Hakuna Matata

2006-08-30
18:17:20

Lite shopping... /S
Idag har jag varit nere på stan... igen! Var där i måndags också men utan att hitta något.
Idag köpte jag ett par gympaskor, mjukisbyxor och träningslinne.
Vet inte om jag kommer att verkställa mina planer och faktiskt börja springa, men jag behövde ändå ett par skor att gå i. Mjukisbyxor använder jag jämt när jag är hemma så de kommer definitivt komma att användas, och träningslinnet... ja... tveksamt, man kan ju hoppas att jag har nog med självdisciplin för att komma ut någon dag i veckan!

Idag vann min äldsta syster budgivningen på ett hus, så om de bestämmer sig för att de vill ha det kan de bo i huset redan till jul :D


2006-08-30
13:35:01

Inte alltid tur! /L
Nej, idag har jag inte haft sån tur!
Började morgonen med att jag tog bilen till skolan eftersom jag skulle till statsbibblan plus att Jason slutade samtidigt. Åker hemmifrån 10.05 (börjar 10.30) när jag inser att jag inte har så mycket bensin i. Lampan lyser iaf inte tänkte jag och brassar på motorvägen! Väl vid NWT börjar lampan lysa men då inser jag att jag aldrig kommer hinna tanka. Äh! Det räcker nog tänkte jag och svalde hårt men körde i jämna hastighet för att inte äventyra någonting!
Väl framme i skolan ser jag att det inte finns NÅGONSTANS att parkera. Jag körde runt på skolans 4 parkeringar och alla var fulla! Paniken började stiga när jag insåg att klockan var 10.26!
Jag avskyr att komma försent och jag HATAR att behöva knacka på dörren och stiga in med allas blickar på mig - allra mest när jag inte känner någon. Lampan lyste för fullt!
När klockan var halv (när jag började) körde jag till Frödingshöjd (200 meter ifrån universitetet) och tänkte att jag skulle parkera där. Även där var det nästan fullt men jag lyckades hitta en iaf som inte var förhyrd! När jag kliver ur bilen slår mitt hjärta hårt av stress och jag måste springa som en katt med senap i röven för att leta efter biljettautomaten som ligger 200 meter bort! När jag väl kommer tillbaka till bilen ser jag att lamporna inte är släckta och försöker då släcka men varje gång jag drar ut nyckeln piper varningssignalen (så att inte någonting drar av batteriet). Tills jag inser att det är pga av att dörren är öppen som den tjuter!
Klockan är 10.40 och jag genar genom husen när jag inser att jag inte vet var jag är men som tur är hittar jag mig ut och ner för en backe! Springer springer springer och väl framme vid klassrummet står det textat:
OBS! OBS! Föreläsning med XXX inställd på grund av sjukdom!

Jag visste inte om jag skulle skratta eller grina. Jag fick mitt straff (eller kanske inte?) för att jag tog bilen men när jag går tillbaka så stöter jag på Lärarförbundet och frågar om man kan få köpa deras kalendrar (som jag tyckte mycket om) då informerar de mig om att alla som är med får en varje termin! Jippi! Nu slapp jag köpa en ny! Så det var ju turligt! =)

Åkte till bibblan och lånade det jag skulle ha + att jag hann tanka! Har dock ännu inte fått tag i två stycken men vad ska man göra. Har kollat på bibblorna! Idag var jag alltså ledig och imorgon har vi läsdag men jag har varit så duktig att jag redan läst en del så jag har inte sååå mycket att läsa imorgon! På fredag har jag en föreläsning och exkursion men slutar relativt tidigt (16)!

Ja, Sandra, tänk om du hade gått min utbildning då hade du sluppit läsa lika länge + att du hade fått åka till Auswitch! Men nu får jag göra det istället =P Hehe.... men du får ju o andra sidan leva riktigt universitetsliv med combos o hela köret! Tänk vilken upplevelse det är!

Puss och kram alla!
Linda

2006-08-30
00:20:44

Trött på telefonförsäljare? Dagens tips /L

Är du också trött på alla jäkla försäljare som alltid ringer olägligt (eller ringer överhuvudtaget)?
Det finns faktiskt ett sätt att stoppa eländet.
På sidan www.nix.nu kan man göra så att företagen inte har tillåtelse att ringa och tjata!
Minsann minsann!

Herregud. Är det någonting jag vill ha kontaktar jag dem själv!

Kram!


2006-08-30
00:00:32

Hihihi!!!!!!!!! /L
Denna vecka går som smort.... jag fick idag reda på att min utbildning ger mig behörighet för både förskola och grundskolans tidigare år!!!! Jag får hela paketet!
Vilken tur jag har som fick byta inriktning. Inte nog med min breda utbildning, jag får toppenbra klassresor också!
Men tyvärr då Sandra, så innebär det att jag inte behöver komma till Linköping för att få den behörigheten. Kanske tur? Vi hade blivit alldeles för feta tror jag.

Denna vecka har varit suoerbraig. Hoppas det håller i sig bara.

Puss och Kram
Linda

2006-08-29
18:36:41

Jag vill träna...! //S

Nej jag har inte fått feber eller blivit galen, jag har bara för mycket fritid! Jag har två seminarier i veckan resten är självstudier vilket innebär att jag sitter hemma en hel del. Jag skulle vilja börja träna spinning men det är ju så jäkla dyrt med gymkort! Ett årskort på Campushallen kostar 3100kr!!
har kollat in lite andra gym som är billigare men de har så få pass + att det är långt till dem vilket gör att det inte blir så billigt i längden eftersom man måste åka buss!
Istället funderade jag på att börja springa men problemet är att jag inte har några skor, problemet kan ju lösas genom att jag köper ett par men de är liiite för dyra med tanke på att jag inte vet om jag verkligen kommer att fullföja mina tankar och verkställa dem. De billigaste jag hittade kostade 600kronor =(
400-500kr låter lite bättre, men några sådana har jag inte hittat!

Ska till stan imorn och kolla lite kläder, får väl se om man ser några skor då kanske?


2006-08-28
17:00:28

Rösta rösta rösta /L
Vet du inte hur du ska rösta i valet.

Kolla in Aftonbladets test ---> http://www.aftonbladet.se/val2006/partikollen/

Vote!

2006-08-28
14:33:17

Doris har anlänt! /l

Igår åkte vi för att möta upp mormor på busstationen. Hon hade varit i Sthlm för att hämta sin nya hund. En liten pudel. Doris, som hon heter, är det absolut sötaste du kan tänka dig. Hennes hår är alldeles krulligt och mjukt (känns som bomull) och hon var klippt så att det bara var en liten tuss på svanstoppen! =)

Ronja (mormors gamla hund) var väldigt nyfiken, men hon blev en aning avis när Doris ockuperade mormors knä.

Idag började jag skolan... jag anlände lagom i tid så att jag kunde se alla som kom in! Jag kände INGEN. Så förhoppningsvis får jag nya vänner =) Nästan alla var i min ålder (tur), Sandra hade skrämt mig lite med hennes klass..
Jag fick även veta hur alla de närmsta kursernas examinationer kommer se ut. Alla fyra har nämligen olika sätt! I historia kommer det vara en salstenta!!!!!!!!!!!!!!!! Min första =( Kändes j*vligt nervöst. Den kommer vara över Svensk och Europeisk historia. Intressant som tur är.I denna kurs (geografi) kommer vi få läsa i flera dagar innan, sedan ska vi komma till skolan och där får vi en uppgift vi ska göra under dagen. Jag undrar hur svår den kommer att vara... *klunk*
Som tur är får man hjälpa varandra!

Jag fick även reda på att jag kommer ha klassresor. Snart ska vi till Stockholm (Ungefär som vi var i gymnasiet). Bo på vandrarhem och lite sånt. Allt går på 180 kronor + mat. Inte så farligt ändå.
Men nu kommer toppen nyheten!
I mars-april ska.... vi.... åka.... till............ AUSWITCH!!!!!!!
Jag hoppas bara jag kan skrapa ihop till biljetten på 2500 kronor som ska delas upp och betalas 1 dec och 1 januari... Inga härliga månader!!!! Men jag hoppas hoppas hoppas! Det är en livslång dröm!

Nu ska jag plugga lite...

Ha det bra!
Puss och Kram Linda 
Ps. Bevis på att Johnny kommer betydligt bättre överens med andra människor än Stina. Ds.

2006-08-26
22:06:12

Ännu ett länktips! //S
Sedan  något år tillbaks brukar jag alltid besöka denna hemsida http://www.ada-hundar.org/start.htm Det är en organisation som tar han dom hemlösa hundar i Spanien och förmedlar dem hit till Sverige. Hade jag pengar och tid skulle jag definitvt åka dit några månader och arbeta som volontär i Spanien.

Även om man inte är på jakt efter hund så blir man kär i många av de små rackarna... som den här till exempel;


SÅ underbar med sitt underbett!!

Hur som helst en sida för djurvännen, speciellt hundvännen!

2006-08-26
21:28:52

Liten kortis bara... //S
Orkar egentligen inte skriva något, och inget har hänt direkt.

Tobias ringde igår vilket var dagens höjdpunkt då jag inte hört något av honom sedan i söndags, tyvärr är han i Danmark på övning med lumpen så han hade inte råd att prata så länge.

Idag har jag inte gjort någonting förutom att jag satt barnvakt två timmar på förmiddagen. Har insett att det nog är lite utav en höjdarfamilj jag är hos. I alla fall pappan, hittade en artikel om honom på nätet, han är tydligen doktorand i psykologi, och idag berättade han att han uppskattar min hjälp då han hålller på att skriva en bok!

Egentligen vill jag bara tipsa om den här länken http://www.pandorashop.se/ de har många fina smycken, gillar särskilt deras ringar. Har ett armband samt 3 berlocker som jag fått av Tobias och hans familj i studentpresent.

Hej på er!

2006-08-25
15:22:57

Soon...
På måndag börjar skolan... idag ska jag hämta ut mina böcker! Känns inte så roligt... fast samtidigt är det skönt att ha någonting att göra. Känner att jag stängt in mig =)

Nedräkningen till Red Hot Chili Peppers har börjat. Såg reklam på tv förut och tänkte glatt för mig själv att dit ska jag! Kom på att man kanske skulle behöva spara en slant ifall man hittar eventuella FAN-prylar... Kanske finns någonting man vill ha som minne... jag tror inte att jag någonsin kommer se dem  igen!

På söndag ska jag klippa mig. Jag har inte klippt mig på ett tag nu och har absolut ingen aning om hur jag vill ha det. Jag måste klippa en del trots allt. Kan knappt kamma igenom det längre. USCH!
Under mitt sökande efter den perfekta frillan snubbla jag över en sida, där kan man kolla in kändisfrillor och annat skojs för håret.
http://www.thehairstyler.com/celebrity_hairstyles.asp


Nej, nu ska jag åka ut!
Puss och Kram
Linda

Ps. Har laddat MP3:an med RED HOT CHILI PEPPERS i massor... =D Ds.

2006-08-22
18:55:14

Bree VS Linda /L
Bree VS Linda /LEn tragedi!

Jag gjorde ett test på kanal 5 för att se vem i Desperate Housewives jag är...
Japp, det tragiska är att testet visade att jag är Bree van de Kamp.
Det absolut torraste av dem alla... inte den jag själv skulle ha gissat på menmen...

Kolla vem du är Sandra;

http://www1.kanal5.se/desperatehousewives/test.aspPuss och Kram
/Linda
2006-08-21
21:48:12

Yes! /L
Yes! /LJa, som Sandra så flitigt, tidigare idag skrev så ska vi gå på Red Hot Chili Peppers! Detta är en dröm som blir sann!
Jag längtar........!!!

Kollade mitt schema och givetvis är den bara fram till vecka 44 så jag har ingen aning om hur det ser ut i skolan när konserten är! Vi får hoppas det ser bra ut....men jag ska gå!
I så fall får vi be om att få göra tentor tidigare eller senare Sandra! =D

Imorgon kör även Desperate Housewives och Gilmore Girls igång! Fy vad skönt. Härligt!

Livet leker.

Ha det bra och sov så gott!
Puss och Kram
Linda

2006-08-21
18:16:46

Glad igen!! //S
Red Hot Chili Peppers, tisdag 12 december 2006, kl 19.30
Det är ju nästan läskigt! För bara någon timme sen skrev jag för att beklaga mig över mitt liv och att jag var deppig och ledsen. Precis efter att jag skrivit det går jag och lägger mig i sängen och ser på TV, och vad kommer inte om inte en reklam för att Red Hot Chilipeppers spelar i Globen den 11 och 12 december!!

Jag och Linda har sagt i flera år att den dagen de kommer till en stad nära oss så ska vi gå, spelar ingen roll om vi var panka, vi skulle pansätta saker för vi skulle gå!

Nu har det inträffat! Biljetterna släpptes imorse klockan 09.00 och strax innan klockan 18.00 har vi nu köpt två biljetter till deras konsert, så nu mina vänner, mår jag toppen!!

På sektion B25 kommer alltså jag och Linda stå och vråla till vårt favvoband!!!
2006-08-21
16:03:44

Jag är deprimerad...stackars mig! //S
Ja nu har vi haft vår första träff i min seminariegrupp och jag vill bara gråta!
Till att börja med så skulle vi som sagt presentera en kurskamrat som man pratat/intervjuat. Under presentationen insåg jag att vi nog bara är 3 personer som är under 30år, resten är mellan 30 och 45 år och varenda njäkel var flerbarns mor.... mycket man har gemensamt med dem!!
Det gjorde mig lite deppig med tanke på att detta är den grupp jag ska läsa med under resten av året, och jag hade hoppats på att det skulle vara fler i min ålder som man kan lära känna och umgås med utanför skolan.... men icke!

Sedan var det dags att gå igenom schemat för denna kursen. Det visade sig att vi har seminarie måndagar och torsdagar, varannan vecka mellan 8-12 och varannan mellan kl 13-17. Förutom det har vi två dagar VFU varannan vecka. Utöver det har vi en gruppuppgift varje vecka att lösa samt kursuppgifter och andra uppgifter. Det krävs inget geni för att förstå att jag kommer vara tvungen att spendera en hel del tid i skolan för att plugga, alltså inte hemmaplugg som förra året. Detta innebär att jag inte kommer kunna vara dagmatte åt mitt lurviga dagbarn, hunden Frodo, vilket är fruktansvärt pinsamt med tanke på att hans matte bosatt sig i Lambohov för att jag bor här.
Detta innebär i sin tur att jag inte kommer ha råd att åka till Karlstad typ någonsin eftersom det var de pengarna som betalade mina resor hem. Har även kollat upp vad det kostar att åka till Karlstad nu vid den här årstiden och tur- och retur kommer varje Karlstadresa kosta mellan 550-600kr.

Förutom den dåliga nyheten så har jag studentlitteratur för närmare 2000kr att handla, litteratur som bör beställas så snart som möjligt, men med tanke på att jag inte fått lön än så går ju inte det, vilket innebär att jag kanske kan beställa böckerna tidigast fredag vilket innebär att jag förmodligen inte kommer ha tillgång till min litteratur förrän fredag i nästa vecka. Om jag istället väljer att köpa den på akademibokhandeln för att få böckerna tidigare så kommer det bli mycket dyrare vilket gör att jag ändå inte kan köpa några böcker.

Idag blev vi även indelade i arbetsgrupper som skulle jobba med olika gruppuppgifter. Det visade sig att uppgiften behandlar den del i boken som jag ligger ca 150 sidor efter i, samt att den delen som ska läsas för att kunna lösa uppgiften är ca 250 sidor lång. Detta innebär att jag kommer få läsa dygnet runt om jag ska hinna läsa allt innan vi ska träffas i gruppen på torsdag .

Utöver detta elände så åkte Tobias på övning i Danmark igår vilket gör att jag inte kommer kunna prata med honom i telefon förrän om ca 7-10 dagar.
Så just nu tycker jag fruktansvärt synd om mig själv men det har jag fan mig rätt till!!

2006-08-21
12:02:04

Första mötet! //S

Nu på morgonen var det samling för alla som skulle läsa inriktningen Grundläggande Färdigheter, där satt vi alla samlade, ca 40 tjejer och 2 killar.
I min "klass" går det bara en kille enligt klasslistan, men han var inte närvarande idag så det kanske blir jag och ett tjugotal tjejer....HJÄLP!
Nog för att jag är medveten om att lärarprogrammet år 1-7 domineras av kvinnor, men kom igen.... BARA tjejer ju!!
Det verkar bli lite mjukstart i alla fall för den här veckan var det bara torsdag som det var något och då var det bara någon social aktivitet för att lära känna varandra, något jag tycker är ganska värdelöst, är bättre att bara ta en fika då brukar det gå fortast att lära känna folk, känns så konstlat annars.

Nu ska jag ta lite lunch innan jag ska tilbaks till skolan för ett seminare där jag ska presentera en av mina nya klasskamrater...fånigt!

Linda, jag är besviken på dig, du 'är ledig men har inte skrivit något i bloggen!! Shame on you!


Pusselipuss


2006-08-19
23:05:39

Long time no see!

Det var ett tag sedan jag skrev sedan men jag har faktiskt en ursäkt.... mina föräldrars lååååångsamma modem! Det går inte direkt fort när man sitter där och har skrivit en massa som man tänkt uppdatera blogen med. Och som jag nämnt för Linda... det är ju i stort sett bara vi som läser den!

Igår kväll var det farväl till min kära Pumba, det gjordes genom en filmkväll med svenska filmen "Heartbreak Hotel" (som var RIKTIGT rolig!) samt lite dricka och popcorn... en perfekt kväll för såna som mig och Linda!

 Och idag var det dags att återvända till Linköping. Steg upp redan klockan 7 med mål att vara klar och redo att åka klockan 8. Vi lyckades inte så bra, ungefär en timme senare, klockan 9 rullade bilen ut från tomten och mot Linköping.

Väl framme kastade vi ur all min packning och alla saker in på mitt rum, hälsade lite snabbt på nya kombon Erica och iväg till Ikea. Efter några dryga timmar lämnade jag Ikea med en bokhylla och en "soptunna" till badrummet, medan mor och far inhandlat tavlor. Hungrig som en gris kastade jag i mig min Big Mac som om den varit en liten cheesburgare.... såååå gott!!

Efter det följde mor med mig till Maxi där vi handlade för att fylla upp min kyl/frys och skafferi. Efter en timmes handlande åkte vi hem till lägenheten för att fixa med gardiner och liknande. De nya gardinerna passade jättebra i vardagsrummet faktiskt :D Speciellt tillsammans med mina nyplanterade blommor. Kanske kan bli en bild på det imorgon.

Det var vad som hanns med samt lite te och fika innan mor och far återvände till Karlstad strax efter klockan 19... vet inte om de vågade stanna efter att jag sagt att det vore skönt om de åkte hem samma dag. Det var faktiskt inte för att vara elak som jag sa det, var bara för att jag visste att jag skulle få mer gjort utan dem här. Och det fick jag! Har plockat upp alla saker, " flyttat" in i bokhyllan, dammat/dammsugit och skurat hela lägenheten samt städat köket. Det tog sin lilla tid och jag är helt slut nu! Det var jag i och för sig innan städningen... det beror nog  på den förkylning som Tobias smittat mig med samt en tidig morgon och lång shoppingdag. Måste dock säga att jag är mycket nöjd med min nyinköpta dammsugare :D

Min nya kombo Erica verkar vara lika trevlig i verkliga livet som på telefon...MEN... hon är ju inte min Sofia! Kändes så himla konstigt att se Ericas möbler i SOFIAS rum... var nästan så att man bad henne flytta ut dem för att det är min Fias rum! Men... tyckte att det kanske var lite väl elakt. Har verkligen inte vant mig vid att hon har sina grejer där, jag kikar in i rummet varje gång jag passerar det för att se om det verkligen inte är Sofias grejer som står där.
Har försökt komma över min längtan efter Sofia och verkligen lära känna Erica i eftermiddag, men det känns inte riktigt som att hon ska bo här. Känns som att det bara är tillfälligt och att Sofia snart kommer tillbaks till sitt rum.

Linköping är inte Linköping utan min hoppande smålänning!

Vem ska nu störa mig i alla TV-serier?
Ockupera mitt rum och min dator? Sofia i MIN säng
Hoppa förbi mig vid dagens alla måltider?
Få sina saker "försvunna" HELA tiden?
Roa mig med sina bristande tekniska kunskaper?
Stöka ner varje centimeter av rummet med BÅDE rena och lortiga kläder?
Gå upp innan klockan 6 på morgonen för att plugga INNAN skolan?
Äta konstiga saker?
Prata om sina alla pojkar?
Diskutera sina miljoner alternativ till framtidsplaner?
Göra mig på bra humör sin otroliga mängd av positiv energi?
 Roa mig genom att  bli hyperarg på bolag som ComHem?

Behöver jag fortsätta, eller har ni fattat poängen? JAG SAKNAR MIN FIA!!!!

Nu ska jag faktiskt äntligen lägga mig i min mjuuuka underbara säng... Natti natt på er!

2006-08-13
08:51:43

Sommaren lider mot sitt slut...


Hej!

Tyvärr har jag inte orkat skriva någonting på väldigt länge. Sandra trösta mig med att ingen läser ändå! =)
Ja, som Sandra skrev var vi ute för några helger sedan, kul! Jag blev inte heller BAKIS, inte så mycket som Tobias i alla fall. Haha!
Förra helgen var jag och Sandra anställda på min morbror Björns bröllopsfest (de gifte sig tidigare i år i New York). De hade gjort i ordning jättefint vid en strandstuga som ligger vid Hagfors. Man fick en aning prestationsångest över sitt (förhoppningsvis) eget bröllop en dag. Jag och Sandra slet i alla fall häcken av oss, och det är inte varje dag! Sandra hjälpte till med småsaker och dukning medan jag körde folk hela tiden. Jag var alltså inte bossig utan jag var chaffis. På natten försökte jag och Sandra hålla oss vakna genom X-ray, en energidryck Jason hade köpt en hel påse av. När klockan var tolv var vi jättetrötta, mycket tack vare den väldigt hårt arbetande "arbetsledaren" vi hade... Vid ett fick vi äntligen börja köra lite människor! För att hålla oss ytterligare vakna hade vi gjort i ordning en Road Trip-cd med väldigt bra musik på! När vi efter några gånger körde på väg tillbaka till festen så upptäckte jag ett huvud som stack fram ur skogen som omringade oss. Snabb som attans på bromsen och vips så stod en ENORM älg framför oss med en kalv! Jag skrek.... och jag skrek! Mitt hjärta slutade slå ett tag, Sandra skrattade som aldrig förr eftersom hon aldrig tidigare sett en sådan reaktion. Jag fortsatte köra som en galning, som Sandra så snällt beskrev det. Gästerna talade om för mamma dagen efter att jag kör som en gud, alla i min närhet håller inte med.
När vi väl trodde att vi kört fulla gäster för sista gången och trodde vi kunde bege oss hem igen dök minsann en Hagfors-bo upp och skulle ha skjuts (åt fel håll dessutom). Sandra och jag skratt-grät lite lätt när vi vände bussen och for tillbaka... Vi hade även fått ytterligare två passagerare som skulle med ända till Karlstad. När vi släppt av Hagforsbon kläcker ena att hon minsann ska ända till Hammarö... det var väldigt nära att några Karlstadsbon snart stod vid vägkanten för lift!
Efter många timmar var vi väl framme hemma, klockan halv sju på morgonen! Jag slockande direkt men Sandra hade tydligen inte kunnat somna =D

Jag försöker fortfarande vända rätt dygnet, men det är inte så lätt... Sandra myser förmodligen just nu med Tobias som kom hem i helgen, Jason jobbar. Han har dessutom fått jobb på Nöjesfabriken så han kommer ha det som sin arbetspunkt framöver men arbeta extra på museumet. Det positiva med Nöjes är personalrabbaten på 30%! Gissa vem som ska utnyttja detta till 100"%!!!! =D

Ha en trevlig Söndag.
Puss och Kram
Linda