Hakuna Matata

2011-09-30
19:15:54

En lugn, välbehövlig fredag /S
Den här veckan har känts lång och jag har känt mig riktigt sliten bitvis vilket känns lite ironisk eftersom jag precis börjat jobba! Men det tar väl ett tag kanske innan man är med på banan igen, och extra lång tid nu när det är ny arbetsplats där allt är nytt.

Även T har haft en intensiv vecka men tre av dagarna i annan stad så ikväll ska vi vara hemma, bara vi två, korka upp en flaska rött, äta lite god thaimat, lite godis och baaaaara taaa deeeet luuuuugnt... Känns som att vi behöver det båda två, och att bara få vara bara vi två också. Vi har nämligen varit ganska duktiga på att umgås med folk de senaste helgerna och kanske mindre bra på att fokusera på varandra och landa lite vilket alltid behövs, särskilt eftersom vi alltid spenderat våra helger i Lkpg så... det har varit lugna hemmakvällar med soffmys, och sen vi flyttade till Karlstad har vi knappt haft tre sådana kvällar tror jag. Känns som att vi fortfarande jobbar på att hitta en bra balans, inte för att det är jobbigt på något vis, vi har haft jättekul! Men som sagt, ibland behöver man stanna upp lite och känna efter vad det är man egentligen vill och behöver just nu...

Imorgon ska jag och mina systrar ta med oss farmor på en lunch på stan och liten sväng på IKEA, jag tror det kan bli mysigt och framför allt mycket uppskattat från farmors sida vilket alltid värmer :)

Ha en underbar kväll och helg!


http://jennistankar.files.wordpress.com/2010/10/ljus-hjarta.jpg


2011-09-28
01:14:37

Titta två gånger /L

Jag fick titta två gånger innan jag insåg att mannen på bilden INTE var Martin Mull (känd som bla rektor i Sabrina tonårshäxan och apotekare i Two and a half men)

 

Den riktiga Martin:


2011-09-27
19:11:29

sista dagarna i september... /S
Nu är det definitivt höst ute, när solen försvinner är det riktigt kyligt ute...
Den senaste veckan har varit väldigt lugn, har inte hänt så mycket. Både den här veckan och förra veckan spenderar T några dagar i Stockholm för jobbets räkning vilket betyder att jag och Pepsi sitter här hemma ensamma, vilket känns lite trist. Man tycker ju att man inte gör något på vardagskvällarna, att man knappt pratar med varandra utan mest sitter och glor på Tvn i väntan på att få gå och lägga sig. Åtminstone ser mina kvällar ut så då jag för det mesta är så himla trött efter jobbet, men att jag saknar honom ändå massor, det är så tomt utan honom hemma.

Att jobba 100% är i alla fall jätteskönt då jag äntligen börjar känna att jag kommit in i alla rutiner, börjar känna barnen och så vidare. Något som jag behöver komma in i nu är att lära känna föräldrarna för där känner jag mig fortfarande ganska borta, men det är ju bara att ge det lite tid, man kan ju inte trycka in allt i skallen på en gång.

Inför helgen som kommer har vi ännu inte gjort upp några direkta planer, det enda jag vet är att jag ska fira min farmor på lördagen med lite lunch på stan, en sen födelsedagslunch.

Just nu sitter jag och laddar lite energi för ett veterinärbesök... japp... ni läste rätt... dags för ett nytt besök på grund av ännu en öroninflammation. Det börjar bli rejält tröttsamt, och självklart känns det ju inte kul när ens hund mår dåligt. Jag hoppas i alla fall innerligt att det ska bli den sista öroninflammation vi behöver behandla det här året!

2011-09-23
17:29:39

Hm
Av någon anledning fungerar det inte att att lägga upp videor på bloggen. Det blir bara upprepningar från tidigare inlägg.

2011-09-23
17:22:33

Album på G? /L
Senaste nytt är att Robert Pattinson (Edward Cullen - Twilight Saga) just nu håller på att göra ett album. Inte en dag för tidigt om du frågar mig! Jag älskar hans musik, helt i min smak - akustisk svammel. Det enda negativa (!) är väl att han har en tendens att mumla sångtexten så jag hör sällan vad han faktiskt sjunger ;) Men det är ett album jag ser fram emot.




2011-09-23
17:16:29

Störtskön reklam /L
Då och då... inte speciellt ofta.... dyker det upp reklam i tv-rutan som får en att reagera. Bra PR. DnB nor i Norge (en av Norges största banker) har just nu denna reklam;
Jag bara älskar den! SÅ smart och rolig. Tjejen spelar så otroligt bra.


2011-09-20
21:04:59

Barndop /L
I helgen hade vi som sagt dop för lilleman. Allt gick över förväntan. Lilleman grät inte och klarade av att vara relativt tyst hela cermonin. Efteråt åt vi kycklingsallad och tårta. Alla verkade nöjda. Det var roligt att ha dop, vill man inte ha den här religiösa grejen (jag hade det mest pga att det är tradition) men jag rekommenderar verkligen att ha någonting så alla samlas. För det är roligt att officiellt presentera sitt barn för familj och vänner.



2011-09-20
19:40:37

Helgen som var.... /S
Hej mina vänner!
Dagarna går så fort...! Helgen som var gick superfort och var intensiv men samtidigt så himla mysig och rolig. Det började på fredagen med en helt oplanerad och spontan utgång med Ts kompisar och mina gamla klasskompisar. Det var riktigt roligt då det känns som att det var längesen jag umgicks med personer i min egen ålder som inte är släkt då jag fortfarande inte lärt känna någon i Karlstad än. Kvällen blev lyckad men det blev både 1 och 2 glas vin för mycket :p
På lördagen var det äntligen dags för dop för bloggkollegans lilla kille. Dopet var jättefint och jag blev helt kär i lilla Js fina, fina dopklänning. Med en napp i munnen var han nöjd under hela dopet, något som alltid är lika nervöst när man är gudmor, mardrömen är ju en hysterisk unge som bara skriker, men här kom det inte en enda tår så jag hade verkligen inget att oroa mig för. På kvällen var vi lite slitna så det blev en lugn spelkväll på hemmaplan med föräldrarna som fått barnledigt efter dopet.

För att avsluta helgen bjöd vi in våra föräldrar på sent eftermiddagsfika för att senare åka hem till min syster för en filmkväll :)

Efter den här helgen känner jag mig ännu mer nöjd med vår Karlstadflytt, för vi får ut så himla mycket mer av helgerna här :)

Nu ska jag återgå till TV-tittandet och mysa i soffan :)

2011-09-16
09:46:43

Freeeeeeeeedag!! /S
Tänk att en veckodag kan vara så underbar, att den får en att bli på strålande oavsett om regnet öser ner, och dagen börjar skit, för fredag är alltid fredag!

Min fredag känns riktigt bra. Jag har börjat dagen med att färga mina bryn, och för en gångs skull fastnade det inte färg på huden som det kan göra annars så man ser helt crazy ut. Utöver det skiner solen och jag jobbar bara mellan 10.30-14.00. Sen ska jag kolla in en ny cykel, min cykeltur i onsdags fick mig nämligen att bli skitförbannad! För det första funkar inte växlarna.... trampade uppför backen så jag var väl helt röd i fejjan, och preciiiiis när jag kommer upp till toppen, DÅ hoppar den lägre växeln i. När jag ska trampa hemåt går det skittungt och jag inser att jag har punktering! Punktering kan man ju få på ny cykel med men det var liksom det som fick bägaren att rinna över, så nu är jag på cykeljakt igen. Igår lånade jag istället Ts cykel till jobbet.
Det är ju alltid bekvämt att åka bil, men jag tyckte faktiskt att det var riktigt skönt att cykla även om jag insåg hur otränad jag faktiskt är. Men det var lagom jobbigt, kändes som att det kan vara perfekt som vardagsmotion. Men först är det alltså en ny cykel som står på agendan. Vi får väl se om jag lyckas hitta någon idag, beslutsångesten hänger som vanligt över mig men jag trooooor att jag bestämt mig så nu är det bara att hoppas på att just den cykeln finns kvar annars är jag tillbaka på ruta 1!

Ikväll tänkte jag försöka göra det lite fint här hemma och tända lite ljus och ha maten fixad tills dess att T kommer hem vid 20 från sin jobbresa till Stockholm. Just nu känns det som att vi är inne i en topp om man pratar om alla de toppar och dalar som man har i ett förhållande, allt känns bara så bra och alla känslor för honom känns sådär extra starka, och livet känns bara underbart. Jag vill i alla fall bara göra något fint för att visa lite uppskattning, det är ju så lätt att man tar varandra för givet, och dagarna bara flyter på utan att man stannar upp.

Imorgon är det dags för dop! Jag känner mig nästan helt förberedd, behöver bara prova kläderna jag tänkt ha o se att de sitter som de ska, och packa in doppresenten. Ska bli jättemysigt att träffa Lindas lilla J igen. Sen på kvällen får har Js mamma och pappa ordnat barnvakt så då blir det en kväll på stan för oss 4 :)

Nu är det dags att ta med Pepsi på en promenad innan jag ska åka och jobba! Ha en underbar fredag och helg mina vänner....!!


2011-09-14
12:23:15

Halvvägs till helgen /S
Idag är det onsdag, och det innebär att man är halvvägs igenom arbetsveckan. Idag börjar jag sent så jag har passat på att dammsuga lite här hemma, skruva ihop det sista på vår nya skänk, diska and so on. Nu ska jag snart hoppa på cykeln och cykla iväg till jobbet...

japp... cykel blir det idag! Idag är bilen inlämnad på service så nu fick jag äntligen den där sparken i röven som jag behövde för att ta cykeln istället för bilen till jobbet. Det är ganska precis 5 km till jobbet så det är ju perfekt som vardagsmotion, men tyvärr är jag ju väldigt bekväm av mig och tar gärna bilen. Men nu ska jag göra ett försök att ta cykeln åtminstone några dagar varje vecka.
Dels så behöver jag röra lite mer på mig och sen vinner man ju även på det ekonomiskt och det är ju aldrig fel :)

Ha en bra dag!

2011-09-14
03:04:04

Men seriöst? Kan man längta mer? /L

2011-09-13
18:06:53

Breaking Dawn Preview /L

2011-09-12
08:26:21

Sista veckan /S
Idag inleder jag min sista vecka på vikariatet på 50%, nästa vecka drar det igång på allvar då jag kommer jobba 100%! Mina första dagar längtade jag verkligen efter att få komma igång och jobba heltid men efter två veckor med 50% så får jag väl erkänna att jag börjar bli lite bekväm av mig ;) Jag har faktiskt gått upp kl 8 varje dag ändå för att få någorlunda lika rutiner som T, men det där med att gå upp och sitta i TV-soffan en timma. Eller att komma hem från jobbet och bara kunna slappa för att man redan hunnit diska och dammsuga innan jobbet.
Idag ska vi ha planering på jobbet, och går den bara som jag vill, dvs om de tar emot mina idéer på hur vi kan jobba, så tror jag det kan bli jätteroligt, möts jag däremot av kalla handen kommer det bli långt ifrån lika roligt då deras nuvarande verksamhet, och hur jag är van och tycker att en verksamhet ska se ut, är väldigt olika varandra.

Helgen har jag försökt njuta lite extra av också, det blev filmmys hos syrran i fredags, och igår tog vi en liten ytflykt till Hammarö för promenad och fika ute på klipporna längs vattnet. Det var jättemysigt i solen, härligt att se Pepsi springa runt och sniffa på allt, och så passade vi på att ta lite kort med systemkameran. På väg hem tog vi en omväg och åkte runt och tittade lite på de olika områdena på Hammarö, återigen som reserarch inför bostadsköp, då både jag och T egentligen inte alls känner till områdena sedan tidigare.

Sedan blev det en runda på Bergvik köpcenter då T var sugen på lite nya skjortor. Det slutade med att han hittade två flanellskjortor och sedan provade en ny kostym (!) som dock fick hänga kvar tills på söndagen. Han har en kostym som inhandlades inför studenten, men det är nu sex år sedan vi tog studenten och han ser inte likadan ut längre, på den tiden spelade han hockey vilket innebar en hel del muskler som gjorde att han då var två storlekar större än nu + att de nya kostymerna är lite mer slimmade. Men nu har han en ny snygg kostym och ett par nya snygga skor som passade till. Skillnaden med denna kostym och dessa skor är att han har en större användning för dem. Skorna är till att börja med mer hans stil, funkar även till jeans när man vill ha annat är sneakers eller boots. Kavajen är väl ungefär som skorna, funkar till jeans när man vill vara lite mer vardagsuppklädd, och kostymbyxor är väl samma sak. Sedan har han även användning för sådana kläder i sitt jobb vilket gör det mer användbart.

Själv har jag ju inte fått en hel lön sedan i slutet av juni, så jag kom bara hem med en ynka liten vardagströja för 149kr! Hittade även vinterskor jag gillade men det får vänta tills jag får en riktig lön på kontot, för den här månaden ska även bilen in på service och det lär ju kosta några tusen :/

Nu ska jag äta frukost och kolla in Mia Skäringers "Dyngkåt och hur helig som helst" som jag missade på TV här om dagen...

Ha en bra dag!

2011-09-12
02:22:43

Genus-morsa /L
Ett ständigt aktuellt ämne är ju genus.
Det är oundvikligt i mitt yrke, fast i Norge är det inte alls någon big deal tråkigt nog. (Även fast jag smyg propagerar för genustänket på jobbet). Men norrmännen vet inte eller bryr sig inte.
I alla fall så är det något som intresserat mig sedan jag hörde om det (vilket resulterade i att jag också skrev mitt examensarbete om genuspedagogik).
Nu sitter jag här och är mamma till en pojke.
Än så länge har jag inte behövt reflektera så väldigt mycket kring genus. Visserligen reagerar jag på att min mor kallar honom tuffing men jag vet också att hon skulle kalla min dotter det också så därför gör det mig inget.
När vi var på hälsostation refererade syster lilleman som "søt jente" och jag korrigerade henne, egentligen spelade det ingen roll men jag kände ändå ett behov av att hon skulle veta vem det var hon höll på med (bebisar är könslösa till utseendet med blöjan på).
I början använde vi mest vita kläder. De minsta kläderna har en tendens att vara vita. Men i veckan var jag ut och såg på eventuella finkläder att ha på dopfesten. Allt är blått eller rosa. Jag fick inte ens tag i en vit body i stl 62. Då blir för mig genustänket aktuellt igen. Jag besökte visserligen "bara" Kappahl och Lindex innan jag tröttnade.
Helt ärligt, jag skulle inte ta på min son en rosa HM tröja, för jag vet att den skulle vara avsedd för en flicka. Inte för att jag egentligen bryr mig om färgen rosa utan för att jag vill inte att någon ska tro att han är en flicka. Det låter kanske illa (för det är inte fel att vara flicka) men vi lever ju i ett sådant samhälle där det ska vara lätt att placera alla i ett fack annars blir det ramaskri. Så nu tvingas jag till att göra min son till en ultra-grabb för jag har inget att välja på. Men jag lovar att den dagen han kan välja själv så kommer jag inte hindra honom från att gå i en rosa HM tröja.

Det som också irreterar mig är leksaker. Till och med när de är pyttesmå ska det könsfördelas. Jag skulle köpa en spegel, det behövde lilleman ha för sin grovmotoriska träning. Det fanns en sort spegel (200 kr!!!), i två olika färger rosa eller blå. VARFÖR? Varför väljer man att producera en spegel i två olika färger. Varför kunde de inte bara valt en gul? Jag tog blå, men jag funderade faktiskt på att ta rosa. Efteråt ångrar jag mig, skulle ha valt rosa av principen. Men får jag en dotter så kommer hon minsann få ha en blå spegel.

Jäkla samhälle man lever i, likt de amerikanska gängen, är det färgerna som styr allt.

2011-09-09
09:18:19

Härliga fredag! /S
Det blev ju bara två dagar med jobb för mig den här veckan, men det spelar ingen roll, fredagar och helg är alltid lika efterlängtade!

Idag är det för första gången min tur att stänga på förskolan så jag börjar inte förrän kl 14 idag. Innan dess ska jag till Mekonomen och inhandla bildelar, promenera Pepsi, ta hand om den rena tvätten, dammsuga, diska och fixa lite lunch till mig själv. Vi får väl se vad jag hinner med, när det bara är tråkiga saker på listan brukar det av okänd anledning vara så att man inte hinner med allt.... kan ju i och för sig bero på att jag fastnar vid datorn eller TVn lite oftare de dagarna :p

Jaja, tänkte i alla fall bara önska er en trevlig helg!!


2011-09-08
16:51:20

Ny kategori /L
Hus och Hem passar sig bra nu.

2011-09-08
08:51:06

På fötter igen, och husprat /S
Då var det jobbdag igen!

Ska bara jobba i tre timmar så det blir nog inga problem. Igår var vi på vår första husvisning som var helt för vår egen skull. Jag har varit på några husvisningar tidigare när mina systrar var på husjakt, men det är ändå en speciell känsla att gå och titta helt för sin egen skull. Parhuset var inte så mycket att hurra för, och precis som vanligt såg allt så mycket finare och större ut på bild.
Vi är som sagt inte på en riktig husjakt ännu utan går på visningar för att lära och luska ut vad det är för sorts hus vi vill bo i och vad de husen kan tänkas sluta på i en budgivning.
Ett tips för de, liksom oss som letar hus är att redan nu prova på att leva på en sådan budget. Dvs att tittar man på ett hus som skulle ge en månadskostnad på 9500 kr så ska man lägga undan så mycket pengar (från den potten betalar man sina nuvarande kostnader o resten till sparande), samt så mycket pengar man vill kunna lägga undan till sparande för att verkligen känna efter om man vill leva så eller ej. Det är så lätt att man dras med annars, för det är en sak att leva på en viss summa på papper och att faktiskt göra det "resten" av livet.

Här har vi inte kommit riktigt så långt samtidigt som T hävdar att vi lägger så pass mycket pengar på sparande att vi inte skulle kunna lägga undan mer pengar. Själv tycker jag ändå att vi måste räkna mer på det. Huspriserna i Karlstad är ju långt ifrån så dyra som i Norge men det är fortfarande dyrt. Det parhuset vi tittade på igår som hade en liten tomt och tre sovrum som inte var superstora, hade ett utgångspris på 1 600 000kr. Syrrans granne ska sälja sitt hus, det är ett liknande det som syrran bor i, dvs ett hus med stor tomt, ca 4 sovrum, stor källare, renoverad källare o nya golv uppe men gammalt kök o badrum, tapeter och så, det har ett utgångspris på 2 400 000kr och det lär väl stiga en del innan sista budet är lagt där... Känns trist att ett "vanligt" hus är så dyrt. Förhoppningsvis så sjunker väl huspriserna en del de kommande två åren så kanske man kan ha råd med en egen villa istället för radhus den dag husköp blir aktuellt. Men vi får väl se... Radhus är helt okej för min del också men det är ju inte det jag drömmer om.

Efter gårdagens husvisning kände jag att jag har en del saker jag behöver läsa på lite mer för att få koll på, så som lagfart, pantbrev,  olika sorters husgrunder och vad de kan innebära.

Idag är det torsdag, vilket innebär två arbetsdagar innan helg. T var tydligen sugen på lite shopping i helgen vilket jag inte tackar nej till! Känns som att vi får försöka ta vara på dagarna lite bättre, T kommer ev nämligen bli tvungen att veckopendla till Sthlm fram till jul :( Vi hoppas på att han ska slippa, eller att han åtminstone inte kommer behöva vara borta hela veckorna, eller varje vecka...




2011-09-08
02:20:19

Boendejakt /L
Idag ringde banken mig. Vi har nämligen sökt banklån för boende. Trodde faktiskt inte att vi skulle få något eftersom man måste ha bott i Norge i minst 4 år enligt reglerna. Däremot ansåg banken att eftersom vi tjänar så pass bra, har fast jobb och nu barn så är vi bra nog för lån.
Tyvärr får man nästan ingenting för pengarna här idag.
En "vanlig" villa (i svensk standard) ligger på 4 miljoner. Det är inte aktuellt för oss. Men däremot kanske vi kan fynda ett radhus. Vår stad är "tyvärr" en mycket attraktiv sommarstad och många Oslofolk köper hus här vilket trissar upp priserna. Jag tycker läget är det absolut viktigaste. I orterna runt oss är det billigare (likt Grums, Forshaga etc) men då innebär det istället pendling, bilkostnader etc vilket gör att man inte tjänar på det. I norge kan nämligen ingen köra bil vilket för det första resulterar i att det tar 3-4 gånger så lång tid att köra någonstans, men också det att de har tullavgifter och att bilar (vi skulle alltså i så fall behöva två) är svindyra att ha/köpa.
Så en utav oss måste ha någorlunda nära till jobbet. Självklart så jobbar jag i ett svindyrt villaområde och J i centrala stan som också är svindyrt.

Dessutom är jag väldigt mån om att det ska gå att som 6-åring kunna leka ute med massor av kamrater i sin ålder och för Åsa att kunna njuta i gräset.

Det kommer med andra ord krävas en hel del tålamodighet och is i magen, men just nu ligger vår hyra på ca 10.000 kr i månaden. Det är pengar vi tjänar in till oss själva den dagen vi flyttar.


2011-09-08
02:04:37

Sons of anarchy
Jag ser inte på serien "Sons of anarchy" men min kära sambo gör. Däremot hör jag att de har mycket bra musik bland annat titellåten: Curtis Stigers and the Forest Rangers - "This Life"





I S04E01 spelar de en göra bra låt, men jag har ingen aning om vad den heter. I refrängen tror jag de säger "cold war"... hittar inte svaret heller...to be continued.




2011-09-08
00:20:02

Att sätta sin egen prägel /L




2011-09-07
14:22:25

Första husvisningen /S
Istället för att gå på visning i helgen ska vi gå på en husvisning idag som jag snubblade över!
Det kanske inte är mitt drömhus men det är ju det som är hela grejen med att gå på visningar fast vi inte egentligen är på husjakt, att inse vad det är man VILL ha och vad man INTE vill ha... Jag tror att jag och T kanske har lite delade meningar redan nu om vad det är vi är ute efter och hur mycket man är beredd att betala för sitt boende.

Huset vi ska titta på idag är i alla fall ett 1,5-plans parhus med en lagom stor tomt (i mina ögon)på ca 370kvm, det är byggt 1976, och verkar vara välskött även om det inte är topprenoverat. Men som sagt, vi går bara för att lära. Känns kul och spännande att vi kommit så pass långt i alla fall :)

Planlösningen för dagens hus;

http://media.fastighetsbyran.se/6654761.jpg
http://media.fastighetsbyran.se/6654751.jpg

2011-09-07
10:00:40

Last day at home /S
Den här sjuklingen börjar känna sig någorlunda okej, så imorgon ska jag jobba igen. Tror jag kommer orka med det då det är en jättekort dag imorgon (2,5h), och på fredag är det min tur att stänga så då jobbar jag 14-18 och då kommer det förmodligen inte vara så mycket barn skulle jag tro, och sen är det ju helg och två dagars vila igen.

Vad vi ska hitta på i helgen vet jag inte, det lär väl bli en lugn sådan men man vill ju heller inte bara sitta hemma heller...
Kanske att det finns någon intressant husvisning att gå på... Vi är fortfarande långt ifrån det läget att vi kan börja leta hus aktivt men vi ska börja gå på husvisningar för att lära oss, för att titta på olika hustyper så vi vet vad det är för sorts hus vi kan tänka oss att bo i, vilka områden, hur stor tomt, 1- eller 2-plan och så vidare... Man kan ju även ha lite koll på vad husen slutar på i budgivningarna och se hur det är med renoveringar så man vet hur mycket man får ge för ett hus i en viss standard ungefär. Det är flera som har tipsat oss om att göra så, och jag som älskar att hänga på Hemnet.se och drömma har inga problem med att gå på visningar heller.

2011-09-06
15:12:44

Bröllopsdrömmar /S
Av och till så kommer en viss bröllopslängtan över mig och jag börjar fantisera om härliga stora vita brudklänningar, glittrande fina ringar, stora vita kyrkor, soliga lagom varma sommardagar, eller varför inte en solig krispig höstdag med träden i sina härliga färgskiftningar...

Men nu är det ju så att för att gifta sig behöver man ju vara två, och även om jag har min älskade T redan, så bör man ju också vara överens om NÄR man vill gifta sig... och så långt har vi väl kanske inte kommit.

I väntan på att vi ska komma överens om en sådan dag tänker jag fortsätta drömma, och i mina drömmar brukar jag försöka tänka lite realistiskt då jag inte har någon större lust att spendera massor av pengar på en sådan dag. Någon som minns scenen i Friends när Monica och Chandler diskuterar bröllopet och hur mycket som ska spenderas... hon vill ha sitt drömbröllop som kostar multum men övertalas till slut när han säger att han inte vill ha ett bröllop, utan han vill ha ett äktenskap... Precis så går mina tankar! Jag vill ha en fin minnesvärd dag med de jag älskar mest som vittnen, givetvis med fin klänning ;) Men sen vill jag köpa hus med min älskade T, åka på resor etc...

Hur som helst... innan jag babblat på för mycket så snubblade jag in på den här sidan som jag tyckte verkade vara lite rolig för de som planerar ett så kallat budgetbröllop. Så det får bli dagens tips från mig till alla er som faktiskt HAR ett datum planerat och ska planera ett riktigt bröllop :)


http://thelifeofmia.se/images/2009/autumn_52438835.jpghttp://www.hyrahyra.se/images/itemsimages/00000/00003/b0a4f952db4572ffa6df207ee34b532b.jpg
http://www.anderssonsguld.se/images/ringar-meny.jpghttp://www.brollopssiten.se/images/shutterstock_2220114.jpg

2011-09-06
11:22:29

Dag 2 som snorig jävel /S
Ännu en dag på hemmaplan...

Efter att ha känt mig lika jävlig hela dagen igår så bestämde jag att det fick bli ännu en dag på hemmaplan. När jag vaknade imorse kände jag mig bättre än vad jag kände mig igår men fortfarande långt inte bra så jag ringde jobbet direkt och sa att jag kommer tidigast torsdag. Jag känner mig som sagt bättre än igår, men nu är jag hemkommen efter Pepsis morgonrunda, den kortaste runda jag kan gå med gott samvete, tar ca 15-20 min att gå. Väl hemma flåsade jag upp för trappan, och känner mig fuktig av svett så jag känner att jag verkligen kan vara hemma imorgon med med gott samvete. Jag brukar försöka vara hemma så länge att sista dagen hemma känner jag mig näst intill helt normal, annars är det så lätt att man tror att man ska orka med och sedan när man väl är på jobbet så kollapsar det totalt... Min förhoppning är att jag ska känna mig ännu bättre imorgon och därmed orkar jobba mitt minikorta pass som jag har på torsdag.

Efter en hel dag hemma är jag rätt trött på tv-tittande så nu tänkte jag försöka göra något vettigt av min tid hemma och läsa lite i instruktionsboken till systemkameran som jag aldrig orkar ta tag i annars... jag är nämligen sådan att jag vill kunna allt direkt, och har därmed aldrig tid eller lust till att läsa instruktionsböcker som faktiskt gör att jag lär mig.

Snart är det ju dags för Lindas lilla kille att bli döpt, och det vore kul om man kunde få några fina kort från den dagen, kanske något som kan passa för dem att skicka som tack-kort, eller bara ta ett fint kort på den lilla familjen tillsammans.
På tal om dopet så är jag sååååå glad för att jag och T orkade med att fixa det sista på doppresenten i helgen, då behöver jag inte springa i affärer den här helgen om jag fortfarande skulle känna mig krasslig. Bara presentpapper och kort som fattas och det kan ju T fixa på egen hand om jag inte skulle orka.

Dags att dyka ner i instruktionsboken.... får väl se hur länge mitt tålamod mäktar med ;)

2011-09-05
09:27:15

Snörvel, snörvel /S

http://smultronblom.blogg.se/images/2011/frkyld_147572526.png

 

Det är synd om mig... åtminstone tycker jag det!

Det började igår med en lätt rinnande näsa och lite dunkande i huvudet. Jag tänkte att det kanske berodde på sömnbrist, men tyvärr... idag känns det som att jag fått en rejäl smocka i ansiktet, känns som att det är helt bortdomnat, tät i näsan och blytungt huvud. Känns väldigt irriterande när man preciiiiiiis har kommit igång att jobba igen. Kanske är det därför jag också är sjuk, tillbaka i barngrupp efter 2 månaders ledighet, immunförsvaret som annars är tipp topp kanske har legat av sig :p

 

Jag bestämde mig i alla fall för att jag inte orkade jobba... det är alltid lika svårt att ta det där beslutet... hur sjuk måste man vara för att var FÖR sjuk för att jobba. När det var jobbigt att göra frukost och att lyssna på TV-ljudet så insåg jag ganska snart att jobb verkligen inte var att räkna med. Frågan är bara hur länge man behöver vara hemma. I och med att man jobbar med det man gör så vill man ju helst ge kollegorna en dag då man kommer tillbaka då det alltid är svårt att få vikarier med kort varsel, samtidigt som det omöjligt att veta hur jag känner mig ens imorgon...

 

Helgen har i alla fall varit bra. Började med en middag ute i sommarstugan tillsammans med Ts familj, passade på då hans syster, som numera pluggar i Småland, var hemma på besök.  På lördagen kom det tre kompisar ifrån LKpg för att hälsa på T så jag åkte och hälsade på släkten på landet då kusinen fyllde år. Det var lika mysigt som alltid att komma dit, fick bland annat flaskmata en liten lammunge... och det blir man aldrig för stor för! Efter lite födelsedagskalas åkte jag och Pepsi hem på kvällen, för att sedan ta emot mina systrar för en liten systerkväll utan respektive och syskonbarn, vilket var riktigt mysigt att bara vara vi :)

 

Nu ska jag försöka samla lite energi så Pepsi får komma ut och kissa, sen ska jag inte vågrätt ställning i sängen eller soffan.


2011-09-03
19:20:56

Mmm... musik att njuta av /L


Marcus Foster - I was broken



Men jag föredrar låten akustisk.