Hakuna Matata

2009-05-31
17:31:52

Hello again! /S
Hej på er!
Idag är det riktigt varmt ute.... jag har solat i två omgångar, nyligen kommit in från den andra omgången... I förmiddags orkade jag stå ut i 1,5 timme innan jag va tvungen att gå in innan jag skulle smälta bort - sjuuuukt varmt! Med mig ut har jag haft min pocketbok Ps. Jag älskar dig. Jag har sett filmen som jag gillade men boken känns väldigt annorlunda... så jag har legat ute på gräset och fnissat för mig själv. Jag har inte läst ut den än men jag kan verkligen rekommendera den!
Väl inne passade jag på att ta hand om disken och städa lägenheten, jag var till och med så duktig att jag skurade golvet. Nu är det bara badrummet kvar men det lämnade jag som en present till T :p

Nu ska jag vänta på att återgå till normal kroppstemperatur och sen ska jag byta om och träna, jag tror faktiskt att jag ska prova att ge mig ut på en joggingrunda... vi får dock se hur det går då det finns en risk för att det är för varmt, men då får jag i alla fall en promenad så att jag har rört lite på mig idag.

Hoppas ni har haft en bra dag!

2009-05-31
14:40:15

Att vara särbo /L
Här sitter jag nu i min ensamhet... well förutom Åsa då. J är officiellt icke-Karlstads bo längre. Han åkte imorse till min far där han ska bo i en vecka tills jag kommer. Imorgon börjar han sitt nya jobb. :)
Shiiiiit, vad fort tiden går! En vecka kvar så börjar jag också. På fredag är det examenscermoni och på lördag drar jag. Det enda som är kvar här är möblerna... känns väldigt konstigt...

Idag är det morsdag - vilket jag hoppas ni inte glömt? Jag ska väl kika över senare till min...
Det är väldigt tomt här nu. Inga gardiner, dekoration eller sambo. Sjukt tomt... Jag har dessutom läst alla fyra Twilight-böckerna så nu kommer jag sitta uttråkad dessutom. (Fast jag har ingen lust att göra något heller)



Muse - Supermassive black hole




Muse - Starlight

2009-05-31
11:37:43

Söndag /S

Då var söndagen redan här!
Det känns lite tungt att de lediga dagarna passerar så himla fort för jag hade inte haft någonting emot ännu en ledig dag, man hinner liksom inte med allt man vill och hade tänkt riktigt!
Igår spenderade jag i alla fall första halvan av dagen ute i Tornby där jag sprang runt i massor av affärer utan att hitta en enda bikini som jag ville ha! Det största problemet var att urvalet inte var särskilt stort, nästan alla bikini hade trekantsöverdel och det vill jag inte ha. Men jag ger inte upp, jag vill verkligen ha en ny bikini! Någon klänning till personalfesten hittade jag inte heller så jag bestämde mig för att ta en klänning som jag redan äger. Shorts provade jag också, hittade ett par till ett perfekt pris, perfekt längd och perfekt i materialet (lagom tjocka) men de var rutiga och jag vill ha enfärgade, är lite lättare att matcha överdelar till det... Nu i efterhand ångrar jag dock att jag inte köpte några då de trots allt var sköna... så jag kanske svänger förbi någon dag i veckan och inhandlar ett par i alla fall... Det var dock inte de mest ideala att ha på jobbet då de var väldigt ljusa, och det är kanske inte så lyckat med tanke på att man sitter en del i sandlådan eller åtminstone har sandiga barn i knät... men då har jag i alla fall ett par shorts att ha hemma.

Tiden ute i Tornby tickade på fort och klockan hann bli 3 innan jag var hemma. Då hade även T kommit hem från universitetet så jag började förbereda vår grillkväll. En timma senare var vi på väg! Vi var inte direkt ensamma vid slussarna men vi lyckades hitta en mysig plats där vi var relativt ensamma... tyvärr blåste det lite där så det var för kallt för att ligga i bikini. Men det gjorde inte så mycket, vi fick i alla fall en mysig kväll med god mat och härlig utsikt, och vi kom hem alldeles lagom till Robinsonfinalen! På tal om det så måste ni väl ändå hålla med mig om att det vore roligare om man hade fått se Jarmo som vinnare...?! Men men, nu blev det inte så....

Idag sitter T återigen på universitetet och tentapluggar. Själv har jag förberett mig för någon timma i solen genom att smörja mig med min nya solskyddskräm. Jag brukar sällan vara så noga när jag solar men det är ju första gången för i år som jag solar ute så det kändes som att det var bättre att ta det säkra före det osäkra. Så nu ska jag snart gå ut och njuta av solen på någon gräsplätt här ute...
Senare i eftermiddag och ikväll ska det lagas mat, pluggas och städas. Idag SKA jag också träna.... jag har inte tränat sedan förra torsdagen så det är verkligen på tiden! Vi får se om det blir någon joggingtur eller ej (tycker fortfarande tanken på att jogga själv är läskig efter mordet som skedde här i området i veckan) men jag ska i alla fall köra ett styrkepass... så att jag inte tappar det jag byggt upp!

Ha en superhärlig söndag...!
WARP W KNEE SHO WS092 KHAKI GREEN/CHECK
WARP W KNEE SHO WS092 WHITE/CHECK

Att köpa eller inte köpa... det är frågan!

Om någon är intresserad så finns de i alla fall för 199kr på Stadium och de slutar precis ovanför knäna...

2009-05-30
11:06:39

Lördag /S

Good morning sunshines!
Då var det lördag.... min tanke om att sova ut ordentligt funkade inte riktigt! Jag vaknade strax innan fem imorse och var superkissnödig så det var bara att gå upp, och vid 9 var det samma sak igen och när jag gick upp då så kan jag inte påstå att jag var särskilt trött heller så det var lika bra att stanna uppe.

Idag skiner solen som utlovat och det är nästan 40grader varmt i solväggen så smhi verkar ha förutspått vädret alldeles korrekt den här gången! Jag ska dock vara tråkig och åka ut i tornby och gå i affärer nu på dagen.. kanske inte direkt det bästa sättet att ta till vara på en sån här fin dag men jag vill verkligen hitta en ny bikini. Jag skulle också vilja hitta ett par shorts som är lite mellanlånga, de jag har nu är antingen korta eller lite för långa. Skulle vilja ha ett par som slutar precis ovanför knäna så att man kan få lite färg på benen när man är ute om dagarna på jobbet. Utöver det så har jag fått en strumpbeställning från T också ska jag köpa mat för kvällen. I eftermiddag har vi nämligen planer på att åka till Bergs slussar och njuta av solen och lite grillat, men för det behöver det som sagt handlas lite....

Så nu ska jag lämna datorn och er och ge mig iväg, ha en underbart skön dag!


2009-05-29
18:41:47

Fredag /S
Hej!
Då var helgen här och det känns riktigt bra... det ska bli så skönt att få sova ut lite...!
Just nu är jag bara trött och hungrig så jag ska vila lite så jag kan bli lite roligt sällskap till T ikväll. Stackars T sitter just nu och skriver tenta på uni, så jag sitter här och håller tummarna. I helgen lär han plugga ännu mer då han har ännu en tenta i början av kommande vecka. Själv tänkte jag underhålla mig med att förbereda min presentation av min artikel, och eftersom de har sagt att det ska bli toppenväder imorgon så funderar jag på att åka till Bergs slussar för en skön dag imorgon, tänkte lägga mig och sola lite och försöka få lite färg... I övrigt så blir det nog också en sväng till Tornby för att kolla lite i affärer då personalfesten är på torsdag...

Men nu är det vila som gäller...!

2009-05-28
17:03:31

Torsdag /S
Hej på er denna regniga och blåsiga torsdag!
Den här dagen har varit lite läskig.... imorse när jag åkte till jobbet vid 7 så såg jag att man spärrat av en bit vid cykelbanan där jag brukar jogga. Jag tänkte inte jättemycket på det förrän jag upptäckte en stor polisbuss några bilar framför mig då jag insåg att något faktiskt förmodligen hade hänt. Ännu en stund senare ringer min mobiltelefon och då är det pappa som berättar att man jagar en mördare i mitt bostadsområde då en kvinna blivit mördad inatt!!!!! Hur läskigt är inte det.... jag joggar verkligen alltid den vägen, och jag har hört att man har en misstänkt och att han bor här på området...men om det stämmer eller ej vet jag inte...

Hur som helst.. det har varit en blöt och kall dag... jag har kommit till insikt med att vantar i skiftet av maj/juni inte är en dum idé. Jag höll på att frysa fingrarna av mig efter en timme utomhus så till slut var jag tvungen att fråga om någon hade vantar att låna ut vilket de hade som tur var...! Jag vet inte varför men den här dagen har känts låååång, känns lite jobbigt att tänka på att det är jag som stänger imorgon då det blir ännu en lång dag, men förhoppningsvis så kanske föräldrarna slutar tidigare när det är fredag?

Just nu sitter stackars T och skriver tenta, ännu mer synd är det om honom med tanke på att han har en tenta i en annan kurs imorgon.... och ÄNNU mer synd är det om honom då han har ÄNNU en tenta i början på nästa vecka... Jag fattar inte hur han orkar, jag tycker att mina kurser har varit jobbiga ibland men det är ju inte i närheten av vad mycket han har!

Nu ska jag göra precis samma sak som jag gjort hela veckan, det vill säga lägga mig i soffan och vänta på att T kommer hem. Hoppas ni har haft en bra dag!

2009-05-27
20:49:21

Klart. /L
Nu har jag skickat in mitt examensarbete - redo för opponering. Nästa vecka gäller det. Nu känner jag mig allmänt rastlös. Vad ska jag göra nu? En vecka av lathet? Det är seriöst tråkigt att inte ha något att göra och ingen är hemma om dagarna så det är jag och Åsa. Okej, jag gillar Åsa men att kasta en skrikande kalkon fram och tillbaka orkar varken hon eller jag en hel dag.

Nu är det Greys anatomy.


2009-05-27
18:59:16

Onsdag /S
Hej på er!
Har ni lika blåsig hos er som vi har haft idag?! Här har det nämligen blåst kopiöst mycket, dagen började så härligt när jag klev in på förskolans gård och det kommer världens sandmoln emot mig och jag hade preciiiiis vräkt på med försvarets hudsalva på läpparna så ni kan ju tänka er resultatet av den kombinationen! Jag hade även tvättat håret under morgonen och att stå ute i sådan storm med nytvättat hår är inte heller så bra kombination, åtminstone inte när det handlar om mitt hår som mer och mer liknar svinto med världens volym!

Som tur var så spenderade vi faktiskt större delen av dagen inomhus trots det soliga vädret då blåsten blev alldeles för jobbig. De minsta stackars barnen fick springa och jaga sina solhattar hela tiden eller också stod de och grina för att hatten blåst av huvudet...
Just nu går jag och väntar på min förkylning som lär dyka upp som ett brev på posten när som helst... idag fick jag nämligen tre rejäla nysduschar över hela mig (huvudet inkluderat) och i slutet på dagen så kom K och gav mig en avskedskyss mitt på munnen (hann inte vända kinden till). Jättegulligt gjort men till saken hör att han gått med två illgröna ränder under näsan konstant sedan i måndags!
Idag var det min tur att stänga för första gången, jag kom dock ganska lindrigt undan då städerskan hann komma så jag slapp larma. På fredag är det dock min tur igen då jag lovat att stänga istället för en annan tjej, och jag antar att jag inte kommer ha samma tur den gången.

Nu ska jag lägga mig på soffan... ska bli såååååå skönt....!!

PS. By the way så kan jag meddela att T fick sommarjobbet!! Verkar dock vara sisådär med deras krav och regler men det är ju pengar i alla fall. En sjuk regel är dock att han inte får betalt om han inte lyckas sälja något under en månads tid...riktigt dåligt men han ska ge det en chans i alla fall! DS.

2009-05-27
13:03:23

Underbart /L
Vi fortsätter på Twilight-temat. Varsågod.




Debussy - Claire de lune

2009-05-26
20:45:34

Stephenie Meyer - Twilight /L
Jag har blivit besatt... av.... Twilight-serien. Som jag skrivit ville jag se filmen i helgen och fick efter alldeles för lång tid äntligen se den. Filmen är inte speciellt utmärkande förutom det att jag älskar storyn bakom. Efter att ha sett den hade jag så många frågor så jag beslöt mig för att självklart läsa den (böcker är alltid 10 gånger bättre). Här var boken 100 gånger bättre. Det märks att den är skriven för barn och ungdomar eftersom språket är därefter men själva kärlekshistorien är så fiiiiiin. Man blir kär i kärleken. Så mitt tips är att läsa innan - då förstår man filmen och karaktärerna mycket bättre. Nu är jag inne på bok nummer 2, men filmen kommer inte förrän efter sommaren. Jäkla skit :P Det är inte lätt att få tag på böcker på bibblan heller, har aldrig varit med om att en bok varit så populär. Jag hamnade på 18:e plats på reservationslistan för resterande böckerna, jäkla Norge-flytt.

Det här är inte bara ett inlägg där jag tipsar om både film och bok utan också soundtrack. Filmen innehåller många sköna låtar, min favorit är Robert Pattinson - Never think (som spelar Edward Cullen dessutom). Här själva;






Carter Burwell - Bella´s Lullaby

2009-05-26
19:19:26

Tv-kväll! /S

Trots att jag var supertrött även idag så lyckades jag samla energi nog till att laga middag. Ikväll hade jag ursprungligen tänkt köra en repris av kvällen igår, det vill säga att jag tänkte gå och lägga mig och läsa strax efter nio för att sedan försöka sova vid tio. Sen insåg jag dock att det är fortsättning på miniserien Krig och fred som visas i SVT kl 21, innan dess så visar tv4+ Anne på Grönkulla kl 20 som jag tänkte kolla på. Jag vet att jag såg det på TV när jag var mindre så jag tänkte det kan vara kul att titta på det... är ju inte direkt som att jag har något bättre för mig....!


2009-05-26
16:33:30

Tisdag /S
hej på er!
Då var veckans andra arbetsdag avklarad och det var en riktigt skön sådan då jag fick gå hem redan klockan 13, helt underbart härligt att veta att jag kommer sluta så tidigt varje tisdag och två av sex fredagar. Det har gått bra även idag, och vädret har varit lika fint som det var igår så min röda näsa är fortfarande lika röd :p

Imorgon kommer jag få ta ett lite större steg då jag ska stänga på förskolan. Jag hoppas verkligen att jag fixar allt med att låsa och larma själv. Problemet just nu är att jag inte fått tag på vaktmästaren ännu så att jag har kunnat kvittera ut egna nycklar så jag vet inte hur jag ska göra, hinner kanske åka dit någon gång mitt på dagen imorgon förhoppningsvis.

Idag såg jag till att nyttja min tidiga dag genom att ta bilen direkt till stan där jag gick en runda och kollade lite på kläder. Det slutade med att jag köpte ett par joggingtights i caprimodell och solskyddskräm som var mitt huvudsakliga syfte med mitt besök på stan. Jag hade tänkt köpa Veronica Maggios skiva också då jag verkligen gillar de flesta låtarna, men efter att ha hämtat ut minipiller så räckte inte pengarna till det. Imorgon kommer dock äntligen lönen :D
Att det var en kort jobbdag spelar ingen roll för jag är ändå trött! Det jobbiga är att det är min tur att fixa middagen idag...
Att det dessutom är riktigt varmt ute, nästan kvavt, gör inte saken bättre då jag känner mig ännu slöare....!

Hur som helst, ha en fortsatt skön dag!

2009-05-25
20:58:57

Hot and tired... /S
Det kokar i ansiktet på mig... eller det kokar rättare sagt i halva ansiktet då jag lyckats med att få en otroligt snygg bränna då jag är knallröd i halva ansiktet! Som sagt... någon gång den här veckan måste jag iväg och köpa solskyddskräm för det är ju så här dagarna kommer se ut med mycket utevistelse och förhoppningsvis med sådant här väder!

Nu ska jag faktiskt krypa ner i sängen då jag är riktigt trött. Jag ska inte sova riktigt så tidigt men jag tänkte passa på att läsa lite en stund. Den här veckan kommer väl fortsätta på samma vis kan jag tänka mig, jobba på dagen supertrött på eftermiddagen som slutar med att man ligger i soffan tills det är dags att sova. Till helgen ska jag dock vara liiiite mer aktiv. Jag ska åka ner på stan och leta efter något att ha på mig på personalfesten + leta bikini!

Den här veckan ska T på en kort utbildning för sommarjobbet. Han har inte fått säkert besked om att han fått jobbet men det får han väl veta på ondag antar jag. Men eftersom han fick komma på en utbildningsdag så ser det väl ganska ljust ut skulle jag tro :)

Natti natt på er...!

2009-05-25
16:41:29

Måndag /S
Hej på er!
Nu har jag klarat av min andra arbetsdag, men i mina ögon känns det mer som den första då det var idag allt körde igång på riktigt. Precis som utlovat så har det varit och är superfint väder ute med en stekande sol och molnfri himmel. Så vi har varit ute hela dagen, enda gången vi gick in var för att äta lunch. Nu har jag i alla fall träffat de flesta barnen, det är bara två kvar som jag inte träffat som var lediga idag. Jag har lärt mig de flesta namnen men jag kan inte helt urskilja alla barn på vår avdelning från de andra avdelningarnas barn, men förhoppningsvis lär jag kunna göra det imorgon....
Hela dagen har gått fort, det var bara sista timmen som var lite seg men så är det väl alltid + att solen stekte riktigt ordentligt och det började kännas som att hjärnan kokade. Nu när jag väl är hemma så kunde jag också konstatera att min näsa numera är röd, så jag får nog investera i lite solskyddskräm någon gång under veckan...

Just nu önskar jag att jag fick lägga mig ner och sova en timma, men om 20 minuter ska jag ut i tvättstugan och lägga i maskinerna och sen vågar jag inte sova då jag måste kunna somna tidigt ikväll, imorgon är det nämligen tidig morgon som gäller!

Nu ska jag äta lite shopskasallad till mellanmål då magen kurrar!

Hej så länge...

2009-05-24
21:31:36

Time to sleep /S
Hej mina vänner!
Nu börjar den här helgen närma sig sitt slut. Helgen har varit sisådär, mest på grund av att jag varit så rastlös, haft lite Karlstadlängtan tror jag...
Idag har jag i alla fall sysselsatt mig lite mer med rabattrensning, lååååång promenad, dammsugning, matlagning, läsa Ls examensarbete, målat naglarna med fransk manikyr, räknat igenom månadens matkvitton och räkningar... det har med andra ord varit rätt praktiska grejer. Det är ändå rätt skönt att ha gjort allt det där innan man ska jobba en hel vecka...

Nu har jag förberett mig inför morgondagen och kollat upp vädret... det känns lite viktigare att göra det nu när man ska spendera flera timmar utomhus med barnen. Det verkar dock som att det ska bli sol här i Linköping så det kanske får bli 3/4-byxor... men jag tar nog med mig ett par jeans så man kan byta om ifall det blir kyligt, är ju rätt frusen av mig :p

Nu ska jag snart göra mig iordning, plocka fram kläder för morgondagen och sen krypa ner i sängen och läsa lite innan jag försöker sussa så jag orkar med morgondagen...

Natti natt på er, hoppas ni har haft en skön ledighet!

2009-05-24
16:46:55

Ingen återvändo! /S
Nu har jag skickat iväg min artikel så nu kan jag inte göra något åt den längre. Det känns inte direkt bra men jag har läst den flera gånger och jag vet inte hur jag skulle kunnat förbättra den så jag gav upp. Den var i alla fall okej men kanske inte så mycket mer än det. Förhoppningsvis så räcker det i alla fall till ett godkänt, det är allt jag bryr mig om...

Nu ska jag börja med middagen, det får bli Carbonara idag!

2009-05-24
15:42:07

Sunny day /S
Hola amigos!
Idag är det riktigt skönt ute... jag har faktiskt varit ute en del för en gångs skull. Under förmiddagen var jag duktig och gick ut och rensade rabatten och gräsmattan, och det tar alltid längre tid än man tror! Jag passade också på att så lite ringblommor då mamma var gullig och köpte frön till mig när de var här senast, så nu är det bara att vänta på att de ska börja växa!
När det var gjort spenderade jag en halvtimme vid datorn innan jag och T gav oss ut på en riktig långpromenad, även idag gick vi till Vallaskogen men idag gick vi en längre runda i skogen. Det var riktigt varmt ute och vi ångrade oss rejält att vi inte tog med glasspengar. Promenaden var mysig förutom två möten med vidriga ormar!!!! Först möttevi en minikopparorm som ringlade i gräset precis vid stigen. Jag hoppade en meter upp i luften och skrek medan T stannade och tittade. Ungefär en halvtimme senare mötte vi ännu en miniorm men denna gång låg den mitt i vägen och det var en liten huggorm. Reaktionen blev den samma då jag flög en meter upp och en meter åt sidan medan T stannade och tittade....Usch, jag hatar verkligen ormar!!!!!

Väl hemma åt vi den efterlängtade glassen, det var längesen glass smakade såååå gott! Nu ligger jag på soffan och pysslar lite med referenslistan på min artikel. Så fort den är färdig så mailar jag iväg den så att det är avklarat, därefter är det bara att vänta på att få ett datum och en tid när jag ska presentera den och sen skriva ihop ett litet "manus" inför den dagen, men det får vänta till nästa helg. När jag har gjort det ska jag läsa lite på Ls examensarbete.

Idag är det min tur att fixa middag också, jag väljer mellan spaghetti carbonara eller tonfisksallad, just nu lutar det åt tonfisksallad som vi tar med oss och äter ute, blir lite mysigare :) 

2009-05-24
10:49:07

Söndag /S
Då var det söndag på riktigt!
Idag ska jag göra klart det allra sista på min vetenskapliga artikel och skicka in, jag ska ta en långpromenad, städa lite här hemma (blir stökigt fort när man haft gäster) och sen ska jag läsa så mycket jag hinner och orkar på Ls examensarbete.

Imorgon börjar jag jobba på riktigt, jag jobbar mellan 8-15.30 så jag kommer nog bli riktigt trött kan jag tänka mig då jag ska träffa alla barn och föräldrar, lära mig namn. Det känns lite nervöst faktiskt, främst för att jag har lite svårt att inse att jag faktiskt är en av dom på riktigt, att jag inte är där på praktik. Men det blir säkert jättebra!

Nu är det frukostdags!

2009-05-23
15:59:17

I´m so happy!!! /S
Jag kanske inte nyttjar den här helgen på bästa sätt då jag inte gör något men jag kan inte låta bli att känna mig väldigt glad då jag var inne och kollade mitt konto nyss för att se hur jag ligger till. Till min stora glädje ser jag att jag får studiebidraget på måndag och att det är på 2000kr istället för 1300kr som jag trodde att det skulle vara. Men ännu gladare blev jag när jag såg att det skulle göras ännu en inbetalning den 27:e, då får jag nämligen min första lön som är på 5600kr!!!!!!!!!!!
Så......jäkla.....skönt!!!!!!!

Så nu kan hundletandet börja på allvar :)
Jag trodde redan jag hittat rätt men den hunden verkar redan var såld tyvärr :( Men vi letar vidare...

Nu hoppas jag bara på att T får ett positivt svar när han ska ringa det företag som han eventuellt ska jobba åt här i Linköping i sommar...!

2009-05-23
14:10:42

Lördag /S
Hej på er!
Härligt med lördag idag... det känns att det är långhelg även om jag jobbade igår. Idag är det lite bättre väder också än vad det var igår så jag och T gav oss ut på en långpromenad i Vallaskogen i 1,5 timme och unnade oss lite fika när vi kom hem med mina muffins. I övrigt så vet jag inte vad jag ska hitta på idag... Jag tror inte att jag kommer ägna min uppsats mer tid, jag har ingen aning om hur jag skulle kunna förbättra den, det handlar nog mer om att bygga upp ett självförtroende inför presentationen i nästa vecka. T har sin tenta under kommande vecka så han kommer ägna hela hela helgen åt att plugga så jag får försöka att roa mig på egen hand, har dock ingen aning om vad jag ska göra. Nu när jag faktiskt ska börja jobba på riktigt så känns det viktigare att ta till vara på helgerna, men än så länge har T fullt upp och plånboken är tom så jag vet inte hur jag ska nyttja helgerna bra men det handlar väl att aktivera sig...

Ikväll ska vi i alla fall se på filmen Benjamin Button, eller vi ska rättare sagt se klart den! Vi började titta på de igår men jag var så trött att jag somnade i soffan efter en timma. Den verkade dock vara riktigt bra, mysig... så efter Robinson är det film som gäller :)

Hoppas ni njuter av er lördag...!

2009-05-23
13:18:57

Ett nytt försök /L
Igår till min stora besvikelse var videobutiken stängd när vi kom! Vem stänger 19.00 på en fredag? Mycket dumt. Så idag ska jag ge det ett nytt försök. J ska se på fotboll - jag ska se Twilight! Förmodligen med lite tacos som tilltugg. Mums. Det är campusfest idag men jag måste satsa på att skriva färdigt arbetet. Imorgon ska jag skriva ut och tvinga nära och kära läsa det. Det känns inte alls bra, förhoppningsvis kan my buddy läsa den också trots att det är över datorn ;) Jag litar på din åsikt mest. Man blir aldrig färdig, det finns massor jag skulle gjort annorlunda men nu hinner jag inte. Jag avskyr min undersökning och val av metod för det ser bara slarvigt och tunt ut. Nej, usch! Nu ska jag kila ner och köpa tycka-synd-om-mig-godis.

Kram ♥

2009-05-23
00:43:05

Att få insikt /L
Jag har nu rensat mina väskor. Det är skrämmande, jag räknade när jag packade i och fyllde (!!!) en flyttlåda med 30 handväskor, en ryggsäck och en datorväska. Det bör tilläggas att jag slängde 5+ i alla fall och har en ryggsäck, datorväska och handväska kvar att använda under tiden. Uhhh... J påpekade vad mycket pengar det handlade om. Jag smekte kartongen och beundrade mina bebisar. Alla flickor spar inte på skor.



Dessa väskor finns att införskaffa hos olydig.se - låter som något för mig. Söta är de i vart fall!

2009-05-22
18:43:10

Friday night in Karlstad /L

Som min kära väns förhållande lever vi inte heller rövare på stans nattklubbar. Nej, vi satsar också på käk och film. Gör par något annat? :P Vi gör det faktiskt inte sååå ofta (försvarar). Men jag vill gärna se filmen Twilight och nu för tiden lever man ju lagligt vilket innebär att en promenad till videobutken blir det när J slutar. Vrålhungrig är jag också, förhoppningsvis blir det en pizza, snart är det slut på dessa då det 1. Är svindyrt i Norge 2. Inte är lika gott som svenska/turkiska/tunna-botten-pizza. Jag förtjänar det då jag packat ännu fler kartonger och rensat klädkammaren minsann! Det sjuka är att jag insett vad lite jag faktiskt behöver. Totalt fyller det nog en kartong, då skulle vi klara oss utmärkt men inte trivas så värst. Usch tänk ett hem utan detaljer. Jag har en flyttlåda med bara dukar, då slängde jag ändå en del. Hmm... jag drar mig för att rensa väsk-garderoben. Ja, jag har en garderob med bara väskor. Eh eh hehe... :D


2009-05-22
17:23:12

Fredag /S

hej på er!
Här sitter en megatrött S och skriver efter en natt med dålig sömn och en kort arbetsdag med mängder av information och möten med nya kollegor!

Men jag ska väl ta det i rätt ordning kanske...
Igår förmiddag var det dags med besök från svärföräldrarna. Jag lyckades orka mig upp för att hinna träna på morgonen. När jag väl gett mig ut på min joggingtur så hade jag dock ingen energi då jag var lite för hungrig så det blev mer promenad än jogging, och lite styrketräning när jag kom hem. Därefter plockade jag undan lite snabbt här hemma då det hunnit bli lite grejer liggandes lite här och där sedan jag städade senast. Sedan har jag fått med mig en del av den där bakhysterin från min familj, och jag tycker man ska servera både mjuka och hårda kakor så jag skyndade mig att kasta ihop lite kladdkakemuffins innan jag hoppade in i duschen. Jag hann precis klä på mig när de ringde på ytterdörren, snacka om tajming!
Vi fikade lite innan vi åkte in till stan och tog en promenad längs Stångån tills dess att vi kom fram till ett supermysigt litet café där vi stannade och åt lite glass. Därefter var det dags för fotboll, Ts syster spelade med sitt lag mot ett Linköpingslag så vi spenderade 2 timmar i solen och tittade på fotboll.
När vi väl kom hem igen var klockan nästan 18, då tog vi ännu en promenad men denna gång på området... det var riktigt skönt då det äntligen var helt vindstilla ute och solen sken... riktigt mysigt :)
Sen blev det taco till middag innan vi landade i soffan där vi tittade på Bonde söker fru. Jag var supertrött på kvällen och som tur var så var alla andra det också så när jag gick och lade mig strax efter tio så gjorde de andra samma sak.

Idag var alltså första dagen på jobbet! Så när klockan var 8 smög jag upp och gjorde mig iordning medan de andra fortsatte att sova. Halv nio sprang jag genom regnet (!!) ut till bilen med en kasse i varje hand innehållandes gummistövlar, inneskor och regnbyxor. Ganska så precis en halvtimme senare var jag på plats på förskolan där mina kollegor satt och pratade. På vår avdelning var alla barn utom ett lediga och den tjejen fick vara inne på de andra avdelningarna så vi ägnade hela dagen åt att prata, de gav mig massor av information och svarade på de få frågor jag hade hittills. Jag fick bland annat veta att det är dags för personalfest om bara några veckor för hela skolområdet... det känns både kul och lite jobbigt då jag gärna hade fått chansen till att lära känna de på min förskola först innan jag möter de andra 90 personerna som jobbar på området... men det blir nog mysigt! Sen fick jag veta att min semestervecka är v.27 :)

När klockan var halv 2 så gav vi oss för dagen, så jag hann hem för en fika med Ts familj innan de åkte hem mot Karlstad. Sedan de åkte så har legat här hemma på soffan... är helt slut! Det var ju inte en särskilt jobbig arbetsdag fysiskt men jag är verkligen fullmatad med information + sömnbrist inatt då jag antar att jag var lite nervös, så nu är jag riktigt trött...!! Resten av kvällen kommer fortsätta i samma stil, det blir snabbmat från pizzerian och lite film och godis senare ikväll...
Hoppas ni har haft en bra dag ni med, och att ni får en skön kväll!


2009-05-22
11:54:21

Att leva jämställt? /L

Varje gång vi får brev från vårt bostadsbolag så står det alltid i J´s namn trots att vi båda står på kontraktet. Varför är det så? Jag stör mig otroligt mycket när det tas för givet att det är mannen i huset som styr och ställer. Jag vill gärna också ha informationen som kommer... jäkligt irriterande.


2009-05-20
23:18:05

Marley & me /S
Hej på er!

Imorgon är det ledigt så idag blev det filmmys här hemma och jag fick göra filmvalet. Så vi såg på filmen Marley & me som jag velat se en längre tid.


Marley and me handlar om Josh och Jennifer som är gifta och när de köper ett hus med ett extra rum så vet Josh att snart ett barn på gång, för att skjuta upp barn lite på framtiden köper Josh en hund till Jennifer i present. Hunden Marely visar sig dock inte vara en vanlig hund och han blir kallade världens värsta hund. Trots det dåliga uppförandet så är det Marley som håller denna familj samman. Vi får följa med detta par genom en dal av livet höjdpunkter och deras lågpunkter.

Filmen var inte riktigt lika rolig som jag trodde men den var ändå mysig. Vet inte riktigt vad jag ska säga om den, men det är i alla fall en film för alla människor som tycker om hundar det allra minsta. Man får helt enkelt följa paret Grogans liv tillsammans med Marley från det att de skaffar honom fram till den sorgliga dagen då Marley dör. Just de scenerna var riktigt jobbiga att se då jag tänkte på min älskade vovve som vi avlivade i januari då han blivit så gammal att han inte orkade med mer.... Många tårar blev det i alla fall, så mycket att snoret började rinna, så jag är glad att vi såg filmen här hemma i vardagsrummet och inte på en biograf!

Nu ska vi nanna, imorgon förmiddag kommer Ts familj. Innan dess tänkte jag göra ett försök att hinna med att träna om vädret tillåter.

Hoppas ni haft en bra dag, natti natt på er...!

2009-05-20
12:52:00

Pluggvila /S
Nu har jag tittat på min artikel med nya fräscha ögon och jag tycker nog att det känns lite bättre idag. Det är nog främst tanken på att jag ska stå och presentera texten för andra muntligt som känns jobbigt, speciellt när jag inte vet om jag har skrivit på ett korrekt, jag har liksom aldrig skrivit en vetenskaplig artikel förut...

Hur som helst så verkar hjärnan ha låst sig så jag lägger faktiskt ner artikeln redan idag, jag får ta en titt på söndag en sista gång och se om det är något jag kan komma på att ändra....

Just nu sitter jag och funderar på vad jag ska hitta på helgen den 6 juni. Jag har nämligen blivit inbjuden på dop i stockholm, och kan inte bestämma mig för om jag ska åka dit eller inte, och hur jag ska ta mig dit. Jag är riktigt feg när det gäller bilkörning, och att köra bil i Stockholm känns lite som en mardröm! Första steget blir till att prata med T ikväll och höra om han kan tänka sig att följa med, i så fall kanske han kan köra när man närmar sig stockholm. Ska han inte med så får det bli tåg eller buss, så får jag be någon i familjen plocka upp mig på stationen. Hm... Jaja... får väl vänta till T kommer ikväll innan jag funderar vidare!

Nu ska jag plocka fram dammsugaren och sen ska jag baka lite :)

2009-05-20
11:24:44

Att älska smycken /L



Jag älskar armband med berlocker, speciellt snygga är de som går flera varv runt handleden. Det här är designat av Diddi Camilla Nihlén och hennes sida besöker du här.


2009-05-20
11:19:26

Att sitta inlåst /L
Igår fick jag mig lite nya kläder. Jag beställde två capri eller är de pirat? har inte riktigt förstått skillnaden. Ett par grå och ett par svarta samt en tunika att ha över baddräkten. Mamma var snäll och lättade på plånboken så länge, föhoppningsvis får jag lön någon gång :P Jag fick även en röd t-shirt och ett svart linne + en ring i form av en blomma. (Jag älskar smycken :)) Tyvärr kan jag inte ta kort på allt idag då de håller på och installerar bredband här, de kom klockan 8 och håller fortfarande på. Jag har suttit gömd i sovrummet med hundarna, men för en timme sedan tvingades jag besöka toan. Herregud :P Jag tycker alltid det känns sjukt jobbigt när arbetare kommer och ska göra något för jag vet aldrig vart jag ska ta vägen. Man kan ju inte gärna stå och observera men samtidigt ser det så sjukt ut att sitta en hel dag inne i sovrummet. Jag ska snart bege mig ut, sätta mig hemma hos mor och skriva på examensarbetet. Om jag vågar sticka ut huvudet vill säga.


2009-05-20
10:45:31

Onsdag /S
Hej¨på er!
Idag regnar det ute igen, det har varit ganska gott om det den senaste tiden. Men jag klagar inte, vår lilla gräsplätt vill nog ha det då det är lite glest mellan grässtråna. Så länge man är ledig och slipper gå ut så kan det vara rätt mysigt att höra regn som smattrar mot fönsterrutan. Idag kände jag dock att jag hoppas det här var sista regndagen på länge, för att stå ute i regn är ingen höjdare precis! Vi har i alla fall köpt hem impregnering till regnkläder så att jag inte går och blir blöt när jag står ute på förskolan, tyvärr har jag bara flaskan hemma, har inte använt den ännu, men jag ska göra det nästa gång vi har tvättid.

Just nu sitter älsklingen på anställningsintervju i stan, det är ett säljarjobb men tyvärr visste han inte så mycket mer än det då han har sökt tre olika säljjobb med helt olika arbetsuppgifter och han visste inte vilket det var han skulle intervjuas för! Ena jobbet skulle man åka runt och stå och sälja i varuhus och liknande, sen var det ett telefonförsäljarjobb dagtid, och det andra kvällstid. Men vilket det än är så hoppas vi självklart på att han får det, pengar är ju pengar!
Nu ringde han! Intervjun hade gått bra men han som skulle intervjua honom var inte där så han fick prata med någon annan + att han måste tillbaka på måndag för att prata med den han skulle pratat med. Känns ju lite skumt men han som han blivit intervjuad av idag hade varit väldigt positiv, särskilt när han hörde att T utbildade sig till dataingenjör då de behövde datakunnigt folk tydligen.... så det låter som att det förmodligen kommer gå bra :) 

Idag är jag jättesugen på att baka, och då menar jag baka mycket! Både bröd, bullar och kakor... men allra först borde jag sätta mig med artikeln. Just nu finns dock ingen lust till det alls.... jag hoppas på att den ska kännas bättre idag, jag mailade den till en kurskompis igår och bad henne läsa den och hon skrev tillbaka att hon tyckte att den var jättebra så den kanske inte är lika usel som jag tyckte? Men jag måste i alla fall gå igenom den ordentligt idag...
Imorgon förmiddag kommer Ts familj så jag måste även ta ett varv med dammsugaren och städa i badrummet + att jag ska laga mat idag igen, vill nämligen slippa laga mat på fredag efter jobbet då jag tror jag kommer vara sjukt trött efter alla nya intryck. Så med andra ord har jag lite att göra idag...!

ha en bra dag!

2009-05-19
21:08:04

TV-tips! /S
Nu klockan 21.00 börjar miniserien Krig & fred på SVT1.
Jag vet egentligen inte om den är bra eller ej men boken är ju en klassiker och jag tror att det är en roman, och jag älskar ju som sagt kärlekshistorier utspelade från 1700-talet  och fram till 1900-talets början :)




Jag tänker åtminstone ge serien en chans i brist på annat!

2009-05-19
16:24:22

Vissa dagar är bättre än andra... /S
Mitt gnäll är ju verkligen I-landsproblem men det är ju den verklighet jag lever i så ni får stå ut med lite till....

Usch, idag är ingen bra dag... igår eftermiddag kändes det hyfsat med artikeln då jag hade kommit en bra bit på vägen och jag visste att jag hade hela den här dagen + morgondagen på mig. Men efter skeivandet idag känns det nog så dåligt som det kännas när det kommer till uppsatser och liknande uppgifter: Jag känner dock att jag stirrar mig blind på artikeln utan att komma på några bra sätt för att förbättra den så den får vila till imorgon.

Nu ska jag hoppa i joggingkläderna och försöka mig på en joggingrunda, vi får dock se hur det går då min motivation är helt i botten. Istället fantiserar jag om hur de kommer på någon superchoklad som gör att för varje gram choklad man äter så förvandlas varje gram fett i kroppen till muskler. Det skulle innebära många lata dagar med god choklad och ändå ha en frisk och sund kropp... låter perfekt!
Men riktigt så funkar det ju inte så det är väl bara att släpa sig ut.... med tanke på att jag suttit inne hela dagen så är det nog en bra idé....

men jag är sååååååå seeeeeeeeg....

2009-05-19
12:59:04

bajs bajs bajs ../S
...ja alltså ordbajs! Jag börjar känna hur paniken återvänder även om det är många dagar kvar innan arbetet ska vara inne. Anledningen till det är att jag har svårt att skriva något, och det jag skrivet är verkligen rent svammel, fattar knappt själv vad jag vill ha sagt... det som är jobbigt är att jag måste få ner ganska mycker mer på pappret för att ens få godkänt vad gäller antalet tecken :(

Jag håller med L, jag längtar efter att få börja jobba... man kommer säkert möta tuffa stunder även där man fasen vad jag hatar att fastna med universitetsuppgifter som man går och oroar sig för hela tiden, sånt som inte går att släppa, man tänker på det dygnet runt och får på så vis aldrig vara ledig....

Men har jag stått ut med 4 år av sån skit så ska jag väl kunna stå ut med det den resterande tiden också... :p


Update: Nu återstår bara 2000 ynka  tecken innan jag åtminstone nått minumum... bara att kämpa vidare!

Update2: Då har jag nått minsta antalet godkända tecken på min artikel, och egentligen kan jag anse att den är färdig men den är så jäkla usel att jag verkligen skäms, den kanske kan bli godkänd men det känns inte särskilt kul att göra en 15 minuter lång presentation på en artikel jag tycker är urdålig... pinsamt! Jag får titta på den imorgon med fräscha ögon och hoppas på att jag kan fixa till den på något mirakulöst sätt :(

2009-05-19
12:30:02

Att skydda sina barn /L
Utanför mig brukar det dagligen vara en flicka i 6-års åldern som leker ensam (ibland med kompisar). Hon är väldigt framåt och tar gärna kontakt med varenda en som passerar, jag tycker det är rätt obehagligt för hon skulle med högsta sannolikhet följa med vem som helst. Skulle jag varit ett äckel peddo skulle det idag inte vara några problem att få med henne. Jag fick tidigt lära mig att inte prata med främlingar något som hon uppenbarligen aldrig hört. Det fick mig att tänka på jobbet, när man är ute med barna, hur mycket ska man varna dem för? Är det rätt att påtala att man inte för prata med främmande eller följa med någon utan att säga till. Jag förstår att det är okej att ta upp och man bör göra det, men vart går gränsen för att skrämma dem och lära dem skydda sig själva? Mina föräldrar sa alltid att alla vuxna inte är snälla, men på gårdarna här leker äldre barn - nästan ungdomar med de små också, vart går gränsen för att vara vuxen i ett barns ögon?

Jag bara undrar hur bör man prata med barnen om det här som pedagog och förälder?


2009-05-19
12:17:44

Mammas boy /L


Jaha, då har man gråtit en skvätt.

2009-05-19
11:30:29

Jag vill ha en cool, fin cykel att börja mitt nya liv med! /L

2009-05-19
11:13:30

Att börja arbeta /L

Jag fick mitt schema för juni-juli från mitt nya jobb. Jag tyckte det såg riktigt bra ut;

Mån: 08.00- 14.45
Tis: 08.15-15.00
Ons: 09.15- 16.00
Tors: 09.00-15.45


Jag förstod inte riktigt fredagarna så det återstår att se. Jag kommer få nya tider från och med augusti så jag tror inte jag kommer få ha dessa drömtider sen. Är det för bra för att vara sant är det förmodligen det också.

Dessutom slipper jag ta med lunch, helt underbart men i Norge är de ju bara mackor? I Sverige skulle det bli ramaskri om skolbarnen fick varm man två gånger i veckan som mitt jobb har. Kulturkrock.

I början får jag hjälp i samlingen så jag lär känna barnen, därför har jag inte heller några tidiga mornar eller sena kvällar stod det. I Augusti kommer jag få ha barnen själv ons-tors, de andra dagarna tillsammans med någon. Så det pedagogiska upplägget planerar jag efter vilka dagar jag har resurs i gruppen. I början ska chefen hjälpa mig lägga upp veckoplaneringarna. Hon hälsade att allt skulle gå bra.

Till hösten är temat konst och kreativitet, sånt som jag tycker är superkul att syssla med. Jag hoppas de är sådana som genomför planeringar (en del är jäkligt sega), men de verka så när jag läst deras tidigare planeringar och genomföranden. Jag längtar till jobbet nu! Inte långt kvar... hihihihihi.... :D


2009-05-19
10:40:58

Tisdag /S
God morgon på er!
Idag är jag trött, det blev lite senare igår än vad som var tänkt men det spelar ju egentligen ingen roll eftersom jag är ledig... jag försöker verkligen att njuta de här sista lediga dagarna som student, för från och med fredag är det ju heldagar som gäller från måndag till fredag, vecka efter vecka.... jag tror jag kommer sakna mina studentdagar relativt snabbt med många lediga dagar även om jag är oerhört glad för en fast tjänst med lön varje månad.

Även om jag inte har lektioner så har jag ju min tråkiga artikel att skriva, och den ska jag fortsätta med idag och försöka att komma så pass långt att jag definitivt blir färdig imorgon. Jag tror inte att det ska vara några större problem då jag snart kan börja med diskussionsdelen och där kan man ju ordbajsa ganska rejält så det brukar gå ganska fort.
I övrigt så ska jag träna idag... jag MÅSTE träna idag. Jag har ätit så onyttigt den senaste veckan, och inte blev det bättre av att vi besökte Cloettas fabriksbutik och nu har godis lite här och var i skåpen hemma. Så träning känns absolut nödvändigt!

Nu ska jag se klart på ett gammalt avsnitt av Greys anatomy som visas på TV, så bra serie, sen är det plugg som gäller!

2009-05-19
01:08:28

Madagaskar 2 - The soundtrack /L


She Loves Me featuring Moto Moto från Madagaskar 2
Lätt att jag ska ha den som ringsignal när en viss herre ringer.

2009-05-18
23:39:57

Att entra världen /L

Till min glädje såg jag i kalendern att jag låg en vecka för tidigt. Jag trodde min arbete skulle godkännas för opponering på torsdag men det var nästa torsdag. Det är till och med en röd dag denna vecka så J kommer vara ledig! Härligt!

Svärmor åker imorgon tillbaka till England igen, hon fick jobb. J reser till Norge nästa helg och jag blir därmed ensam hemma min examensvecka. Alla jobbar eller är bortresta så det blir mamma och pappa på cermonin. Känns riktigt konstigt med bara oss tre, tror det är första gången :) Jag är bara glad att jag slipper gå själv, för då hade jag inte gått alls. Men egentligen är det här större än studenten för nu har jag faktiskt blivit "något" eller "någon" trots att det känns som om det var svårare och jobbigare under gymnasietiden.

Jag har packat de mesta i inredningsväg, så det är lite tomt här hemma men samtidigt lätt att hålla rent. Vi tar med frysboxen till Norge, pappa tar med släp när han kommer. Så förmodligen kan vi handla med lite kött, en kostnad som är extremt dyr i Norge. Tiden som Karlstadsbo tickar ner. Det skumma är att jag egentligen aldrig tänkte på att flytta, det var något som råkade hända precis som hela min lärarutbildning. Mitt liv känns som en enda stor slump men som går åt rätt håll. Ett nytt skede liksom.

God natt så länge!


2009-05-18
16:30:18

jag vill ha... /S

...den här söta klänningen ifrån H&M. Den ser så himla skön ut! perfekt "vardagsklänning", jag ser mig själv knalla runt i den både på stranden, här hemma och på förskolan med leggings. Den är inte särskilt dyr då den kostar 198kr och en klänning är ju trots allt ett helt ombyte.... men nu är det ju så att mat och boende tyvärr måste prioriteras, sen måste jag ju slå till på gymkortserbjudandet den här månaden om jag tänkt träna på gym, för det var nästan ofattbart billigt...


Men fin är den... i alla fall på henne, på mig kanse den är jätteful? Hur som helst är jag väldigt shoppingsugen, framför allt längtar jag efter att kunna unna mig att köpa lite roliga kläder, lite gå-ut-kläder för just nu ägen jag noll och ingenting som passar in i den kategorin!


2009-05-18
13:38:42

Booooring... /S
Att flytta in i sovrummet till skrivbordet hjälpte mig bara marginellt, på ett vis så är det lättare då TVn inte lockar lika mycket, men jag känner att mina tankar är spridda och jag har svårt att fokusera och få ihop en sammanhängande text. Jag har hittills fått ihop två sidor på två timmars arbete... det kan man knappast kalla effektivt arbete! Om man ska se positivt på det hela så behöver jag bara skriva lika mycket till för att vara halvvägs till att uppnå minimumnivån på antalet använda tecken, men just nu känns det som att det kommer att bli tufft att få ihop en hel text om utvecklingssamtalet på ett problematisernade vis med litteratur... jag trodde det skulle bli skitenkelt men det verkar som att det kommer bli lite svårigheter med det trots allt.... Jag ska i alla fall kämpa på så att jag får ihop minst en sida till idag innan jag kan ge upp för dagen... det gäller att komma ihåg att tiden håller på att rinna ut...

Update:
3,5 sida sen gav jag upp, orkade inte koncentrera mig längre. Men det är ju ändå en hyfsat bra start med två dagar kvar. Det är ju inte katastrof om jag inte hinner klart innan torsdag för det ska inte lämnas in förrän tisdag eftermiddag i nästa vecka. Men om jag hinner klart innan torsdag så innebär det att jag får en ledig helg vilket vore väldigt skönt!
Nu ska jag vänta på att älsklingen ska komma hem :)

2009-05-18
11:28:18

Drastiska åtgärder.... /S
Nu mina vänner ska jag göra något jag inte gjort på över ett år.... jag ska ta med mig alla mina böcker och min laptop och gå in i sovrummet för att sitta vid vårt skrivbord och plugga! Min pluggplats är självklar i vårt hem, och det är i vår soffa i ena hörnet, där jag brukar sitta/ligga med datorn i knät och med soffbordet täckt av kursböcker. För det mesta funkar det finfint, men nu ska jag bli superseriös och sätta mig vid skrivbordet. Jag tror det kan underlätta då det är så mycket litteratur som jag inte läst än som jag ska använda mig av i artikeln...

Jag kan i alla fall stolt meddela att jag nu fått ner de första orden på artikeln, det är förvisso bara en kort inledning men jag har i alla fall officiellt börjat skriva på min artikel....! Jag kollade också hur lång text jag behöver skriva ungefär, ni förstår att min kära kursansvarig alltid anger antalet tecken istället för antalet sidor, hur som helst så måste jag få ihop minst 6-7 sidor om jag använder 1,5 radavstånd vilket jag alltid gör, och det är ju faktiskt inte alls mycket... så det här ska nog gå som en dans!

Hej på er så länge..!

2009-05-18
10:52:16

Favoriten just nu... /S


Beyoncé - Halo

2009-05-18
10:28:13

Måndag /S
Hola chicos y chicas!
Då var vi återigen inne i en ny vecka, och det är veckan då jag börjar på mitt jobb! Det är förvisso inte förrän på fredag som jag börjar jobba men jag kan tala om att det finns några små fjärilar som fladdrar runt i magen redan nu :p
Övriga händelser den här veckan är att Ts familj kommer på torsdag förmiddag och stannar tills på fredag. Det ska bli trevligt men samtidigt så sätter det lite press på både mig och T att verkligen ge järnet vad gäller plugg, för nu försvinner ju en hel dag för mig om jag vill bli färdig med min artikel innan jag börjar jobba. Men det är bara bra, det är nog den presen jag behöver för att komma igång, en riktig spark där bak så att säga!

Igår kväll fick T ett sms(!) från ett företag om att han skulle kontakta dem för att boka tid för en anställningsintervju, så än verkar inte hans chanser till jobb vara helt körda! Det som är bra med jobbet är att det är här i Linköping så jag kanske inte behöver sitta här själv heeeeela sommaren, det som är lite trist är att det är ett telefonförsäljarjobb vilket inte lockar T för fem öre + att det är kvällstid mellan 17-21 så vi kommer ju knappt se varandra ändå :p
Men det är ju bättre än inget alls, det är ju trots allt bara pengarna han är ute efter...Så håll tummarna!

Idag är jag oerhört tacksam för att jag fortfarande är student och inte jobbar på förskolan med utomhuspedagogik, för regnet öser ner, och det ser ut att kunna bli en sån dag där det regnar av och till hela dagen. Så det är riktigt skönt att veta att man får stanna inne hela dagen om man vill. Det är ju också perfekt pluggväder.... så nu ska jag gå och borsta mina gaddar och sen ska jag sätta fart med skrivandet!

Ha en bra dag!

2009-05-17
18:25:08

Att få bli bortskämd /S
Ja den här helgen har som sagt mamma och pappa varit här, och jag måste väl erkänna att under deras besök hit så brukar jag bli ganska bortskämd. Till att börja med så har mamma alltid med sig någon liten present som ofta innehåller blommor, dukar eller annat till vårt hem. Denna gång hade de med sig en stor fin orkidée, min allra första faktiskt! Jag har velat ha en då jag tycker de är så fina, men jag är rädd för att jag inte ska ha tillräckligt gröna fingrar för att de ska överleva... men det återstår väl att se! Utöver min fina orkidée som nu pryder köksfönstrert så fick jag två fina dukar, en lång och en kort som är perfekt nu till sommaren :) 

Under mammas och pappas tidigare besök har vi alltid passat på att handla då det underlättar så mycket med bil, men nu när vi själva är bilägare så behövdes inte det. Trots det så lyckades mamma handla hem massor med mat under hennes två promenader till affären då hon bara skulle handla lite glass! En del av de kassarna var massor med frukt...

Utöver det så påstod hon att hon ville rensa vår uteplats för att det var roligt och för att sysselsätta sig under tiden vi slappade vid TVn. Hur mycket sanning det låg i det vet jag inte men nu har vi den mest välrensade uteplatsen på området och jag och T är oerhört tacksamma över att behöva slippa göra det själva!

Så kontentan av det hela är att jag är rätt bortskämd... och jag njuuuuuter av det :)

Slutligen måste jag visa min superfina tavla som jag fick av Ts pappa i födelsedagspresent. Han har gjort en akvarellmålning av min mormors hus efter att jag önskade mig det i julas... tavlan är så himla fin och i stort sett alla som har en koppling till den gården är avundsjuka. Men den finns bara i ett exmplar och det är mitt som nu pryder vårt vardagsrum :)

2009-05-17
15:56:02

Söndag /S
Hej på er!
Här sitter en trött S vid tangenterna... I helgen har vi haft besök av mamma och pappa som kom i fredags kväll. På fredagen hann vi med lite midag här hemma och filmmys då vi såg på filmen Dead man walking som visades på TV.
På lördagen började jag och mamma dagen med att rensa lite på vår uteplats medan pappa och T åkte och hämtade cykelkartor på turistbyrån. När de var tillbaka packade vi lite fika, lastade bilarna med cyklar och åkte mot Ljungsbro där vi började med att besöka Cloetta fabrikens chokladbutik innan vi åkte vidare mot Bergs slussar där vi började vår cykeltur längs Göta kanal. Vi cyklade längs kanalen i ganska lugnt tempo, när vi cyklat 8 km kom vi fram till ett museum med veteranbåtar och gamla leksaker som vi gick in på. Därefter cyklade vi tillbaka mot Bergs slussar. Det var verkligen jättemysigt att cykla längs med kanalen, även vädret var bra med strålande sol, tyvärr blåste det lite så det blev lite motvind när vi skulle cykla tillbaka.
Väl hemma igen hade klockan hunnit bli nästan 17 så vi slappade lite här hemma innan det var dags för middag. Efter maten bänkade vi oss i vardagsrummet för att titta på Robinson, och därefter tittade vi på Eurovision song contest. Det var sådär tyckte jag, ganska många dåliga och några bra. Allra bäst tyckte jag faktiskt att vinnarlåten var, det är inte ofta min favorit brukar vinna men det gjorde den ju igår :)

Idag åkte vi till Trädgårdsföreningen och gick runt lite, det var faktiskt lite mysigt då det var toppenväder och det var ganska mycket folk i parken då det är SOF, massor med studentorkestrar som turades om att spela på en scen. När vi varit där en stund så tog jag med dem för att visa dem på min blivande arbetsplats. Sen var det dags att åka hem och äta middag, och innan de åkte hem fikade vi med lite glass.

Som vanligt så känner man sig lite seg efter en helg med besök, T ligger på sängen och sover och jag slappar i soffan innan det är dags att ta tag i middagsdisken...

Vi har i alla fall haft en jättebra helg, hoppas ni har haft det samma!

2009-05-16
17:42:59

Att flytta /L



Nu är de två första flyttkartongerna packade. Känns skumt... vi vet ju inte ens vart vi ska bo? Jaja, jag antar att det ordnar sig nog. Norge närmar sig!

2009-05-15
14:24:00

Vill inte, vill inte, vill INTE! /S

Jag kan inte plugga, jag verkar totalt ha glömt bort hur man gör eller åtminstone totalt förlorat min koncentrationsförmåga... Nu har jag ägnat cirka en timma åt att leta cykelkartor då vi funderar på att cykla längs kanalen imorgon. Men att plugga går inte trots att jag tror att jag har ganska bra litteratur hemma.
Jag hoppas på att jag får liiiiiite mer gjort i pluggväg idag annars är det väl bara att hålla tummarna för att lusten till att få den här artikeln skriven helt magiskt har återvänt....

By the way..... om 7 dagar börjar jag min anställning!!! Min kollega(!!!) ringde mig förut och berättade att jag kommer få en mjukstart, det kommer vara väldigt få barn den fredagen så de kommer båda två att ha tid att sitta ner med mig och prata och berätta lite mer och svara på frågor så det känns skönt :)


2009-05-15
14:07:55

Vart är flickorna? /L

Bevis på att vi lever i en obehaglig värld:



Madelene sågs senast den 4 maj i Örebro - nu är hon borta.

Polissök efter försvunnen 15-årig flicka från Arvika

Malin Persson försvann igår, 14 maj från Arvika.


2009-05-15
11:18:38

Ändrade planer! /S
Jag hann sitta ungefär 5 minuter med mina kursböcker innan jag insåg att det aldrig kommer att gå att få ihop ett arbete med argument för och emot inlärning utomhus, jag skiter i vad kursansvarig säger, för det finns inget i den obligatoriska litteraturen om det!!!
Så nu har jag bytt ämne till att istället diskutera utvecklingssamtalet, där går det ju att diskutera om det är nödvändigt eller bara ett måste, och om det går att diskutera utan att bedöma barnet... Jag har kurslitteratur som handlar om just utvecklingssamtalet så det borde bli mycket lättare! Men det innebär att jag måste göra en ny vända till universitetet och låna lite annan litteratur också... Men nu känns det lite lugnare i alla fall... Jag ska dock inte ta åt mig äran då jag ringde ett stressat samtal till M och frågade henne om hon hade idéer på vad jag kunde skriva om samtal, och som tur var så hade hon alltså det :)

Puh... nu känns det som att jag kan andas ut lite och låta klumpen i magen halveras....!

2009-05-15
10:03:17

Fredag /S
Då var det fredag och det är dags för mig att verkligen ta tag i min artikel! Nu kan jag inte skylla på något eller göra något annat för nu är allt gjort här hemma...!
Så jag ska försöka plugga ett par timmar idag, kanske att jag bakar något i eftermiddag inför mammas och pappas besök då det alltid brukar bli lite fika när vi får besök... i vanliga fall är jag och T dock väldigt dåliga på att fika.

Men som sagt, idag är det trots allt plugg som står överst på schemat... jag kommer nog inte ´börja skriva något idag me jag måste gå igenom böckerna i alla fall och börja titta efter vad jag kan använda mig av när jag ska skriva.

Nu är det dock frukost som står på tur...! Have a nice day :)

2009-05-14
16:40:54

Ooops...! /S

Nu har det gått 5 timmar och 20 minuter sedan jag skrev mitt förra inlägg och jag har städat, tvättat och tränat heeeela tiden sedan dess. Min snabba städningen slutade med att jag började plocka lite i hyllorna och ställa undan sådant som jag stört mig på i närmare ett års tid. Väldigt skönt att det är gjort MEN det drog ju ut på tiden en hel del så klockan hann bli tre kvart i tre innan jag var färdig. När städningen var klar så hoppade jag i mina träningskläder och gav mig ut på en joggingrunda och avslutade med styrketräningen när jag kom hem... det tog också sin lilla stund så sen fick jag skynda in i duschen och ut i tvättstugan och starta den sista maskinen med mina träningskläder...

Så dagen har gått i full fart, har kämpat på så jag är riktigt trött nu... Så min smarta idé var inte så där supersmart i slutändan för jag tvivlar på att jag kommer orka med särskilt mycket plugg efter maten som det är min tur att fixa idag. Men nu har jag i alla fall städat så det är färdigt för helgens besök, och det räcker med att dammsuga när Ts familj kommer nästa torsdag. Med både träning och städning avklarad idag så finns det heller inget jag kan skylla på imorgon när jag kommer vilja skjuta upp pluggandet :p

Hoppas ni har haft en bra dag denna molniga, regniga dag!!


2009-05-14
11:07:49

Nya planer... /S
Jag har fortfarande inte kommit igånr med plugget men nu har jag också bestämt mig för att det får vänta till senare i eftermiddag. Just nu är det maskiner och målare som åker/går fram och tillbaka som stör lite, så dagen kommer istället ägnas åt att städa inför mamma och pappas besök imorgon, tvättstugan, och träning. Så nu är allt det är gjort så har förhoppningsvis målarna hunnit färdigt här utanför så det blir lite tystare...
Ganska bra ursäkt för at skjuta upp pluggandet.. eller? :p

2009-05-14
09:38:19

Torsdag /S
God morgon på er!
Då var det torsdag, och dags för mig att göra ett seriöst försök till att börja på min vetenskapliga artikel. Utöver plugg så ska jag också tvätta under dagen. Så det blir en dag med nödvändiga men tråkiga aktiviteter :(

Hoppas ni har något roligare planerat...

2009-05-13
22:22:45

Time for bed! /S
Nu ska jag krypa ner i vår sköna säng... jag ska läsa en stund innan jag gör ett seriöst försök till att sussa sött... Nu mår jag i alla fall helt prima, illamåendet gick över någon gång mitt på dagen. Ingen aning om vad det var för något men det är skönt att det gick över i all fall, har varken lust eller ork till att bli magsjuk!! T frågade med lite skräck i blicken, halvt på skämt, halvt på allvar om jag var gravid. Men så kul ska vi INTE ha, även om det finns en viss person som väntar på att hennes vän ska starta bebisfabrik.
Nej, nu är det jobb och hund och njuta av att man faktiskt har lite pengar som man kan göra roliga saker för som gäller de närmsta åren!

Imorgon är det jag som ska göra ett seriöst försök till att komma igång med min artikel, så det så! Men nu är det alltså sängen som väntar, natti natt....!

2009-05-13
21:43:41

Grey´s anatomy /L


Det finns ingen serie som jag gråter så ofta till som Grey´s anatomy. Varje veckan klockan 21.00 på Kanal 5. En timme av snörvel och tårar med Linda.

2009-05-13
19:01:10

It´s not getting better... /S
Idag har jag verkligen inte pluggat något alls och den panik som kom krypandes tidigare idag börjar växa till en klump i magen...
Jag har mailat kursansvarig i hopp om att hon skulle kunna svara på lite frågor jag har om uppgiften och därmed skulle mina problem försvinna, men nu lever jag ju inte i en drömvärld utan i den bistra verkligheten med en kursansvarig som är rätt blåst så även om jag fick ett mailsvar så innehöll det inte direkt svar på mina frågor.
Men nu har jag fem lediga dagar om jag räknar bort helgen då mamma och pappa kommer och nästa torsdag då Ts föräldrar kommer, så nu gäller det väl att bara börja imorgon, för bara man väl börjar skriva så brukar det ju för det mesta flyta på ganska bra sen....
Och blir det inte som kursansvarig vill i slutändan så får hon fasen skylla sig själv för de har inte gått igenom hur en vetenskaplig artikel ska se ut, och i svaret jag fick skrev hon att det var som examensarbetet fast lite annorlunda(?!?!), och jag har frågat specifikt om balansen mellan argument för och emot måste vara jämn, men hon valde att inte svara så då får hon alltså skylla sig själv om balansen blir ojämn!

Nu ska jag ta en promenix med min älskling och sen ska jag dämpa min inre stress genom att trycka i mig choklad.... det är nämligen synd om oss här hemma... stressen börjar krypa under skinnet!

2009-05-13
14:23:27

Paniken kommer krypandes... /S

Jag sitter här och börjar känna hur paniken kommer krypandes när jag inser att jag inte har en aning om hur jag ska få ihop min sista uppgift på lärarutbildningen. Jag har ingen aning om hur man skriver en vetenskaplig artikel, det som sagts om det på kursen är att det handlar om att problematisera, att ge en nyanserad bild genom att hitta argument för och emot. Mitt gigantiska problem är att jag inte hittar några argument mot arbete med utomhuspedagogik som jag tänkt skriva om. Jag försöker då att fundera på vad jag skulle kunna skriva om istället men just nu hittar jag inga argument mot något känns det som!!! Det jobbiga är ju att jag måste hitta argumenten i litteratur.... annars hade det ju bara varit att ordbajsa lite men att hitta det i litteraturen känns ju som en omöjlig uppgift...


Så om någon har NÅGON idé om vad man skriva om, något som är kopplat till förskolan på något sätt med massor av argument för och emot i litteratur... please.... tala då om det för mig!!

panik

2009-05-13
12:35:15

Onsdag /S
Hej på er!
Hoppas allt är bra med er denna soliga onsdag.... Med mig är det sådär...
Jag stannade hemma från skolan idag då jag mått illa och känt mig yr under natten och morgonen, och att börja dagen med en 45 minuter lång bussresa när man är illamående var mer än jag var beredd att göra. Jag mår dock mycket bättre idag än vad jag gjorde igår kväll/natt då jag verkligen mådde illa och det kändes som att hela rummet snurrade...

Men idag mår jag som sagt bättre... det jobbiga är att jag känner mig lite halvrisig, det vill säga att jag känner mig ganska pigg och som att jag borde sätta mig och plugga, men samtidigt så känner man sig som sagt lite halvrisig så man orkar inte riktigt ta tag i det, vilket gör att jag börjar känna mig lite stressad för jag vill verkligen vara färdig med min vetenskapliga artikel senast torsdag nästa vecka så jag kan fokusera helt på att börja jobba då jag gissar på att alla nya intryck kommer göra att jag är hyfsat trött när jag kommer hem om dagarna...

Nu ska jag i alla fall gå ut en sväng och se om lite frisk luft kan göra mig lite piggare...!

2009-05-13
01:14:48

Att lära sig nytt /L
Idag mina vänner, hör och beundra, lärde jag mig sticka! Jag har idag stickat en halsduk till Barbie. Det ni! (Att mamma fick hjälpa mig mesta delen hör inte saken till) Jag tänkte i alla fall briljera lite hemma genom att ta med en påbörjad stickning (ja, halsduk till Barbie nr 2) men det resulterade i att jag nu har ett trassel av trådar tillsammans med stickor. Så jag har en bit kvar. Men nu vet jag i alla fall hur man stickar......en halsduk.......till Barbie.

Förutom detta så har jag (minns inte om jag berättat) förmodligen någon inflamation i muskeln i höger handen mellan pekfinger och tummen. Jag klarar av att stick (konstigt nog) men lyfta med fingrarna eller skriva gör skitont. Förmodligen har det blivit något pga smyckestillverkningen. Jag hoppas bara jag klarar av att nöd-skriva under intervjun på torsdag annars få jag väl sitta med laptopen (som går bra). Jätteskum smärta.

Jag ska snart försöka sova, känner en viss stress över mitt arbete.... måste bli klar till nästa vecka....

God natt ♥




Behöver jag ens säga att jag idag känner mig 20 år äldre än vad jag är?

2009-05-12
17:58:12

Dunka dunka... /S
Hej mina vänner!
Träning har jag hunnit med, likaså att hämta ut en bok på biblioteket + besöka Tornby, samt läsa igenom den lokala arbetsplanen för min förskola.... men något plugg har det inte blivit!
Har haft lite lätt dunkande huvudvärk hela eftermiddagen så iddag lyxar vi till det lite till middagen och köper en pizza att dela på.... lite vardagslyx måste man få även som student...

Nu ska jag vänta på att T ska komma hem så vi kan komma överens om vad vi ska beställa....

2009-05-12
16:21:42

Råd till djurägaren inför sommaren /L

HUGGORMSBETT


* Man ska alltid uppsöka veterinär om hunden blir biten. Hundar
är känsliga och giftet kan påverka hjärta, lever och njurar.
Om bettet sitter vid luftvägarna kan andningssvårigheter uppstå.
När hunden kommer till veterinären får den antihistamin och
smärtstillande och får stanna kvar. Katter får samma behandling men kan åka hem efteråt. I svåra fall ges antiserum, men
detta är en väldigt dyr behandling. Dödsfall är inte vanligt. Obs! Ge aldrig ditt djur kortison!

SKÄRSÅR


* Om djuret får djupa sår bör man åka till veterinär. Om man bandagerar hunden eller katten och det blöder igenom ta inte bort bandaget utan lägg på ytterligare bandage och åk till veterinär.

VÄRMESLAG


* Hundar har svårt att reglera temperaturen och flåsar och hässjar
om de blir för varma. Har djuret dessutom trånga luftvägar har de ännu svårare att andas. På 20 minuter kan en hund dö i en för varm bil. Detta sker några gånger per år. Om hunden blir slö, vinglig, svettas mellan trampdynorna och får feber måste du genast ta hunden i skuggan och ge den vatten, kyla av den med kallt vatten och lägga kalla blöta handdukar i armhålor och ljumskar. Katter får aldrig värmeslag. Obs! Lämna aldrig din hund eller katt i bilen!

SÅ SÄGER LAGEN: En hundägare som lämnat sin hund i en varm bil kan åtalas för djurplågeri. "Om någon uppsåtligen eller av grov oaktsamhet, genom misshandel, överansträngning eller vanvård
eller på annat sätt, otillbörligen utsätter djuret för lidande, dömes
för djurplågeri till böter eller fängelse i högst två år".
Om man ser en överhettad hund i bil - kontakta polisen! I nödläge kan bilrutan behöva krossas innan polis anländer. Skriv upp bilnummer, klockslag och hur länge hunden suttit i bilen. Notera också hur solen och ventilationen påverkat hunden.

SÅ VARMT KAN DET BLI
08.30 14° C skugga 19° C
09.30 18° C skugga 38° C
10.30 20° C blandat 47° C
11.15 20° C sol 58° C
12.00 23° C sol 62° C
13.30 22° C sol 85° C

BRA MED ETT MINIAPOTEK


KORTISON: be veterinär skriva ut tabletter som löses upp i vatten. Ges mot getingstick men absolut inte mot ormbett!
ANTIHISTAMIN: skrivs också ut i förväg av veterinär. Använd inte din egen antihistamin! Kan användas mot ormbett.

FÄSTINGBETT
* Hyfsat vanligt med Borrelios och Ehrlichios som ger rodnad, lokal svullnad eller
klåda. Om djuret är allmänpåverkat, haltar, har ont i leder, feber eller svullna lymfkörtlar
bör man uppsöka veterinär. TBE är ovanligt men kan orsaka hjärnhinneinflammation.
Är vanligare på ostkusten. För att förebygga fästingar finns fästingmedel för hund och katt. För hundar finns även fästinghalsband. Obs! Använd inte medel som är avsett för hund på din katt.

GETINGSTICK
* Här kan det vara bra att ha tillgång till kortison. Ett-två stick är inte farligt men får djuret
många stick bör man söka veterinär. Stick långt bak i munnen kan ge besvär med
andningen, men brukar försvinna efter några

BLÅALGER
* Finns i alla vatten, både sött och salt. Algerna producerar gift som hundar kan få i sig när de slickar i sig vattnet. Man ska alltid uppsöka veterinär, även om hunden bara fått i sig en mun. Hunden kan få leverskador, neurologiska skador eller skador i magtarmsystemet.
Hunden kan behöva mycket behandling, även av små mängder. Veterinären får hunden att kräkas och kan komplettera med aktivt kol.

PADDOR

* Har ett gift på ryggen som gör att om hunden slickar på paddan kan den bli rejält illamående och börja dregla jättemycket. Detta är inget farligt utan brukar gå över efter några timmar.

BRÄNNMANETER
* Ibland tuggar hundar i sig brännmaneter när de badar och kan bli brända i munnen som vid getingstick.
Går för det mesta över av sig själv och man behöver bara i enstaka fall uppsöka veterinär.

Källa


2009-05-12
13:40:22

Tick tack tick tack... /S

Tänk att tiden alltid ska behöva gå så fort.... nu har snart halva dagen gått och det enda jag gjort idag är att träna och duscha. Nu ska jag i alla fall ta tag i nästa projekt som är att åka och köpa papper till skrivaren då det är helt slut och jag är i desperat behov av det just idag! Sen är det alltid skönt med miljöombyte :p

Den där solen som jag tänkte njuta av är också borta, nu blåser det lite och är ganska kyligt i luften igen... men som sagt, jag har åtminstone träningen avklarad, och den gick finfint....

Vi hörs senare!


2009-05-12
10:28:29

Tisdag /S
Idag är jag ledig heeeela dagen! Faktum är att jag bara har ytterligare två schemalagda dagar kvar i skolan nu, den ena är imorgon och nästa är inte förrän den 2:a eller 3:e juni då jag har mitt sista examinerande moment på lärarprogrammet... en underbart härlig tanke.
Jag borde verkligen plugga idag men viljan finns verkligen inte alls, snarare finns enbart en stor motvilja. Så idag tror jag att jag enbart ska åka och låna hem litteratur som jag behöver för att kunna skriva min vetenskapliga artikel som ska vara färdig om ca 2,5 vecka, jag ska även läsa den 10 sidor långa vetenskapliga artikel som är mall för den jag ska skriva och sen ska jag ägna mig åt att läsa handlingsplanerna för min förskola så att jag har gjort det innan jag börjar jobba nästa(!!!!!!) fredag.
Så liiiite plugg kommer det trots allt bli så jag slipper ha dåligt samvete och ångest över att jag inte gjort något alls. Idag verkar det också vara fint väder ute utan att blåsa särskilt mycket så man kanske kan sitta ute och faktiskt njuta lite. Eftersom jag aldrig orkade ta tag i någon träning igår så får det bli idag.

Ha en skön dag!

2009-05-11
23:42:55

Leighton Meester /L


Jag visste verkligen inte att Gossip-stjärnan Leighton Meester kunde sjunga, och inte att hon kunde sjunga så bra heller. Det är alltid härligt att upptäcka nya bra låtar, jag gillar hennes senaste singel (nummer 2).


 

Leighton Meester - Bette Davis Eyes

 

Leighton Meester - (I Make) Good Girls Go Bad

2009-05-11
23:10:38

Bra låt /L
 

Miley Cyrus - The climb

2009-05-11
16:33:39

new toys! /S
Min nya leksak har kommit! Okej... kanske inte en leksak men det är alltid lika kul att få nya teknikprylar, jag tror det är något jag fått efter min kära pappa som är rätt duktig på att köpa tekniska prylar han också :p
Det jag pratar om är givetvis min nya kompis TomTom, min gps som ska guida mig rätt på vägarna med min Opel. Jag har suttit och tryckt lite på den och den verkar faktiskt vara väldigt lätt att fatta, nästa steg är ju att testa att köra efter den men det får vänta till en annan dag då jag gett T tillåtelse till att låna bilen i eftermiddag när han kommer hem från skolan. Vet inte vad det är han ska göra men min gissning är att han ska åka och kolla på när hans kompis spelar fotboll, han pratade på det en annan dag nämligen.


Så jag antar att jag blir ensam under kvällen men det gör inte så mycket, jag får nog försöka att sysselsätta mig med att plocka lite i lägenheten. Jag har åtminstone lyckats orka ett varv med dammsugaren så det är väl kanske läge att gå en runda och plocka också... tråkigt nog så är ju majoriteten av allt som ligger lite här och var i lägenheten mitt, det är kläder och pennor, block, kursböcker... T är lite mer konsekvent och lägger alla saker på ett ställe medan jag själv är lite duktigare på att sprida ut saker och ting :p

Nu ska jag glo lite på TV innan jag fixar käk, och SEN ska jag plocka och sen kaaaaaanske jag tränar, eller också är jag lat och skjuter upp träningen till imorgon!

Hur som helst.... hej på er!

2009-05-11
15:03:40

Vad sker? /L
Min stressnivå har nått nya höjder. Jag ska lämna in mitt examens arbete nästa fredag (alltså inte nu till helgen) men nu på fredag har jag en intervju och jag väntar fortfarande svar på en annan intervju. Så jag har en bit kvar. Jag vill bara vara klar!!! Men de två intervjuerna kommer underlätta skrivandet så otroligt mycket så om jag kan få till dem denna vecka så räknar jag med att vara klar till datumet om jag så ska skriva dag och natt!

Igår träffade jag vännen E för promenix, det var så skönt att vara ute men så började de självklart regna! Vädret nu för tiden är verkligen oförutsägbart. Jag lovade bort mig till kattvakt i helgen, så varvat mellan det och plugg = mina helgplaner.

Mamma har haft magsjuka de senaste dagarna så jag har mest suttit här (och pga min dator som jag nu ominstallerat 2 gånger men fortfarande krånglar :(). Det har ialla fall resulterat i att jag fått mamma att se mina favoriter till filmer som Mamma mia, The holiday och Muriels bröllop. Riktiga tjejfilmer skulle nog en del kalla dem. Min mor är lite speciell då hon köper på sig filmer men aldrig ser dem... inte alls lik mig med andra ord - filmoholicen.

Nu blir det snart käk här hos mor, hur ska jag klara mig i Norge när J jobbar och ingen kan laga mat. Nej, jag vill inte göra det själv. :)

2009-05-11
13:29:29

måndag /S
Hej på er!
Då var det en ny vecka igen... Jag har spenderat förmiddagen på universitetet här i Linköping där vi hade gruppträff för att förbereda en presentation som vi ska hålla i på onsdagens litteraturseminarium. Arbetet gick faktiskt riktigt bra och vi var färdiga till lunch...
Så nu vet jag inte vad jag ska hitta på idag riktigt, jag hade tänkt träna men just nu känner jag mig jätteseg + att det var rätt kyligt ute så jag skjuter upp det några timmar eller till morgondagen. Någon dammsugning har det inte heller blivit i helgen så det är också något jag borde ta tag i liksom att plocka undan alla kläder som ligger lite här och där i lägenheten. Men allra först ska jag lägga mig och läsa lite i min skönlitterära bok... sen får vi se vad det blir av dagen... det kommer i alla fall inte bli något mer plugg!

2009-05-10
20:34:27

uttråkad... /S
Efter en hel dag med plugg så känner jag mig så himla rastlös och uttråkad...


2009-05-10
16:54:46

plugg, plugg, plugg /S
Jag som trodde att jag skulle få en lugn söndag med lite plugg...Pff!! Jag är oerhört glad över att jag satt en timma igår och läste för det enda jag gjort idag är att plugga i stort sett, jag började plugga kl 12, pluggade sedan konstant fram till kl 15 då vi gick ut på en timmas promenad och nu har jag ägnat ytterligare en halvtimme åt att plugga... men nu är jag i alla fall äntligen färdig... i stort sett i alla fall, ska bara renskriva mina 11 sidor med anteckningar :p
Det är väl egentligen inget måste men det kommer gå fortare på gruppträffen imorgon om det är gjort så det är väl lika bra att göra den här dagen till en riktig pluggdag...

Promenaden vi tog var välbehövlig då jag började se i kors och jag uppfatta inte vad jag läste längre. Det var riktigt varmt ute men trist då det blåste en hel del också. Vi gick min favoritslinga då man går igenom ett område med lövskog där det brukar vara ett vitt hav på våren av vitsippor. Tyvärr var vi lite sent ute då de flesta blommat ute men det var ändå otroligt fint då det är så grönt...

Nu ska jag roa mig vid datorn en stund innan jag plockar fram dammsugaren och kör ett varv innan det är dags för... riktig söndagsmiddag idag med en stek i ugnen :) Till det har T gjort shopska-sallad som är sååååå gott!!! Det är en bulgarisk sallad som vi åt en hel del av när vi var där på semester med syrran och hennes sambo 2006.

Klicka för stor bildShopska sallad (ingen aning om hur det stavas!)

En superenkel, supergod bulgarisk sallad som tar 5 minuter att göra, vet att det finns flera varianter på den men det är den här jag brukar äta. I bulgarien var det även vit paprika i.

För en person:

- 1 normalstora tomater i tärningar (ta bort geggan inuti)
- 1/3 tärnad gurka
-  lite hackad purjolök
- riven fetaost (ganska mycket)
- persilja


Tärna allt och blanda ihop så är det färdigt! Resultatet blir väl ungefär som på bilden men inte riktigt då man har hackad persilja i också... men det är iaf en sallad jag kan rekommendera... varken jag eller T är väl jätteförtjusta i sallad och äter bara tråkig svensson-sallad med isbergssallad, majs och gurka annars så det är ett bra betyg när vi gillar det här :)


Ha en fortsatt skön söndag!


Update: klockan är 18.30 och jag är ÄNTLIGEN färdig med plugg för dagen...

2009-05-10
10:52:28

Kokoskyckling /S
Här kommer receptet på middagen vi åt här hemma igår!

KOKOSKYCKLING
ca 4 port

2 st kycklingfiléer
3 dl kokosmjölk
ca 0,5 paket wokgrönsaker
1 tsk ingefära
1-1,5 msk röd currypasta
1 st lime

Strimla kycklingen och bryn den. Slå på kokosmjölken och lägg i grönsakerna, ingefäran och currypastan. Pressa sedan i limesaften och koka allt i ca 10 min. Smaka av med lite salt. Sedan är det färdigt!
Jag serverade det tillsammans med ris men det är lika gott till nudlar!

Som sagt, det är gott och det är riktigt simpelt att göra, tror inte att man kan misslyckas!

Lycka till....!

2009-05-10
10:43:19

Söndag /S
God morgon på er!
Helgen kom fort men den var lika snabbt över, trots det så har det varit en bra helg då jag hunnit med att göra lite av varje, både roliga och mindre roliga saker.
Igår blev det myspyskväll här hemma med god mat och film. Maten stod jag för och det fick bli kokoskyckling som både jag och T tycker är väldigt gott, och framför allt simpelt att göra (ger er receptet sen).
Efter maten blev det Robinson, jag måste säga att det äntligen börjar bli lite spänning i det programmet nu, de tidigare avsnitten har varit rätt händelselösa känns det som, eller vad säger ni?
Hur som helst, när Robinson var slut blev det film här hemma med filmen "Slumdog millionaire". Jag hade ingen aning om vad den skulle handla om men jag visste att den vann en del på Oscarsgalan och jag har hört att den ska vara bra, vilket både jag och T i slutändan också tyckte att den var.
SLUMDOG MILLIONAIRE
 
"Slumdog millionaire" kretsar kring två indiska bröder som hamnar på gatan efter att deras moder dödats i ett upplopp. Deras brokiga historia berättas i återblickar när den yngre brodern, flera år senare, deltar i indiska "Vem vill bli miljonär?" För varje svar faller ytterligare en pusselbit på plats. Fram växer en färgsprakande kärlekshistoria.

Både jag och T tyckte som sagt att den var bra, den var så oförutsägbar samtidigt som man ändå anade hur det skulle sluta... Väldigt bra film i alla fall!

Idag är det  sol och det verkar faktiskt som att det är ganska vindstilla också efter flera dagar med rejäl blåst. Så man får väl försöka att ta sig ut en stund idag och passa på och njuta och samtidigt kanske kunna få lite färg... men vi får väl se hur länge det är sol då det är lite moln också och nu i skrivande stund gick den självklart i moln :p
På min planering i mitt lilla huvud finns bara två saker, och det är att läsa två kapitel ur en kursbok som ska vara utlästa imorgon, men jag tror att det tar max 2 timmar så det känns ganska lugnt. Sen börjar det bli rätt dammigt och äckligt här hemma så det får nog bli lite städning också...

Jag hoppas ni fick en härlig fredag och att ni får ett bra avslut på helgen under denna söndag!

Hej på er...!

2009-05-09
17:54:33

Mamma mia! /L


Jag fick Mamma mia - the movie av Sandra i födelsedagspresent, vilket var ett riktigt bra val av henne för nu har jag sett den två gånger sedan jag fick den. I´m in love. Jag älskar den filmen! Thank you darling!

2009-05-09
16:30:40

Lördag /S
Hej mina vänner!
Då var det lördag, och hittills så har jag spenderat den på ett alldeles utmärkt sätt. Jag började dagen med att hoppa i jogginkläderna och ge mig ut på en runda, jag tyckte den gick rätt dåligt men i slutändan så hade jag sprungit på den tiden jag brukar. Därefter följde ett styrkepass här hemma på vardagsrumsgolvet innan jag åt en gemensam frukost med T. Det var riktigt mysigt, precis som vanligt, man tar sig tid att verkligen sitta ner och prata, utan någon Tv eller annan skit som tar ens uppmärksamhet...
När frukosten var bortdukad gjorde vi oss iordning och tog vår kära bil ut till Tornby där vi sprang runt i butiker och tittade på kläder. Fattiga som vi är så var det bara tittandet som var aktiviteten, några inköp blev det aldrig, bara impregnering till Ts regnkläder + lite mat.
Väl hemma igen lade sig T framför TVn medan jag var megaduktig och spenderade en timma till att plugga.. på en lördag!! Så nu är jag riktigt nöjd som både pluggat och tränat och hunnit med annat idag. Lite senare ska jag ta en promenix innan det är dags för mig att börja med maten... Senare ikväll blir det Robinson och en film, förmodligen kommer det bli en film om Che.

Igår när T satt bänkad framför hockeyn så valde jag att passa på att titta på en film som jag visste att han inte var intresserad av, The Duchess med Keira Knightley i huvudrollen

 

THE DUCHESS
utspelar sig vid slutet av 1700-talet. Det är berättelsen om den vackra och glamorösa Georgiana Spencer, en av den tidens mest fascinerande kvinnor. Hon blev berömd för sin skönhet och karisma, men blev även ökänd för sin extravaganta smak och stora aptit för spel och kärlek. Georgiana var gift med den äldre och frånvarande Duke of Devonshire, som rörde sig i samma kretsar som ministrar och prinsar. Hon kom att bli en modeikon, en älskvärd mor, en slug politisk aktör och folkets älskling, men i hjärtat av berättelsen finns även en desperat jakt på kärlek. Georgianas passionerade och omöjliga kärlekshistoria med Earl Grey och det komplicerade "ménage à trois" som hon levde i tillsammans med sin make och sin bästa väninna Lady Bess Foster, gör THE DUCHESS till en modern saga om berömmelse, notorietet och jakten på kärlek.

Jag som älskar filmer som utspelar sig i denna tidsepok tyckte att filmen var riktigt bra, inte för den härliga kärlekens skull utan mest för att det är så tragiskt, så ofattbart vilken makt män hade över kvinnor förr... kort och gott: jag gillade den!

Nu ska jag lägga mig och läsa lite skönlitteratur, hoppas ni har haft en bra dag och att ni får en rolig/skön/härlig lördagkväll!

2009-05-08
18:59:59

Härliga regn! /S
Den senaste tiden har det ju varit riktigt fint väder, och jag har verkligen njutit av det.... men hur skönt det än har varit så var det nästan ännu skönare idag när jag kunde ligga inne och det ösregnade ute, ett sånt där riktigt sommarregn när det verkligen kommer en störtskur och ljuset ute är mörkt och nästan gult.... hur som helst var det riktigt mysigt. Nu har det slutat regna och luften är sådär skön... varm men ändå frisk!
Så nu ska vi ta en liten promenix för att skaka ner Ts hemmagjorda hamburgare som ligger i magen :)

Ikväll ska jag nog försöka titta på någon film medan T ska se på hockeyn... hoppas ni får en skön fredagkväll!


2009-05-08
15:11:02

Att pimpa /L
Jag har aldrig blivit så imponerad och kännt sån respekt för den äldre generation sedan jag läste det här. Otroligt roligt!

2009-05-08
13:55:18

Fredag /S
Då var det helg igen! Det är riktigt skönt men jag kan inte påstå att jag längtat jättemycket då det känns som att det nyligen var helg, men ledighet är ju alltid skönt!
Vår redovisning idag gick finfint, jag tyckte nog att vår redovisning var bland de bästa och vi fick egentligen ingen kritik, så nu är det bara att fokusera på nästa och sista examinerande uppgift som är att skriva en vetenskaplig artikel, jag tänkte försöka mig på att skriva om utomhuspedagogik, men det arbetet får vänta till tisdag nästa vecka då vi har ett litteraturseminarium också innan jag helt kan fokusera på artikeln.

Även idag är jag trött och seg så det blir nog en väldigt lugn fredag (som vanligt). Nu ska jag nog ta en powernap så man kan vara lite pigg och social ikväll med älsklingen..

Hoppas ni haft en bra dag!

2009-05-08
10:29:32

Länktips /L
Ja, att inte ladda hem leder till andra val. http://atdhe.net är sidan som J främst ser på sport men de har även börjat sända serier också. Dagens tips helt enkelt.

Ps. Jag förstod ingenting av den sidan du tipsa om :/ Fick inte fram något fönster som spela upp? Måste man ladda hem något innan? Ds.

För övrigt kan jag informera om att man dator har kollapsat. Den startar om sig själv innan jag ens loggat in på datorn. Känns inte allt för bra. Jag är nu inte på "safe mode", var ju tvungen att spara examensarbetet på USB! Puh... det gick.

2009-05-07
20:40:52

Lite fattigare... /S
... och en ägodel rikare...! Nu är den här GPS:en på väg hem till oss, i vissas ögon kan det kanske ses som en otroligt onödig pryl, men i min (och i min familjs) ögon så är det en otroligt bra uppfinning som jag är i stort behov av. Jag har nämligen uruselt lokalsinne, man kan nästan tro att det är sjukligt, för så dåligt hittar jag när jag kör bil (och annars också egentligen). Men nu kan alla pusta ut i sommar när jag ska ge mig ut på vägarna ensam för nu har jag min lilla TomTom som talar om vart jag ska köra, så jag slipper oroa mig för att köra flera mil innan jag fattar att jag kört fel...





Nu ska jag njuta av lite fruktsallad och TV-tittande :)
 

2009-05-07
18:38:15

Hur kan man glömma bort... /S
... en sån underbar låt som Damien Rices låt 9 crimes!!
Jag såg nyss ett gammalt avsnitt av Greys anatomy på TV där den låten var med och jag fick verkligen rysningar. När jag först upptäckte den låten för något år sen så lyssnade jag på den på repeat på megahög volym.... den är såååååå bra.....


Damien Rice - 9 crimes

Gps-jakten gick bra, och vi/jag har bestämt att jag kommer lägga in en beställning på en TomTom-gps som har kartor över Västeuropa och som har TMC som varnar för olyckor, vägarbeten och annat. Under vår lilla GPS-jakt så blev det också en paus med middag på IKEA... att åka hem och laga mat finns inte i min värld när en köttbullstallrik kostar 16!spänn, det är för billigt för att man ska orka med ansträngningen när man kommer hem....Så nu är det bara tvättiden som återstår på dagens schema över saker att göra... kanske att det blir liiiite mer pluggande också innan det är dags att nanna....

Hoppas ni har haft en bra dag, och att ni får en härlig dag imorgon innan helgen är här med skön ledighet...!

2009-05-07
15:53:29

Finally! /S
Särskilt mycket pluggande har det inte blivit idag men jag har upptäckt att en kursbok som jag inte äger finns tillgänglig på bibblan så nu slipper jag sitta och läsa allt på internet förhoppningsvis om T lyckas hitta den. Det kommer i alla fall att underlätta läsandet en hel del...
Nu är i alla fall älsklingen äntligen på väg hem så att vi kan åka iväg och kolla på GPS snart. Därefter väntar en tråkig kväll med matlagning och tvättid...Ännu tråkigare blir det när man inte har fantasi till att komma på vad man ska laga för mat... just nu lutar det åt pannkakor för enkelhetens skull, eller finns det andra förslag?

2009-05-07
12:51:51

Regn, regn, regn /S
Jag som hade ställt in mig på en joggingrunda idag... men nu har det regnat hela förmiddagen. Det regnar förvisso inte särskilt mycket men än så länge har jag inte riktigt motivation för att ge mig ut och jogga i regn. Joggingrundan får helt enkelt vänta till helgen då det förhoppningsvis är lite bättre väder.
Nu ska jag hoppa in i duschen istället innan jag fortsätter med plugget....

2009-05-07
10:31:33

Torsdag /S
Hej!
Idag tog jag en liten sovmorgon, dock inte en jättelång då jag måste kunna sova tidigt ikväll så jag orkar upp tidigt imorgon bitti när jag ska med bussen kl 7.
Idag är det träning, plugg och GPS-jakt som står på schemat. Jag hittade en GPS på nätet igår till ett rimligt pris som innehåller det jag vill ha, och det är ett känt märke. Så idag ska vi åka och kolla på en så vi ser om menysystemet verkar bra och gör det slänger vi in en beställning på en sådan ikväll så att jag får hem den snart och kan lära mig den innan T åker hem för sommaren.
Vad gäller plugg så ska jag förbereda mig inför morgondagens gruppredovisning, den första examinerande uppgiften för den här kursen.  Jag tror det kommer gå bra, det enda som känns sådär är att det är en Powerpoint-redovisning och man vet ju att tekniken har en förmåga att strula vid de sämsta tillfällena!

Någon gång under förmiddagen ska jag ta mig ut på en joggingrunda också, måste bara vänta på att frukosten ska sjunka ordentligt innan jag ger mig ut.

Ha en bra dag!!

2009-05-06
21:22:51

Länktips /S
Sen Ipredlagen trädde i kraft kan jag tänka mig att det är många som inte längre vågar ladda hem sina Tv-serier som man kanske gjort förut. Men nu har jag ÄNTLIGEN hittat en sida där man kan se många kända Tv-serier gratis online. Det är inte särskilt bra kvalité men är man riktigt uttråkad så är det bättre än ingenting!

Här hittar ni min nya upptäckt: http://www.tvduck.com/

Have fun!

2009-05-06
17:17:26

Onsdag /S
Hej på er!
Idag är det grått och regningt ute men det är faktiskt rätt skönt...då kan jag ligga inne och slöa i soffan med gott samvete. Min energinivå är nämligen ungefär densamma som igår så jag har jättetrött hela dagen, jag märkte inte ens att jag hade ett stort hål på stortån i min strumpa förrän jag väl kom fram till skolan.  Så nu ska jag bara ligga i soffan och ta det väldigt lugnt. Imorgon är jag ledig igen även om det måste pluggas en hel del på hemmaplan. Imorgon ska jag se till att det blir en sovmorgon, kanske blir jag lite piggare då..

Just nu sitter jag och funderar på ett erbjudande ifrån vårt hyresbolag om att få köpa ett träningskort på Nautilus för bara 149kr/mån(=1788kr), de har öppnat en helt ny lokal ute i Tornby så det är ju säkerligen fräscha lokaler och jag kommer åka förbi där när jag åker till och från jobbet så det är ju positivt också! Det enda som egentligen gör att jag tvekar är att det är så jäkla trist att träna själv :( Men jag får väl fundera några dagar, jag har mailat M och frågat om hon vill hänga på för det blev nämligen ännu billigare om man köpte kompiskort, då kostade det inte ens 1500kr/år!! Men vi får väl se, jag vet att hon tränar i stan någonstans vanligtvis så hon kanske inte har lust att byta...

Jaja, hoppas ni har haft en bra dag!

2009-05-06
12:40:45

Tjocka släkten /L
Dagens kärnfamilj:

 - Stackars dig, sa psykiatern. Kan du berätta för mig varför du
dricker så mycket?

- Jag ska försöka och förklara det hela, sa patienten Jag blev 
förälskad i en änka som hade en vuxen dotter. Jag gifte mig med änkan
och strax där efter gifte sig min far med min styvdotter. Då blev min 
fru och jag svärföräldrar till min far.

Efter en tid fick min styvmor, alltså min frus dotter, en son. Den
pojken blev naturligtvis min bror, eftersom han är min fars son. Men
han är också son till min frus dotter och därför blir min fru pojkens
mormor och jag blir morfar till min bror.

Så fick min fru och jag en son, som blir min fars svåger. Min sons
storasyster är ju även hans farmor - eftersom min far är hans farfar.
Min far är alltså mitt barns svåger eftersom hans syster är min fars fru.

Jag är alltså bror till min egen son. Min son är min farmors brorson
och jag är farfar till mig själv. Jag är bror till min far och
samtidigt både son och far till honom.

Min fru är min styvmor, mor, svägerska och styvdotter. Jag är far och
son till mig själv!

 - Tack, sa psykiatern. Jag förstår att du dricker. Fortsätt med det...


2009-05-05
22:37:46

Dags att nanna! /S
Imorgon är det en tidig morgon som gäller igen, bussen går kl 7 så det är bara att släpa sig ur sängen vid 6 :(
Den här dagen har varit helt otroligt dålig... jag har varit skittrött heeeeela dagen, sov till och med en stund men det gjorde ingen skillnad. Det enda jag orkat plugga idag är att läsa 20 sidor ur en kursbok, och det är kan man ju knappast kalla effektivt pluggande. Utöver det så har det varit en katastrofal dag då jag ätit mängder, småätit hela dagen så nu känner jag mig bara så där äcklig för att man har ätit alldeles för mycket och framför allt alldeles för mycket av det onyttiga.

Men imorgon är en ny dag och förhoppningsvis är det en ny dag med massor av energi!!

natti natt på er...

2009-05-05
13:59:35

Jag blir tokig... /S
...på mig själv! Jag finner ingen energi eller motivation till att sätta igång med plugget och nu har halva dagen gått....!! Nu ska jag gå och handla lite inför middagen och förhoppningsvis blir jag lite piggare av att få lite frisk luft, men tyvärr lär väl inte det hjälp mig med motivationsbristen :(

Det är både tur och stressande att det nu återstår en knapp månad av min studietid. Det är tur då jag verkligen finner det svårare och svårare för att motivera mig till att plugga, och stressande därför att för var dag som går så är man en dag närmare deadlinen för uppgifterna som ska göras under denna kurs.

Hur som helst... hoppas det går bättre för er andra! 

2009-05-05
10:55:26

Home again... /S
Hej på er!
Då var man hemma igen... både besöket och bilåkandet gick finfint, jag lyckades faktiskt hitta dit på första försöket :)
Jag var 15 minuter för tidig och min barnmorska var 15 minuter för sen så jag hann bli rätt seg under de 30 minuter jag fick vänta på att komma in. Min barnmorska var i alla fall hur trevlig och bra som helst, men det spelar liksom ingen roll för en gynundersökning kan aldrig bli en trevlig upplevelse, i alla fall inte i mina ögon! Men tack var det här besöket så har jag nu fått mitt cellprov avklarat + att jag kan förnya mitt recept på egen hand via internet nästa år när jag behöver nytt recept igen... ett mycket bra system!

Nu borde jag komma igång med pluggandet men jag är så jäkla seg, det känns som att jag skulle kunna lägga mig och sova en timma eller två. Men riktigt så slapp får jag väl kanske inte vara, men det blir nog inget plugg den närmaste timman, istället tror jag att jag ska titta på lite TV eller läsa lite i min skönlitterära bok...

Have a nice day...

2009-05-05
08:09:04

Tisdag /S
God morgon!
Här sitter en trött S och trycker på tangenterna...
Även idag är jag ledig men det blev en tidig morgon ändå då jag har tid på Kvinnohälsan kl 9. Jag tänkte göra ett försök att ta bilen så vi får väl se om jag kommer fram eller om jag med mitt usla lokalsinne hamnar på andra sidan stan :p
I övrigt idag är det mer plugg som gäller och om ork och lust finns tänkte jag baka bröd.

Nu ska jag göra mig iordning, ville bara önska er en trevlig morgon :)

2009-05-04
15:54:43

Trött på att läsa /S
Nu orkar jag inte läsa mer, jag borde se till att läsa ut kursboken (ytterligare cirka 40 sidor) men just nu orkar jag verkligen inte läsa mer. Jag har inte varit ute än idag, bara legat här på soffan och läst, läst och läst känns det som, hur som helst så är jag superseg nu. Om en timme kommer slutar T så då är det väl dags att jag börjar med maten, så jag tänkte passa på att hinna med att träna innan dess...
Ni kan ju önska mig lycka till, då jag som sagt känner mig superseg och motivationen är i botten... joggingen brukar sällan gå bra då :( Men jag får helt enkelt göra ett försök...

2009-05-04
12:47:14

Norge - snart mitt nya hem /L

Idag är det 35 dagar kvar tills jag börjar mitt första jobb. I helgen var J och jag i Norge för att J hade intervju med en restaurang. Eftersom han är bäst fick han jobbet, vi väntar på skriftlig bekräftelse men han säger förmodligen upp sig idag (har en månads uppsägningstid). Det ser ut som att han börjar en vecka innan mig dessutom.
Det stora problemet är ekonomin. I Norge är det tydligen vanligt att man inte får lön förrän man jobbat 2-3 månader. Jag undrar hur folk kan överleva detta men i så fall blir det en väldigt pank semester för min del. Vi letar även bostad nu, efter att ha åkt förbi mitt jobb insåg jag/vi att min pendlingsbit är väääldigt lång så pappa föreslog att vi skaffar en bostad i min jobbstad så kan J sova hos honom de nätter han jobbar sent. Något som jag hoppas på. Jag har aldrig varit med om en så hög backe som den till jobbet. Vi såg en fin lägenhet som såg bra ut med både garage, gräsmatta och två sovrum men självklart är det 7500 X 3 i desposition, något vi inte har just nu.
I torsdags var vi ut, min far är stadens salsa-kung så vi fick observera detta. Det såg ut som de hade väldigt roligt och J har lovat att vi ska prova på salsa när vi flyttar dit. Vi får väl se om han håller sitt löfte.
I fredags fyllde J år och vi grillade. På lördag kom min syster på besök, vi bakade världens största tårta och kvällen avslutades på en nattklubb. J och jag ville åka hem tidigare än pappa, det resulterade i att vi hamnade 40 minuter åt fel håll och började se skyltar mot Danmark vilket var oroväckande. Jag tänkte på Sandra när jag körde mitt i natten i skogen, helt vilse med en kraftig dimma som gjorde att jag knappt såg någonting. Det var som taget ur en skräckfilm. Nu tror jag att jag kan vägen =P. Igår körde jag hem igen, så sammanlagt har jag kört bil i ca 15 timmar dessa dagar. För en som inte kör ofta så blir det jobbigt.

Nu ska jag plugga vidare... suck ♥



Åsa skötte sig utmärkt hos mormor trots katter som strök omkring. Nu är jag hundvakt åt Diva då mamma jobbar 06-18.

2009-05-04
11:29:37

Måndag /S
Hej på er!
Då var man inne i en ny vecka igen, och nu börjar jag nästan bli lite stressad över att se dagarna gå, att se att man för varje dag som går är en dag närmare det datum då man ska vara färdig med kursens uppgifter + den dag då jag börjar jobba...

Idag vaknade jag i alla fall vid 9, hur trött som helst men bestämde mig för att kliva upp ändå så att jag är trött senare ikväll. Dagens planer består av plugg och träning, jag har noll motivation när det kommer till båda delarna! Men jag måste verkligen plugga och jag måste verkligen träna då det var flera dagar sedan nu. Det har slarvats mer och mer med träningen men hittills har jag lyckats hålla mig upp med åtminstone ett pass i veckan men mitt minimum är att åtminstone klara av två pass per vecka. Nu har jag ju också bara en månad på mig att bli av med de två kilon som återstår innan jag nått mitt andra viktmål.

Klockan tickar och jag har ännu inte tagit tag i något av det jag tänkt idag, jag ska börja med att ringa mitt försäkringsbolag... livet som student är ju näst intill över och därmed är väl även dagarna med rabatt över när det gäller hemförsäkringen...

Ha en jättebra dag!

Update: Härligt, härligt! Nu har jag ringt länsförsäkringar för att ändra min försäkring men tydligen räckte det att en av oss fortsatte att vara student för att få den rabatten så jag kan glida på att T åtminstone pluggar ett år till :)
Som sagt, härligt, härligt!

2009-05-03
22:47:28

Helgen är över /S
Då var man tillbaka i Linkan efter ännu en långhelg hemma i karlstad. Helgen har varit bra, den började i onsdags kväll då vi kom fram vid 8, syster yster med familj tittade in hos mamma och pappa en snabbis. På torsdagen träffade jag älskade L några timmar i solen, vi passade på att prata, prata och prata + byta presenter. Jag fick en perfekt present i form av en mugg med en liten text om lärare som jag ska ha i personalrummet. Jag fick också en liten påse med massor av smycken: örhängen, halsband, ring, och flera armband.

På valborgsmässoaftons kväll tittade jag på majbrasan med mamma och pappa innan vi åkte hem till syrran på grillkväll, det var jättemysigt. T var ute med sina kompisar på partaj så honom hämtade jag vid 2-tiden. Fredagen spenderade T bakis genom att sova bort halva dagen, så jag hämtade upp syster och åkte till Mariebergsskogen för att träffa moster som var där med sin hund på hundutställning. Det var massor med fina hundar och särskilt förälskad blev jag i en liten mopsvalp som var sååå söt. När klockan närmade sig 13 så följde jag med mamma och pappa till Bergvik för lite shopping, jag köpte ett par svarta tygskor och en klänning. Senare under dagen när T vaknat till liv åkte vi hem till pappas moster tillsammans med syrran för att hälsa på och för att träffa det senaste tillskottet i släkten i form av den 3 månader gamla Ingrid som charmade mig totalt med sin svarta kalufs på huvudet och sin lilla mun och små ögon tillsammans med sina stora runda kinder... så himla söt! När det besöket var avklarat gick vi in till deras granne, det vill säga Ts föräldrar som bor i samma trappuppgång och på samma våningsplan! Det blev dock en snabbvisit då de var på väg ut, därifrån åkte vi sedan hem till min andra syster och fikade... Fredagen slutade dock nästan löjligt tidigt då både jag och T var helt slut och inte orkade hålla oss vakna längre än till kl 22.
När vi vaknade på lördagen vid 10 gav vi oss ut på GPS-jakt, jag har nämligen noll till lokalsinne och nu när jag har skaffat bil står en GPS högt på listan :p Vi hittade dock ingen till rätt pris och bestämde oss för att kolla vad som finns på nätet istället. När vi letat klart i butikerna hade klockan hunnit bli 12 och vi åkte ut till Ts sommarstuga för att spendera dagen med hans familj. Medan hans föräldrar och han pysslade i trädgården, spenderade jag min tid på deras soliga altan tillsammans med en bok och där satt jag i 4 timmar vilket resulterade i att jag blev lite lätt solbränd, dock inte åt det bruna fina hållet utan mer åt kräftfärgade hållet :p På kvällen blev det god mat i form av grillat och vi pratade om allt och inget fram tills dess att klockan hann bli 20 då jag hoppade i bilen och åkte hemåt för att göra mig redo för en utekväll tillsammans med mina systrar och deras kompis.
Kvällen började hos syster med lite prat och dricka och fortsatte sedan ner mot stan och in på Koriander vid 23-tiden. Tråkigt nog så var vi nästan först in men folk strömmade till under kvällen. Det var ingen jättelyckad utekväll då de spelade lite halvkonstig musik och jag var lite för nykter men det var ändå skönt att komma ut då det var evigheter sen jag var ute sist. Det ska dock inte dröja lika länge till nästa gång, någon gång i sommar får det bli en utekväll med min buddy som jag saknade enormt under kvällen...

Idag har det inte hänt så mycket, jag har tvättat bilen som var riktigt skitig, och sen har jag spenderat tid tillsammans med familjen fram tills dess att vi åkte tillbaka mot Linkan. Jag körde hela vägen och slog därmed mitt personliga rekord när det gäller körsträcka. Efter nästan 3 timmars bilkörning så var jag dock rätt trött när vi väl kom fram. T ligger redan och sussar i sängen vilket nog är bra med tanke på att han verka ha åkt på en dunderförkylning :(
Själv kan jag njuta av en ledig dag imorgon men det ska bli en hel del plugg också....
Hoppas ni har haft en skön helg allihop!