Hakuna Matata

2012-03-30
16:55:10

Fredagstrött och After work /S
Ikväll är det dags för After work med mina kollegor. Tyvärr lockar det inte det minsta!
Jag har varit trött och seg hela veckan, och inte känns det bättre idag. Om jag hade haft tid för en powernap så kanske man hade kunnat piggna till men nu finns inte riktigt den lyxtiden. Egentligen borde jag redan göra mig iordning men jag orkar inte riktigt så därför hamnade jag här... Meeeeeeeeeeen det kan ju bli kul i slutändan ändå!

Stackars Pepsi var på ännu ett veterinärbesök igår efter att ett sår han hade inte ville läka, och vi upptäckte nya små bölder på tassarna. De tog lite prover som visade att han INTE hade problem med parasiter så därför misstänker veterinären att det är foderallergi det kanske handlar om. Det tror inte jag, men jag är inte utbildad så jag får väl lita på vad de säger. Så nu ska han äta ett svindyrt detoxfoder som ska rensa kroppen, och under tiden han äter det får han inte äta NÅGOT annat, inte vanlig mat, inte hundgodis, inte ben - inget! När det sedan gått 8 veckor ska vi testa andra sorters foder,  ett i taget för att se om han reagerar på något då, och i så fall vet vi om det är allergi det handlar om. Utöver det fick han antibiotika för att bli av med de bölder och sår han redan har, också fick stackaren en tratt att ha på huvudet så han inte ska slicka på såren.

Han hade tratten på sig igår och han gick in i ALLT verkligen. Till slut fick han nog och försökte backa istället men det gick väl också si sådär. Till slut hörde jag hur han satt ensam i sovrummet och gnällde, och då fick mattehjärtat nog och tog av dumstruten för att kunna mysa lite i fotöljen där han somnade bums på min mage.


Men NU är det verkligen dags att sätta fart! Ha en härlig fredagkväll mina vänner :)

2012-03-27
11:22:52

Semestertankar /S
Jag fick härliga nog mina misstankar bekräftade om att jag får flytta över mina inarbetade semesterdagar och min nuvarande lön, samt att jag kommer delta i årets löneförhandling nu när jag byter jobb i april/maj. Jag som oroade mig för att inte ha något jobb till hösten, tog ju bara ut en enda semesterdag i julas vilket betyder att jag har 5 semesterdagar sparade sedan förra året plus de 25 dagar som man får i år! Sen ringde jag nya förskolan för att önska om semesterveckor men då hade de redan lämnat in sina önskningar och planerat sommaren så att det fanns täckning från vår förskola under hela sammanslagningen så det borde betyda att jag kan ta vilka veckor jag vill!

Eftersom jag har oroat mig för att inte ha något jobb till hösten så har jag inte riktigt kunnat ha ro till att ens planera sommarens aktiviteter då jag inte velat boka in en resa som kostar massa pengar med tanken på att kanske inte ha någon inkomst i september och framåt. Men nu vet jag ju att det är lugnt och att planerandet kan ta fart.

Jag har dock fortfarande svårt att komma på vad jag vill göra men jag tror det för min del lockar mest med lite roadtrip i södra Sverige och sedan ta en utlandsresa till hösten för första gången i mitt liv, för härligt nog kommer jag ju ha 10 semesterdagar kvar om jag tar ut 4 veckor i sommar. Tanken på att få åka mot sol och värme mitt i mörkaste hösten känns väldigt lockande! Men vi får väl se vad som händer, kanske kan semesterplanering vara en del av myshelgen med darling :)



2012-03-27
10:51:51

Tisdag och lite piggare /S
Efter att ha badat i min egen svett inatt så vaknade jag trots allt och kände mig hyfsat pigg. Förkylningen är dock ett faktum men allt är ju bättre än magsjuka! Matlusten har inte riktigt återvänt men jag är lite piggare och jag tror det är tack vare att jag lyckades trycka i mig lite ätbart igår även om det var kämpigt.

Imorgon är det dags för jobb igen och skönt nog så är det min öppningsdag så jag får gå hem tidigt - kan vara bra med en kort dag för att se hur mycket man orkar. Efter det blir det raka vägen hem för att tvätta. Tyvärr fanns ingen ledig tvättid idag då jag mer än gärna ägnat dagen åt det. Jag tycker inte att man känner sig helt frisk efter en magsjuka (eller vad det nu var jag hade) förrän man tvättat alla textilier man varit i närheten av och städat hemmet i övrigt, först då kan man känna sig fräsch och kry. Så eftersom jag inte kan tvätta så får jag istället ägna dagen åt att städa! Om ork och energi finns tänkte jag även gå ut och ta en cykeltur. På de tre dagar som jag cyklade till jobbet förra veckan så kände jag en stor skillnad i knät skönt nog. Sen om det bara var ett sammanträffande eller om det faktiskt berodde på cyklandet är väl svårt att veta men sjukgymnasten har ju sagt att jag ska cykla varje dag så... Någon styrketräning känner jag mig dock inte redo för så den får stå tillbaka ytterligare någon dag.

Just nu ser jag fram emot helgen. Den här helgen inleds med en after work med kollegorna, något som jag sett fram emot men kanske inte gör fullt lika mycket längre, för ärligt talat vill jag bara vara med T den här helgen. Allra helst hade jag velat att vi kunde åka till svärföräldrarnas sommarstuga, bara vi, tända en brasa, laga god mat, spendera dagen ute i solen och bara vara tillsammans. Men det har vi ju självklart lördagen att ägna oss åt, för after worken är bestämd sedan länge och det var dessutom på mitt initiativ så jag kan inte gärna backa ur nu :p


2012-03-27
00:12:36

Breaking Dawn Part 2 /L



2012-03-26
17:42:38

Levande död /S
Hej mina vänner!
Det är en sliten S som knattrar på tangenterna. Jag kan inte säga att det beror på magsjuka heller då jag inte är säker på att det var det jag hade då jag bara spydde en enda gång och sedan mådde illa resten av dagen. Jag sov uruselt inatt och har en brännande känsla som kommer och går i magen, känner mig yr och hungrig samtidigt som jag inte har någon aptit...

Därmed blir det ännu en dag hemma imorgon för återhämtning och för att komma ikapp men framför allt för att vara på den säkra sidan att inte smitta någon. Det betyder också att min kära T och Pepsi spenderar ännu en natt hos mina föräldrar för jag ska slippa tänka på att promenera Pepsi och för att T inte ska riskera att åka på den här skiten han med. Saknar honom dock massor då han varit borta två helgen i rad , känns som att jag knappt träffat honom alls.

Hoppas ni andra mår bättre och har kunnat njuta av den soliga, underbara helgen till fullo!

2012-03-25
17:02:35

För andra gången i mitt vuxna liv /S
Hej mina vänner!
En superhelg förvandlades idag till en skithelg...Det började fel redan när jag vaknade vid 8 , täppt i näsan och ont i huvudet och jag blev så trött på mig själv som blivit förkyld igen! Jag har ju alldeles nyss blivit frisk!!
Hur som helst. Lyckades till slut somna om och vaknade med ett lite lättare huvud.

Efter en seg start på dagen tog jag med vovven på en morgonpromenad av den längre sorten så att vi skulle kunna slappa och ha det skönt i solen med gott samvete. Åker vidare mot mamma och pappa som ska bjuda mig på mat. Börjar må lite illa men då jag börjat göra det av och till ibland det senaste året så lade jag inte så mycket vikt vid det. Slumrade till på sängen hos mor och far och vaknade och mådde ännu mer illa, ända tills jag var tvungen att gå in på toaletten och spy. Tycker så synd om stackars mamma och pappa som nu bara kan hålla tummarna...

Det första jag kände var att jag blev fly förbannad då jag vet precis vem som smittat mig och det var så jävla idiotiskt blåst och själviskt av den personen att komma och träffa mig när den gjorde det...  En klok person tyckte jag skulle kräkas i ett kuvert och skicka det till dem på posten - och det lockar värmer mitt inre bara av att spela upp scenariot av det i huvudet :p

Väl hemma fick jag ringa min stackars sambo som sitter på ett tåg på väg hem från Linköping, för att tala om att det sitter en magsjuk sambo där hemma och väntar, och för att förvarna/tipsa honom om att kanske uppsöka sängplats hemma hos någon annan då han trots allt inte träffat mig sedan i fredags morse (innan jag träffade smittokällan). Men vi får väl se vad han väljer... känns lite snopet då jag längtat hela helgen efter honom och då åka på den här skiten...

Nu kan man väl bara hoppas att det är en mild variant som jag har fått och att den är snabbt övergående...

2012-03-24
17:37:41

Young adult /L
Lilleman sov, J hjälper min far att flytta och jag var uttråkad så jag beslöt mig för att avnjuta en film i stillheten. Kom över filmen "Young adult". Känner i övrigt att jag verkligen inte alls har koll på filmer numera. Skumt då det alltid varit mitt stora intresse förut, men jag hinner aldrig.

I alla fall så läste jag kort om handlingen innan; en kvinna som återvänder hem för att vinna sin ungdomskärleks hjärta.
Jag fick för mig att det var en romantisk komedi men icke.
Riktigt drama och inte alls något jag var upplagd för. Charlize Theron spelar Mavis, en alkoliserad författare, vars bokserie ska läggas ner. När hon får ett mail med en bild på sin ungdomskärleks nyfödda dotter beslutar hon sig för att återvända hem och "rädda" honom från detta elände han lever i. Enligt henne så är de två menade för varandra och hon har svårt att släppa sina glorifierade tonårsår.

Filmen var sorglig och bitter. Jag tyckte både synd om Mavis och irriterade mig på henne. Hon var så elak och självisk men jag förmodar att det porträtterar en alkoholist rätt bra. Theron är helt klart mer än bara ett vackert ansikte. Hon är inte rädd för roller som är mindre smickrade. Jag tyckte det var tråkigt att man aldrig riktigt fick några svar
Helt okej film blir mitt resultat.


2012-03-22
17:29:03

Underbara, älskade vår! /S
Snacka om att våren kom med stormfart!
De senaste tre dagarna har vi haft sol, blå himmel och varmt! Det har varit riktigt skönt, och jag har passat på att cykla de dagar jag kunnat vilket gått superbra, och det känns ännu bättre att komma hem och ha de där 30 minutrarna på cykeln (som jag ska göra för knäts skull varje dag) avklarade, men det innebär också att jag idag känner av en ordentlig träningsvärk då jag gått från att inte röra mig alls till att köra ett 40 min långt styrkepass med fokus på lårmuskeln, cyklat 1mil/dag och promenerat - på två dagar. Mina muskler fick väl världens chock :p

I helgen blir jag ensam IGEN! Denna gång åker T till Linköping för att hälsa på sina gamla kompisar och jag har börjat ångra att jag inte försökte synka den resan för att kunna hälsa på mina gamla kollegor - vore så kul att träffa alla. Men vi får väl se, det kanske blir någon tur i sommar...
Ett par timmar i helgen måste jag ägna åt att gå i affärer då jag lider akut brist på jeans efter att jag lyckats få hål på tre ställen i ett av mina par, på bara någon dag. Sedan skulle min garderob behöva uppdateras allmänt! Jag köper banne mig aldrig kläder nu för tiden, dels så känns det inte som att modet som varit, har lockat mig särskilt mycket och sen har jag lagt på mig alldeles för många kilon, och för varje kilo som smygit sig på har lusten till att prova/shoppa kläder försvunnit mer och mer... Men nu har jag inget val! Hoppas jeansletandet ska gå smärtfritt men det gör det tyvärr väldigt sällan. Jag brukar få prova MÄNGDER innan jag hittar några som sitter bra, vilket alltid gör mig på dåligt humör! I övrigt blir nog helgen väldigt lugn för min del...

Hoppas ni har haft lika fint väder som mig!

2012-03-20
14:45:08

Rätt men ändå inte... /S
Hej mina vänner!
Igår var vi på ännu en husvisning, denna gången på Hammarö. Det var nog det första huset som vi var överens om att vi gillade. Planlösningen var nästintill perfekt och likaså storleken på tomten, driftkostnaden och läget på huset på området (i slutet på en återvändsgata), plats för tre bilar på tomten, och hyfsat gott om plats att parkera längs gatan. Sedan hade man målat alla i rum i neutrala färger men tyvärr inte gjort det så noggrant så det kändes lite "kladdigt", men för det priset var det ändå helt okej.

Så man skulle nästan kunna säga att det var mitt drömhus då det hade alla de där bitarna jag vill ha. Trots det så kändes det inte rätt?! Jag börjar tro att det är min magkänsla som talar om för mig att det är Hammarö i sig som är fel och det känns ganska skönt att känna så, för om inte ens drömhuset känns rätt så måste det väl ändå vara området som är fel?! Visningen ledde fram till att jag och darling hade ett riktigt bra samtal här hemma sen. Det är konstigt hur man kan prata med varandra hela tiden och sedan inse att man inte alls har någon koll på vad den andra personen känner. Men nu har vi rett ut lite frågetecken hos varandra och det känns jätteskönt!

Nu ska jag åka och fika med mamma och moster innan det är dags att hämta vovven på hundtrimmet!

Ha en skön eftermiddag i solen!

2012-03-18
10:44:56

Gräsänka med snurrande tankar /S
Sista dagen som gräsänka, ikväll kommer darling hem!
Han har spenderat några dagar i Trysilfjällen med skidåkning och lämnat mig och Pepsi alldeles ensamma här hemma. Det gick dock bra att vara själv, dels hade jag en lång dag på jobbet i fredags och var löjligt trött på kvällen så jag somnade förmodligen i samma stund som jag lade huvudet på kudden. På lördagen liftade jag med mina föräldrar för att åka och spendera en dag på landet hos min mormor. Tyvärr var vädret supertrist så vi satt mest inomhus, istället för i solväggen som jag hade tänkt mig. Det var i alla fall mysigt att få komma dit och träffa lite släktingar och få umgås med syster och syskonbarn som också var med.

På kvällen hade vi en systerkväll för första gången på evigheter! Vi har lyckats vara sjuka i omgångar så vi hade inte setts alla tre sen i januari någon gång. Det blev pizza och prat i soffan hela kvällen, innan jag gav upp vid 1-tiden. Så helgen har med andra ord varit fullbokad och tiden har därför gått ganska fort. Idag har jag en tråkdag planerad med städning här hemma, har heller inte tränat en enda gång den här veckan så det är ett MÅSTE, och sen har jag en hund som inte fått någon långpromenad sedan i fredags så det måste det också bli.

I övrigt händer inte så mycket... jag går och väntar på ett exakt slutdatum för när jag får sluta/börja på det andra stället och försöker utan stress och ångest att komma fram till hur jag och T ska gå vidare i hustittandet. De där tankarna som jag nämnde i ett tidigare inlägg, om att vi börjat fundera på att kanske köpa ett radhus mer centralt istället för att satsa på ett större hus med större tomt som vi egentligen drömmer om, men då inte har råd att köpa centralt utan i så fall hamna i stans ytterområden... de tankarna har fortsatt mala. Att köpa hus är den största affär man gör i livet, och det hus jag köper planerar jag att bo i läääänge därför vill man inte köpa något och sedan känna att man inte trivs. Jag vet inte hur man ska göra för att komma fram till ett beslut, kanske gäller det bara att fortsätta att springa på massor av husvisningar och då bredda sig i vad det är man tittar på...

Imorgon väntar en husvisning för ett hus på Hammarö. Jag var jättetaggad i början när jag bokade in oss på visningen då jag verkligen gillade huset utifrån bilderna, storlek på tomten, utgångspriset, driftkostnadspris... men när jag helt plötsligt fick veta att jag fått en fast tjänst och vi kunde titta på allvar så backade både jag och T och började helt plötsligt tveka jättemycket inför tanken på att flytta till Hammarö... men vi ska i alla fall titta på huset.

Nu ska jag äta lite frukost och kicka igång söndagen men en promenad tillsammans med vovven! Hoppas helgen varit bra för er alla :)

http://image.svenskfast.se/ObjectData/40CIRMA1GHSE0B19/40CIRMA1GHSE0B19_40PAU0P0D50N6VVJ.jpg
Vill vi bo så här, släppa drömmer om en fristående villa med lite större tomt, och bo centralt i ett radhus med liten tomt...

Eller...


http://media.fastighetsbyran.se/7410775.jpg
Välja att satsa på stort hus med ordentligt trädgård, men då hamna i utkanten av stan så vi kanske måste ha 2 bilar och hamnar längre från familjen...?!

2012-03-14
16:33:47

Nu är det klart... typ /S
Idag kom min nuvarande chef och hälsade på mig lite på jobbet, och vi pratade givetvis om den tjänst jag blivit erbjuden och hur hon ställer sig till det hela. Hon berättade till min stora lättnad att hon kommer att släppa mig, men det är inte klart exakt när så jag får vänta några dagar till. Hon berättade också att det troligtvis kommer att annonseras ut två tjänster i på en annan förskola i hennes område om jag var intresserad men hon kunde ju inte lova mig någon tjänst då de måste kalla till intervjuer. Men jag är inte intresserad, nu har jag siktet inställt på något nytt så då får det bli så :)

Det känns i alla fall skönt att veta att jag har en fast tjänst inom en månad, och mina inarbetade semesterdagar får jag ta med mig så jag kan vara ledig i sommar som vanligt och vi kan börja göra upp semesterplaner inom kort... såååå härligt!!!

Nu har jag och T bestämt att det är bankmöten som står näst på vår lista. Vi vill börja diskutera bolån även om vi ännu inte vet om vi ska börja titta seriöst eller ej...

2012-03-11
18:05:35

Nu är det dags igen! /S
Nu är det dags igen!

Spåren efter min sjukdomsvecka är nu helt väck och det är dags att återupta träningen igen!
Idag gick jag första långpromenaden på 3 veckor och det var så skönt att det fick bli ännu en långpromenad på eftermiddagen. Nu har jag suttit här och laddat inför styrkepasset jag har med mig från sjukgymnasten. Tyvärr känner jag mig inte särskilt motiverad. Självklart vill jag bli bra i knät men passet är så långt! Det tar mig ca 45 miunuter att göra alla övningarna, och då ska jag även cykla 30 min om dagen helst! Sen när man ändå tränar vill man ju kanske träna några andra muskler än lårmusklerna som mitt pass fokuserar på, vilket gör att ett träningspass tar närmare en timme om jag INTE räknar med de där minutrarna som jag borde sitta på träningscykeln...

Men jag vill ju bli bra i knät och då är det träning som gäller, och det är också träning som gäller om jag vill slippa uppleva den smärtan igen då träningen förhindrar att knäskålen hoppar ur led igen. Den här veckan ska jag i alla fall cykla till jobbet minst en dag, så då tjänar jag ju in de där minutrarna med cykling i alla fall då det tar mig ca 20 minuter enkel resa!

Hoppas alla haft en härlig helg!


2012-03-10
22:42:37

Felicia försvann /L
"Felicia försvann" handlar om Felicia Feldt, dotter till Anna Wahlgren som är känd för sina böcker om barnuppfostran.
Boken skildrar en skrämmande uppväxt med alkoholism, sexuella övergrepp och kränkningar i en och samma familj.

Jag har aldrig läst Anna Wahlgrens böcker så vad hon anser är en god barnuppfostran vet jag inte. Det finns alltid flera sidor av varje berättelse så huruvida boken talar sanning vet jag inte. Men det talar Felicia Feldts sanning och den är inte trevlig.

I min karriär kommer jag möta ett stort antal barn och föräldrar. Jag undrar hur många barn som kommer passera genom mitt liv och har ett dysfunktionellt hem i det hemliga. En skrämmande tanke men sant.

Jag rekommenderar verkligen den här boken. Ingen vidare trevlig läsning men värt det.


2012-03-10
22:26:33

Vi kan ta varandra i handen /L
Ja, här är det också grubblardag. När jag hamnar i det stadiet blir jag alltid på dåligt humör. Så jag har varit en bitch här hemma. Sur och grinig. När jag blir på det humöret så blir jag också sur för att jag är sur. Skitirriterande.

Men jag irriterar mig på min tillvaro idag. Vad kommer ske detta år? Vart ska vi faktiskt bosätta oss?
Efter påsk går jag in som fagledare på jobbet. Jag får ansvar för pedagogiskt upplägg i barnehagen. Jag ansvarar för teman på personalmöten, att personalen är pedagogiskt medvetna i det de gör, planering av årsplanen.
Samtidigt sitter jag med 18 föräldrasamtal som ska bli klara. Och mitt i allt det ska jag kartlägga en av femåringarnas språk.
Tyngden på axlarna känns nu. Det faktum att jag känner en press både hemma och på jobbet.
Jag önskar att dygnet hade fler timmar. Jag vill göra ett bra jobb men tiden räcker inte till. Kommer jag verkligen klara det här? Jag vet inte vad fan man ska prata om på ett personalmöte? När jag kommer hem har jag tvätt, städning och en son som kräver sin mammas fulla uppmärksamhet. Vara en bra och social sambo. En snäll matte.

Idag saknar jag vänner. Jag längtar efter en biokväll så otroligt mycket just nu. Jag saknar att bara vara Linda.
Jag önskar mig en kväll i sängen med en god bok utan att någon behöver mig.

Just nu vill jag har semester från mig själv.

2012-03-10
18:22:01

Grubblardag /S
Hej mina vänner!
Idag har jag varit trött och seg. Jag vet inte om det beror på att jag lade mig väldigt sent eller mängden vin som intogs under kvällen igår? Vi hade i alla fall en mysig kväll här hemma tillsammans med Ts kompis F och hans flickvän J som jag träffat några gånger tidigare. Vi lagade lite god mat och efterrätt, tände lite levande ljus och satt och bara pratade i timmar. Känns som att det var längesen vi hade en sådan kväll så det var riktigt roligt!

Men idag fick man som sagt smaka på den roliga kvällens konsekvenser. Med andra ord har det inte blivit många knop här hemma idag. Vi lyckades ta oss iväg till en mattaffär där vi ÄNTLIGEN hittade en ny matta till hallen, något jag velat ha sedan vi flyttade in här i juli! Därefter åkte vi vidare till mamma och pappa för lite fika och där var även mina syskonbarn och syster så jag fick mysa med dem. Tror jag gjorde bort mig lite då jag råkade fråga min 4,5 åriga systerdotter om hon kanske ville komma och sova över till helgen då T ska bort. Det kan ju vara mysigt och jag vet att hon längtat, men det hade ju varit smartare att vänta och känna efter nästa gelg vad det är jag vill göra då hon aldrig glömmer ett ord av vad man sagt! Sen har jag ju en systerson som precis fyllt 4 år som aldrig sovit här men som gärna vill, så ska hon sova här måste ju han också få det! Men som sagt, det kan ju kanske vara lite mysigt.

Förutom det så har jag en grubblardag idag. Det är inte så ofta jag har de stunderna längre, något jag ofta hade förr. Med dessa grubblarstunder medföljer det tyvärr för min del även en viss nedstämdhet.
Den här gånger tror jag att tankarna snurrades igång efter att jag fick veta att jag kanske har en fast tjänst inom bara någon månad, och i och med det så har vi förutsättningar för att kanske börja titta på hus på allvar. Vi har börjat titta lite smått och inser hur ofantligt svårt det är...

Vill man bo i ett stort hus med hyfsat stor tomt så betyder det nog för vår del att vi får välja ett av stans ytterområden vilket gör att man kanske måste ha två bilar och man hamnar helt enkelt långt bort från allt. Är det då kanske mer värt att köpa ett stort hus med i stort sett obefintlig tomt? Eller är det ännu bättre att köpa ett stort radhus men med liten tomt, men då ha grannar vägg i vägg, men bo hyfsat centralt för en mindre slant...??
Vad är man villig att kompromissa bort? Ska man kompromissa eller ska man avvakta husköp några år och istället spara ihop till en stor handpenning som gör att man kan köpa ett stort hus, med stort tomt mer centralt.... men vad händer med bostadsmarknaden på de åren, kanske går priserna upp ännu mer jämfört med läget som är idag då det är få budgivare att slåss mot?

Vad vill vi i övrigt... vill vi försöka utöka vår lilla familj... eller vill vi resa först... ska vi använda pengarna tänkta till handpenning till en långresa, skaffa större lägenhet och skjuta upp husköp.... eller ska vi satsa på husköp så vi kan låta eventuella barn växa upp i hus...?? Kommer vi ens kunna få några barn, eller drömmer och planerar man något som kanske aldrig kommer inträffa...?

Ja ni ser... tankarna är många och de snurrar just nu runt, runt utan att man egentligen kommer fram till något. Men ibland får man väl helt enkelt ha sådana dagar. Ikväll blir det i alla fall en lugn hemmakväll med bara vi två, lite filmmys med filmen Up...

Hoppas ni andra har haft en härlig helg so far!

Kram på er...!!

http://farm4.static.flickr.com/3105/2675015360_d997a1559f.jpg


2012-03-08
20:15:05

Onsdag på en torsdag /S
Idag är jag så trött att det är löjligt!
Dagen började helt fel då det är en decimeter snö ute när jag vaknar! Sen fortsätter den att gå fel då jag kommer till jobbet inställd på en förmiddag inne med barnen tills jag inser att det är torsdag och inte onsdag som jag trodde, vilket innebär att det är 6års grupp tillsammans med en annan förskola så det var bara att kasta på sig kläder och traska till skogen för en hel förmiddag ute i snön med korvgrillning. Väl tillbaka på förskolan verkar ALLA barn ha kommit in i någon jäkla trotsålder då de inte lyssnar alls och det tar en evighet innan lugnet äntligen infinner sig. Som bonus på den här dagen och tröttheten så var det givetvis min tur att stänga idag.

Men imorgon är det fredag i alla fall, och då har vi bjudit hit J&F på lite mat och allmänt fredagsmys. I övrigt har vi inte några direkta planer, bara passa på att vara tillsammans kanske då T ska bort de två kommande helgerna.

Nu ska jag i alla fall försöka ta tag i lite badrumsstädning innan jag hoppar in i duschen så man inte behöver stressa med all städning imorgon!

2012-03-07
16:33:33

Maratondag /S
Puh!
Den här dagen har gått i ett känns det som! Den började imorse halv sex när det var dags att gå upp och göra sig färdig för att öppna på förskolan en timma senare. I samma sekund som jag slutade fick jag kasta mig in i bilen och vidare mot mötet på förskolan där jag varit på intervju för att träffa personalen för en andra intervju. I samma stund jag var färdig där fick jag kasta mig in i bilen på nytt för att åka mot sjukgymnasten.
Men nu äntligen är jag hemma, tyvärr har jag en vovve som väntar på sin promenad så någon tid för att bara slappa finns tyvärr inte ännu.

Även om det varit en tuff dag så har det varit en bra sådan! Jag fick nämligen veta att förskolechefen som intervjuade mig förra gången, tyckte jättebra om mig och ville mer än gärna anställa mig men ville först höra vad personalen tyckte - så jag gjorde mitt bästa för att charma dem, något som var vääääääldigt svårt när man inte visste vad som förväntades av mig för jag hade ju redan varit på intervju och berättat allt om mig själv. Hur som helst så hade de väl lite frågor som jag svarade på och försökte berätta lite allmänt om mig själv.
Nervös som tusan åkte jag därifrån då det inte kändes som att de kanske fått veta allt. Minutrarna innan jag ska in till sjukgymnasten ringer förskolechefen och berättade att alla var överens - de ville ha mig!! Så nu ska vi bara övertala min nuvarande chef om att släppa mig, och gör hon det så har jag en fast tjänst!!!!! Om ni bara visste hur underbart det känns... Om allt går som jag vill så är det bankmöten som står näst på tur för att diskutera bolån så att vi kan börja titta på hus lite mer seriöst...

Så håll nu tummarna!!

Besöket hos sjukgymnasten gick bra. Hon gjorde en ny undersökning och kunde konstatera att det helt enkelt är träning som gäller nu för att förebygga att det hoppar ur led igen och för att få tillbaka full styrka och mobilitet!

Avslutningsvis vill jag dela med mig av en oerhört viktig video som alla bör ta sig några minuter för att se - man behöver inte se hela för att förstå vad budskapet är, det handlar helt enkelt om att Du ska veta vem Kony är, och
varför det är viktigt att veta vem han är...


2012-03-04
16:35:10

Ensamma hjärtan och hemlösa hundar /L
Färdighört.
Jag har spenderat senaste tiden med hörlurar i öronen vid alla tillfällen jag kan och lyssnat på Lucy Dillons bok "Ensamma hjärtan och hemlösa hundar". Boken handlar om Rachel som lämnar pojkvän och pr-jobb i London för att flytta till ett hus med hundstall hennes avlidne moster lämnat henne. Zoe vars exman ger deras två pojkar en hundvalp och Natalie som är lyckligt gift men som aldrig tycks bli gravid. Man får följa tre kvinnor och hundstallet som knyter ihop dem.

En riktigt mysig bok som jag rekommenderar! Gillar man Marian Keyes eller Cecelia Ahern gillar man Lucy Dillon.


2012-03-03
13:24:34

Sol och sovmorgon... /S
... finns det något bättre sätt att starta helgen på?!

Efter det blev det en solig promenad med vovven med bra musik i öronen, det enda som skuggade den promenaden var att jag hade lite ont i knät och inte vågade gå någon jättelång promenad som jag hade tänkt, istället stannade vi till i Mariebergsskogen på vägen hem för att njuta av solen en stund.

Nu gömmer sig solen bakom en tunn hinna av moln och det är lite kyligare i luften. T står i duschen efter en joggingrunda, och så snart han är klar ska vi bege oss mot Bergvik och Systembolaget då det troligtvis blir utgång ikväll, det blir det i alla fall för Ts del, sen får vi se vad mitt humör känner, har varit lite trött hostat en del idag så vi får väl se...
När vi ändå är på Bergvik blir det en kort sväng i affärerna så klart :)

Ha en ljuvlig helg, och passa på att njuta av solen - man vet aldrig hur länge det varar...

http://2.bp.blogspot.com/-WXYawbf8urc/TbfobtknCKI/AAAAAAAAAFg/1NngJfJ4GK0/s640/sol.jpg


2012-03-02
16:20:36

Minns ni... /S
...den där intervjun jag var på som jag gått och väntat och väntat på svar på?
Eftersom jag inte hört något sedan de sa att de gillade mig så har jag väl intalat mig att även om de hör av sig så kommer det vara ett negativt besked.

Idag fick jag mail från dem, och de vill ha mig på en andra intervju! Jag vet inte vad jag tycker om det - jäkligt nervös tror jag! I mailet skrev hon att de anställt en internt men att de ska anställa en till och det är väl där jag kommer in i bilden då hon skrev att hon fortfarande är intresserad av mig men att övriga personalen på förskolan vill träffa mig, det vill säga att jag ska dit igen och charma alla på en och samma gång, något som är långt ifrån min starka sida. Men men, jag får väl ta det som det kommer och hoppas på det bästa - jag känner dock att jag blir nervös bara av tanken på att sitta med 5-6 personer som tittar på mig och försöka berätta något klokt om sig själv...

Usch... det ska vara EN intervju, och sen ska man få ett JA eller ett NEJ, det här blir jag alldeles för nervös av att gå och tänka på!!

2012-03-02
13:15:51

Tillbaka på banan /S
Fredag, och jag har jobbat för första gången på 7 dagar!
Det var en perfekt dag att komma tillbaka till efter en lång sjukfrånvaro då vi bara hade 7 barn inne hos oss, och himlen var blå och solen sken så vi gick ut direkt efter frukost och bara hade det skönt. Dagens roligaste händelse var när vikarien kom som var bokad för min lediga kollega - för in genom dörren kommer en klasskompis ifrån högstadiet, en kille som ingick i ett kompisgäng jag umgicks ganska flitigt med under en period, och som jag inte sett sedan jag gick ur 9an för tio år sedan!

Att jobba gick bra även om den där envisa hostan kom av och till, men det funkade ändå. Nu är jag hemma och vilar lite. Ska snart kila ner i tvättstugan och starta en maskin innan jag och Pepsi går på en långpromenad i solen. Vad helgen bjuder på får vi se - förhoppningsvis håller det här fina vädret i sig så att vi kan vara ute mycket.
Skulle det mot all förmodan bli skitväder så har vi i alla fall en ny och fin dator att roa oss med. Igår var vi nämligen iväg och köpte en ny laptop och jag njuter till fullo! Vi var också och tittade på två hus igår, båda husen var helt okej, och det ena huset hade jag lätt kunnat lägga ett bud på då det var ett bra pris på det och det hade stor potential. Men man behöver ju pengar och man behöver gilla huset båda två, och så var väl kanske inte riktigt fallet.

Ha en underbar helg mina vänner!!