Hakuna Matata

2009-01-31
18:08:45

inget plugg! /S
Ja då var det redan kväll och något plugg har man ju inte tagit tag i direkt :op
Jag har i alla fall varit duktig och avklarat ett 40 minuters träningspass så nu sitter jag här och väntar på att jag ska sluta eftersvettas så att jag kan hoppa in i duschen. Därefter börjar det bli dags att fixa maten som idag kommer bestå av Paneng... enkelt ska det vara så därför köpte vi hem en färdig kryddblandning som ska hällas over skivad kycklingfileer och blandas ut med kokosmjölk. Om det är det jag tror att det är så är det en av mina favoriträtter :)

Nu börjar det bli kyligt vilket innebär att det är dags att hoppa i i duschen... jag önskar er en lika härligt mysig kväll som vad vi kommer att få!

Hej på er...

2009-01-31
13:40:47

Ny bloggdesign? /L


Jag funderar på om det inte är dags för ny bloggdesign? Några önskemål?

2009-01-31
13:27:15

Tips! /S
Om det är någon som är avundsjuk på min resa till Ullared så kan jag tipsa er om att gå in på den här sidan där man kan se vilka bussbolag i olika städer som anordnar dagsresor till Ullared. Jag var inne och kollade för skojs skull, och att aresa från Karlstad tur och retur kostade bara 230kr, jag hade nog förväntat mig att det skulle vara dyrare.
Hade jag vetat om det hade jag dragit med min buddy för längesen för det är ju som sagt billigt, och framför allt bekvämt då man kan sova sig genom hela resan...

2009-01-31
13:10:23

Lördag /S
Idag är en skön dag, ni förstår att det är nämligen så att jag igår kväll hela tiden hade känslan av att det var lördag vilket innebär att det känns som att jag har fått en extra ledig dag då det är lördag idag! Det är också en bra dag då jag otroligt nog somnade riktigt snabbt igår och har sovit som en stock vilket var helt underbart skönt....!
Just nu sitter jag och väntar på att frukosten ska sjunka undan ordentligt så jag kan köra ett hårt träningspass med puls och styrka. Det behövs nog efter gårdagens ätande :op
I övrigt idag så ska jag försöka att plugga lite men motivationen är inte på topp så vi får väl se hur mycket plugg det blir idag, för jag har ju trots allt även morgondagen på mig också :)
Jag har i alla fall tänkt göra en massa tråkiga praktiskt grejer denna helgen så att man kan koncentrera sig på praktiken fullt ut nu de kommande veckorna.

Jag måste säga att jag ser fram emot Ullaredsresan löjligt mycket, det ska bli så jäkla roligt då det verkligen fanns mycket roliga grejer där till bra priser :) Förhoppningsvis så hittar jag massor med fina vårkläder och kanske en ny väska, jag skulle vilja ha en ljus väska då jag bara har mörka, och som vanligt när det blir sol och varmt ute så lockar de ljusa färgerna mer...

2009-01-31
12:54:34

Nytt /L


Åsa fick ett nytt halsband igår av sin mormor, visserligen begagnat men lika fint ändå. Nu har hon lika mycket bling bling som matte.

2009-01-31
12:43:13

Något försenade bilder /L
  


Den här smarta disktrase-hållaren fick jag av mormor i julklapp. Den är faktiskt skitsmidig, så simpelt och fräscht! Nu blir inte disktrasan lite äcklig som när den ligger och droppar överallt. Veckans stora hushållstips. Den här inhandlades i Stockholm, men jag tror den finns att beställa någonstans här på Internet. Någon som vet var?



Jag fick även den här fina handväskan. Den är dock lite för liten för att ha i skolan då man inte får i matlådan. =) Men a girl can't have to many bags. Anser jag i alla fall, om någon missat det.

Kram ♥


2009-01-31
00:30:33

Our friday... /S

Hej mina vänner!
Hoppas ni har haft en skön/rolig kväll!
Det känns som att min kväll har bestått av en massa ätande som började med en enorm kebabtallrik, och dum som jag alltid är så måste jag trycka i mig allt även om det känns som att det sprutar kebab ur öronen. Jag måste verkligen försöka komma ifrån det beteendet, men det sitter djupt rotat i mig att man ska äta upp det man har på tallriken.
Det som är ännu mer idiotiskt är ju att någon timma senare, fortfarande lika mätt, så äter jag en massa goda Tapinis med brieost som T ställt fram på bordet! Som sagt, en massa ätande under kvällen...

Jag har ju inte bara ätit, utan vi har också tittat på filmen In the valley of Elah. Filmen berättar om hur krig bryter ned soldaters mentala hälsa och hur patriotisk hjältedyrkan skördar meningslösa offer. Amerikanske Mike Deerfield tjänstgör i Irak. När han kommer hem på sin första lediga helg, försvinner han spårlöst.
Jag kan inte riktigt bestämma mig för vad jag tyckte om filmen... den berörde mig och den var bra, men jag kan inte placera den på en skala 1-10. Men bra var den i alla fall. När den var slut såg vi slutet på Finding Forrester som visades på SVT. Det är en riktigt bra film som jag kan rekommendera om ni inte sett den, både jag och T tycker den är jättemysig...

Nu ska jag göra T sällskap i sovrummet där han tittar på TV. Han är lite trist då han är så oerhört kvällstrött men samtidigt så känns det mysigare att befinna sig i samma rum även om han somnar om några minuter :op
Så ha en fortsatt trevlig kväll och sov gott!!!!


2009-01-30
20:58:15

Att plågas /L


Seriöst. Dagens middag får mig att må illa. J kallar mig bortskämd men jag protesterar mot spagetti och korv. Jag hatar sån mat. För det första är det tisdagsmat inte fredagsmat. J vägrade vika sig. Det blev den här vidrigheten. Jag längtar redan till imorgon när det blir kyckling, bulgur, tzatsiki och vitlöksbröd. Sån mat ska det vara. Finns det ärligt talat någon förutom J som faktiskt kan tänka sig VÄLJA den här mat om det finns andra alternativ? Jag kommer drömma mardrömmar om den här traumatiska upplevelsen.

2009-01-30
18:45:44

Shopping avklarad /S
Oh... my.... god...! Jag är så jäkla trött... Vår runda i Tornby tog all min energi, men det var lite mysigt i alla fall. Roligast var som vanligt inredningsbutiken Nordik där det alltid finns en massa fina möbler (http://www.nordik.se/index.html ), favoriten idag var en sängram som både jag och T blev förälskade i... såååå fin!
När vi väl kom till Ikano-huset med alla klädaffärer så orkade varken jag eller T kolla i klädaffärerna så det blev raka vägen till Willys i stort sett.
Vi köpte i alla fall en massa mat, på ikea blev det galgar, "databräda" och lite glödlampor. På apoteket köpte jag insomningspiller som jag hoppas hjälper mig somna. Jag valde mellan två sorter och valde den billigaste. Irriterande nog så verkar det vara den sämsta då man tydligen skulle käka massor med piller under dagen, medan det andra innebar att man tog ett piller en timme innan man ska sova. Jag får väl prova de här och funkar de inte så får jag väl köpa det andra, man har ju trots allt en sådan ask ganska länge så den 100-lappen är det definitivt värt.

Nu ligger T i sängen och tittar på handboll och jag ligger i i soffan och försöker vakna till så vi kan gå och köpa kvällens mat snart då magen börjar kurra...
Senare ikväll ska vi nog se filmen In the Valley of Elah, mitt filmval så jag hoppas den är bra!

Ha en skön kväll!

2009-01-30
13:34:04

Time to go shopping... /S
Nu ska jag byta om och sen ska jag och T åka ut till Tornby för lite shopping och med shopping menar jag tråkig shopping i form av mat. Vi ska dock gå ett varv på IKEA, jag tänkte härma L och köpa ett underlag till datorn eftersom jag ALLTID sitter med datorn i knät. Sen kollar vi väl kanske in om det finns något kvar på rean som man kan fynda till halva reapriset...


Ha en härlig fredag mina vänner....!

2009-01-30
10:23:51

Neeeeeeeeeeeeeeej!!!!!!!! /S
Min morgon började INTE bra! Jag kollade min mail och där står det att min mentor har blivit sjukskriven så de ska leta fram en ny mentor under dagen eller helgen. Jag ska ju för fasen ut på måndag.... om jag var smått nervös inför praktiken innan så är jag jäkligt nervös nu när jag inte har en aning om vart jag ska. Tänk om jag får ännu längre att pendla...suck....

Utöver det så har det snöat inatt så marken är vit.... inte heller en syn jag ville mötas av....


Update: Okej, paniken varade bara några sekunder då jag fick ett nytt mail nyss som berättade att jag fick en ny mentor som jobbade på samma förskola. Skönt att det ordnade sig, nu ska jag bara kontakta den mentorn och hoppas på att hon är snäll :)

2009-01-29
23:25:42

natti natt /S

Det har inte varit en särskilt produktiv eftermiddag/kväll ur pluggperspektivet :op
Jag har spenderat lite tid i telefon med familj och släkt, pysslat med CV, hållt min kära sambo sällskap under matlagningen. Det var riktigt god middag idag då han gjorde älgfärsbiffar med mos och brunsås till. Hur gott som helst med lite lingonsylt, jag älskar mos... barnmat kanske i vissas ögon men jag älskar det!

Under dagen har jag också anmält mig och M till Ullaredsresan :D Så nu har jag något att se fram emot förutom plugg den närmsta tiden vilket känns bra, men samtidigt så är jag orolig för att jag ska ha massor att göra och inte hinna med resan, men det gäller väl helt enkelt att verkligen plugga nu under praktikveckorna fram tills dess så gott det går. Det känns skönt i alla fall att det händer något nu när jag inte kommer åka till Karlstad innan påsk. Förhoppningsvis så vill väl någon komma och hälsa på oss också annars kan det nog bli lite segt. Man behöver något som händer utöver det vanliga lite då och då!

Imorgon ska jag läsa lite mer, ringa min mentor, fila lite mer på min CV och köpa ett periodkort för länstrafiken! Det blir i alla fall en riktig slappis och myspyskväll då vi bestämt oss för att köpa mat på pizzerian då båda två var sugna på det, och sen blir det nog en film. Jag får se om jag lyckas övertala T till att se filmen The secret och Bees eller vad den heter. De pratade om den på Oprah idag, jag har totalt missat att de gjort en film av den boken! Jag läste boken för länge sen och jag har för mig att den var bra.
 I övrigt blir det nog en rätt trist helg då T hade en del att plugga. Jag antar att jag får passa på att göra samma sak så man har läst det mesta och slipper göra det åtminstone under praktikveckorna.

Nu ska jag krypa ner i sängen bredvid älsklingen... ni kan ju hålla tummarna för att jag somnar snart...!

 


2009-01-29
17:21:38

Dagens lärartips /L

http://www.utbudet.se/ kan man beställa hem kostnadsfritt skolmaterial! Hur bra är inte det?


2009-01-29
16:51:48

Män och teknik /L


Idag var en man från vår bostadsförening här och gjorde en efter-renoveringen-koll. J känner honom. Detta samtal hade vi här hemma när J kom hem från jobbet:

Jag: - XXXX var här och kollade värmen i elementen idag.
J: - Jaha, såg han in i vardagsrummet eller?
Jag: - Nja, han stod i hallen och höll mest på med Åsa.
J: - Men, såg han tv:n??? Hehehehe....
Jag: - Men vad är det med dig??
J: - Jag vill bara... hihi....att han... hihi... skulle se vår tv...hihi...hehe

Varför ska killar alltid ha värsta teknik-prylarna? Ju större och högre desto bättre.

2009-01-29
16:47:16

Ullared eller ej? /S
Idag fick jag mail ifrån lärarförbundet där de erbjöd studenter en gratisresa till Ullared den 28 februari. Det låter kul, speciellt nu när man går mot våren och vill fräscha upp garderoben med lite roliga kläder, men det är en helg mitt i praktikperioden så frågan är hur pigg man kommer vara på en sån resa då, särskilt då bussen åker ifrån stan kl 6.00! Men jag har i alla fall slängt iväg ett sms till M som jag skrev mitt ex-arbete med och hon skulle kolla sin kalender...

Så vi får väl se... Mamma har i alla fall sagt att hon kan sätta in lite pengar, kan ju se det som en tidig födelsedagspresent då jag ändå tänkt önska mig en del kläder :)

För att ge en rapport i pluggandet så kan jag meddela att det går skit...har kommit igenom en del i alla fall, och har bara 20 sidor kvar men jag kunde inte koncentrera mig och då finns det ingen anledning att sitta och läsa längre, så nu har jag tagit en paus. Jag får väl läsa klart senare ikväll, eller imorgon bitti.

2009-01-29
14:46:28

Segis /S

Herregud vad jag är seg i svängarna...! Klockan är snart tre och jag har fortfarande inte kommit igång med pluggandet. Jag har i alla fall klarat av dagens träningspass, idag vart det dock lite för jobbigt så jag fick ge upp när det fortfarande var tre minuter kvar på pulspasset. Men annars tog jag mig igenom båda passen, så nu sitter jag här nyduschad och insmörjd med lotion från topp till tå :)

Nu ska jag ta lite mellanmål och sen SKA jag ta tag i läsningen innan T kommer hem vid 5-6.


2009-01-29
14:28:25

Plastikoperationer /L


Jag undrar verkligen hur det är att inte känna igen sig själv i spegeln?

2009-01-29
14:09:49

Wild child /L


16-åriga Poppy Moore (Emma Roberts) lever ett riktigt Paris Hilton-liv i soliga Malibu utan någon som helst respekt för regler. Till slut får pappa nog och skickar henne till flickskolan Abbey Mount, långt ut i Englands "ödemarker". Men Poppy ger sig inte och tillsammans med sina rumskompisar beslutar hon sig för att bli relegerad. Problemet är att ju längre tiden går desto mer börjar hon gilla stället då hon hittar både äkta vänskap och kärleken. Wild child är faktiskt ett rätt bra tonårsfilm. Den känns realistisk till skillnad från många andra i den här genre. Wild child behandlar både kulturkrockar och kampen om att hitta sig själv. Söt och underhållande helt enkelt.

2009-01-29
11:54:20

Att söka jobb /L

Redan nu hade jag fått svar från en förskola i Sandefjord! De ville veta mer om min utbildning... hehe halva inne eller vad man nu ska säga =P

Jag har sökt jobb i städer nära Karlstad och Tönsberg. Ska jag jobba i Norge ska det vara nära till Sverige/Karlstad. Jag har faktiskt inte sökt i Linköping på grund av min buddy Manny eftersom jag inte visste om du sökte dem? Jag skulle lätt tänka mig flytta dit om ni är kvar där men annars lockar det inte så mycket.

Linda-hoppas-på-jobb-innan-terminen-är-slut! ♥


2009-01-29
10:45:41

Torsdag /S

Sömnlös i Linköping... det kanske kan bli titeln på en ny film? Det skulle dock bli en väldigt trist film!
Det har i alla fall varit ännu en natt där jag sovit uruselt och det börjar bli väldigt irriterande. Det som är mest irriterande är att jag inte kan förstå varför jag inte sover. När jag inte kan sova annars brukar det bero på stress men den här kursen har ju knappt börjat. Om jag är stressad över något så är det väl kanske över hur det ska bli till sommaren eller senare i vår när man ska komma igång med jobbsökandet på allvar....

Idag ska jag köra ett jobbigt träningspass med både puls- och styrketräning. Jag har faktiskt märkt skillnad på den här lilla träningen jag har gjort denna veckan i form av av viktminskningen har kickat igång lite mer igen, så nu har jag bara 2,2kg kvar till mitt första viktmål som jag satte upp i somras!

Nu ska jag äta lite frukost, och när den sjunkit undan ska jag ta tag i det där träningspasset. Sen i eftermiddag blir det en hel del plugg. Usch.... har verkligen ingen som helst lust men eftersom praktiken börjar på måndag så måste jag se till att ha läst så mycket som möjligt innan dess. Tanken är att vi ska göra en massa uppgifter parallellt med VFU:n, bland annat ska vi skriva en uppsats. Jag brukar alltid vara helt slut när jag kommer hem om dagarna så jag ska som sagt försöka läsa det jag hinner med innan. Sen ska jag kolla med min mentor om jag får vara ledig en dag i veckan för att vara hemma och plugga, vi ska nämligen bara göra 30-35h/veckan och jag skulle få mest pluggtid om jag tog en ledig dag istället för att sluta lite tidigare några dagar... särskilt med tanke på att det tar minst 45min att ta sig hem.

Dags för frukost, ha en skön dag!


2009-01-29
02:20:14

Att söka jobb /L
Men vad trött jag blir.
Efter att ha suttit nu hela natten och skickat iväg jobbansökningar ser jag att det är den norska versionen jag skickat till de svenska skolorna. Vad pinsamt med en inledande "Jag söker mig främst till Norge på grund av..." ÅÅÅHH.
Släng min ansökan säger jag bara. Jag hör av mig om några månader igen istället. Vi säger så, hej!

2009-01-28
22:52:44

Att söka jobb /L
Nu ska jag vara snäll mot eventuella konkurrenter, men jag vet att jag inte är ensam om att inte ha en aning om vad man som lärare skriver i sin CV. Till min stora glädje så har Lärarförbundet en Söka Jobb-guide där du bland annat får tips på vad som ska vara med i CV:t. Snacka om räddning.

Lycka till!

Kram ♥

2009-01-28
21:25:32

Tävling! /L


Hos Maria Margareta kan man vinna en snygg förvaringsburk med fransk text från Dixie. Tävlingen pågår till 31/1 klockan 19.00!

2009-01-28
18:57:31

Zack and Miri make a porno /L


Zack (Seth Rogen) och Miri (Elizabeth Banks) får den briljanta idéen att göra en porrfilm när de inte längre har råd att betala räkningarna. De lyckas samla ihop ett gäng villiga och produktionen är igång. Den här filmen har två handlingar den ena där vi får följa processen att göra en porno och den andra är kärlekssagan mellan Zack och Miri som inser att de är mer än bara vänner. Zack and Miri make a porno är one of a kind, jag har då aldrig sett en så grov komedi förut. Visserligen påminner den om American pie-humorn men den här filmen tar det lite längre med sitt språk och sex hela tiden. Jag tror faktiskt Zack and Miri make a porno slår rekord i att säga f*ck flest antal gånger. Till skillnad från Bröllopsduellen kändes den här som något för pojke-14 år-publik. Not my type. J till och med slutade se för han tyckte den stod och trampade, ingenting hände. Varken porno- eller kärleksdelen är bra. Tråkig pubertetsfilm. VARNING! Om du nu ändå vill se den varnar jag skarpt för en anal-scen i slutet. VARNING. Nasty.

2009-01-28
18:28:23

Bride wars /L

Liv (Kate Hudson) och Emma (Anne Hathaway) har sedan de var små drömt om att gifta sig, framförallt på Plaza Hotell. När deras respektive äntligen ställer frågan är planerna på det perfekta bröllopet i full gång, men problem uppstår när deras bröllop kolliderar med varandra. Självklart vägrar någon av dem ge vika och kriget är igång. Man ska väl inte idag (med tanke på genus) säga det här men Bride Wars (Bröllopsduellen) är verkligen en tjejfilm. En film om två brudar som slåss om det perfekta bröllopet, hallå? Får du med din man på den bion är jag imponerad. I alla fall så är den inte speciellt Ha-ha-rolig, mest sorglig över hur tjejer kan bli av rivalitet. Skulle detta hända mig och Sandra har jag VÄLDIGT svårt att se oss bråka om sån skit. Å andra sidan har jag inga planer på hur mitt drömbröllop ser ut, jag tar det som det kommer. Bride wars är en fjantig, förutsägbar och inte speciellt rolig film men den var ändå helt okej som tidsfördriv.

2009-01-28
14:09:21

Dagens fakta /L
Mjölkprodukter innehåller kalcium och fosfat, som behövs för tänderna. Men det fiffiga med osten är att den dessutom innehåller små ämnen, så kallade bioaktiva peptider, som har ytterligare bra effekt på tänderna. De motverkar nämligen också de bakterier som orsakar karies genom att minska deras syraproduktion och göra det svårare för dem att fästa på tanden. Osten är alltså extra effektiv i kampen mot tandtroll - tillsammans med tandborstning förstås. Men det verkar som att det räcker med ost varannan dag för att man ska få den här positiva effekten. (http://blogg.alltombarn.se/sara/)


2009-01-28
12:56:34

Feeling better... /S
Hej igen... nu tänker jag inte låta lika bitter och grinig som i mitt förra inlägg. Det var nog mest att jag var trött för nu känns det mycket bättre.
Det jag gjort sedan mitt förra inlägg är faktiskt att jag suttit och försökt knåpa ihop ett CV som jag kan skicka iväg till den där förskolan som söker timvikarier. Det är aldrig lätt men jag utgick ifrån en mall som jag hittade på arbetsförmedlingen så det underlättade lite i alla fall. Nu har jag mailat den till min syster för att se om hon har några tips.

Jag har även ringt förskolan som jag ska börja min praktik på nästa vecka och typiskt nog så var min mentor sjuk idag, och ledig imorgon, men de hoppades att hon skulle vara tillbaka på fredag. Det hoppas jag också för det känns lite jobbigt att komma till praktiken utan att ha haft någon kontakt med min mentor. Men det går säkert bra...

Nu ska jag gå och hämta ut mina kursböcker och handla lite och sen ska jag köra ett pulspass innan jag kommer igång med läsningen!

2009-01-28
10:41:38

Onsdag /S
Idag kommer nog inte att bli en bra dag, jag är nämligen på uselt humör av okänd anledning och har ingen lust att göra något alls. Jag ska dock försöka att köra ett pulspass under dagen + läsa den boken jag hade tänkt läsa igår. En sak jag måste göra är att ringa min mentor, men det känns mest jobbigt att ringa en okänd människa och vara megatrevlig när man som sagt inte alls känner för det.
Att somna igår gick inte så bra, det hade kunnat gå bra då jag försökte med en ny strategi vilket var att INTE gå och lägga mig tidigt bara för att jag kände att jag borde, istället satt jag uppe och kände att jag blev lite trött. Jag hade säkert kunnat somna relativt snabbt om det inte vore för min kärlek som låg bredvid mig, som låg och gnisslade tänder heeeela tiden, i alla fall kändes det som hela tiden! Han brukar göra det någon enstaka gång men igår var det extremt mycket och ett sådant ljud går det omöjligt att somna till!

I övrigt händer det nog inte så mycket idag, ska ta lite frukost nu och klura ut vad jag ska laga för mat till ikväll. Hur som helst, ha en skön dag!

2009-01-27
22:34:43

Dagens tips 2 /L
Numero dos. Eller vad det nu heter.

Lantmäteriet erbjuder nu ett geografi-spel för fjärdeklassare. Jag har suttit och spelat nu. Jag är riktigt orolig över mina geografikunskaper över Sverige. Prova du också här (se till höger "Lek och lär"). Välj nu svår (fast lätt är inte nödvändigtvis lätt =P), speciellt om du ska bli lärare och klarar du inte det så är det nog dags att plugga.


2009-01-27
20:11:36

Dagens tips /L
Till skillnad från Sandra har jag haft en bra dag. Det började med att jag vaknade en timme tidigare än klockan vilket var skönt för då fick jag sova mer än nödvändigt!
Föreläsningarna var intressanta och lärorika, jag provade en ny paj som var jättegod och när jag kom hem överraskade J mig med en pizza. Dessutom har vår tv blivit lagad så nu kan jag sitta i vardagsrummet igen!
Så jag känner mig positiv idag, detta beror faktiskt framförallt på att vi får lära oss hur vi kan hantera barn i behov av särskilt stöd. Små detaljer som hur man kan göra med överaktiva/ hyperaktiva barn. Sånt som man utan erfarenhet känner sig väldigt nervös av.

I alla fall ska jag tipsa om en sida (som man ska besöka som lärare i ALLA åldrar) http://www.spsm.se/. Där kan du prenumerera på en tidning "Lika värde" som dessutom är gratis, samt att det finns tillgång till bra information om diagnoser och andra svårigheter som du kan och förmodligen kommer stöta på. Se "Om oss" och "Publikationer" - där finns material, speciellt tipsad är filen 00144 Att göra studiesituationen tillgänglig för vuxenstuderande med ADHD. Tänk inte på att det står vuxen.

Nu är det Top model.

Kram ♥

2009-01-27
19:21:39

My day... *suck* /S

Idag har inte varit min dag... den började ju med att jag var megatrött eftersom jag inte kunde somna igår. Det fortsatte med att det blev en stressig morgon då träningspasset var lite längre än jag trodde. Jag hann i alla fall med bussen som var framme en timma innan jag skulle vara där då jag ville hinna med att läsa den boken som vi skulle ha läst. Väl på biblioteket så hittar jag inte boken, till slut får jag se en tjej som läser samma kurs som mig som sitter och läser just den boken. Det såg ut som att hon bara hade några få sidor kvar så jag satte mig en bit ifrån för att spana in när hon var färdig. Det gick 50 minuter och hon var fortfarande inte färdig, så då gav jag upp!
Jag blev lite hungrig och var rädd att inte mitt äpple skulle räcka under dagen, så jag springer in på ICA och köper en ostfralla som jag trycker i mig innan vi har vår gruppträff.

När det sedan är dags att gå på lektionen där grupperna ska träffa sina mentorer från fältet så får jag veta att min mentor inte är där, jag är dock inte ensam om att vara i den situationen. Hur som helst så sitter jag med i min grupp med de tre mentorer som kom och i samma stund får jag veta att vi komma få te och varsin ostfralla!! Så den där frallan jag tryckt i mig en timma tidigare var ju helt onödig!

Hur som helst, en timme går med rätt mycket pinsamma tystnader mellan studenter och mentorer som inte riktigt vet vad vi ska diskutera. När det är dags att återsamlas i klassrummet är det 10 minuter kvar tills campusbussen ska gå så jag chansar och skippar återsamlingen och rusar mot busshållplatsen vilket tar ganska så exakt 10 minuter. Efter en stunds halvjogging kommer jag fram svettig och anfådd och får se bussen åka förbi mig!!
Eftersom bussarna bara går en gång i timman så fanns det inte så mycket mer att göra än att gå tillbaka till universitetet och vänta....

Det var väl inga större katastrofer som inträffat men det har varit små incidenter som varit fruktansvärt irriterande, speciellt när man är supertrött och inte hade någon som helst lust att åka in till lektionen idag överhuvudtaget....¨
Imorgon och på torsdag är jag i alla fall "ledig" för att läsa inför nästa seminarium. Det som är irriterande är att jag fortfarande inte fått den ena boken så jag kanske måste åka till Norrköping någon av dagarna enbart för att läsa två kapitel i en bok.... Usch... jag är redan trött på pendlandet!!!


2009-01-27
16:55:49

Känner du igen dig? /L

2009-01-27
10:53:43

Tisdag /S
Idag är jag trött... framför allt är jag trött på att jag aldrig somnar om kvällarna! Igår låg jag vaken i över två timmar så klockan hann bli alldeles för mycket innan jag äntligen somnade. Jag hoppas verkligen att det här är något tillfälligt så att det inte kommer vara så här under praktikveckorna som börjar nästa vecka för då kommer jag bli helt knäckt!
Trots att jag var trött när klockan ringde så släpade jag mig i alla fall upp och körde ett styrkepass ifrån dvdn. Det blev lite stressigt att hinna med det, duscha och äta frukost men nu ska jag bara borsta tänderna så jag hann trots allt med allt innan jag måste ge mig iväg om ett par minuter.

Egentligen börjar jag inte förrän kl 13.15 men jag måste ju till biblioteket och läsa den där förbaskade boken som jag inte fått ännu. Jag hoppas jag hinner igenom de där 44 sidorna på en timma men det borde jag göra. Hur insatt jag kommer vara i texten är ju en annan sak men jag kommer ju i alla fall kunna hänga med lite i diskussionen som vi ska ha i gruppen. Senare i eftermiddag har vi lektion, jag vet egentligen inte helt vad den går ut på men mentorerna från de olika förskolorna är inbjudna och vi ska berätta om vad vi gör på de campusförlagda studierna sen ska vi få mer info om vad vi ska göra på VFU:n. Känns lite meningslöst då det inte brukar vara så många mentorer som har möjlighet att komma men man måste ju gå, lite pinsamt om min mentor kommer men inte jag!

Dags att borsta tänderna och sen åka!

2009-01-27
08:01:15

Ett hej innan jag drar /L
Skola snart! Sitter och käkar frukost. Bussen är här 13 min över så jag måste rappa på. Idag är det föreläsning om diagnoser, efterlängtat! Hoppas det blir lärorikt. Lång dag idag dessutom, får se om de blir fler inlägg.

Kram ♥

2009-01-26
16:30:43

Är de inte lika? /L

2009-01-26
15:28:21

vill inte, vill inte, vill inte! /S
Pulsträningen är avklarad och detsamma gäller för städningen. Jag har även hunnit med en dusch och att äta lite mellanmål. Nu återstår det tråkiga, att ge sig ut i det blöta snö/regnvädret för att cykla till uni och förhoppningsvis hitta den boken jag ska ha läst till imorgon.
När det är gjort ska jag hem och laga mat, läsa en kort text inför imorgon och kl 20 tänkte jag faktiskt se på Bonde-bröllopet, tycker det är så mysigt med bröllopet :)

Nu är det dags att göra sig färdig för att ge sig iväg... håll tummarna för att boken finns!

Update: Självklart så fanns inte boken inne vilket innebär att jag måsteåka med en tidigare buss till Norrköping imorn :(
Jag fick dock lite annat gjort när jag ändå var på uni så det var väl kanske värt cykelturen. Dags att börja med middagen!

2009-01-26
11:31:34

Måndag /S
Hej mina vänner!
Idag är jag öm lite överallt efter gårdagens puls- och styrkepass som jag körde i mitt lilla vardagsrum, men det är faktiskt rätt skönt, det känns verkligen att jag kört igenom hela kroppen, och jag är bara lite öm så det gör ju inte så ont. Så fort T åker iväg för att träna vid 12-13 så ska jag byta om och köra ett pulspass även idag. Musklerna ska ju vila en dag mellan styrkepassen men pulsträning borde ju inte vara någon fara. När jag ändå är svettig och äcklig ska jag ta tag i städningen innan jag hoppar in i duschen.
Lite senare i eftermiddag ska jag åka till campus här i Linköping och hoppas på att jag hittar den bok som jag ska ha läst till imorgon, om jag inte gör det måste jag åka till norrköping 2 timmar innan vi ska ses för att läsa boken på biblioteket där, och med tanke på att vi slutar sent imorgon så har jag ingen större lust med det. När jag ändå är på campus idag ska jag springa in på Akademibokhandeln och köpa min träningskalender :)
Slutligen så är det ju min tur att fixa middag idag tyvärr, men jag tänkte göra lax vilket inte tar särskilt lång tid att göra så det är väl ganska okej ändå...om inte annat så är det fruktansvärt gott!

Med andra ord så har jag lite att pyssla med idag till skillnad från igår som var en fruktansvärt händelselös dag..

2009-01-25
18:54:35

Söndag /S
Till skillnad ifrån L så har jag inte gjort ett piss idag utöver mitt lilla träningspass imorse! Jag och T gjorde ett försök att komma ifrån vår slappa dag genom en promenad innan vi handlade men vädret var riktigt trist så vi gav upp den idén. Men det är skönt med såna här ultralata dagar ibland och vi hade ju en heldag igår. Irriterande nog så glömde jag köpa de få saker som jag hade planerat att köpa vilket var fler galgar och en ny träningskalender för 2009. Det är väl inget måste men det är ett sätt för mig att hålla motivationen uppe...

Ikväll ska jag se på säsongspremiären av Mia & Klara och när det är slut ska jag och T se en film som vi spelade in i torsdag, tror den heter Undergången och handlar om hitler tror jag. Det blir lite myskväll då vi köpt en varsin påse med lite nötter.

Imorgon är jag "ledig", jobbigt nog så har ju inte min kurslitteratur kommit så jag kan inte läsa det som det är tänkt att vi ska läsa. Så planen för imorgon är att städa kök och toalett (det tråkigaste!), eventuellt köra ett pulspass, sen ska jag ringa förskolan jag ska göra min praktik på. Om lust och tid finns ska jag nog även försöka mig på att skriva en ansökan till förskolan som sökte timvikarier... tips på vad man ska skriva tas gärna emot!! För att avsluta så tänkte jag visa er mina fina nya muggar som jag köpte på Indiska. Jag köpte 8 st så nu kan jag ställa bort våra megatråkiga vita 5-kronors muggar från IKEA. De är perfekta i storlek då de är ganska små, lite mittemellan kopp och mugg. För den som är intresserad så kan jag berätta att de kostade 29kr/st och finns alltså på Indiska:)




Update: Nu har vi sett filmen Undergången och jag kan tyvärr inte påstå att jag tyckte att den var särskilt bra! Om man gjort en ren dokumentär av kvinnans berättelse så hade jag nog gillat det bättre för som vanlig spelfilm så hände det för lite + att det var för många namn att hålla reda på. Det gjorde att den mest blev seg. Det var egentligen bara sista timmen som var ganska spännande.
Nu ska vi nanna, natti natt på er!

2009-01-25
17:43:55

More presents /L
Mitt huvud värker. Jag känner mig trött av någon okänd anledning.
Idag har det varit ett bra dag. Det började med att J och jag åt en jättegod brunch med varm baugette, ost, rökt skinka, philadelfiaost (hur stavas det?) och gurka på det. Yummie.

Sedan åkte jag med mor till ett nyöppnat loppis där jag fann ett snyggt halsband (50 kr) och ett par snygga örhängen (5 kr). Lyckan var gjord. Därefter blev det Ikea där jag köpte mig laptopstödet "Bräda" för 149 kronor. Fungerar jättebra, speciellt om man som jag ofta använder datorn i knät. Min fläkt har gott i sönder en gång redan så nu försöker jag hålla min älskling hel.

Eftermiddagen spenderades hos mormor då vi äntligen skulle byta julklapparna! Jag fick en snygg brun handväska, disktrase-hållare och Åsa fick en fin tröja med döskalle på. Orkar inte ta bilder tyvärr, kanske senare!

Nu ska jag vila lite medan jag väntar på lasagnen ska bli klar.

Ha det gött!


2009-01-25
11:39:11

Oh my god...! /S
Godmorgon söndag!
Idag vaknade jag faktiskt strax innan 10 men det beror väl på att vi la oss tidigt igår, T var helt slut redan vid halv 11 igår kväll men jag tvingade honom att vara vaken med mig ytterligare en timma, men han var ju inte så mycket till sällskap direkt. När jag vaknade imorse sov fortfarande T så jag smög ut i vardagsrummet med mina träningskläder och provade för första gången min träningsdvd som jag fick hem med Iform, det var ju ingen vacker syn där jag stod och studsade i vardagsrummet så jag är glad att T sov igenom det.
Jag testade det program som den rekommenderade för min kroppsform (som jag tror kanske är päronformad?) vilket innebar 15 min rejäl pulsträning och lika länge med styrketräning.... Jag är helt slut! Jag har inte tränat så hårt under ett pass sen jag gick i gymnasiet, och ändå använde jag inga hantlar som programmet visade då jag inte äger några. Jag provade att använda mina fotledsvikter men de var för tunga så jag hade aldrig orkat med hela programmet om jag haft de genom alla övningar.
Hur som helst så känns det skönt att vara rejält trött i musklerna då jag inte har disciplin att pressa mig själv så när jag tränar på egen hand. Så tills dess att jag kommer igång med joggingen så ska jag köra det här 3 dagar i veckan som programmet säger, när joggingen kommer igång så får jag ju pulsträning ändå. Däremot kommer jag nog fortsätta med styrketräningen på 15 min.


Jag är helt slut...!


Hur som helst... nu ska jag in i duschen och sen ska jag äntligen äta lite frukost, magen börjar kurra lite smått nu!
Jag ska visa mina nya fina muggar sen också...både jag och T är jättenöjda :)

2009-01-25
10:34:04

Äntligen /L
Jag misslyckades med min nedräkning, glömde att ändra. SORRY.

I alla fall så sker det stora IDAG klockan 20.00

Mia och Klara börjar på SVT1 då, det får inte missas.

Dagens roligaste... förhoppningsvis.

Kram!


2009-01-24
17:29:06

Hello /S
Nu är vi hemma efter vår dag på stan...! Vi tittade runt i affärerna, jag provade lite träningskläder och hittade ett par träningstights som jag eventuellt kommer köpa men ska prova dem igen. De var skön och framför allt billiga då de bara kostade 200kr. Frågan är om jag vågar visa mig själv i tights när jag joggar?!
Lite inköp blev det i alla fall, jag köpte 8 jättefina muggar på INdiska i julklapp till mig själv för de pengar jag fick av mina systrar i julklapp. Kanske tar kort på dem och visar imorn.
När vi väl var på stan bestämde vi oss för att gå och äta då istället för ikväll, dels för att vi började bli hungriga och dels för att vi inte orkade åka hem de få timmar som de handlade om när bussresan enkel tur tar 20 minuter... Maten var i alla fall supergod!  Det var som sagt en thairestaurang, och jag älskar thaimat så det passade ju perfekt. Kul att testa ett nytt ställe också...
Nu har jag precis pratat i telefon med mamma då jag bestämt mig för att sälja min balklänning som jag hade på studentbalen. Anledning nummer 1 är att jag inte tror att jag kommer få någon användning för den igen, jag umgås inte riktigt i sådana kretsar där sån klädsel krävs. Anledning nummer 2 är att jag inte tror att jag kommer i den ens så skulle jag någon gång behöva den så skulle den förmodligen inte ens passa. Så nu hoppas jag att syster yster hjälper mamma och pappa att lägga upp en annons på nätet.

Hoppas er dag varit bra!

2009-01-24
11:59:09

Lördag /S
God förmiddag!
Sovit gott? Själv har jag sovit hela natten för en gångs skull vilket var underbart skönt. Igår hade vi myspys kväll då jag äntligen fick äta choklad. Det verkade dock som att det mest var tanken på choklad som lockade då jag bara åt upp halva chokladkakan (=50g) men det gör ju inget för det innebär ju att jag har halva kvar att äta ikväll. Det är det som är fördelen med mörk choklad, att man blir nöjd ganska så snart :)
Jag fick T att göra mig sällskap i soffan när vi såg filmen Inte utan min dotter. Han var väldigt skeptisk när filmen började och man hörde den där dåliga filmmusiken. Efter en stund började han beklaga sig att det var en jobbig film för att man mår så dåligt av att titta på den. När den var slut kunde han i alla fall konstatera att det var en bra film, vilket jag håller med om. Har man inte sett den så är den absolut värd att se även om den är väldigt gammal nu (1991).

Idag har jag invigt en av mina nya klänningar och jag känner mig nöjd :) Vi ska åka till stan om någon timma och titta runt lite i affärer. Jag tänkte kolla vad ett par hantlar kostar och köpa det om de inte är så dyra. Annars så ska vi nog inte ha något men det är ändå mysigt att titta i affärer. Kanske kan man kan fynda något på halva reapriset...
Sen ikväll ska vi gå ut och äta på en thailändsk restaurang som jag spanat in ett tag då det ser så mysigt ut. VI hade även tänkt gå och se biofilmen Changeling efteråt men konstigt nog så gick den bara 17.30, och vi hinner inte äta efter filmen då restaurangen stänger redan kl 21. Vi får helt enkelt ta bio en annan dag men det gör inte så mycket...

Hur som helst... jag hoppas ni får en skön lördag och att ni har lite roligare väder än oss (regn!)!

2009-01-23
19:41:37

Systrar i jeans 2 /L


Såg idag att det kommit en fortsättning på filmen Systrar i jeans (The sisterhood of the traveling pants). Självklart var jag tvungen att se den. Jag tycker egentligen inte det är något speciellt med första filmen men den är liksom skön på något sätt. Bara relax-alone-film. Ibland är även det skönt. I alla fall så var tvåan verkligen en tvåa. Tvåor är sällan bra, tyvärr är inte den här något undantag. Flickorna har nu börjat collage på olika platser runt om i USA och försöker fortfarande vara delaktiga i varandras liv genom ett par jäkla jeans (ursäkta men skaffa en blogg som vi vettja =)). Relationsproblem är huvudämnet. Får man drömprinsen, hur läker man ett sårat hjärta, hur glömmer man gammalt groll yada yada yada. Nothing new. Filmen var tyvärr en sämre kopia av ettan, mest gjord för att... jag har ingen aning faktsikt. Satt mest och irriterade mig på att fyra studenter kunde resa hej vilt världen över, träffa boys i andra länder och verkade inte ha några ekonomiska bekymmer över detta, ingenting var relaistiskt. I hate that. Fast å andra sidan är jag på ett sånt dåligt humör idag. Sorry.

2009-01-23
16:50:04

Skrattretande /S
Idag när jag fick mina två nummer av Iform så fick jag även en dvd med träningsprogram för olika kroppstyper. Just nu sitter jag och tittar på det som jag tror passar min kropp bäst vilket är pulsträning. Jag kan inte låta bli att skratta när jag ser på sådana här filmer för de känns så löjliga. Ännu mer skrattretande var det när jag insåg att jag satt och tittade på en träningsdvd i soffan med en filt över mig och mumsandes på en cashewnöt doppad i yoghurt!

Hahaha.... jaja... det är väl kanske inte riktigt så den ska användas. Men jag ville mest kolla igenom pulsprogrammet och se vad det är för något och hur länge det håller på. Jag tror faktiskt att jag ska börja köra två sådana pass i veckan fram tills dess att jag tycker att det är okej att köra igång med joggingen. Jag tycker nämligen att det är supertrist att promenera och därmed så får jag inte så mycket träning förutom mina små styrkeövningar som jag gör några minuter varannan dag. Så det här kan ju bli ett bra komplement så kanske jag lyckas bli av med de där 4 kg innan sommaren :op

Nu ska jag återgå till DVDn :op

2009-01-23
15:19:29

Att söka eller inte... /S
Jag glömde ju berätta att jag hittade en annons om att en förskola i mitt bostadsområde söker timvikarier. Jag funderar på att söka, men vet inte riktigt hur det funkar. Men jag tänkte rådfråga la familia.... men det är lite häftigt att man faktiskt kan söka lite smått nu!

2009-01-23
15:09:27

Candy day /S
Som tur var så var det faktiskt en bra föreläsning imorse, annars hade jag bittert ångrat att jag lämnade min sköna säng! Föreläsningen handlade om skillnader i att jobba på förskola och skola, och då främst med fokus på arbetslag. Idag kom jag dock till insikt med att de två tjejer som är i min arbetsgrupp och som är de enda förutom mig som pendlar från Linköping, inte har något intresse i att lära känna mig. Det är faktiskt lite trist då jag hade hoppats på att lära känna lite folk på den här kursen men de håller sig för sig själva och kommer inte ens fram när vi står och väntar på bussen. Det känns väl inte jättetungt men det är lite trist ändå. Det är tur att jag i alla fall har M som jag kan umgås med de timmar jag är på uni, hon kan vara jättetrevlig och då är hon kul att vara med men hon kan tyvärr också vara rätt gnällig och kort i ton.

För att återkoppla till rubriken så har jag haft en tung vecka i min utmaning då jag varit väldigt chokladsugen vid ett flertal tillfällen. Enligt utmaningen så får vi äta 100g i veckan. Min egen utmaning som är bara för mig är också att dessa bara får ätas under helgen... så... idag är det äntligen helg och därmed ska det inhandlas lite gott till ikväll då vi ska se på filmen Inte utan min dotter som visas på kanal 9. Jag har inte sett den filmen på evigheter men jag har för mig att den är bra. Idag när jag kom hem så väntade även två nummer av tidningen Iform som jag nu ska lägga mig och bläddra i medan darling tittar på skidskytte.
Ha en skön fredag!!!

2009-01-23
14:27:26

Att göra reklam /L

Varför jag inte längre använder Telenor ;

• Har ingen teckning i min lägenhet
• Har ingen teckning i någons lägenhet, hus, barack, hydda
• Har ingen teckning på vägar (i eller utanför en bil)
• Har ingen teckning på vatten (i eller utanför en båt)
• Fick 30 gratis sms varje månad på deras hemsida - som ALLTID krånglade
• Tog betalt för samtal som skulle vara gratis
• Tog för mycket betalt för samtalskostnaden
• Vägrade hjälpa J när någon lurendrejare tog pengar från hans SIM-kort
• ... ni fattar vart jag är på väg nu väl?

Varför jag nu bytt till Halebop;

• Jag har nu teckning i min lägenhet och på alla andra ställen (se tidigare) Har dock inte provat vatten än
• Jag har 3000 gratis sms
• Jag ringer gratis till alla med halebop (mamma, J mfl)
• Jag har 100 gratis MMS i 30 dagar
• Jag har 100 minuter gratis videosamtal i 30 dagar
• Jag har 100 MB gratis mobilsurf i 30 dagar


2009-01-23
08:37:32

Fredag /S
Oh.... my....god.....
Jag är så jäkla trött.... trots mina försök att somna relativt tidigt igår så misslyckades det totalt. SOm vanligt när T är ute så kan jag inte somna. Jag vet inte vad klockan var när han kom men jag vet att jag slocknade bara sekunder efter det att han låg i sängen. Jag var så trött när klockan ringde imorse att jag var riktigt nära att strunta i föreläsningen idag bara för att få sova. Men eftersom vi har så få föreläsningar den här kursen så känns det inte som att man kan skippa någon av dem. Men nu hoppas jag verkligen att den här föreläsningen är bra, så det inte blir en repris av gårdagens fiasko. Förhoppningsvis är det lite folk på bussen också så att man kan få sova lite utan att det blir pinsamt.

Ha en bra dag!

2009-01-22
22:59:52

Tiden går för fort /L

Jag tycker kursen just nu är så intressant. Vad mycket fel lärare gör som man inte tänker på. Vad mycket fel man själv kommer att göra. Jag kan inte hjälpa att känna en stor press på mig själv. Jag vill ju vara världens bästa fröken - för alla. I alla fall så är första veckan av tre avklarade. Snart sista praktiken. Tiden går så fort!

Igår klippte jag mig, väldigt kort. Känner mig naken. Victoria Beckhams-inspirerad men det känns som det nog blev kortare än så. Jaja. Shit the same.

Mitt liv är sjukt trist nu. Det är bara skolan som hägrar. Sista pressen. Imorgon är det "ledigt" då ska det läsas.

Hoppas alla mår toppen!

Kram


2009-01-22
22:53:42

What to do...? /S
Nu är jag färdig i tvättstugan och har den senaste stunden suttit och sneglat med ett öga på Debatt, och med det andra ögat på dataskärmen. Jag har suttit och tittat på jobbannonser och jag måste ju erkänna att de signalerar ju rätt tydligt om vad jag bör göra när jag är färdig till sommaren. Saker och ting kan ju förvisso se annorlunda ut då men som det ser ut idag finns det inte ett enda jobb för förskollärare eller lärare i de tidigare åren, i hela Värmland. Om man däremot tittar på hur det ser ut i Östergötland så finns det totalt 21 jobb inom de yrkesgrupperna.
En del av mig vill inte lämna T, men en större del av mig vill få flytta hem till karlstad. Men nu är det ju så att det som avgör är ju möjligheten till jobb. Kanske kan jag bestämma mig för att bo kvar här i åtminstone ytterligare ett år, alltså till nästa jul, och sen flytta till Karlstad för vikariera och få kontakt med några rektorsområden där. Vi får väl se hur det blir... men om det ser ungefär likadant ut när det börjar bli dags att söka jobb sen i kanske april, så finns det ju ingen möjlighet till att jag kan flytta härifrån till en ort med noll arbeten att söka....!

Nu ska jag göra mig i ordning och sen krypa ner i sängen. Imorgon är det ännu en föreläsning som står på schemat. jag hoppas verkligen att den ska vara givande efter dagens katastrofala föreläsning som jag inte ens kan summera vad den handlade om. Till stor del pratade föreläsaren om hallens betydelse i förskolan. Det är säkert en jätteviktig del men med tanke på att vi inte har läst något alls om förskolan och dess arbete så känns det som att det kanske är fel ände att börja i. Särskilt med tanke på att vi bara får två föreläsningar innan vi ska ut på sju veckors praktik....!!

Hur som helst.... sov gott mina vänner.... en dag kvar till helg :)

2009-01-22
17:25:00

.... /S
För att summera min eftermiddag:
1. Föreläsningen var värdelös!
2. jag cyklade nästan omkull vid två tillfällen på grund av halkan
3. Jag är sjukt sugen på choklad men kan inte köpa det på grund av utmaningen. Jag överväger att kompensera det med glass, men det känns inge vidare då det blir andra gången den här veckan... Försöker hålla ut!
4. T har spel/sportkväll med grabbarna så jag är ensam hemma.
5. Vi har tvättstugan ikväll...

Jag har egentligen inget att säga, men jag hoppas ni har haft en bra dag!

2009-01-22
11:09:55

Torsdag /S
Då var det torsdag och veckan närmar sig slutet eller åtminstone helgen. Idag har jag en föreläsning som börjar kl 13.15 så om en timma ska jag ge mig iväg och hoppa på bussen. Det är min tredje dag som jag ska till Campus Norrköping och än så länge har jag inget emot bussresorna. Jag tycker snarare att det är ganska så skönt då det är en direktbuss så det är bara att sitta och slappna av i 45 minuter. Det jobbiga är ju ändå att skoldagarna blir 2 timmar längre.
När jag kommer hem i eftermiddag ska jag roa mig i tvättstugan... mindre roligt, särskilt med tanke på mängden tvätt som ska tvättas och att jag får ta allt själv då T ska iväg med sin kompisar ikväll, de skulle se på handboll tillsammans.

Jag kan tala om att mitt godisutmaning går finfint. Jag har inte ätit en enda godisbit, jag har dock ätit glass men det ingick ju inte. För att kompensera den semlan jag åt i tisdags så tänkte jag skippa något godis den här veckan och satsa på annat gått genom att äta min melon som jag köpte förra helgen och som jag fortfarande inte har rört. Godisförbudet fortsätter att märkas av på vågen även om det inte går i samma takt som i början. Nu har jag 4kg kvar till det mål jag satte förra sommaren, om jag lyckas med det så har jag gått ner 10kg på det året. Min förhoppning är att jag ska klara det genom att kombinera det här med lite mer träning då jag vill komma igång med joggingen så fort det blir lite mildare väder ute och man slipper isiga och halkiga vägar.

Nu ska jag titta på Oprah som handlar om hundar idag :)

Ha en bra dag!

2009-01-21
18:34:32

Min dag och mascararecension /S
Precis som jag misstänkte så var det en helt värdelös lektion och jag fattar inte hur kursansvarig har tänkt runt den här lektionen då den gick ut på att de svarade på frågor om kurshandledningen som de gick igenom i måndags! Kunde de inte ha tagit frågorna i samband med det?! Man blir ju extra irriterad med tanke på att skoldagen blir två timmar längre nu när man pendlar...

Jag ska dit igen imorgon och på fredag för två föreläsningar. Jag hopppas att de kommer att vara bra och ge något så man känner att kursen kommer igång för just nu känns det mest som att man går och väntar på att praktiken ska börja, och när den väl börjar så drar även en massa uppgifter igång som ska göras paralellt med praktiken och som ska grunda sig på praktiken.

Jag måste ju ge er en liten recension av min nya mascara också!

Recension av Lumene blueberry Volume mascara
Det jag läst andra skriva om den är att det är en bra vardagsmascara men kanske lite mesig till fest. SJälv tycker jag att den är jättebra!! Den ska ju både böja fransarna och ge dem volym. Jag tycker att den verkligen böjer mina korta små fransar och vad gäller volymen så är det alldeles lagom för min smak. OM man nu skulle vilja ha lite mer mascara så får man ju helt enkelt ha på några fler lager med mascara, vilket jag testade och det funkade finfint. Om man vill ha ännu mer volym så föreslår jag nog lösögonfransar :p
Jag kan också meddela att jag hade den hela gårdagen och hela dagen idag och jag är inte svart under ögonen. Därmed levde den upp till mina krav så jag har ringt mamma och bett henne köpa med ett tvåpack med mascara till mig när hon ska iväg på sin resa.

Nu ska jag inte göra något mer idag, bara ligga i soffan. Jag är så jäkla trött....!
Ha en fortsatt trevlig kväll...

2009-01-21
09:17:31

Onsdag /S
Idag ska jag återigen bege mig till Norrköping. Först ska vi arbeta i arbetsgruppen och därefter har vi lektion, en ganska värdelös sådan verkar det som då vi bara ska gå igenom studihandledningen vilket var var vi gjorde på kursintroduktionen! Men men man kan ju hoppas att man får ut något av dagen i alla fall.

Igår hade jag och T en mysig dag även om vi inte hade något planerat. Han kom hem efter skolan och överraskade mig med en bukett rosor och två semlor :) Efter middagen tog vi ett skumbad, och efter det så tittade vi på TV tillsammans och mumsade i oss varsin semla. Egentligen är ju det fusk i mina systrars lilla utmaning att äta något som sambon bjuder på men jag kan ju knappast neka till semlan när det är en del av min present :op
Vi pratade också lite om vad vi ska göra i helgen och nu lutar det åt att vi tar lunch på stan för att komma billigare undan, och sedan gå på bio. Vilken bio det blir vet jag inte men jag vill väldigt gärna se Changeling som jag tror kan vara riktigt bra...

Nu ska jag göra mig färdig!

Hej så länge...

2009-01-20
13:03:58

Idag är ingen vanlig dag... /S
...inte för att det är någons födelsedag utan för att just denna dag, för sju år sedan, var den dag då jag och älsklingen blev tillsammans :)
image1063

Det blir inget direkt firande idag utan vi skjuter på det till helgen då vi hittar på något. Han har varit i skolan hela dagen medan jag suttit här hemma och tittat på några av mina kära serier. Det är perfekt väder för det då det är grått och blött ute. Nu ska jag ta lite mellanmål och sen ska jag ta tag i dagens plugg. Det är egentligen inte alls mycket då jag bara ska läsa igenom studiehandledningen till den här kursen. Men någon gång ska det ju göras....

Ha en bra dag!

2009-01-20
01:42:48

Puma - moi /L
Pumba tröja --== Ny och oanvänd ==--- XXL

Seriöst, hur rolig är inte den här tröja med Pumba-tryck på! Pumba är ju jag! Finns att buda på tradera. Lite för dyr för min plånbok tyvärr.

Puss.

2009-01-19
22:57:15

Sista kursstarten - ever! /L

Här var det kursstart precis som för Sandy-girl! Jag läser specialpedagogik, intensivt 3 veckor sedan 5 veckor praktik. Jag kände att min mage vred sig en del då hon sa att "nu är det sista praktiken, nu ska ni kunna sköta allt - planera och genomföra allt". Grejen är det att jag har faktiskt gjort det tidigare men jag har så höga förväntningar på mig själv och jag hatar att be om hjälp av handledare. Det känns som att jag är okompetent om jag gör det, men jag kan inte allt det är bara att inse. Och nu som "färdig" ska man kunna allt, tänk om det visar sig att jag har missat någonting stort och blir underkänd... AH.

Vi hade även en jättebra föreläsning idag om barn med särskilda behov av stöd. För första gången kändes det inte riktigt så otäckt. Jag har en viss skräck inför diagnoser, särskilda behov - inte individerna i fråga utan att jag som lärare inte kommer ge dem vad de behöver och vet vart jag ska börja, hur jag ska göra. Men man är ju faktiskt inte ensam det finns hjälp att få, och idag fick vi små konkreta tips över hur man ska bemöta människor med behov av stöd och funktionsnedsättning. Förresten så heter det inte handikapp längre, bara så ni vet har Socialstyrelsen tagit bort det. Funktionshinder handlar om hinder i miljön och funktionsnedsättning/funktionsskillnad handlar om problemområden hos individen - handikapp är inte synonym till dessa! Att vara lärare kräver att man är politiskt korrekt. Det var nog dagens fakta.

I alla fall tycker jag kursen verkar väldigt intressant meeeeeeeeeeeeen jäkla tråkigt är det med dyr kurslitteratur. Här i Karlstad är det praktiskt taget omöjligt att låna kurslitteratur då det alltid är utlånat. Jag är inte den som orkar åka in och sätta mig i bibblan och läsa heller (det finns alltid exemplar som ej får lånas hem). Men nu är det sista kursen och jag köpte faktiskt de 4 fyra böckerna vi ska ha, kvittot visade 1200 kronor.... för fyra jävla böcker. Hoppas de är bra.

Kram!


2009-01-19
21:31:41

En dag i Norrköping /S

Idag var första gången sen jag började på min utbildning som jag kände mig nervös inför kursstarten. Det började lite igår kväll och kändes av ännu mer när jag klev på bussen på förmiddagen. Bussresan gick fort då jag som vanligt somnade.... det finns verkligen få saker som är så skönt som att sova under längre bussresor!
Väl framme i Norrköping blev jag ännu nervösare då jag insåg att jag hade glömt kartan över campusområdet hemma. Jag tänkte följa Tobias råd om att följa strömmen men det visade sig bli svårt då strömmen av folk delade på sig. Efter några sekunders fundering så följde jag den grupp människor som gick den väg jag själv trodde att det var vilket visade sig vara rätt väg. Väl framme vid campusområdet så fick jag irra runt en stund innan jag insåg att den byggnaden jag skulle till inte låg bland de andra byggnaderna. Efter ungefär en halvtimma så hittade jag i alla fall rätt så jag är glad över att jag tog den tidiga bussen!
Det enda vi gjorde idag var att gå igenom kursen, sen fick vi sitta i våra arbetsgrupper och diskutera den + skriva ihop ett gruppkontrakt. Det var bara ett ansikte i min grupp som jag inte kände igen sen förut. Två av medlemmarna har jag läst en annan kurs med, men jag känner dem inte, den tredje personen var faktiskt M som jag gjorde min praktik med och den fjärde och sista personen var en gymnasielärare som jobbat några år.

Imorgon är jag ledig men sen kommer det förmodligen bli fullt upp. Kursansvarig berättade att det var en punkt som kursen fått kritik för, just att arbetsbelastningen var väldigt hög. Hon sa dock inget om att de gjort något för att lätta den så jag förväntar mig en tuff kurs. Jag har kollat över min ekonomi idag också och insett att den inte håller så jag fick ringa ett tiggarsamtal till mamma. Det kanske hade gått bra om det inte var för det faktum att jag måste pendla i 7 veckors tid till Mantorp eller Mjölby vilket innebär att jag måste köpa två periodkort för länstrafiken vilket kostar totalt 1250kr!!
Så det blir en fattig månad.... till helgen SKA dock jag och T göra något roligt tillsammans för att fira vår 7 års dag som är imorgon + att jag är färdig med min lärarutbildning. Det lutar åt bio eller att gå ut och äta, det blir förmodligen det senare alternativet. Vi gjorde inget förra året för att vi inte hade råd så vi har bestämt att i år ska vi göra det. Vi fick 300kr av min farmor och farfar i julklapp som vi tänkte använda som bidrag till en sådan middag.

Nu ska jag titta på lite Brothers & sisters....

Hoppas ni har haft en bra dag!


2009-01-19
10:02:13

Måndag /S
Då var det måndag och ny vecka, samt dagen som allvaret börjar på riktigt igen då det verkar bli fullt upp med plugg fram till sommaren. Efter en snabb överblick i schemat så kunde jag konstatera att jag förmodligen inte kommer åka till Karlstad förrän till påsk då jag även fyller år. Jag tror inte att jag var ledig en enda fredag eller måndag och att åka fredag kväll till söndag är för kort tid tycker jag, det är för dyrt + att man blir så trött av resan så man får inte ut nästan något av helgen förutom en dag. Så istället får vi hoppas på att vi får lite besök hit istället under våren.

Idag börjar som sagt min nya kurs, och.... oj! Jag insåg precis att jag ska åka med bussen om en timma så ni får vänta tills jag kommer hem ikväll vid 18 med en rapport om dagen....

Ha en bra dag!!

2009-01-18
17:02:09

Det blir inte alltid som man har tänkt sig.... /S
Ja jag hade ju inga stora planer för dagen men jag kan också tala om att jag inte genomfört någon av de få planer jag hade. Jag hade bland annat tänkt gå en promenad men det blåste en hel del så all motivation för den promenaden försvann. Istället blev det en kort runda till affären för att fylla på i skåpen nu när älsklingen kommer hem, vi äter nämligen i stort sett aldrig samma sak till frukost. Medan jag håller mig till mina ostmackor med O´boy eller min skål med jordgubbsfil med flingor så vill han ha blåbärsfil med flingor, ost är inte direkt hans favvoritpålägg även om han äter det. Och då han inte tål laktos till 100% så dricker han inte mjölk utan istället juice. Men nu finns allt det hemma när han kommer, jag vet ju själv vad trött man är efter en eftermiddag på tåget...

Städningen byttes mot en eftermiddag framför TVn istället. Nu ska jag hoppa in i duschen innan jag börjar med maten som jag tänkte försöka ha färdig ungefär tills dess att T kommer vid halv 7. Ikväll blir det nog mys framför TVn, jag tänkte titta på National Treasure som jag tycker är en rätt hyfsad film.
Imorgon är den stora dagen då jag börjar min kurs i Norrköping. Jag börjar kl 13 men jag tror jag kommer ta bussen kl 11 så att jag är där en timma innan. kan vara skönt med gott om tid så man hittar till campusområdet till att börja med och sen till rätt lokal. Men vi får se, mitt andra alternativ är att jag funderar på att ringa M som jag gjorde min praktik med och som också ska läsa den här kursen. Jag tänkte be henne möta mig där campusbussen stannar så hon kan lotsa mig till campusområdet. men vi får som sagt se, jag bestämmer mig för vilket det blir senare ikväll.

Hej på er, vi hörs imorgon!

2009-01-18
12:43:25

Söndag /S
Idag har jag haft en rejäl slappismorgon då jag låg kvar i sängen i två timmar efter det att jag vaknat och tittade på TV. Men eftersom inte T är här och jag inte har några stora planer för dagen så hade jag ingen anledning till att gå upp direkt heller.  Det jag har tänkt göra idag är att ta en promenad och att städa lite smått här hemma.
Det blev förresten inget partaj igår då jag helt enkelt inte kände för det, istället satt jag här hemma i soffan och tittade på TV och surfade runt lite på internet. Jag kunde ju inte hålla mig ifrån att testa nya mascaran redan igår men jag tänker inte ge er någon recension förrän jag verkligen har testat det på riktigt, jag vill ju veta att den inte smular sig under dagens gång.

För att berätta hur det känns idag gällande att min kära vovve är död, så känns det faktiskt ganska okej. Jag tänker inte så mycket på det. Jag vet inte vad det beror på, kanske är det att jag fortfarande inte förstått att han faktiskt är borta. Eller så beror det på det att jag faktiskt var ganska förberedd på det och har försonats med tanken på att hans tid helt enkelt var kommen... vad det beror på kommer jag nog inte kunna avgöra förrän jag kommer till Karlstad.
Igår när jag var på stan så kom det två Golden Retrivers och gick förbio och det var lite jobbigt då de var ganska lik Dick utseendemässigt.
När jag pratade med syrran i förrgår så berättade hon att pappa hade ändrat uppfattning. Från att ha sagt att han aldrig mer skulle skaffa hund till att säga att han skulle försök hålla sig ifrån att skaffa hund. Så det verkar som att det kommer att bli ännu en hund i huset någon gång. Det känns konstigt att tänka att en annan hund ska vara i huset men jag tror att mamma och pappa skulle trivas med en hund till, särskilt pappa.

Utmaningen vecka 1
Idag är det ju söndag och därmed avslutas utmaningens första vecka. För att ge en kort utvärdering av den så kan jag meddela att jag överskridit utmaningen med 100g. Vår överenskommelse var att vi fick äta 100g godis/v och vi fick bara äta kakor och sånt när vi blev bjudna. Dagen då jag klarade min opponering och fick veta att familjens hund avlivats så åt jag faktiskt 200g choklad men jag räknar inte riktigt det som att jag misslyckats med utmaningen, den dagen fanns inte utmaningen i mina tankar, den var helt irrelevant i jämförelse till de nyheter jag fått.
Utöver den chokladen så bjöd M på fika med en chokladboll. Det är det godis jag ätit denna vecka! Det är inte mängden jag är mest stolt över utan det är det faktum att jag itne känt godissug en enda gång den här veckan, inte ens när jag åt den där chokladen, det var mer en vanesak som gjorde att jag köpte den.

Ha en skön söndag!

2009-01-18
10:02:23

... /L
Imorgon är början på slutet. Då börjar jag min sista "riktiga" kurs, efter den skriver jag mitt examensarbete. Sedan är jag klar.
Shit.

2009-01-17
16:49:11

En dag på stan /S
Idag har jag sysselsatt mig med en runda på stan. Jag hade tänkt kolla in lite träningskläder men jag fann inget av intresse,  det var ganska dåligt med joggingkläder i butikerna men det är väl kanske för att det inte är den säsongen riktigt.  Jag hittade ett par joggingtights på H&M men sömmen i dem skavde jättemycket vilket var lite synd då det var rätt pris.
Även om jag inte hittade några joggingkläder så hittade jag lite annat, det blev två klänningar/tunikor som fick följa med mig från Gina Tricot vilket kostade mig 98kr totalt så det tyckte jag att jag var värd. Det är två vardaglifa klänningar så jag tror verkligLumene Blueberry Mascaraen att jag kommer använda dem en hel del. Utöver det så köpte jag en ny mascara då min nuvarande börjar bli rätt kass + att jag ville testa den här mascaran så att jag kan ta en beställning av mamma när hon ska till Teneriffa och ska handla taxfree. Mascaran heter Lumene blueberry Volume mascara och den kostade 129 kr på Kicks. Om jag beställer från mamma får jag två för samma pris. Så det stora testet blir imorgon och tycker jag att den är bra ska jag ringa mamma

Ikväll har M sin 25års fest. Jag har fortfarande inte bestämt mig för om jag ska gå eller ej. Just nu känner jag mig ganska trött och inte särskilt sugen på party. Sen skulle M jobba imorgon bitti så jag vet inte hur mycket party det blir heller. Just nu lutar det mer åt att jag kommer stanna hemma.

Imorgon tänkte jag aktivera mig med en promenad och åt städning här hemma så att det är gjort innan kursen börjar på måndag + att det är fräscht tills dess att T kommer imorgon kväll.
Nu ska jag äta lite, ha en trevlig kväll!

2009-01-16
21:50:22

Aaliyah 30 år /S
Idag skulle tydligen den avlidna artisten Aaliyah ha fyllt 30 år. Om jag inte minns fel så dog hon i en flygplanskrasch för några år sedan jag minns inte när men jag har för mig att det var under min tid på högstadiet, vilket vill säga någongång innan år 2002.

Här är två låtar som jag gillar med henne...

Aaliyah - Try Again

 


Aaliyah - More than a woman

2009-01-16
20:18:27

Hello /S
Idag fick jag mer info inför nya kursen som börjar på måndag. Bland annat fick jag veta att jag INTE kommer få göra min praktik i Linköping men jag får heller inte göra den i Norrköping utan istället ska jag få vara i Mantorp eller Mjölby vilket känns lite jobbigt då man kommer få lägga en slant på buss/pendelkort under de veckorna och det hade jag inte riktigt räknat med. Jag måste också säga att jag blev lite avskräckt efter att ha läst studiehandledningen, jag har tappat all lust till plugg och speciellt till hårt plugg som det verkar bli.
Praktiken känns också skrämmande då man ganska tidigt kommer ha fullt ansvar under en hel vecka där man ska planera all verksamhet, jag som inte har några erfarenheter ifrån förskolan, jag har ju inte ens gått på förskola. Sen ska man koppla sina kunskaper från sin inriktning (matte/svenska) och göra något med det i förskolan vilket känns jättesvårt då jag inte alls vet vad jag ska hitta på, men det ordnar sig säkert.... Jag hoppas bara jag orkar få upp min motivation lite för som sagt just nu är den i botten...

M har varit här under eftermiddagen och vi har suttit och gått igenom examensarbetet för att göra de ändringar vi fick förslag på. Det tog ganska så mycket längre tid än vad jag räknat med! Vi var färdiga till 18.15 då hon bjöd på lite fika för att fira att vi var färdiga. Imorgon ska jag eventuellt på hennes 25års fest men vi får se om jag känner för det då mitt humör pendlar upp och ner från stund till stund då jag fortfarande försöker ta in att min vovve inte finns mer.

Nu har jag tryckt i mig en kebabtallrik till middag och ska titta på Let´s dance fram till dess att filmen Rob Roy börjar på kanal 9. Ingen aning om vad det är för film men enligt tv.nu så ska den vara bra och jag gillar ju dramafilmer så jag tänkte ge den en chans. Jag köpte även hem lite melon som fredagsgott men just nu är jag så mätt att det känns som jag ska spricka :op

Update: Så typiskt... missade början på filmen! Nu får jag hittat på något annat istället :/
Kanske ska man se Mamma Mia! för femte gången eller se den nya serien på 4an ikväll, Samantha.... Hur som helst.... ha en trevlig kväll!

2009-01-16
12:48:09

The world spins madly on... /S
När jag var ute och gick och lyssnade på min mp3 så kom det en låt jag inte hört på jättelänge, och även om jag inte tänkt på min söta vovve så började jag göra det så fort jag hörde låten och det var som ett bildspel startade i huvudet... inte på ett sorgligt vis utan snarare att jag bara mindes alla härliga dagar som jag faktiskt är lyckosam nog att ha erfarenheten av.
Alla mysiga promenader, sommardagar som man somnat på en filt tillsammans, dagar man varit ledsen och han tröstat på sitt sätt genom att bara sitta bredvid en och tittat på en, dagar när han var yngre och fick springa lös i skogen och man kunde se hur överlycklig han var, första gången jag träffade honom när vi skulle hämta hem honom, hans deltagande i hundutställningar där han deltog med jordfläckar och grönskott efter att ha rullat runt i gräset som han älskade att göra, hur han blev överlycklig av minsta lilla snö som han kunde leka i hur länge som helst genom att gräva kojor eller glida nerför snöhögar, hur vi lekt kurragömma... helt enkelt alla underbara minnen man har av honom.
Pappa hade sagt att han aldrig mer vill gå igenom samma sak igen men för min del är det totalt tvärtom.... när jag tänker på de nio åren vi haft honom så är det verkligen bara lyckliga minnen. Visst har han varit busig ibland och man har blivit arg men man kan omöjligt vara arg på honom mer än några minuter! En sådan underbar varelse möter man bara en gång i livet.... jag är tacksam för varje minut jag har fått spendera med honom...



The weepies - The World Spins madly on

2009-01-16
10:39:42

Fredag /S
Godmorgon!
Idag (än så länge) så känns det bra, men det är för att jag inte kan få in i mitt huvud att min älskade vovve verkligen är död, jag tittar på bilder på honom och det känns som en löjlig tanke att de bruna ögonen inte ska möta mig när jag åker till Karlstad nästa gång, det känns som ett skämt. Det kändes ganska bra hela kvällen igår, när jag pratade med syrran en stund i telefon så kom dock tårarna igen när hon berättade att pappa berättat att Dick (som hunden hette) verkligen hade förstått när de gav honom sprutan och han hade bara tittat på mamma och pappa. Sen hade pappa tagit ledigt och de hade storstädat hela huset för att sysselsätta sig själva med något. Tårarna kom igen när jag skulle sova, då är det inte så lätt att styra tankarna som hela tiden återkom till att tänka på det.

Idag har jag dock något att sysselsätta mig med. Om en kvart ska jag åka till universitetet och sälja mina böcker och när jag kommer hem ska jag nog ta en promenad då det är jättefint väder. Det är dock 11 grader kallt så vi får väl se hur stelfrusen jag är efter cykelturen först :op
Vid 14 kommer M hit och vi ska göra några av de ändringar vi fick förslag på om på opponeringen så det är också skönt att veta att man får något annat att tänka på.

Imorgon funderar jag på att åka ner på stan och kolla på träningskläder. Jag tror inte att jag kommer att köpa något men det jag måste hitta på något att sysselsätta mig med och jag ska köpa ett träningslinne/t-shirt med andningsfunktion så jag kan ju i alla fall titta vad jag hittar...

Nu är det dags att göra sig iordning, ha en bra dag!

2009-01-15
20:01:08

Hej... /S
Nu skriver en lite piggare S. Det börjar kännas lite bättre nu. Jag har gråtit konstant i stort sett i tre timmar och för tillfället finns det nog inga tårar kvar. Ytterligare en anledning till att det känns bättre är att jag nog inte riktigt förstått till 100% att han verkligen är borta och det kommer jag nog inte göra förrän jag kommer till Karlstad igen där han är en självklar del av mitt liv.
En tredje anledning är att jag trots allt har varit förberedd i nästan ett års tid på att hans dagar var räknade då ålderssymptomen blivit allt fler och kraftigare. Men även om det känns bättre så känns det ju självklart fortfarande inte bra. Jag är glad över att inte vara i Karlstad och bli påmind om honom hela tiden genom att se hans leksaker, koppel, sovplats och hans favoritställen i huset, eller matställningen som sitter fastskruvad på väggen i köket.... helt enkelt allt som jag kopplar samman med honom...
Jag hade tänkt ringa familjen C och höra om de vill ha barnvakt i helgen men jag tror inte jag orkar det, speciellt inte då de har en Golden Retriver och det kan nog bli lite för mycket lite för snart så jag avstår faktiskt från de hundralapparna som det hade gett...

Under eftermiddagen jag pratat med både pappa och T. Pappa ville väl mest se hur jag mådde så jag inte grinat ihjäl mig och T ville väl det samma då han visste om det här redan igår från pappa. Jag är glad för att de valde att vänta med att berätta det, fy sjutton för att sitta på opponeringen imorse med det beskedet färskt i minnet! Även syster yster har ringt men de första timmarna orkade jag inte prata med någon.

Resten av kvällen ska jag tröstäta med en semla från affären som jag ska gå och köpa nu, och titta på TV, det är ju tack och lov något bra att se på TV idag då det är Criminal Minds på femman.

2009-01-15
18:50:25

Speaking of... /L
... så ska tydligen Gossip girl få en spin-off serie. Där kommer vi få följa mamma Van der Woodsen under 80-talet och hur hennes tonårstid var.
Jag känner mig tveksam.


2009-01-15
18:44:32

Jäkla tv-kärlek /L
Jag är ju världens tv-nörd, eftersom Sandra är precis lika nördig kan jag skriva om det i bloggen också. Igår såg jag senaste avsnittet av Gossip girl. Jag vet inte vad ni tycker men jag är jäkligt trött på Serena och Dan. Gör SLUT någon gång, det är ju det vi väntar på. Då fick jag en déjá vu känsla. I nästan alla dramaserier finns det ett par som man verkligen hatar och är så trött på. Man vill verkligen att de ska gå isär, hitta någon annan för tillsammans ska de minsann inte vara. Ja, jag lever mig verkligen in i tv-tittandet, jag vet. Jag behöver hjälp.

Har du något hata-par?


2009-01-15
18:16:42

...

Det är alltid jobbigt när någon man älskar går bort. Det känns extra hårt att veta att ens bästa vän är flera mil bort alldeles ensam och bearbetar sorgen. Men vi finns här, ett samtal bort.

Hejdå Dick. Jag kommer ALLTID minnas ditt våldtäktsförsök på mig, inte bara ett utan två till och med. Han älskade mig liiite väl mycket. =) Jag kommer sakna ditt sälansikte, alltid lika glad.



Nu till min träning. Idag var det ISkallt. Mina ben ligger packade under täcket tillsammans med en uppvärmd vetekudde, fortfarande bortdomnade av kylan. Jag orkade inte ens springa idag - jag försökte men det värkte så i benen.
Men jag lyckades göra dagens absolut roligaste - vår jogging/promenadväg har en bit utan några lampor så det är kolsvart just där. Jag sprang ju före M och A och när jag kom dit slängde jag mig in i skogen och gömde mig. Precis när de kom så hoppade jag fram och skrek. Jag tror faktiskt A gjorde i brallan. Det roliga är att A dessutom slog till mamma med sin stav. Haha. Resten av tiden gick jag och skrattade. Mycket belåten.

/L

2009-01-15
14:56:16

Farväl min älskade vän.... /S
Mitt lilla firande hann inte ens börja innan det förbyttes i extrem sorg när pappa ringde och berättade att min älskade vovve numera finns i himlen. De hade tagit beslutet att avliva honom igår efter att han inte längre orkade resa sig från golvet för att han var så svag i benen. De hade väntat med att berätta så att jag skulle slippa tänka på det innan min opponering som jag hade idag, vilket jag är oerhört tacksam för.

Just nu orkar jag inte prata med någon.
Jag vet inte vad jag ska göra, just nu gråter jag bara... det som är jobbigt är att jag kommer förmodligen bli lika ledsen på nytt när jag åker hem till mamma och pappa nästa gång och han inte möter mig i dörren, det är nog först då som jag verkligen kommer fatta att den där underbara varelsen som varit ett del av mitt liv i 9 år inte längre finns.

Jag önskar att jag varit hemma och verkligen hade fått säga hejdå till honom, få vara med honom när han fick somna in men samtidigt så vet jag inte om jag hade klarat det heller.... Jag antar att man får försöka se det som så att han slapp lida när han dog och att han fick leva 11,5 år varav 9 av dessa var i vår familj.

Farväl älskade vän....



30/6 1997  -  14/1 2009

           

2009-01-15
13:08:39

Jag är FÄRDIG!!!! /S
Idag hade jag min opponering och framläggningen av vårt arbete! Jag har inte varit nervös på hela tiden fram till dess att jag kom fram till universitetet och hörde några diskutera sitt eget arbete - då kom fjärilarna i magen.
Kl 8.30 var det dags, vi var totalt 7 personer i rummet med examinatorn så det var skönt att vi inte var fler. Opponenterna var jätteduktiga och det kändes som en bra opponering fram tills dess att examinatorn sa sitt. Han tyckte att opponenterna varit för snälla och sa att vi varit för ambitiösa, ordagrant så sa han att vi varit överambitiösa och att det inte var något positivt. Vi hade inte avgränsat oss tillräckligt mycket och därmed tyckte han att arbetets delar var tunna.
När han sagt det och jag kände mig helt knäckt så var det dags att diskutera betyg så han tog med oss till ett annat rum där han berättade att han inte kunde ge oss betyget........ VG.... Puh! Jag kan ju säga att pulsen dunkade enormt snabbt men jag andades ut lite när jag insåg att vi ändå klarat oss. Han berättade att han gav oss ett fritt G på arbetet vilket innebar att vi får ändra det vi vill i arbetet, men i slutändan så kommer vi i alla fall få ett G och enligt han så var det ett bra betyg.

Min puls blev normal först 30 minuter senare. Efter vår framläggning så hade vi en timma på oss att förbereda oss inför våra roller som opponenter. Vi blev inspirerade av de som opponerade på oss och lade till lite i vårt "manus". Opponeringen sen gick jättebra, men hon tyckte att vi fastnade lite i formalian och bad oss öka tempot. Hennes slutord var sedan att det var en jättebra opponering och att vi gjort en bra granskning så det kändes bra att få avsluta dagen med några positiva ord.

Så nu mina vänner skulle jag egentligen kunna kalla mig själv för arbetslös lärare istället för student men jag har ju som tidigare nämnt valt att läsa till en extra kurs. Men ändå, det är en häftig tanke!!
Eftersom jag inte har någon att fira med då M som fyller 25 idag ska på hockey med sin pojkvän ikväll, så får jag fira på egen hand och då tänkte jag bryta utmaningen om godisförbud och fira med en semla :) Jag är nästan övertygad om att det är godkänt även av mina systrar då det trots allt är en stor grej att fira!
Så nu ska jag ta det väldigt lugnt hela dagen och bara försöka slappna av då jag fortfarande är lite spänd efter dagens händelser....

Have a nice day....!


2009-01-14
23:31:17

Smarta Linda /L

Nedräkningen har börjat. Du kan följa den vaaaarje dag här till höger. Vad är det då som sker undrar du nu, det får bli dagens kluring.
He he.


2009-01-14
21:35:41

Winnerbäck it is! /S
Min kära pappa skicka ett sms för en stund sedan för att tipsa mig om att SVT just nu visar en dokumentär om Lars Winnerbäck där man får följa honom på hans sommarturné som jag var på i sommar :)
Toppen, toppen.... kvällen är räddad! Det var verkligen en grymt bra konsert, tyvärr tror jag inte han kommer att turnera den här sommaren, om han hade gjort det så är jag rätt så säker på att jag och T hade köpt varsin biljett.

Nu ska jag fortsätta att titta, natti natt på er...



Ps. Jag tror den går i repris om någon vill se den som inte såg den idag Ds.

2009-01-14
17:58:13

Så typiskt...! /S
Är det någon gång saker och ting slutar att fungera här hemma så är det när Tobias är borta! Första saken som inte fungerade var vår lampa i köksfönstret, jag fattar inte vad som är fel då det inte hjälpte att byta glödlampa. Jag hoppas att det är ett fel som T kan åtgärda då jag verkligen gillar den lampan, den matchar kökslampan så bra.

Nästa grej som inte fungerade var väl lite mer irriterande och det var att det inte gick att installera min skrivare till min dator. Jag har inte installerat den sedan det att T installerade om min dator men det brukar aldrig vara några problem med den installationen.... förutom idag då det inte alls gick. Så jag är överlycklig över att jag slapp tänka så mycket på det problemet tack vare att jag skrev ut vårt och det examensarbete som vi ska opponera på när jag var kvar i karlstad hos mamma och pappa. Istället för att krångla med skrivaren tills jag skulle bli så irriterad att det skulle gå över i en sån där ilska så ringde jag M och frågade snällt om hon kunde skriva ut de tre sidor jag behöver inför morgondagen vilket hon självklart ställde upp på så det är ju löst nu i alla fall...

Men det är ändå väldigt irriterande att allt slutar funka när inte T är här och kan fixa dem :op

Utöver krånglandet med lampa och skrivare så har jag städat ut julen nu, alla tomtar, snöflingor och änglar är borta, och den röda köksduken har nu bytts ut till en vit istället. Men jag måste säga att det känns lite tomt utan allt det så jag får kanske leta reda på några andra söta prydnadssaker som jag kan ställa fram istället...Jag har också hunnit med att gå en promenad idag, det blev inte riktigt en långpromenad men jag gick i alla fall en lite längre runda än igår.

Nu är det dags för lite middag och sen ska jag kolla vad som finns att se på TV, ha en skön kväll och håll tummarna för mig imorgon!

2009-01-14
14:33:44

It's a beautiful day /S
Idag skiner solen! Om jag inte kände för att plocka bort mina julsaker igår så gör jag det definitivt idag när man ser små tomtar och snöflingor i fönstret när man tittar ut mot solen som gör att det ser ut som en riktig vårdag :op
Jag har precis ätit lite lunch i form av en korv med bröd, jag ska låta den få sjunka ner i magen lite och sen ska jag gå ut och gå en långpromenad i dagsljus denna gång!

Förberedelserna för morgondagens opponering gick fint men det är verkligen svårt att kritiskt granska sitt eget arbete. Jag kan helt ärligt säga att jag är enormt nöjd med arbetet även om det kan finslipas lite. Om arbetet skulle bli underkänt så skulle jag bli helt knäckt då jag verkligen inte ser några fel som skulle förtjäna det felet. Men först och främst är det som sagt opponeringen som jag får koncentrera sig på och se till att bli godkänd på. Jag känner mig inte så nervös än men jag kan tänka mig att det kommer ikväll när jag måste försöka somna tidigt så jag orkar upp imorgon bitti.

Förresten... idag är det tredje dagen på mina systrars utmaning. Jag vet inte hur det går för dem men för mig går det otroligt bra! Jag åt choklad i söndags när jag kom hem men sen dess har jag inte känt något sug alls efter godis. Istället köpte jag lite nötter häromkvällen men det var mest för att jag var sugen på just nötter och inte för att jag ville kompensera mitt godissug. Jag märker verkligen en stor skillnad nu och innan jag gav mig själv mitt förra godisförbud. Jag ska inte säga att jag inte alls känner sug efter godis(läs choklad) men jag känner inte att jag MÅSTE ha det som jag kunde känna förut. Så för er som känner att ni äter mycket godis och bara vill styra upp det lite så rekommenderar jag ett godisförbud, jag märkte en skillnad efter 2-3 veckor förra gången. Jag tror dock inte på totalförbud så när jag kände mig jättesugen så köpte jag lite choklad MEN jag köpte en liiiiiiiiten chokladkaka till skillnad från förr. Jaja... ska sluta tjata men man vill ju tipsa om sådant som man tycker är bra :)
Snart ska jag bli lika duktig som L och komma igång med min jogging också men tills dess att det blivit nog vamt ute så får det räcka med mina små styrkeövningar här hemma.

Nu ska jag ge mig ut på min promenad och sen ska jag rensa bort julen, läsa de andra seminariedeltagarnas arbeten, och äta middag och SEN ska jag ha en skön kväll framför TVn :)

2009-01-14
10:03:12

Onsdag /S
God morgon mina vänner!
Idag är det onsdag vilket innebär att jag imorgon har min opponering och tekniskt sett min sista lektion på min tid på lärarprogrammet, det känns helt sjukt! Nu har ju jag gjort valet att bygga på min lärarutbildning med att skaffa behörighet för förskolan nu under våren så det kommer ju inte direkt bli min sista lektion men det är ändå lite kul att tänka på :)

Min promenad blev inte när jag skrev mitt lilla inlägg igår då jag var seg som vanligt men när klockan var tjugo i nio så tvingade jag mig själv att gå ut och det var riktigt skönt så det slutade med att jag gick en lite längre runda än jag hade tänkt. Jag ska försöka att tvinga ut mig själv idag också, förhoppningsvis så blir vi klara lite tidigae idag än vi blivit de andra dagarna så man kan gå ut medan det fortfarande är ljust.

Igår när jag INTE promenerade så var jag duktig och lade upp en annons för resten av den kurslitteratur jag vill sälja men tyvärr tror jag inte att jag kommer bli av med den då de verkar gjort om litteraturlistorna helt på de kurser där jag haft böckerna men det är ju värt ett försök i alla fall. Jag kollade även upp hur campusbussen går, det var tungt att se att jag måste åka med bussen kl 7 de dagar jag börjar 8, och de dagar jag slutar kl 17 så kommer jag inte vara framme i Linköping förrän kl 18. Det var väl i och för sig vad jag förväntat mig men det blev verkligt först när jag fick se det...

Nu ska jag gå och borsta mina tänder så jag är helt färdig när M kommer, ha en bra dag!

2009-01-13
21:27:52

Länktips och klipp från hemsk dokumentär! /S
Hej mina vänner!
Jag tänkte tipsa er om en sida som jag själv blev medveten och medlem på först idag. Det är en sida där man kan samla ihop pengar till ett presentkort i en mataffär genom att t.ex besöka olika sidor.
Jag har blivit medlem på såna här gratissidor förut men tycker att det är jobbigt att samla poäng men det här känns vettigt och det känns som något man kan pyssla med då och då. Pengar till mat behövs ju alltid!

Att bli medlem är helt gratis.Och det verkar inte vara jättesvårt att tjäna pengar, genom att bli medlem på en sida så har jag tjänat 6 kr och om de vänner jag mailat också blir medlemmar så får jag 10 kr/pers just nu så på så vis kan man ju samla ihop pengar till en myskväll hemma med lite gott ganska snabbt..

Tryck här om du tycker att det låter bra....

NU ska jag gå på den där lilla promenaden jag pratade om förut. Jag har i alla fall varit duktig och lagat middag idag så nu slipper jag tänka på det imorgon :op

Just nu visas förresten en helt sjuk brittisk dokumentär om barnfighting, alltså barn som pucklar på varandra i en boxningsring.... jag fattar inte hur man som föräldrar kan stå och skrika åt sitt barn att sparka på en annan femårig tjej så att hon ska vinna matchen.... helt sjukt och otroligt skrämmande!

Här är ett klipp från dokumentären...


2009-01-13
20:05:44

Woho! /L
Veckans första joggingrunda avklarad. Det var första gången jag hade ont i magmusklerna när jag sprang. Det riktigt värkte... undrar hur det kommer vara imorgon. Får se om jag ens kan prata =P
Eftersom jag är bäst unnar jag mig en semla efteråt. Det får man när man har tränat. He he

Love.


2009-01-13
16:03:28

Längtar efter min älskling... /S
Fy va det är tråkigt att vara själv! Jag får inget gjort.... trots att jag är uttråkad så kan jag inte göra något vettigt! Tanken på att laga mat känns skittrist och jobbigt. Alla julsaker står fortfarande framme men det känns bara så jäkla trist...
Jag har inte varit utanför lägenheten än idag så jag ska faktiskt gå en liten promenad och sen SKA jag göra lite mat. Jag tänker dock vara riktigt lat och göra köttfärssås som jag kan äta av ett par dagar.

Imorgon är sista dagen innan opponeringen. Den ska vi ägna åt att gå igenom vårt eget arbete och att dela upp vad vi ska säga på opponeringen. Jag ska försöka att gå och lägga mig någorlunda tidigt idag så jag kan få lite normala sovtider. Den senaste tiden har klockan varit nästan 1 innan jag släckt lampan vilket inte kommer funka nu när jag ska börja pendla till Norrköping i nästa vecka. Jag var riktigt trött imorse då jag vaknade vid 04.30 imorse av några idioter som stod och skrek ute någonstans. Som tur var så lyckades jag somna om men man sov ju inte lika djupt.

Nu ska jag se klart på Mannen som kan tala med hundar och sen ska jag gå ut som sagt... hoppas ni har haft en bra dag!

2009-01-13
10:02:37

Slantar i fattiga tider /S
Just nu känner jag mig lite fattig i väntan på att man ska få CSN-bidraget så igår tog jag mig i kragen och såg till att lägga upp lite gammal kurslitteratur till försäljning då de nya kurserna börjar nästa vecka, så vill man få något sålt så är det nog nu man ska se till att lägga upp annonser.

Imorse hade jag i alla fall fått mail från en tjej som var intresserad så nu är det bara att hålla tummarna för att hon vill ha alla böcker för i så fall får jag mer plats i bokhyllan och 500kr mer i plånboken. Jag betalade förvisso det dubbla för dem själv men jag kommer aldrig mer titta i de böckerna och jag kan ju inte förvänta mig att sälja dem till samma pris heller...

JIPPIE!!!!! Tjejen ringde precis i denna stund som jag skriver och sa att hon vill ha alla böckerna i min annons vilket innebär att jag alltså kommer tjäna 500kr denna fredag....!!! När M åkt hem i eftermiddag ska jag kolla om det är några fler böcker man kan sälja eller om den är för gammal. Jag har många bra böcker men jag har lika många böcker som jag aldrig mer kommer att titta i!

Ha en bra dag!!

2009-01-12
22:26:28

Träningssugen /S
Nu när vi är inne i januari så kan jag inte låta bli att längta efter våren. Jag är riktigt sugen på att komma igång ordentligt med träningen men så länge det är isigt på gatorna så får det vänta, jag vill inte riskera några skador - jag är avskräckt för livet efter det att mitt knä hoppade ur led och har näst intill utvecklat en fobi för att skada mig då det gjorde så förbannat ont!
Hur som helst.... i väntan på att jag kan ge mig ut och börja jogga så har jag kollat in lite olika träningsscheman. Jag har tänkt att jag ska testa att följa ett då jag är rätt usel på att pressa mig själv. Jag hittade ett som jag tycker verkar kunna passa mig. Det är ett 12-veckors program på 5km/ca 30 min jogging vilket är ungefär en tid eller sträcka som jag har som mål att någon gång orka springa.

Jag hittade det på iforms hemsida (iform.se). Jag är inget stort fan av tidningen som mamma av och till har prenumerarat på men ibland så finns det lite intressant att läsa. Jag har faktiskt beställt en prenumeration på tre nummer, men det gjorde jag enbart för att man då fick en mp3-spelare gratis som valde musik åt dig beroende på det tempo du rörde dig i samt mätte distans och annat sådant roligt. Så nu går jag och väntar på att det ska ramla ner i brevlådan. För er som tycker det låter intressant så finns säkert det erbjudandet på deras hemsida. Sammanlagt skulle det bara kosta 39kr :)

Hur som helst så tänkte jag dela med mig av löpningsschemat ifall någon annan är ute efter ett liknande :)
 

Dag 1

(t ex måndag)

Dag 2

(t ex onsdag)

Dag 3

(t ex lördag)

 
  

Vecka 1


5 min gång
1 min löpn
5 min gång
1 min löpn
3 min gång
15 min totalt

5 min gång
1 min löpn
5 min gång
1 min löpn
3 min gång
15 min totalt

5 min gång
2 min löpn
4 min gång
1 min löpn
2 min gång
14 min totalt

 
  

Vecka 2


5 min gång
2 min löpn
4 min gång
1 min löpn
2 min gång
14 min totalt

5 min gång
2 min löpn
4 min gång
2 min löpn
1 min gång
14 min totalt

5 min gång
2 min löpn
4 min gång
2 min löpn
1 min gång
14 min totalt

 
  

Vecka 3


4 min gång
3 min löpn
4 min gång
2 min. löpn
1 min gång
14 min totalt

4 min gång
3 min löpn
4 min gång
3 min löpn
1 min gång
15 min totalt

3 min gång
4 min löpn
3 min gång
3 min löpn
1 min gång
14 min totalt

 
  

Vecka 4


3 min gång
4 min löpn
3 min gång
3 min löpn
1 min gång
14 min totalt

3 min gång
5 min löpn
3 min gång
4 min löpn
1 min gång
16 min totalt

2 min gång
8 min löpn
5 min gång
15 min totalt

 
  

Vecka 5


3 min gång
5 min löpn
3 min gång
4 min löpn
1 min gång
16 min totalt

2 min gång
6 min löpn
2 min gång
5 min löpn
1 min gång
16 min totalt

2 min gång
10 min löpn
5 min gång
17 min totalt

 
  

Vecka 6


2 min gång
6 min löpn
2 min gång
5 min löpn
1 min gång
16 min totalt

2 min gång
7 min löpn
2 min gång
6 min löpn
1 min gång
18 min totalt

2 min gång
12 min löpn
5 min gång
19 min totalt

 
  

Vecka 7


2 min gång
7 min löpn
2 min gång
6 min löpn
1 min gång
18 min totalt

2 min gång
8 min löpn
2 min gång
7 min löpn
1 min gång
20 min totalt

2 min gång
14 min löpn
5 min gång
21 min totalt

 
  

Vecka 8


2 min gång
8 min löpn
2 min gång
7 min löpn
1 min gång
20 min totalt

2 min gång
9 min löpn
2 min gång
8 min löpn
1 min gång
22 min totalt

2 min gång
16 min löpn
5 min gång
23 min totalt

 
  

Vecka 9


2 min gång
9 min löpn
2 min gång
8 min löpn
1 min gång
22 min totalt

2 min gång
10 min löpn
2 min gång
9 min löpn
1 min gång
24 min totalt

2 min gång
20 min löpn
5 min gång
27 min totalt

 
  

Vecka 10


2 min gång
10 min löpn
2 min gång
9 min löpn
1 min gång
24 min totalt

2 min gång
11 min löpn
2 min gång
10 min löpn
1 min gång
26 min totalt

2 min gång
23 min löpn
5 min gång
30 min totalt

 
  

Vecka 11


2 min gång
11 min löpn
2 min gång
10 min löpn
1 min gång
26 min totalt

2 min gång
12 min löpn
2 min gång
11 min löpn
1 min gång
28 min totalt

2 min gång
26 min löpn
5 min gång
33 min totalt

 
  

Vecka 12


2 min gång
12 min löpn
2 min gång
11 min löpn
1 min gång
28 min totalt

2 min gång
13 min löpn
2 min gång
12 min löpn
1 min gång
30 min totalt

5 km eller
30 min löpning

   
  


Nu ska jag faktiskt snart krypa ner i sängen och läsa lite i förhoppningen om att jag ska bli trött och somna någorlunda tidigt idag..... natti natt på er!

2009-01-12
17:08:44

Att vara ett tv-freak /L
Galasäsongen har satt fart. Till min glädje var det Golden Globe Awards i natt, sicken tur för mig som inte kunde somna! Ikväll är det Guldbaggen 20.00 på SVT där Johan Glans är programledare med Björn Gustafsson som sidekick. Dock har TV3 seriestart för Lipstick jungle 21.00 som jag gärna vill se. What to do?

Nog med i-landsproblem nu!

Kram


 


Nominerade till Guldbagge 2009:

Bästa film
De ofrivilliga
Låt den rätte komma in
Maria Larsson eviga ögonblick

Bästa regi
Tomas Alfredson - Låt den rätte komma in
Jan Troell - Maria Larssons eviga ögonblick
Ruben Östlund - De ofrivilliga

Bästa kvinnliga huvudroll
Lena Endre - Himlens hjärta
Maria Heiskanen - Maria Larssons eviga ögonblick
Cecilia Milocco - De ofrivilliga

Bästa manliga huvudroll
Mikael Persbrandt - Maria Larssons eviga ögonblick
Gustaf Skarsgård - Patrik 1,5
Peter Stormare - Varg

Bästa kvinnliga biroll
Maria Lundqvist - Himlens hjärta
Amanda Ooms - Maria Larssons eviga ögonblick
Marie Robertson - Rallybrudar

Bästa manliga biroll
Jesper Christensen - Maria Larssons eviga ögonblick
Torkel Petersson - Patrik 1,5
Per Ragnar - Låt den rätte komma in

Bästa manuskript
Låt den rätte komma in
Maria Larssons eviga ögonblick
De ofrivilliga

Bästa foto
De ofrivilliga
Låt den rätte komma in
Maria Larssons eviga ögonblick

Bästa utländska film
Lust, Caution
No Country for Old Men
There Will Be Blood

Bästa kortfilm och dokumentärfilm
Dockpojken
Istället för abrakadabra
Lögner

Bästa dokumentärfilm
H:r Landshövding
En enastående studie i mänsklig förnedring
Maggie vaknar på balkongen


2009-01-12
17:01:24

Jobbig måndag /S
Hej mina vänner!
Då var måndagen här och man har återgått till vardagen efter en lång skön ledighet...
Det blev sent igår då jag inte kunde somna och med en TV som lockade mig mer än en tom säng.
Den sena kvällen i kombination med att jag fick gå upp lite tidigare än vad jag är van vid nu för tiden gjorde att jag var riktigt trött när klockan ringde imorse och låg kvar i sängen några minuter extra. Jag hann i alla fall färdigt tills dess att M kom.
Hon kom hit vid 10.20 och från det så satt vi konstant hela dagen och förberedde oss inför torsdagens seminarium fram tills dess att klockan hann bli kvart över 3 och då var jag helt slut och enormt hungrig.

Som vanligt när jag är ensam så brukar det bli lite si sådär med matlagningen och idag var inget undantag så det fick bli 2 korvar med bröd till middag och lite cashewnötter till efterrätt. Jag handlade dock lite mera idag och köpte hem sånt så att jag kan fixa riktig middag till imorgon.
Imorgon kommer M hit igen och vi ska gå igenom det arbete som vi ska opponera på ännu en gång och kolla vad vi vill säga och vad vi bara vill ge dem på papper. Sen får vi väl även börja gå igenom och granska vårat eget arbete så vi är förberedda på de frågor man kan få...

Jag borde plocka bort alla julsaker men jag är supertrött så nu ska jag lägga mig och vila en stund så får vi se om man orkar med sånt pyssel lite senare ikväll.

Ha det fint, puss på er!

2009-01-11
23:59:02

Mamma Mia!!! /S
Jag ÄLSKAR filmversionen av musikalen Mamma Mia och blev överlycklig när jag fick den i julklapp av tobias. Under lovet har jag hunnit se den tre gånger men jag är fortfarande inte trött på den....!

Jag är lite löjlig men man jag tycker att det är så gulligt med kärlekspar i filmer som sedan blir ett par i verkligheten, så när jag läste att personerna i Mamma Mia numera även är ett par i det verkliga livet så tyckte jag det var lite mysigt.... man inbillar sig på något vis att de har ett lika perfekt förhållande i verkliga livet, men de är ju trots allt människor precis om alla oss andra, och alla förhållanden har ju sina upp- och nergångar.... men hur som helst så är de alltså ett par och jag hoppas det kommer att hålla :)



Filmparet....



.... och det "verkliga" paret...!


2009-01-11
23:03:43

skitdator! /S
Helt ensam och med inget att göra så är det alla nya avsnitt av de serier som jag följer som lockar mest men min skitdator krånglar som vanligt med ljudet så jag har inte lyckats se något av det!!!!!!
När jag var hemma under julen så berättade jag för mamma och pappa att jag enbart önskar mig pengar i examenspresent till sommaren som jag tänkt lägga på en resa som jag förhoppningsvis kan göra tillsammans med kära L och kan inte hon så kanske älsklingen hänger med. Jag tycker att minnet av en resa är mer värt än att bara önska sig en massa saker man egentligen inte vill ha så mycket.
OM det hur som helst skulle visa sig att jag inte har råd att göra resan eller om ingen vill/kan följa med så kommer jag lägga de pengarna på en ny laptop - det får man väl se som ett redskap i läraryrket där jag kan göra eget material... som sagt.... jag är sååååå trött på min skitdator!!!

Jag borde gå och lägga mig nu eftersom M kommer imorgon bitti men under lovet så har det blivit ganska sena kvällar så jag är inte alls trött ännu....

Jag fick förresten ett sms av min kära syster tidigare ikväll där hon berättade att jag kommer få några nummer av serietidningen Elvis under våren av henne som ett skönt avbrott i studierna :D
Så nu har man något annat än räkningar att se fram emot när posten kommer om dagarna!!

2009-01-11
20:21:45

Back in town! /S
Då var man tillbaka i Linköping och jag anser att min ledighet därmed är över... Det känns både trist och skönt att vara tillbaka, det är riktigt tråkigt att man ska vara själv här en vecka innan T kommer men det är skönt att vara tillbaka i sitt eget hem med sina egna saker.
Det blev en rätt behaglig tågresa. Trots att Tobias inte var med så fick jag resesällskap från Karlstad till Katrineholm då en gammal klasskompis från högstadiet skulle med samma tåg. Jag och han har egentligen inte haft något gemensamt så jag trodde det skulle bli en sån där obekväm tystnad i 2 timmar men lyckades faktiskt hitta något att prata om under hela resan :)
Väl hemma så var jag ganska trött så jag har bara packat upp den mat jag handlade, vattnat blommorna och sen har jag ätit mat och tagit det lugnt i soffan med TVn och datorn.... precis som vanligt alltså :op

Innan jag åkte idag så kom mina systrar förbi så vi hann umgås lite. Innan jag lämnade dem så kom min ena syster med en utmaning som jag kan bjuda in er andra på också. Utmaningen är egentligen densamma som jag hade för mig själv då det är ett godisförbud.

Utmaningen:
 
Reglerna för utmaningen är att man bara får äta 100g godis/vecka. Kakor får man bara äta när man blir bjuden på och då gäller maxantalet 2 st. Vi kom överens om att glass stod utanför utmaningen.
Vi kommer dra igång den här utmaningen imorgon och den kommer pågå fram till den 1 mars, sen får vi väl se om den förlängs... någon som hänger på?

Den här gången tror jag inte att det blir lika jobbigt då jag klarade det över förväntan när jag gjorde det sist... istället för godis får man helt enkelt gotta sig med frukt och nötter... finns ju melon och ananas till exempel som är underbart gott... så sent som i helgen så åt jag en fruktsallad som var otroligt god!
Jag måste säga att jag också börjar bli sugen på att komma igång med joggingen, det får dock vänta ytterligare ett tag då det verkar ha varit mer snö här då det var tjockt med is på vissa stället på cykelbanorna och det har jag ingen större lust att springa på...

Nu ska jag återgå till TVn, imorgon börjar allvaret då M kommer hit kl 10 då vi ska förbereda oss inför opponeringen. Ha det bra!



2009-01-11
14:58:03

Son of Rambow /L


Jag har sett ett gäng filmer de senaste veckorna men tyvärr inte orkat skriva om dem. Här kommer i alla fall en! Son of rambow handlar om Will och Lee, två helt olika pojkar som hittar vänskapen. Will är den blyge, ensamma pojken vars familj är mycket religiös. Han älskar att rita och har en mycket livlig fantasi. Lee däremot är bråkstaken som lärarna firar när han är borta. Han lever med sin bror (Ed Westwick som spelar Chuck Bass i Gossip girl), deras föräldrar är frånvarande vilket förmodligen bidrar till Lees utåtagerande stil. Dessa två pojkar bestämmer sig efter att ha sett Rambo att göra en film - Son of rambow. Det hela försvåras av att Will egentligen inte ens får se på tv och att allt fler skolkamrater vill delta i projektet något som hotar vänskapen mellan pojkarna. Filmen är lite speciellt, den är söt, berör och får en faktiskt att fnittra till ibland men ändå når den inte riktigt fram. Pojkarna är verkligen bra skådisar men Ed Westwick spelar samma odrägliga kille fast med brittisk accent denna gång. Son of rambow är absolut sevärd men ha inge förhoppningar, den är nog bäst då.

2009-01-08
22:18:05

It's coming to an end... /S
Fy, dagarna på detta lov springer ifrån mig och avresedagen är nästan här....på söndag kl 14.20 åker jag med tåget. Innan dess så har jag lite inplanerat... imorgon ska jag åka slalom med pappa, tobias och syrrans sambo... det är minst 4 år sedan så det kommer nog bli lite fegåkning men det ska ändå bli roligt. Sen fyller syster år imorgon så det blir eventuellt att vi träffar henne på kvällen. På lördagen ska hon firas ordentligt på förmiddagen och kl 18 är det middag med Ts föräldrar. På söndagen händer det mycket lite, det blir nog mest att packa allt... avresedagen brukar nyttjas väldigt dåligt då man mest väntar på att åka iväg.
Jag måste dock se till att träffa L lite mer så imorgon kväll tänkte jag boka henne för en myskväll + eventuellt en promenad tillsammans på söndagförmiddag....

På söndag kommer jag tillbaka till verkligheten i och med att att jag kommer tillbaka till Linköping. Idag fick jag schemat för opponering så nu vill jag att alla håller tummarna för mig och M den 15 januari kl 8.30-9.30 samt, mellan 11-12 då vi får visa vad vi kan *gulp* Den dagen fyller även M år så på lördagen blir det födelsedagsfest hemma hos henne som jag nog ska försöka komma iväg på. Förhoppningsvis har T kommit hem då också så jag vet att någon saknar mig om något händer på vägen hem :op

Hur som helst.... ha det bra, vi hörs säkert på söndag kväll!

2009-01-08
13:55:32

Poor me /L



Jag vill ha den här skjortan (från Lindex). Det blir supersnyggt till mina svarta jeans och stövlar. Tyvärr har jag inte 300 kronor just nu. Som student måste man liksom köpa kurslitteratur först. Skittråkigt.









2009-01-05
17:31:49

Lets go to Nightvision mode /L
Jag är inget big-fan of SVT:s Morgonsoffan men jag gråter av skratt när jag ser Nightvision "psychic medium" Karsten Torebjer. Gluggen, danskan, ringarna och ansiktsuttrycken - det är oslagbart.

"JAG KENER VA JE KENER"


2009-01-05
17:17:46

Äntligen /L
Är det inte skönt när man får veta något som man undrat över ett tag?
Jag har exempelvis stört mig -  varenda gång - när jag ser på Gossip girl. Tjejen som gör rösten för gossip girl har jag länge funderat över vem i helsike är hon? NU äntligen vet jag. För er som har lika lite liv som mig och vill veta så kan jag tala om att det är ingen mindre än Heroes-skådisen Kristin Bell. Så nu vet vi alla ansiktet bakom rösten.

XO XO


2009-01-04
22:36:48

Svar på år 2008 sista kluring /L

Rätt svar är Nyårslöfte


N-
Vi söker första bokstaven i den film som år 2008 vann en Oscar för bästa film.

No country for old men

Y- Sex and the city hade en mycket efterlägntad biopremiär den 21 juni år 2008. De fyra tjejerna tampades med nya problem, däribland Miranda vars make var otrogen. Vi söker andra bokstaven i skådespelerskans förnamn.

Cynthia Nixon


Å-
År 2008 hade filmen Mamma Mia premiär. I filmen möter vi tre potentionella fäder till förlovade Sophie. En av dessa män spelas av en mycket känd svensk skådespelare. Vi söker sjunde bokstaven i efternamnet hos denna svenska skådespelare.

Stellan Skarsgård


R-
5 December 2008 hade uppföljaren till en svensk kultförklarad film biopremiär. Jag söker första bokstaven i förnamnet till den manliga huvudrollsinnehavaren.

Rolf Skoglund


S-
Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne år 2008 tilldelades en australiensisk författare. Vi söker första bokstaven i förnamnet hos denna författare.

Sonya Hartnett


L -
Massmedia uppmärksammade år 2008 rättegången kring den dömde Tito Beltrán. Han dömdes för bland annat våldtäkt mot en svensk känd skådespelerskas barnvakt. Vi söker första bokstaven i skådespelerskans efternamn.

Maria Lundqvist


Ö- Den 9 februari år 2008 sändes första deltävlingen i melodifestivalen i Göteborg. Vi söker tredje bokstaven i efternamnet hos den artist som tog sig direkt till final med låten "I Love Europe".

Christer Sjögren


F- Staden Amstetten skakades år 2008 av en hemsk upptäckt. Pappa Josef hade låst in sin egen dotter och våldtagit henne upprepade gånger. Vi söker första bokstaven i familjens efternamn.

Fritzl


T- Ett tyskt band vann Best new artist i Los Angeles på årets MTV Video Music Awards. Vi söker första bokstaven i bandets namn.

Tokio Hotell


E - Mordet på denna 10-åriga flicka från Stjärnsund i Hedemora fick hela svenska folket att sörja. Vi söker första bokstaven i hennes förnamn.

Engla


2009-01-02
14:04:26

2009 är här! /S
Då var nyårsfirandet över! Det blev ett blött nyårsfirande för vissa men jag får berätta om det vid ett senare tillfälle då jag har tillgång till mitt bildmaterial och har tiden till det...

Nu ska vi gå en promenix och hälsa på Ts mormor!

Puss på er och ta till vara på de sista lediga dagarna....