Hakuna Matata

2006-11-30
20:18:09

Mamma kommer mörda mig /L

Hejhejhej!
Igår hade jag min första lektion för en 2-3:a i geografi. Jag gick igenom Storbritanniens karta, tyckte själv att det gick hyfsat. Min handledare satte sig ner efteråt med mig för att prata om hur hon tyckte det gick, jag avskyr sånt, men det är väldigt bra samtidigt. Hon tyckte också att det gick bra och gav mig bra tips vad jag kan tänka på i framtiden. Det är skönt att få konkreta tips om hur man kan göra. Nu vet jag det! =)
Idag höll jag i klassrådet, lite svårt när man inte vet hur de brukar göra men det var ju barnen själv som skulle styra det mesta ändå.
Imorgon har de adventsfirande på skolan, lärarna ska mötas klockan 7.00 (innan skolan) och ha julmys. Jag får komma men det lockar man inte sååå mycket att åka hemmifrån 6.20 för att fika lite... får se om jag orkar =)

Idag jobbade faktiskt i Mariebergsskogens restaurang, de ringde igår och frågade om han hade lust att hoppa in... det är konstigt det där, när han har jobb då får han mer men går man arbetslös så är ingen intresserad av en. Det gäller verkligen att få in en fot någonstans. Jag tror att pappas tips om att "söka jobb medan man har ett" är lättast faktiskt.

Avslutningsvis har jag faktiskt lite bilder. Ja, som vanligt på djuren, men det är bara dom som fastnar på kort!<--- Johnny sover i min famn. Han har lyckats somna med bakbenen på ett minst sagt udda sätt... 

<--- Åsa försöker se söt ut.... hon lyckas rätt bra. 

<--- Mamma är supersnygg. Detta kortet bör hon lägga ut på en kontaktannons. Hon skulle nog få en hel del beundrarmail... Hon är i alla fall snäll ;-)


 

<--- Åsa har lärt sig att vara försiktig när hon tar godis, nu kan hon t.o.m ta ur mammas mun.<--- Åsas regnkläder.... ja, hon är precis som en liten unge... och mamma undrar varför hon är så "mammi". Se på henne, hon behandlas ju som en bebis...


Puss och kram
Linda


2006-11-30
19:49:34

Eh! Men hur ser de ut!? /L
 
Victoria Silvstedt - Är det verkligen samma person? Hon ser helt annorlunda ut, skulle det inte ha stått vem det var skulle jag aldrig kunnat gissa... Jag har fortfarande svårt att tro det...


 
Patrick Dempsey - "Hunken" från Grey´s Anatomy såg inte lika bra ut 1994.
Ärligt talat så är det nog bland det fulaste jag sett. Han ser ut som en kass kopia av Lionel Richie....


Fler bilder finns på www.expressen.se


2006-11-28
17:58:59

VFU /L
VFU /LTänkte börja dagens blogginlägg med ett klagomål.
Jaja, jag klagar jämt men nu är det riktigt!! Jag är sååå trött på att höra om den här stackars tjejen som satt fängslad. De bara klagar och anklagar en massa skit hela tiden.
Vad gör det om hon får tjäna några slantar (miljoner) på sin historia när alla tidningar ändå får göra det? Nu idag stod det om att en polisman skrivit en bok om HENNE, bojkotta säger jag bara... fult att tjäna på en annans människans elände! Och inte blr det bättre att författaren är en polis heller.

Igår var det min första dag på VFU.n. Det gick väl rätt så bra men jag insåg att jag är ju kass på svenska och matte. Jag längtar tills de kurserna börjar. Man tänker för mycket ju äldre man blir, och krånglar gärna till det en hel del. Det tog mig en stund innan jag kom ihåg hur man räknade ut bråk och division i 2-3:an. Samma sak gäller ng-ljud, sj-ljud och de där. När tänker man på sånt liksom. Det var även jobbigt att försöka förklara varför till allt, jag har ju ingen aning =P hehe... men idag gick det lite bättre!
Jag hamnade i en jättebra klass faktiskt. Läraren lämnade klassrummet en kort stund igår och de var fortfarande tysta! Jag har faktiskt inte hört något väsen av dem under lektionen, alla viskar! Helt otroligt. Jag blev mycket imponerad. Men på rasten var det givetvis liv igen, de tog inte ens 5 minuter innan jag hade några sköna damer som pratade ivrigt med mig. När de började fråga om jag tränade och om mina intressen var det inte lika roligt längre.... sorgligt.

Imorgon ska jag ha min första geografilektion. Jag ska prata lite lätt om Storbritannien och dess karta. Inget avancerat men det känns lite pirrigt ändå, jag har ju aldrig gjort det tidigare. På torsdag får jag hålla i klassrådet, det är så nära samhällskunskap jag kan komma just nu då min handledare gjort alla SO-pass till engelskaprojektet. Förhoppningsvis hittar vi på något åt mig i historian, men nästa vecka ska jag få ta en religionslektion i alla fall. Nästa fredag kommer jag få ha barnen helt själv på förmiddagen! Det tycker jag ska bli skitkul, kul att testa på! =) Hoppas bara jag lär mig namnen fram till dess, lite synd att behöva säga DU, DU, DU! Tycker det låter så otrevligt.
Idag fick jag klart allt med museumet, så nu är jag färdig planerad till mitt studiebesök på fredag. Allt var gratis och jag har pratat med bussbolaget och universitetet om betalningen för bussresan. Känner mig lite duktig.

Idag fick jag även veta att min handledare även är min VFU-samordnare, vilket både är positivt och negativt. Det positiva är ju att det blir lättare för mig att testa på alla åldrarna då hon lätt kan hjälpa mig och planera min VFU med det i baktankarna, men skulle det skita sig mellan oss så blir det jävligt jobbigt att behöva begära om byte och förklara varför.... =) hoppas allt går bra nu de här 2,5 åren.

Nu ska jag ägna min tid åt Sandra som kom in på msn!

Puss och kram
Linda

Ps. Roligt med en läsare, vi vet ju inte rikigt vilka som läser så det var kul att se! Ds.

2006-11-28
17:10:26

Jobba gratis? /S
Idag skulle jag vara i en förskoleklass då detta är obligatoriskt under denna VFU-period. Allt var klart igår när jag gick hem och alla var införstådda i det.
Idag när jag kom dit idag så kom fritidspedagogen och frågade om jag inte kunde skippa förskoleklassen idag då min mentor fortfarande var sjuk och att en elevassistent var sjuk så hon skulle tvingas vara själv med barnen. Jag blev lite irriterad eftersom jag tagit mycket ansvar under hela veckan, visserligen har det varit av egen vilja, men helt plötsligt så klarar de sig inte utan min hjälp och jag var inte längre där i syfte att lära utan i syftet att agera vikarie!
Det visade sig dock då att lärarna i förskoleklassen behövde mig då de skulle ha planering och hade alltså räknat med att ha min hjälp... så även där sågs jag som någon sorts vikarie. Så där stod fritidspedagogen och förskoleläraren och halvt om halvt bråkade om vem som behövde mig mest! Det värsta var att de sedan sa att jag själv fick bestämma var jag ville vara, och de var inte direkt på bra humör när de gav mig det valet....gulp...! Som tur var kom en annan lärare som hade hört samtalet till min räddning och lovade att hjälpa fritidspedagogen så mycket hon kunde.
Det slutade med att jag var iu förskoleklassen under dagen, men under deras lektimma utomhus fick jag hämta 1:orna ifrån idrotten! Puh... fullt upp, som tur var slutade jag väldigt tidigt! Men jag måste säga att jag tycker det var dålig stil av dem att använda mig som vikarie när jag just idag sagt att jag skulle vara i förskoleklassen för att se hur man arbetar där. De andra dagarna är jag bara tacksam över att jag fått ha så mycket ansvar då det gett mig väldigt mycket.

Nu vet jag i alla fall att min mentor kommer tillbaks på torsdag. Men det känns lite stressigt för det innebär att hon bara kommer att ha sett mig med klassen under sammanlagt 3 dagar av en 10 dagar lång VFU, och efter det ska hon göra en bedömning! Får väl be till de högre makterna om att de två återstående dagarna med mentorn kommer att gå bra. Tyvärr får man väl räkna med att barnen kommer att vara extra uppspelta att äntligen få tillbaks sin fröken som varit sjuk i två veckor så de lär väl inte vilja ha så mycket med mig att göra under dessa två dagar... hoppas bara på att även min mentor har det i åtanke när jag ska genomföra mina lektioner.

Idag kände jag att jag förmodligen kommer att bli sjuk jag med... blir det som förra året bryter det väl ut lagom till lovet eller ännu värre.... lagom till RHCP! Men tro mig.... det enda som skulle kunna hindra mig från att gå på konserten är om jag inte har ork eller kraft att ta mig ur sängen... annars ska jag dit till vilket pris som helst!

Till helgen är det julmarknad i Gamla Linköping. Jag och Erica tänkte gå dit en sväng. Vi är inte så intresserade av det som säljs förutom det som finns att hitta i Chokladfabriken :) Ska köpa romerska bågar samt biskvier, och när vi kommer hem ska vi göra nyponsoppa med biskvier och vaniljglass...mmm! Jag och Tobias gjorde det förra året och det var riktigt gott.... får en att tänka på sin barndom.

Förutom det ska helgen bestå av en massa plugg samt 2 timmars barnpassning på söndagmorgon. Joss och Ludde pratade på någon privatfest till helgen men med tanke på att jag inte fick någonting pluggat under den gångna helgen får jag nog stå över partajandet denna helgen.

Valde golv idag till min lägenhet. Shit vad svårt det var! Är ju omöjligt att titta på en kvadratdecimeter stom golvmattsbit och föreställa sig hur hela lägenheten skulle se ut med det golvet. Jag tyckte alla mattorna såg skumma ut. Den jag valde såg ut att vara grå-grön, men jag tror den kommer se mer grå-beige ut när man ser den i hela lägenheten, tror nämligen att det är samma golvmatta som jag har i mitt nuvarande rum.

Nu måste jag ner i tvättstugan...suck....

See U soon!

2006-11-27
20:11:09

Slutet för kollektivet... /S
Har precis pratat med tjejerna och med ungefär 95% säkerhet så kommer de att säga upp lägenheten denna månad då de hittat en 3:a i Ryd som de är intresserade av. Känns lite konstigt, för även om det blir skönt med eget boende så hade jag räknat med att fortsätta kunna hälsa på i mitt gamla kollektiv. Men så blir förmodligen inte fallet alltså...

Idag var min mentor sjuk fortfarande, så jag och speciallärarens vikarie fick ha hand om lektionerna. Det gick bra men det var en typiskt måndag med allt vad det innebär. Blev lite lätt misshandlad av ett av klassens "problembarn" då han gav mig en knytnäve rätt i magen på grund av att jag sa till honom att vara tyst och inte störa de andra eleverna som jobbade med läsläxan. Jag blev så arg på honom men reagerade bara med att låsa ut honom från klassrummet (han skulle egentligen inte vara där då hans läsgrupp var i ett annat klassrum). Visste inte vad jag skulle göra, hur "hård" man lagligt får vara mot eleverna? Det är nämligen en sån elev där ens ord rinner av honom lika snabbt som vattendroppen på en gås.
Imorgon ska jag vara i en förskoleklass. Det är obligatoriskt att under denna VFU-period besöka en f-klass då vi faktiskt kommer att få behörighet även dit. Så det ska bli roligt, kanske lite drygt då det förmodligen mest kommer handla om att observera och intervjua läraren.

Idag ringde jag mitt hyresbolag för att försöka få hyresavdrag för min första månad i lägenheten då jag inte kommer kunna bo där första veckan pga renovering. De menade dock att de aldrig brukade göra hyresavdrag pga det. Hennes förslag var att jag kanske kunde ställa möbler i kokvrån.... hahaha... visst.... försök få in möbler i en kokvrå som är ca 2*2 meter. Hennes andra förslag var att man kanske kunde ha möblerna i en ände av rummet medan man bytte golv i andra änden... hm.... tror inte riktigt att jag får plats med en hörnsoffa en 1,20 säng, ett skrivbord, TV+TV-bänk m.m. i bara ena halvan av rummet. Samtalet slutade med att hon inte hade några argument och föreslog att jag skulle skicka ett BREV till dem med min fråga!! Så nu ligger Stångåstadens hyresbolag på plats nr 2 på Hata-företags-listan. Plats nummer 1 är ju utan tvekan för ComHem.

2006-11-26
16:46:12

Utekväll i Linkan! /S
Igår var det lördag och kollektivets tre medlemmar skulle alla ut på partaj. Vad som skiljde mig ifrån de andra tjejerna var att det här faktiskt var första gången jag skulle gå ut i Linköping!
Riktigt tjejigt började förberedelserna tidigt och när det var dags att fixa håret stod vi alla tre med varsin plattång i hand och försökte alla samsas om en och samma spegel.

Förfesten var hos David och Joss. Den enda som jag visste att jag skulle känna förutom dem var Ludde. Väl där visade det sig att Davids kompisar inte skulle komma så "förfesten" bestod av enbart oss 4. Men det var helt okej, det var längesen jag såg någon av dem så vi hade en del att prata om. Som vanligt när man är med Joss och Ludde brukar alltid samtalsämnena kretsa kring Afrika, då det är deras stora intresse. De försöker få mig att gå med i en Afrika-förening som de själva är medlemmar i och att söka bidrag för att åka till Afrika och arbeta med ett demokratiskt projekt.... hm... låter skitkul men det känns som att jag har fullt upp utan att engagera mig i bidragsansökningar och projekt.

Vid kl. 22 åkte vi in till stan och Flamman som är ett av stans 2 studentuteställen. Det var mycket mindre än jag trodde, och det låg i källaren till några studentlägenheter. Kvällen var okej men inte jättelyckad direkt då alla var jättetrötta innan klockan hunnit bli 01.00 och att vi inte kunde sluta tänka på skräpmat under kvällens sista timma. Jag var hemma runt 02.00 riktigt trött och lite halvt "yr". Inte nog med att man druckit lite för mycket så hade jag kramp i magen hela natten och kunde knappt sova. Det var riktigt tungt att gå upp på förmiddagen och ännu jobbigare att åka iväg  vid kl 13 för att vara barnvakt.

Nu är jag hemma igen och ungefär lika trött som imorse. Kommer förmodligen inte lämna sängen mer idag :P

2006-11-25
12:57:13

Gårdagen! /L
Hej!
Igår hade jag salstenta, det gick väl inte sååå bra.... jag klarade de två första frågorna galant, tyckte jag i alla fall. Sedan blev det värre. Jag tror jag lyckades med den tredje men man vet inte, den var om stormaktstiden och det är inte min starkaste sida. Den fjärde (och som var obligatorisk) hade jag koll på INNAN jag klev in i salen, men när jag väl skulle skriva ner då gick allt åt pipan, jag insåg även efteråt att jag skrivit fel årtal. Detta hoppas jag inte påverkar för mycket... usch.
Jaja, värre är det inte än att man får göra omtentan i januari eller får en komplettering! Jag får se det positivt.
Efteråt kom mamma och hämta mig för att åka och hämta mormor, vi åkte ut till den nyöppnade djuraffären i Ilanda. Där fann jag en kattlåda (exakt den jag har innan) för 100 kronor och insåg att detta var världens kap, så självklart slog jag till. Har ni katt så åk dit och köp den. Då slipper man ha kattsand överallt.
Jag köpte även tyg som mormor lovade att folla så jag har en fin duk på julafton. När jag stod i kassan för att köpa det så kände jag mig gammal. Att köpa tyg gör vuxna. I alla fall när det är tyg för en duk...!!
Vidare for vi till godisbutiken med 500 sorter för 4,50 kronor kilot. Jag lyckades få ihop en påse för 30 kronor och då var jag ändå den som köpte minst av oss...
Sedan besökte vi andra butiker men det var vid Solareturen som någonting skedde!
Mormor fick sig ett litet bord och mamma hittade en snygg säng/soffa åt Jocke, när vi väl kom tillbaka i bilen såg vi ett vitt litet huvud sticka fram i fönstret. Jo, Åsa hade rymt ifrån sin lilla bur.
Hon hade smällt i sig allt mitt godis! Sedan hade hon kräkts på förarsätet, pissat på min framtida julduk och bajsat i mormors nya hundkorg! Hon var väldigt billig just då men hon fick sitt straff, för resten av kvällen spenderande hon genom att kräkas flera gånger. Detta valde hon givietvis att göra på mammas nya hallmatta vilket gjorde henne ännu billigare.
Jag fick även min julklapp av Jason igår, min nya mobil. Den är väldigt fin och underhållande =D jag är helnöjd med den. Nu kan jag lyssna på musik och radio i telefonen! Och ta bilder och filma lite! =) Har aldrig haft sån häftig telefon förut... Jasons slit på jobbet har verkligen belönat sig =P

Nu ska jag ut med min sambo... ja, kors i taket, han är ledig!

Puss och kram
Linda

Ps. Inte långt kvar till RHCP nu! Ds.

2006-11-24
21:26:54

Min budget! /S
Denna månad har både jag och Erica bestämt oss för att spara alla kvitton för att verkligen se vad vi lägger våra pengar på.
Anledningen till att jag ville göra det var att jag inte har en aning om vad jag lägger på olika saker varje månad, och på att folk alltid frågar om jag överhuvudtaget äter något om jag klarar att leva utan lån. Resultatet är med säkerhet ionte exakt då jag vet att jag glömt något/några kvitton.

Det här var resultatet;

Resor
Sj; 449kr (detta är en tur och returresa till Karlstad, tror dock jag gjorde två sådana resor denna månad?!)
Östgötatrafiken; 100kr

Konsum (mat inkl. godis)
1196,60kr

Systembolaget
59.50kr

Kläder och dylikt
419.50kr

Kurslitteratur
2032kr

Comviq
175kr

Jag tycker nog att det verkar vara ganska rimliga summor. Det enda som jag och Erica var överens om att vi måste ändra på är inhandlandet av godis!! Från och med nu är vi godispoliser åt varandra :) Det gäller ju dock bara i ca 3 veckor då det är jullov sedan.

Telefonen fungerar äntligen igen, men det var inte tack vare någon tekniker, den började fungera av sig själv av någon anledning. Nu har jag varit i kontakt med företagen som ska fixa till min lägenhet och jag hade sån tur att golvbolaget kommer fixa golvet direkt under v.1, och målarna kommer veckan därefter under v.2 vet dock fortfarande inte vilken dag målarna kommer. Men det innebär ju att jag är redo att flytta in helgen v. 2. Tror det är den 13 januari. Självklart så är min familj bjudna på dop i Stockholm då för min tremänning, och helgen därefter sticker mor och far till Thailand... hm... får väl se hur det hela löser sig.

Nu har jag avklarat min första VFU-vecka och det har varit en låååång vecka!! Det är verkligen jobbigt att gå upp så tidigt om morgnarna. Min mentor har varit sjuk alla dagar utom i tisdags, så jag har fått ha eget ansvar för klassen större delen av dagarna. Och om det är någon som tycker att jag behandlats fel och ska ha ersättning...så nej... det är jag som bett om att få ha klassen själv då jag tycker att man lär sig väldigt mycket. Och att den ordinarie läraren är sjuk är ju perfekt för då stjäl man inte tid från denne som kanske vill göra andra saker med barnen. Till veckan är hon förmodligen tillbaka igen och då ska jag hålla i egen-planerade lektioner som ska bedömas....känns lite jobbigt men ändå skönt att redan ha haft egna lektioner med barnen.

Imorgon kommer det en som ska titta på lägenheten, så idag har vi alla tre skrubbat lägenheten ren för att göra den presentabel. Jag hoppas verkligen att hon kommer att vilja flytta in så jag slipper dubbel hyra och så det löser sig för tjejerna.

Nu närmar det sig jul och jag har faktiskt insett det trots att det verkligen inte är något direkt vinerväder ute. Stan har pyntats med granar och det står dragspelsmän i varje hörn känns det som...riktigt mysigt :)
Desto närmare jul vi kommer desto närmare konserten är det.... hade en dröm om att jag och Linda fick träffa bandet backstage och att vi då fick ta kort på dem.... hur coolt vore inte det...?? Och komma hem med ett foto på en själv och RHCP!!! Hm.... lär ju inte hända i verkligheten men det var en rolig dröm i alla fall!

Denna vecka kommer Tobbe vara ledig och vara hemma i Karlstad. Han har fått i uppdrag av mig att kolla upp olika bredbandsbolag och kolla upp deras bindningstider samt laga sin cykel inför att han eventuellt flyttar hit. Jag är inte fullt säker på att Tobias är lika glad över möjligheten till att flytta ihop med mig som jag är över att få bo med honom. Han säger att han är det men han verkar mest nervös... han är rädd att vi ska gå varandra på nerverna. Det är jag helt övertygad om att vi kommer göra... kan man annat om man bor två personer i en etta med kokvrå på 35kvadratmeter??! Jag tror det kan funka ändå om Tobbe bara lär sig att han inte alltid har rätt och att alla mina idéer är skit... men vi har inte riktigt kommit dit än... efter 5år.... hm... undrar om den envisa godingen någonsin kommer lära sig kompromissa?!

Ojdå... mycket skrivet... imorgon ska jag ut med Joss, David och Ludde, och det ska förberedas med en tur ut till Tornby med Erica för att hitta ett par skor... kan ju inte gärna gå ut i mina vita sneakers!!

Bye bye så länge :)

PS. Syster yster Linda... jag skulle gärna vilja låna/få några kartonger inför min flytt, åtminstone till kökssakerna om du har några kvar? Kan väl skicka dem med vår syster när hon ska hit? DS.

2006-11-23
16:04:17

Stress /L
Stress /LGod eftermiddag!
Imorgon har jag salstenta i historia. Känner just nu att det inte kommer gå så bra. När jag läser igenom allt så tror jag att jag kan men sen när jag ska rabbla upp för mig själv så är det blankt!
Ja, jag ska plugga lite till sen i kväll blir det sömnpiller så jag är utvilad i morgon! Håll tummarna 8.15!

Nästa vecka har jag min första praktik i lågstadiet. Sak bli roligt men jag har inte fått tag i min handledare så jag har inte kunnat planera några lektioner. Ångestattack.

Imorgon ska jag hämta ut min bebis som ligger på ICA =P Ja, the phone! Då blir det trumvirvel.
På lördag är Jason ledig och då ska vi handla julmat och grejer. 

Nej nu har jag inte tid mer!

Kramkramkramkram
Linda

 

2006-11-22
16:03:07

Återigen hatar vi ComHem!!! /S
Ja kan inte påstå att jag blev förvånad över att det är något krångel med ComHem igen... men trots att jag väntat mig mer problem så blir jag lika arg.

Idag kom jag hem redan klockan 14 då min mentor var sjuk idag igen och jag slutade samtidigt som barnen. "Perfekt" tänkte jag då jag fortfarande inte fått tag på de som ska byta golv i min lägenhet. Väl hemma gör jag iordning alla papper för samtalet och sätter mig tillrätta i sängen.... då FUNKAR inte telefonen, det kom ingen signal!!! Inte heller går det att ringa hem till oss så det innebär att företaget inte heller kan nå mig för att göra upp en tid.

Kände hur alla agressioner mot ComHem vällde upp inom mig och jag gick runt och vrålade lite i lägenheten. Erica verkade tycka att jag reagerade lite starkt på det hela men hon har ju inte varit med om alla problem vi haft med dem.

Min snälla ringde i alla fall ComHem åt oss för att fråga dem vad som var fel. Efter att hon stått i en telefonkö i en evighet kom hon fram bara för att få svaret att de inte tog emot några felanmälningar gällande Linköpingsområdet förrän imorgon eftermiddag!!!!...WHAT?!!! Detta pga att det var så mycket krångel i detta område för tillfället... men HALLÅ, vad sägs om att nämna det på deras hemsida. Så nu kan vi inte ens göra en felanmälan förrän imorgon eftermiddag, vilket innebär att jag inte kommer kuna nå golvföretaget förrän tidigast fredag förmodligen vilket minskar chanserna för att jag ska få dem att komma redan v. 1 i januari.

Jaja... nog om ComHem.

Idag var som sagt min mentor sjuk igen och jag fick för första gången eget ansvar över klassen. Det handlade visserligen bara om halva klassen men ändå...
Det gick faktiskt över förväntan... åtminstone  första lektionen. Till och med barnen påpekade då vad lugnt och skönt det var! Dagens sista timma hade vi bild och då var det inte fullt lika lugnt, men det var ju dagens sista lektion så de var ju trötta...(jag använder det som ursäkt för mitt misslyckande)!

Nu ska jag lösa lite korsord :)

2006-11-20
21:49:27

En mardrömsdag!
Idag var den första dagen på min två veckor långa praktik. Dagen började med att jag som vanligt var supertrött när klockan ringde och att jag trots de 40 minuter jag hade innan det var dags att gå till bussen ändå var tvungen att springa för att hinna med den.

Jag kom fram till skolan och gick sedan ner till klassrummet där det stod en främmande man och pratade med en kvinna, och ingenstans fanns min mentor. Det visade sig att min mentor var sjuk och mannen var vikarie för specialläraren som var sjuk. Han skulle ha klassens första lektion innan min mentors vikarie kom för att ta hand om de resterande lektionerna av dagen.
Barnen var hemska! En den av dem skötte sig väl bra men de 2-3 barn som brukar vara stökiga var verkligen som små djävlar idag. Speciellt en kille som jag tvivlar på att han ens lyfte pennan under hela dagen. Ja det var verkligen en helvetisk dag och jag hade såååå ont i både öron, hals och huvud när jag fick gå hem klockan 13.30. Det som sved i mig var att vikarien inte gjorde ett bättre eller mer arbete än mig, men han får betalt medans jag bara var där för att lära!

Som det ser ut nu är förmodligen min mentor sjuk imorgon med så jag ber till gudarna att barnen kommer vara lite lugnare. Jag hoppa bara att min mentor inte är borta för länge då jag efter dessa två veckor ska bedömas, men hon kan ju inte bedöma mig om hon inte varit där?!

När jag kom hem orkade jag inte göra någonting. När klockan närmade sig sex tog jag i alla fall tag i lite matlagning så jag har lunchlådor för resten av veckan.

Idag fick jag mitt besiktningsprotokoll för min nya lägenhet och det verkar som om i stort sett allt kommer att fixas till. Alla golven byts, målningen av dörrkarm och dörrar samt garderobsdörrar. Byte av vävtapet i köket samt målning av den och byte av kontaktuttagen, målning av taket i kokvrån. De tapeterna som är i resten av lägenheten är bara 2 år gamla så lägenheten kommer vara riktigt fräsch när jag tar över den. Jag ringde idag för att kolla upp när arbetet kunde göras men den ansvariga var upptagen och skulle ringa upp. Får väl se om de hör av sig, annars får jag väl ringa dem igen imorgon. Det viktigaste är att golvet blir bytt så jag kan flytta in, för det andra borde de ju kunna ordna med även om jag flyttat in även om det kanske blir löite bökigt.

Nu ska jag se klart Cityakuten sen ska jag sooooova.....

2006-11-20
19:42:11

Just shoot me! /L

Ja, idag fick jag mina VFU uppgifter som jag inte känner mig speciellt mogen för.
Jag ska alltså ha några pass i SO, detta ska planeras tidigt stod det men vi fick uppgiterna först idag och har salstenta på fredag så det var ju inte en så trevlig överraskning.
Är det någon som har några tips över hur man kan göra för att få in alla SO-ämnena i ett pass så vore det intressant.
Känner mig något stressad nu, kan inte provet och nu fick den här skiten att göra också.
Blir extra jobbigt att göra det när jag aldrig varit i klassen förut. Trodde inte man behövde ha lektioner under första året man läser heller menmen.
Det är stressigt även när man bara har 2 veckor VFU, man hinner inte slappna av heller. Jag måste ju även göra ett studiebesök med barnen. Nu känner jag mig snurrig i huvudet vill jag lova! 

Uppgifter: Den studerande skall plander och genomföra några lektioner/pass i SO-ämnena. Studenten skall också undersöka hur man i geografi arbetar med exkursioner kopplat till olika platser och utifrån samhällskunskap hur man arbetar med demokratifrågor. I historia och religion undersöker studenterna hur berättelser och eller skönlitteratir kommer till användning i respektive ämne. I "kappsäcken" har den studerande med sig kurslitteraturen, lektionsinnehåll och övriga inslag i inriktningen samt egna reflektioner. Utöver detta finns du, lärarutbildare och lokala planeringar (i ämnena) samt undervisningsmålen.


Inför vårens VFU-period vore det stor betydelse om ni tillsammans planerar de avsnitt som studenten skall ansvara för. Under vårterminen studeras först en temakurs om närmiljön (5v). Därefter följer en temakurs om globala förhållanden (11v) som innefattar en VFU-vecka som inte är skolområdeförlagd och då reser vi till Auschwitz. Den andra temakursen avslutar med en VFU-period (5v).


1. Du tittar på hur de lokala styrdokumenten ser ut, lokal arbetsplan och kursplaner. Se även på planeringar för arbetsområden eller hela året.


2. Följ lärarutbildarens och arbetslagets hela verksamhet.


3. Planera och genomför några pass/lektioner. Försök att integrera alla fyra ämnena i din undervisning. (Planeras tidigt i samarbete med lärarutbildaren)


4. Dokumentera en lektionsplanering/ett pass. Analysera genomförander. Slutsatser!


5. Bilda dig en uppfattning om läromedlen i alla SO-ämnen inom OÄ. Hur kommer de olika ämnena till uttryck?


6. Undersök hur man arbetar med

* exkursioner i landskapet utifrån geografi

* demokratifrågor i samhällskunskap

* berättelser och eller skönlitteratur i historie- och religionsundervisningen


7. Planera vårens VFU tillsammans med lärarutbildaren. OBS! Under femveckorsperioden skall tonvikten vara lagd på SO-ämnena och får gärna handla om lokala förhållanden (hembygden), eller globala förhållanden

/Stressad Linda


2006-11-17
12:04:35

Fredag, Sandra, Gratulationer
Fredag!!
Idag ska jag träffa min handledare och prata om min uppgift!
Jag har tänkt att ta med barnen till museumet, de har ett stort historiatema just nu och då kan det vara smart att visa dem hur man arbetar på ett museum. Om inte det går ska jag försöka få tag i någon på Kroppkärrskyrkan så kanske de kan visa oss hur man arbetar/ vilka som arbetar i en kyrka.
Senare idag ska jag möta SANDY girl! på stan, kolla in lite julisar till mamma och Joakim kanske.
Beställde Jasons julklapp igår, uuuhh... han kommer nog bli glad! Annars....
Nästa vecka är det tenta, jag kan ingenting, det går inte att få in 400 sidor historia på 4 veckor vill jag tala om. Alldeles för kort tid på oss att plugga. Så många frågetecken!
Nu måste jag göra mig klar.

Glöm inte Idol ikväll, mysigt i fredags mörkret!

Puss och kram
Linda

Ps. Grattis gumman, hoppas du får det i slutbetyg också, det förtjänar du! Ds.


2006-11-15
18:30:04

Renovering... /S
Har precis pratat med den nuvarande hyresvärden i min 1:a som nyss fått lägenheten besiktigad. Det visade sig att golven var så pass slitna att jag ska få dem utbytta och även ommålat i kokvrån. Jättebra!....MEN de gör inte jobbet förrän jag tar över kontraktet. Så om jag tar över det den 1 februari gör de arbetet någon gång efter det datumet. Den stora frågan är ju bara var jag då ska bo eftersom lägenheten måste vara tom när när arbetet görs. Det tvingar mig ju nästan till att ta över kontraktet redan i januari även om jag tvingas betala hyra även för mitt nuvarande boende :(
Som det ser ut nu kommer jag nog ta över kontraktet från 1 januari i alla fall, måste bara kolla upp lite mer med hyresbolaget så att de verkligen gör jobbet tidigt i månaden och inte i slutet.

Idag fick jag mitt kursbetyg samt min hemtenta tillbaks som jag skrev på rekordtid och tro det eller ej men jag fick ett VG på hemtentan!! Det räckte dock bara till ett G i kursbetyget men ändå... är riktigt nöjd med mig själv :)

Nu måste jag förbereda mitt litteraturseminarie som är imorgon samt packa inför Karlstad.

See U soon...!

2006-11-14
16:54:24

Ännu en VFU-dag över... /S
Idag hade jag ännu en VFU-dag och precis som jag trodde var det tortyr att behöva gå hemifrån redan klockan 7.
Det var dock en väldigt lugn dag då det bara är strax över 20 elever i klassen, och förutom mig och klassföreståndaren var det även en 16-årig tjej med på praktik, samt en plus-jobbare som hjälper till med en enskild elev, samt specialläraren och fritidspedagogen som hjälper till i klassen. Med andra ord var det många vuxna som kunde hjälpa barnen. Barnen var lugna, det var bara några få som var lite skrikiga.

De två kommande veckorna ska jag ha VFU- hela veckorna. Så idag började vi planera åtminstone för nästkommande vecka. Har kommit fram till att jag ska hålla en svenska-och matte-lektion samt ha ansvar för klassens lektioner under en hel dag med klassföreståndaren frånvarande. Det ska bli jättekul! Jag bör klara av det då jag bara kommer ha hela klassen under dagens första timma, sedan har de, de andra två lektionerna i halvklass. Så är det någon som vet någon bra lek eller diskussionsövning för 7-åringar är ni välkomna att höra av er...

Idag gjorde jag ett litet inköp för att ytterligare försöka strukturera upp min tillvaro då jag inhandlade en pärm, register och en väldig massa plastfickor att samla lektionsmaterial i. Än så länge har jag inte särskilt mycket att sätta i pärmen men jag bad min mentor att plocka fram material jag kan kopiera innan VFU:ns slut så jag hoppas fylla den ännu lite mer.

Jag är grymt trött men jag har tänkt försöka att få en av mina kursuppgifter gjord om jag hinner ikväll. Ska ju förbereda torsdagens litteraturseminarie samt att jag ska på VFU- hela dagen imorgon också, men istället för att sluta redan vid 14.00 som jag gjorde idag, så slutar jag 16.30... så om jag var trött idag så är det inget mot vad jag kommer vara imorgon!!

Förresten ska skolan ha en maskeraddag nästa vecka... är det någon som har förslag på hur man kan klä ut sig utan att spöka ut sig för mycket (åker buss till och från skolan)?? Själv har jag ingen aning så jag blir jätteglad för tips!

2006-11-14
16:00:02

28 dagar /L
54542-268

28 dagar... nej det är inte filmen jag syftar på utan att så många dagar är det kvar till Red Hot Chili Peppers tar scenen i Globen! Då ska jag vara där!
Idag har jag haft inläsningsdag. Nästa vecka har jag tenta över Sveriges historia. Det är väääldigt svårt vill jag tala om. Så många krig och så många kungar! Usch.

Idag har jag faktiskt kollat upp vad Johnnys kastrering ska gå på, det var skillnad mellan klinikerna men nu har jag gjort mitt val. På Smådjurskliniken kostade det 590 kronor men inklusive ID-märkning. På solstas kostade det 490 kronor men ingen ID-märkning. Eftersom han ändå är innekatt så tar jag givetvis den billigare, meeen också för att på Smådjurkliniken gick det på flera hundra att för skabbrengöring medan de på Solsta var ärlig nog att tala om att det behövdes inte göras hos dem utan det kunde jag lätt göra själv hemma! Tycker inte om när man ska behöva betala dyrt när det egentligen inte behövs! De tog 425 kronor endast för att KOLLA på Stina. Forgett it.
Ni kan tycka att jag är snål men nejnej aldrig att jag lägger ut extra bara för det.

Om jag inte har sagt det så har jag fått min praktik flyttad till Kroppkärrskolan. Fick igår mail ifrån min mentor som verkade supertrevlig. Hon önskade mig varm välkommen till hennes 2-3 på 27 barn! Är det ovanligt mycket eller normalt?

Måste givetvis tala om att jag önska mig en värsting fritös av pappa i julklapp. Vill ha en ordentlig, en som man kan rengöra. Min förra var en aning kladdig.
http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/dcbint/cpindex.pl?ctn=HD6161/00&scy=SE&slg=SV&grp=KITCHEN_APPLIANCES_GR_SE_CONSUMER&cat=KAP_FRYINGANDGRILLING_CA_SE_CONSUMER&sct=FG_FRYERS_SU_SE_CONSUMER

Nej, jag måste plugga. *suck*

Puss och kram
Linda

2006-11-13
20:18:02

Trött... /S
Idag påbörjade förändringen av mina sovrutiner. Har insett att jag måste ändra dem då jag alltid somnar sent och går upp sent vilket är jobbigt speciellt de dagar jag ska på VFU då jag måste åka hemifrån klockan 07.00. Imorse hade jag därför ställt klockan på halv 9! Det är ju inte jättetidigt men lite lagom tidigt då man ändå känner att man fått sova ut, men man blir ändå trött på kvällen och kan somna i tid.

Pratade med Tobias igen förut. Nu när det närmar sig muck verkar det som om han faktiskt börjar tycka att det är lite tråkigt. Det hände tydligen inget nytt, men det beror väl kanske på att det är slut om mindre än en månad. Jag blev i alla fall jätteglad då han sa att han var inne på att läsa kursen här i Linköping om han kommer in. Det innebär att vi blir sambos :) Och det innebär att jag inte behöver oroa mig för hur jag ska klara ekonomin i vår då vi helt plötsligt blir två om alla kostnader. Så nu är det bara att hålla tummarna för att han kommer in.

Idag hade vi ett värdelöst eftermiddagsseminarie. Det gav mig ingenting, och påväg hem var det självklart kolsvart och det regnade en hel del. Jag var i alla fall duktig och använde min cykellampa, det som var irriterande var att när jag för en gångs skull mindes att ta med mig lamporna så såg jag att fästet till baklampan gått av!

Ja ja.. imorgon och onsdag blir det VFU.... kommer nog vara väldigt trött!!

2006-11-12
18:43:55

Långa dagar... /S
Den senaste veckan har dagarna känts evighetslånga. Det beror nog främst på att jag inte haft så mycket att läsa men även på att det blir mörkt så tidigt. Och mörker för mig är det samma som att man snart ska sova... men så funkar det ju inte riktigt vintertid när de börjar bli mörkt redan vid 15-16.

Igår hade vi föräldrabesök. Ericas föräldrar var här över dagen samt att Dianas mamma kom i fredags och stannade över helgen. Lite jobbigt då det blir så mycket folk, men Ericas föräldrar lagade mat åt allihop, jättegott kött med hasselbackspotatis och riktigt stark grönpepparsås...mmm!

Idag har jag varit barnvakt på förmiddagen. Resten av dagen har jag förberett mig lite för seminariet imorgon. Pratade med Tobias förut och nu är jag lite gladare då han sa att han nästan bestämt sig för att läsa historiakursen här i sommar, men han skulle prata lite med sina föräldrar, vet inte om vad.

Nu ska jag återgå till TV:n.

2006-11-11
19:01:48

Dyrt /L
Heeeeej!
Ja, Sandra, jag är dålig på mitt skrivande men det kan bero på att jag också har ett så jävla töligt liv att jag inte har någonting att skriva om. Det jag kan skriva om är sådant jag irretarat mig på under dagen och då skulle den här bloggen bli en aning MER negativ ä vad den redan är. Så för allas skull brukar jag försöka skaka av mig mina irretationer innan jag sätter mig ner och skriver ner dagens händelseförlopp =P

Ja, vad har jag gjort. Nada.
Var till morsan och åt idag, ingen nyhet direkt.
Känner mig extra ensam nu när Jason arbetar dygnet runt känns det som. Idag började han 11 och jobbar till 23 men vi hinner inte ses mycket eftersom han slutade sent igår så vill han ju sova så mycket han kan. Suck. Men imorgon är han ledig!
Jag har hittat en julstjärna jag ska köpa! Den är STOR, vit med svart mönster i - perfekt till mitt vardagsrum. Plus att jag har hittat tallrikar, vita och röda som det står God Jul diskret på. Dessa måste jag ha då jag inte har så jag kan duka snyggt på julafton. Ja, de kostade 20 kr styck och jag behöver 16... jaja är det jul så är det!
Börjar dra mig lite för den 25 då Jasons lön kommer, då ska nämligen Johnny kastreras och båda ska skabbehandlas och bilen ska lagas, julklappar och julmat ska köpas, nya böcker plus RHCP! DYRT!
Men kul ändå!

Nu orkar jag inte skriva mer.

Puss och kram
Linda

2006-11-11
14:05:55

Jul, jul, strålande jul...! /S
Harn studerat mitt schema noggrant och börjat planera för när jag ska ta mig hem. Då sista veckan i skolan handlar om att bearbeta en skriven kursuppgift på egen hand så har jag nu övertalat min syster Therese att hälsa på mig den 16 december så att jag kan åka bil med henne till Karlstad redan den 17 december.... detta innebär att jag får 3 veckors jullov.... SÅ UNDERBART!!!!!!!!

Nu börjar även jag se fram emot julen. För det första ska jag ju hem nästa helg  och sen är det inte långt kvar till den efterlängtade RHCP- konserten. Och efter konserten åker jag tillbaks till Linkan för att gå på ett seminarie och träffas för grupparbete. Sedan 3 dagar efter att jag kommit tillbaks kommer alltså syster yster och hälsar på, och på söndagen drar vi hem till Karlstad i TRE VECKOR!!!

2006-11-10
23:15:14

Lååång dag! /S
Dagen har varit så himla lång, och det beror inte på att jag haft fullt upp. Snarare raka motsatsen. Jag har ingen litteratur att läsa då jag redan ligger före, och jag har redan förberett mig för VFU:n. Jag har inte råd att köpa något så det var ingen idé att åka till stan... det skulle bara gjort mig deprimerad. Så hela dagen har jag gått runt i lägenheten och gjort ingenting.

Nu på eftermiddagen hörde jag en bekant röst i köket... Det var Dianas mamma som kommit på besök... igen! Känns inte som att det var särskilt längesedan hennes föräldrar var här. Jag tyckte jag hörde dem prata om att hon skulle stanna ända fram till och med måndag.

Jag har ingenting emot att familj och vänner kommer på besök men jag vill gärna bli förvarnad. Och det får gärna gå någon månad mellan dessa besöken. Och det är skönt om de inte vara längre än två nätter. Sedan är det ju en fördel om besökarens närstående är hemma och underhåller besökaren. Detta gjorde dock inte Diana som stack iväg på fest vid 18.30!! Då blir det lite jobbigt för oss som är kvar hemma för det känns taskigt att stänga in sig på rummet och låta stackars mamman sitta själv i vardagsrummet.

Det är inte det att Dianas mamma är otrevlig, tvärtom, hon är jättetrevlig. Men ändå... jag kände kanske inte för att spendera kvällen med henne. Jaja.. nog tjatat om Diana och hennes mamma, nu är det som det är och jag kan bara konstatera att det ska bli skönt med egen lägenhet!

Pratade med Tobias förut, som vanligt ringde jag honom mitt i maten! Fattar inte... det spelar ingen roll när på dygnet jag ringer honom så är han alltid upptagen med något, går vakt, äter, på väg ut med kompisarna. Och nej... det är inte det att han inte vill prata med mig för han ringer alltid upp en kort stund senare.

I alla fall pratade vi lite om våren men som vanligt har han inget definitivt beslut. Han berättade dock att han nog ska söka till Internationella Minröjningsstyrkan eller vad det heter. Det känns ju inte så kul, men enligt Tobias så handlar det om att man står i beredskap ett år och bara det är bara 6 veckor av de året som det är helt säkert att man gör något (får dock betalt för hela året). Han sa också att det nästan aldrig händer att de faktiskt åker någonstans... men jag vet inte... gillar inte att arbetet går ut på att röja minor... I alla fall så har han tänkt plugga samtidigt i så fall och flytta hit i vår i så fall. Så jag har väl lite delade känslor inför det hela... det låter ju ofarligt när han pratar om det och det skulle innebära att jag fick bo med honom och vi äntligen får ett normalt förhållande.
Men samtidigt litar jag inte helt säkert på att han säger sanningen om vad arbetet går ut på... jag tror det finns en risk att han förskönar bilden av arbetet för att inte göra mig orolig och då slippa mitt tjat.

Ja ja... har inget att rapportera  mera... jag lever ett trist, händelselöst liv... :) Mitt liv förgylls dock lite de dagar man kan läsa någon annans inlägg i bloggen än mina egna...det var en pik Linda om du inte fatta det :P

2006-11-09
21:53:18

Presenthjälp...please? /S
Nu börjar den där presentpaniken komma när man närmar sig jul... Jag är ganska klar över vad jag ska ge alla, men som vanligt har jag ingen direkt aning om vad jag ska ge Tobias!!
Förutom julklapp så har vi varit tillsammans i 5 år den 20 januari som ska firas på något vis... har dock ingen aningom hur eller var!

Så är det någon som har några bra tips är ni välkomna att lämna dem på mailen för själv har jag verkligen idétorka.

För övrigt har inget särskilt hänt. Hade problem med att somna inatt. Det komiska var att när jag klockan 01.30 gick upp för att hämta vatten som sysselsättning så låg Diana i vardagsrummet och läste på grund av sömnproblem!
Idag har jag haft seminarie och efter det har jag städat lägenheten så morgondagen och helgen kommer ägnas åt plugg.

2006-11-07
21:39:32

My day... /S
Idag har jag inte varit så flitig som jag borde.

Började dagen med lite frukost och en dusch och fortsatte den med att se min nya starta-dagen-serie "Mcleods daughters". Jag vet... det är en B-serie men det är så skönt att käka lunch framför TV:n de dagar jag ska på seminarie eller precis kommit hem från ett och till slut är man fast... eller vad säger du Linda :P

Fortsatte dagen med att hämta ut den efterlängtade bokleveransen från adlibris och ägnade sedan en timma åt att plasta in alla nya och dyra kursböcker.

Klockan hann bli 15.00 innan jag kom igång med läsandet, men jag tog mig igenom en del kapitel i alla fall, och jag har hela morgondagen på mig att hinna ikapp med läsningen och som det ser ut nu kommer jag klara det utmärkt :)

Pratade en kortis med Tobias förut. De stackarna hade bara fått tillgång till dusch tre gånger under de 9 dagar de hittills varit borta! Han vågade nog inget annat än att ringa idag då jag skickade ett ....ja låt oss säga något otrevligt sms igår. Men det förtjänade han faktiskt då jag skickat honom minst 1sms/dag och i varje sms bett honom ringa mig, ända sedan i torsdags. Han lovade att ringa mig på torsdag igen då de är klara med övningen, så jag hoppas han håller det löftet.

Jag frågade honom om han funderat något på vad han ska göra i vår, men precis som jag anade hade han fortfarande ingen aning. Så jag vet fortfarande inte om jag kommer få bo själv eller bli sambo i januari.

Jag måste säga att jag varit ganska flitig de senaste dagarna även om jag inte läst så mycket kurslitteratur. Förutom läsningen har jag nämligen förberett mig lite inför den kommande praktiken genom att planera matte- och svenskalektioner. Min plan i matte är just nu att gå igenom de grunderna i geometri alltså kvadrat,cirkel,rektangel och triangel. Får bara hoppas att min mentor också tycker det är en bra idé, annars får jag väl använda materialet vid ett annat tillfälle antar jag.

Nästa helg kommer jag plugga så mycket jag bara kan för att sedan kunna åka till Karlstad den 16 november. Jag ska även vara barnvakt och tjäna lite pengar.

Julklappar ja... hm... undrar vad det kan vara??! Måste säga att hela det här med julen känns väldigt avlägset. Inte att det är långt kvar för tiden bara rusar fram, mest tydligt är det genom din nedräkning inför RHCP, LInda. Men hela firandet känns fel på något sätt, jag har inte riktigt den där känslan av att leta julklappar och så. Kanske beror det på att det händer så mycket annat i under den kommande perioden med praktik, tobias muck, RHCP, flytt till egen lägenhet, att inte veta hur det blir efter Tobias muck för mig och honom. Jag kanske helt enkelt har för mycket annat i tankarna nu.
Det är ett hinder när jag somna... i förrgår snurra tankarna så det var helt omöjligt att somna. Helt sjuk, man tycker ju att man borde kunna styra tankarna till viss del i alla fall.

Förresten LInda, är du verkligen säker på att du får kompetens för förskolan och inte bara för förskoleklass. Jag får nämligen behörighet för skola och förskoleklass men förskolakompetensen måste jag läsa till.

Nu ska jag se mer Grey's anatomy :D

2006-11-07
17:19:04

Uh! /L
Uh! /LToday!!
Var jag ledig. Eller rättare sagt hade inläsning. Seg dag.

Fick ditt mail förut Sandra, det var skönt med ett skratt. Den bästa blåsningen någonsin och när man hörde att pappan nästan började gråta - den absoluta hödpunkten.

Förresten så vet jag vad lilla Sandra kommer få i julklapp av mamma =P uh uh uh! För det vet inte duuuuu =D

Ha det bra!
Glöm inte kanal 5 idag.

Och för er som inte vet så är det idag 35 dagar kvar till Red Hot Chili Peppers bombaderas med Karlstadstösernas skrik i Globen!

Puss och Kram
Linda!

Ps. Jag hänger gärna också med till Thailand!!!!!!!!!! Ds.


2006-11-06
19:25:00

Jag vill med!!!! /S
Har precis fått veta att mina föräldrar drar till Thailand den 21 januari...utan MIG!!! Tycker riktigt synd om mig själv...
Tycker ändå att det är bra att de åker då de aldrig är någonstans annars... men jag är avundsjuk!
Det verkar inte vara något fel på hotellet de ska bo på heller.

Ja ja... jag kommer säkert njuta mycket av att sitta själv i min etta i kyliga januari med en kurs nyligen avslutad...

Nu ska jag äta min avokado och fortsätta tycka synd om mig själv...

2006-11-06
14:57:51

Länktips!
Nu kommer ett litet länktips igen;

www.burkar.nu

Bra sida för lärare och lärarstudenter för de lägre årskurserna!

Idag har jag inte gjort så mycket. Var i skolan imorse på seminarie, efter det blev det lite grupparbete. Väl hemma blev det lunch framför TV:n . Efter det försökte jag producera lite arbetsblad för den praktik jag ska på om ca 2 veckor. Funderar på att gå igenom lite geometri med 1:orna (kvadrat, rektangel, cirkel och triangel). Men vi får väl se vad mentorn säger om det...

Nu ska jag ta det lite lugnt innan jag ska läsa mer kurslitteratur!

2006-11-05
09:33:39

Morn! /L
Söndags morgon!
Uh jag känner mig helt slut. Hade svårt att somna i natt.... kan bero på att jag sov alldeles för länge igår morse. I natt gick en massa skräckisar. Jag, feg som jag är, satt och zappade imellan dem i rädsla för att få se för mycket. Jason hade ju trots allt somnat och jag var livrädd för att ligga vaken själv och tänka på Freddy....!!
Idag har jag mycket att göra, jag har mycket som jag BORDE göra men har nada lust... får se vad jag orkar.

Nu ska jag äta frukost....

Puss och Kram
/Linda

Ps. Kolla bilderna hehe Ds.


2006-11-04
23:24:51

Plugg och film. /S
Den här helgen har jag, precis som de flesta andra helger, tagit det väldigt lugnt! Det som skiljer sig från de andra helgerna var väl att jag faktiskt kände att jag var lugn, jag känner ingen stress just nu över något. Men efter att ha sett schemat för den nya kursen vet jag att jag kommer vara lika stressad som förut snart igen.

Igår hade vi inläsningsdag, men jag har fortfarande inte fått mina kursböcker som jag beställt, så det fick bli en ledig dag. Jag gjorde inget särskilt, på kvällen tittade jag på Pirates of the Carribean. Har sett den förut, men lite Johnny Depp är väl aldrig fel när man sitter ensam en fredagkväll.

Idag passade jag på att läsa lite gammal kurslitteratur som ska användas senare i denna kurs, så jag har åtminstone pluggat lite. Idag har jag varit jätteseg så det fick bli mer film. Lånade Kalle och chokladfabriken + Chocolat av Erica...alltså mer Johnny Depp. Båda filmerna var bra och jag känner mig nöjd.
Imorgon ska jag vara barnvakt på förmiddagen, sen ska jag hem och läsa mer i kurslitteratur. Ska även fösöka vara duktig och göra gulaschsoppa med köttfärs. Blev så inspirerad efter att ha ätit det hos mormor sist jag var hemma. Och lite soppa är j aldrig fel nu när kylan kommer.

Har inte pratat mer med TObias förutom ca 5 sekunder idag under hans vakt. Har nämligen kollat upp schemat och sett att om jag ska hem innan jul så måste de bli kommande helg eller helgen efter det. Kommande helg, som passar bäst, ska Tobias gå vakt, så nu har jag siktet inställt på helgen därefter (tror det är 16 eller något).
Jag måste ju träffa TObbe en gång till innan jul, annars kommer jag bli tokig.... det är så sjukt med distansförhållanden... tänk att inte få träffa sin pojkvän på...ja vad blir det...ca 2 månader... Nej, därför måste jag hem en gång till innan jul.

Nej nu är det nog bäst att jag sover... ska vara barnvakt 10.30 imorgon :(

Natti natt på er där hemma (och i Espana)!

2006-11-04
10:27:55

Det ella gött. /L
Ja, gårdagen var relativt bra.
Jag var ledig och även Jason vilket var skönt.
Vid 17 tiden fick jag äntligen klippa mig så nu är det lite kortare... ja, fortfarande långt men
jag klippte ca 7 cm!! De ni!
Senare på kvällen våldgästa jag mamma och vi mös med vitt vin. Ja, jag kände mig väldigt sofistikerad. Det var inte så där WOW gott men det rinner ju ner... =))
Lugn och skön dag... fast min kära sambo ÄNNU inte börjat med vardagsrumsbordet som han lovat... Jag väntar otåligt.

Så du saknar Tobbe, det är snart slut på saknaden förhoppningsvis Sandra!
Bara han inte får för sig att dra ut på sån där militäs-skit igen =)

Jag längtar som sagt tidigare till november när jag äntligen skaaaaaaaa haaaaaa en ny mobil!

Nu ska jag faktiskt PLUGGA! Måste pränta in Vasatiden!

Puss och kram
Linda

2006-11-03
21:24:39

Saknar-Tobias-attack!!! /S
Ojoj... det är inte så lätt alltid. Idag har jag drabbats av en sakna-Tobbe-attack. Till stor del beror den nog på att jag är medveten om att jag inte kan ringa honom, jag måste vänta på att han ringer mig. Dels för att han är ute på övning och alltså inte har täckning hela tiden, och dels för att han går 6-timmars pass som innebär att han bara sover och jobbar dygnet runt.

En annan bidragande faktor till attacken är nog att jag skrev kontrakt på lägenheten idag vilket fick mig att längta efter att bo själv...med Tobias! Så just nu saknar jag honom något så enormt mycket.

Jag är ändå glad över att de är ute på övning då de inte kan se på TV(tror jag) för denna vecka har jag nämligen sett försvarsmakten göra reklam i stort sett dagligen för att de behöver fler som anmäler sig för utlandstjänst. Och med tanke på att Tobias för några månader sedan nämnde att han tänkt söka dit, så vill jag nu inte att han ska bli påmind om det. Så alla kan väl hålla tummarna för att nästa vecka är sista veckan de kör med den reklam då nästa vecka är sista veckan på Tobias övning!

Förutom kontraktskrivning och sakna-Tobias så har inget hänt idag. Är lite irriterad över att jag inte fått mina kursböcker än då jag tänk läsa en hel del i helgen men det finns inget att göra åt saken. På söndag ska jag sitta barnvakt och tjäna ihop lite pengar till...ja alla de kommande utgifterna...suck... det är en hel del. Julklappar, resa tur-och-retur till STHLM, gärna en hemresa till innan jul, hem över jul, flytt i förmodligen januari vilket innebär tecknande av elabonnemang och en massa andra klumpavgifter...hm... hoppas man får mycket pengar i julklapp.

Nu ska jag titta på lite Johnny Depp i Pirates of..

På den här båten är det Tobias bor förresten!

HMS Trossö 
HMS Trossö
  

Hej så länge!

Ps. Linda, telefonen verkar ju toppen :) Ds.

2006-11-02
10:32:00

Nu vet jag /L
Nu vet jag /LNu har jag bestämt mig för vilken mobil jag vill ha.

Sony Ericsson W300i.
Den tycker jag passar alldeles utmärkt till mig plus att den är godkänd av i EU i strälningsvärdet Sandra!
Den kostar 1600 på elgiganten vilket inte är ett allt för dyrt pris heller. Så i november kommer min sambo förmodligen köpa den till mig eftersom jag förtjänar den! =D

Nu ska jag göra mig iordning för skolan.

Kramkram
/Linda

Ps. Idag fyller farsan 46 år. Grattis Ds.

2006-11-01
20:20:36

Bottendag! /L
Bottendag! LIdag är det inte min dag!
Den började med att jag vaknade av att klockan ringde mitt i en underbar dröm! Typiskt.
Jag hade dock turen som fick mamma att köra mig till skolan så jag slapp ta bussen eftersom jag hade en hel drööös med paket som skulle postas...
jag tog givetvis allt på en och samma gång och det blev väldigt dyrt då jag hade 65 kronor kvar. jag ska egentligen ha tjänat 130 kronor vilket innebär att jag betalt någras frakt och jag vet inte vilka! Så det innebär att jag måste bjussa några på väldigt dyr frakt...
känns inte så j*vla roligt.

Sedan har jag inte fått betalt av 2 eftersom de inte har bekräftat att de fått paketen! =/
Jag fick även ett mail ifrån en som hade köpt böcker som det tydligen fattades några sidor och var kladdat i. Detta hade jag ingen aning om så nu måste jag förmodligen betala tillbaka... nej fy fabian för tradera! Aldrig mer.

Johnny hade ner min orkidée idag så den fina krukan (i glas) gick i kras och glödlampa. Jag skar mig givetvis när jag skulle ta upp detta!!! Det slutade aldrig blöda och jag har nu hittat blodfläckar överallt.... typsikt!!

Hade med en film idag till skolan eftersom vi skulle se en film som hade något med åren mellan 1611 - 1809 att göra. Då hade jag Skönheten och odjuret som är baserad på en 1700-tals roman, denna tyckte inte min studiegrupp dög så nu måste vi leta en bättre på avcentralen vilket bara ger mer jobb. Usch vad tölig dag!!

Nu ska jag äta något.

Kram
/Linda

2006-11-01
17:58:03

Snart utkastad? //S
Oj vilken slappisdag jag har haft idag. Har inte varit utanför dörren på hela dagen utan tillbringat dagen inne och lyssnat till den kyliga vinden som viner. Brrrr.... jag är verkligen ingen vintermänniska.

På fredag ska jag alltså skriva kontrakt för lägenheten. Jag var lite orolig för att tjejerna inte skulle hita någon ersättare, men de har redan fått två mail från intresserade och de lade ut annons om lägenheten igår kväll!! Så nu verkar det som att jag kan flytta redan i januari till min EGNA lägenhet.

Imorgon har jag seminarie :( Lite trist då jag inte hunnit läsa litteraturen än då adlibirs ännu inte skickat dem. Detta innebär att jag faktiskt måste gå ut...usch... gillar verkligen inte snö!!

Har även bokat upp söndag förmiddag med barnpassning. Den äldsta flickan var dock sjuk.... synd om henne men jag måste säga att jag är lite glad för det innebär förmodligen att föräldrarna vill att vi ska vara inne och ta det lugnt.

Det har som sagt blåst en hel del. Lite jobbigt då Tobias är på övning i två veckor med båten. Gillar inte att de är ute och åker med båten med tanke på att det var en som sjönk för inte så länge sedan. Läste även nyheterna om att ett handelsfartyg råkat lite illa ut mellan Gotland och Öland på grund av kraftiga vindar och STORA vågor. Ska försöka ringa honom ikväll, men förmodligen utan vidare framgångar.

2006-11-01
11:31:59

Snön snön snön!!! /L
Snön snön snön!!! /LIgår kom första snön!
Jag, som hade suttit inne, hade inte märkt någonting, så när jag gick ut vid 21 tiden blev jag överraskad av snön!
Jag kom på mig själv skutta på väg till bilen! Mysigt! =)
Jason var också glad, vi hoppades bara att det skulle ligga kvar och inte bli slask för det är inge kul!
Så Sandra, vi kanske inte tycker riktigt lika om snön =P
Snön innebär december -> Red hot chili peppers -> Jul -> Paket! Massa skojs!!! =D Plus att jag äntligen får använda mina nya mycket fynd - kängor!

Igår skyndade jag mig hem till Desperate housewives! Vilket härligt lååångt avsnitt. Mycket hände och sånt gillar jag! Nu måste jag bara vänta så länge på att se vad som hänt. Jag tröstar mig med Greys anatomy som börjar, nästa vecka? =)

Ja, nu har jag fått iväg några traderaköpares paket. Jag rekommenderar INTE att lägga upp massa varor på en och samma gång. OCH skriv för guds skull hur du vill ha betalt I auktionen! J*vlar vilka människor det finns.... säger jag bara!

Nu ska jag göra mig reda för skolan. Har Margatheta Ullström nu... tänk på mig Sandra!

Puss och kram
Linda 

2006-11-01
10:38:44

Första snön ha kommit. /S
Inatt kom den första snön, men som tur var smälte den bort direkt. Imorse när jag vaknade hörde jag hur det blåste jättemycket, och när jag kom ut i köket snöade det... OCH den låg kvar så nu är marken vit :(

Har inga seminarier idag, och ingen kurslitteratur tillgänglig så idag ska jag göra absolut ingenting. Bara sitta inne och mysa...

Har snön kommit till Karlstad än?