Hakuna Matata

2015-06-30
22:26:37

semester /s
I fredags jobbade jag min sista dag på 6 veckor! Den efterlängtade semestern är äntligen här och den har inletts på bästa sätt. I fredags kväll avslutade jag jobbperioden med en rolig after work med några av mina kollegor med ett par timmar på en uteservering.
Sedan har dagarna lunkat på i sakta mak. Vi har hunnit med en dag på Segerstad udde tillsammans med svärisarna, vi promenerade och fikade ute i solen och hade en jättemysig stund tillsammans innan vi följde med dem till sommarstugan för en kvällsgrill och övernattning. Innan det bar av hemåt dagen efter hann vi med en liten båttur, Selmas allra första! Till en början väldigt otäckt men ju längre tid det gick ju mer slappnade hon av. Vi har också hunnit med två näst intill heldagar på hemmaplan där vi skrotat runt i trädgården, lekt i sandlådan, sparkat boll, badat i poolen, målat fönsterkarmar och klippt gräsmattan, allt i härligt solsken och riktig sommarvärme! Idag avslutade vi vår mysdag på hemmaplan med att åka till Örsholmsbadet för årets första dopp tillsammans med syster med familj. Barnen lekte på stranden och det blev faktiskt ett dopp i vattnet som till min förvåning var 18,5 grad varmt trots den senaste tidens väder.
Imorgon är det dags att vinka hejdå till T som ska ge sig av norrut för att vandra Kungsleden i 10 dagar med kompisar. Det känns lite trist för vår del men ska han göra det någon gång i livet så passar det väl bäst nu när vi bara har vår Selma att ta hand om. Medan han vandrar får jag och Selma passa på att träffa små och stora vänner och umgås med familj och släkt, och förhoppningsvis fortsätter det härliga vädret så vi får fler stranddagar.
 
På torsdag är det också dags för min knäröntgen. Svullnaden har gått ner rejält men det "klickar" till i knät ibland vilket får mig att tro att det kanske är en lös benbit , så kallad lös kropp, som spökar även i detta knä.
 
Under veckan har vi också fått våra bröllopsbilder!! Det betyder att jag under mina ensamma kvällar kan påbörja en fotobok för vårt bröllop, något som ska bli jättekul! Älskar att bläddra i korten från bröllopet och resan, lyckokänslorna svämmar över en om och om igen

2015-06-16
20:01:00

Organisera mera /S
Nu vet jag vad mitt nästa projekt är och som jag nu ägnar mitt surfande åt!
Efter att ha fått ett utbrott över det ständigt rådande kaoset i vårt hem så har jag nu bestämt att det är dags att ta tag i det. Jag/vi har en förmåga att ganska snabbt få vårt hem att se stökigt ut genom att det ständigt skapas små högar överallt i husets alla rum i stort sett. Ni vet den där tidningshögen på köksbordet, räkningarna som flyttas till en annan särskild hög, också de där betalda räkningarna som ligger i en annan hög i väntan på att komma in i sin pärm, och Selmas leksaker som hamnar lite överallt, och de där vinterkläderna som hänger kvar i förrådet tillsammans med några av Selmas urväxta skor, eller trängseln på fönsterbrädorna där det fylls på med mer och mer blommor som man får av snälla vänner och släktingar tillsammans med pyssel Selma tar med från förskolan. Vi är helt enkelt urusla på vardagsplockandet!
 
Men nu ska det rensas! Jag är på jakt efter lite smart förvaring åt t.ex. den där posthögen i köket som man inte hunnit läsa och inte är redo att slänga, eller de där reklambladen man har läst och som man behöver ha kvar några dagar extra. En smart liten förvaringsplats i hallen för nycklar och telefon som kan läggas bort på en barnsäker plats och helt enkelt gå igenom varje rum för att se hur vi kan optimera förvaringen och se till att var sak har sin plats för att de där högarna inte ska skapas.
 
Jag tror det får bli ett challenge of the year att bita tag i då jag knappast räknar med att vi kommer bli superbra på plockandet över en natt, men det är väl något att sträva mot i alla fall!
 
 

2015-06-13
14:40:43

Avslutat kapitel /S
I torsdags kändes det som att vi avslutade ett kapitel när Selma äntligen fick sin nya säng. Det kändes lite sorgligt att flytta ut hennes spjälsäng även om vi är jättenöjda med den nya sängen. Idag tog jag tag i projektet att skruva isär den för förvaring och det kändes som ett avslut på småbarnstiden på något vis, då den nya stora sängen är ännu ett tecken på att vår lilla tjej börjar bli stor. Kanske känns det lite sorgligt för att man minns alla känslor man kände den där dagen när man skruvade ihop den och bäddade den i väntan på att någon skulle komma till världen och faktiskt sova i den, innan vi visste vem det var som gömde sig där i magen.
 
Första natten i nya sängen gick helt fantastiskt bra! Jag hade ställt in mig på en jättekamp där vi skulle höra trampet av små fötter komma tassande om och om igen. Istället chockade hon oss mitt i vår sena middag genom att säga "Ja måste sova ja!" för att sedan marschera in på rummet iklädd pyjamas och stänga dörren. Till slut var vi tvugna att öppna dörren för att se om hon verkligen lagt sig, och där låg hon nerbäddad i sin nya säng tillsammans med alla gosedjuren i ett mörkt rum! Det tog förvisso en lång stund för henne att somna, och hon ropade några gånger så vi fick gå dit och kolla läget, men inte en enda gång lämnade hon sängen!
Igår somnade hon på samma sätt men däremot vaknade hon mitt i natten och var jätteledsen och lyckades inte somna om trots att jag och T turades om att ligga bredvid henne. Till slut fick hon följa med in till oss där hon snabbt somnade gott på tvären medan jag tog kudden under armen och bäddade ner mig i hennes säng där jag sov gott tills jag hörde henne komma smygande runt 9-tiden imorse, och hon kom och kröp ner brevid mig.
 
Idag är vi lite trötta med andra ord. Medan Selma sover middag, springer T i Stadsloppet och jag har försökt lägga ut lite grejer till försäljning och plocka lite här hemma. I eftermiddag väntar kalas för äldsta kusinen L som redan hunnit bli 8 år!! Galet vad tiden går fort...
 
Selmas nya säng! Det fick bli Hemnes dagbädd från Ikea. Passade extra bra nu då vi hade turen att de hade prissänkt den 1000kr just nu :D

2015-06-09
23:17:22

Nytt sikte /S
Efter månaders googlande på frisyrer, brudklänningar, blombuketter och annat som hör bröllop till, så har jag nu efter bröllopet ett nytt sikte när jag googlar runt om kvällarna. Nu har intresset för Selmas nya rum återupptäckts. Selmas rum är husets minsta rum och med en tjej på två år börjar det bli dags att låta en fullstor säng flytta in i hennes rum. Det innebär att mycket av lekytan försvinner, och vi har därför bestämt att hon ska få ta över gästrummet istället som är något större. Men hur det ska se ut är vi (läs jag) ännu inte på det klara med. Jag har varit sugen på att bygga en egen sängstomme med mycket förvaring för att få plats med mer på mindre yta men vet inte om det är något vi vill ge oss på. Därför har vi nu tagit sikte på IKEAS Hemnes dagbädd som jag tycker är så himla fin och som har två lådor under som ger förvaring.
 
Vad gäller tapeter så har jag hela tiden varit inne på en fondvägg med Majvillans blå tapet som heter Körsbärsdalen, superfin verkligen men vet inte hur bra den passar i just det rummet. Så det är vad det googlas på för tillfället :)
 
Förhoppningsvis får vi till ett sängköp till helgen. Det ska bli spännande att se hur nattningarna kommer bli den kommande tiden. Just nu är vi inne i en period där det tagit lite längre tid att somna för henne på kvällarna och det har varit lite ledsamt. Jag räknar därmed att det kan bli en del djupa andetag när hon nu då ska få en säng som hon kan krypa ur hur hon vill, men någon gång måste ju det steget tas och jag saknar verkligen att få mysa ner mig bredvid henne ibland och bara få hålla om henne de där kvällarna när hon inte vill ligga ensam.
 
Googlandet fortsätter i jakt på mer inspiration! Styleroom, Pinterest och Instagram är ju livsfarligt när det kommer till såna här saker :p

2015-06-07
15:06:00

Sista kapitlet - resan /S
Då var vi hemma igen ifrån det som får avsluta hela bröllopsfirandet, nämligen bröllopsresan!
En vecka har vi spenderat i Makarska, Kroatien och vi har haft strålande sol och varmt hela veckan. Det var först vår sista kväll där som det kom in ett litet åskväder men det kom när vi lämnade stranden och försvann lagom tills vi skulle ut och äta på kvällen så det gjorde inget alls.
Det finns egentligen inte så mycket att berätta om resan. Jag har tyvärr haft fortsatta problem med mitt knä hela veckan vilket gjorde att vi fick glömma våra ursprungsplaner om utflykter hit och dit och istället för att upptäcka och skaffa nya erfarenheter, istället njuta av en vecka i lugn och ro på tu man hand. Vi hade tur nog att hotellet var precis lika bra i verkligheten som på bild, kanske till och med lite bättre. Makarska är en av de större orterna men ändå ganska liten med ca 13 000 invånare. Vi bodde i slutet av hamnpromenaden med fantastisk utsikt över havet, stan och de otroligt pampiga Biokovobergen. Vårt rum med havsutsikt levde kanske inte helt upp till de där bilderna man målat upp i huvudet men när första "besvikelsen" lagt sig så insåg vi att det var ett jättefint rum med jättefin utsikt. Varje dag följde samma mönster, en liten sovmorgon, underbar hotellfrukost ute på terassen till en utsikt som man aldrig tröttnade på, en promenad till den härliga stranden för att spendera dagen med sol, bad och till min stora glädje - massor av bokläsning! T som är mer rastlös i själen tog en runda eller två varje dag som avbrott i solandet för att promenera runt medan jag läste, läste och läste lite till. Lunch på stranden och fortsätta njuta innan vi packade ihop för dagen för att hinna fräscha till oss, slappa lite på hotellrummet innan vi gick längs strandpromenaden för att hitta kvällens restaurang.
Den äldre delen av staden var väldigt mysig men smala, långa gator, stora torg fina gamla fönsterluckor, lyktor och dörrar.
 
Att som småbarnsföräldrar få den här möjligheten, att på tu man hand åka bort i en hel vecka. Få sova ostört en hel natt, vakna tillsammans i lugn och ro, äta alla måltider utan avbrott vare sig i ätandet eller samtalet, ligga på en strand och sola/läsa utan några som helst avbrott, eller bara ligga och hålla varandra i handen halvt slumrandes utan att behöva hålla ett öga på badande barn, kvällar där man har energin i behåll och inte fastnar framför en TV utan istället pratar och spelar spel... Det var verkligen så himla lyxigt! Det går inte att beskriva den här resan då det snarare handlar om en känsla hos oss själva, det går inte att fånga de häftiga bergen och det kristallklara vattnet varken på bild eller i ord då inget av det gör det rättvisa tyvärr.
 
Jag kan i alla fall varmt rekommendera Makarska!!! Vill man bara ha en sol och bad semester så passar det perfekt, vill man göra utflykter så fanns det gott om det också. Vill man resa med barn så funkar det fint då stränderna kantades av träd som erbjöd skugga hela dagen, det fanns gott om lekplatser och små fiskar att titta på i vattnet. Stränderna var dock stenstränder och därmed hade jag kanske valt att resa med lite större barn i så fall. Det var rena gator och verkade vara otroligt handikappsvänligt. Befolkningen var jättetrevliga med varierande kunskaper i engelska.
 
En dag blev det båttur med en mellanlandning i samhället Bol där vi spenderade några timmar på denna härliga strand.
 
Självklart fanns dessa kärlekslås även i Makarska!
 
En av alla de måsar som gjorde oss sällskap under båtresan.
 
Ett försök att fånga det kristallklara vattnet. Det var lätt att hamna på djupt vatten då man inte förstod hur djupt det var förrän man gjorde ett försök att sätta ner fötterna.
 
Utsikten från vår balkong! Jättefint, det som drog ner betyget utifrån våra höga förväntningar var att man utanför bilden såg halva hotellet. Men som sagt, fortfarande en jättefin utsikt!
 
Nu återstår bara att välja ut bilderna från bröllopsfotograferingen, något som lär bli tufft då hon härligt nog tog massor av fina kort! Sen ska allt sammanfattas i en fotobok som jag verkligen ser fram emot att få börja pyssla med :D