Hakuna Matata

2007-04-29
15:48:33

Viva piñata! /L
image500Jag lånade brorsans XBOX360 och det är ju Viva piñata som gäller!
Visserligen från 3 år, men jag har spelat Shrek =D
Går ut på att man ska skapa sin egen trädgård och få dessa söta figurer att trivas.
Jättegulligt och puttinuttigt spel, men kul!

Puss och kram
Linda


2007-04-27
17:38:26

Här kommer jag :) /S
Nu är det bara en halvtimme kvar tills jag ska åka med bussen till stan o sedan vidare med tåget till karlstad :)

Slutade tidigt idag efter att ha varit med på de enda 2 lektioner klassen hade idag så gick jag och köpte mina skor :))) Tyvärr fanns de bara i vitt men jag är nöjd ändå! Klassen var hemsk idag, lyssnade inte för fem öre på vikarien som var specialläraren på skolan. Man hamnar i en svår sits då man vill ryta ifrån, men samtidigt inte "sätta sig" över vikarien... svår att veta hur man ska agera ibland...

Men det känns ändå bra då det känns som att nästan alla gillar mig. Det är bara en kille som i stort sett totalt ignorerar min närvaro... jag tycker inte så jättebra om honom heller så det är svårt att försöka lära känna honom... men man måste ju försöka i alla fall. Nästa vecka är min mentor i alla fall tillbaks och jag tror att det kommer vara mycket lugnare då. Jag har även presenterat min tidningsidé för klassen och jag fick uppfattningen av att alla tyckte det skulle bli kul så vi får väl se om vi lyckas ro det här lilla projektet i land...

Imorgon ska jag upp till SUnne och hälsa på släkten, men jag räknar med att vi kan ses på söndag kväll om du har tid Linda? I call U...

Nu ska jag städa lite så inte Tobias inser vilken gris han verkligen bor med :P

kram på er

2007-04-26
18:31:37

Länktips! /S
Här kommer ett litet länktips;

http://www.betapet.com/

En gratis spelssida. har inte testat den ännu men det verkar vara alfapet det handlar om.

2007-04-26
16:40:23

Jag är köpt... /S
...som Linda så fint uttryckte det. Då kan jag berätta att jag tycker MYCKET om vikarien på VFU:n då jag idag fick kopiera ännu mer och jag nu sammanlagt har FYRA korsordsböcker/häften så nu har jag för alla klasser och olika svårigheter :)))) Kan ta med hem i sommar så du får kopiera om du vill Linda...

Imorse när jag kom till praktiken så var jag först. Vikarien var inte där, eleverna kom men ingen vikarie...Jag startade upp eleverna med eget arbete i SO för att sedan fråga efter vikarien. Ingen hade sett till henne så jag gick tillbaka till klassen. Efter 40 minuter kunde jag dock dra en lättnadens suck då jag fick vet att vikarien var på väg. Det var inte det att jag var rädd för att ha eget ansvar över klassen, men man vill ju gärna veta lite innan eftersom jag inte hade något planerat och jag hade inte tillgång till min mentors planering för denna veckan. Men som sagt till slut kom hon i alla fall!

Efter att jag slutat idag tog jag bussen in till stan. Jag har nu investerat i två rör med vitaminbrus med vitaminer för att stärka hår och naglar. Jag är i akut behov av något för mitt hår då det är torrt och framförallt klyver sig topparna så håret går av!! Så nu är det bara att hålla tummarna för att de här tabletterna funkar! Jag köpte även utrensnings/detox-tabletter... ska bli spännande och se effekten av dem! Det kommer bli en riktig utmaning då jag måste svälja 3 tabletter om dagen och dricka minst 1,5 LITER vatten om dagen, jag som knappt dricker 2 glas om dagen!!

Väl hemma så bläddrade jag i reklamen och såg att Skokanonen har ett par skor som ser ut precis som de jag väntar på att Din Sko ska få in + att de var 80kr billigare! Men nu finns de alltså på Skokanonen som ligger precis vid min VFU-skola. Så imorgon ska jag se om de är lika fina i verkligheten som på bilden.

Nu ska jag testa min första utrensningstablett... wish me luck!

PS. Superfina skor Linda!! Ser ut som typiska du-skor :P  DS.

2007-04-26
06:24:26

MINA NYA SKOR!! /L
image492

Jättefina och jag älskar dem! Lite bling bling som jag är =))
MEN de är för små! Så jag måste skicka tillbaka dem och Jays mamma skulle gå och byta dem snabbt =)
Jag är superduper nöjd!

Nu ska jag snart dra, vet inte om jag skulle jobba idag eller inte så jag får åka dit tidigare ändå!

Kram!

2007-04-25
19:17:21

... /S
Den här dagen var ungefär som gårdagen, och jag har egentligen inte så mycket att säga. Men jag tyckte om vikarien idag då hon kopierade en hel bok/häfte de köpt in med korsord!!!!! Hon till och med laminerade fram och baksidan. Så nu har du lite att kopiera om du vill Linda!

Nyfiken..... hur gick det med skorna? vill se kort!!

2007-04-25
15:55:00

NYA SKOR! /L

Ska vilken sekund som helst dra mig till ICA för mina nya skor har kommit med posten!image491
Jays mamma har köpt oss nya dojor i födelsedagspresent och avin kom idag =))
Hoppas bara de passar och är fina!!!
Men jag som avskyr alla mina skor jag har nu är inte kräsen om vi säger så =D

Puss och kram
Linda2007-04-24
21:51:15

suck... dryg dag! /S
medans Linda har superkul på sin VFU så har jag det.....mindre kul. För var dag som går inser jag mer och mer hur olika min och vikariens syn på undervisning är! Idag skulle hon ge mig ett råd inför min kommande yrkesroll. Rådet var som följer; "Visa aldrig någonsin barnen att du inte kan, även om du inte kan så låtsas att du kan!! De måste se upp till dig och ha respekt för dig och dina kunskaper!"
Nu kanske vissa tycker att det här låter jättebra och vettigt.... men nu är det så att min syn på lärarrollen är att man INTE ska spela allvetande, man ska visa barnen att man är mänsklig. MEN man ska även visa intresse för barnens frågor och TILLSAMMANS med dem söka svar på frågor man själv inte har svaret på. Är jag dene nda som tycker så eller?? 
Sedan var det dags att rätta glosförhöret... varje glosa var värd 2 p varav felstavning gav 1p avdrag. Hon ville dock ge avdrag och omläxa för de elever som hon ansåg skrivit slarvigt....!!! Stackars barn, särskilt en kille som uppenbarligen hade svåra problem med stavning i allmänhet, men även att forma bokstäverna! Jag skulle kunna räkna upp massor med fler saker som jag bara tyckte var fel, fel,fel men jag har ingen större lust.

I övrigt var eleverna riktigt jobbiga idag och mina förväntningar för hur det skulle vara att vara i en 5:a infriades!! Varje gång de gick förbi varandra var de självklart tvugna att sparkas och dänga till varandra, det skickades lappar med glåpord mellan bänkarna, eleverna var lata och orkade inte jobba, de kom 10 minuter sent in från rasten och käftade emot när vikarien påpekade detta, vissa elever vägrade att jobba med den aktuella sidan, man snodde sudd och pennor o.s.v. det här var precis vad jag förväntat mig men det var först idag det infriades på riktigt! Om jag ska skryta lite så var det dock tre tjejer som sa att jag var en duktig och schysst lärare. Vet dock inte om detta kan bero på att jag lät dem jobba i grupprummet igår :9 Idag körläste jag även deras engelskaläxa... de första meningarna gick väl sådär... svårt att veta hur långt man ska låta dem läsa utan att det ska bli för grötigt, samtidigt vill man inte stycka upp texten för mycket. Men desto mer vi läste desto bättre flyt fick vi.

Idag fick jag ett stort brev från universitetet innehållandes den kursuppgift jag tydligen inte lämnat in. Självklart så fick jag en komplettering!! Det som irriterar mig med uppgiften är att jag skrivit den i tid för första inlämningsdagen, men av någon anledning glömt att lämna in den. Så nu sitter jag alltså här med en uppgift jag skrev för tre månader sedan och som nu ska kompletteras... så irriterande när man glömt massor! Men men jag ska ta tag i den imorgon... promise!! Allt annat plugg jag har att göra har dock inte blivit gjort, min första prioritering som jag MÅSTE ta tag i imorgon är att förbereda min mattegenomgång av linje- och stapeldiagram, ska förbereda genomgången samt 1-2 övningsstenciler. Denna genomgång ska jag ha på onsdag nästa vecka, alltså direkt efter Valborgshelgen så jag måste verkligen vara ordentligt förberedd.

I eftermiddags var jag och Tobias ute och gick (håller vår 30min-promenad/dag-pakt). Det var så himla fint där vi gick, gick på en större stig genom ett skogsparti med lövträd och det var alldeles vitt så långt man kunde se med massor av vitsippor... om det är fint imorgon lovar jag att ta med kameran så ni kan få se lite bilder.... var i alla fall helt underbart fint och luktade till och med blommor!

Idag blev det inget Desperate Housewiwes då det är fotboll på TV... snyft! Men men eftersom jag ockuperar TV:n i stort sett varje kväll så tyckte jag inte att jag kunde neka min älskling en TV-kväll, och han lät mig faktiskt se Ugly Betty fast matchen redan börjat :)

Imorgon får vi äntligen pengar!! Både jag och Tobias har tomma konton, eller jag har ju i alla fall 67.50 kvar så helt utfattig är jag ju inte, men ändå... är skönt med liiiite mer pengar än så på kontot...

Nu ska jag snart nanna... det tar på krafterna att vara på VFU med en vikarie man verkligen inte förstår för 5 öre!

2007-04-24
21:20:15

En bra dag! /L
Ännu en dag på VFU:n har gått. Idag fick jag många komplimanger.
Först kom den en pojke och sa att jag var den bästa läraren de haft, sedan kom en annan pojke och sa att hans kompis tyckte jag "¨såg bra ut" och sedan sa min handledare att jag skulle få högsta betyg eftersom jag hjälpte dem så bra ;) haha. I´m a star!
Hade även strålande tur då min handledare kom på att alla försvinner på torsdagmorgon tack vare en teater och sa att jag under en timma på morgonen (innan skolan) kunde få vicka med betalning! image490
Visst så tjänar jag inte så mycket att arbeta en timme, men jag får ju in en fot och pytteliten summa som jag kan köpa mig en cider för när vi ska ut och fira födelsedagarna! =D
Ja, dagen var alltså jättebra men när jag skulle torka i torktumlaren hade nån haft i sönder den och försökt laga med spik. Vilken jubelidiot.
Livrädd för att de ska tro att det var jag skicka jag in en anmälan på en gång!
Hoppas någon innan mig också har klagat!

Nu ska jag fortsätta se Desperate housewives!

Puss och kram
Linda


2007-04-23
22:07:25

Blogg /L
Vilken header är bäst?
Den i färg eller den nu?image489
Jag kommer förmodligen aldrig sluta ändra... =)
tycker att du Sandy ska sätta igång med photoshop lite nu!

Idag var första dagen på andra veckan av min VFU!
Gick som vanligt skitbra! Vad annars? =P
Känner mig förvånansvärt pigg, trots att det är måndag och jag gick extra länge idag... hm... =)
skönt det!
Mr Jay jobbar till 23, men han tog cykeln idag så jag behöver inte hämta honom.
Imorgon ska jag tvätta mattor, låter jäkligt kul och J ska se på Hammarby matchen på tv. YEAH.
Han skriker så mycket, så egentligen är det skönt att gå hemmifrån =D
På lördag åker min handledare till Rom, vilket innebär att jag kommer vara själv med en vikarie. Men jag som nu vet hur allt kommer gå till kommer ju ha huvudansvaret automatiskt, men vad gör det. Det är kul att vara den som styr och få leka riktig lärare =)
Egentligen hade de kunnat ta mig som vikarie istället men å andra sidan är jag ju "gratis" så då får de två lärare till priset av en. Äsch!
Hade ATP idag, fy fasiken vilket jobb. Schemaläggning och inventarie stod på listan, det är mer jobb än vad man tror. Nej, jag kommer nog försöka flyta med strömmen lite när jag kommer ut ;D

God natt!
Kram kram
Linda

2007-04-23
21:31:39

Sandys favorit kort /L
image487

2007-04-23
21:19:54

Åh, vad skönt /L
image486

2007-04-23
16:14:33

Första VFU-dagen! /S
Idag var det första dagen på min tre veckor långa VFU. Jag var duktig och cyklade iväg vid 07.15 för att vara säker på att hinna fram i tid... vilket jag gjorde med 25 minuters marginal!! Så nu vet jag att det räcker med att cykla hemifrån halv 8 de dagar man börjar 8. Det var faktiskt riktigt skönt att cykla men det beror nog mest på att det är jätteskön väg dit, sista biten är en ca 2 km lång nerförsbacke så man behöver inte trampa något alls. Sedan regnade det lite lätt så luften var så där härligt fuktig. Mycket av vägen går genom ett skogsparti och mellan träden var det alldeles vitt  då det växer en massa vitsippor över allt!

Dagen i sig var helt okej, jag kände att jag fick lite bättre kontakt med eleverna och att de inte längre känner sig lika blyga inför mig. Min första uppgift var att läsa veckans engelska text... hm.. kunde gått mycket bättre. Även om jag känner mig säker på den engelskan de läser så upptäckte jag att jag inte alls var särskilt bra på uttalet... är ju så sällan man pratar eller läser engelska högt! Men jag gjorde mig förstådd i alla fall. Det känns som att den här veckan kan bli lång då jag inte alls har samma syn på hur undervisningen bör ske som vikarien. Vikarien var väldigt hård och kontrollerande, exempelvis så fick alla elever säga vilket mattetal de var på innan mattelektionen började så att hon skulle kunna se hur långt de jobbat. Jag tycker kanske att det är okej att göra så om hon känner barnen, men hur ska hon kunna veta om en elev jobbat bra eller ej genom att titta på hur långt de jobbat i boken...en del jobbar långsamt eftersom de har svårt för ämnet medans andra inte behöver anstränga sig alls.
Sedan fick de göra en övningsstencil, denna rättade hon med röd bläckpenna!! Och hon skrev bara bra på de som hade färre än 2 fel...snacka om höga krav med tanke på att de gick igenom det idag!!!
Så den kunskap jag kommer få den här veckan tror jag kommer gå ut på hur man INTE ska bete sig som lärare, men det kan ju vara bra det också...

Igår ingick jag och Tobias i en pack på mitt initiativ; från och med igår och fram tills i sommar ska vi gå ut och gå en 30-min promenad/dag oavsett väder.... Gud så dum man får bli!!! Egentligen vill jag göra det... men när man cyklat hem efter en VFU-dag så är man inte jättesugen på att ge sig ut igen... snarare drömmer jag om att lägga mig i sängen och sova. Men men... 30 minuter är ju varken långt eller länge...
Nu när jag ändå pratar hälsa så har jag även hittat tabletter att köpa, det ena var brustabletter med vitaminer särskilt för hår och naglar, något jag är i stort behov av då både naglar och hårtoppar ständigt klyver sig. Det andra jag såg var en detoxkur med tuggtabletter. jag har velat testa en detoxkur ett tag sedan syrran köpte det och blev nöjd med resultatet, men jag som har såna löjliga svårigheter med att svälja tabletter ville inte betala en massa pengar ifall jag inte skulle kalra av att svälja dem... men nu har jag alltså hittat ett alternativ... tuggtabletter :)))

Nu ska jag titta lite på TV i väntan på Tobias pannkakor... mums!

Hur har din dag varit?

PS. Gillar den nya layouten...skitsnygg! Hatar dock fotot längst till vänsteri raden!!! DS.

2007-04-22
14:14:48

Söndag=städdag /S
Och så har ännu en vecka gått...
Idag är det söndag och den dag jag och Tobias städar på. Det gick faktiskt riktigt bra med tanke på att Tobias kom hem sent igår i inte helt nyktert tillstånd...men när han försökte slingra sig från städningen kom den lilla ragatan i mig fram. Så nu har vi städat och lagat min cykel, som det by the way inte var punktering på, men däremot en trasig ventil. Men som sagt nu är det lagat så jag kan ta min röda lilla cykel och trampa iväg imorron bitti. Måste säga att den här kommande VFU-veckan känns lite meningslös då min mentor är ledig så det är vikarie hela veckan, min uppgift är att observera och lära känna klasse, vilket i och för sig är bra, men ändå... det sticker lite i mig att jag inte kunde åka till karlstad redan på torsdagen med tobias och därmed bara betalat 100kr för tågbiljetten istället för 280kr!!!

Jag har även packat in Lindas presenter... en riktig fattigmans inpackning med gamla tidningar och en systemetpåse....blir ju orginellt i alla fall *hehehe*

Den här dagen tror jag kommer bli väldigt lugn... ska försöka plugga en del, men just nu ser det lite mörkt ut för den uppgiften. Idag är det perfekt väder för att ligga och läsa någon skönlitterär bok, bara plöja igenom... men som vanligt när man äntligen känner ett sug efter vanlig läsning så har man ingen bok, och det är helg så biblioteket här nedanför är stängt!

Vad ska ni göra idag?

2007-04-22
13:55:35

Little miss sunshine /L
image480

Igår såg jag och J på filmen "Little miss sunshine".  J tyckte att den "sög" men jag har inte bestämt mig för om jag gilla den eller ej. Den handlar om Olive, en 7-årig flicka som drömmer om att vinna skönhetstävlingar. Till sin hjälp har hon sin knarkande farfar som försöker agera danscoach. Hennes pappa håller föreläsningar om hur man ska göra för att inte vara en förlorare och hela familjen är trött på hans program med 9 steg. Sonen drömmer om att bli pilot och har avlagt ett tysnadslöfte, mamman försöker hålla ihop familjen så gott hon kan. Morbrorn flyttar också in efter att ha försökt begå självmord. En problem familj med andra ord.
Den fick mig både att skratta och gråta vilket är bra. Bästa scenen är i slutet under talangdelen av skönhetstävlingen.
Se den och avgör själv vad du tycker.2007-04-22
00:21:37

länktips!
www.tjuvlyssnat.se/

Så roliga sida... folk har citerat olika samtal man "tjuvlyssnat" till i olika vardagssituationer. Alla är ju kanske inte jätteroliga....men MÅNGA!!

2007-04-21
19:29:10

Trött idag.. /S
Igår var jag "ledig" så jag passade på att ta mig ner på stan för att leta födelsedagspresenter. Efter ca 2 timmar på stan kände jag mig ganska nöjd med mina inköp. Kan ju inte svara på om du kommer bli nöjd Linda, men jag vet att jag skulle bli det i alla fall :9

Efter shoppingen åkte jag hem och bakade scones till mig och min älskling.... nybakade scones med drottningssylt... kan man få ett bättre mellanmål. Senare på kvällen gjorde jag iordning en tacopaj.... så gott! Är så himla skönt att vi äntligen fått ugn.... jag har verkligen längtat efter att få baka... ja gsom ALDRIG bakar! Efter att ha tryckt i oss mer paj än vad som antagligen anses som sunt, så lade vi oss i sängen och tittade på filmen "Pursuit of Happyness", en verklighetsbaserad film som går från hemlös till mångmiljonär! Jag tyckte den var jättebra, men det är var ändå ingen film som verkligen lämnade ett avtryck efter sig... i alla fall inte för mig. Men den var absolut sevärd!!!!

Idag har jag varit barnvakt under förmiddagen i 2,5 timma. Det var helt okej, men då den yngsta tjejen Sara ÄLSKAR att gunga men fortfarande inte vet hur man får fart på egen hand så är jag alltid helt slut i armarna då jag gungat på henne konstant i två timmar. Den sista stunden sa jag att vi var tvugna att hitta på något annat för jag hade så ont i axlarna. då svarade hon: "- Men Sandra... du gungade ju inte på mig så fort ju...då orkar du väl i alla fall en liten stund till...?". Otacksamma lilla skitunge...två timmars gungande och hon klagar på att jag inte gungade på henne nog fort!!!
När det var dags att cykla hem upptäcker jag att mitt bakdäck är PLATT= punktering! Sämre tajming kunde jag ju inte fått med tanke på att jag ska ut på praktik med början på måndag och tre veckor framåt. jag hade verkligen tänkt cykla alla de dagar vädret tillåter för att lindra det högljudda ekot på mina tomma bankkonton. Som tur är så har vi faktiskt köpt hem laga-punka-grejer så vi har det hemma. Får väl försöka ta tag i det under morgondagen... har dock inte lagat en punktering sedan 4:e eller 5:e klass då vi fick lära oss det av någon extralärare på skolan. Men med min kära sambos assistans så ska jag nog klara det hela.

Idag är Tobias ute med sina poilare, tror de skulle grilla. Själv är jag ju en enstöring och väljer att sitta hemma... just idag beror det dock på att jag är så fruktansvärt trött!!! Förstår inte hur jag kan vara det då jag sov säkert 9 timmar i natt, och en timma i eftermiddags. Men å andra sidan så känner jag mig väldigt skoltrött och sliten efter det här året, det är väl därför jag tvekar så mycket på att läsa ännu en inriktning... så jobbigt att läsa ett och samma ämne i ett helt år!

Mitt pengakonto är tomt som vanligt och som vanligt förstår jag inte varför! Jag misstänker att jag och tobias äter mer och lyxigare än när jag bodde själv men jag är inte säker. Vi hade tänkt samla alla kvitton och se vad hur mycket vi lägger på mat varje månad, men det funkar inte riktigt då vi har en FULL frys så vi räknar inte med att behöva fylla på den något innan vi slutar. Även om jag har billigare hyra nu än förr så måste jag ju tänka på att jag faktiskt inte är dagmatte längre vilket innebär ett bortfall på mellan 400-600 varje månad, och förr satt jag ju barnvakt VARJE helg vilket jag inte riktigt orkat med under det här året så då försvinner det ju också en del pengar. Jag är i alla fall nöjd med att jag hittat ett par jeans, något jag var i stort behov av. Helt pank är jag inte heller då jag har kvar de 500kr jag fick av pappa sist jag var hemma, men de 500kr håller jag stenhårt i för jag vet att så fort man växlar 500kr-sedeln så brukar pengarna sakta men säkert försvinna åt andra håll.

Det känns bra att jag valde att åka hem över Valborg, vet dock inte vad jag ska göra. Jag funderar på att följa med mamma och pappa till Sunne lör-sön då min kusin nyligen fyllt år... men jag vet inte beror på vad de ska göra och vilka som är hemma. Sedan ska jag ju självklart fira dig någon dag Linda!n Mina systrar brukar jag ju hinna träffa också., sedan kanske man ska hälsa på hemma hos Tobias... men det känns som att man får gallra lite... hinner ju inte med allt!

Nu ska jag fixa lite gott till min hemmakväll, och senare ikväll ska jag nog se "Blood Diamond".

Ha en härlig lördagkväll :9

2007-04-21
18:33:59

Open season /L
image479

Idag när J jobbade (-ar) så passade jag på att se "Open season" eller "Boog och Elliott - Vilda vänner" som den heter på svenska. Jag valde att se den engelsktalande varianten då jag tycker det är mycket roligare. Det är ju trots allt orginalet. Rösterna gjordes av Martin Lawrence och Ashton Kutcher, och de passade bra.
Filmen är inget "nytt", den påminner mycket om andra animerade filmer. Vänner mot alla odds, hur ska de klara sig bla bla bla... men den är faktiskt helt okej, t.o.m rolig i mellanåt. Har man inte sett den så why not?

Nu ska jag dra mig till moder som har renoverat sitt kök och vill att jag ska komma och se resultatet! Spännande!
Kram!
/L


2007-04-21
16:00:56

Hur kunde det hända? /L
Den otroligt hemska massaker som ägde rum i Virgina USA har i alla fall fått mig att fundera över vart världen är på väg. På radion pratade de om hur detta kunde hända? Jag tycker att det är väldigt mycket sån här skit i USA, och igår hände ännu ett skottdrama (NASA). Är det alldeles för lätt att få tag i vapen där eller sker detta överallt i världen men att media inte uppmärksammar dessa? Världens utveckling skrämmer skiten ur mig, och jag hatar att känna mig maktlös vilket jag gör. Det känns som att världen går mot det sämre med klimathot, terrorism och massaker.
Samtidigt undrar jag, är det så hemskt som jag tror eller blossar media upp det alldeles för mycket?
Vad tycker ni?

Detta händer i alla fall allt för ofta.

www.people.com har publicerat bilder på alla offer under massakern. Så sorgligt....

http://www.people.com/people/gallery/0,,20035329_20035543,00.html


Förbättra världen.


2007-04-21
15:52:43

Ännu en sjuk historia ifrån mamma /L
En amerikan och en japan från en multinationell koncern bjöd med sig en norrman ut på representationslunch. Medan de satt där ryckte plötsligt amerikanen till, satte tummen till örat och lillfingret framför munnen och började prata.
Efter samtalet ville norrmannen veta vad detta var för något, och fick höra att detta var den nyaste mobiltelefonmodellen, med mikrofon implanterat i lillfingret och högtalare i tummen.
Strax efter ryckte det i japanen, som stack pekfingret i örat och förde ett kort samtal.
"Men vad i heiteste var dette", ville norrmannen veta ? han förstod ju att också detta var ett mobilsamtal
-"Hvor har du mikrofonen?"
"Mikrofonen är inopererad mellan framtänderna, och högtalaren i pekfingret", svarade japanen.
Norrmannen satt länge och väl och tänkte, och tyckte det var lite orättvist att han inte kunde matcha dessa teknofreak.
Plötsligt spratt han upp från stolen, släppte en brakfis, och satte sig ned.
"Vad i all världen var det?" ville japanen och amerikanen veta.
"Nei, jeg sendte bare en fax, jeg" svarade norrmannen.

2007-04-21
15:28:02

En helt underbar låt! /L
Jag ÄLSKAR den här låten och nu har jag äntligen funnit den....

http://knuff.se/video/klipp/1c3ef/release-me-by-swedish-band-laura/


Kram Linda


2007-04-21
11:23:38

Tvättmedlen försvinner /L
En artikeln i afontbladet skriver idag att tvättmedel med fosfat föbrjuds och här är listan över vilka medel som försvinner. Jag undrar bara, finns det något tvättmedel kvar?

Afrodite allergitvätt
Afrodite kulörtvätt
Afrodite ultratvättmedel
Aksab alltvätt
Bra kulörtvätt
Bra vittvätt
Bölja color compact
Bölja tvättmedel
Bölja ultra compact
Coop extra tvättmedel kulörtvätt
Coop extra tvättmedel vittvätt
Ecomat Color
Ecomat White Sensitive
Effect Color
Effect Ultra
Ekomax grovtvätt
Ekomax kulörtvätt
Ekomax vittvätt
Eldorado kompakt tvättmedel color
Eldorado kompakt tvättmedel ultra
Eldorado tvättmedel ultra
Elon kulörtvättmedel
Elon vittvättmedel
Emanco accent
Emanco accent color
Emanco accent color oparfymerad
Empor Supra Clean
Euroshopper tvättmedel color
Euroshopper tvättmedel color parfymfri
Euroshopper tvättmedel ultra
Expert Alltvätt
Havoline Hemtvätt Color
Havoline Hemtvätt 4 Perfect Alltvättmedel
Hemköp Kulörtvätt
Hemköp Oparfymerat
Color tvättmedelimage478
Hemköp Oparfymerat 4 Ultra tvättmedel
Hemköp vittvätt
Lina´s Kulörtvätt
Lina´s Vittvätt
Minel color
Minel ultra
Natura color tvätt oparfymerad
Natura kulörtvätt
Natura tvättmedel
Natura ultra tvätt
Naturligvis Color
Naturligvis Ultra
Netop kulörtvätt
Netop vittvätt
Nopa color
Nopa ultra
Nopa wash n´fresh
Nordex wash color
Ocean bastvätt milt parfymerad
Ocean bastvätt milt parfymerad refill
Ocean bastvätt oparfymerad
Ocean dubbeldryg
Perwit Supra Clean
PLS kulörtvättmedel
punkt1 Color
punkt1 Ultra
Refin kulörtvättmedel
Refin ultra tvättmedel
Rena natur kulör persikoblom
Rena natur kulör äppelblom
Rena natur kulörtvätt
Rena natur kulörtvätt tabletter
Rena natur tvättmedel lavendel
Rena natur vittvätt
Renast
Rent dubbel dryg
Rent kulörtvätt
Skona kulör
Skona kulör parfymfri
Skona Vittvätt
Skona Vittvätt Parfymfri
Snehvide Color
Snehvide Ultra
Spar color
Spar compact
Spar compact color
Spar compact parfymfri
Spar flytande tvättmedel
Spar tvättmedel
Spar ultra
Taxat Clean
Tvätta kulörtvätt
Tvätta vittvätt
Tvättex tvättmedel oparfymerat
Tvättex tvättmedel parfymerat
Vanish Fläckborttagare, Mattor & Möbeltextilier
Vanish Oxi Action Gel
Vanish Oxi Action, Förbehandlare
Vanish OxiAction Crystal White Powder
Vanish Oxi-Action Max
Washclean kulörtvättmedel
Washclean kulörtvättmedel oparfymerat
VASKériet Color
VASKériet Ultra
Willys Kulörtvätt
Willys vittvätt
Y3 fintvättmedel
Änglamark fintvättmedel
Änglamark Kulörtvätt
Änglamark Miljö Color
Änglamark Miljö Fintvättmedel
Änglamark Miljö White
Änglamark Vittvätt


2007-04-21
11:06:30

Blades of glory /L
image477

Igår myste jag och Jay framför en komedi. "Blades of glory" med Will Farell och Jon Heder (Napoleon Dynamite).
Jimmy MacElroy (Heder) är ett föräldralöst underbarn som blir adopterad av en miljonär tack vare sina skridsko-förmågor. Han blir i hela sitt liv tränad för att bli den bäste. Chazz Michael Michaels (Farell) är konståkningens rockstjärna. Dessa två är riktiga rivaler och blir efter en händelse båda portade ifrån konståkningen för resten av sina liv. MacElroy blir dessutom av-adopterad, för nu har inte hans "fader" användningen för honom längre. Efter några år får de chansen att komma tillbaka men nu som partners, vilket gör att de tvingas samarbeta. De blir dessutom de första maniliga paret i historien.

Den här filmen är riktigt rolig och jag fick en otrolig skrattattack t.o.m och det är inte vanligt! 
Se den! 


2007-04-20
23:00:35

Förlåt mig kära läsare /L

Jag vet att rubriken är en aning skrattretande då vi knappt har några läsare så jag tror inte min brist på inlägg denna vecka orsakat någon större panik. Sad.
image476
Denna vecka har jag haft VFU, och jag trivs så himla bra.
Jag börjat mitt temaarbete om bronsåldern, detta kommer förmodligen hålla på till min födelsedag. Sedan ska jag väl ta järnåldern också. Min handledare har bara gett mig komplimanger denna vecka, vilket känns väldigt bra. Jag vet dock inte om detta är pga att det är första veckan eller om jag helt enkelt bara är bäst. Förra gången gav hon mig tips om vad jag skulle förändra. Jaja det återstår att se.
Nästa vecka ska jag ha genomgång av bråk (matte), vilket inte är min starka sida. USCH. Man kan ju inte gärna säga "nej för jag kan inte", men det är tur att det inte är mer avancerat än att förklara hur en halv tårta ser ut.
Något tips om hur jag kan göra detta roligt?

Jag vill gärna ha goda råd om hur jag kan göra järnåldersarbetet roligt, de hade ett grupparbete i stenåldern och jag kör nu i bronsåldern enkla genomgångar med småuppgifter. Öppen för förslag!

Denna vecka gick Jason in på sin tjänst som kökschef, vilket innebär att han har nu slutat på Harrys.
Jag fick uppleva min första förmån som "kökschefs fru" *skratt*, då jag fick rikskuponger på totalt 120 kronor som gör att jag kan äta mat ute! Alltid bra att ha!

Nu ska jag hämta min sambo, som jag knappt sett denna vecka då han har jobbat från morgon till kväll. Ikväll/natt ska vi försöka sitta uppe lite och mysa =) Jag sov middag så jag skulle vara pigg och Jay börjar inte förrän 16 imorgon! hihi!

Puss och kram
Linda2007-04-20
22:47:36

Britney - den mest ologiska människan /L
image475

Britney Spears är idag lika knäpp som Michael Jackson.
Hon rakade av sig allt sitt hår för att sedan ständigt bära peruker och hattar ?!
Enligt aftonbladet.se föll lockarna när hennes moster dog i cancer och Britney rakade sig då pga av solidaritet. Borde hon då inte stolt visa upp sitt kala huvud istället.... bara en tanke.2007-04-19
12:45:55

En BRA dag :)) /S
Hittills har den här dagen varit jättebra! För det första höll vår arbetsgrupp i dagens seminarie, och det blev jättelyckat, de flesta verkade tycka att de fått ut mycket av seminariet. Sedan fick vi lite idéer till hur vi kan göra upplägget för det portfoli som kommer bli nästa examinationsuppgift.

När jag kom hem visade det sig att vi ÄNTLIGEN har fått vår nya ugn!!!! Så i helgen ska vi äta tacopaj, och baka massa gott som muffins och annat härligt! Det allra allra härligaste var att jag idag fick hem min tenta som jag lämnade in precis innan jag var hemma sist. En tenta som jag var nästa helt säker på att jag skulle få komplettera. Det visade sig dock att jag klarat den!!!! Fick inte ett enda klagomål på NÅGONTING av de 12 sidor jag skrivit!!! Är dock inte godkänd i kursen än då de slarvat bort en av mina kursuppgifter som jag var tvungen att skicka in igen, men det var en liten uppgift.

Känns så skönt att jag inte har något annat än de här sista kursen jag behöver fokusera på!

I och med att jag klarat tentan och att Tobias bestämt sig för att åka hem över valborg, så köpte även ja gen biljett hem. Så nästa fredag kommer jag med tåget klockan 22.00 för att återvända kl 19 på tisdagen!

Så imorgon planerar jag att inhandla present... så idag är SISTA chansen att komma med önskningar Linda!!!

Nu ska jag ta lite mellanmål...

Pusselipuss

2007-04-18
18:47:15

Värdelös pluggdag! /S
Idag hade jag tänkt plugga massor... så blev det dock inte!

På förmiddagen hade jag lovat att följa med Tobias till stan och kolla på skor och lite kläder, ville nämligen se om "mina" skor kommit in ännu ( vilket de inte hade). Sedan tycker jag det är så kul att Tobias äntligen börjar få samma klädsmak som mig när det gäller killkläder så jag tycker det är riktigt roligt och följa med honom ut. Han hittade i alla fall ett par jättefina sneakers och en t-shirt. Innan vi åkte hem kostade vi på oss varsin munk också... mumma!!

I alla fall flög tiden iväg när vi var på stan så klockan hade hunnit bli 15.15 när vi kom hem. Som vanligt var jag ganska trött när jag sprungit på stan halva dagen så jag orkade inte plugga då. Därefter var det dags att fixa maten det blev en massa sallad med en kotlett och lite potatissallad... supergott! Efter det var det ju dags att diska. och nu sitter jag här sååååå uttråkad och bara vill inte ta tag i något. Så idag kommer jag bara plugga det som behövs inför imorgon på seminariet... får väl ta igen den här dagen i helgen istället.

Efter allt velande har jag nu nästan kommit fram till att jag ska till karlstad över valborg. Detta på grund av att jag i första hand inte vill sitta själv här hela den helgen då tobbe bestämt sig för att åka, och för det andra vill jag ju faktiskt hem en gång innan sommaren. Men jag väntar med att köpa biljett tills imorgon då jag kommer få tillbaks min tenta... om jag fått en massa kompletteringar på den så kommer jag helt enkelt inte hinna att åka hem.

Nu har jag och min mentor planerat hela min VFU. Det känns faktiskt bra, det enda jag är lite nervös över är den mattgenomgång jag ska ha. Jag valde dock ett enkelt område då det handlar om diagram, och det känner jag att jag har koll på... men jag vet inte om jag är så bra på att lära ut det till andra. Ska även snickra ihop två övningsstenciler till dem. Utöver det ska jag inte ha så många lektioner själv, Vi har planerat in 6 lektioner som ska ägnas åt mitt temaarbete som handlar om att göra en tidning. Det känns jättebra inför det temat då det kommer bli väldigt basic, de får göra i princip vad de vill och allt de gör ska göras för hand. Detta på grund av att min mentor tvivlar på att jag hinner göra något mer avancerat. Jag tror det kan bli superkul och bra eller riktigt jä**a kaotiskt! Den som lever får se. Min sista uppgift är att hålla i ett litteratursamtal... den uppgiften känns riktigt pissig! För det första är boken de läser väldigt svår att diskutera utifrån, sedan är det inte alls många av barnen som tycker det är kul att läsa böcker! Självklart kommer den här uppgiften från universitetet :P

Vad gäller mitt val om förskoleinriktningen så är jag fortfarande lika osäker. Studievägledaren ringde idag för att prata om mailet jag skickade och hon sa att det gick att läsa en inriktning i efter hand, men att man inte visste om det skulle gå att göra i Norrköping... man skulle nämligen se över kurser och så under sommaren. Men möjligheten finns alltså... det jag funderar på nu är att se om det går att läsa en förskoleinriktning i karlstad. I så fall kan man ju ta examen jobba här tills Tobias är kvar söka jobb i karlstad och sedan den inriktningen om det verkligen inte går att få något jobb. Men men... får väl fundera ett tag till!

Nu ska jag ta tag i plugget innan allt bra på TV börjar!

Puss puss

2007-04-16
21:54:05

Sommar /S
Ja nu börjar man längta efter sommar och lov.
Än så länge har vi inte hunnit titta mer på cykelsemester på Gotland men det är bestämt (nästan) att det blir av i alla fall.

Roadtrippen har jag heller inte hunnit fundera på, men något måste vi definitivt hitta på. Vårt första problem är väl att hitta en bil, och när vi ska åka? Men jag är för billigt boende, föredrar nog dock tält där man kan sträcka ut sig ordentligt.

Nu funderar jag på att åka hem över Valborg igen, detta efter att Tobias berätta att han funderar på att åka hem då med. jag vill ju inte gärna sitta själv!

Nu ska jag nanna!

2007-04-16
19:38:35

Design /L
Ja, duger den här layouten då?
Tycker själv att denna känns bäst. Gillar svart/vitt.

Idag var det min första dag på 5 veckors VFU. Kände inte alls för att åka dit i morse men när jag kom dit så tyckte jag det var jättekul, det är väl så jag vet att jag har valt rätt.
Fick idag veta att jag kommer arbeta veckorna 29-32 på städtjänst, ringde sedan till KBAB och sa att de kunde höra av sig om de hade några andra veckor lediga. Tror inte att de kommer höra av sig, jag har iaf ett jobb i sommar.
Jag och Jay har ju tänkt åka utomlands men å andra sidan kanske det inte blir något då han precis fått ett fast jobb så ledighet är det väl inte tal om ännu. Jaja, den som väntar på något gott! =)

image474

Blir det någon cykelsemester för er då S och T?
Har du funderat mer på vår roadtrip Sandra. Jag som är så snål tänkte att vi kunde åka och åka för att se allt möjligt kul och sova i bilen men frågan är om vi skulle klara det... haha =) Mariebergsköpcentra då?
På tal om köpcentrum så skulle jag vilja åka till Charlottenbergs, är det någon som varit där? Är det bra eller?
Usch och fy vad trött man blir efter en dag i skolan (ändå har jag väldigt lugna barn), kommer det vara så här när man arbetar också eller är jag bara ovan....?

Nu ska jag hoppa ner brevid Jason i soffan!

Puss och kram
Linda

Ps. VIKTIGT!
Jag var och "shoppade" förut! Fick mig 2 par byxor och ett linne för 280 kronor! Shit vad billigt =)) Vilka fynd. Plus att mamma köpte mig ett linne också! Hihi! Fin fint! Ds.


2007-04-16
14:15:05

Beslutsångest... /S
Läsa 160p eller läsa 140p.... GAH! Jag har fått beslutsångest... Jag har hela tiden planerat att läsa till en 40p inriktning för att få förskolekompeternsen också, men nu.... just nu känner jag mig så trött på plugg att ett ynka halvår extra känns som en evighet! Jag har slängt iväg ett mail till studievägledarna får och se om man kan läsa till den kompetensen efter lärarexamen. Om det går tror jag att jag ska nöja mig med 140p:s utbildning just nu och läsa till den andra inriktningen om jag skulle komma på att jag behöver eller vill ha de andra poängen också.

Idag skulle vi förbereda ett seminarie i min arbetsgrupp, jag räknade med att bli kvar i skolan hela dagen, men som tur var visade det sig att en i gruppen hade en toppenidé och vi kunde gå hem efter 10 minuter :))

Nu har jag suttit och tittat på mitt pensionssparande.... jag vet.... hur seriöst är inte det ???! Det jag egentligen tittar på är vad man ska köpa för fonder för de 500kr jag har fått att köpa som jag vill med, Tänkte kolla lite med Tobias vad han tänkt också, han är nämligen lite mer insatt i fondsparandet än mig. Själv vet jag inte ens vilka fonder jag har?

Nu ska jag förbereda lite inför VFU:n!


Tjingeling...

2007-04-15
22:26:43

Snygg naken? /S
Någon som såg det nya programmet "Snygg naken" på 5:an idag? för att kort sammanfatta handlingen så är det en stylist som följer en person som mår dåligt över sin kropp. Under den månaden shoppas det mycket, personen får lära sig vilka kläder och modeller man passar i. Sen är det även lite andra saker som ska höja självförtroendet.

Förutom att jag tycker att den manliga stylisten tafsade lite väl mycket på tjejen som var med i dagens program så tyckte jag om programmet. Det var visserligen ingen direkt ny programidé då liknande program redan visas, men jag tror att man även som tittare kan få lite bättre självförtroende faktiskt.

Idag har vädret varit helt underbart! Jag började dagen med att köra en liten renovering av mig själv. Började med att använda Epilette(finns på Kick's) som jag köpte igår. Det är som väldigt finkornigt sandpapper som man "slipar" benen med för att slipa ner håren men även som peeling. Mitt syfte var att peela mina ökentorra ben. Därefter blev det duschpeeling för resten av kroppen. När man varit duktig att peela sig måste man ju smörja sig också, och ett annat inköp jag gjorde i Karlstad var bodylotion med brun-utan-sol-effekt. Så nu sitter jag här med lena ben och en fejkad lätt solbränna :)
Efter min renovering satte jag mig ute på innergården och pluggade någon timma, hade gärna suttit hela dagen men vid 14.30 kom barnen från dagis/nattiset ut och lekte och det blev lite för högljutt.

Vad gäller pluggande så är jag riktigt nöjd vad gäller dagens insats. Två av texterna var på engelska, vilket för mig är väldigt krävande, måste ta massor med pauser för att orka igenom. Sedan blir det gärna att man läser mekaniskt, man uttalar orden " i huvudet" men är lat och orkar inte slå upp ord man inte förstår, vilket leder till att läsförståelsen blir rätt kass. Det ironiska är att båda texterna handlade om just elevers svårigheter med läsförståelse... hahaha... man lever inte direkt som man lär!

Imorgon har jag seminarie på förmiddagen och därefter ska min arbetsgrupp förbereda seminariet vi ska hålla i på torsdag... känns sådär då jag som sagt inte riktigt förstått allt jag läst, och därför har få idéer om vad man skulle kunna tänkas hitta på. Imorgon kväll kommer även äntligen Tobias hem!! Har längtat efter honom, är verkligen inte kul att vara själv så länge när man vant sig vid att alltid ha den andra personen i sin närhet.

Kan även meddela att jag nu fått betyg i den kurs jag hade en komplettering liggandes sedan förra året! Känns så skönt om jag nu klarat den sista tentan behöver jag bara satsa järnet nu i sista kursen så jag blir godkänd även där. Då kan jag verkligen ta semester i sommar från plugg och börja i höst med alla 80p färdiga och bara koncentrera sig på den kursen man är inne i...!

Kan också berätta att jag lutar mycket åt att INTE komma hem till Valborg. Tobias familj kommer under Kristi Himmels helgen så där försvinner pluggtid, och jag har enormt mycket att göra i denna kursen + att jag planerar att skriva min hemtenta tidigare så jag kan komma hem några dagar tidigare i sommar då jag kommer att vara själv de sista 2 veckorna här. Så tyvärr Linda men du får nog vänta med firande ifrån min sida tills i juni... men då kan vi ju slå på stort eftersom vi är lediga! Men jag har inte helt bestämt mig... vem vet, jag kanske underskattar min pluggförmåga och hinner med mer än jag tror den kommande veckan.

Natti natt på er, sov gott!

2007-04-15
16:37:40

Haha /L
image470

2007-04-15
10:46:28

Vår = renovering = inredning = Kul! /L
image466

image467

image468

image469

Den här skulle Åsa ha om jag fick bestämma.
2007-04-15
10:38:20

Foooootpall /L
More - Vill ha /L

Ha länge velat ha en fotpall...
Ska till Ikea snart och dessa skulle jag kunna tänka mig om det inte vore för priset! Jason vill ha Ektorp (eftersom vi har hela serien) men jag tycker det är snyggare med något som bryter av.
Vad tycker ni?

2007-04-15
10:33:58

Systrar i jeans /L
image464

Jag har länge velat se filmen "Systrar i jeans" och igår sände Canalplus den äntligen!
Den var precis som jag förväntat mig, lättsam. För mig också en typsik tjejfilm.
Man får följa 4 tjejer som för första gången ska spendera sommaren ifrån varandra. De lyckas komma över ett par jeans som passar dem alla och kommer överens om att dela på dessa med överenskomna regler. (Liknar lite på Yaya flickornas gudomliga hemligheter enligt min åsikt). Sedan får man följa de olika äventyren om kärlek, vänskap, frånvarande föräldrar och död.
Absolut sevärd.

Puss och kram
Linda ♥

2007-04-15
09:52:40

Du har väl inte missat.... /L
http://www.youtube.com/watch?v=BdH987JJDYs 2007-04-14
14:56:21

Bored! /S
Nu är det 4 dagar sedan Tobias åkte och jag börjar bli lite uttråkad.  Idag har jag varit ner på stan en sväng, hittade faktiskt ett par jeans, kostade bara 300 :))) De skor jag sett och tänkt köpa var slut även i stan, i alla fall i svart vilket är den färg jag tänkt mig. Vitt är väl också fint men det känns som att svart funkar bättre. De talade om att de dock förmodligen skulle få in fler så jag får väl vänta tålmodigt... men det börjar bli svettigt åt fossingarna nu när det är så varmt ute, i värsta fall får jag väl plocka fram mina gamla lite lätt trasiga skor från förra året.


Väl hemma igen satte jag mit ute och pluggade lite. Var jätteskönt och det luktade så himla gott då körsbärsträdet på vår innegård blommar för fullt!! Luktade som om man hade en blomma precis under näsan.

Nu ska jag försöka plugga en stund till innan jag ska fixa lite lax till käk.

Just nu har jag lite beslutsångest, vet inte om jag ska åka hem över valborg eller ej...Om jag inte gör det kommer jag inte komma hem förrän terminen är slut i juni, och det känns väldigt långt bort. Anledningen till att jag tvekar är att det för det första kostar pengar, och för det andra är det under den period jag har praktik = jag är väldigt trött! Måste nog bestämma mig ganska snart då jag såg att biljetterna redan börjar till slut...

Hoppas allt är bra med alla och att ni njuter av solen!2007-04-14
13:41:49

Test /L
http://www.testriffic.com/test/goldyisthebest/753/What-Disney-Princess-are-you-

Vilken Disney prinsessa är du?
Själv blev jag Belle - jag tror att kärleken kommer när den kommer. Det är insidan som räknas, jag är jordnära och jag har ett fåtal nära vänner. Tyckte det stämde bra med mig.

/Linda

2007-04-14
13:26:39

Dessutom /L
Har min klass bildat ett album ifrån Polen resan på den här sidan: http://www.e-album.se/
Albumet heter Logo40 (kursnamnet) så checka in den!

Puss och kram
Linda

2007-04-14
13:11:39

Sista utvägen har kommit /L
Nu finns lösningen på Åsas separationsångestproblem.
Porzac för hundar släpps snart för hundar som inte kan vara själva.
Känns dock lite hemskt att droga Åsa när hon ska vara själv, men
det stod också att man ska öva hunden på att vara själv utan
medicinsk hjälp.

http://www.expressen.se/husdjur/1.637342

/Linda

2007-04-13
23:02:52

Hemmakväll med datorn :p /S
Ikväll har jag suttit själv hemma, hade tänkt ringa en kompis men det blev aldrig av efter att jag somnat en stund efter min shoppingrunda. Därför har jag spenderat kvällen i ensamhet och fördrivit tiden genom TV-tittande och bloggläsande.

På en av bloggarna hittade jag ett online IQ-test som Illustrerad Vetenskap ligger bakom; http://www.illvet.se/htm/IQTest/sv/index.html

Eftersom jag var lite lätt uttråkad gjorde jag testet och fick faktiskt slutresultat 111 som tydligen är övernormalt... hihihi.... hör ni det... jag har ett övernormalt IQ!! Ska dock erkänna att jag inte hade en aning om många frågor men man kan ju alltid chansa då det finns svarsalternativ...

.... så.... någon som törs utmana mig?

2007-04-13
18:11:35

misslyckad shopping. /S
Nu har jag återvänt efter fem timmars shoppingrunda ute i Tornby. Tyvärr köpte jag vare sig jeans eller skor så det var inte så lyckat som jag velat det. Köpte dock ett par billiga shorts för bara 100spänn på H&M... kan man annat än älska den butiken??!
Hittade ett par jättesöta skor men de var röda, vilket inte är den mest praktiska färgen kanske, så imorgon ska jag in till stan istället och se om jag kan hitta något där.

Vilken underbart härlig dag! När ja gkom hem såg jag att det var 18 grader ute i skuggan!! Rena sommarvärmen ju... så imorgon efter min andra shoppingdag får jag nog försöka hitta en bra pluggplats ute någonstans...

Nu ska jag vila lite innan jag släpar mig ut på en joggingrunda...

2007-04-13
13:43:09

Ett krångel upprepar sig /L
Det är väl typsikt fast samtidigt är jag glad.
Jag har nämligen fått jobberbjudande på KBAB jag också, men jag vet ju inte när jag ska jobba på städtjänst!
Så nu måste jag försöka få tag i chefen på städtjänst för på måndag ville KBAB ha svar...
Känns såååå jobbigt när jag sa att jag inte hade någonting till städtjänst som krånglade vid period valen men samtidigt så måste jag tänka lika egoistiskt eftersom det är pengar till överlevnad. Och jag skulle verkligen behöva dessa pengarna.
Avskyr krångel!

Puss och kram
Linda

Ps. Tycker att bloggen krånglar alldeles för mycket också! Ds.

2007-04-13
11:33:01

Shopping och donation! /S
Hej hej!
Idag ska jag ge mig ut på min lilla shoppingtur. VÄdret är helt underbart så det är väl kanske inte direkt den bästa dagen, men jag är i stort behov av ett bar nya jeans och jag har inte så mycket tid att ägna mig till shopping så det gäller väl att passa på nu när man har både tid och pengar.

Imorse kom ett stort brev på posten ifrån KBAB, jag trodde det var mina anställningspapper som kommit men det visade sig att det var Tobias som fått jobb och det var hans papper som kommit. Vi ska faktiskt jobba samma period, alltså v. 28-32, men vi ska dock inte vara på samma ställe då han ska jobba på Hemvägen och jag uppe på Rud/Färjestad. Kul att han fick jobb så att vi nu äntligen kanske kan boka in en liten semesterresa till Gotland som vi pratat på eller som Tobias nu vill åka till Stockholms skärgård.

Anledningen till att jag skrev donation som rubrik är att jag nyss sett på Tv där man diskuterade organdonationer, att många funderar på det men det blir aldrig av att man anmäler sig till donationsregistret. Det var samma sak för mig, men när jag fick reda på att man kunde göra det via nätet för ett par år sedan så tog jag äntligen tag i det. Så här är länken till donationsregistret ifall det är någon annan som tänkt sig donera organ men av lathet inte anmält sig...;

https://app.socialstyrelsen.se/donation/anmaldon.aspx


dags för shopping...! :)

2007-04-12
12:21:51

Grattis Sandra! /L
Grattis på födelsedagen Sandra!image461
Synd att du tvingas fira den själv =/ men vi får ta och fira oss båda i sommar (som vanligt) =)!

Igår tog jag en roadtrip till Gräsmark.
Först hämtade jag Sandra J och hennes son, jag hittade inte till Kron.centrum så jag var 20 minuter för sen....
så duktig är jag på Karlstad! =/ hehe...
Sen körde jag och körde tills vi äntligen var framme vid Sandra P:s hus!
Oj vilket hus det var... hennes gubbe är snickare så han har gjort det till en timmerstuga...
De hade jacuzzi och allt var så fiiint. Kände mig en aning avundsjuk vill jag lova!
Inte nog med det så bjöd hon på tre rätters vilket satte en väldigt hög ribba när jag ska ha bjudningen hemma hos mig! Men jag har övertalat Jason att laga åt mig... =) Lite fusk men jag vill ju att mina gäster ska kunna äta maten.

Nu ska jag nog vårstäda min balkong om jag får ork till det.

Puss och kram
Linda

Ps. Ni vet ju att allt möjligt sjukt händer mig när jag går ut men idag behövde jag inte ens lämna mitt eget hem! Det plingade en gammal kärring på dörren, när vi inte öppnade (för det gör vi aldrig för främlingar) så ryckte hon i dörren ? ? ? Hoppas hon gick fel och skulle till grannen. Ds.


2007-04-12
10:50:57

Back to RHCP! /S
Vill bara påminna alla om det fantastiska bandet Red Hot Chili Peppers! Efter en kortare tids intensivt lyssnande på jättebra The Fray och Paolo Nutini, har jag återigen börjat plocka fram min älskade Stadium Arcadium platta.

Tycker det är så komiskt när jag tänkte på den dag när mamma och pappa var här från karlstad och kjag skulle köpa den. Tror det kostade 229kr och mamma tyckte det var dyrt för bara en skiva. Kan tala om att jag lyssnat på den i ofantligt många timmar och den är lika bra nu som när jag först köpte den, om inte ännu bättre....

Vissa av mina investeringar är jag i alla fall nöjd med! :0P

2007-04-12
10:43:27

Happy birthday to me... /S
japp, idag fyller lilla jag 21 år! Känns helt okej, vet inte varför men det känns bra att ha passerat 20års strecket av någon anledning då alla verkar tycka att man är så liten när man är 20.... 21 låter kanske lite äldre, eller?!

Det är fint väder men det spelar ingen större roll då jag ska spendera min födelsedag först med att städa lite i lägenheten, därefter fyra timmars seminarie i eftermiddag som följs av en tvättid mellan 17-22! Någonstans där emellan borde jag försöka plugga lite...
Eftersom Tobbe är i Karlstad får jag fira dagen utan honom. Ska dock gå ner till affären och kosta på mig en bakelse istället för en tårta :)
Så idag blir det inget firande, har bestämt mig för att fira mig själv imorgon istället med lite shopping, ska köpa skor och byxor. Ska bli kul då jag fått pengar av mamma och pappa till det så nu behöver man inte ha ångest över att man slösar pengar. Sedan fick jag 300 kr av tobias snälla familj i födelsedagspresent så jag ska leta efter något kul att lägga de pengarna på. Just nu funderar jag på ett uppslagsverk eller en pläd...

Idag fick jag en faktura från Telenor som jag fick mina 2 LG-telefoner ifrån. SJälvklart var den på mer än vad det var sagt så jag ringde dem. Efter en lång stunds väntan, diskuterande, väntan och diskuterande kom de fram till att det blivit fel, att jag skulle skickat tillbaks den ena men att de glömt berätta det. Så nu måste jag kräva tillbaks telefonen jag gav till syrran för att skicka tillbaka den. Tur att det löste sig i alla fall så jag slapp betala en massa för något jag aldrig beställt.

Nu ska jag städa lite innan det är dags att dra till skolan!

2007-04-11
12:42:39

Trevlig VFU-dag! /S
Idag var jag på VFU hos på min nya skola, klass och mentor. Skolan är jag bekant med sedan tidigare, var faktiskt ett önskemål att få vara där då det är en skola med många invandrare som innebär vissa svårigheter som man kanske inte kan få kunskap om på annat sätt än VFU:n. Största svårigheterna som jag förstått det är språket, dels att inte alla kan språket, men vanligast är elevernas begränsade ordförståelse och det faktum att de uppehåller skenet av att de faktiskt förstår. Jag fick en gång höra exemplet om att man i en klass i mellanstadiet läste en text med en skorsten. Man läste och diskuterade texten, och det var först i efterhand som det visade sig att flera av invandrarbarnen inte alls förstått texten då de inte förstått ordet skorsten. De hade läst ordet bokstavligt SKOR-STEN och chansat på att det handlade om att någon fått sten i sin sko. Så jag tror jag kommer lära mig en hel del under denna VFU, jag var mycket nöjd med min tidigare VFU på denna skola.

Idag var alltså första mötet med min nya mentor, första gången jag skulle få en manlig mentor. Var lite nervös då jag fått höra av gamla kurskamrater att det var en äldre man. Jag fick bilden av en riktigt mossig gammal lärare. Detta stämde dock inte alls, han var kanske i 40-50 års åldern och jag kände mig väldigt trygg i första stund då han förklarade att det var jag själv som avgjorde hur VFU:n skulle se ut, jag skulle bara vara så delaktig som jag kände mig bekväm med o.s.v.
Klassen var liten, bara 18 elever! Jag visste inte riktigt hur jag skulle bete mig då jag är van att vara bland en massa 7-åringar, och det är ju inte alls samma sak, något som min mentor hade full förståelse för. Men desto mer delakti jag blev i att hjälpa till under lektionerna desto bättre kändes det. Jag tyckte dock det var riktigt jobbigt att vara med under deras matte och so-lektioner! Just nu har de börjat läsa om Europa, och i början av lektionen nämnde de världsdelarna... Hrm.... jag kan väl men jag hade ingen aning om att man numer kallade Australiens världsdel för Oceanien. Jag hade heller ingen aning om varför Sydpolen och inte Nordpolen är en v'ärldsdel, men det handlar nämligen om att det bara är Sydpolen som faktiskt har land under sig, nordpolen består bara av is.

Vidare pratade man om världshaven, inte ens alla dessa kunde jag nämna, det kan jag fortfarande inte men jag tror de var fem till antalet, och jag kommer bara ihåg 4! Sen pratade man om var gränsen för Europa går gentemot Asien, detta hade jag heller inget minne av men det är Uralbergen!

Under mattelektionen kunde jag inte hjälpa en elev som räknade multiplikation med decimaler.... jag tror inte jag räknat det med uppställning sedan jag var i deras ålder, men nu har jag lånat hem deras mattebok så att jag är väl förberedd innan den långa VFU:n.

Det kändes skönt att komma hem och prata med Tobias då det visade sig att han glömt lika mycket som mig av sina kunskaper från denna tiden som jag! Han dammade dock av sina matematiska kunskaper lite fortare än mig. Så nu har vi ägnat en stund åt att studera kartboken  i eftermiddags, jag är oerhört glad över att jag investerade i en riktig kartbok under förra årets bokrea. Min nästa satsning till bokhyllan är ett uppslagsverk, tror det kan vara bra att ha. Visst finns mycket på nätet men källorna är inte alltid så pålitliga.

När jag beställde min kurslitteratur senast investerade jag i två andra böcker på deras bokrea, var två böcker med läs- och mattelekar. Känns bra att ha något inför lektionsplaneringar, och under en föreläsning påpekade en lärare att det kan vara bra att köpa eget material då det är jobbigt om man inte har nä

2007-04-10
12:44:27

Filmtips! /L
image460

Nu har jag uppdaterat mitt filmförråd. Jag har sett ytterligare två filmer!
Första filmen var "The Holiday", rikigt romantisk film som man absolut inte ska se om man är nybliven singel! Jag tyckte att den var väldigt mysig och jag skulle gärna se den en gång till.
Igår kväll såg jag "Wild hogs", visste inte att den fanns förrän J satte på den. Handlar om 4 medelåldersgubbar som beger sig ut på ett "sista äventyr" och så hamnar de i trubbel med ett motorcykelgäng. Var väl inte så rolig och jag tyckte den liknade många andra filmer. Hade dessutom lite problem att se alla i sina roller. Men har man inge bättre för sig.

Hade sån himla tur också, upptäckte att de visat ytterligare två avsnitt av Greys anatomy säsong 3 som jag nu har sett! Så det var inte säsongsavslutning jag såg! Det hände en stor sak till! Spännande va? =)

Kram!

2007-04-09
19:48:13

Hemska tågresa! /S
Fy vad jag blir irriterad på SJ ibland!
Idag var det dags att åka tillbaks till Linkan efter en ledig vecka hemma i karlstad. Under vår tågresa måste vi byta tåg i Katrineholm och det var här det började bli jobbigt då vi fick stå som packade sardiner på tåget! De tryckte verkligen in så mycket folk det bara gick, fanns inte plats för en enda person till när tåget 20 minuter försenat lämnade Katrineholm. Trots att jag och Tobias var bland de första att kliva på i Katrineholm så var det redan så fullt att vi fick stå upp. Det fick vi göra i 40 minuter tills vi kom fram till Norrköping då lite folk gick av!
Tycker det är dålig stil av SJ att sälja biljetter till fullpris och sedan inte ha sittplats till mer än hälften!!

Påsken firades hemma hos min syster. Blev ingen traditionell påskmat, istället blev det grillpremiär. Mycket gott!
Mamma och pappa är i fjällen och där var vädret bara bra.

imorgon ska jag på praktik, känner inte alls för det... men men, det är bara en dag så det får väl gå. Är ju skönt att träffa nya mentorn och klassen innan den långa VFU:n.

Nu ska jag packa upp min väska!

2007-04-08
18:42:46

Påskhelgen är över /L

Nu börjar det kännas som att sommaren närmar sig... då är det dags att göra i ordning balkongen!
Skulle vilja ha ljuslyktor som kunde hänga lite mysigt där men jag vet inte hur jag skulle få till det.

Igår var vi på middag hos momor och sedan fick vi ett varsitt påskägg av mamma. hehe...
det växer man aldrig ifrån =)
Idag åkte vi till Vincent och spelade lite Xbox 360, han hade bara sånna där tråkiga spel som NHL och FIFA men jag dängde dem båda på straffar i NHL. Lite knäckta de var!!! =) Kändes jäkligt gott måste jag erkänna!
Just nu sitter Åsa och gnäller i sin korg här brevid mig, men jag ska inte ge efter. Jag måste nämligen låta Åsa agera hund lite... de tycker jag daltar för mycket med henne... svårt att ändra.

Nu är det snart dags för lasange.

Puss och kram
Linda


2007-04-07
19:36:03

www.accessora.se
image457

2007-04-06
13:53:23

Glad Påsk!
image452

2007-04-04
07:41:49

Lite tur, Polen och Auschwitz /L
God Morgon!
Sitter en stund innan skolan, orkade inte skriva något igår!
Kom hem natten till igår, så jag var väldigt trött. Hade ju lektion mellan 12-16 också! Givetvis.
Blev välldans förkyld i Polen. Låg i feber i helgen men jag tänkte minsann inte missa någonting! =)
Jag har inte riktigt bearbetat min resa ännu så jag orkar inte skriva allt vad jag gjort.
Hade i alla fall en del tur förra veckan, jag mådde bra när jag åkte eftersom jag fick både sommarjobb och vg på examinationsuppgiften. Men det var inte nog med det. När jag satt på bussen till Skavsta kom min lärare fram till mig och Sandra (nummer 2) och bad oss komma bak. Vi blev väldigt nervösa och funderade på om vi gjort något fel! Då, med min tur, så fick vi reda på att de bokat fel och inte hade tillräckligt med sängar på vandrarhemmet så Sandra och jag fick ett varsit hotellrum helt gratis!
Kändes jäkligt skönt eftersom det inte var så bra frukost, få lite badrum och man som 8-10 pers i ett rum på vandrarhemmet!
Där slutade väl min tur vecka för sedan tappade jag mitt örhänge i avloppet och blev sjuk men jag tycker ändå turen väger över! =)

Ha en trevlig dag!
Kram Linda
Här kommer lite bilder från resan:

Detta är en massgrav där 800 barn blev begravda efter att ha mördats för de inte hade rätt näs- och huvudstorlek.
Krematoriet på Auschwitz 1.

Auschwitz 2.

Toaletter och sovplatser.


Auschwitz 1.

Krematorie 2 på Auschwitz 2.


Fler bilder kommer senare....

2007-04-01
14:23:31

Bye bye, mom and dad! /S
Söndagen är här och mina föräldrar som varit här i helgen har precis åkt hem. De kom i fredags kväll så vi käkade den middag Tobias fixat iordning, pasta, kyckling och gorgonzolasås.... mycket gott! Eftersom jag snart fyller år hade de med sig lite presenter, fick en sylåda, två satinpåslakan, och lite handdukar. Sedan sparade jag ett paket till min födelsedag! Mest nöjd blev jag nog med sängkläderna... skönt att sova med satin :)
Eftersom pappa och Tobias skulle iväg och jobba på lördagmorgon, så gick vi och lade oss direkt efter Let's Dance.

Pappa och Tobias åkte härifrån redan 06.40, medan jag och mamma sov vidare till klockan 9. Därefter tog vi oss in till stan, och det var där vi spenderade dagen fram till klockan hann bli 16.30!! Det var längesen jag spenderade en hel dag på stan men det lyckades vi i alla fall med. Det blev dock inte så mycket inhandlat, jag köpte en kofta och en bolero på rean, och mamma köpte lite annat smått.

När vi väl var hemma gick vi ut på en promenad innan vi gick hem och började se på filmen "I hennes skor" tills dess att pappa och Tobias kom hem vid halv 8. Resten av kvällen blev det pizza och filmen "Upside of anger", en lite konstig film. Idag har vi varit på Ikea och inhandlat lite, jag och Tobias köpte nästan inget men mamma och pappa köpte lite,det mesta var dock saker de köpte med till mina systrar. Innan vi åkte hem tog vi självklart en sväng förbi chokladboden för att köpa färska romerska bågar.

Nu har de åkt och jag och Tobias ska snart ge oss ut i solen!

Imorgon eftermiddag kommer jag med tåget till karlstad! See you...