Hakuna Matata

2013-01-31
13:29:39

Kaos! /S
Babykväll i butiken igår... Herregud säger jag bara!!!
 
Jag såg framför mig en mysig kväll där man strosar runt och tittar på saker man kan tänkas vilja ha till liten i lugn och ro med fördelaktiga priser och kanske lite snacks.... Gissa om jag hade fel!
Vi var på plats 10 minuter innan dörrarna skulle öppnas och vid det laget sträckte sig kön över heeeeeela parkeringen. När dörrarna väl öppnades var det kaos där inne, folk överallt som slet åt sig fynd. Det enda vi bestämt oss för att köpa innan var ett babyskydd som var ordentligt rabatterat och vi hade sån jäkla tur att vi lyckades få det sista exemplaret då en tjej ångrade sig och ställde tillbaka det. Eftersom det var folk ÖVERALLT och både jag och T avskyr sådana ställen + att jag inte mådde så bra så kände vi ganska omgående att vi nöjde oss med det och ställde oss i kö som redan sträckte sig runt heeeeeela affären. Det var verkligen folk överallt!!!
Vi kände oss i alla fall nöjda med köpet och det blev ännu en sak som gör det hela lite mer verkligt när man inser att det om några månader kommer sitta en liten bebis, i den stolen, VÅR bebis!
 
Efter det blev det raka vägen hem för mat och dusch innan jag kröp ner i sängen. Jag har verkligen mått uselt de två sista dagarna med yrsel och framför allt illamående. Imorse hade jag dock sovmorgon, och det i kombination med en tidig kväll igår verkar ha gjort susen för den här dagen i alla fall.
 
Nu har vovven fått kissa, och min rast är nästan slut så det är dags att åka tillbaka mot jobbet för att göra några lååånga timmar innan sista barnet går hem vid 18.15!

2013-01-29
18:30:00

Vagnen beställd! /S
I söndags eftermiddag när jag började vakna till efter en natt med magsjuka, så tvingade jag iväg min allt annat än villiga sambo, till Barnens hus för att provköra barnvagnar på egen hand. Anledningen till det var att de har en kampanj som går ut idag där man får värdecheckar om man köper barnvagn, så för vår del skull det handla om värdecheckar för 700kr - ganska mycket pengar när det är mycket som ska inhandlas till Liten. Själv kunde jag ju inte åka någonstans med mina magsjukebaciller, och jag känner mig ganska säker på barnvagnsvalet (Brio Smile), medan T tvekat jättemycket.
 
Till slut kom han i alla fall iväg och när han väl kom hem hade han beställt en Brio Smile med brunt tyg. Jag önskar att det var slutet på velandet men han beställde den bara för att vi skulle få värdecheckarna - så nu har vi en vecka på oss att komma fram till om vi gjort rätt val eller om vi ska häva köpet. Imorgon slutar jag tidigt, och då ska vi även till barnmorskan på eftermiddagen för vårt första mäta-magen-lyssna-på-hjärtat-besök, så vi har väl tänkt åka iväg efter mötet där och testköra vagnarna vi tvekar mellan en gång till. Det svåra med att fastna för en sprillans ny vagn är ju att det inte är så många som har den i sin ägo och kan ge den en ordentlig utvärdering. Hittills har jag läst två recensioner av den men det är ändå personer som bara har haft vagnen i 1-2 veckor som har testat den och vi har ju alla olika referenser till vad som är bra - en del kanske tycker att vagnen funkar bra i snö bara den tar sig fram, oavsett hur mycket man får slita med det, medan andra kräver att den ska rulla fram lätt i snön för att säga att den är bra...
Jag tror i och för sig också att fördelen med att köpa en ny vagn i en helt ny modell är att den kanske är lättsåld om det skulle visa sig att den inte passar just våra behov - för det är ju det värsta som kan hända - att vi känner att den inte passar vår vardag, då får vi väl sälja den och köpa en Brio Happy som är vårt andra alternativ - en vagn som tar sig fram överallt men som kanske inte är lika smidig. Happyn har ju också funnits ett tag så om man inte har panik med att köpa en ny vagn direkt så kan man ju köpa en begagnad på Blocket.
 
Jag hoppas i alla fall att vi efter morgondagens provkörning så komma fram till att vi gjort rätt val så att vi kan börja tänka på andra saker som vi också behöver, för just nu snurrar tankarna alldeles för mycket kring vagn!
 
Imorgon kväll har de också Babykväll i butiken så vi får väl se om vi kanske fyndar något mer, eventuellt kan det hända att vi kommer hem med Brio Primo babyskydd som de skulle sälja till halva priset, och det passar även i vagnens chassi vilket känns lite smidigt, eller vad tror ni?
 
http://www.kopbarnvagn.se/bilder/artiklar/zoom/36610656_2.jpg
Lite lustigt att vagnen vi beställt har allt jag från börjar sa att jag INTE skulle ha :p
Jag sa nämligen att jag absolut inte skulle ha svängbara hjul, utan fyra fasta. Jag var också helt inne på att vi absolut skulle ha en vagn med teleskop istället för knäledshandtag, och jag hade definitivt bestämt mig för att en begagnad vagn duger gott och väl!  Det verkar som att jag får börja äta upp mina ord innan Lillan ens är född ;)

2013-01-29
14:17:15

Plåga eller förbereda /S
Idag är det min andra och sista återhämtningsdag på hemmaplan och den har varit välbehövlig. Även dagens vovvepromenad var väldigt jobbig och det känns lite som att jag inte kan andas tillräckligt när jag anstränger mig lite, som att magen inte kan andas in den luft jag behöver. Jag vet inte om det beror på att jag har lite nästäppa eller att det spänner en del över magen - som om den inte hinner med i växandet.
Jag har också slarvat med mina järntabletter under de senaste dagarna så det kanske hänger ihop med det också att orken tar slut så fort. Aja baja, bara att ta nya tag!
 
Sent igår kväll började jag titta på gamla avsnitt av dokumentärserien En unge i minuten, jag vet inte om det är en bra eller dålig idé. Jag tror att jag gör det lite för att förbereda mig på det som komma skall, och jag tittar verkligen med blandade känslor - å ena stunden känner jag tårarna börja trängas i ögonen när man ser kvinnor ligga med sådan extrem smärta, men å andra sidan så finns det ju även de kvinnor som verkar få tuffa men väldigt fina förlossningar. Att dessutom få se hur hela arbetet avslutas med att få upp den där lilla människan man burit på i magen, ja det får mig nästan att längta efter att få gå igenom samma sak själv trots smärtan - att äntligen få hålla vårt barn i famnen.
 
Jag har börjat läsa lite smått i boken Att föda utan rädsla som jag beställde, och än så länge känns det som att det kan vara en positiv sak för mig att göra som förberedelse. Den är lite "flummig" och abstrakt i vissa beskrivningar och övningar vilket gör att jag har svårt att ta den till mig stundvis, men jag hoppas att det ska bli bättre ju längre jag läser.
 
http://blogg.amelia.se/johanna-toftby/files/2011/03/3577554679.jpg
 

2013-01-28
15:31:19

Yellow dog /L
Något som jag helt missat är "Yellow dog" (Gula hund)! Ett otroligt bra sätt då väldigt få hundägare respekterar andra hundar. De går gärna rätt fram trots att både deras egen och min visar aggressivitet/osäkerhet. 
 
 
 

2013-01-28
14:26:15

Vägen tillbaka /S
Första symptomfria dygnet avklarat!
 
Magsjuka är verkligen inget roligt att få, ännu mindre kan jag tala om att det är att få det när man är gravid i sjätte månaden och man har en liten parvel i magen som lever rövare när du mår som mest illa.
Fördelen är ju att det oftast är snabbt övergående, för min del var det över på 6-7h men nu efter ett symptomsfritt dygn så är man fortfarande sliten. Den korta lilla morgonrundan jag brukar gå med Pepsi tar vanligtvis ca 25-30 min men idag tog det nästan dubbelt så lång tid  att ta sig runt. Jag är därför riktigt glad över att jag valde att sjukanmäla mig även imorgon för att få ytterligare en dag att komma tillbaka på banan både vad jag gäller mat och energinivå.
 
Jag får också lite tid på mig för att vänja mig vid mitt nya fina utseende. Magsjukan gav mig även fina små röda prickar i ansiktet, och blodbristningar i ögonvitan. Först blev jag lite nervös men efter att ha ägnat mig en stund åt google så blev jag lite lugnare då det tydligen kunde hända att man fick små blodbristningar då blodtrycket blev lite förhöjt - något som det förmodligen blivit i samband med magsjukan och graviditeten. Prickarna i ansiktet kan jag ju täcka över med hjälp av lite smink, men högra öga har nu "blodfläckar" här och var på ögonvitan som inte ser så vackert ut och det kunde tydligen dröja upp till 14 dagar innan det försvinner...
 
Nu ska jag fortsätta ägna mig åt vila innan jag tar tag i tvätthögen som växt sig enorm...

2013-01-27
15:58:45

Snö snö snö! /L

Snön slutar aldrig falla. Jag längtar till våren och värmen nu. Idag tog vi en promenad i parken hela familjen. Lilleman har en egen vilja för det mesta så det går mest ut på att se vart han går.

Just nu håller J på med middag. Idag blir det torsk med potatismos och morötter. Mums 👌

💛


2013-01-27
13:38:41

Lite som ett dåligt skämt... /S
Den här veckan har varit tuff med långa jobbdagar och en trötther som stundvis känts överväldigande. När helgen väl kom var det som en befrielse och jag hade bestämt mig för att den skulle ägnas åt vila, babyförberedelser, och mys med vänner och familj.
 
Fredagen spenderades på hemmaplan framför filmen Modig då vi båda var så trötta. Filmen var helt ok men kanske inte så mycket humor som jag som vuxen önskar från en animerad film, eller kanske var jag bara för trött för att uppskatta den fullt ut. På lördagen var vi uppe i tid för en gemensam frukost innan T blev upphämtad av pappa för några timmars isfiske, under tiden de var borta kom syster med syskonbarn för att hålla mig sällskap. Någon timme senare återvände fiskarna och det blev lite lätt lunch och fika, något som kändes välbehövligt då jag kände mig yr och lätt illamående, något jag antog berodde på blodsockerfall. Sällskapet åkte och vi gjorde upp restaurangplaner inför kvällen med ett par vänner. Jag som fortfarande inte kände mig helt på topp la mig på sängen en stund för att vila innan vi åkte för att titta på vagn - det blev bara en snabbtitt då vi träffade på världens sämsta försäljare som fick oss att tappa lusten helt!  Jag kände i alla fall fortfarande att Brio Smile känns helt rätt medan T står och stampar vid samma tveksamhet gällande svängbara eller icke svängbara hjul. Det som tillkom i huvudet på oss var om vi var intresserade av att köpa ett babyskydd eller ej. Vi har hela tiden varit inne på att hyra ett från NTF då det bara kostar några hundra har vi hört, men nu fick vi veta att Brio Smile är kompatibel med Brio Primo babyskydd som under onsdagkväll kommer att säljas för 1000kr istället för 1500-2000kr tillsammans med basenheten. T hade nämligen hört från en kollega att det kostade 400kr per del (babyskydd+basenhet) att hyra en liknande vilket då blir 800kr, så för bara 200kr till skulle vi få en egen som vi kommer vara först med att använda och därmed garanterat vet att den inte varit med i någon smäll + att den kan fästas i vagnen + att den skulle kunna användas till eventuellt barn nr 2... Men det erbjudandet gällde enbart under onsdagkväll, och T är i Stockholm måndag - tisdag vilket inte ger oss särskilt mycket tid till att fundera och klämma och känna på om just det babyskyddet är intressant eller ej...
 
Vi hade ju kunnat ägna hela söndagen åt detta om det inte vore så att min lördag fick den fortsättning den fick, det vill säga att illamåendet ökade, tröttheten ökade så vi fick ställa in våra planer för kvällen så jag fick vila. La mig på sängen och frös något så kopiöst mycket trots att jag låg inlindad i vår varmaste filt, somnade till och vaknade ännu mer illamående, något som slutade med en spya. Så fortsatte det under natten, jag frös så jag trodde jag skulle skaka sönder och det spelade ingen roll att jag hade ett tjockt duntäcke för jag frös ända in i benmärgen, tvingades lämna sängen ca var tredje timma för att kräkas och slumrade till i någon halvsömn. Det var väl kanske ingen jätteöverraskning att jag blev magsjuk då det varit gott om den varan på jobbet bland barnen, men då det varit få fall under senaste veckan så trodde jag nog att jag skulle klara mig.
 
Sista gången jag var uppe var vid 3-4 inatt, så jag har fått i mig lite frukost under morgonen och försökt att vakna till liv trots en natt med dålig sömn. Med andra ord blir det en dag hemma imorgon - något som känns riktigt surt då jag har haft gott om sjukdagar på sista tiden med båda förkylningar och dåligt knä, men jag måste ju hålla på mina 48h och de har passerat under natten till tisdagen.
 
Så en tuff vecka som skulle avslutats med en lugn helg med bara roligheter, slutade istället med magsjuka, en natt med otroligt dålig nattsömn, och en lördagkväll som jag inte orkade göra något alls på + en söndag som jag inte orkar eller kan göra något på då jag inte vill utsätta min omgivning för eventuella magsjukebaciller :p
 
 

2013-01-26
16:18:36

Julbord 2012 (2013) /L
Igår kväll var det dags för julbord på jobbet. Vi hade i januari istället eftersom december alltid är så fullbokad ändå.
Chefen vägrade ge oss någon information om kvällen, vi fick bara veta att vi skulle mötas utan för ett café. 
Det visade sig att hon hade bokat en matkurs i en liten dilekatessbutik med ägaren som kursledare. Inne i den lilla butiken, med starka franska/italienska influenser i inredningen så hade han dukat upp ett långbord för oss. Tillsammans skulle vi göra maten (5-rätter), han skulle lära oss och samtidigt fick vi lära oss vilka viner som passade till. 
Det var helt magiskt
 
Menyn:
 
Hummersoppa
Laxroulade med sallad och karse dressing
Hjortfilé med skogssvamp och höst grönsaker
Chevré med rädisor och honung
Mandarin panacotta
 
För första gången i mitt liv kunde jag avnjuta vin. Det var goda viner, inte sura som sätter sig som en hinna i käften. Så fort jag fått vinlistan ska jag vidarbefoga den! 
 
Efter vi ätit all mat och var proppmätta gick vi vidare ner till bryggan (barerna). In och ut från olika barer och dans natten lång! Jag var hemma 2 i natt, rund under fötterna, sliten men glad! Det var evigheter sedan jag var ute. För att inte tala om hur längesedan jag drack.
 
Mindre roligt var det 6.30 när min son skrek och jag därmed vaknade med kraftig bakfylla. Som tur var är vi två i föräldraskapet och först klockan 12.45 pallrade jag mig upp ur sängen. 
Idag är det jag som spenderar dagen/kvällen i soffan.
 
 
 
 

2013-01-24
20:15:53

Från mat till konst /L
Tipsar om söta bloggaren:
 
 

2013-01-24
19:54:09

Från lätt till tungt /S
Den här veckan har verkligen bestått av jobb, jobb, jobb känns det som!

Igår jobbade jag från 7.30-19.30, och idag från 6.30-16.30. Igår avslutades dagen med en föreläsning av pedagogistan Ann Åberg. Det var verkligen en bra föreläsning som gav mig mycket inspiration men även frustration då mycket av det hon sa tyvärr inte är aplicerbart på vår verksamhet då vi inte har de rätta förutsättningarna. Men många bra tankar fick vi med oss! Tyvärr är en föreläsning på 4h kanske inte optimalt när man jobbat hela dagen för sista timmen ville jag bara åka hem. Väl hemma gick jag raka vägen in i duschen, därefter åt jag lite mat och sedan gav jag upp och lade mig då jag var helt slut...
Idag har jag bara varit på förskolan men det blev ändå intensivt då vi fick ha hand om båda avdelningarnas barn för att de andra skulle få se föreläsningen vi var på igår. Det var förvisso inte supermycket barn men att ha 15 barn fram till det är dags att gå hem är intensivt.
 
I övrigt så märker jag att min energinivå just nu är lite lägre och att vara gravid börjar nu lite smått att kännas av på riktigt. Min vinterjacka till exempel börjar bli lite trång att knäppa, det har svischat till på vågen, så från att de första 20 veckorna bara ha ökat med 2-3 kg så ligger jag nu på +5kg ungefär när jag går in i vecka 25 i helgen. Min lilla rundning som man kunnat ana sig till är en bebismage och inte bara för mycket av det goda, har nu förvandlats till en riktig bebismage, något som påpekats både av familjen och föräldrar på jobbet som vågat sig på att gratulera.
 
Förutom att orken inte är den samma så börjar magen få lite tyngd vilket gjort min rygg lite känsligare. Att hitta en bekväm sovställning är inte längre lika självklart, samma sak gäller det där med god nattsömn då jag numera kan vrida och vända mig en stund innan jag somnar, det blir också ett toabesök varje natt som ibland leder till att jag ligger klarvaken en lång stund innan jag lyckas komma till ro igen. Jag märker också hur jobbet börjar bli tyngre även i de små sakerna... som att bära barn, något jag nu försöker vara lite noggrannare med att undvika, eller att gå framåtböjd och plocka upp alla miljoner leksaker på golvet - något som dels känns i ryggen men även är allmänt obekvämt med en bebismage i vägen som gör andningen lite jobbigare. Lite grann börjar man ju fundera på vad det är man gett sig in på, och hur ska man egentligen orka med jobbet den sista tiden om jag redan nu, med tre månader kvar, börjar tycka att det är jobbigt!!
 
Men jag klagar inte - det är väl mer en liten "oro" som börjat sättas igång då jag som sagt vet att den största ökningen ligger framför mig och man kan ju inte låta bli att undra hur stor man egentligen kommer att bli??
Längtan efter Liten börjar växa och jag börjar känna att jag vill få "klart" med allt även om det är många veckor kvar. Under nästa vecka är det dags för vårt första mäta-mage-möte med barnmorskan och vi ska också få höra Litens hjärtslag för första gången :)
 
Tiden har verkligen passerat på olika vis under graviditeten. Vissa perioder känns det som att tiden står stilla medans andra passerar i blixtfart. De sista 4-5 veckorna har verkligen gått jättefort, och förhoppningsvis fortsätter det så!
 
Nu ska jag återgå till min mysstund i soffan som jag längtat efter hela veckan, att bara få sitta ner och göra ingenting. Imorgon är det härligt nog en kort dag på jobbet, med avdelningsplanering som inledning - sen är helgen mer än välkommen!!

2013-01-23
21:24:06

Don´t try this at home /L
 
Ja, för morgonrocken var det pinsamma i denna situationen! :-)
 
 

2013-01-23
20:49:00

This is a happy end come and give me your hand I'll take your far away /L
 
 
Yael Naim – New Soul
 
 

2013-01-23
20:09:26

iLinda
Natten till måndag slog febern till på mig (efter att lilleman legat en vecka i öroninflammation IGEN). Så måndagen spenderades nerbäddad i sängen. Länge har jag grymtat över min slitna iphone 3GS som bokstavligt talat var tejpad för att kunna hålla ihop. Min sambo tyckte lite synd om mig, sjuk som jag var och överraskade mig med en ny iPhone 5. Snacka om att han vet precis hur han ska göra ;) Glad blev jag! ♥ Så nu är jag som ett barn med ny leksak. Jag har blivit en apple-människa. Jag har MacBook Air på jobbet, MacBook Pro hemma, iPhone och iPod touch. Apple gör det så lätt att få alla "apparater" att hänga ihop med iCloud. Allt blir så mycket lättare. Jag tänker köpa mig en iPad när ekonomin tillåter eftersom jag läser mycket e-böcker. Iphone-skärmen är för liten och datorn för klumpig. Dessutom vill jag ha något lätt att skriva med när jag ska på möten i kommunen. Så mycket lättare att dela filer, kontakter etc.
 
 
En vit blev det denna gången ♥

2013-01-22
19:57:00

Första saken inhandlad /S
Idag köpte vi vår första sak till bebis!
Det är inte första saken vi har här hemma då vi redan fått kläder till Liten, men det här var första saken VI köpte och det blev ett skötbord!

Jag hittade ett begagnat vägghängt skötbord från Brio för 300kr så vi chansade och ringde och det fanns kvar. Vi var lite skeptiska då det var så billigt men det fanns inga märken på det alls så vi slog till direkt. Att köpa ett nytt sådant hade kostat oss ungefär 2500kr så vi är välidgt nöjda då det är den bästa vägghängda modell vi sett. Jag har kikat runt lite för att se vad de ligger på och de flesta ligger runt 500-800kr begagnat sen finns det något enstaka billigare och några dyrare så jag tror vi kan vara nöjda med vårt köp.

Inom en snar framtid tror jag vi kommer göra vårt andra inköp i form av vagn då vi i stort sett bestämt oss för Brio Smile. Det blir en runda till för att känna och klämma dock ;)

 
http://lekmer.se/mediaarchive/1050896/productmanMeasurement465x500/brio-skotbord-wall-vit.jpg
Vårt nya skötbord! Tror det kommer bli jättebra att hänga ovanför toaletten då det kommer att hamna så nära handfatet vi kan komma...

2013-01-20
23:08:12

...

2013-01-20
17:57:05

Vila, sol,tråkiga måsten och roliga inköp /S
Då har sjukdagar och helg passerat och det är dags att ladda upp för jobb imorgon!
Efter fem dagar med vila borde man ju vara rejält utvilad, särskilt med tanke på att jag sovit mellan 10-11 timmar varje natt sedan i onsdags! Men tyvärr känner jag mig lika seg och trött idag som jag gjorde min första dag hemma, och knät som jag varit hemma och vilat är inte längre svullet men det är heller inte ok då det "hoppar" till då och då, särskilt vid belastning som att gå upp/ner i trappor. Men efter att ha vilat i fem dagar så bestämde jag mig idag för att damma av träningscykeln och börja cykla en stund varje dag för att se om det kan göra knät bättre då det är det bästa jag kan göra för att "smörja" knät enligt mina besök hos sjukgymnasten i början av förra året.
Om det hjälper så tänker jag sakta men säkert dra igång med min knäträning igen då det verkligen ÄR viktigt även om jag har en förmåga att ignorera det...
 
Lite roliga saker har jag i alla fall hunnit med trots knäproblem som dragit ner mitt humör.
Igår var det nämligen dags för vårt besök på Kusten, den fejkade stranden med en timmas ljusterapi! Vi var 8 personer som åkte dit då jag och mina systrar gav bort upplevelsen i julklapp till mamma, pappa, farmor, och mormor - sedan fick moster följa med då det blev billigare om man var 8 personer än 7! Jag tror att vi alla blev positivt överraskade faktisk. Det såg lite löjligt ut när vi kom dit, men när "solen" väl tändes var det verkligen helt underbart skönt då värmen kändes precis på samma sätt som solens strålar en sommardag, så alla kastade sig bakåt i sina solstolar och njöt av värmen, lite gott att dricka och bara en massa prat i en timma. Tydligen skulle den timman motsvara 20 minuter ute i riktiga solen. Jag vet inte om jag kände mig så mycket piggare men att bara få sitta där och njuta av den värmen, gräva ner fötterna i sanden och sitta och prata tillsammans i lugn och ro var riktigt mysigt och jag skulle absolut kunna tänka mig att göra om det någon gång!
 
När den timmen var avklarad hämtade vi upp farfar och åkte vi hem till mig allihop för lunch i form av Ceasarsallad från restaurang Oliven och lite fika. Det var lite mysigt då varken mormor, moster, farmor eller farfar hade varit här tidigare. När de sedan begav sig hemåt var det dags för nästa roliga grej, nämligen att åka och hämta hem vårt nya fina köksbord som vi köpte på Mio. Det tog en stund att skruva ihop allt men det blev jättefint och vi börjar verkligen känna oss hemma i vårt hus och känna att det är vår stil som återspeglas i de flesta rum i huset även om det givetvis återstår några detaljer. I köket börjar vi i alla fall få klart för oss hur vi vill ha de nu när nya bordet är på plats, så snart ska det inhandlas en vit tavellist och lite färgglada och fina kokböcker som ska upp på ena väggen, och på vår stora turkosa vägg är vi lite sugna på att köpa hem väggord med t.ex. ett pannkaksrecept bara för att ge väggen lite liv.
 
http://1.bp.blogspot.com/-J9zU-UAsUAg/UDmo3qUNUXI/AAAAAAAAB1g/241SDbdwv3Q/s1600/Dalar-_l-ck-_240_25830.png
http://3.bp.blogspot.com/-vZKWsAJHFFc/TtqSgArtXUI/AAAAAAAABXQ/am08bMKXz3I/s1600/5374-5374-dalarolacko_23411.png
Här är vårt nya fina bord från Mio. Bordet heter Dalarö och stolarna Läckö, det är vitt med massiv ek så även om Liten i magen kommer och bankar i bordet så finns möjligheten att slipa ner eventuella märken vilket känns bra. Vi passade på att köpa det nu då det dels var nedsatt 2000kr + att vi var så less på att alltid behöva släpa fram extrastolar så fort det kom folk då vi nästan alltid blir fler än 4 personer. Men nu står det ständigt 6 stolar i köket, och en iläggsskiva finns med möjlighet att förlänga bordet om vi blir mycket folk!
 
Vi har också bockat av tråkiga måsten så som att teckna en gravidförsäkring, en sjuk-,olycksfall- och livförsäkring för mig och räknat lite på hur mycket vi lagt ut på sista tiden (eller rättare sagt vad T lagt ut så jag är skyldig honom), vi har också nästan helt bestämt oss för barnvagnen Brio Smile - först ska det klämmas på Kronans Duo S som ännu inte kommit in men vi tycker att den blir i dyraste laget, när Smile egentligen uppfyller de krav vi har! Nu ska jag hoppa in i duschen och sen blir det soffmys sista timmarna innan sängen kallar, hoppas ni har haft en härlig helg!
 
 

2013-01-19
17:41:00

Sluta vara realistisk och börja drömma nu, Linda
Ibland får jag en stark rastlös känsla. Jag tror faktiskt jag är i någon form av livskris. Jag har ett bra liv, så jag ska inte klaga men av och till känns det som om någonting fattas. Jag tror faktiskt en bidragande faktor är att jag inte har några direkta, och absolut inte ORIMLIGA drömmar. Ja, jag vill ha ett hus någon gång... men där slutar det. Hur sorgligt är inte det? Så år 2013 ska jag skaffa mig drömmar. Orimliga, stora och förhoppningsvis får jag se dem uppfyllas innan jag dör!

 

2013-01-19
17:02:11

Turn and turn again /L
 
All Thieves - Turn and turn again
 
Så bra låt men finns inte att få tag på! :(( 

2013-01-19
15:00:02

Paste pants! /L
LOL!
 
 

2013-01-19
12:12:41

The walls are not nearly as thick as your head. I can hear everything! /L

Senast lästa bok är Alice Claytons "Wallbanger". Romantisk, humoristisk historia om inredningsarktitekten Caroline som andrahandshyr chefens lägenhet. Redan första kvällen hör hon bevis på grannens minst sagt aktiva sexliv. Själv ser kärleksfronten mörk ut vilket gör henne ännu mer irriterad och ju fler nätter med sömnbrist desto argare blir hon. 

Till slut brister det en natt och hon konfronterar källan till problemen. Det visar sig vara den mycket attraktiva fotografen Simon Parker. De börjar som ovänner men relationen utvecklas allt mer till en vänskap. Caroline känner sig dragen till Simon men vägrar vara en i mängden.

Jag gillade "Wallbanger". En härlig, rolig bok med massa kärlek. Lättläst, inte allt för tjock bok med glimten i ögat.


2013-01-18
15:47:18

Fredagstankar /S
Då var jag inne på dag 3 hemma och idag har det inte varit kul, börjar bli lite less på att bara vara hemma och vila. Igår hade jag en bra dag då jag fick lite energi till att göra lite saker här hemma och det blev lite gåträning då mitt största problem med knät just nu, förmodligen är min stora rädsla för att det ska smälla till, och det gör att jag haltar omkring och belastar mitt andra knä istället vilket inte är bra i längden. Jag kände inget på hela dagen och kände mig riktigt nöjd när det började bli läggdags då det helt plötsligt hoppar till i knät och nästan allt självförtroende rivs ner igen. Det har hoppat till även idag och det är så jäkla obehagligt. Jag är dock ganska övertygad om att den där hoppande känslan egentligen inte är ett tecken på att det är på väg att hoppa ur led utan att det kanske är brosk eller liknande som ligger fel men jag kan inte låta bli att bli rädd i alla fall.
 
Idag ska jag ut och lufta på mig i alla fall när T kommer hem från jobbet då vi ska åka och titta på ett nytt och större köksbord som vi spanade in redan innan jul. Nu ska vi bara kolla om det fortfarande är intressant så vi kan bestämma oss för att slå till eller ej då det är nedsatt fram till och med februari. Det som tar emot mest är nog pengarna för jag inser ju varje gång i stort sett som vi har folk hemma att ett bord med 4 stolar är för litet i stort sett alltid, och även om det funkar med extrastolar så är det inte kul att släpa fram/bort dem varje gång det kommer lite folk.
Vi ska också iväg och kika på ännu en barnvagn som jag funderat lite på som ett alternativ till Brio Smile, nämligen Kronan Duo S som förmodligen är lite klumpigare än Smile men också den med svängbara hjul men kanske bättre lämpad för terrängköring. Det som talar emot den från start är att den är så förbaskat ful men jag försöker att bara vara praktiskt och bortse från den detaljen :p
 
http://www.bikeretailer.se/PICTURE/puff-958x360-duo-s_7821.png
Kronan Duo S
 
Imorgon ska jag testa något för första gången i mitt liv! Jag och mina systrar gav nämligen bort en "soltimme" på en fejkstrand till några av våra nära och kära i julklapp. Så imorgon är det sommarkläder på för att njuta av ljus och värme på en timmas ljusterapi. Tanken är väl att man ska känna sig lite piggare av det så här i vintermörkret, och det återstår väl att se...
 
 

2013-01-17
19:23:26

Är det detta som kallas att "boa"... /S
Suget efter att börja göra iordning i blivande barnrummet har börjat komma smygandes. Att få tapetsera, och inreda med barnsäng (även om bebis så klart får sova hos oss till en början), börja lägga in kläder i garderoben och så...
 
Jag har en bild över hur jag vill att det ska se ut, sen får vi se om det blir så det faktiskt ser ut i slutändan eller ej. Men min tanke just nu är att tapetsera en vägg i en grön tapet med vita prickar, och de övriga i vitt - rummet är väldigt litet så jag vill ha det så ljust som möjligt.
Jag har också snubblat över en väggdekor som både jag och T föll för så det kan hända att en sådan hamnar på någon av de vita väggarna.
Life is Sweet Väggdekor i Barnrum
Den och flera andra fina väggdekorer finns på dfordesign.se, men just den här tyckte jag var så söt - och de gröna bladen skulle ju i så fall passa med en grönvit prickig tapet (som jag by the way inte sett på riktigt än, bara i huvudet). Till det har jag tänkt mig en vit spjälsäng med en liten söt sänghimmel ovanför, gärna den från IKEA med små vimplar upptill, har också tänkt oss en vit expedithylla med lådor/backar i som är bra att förvara leksaker i och sedan allt annat smått och gott som behövs för att göra det mysigt. Men det kommer nog dröja ytterligare en månad eller två innan vi sätter igång där inne på riktigt då T måste få chansen att vila lite + att vi har lite småsaker kvar att göra innan vi har avslutat de tidigare projekten.
 
Någon som har tips på någon bra sida med barninredning?

2013-01-17
18:57:53

And I need a stranger to tell me I'm beautiful I wanna hold onto nothing and ride

2013-01-16
22:35:00

Skinny love /S
Birdy med låten Skinny love är en låt som går på repeat här hemma för tillfället... så fin...
 
 

2013-01-16
11:27:49

Sista trippen /S
Som jag redan nämnt en gång så fick jag helt plötsligt en tanke om att jag och min fina självklart måste hitta på en sista grej tillsammans bara vi två, något som innefattar mer än en händelse en kväll här i stan.
 
Därför har jag nu ägnat förmiddagen åt att kolla runt vad det kan finnas för roliga event i Stockholm den kommande tiden som vi skulle kunna göra. Jag hittade ganska snart något jag mer än gärna tittar på, nämligen Jesus christ Superstar! Den går fram till och med början av mars och det är väl ungefär så långt fram i graviditeten jag kan tänka mig att åka iväg då jag kan tänka mig att det kanske blir väldigt tungt den sista tiden att turista för kroppens del. Nu ska jag bara se vad T tycker om två hotellnätter i Stockholm med en sådan föreställning som höjdpunkten, men jag tror inte han har något emot det. Förutom föreställningen skulle jag gärna gå på något museum, kika lite i affärer och köpa lite bebiskläder kanske, och gärna hälsa på J&S och deras lilla tjej när vi ändå är där.
 
Det känns både spännande och konstigt att tiden med bara oss två snart är över för att välkomna en ny liten varelse som för evigt kommer vara en del av oss. Jag känner hur nyfiken växer mer och mer inför tanken på vem det är som gömmer sig där inne... Vi har ju fått ett utlåtande om att det troligtvis är en liten tjej så det är väl mest där mina tankar rör sig... kommer hon få mitt blonda hår eller Ts mörka... kommer hon få mitt självfall eller kommer hon få stora lockar, kommer det vara en aktiv oxh extremt nyfiken liten tjej eller är det mina lugna dämpade sidor som går vidare...?

2013-01-16
10:57:59

På väg hem till mig ... /S
Nu när vi helt plötsligt befinner oss på "rätt" sida av året så känns helt plötsligt förlossningen och bebisen lite närmare. Magen har växt snabbt, något jag märkte under de 10 dagar jag var ledig under jul och helt plötsligt för första gången upplevde magen som lite i vägen på jobbet. Väl tillbaka var det också som jag fick de första gratulationerna från föräldrar som till slut var så pass övertygade om att den lilla kulan inte bara bestod i för mycket mat, att man vågade sig på att kommentera den.
 
I samband med att jag blev gravid fick man två böcker hos barnmorskan om barnets tid i magen och lite om förlossning och första tiden hemma, men jag kände att jag saknade lite information - för hur spännande det än är att läsa om bebisens utveckling i magen så känns det mycket viktigare att vara påläst och förberedd inför förlossningen och framför allt första tiden utanför magen. Jag jobbar förvisso med barn och känner mig ganska förberedd på ett sätt, men jag träffar ju barnen först när de är ca 1,5 år gamla - tiden fram till dess är okänd för mig, och jag vill inte bara förlita mig på vänner och familjens råd och tips, utan faktiskt känna att jag är lite påläst.
 
Så nu har jag klickat hem två böcker som jag tror och hoppas ska vara till hjälp för just det.
 
http://www.bokia.se/mediaarchive/4165103/main/stora-boken-om-barn-att-vanta-och-foda-barnets-forsta-sex-ar.jpg
Boken tar upp tiden i magen och barnets utveckling fram till förskolestarten, den tar även upp sjukdomar, försäkringar, tiden efter förlossning, försäkringar och så vidare. Det känns som en bra alltäckande bok både för mig och T att läsa som förberedelse och jag tror den kan fungera bra som uppslagsverk senare.
 
http://s.cdon.com/media-dynamic/images/product/00/04/18/75/88/3/9d269611-d13a-4d6d-bc06-5a8be2b651fd.jpg
Beskrivning från Adlibris.com:
Allt fler kvinnor upplever en stark rädsla inför sin förlossning. Samtidigt är den svenska förlossningsvården säkrare än någonsin för både mor och barn.Susanna Heli har arbetat med att ge födande kvinnor kraft och stöd under hundratals förlossningar. Här har hon valt ut sina fyra mest effektiva verktyg som hjälper dig att undvika stress och rädsla. Med andning, avspänning, rösten och tankens kraft leds du bort från rädsla och mot trygghet och kraft. Verktygen är enkla och kan användas under födandets alla skeden. De gör förlossningen till en stärkande och positiv upplevelse både för den födande kvinnan och för hennes partner.

Föda utan rädsla passar dig oavsett om du är förstföderska eller omföderska, om du väljer att ha bedövning eller föda helt utan smärtlindring, om du är mycket rädd eller bara vill vara förberedd.


Jag har ALLTID sett på förlossning som en skräckupplevelse och under många år kände jag att det var något jag absolut inte vill gå igenom - jag var helt inställd på adoption! Men någonstans längs vägen kom ändå längtan efter egna barn, att få se både mina och Ts drag och egenskaper i ett barn vi tillsammans skapat och den längtan vägde mer än förlossningsrädslan.

Ända sedan jag blev gravid har jag på något sätt försökt att låtsas som att det inte är något jag måste gå igenom, att helt enkelt inte tänka på det förrän det är dags. Men ju närmare jag kommer desto mer inser jag att jag vill vara förberedd, jag vill veta vad jag har att vänta mig och då inte i form av alla som så gärna vill dela med sig av sina förlossningsberättelser - utan jag vill veta vad kroppen går igenom och hur jag kan förbereda mig mentalt. Jag har läst några recensioner av den här boken och de som skrivit om den har bara haft positivt att säga, att den verkligen varit en hjälp och lugnat många som varit nervösa. Nu återstår det väl att se om den kan ha samma verkan på mig ;)


2013-01-15
20:55:23

wake-up call /S
Igår kändes mitt "dåliga" knä lite skumt under kvällen och när det var dags att gå och lägga sig provade jag att klämma på det och börja det på olika sätt och jag insåg att det stramade rejält när jag böjde det och efter att ha känt och jämfört så känner jag att det är lite varmt och svullet.
 
Genast börjar tankarna snurra i huvudet om att det är dags igen - nu snart smäller det och hoppar ur led igen - min absolut största skräck då det är den värsta smärta jag upplevt och jobbigaste mentala rädsla jag upplevt, för har man en gång upplevt det är man livrädd för att det ska hända igen.
 
Jag bestämde mig i alla fall för att åka och jobba idag då jag trots allt inte hade ont och jag skulle sluta tidigt. Väl på jobbet imorse fick jag dock huggsmärtor vid några tillfällen och knät har stramat och känts rejält stelt av och till under dagen så ganska tidigt bestämde jag mig för att härda ut under dagen men ta en sjukdag under morgondagen för att se om vila hjläper (något jag ordinerats vid ett annat tillfälle när knät svullnade). Väl hemma fick jag sms av kollegan som bestämt åt mig att jag skulle vara hemma även torsdag för att verkligen vila knät (+ att det är stor risk att vikarierna  tar slut om jag väntar med att bestämma mig).
 
Jag hoppas och försöker tänka positivt och tänka att det bara är ett litet gupp i vägen, något som går över på någon dag och inte är början på nya problem. Det mest positiva med det är väl att jag verkligen inser att det är dags att ta tag i knäträningen som legat nere i flera månader - för jag VET ju innerst inne att den träningen är jätteviktig - och ännu viktigare nu när jag är gravid!

2013-01-15
18:31:39

Silver Linings Playbook /L
I helgen såg jag den romantiska dramakomedin "Silver Lingings playbook". Den handlar om bipolära Pat (Bradley Cooper) som tvingas flytta in hos sina föräldrar (pappan spelas av Robert Di Nero). Hans vardag går ut på att hitta ett sätt att få tillbaka sin fru på. Detta leder honom till mystiska och mycket speciella Tiffany (Jennifer Lawrence) med egna problem. 
 
Stundtals underhållande film. Svåra karaktärer som man ändå fastnar för. Pat och Tiffany är båda lika "knäppa" och Lawrence är sjukt bra i sin roll som Tiffany. 
Rekommenderas!
 
 
 
 
 
 
 
 

2013-01-15
12:00:00

Klar! /S
Nu har jag läst alla tre böckerna i Femtio nyanser serien av E L James.
 
Och vad tyckte jag egentligen om dem...??
 
Jag tillhör fortfarande inte skaran som är totalfrälsta i boken, men jag tycker ändå att de var bra, och de blev bara bättre och bättre för varje bok, något som jag kan tycka var lite vågat av författaren. Första boken är verkligen inriktat på sex, sex, sex och Christian Grey visar enbart sina sjuka och fruktansvärt oattraktiva sidor (enligt mig). I andra boken får man däremot se fler sidor hos honom och den bjuder på djupare känslor och lite romantik och mer spänning - och det blir bara mer av det i tredje och sista boken.
 
Jag har försökt förklara för folk som jag pratat om boken med att jag verkligen inte föll för sexsidorna utan det är själva storyn i sig som får mig att fastna och läsa vidare - men jag fick då kommentaren att "det är som att säga att man läser Slitz enbart för de bra artiklarna".  Ha ha ha, jag vet inte det kanske är så? Kanske hade jag tyckt att boken var torr och löjlig utan sexscenerna?! Men jag kan i alla fall konstatera att det där med erotiska böcker inte är min grej för när de har sex på ungefär varannan var tredje sida så blir det (i mitt fall) ganska snabbt rätt tröttsamt och till slut tänker jag för mig själv "hur jävla kåt man vara och hur är det möjligt att varje gång man har sex når orgasm tack vare att partnern ber en om det?!".
 
Det känns också som att fantasin tryter lite för författaren till slut för även om de har sex på olika sätt så är beskrivningarna väldigt lika varandra vilket gjorde att jag till slut bara snabbt skummade mig förbi sexscenerna för att få läsa vidare om själva handlingen och storyn i boken!
 
Nu låter det som att jag bara klagar och tycker boken var usel - men det stämmer inte! Något måste författaren gjort rätt för jag har sträckläst alla tre böckerna. Jag började med sista boken i lördags natt och hade igår kväll bara ett kapitel kvar, ett kapitel jag läste ut idag - så på bara 2 dagar har jag läst ut 600 sidor helt utan problem eller ansträngning. Med andra ord fastnar man väldigt snabbt i boken. Gillar man erotiska berättelser så är den perfekt då den verkligen är gott om sexbeskrivningar, och gillar man spänning, romantik och passionerade känslor så är den också perfekt!
 
http://4.bp.blogspot.com/-qwqKga3aQ1w/UGPhZH6s7BI/AAAAAAAACNA/rgJLdMFUjNM/s1600/50+shades+of+grey_963844c.jpg
 
 

2013-01-14
21:07:48

Att vara vuxen och ta ansvar är ibland totalt omöjligt...! /S
Jag har nu gått in i vecka 23 av graviditeten och vi är därmed mer än halvvägs och det börjar bli dags att ta vissa beslut, och vissa av dessa är mer angelägna att ta än andra. Jag tittar mer än gärna på vagn och och försöker ta ett beslut angående det, eller skötbord eller barnvagn och så... men det vi försöker läsa in oss på nu och ta beslut om är försäkringar...
 
Det handlar om dels gravidförsäkring, en sjuk och olycksfallsförsäkring samt livförsäkring för mig, samt kika på kommande barnförsäkring. En otroligt viktig sak, fast det är nog inget man egentligen förstår förrän det faktiskt händer något. Nu råkar jag ha "turen" att känna till någon som födde ett barn med flera allvarliga problem och som får en att själv inse vikten av en bra försäkring.
 
Men... när det kommer till försäkringar blir jag verkligen som ett barn!  Jag börjar läsa men det går inte in i huvudet - det enda jag tänker är bla, bla, bla! Jag försöker verkligen koncentrera mig men orkar inte hålla intresset uppe mer än ett fåtal sekunder. Det är tur att min fina sambo är duktig på att läsa in sig på sådana här tråkiga saker. Vad gäller gravidförsäkringen så har vi väl nästan bestämt oss för Trygg Hansa då de verkar ha det bästa av allt, men lite mer måste vi kolla upp och jämföra.
 
Själv är jag mer inställd på de roliga bitarna som sagt - typ djungeln av barnvagnar där jag läser på så mycket jag kan samtidigt som jag försöker gå lite på magkänsla då alla har olika önskemål vad gäller vagn, så det som passar mig kanske inte passar någon annan and so on... Jag har ju fortfarande Brio Smile som favorit men med samma orosmoment om att den inte ska passa oss vintertid så det ska kännas och klämmas lite till...
 
Vi har också börjat försöka planera lite smått inför föräldraledighet men det är också jättesvårt. Från början pratade vi om att vara hemma fram till och med augusti 2014, det skulle i så fall innebära att Liten skulle vara ungefär 15 månader vid förskolestart men idag började vi fundera på om man inte skulle vara hemma ända till januari 2015, i så fall skulle Liten vara 18-19 månader vid förskolestart vilket nog känns lite bättre då jag själv tycker de där små ettåringarna är lite för små för förskolans värld. Jag skulle också vilja ha ganska många dagar kvar efter föräldraledigheten så att man kan ta ledigt kanske en gång varannan vecka första tiden  för att Liten ska få en mjukstart och för att kunna förlänga ledigheter under jul- och sommarlov de kommande åren. Men det ska räknas även här för att se hur få dagar vi kan plocka ut och ändå ha det bra ekonomiskt... Som sagt, inte lätt men det är ändå mer spännande än försäkringar då det blir lite mer påtagligt att vi närmar oss <3
 
 

2013-01-13
11:53:43

Är det bara jag som är sjukt trött på att dagligen möta det här? /L

2013-01-13
11:00:00

Tips /S
Nu när vi nått januari är sommaren verkligen ett minne blott! Under hösten har det hänt så mycket i mitt liv att jag inte riktigt hängt med eller varit medveten om saker och ting. När saker och ting började lugna ner sig började jag hinna ikapp och helt plötsligt SÅG jag verkligen mig själv och det bleka skogstroll jag förvandlats till.
 
Jag har väl kletat på mascara och så på morgonen men helt plötsligt insåg jag vad otroligt blek jag var och i samma veva hittade jag min ACO sunkissed face cream, en dagcreme med lätt brun-utan-soleffekt. Nu har den åkt på några gånger, ofta i början och sedan allt mer sällan när färgen börjat byggas upp och den är verkligen superbra. Helt plötsligt är det inte ett spöke som tittar tillbaka mot en i spegeln, samtidigt som jag använder den sparsamt för att inte få någon överdriven färg.
 
Den är i alla fall ett hett tips då den är så lätt att använda och få jämn om man är lite rädd för BUS-produkter som jag är.
 
http://ev3.blocket.com/product_page_product_image_b/0b/04/0b0461b0d0a02bf84e760f221c4b1f53d3b31fd2.jpg?2
 
Jag köpte min på Apoteket för länge sedan men jag tror den fortfarande finns kvar. Helt underbar nu när sommarens färg verkligen är heeeelt borta!!

2013-01-12
23:53:12

Återhämtning /S
Jag är så trött nu för tiden och jag vet inte vad det beror på, om det är graviditeten som gör det, några intensiva månader på hemmaplan med huset eller jobbet som är intensivt både vad gäller barngrupp och saker runt omkring som gör att man känner en ständig stress och press. Igår hade vi i alla fall sedan tidigare bokat in bilbesiktning och biobesök och restaurangbesök med svärisarna - något jag inte alls kände för när det väl kom till kritan då jag kände mig tömd på energi.
 
Om vi börjar med bilbesiktningen så gick den inget vidare, tydligen har jag ett hål på avgassystemet och fick därmed en månad på mig att åtgärda problemet innan den måste ombesiktigas. Jag var måttligt road då jag vet att ett nytt avgassystem handlar om flera tusenlappar, på en bil som är värd max 25 000kr och som vi inte vill behålla särskilt länge till med tanke på Liten i magen. Med andra ord känns det jäkligt surt! Men så är det att vara bilägare och jag kanske inte ska klaga alltför mycket då det här är första problemet jag egentligen fått på bilen sedan jag köpte den våren -09.
 
Efter besiktningen kastade vi oss ner mot stan för att möta upp svärisarna och se filmen Mammas pojkar som jag hade ganska höga förväntningar på men jag måste säga att jag blev väldigt besviken! Visst hade den sina stunder men jag tyckte nog att storyn var lite fattig, dialekten blev inte bara rolig utan nästan mer löjlig - det kändes lite som att man levde lite på rollistan helt enkelt... Vi följde upp biobesöket med middag på mysiga thairestaurangen Tom Yam där jag äntligen fick äta underbar thaimat, något jag längtat efter massor!!! Det stillade inte mitt sug utan ökade snarare på det då jag mer än gärna går dit snart igen - så himla gott!!! Väl hemma, redan vid 22.30 var vi helt slut och bestämde oss faktiskt för att lyssna på kroppen och bara gå och lägga sig, och jag tror vi båda somnade i stort sett samma stund som vi lade huvudet på kudden.
 
Tyvärr betyder det inte att jag vaknade upp utvilad då jag känt mig trött hela dagen med ett lätt dunkande huvud.  Trots det begav jag mig ner på stan för presentjakt  där jag lyckades hitta en present till åtminstone en av de två personer jag letade åt. Innan jag åkte hem blev det sväng till bergvik med T där vi äntligen hittade en liten present som han fick ta med sig på 25 års kalaset vi var bjudna på ikväll. Själv bestämde jag mig i sista stund för att stanna hemma då jag trots 1,5h sömn under eftermiddagen fortfarande inte kände mig pigg i huvudet - och tanken på att trängas i en lägenhet med 23 andra personer som partajar och laddar för utgång, och vara social och igång - tja, den lockade väl inte alls! Så istället fick det bli en kväll på hemmaplan. Helt själv blev jag dock inte då mamma och pappa ringde och frågade om de fick komma och hämta Pepsi för en promenad och övernattning, så de kom och blev kvar någon timma innan de tog med lilla farbrorn och promenerade hemåt. Känns tomt att vara helt ensam utan ens min lilla pälsboll men samtidigt lite skönt... Imorgon väntar kalas hemma hos syster som fyllt år under veckan, och vi ska även försöka ta ett beslut gällande gravidförsäkring här hemma då det börjar bli hög tid för det!
 
Nu ska jag försöka hälla i mig lite mer vatten då jag tror att det kan var vätskebrist som är boven i dagens drama gällande dunkande huvud, sedan väntar sängen där jag ska börja läsa sista delen i serien om Christian Grey som jag lånat av syster yster...
 
Får väl se vad det är jag får hem inatt, fick precis ett mms av en kompis på en T som såg väldigt glad ut ;)

2013-01-11
21:09:09

Norge kan också skapa artister /L
   

2013-01-11
20:24:35

Äntligen lugnt! /L
Ja, han är så duktig som klarar att lägga puzzel. Och mamma ska klappa händerna varje gång han klarar det!
Men det som är den stora bragden: Ungen sitter äntligen stilla mer än 2 minuter. DET är en stor framgång.
 
 
 

2013-01-09
22:33:07

Oskyldig?
Ni har väl knappast missat nyheterna kring kaoset i den amerikanska staden Steubenville där en flicka blivit våldtagen av några grabbar från lokala fotbollslaget. Staden är delad mellan dem som tycker flickan ska få rättvisa och de som tycker pojkarna är oskyldiga (gärna baserat på tanken att sport-hjältarna inte kan göra något så hemskt).
 
Jag tror helt på "oskyldig till motsatsen bevisats" MEN det är idag väldigt lätt att googla sig fram till de bilder, tweets och videos idioterna gjort av sig själva - bevis för sitt brott.
Skrämmande att det finns pojkar med sådan kvinnosyn (MÄNNISKOSYN). Man kan inte förstå. 
Jag vet inte vad jag skulle göra som mamma om min son gjorde så mot någon annan. 
 
Det är så att man blir mörkrädd.
 

2013-01-09
16:54:00

Boktips mottages!! /S
Hej mina vänner!
Nu är vi mer än halvvägs igenom första arbetsveckan och det känns skönt att helgen närmar sig...! Idag slutade jag tidigt vilket var väldigt skönt då jag hade lite ont i magen, eller snarare ligamenten, så det blev raka vägen hem för att vila på soffan. Idag hade jag ännu en dag med ledsna små barn som stod med armarna uppsträckta mot mig vilket resulterade i bärande men jag inser ju att det inte är hållbart - ryggen har definitivt påverkats av graviditeten då jag blir trött väldigt snabbt i korsryggen. Jag borde verkligen komma igång och träna lite men motivation vill inte riktigt infinna sig. Hittills har jag varit nöjd över att jag kommit ut på lite fler promenader än tidigare. De blir inte alltid så långa men hellre flera korta än några få långa känns det som.
 
I helgen blir det fullt upp med trevligheter. Vi börjar med middag och biofilmen Mammas pojkar tillsammans med Ts familj på fredag kväll. På lördag kväll vankas det 25 års fest, eller snarare 25 års förfest - får väl se om jag är sugen på att följa med gänget vidare ut efteråt eller ej. Man känner sig ju lite torr om man inte går ut men att gå ut nykter är verkligen inte min grej. Jag säger inte att man måste dricka mycket men ljudvolym, lukter och allt som hör till utgångar är verkligen inte särskilt roliga i nyktert tillstånd enligt mig. Innan dess måste vi hitta en present, något jag inte ser fram emot då det är en person jag betraktar som vän men vi är inte tillräckligt nära vänner för att jag ska ha någon koll på vad hon skulle kunna tänkas vilja ha. Just nu funderar jag på någon vinflaska, någon fin skål som man fyller upp med godis - vad tror ni om det??
 
På söndagen är det dags att fira kära syster som fyller år idag - och där har jag samma problem när det gäller present. Inte för att jag inte känner henne väl utan för att hon helt enkelt, precis som mig, köper det hon vill ha själv och inte önskar sig något direkt... men något ska vi väl komma på i slutändan!
 
Efter att ha plöjt igenom de två första böckerna i triologin om Christian Grey och Anastasia så är jag nu sugen på mer bokläsning. Det är verkligen skönt att bara få mysa ner sig under en filt och läsa. Syster hade köpt tredje boken så på söndag får jag låna den, men jag vill ju ha en bok NU! Jag fick två böcker i julklapp men ingen av böckerna är i "min" genre riktigt så de lockar inte särskilt mycket just nu. Jag skulle vilja läsa någon roman i stil med Grey- böckerna, och då menar jag inte sexdelen utan det där med en intensiv romans, trasiga personligheter och deras bakgrund and so on. Någon som har läst någon bra, lättläst roman på sistone - gärna som en del i en serie då det är så skönt när det finns böcker att läsa vidare i direkt...?
 
Den senaste boken jag läste var Laura - flickan från havet som är skriven av Carolina Gynning. den var verkligen lättläst men det kändes nästan som en tonårsroman, när allt blir så dramatiskt och uppskruvat att det inte går att föreställa sig att något sånt någonsin skulle kunna hända och där jag mest störde mig på alla personer i boken som trasslade till det så för sig. Det brukar ju alltid finnas någon karaktär men känner lite för men i den här boken störde jag mig mest på alla och deras idiotiska val...
 
Så för att återkomma till ämnet - boktips tas gärna emot, och jag håller mig nästan alltid till romaner eller verklighetsbaserade böcker. Några av de böcker jag fastnat lite mer för är Molnfri bombnatt, Twilight Saga, Niceville, Ps. Jag älskar dig (helt annorlunda från filmen, en helt annan känsla som betonas)...hm... sen kommer jag inte på någon just nu men det är helt enkelt i den genren jag gärna hamnar!

2013-01-07
21:11:33

Slut på ledigheten för den här gången... /S
Då var det slut på det roliga för den här gången!
Den efterlängtade julledigheten har passerat i raketfart och jag känner mig inte alls så där nöjd och utvilad som jag trodde att jag skulle göra. Jag vet inte om jag kan skylla tröttheten på graviditeten eller om det bara beror på en tuff höst med flytt, renoveringar och en tuff period på jobbet...
 
Idag började i alla fall en riktig arbetsvecka efter en mjukstart på två väldigt lugna dagar förra veckan. Jag kunde ganska snabbt konstatera  att magen måste ha haft en liten växtspurt under ledigheten för helt plötsligt var den liksom i vägen när jag skulle böja mig ner. Den är självklart inte så stort att den hindrar mig men att böja sig fram och knyta skorna gjordes med ett litet "uff"ljud då det blev lite jobbigt att nå och andas samtidigt. Jag märker också att jag är mer ofokuserad. Bebis sparkar och har sig nu under flera tidpunkter på dagen, mot tidigare då jag mest känt av det kvällstid när jag suttit i soffan. När jag väl känner Liten därinne fastnar jag i min egen tankevärld och bara stryker med handen fram och tillbaka över magen, kan inte låta bli.
 
En annan upptäckt var att min rygg inte riktigt orkar vad den orkat tidigare. Med första dagen tillbaka efter en lång ledighet för många av våra barn så blev det en hel del tårar av både saknad och trötthet och de där allra minsta barnen vill inget annat än att sitta i famnen och bli burna så det slutade med att jag bar på småttisar och satt med dem i famnen en hel del - men tyvärr finns ju inte lugnet för att bara sitta på en stol med ett barn så det blev att man bar runt lite på dem men ganska snart insåg jag att det inte kommer att fungera om jag vill att ryggen ska hålla.
 
Jag tror att den här veckan får bli en liten uppstarsvecka innan man är inne i rutinerna igen för motivation och arbetsglädje ville inte riktigt infinna sig. Istället kände jag mig mest trött och längtade hem efter en lugn, tyst vrå där jag kunde få sjunka ner med en bok.
 
Jag skulle verkligen vilja lägga mig och läsa men jag har bara två böcker här hemma som jag inte läst, den ena är av en tyngre författare som kräver lite tankeverksamhet och närvaro .- något min trötthet inte tillåter, och den andra är en Stephen King-bok, och den vet jag inte om jag bör börja läsa i just idag då T är i Stockholm så mörkrädda lilla jag ska sova själv. Allra helst hade jag velat läsa någon sliskig roman... får väl kanske se om man kan hitta någon gammal pocket som kan locka kanske...
 
Hoppas ni andra fått en bra start efter ledigheten!!

2013-01-05
17:15:53

Språkskillnader /L
En gång för längesen kläckte jag ur mig ett "herregud" bland 5-åringarna. Då tittade uppspärrade chockade barnsögon på mig. De utbytte blickar och jag insåg att jag gjort någonting fel. Ni vet när barn börja fnittra, ser på varandra och du fattar ingenting. VAD SA DU, LINDA?! Var det en brunhårig flicka som frågade. Herregud, svarade jag fortfarande ovetandes. Det är ett fuuuult ord skrek barnen. OPS....
Herregud säger jag stupiett. Mina kollegor utnämnde mig till "Miss Va-fan!" för jag säger det allt för ofta. Hittills inte framför barnen, så lugn ;)
Norska svordomar är underhållande. Nedan följer ett exempel från aftenposten. JØSSENAM, FØKKA (En version av amerikanska fuck) och favoriten MORRAPULER (Mamma-knullare). De danska kan jag inte ens uttala, ännu mindre förstå ;)
 

2013-01-05
14:49:44

Bröllopsklockor del 2 /L
Idag kom invitationen till bröllopet. Hotellrum, flygbiljetter, kläder, present, det är så mycket som ska ordnas. Allt detta (som gäst) får mig allt säkrare på att jag inte ska ha något stort bröllop. Jag blir sliten av blotta tanken.
Jobbigast just nu är att lillemans finkläder är alldeles för stora. Vi har ärvt en jättefin kostym så det är tråkigt att den är så stor. Det går inte att sy om heller.
Så vart köper man fina kläder till barn?
 
Och så var det en själv. Killar har det så lätt, en kostym så är saken biff. Men om man som jag, inte klarar av högklackat och aldrig hittat några FIN-fin skor som passar är detta svårt! 
 
Hotellrum är lätt då J jobbar på hotell och får rabatt. Bara flygbiljetter landar på ca 5000 kr, men vi måste ju ha taxi till bröllopsfesten, till hotell, buss till flyg och hem i Norge.... Känner att det blir en dyr weekendresa! 
Sedan var det ju bröllopspresenten också...
 
Del 1
 
 
 
 

2013-01-04
20:40:07

Andra varvet i barnvagnsdjungeln /S
Idag tog vi ett andra seriöst varv i barnvagsdjungeln för att försöka närma oss ett beslut men det blev inte lättare, och tyvärr tror jag inte att vi kommer att få ett tydligt svar på vilken som är bäst...
 
Från början har vi ju som sagt varit väldigt inne på Brio Happy som verkar vara en klassisk och prisvärd vagn, och det är chassit med fyra fasta hjul som varit aktuellt. Men ju mer jag har funderat och sett mig omkring i min omgivning så har jag mer och mer börjat fundera på svängbara hjul, något jag var totalt emot i början.
 
Vi bestämde oss i alla fall för att testa några vagnar med svängbara hjul och jämföra dem med Brio Happy. Vi hade fortfarande vissa krav och det var att framhjulen inte fick vara av minsta sort - ju större desto bättre, och att det skulle vara fyra hjul istället för tre då jag upplevt vissa trehjulingar som väldigt ostabila med stor vältrisk. Något annat vi gärna ville ha var att alla fyra hjulen skulle vara lufthjul. I slutändan testade vi Trille Viper bland annat, en vagn med fyra hjul varav swivelhjulen är av större modell och lufthjul. Jag tyckte vagnen var helt okej men tyvärr gick T och sparkade i fötterna i bromsen när han tog ut sina steg och det är ju något man irriterar sig på väldigt fort så den gick bort direkt, något vi misstänkte då vi känt på den tidigare. En annan vagn vi kände på var Brio Sing och vi gillade modellen båda två men upplevde det som lite skumpigt och stötigt när vi gick med den där det var lite grus och det tror jag framför allt kanske beror på att den inte hade lufthjul.
 
Dagens stora favorit var helt klart Brios sprillans nya modell som kom ut igår! Den heter Brio Smile och den verkade supersmidig! Den hade fyra hjul med två låsbara swivelhjul som var på 20cm, dvs 10 cm mindre än de större bakhjulen. Den var lätt att köra och man kunde vända sitt- och liggdelen med ett enkelt klick vilket är ett måste då jag gärna vill ha barnet emot mig. Att fälla ihop den var också smidigt och den blev verkligen liten vilket är en stor fördel så länge vi brummar runt i vår lilla kombi. Jag gillade också sufletten som med ett blixtlås kunde fällas ut och dras ner en bra bit över vagnen vilket ger perfekt solskydd. Att den sedan inte var mer än några hundralappar dyrare än Brio Happy gjorde ju bara saken bättre. En annan fördel var den stora varukorgen, men det är väl kanske en ganska obetydlig detalj i valet av vagn...
 
Med andra ord har jag hittat min favorit. Nackdelen för vår del är ju att vi egentligen hade tänkt leta på begagnatmarknaden - men eftersom den är helt ny så är ju det inte ett alternativ. Sedan vet vi ju inte heller hur den är att köra i snö. Att Brio happy funkar bättre i snö är det ju ingen tvekan om men å andra sidan är det ju väldigt få dagar man tvingas köra vagnen i snö, så resten av året skulle Smile helt klart vara bäst....
 
Jag har kollat runt litet på nätet efter recensioner och omdömen men eftersom den är så ny så har barnvagnsbloggarna bara haft vagnen några få dagar och inte hunnit göra några ordentliga recensioner, så jag får väl försöka vänta in det och se vad de kommer fram till.
 
T tycker inte det spelar så stor roll och upplevde vagnarna som jämlika eller jämnbra så vi ska fundera på saken och sedan åka ut och jämföra dem en gång till om några veckor, eller om det kanske kan tänkas komma lite mer snö någon dag så man kan kasta sig iväg och känna på dem då.
 
http://www.babyland.se/bab/ftp/productpage/63/5968bb54fed07611d2d3969c075995.jpghttp://www.kopbarnvagn.se/bilder/artiklar/zoom/36609656_1.jpg
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Brio Smile (ca 6500kr inkl. liggdel)
 
http://www.kopbarnvagn.se/bilder/artiklar/zoom/36411-36411466_1.jpgBrio Happy (ca 6000kr inkl. liggdel)
 
 
Någon som kan ge lite åsikter och synpunkter på egna erfarenheter av vagnar likvärdiga med Brio Smile???

2013-01-02
19:10:00

Allt kan bli till ett instrument!
 
 
 

2013-01-02
16:07:33

Musik 2012 /S
Årets musikupptäckt för min del 2012 måste ju vara bandet Mumford & Sons - så många sköna låtar, så härlig röst, bra blandning på tempo. Det har varit en liten paus här hemma vad gäller dem men nu spelas de flitigt igen :)
 
 
 
Skulle mer än gärna se dem live!

2013-01-02
13:19:42

Gott nytt år! /S
Då var 2012 ett minne blott och 2013 är här...
 
Det nya året firades som planerat med kompisgänget, och vi blev totalt 13 personer och en liten bebis. Vi dukade upp långbord i vardagsrummet och ställde upp all mat på skänken. Vi valde att lägga uppgifterna om ätbart på de andra eftersom vi åkte på dukning och städning, så någon hade gjort potatisgratäng, en annan fixade köttet, en för sallad, en för efterrätt som bestod av chokladmousse and so on. Allt smakade riktigt bra och det var faktiskt kul att ha så mycket folk hemma på nyår för en gångs skull. Lite trist blev det dock för min del som inte fick dricka något, jag hade lite svårt att tagga till liksom. Jag var dock inte ensam då ena kompisparet hade med sin 5 månader lilla tjej som ammades så vi var två nykterister under kvällen även om de försvann när klockan närmade sig halv 11.
 
Kalaset blev mer och mer högljutt och när klockan var 02.20 var det dags för gänget att dra sig mot bussen för att slippa ta taxi, och då var jag ganska mör. Ännu tröttare blev jag av det långa bordet fyllt med disk och tomma flaskor och burkar. T var dock snäll och tog hand om allt så att jag fick gå och lägga mig på sängen, lyckades dock inte lägga mig på riktigt förrän halv 4.
 
Gårdagen ägnade vi åt städning då det kändes lite sunkigt med en svag doft av öl och vin, någon hade spillt lite på golvet och det är klart det blir lite smutsigt när man vistas så många i samma rum. Efter städning och mat däckade jag på sängen med en bok och gjorde mitt bästa för att hålla mig vaken.
 
Jag brukar alltid försöka sätta upp nyårsmål och för det mesta handlar det om viktmål men i år valde jag att inte lägga några, framför allt för att vikten känns oerhört oväsentlig när man är gravid - då handlar ju allt om att äta rätt för att bebisen ska må bra och inte för att jag ska hålla mig smal.
 
Det känns väldigt spännande att vi är inne på året då vår lilla prinsessa ska födas, och jag har en känsla av att de sista månaderna kommer gå mycket fortare än de första. Under nyårsfesten blev vi tillfrågade om vi inte ville åka till Stockholm och hälsa på innan bebis kommer... Helt ärligt har inte tanken alls slagit mig att man kanske borde göra en sådan grej, åka någonstans bara vi två innan familjen växer, men nu känns det som ett måste!
Det är väl klart att vi ska åka bort, bo på hotell, mysa och uppleva något medan vi har chansen!! Så nu ska vi se om det kanske finns någon rolig föreställning eller liknande att se i Stockholm, eller om vi bara åker dit och turistar och hälsar på kompisarna och njuter av någon hotellnatt... Alla säger ju att det gäller att passa på :)
 
Hoppas ni andra hade ett bra nyår också!!