Hakuna Matata

2008-04-05
13:22:38

God förmiddag! /S
Allt bra?
Själv har jag precis käkat frukost... väldigt olikt mig att äta så sent men idag sov jag ända till klockan 12, kan inte ens minnas när jag gjorde det senast! Sen tog jag en riktigt lång och skön dusch - den absoluta fördelen med att bo i lägenhet :)

Idag är det lite mulet ute,  lite trist då det har varit skönt att gå en långpromenad, en av min och Ts favoritrundor om våren då man får gå genom ett lövskogsparti där det är som ett vitt hav om våren fullt med vitsippor - så himla mysigt. Man kan väl gå även om det är molnigt men det är ju inte alls lika kul. Utöver det så ska det pluggas lite idag, inget akut men det kan vara skönt att få det gjort så man slipper tänka mer på det. Ikväll ska T på klassfest och jag själv kryper ner under en filt och tänkte titta på filmen Ingenstans i Afrika som SVT visar. Inte sett den förr men det verkar vara en film för mig.

Jag kan tipsa om filmen vi såg igår, The Great Debaters.

Filmen är baserad på den sanna historien om Melvin B Tolson, en professor på Wiley College 1935. I en tid av rasism inspirerade han studenterna till att vilja vara med i skolans debattlag som blev ett av de första att debattera mot ett lag med vita studenter. Verklighetens M.B. Tolson --->

Det händer inte så mycket i filmen men både jag och T tyckte ändå att den var bra, och som vanligt så blir filmen extra bra när man vet att den baseras på en sann historia. Sen gillar jag även Denzel Washington och Forest Whitaker som skådespelare, även de andra skådisarna gjorde en bra insats.
Men som sagt, om man vill ha lite action i sina filmern så kanske den inte är något för er - annars är det en bra film!


Verklighetens James Farmer Jr, fast några år efter det att filmen utspelar sig.
Som sagt så blir det alltid intressantare när man vet att det faktiskt är verkliga personer det handlar om... James Farmer Jr som är den yngsta deltagaren i debattlaget var under 50- och 60-talet en av de sex stora i den amerikanska medborgarrättsrörelsen.

Om någon känner till någon annan bra film som berör den amerikanska medborgarrättsrörelsens kamp så är jag tacksam för tips!

Ha en bra dag!


Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: