Hakuna Matata

2012-11-29
21:59:00

Let me feel the love come over me, let me feel how strong it can be /L
 
James Vincent McMorrow - Higher Love

2012-11-28
20:06:25

En bra dag :) /S
Idag har det varit en bra dag!
 
Jag har bland annat äntligen haft mitt sista utvecklingssamtal för terminen - sååå skönt att ha det avklarat och ännu skönare blir det när samtalet är enbart positivt och man får en massa beröm för verksamheten man är en del av.
 
Dagen fortsatte bra med att barnen lekte helt otroligt bra och vi kunde ställa upp dörren mellan avdelningarna och låta båda barn och vuxna röra sig helt fritt i huset beroende på vem man ville leka med och med vad - något som annars brukar innebära det samma som totalt kaos men det funkade super.
 
Mot slutet av arbetsdagen var det dags för lönesamtal som jag taggat för men som jag i slutändan inte trodde skulle ge något men jag fick faktiskt enligt riktmärket 4,2% vilket innebär nästan en dubbel summa mot vad jag fått de andra gångerna. Det innebär att jag får ett par tusen extra retroaktivt nu i december vilket passar väldigt bra då det ska köpas tapeter denna månaden :)
 
Precis innan jag gick hem fick jag också träffa den personen som troligtvis blir min nya kollega efter jul - och även om man inte kan skapa sig en särskilt stor uppfattning om en människa på bara ett par minuter så kände jag i alla fall att personkemin stämde, vilket är väldigt viktigt!
 
Mitt glada humör beror också på att det idag bara är en vecka kvar till den 5 december som jag gått och väntat på en tid nu... Men mer om det en annan gång!
 
Nu ska jag sjunka ner i soffan och fortsätta läsa boken "Femtio nyanser av honom" som jag fick av finaste vännen. Än så länge tillhör jag inte skaran av människor som älskar boken då jag stör mig så fruktansvärt på mr Grey men jag hoppas på en vändning eller förklaring av hans personlighet för att kanske fatta tycke för boken! Det är ju en "sexbok" men det är svårt att tycka att det är sexigt när man tycker att ena huvudpersonen som ska framstå som en oemotståndlig man, bara verkar vara en dryg player med personlighetsstörningar :p 
Meeeeeen jag hoppas som sagt på en vändning som kan förklara hans beteende - i så fall kanske jag också tillhör skaran som älskar boken när jag väl slår ihop boken!

2012-11-25
00:16:49

Ett bra slut! /S
Nu är jag precis hemkommen från biobesöket där jag och Linda ÄNTLIGEN fick se den femte och sista delen i Twilightserien.
 
Jag älskar verkligen böckerna, och jag gillar filmerna även om jag tycker att vissa delar hade kunnats göra mycket bättre. Mina förhoppningar på den här sista delen var kanske inte jättehöga då det alltid är svårt att knyta ihop en historia som pågått i flera filmer - men förutom att bebis- Renesmee såg väldigt animerad ut så tyckte jag verkligen om filmen jättemycket och det var verkligen ett oväntat men ändå väntat slut!
 
Så har ni inte sett den ännu så är det dags att göra det ;)

2012-11-23
19:30:23

Som en ny människa /S
Igår lyckades jag verkligen koppla bort alla stresstankar så som renovering, komma i ordning i huset, jobb, framtid och allt annat som snurrar i huvudet, och bara vila. Dagen avslutades med en nackmassage som T stod för och till min stora lycka vaknade jag idag upp efter 11 h sömn, helt utan några som helst känningar av huvudvärken som har följt mig under veckan.
 
Idag har jag också varit hemma - finns ingen anledning att kasta sig tillbaka till jobbet, speciellt inte en dag innan helg och när man redan tagit smällen med karensdag.
Ikväll blir det mys på hemmaplan - älsklingen fixar mat och jag har tänt en brasa i kaminen så att vi får det lite extra mysigt sen när jag ska tvinga T att titta på Breaking dawn part 1 som förberedelse inför morgondagens biobesök med finaste Linda :)
 
Imorgon väntar också en heldag på bortaplan då vi ska på vår livs första namngivningsceremoni för en gammal klasskompis lilla tjej :)

2012-11-22
18:23:30

Dunk....dunk.....dunk.... /S
Imorse var den envisa huvudvärken tillbaka och jag bara kände att jag inte orkar med en jobbdag trots att jag gärna ville få de där samtalen avklarade. Med andra ord fick det bli en sjukdag igen, så nu blir det jobb först på måndag för min del.
 
Idag har jag verkligen gjort mitt yttersta för att vila mig i form, jag har sovit länge, legat kvar i sängen och läst, förflyttat mig från sängen till soffan för att se film o.s.v.Tyvärr har det väl knappt gett någon effekt då jag känt av huvudvärken under hela dagen även om den känts mer eller mindre vissa stunder.
 
Även om jag är hemma och är sjuk så är jag ju inte sjuk så att jag inte kan genomföra helgens planer  - det är bara det att huvudvärk och 20 stojiga barn i åldern 1-4 år inte är en särskilt lyckad kombination. Därmed har jag sett till att nyttja sjukdagen med att förbereda mig inför helgens efterlängtade biofilm, genom att börja se igenom de föregående filmerna. Första filmen såg jag under förmiddagen och nu tänkte jag sjunka ner i soffan för att ta mig an den andra filmen, New moon.
 
Ha en fortsatt skön kväll och håll tummarna för att jag vaknar upp utan huvudvärk imorgon bitti!!

2012-11-22
17:58:54

På lördag!!! /LF
 

2012-11-22
17:50:38

Kodaline - All I Want
 
 
Det jobbiga med den här videon är att tyvärr ser verkligheten ut så. 
 
Litet ps. Vart tog hans väska vägen i slutet? ds.

2012-11-22
17:24:36

Envishetens ansikte /L
Tänk att vara så envis och principfast att du faktiskt kan tänka dig bo så här:
 
 
Luo Baogen ger envisheten ett ansikte: Han och frugan vägrade flytta när myndiheterna ville bygga en motorväg.
 
 
Det är något beundransvärt med en sån människa. 

2012-11-21
22:51:23

Barnböcker /L
I vårt yrke läser man ett antall barn böcker. Till slut kan du historierna utantill och man lär sig använda röster, mimik och göra högläsningen mer levande. Att läsa för barn är bland det bästa jag vet.
Till min glädje har min son börjat bli allt mer intresserad av böcker. Just nu handlar det mest om att han ska bläddra själv, hans eget fotoalbum är mest populärt. 
 
Här är några av mina favoriter till högläsning med barnen i barnehagen, och som jag upplever att de också älskar.
 
 
 
 
.... och den absolut bästa boken som jag får läsa om och om igen är Bockarna Bruse på badhuset. Otroligt rolig i högläsning! 
 
 
Har du några tips?

2012-11-21
21:09:39

Sjuk men frisk och tapetfunderingar /S
Någon annan som är inne i en liten höstsvacka?
 
Jag känner mig så fruktansvärt sliten och hängig utan att det egentligen är något fel på mig. Igår blev det en dag på hemmaplan efter en natt med huvudvärk och alldeles för lite sömn, men efter att ha fått sova ikapp några timmar under förmiddagen så kände jag mig ganska bra resten av dagen så därför fick det bli jobb idag igen, men hjälp vad jag ångrade mig. Dels för att jag tog en karensdag utan att ta en efterföljande dag för att verkligen vila, och dels för att jag kände mig helt tömd på energi från det att jag klev upp. Men vad ska man sjukanmäla sig för?? Trötthetskänslor? För det är den enda diagnos jag kan sätta - jag är inte snuvig, inget halsont, ingen feber men ändå en känsla av att vara sjuk.
 
Hade jag inte haft mina två sista utvecklingssamtal imorgon så hade det kanske blivit en dag hemma men jag vill verkligen, verkligen, verkligen få de här samtalen avklarade då vi bokat om tiden flera gånger och det blir en liten stressfaktor att ha det efter sig. Men i övrigt har jag siktet inställt på vila den här veckan efter jobbet och i helgen. Förvisso har jag en väldigt intensiv lördag framför mig med dop på annan ort och sedan härlig kväll med prat och bio med bloggkollegan, men det är ju bara roliga saker som förhoppningsvis ger mer energi än det tar.
 
Vi har i alla fall lyckats ta oss i väg för att titta på tapeter (igen!!) och nu tror jag att vi äntligen börjar närma oss ett beslut både för fondväggen i hallen och tapeterna i sovrummet...
 
Här är tapeten vi tänkt som fondvägg i sovrummet. Mycket mönster men mönstret går färg i färg med grundfärgen så det blir snarare skiftningar av mönster. Sen får vi väl försöka matcha de andra väggarna med en enfärgad tapet i samma nyans. Hoppas och tror det kan bli bra, det var i alla fall en tapet som vi båda tyckte om direkt. Sen är väl jag fundersam på om jag inte vill ha en mörkare fondvägg, men det är svårt att hitta mörka fondtapeter som ändå utstrålar ett lugn vilket jag vill ha i ett sovrum...
http://www.tapetshopen.se/pub_images/large/tapeter-etage-2803_31951.jpg
 
Hallen var nästan svårare då vi vill ha en tapet med färg som gärna får vara mönstrad för att ge lite liv. I Hallen har vi inga fönster och gardiner att ta hänsyn till så vi kan ju egentligen välja precis vad vi vill. Den svåra biten visade sig vara att vi tyckte heeeelt olika. Till slut lyckades vi i alla fall hitta en tapet som båda gillade, men jag vill fortfarande tänka över det en sista gång innan jag vet om den känns okej eller ej... Tapeten vi funderar på är den lilarandiga nedanför till höger...
 
http://www.lyckligagatan.se/blog/wp-content/uploads/2012/01/bakari-midbec1.jpg
Men jag vet som sagt inte ännu. Jag är nog lite rädd för att den ska upplevas som hård, kall och mörk kanske... Vad tror ni??
 

2012-11-18
19:46:51

Rock of ages /L
Idag har jag och min 18 månaders son tittat på musikalfilmen "Rock of ages". Många kända skådisar i rollerna som Tom Cruise, Alec Baldwin och Mary J Blidge.
 
Handling:
Rock of ages kretsar kring en ökänd rockklubb i 80-talets Los Angeles. Rock’n’roll har aldrig varit större och den starkast lysande stjärnan är Stacee Jaxx. Till klubben kommer Sherrie och Drew, båda två med drömmen om det stora genombrottet men steget är långt från dröm till verklighet…
 
Man måste ju bara älska 80-talets styling och musik! Jag skulle gärna vilja se Rock of ages live, filmen var okej men inget kan jämföra sig med Sound of music och Mamma Mia som satt ribban högt för bra musikaler på film. Bäst var Tom Cruise och Malin Åkerman! Lilleman kunde inte sitta still och diggade hårt till musiken. Så han ger klart godkänt!
 

2012-11-16
20:58:04

Breaking Dawn Part 2 - Biopremiär /L
Nu har det äntligen blivit dags att avsluta Twilight sagan. 
Vi får ju vänta ytterligare en vecka på att se filmen då jag tar mig till Sverige nästa helg.
Då får jag förhoppningsvis se S nya hus också! Nu var det verkligen längesen jag var i Sverige. (Nästan 4 månader!) Och mycket har hänt! :)
 
På min busshållplats sitter det en Breaking Dawn poster (som bilden), det finns en sak på denna som irriterar mig . Antingen är jag helt okunnig eller så har de gjort ett fel. Bella har sin vigselring på högerhand och Edward har sin på vänster. Sjukt irriterande. :P 
 
 

2012-11-16
16:52:42

Fredag igen! /S
Då var det fredag igen - veckorna rusar verkligen förbi just nu!
 
Idag var det min tur att sluta tidigt på jobbet vilket var väldigt skönt då jag var väldigt trött. Har inte sovit särskilt bra inatt efter att ha fått dåliga nyheter precis innan sängdags igår, något som fick mina tankar att börja snurra - och som vanligt när det börjar snurra runt med tankar i huvudet när man ligger där i mörkret så är det väldigt svårt att bara stänga av och sova...
 
Men nu har jag haft en lugn eftermiddag här hemma med soffmys framför favoritserierna och sedan en promenad med Pepsi. Just nu inväntar jag min fina sambo då vi ska slänga oss iväg och leta födelsedagspresent till hans syster så fort han är hemma. Som vanligt är vi ute i sista stund då vi ska iväg och fira henne om 2 h!!
 
I övrigt händer det ytterst lite, vi har väl fastnat lite i husbubblan och dess renoveringar och kommer inte iväg på så mycket annat. Nästa helg blir det i alla fall namngivningscermoni för en gammal klasskompis lilla dotter, och på kvällen efter det hoppas jag på en date med min fina bloggkollega som jag inte sett till sedan i somras - en pratstund face to face är efterlängtat och ännu bättre blir det om vi lyckas komma iväg på Twilight: Breaking dawn part 2!
 
Kollegan såg den igår och sa att den var jättebra. Själv tänkte jag väl försöka se om de föregående filmerna under veckan så att jag är förberedd OM det blir biobesök till helgen ;)

2012-11-12
17:29:42

Date night /S
I fredags gjorde jag och T äntligen något som vi inte gjort på väldigt länge, vi bokade bord på en restaurang - bara han och jag, för att sedan gå och se en biofilm - bara han och jag!!
 
Till och börja med så har det varit otroligt lite av restaurangbesök och liknande överhuvudtaget för vår del på sistone, och när det väl har skett har vi gärna försökt få med några andra -något som är jättekul det med, men det ena får ju inte utesluta det andra!
 
Därmed blev det en mysig kväll på tu man hand. Maten var tyvärr bara okej för min del vilket kändes lite trist men efterrätten var desto bättre som tur var! Efter mat och prat blev det nya Bondfilmen, Skyfall som jag faktiskt tyckte var bra. Jag har aldrig varit något större fan av Bondfilmerna men till skillnad från säkert många andra, så föredrar ju jag de tre nya filmerna med Craig Daniel framför de äldre filmerna där humorn har en större plats. Tycker det är lite synd att det var hans sista Bondfilm men man får väl hoppas att de hittar någon bra ersättare!
 
I övrigt så hade vi en bra helg! Lördagen blev det fönsterputsning här hemma när temperaturen var flera grader över nollan och det är jag så glad för, för det blev superbra! Jag tror nästan på allvar att den förra husägaren ALDRIG hade putsat fönstren emellan för de var så himla smutsiga - men nu kan vi se ut och se klara färger och inte se allt genom ett grått dis :p
Det blev också ett besök på IKEA för att inhandla lite smått och gott som saknades här hemma och lite allmänt plockande innan syster med familj kom hit på tacomys under några timmar av kvällen.
 
På söndagen hade vi (läs T) bestämt att det skulle jobbas här hemma, så han var uppe tidigt medan jag låg och myste i sängen en stund. Så där jättemycket jobb blev det inte då en gammal kompis från högstadiet tittade förbi som vi inte sett på många år och det gick en stund. Men jag hann i alla fall skruva ihop vår nya skohylla/bänk och T hann med att måla några dörrkarmar innan nästa besök kom i form av Ts familj då vi bjudit in dem på Fars dag-middag. När våra andra gäster åkt hann vi jobba en halvtimme innan nästa besök kom, denna gång var det mina föräldrar som tittade in på kvällsfika för att för att jag skulle hinna fira min pappa lite.
 
Tidigt imorse åkte T mot Stockholm för jobbets räkning, och han kommer hem först imorgon kväll - detta mina vänner innebär att jag ska tillbringa natten alldeles ensam i vårt hus för första gången! Det känns lite läskigt då man känner sig mycket mer utsatt i ett enplanshus än i en lägenhet på andravåningen där porten låser sig kl 8! Här kan ju folk försöka ta sig in lite överallt! Inte blir det bättre av att jag har en vovve som just nu är inne i sin vaktiga period som han alltid går in i den första tiden på ny plats - så han skäller för minsta lilla ljud vilket kan göra en lite lätt mörkrädd person som mig ännu mer nojig. Men det ska nog gå bra!!
 
Hoppas ni har haft en lika härlig helg som mig!!

2012-11-05
21:15:54

Dagarna de går och går /S
"Dagarna de går och går efteeeer varandraaa
Måndag, tisdag, onsdag, torsdag, fredag, lördag, sööööööndag"
 
Förskollärarsidan som visar sig ;)
 
Men just nu är det verkligen så... dagarna rullar på och följer samma mönster... Man går upp, äter frukost, går med vovven, jobbar, kommer hem, lagar mat, latar sig i soffan eller jobbar med huset, går och lägger sig... och sen börjar det om.
 
Det är knappt man märker skillnad på helg och vardag då vi inte hinner med så mycket annat just nu än att fixa och dona här hemma, och det som gör det så frustrerande är att det där jobbet som tar längst tid är det som syns minst men som ändå måste göras. Huvudsaken är väl i alla fall att det går framåt sakta men säkert, och jag är så stolt över T som jobbar varje ledig minut han har i stort sett efter jobbet. Själv har jag knappt energi kvar efter jobbet för att orka hålla mig vaken.
 
Vi har så mycket att vara glada för men just nu överskuggas det lite av känslan av att aldrig bli färdig/ inte orka göra klart/ tanken på vad som återstår att göras.
Man känner sig så otacksam när man väl står här med det där huset man drömt om, ett köp som många andra inte kan göra, också klagar man. Men det man inte tänker på i sina skimrande husdrömmar om renovering och allt är att allt jobb är just JOBB, jobb som tar tid och energi, och livet stannar inte för att man ska få tid att göra det där jobbet.
 
Hur som helst så närmar vi oss slutet för den här gången. Det som återstår just nu är att måla lister och dörrfoder till hallen och köket och få dem på plats. När det är gjort är renoveringen av kök, hall, vardagsrum (de tre rum vi tänkt renovera från början) helt klar. Då återstår tapetsering av sovrummet men det tror jag inte ska vara några större problem då allt grundarbete redan är gjort. När DET är gjort har vi bestämt oss för att ta en paus på några veckor för att sedan ta oss an våra otroligt fula dörrar som vi tänkt måla, och slutligen renovera ett av de små sovrummen. När det är gjort lär det inte bli så mycket mer av renoveringar på ett tag. Vi vill hinna med så mycket som möjligt av renoveringarna innan våren av olika anledningar - samtidigt gäller det ju att inte jobba sönder glädjen av att faktiskt ha blivit husägare.
 
Under helgen som gått har T målat dörrkarmarna, ett jobb som tog betydligt längre tid än jag räknat med! Men det blev en enorm skillnad, de gick från att vara riktigt gula till att bli fräscht vita. Han har också hunnit med att sätta upp ett staket på den sida av tomten som inte hade det sedan innan, så nu kan vi släppa ut Pepsi på tomten utan att oroa oss för några rymningar, något som känns väldigt skönt att det är gjort innan marken fryser till.
 
Vad gäller bilder så kommer det nog dröja ett tag till då inget rum är helt klart. Vardagsrummet är förvisso färdigrenoverat men vi har inte fått upp några tavlor eller gardiner och ingen taklampa, dels för att vi har så mycket annat på gång men den stora anledning är att jag är så himla osäker på var jag vill ha saker och ting!
Första gången i mitt liv som jag drabbas av beslutsångest när det kommer till heminredning tror jag, men det kanske beror på att valmöjligheterna är så ofantligt många fler nu ;)

2012-11-04
16:24:00

Bröllopsklockor /L
Då har jag fått mig ytterligare några vuxenpoäng i form av invitation till bröllop.
När vänner börjar gifta sig, då är man fan vuxen ;)
 
I mars ska vi på bröllop. Ska bli väldigt roligt!
Nu ska vi bara lösa frågorna kring hur vi tar oss dit (Umeå), vart vi ska bo, vad vi ska ha på oss och vad vi ska ge i bröllopsgåva. J tycker en bröllopspresent ska ligga på 2-3000 kronor. Jag tycker det är alldeles för dyrt att ge bort till ett vännerpar? Det är en sak till släkt men jag har svårt att tro att alla som kommer lägger minimum 2000 kronor på en present. Det är ju sjukt mycket pengar.
Hur mycket tycker ni en bröllopspresent till vänner ska kosta?
 
 
Kram!

2012-11-03
14:58:11

Det gick åt pipsvängen det där hörru! /S
Det är väl lika bra att erkänna...
 
Från att det gick superbra - och jag menar verkligen superbra, så har det nu gått käpprätt åt skogen med mitt godisförbud!
 
Jag var så duktig och efter cirka 2-3 veckor kände jag knappt något godissug alls. När det väl gick så tänkte jag att - "äh, det är ju så trist att leva heeeelt utan godsaker, så fika ska jag minsann unna mig när det bjuds på, men bara en bit!"
Och det gick också toppenbra... sen blev det fika 2 gånger i veckan, sen 3 gånger, sedan bjöds det på fika hemma, sedan blev den där enda fikabiten 2-3 fikabitar...
Helt plötsligt slank det visst ner en liten godisbit, men "Det är ju bara en, och äter jag bara några få bitar en gång i veckan så är det ju okej!!"
 
Mmmm.... visst!!
Sen kom Haloweenhelgen och det handlades hem en enorm godispåse och choklad till de små utklädda barnen och när sedan inte en enda kom och spökade för oss, ja då MÅSTE jag ju hjälpa till att äta upp allt!!
 
Och helt plötsligt inser man att man ätit godis och kakor flera gånger under veckan och att det där suget har återvänt! Så jäkla onödigt och korkat, och allra mest irriterande är ju att jag inte kan skylla på någon annan än mig själv! Nu ska jag bara samla ny motivation och sedan ska det börjas ett nytt löfte... och så snart jag återfår lite energi ska jag även försöka dra igång med träningen igen, åtminstone med min knäträning då den är så oerhört viktig, och det är så fruktansvärt oansvarigt av mig att inte hålla den igång när jag fått känna på de fruktansvärt smärtsamma konsekvenserna av två gånger tidigare, och det är en smärta jag verkligen aldrig mer vill uppleva...
 
Som sagt, det är bara att ta nya tag!