Hakuna Matata

2013-09-23
11:10:24

Less /S
Om ni bara visste hur jäkla trött jag är på mitt knä...
 
Förut blev jag mest rädd, nästintill skräckslagen varje gång jag hade några känningar i knät för att jag var rädd för att det skulle hoppa ur led igen, men nu börjar frustrationen ta överhanden.
 
Den senaste tiden har jag haft känningar i knät av och till. Det kan gå både en och två månader utan att jag känner något och sen PANG! Då kan jag ha ont den dagen eller också kommer det och går under 1-2 veckor för att sedan bli helt bra igen för en tid.
Efter förra omgången av knäproblem som även innefattade läkarbesök, röntgen och sjukgymnast så känner jag att det verkligen tar emot att besöka en läkare igen för knät då undersökningarna var så fruktansvärt obehagliga. Sen känns det som att det bara skulle vara negativa nyheter jag skulle få, som att det antingen inte finns något att göra utan att det är något jag får lära mig leva med eller att det krävs en operation med en väldigt lång och tuff rehabilitering (något sjukgymnasten varnade mig för då).
Ï slutändan kommer det nog bli så att jag får släpa mig iväg ändå för det här känns inte alls som att det fungerar med det yrke man valt. Att aldrig veta när smärtan kommer, tänk om den kommer när jag är själv på förskolegården och jag måste springa ifatt ett barn, eller mitt eget barn för den delen...
 
Däremot vill jag inte dra igång något under min föräldraledighet för jag kan ju inte vara själv med Selma med ett nyopererat knä om det nu är där det landar...
 
Hur som helst är jag jäkligt trött på skiten :(

2013-09-22
19:34:10

Storrensning /S
Den här helgen har vi stängt in oss i stort sett hela helgen! Det blev en hemmakväll i fredags med TV-mys i soffan och lördagen ägnades åt något så roligt som förrådsrensning... Vi har nu bott här i 11 månader och rensningen innebar att vi packade upp de sista lådorna som stått ouppackade hela året. Förrådet har varit kaotiskt, med dels ouppackade lådor, och sedan kom vi igång lite smått och skruvade upp hyllor på väggarna för att börja organisera upp det men det slutade bara med att vi ställde upp allt där tillfälligt, och sedan har hyllorna fyllts på allt eftersom med mer prylar. Den senaste månaden har både jag och T dessutom fått ta hem flera kartonger med saker från våra föräldrar i form av gamla leksaker och andra minnessaker. Men efter en hel dag med rensning, sortering, och inköp av backar har saker och ting fått en egen plats. Det enda som återstår är att torka av hyllorna men det hanns inte med så det får vi ta imorgon.
 
Idag var det babysim igen och det gick lika bra som sist! Hon sprattlade en del med benen, försökte komma fram till leksaker som flöt i vattnet, hon fick dyka 4 gånger, och flyta i badringen en stund innan vi avslutade i bubbelpoolen. Därefter blev det en tur till mamma och pappa som håller på att renovera sitt sovrum då T erbjudit sig att hjälpa till... man får väl försöka bjuda igen lite med tanke på vad mycket renoveringshjälp vi fick när vi flyttade in ;)
 
Under eftermiddagen blev det en sväng till Bergvik där det shoppades lite smått till Selma och jag tittade efter något att ha på mig på det kommande dopet, men orecis som jag trodde hittade jag inget alls! Jag tror det får bli en sväng på stan någon dag på egen hand utan Selmis, inte för att hon störde så mycket idag men jag har ändå svårt att koncentrera mig när hon är med.
 
 
KappAhl online shop - Body
Mamman är inne i en uggleperiod så självklart fick bland annat den här söta bodyn följa med hem! Det blev även ett par fina tossor och lite nya strumpor till den växande damen :)

2013-09-17
21:15:37

reflektion i min ensamhet /S
Idag var det babyrytmik igen och det var lika bra som vanligt. Selma har nu kommit in i en period där ALLT är väldigt spännande och hon sträcker ut händerna i försök att greppa saker med händerna för att kunna stoppa in i munnen. Att få till någon ögonkontakt med henne under dagens sångstund var i princip omöjligt då allt runt omkring henne var så mycket mer spännande än mamman. Intressantast av allt var ett vindspel som ledaren gick runt med så det plingade ovanför varje barn - vääääldigt spännande!
 
Igår när jag satt i min ensamhet kom jag att tänka på vad mycket negativt man oftast får höra från föräldrar, hur man beklagar sig över olika saker angående barnet och föräldraskap. Under graviditeten fick vi höra mycket sånt och till slut funderade man nästan på vad var egentligen det positiva med att få barn?
Igår insåg jag att jag nog gör precis likadant... man beklagar sig för att hon inte vill somna utan mig, för att hon har en kinkig dag o.s.v. men för min egen del är det nog för att det är så omöjligt att berätta om de positiva delarna av att vara förälder... det går inte att sätta ord på de känslor som uppstår över de allra minsta lilla ting...
 
...så som att få vakna upp vid hennes sida på morgonen och bara ligga och titta på när hon vaknar upp genom att sträcka på sig, känna på min hand och mitt ansikte, hur hon gäspar och ler, gnuggar sina ögon för att till slut ligga och sprattla med både armar och ben..
 
...eller att höra hennes gapskratt/fnitter när man kittlar henne vid armhålan eller halsen...
 
...att se hur hela hon skiner upp när du visar ditt ansikte...
 
...eller bara att se på när hon sover och höra hur hon ligger och andas tungt...
 
...hur kan man förklara för någon som inte har barn, att alla dessa små stunder får en att bli alldeles varm i kroppen, och att de kan få mig att glömma allt som för stunden kändes så jobbigt, att det har hänt att mina ögon tåras av lyckotårar bara av att höra henne skratta hysteriskt.
 
Jag inser att vår resa som föräldrar bara har börjat och att det förmodligen kommer komma stunder där vi på riktigt sliter vårt hår och suckar tungt, men det finns inget som slår alla dessa små stunder av total lycka!
 
 

2013-09-17
00:33:01

Med risk för att bli girig /S
Pappan befinner sig i Stockholm och här har det regnat och blåst större delen av dagen så jag och Selma har ägnat oss åt lite shopping på EM möbler där vi fyndade ljuslyktor och två kuddar till superpriser då de firade 5 år, och därefter åkte vi vidare till syster för fika och prat. För tredje dagen i rad så var det lite si och så med dagssömnen för Selmas del och det blev nog inte mer än 1,5-2 h sammanlagt så jag räknade med en lång kväll med en kinkig tjej och utan möjlighet till någon hjälp från pappan.Förstå då min enorma förvåning när jag lyckas lämna henne i vår säng sovandes efter att ha ammat när klockan var 21.30!! Trippade runt på tå första 40 minutrarna i väntan på att hon skulle vakna, gjorde mig redo för att själv kunna gå och lägga mig för när hon väl skulle vakna så jag slapp göra det till ljudet av hennes gråt.
Men det ögonblicket kom aldrig och nu sitter jag här ensam och vaken och bara njuter av att få vara själv lite. Eftersom det inte händer särskilt ofta (nästan aldrig) att hon sover på egen hand så har jag väldigt svårt för att gå och lägga mig, det känns lite som att jag kastar bort möjligheten till egentid, samtidigt som jag måste orka med morgondagen...

Men en liiiiiten stund till ska jag njuta av horisontalläget i soffan och ägna några minuter åt att läsa vidare i sista boken i Crossfiretriologin!

2013-09-15
18:16:37

Music /S
Musiktips är ju alltid trevligt tycker åtminstone jag och här är några låtar som jag spelar väldigt flitigt just nu...
 
 
Yael Naim - New soul
 
 
Of monsters and men - Little talks
 
 
The kooks - ooh la
 
 
 
The postal service - Such great heights
 
 
Edwars Sharpe & The magnetic zero -Man on fire ( även deras 40 day dream)
 
 
The naked and famous - Punching in a dream
 
Jag älskar Spotify! Det är ju så lätt att upptäcka och bli tipsad om musik man gillar :)

2013-09-15
17:53:20

Framsteg /S
Idag var det vår fjärde gång i bassängen med Selma och idag kunde vi faktiskt se att våra dopp har gett något för hennes del. Vi gjorde idag tre dyk som alla gjick jättebra och jag vågade mig på 2 av dem, men framför allt märkte vi att hon sprattlade massor med benen och inte bara låg passiv i vattnet och hon försökte ta sig fram till de olika leksakerna - jättekul!! Efter badet åkte vi hem för att möta upp svärföräldrarna som hade med sig en släpkärra med ved som de hjälpte oss stapla i nya vedboden, medan jag fixade i ordning mat till de som fick göra slitjobbet. Nu har vi i alla fall nästan en full vedbod och kan elda på hela vintern :)
 
När de åkt hem kom mina systrar hit för vår första gemensamma powerwalk sedan jag blev gravid, alltså 1 år sedan! Det var jättemysigt, alltid roligare att gå med sällskap! Det blev 4,5 km varav den den senare halvan av promenaden blev i riktigt ösregn.
 
Nu ska jag ta en kinkig liten tjej som sovit alldeles för lite idag och sedan får det bli lite mys med pappan som åker till Sthlm för jobb imorgon bitti tills på tisdag...

2013-09-09
20:05:35

Dagarna rullar på /S
Dagar och veckor rullar på...
 
Förra veckan var vi på babyrytmik för första gången. Det var sånger, ramsor och dans  under en timmas tid, väldigt mysigt och Selma trivdes toppen. Imorgon är det dags igen, och det känns lite skönt att ha en aktivitet spikad varje vecka de kommande veckorna då man får lite variation i vardagen och man får träffa andra vuxna och bebisar vilket är lite skönt...
På onsdag kickar även BVCs arrangerade föräldraträffar i gång för några onsdagar framöver då fokus främst kommer ligga på babymassage men även lite annat.
 
Igår var vi på babysim för tredje gången och det var dags för Selmas första dyk! Jag var alldels för nervös för att våga vara den som doppade henne så den lotten föll på Tobias. De gjorde två dyk, första dyket gick superbra och hon reagerade knappt men efter det andra dyket åkte underläppen fram och hon blev lite ledsen, tror dock att det främst berodde på att hon var trött. Medan T gjorde iordning Selma passade jag på att hoppa i den stora bassängen och simmade några vändor och det var riktigt skönt. Jag blev riktigt sugen på att införskaffa ett simkort till badhuset här i stan och försöka komma i väg och simma 1-2 ggr i veckan. Men vi får se...
 
Jag som klagat på Selmas sömnrutiner... Jag tar tillbaka det! Det var perfekt att ha det så att hon somnade bredvid mig när jag lade mig för att sedan kunna flyttas över i egen säng, för de senaste 2-3 nätterna har damen nämligen börjat med att protestera så fort jag tar bort bröstet och därmed ligger och snuttar heeeeeela jävla natten... Hoppas verkligen att det är något tillfälligt annars kommer amningen inte att fortsättas med särskilt långt efter hennes 6 månaders dag!!!

2013-09-02
20:55:32

Bad rep - A. Meredith Walters
Igår läste jag en bra bok!
Bad rep av A. Meredith Walters har fått blandad kritik, jag tror mest det beror på att det är rätt så irriterande karaktärer egentligen. Men jag är en av de som tyckte boken fångade mig.
 
Bad rep handlar om Maysie. En vitsig, pigg och glad tjej som shoppar lite för mycket en månad och måste ta ett extrajobb i en bar. I denna bar jobbar mr bad-guy-tatuerad-rockstjärne-bartendern Jordan Levitt, självklart världens charmtroll och inte rädd för att flirta. Efter övertalande-flirtande går till slut Maysie med på en dejt med denne hunk. Tyvärr visar det sig att Jordan inte bara har flickvän men denna flickvän är också president i Maysies collegeförening. Så det är bara att hålla sig undan trots att kropp och hjärta säger något annat.
Efter en festkväll hamnar Maysie mitt i skolans största skvaller och rykten börjar spridas. Rykten som leder till att ren och skär utfrysning/mobbing av i stort sett hela skolan och hennes förening.
 
Detta är en sån där hemsk bok som man får ont i magen av men den har många fina stunder också. Maysie är stark, jag hade inte klarat mig så bra som henne. Detta är egentligen en bok att diskutera i gymnasiet och konsekvensen av skvaller/rykten. Jag kan inte hjälpa att tänka tillbaka på min egen skolgång och alla rykten som gick runt personer, hur mycket var egentligen sant?
 
 

2013-09-02
20:38:00

Just one night - Kyra Davis /L
 
Just one night-serien av Kyra Davis är en wannebe-kopia av Fifty shades/Crossfire-serien. 
Böckerna är korta hela serien känns egentligen som enda bok. 
Man faller inte för karaktärerna heller, finns inte en karaktär som är älskvärd.
 
Serien handlar om Kasie, en riktig duktig-flicka-flicka med bra jobb, utbildning och snart-fästman. Efter en natt i Vegas (med övertalning från bästa vänninan) så har hon super-duper-sex med en främling. Det visar sig snart att denna främling mr. Robert Dade är en mycket framgångsrik miljonär som tycker en natt är alldeles för lite.
Han söker upp henne på jobbet och kräver att Kasie ska hantera hans konto, något hennes kollegor också reagerar på. Allt eftersom händer saker - alla till Kasies fördel (?) men frågan är om det är värt att trampa över lik för att få allt det man önskar.
 
Lättläst och snabb men tyvärr fångade inte serien mig alls. 
 
 

2013-09-02
20:22:00

Anastasia och Christian /L
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Då är det klart att det blir dessa två vi ser som Anastasia och Christian i kommande Fifty shades of Grey i augusti 2014. Ska bli sjukt spännande att se resultatet!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 

2013-09-02
19:59:35

Besviken /S
Nu är det tydligen klart och jag kan INTE säga att jag är nöjd med valet!
 
Det har spekulerats länge om vilka som kommer få huvudrollerna i 50 shades of Grey-filmatiseringen och det har varit många bra kandidater men jag måste säga att jag är besviken över vilka man valt.
 
När filmen kommer upp på bio kommer man att få se Charlie Hunnam som Christian Grey och Dakota Johnson som Anastasia... Det är väl främst rollvalet till Christian som inte riktigt tilltalar mig, men det kanske blir bra i slutändan ändå....
 
http://24.media.tumblr.com/9867c08ba1166465bbcd5c90192bba67/tumblr_mlo3n9vZba1qa42jro1_1280.jpg        http://www.wearemoviegeeks.com/wp-content/uploads/dakota_johnson_1.jpg

2013-09-01
18:27:41

1 september /S
Jag överlevde våra tre dagar ensamma och lyckades till och med få lite egentid sent på tisdagkvällen då jag lyckades lämna henne sovandes i vår säng vid 22-23. Veckan har som vanligt passerat megasnabbt och jag njuter verkligen av min föräldraledighet - kan inte förstå att dagarna går så fort när man gör så lite!
Bebisträffen var lika mysig den här gången och man märker hur de blir mer och mer intresserade av varandra. Denna gång låg Selma och R och tittade på varandra och höll varandras händer, Selma råkade även få ett ordentligt tag i stackars Rs stora hårkalufs och log brett när hon skrek. Det testades en del inför helgens dop så vi bjöds även på två olika tårtsorter :)
Här hemma har vi i alla fall kommit så långt i planeringen att vi beställt och fått hem inbjudningskorten som vi nu bara ska försöka få adresser och frimärken på innan de går iväg!
 
BVC-besöket gick bra, hon vägde 6600g och var 64 cm lång på sin 4 månaders dag, och därmed hade hennes kurva planats ut lite men det beror väl på att hon inte ammar lika intensivt och att hon rör sig mer. Jag passade på att fråga lite om sömnen men hon tyckte inte att det var värt att bråka med henne utan istället försöka acceptera att det är en period som är övergående. Det kanske går att komma till rätta med om man tjafsar massor men det kan dröja länge och risken är att man inte orkar med dagarna istället. Tyvärr finns ju risken att den här övergående perioden inte ger sig förrän vi slutar med amning, och det har jag väl tänkt fortsätta med till februari eller något om hon vill amma så länge så att hon är avvänjd när jag börjar jobba i april. Med andra ord kan den här perioden fortsätta i sex månader till! Det kändes dock lite lättare trots allt när man VET att det inte är värt att bråka. Så länge man tror att det kanske finns något sätt att ändra det på så växer frustrationen.
Istället tänkte jag försöka med att kanske börja lägga henne ca 10-20 minuter tidigare än vi själva brukar lägga oss och se om man successivt kan få henne att bli natttrött lite tidigare. Igår var hon supertrött och somnade faktiskt 21.30 så vi fick en kväll för oss själva vilket var jätteskönt!
 
Idag var det dags för babysim igen och den här gången verkade hon mer uppmärksam på allt runt henne, och det var inte bara den egna handen i munnen som var intressant. Vi testade på badringen en liten stund och  fortsatte uppleva vattnet genom att dra henne fram och tillbaka på mage och rygg, och uppleva vatten som hälls över huvudet/ansiktet.
 
Eftermiddagen bjöd på kalas för systersonen Z som fyllde 3 år under veckan, och ikväll blir det filmmys hos syster :)
 
Nu ska jag gå igenom ärvda kläder igen, dags att titta på de större storlekarna!!