Hakuna Matata

2015-02-17
22:34:37

sjukstuga /S
När övriga familjen börjar bli sitt vanliga jag så har jag istället börjat må dåligt. Huvudet känns lite som ett bowlingklot och jag känner mig allmänt matt - som om jag åkt på en rejäl förkylning utan att vara snorig eller ha feber. Idag fick det med andra ord bli en dag i sängen/soffan. Det var skönt att få vara ensam i ett tomt hus och bara få vila och när det var dags att hämta stumpan på förskolan så kände jag mig åtminstone lite bättre. Imorgon är det vår lediga dag så jag hoppas att jag ska ha lite ork till lek så inte dagen blir en lång pina för att jag inte orkar hålla min dotters tempo.
 
Förutom att jag känner mig sjuk så har jag insett att min vanliga höstdepp nog infaller nu. Jag har känt mig orkeslös och omotiverad till det mesta de sista veckorna, och allmänt låg - inget har lockat och inget har känts kul. Med andra ord längtar jag efter våren mer än någonsin just nu...

2015-02-08
22:36:21

Underbara sol /S
Helgen blev skönt nog bättre än jag vågat hoppats på. Solen har visat sitt härliga ansikte och trots att jag haft två sjuklingar här hemma så har de i alla fall varit lite piggare och vi har två dagar i rad följt upp frukosten med en gemensam promenad i skogen med snowracern till hands för snålskjuts när benen inte orkar mer. Idag gjorde även Ts familj oss sällskap på promenaden, något som uppskattades mycket av alla - från vår sida då vi varit så isolerade och från deras sida då de äntligen fick träffa Selma då veckorna sprungit iväg sen vi senast sågs.
Igår kväll orkade T släpa sig iväg på biljardkväll med kompisarna och jag passade på att lägga mig i soffan med datorn och leta hårinspiration till bröllopet. Jag är riktigt sugen på att piffa till bröllopsfrisyren med ett fint hårsmycke men det är jättesvårt! Jag vill ha ett fint, i lite klassisk stil med lagom mycket bling, och snål som jag är får det inte kosta så mycket.
Det blev ett spontanköp via Tradera till slut så nu hoppas jag det är lika fint i verkligheten som på bild!
 
För att få lite egentid på bortaplan, lämnade jag familjen under eftermiddagen för att simma några längder. Det var verkligen inte igår, men åh vad skönt det var!! Det var jättelugnt och jag delade min stora motionsbana med 2 andra simmare och simmade helt själv i den hälften av tiden så jag kunde verkligen låta tankarna sväva iväg och det gav mig lika mycket träning som det gav mig avslappning - något jag måste börja göra oftare! Det blev 40 min i bassängen innan jag åkte hem och blev serverad mat, och fick trösta en väääääldigt trött tjej utan matlust :(
Energin börjar återvända men eftersom hon knappt äter något vissa dagar så får hon ändå inte den energi hon behöver. Imorgon vabbar T innan jag tar över på tisdag och sen får hon en ledig dag på onsdag. Då har hon varit hemma i 1,5 vecka från förskolan och jag hoppas verkligen att hon ska vara pigg nog så att hon kan gå tillbaka!!
Imorse vaknade jag med ett blytungt huvud som försvann med panodil och skogspromenaden... hoppas nu bara att det inte var början på samma förkylning som T och Selma har, men det är väl bara att vänta och se!
 
Idag började jag läsa om Femtio nyanser av honom. Jag stör mig fortfarande en hel del på den (gillar de andra bättre i serien) men jag måste ju läsa om den innan filmen!
 
 

2015-02-06
20:23:31

Längtar efter bättre tider /S
Då var helgen här igen men den här gången kan jag inte påstå att jag varken längtat eller sett fram emot den med någon större glädje då vi ända sen förra helgen har haft två sjuklingar här hemma. Förra lördagen låg T däckad med feber och jag och Selma tog en hemmadag för att istället satsa på något roligt på söndagen, men då vaknade även Selma med feber! På så vis har veckan fortsatt för dem två, med feber, hosta och snuva. Stackars Selma har varit riktigt risig hela veckan utan några större tecken på att bli bättre. Jag trodde att det kanske var påväg att gå mot rätt håll i onsdags då hon hade sin andra feberfria dag och var liiiite piggare men igår och idag har hon haft feber igen och snoret rinner konstant och hostan kommer varje gång hon ska sova. Inatt hostade hon så illa att och hon kräktes i sängen så jag fick ställa en trött nerspydd unge i duschen som frös så hon skakade :(
Inte blir det bättre av att T idag kommer hem från jobbet för att landa i soffan, även han med feber! Med andra ord får jag dra ett lite större lass just nu.
Selma har det gått riktigt bra med när det kommer till mig själv och tålamodet, jag har större förståelse för hennes gnäll än vad jag har med Ts ynklighet tyvärr. Jag VET att jag blir exakt likadan men jag får verkligen bita mig i tungan, och ständigt påminna mig om att det kanske är jag som ligger där nästa vecka och förväntar mig samma stöd från honom.
Att det blir många vabdagar barnets första år i förskolan är verkligen inget skämt!! Den senaste tidens sjukdomar har fått mig att börja längta efter vår, värme och framför allt friskare tider!

Jag räknar med att det blir några vabdagar nästa vecka med, samt ett läkarbesök då det blir den 8:onde dagen på hemmaplan och sjukintyg krävs från Försäkringskassans sida. Snart är det dags att ladda för lönesamtal på jobbet men jag har verkligen svårt att ladda då jag är i en liten svacka vad gäller jobbet - mina lediga onsdagar tillsammans med alla dessa vabdagar gör att jag har svårt att hålla fokus och hitta en röd tråd i mitt arbete. Det är så irriterande att arbetet känns så super i terminsstarten medan jag alltid hamnar i en svacka efter julledighet och DÅ är det dags att tala om allt man gör bra, men då är det helt borta ur minnet även om jag VET att jag är bra på vissa saker. Men det är alltid lättare att minnas det man är mindre bra på tyvärr, och det är ju inget som direkt gynnar mig i ett lönesamtal :p