Hakuna Matata

2012-05-28
18:41:40

Äntligen redo! /S
Igår/idag fick vi äntligen tummen ur och bokade färdigt våra semesterplaner så nu är vi redo!
Det blir fem nätter på bortaplan; en natt i Halmstad, en i Malmö, en i Ystad, en i Simrishamn och slutligen en natt i Göteborg/strax utanför där vi avslutar med en Bruce Springsteenkonsert vår sista kväll.
Nu är det bara att hoppas på att vi får kanonväder under den här dagarna!

I övrigt har vi inte planerat in så mycket utan känner att vi vill vara lite spontana och ta lite dagsutflykter kanske eller någon mer enstaka natt på bortaplan, T är bland annat sugen på Stockholm, sen kanske det kan tänkas bli en liten minitripp för att hälsa på sötaste fadderbarnet och finaste vännen i grannlandet... vi får helt enkelt se!

Utöver det har vi ju även bestämt oss för att boka in en veckas solsemester i tråkigaste tiden här i Sverige enligt min uppfattning, det vill säga någon gång i slutet av oktober/början av november och det känns helt underbart då jag aldrig åkt på en sådan resa. Vi har alltid åkt på våra resor under varmaste sommaren, och nu ska vi få fly den där tråkiga hösten en vecka, och bara det att ha något att se fram emot känns kul!

http://blogg.resia.se/wp-content/uploads/2011/06/beach.jpg

 

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/6/69/Ales_stenar_bred.jpg/420px-Ales_stenar_bred.jpg

 

http://farm2.static.flickr.com/1217/614195067_57779df7ea.jpg

http://www.norregard.com/bilder/sidbilder/Maklappen.jpg

 

 


2012-05-24
20:06:19

Man ska ju inte klaga meeeeeen... /S
...herregud vad det är varmt!!

Jag håller på att avlida på jobbet. Vi har sett till att verkligen ta vara på det fina vädret genom att vara ute så mycket det bara går, och en annan anledning till utevistelsen är att det helt enkelt är helt olidligt att vara inomhus! Igår hade vi 27 grader varmt i skuggan ute, och 27,5 grad varmt inne. Det skiljer förvisso bara en halv grad men utomhus bjuds det i alla fall på lite svalkande vindar medan luften står helt still inne. Puh... men det är ju det här jag har väntat på sol, sommar och värme, så jag gör mitt bästa för att inte klaga.

Det positiva med det här fantastiska vädret är att jag kan cykla till jobbet utan att behöva oroa mig för att behöva trampa i regnet, och det ÄR faktiskt riktigt skönt att få trampa hemåt på eftermiddagen i bara linne. Jag känner också hur det går lättare och lättare att cykla, och det är ju alltid lika kul att känna att träningen ger resultat!

I övrigt händer inte mycket. Vi är fortfarande mitt i semesterplanerandet som går alldeles för långsamt! Vi har egentligen bestämt var vi vill åka vilket är västsidan av Sverige ner mot Skåne för att sedan åka längs Skånekusten och åka upp mot Kivik för att sedan styra mot Göteborg med Bruce Springsteen-konsterten som avslut men vi har inte fått tummen ur att boka boende vilket vi borde gjort för länge sen... bara att hoppas att inte allt är uppbokat redan!

Vad gäller knät så är humöret liiiiite bättre. Om knät är bättre eller ej kan jag inte riktigt svara på... det är ingen svullnad längre men de där tråkiga huggsmärtorna som jag kände i början har jag börjat känna igen vilket nästan känns ännu jobbigare då det lite grann känns som att vara tillbaka på ruta 1. Men jag ska ta det lugnt resten av veckan så får vi se om jag kan köra igång med träning i nästa vecka igen, annars får det bli ett samtal till sjukgumnasten. Hon har berättat för mig att det finns en operation att göra men då är rehabiliteringstiden på 8-9 månader och det är tydligen en tuff sådan och det verkade inte som att det var något hon rekommenderade i första hand så jag hoppas på att kunna fixa det här utan operation :(

Nu ska jag smita ner i tvättstugan innan jag ska sätta mig på balkongen för lite bokläsning, ha en skön helg!!

2012-05-24
17:57:25

Play-tips /S
Då och då brukar jag kika in på SVT Play för att se vad de har att erbjuda i deras kategori som de kallar film & drama. Just nu finns två miniserier som jag tittat på.

The Promise
18-åriga Erin reser till Israel med sin väninna som ska göra värnplikt. Hon har med sin morfar Lens dagbok från hans tid i Palestina. Han var där som fredsbevarande brittisk soldat efter andra världskriget. Erin fortsätter, trots varningar, att leta efter Mohammeds familj. Hon vill hålla det löfte hennes morfar en gång gav.

Det växlar mellan nutid då man får följa Erin som upplever dagens Palestina, och dåtid då man får följa Erins morfar Len när han befinner sig i Palestina som engelsk soldat under 40-talet.
Jag störde mig enormt mycket på huvudpersonen Erin men det var ändå en bra miniserie i fyra delar som dels lärde mig något nytt och som även väckte lite tankar utöver att vara lite smått spännande. Tror den kommer finnas kvar till och med den 22 juni

Birdsong
En kärlekshistoria i två delar som utspelar sig i Frankrike under det första världskriget. Jag som älskar alla serier och filmer som utspelar sig under en annan tidsera tyckte om serien. Jag tyckte också om att det var något nytt då jag är rätt less på alla filmer och serier som utspelar sig under andra världskriget! Tyvärr har SVT redan tagit bort första delen men den kanske man kan se på annat vis. Den andra delen i serien finns kvar till på söndag.

Slutligen måste jag ju tipsa om en av mina favoritserier, Downtown Abbey som SVT visar repriser av just nu, även den går att se på SVT play.

När den osänkbara Titanic går i djupet 1912 drabbas många människor. På godset Downton Abbey får olyckan oanade konsekvenser, när det visar sig att två av släkten Granthams huvudarvingarna omkommit.

"Solen klättrar sakta upp bakom Downton Abbey, ett stort och magnifikt hus i en stor och mäktig park. Allt ser så tryggt och säkert ut att man tror att det liv som levs innanför dessa murar ska fortsätta i mer än tusen år. Men, det kommer inte att ske ..."

Så skriver manusförfattaren Julian Fellowes om Downton Abbey, ett gods som varit i familjen Crawleys ägo sedan 1772. Här i de vackra salongerna och sovrummen lever godsägaren och hans familj, men i och kring köksregionerna lever tjänstefolket, som håller lika hårt fast vid sina traditioner och roller som godsägarens familj.

Bland de som lever en trappa ned är det många som ser sitt arbete för familjen Crawleys som ett kall, men några är bara på genomresa på jakt efter nya äventyr. En stor skillnad är dock att alla där "nere" vet så mycket om dem där uppe, men att de ovanför inte har en aning om dem.

Det är verkligen en serie jag kan rekommendera om man liksom mig gillar serier och filmer i den genren. Det finns än så länge två säsonger och i september börjar den tredje visas i England.


Downtown Abbey

2012-05-21
19:12:50

Fler bakslag /S
Nu är det inte bara hunden som fått ett bakslag vad gäller hälsan, nu har även jag åkt på ett!
Det handlar så klart om mitt ?()#/(&¤=)?=?=¤?=¤?)¤()=¤)(=)&#%%"%"&"&%# knä som svullnade upp under lördagen och det gjorde ganska ont i det också. Idag ser det bättre ut och det gör inte ont på samma sätt men det är fortfarande svullet. Det fick därför bli ett litet samtal till sjukgymnasten som gissade på att jag överansträngt det genom att gå längre än vanligt och köra ett träningspass på samma dag. Så nu är jag ordinerad att cykla den här veckan, och har det inte blivit bättre efter helgen får det bli en undersökning.

Det värsta med såna här bakslag är mina nerver, för minsta lilla känning jag får i knät så kommer genast rädslan och tankarna för att det ska hoppa ur led igen. Jag vet att jag skriver det hela tiden, men jag tror verkligen inte att det går att föreställa sig hur ont det gör. Så när det nu hoppade till i knät (inte i knäskålen) förut när jag bytte om så låste sig hela kroppen på mig och jag får en stel och haltande gång ÄVEN om jag VET att det bästa jag kan göra är att gå normalt. Utöver det så får sig även humöret och min motivation en rejäl törn - här kämpar man på med träningen och så får man det här tillbaka!

Lucky me att vädret är kanon och ska så fortsätta vara under de kommande dagarna, det får i alla fall upp humöret lite på mig! Idag fick det bli en speedshopping efter jobbet då jag ansåg mig själv ha akut brist på både linnen och kortare byxor. Så efter att ha halvsprungit i några affärer kom jag i alla fall iväg med ett par jeansshorts och två linnen. Nu ska jag krypa ner i soffan och titta på lite TV i väntan på att sambo och vovve återvänder från sin promenad!

Ha det gott i solen!!

2012-05-18
14:40:45

Den låååååånga väntan /S
Nu har jag gjort det - sett säsongsavslutning på den sista serien och nu ligger en låååååång väntan framför mig innan jag får se fortsättningen. Idag såg jag Greys anatomy som leverar som alltid och lyckas hitta nya spännande saker och relationer att hålla serien levande med!

Det kommer bli just den serien och Vampire diaries som jag går och väntar mest på då det var de som slutade på mest spännande/dramatiska/sorgliga sätt...

I övrigt börjar jag vakna till liv efter att ha jobbat några timmar så nu inväntar jag bara att sambon ska återvända från sin löprunda så får vi se vad ska roa oss med denna fredag.

Trevligt helg till er allihop!

Promo av säsongsavslutningen på Greys

2012-05-15
20:18:01

Det räcker nu! /S
Det värker i mitt mattehjärta...

Vi är inte ens färdiga med den förra behandlingsmetoden (specialfoder i 8 veckor) förrän det dyker upp nya problem på min älskade fyrfota vän. Idag satt T och klappade på Pepsi när han helt plötsligt känner något stelt och klibbigt under örat. När vi tittar närmare för att se vad det är så är det en skorpa som åkt upp så det är ett öppet sår lite mindre än en femtioöring, alldeles blodigt.

Det känns som att vi inte gjort annat än att springa hos veterinären och hålla på med mediciner hit och dit det här året. Vi beklagade oss nyss för att det luktade illa ur ena örat vilket är ett tecken på en begynnande öroninflammation och nu ovanpå detta ett köttsår som vi inte har någon aning om var det kommer ifrån och vad det beror på...

Vill bara att min älskade vän ska få vara frisk och må bra i några månader åtminstone!!!!!!!!


2012-05-15
17:45:48

Så var det roliga över för den här gången... /S
Igår började budgivningen på huset vi var intresserade av och idag vid lunch var den slut för vår del då man redan hade passerat vårt budtak. Det är lite blandade känslor inför det...

Vi låg och pratade länge igår kväll och båda kände av lite kalla fötter och ingen av oss kände oss 100% säker på huset så på ett sätt känns det skönt att det blev för dyrt för då har vi inget att ångra att vi inte gav oss in i budgivningen på ett jättebra hus - nu gav vi det en chans men det blev helt enkelt för dyrt! Så som det ser ut nu så är det 80 000kr över vårt tak vilket känns ännu skönare - ska man förlora en budgivning är det skönast att göra det stort :p

Att förlora i en budgivning får mig också att känna en viss hopplöshet... det här huset hade ett "lagomt" utgångspris, varken dyrt eller billigt men ändå slutade det inte med vinst för oss och då poppar den där lilla frågan upp i bakhuvudet... kommer vi någonsin få ett hus och hur länge kommer vi egentligen få leta...?

I övrigt känner jag mig så himla trött, vet inte om det är hustankar som stör min nattsömn eller om det är en allmän vårtrötthet. Idag var det min tur att gå långpromenad med vovven men det slutade med att vi tog årets första cykeltur i lugnt tempo istället. Då kan jag slappa med gott samvete idag för han har ändå fått röra på sig ordentligt.

Imorgon väntar en hett efterlängtad planeringsdag på jobbet, känner mig redan stressad då jag vet att vi inte ens kommer hinna med hälften av vad vi skulle behöva! Sen väntar en ledig dag innan jag öppnar på jobbet på fredag och sedan tar helg. I helgen väntar svärfars 60 års kalas, ska faktiskt bli riktigt kul!


2012-05-13
23:39:43

Äntligen /L
Ibland slår önskningar in.
Och man får en sån där nöjd känsla.

Äntligen.

Äntligen slipper jag våndas över att David Caruso får betalt för att visa sitt tryne på min tv-skärm.

Nu är det över.

Äntligen.
Må repriserna bli kortvariga eventuellt nattliga.

2012-05-13
21:16:06

Att leta hus /L
Vi går ju som sagt i hus-längtar-tiden just nu. Men jag måste vara kräsen för jag hittar ingenting jag vill ha.
Det finns alltid något fel eller egentligen oftast många fel.
Dessutom är det så få hus, är det ingen som flyttar nu för tiden?
Eller ja, huvudsaken är att folk säljer till vintern. Då är jag redo. :)

Har ni tips på bra bostads-sajter tas de tacksamt emot.


2012-05-13
20:30:25

En skön helg! /S
Söndagen är här och det känns helt okej faktiskt. Det har varit en bra helg, filmmys på fredagen, promenad och husdiskussion i området vi tittar på, en kväll på favvorestaurangen Pace tillsammans med kompisgänget som vi lär känna sakta men säkert, startade söndagen med en PW i solen med vovven, följt av ett träningspass, åkte vidare mot stugan för att spendera några timmar i solen med darling jobbade på båten, en skogspromenad med vovven, lite snabbstädning hemma, några maskiner i tvättstugan och nu blir det kvällsmacka med darling...!

Det känns med andra ord som att vi haft en lugn helg men ändå hunnit med massor!

Hela helgen har det också varit en pirrig känsla i magen då vi bestämt oss för att buda på huset vi tittat på och den budgivningen drar igång imorgon!!


2012-05-10
19:42:45

Grubblerier /S
Idag är jag trött!
Det har varit många tankar och diskussioner här hemma sedan tisdagens husvisning, och inatt snurrade tankarna på det huset runt, runt, runt så klockan hann bli alldeles för mycket innan jag lyckades somna! Idag var vi på husets andra visning då vi båda känner oss seriöst intresserade men samtidigt hade vissa funderingar. Efter visningen idag kändes det fortfarande bra och vissa orosmoment försvann. Men det är ett så himla stort beslut att ta...! Tanken för vår del är att vi ska köpa ett hus som vi kan tänka oss att bo i de kommande 20 åren, ett hus där det finns plats för eventuella framtida barn, plats för att umgås, inte alltför långt från våra jobb och i ett område som känns bra.
Det här huset är varken mitt eller Ts drömhus men det fyller så många av de kriterier jag har att det kanske får anses vara nära nog för jag tror att det finns en stor risk att vi aldrig hittar vårt drömhus med den budget vi har att röra oss med!
Fördelarna med huset är bland annat...
- tomten! Den är alldeles lagom stor och med kvällssol på altan och den sida hus man vistas mest.
- det har det antal rum vi söker
- området känns bra
- inte alltför långt in till stan + bra bussförbindelser + busshållplats precis utanför huset
- inga akuta renoveringsbehov även om man givetivis vill tapetsera om i alla rum, men det känns ändå fräscht
-plats för stort matsalsbord som jag drömmer om
- i stort sett underhållsfritt utvändigt då det är puts och plåt och bara lite trä på fasaden
-närhet till fina lekparker, bra skolor, skog

Nackdelarna med huset är...
-köket! Vi har drömt om ett stort kök och här finns istället ett liiiiitet arbetskök, men som ändå är funktionellt
-busshållplats utanför huset är ju smidigt men det innebär också att en buss passerar flera gånger i timmen vilket kanske är mindre kul nattetid, speciellt på den varmare delen av året när man kanske sover med öppet fönster.
- Sovrumsantalet stämmer men två av sovrummen är små, de funkar men man drömmer givetvis om större sovrum.

Sen är det ju så med hus att man får ju bara en chans för varje hus - antingen är vi med och satsar eller också letar vi vidare och riskerar att inte hitta något som är lika bra utan i slutändan får nöja oss med ett sämre!

Ja... många tankar som sagt och många frågor som man inte kan få några svar på förrän man gjort sitt val. Just nu lutar det väldigt mycket åt att vi ger oss in i budgivningen så nästa stora fråga är egentligen hur högt är vi beredda att gå!

På måndag drar budgivningen igång och då tror jag vi kommer vara mer än redo, hoppas bara vi är ensamma om att gilla huset!

http://media.fastighetsbyran.se/7610445.jpg

Huset i fråga! Inte så vackert men det känns ändå rätt...


2012-05-09
08:38:16

En härlig dag /S
Igår var jag iväg på två saker som gjorde mig glad.

Det första var ett möte med sjukgymnast för uppföljning och för hur vi ska gå vidare. Jag har känt att det blivit på tok för mycket träning sedan förra träffen och jag hinner inte alls med och känner inte för att träna fyra pass i veckan + 30 min cyklande om dagen + en hund som kräver sina promenader! En träningsglad människa har säkert inga problem med det men för mig som alltid får kämpa för att hålla igång någon form av träning så blev det bara för mycket. Så allt det här bara rann ur mig när jag var hos sjukgymnasten och hon var som vanligt supergullig och gjorde upp ett nytt träningspass som nu innehåller bara 6 övningar som jag ska köra 2-3ggr/vecka. Varje övning är tyngre än de förra så träningen blir mer effektiv - nu är det till och med färre övningar än vad jag hade i början så det känns superskönt!!

Andra saken som gjorde mig glad var nästa husvisning som vi var på. Det var ett hus som varken jag eller T egentligen trodde så mycket på men som vi båda ville se i verkligheten i alla fall för att veta om hustypen var något för oss eller ej. Väl på plats blev vi positivt överraskade. Det var ett välskött hus som låg på en hörntomt, bussen stannar precis utanför huset och går ända till kl 2 på natten. Tomten var bra planerad med mesta delen placerad på baksidan av huset där även altanen och kvällssolen fanns. Husets akilleshäl var det lilla arbetsköket och det är där tankarna snurrar mest nu... Min magkänsla säger mig att jag skulle kunna leva med ett sådant kök även om det inte är vad jag drömmer om då så mycket annat stämmer men det krävs lite mer fundering, och kanske att man får ringa och be om en andra visning bara för att vara på den säkra sidan innan man ger sig in i en eventuell budgivning...

Nu är det dags att trampa mot jobbet - idag kommer tidningen på besök till oss!

2012-05-07
20:07:22

House, casa, lya... /S
Hej på er!
Fler än jag som känner sig slitna?
Min energi verkar ha försvunnit helt då jag är så himla trött hela tiden, och jag menar inte att jag är seg utan verkligen trött så att jag vill sova hela tiden! Den tröttheten gjorde att vi slösade bort vår lediga lördag totalt då ingen av oss hade någon energi till att hitta på något. Kvällen blev trots det bra då Ts kompisar ville ha med oss ut, och efter att ha slösat bort en ledig dag så kändes det skönt att hitta på något på kvällen. Utgången i sig blev väl kanske så där, eller jag är väl rättare sagt ingen nattklubbstjej, jag föredrar nog en pub där man kan sitta och snacka till bra musik och något gott att dricka och bara få se lite nytt folk. Men kul var det i alla fall!


Idag har vi varit på husvisning igen. Ett intressant objekt som visade sig vara så fint som det såg ut på bilderna, men det kändes inte helt rätt för min del då jag inte var helt bekväm med planlösningen. Men vi ska i alla fall ta oss en ordentlig funderare. Men precis som jag sagt tidigare, så känns det som att det här med husletande kommer att bli en långdragen process. Det är ju verkligen ingen panik för vår del att hitta ett hus förutom att mitt tålamod inte är så långt när jag väl bestämt mig för att jag vill ha något :p

Planritningen över dagens hus;

Planritning entrèplan

Planritning entrèplan

Planritning övervåning

Planritning övervåning

Det var planlösningen på entréplan som inte passade in på min dröm om en lite mer öppen planlösning, eller åtminstone ett luftigare intryck. Men i övrigt var det ett väldigt välskött hus!

2012-05-03
21:28:54

Den gör mig så glad /L

2012-05-03
21:21:28

Hipp hurra!!!

Idag är det min födelsedag! Den började igår med J:s goda cheesecake som jag bjöd jobbet på och där väntade ett litet paket med norskadetaljer. Kul till 17 maj :) Jag älskar paket.

Imorse vaknade jag till en megastor räkmacka som min sambo gjort. Nybakat bröd, räkor, ägg och majonnäs slår aldrig fel. Orkade inte ens hela.

Resten av dagen spenderade jag tillsammans med chefen på ett seminarium om barns psykiska hälsa med fokus på vänskap. Väldigt intressant. Vi avslutade med speeddate där vi träffade 5-åringarnas framtida lärare och berättade lite snabbt om våra goa ungar.

Hemma har jag fått slappat med min lilla familj. J gjorde hemlagad pizza medan jag sov en stund(!) Kvällen avnjuts i all stillhet med Lets dance tillsammans med Åsa. Ha en skön kväll!


2012-05-02
15:21:17

Ledighet och semestertankar /S
Fyra dagars ledighet är över och det gick så himla fort!

Vi gjorde egentligen inget särskilt men lyckades få en massa saker gjorda, så som att måla färdigt altanen i sommarstugan, städa ur bilen, städa här hemma, gå en vandringsled, åka till supermysiga Kummelön, träffa mina systrar med familjer, äta god middag på tu man hand, tvätta and so on. Det vi hade tänkt att vi skulle ägna en del av ledigheten åt, dvs planera sommar- och höstsemester samt leta skor till oss båda, ja det blev det desto mindre med :p

Vi har väl diskuterat lite fram och tillbaka men inte kommit till några beslut. Vi vet till exempel att vi vill semestra i södra Sverige och då fokusera på Skåne, och vi vill åka under v.30 så att vi kan avsluta vår semesterresa med Springsteen-konsterten som är den 28 juli. Vad gäller höstresan så har vi inte kommit så långt mer än att vi hämtat hem lite resekataloger och tagit reda på vilka destinationer som är aktuella för perioden oktober-november då vi har tänkt åka.

Nu pustar jag ut efter en dag med jobb innan det är dags att ta med sig lilla farbrorn ut i den underbart varma solen!!


2012-05-01
11:32:00

I drömmarnas värld /L
Ringen. Den har jag drömt om länge. Den är det roligaste med hela bröllopsgrejen. Jag vill så gärna ha en riktigt fin ring som jag vet att J har valt ut till mig för att han tycker den passar mig. Men vad vill man ha då?

Den här är underbar! Jag kan tänka mig denna med en slät i vitt guld brevid.

Snygg men om jag kom med den skulle förmodligen alla tro den var fejk, plus att jag kaaanske skulle irritera mig på att jag inte skulle kunna ha vantar.

Modernare stuk. Jag skulle kunna tänka mig något liknande men delad i två så ena är förlovning och andra vigsel.

Eller den här... Enkel och vacker.