Hakuna Matata

2011-07-28
22:43:48

Note to self /L
Att torktumla svärmors virkade kofta fungerar inte.
In fact - koftan blir obrukligt liten.

...

2011-07-27
21:23:58

Vill ha /L

Jag älskar plåtburkarna från Derrière la Porte. Nu har jag för medicin och hundmat. På toppen av önskelistan finns just nu dessa två:

 

Plåtburk för sysaker: 289 kr

 

Plåtburk för kaffe: 165 kr


Finns att köpa hos favorisaker.se

2011-07-26
23:24:13

Äntligen en solig dag! /S
Idag valde solen att visa sitt rätta jag och dagen bjöd på en solig, varm sommardag med en lätt bris, helt perfekt med andra ord! Vi började vår dag i Ts sommarstuga vid Vänerns strand där vi efter frukost åkte in mot stan för att lämna in bilen på lagning. Den senaste veckan har det nämligen varit väldigt varmt i bilen och till slut insåg vi att vår AC helt hade slutat fungera, så igår lämnade vi in bilen i hopp om att det bara behövdes en påfyllning men diagnosen blev hål på kondensorn, så hela förmiddagen har vi haft bilen bortlämna för att få den bytt. Medan bilen var där så tog vi en promenad hem och inväntade mamma och min moster som skulle komma på fika. Eftersom vädret var kanon övertalade vi dem att åka till Örsholmsbadet med oss för några timmar med bad och sol i väntan på att bilen skulle bli färdig. Det var så skönt att bara ligga och steka i solen och få svalka sig i sjön med jämna mellanrum. Väl hemma igen såg jag dock att min rygg fått betala priset då jag var vääääääldigt röd. Men skönt var det!

Imorgon tvingas vi börja dagen alldeles för tidigt för min smak då det kommer en besiktningsman någon gång mellan kl 8-12 för att kolla på lägenheten. Den här månaden hyr vi nämligen i andra hand innan det från 1 september blir ett förstahands kontrakt. Det känns lite irriterande att de inte kunde ge en liiiite mer preciserad tid då vi dels tvingas gå upp tidigt + att vi inte kan åka hemifrån.

Här på hemmafronten går allt myyyyycket långsamt. En sida av mig vill bara göra färdigt NU, men en annan sida av mig (den starkare sidan) vill ta vara på de lediga dagarna vi har tillsammans. Inte för att vi gjort något särskilt, men bara en sådan sak som att få sitta i soffan tillsammans och mysa framför TVn känns underbart efter att inte ha fått bo ihop sedan i mars, och sedan få bo ihop hos sina föräldrar i tre veckor. Det har också blivit lite tid vid stranden, i affärer, på sjön, i stugan etc. Nu är alla fall alla möbler inköpta och på plats så nu KAN vi packa upp det sista egentligen. Det är bara lite skruvande och fixande i köket som ska ordnas innan verktygslådan kan ställas bort. Jag  har dock hört att vädret ska bli sämre mot helgen vi tar vara på de fina dagarna och sparar plockandet här hemma till de sämre. Om besiktningsmannen dyker upp sent imorgon har vi ju dessutom några timmar imorgon bitti att fixa.

T är nu inne på sin andra av tre semesterveckor och semesterstressen börjar komma krypande. Vi har ju inte gjort några större utflykter som sagt så det är väl något vi vill ta tag i. Med tanke på att jag bara fick 350kr i lön den här månaden(!!!!!!) så lär det inte bli en varken dyr eller lång resa men det enda som behövs för att det ska kännas som semster för min del är egentligen ett miljöombyte över natten. Så vi får se vad det blir, kanske 1.2 nätter i en campingstuga på kusten. Någon natt i tält på nåt mysigt ställe, hotellnatt i någon stad... Vi får se helt enkelt!


2011-07-25
22:00:14

Gammalt blir nytt /L

Jag gjorde om den slitna pallen i hallen. Resultat:

Before

 

After

 


2011-07-25
21:51:05

I hemska tider /L
Ingen har väl missat vad som hände här i Norge i fredags. Själv har jag spenderat helgen framför teven och nyheterna. Känns som att hela världen stannade upp och inget blir som förr. Överallt från tidningar till facebook står det varje dag om allt. Ingen kan med andra ord missa det. Idag gick jag och svärmor i fackeltåget som anordnades här. Två flickor från närområdet är fortfarande saknade. Tillsammans var vi ca 10.000 personer som gick, det säger en hel del när vi är en stad på ca 40.000 invånare. I Oslo samlades hela 150.000 människor. Det är rörande att se att vi går enade genom detta. Som överlevande Stina Renate Haheim sa "om en man kan visa så mycket hat, tänk vad mycket kärlek vi kan visa tillsammans". Det är ord som norrmännen tydligt tagit till sig, och har stöd från hela världen.
Min kära mor passerade bombområdet 10 minuter innan sprängning. Inte nog med det, nu har vi även fått reda på att det planerats att bomba min sambos arbetsplats (när han jobbade). Jag har med andra ord haft den otroliga lyckan att ha mina nära och kära kvar i livet.
Det känns oerhört skrämmande att min son ska växa upp i en värld där sånt här sker. Jag vill bara hålla om honom och aldrig släppa taget.

Avslutar med en bra text värd att läsa (och får spridas vidare enligt skribenten)

Ekstremister....

av Kjell Vidar Røyne kl. den 24 juli 2011 kl. 14:00

Jeg har surfet mye etter informasjon de siste dagene, som sikkert mange andre.... På fredag var det mange som slang beskyldninger mot muslimer, og kalte de både det ene og det andre. Jeg hadde mere følelsen av vi hadde med en norsk "Timothy McVeigh" å gjøre, og det viste seg altså at det stemte.... Jeg har ikke tenkt å si navnet hans, for det er nettop det han vil at vi skal, han vil ha sine "15 minutes of fame", og det har han jo jaggu fått!

 

Mens jeg sitter her idag og ser nyhetsendingene på TV, og en kar fra Sverige blir intervjuet på NRK og snakker om høyrekestremisme, så tenker jeg at jeg skal sjekke ut Norwegian Defense League på nett....

 

Det står ikke så mye på hjemmesiden deres, den er ikke oppdatert siden den totalt latterliggjorte "demonstrasjonen" de hadde på Kontraskjæret i Oslo 9. April. Jeg sjekker de opp på Facebook, og ser der at det er en sinnsykt masse beskyldninger mot muslimer de første timene på fredag...og så blir det stille.....

 

Det er kanksje ikke så "moro" for dem at en høyreist, blåøyd, blond arisk mann blir arrestert på Utøya, etter å ha drept bortimot 100 mennesker, og skadet like mange.... De fleste norske barn og ungdommer....

 

Det finnes også i manifestet til "sjukingen" linker til EDL, moderorganisasjonen til NDL, det som forundrer meg idag, er at de ikke går ut og tar sterk avstand fra dette, hva betyr det? Er de for en slik handling?

 

De beskylder muslimer for all djevelskapen i Europa, og skal ha dem "dit de hører hjemme", ja det finnes ekstreme muslimer i verden, men det finnes jaggu flere muslimer i verden som er som deg og meg, og som er like rystet over det de ekstreme muslimene gjør, som vi er rystet over att en nordmann kan gjøre det han har gjort mot sitt eget folk på fredag.

 

NDL vil sikkert si at: "Jada, ekstremister finnes blandt oss også....." jepp, det gjlør det sier jeg da, men hvorfor skal man da la alt gå ut over verdens muslimer, fordi det finnes "ekstremister" blandt de også?

 

Jeg kjenner få muslimer, men de jeg kjenner ville aldri pakket bilen full av kunstgjødsel, blåst ett helt kvartal i luften, for så å sette seg i en bil å kjøre 4 mil, for å drepe barn og unge.....

 

Jeg skal ikke si at jeg kjenner noen "ariske" heller som ville gjort det samme, men... jeg kjenner noen som har høyrekstreme tilbøyeligheter, og de har det vært veldig stille fra etter fredag.... og det forundrer meg

 

Så spørsmålet mitt til dere er:

 

Er dere for å slette ut deres egne landsmenn, eller er dere mot? Hvorfor uttaler dere dere ikke, er det vondt å vite at en sympatisør, en norsk høyreist, blåøyd og blond arisk mann har gjort dette?

 

Vel....da vet dere hvordan muslimer har det, når Al-Quaida, Ansar Al-Islam, Taliban, eller en hvilken som helst annen ekstrem muslimsk gruppering har gjort det samme mot sitt eget folk.

____________________________________________________________________________________________

Redigert 24. Juli kl 15:57

 

Vel da har jeg fått reaksjoner fra NDL, og det setter jeg faktisk pris på:

 

De har sendt ut en pressemelding, som jeg kan se av en fanside på Facebook ble den lagt ut kl 13:34 igår.

De tar avstand fra handlingen, og noe annet hadde jeg egentlig heller ikke forventet, men grunnen til at jeg skrev dette notatet var fordi det var vankskelig å finne en uttalelse fra NDL. Når jeg kikket på siden dems, så må du være medlem for å se hva de skriver, og det er ikke jeg interessert i. På forsiden dems sto det bare generell info, og ingenting om at de tok avstand fra "svinet.

 

Ser også av en sak på NRK at EDL og andre grupperinger er livredde for å bli linket til "svinet", men da spør jeg: Hvordan tror dere muslimene på gata i Oslo hadde det fram til kl 20:00 fredag kveld, hvor mange gikk ikke rundt å så stygt på de? Noen ble til og med trakassert...

 

Jeg har blitt bedt om å fjerne dette notatet av folk innenfor NDL, men det gjør jeg ikke, jeg beskylder ikke NDL for å stå bak, eller støtte dette, jeg stilte ett spørsmål ved hvorfor det tok lang tid, og hvorfor det var så vanskelig å finne en utalelse fra NDL.

 

Jeg mener også at NDL har en jobb å gjøre med å "rydde" opp etter seg på FB, når det ligger sider der ute som de ikke lenger har noe med, fordi adminene har trukket seg ut, vel da bør de be om at disse sidene blir slettet.

 

Til slutt vil jeg si at jeg sikkert sympatiserer med noen av "holdingene" til NDL, men dette går kun på at jeg og vil ha ut av Norge, folk som ikke resspekterer norsk lov og orden, og dette gjelder alle typer mennesker, ikke bare de ekstreme muslimene.

______________________________________________________________________________________

Redigert 24.07. kl 16:55

 

Det ser ut for at NDL har tatt notatet mitt på alvor, kl 15:58 idag ble siden redigert.

 

Hele hjemmesiden deres er forandret, og pressemeldingen er lagt ut i sein helhet på forsiden.

 

http://www.norwegiandl.org/

 

______________________________________________________________________________________

Kjell Vidar Røyne

 

Mine tanker går til alle de familier som idag har det vondt.

Jeg gråter med dere.

 

"One name to be forgotten, 93 names to be remembered"

 


2011-07-25
11:08:03

Finally! /S
Idag mina vänner, fick vi äntligen internet och hemtelefon inkopplat!!! Snart kan ni vänta er lite bilder från mitt nya hem som äntligen börjar se mer och mer ut som ett riktigt hem, förhoppningsvis blir vi av med de flesta kartonger idag!

Ha det bra!

2011-07-24
13:25:27

1 veckas kaos /S
Hej mina vänner! Nu har vi snart bott i vårt nya hem i en vecka. Själva flytten gick riktigt smidigt men sen var det det där med att packa upp allt som kanske inte har gått riktigt lika smidigt. Vid mina tidigare två flyttar har jag alltid förberett mig genom att redan innan bestämma var alla möbler skulle stå, var jag skulle förvara saker o.s.v men då vi inte har haft någon planlösning eller några mått så har jag inte kunnat göra det vid den här flytten utan sprang mest runt som en yr höna när alla frågade vart saker skulle vara. Förutom att vi inte vetat var saker ska vara så skulle vi även byta ut både hyllor och tv-bänk så saker som skulle förvaras där har vi inte kunnat packa upp heller. Efter en massa skruvande(som aldrig verkar gå lätt o smidigt) så står allt på plats men vitrindörrarna krånglar och vår nya köksbänk likaså så just nu är allt halvklart vilket jag hatar, jag är ju sådan att jag vill att allt skulle varit gjort senast igår typ ;). Idag hoppas jag i alla fall att vi ska kunna packa upp de resterande kartongerna så att vår lägenhet ska förvandlas till vårt hem och inte längre se tv som ett magasin. Internet har vi inte heller fått igång, vilket är en anledning till frånvaron av inlägg och bilder, men det kommer... Så småningom! Dags att återgå till vitrindörrarna! Hej så länge!

2011-07-12
22:28:55

Barnrum /L
Jag går och tänker/planerar lillemans barnrum. Tyvärr är det just nu ett kontor men jag måste på något sätt lyckas få till ett kontor/barnrum. Samtidigt måste kontorsdelen göras otillgänglig för eventuella små händer. Suck och stön!
Jag älskar min lägenhet men den känns en aning trång och övermöblerad just nu. Jag hatar sånt.

I alla fall så finns det ju ett och annat man vill köpa, pengar är som vanligt enda hindret.

Så här har jag tänkt:

 

Som förvaring åt lilleman tänkte jag satsa på Ikeas (vad annars) serie STUVA. Då kan jag alltid köpa till delar om han för större rum någon gång. Den här kombinationen tror jag räcker i början. Då kan han ha kläder i den långa delen och leksaker i stora lådan.

 

I Norge ligger priset på 2.050 kronor (i Sverige var den faktiskt dyrare). Färgen vit känns som det mest säkra. Då kan man alltid skifta färg i rummet om så önskas.

Sedan gillar jag också Väggskåpet FÖRHÖJA, där kan man ha böcker och annat fint. Tänkte sätta tre stycken över bänklådan och även lägga på en madrass så den blir mjuk att sitta på.

Fortfarande gillar jag Barbapapa figurerna. Lilleman har ju en stor Barbaskön och en mobil av figurerna.


Jag skulle vilja ha stickers till väggen/möbeln. Tyvärr landa priset på 400 kronor... så det är inte prio ett.

Också självklart spargrisen...

Många önskningar. Får se hur resultatet blir!


2011-07-12
16:29:47

Väntan och mer dåliga nyheter /S
Nu är det verkligen nedräkning inför flytten. Det ska bli så skönt! Dessutom har jag hittat massor med fint som jag vill ha... Nya fina tallrikar... Nya fina gardiner... Fina krukor... Fina ljuslyktor osv. Men det är ju ingen idé att köpa något förrän man väl kommit in i lägenheten så ni kan ju förstå att jag längtar. Samma vecka går även T på semester så det är en riktigt härlig vecka jag inväntar! Mindre roligt är att Pepsi just nu är mitt i sin ANDRA behandlingsperiod av öroninflammation, därmed blev jag 1200kr fattigare och stackars Pepsi måste nu skölja sina öron med två olika sorters droppar 2 gånger om dagen i 14 dagar. Förra perioden gick det ganska bra men nu HATAR han det o gömmer sig. Det jobbiga är att han nu är rädd att vi ska skölja öronen varje gång vi ropar på honom så han vågar inte komma till oss utan vi måste locka på stackaren. Igår fick vi se att ett område på insidan av hans lår var rött o pälsfritt och jag kunde känna/se små skorvor lite här och var. Precis så började det när han fick sin eksem som vi fick behandla honom för förra månaden! I början av juni skulle han egentligen ha vaccinerats men det fick man inte göra om han inte mådde helt bra så just nu undrar jag om vi nånsin kommer få vaccinera honom :(. Stackars lilla pepsi. Nästa vecka ska vi på återbesök för hans öron och då får vi väl se vad de säger om hans eventuella eksem :(

2011-07-05
12:13:40

Jobbjakt & semester /S
Hej mina vänner! Jag har precis inlett min andra semestervecka av... Ja.. Hur många veckor det blir vet jag ju inte förrän jag får ett jobb!? Första veckan innehöll några fikastunder hos syrran, två lyckade fisketurer på sjön, två bra anställningsintervjuer där den ena tyvärr inte ledde någon vart, och den andra gav mig ett jobb jag inte ville ha! Det blev också årets premiärdopp en varm eftermiddag vid örsholmsbadet, en kväll hos käraste vännen och bloggkollegan. Dagarna rullar med andra ord på, och trots att jag är nästan ensam om att vara ledig så har jag på något vis lyckats fylla mina dagar :). Roligast den här veckan blir nog en träff med en gammal vän som kommer till stan, och teater med Ts familj och mina föräldrar. Veckans tråkigaste är helt klart ännu ett veterinärbesök med Pepsi då hans öra återigen luktar illa och rinner och han kliar sig blodig :(. Hoppas verkligen att det här besöket ska hjälpa. Hur som helst, ha det skönt o njut av ledigheten!