Hakuna Matata

2014-04-27
15:23:31

Tiden rusar /sÄlskade vän, när blev du så stor?!

Precis som igår så skiner solen och det är riktigt varmt. För att få lite miljöbyte valde vi idag bort lekparken och promenerade istället den korta biten till förskolan för att leka på deras gård. Det är verkligen mysigt att få promenera tillsammans och hålla hennes lilla hand i sin egen. Sen gäller det ju så klart att inte ha någon tidspress då man kan stanna och titta på allt, länge, även om det så bara handlar om några små gruskorn eller en buske.


Det är verkligen helt underbart att bara få gå och titta på henne och hennes fascination för ALLT och lyssna på när hon bubblar och berättar om allt på sitt eget lilla språk. Var tid har verkligen sin charm och än så länge blir det bara roligare och roligare!

2014-04-25
20:03:00

Tjejhelg /S
Den här helgen är pappan bortrest för ett bröllop långt upp i norra Sverige. Snålhet, och olusten att dra med en ettåring så långt gjorde att jag och Selma tar en tjejhelg på hemmaplan.
Idag har hon spenderat dagen med mormor och morfar medan mamman varit på utbildning under dagen. Utbildningsdagen slutade med ett kort samtal med min nya chef och att jag åkte därifrån så ilsken att det nästintill kom rök ur öronen. Jag har hittills haft väldigt lite kontakt med henne men hon triggar mig till max varje gång då hon enligt mig inte är särskilt bra på att kommunicera och lyssna. Det är så illa att jag nog kommer se mig om efter en ny tjänst om det inte blir bättre under hösten. Men nog om det!

Jag hoppas på fint väder på vår tjejhelg och imorgon blir det ett besök på I2-marten. Som vanligt blir det väl bara marknadsnougat och kanske lite strumpor inköpta men marknad är alltid mysigt att gå på!
Till veckan väntar också Selmas ett års dag!! Jag har alltid varit ett stort fan av våren men nu upplever jag den som extra underbar då jag kastas tillbaka till tiden för ett år sedan, känslorna och längtan efter vår lilla bebis och lyckoruset man kände under resan från BB. Jag minns så väl att jag på riktigt var lite chockad över att världen hade fortsatt under de där dygnen vi varit på BB, åkt in med en BB väska och därifrån med vår lilla bebis. Hur våren helt plötsligt hade exploderat och skapat ett grönt landskap... Underbara vår och underbara Selma!

Nu går hon riktigt stadigt och det är så mysigt att få gå bredvid henne och hålla hennes lilla hand!! Nu har hon precis somnat, alldeles utsliten, och jag har krupit upp i soffan för att se något avsnitt av Greys anatomy.

Trevlig helg på er!

2014-04-23
19:17:52

Ophelia London - Definitely, Maybe in Love /L
Hallå alla Jane Austen älskare där ute!
 
Tänkte tipsa er om en nyversion av Stolthet och fördom, Ophelia Londons Definitely, maybe in love.
Boken handlar om Spring Honeycutt som är en riktig miljö- och feministkämpe. Hon får blir rekommenderad av en professor att ändra vinkel på sitt arbete vilket resulterar i att gon tvingas ta hjälp av den arrogante och privilegade Henry Knightly (aka Mr. Darcy!). Han vet precis hur han ska göra för att trycka på alla Springs knappar. En modern version av den romantiske historien om värdet av att släppa stoltheten till förmån för kärleken.
 
De flesta kan väl handlingen till Stolthet och fördom men boken är ändå väldigt bra. Kul med en modern version!
 
 
 

2014-04-23
19:05:00

Världens bästa "fuck you" /L
En av världens bästa break-up-album måste vara Adeles "21". Skivan kom ut år 2011 men är fortfarande lika bra. 
Det är väl ingen nyhet att skivan är baserad på Adeles hjärtesorg efter att ha blivit dumpad. Jag tänkte på det när jag såg klippet nedanför. Tänk att dumpa denna vackra kvinna, hon skriver om erat förhållande, skivan blir en dundersuccé och du kommer alltid undra över när någon av sångerna hörs på radion som en påminnelse om förmodligen ditt livs misstad. 
Som Adele sjunger, det måste vara bittersweet att i all hjärtesorg uppleva sån succé.
 
"Rolling in the deep" var Adeles fuck you till sitt ex. Tänk vilket härligt fuck you att få göra som dumpad.
 
 

2014-04-13
20:52:03

Birthday girl /S
Och så var helgen slut och jag har under den blivit ett år äldre :)
 
Trots födelsedag så hade väl helgen kunnat vara bättre. Det började bra med att jag slutade tidigt i fredags, solen sken och väl hemma packade vi in oss i bilen och åkte mot Mariebergsskogen för några timmars mys och lek. Efter en stund där kände jag mig dock illamående och all energi rann av mig! Väl hemma däckade jag i sängen, illamående och lite yr och orkade inte riktigt uppskatta Ts ansträngning i köket så mycket som jag borde.
Lördagen började började med sovmorgon följt av frukost på sängen och dagens bästa present i form av massor av kramar och stora pussar från min lilla solstråle - bästa sättet att börja sin födelsedag på! Trots det så mådde jag lite si och så vilket förstörde dagen lite. Det blev en lugn dag i soffan där jag ägnade mycket tid åt att pilla med Selmas fotobok över första året som nu närmar sig sitt slut!
På eftermiddagen kom Ts familj och jag blev firad. Jag fick en tvålpump och fat från Cult Design som jag hade önskat mig :)
När kvällen närmade sig lämnade vi allihop här hemma för en kväll på stan för firande med kompisgänget, där i stort sett hälften av oss fyllt år alldeles nyligen, och två av oss fyllde den dagen! det blev middag på gamla Tempel som numera hette Brasseriet. Tyvärr var vi allihop besvikna över maten då det var lite väl snålt tilltaget och till pepparsteken som de flesta av oss beställde, fick vi pommes stripes som lika gärna hade kunnat vara från McDonalds och några små bitar med broccoli och blomkål. Mysigt ställe, god dryck och trevligt sällskap var väl det som räddade kvällen! Därifrån gick vi vidare till Tables där vi hann med mer vin och drinkar innan jag och T fick tacka för oss och lösa av barnvakten. Men det var nog tur då jag fick min beskärda del av alkohol då jag bjöds på dryck vilket gjorde att det slank ner mer än vanligt :p
 
Idag sken solen och vi tog en promenad tillsammans innan vi åkte hem och plockade lite då det var dags för mer firande, denna gång med min familj. Mysigt och högljutt som vanligt när huset fylls av små och stora!
 
Imorgon väntar en ny arbetsvecka, skönt nog lite kortare då påsken väntar nästa helg, vilket innebär en långhelg :)
 

2014-04-07
21:11:38

Stapplande steg /S
Lagom tills dess att jag gått tillbaka till jobbet så har vår lilla tjej börjat ta sina första stapplande steg. Än så länge har hon inte tagit mer än 4-5 steg åt gången men om hon bara vågade så tror jag hon skulle kunna ta många fler faktiskt. Vi får väl se, hur lång tid det tar innan hon börjar knalla ordentligt!
 
Idag inleddes en ny arbetsvecka och jag försöker fortfarande känna mig hemma men än så länge känner jag mig fortfarande lite ringrostig och som att jag har lite dålig koll även om det börjar bli bättre. Väl hemma så åkte T genast iväg för att hämta hem vår nya soffa som kommit!!
Det tog sin lilla stund med montering, och städning men nu står den så bra här så! Den blev inte alls så hiskeligt stor som jag trodde, tvärtom så såg den nästan lite liten ut! Det känns skönt att ha den på plats då vi nu kan sätta fart med lite fler inredningsdetaljer som vi klurat på men inte velat göra innan vi hade soffan.
 
Helgen som gick var toppen! Vi inledde den med att köpa en ny bil!! Äntligen hittade vi en bil som passade in på alla våra sökkriterier och än så länge känner vi oss riktigt, riktigt nöjda. Vi fortsatte helgen med att förbereda vår gamla pärla för försäljning och samma dag annonsen sattes ut hade vi sålt den och kan därmed lägga hela det här bilprojektet bakom oss. Det kanske är lite töntigt men det känns faktiskt lite jobbigt att vinka hejdå till min fina gamla pärla - min första bil, en bil som bara var min! Men att ha två bilar när man bor så centralt som vi gör känns inte riktigt försvarsbart. Istället blir det till att investera i en ny bra regnjacka så att jag kan börja cykla till jobbet :p

2014-04-02
20:35:17

Igång /S
Halva första arbetsveckan avklarad!
Det var inte fullt så hjärtslitande att behöva vinka hejdå till min lilltjej första morgonen som jag väntat mig. Väl på plats kände jag mig ganska bortkommen då det mesta har ändrats sedan jag lämnade stället - delvis ny personal, nya barn, omfördelning av åldersindelningpå avdelningarna, stora förändringar i innemiljön, ett stort steg framåt har tagits i vår profil med lekpedagogik, en pedagogik jag inte känner att jag är jätteinsatt i även om jag läst och fått mycket berättat för mig. Jag märker också att jag tappat några av de där förmågorna man utvecklar så som att bli oerhört effektiv och snabb, att lyckas se hela rummet trots att man är helt inne i en aktivitet, och att ha en känsla för barnen omkring mig - att veta var i stort sett hela barngruppen är utan att ständigt behöva gå runt och räkna dem. Det är väl sånt som jag snart kommer in i igen såklart!
 
Även om det trots allt känns okej att vara tillbaka på jobbet så kan jag knappast påstå att jag föredrar jobbet framför de härliga dagarna jag haft som föräldraledig. Jag avundas verkligen T som får äta frukost varje dag med vår dotter, göra upp playdates med andra och allmänt mys på hemmaplan.
Jag får väl istället ta sikte mot sommaren och semester :p
 
Idag var första dagen jag kände mig riktigt, riktigt trött när jag kom hem. Med pepp från T lyckades jag till slut släpa mig iväg mot badhuset. Allra helst hade jag velat köra ett pass på gymmet men sedan någon vecka tillbaka har jag haft ont i halsen. Väldigt irriterande då  man aldrig ska träna med halsont, men jag vågar inte låta det gå alltför lång tid utan träning då jag är så rädd att komma av mig helt! Så istället fick det bli 45 minuter i bassängen. Jag inbillar mig att simning inte räknas som träning på det sättet.
 
Nu blir det en lugn kväll i soffan innan det är dags att sussa och ladda för en långdag på jobbet imorgon!