Hakuna Matata

2006-09-30
13:27:06

Länktips!
Ett länktips till alla studenter;

www.lycknis.com

Finns annonser om allt, billiga NYA kursböcker, billiga begagnade kursböcker, bostadsannonser o.s.v.

2006-09-28
23:20:15

Fy för Svenska Kennelklubben! //S
Någon mer än jag som såg TV3:s program Insider idag (28/9) som handlade om dagens framavling av hundraser! SJUKT! Visade hur svenska kennelklubben främjar framavling av hundraser som är vackra men mår dåligt.
Bland annat pratade man mycket om schäferhunden som tydligen förändrats mycket de senaste decennierna. Schäfer hade förr en rak rygg, men är idag avlad på så vis att ryggen sluttar ordentligt vilket leder till att svansen släpar i marken och att en del hundar tvingas avlivas då de inte kan gå ordentligt då de går på hasorna!

Det visade även en Basset som blivit champion, men som enligt veterinär inte kunde bete sig naturligt genom att leka och sprínga då hundens ben var för korta och han hade för mycket skinn som gjorde att hans mage släpades i marken... tänk och gå på asfalt och släpa skinnet i marken... AJ!

En liten tjej hade sparat ihop pengar till en egen hund och köpt en jättesöt blandras hund, men när hon tränade på brukshundsklubben blev hon MOBBAD för att hon inte hade en "riktigt" hund! Återigen....SJUKT!!!

Pratade även om Engelsk bulldog som veterinärerna ansåg var den ras som det var mest synd om då nästan alla valpar föddes med kejsarsnitt, skinnet i ansiktet gjorde att deras ögonlock ofta ofrivilligt åkte ner, och att deras luftvägar var deformerade vilket gjorde det svårt att andas och deras underbett skapade ofta problem som ofta var tvugna att åtgärdas genom operation.

Det som var sjukt var hur Svenska Kennelklubben, SKK, prisade dessa hundar i utställningar.

De ringde SKK och frågade om blandraser men de rådde personen att inte köpa en blandras då det bara var folk som ville ha snabba pengar som födde upp dem, så man visste inte vad man fick då hundarna parades hur som helst!
När man frågade veterinären om blandraser berättade han att sjukdomar var MYCKET vanligare bland renrasiga hundar då man ofta slapp de rasbundna sjukdomarna genom att blanda olika raser.

Enligt SKK:s regler får inte en uppfödare föda upp annat än renrasiga hundar. Det får inte ske blandrasuppfödning under samma TAK som uppfödning av renrasiga hundar...hur sjukt är inte det!!

Därför ska min första hund nog bli en blandras om det inte blir en fralla!

Mamma... imorgon blir det samtal... inga mer pengar till SKK!!!!


Dumma SKK som säger att man inte ska skaffa en sådan här rackare!! ----->


<------ Men samtidigt...jag vill ju ha en sån här goding!!!!

2006-09-28
09:01:26

Whats new? /L
Goder morgon!
I måndags började nya kursen (samhällskunskap). Allt funkade bra under dagen och föreläsningarna var relativt intressanta. Jag var skittrött och somnade tidigt. I tisdags vaknade jag rätt så tidigt eftersom jag somnat tidigt. MEN jag gjorde absolut ingenting under dagen, inte vad jag kommer på nu i alla fall.
Igår hade vi ytterligare några föreläsningar. Väldigt intressanta men mycket att ta in så när jag kom hem hade jag jätteont i huvudet så jag la mig en stund och när jag vaknade FYRA timmar senare så hade jag migrän. Lyckat.
Jag och Jason gick ändå till affären (tänkte att frisk luft kanske skulle hjälpa). Där hämtade jag ut min kurslitteratur för denna kurs och nästa. Min nästa kurs är historia och då kommer vi ha salstenta. Jag kollade på böckerna när jag insåg att Jason beställt en av historieböckerna på engelska. Jag började då få svårt att andas eftersom jag redan har panik över saltenta -  ska jag behöva översätta en hel bok också som om det inte redan på svenska är svårt att förstå. Jag hittade i alla fall den svenska varianten så nu måste jag skicka tillbaka boken och beställa den nya. Den svenska kostade dessutom bara 184 kr medan den på engelska kostade 331 kr! Stor skillnad. Jag vet inte hur han lyckades åstadkomma detta misstag.

Nu måste jag skynda mig, ska till skolan!
Puss och kram
Linda


2006-09-26
16:05:00

Överlevde! //S
I helgen var jag i karlstad, och jag åkte tåg både dit och tillbaks till Linköping!! Det ni... superläskigt, men jag hamnade ju rätt till slut i alla fall.

Ja helgen hemma i Karlstad var jättebra, kom dit på torsdag eftermiddag, Tobias mötte mig vid tåget :)
Jag hann med allt jag ville kändes det som. Det blev bland annat middag hemma hos mamma o pappa med hela familjen, filmkväll hos Linda och Jason, mycket tid tillsammans med Tobias, kollade in nya gallerian Mitticity, tjejkväll hos mig med Linda innehållande mycket snack samt mycket Red Hot Chilipeppers!
Som sagt jag hann med ganska mycket så för en gångs skull var jag ganska nöjd när jag kom tillbaks till Linköping.
Det enda negativa med helgen var när jag väl var tillbaks i Linköping och preciiiiis missar bussen hem så jag får stå och vänta i 30 minuter i mörkret och kylan. Väl hemma hade jag varken mjölk eller bröd så jag var tvungen att sno en brödskiva av Erica på kvällen och lite mjölk till gröten av Diana på morgonen.

Nästa gång jag kommer till Karlstad blir tidigast helgen den 28oktober då min kurs slutar.

Idag har jag varit ganska lat, tog en joggingtur och gjorde hårinpackning med vad gäller pluggandet så har det gått ganska trögt. Har gjort en kursuppgift och ska snart ta tag i den andra :(

Ikväll är det dock TV som gillar, ikväll går nämligen alla de serier jag följer, resten av veckan är det bara skit. Som tur är så har jag hemstudier imorgon med så jag hinner plugga en hel del då.

Nu ska jag bli en organiserad människa och sätta in alla mina stenciler i en pärm!

Hej så länge...

2006-09-23
14:24:53

Missat något? /L
Missat något? /LGlömde att tipsa om sidan cluedo.com
Där kan man lösa mordgåtor och leka detektiv!
Riktigt kul faktiskt.


2006-09-23
14:21:00

Åsa gör entré /L

Lördag! Yeah!
Som sagt, igår gick jag och Jason till Vegas Video för att möta Tobbe och Sandra för en trevlig videokväll!
Vi valde efter många om och men filmen Führerns Elit. En film om en boxande grabb under nazisttyskland. Efter vi betalt gick vi ut och där stod en helt underbar vit/svart Jack Russel... jag kunde inte motstå utan lossade på kopplet och gick iväg med denna. Sandra började ju givetvis skrika om att så kunde man ju inte göra! Vad hon inte visste var att denna hund var mammas nya lilla skit som jag hade tagit med för att suprisa Sandy girl! Jag lyckades minst sagt, haha! =D

Väl hemma bönade jag och Sandra om att vi skulle vänta med att se filmen eftersom Musikbyrån visade Red hot Chili peppers konsert i Danmark. Efter ett tag av tjat lyckades vi ialla fall nästan få se hela... När vi satte på filmen så blev grabbarna nog lite pissed off eftersom vi inte kunde sluta stri. Ja, för det första kan man ju inte sluta irretera sig på den där gemenskap skiten tyskarna höll på med och detta ledde väl till en del fnitter. Alla var tydligen inte lika roade som oss. Torrisar.Efter att jag var proppfull med allt som gick att äta så gick paret hem och jag slängde mig på sängen och somnade på en gång. Vaknade idag klockan nio helt utvilad! Härligt. Tyvärr är Jason trött eftersom han som vanligt lyckatas vända på dygnet. Men jag ska försöka hålla honom vaken.
Mamma var nyss här med ÅSA, som hunden heter (om ni inte fattat det). Hon verkar gilla Johnny och Stina liiite för mycket om vi säger så. De gillar dock inte henne.

Ikväll ska jag till Sandra för att ha en riktig tjejkväll!
Ha en trevlig lördag, för det ska jag!
Puss och Kram
/Linda<---- Johnny gillar sin mormor....2006-09-22
19:06:59

Nu är det gjort! /L
Hoho!Nu är det gjort! /L
Idag hade jag hemtentamen som skulle göras under dagen. Det var alltså ingen större ide att åka hem. Vi fick även använda oss av böcker och varandra. Jag hade turen att bli "inbjuden" i en grupp härliga tjejer/damer som låg på samma nivå som mig själv. Halv tre var jag och tre till av gruppens fem personer färdiga. Det kändes lite skumt att lämna in en tenta som var handskriven. Vanligtvis ska de alltid ha dataskrivna men det behövdes inte. Det svåraste med att skriva för hand är att man alltid kommer på saker som borde stå först eller i mitten. Dessa måste man då på ett listigt sätt få in i slutet även fast det blir skitdumt... Jag tror inte jag är ensam om att alltid råka ut för detta fenomen..

Tonight! Då blir det moviekväll med Sandy och Tobbe! Ska möta dem senare för att hitta filmen... Jason och jag har dock sett nästan hela topplistan så det återstår att se vad som finns kvar =/ Inte så kul för Sandra och Tobias kanske? =D

Ha en trevlig kväll!
Puss och Kram
/Linda


2006-09-20
16:12:58

Ingen återvändo!!!! //S

Imorgon kommer jag till Karlstad klockan 16.36... med TÅG!!! Biljetten är köpt så nu finns ingen återvändo... än så länge känner jag ingen nervositet men den kommer komma sakta men säkert.
Ska ringa Tobias ikväll och ha en liten tåglektion... på allvar!

Nu har jag varit på praktik i två dagar, det har varit kul men jobbigt. Jag har aldrig tidigare varit i en 1:a men nu förstår jag varför många lärare beklagar sig för att gå från en 3:a till en 1:a... bara en sån sak som att få barnen att sitta still på en stol var ju hur jobbigt som helst! Och det där med räcka handen har de inte koll på... de räcker upp den men samtidigt som de gör det skriker de, och om man inte kommer till dem först blir de skitsura!!!

En annan jobbig grej är alla fjantiga bråk! De har inte riktigt lärt sig att lösa sina konflikter själva utan kommer och skvallrar om minsta lilla grej, gärna med tårarna sprutandes!
Det är nog tur att det bara är praktik 2 dagar i veckan, för det var riktigt jobbigt och svårt! Med svårt tänker jag på att hjkälpa dem lära sig läsa och skriva, man har ju läst om alla fel man kan göra och att första året i skolan präglar resten av skolgången, och jag vill definitivt inte vara orsaken till att 20 elever blir elever med negativ inställning till skolan!

Imorgon öppnar väl Mitticity i Karlstad också, har tänkt kolla in det när jag kommer med tåget. Orkar nog inte med någon shopping för det kommer ju säkert vara MASSOR av folk, men det kan ju var kul och se hur det ser ut, stan kommer ju växa jättemycket!

Nej nu ska jag vila och senare ta tag i lite plugg, och ikväll blir det mental förberedelse inför min tågresa... med byte!!


2006-09-20
08:05:37

Sjukligt värre... /L
Sjukligt värre... /LMorn!
Ja, det är väl typiskt. Nu har jag gått och blivit förkyld.
Känner mig stressad över min situation eftersom jag har tenta på fredag och min nya kurs börjar på måndag så jag har inte tid att vara sjuk. Kör med honung-te och halstabletter plus panodil-kuren.
Var dum nog att ge mig ut på shoppingtur igår med mamma och mormor när jag egentligen haed behövt ligga till sängs... jaja, bra att vara efterklok. Jag har turen iaf att vara ledig tis-tors så jag mår förhoppningsvis bra snart....

Tack för tipset Sandra, måste jag kolla in... har haft sån tur att när jag igår och idag satte på MTV så var de första jag såg Red hot chili peppers videor. Jag tror det är ett bra tecken! =D

See you later...
Puss och kram
Linda


2006-09-18
22:17:26

Lite tips..igen! //S
Ja, alla har ju inte turen att få gå på Red Hot CHilipeppers konsert i december, men då kan jag tipsa om att det denna fredag den 22 september klockan 21.30 sänds en livekonsert med just dem i programmet Musikbyrån i någon av SVT- kanalerna!!

Om jag har möjlighet ska jag definitivt se den... som en uppladdning inför vad som komma skall =D


Mitt andra tips är länktips till www.resdagboken.com det är en sida för alla resenärer eller de som drömmer om att läsa. Man kan läsa dagboksinlägg och bilder från svenskar som befinner sig på alla möjliga platser i världen. Det kan vara ganska kul att sitta och läsa ibland i brist på annan sysselsättning. Jag brukar bland annat läsa min X-kombos Sofias inlägg som för tillfället bor i Spanien. Tycker dock inte hon är så flitig i sitt skrivande som jag önskar =P

Vi ses på torsdag allihop!

2006-09-18
15:43:10

Äntligen VFU! //S
Idag fick jag äntligen tag på min mentor på praktiken, vilket verkligen var på tiden då jag ska dit imorgon.
Jag känner mig lite stressad då jag har 4 uppgifter som ska hinnas med under dessa 2 VFU-dagar då jag missade mina 2 dagar första perioden.
Fick även veta att barnen har idrott imorgon, och med tanke på hur tidigt barnen slutar i första klass lär jag nog inte hinna med särskilt mycket under morgondagen. Samtidigt vill man ju inte stress-lära-känna barnen heller med tanke på att de intervjuer jag gör med dem ska ligga till grund för min fallstudie som ska skrivas i vår.

Förutom min stress över det funderar jag fram och tillbaks över när jag ska åka till karlstad.  Jag har i alla fall bestämt mig för att komma denna vecka, men jag funderar på att komma så tidigt som onsdag och skippa torsdagsseminariet. Men som sagt har ännu inte bestämt mig. Jag kommer i alla fall senast torsdag, och tro det eller ej men det lutar mycket åt att jag tar tåget!

Tobias är ledig och hemma i Karlstad denna veckan, skönt, då kan man prata i telefon utan att tänka på alla pengar som går åt! Att han är hemma denna vecka är nog det som gör att jag kommer denna vecka...så tidigt som möjligt =P

Gjorde min Nasi goreng igår... den blev kanske inte jättegod men den dög fint åt mig! Kände mig oerhört nyttig när jag stod där och strimlade min vitkål.... vet dock inte vad jag ska göra med all den kål som blev kvar?? Några förslag?

Igår var jag ute och sprang, och sammanlagt har jag nu sprungit 7 gånger... trodde dock det var mer, men enligt mina anteckningar var det alltså inte det. Men detta gör att kostanden för skorna per använd gång är nu nere i 114 kronor... fortfarande alldeles för mycket så jag får väl se till att kuta lite mer.

Nu måste jag fortsätta förbereda mina barnintervjuer!


2006-09-17
15:30:26

Oh, yes, my grandmother is strange /L
HyacintWhats going on in my life?
Inte så mycket.

Farsan kom i torsdags, då köpte han kinamat (för de ville jag ha) och Jason fick pizza. Efter att ha ätit så jag inte kunde andas så slöade vi i soffan och somnade sedan. På fredagen begav vi oss ut för att leta reda på ett svar angående en dimmer vi skulle sätta in. Det var nämligen tre uttag i dimmerna men fyra elsladdar i väggen. Som tur är har jag en händig pappa som löste gåtan och installerade den så snällt! Så nu har vi härlig mysbelysning i vardagsrummet =)
Jag och pappa åkte på kvällen hem till farmor som bjöd på mat. Pappa skulle ut med en kompis och jag beslöt mig för att hålla farmor sällskap under kvällen så jag sov över.

Farmor visade mig alla sina nattlinnen hon ägde (eftersom jag var tvungen att låna). Efter ett uttröttande gnabbel om vilket nattlinne hon fått från vem skyndade jag mig in i badrummet för att borsta tänderna. Då kommer hon springande med en "produkt" (Jag väljer att skriva det eftersom jag vill att ni förstår min reaktion som bäst). Denna produkt säger hon att hon köpte men ångrade sig och tänkte att jag kunde få den i stället... När hon håller upp produkten så börjar jag grina av skratt därför att det är absolut ingenting jag kan tänka mig min farmor (någon farmor) använda sig av. För att ytterligare förstå hur min farmor är och ser ut så är hon en KOPIA av Hyacint i den brittiska komediserien Keeping up appearances (bilden). Jag börjar alltså skratta så jag grinar och till slut börjar farmor också skratta men jag tror inte riktigt att hon förstod varför jag skrattade. Det blir inte bättre av att hon kläcker : "Jag ville köpa någonting sexigt". Ja, produkten hon hade köpt var alltså STRINGTROSOR!
Jag kan säga att jag blev väldigt förvånad av hennes lilla inköp....

Idag har jag inte gjort så mycket, dammsugit och lite sånt.
Pappa kommer och ska sova över, han beger sig till Norge i morgon bitti.
Imorgon har jag sista föreläsningen på denna kurs. Sen är jag ledig tis-tors och på fredag har jag sluttentan. På måndag börjar samhällskunskaps-kursen...Wiieee...
Fick även reda på att min praktik handledare är MA/NO lärare... inte mina ämnen direkt... menmen!

Hoppas du hinner se mig denna helg (om du kommer).. ta tåget för f*n... annars kan du räkna med den största idiot-förklaringen i ditt liv Sandra!

Puss och Kram
/Linda

2006-09-17
13:28:24

Reunion of the buppgrupp! //S
Igår hade jag tänkt plugga en massa hela dagen, men det gick halvbra, jag fick en hel del gjort under förmiddagen men efter middagen var jag jättetrött och det kändes mest ansträngande att Ludde och Joss skulle komma.
Tog en halvtimmes tupplur för att förbereda mig på en social kväll.

Joss kom vid halv 9, så vi mötte upp Ludde vid centrum där vi köpte lite smått och gott. Hem igen och laddade upp för en slöis kväll. Det blev lite prat och mycket "Kvarteret Skatan", den underbara svenska komediserien som Joss hade med på DVD. Kvällens underbara citat ur serien "- Se mig, jag är naken och sårbar..."

De gick strax efter halv 2 och vi kom alla fram till att det var för länge sedan vi senast sågs. Efter det blev det en snabbkoll av mailen, upptäcker att jag fått mail från SOfia som är i Spanien, så då var jag självklart tvungen att svara på det innan jag somnade.
Klockan hann bli halv 3 innan jag släckte lampan för att sova, så i förmiddags var jag nog en ganska tråkig barnvakt, som tur var så var båda barnen på bra humör och ville vara ute hela tiden så jag kunde ta det lite lugnt på en parkbänk medan de lekte.

Idag ska jag försöka plugga lite mer, sedan tänkte jag försöka mig på att laga lite Nasi goreng, är ju så gott! Hoppas även på att få mail under dagen från min VFU-mentor eftersom jag ska på VFU på tis-onsdag och har fortfarande inte hört något från henne eller den andra tjejen som jag ska gå med. Och om energin räcker till så blir det även en joggingtur.

Har bestämt mig till 75% att jag kommer till karlstad denna torsdag, tro det eller ej men jag kanske ska åka TÅG!! Omjag gör det kan jag nämligen vara i karlstad redan klockan 16.30 på torsdag. Om jag ballar ur blir det istället en lång bussresa och jag kommer klockan 23.00 torsdag kväll.

Men men vi får väl se vad det blir...


(Linda saknar dina inlägg i bloggen!! What's going on in your life?)

2006-09-15
18:15:24

En dag på stan.. //S
Igår var jag jättetrött efter skolan när jag kom hem vid 17.00, och bestämde mig för att skippa joggingturen. Istället hamnade jag framför TV:n i sängen ätandes på en chokladkaka...som så många gånger förr!
Desto mer klockan blev desto mer återgick jag till att bli...inte pigg men normal, i och med det kom även det dåliga samvetet krypandes över att jag bytte ut en joggingtur med slappande och chokladätande. så klockan 20.00 frågade jag Erica om hon skulle med på en joggingtur... Erica som sysselsatt eftermiddagen och kvällen med att göra ungefär detsamma som mig vågade nog inte säga nej på grund av hennes samvete och hon sprang iväg för att byta om.

Jag har en enda runda som jag sprungit, vågar ju inte bryta den rutinen när det fungerar. Men när vi kom cyklandes till elljusbanan inser vi att skogen är kolsvart, inte en enda glödlampa som lyste. Istället fick vi åka tillbaka hem och komma på en ny runda, men sträckan blev nog densamma.

Erica tyckte nog inte att det var så kul att springa med mig då jag springer i intervaller något hon tyckte var ganska trist, men det är det enda sättet jag orkar springa på.
Trots att ingen av oss hade lust att ge oss ut var vi ändå nöjda när vi väl var tillbaka, och det dåliga samvetet borta.
Precis när det var dags att stretcha så ringde Tobias och berättade att han precis sprungit 5 km på 25 min eller något sånt... helt plötsligt var jag inte lika stolt över min runda på ca 2-2,5km på 20 min.

Idag gick jag upp redan klockan 9 då jag tänkt hinna med en hel del. Jag skulle först in till stan för att klippa mig och leta efter ännu ett par jeans och därefter hem och plugga.
Självklart missade jag bussen och tvingades väta i 20 minuter på nästa. Väl framme hittade jag självklart inga jeans. Jag hittade ett par som var helt okej, men de var lite för stora och självklart fanns ingen mindre storlek... billiga var de också!
Sedan letade jag efter någon frisörsalong, efter att ha sprungit runt på en massa fick jag en tid och blev klippt, hon verkade ha koll på läget men jag fick en liten chock när jag skulle betala...350kr!!! Det var nog det dyraste stället i Linköping!! Men efter 5 månader utan att ha blivit klippt fick det vara värt pengarna, ch jag har lärt mitt misstag.
Efter det tog jag ännu en runda i butikerna, en sista koll efter ett par jeans. Som vanligt hittade jag något annat och istället för jeans köpte jag en lila tröja... men den var fin, kan nmog ha den när man ska ut om man piffar till den med lite snygga blaffiga halsband. Ja.. ut skulle jag verkligen vilja...  Linda du kan väl se till att Jason börjar jobba på de där fribiljetterna till Nöjes tills nästa helg då jag kanske kommer, eller helgen efter det!!

Tillbaks hemma igen var det dags för plugg men som vanligt var jag för trött och hamnade istället framför TV:n, får väl se till att gå upp tidigt imorgon så man hinner med lite läsande. Ska även springa och städa lägenheten innan Joss och Ludde kommer på kvällen.

På tisdag ska jag på VFU men jag har fortfarande inte fått någon kontakt med min mentor så vi får väl se hur det går, jag vet ju i alla fall var jag ska vara. Fick plats på en skola mitt i stan, så jag slapp trots allt att pendla långa mil till någon avlägsen skola.

Nu har jag berättat klart om mina händelselösa dagar!

Hur går det för dig och gympandet då Linda??   =P

2006-09-14
12:51:50

Movie-seen /L
Tänkte uppdatera er med lite film-åsikter. Såg tidigare idag på "John Tucker most die". En hyfsad men typisk Amerikansk-High Scool-film. Funkade okej hela filmen men slutet var skit töntigt. Antingen ska det var riktig klysé eller så ska man bli riktigt förvånad, annars funkar inte den här typen av film. Jag blev besviken. Titeln stämmer inte heller överens med filmen, den ger mig en känsla av att det är en Mean Girls-liknande film men så är inte fallet.
Regnar det och du har tjejkompisarna över så kan man helt klart se den. Men det är ingenting jag köper till DVD-samlingen.

Igår såg jag även den efterlängtde "På andra sidan häcken". Höga förväntingar eftersom tecknade filmer de senaste åren har varit såå bra. Den här hade dock inte de där roliga replikerna eller de typiska karaktärerna. Den var faktiskt riktigt tråkig. Plus att Bruce Willis gjorde rösten för tvättbjörnen (eller vad det nu var), vilket egentligen borde ha varit en varning. Han gör trots allt inte så mycket bra filmer (eller några alls). Ja, jag har sett den och kommer aldrig se den igen. Bara en sån där film man ser och glömmer bort....

54542-218

Puss och Kram
/Linda

2006-09-14
12:37:58

Första mötet med psykologen! //S
Klockan 10.15 hade jag idag mitt första möte med psykologen, jag är tvungen att gå och träffa dem 5-6 gånger under denna terminen. Det är meningen att jag ska gå dit och tala om mina erfarenheter... på VFU:n. Blev ni fundersamma nu?? Det är nämligen så att min inriktning har något samarabete med psykologstuderande så vi är uppdelade i grupper med 6-7 personer i varje grupp som varannan vecka ska träffa två psykologstuderande för att diskutera VFU:n. Varje möte är på 2 gånger 45 minuter.

Idag hade vi som sagt första mötet. Jag tyckte lite synd om de som hade det då alla i min grupp var väldigt negativa och bara såg mötet som ännu en belastning med tanke på att det är mycket plugg nu, något som de också talade om för stackarna. När vi slutade tyckte dock alla att det var ganska okej. Det som stör mig är att mötena är så långa, det hade räckt med bara 45 minuter, vi ska träffas varannan vecka och diskutera VFU, men vi har ju bara VFU 2 dagar varannan vecka så det finns ju inte så mycket underlag till diskussioner tycker jag.

Är lite irriterad över att jag måste beställa ännu mer material för den här kursen! Jag har köpt alla böcker men sedan måste vi även beställa analysschema för matematik och svenska som kommer kosta runt 160kronor! Lite irriterande när man redan lagt ut över 2000kr på den här kursen!! Men men, det kanske kan vara användbart även i framtiden, vem vet?!


2006-09-13
16:16:50

Plugget hopar sig... //S
Nu har jag studerat allt plugg som komma skall. Då våra tutorer gjort fruktansvärt dåliga flödesscheman är det jättesvårt att se vad man har att göra, allt står på 3-4 olika ställen i olika häften!!

Jag har i alla fall upptäckt att jag i och med missade mina två praktikdagar förra veckan har en himla massa att göra de två kommande dagarna nästa vecka vilket känns riktigt surt med tanke på att jag vill lära känna klassen innan man utsätter några stackars 7-åringar för intervjufrågor, men tyvärr lär jag inte hinna med det så mycket, speciellt inte med tanke på att de slutar så tidigt om dagarna!

Jag hänger än så länge med ganska bra i litteraturläsningen men det känns inte som att jag har koll på tentan, vi har nämligen fått ett papper med de viktigaste begreppen men jag minns inte att jag har läst om något av dem, och då har jag ändå läst ungefär hälften av litteraturen!

Så som min planering ser ut nu gäller det att försöka ligga lite före om jag ska hinna med att åka till Karlstad den 29/9, vilket jag verkligen vill då jag annars inte hinner hem innan kursen slutar den 27/10. Jag behöver som sagt hem och ladda "batterierna" lite. Men sen är det så mycket annat som ska hinnas med, bl.a. mina joggingtur eftersom jag köpt dyra skor som jag vill använda så mycket som möjligt innan snön. Sedan bör jag sitta barnvakt 1ggr/helg för att få ihop lite pengar, jag ska boka klipptid, MÅSTE hitta ett par byxor, städa lägenheten, lördag ska jag träffa Joss och Ludde.
Överhuvudtaget att hinna med alla vardagssaker. Sedan har jag en kompletteringsuppgift från en gammal kurs som hänger över mig innan jag blir godkänd i den kursen, vet inte när jag ska hinna med den!!

Mitt mål är i alla fall att hänga med i den här kursen och ändå hinna åka hem till karlstad samt känna mig säker inför tentan. Vi får väl se hur bra man lyckas!

2006-09-12
17:47:35

Idioter till grannar!! //S
Just i denna stund HATAR jag mina grannar.. just det hatar!! I flera dagar har de vid olika stunder under dagen spelat grymt hög musik, med grymt mycket bas så det har vibrerat i allt!!

Nästa gång det händer ska jag definitiv gå ner och knacka på, kan väl inte va tillåtet att störa folk med så hög musik även om det är dagtid??!!

2006-09-11
22:21:39

Lååång tid innan hemresa? //S
Har nu studerat min almanacka efter att ha pratat med Tobias och har insett att det nog dröjer närmare två månader innan jag kommer hem kanske. Tobias kommer nog inte hit förrän den 6 oktober, och efter det har jag lite grejer på gång i skolan fram tills dess att kursen slutar... so bye bye....!
Nädå, känner jag mig själv rätt så kommer jag inte klara av att stanna i Linköping i två månader i sträck... det blir lite för påfrestande att inte komma ifrån mitt kollektiv på så lång tid.

Så förmodligen kan ni förvänta er mitt bästa besök redan om 3 veckor alltså helgen 6-8 oktober, måste ju ladda om batterierna innan det veckorna efter den helfen är dags för tentaplugg!

2006-09-11
12:25:21

Måndag IGEN! //S
Den här helgen gick sååååå fort!!

Jag var framme i karlstad kl 16.10, då bar det av hem för middag. Lite senare kom Linda som sagt förbi och stannde några timmar. På kvällen kom min kusin ifrån Sunne för att hälsa på då hon skulle med tåget till Stockholm dagen efter. Så det blev lite fika och prat under kvällen. TObias kom med tåget klockan 23.50 så fram till dess tittade jag och mamma på någon dålig film som gick på TV.

När Tobbe väl hämtat mig åkte vi hem till honom, låg och pratade en stund innan vi somnade. Var så underbart... jag somnade direkt och sov hela natten, vaknade inte förrän klockan 7 men lyckades då ändå somna om.
Tobias var duktig och skulle rösta, så vid 11.30 tog vi en promenad ner till stan och stadsbiblioteket, han röstade och sedan blev det shopping... ja alltså för TObbe. Själv letade jag klocka men hittade ingen jag tyckte om... vill ju inte gå runt med en mobiltelefon på praktiken inne i klassrummet.
Efter det gick vi hem, tobbe till sig och jag till mig. Jag åt mat med familjen och fikade lite innan jag blev upphämtad av Tobias på eftermiddagen. På kvällen blev det film hos Tobias, vi hyrde "North Country", jättebra film!! Det tyckte faktiskt Tobias med...

Efter det kom TObias familj hem så vi pratade lite med dem innan vi gick upp till hans rum där vi låg och pratade lite om allt möjligt! På söndagen gick vi upp vid 9.30 för att hinna med lite innan han skulle åka tillbaks till karlskrona. Vid 10 följde vi med hans föräldrar till Bonnäs Udde, jättefint, vi gick en promenad längs klipporna. Det var jättefint verkligen, och klipporna var ganska släta så det var inte jobbigt att gå heller.

Efter det hade klockan hunnit närma sig 11.30 så jag åkte hem så att Tobias skulle hinna packa och umgås lite med sin familj innan han skulle åka.
Själv åkte jag hem och fikade, hela familjen var hemma, vi åkte runt och tittade på trädgårdsgrupper både till mamma och pappa och till syrran och hennes sambo som från och med idag är husägare.

Sedan blev det en snabbis ut till Bergvik för att köpa skokräm och skoimpregnering och tillbaka hem för att hämta grejer och ner till stationen.

Jag var framme i Linköping 22.15, och jag hade sådan tur att Göteborgsbussen kom strax efter min buss och med den kom Erica!! Så då fick jag i alla fall sällskap på bussen hem till Lambohov.

Klockan hann bli 23.30 innan jag kom i säng, men återigen sov jag underbart härligt. Var ändå tungt att gå upp imorse kl. 7.

När jag kommer till Karlstad nästa gång vet jag inte... kan hända att jag kommer redan om två veckor, men som sagt det vet jag inte. Har fortfarande inte fått praktikplats så det beror lite på när jag får den, har ju redan 2 dagar att ta igen =(
Jag får återkomma med mer exakt datum en annan dag. Nästa vecka är Tobias ledig så jag hoppas han kommer hit, i så fall kommer jag åka TÅG med honom tillbaks till Karlstad. Men förmodligen kommer han inte, vilket jag kan förstå då han kommer till Karlstad på måndag sen måste han ta sig hit och vara tillbaks i Karlstad innan söndag då han ska med tåget tillbaks till karlskrona. Är man ledig så vill man ju inte stressa genom att åka fram och tillbaks mellan Karlskrona-Karlstad-Linköping-Karlstad-Karlskrona!

Nu ska jag snart tillbaks till skolan!

2006-09-11
10:05:34

Sitter i skolan och fördriver tiden. /L

Det här dygnet känner jag kommer vara väldigt långt. Började med att i natt så kunde jag inte somna för att jag GIVETVIS sov gööör länge på söndagen. I lördags var jag duktig som gick upp 8 men på söndagar sover jag alltid länge. I alla fall så kunde jag inte somna, sista gången jag kollade in klockan visade den 02.05. När jag väl somnat så sov jag inte skönt, jag minns att jag vaknade hela tiden. Klockan 6 vaknade jag av att jag var skittrött men då var det ingen ide att somna om heller.... jobbig natt.
Jag gjorde i alla fall i ordning mig men på något vis lyckades vi ändå missa bussen (Jason också), jag tänkte helt fel vad gäller klockan eftersom jag var helt slut i huvudet. Vi bestämde oss i alla fall för att ta bilen vilket jag inte gillar att göra när jag går full dag eftersom parkeringen ändå kostar.
Väl framme i skolan inser jag att det är väldigt tyst och när klockan är 8.30 (när jag tror jag ska börja) så är det ingen där. Vilket innebär att av någon anledning så har jag skrivit i min kalender att jag börjar två timmar tidigare än vad jag gör, vilket är väldigt konstigt eftersom jag är rätt duktig på det där med koll och tider. Jag hoppas jag får lite klarhet över mitt schema om en halvtimme när jag tror jag börjar. Är det ingen där då - då drar jag! Då ger jag upp.

Ja, Sandra vi sågs inte så mycket denna helg, hoppas du kommer snart igen.. Kunde jag så skulle det vara kul att komma ner igen men som mitt rese/budget ser ut denna höst vet jag inte ännu om det går.
Vet du när du kommer nästa gång?

Puss och Kram
/Linda


2006-09-09
21:24:39

Mike Watt... /L

Igår Sandy hem. Såg henne en stund på fredagkvällen, vi spenderade den genom att prata om allt mellan himmel och jord plus att hon lät mig lyssna på lite Chili Peppers låtar som jag trodde jag hade men som jag inte hade! Fixat det nu...
Kollade även upp förbandet... Mike Watt & The Missingmen... Jag vet inte vad det är för några men de såg gamla ut på korten... de såg ut som nåt vi kommer gilla iaf =D
Är man förband för Chili Peppers så är man antagligen rätt okej iaf.

Idag har jag städat min lägenhet. Hade inget att göra och det såg för jävligt ut!
Jason jobbar som vanligt, han slutar väl runt 23 så jag är ensam ett tag till, men de är rätt skönt också, så jag ska inte klaga.

Har laddat hem en del nya låtar som Sandra tipsa mig om igår, härliga och lugna låtar, som jag lyssnar på nu. Tänkte förut att jag skulle lyssna igenom ALLA Red Hot Chili Peppers album så jag har hört alla låtar iaf.... när jag ansåg att jag inte orkade söka efter fler album var jag uppe i 186 låtar så då räckte det. Jag tycker att de tre senaste är bäst ändå.

Nu ska jag luta mig tillbaka och lyssna på muuuusic.... mmm....

Kram!
/Linda


2006-09-07
12:57:23

Tursamma Karlstadbor! //S
Alla Karlstadbor ska vara glada för att jag valde att komma först imorgon! Anledningen till detta är mitt otroligt usla och skrämmande humör. Jag känner mig som ett svart åskmoln!
Det började igår med att jag var jättenöjd som tagit mig igenom så många kursböcker och att de varit intressanta, den boken jag började i sen var HEMSK!! så himla rörig så jag fatta inget av vad jag läste! Enligt min lärare så läste jag inte då läsning kräver BÅDE förmåda att avkoda och förstå, något jag alltså inte var kapabel till.

Det fortsatte under natten då der var stört omöjligt att sova, jag sov sammanlagt ca 3 h under natten, vilket är liiiite för lite för min del!! Jag provade med mina pålitliga sömntabletter, de hjälpte mig med de där 3 timmarna sömn, men sedan vaknade jag ju igen vid 05.00.

Idag fortsatte det med att jag kom till skolan och hade världens mastigste seminarie, intressant men man fick ju skriva som 17 för att hinna med att anteckna allt vilket ledde till att jag inte hörde ett ord av vad människan sa!

Ännu tröttare åkte jag på vägen hem till affären för att förbereda mig lite för morgondagens bussresa, och hamnar då i världens kö med en krånglande kund!!!

Väl hemma möter jag Erica i dörren som är på väg ut som snällt talar om att vi inte alls har någon tvättid ikväll för den snodde någon under tiden hon tvättade imorse!!!!!!!!!!!!!!!!!! Detta i sin tur innebär att jag kommer vara tvungen att dra med mig en massa smutstvätt och TVÄTTA det första jag gör när jag väl kommer hem, då antalet rena underkläder börjar närma sig NOLL!!!!

Efter att jag tagit några djupa andetag sätter jag mig vid datorn och kollar mailen där jag fått mail angående min praktik. Jag får veta att alla årskurs 1 lärare på mitt praktikområde har tackat nej till att vara mentorer, detta innebär att jag kommer hamna på ett annat område, vilket innebär att jag kan få praktikplats lååååångt härifrån som ex. i Hultsfred!! OM jag skulle få det så kommer jag vara tvungen att åka buss eller tåg, vilket i sin tur innebär att jag aldrig kommer ha ett öre på fickan, med tanke på vad dyrt det är och vi måste vara beredda att lägga ut 600kr i månaden på resekostnader!!!!!!!!

Så som sagt... ni ska vara tacksamma för att jag INTE kommer idag, och dra ett djupt andetag och hålla tummarna för att jag kommer få någon sömn inatt.... ANNARS.... kommer ni få att göra med ett MONSTER under helgen!!!!!!!!

2006-09-06
21:41:31

Längtar efter fredag... //S

Den här dagen har gått ganska obemärkt förbi, har inte gjort någonting vettigt förutom att plasta in alla mina kursböcker. Tro det eller ej men jag VILLE faktiskt ut och springa men samtidigt vill jag inte tvätta håret 2 dagar i rad så det fick vara. Hoppas att jag kommer orka med det imorgon efter seminariet.

Ja som sagt hoppas jag på en joggingtur under morgondagen, ska tvätta... har i stort sett inga rena kläder kvar då alla tvättider varit uppbokade!! Sedan ska jag packa ryggsäcken för att på fredag klockan 11.30 äntligen åka till Karlstad.
Känner jag mig själv rätt kommer jag vara på dåligt humör imorgon för att jag inte bokade en bussbiljett till morgondagen,men jag vet att det är bättre att vänta till fredagen egentligen.

Pratade med Tobias förut, självklart hade han fått jättedåliga tågbiljetter hem så han kommer inte vara i Karlstad förrän klockan 23.50!! Men men... finns inget att göra åt saken, då får jag väl passa på att umgås med alla andra.

Nu ska jag se klart Las Vegas!2006-09-04
21:01:04

INTE så flitiga Sandra! //S
Igår  var jag som sagt riktigt flitig... idag.... inte riktigt lika duktig!
Hade seminarie på förmiddagen, totalt värdelöst! Hade tänk köpa bokplast för att plasta in mina nya kursböcker, samt en ny överstrykningspenna då jag snott Ericas de  senaste dagarna. Men mitt lilla minne svek mig, och jag kom hem utan pennor.

Väl hemma kollade jag mailen för att se om jag fått någon praktikplats, vilket jag självklart ännu inte fått, och jag ska ut på praktik imorn egentligen!

Efter det blev det lunch framför TV:n. När den var uppäten tänkte jag läsa ut den kursbok jag hade börjat i under helgen. Mitt mål var att läsa ut den och läsa ett kapitel i en annan bok.... funkade inte så bra då jag SOMNADE!

Man kan ju tycka att jag borde vara utvilad efter 1,5 timmes lång tupplur, men istället var jag jätteseg. Tog en tripp bort till affären för att vakna till och komma igång med läsandet. Jag hade ca 100 sidor kvar att läsa i den första boken när jag började, och nu när klockan är 21.00 har jag fortfarande 50 sidor kvar!!

Jag ska ändå läsa ut den boken innan jag lägger mig så jag kan koncentrera mig på den andra boken imorgon, och den tredje på onsdag! Lyckas jag hålla den planeringen bör jag inte ha några problem med att hinna med Karlstadbesöket.

Linda.... kommer ha tajt om tid att hinna träffa dig då jag gärna vill träffa Tobias som jag inte träffat på nästan 4 veckor. Så om vi ska ses får det bli en stund på fredagkväll (kommer inte till kd förrän vid 16.00 på fre).

Imorn ska jag ta tag i min TREDJE joggingtur om det inte är allt för dåligt väder.

2006-09-03
21:20:31

Flitiga Sandra =) /S
Idag har jag verkligen varit duktig!
Jag tog en liten sovmorgon idag och gick upp vid 10.10, käkade havregrynsgröt till frukost!
Därefter dammsugade jag köket då Ericas föräldrar skulle komma och NÅGON (inte jag) hade spillt ut en massa havregryn på golvet men struntat i att städa efter sig. När jag ändå var igång passade jag på att dammsuga mitt rum och hallen.

När jag ändå påbörjat städning så fortsatte jag med att skura golvet på mitt rum, i hallen, badrummet och i köket. Jag hann precis ställa in allting när det plingade på dörren så jag sprang in på mitt ru och gömde mig (hade fortfarande pyjamas).
Lite halväcklig som man alltod blir av att städa ville jag inte ta på mig rena kläder, så jag tog på mig träningkläderna och avverkade idag min andra jogginrunda! Därefter hem och körde lite sit-ups innan jag hoppade in i duschen.

Sedan pratade jag lite med Tobias i telefon.. inget vidare dock, började bråka om absolut ingenting (pga mitt dåliga humör). Försökte sedan plugga lite utan någon vidare framgång då mina tankar mest handlade om Tobias.
Gjorde lite matlådor, under tiden ringde Tobias igen och allt blev bra igen!

Sedan blev det middag, chili con carne, framför TV:n. Kom inte därifrån förrän efter ca 2 timmar då klockan var 19. Har sedan dess fram till nu (kl 21.20) pluggat!

Jag är alltså riktigt duktig, ska nu förbereda mig inför morgondagens redovisning, känns halvbra då jag inte riktigt har koll på allt känns det som, men det ordnar sig nog!

Natti natt!!

2006-09-03
17:46:02

Konspiration på högsta nivå! /L
Konspiration på högsta nivå! /LIdag såg jag på en dokumentär om 11 september. Där ifrågasätter man vad regeringen påstår har hänt. Mycket som man påstår stämmer inte överens med naturlagar eller logik.
Jag vet inte vilka som säger sanningen, själv har jag svårt att tro på någonting Bush-regimen säger och jag har även svårt att tro amerikanska journalister som vill göra en dundersuccé-dokumentär men är du intresserad och se vad de säger så ska du absolut se den. Intressant men den fick mig inte att gilla politik mer om vi säger så!Loose Change heter den. Vet inte om den finns att hyra men *harkel* den finns på internet om vi säger så...

Puss!
/Linda


2006-09-03
00:13:32

Hatar, hatar, HATAR "Idol"!!! /S
Har precis suttit och läst på aftonbladet, ett forum kring Idol. Jag förstår inte att folk kan tycka att det är så jävla bra, inte konstigt att mobbing i skolan ökar när det ses som ren och skär underhållning att offentligt förnedra människor! Genom att ha ett TV-program som till hälften bygger underhållningen i att förnedra andra människor, är ju det samma sak som att acceptera mobbning. Dessutom sänds programmet på en sådan tid att det ses av säkert större delen av grundskoleelever!!

Jag är absolut en av dem som sitter och skrattar åt alla människor som tror att de kan sjunga, när de knappt lyckas träffa en enda ton, men jag hatar, hatar, HATAR programmet just på grund av att domarna som trycker ner folk så otroligt mycket.
Man kan tala om för en människa på olika sätt att de inte har vad som krävs i branschen, man kan på ett trevligt men snällt sätt bara säga "tyvärr men du har absolut inte vad som krävs för branschen", istället för att börja asgarva  eller skrika åt personen att lämna rummet innan stackarn knappt hunnit sjunga en mening.

Det som gör mig så frustrerad är att jag verkar vara den enda människan med denna åsikt, när jag uttrycker mina åsikter för kompisar eller kurskompisar så rycker de bara på axlarna, och en del tittar på mig som om jag vore en pryd jäkla kärring.

Ja... shit... vi lever verkligen i ett snett samhälle!

2006-09-02
21:30:55

Bye bye Sofia! //S

Min X-kombo Sofia ringde för någon timma sedan för att säga hejdå, inatt drar hon till Spanien och kommer inte hem förrän till jul.
Hon ska plugga spanska under tiden som hon funderar på vad hon vill läsa för program sedan när hon är tillbaks i Sverige.

Måste säga att jag avundas henne, hon är en sådan människa som inte bara drömmer och fantiserar, utan ser verkligen till att göra det hon drömmer om.

En annan vågar inte ens ta tåget till karlstad av rädsla för att vakna upp i fel stad.

Håller med dig Linda, det finns verkligen inte ett skit på TV ikväll, önskar jag var hemma i Karlstad, där skulle jag antingen kunna få träffa dig Linda, eller Tobias eller fest hos min äldsta syster, eller en lugn filmkväll hos min andra syster... I feel lonely!!

Kommer med största sannolikhet till karlstad på fredag vid 15-16 tiden, verkar inte vara så mycket plugg, och nu när jag börjat fundera på att åka hem kommer det kännas jättejobbigt om jag inte gör det.

Jaja... själv som jag är utan hund-, katt- eller människosällskap ska jag återgå till min stora räddning...TV:n som dock sviker mig ikväll då det som sagt inte finns något att titta på!!


2006-09-02
21:03:06

Världen rullar på /L
Världen rullar på /LGod kväll!
Idag har jag spenderat dagen hos mamma. Vi beslöt oss för att ta bort Ceros saker. Kändes jobbigt att bli påmind plus att vi ville få det överstökat. Sedan umgicks vi så vi slapp tänka på det. Det känns lite bättre nu ikväll men man blir ledsen i vissa situationer.

Jason jobbar så nu sitter jag här hemma själv. Har precis ätit mat som JAG har lagat. Skitduktig har jag blivit (eller bara hungrig, drog ut på det in i det sista).
Det är nada bra på tv:n ikväll. Blädder-kollar på både MTV-galan och
Junior eurovision song contest. Vilken jävla skit den där Junior-grejen är. Låter som någon kass karaoke (som om jag skulle stå där och sjunga). Jag förstår absolut inte hur Pernilla Wahlgrens dotter Bianca kunde komma med, men va f*n, är man kändis-dotter så är det självklart att man kommer även om man absolut inte har någon sångröst. Jag väntar bara på att Carolas son Amadeus (eller vad han nu heter) ska ställa upp. Inte nog med att Melodifestivalen har blivit någon j'kla popularitets-kändis-tävling nu ska ungarna ha en egen också.
Själv skulle jag hellre låta osedda talanger komma fram och inte nån j*kla E-type eller Kikki! Dessutom borde låt/text-skrivare endast få ha ett bidrag. Som det är nu är det ungefär 3 stycken som har skrivit alla bidrag. Hur kul är det? Finns inte en chans för nya talanger att komma fram. Vi kan inte heller tävla inom Europa eftersom alla röstar på sina egna grannländer (större majoriteten gör faktiskt det), börjar nästan heja på en egen Nordisk-tävling.

Nej, det var bättre förr... jag får låta som en gammal kärring men så är läget när det gäller musik-tävlingar.

Puss!
/Linda

2006-09-02
15:22:56

Ömmande muskler. //S
Ja nu är lilla Cero borta, hans ålder hann ikapp honom till slut. Me han fick i alla fall en härlig sista tid i livet med en familj där han aldrig behövde vara ensam, utan fick vara med dygnets alla timmar!

Igår invigde jag som sagt mina skor....något som jag är väl medveten om idag, har lite problem med att röra mig då jag inte strechade ordentligt... men men man lär av sina misstag!

Idag har jag suttit barnvakt på morgonen, det gick bra men jag var väldigt trött då jag återigen har problem med att somna om kvällarna! Förstår inte varför, det bör inte bero på stress för jag har inte ens kollat på vad som komma skall utan koncentrerar mig på vad som ska göras nu, och det är ingen panik över det, känns som om jag har kontroll över situationen.

Pratade med Tobias igår, han var jättetrött så det var jag som fick stå för mestadels av konversationen, men det var ändå trevligt.

Vi pratade om vad som komma skall. TObias har funderat på att läsa någon kurs här i vår och OM han nu ska göra det vill vi bo ihop, men det går inte eftersom han inte vet när han kommer veta om han vill läsa här, och jag har ju 3 månaders uppsägningstid. Sedan vet han ju inte om han ska plugga program här eller ej, så om vi flyttar ihop så måste jag kanske hitta ett nytt ställe att bo på redan i under nästa sommar då jag inte har råd med en 2:a själv. Hm... trist.
Hur som helst har jag bestämt att det här är mitt sista år i kollektiv, sedan skaffar jag egen lägenhet om inte Tobias flyttar hit.
Det är inget direkt fel på mina kombos men jag vill ha mitt eget ställe där man inte behöver ta hänsyn till andra eller vara irriterad över bristen på hänsyn ifrån andras sida.
Om jag ska bo själv kommer det tyvärr innebära att jag måste ta lån förmodligen... men det är ett senare problem.

Vi ko i alla fall fram till att vi inte kommer ses förrän om ytterligare 3 veckor då han kommer hit om hans vaktschema passar, så jag har kommit fram till att jag nog kommer till karlstad till helgen om jag hinner med att läsa allt som ska läsas inför måndagen. Vilket jag bör hinna om inte min kursbok från adlibris skickas alltför sent. Jag har sagt till familjen jag sitter barnvakt åt att jag ska meddela dem om jag kan sitta barnvakt nästa helg eller ej, senast på onsdag så då får även ni andra mitt besked.
Det beror även en del på om jag får min praktikplats denna veckan. Ska nämligen ha praktik på tisdag och onsdag egentligen men det blev något mssförstånd med min skola så de trodde jag redan hade fått plats hos någon, vilket jag inte hade. Så det kan hända att jag är ledig de två dagarna.

Nu ska jag fortsätta min läsning!

2006-09-02
11:46:02

Jag sörjer min bäste vän /L
Igår är dagen jag för alltid kommer minnas med sorg.
Mamma och Joakim kom förbi med Cero, hans bakben fungerade inte som de skulle och ögonen snurrade runt. Vi begav oss till veterinären som sa att han förmodligen fått en hjärnblödning eller har en hjärntumör som har börjat märkas.
Vi beslöt oss för att låta honom somna in så att han slapp lida och så att vi kunde minnas honom som den Cero han var.

Min familj sörjer en helt underbar familjemedlem som för alltid kommer finnas i våra hjärtan.
Själv har jag så ont att jag vet inte hur jag ska kunna må bra igen. Det känns som om mitt hjärta inte får blod för att allt ligger som klumpar i armar och ben. Mina muskler känns svaga och jag får ingen luft. Jag skulle ge vad som helst för att få honom tillbaka, jag saknar honom så.
Veckan som började så bra, det känns som om gud insåg att jag var lycklig och ville förstöra allt. Jag får inte ur bilden i huvudet när han tar sina sista andetag. Jag ville inte släppa taget men mamma sa att det var dags att gå. Det kändes så svårt att lämna honom där på golvet helt ensam.
Jag försöker se de positiva men just nu går det inte. Jag försöker sysselsätta mig så jag inte ska gråta hela tiden. Min ansikte ser ut att ha blivit misshandlat men det är precis så jag känner mig också, så det passar egentligen bra.
Bättre hund och vän får man leta efter. Jag är glad för den tiden jag fick, och jag kommer för alltid vara tacksam för den.

Hejdå min bäste vän. Du kommer alltid ha en plats i mitt hjärta.
/Linda


2006-09-01
15:30:51

Invigning av skor! //S
Imorse invigde jag mina nya gympadojor! Jag gick upp någorlunda tidigt, åt en banan och trampade iväg på cykeln till Lambohovs elljusspår. Jag kan tala om att jag fick andnöd efter ca 200m! Resten av banan fick det bli spronga 2-3 stolpar, gå en, springa 2-3 stolpar gå en o.s.v.!
Men jag kom runt, och det är det som är huvudsaken.
Mina skor fick klart godkänt!

Väl hemma igen var jag så duktig att jag åt havregrynsgröt till frukost!! Visserligen med ganska mycket sylt till men ändå!

Resten av dagen har jag dock varit mindre produktiv, men det hör inte hit!

På söndag har jag tänkt ge mig ut på nästa runda.... får väl se hur det går!

Ikväll kommer TObias äntligen hem!! Till karlstad alltså, men djag är glad ändå för det innebär att jag åtminstone kan prata med honom i telefon, något jag inte kunnat göra på ett tag nu. har istället fått lyssna på en dansk tant som talar om att han inte kan nås för tillfället...NÄHÄ! Men som sagt nu är han tillbaks i Sverige och om ett par timmar i Karlstad.

Puss på er...!