och diskutera höstens arbete nu när man vet att man faktiskt kommer att vara en del av det.

Ps. Jag förundras över att antalet läsare har ökat och att den är stadig trots bristen på inlägg! Ds.