Hakuna Matata

2011-03-31
21:07:33

cross your fingers! /S
Då var det (äntligen!) torsdag och det är dags för mig att packa ihop en väska så att den står redo imorgon bitti när jag åker till jobbet, för direkt efter jobbet åker jag och pepsi mot Karlstad. Egentligen har jag ingen större lust med det och hade förmodligen valt att stanna i Lkpg i helgen om det inte vore för det faktum att vi ska på en ny visning.

Just nu har sökandet på Hemnet förlorat all sin forna glans. Förut kunde jag titta in där flera gånger i månaden och drömma om boenden jag ville ha... Nu går jag in där flera gånger om dagen med en besatthet och förhoppning om att det ska ha dykt upp något som kan passa oss. Det skulle verkligen kännas värdelöst att behöva flytta i juni och inte ha något jobb och DESSUTOM få flytta hem till mamma och pappa igen. Missförstå mig rätt... det är inget fel på mina föräldrar, men de kanske har lite svårt att se mig som vuxen... Jag tror att vi alla skulle falla in i de gamla rollerna. HUr som helst så vill jag känna att jag tagit ett steg på vägen när det väl är dags att flytta... att jag antingen har ett jobb att nervöst se fram emot, eller att ha ett nytt boende som jag och T tillsammans får skapa vårt hem av.

Så håll tummarna nu allihop för att lägenheten lever upp till våra förväntningar... och då menar jag enbart våra för vi vill ju inte ha en massa andra budgivare med i matchen :p

2011-03-30
22:06:05

Tröttare än tröttast! /S
God kväll!
Just nu är jag helt sjukt trött... Idag har jag jobbat från 8.30 till 21.00, varav de sista tre timmarna var en föreläsning om förskollärarens ansvar i och med den nya reviderade läroplanen i förskolan.... Snaaaarrrrk! Föreläsaren tappade mitt intresse efter ca 40 min, och jag kan omöjligt återberätta något från de tre timmarna.
Medan jag var på tråkig föreläsning var Pepsi på den nya hundkursen som började idag, han fick gå med sin dagmatte som gladeligen gick istället för mig. Jag har tyvärr insett att det kanske inte är så smart att betala 600kr för den här kursen då den går onsdagar som är min stängningsdag, och titt som tätt så händer det att jag stänger kl 18, och det är samma klockslag som kursen börjar... Tänkte fundera över dagen imorgon och kolla in några barnscheman för att se hur de kommande fem onsdagarna ser ut och avgöra sen. Jag har nämligen fortfarande chansen att hoppa av och inte betala kursen... Lite trist då jag verkligen VILL gå kursen och få till en bättre inkallning, men samtidigt kommer jag ju inte få ut något av kursen om jag bara kan gå varannan gång + att det helt plötsligt blir en väldigt dyr kurs.

Jag är som sagt sjukt trött så jag ska väl försöka få i mig något ätbart innan jag kryper ner i sängen. I helgen blir det karlstad igen för mig och Pepsi då det är dags att spana in den bostadsrätt som fångat vårt intresse med sin låga avgift. Känns skönt att äntligen få se den samtidigt som det känns jobbigt att åka till karlstad då jag ska dit igen helgen därefter för att gå på dop... blir ganska tröttsamt att åka 50 mil flera helger efter varandra :(

Natt natt på er!

2011-03-26
11:50:28

Boende fixat?! /S
God morgon mina vänner!
Idag är det en seg S som skriver till er... Igår hade jag en supertrevlig kväll med mina fantastiskt kollegor. Det blev knytis hemma hos C i hennes helt nybyggda lägenhet som var så himla fräsch! Det jobbiga med att se hur fint andra har det är att man själv får känslan av att bo i ett råtthål :p
Gallo Family Vineyard  Zinfandel

Det bjöds på goda pajer, quesedillas, parmaskinka, sallad, frukter och slutligen ost, kex, vindruvor och chips och till detta förtärdes det en del vin som liksom bara slank ner och jag som verkligen inte är någon vinfantast hade innan kvällen var slut hällt i mig nästan en hel flaska själv! Lite godare tycker jag att det är nu och det är så smidigt att ta med sig... jag som aldrig gillat varken öl eller vin och inte cider heller på sistone har fått släpa med mig blanddricka och goda vodkor men det känns så bökigt, en flaska vin är ju lite smidigare. Själv bidrog jag med en flaska rödvin som jag tror hette Gallo som jag kan tipsa om för den som fortfarande inte är någon vinfantast för det var väldigt lättdrucket.

När klockan var strax efter upp fick jag lifta med en kollega och hennes sambo, och jag slocknade i sängen ganska snabbt med tanke på att jag var uppe redan vid 5 på morgonen.

När jag vaknade dunkade det ganska bra i skallen så det tog en stund innan jag orkade mig upp men nu har jag fått i mig frukost, fått i mig lite frisk luft och solsken efter en kissrunda med Pepsi som jag nu ska ta med mig på en längre runda innan det är dags att hämta T vid tåget. Planen för idag var att besöka Hageby centrum i Norrköping för lite shopping, alltid kul att se något nytt! Men vi får se... vädret är ju kanon så det känns lite sådär att stänga in sig i en galleria kanske.

För att avslutningsvis referera till rubriken så ringde mäklaren till T igår och berättade att det vinnande budet på en av de lägenheter vi varit med och budat på, hade dragits tillbaka så vi har nu det vinnande budet! Det innebär ju att lägenheten är vår om vi vill ha den. Nu känner jag mig dock inte lika säker som tidigare på att jag vill ha den. Eftersom vi inte vann budgivningen för 2 veckor sedan så har jag liksom glömt den lägenheten och riktat intresset mot andra lägenheter. Vi har ju hittat en lite mindre 3:a som det är riktigt billig avgift på och som troligtvis inte kommer bli lika dyr då det området, eller den delen av området inte är så attraktivt. Vår tanke med att köpa bostadsrätt är ju att få en lägenhet som är stor nog för oss att växa i och som i slutändan är billigare än en hyresrätt så att vi kan spara ihop mer pengar till en handpenning till framtida husköp.

Månadskostnaden på den lägenhet vi nu har vinnande bud på skulle bli på runt 6500kr/mån och då är 4000kr av det avgift, resten amortering. Den lägenhet vi kollat in nu har en avgift på bara 2700kr så skulle den gå upp till så mycket som 800 000kr så skulle vi ändå bara få en månadskostnad på 4900kr/mån och det är ganska stor skillnad om man ska se på vårt sparande... det skulle bli 16 000kr om året som vi tvingas lägga mer... 16000kr man istället skulle kunna lägga på sparande. Sen är det ju inte alls säkert att vi får den lägenheten i slutändan då säljaren tydligen överväger att skippa budgivningen och ta ett bud han redan fått och då står vi där utan någon lägenhet alls igen....!

Om man ser till skicket på lägenheterna så är de lika slitna båda två så arbetet är detsamma med dem, de ligger på samma våningsplan också. Den stora skillnaden är väl läget och kostnaden för dem och sedan planlösning och så. Den på hagaborg har helt klart läget som stort + , och även den stora balkongen och planlösningen. På minussidan är dock bristen på förvaring då det inte finns några garderober, enbart ett förråd men det är det enda förråd som finns till lägenheten så det blir ju inte så mycket förvaringsplats.
Den på Norrstrand har väl egentligen bara priset som stort + och att det finns lite mer förvaring i lägenheten i form av garderober + fräscht badrum. Sen är planlösningen varken bra eller dålig, och balkongen ser ut att vara ganska liten men man får ändå plats med två stolar och bord och den är fint iordninggjord... så vi har som sagt lite att fundera på...!

Nu är det dags för promenad i solen!

  • Planritning 3-D

Planlösningen på Norrstrand, den billigare lägenheten. Här är badrummet kaklat (standardkakel med plastmatta på golvet).


http://media.fastighetsbyran.se/5704491.jpg?Bredd=1000

Planlösningen på den lägenhet som är vår om vi vill! Egentligen är det en vägg i vardagsrummet så det blir som en liten korridor mot köket från hallen. Den väggen kan man dock riva om man vill. Här är badrummet orginal sedan -78 med våtrumstapet som är vit med något mönster och plastmatta som är mörkbrun.

2011-03-25
16:19:32

Fredag, Friday, Freitag... kärt barn har många namn! /S
Då var det fredag igen, och det är återigen dags för en kväll med kollegorna! Det känns som att det varit en del av den varan på sistone, men jag klagar inte! Tror det kommer bli riktigt kul ikväll då det bara blir gänget från förskolan och inte hela området, det blir mys hemma hos ena kollegan med knytis och något drickbart :)

Helgen kommer fortsätta med trevligheter då min älskade T kommer hit imorgon igen då han ska jobba mån-ons i Linköping igen. Jag hade egentligen bokat in en bowlingkväll med M men hon var snäll och lät mig ta den tiden med T istället så imorgon kväll blir det bowling och kanske en matbit tillsammans vilket känns kul då det var någon månad sedan vi var ute bara vi två. Sen hoppas jag på att få med honom på lite shopping under dagen då jag verkligen behöver hitta passande kläder för mina syskonbarns dop som är den 9 april! Doppresent avklarade jag igår kväll, så nu väntar jag bara på leverans och hoppas att paketet ska nå fram innan själva dopdagen, och att det jag köpt är så fint som jag hoppas. Men kläder är det desto värre med... just nu har jag helt ärligt INGET i garderoben som jag kan ha på mig... och jag skämtar verkligen inte... det som skulle kunna passa till ett dop är sorgligt nog för litet för mig nu... eller jag har rättare sagt blivit för stor för dem :(
Så nya kläder är ett måste!

Nu ska jag ta med Pepsi på en promenix. Idag får klövjeväskan åka på för att trötta ut honom lite extra och för att kompensera att vi inte hinner gå en sån lång promenad... Hittills funkar väskan finfint, men det är svårt att veta hur mycket han kan bära utan att överbelasta honom. Förra gången hade han två 0,5L flaskor i ryggsäcken som var fyllda upp till 1/4 i varje flaska och det verkade han knappt känna av alls så jag tänkte testa att fylla dem liiiiiite mer.

Hoppas ni får en skön helg mina vänner!

2011-03-22
19:49:26

Semester?! /S
Från och med idag kan man tydligen gå in och deklararera på skatteverkets hemsida, därmed kan man ju också se hur mycket man får tillbaka/ska betala in. Jag gjorde mitt bästa med lyckades av någon anledning inte att få min e-legitimation att funka :(
T lyckades lite bättre och fick se en härlig summa som han kommer få tillbaka lagom till sommaren. Hans tankar rusade direkt mot någon semesterresa och han frågade vad jag var sugen på. Just då insåg jag att jag inte har skänkt den här sommaren en enda tanke i form av nöjesplaner såsom exempelvis resor! Just nu är jag helt fokuserad på allt som måste fixas och som INTE är fixat, och just nu känns det som att ingenting är fixat!

Idag sa jag upp vår lägenhet/telefoni och bredband och det fick mig att känna mig ännu mer stressad över den kommande flytten. Nu känns det verkligen som att man satt på en klocka som räknar neråt. Det är ju inte det att vi kommer vara helt hemlösa för sängplatser finns det ju både hos mamma och pappa och även i svärföräldrarnas sommarstuga som ligger 10-15 min bilresa från stan. Men jag vill flytta till Karlstad och känna att vi börjar vår tid där i VÅRT hem med VÅRA saker. Jag vet inte varför det känns så viktigt... det kanske är för att vi ska vara ifrån varandra så länge nu...

Hur som helst... semesterplaner... jag har ingen aning om vad jag vill göra! Jag skulle vilja besöka Gotland men tror det kräver att man bokar i tid. Jag kan också tänka mig en utlandsresa, bara jag och Tobias. Vi var ju utomlands förra året också när vi åkte till Prag, men nu längtar jag efter en sol & badresa, att bara få ligga och lata sig, åka på någon utflykt och helt enkelt bara spendera tid tillsammans. Men i så fall tror jag det får bli en restresa, det känns omöjligt att planera sommaren redan nu när jag inte vet var vi ska bo, om jag har något fast jobb, vem ska ta hand om Pepsi? Jag har i stort sett avslutat allt här; uppsagd från jobbet, lägenhet uppsagd, och de få vänner och bekanta jag har här vet om att jag ska flytta, men jag har INGET ordnat i Karlstad... inget jobb, ingen bostad, inga vänner, ingen dagmatte... Det vore bara så skönt om jag kunde få någon av de där stora sakerna som jobb eller bostad avklarat. Jaja... nu ska jag sluta gnälla... det här är en flytt jag gått och tänkt på och längtat efter i flera år och nu är det äntligen dags!

Om en vecka är det visning av lägenheten på Norrstrand, och jag håller tummarna stenhårt för att den ska kännas rätt för oss och att den ska stanna på en lagom summa med ett bud som självklart är vårt! Det blir T som får gå på den så får vi se om jag förhoppningsvis får komma och se den helgen därefter.

frågetecken


2011-03-20
20:55:51

Sol, sol och ännu mer sol /S
Hej mina vänner!
Då var det söndag igen, men det känns faktiskt helt okej för jag har haft en otroligt skön helg hemma i karlstad. Jag lyckades hitta energi nog för att åka mot Karlstad direkt efter jobbet på fredagen trots förkylningen. Härligt nog så gick de sista barnen hem liiite tidigare än planerat så istället för att stänga kl 17.30 så var jag och Pepsi på väg mot Karlstad vi den tiden.

Det var underbart skönt att få somna bredvid T och att få vakna vid hans sida! Lyxigt nog fick vi sovmorgon också då pappa kom och hämtade Pepsi på morgonen och tog med honom på en promenad. Vi hade strålande solsken och en klarblå himmel på lördagen. Vi åkte hem till syrran och spenderade någon timma på hennes soliga altan tillsammans med mina syskonbarn och båda mina systrar och bara fikade och njöt av solen. På kvällen blev vi bjudna på middag he mma hos svärföräldrarna, och sen åkte vi hem till syrran igen för en filmkväll. Den här gången blev det en film med Russel Crowe. Jag tyckte filmen var riktigt bra, men liiite långdragen. Men det var en sån story där slutet inte var givet och man visste inte riktigt hur den skulle sluta förrän i slutet av filmen... så som det ska vara!

Idag när jag vaknade upp var det lika fantastiskt väder, så efter frukosten packade vi fika och tog med mamma och pappa ut till Ts sommarstuga där hans familj redan väntade. Vi spenderade några timmar på isen där vi pimplade (läs solade ;).

Så det har varit en lugn helg fylld med sol, utevistelse och trevligt sällskap. Det blev också ett härligt avslut på helgen då T åktke med till Linköping då han ska jobba här mån-ons! Helt perfekt tycker jag och Pepsi!

Nu ska jag försöka kurera min förkylning lite och mysa lite med min älskade innan det är dags att krypa ner i sängen och njuta av att den andra sänghalvan INTE är tom :)


2011-03-20
16:45:35

Vecka 34 /L
Tick tack, tick tack!
4 veckor kvar på jobb! Hur sjukt är inte det?
Sen väntar 36 veckor hemma men liten sötnos :) Längtar så nu!
Nu är han stor, jag kan ibland se på magen hur han rör sig. Han är liiite tråkig för han är alltid stilla när någon annan är i närheten tyvärr.

Enligt gravid.se mäter lillen nu ca 32 cm och väger runt 2,3 kg! Sicken bjässe :)
Allt går fortfarande bra, blir allt mer sliten av att gå i rygg och ben. En del vatten i benen så massage på kvällarna är underbart :) Tur min sambo är en ängel som ställer upp på allt från att raka benen till att knyta skorna :)) Haha...

Idag väntar det lxmiddag här hemma. Pappa köpte hem oxfile som J nu gör iordning.
Menyn består av oxfile med potatis och morotskaka. Till det serveras det rödvinssås, grönsparris och sockerärtor.
Till efterrätt är det kladdkaka med vitchoklad parfait med passionsfruktsås. Tror efterrätten skulle passa dig perfekt Sandra! Ska be J göra den när du kommer nästa gång!

Jag kommer som sagt till helgen den 9:nde. Men om du har dop hur ska du hinna?

Kraaaaaaam


2011-03-17
20:22:09

atjoo, snörvel, prosit! /S
Idag känner jag mig ännu lite krassligare... förutom nästäppa och en ond hals har jag nu också en näsa som rinner och ett huvud som inte riktigt hinner med i svängarna och som just nu dunkar lite lätt. Med andra ord känns det allt annat än kul att det min tur att stänga imorgon på förskolan.

När jag slutade idag så hade jag i alla fall ett ärende jag ville få fixat, så efter att jag hämtat upp Pepsi hos dagmatten så åkte vi till Hööks så att jag kunde lämna tillbaka en regnoverall jag köpt till Pepsi där som det visade sig vara usel passform på. När vi ändå var där i krokarna och Pepsi var med så kunde jag inte låta bli att svänga förbi Arken Zoo där jag hittade en klövjeväska (=ryggsäck för hundar) som jag funderat på ett tag nu. Jag slog till och köpte den då den inte var särskilt dyr, och ja... det är helt enkelt så jag funkar, har jag väl bestämt mig för att det är något jag vill ha så vill jag ha det NU. När det var gjort sprang jag in på Maxi och handlade lite mat och sedan vidare mot mitt bostadsbolag för att säga upp lägenheten. Väl där hade de naturligtvis stängt.

Sedan jag kom hem har jag suttit och degat i fotöljen utan att röra mig mer än nödvändigt. Jag har letat vidare efter bostad och känner väl mer och mer att det verkligen är en bostadsrätt jag vill satsa på då det i längden blir billigare. Idag hittade jag en bostadsrätt på Norrstrand som känns intressant då det var låg månadsavgift och ok planlösning. Det är ju långtifrån min drömlägenhet men om man jämför med en hyresrätt så känns ändå den här bättre då det enda negativa med lägenheten var det lilla köket, och med "lilla köket" så menar jag troligtvis ett gansk normalstort kök för en lägenhet, för tyvärr är ju köken sällan särskilt stora. Jag behöver knappast ett enormt kök för min matlagnings skull men det är ett rum jag gärna umgås i. Sedan är ju tanken som sagt att vi ska hitta ett hus inom ett par år, samtidigt som det här boendet ska vara så pass stort att vi skulle få plats om vi eventuellt skulle få ett barn, så man slipper en panikflytt. Tanken på ett barn finns med i alla lägenheter jag tittar på, då jag som sagt inte vill behöva flytta för att det inte längre är praktiskt.

Imorgon hade jag tänkt åka mot Karlstad för att äntligen få träffa T. Just nu känns det inte särskilt lockande att åka så långt ensam i mörkerkörning med ett huvud som är så här segt. Vi får se... kanske satsar på att lägga mig tidigt imorgon istället och åka mot Karlstad tidigt på lördagsmorgonen istället.

Dags att packa i bilen så den är redo i alla fall OM det blir Karlstad imorgon efter jobbet.

natti natt på er!

2011-03-16
20:49:48

en tanke kring föräldraskap /L
usch trött och uttråkad. idag hade vi läkarbesök. alla prover såg bra ut och han låg med huvudet ned min lilla vilde. önskar han kunde komma nu. kanske inte JUST nu men ni fattar ;)
idag jobbar J kväll vilket innebär att jag knappt ser honom med tanke på att jag förmodligen somnar snart. imorgon jobbar han heeela dagen så det blir samma då. känner mig med andra ord som en sån där övergiven dräktig valross :P Hade önskar att jag hade mami och bästis liiite närmre just nu. skönt det hade varit med en tv-kväll med fruktsallad och bara slösnack. det saknar jag enormt mycket faktiskt. men man kan väl inte få allt här i livet... snyft.


idag hade vi temaavslutning på jobbet. allt vi gjort det senaste året skulle visas fram. helt otroligt att trots att jag skrivit i månadsbrev, veckoplanering, stora skyltar och även på whiteboardtavlan i garderoben så lyckas föräldrar ändå heeeelt missa! Jag blir tokig. Okej att livet kan vara stressande och shit happens men det är en tendens att det alltid är samma personer därmed alltid samma stackars barn som står där till sist och väntar på mamma eller pappa. sånt som gör så ont i en... alltid de barnen som också är i barnehagen från öppning till stängning varje dag även om föräldrarna har ledigt. Vi har barn som är med oss fler timmar om dygnet än mamma och pappa och då kan ena föräldern jobba 60-80%. Varför skaffar man barn om man inte vill umgås med dem? Är det så jobbigt? Jag förstår inte vad man gör istället? Absoluta favoriten är också när föräldern kläcker ur sig att barnet är slitet/krasslig vid lämning men själva ska de åka hem för de har ledigt från jobbet idag. Så hämtar de helst så sent som möjligt också. Vid dessa stunder är det extra underbart när storebror/storasyster på andra avdelningen får vara hemma med mamma eller pappa och myyyysa...(som hänt flera gånger de senaste veckorna men ALDRIG en gång med lillebrorsan/syrran).

Nej fy fan för blinda föräldrar ibland.
SÅ-ska-jag-aldrig-göra-lärdomar :)

En pedagogs lillaaa synpunkt...

2011-03-16
20:36:52

Suck... och atjooo! /S
Imorse vaknade jag av en hals som var allt annat än vänlig, kändes ungefär som att jag svalt en vass plastbit som fastnat halvvägs på väg ner i halsen och det var en riktig plåga att behöva svälja. Utöver det har jag också nästäppa och rejäla nysattacker och energinivån låg på minussidan redan från start!

Så nu antar jag att det bara är att vänta på att skiten ska bryta ut på riktigt, men åh vad jag inte har lust att bli sjuk just nu!!!!

Nu börjar jag också känna av en viss press/stress/frustration över tanken på att flytta till Karlstad utan att ha vare sig jobb eller boende fixat... nu är det ju förvisso tre månader kvar tills jag ska flytta men jag vet ju att tiden går fort, och jag är en person som HATAR att leva i ovisshet :(

Men nu ska jag faktiskt göra något åt min trötthet och göra mig iordning för att sova... natti natt på er...!

2011-03-16
07:39:55

Då var det gjort! /S
Igår hade jag ställt in mig på en skön avkopplande promenad i solen med en hund som strosar vid min sida och luktar lite. Riktigt så blev det inte!! Pepsi sket totalt i mig!!! Han rusade iväg framför mig 20m och zick-zackade som en tok medan han luktade. Jag vet inte om det är sork eller något som börjar komma upp så det är de han fått nys på... det har i och för sig ingen betydelse för poängen är att jag fick stå och skrika mig blå innan han kom OM han ens behagade att komma. Att gå i koppel var det tydligen inte heller riktigt rätt dag för, för han gick och smådrog heeeela tiden vilket i längden blir jäkligt irriterande, och ännu mer irriterande blir det om när han totalt ignorerat dina inkallningar tidigare.

Imorse hade jag sovmorgon till kl 7 men vaknar en kvart innan det av en vilt skällande hund. Det har nämligen flyttat in en ny hund i vårt trapphus som Pepsi hatar, så varje gång den hunden passerar vår ytterdörr kastar han sig mot dörren och skäller som en tok, något han inte gjort på över ett år. Jag vet inte om det är någon revirgrej då det är en stor hane, och förut har det bara bott tikar i huset och de har han inte brytt sig om.

I vilket fall så var det droppen som fick bägaren att rinna över imorse. Så nu har jag anmält oss båda till en ny hundkurs med fokus på kontakt och inkallning. Som beskrivning på kursen så stod det att vi skulle lära hundarna att komma oavsett vad som händer runt omkring... Nu är jag väl kanske lite för pessimistisk men jag har svårt att tro att Pepsi ska bli SÅ duktig men det vore ju trevligt om han kom lite snabbare och oftare när man ropar på honom då jag älskar de promenaderna när man släpper honom lös och han faktiskt går och strosar bredvid mig och bara luktar, när man kan gå i lugnt tempo och bara få dagdrömma utan att ha fullt fokus och koncentration på att få honom att inte sticka iväg för långt!

Så nästa onsdag kör vi igång :)

Gammalt kort på killen.

2011-03-15
20:52:47

Världens längsta väntan /L
Åhh känns som hela livet går ut på enbart väntan just nu. Livet är ju dötrist som gravid (förutom smuligheten av bebisrörelser och att alla passar upp en ;)). Men nu är det 4,5 veckor kvar till mammaledighet, och dagarna ser likadana ut. Jobb, sova, mat, sova. Så börjar det om igen. Jag har inte mycket energi att göra något heller så det blir mest facebook/tv i sängen. Känner att det är hur tråkigt som helst men samtidigt tänker jag att DET kommer det inte bli mycket av sen.
Jag har ju haft en förvånansvärt bra graviditet och mår väldigt bra. Igår hade jag en del ont mellan bena. Det är svårt att förklara men det kändes som om någon slagit med en knytnäve rakt upp mellan bena. Gissar på att smärtan berodde på mitt mycket dåliga val att slänga ut grus över ingången på jobbet. Not good i åttonde månaden vill jag lova. Men idag är det bra igen!

Imorgon har vi temaavslutning (bondgården) på jobbet. Nästa vecka har jag föräldrasamtal, känns bra att verkligen få avsluta allting innan jag tar ledigt.

Nu har jag förövrigt beställt barnvagnen, det var bara en veckas leveranstid så den ska garanterat finnas i butiken när jag kommer :) Priset var höjt men med alla tillbehör som landade priset på 9060 svenska kronor! Ska bli kul att få hem den. Nu börjar dock jakten på bilbarnstol, den marknaden är ju en enda djungel och fy fan för att behöva punga ut med cirka 4000 kronor på en stol som högst används ett år. Man vill ju ha en säker också... och begagnat ska man ju inte köpa. Jaja! Sambon föreläste i stadens gymnasieskola idag vilket resulterar i 3500 kr extra nästa månad! Tur man har en sån duktig älskling här hemma ;) (Känns liiiite fubbigt med tanke på att det är jag som spenderar 3,5 år på lärarutbildningen)... livet är inte alltid rättvist.

Nu ska jag stranda framför teven och House... God kväll!

2011-03-15
15:55:34

Dag 2 som särbo! /S
Hej mina vänner!
Nu är jag inne på min andra dag som särbo, och jag får väl erkänna att det inte är fullt så olidligt som jag kanske trodde även om jag saknar T massor. Men man hinner ju liksom inte med så mycket när man kommer hem efter jobbet... Det värsta är ju helt klart rutinerna med matlagningen, det vet jag kommer bli den svåra biten för mig, att faktiskt orka ställa sig och laga i ordning riktig mat till enbart sig själv! Igår får jag väl erkänna att det blev en sväng förbi McDonalds efter jobbet, men det skyller jag på att jag var helt slut efter en tuff dag på jobbet med en sjuk kollega och ingen vikarie.
Idag SKA jag försöka hitta energi till att laga i ordning något.

Jag kan ju uppdatera er på läget i budgivningen och berätta att vi INTE äger något boende. Lägenheten vi var med och budade på gick upp till 780 000 kr vilket var 25 000 kr över det tak vi satt för oss själva. Den hade varit värt de pengarna om badrummet var tipptopp, men vi räknade med att behöva lägga närmare 100 000 kr på renovering och då hamnar vi helt plötsligt på en summa närmare 900 000 kr + en avgift på 4000kr, och det är den INTE värd för oss åtminstone. Nu är vi istället med och budar på den andra lägenheten som ser i stort sett lika ut, men den är redan uppe på 780 000 kr och bara en av 7 har hoppat av än så jag tror inte att vi kommer få den här heller trots att vi satt ett högre tak på den. Så bostadsletandet fortsätter frustrerande nog...

Nu är jag nyss hemkommen från ett välbehövligt frisörbesök. Det var mina toppar som behövde sig en uppfräschning. När hon var färdig med klippningen frågade hon om hon skulle styla håret lite, och det tackar man ju så klart ja till... men det skulle jag inte ha gjort!!! Hon tåg fram en plattång och börjde den lite hit och dit så när jag lämnade stället så var det superplatt längst upp, världens böj som ser ut som en kulle, på mitten, och rakt med en lite böj inåt på slutet... förutom bak då... där är allt spikrakt?!?! "Det blev ju lite vågigt i alla fall" sa hon när hon var färdig... huh! Jag skyndade mig hem och slängde upp allt i en hästsvans för så här tänker jag INTE gå ut och visa mig. Men klippningen kan jag inte klaga på och det är väl den som är det viktiga!

Nu ska jag ta med vovven på dagens tredje promenad. Den första gick vi imorse kl 5.00 innan jag åkte till jobbet, sen gick vi en kort kissrunda när jag kom hem så att jag fick ta en välbehövlig powernap innan vår långpromenad nu.

Hoppas ni har det lika skönt och soligt som mig! Hej på er

2011-03-13
15:17:36

och så börjar mitt "nya" liv... /S
Då var det gjort...
T sitter just nu på tåget mot Karlstad medan jag och Pepsi sitter här hemma och deppar. Pepsi verkade känna direkt att allt inte var som vanligt för han var helt förvirrad när vi kom hem igen efter att ha skjutsat T till tåget... alla husses saker var ju borta och han kände väl att jag var ledsen också för det sved verkligen till i hjärtat att komma hem och bara se sina egna saker, att öppna badrumsskåpet och se att hans halva är tom... att hans garderober gapar tomma... och att titta på sängen och veta att hans halva av sängen också kommer vara tom de kommande månaderna.

Fram tills dess av vi faktiskt satte oss i bilen och åkte mot tåget så har jag inte riktigt kunnat greppa att det inte bara handlar om några dagar... det handlar om tre långa månader... tre månader är lika länge som den tid som gått sedan man firade jul och när jag tänker så så känns det som en evighet... När vi väl satt i bilen så kom insikten i alla fall och det klumpade ihop sig i halsen tills tårarna började rinna. Det kan ju kanske tyckas fånigt då det bara är fem dagar tills vi ses igen men han är min trygghet och stöttepelare i livet och tanken på att han inte finns här hemma när man kommer hem trött efter jobbet känns jättetuff.

Men nu gäller det att försöka göra det bästa av situationen. Att försöka hitta en vardag som inte inkluderar T. Jag tänker försöka fylla den vardagen med fysisk aktivitet och kvalitetstid med Pepsi. Egentligen är det ju inte så många timmar per dag man får efter jobbet, och den tid man har ska man även hinna med matlagningen och andra tråkiga vardagssysslor. Jag har några kilos övervikt att bli av med och Pepsi tackar ju aldrig nej till en promenad... så nu är det dags att försöka göra träningen till en vana igen, vi börjar med promenader och sen ska jag försöka komma igång med joggingen igen :)

2011-03-12
21:38:32

Vecka 32 /L
Hello!
Gud vad fort tiden går nu. Imorgon är jag i vecka 32, det innebär att snart är det dags! Känns inte så :P
Nu är magen stor och rund och jag märker av den allt mer. Att gå en promenad är inte lika lätt längre, att kliva in och ur bilen är en ansträgning men kul för nu känns det mer allvarligt. Dagarna tickar ner och jag har 5 veckor kvar på jobbet... :)


På onsdag är det läkarbesök och sen är det dags att gå var 14:e dag. Nu mäter lillen ca 30 cm och väger runt 2 kg. Läste i min gravidbok att nu var det dags att göra saker och ting klara för han kan ju faktiskt komma tidigare än maj. Men låt oss hoppas han håller sig inne lite till. Hoppas jag har turen som får värkar hemma och inte börjar föda i matbutiken :P

Såg på En unge i minuten på fyran. Grät av panik så mamma tvinga mig stänga av. Att se mammor i smärta och veta att jag liksom inte kommer undan det eländet ger mig ångest. Jag har ju aldrig haft så mycket som tandvärk. Men nu längtar jag efter att hålla honom så det ska bli skönt att få ut honom :)
Barnvagnen är beställd och jag hoppas få hämta ut den helgen den 8 april när jag ska till Karlstad. Farmor köper skötbordet och mormor köper spjälsängen. Han har en garderob inför det kommande året så nu sitter jag mest och kollar på lite inredningsprylar. Jag älskar Barbapapafigurerna!

Barbapapa ljusslinga 399 kronor www.kopbarnvagn.se

Väggstickers Barbapapa 269 kronor www.annaaxel.se


I veckan har vi haft mormor/mamma boende här. Hon flyttade tråkigt nog tillbaka till Sverige igår. I torsdags tog vi en tur på stan för jag behövde linnen som täckte magen. Kolla dessutom på amningsbh, här i stan har inte de stora klädkedjorna mammakläder (hur jävla dåligt är inte det). Det finns bara några få barnbutiker som säljer mamma/amingströjor och priset ligger på 600 kr/stk. Får ta en rajd i Karlstad istället. Amingsbh fanns i upp till kupa c, seriöst? Brösten exploderar ju, att de inte köper in fler storlekar! Jag blir så trött på den här staden i bland. I alla fall fick jag faktiskt köpt en body och tröja. Mamma köpte:

....eftersom grodor är min grej ;)

Nu ska jag se resultatet på Melodifestivalen. Ha en fin helg!

 

 

 2011-03-12
20:40:16

Halloj /S
Idag är det lördag och den har rusat förbi oss i rekordfart fast vi egentligen inte gjort något. Jag var riktigt seg imorse när jag vaknade trots att det blev en tidig kväll igår. Jag var ute med jobbet, det var bowling och mat som stod på agendan då en ny traditon skulle införas med vandingspokal. En stor fin buckla var inköpt och var priset till det vinnande bowlinglaget. Inte helt överraskande så tillhörde jag inte det laget! Jag är en usel bowlare men jag kan ärligt och utan att skämmas säga att mina två lagkamrater var ännu sämre! Båda lyckades få ner sina klot i rännan efter bara någon meter och lyckades knappt få ner en enda kägla. Men hur dåligt det än gick så var det jätteroligt, det kändes dock lite sorgligt när man pratade om vandringsbuckla och veta att man inte kommer vara med nästa år för jag har verkligen världens bästa kollegor och en toppenbra chef!
Halva styrkan sa dock tack och hej redan vid 22, och jag gjorde det samma en liten stund därefter för att spendera sista stunden av kvällen med T. Jag tyckte det var okej med tanke på att jag ska ut igen med mina kollegor om bara två veckor, något som kanske är välbehövligt för efter bara två glas vitt så kände jag en viss påverkan pinsamt nog... så ofta dricker jag alkohol!

Idag började vi dagen med en långpromenad i solen och det var urhärligt! Här i Linköping har den mesta snön smält bort och det är nu grönbruna fält man ser istället för vita. Pepsi njuter av att få springa på fälten och nosa efter sork eller vad det nu är som får honom att springa runt och lukta som en tok i zick zack-mönster och jag njuter av att se honom så glad. Det enda tråkiga med den här tiden är ju att min svartvita hund kommer hem alldeles kolsvart under magen och på benen för att han är så skitig!! Jag överväger starkt att åka och titta på en ny regnoverall åt honom imorgon, Inte för att hålla honom torr utan för att hålla honom ren mer än en dag!!! Men vi får se, han har ju egentligen en redan men den är så irriterande i benslutet då kardborrfästet är uselt så jag tänkte kolla efter en billig med resår istället... men vi får se...

Nu ska jag ägna resten av kvällen åt min älskade sambo som imorgon flyttar till Karlstad... än så länge känns det väldigt overkligt, det känns som att han bara ska åka bort någon dag och sen komma tillbaka men så är ju inte fallet. Nu väntar ca 3 månader då man ska bo själv. Jag har börjat fundera på att anmäla mig och Pepsi till en hundkurs med fokus på kontakt och inkallning... känns som att det kanske är bra att vara uppbokad på åtminstone en sak i veckan utöver jobb om man ska få tiden att gå... men vi får väl se....

Ha en underbar lördag!

2011-03-11
16:26:44

Sköna fredag /S
Idag har det varit en kanondag! Solen sken, himlen har varit klarblå och väl på jobbet så visar det sig att vi nästan inte har några barn! Av de 19 barn som vi har i vår barngrupp så var det bara 6 barn som kom! Även på de två andra avdelningarna var det lugn så vi bestämde oss för att ta med alla barn till skogen, och det var hur mysigt som helst, superfint väder, vindskyddat, och barnen lekte jättebra.
Nu är jag hemma några timmar och tar det lugnt, ska ta en powernap innan det är dags att börja göra sig iordning för en bowlingkväll med jobbet. Det ska bli riktigt roligt samtidigt som jag helst hade velat spendera kvällen tillsammans med T, men nu får man försöka ha så kul man kan och försöka glömma att det är vår sista helg som sambos för några månader framöver.

En annan spännande/jobbig grej är att vi är i ledning vad gäller budgivningen på lägenheten och fyra av oss 7 budgivare som varit med och budat har nu dragit sig ur så chansen för att ha det vinnande budet ökar ju! Det jobbiga är att det är fredag så budgivningen kommer ju stå stilla under helgen, så vi måste vänta ända tills på måndag innan vi vet om det är någon av de andra som är beredda att bjuda över! Jag pendlar mellan hopp och besvikelse på för hand...!

2011-03-09
20:35:02

Humöret går upp.... och ner /S
Idag är jag lite depp utan egentlig orsak...
Dagen började bra med underbart vårväder; sol, lätt vind och plusgrader. När jag väl kom till jobbet så fick jag också se att det skulle bli en lugn dag då vi bara hade 9 istället för vanliga 19 barn då det var lite sjukdomar som härjar. Så idag fick barnen själva välja var de ville spendera sin tid ute på förmiddagen, så jag fick med mig 5 barn till skogen där det var helt otroligt skönt. Vi gick till en liten skogsglänta och barnen var igång och lekte från start.

Det glada humöret försvann väl i samma takt som molnen började uppenbara sig på himlen och jag fick uppdatering i budgivning på lägenheten vi vill ha. Budgivningen har från start varit väldigt frustrerande då buden har höjts med 5000kr åt gången vilket känns som löjliga höjningar med tanke på att vi ändå pratar om siffror på över en halv miljon. Vi valde höja budet med 45 000kr på vårt första bud i hopp om att avskräcka någonoch få fart på det hela då vi var övertygade om att den skulle överstiga vårt bud. Mycket riktigt så har buden fortsatt komma, dock med samma meshöjningar från de andra. Nu har den stigit till 675 000kr från 550 000kr... vi har fortfarande en bit kvar till vårt tak som vi kommit överens om men vi börjar båda känna att vi kanske ska sänka det taket då vi trots allt måste totalrenovera lägenheten, vi har räknat på ca 30 000kr i renovering + kostnader för att renovera badrummet, och vi vågar ju inte köpa en för dyr lägenhet med tanke på att det är ganska troligt att priserna snart kommer börja sjunka. Så nu börjar hoppet om att vi ska få lägenheten till ett pris vi är villiga att betala, att sjunka.

Utöver det så fick vi också veta att T inte kommer vara i Lkpg de kommande veckorna som vi först trodde. Lustigt nog så kom nämligen hans nuvarande chef och berättade att de ville hyra honom som konsult från det företag han börjar på under nästa vecka! Så vi hade väl räknat med att vi skulle få bo ihop under ytterligare några veckor, men så verkar det alltså inte bli :(

Sen är jag allmänt trött och har varit det de senaste veckorna. Det finns helt enkelt ingen energi över... Igår gick jag och la mig redan kl 20, låg och läste en timme innan jag gav upp och somnade som en stock. Just nu önskar jag inget annat än att få gå och lägga mig också, men måste hålla mig vaken för tvättstugans skull.

Jag vet inte... förmodligen är det bara insikten om att vi hela tiden kommer en dag närmare söndag, då T tar tåget till Karlstad och vi blir särbos på riktigt. Det känns lite jobbigt att jag ska ut med jobbet på fredag... det ska bli jättekul men samtidigt är det näst sista kvällen tillsammans med T och den hade jag ju så klart helst velat spendera med honom.

Hur som helst... Imorgon är en ny dag!

2011-03-08
14:11:43

Första steget taget! /S
Då har vi tagit klivet in i vår livs första budgivning! Första men med största säkerhet inte det sista budet, är lagt. Det känns lite läskigt att buda på en summa man inte är i närheten av att ha själv, att tänka att man ska låna så mycket pengar, att skaffa sig en skuld... Men som sagt, budgivningen har ju bara börjat...

Men spännande är det!


Vårt nya hem...?

http://media.fastighetsbyran.se/5704491.jpg?Bredd=1000

2011-03-06
21:23:36

Tröttisar /S
Då var man hemma igen efter en helg i Karlstad.
Jag fick börja helgen tidigt då jag slutade redan vid 13 i fredags. På kvällen var jag ut på stan där det blev middag och bowling tillsammans med vännen M. Det var riktigt roligt att bowla, det var flera år sedan jag gjorde det senast. Sen kan jag ju tyvärr inte påstå att det gick särskilt bra :p

På lördagsmorgonen åkte vi hem mot Karlstad. Vi spenderade hela dagen hemma hos mamma och pappa, min syster och mina syskonbarn var också där och hälsade på. På kvällen blev det filmmys hemma hos min andra syster, jag var dock supertrött och hade längtade efter sängen en hel del för att kunna uppskatta kvällen till fullo.

Idag var dagen med stort D, då det var dags för visning av lägenheterna. Vi började dagen med att åka till Hagaborg och tog med Pepsi på en promenad i området för att känna om det verkligen är ett område vi kan tänka oss att bo i. Precis som jag misstänkte så kändes det superbra, så himla fina områden att gå i med hund, och som sagt nära stan!
På eftermiddagen var det dags för visningarna och vi drog med oss våra föräldrar som bollplank. Det fanns saker med lägenheterna som var både bättre och sämre än vad jag väntat mig så vi har lite att fundera på, men de är helt klart intressanta då jag gillade båda planlösningarna, det var stora balkonger, många fönster med mycket ljusinsläpp. Det stora minuset är lägenheternas badrum som det inte är något gjort med sedan husen byggdes 1978. Så vi har som sagt en hel del att fundera på och räkna på, men vi kommer ändå vara med att buda, frågan är bara hur mycket vi är beredda att betala för det skick de är i idag...
Men det är beslut vi får ta imorgon, idag är vi alldeles för trötta!


Dags att sussa, sov gott mina vänner!

2011-03-03
20:26:21

Lånelöfte - check! /S
Idag fick vi vårt första lånelöfte! Eftersom det är bostadsrätt vi bestämt oss för att börja med så ansökte vi om ett lån på max 1 200 000. Men det är verkligen max, tänker inte punga ut med så mycket pengar på en lägenhet om den inte är topprenoverad och svinbillig i avgift. Nu ska vi bara försöka att ta tag i att fixa något mer lånelöfte från någon mer bank så att vi har valmöjligheter om det skulle bli aktuellt med ett bolån.

Den här kvällen har T ägnat åt att rensa sin garderob och tömma den på innehåll och packa en enorm resväska! Imorgon väntar en kväll med kompisar för oss båda på varsitt håll, och på lördag förmiddag åker vi mot karlstad för att kunna gå på två visningar av två bostadsrätter på söndagen. Med tanke på att det är näst sista helgen innan T flyttar så tyckte vi att det var lika bra att vi tog med hans grejer den här helgen så kan han ta tåget hem nästa helg när han flyttar på riktigt. Jag tycker det känns bättre att spendera den sista helgen här i Linköping där vi får vara för oss själva, än att spendera sista natten tillsammans hos någon av våra föräldrar.

Dags att söka fler lånelöften! Hej på er

2011-03-02
21:33:25

Lärarlegitimation! /S
Jag får väl erkänna att jag inte är direkt insatt i vad mitt fackförbund arbetar för. Men idag fick jag ett mail ifrån dem där de stolt berättar att de äntligen fått igenom att alla lärare nu ska ha en legitimation för att kunna få fast anställning. Jag klickade vidare och läste lite snabbt och inser nu att jag inte alls är färdig lärare längre!
Jag kan söka legitimation som förskollärare (om jag fattat rätt) men inte som lärare!

För att få lärarlegitimation ska man inte bara ha tagit ut lärarexamen, man ska också ha arbetat minst ett år, och från och med nu räcker inte ens det, nu ska man jobba minst ett år med en mentor, och hela det första året räknas som en provanställning!!!
Det är ju självklart jättebra att de inför sånt här för att höja kvalitén och statusen i yrket men fattar ni hur jäkla surt det känns att ha kämpat fyra år på universitetet och äntligen nå sitt mål, sedan jobba 2 år som förskollärare  och tänka att man kanske ska söka sig mot skolan och DÅ få veta att du inte har rätt att söka legitimation, nu skulle ett inträde i skolans värld innebära att jag måste jobba ett år med provanställning innan jag får det.... ett års provanställning!!! Hur tryggt känns det att köpa hus och och starta familj med en provanställning?!?! Nej... nu blir det nog förskolan for the rest of my life skulle jag tro vilket känns så jäkla surt även om jag trivs toppenbra...

Grr... Det här gjorde mig på uselt humör!

2011-03-01
19:34:01

Bankmöte, check! /S
Då har man samlat på sig ytterligare ett vuxenpoäng!
Nu är vi nämligen hemkomna efter vårt första bankmöte för att ansöka om ett lånelöfte som man tydligen bör ha redan när man börjar sökandet efter bostad. Tyvärr resulterade inte dagens möte i något konkret lånelöfte då hon tydligen inte kunde ge oss det då reglerna skiljde sig mellan olika städer trots att det är samma bank. Det hade tydligen med hur bostadsmarknaden såg ut i den stad man skulle köpa, och hon kunde bara marknaden i Lkpg. Men hon hjälpte oss i alla fall att göra lite olika beräkningar, dels med olika räntesatser och dels med olika inkomster då jag inte vet hur det ser ut med jobb för min del.
Det ser dock inte ut som att det kommer bli några direkt problem. Nu sitter T istället i telefonkö då hon trodde att de kunde hjälpa oss mer där, men vi får väl se hur långt hans tålamod räcker då han har plats 28 i kön :p

Nu är det bostad som hjärnan snurrar runt, och jag måste säga att den roliga biten försvann mycket i och det att det helt plötsligt är på riktigt. Jag har tittat på både bostadsrätter och hus i flera år och drömt och tänkt att om vi bara hade jobb och bodde i rätt stad så... Nu bor vi snart i rätt stad men oj vad svårt det är att veta hur mycket en lägenhet är värd, hur högt bör man gå i en eventuell budgivning. Är det rätt lägenhet till eventuellt rätt pris... eller är det bättre och vänta på något som eventuellt är bättre...?! Nu handlar det ändå bara om en bostadsrätt, jag kan tänka mig att ångesten kommer vara ännu värre när det handlar om hus och ungefär dubbla summan i lån!

Hur som helst så känns det ändå bra att ha varit på bankmötet och räknat på lite olika scenarion med någon som har koll på läget.