Hakuna Matata

2015-04-27
19:43:22

"Glöm att jag är här..." /S
Herregud vad helgerna går fort nu! De senaste två söndagarna har jag suttit med världens lördagskänsla och verkligen fått påminna mig om och om igen om att jobb väntar dagen efter!
Denna helg avslutades med en date i Stadsparken en solig söndag, med vår bröllopsfotograf! Vi pratade om vad vi var ute efter, vilken plats vi valt och vad vi gör om vädret inte är på vår sida. Slutligen var det dags för en provfotografering där hon fotade lite utifrån vad vi sagt att vi ville ha, för att se om vi förstod varandra rätt.
Det här var första gången i mitt vuxna liv som jag gjorde en sån här fotografering och jag vet inte om det kommer ske så många fler gånger. Det var precis så awkward som jag trodde! "Låtsas inte om att jag är här, var bara naturliga", "Gosa lite med varandra"... Jag skyller ingenting på fotografen som var jättetrevlig och förklarade bra, det handlar bara om att jag själv vantrivs framför kameran, och likaså gör min blivande man. Platsen var dock supervacker då vi fotades bland körsbärsblommen så jag väntar nu med spänning på vad denna lilla provfotografering resulterat i då vi skulle få fem bilder. Kanske fanns det fem guldkorn mitt i allt det där obekväma :p
Miljön var som sagt jättevacker och jag ska verkligen försöka få till en fotosession med vår juvel där, antingen försöka på egen hand eller kalla in svågern om han har tid innan det blommat över eller regnat bort.
Vi följde upp fotosessionen med en sväng på stan där vi lyckades fixa Ts bröllopsklädsel, och han kommer bli sååå snygg!!
Idag hade jag bokat in en klipptid. Jag har för första gången i mitt liv hittat en frisör som jag trivs toppen med på alla sätt och vis. Kostar lite mer än jag egentligen vill betala men det är något jag unnar mig! Eftersom jag trivs så bra med henne så är det även hon som ska göra mig fin på bröllopsdagen både vad gäller smink och hår. Jag har velat fram och tillbaka vad gäller håret men berättade vad jag lutade mest åt och skönt nog var det precis det hon själv ville göra med mitt hår om hon fått välja själv. Så tillsammans kom vi fram till hur det ska se ut ungefär, sen ska jag fundera lite på detaljerna tills det väl är dags.
Det är så skönt då mer och mer börjat falla på plats! Jag har kommit till beslut om att jag vill ha en färgglad bukett och att jag faktiskt ska kosta på mig en riktig brudbukett även om det blir dyrt, så den ska beställas under veckan. Det som återstår är väl musiken i kyrkan... in- och utgångsmusik ska bestämmas och sen är jag lite sugen på att be en tjej sjunga en sång. Jag vet inte vad än men det skulle nog kännas lite mer personligt och en härlig känsla varje gång man hör den låt man än nu väljer, i framtiden. Förslag på sådana låtar tas tacksamt emot då vi inte har någon låt som är vår. Jag älskar ju "All of me" med John Legend men den är ju ganska sönderspelad tyvärr...
 
Så musik är väl nästa projekt att fundera på!

2015-04-24
12:56:01

Pirr i magen /S
Igår var det precis en månad kvar till vår bröllopsdag och pirret i magen börjar infinna sig vid tanken på den stora dagen som hela tiden känts så avlägsen! Att maj månad är späckad med händelser gör ju att tiden verkligen kommer rusa förbi oss.
Under veckan var jag och provade brudklänningen efter att de sytt in den åt mig och den passade nu perfekt och jag har dessutom kommit till ett beslut om vad jag vill ha för band i midjan, och med det beslutet taget så har jag också närmat mig ett beslut när det gäller buketten då jag gått från att vilja ha en i ljusa pasteller till att vilja ha en riktigt färgrik bukett. Våra ringar är inlämnade för putsning och gravering, passen ligger och väntar på att bli hämtade och det mesta är helt enkelt klart!
Om någon vecka ska vi träffa prästen och det är väl där de stora frågetecknen ligger nu då han ville veta saker vi inte alls funderat på så som vad vi vill ha för in- utgångsmusik... vet ni hur ofantligt mycket det finns att välja på - massor, upptäckte vi!
 
Men först ska vi fira stumpans två årsdag som infaller om en vecka. Det känns så självklart på något vis att hon fyller två då hon har utvecklats så himla mycket sista månaderna, och tiden då hon var så där pytteliten känns så jätteavlägsen. Det är verkligen galet att hon bara funnits i vårat liv i två år då jag verkligen inte kan minnas livet innan henne, vår älskade skatt!
I helgen ska vi väl försöka inhandla någon present kanske, vi ska även hälsa på hennes nya lilla tremänning, och träffa vår bröllopsfotograf för att planera och provfota :)

2015-04-13
12:55:23

20+ för sista gången /S
Helgen är förbi men jag och Selma har tagit en extra vilodag på hemmaplan, hon snorar och jag hostar.
 
Helgen som gått har varit toppen med mycket tid tillsammans med familj och vänner. Vi började redan i fredags då hela familjen och  alla våra barn och respektive samlades hos syster yster för att inspektera deras nyrenoverade badrum och fira svågern som fyllt jämnt. Tanken var ju fin i fantasin men att trycka in  åtta vuxna och sex barn i ett litet hus efter en hel dag på jobb, förskola och skola.... tja... det kanske inte är helt lyckat! Vi gjorde det i alla fall lätt för oss och beställde pizza, barnen varvade lek med bråk och när klockan närmade sig 20 och Selma stod och ropade "Selma åka hem och soooova...!" tackade vi för oss och åkte hemåt.
På lördagen hade vi planerat en heldag med kompisgänget, med start redan kl 9.30 då bilen skulle styra mot Karlskoga och Boda Borg, men då jag hostat och snorat och känns mig rätt sliten de senaste dagarna så vinkade vi hejdå till pappan och begav oss till Mariebergsskogen en sväng innan vi åkte hem och vilade igen. På eftermiddagen åkte vi ut i sommarstugan där jag lämnade av vår juvel till hennes farmor och farfar innan jag åkte  hem igen för lite mer vila innan vi begav oss mot stan för restaurangbesök med vännerna. Det känns som att det var längesen jag var ut på något och jag njöt till fullo - en riktigt rolig kväll!
Igår vaknade jag på bästa sätt med frukost på sängen och paket, långt senare än vanligt och vi kunde ligga kvar så länge vi ville i lugn och ro... helt underbart!  Jag blev ännu mer bortskämd när vi kom till svärföräldrarna och vi blev bjudna på både mat och efterrätt och ännu mer paket :) På eftermiddagen åkte vi hem och laddade för sista firandet då mina systrar med familjer dundrade in och det blev hamburgsgrillning och lite semesterplansprat som resulterade i att vi tillsammans ska besöka Vimmerby och Astrid Lindgrens Värld för några dagar tillsammans, boende under ett och samma tak - vi får väl se hur det går, hahaha!
 
Min födelsedag kunde inte ha blivit bättre och jag är nu inne på mitt sista år som 20+, och känner att jag lever ett fantastiskt bra liv! Jag har världens härligaste unge, världens finaste sambo som om en månad dessutom blir min man, och vi bor i ett fint hus med världens härligaste omgivningar, härliga vänner och familj somm vill vara med och fira ens födelsedag. Visst finns det alltid saker man kan önska mer av i livet men det är ju så viktigt att faktiskt kunna se hur fantastiskt man faktiskt har det också, och verkligen njuta av det! Nu väntar en period med massa spännande saker. Först på tur blir vår lilla tjej två och vilket självklart ska firas med pompa och ståt, sen är det kalas, och dop varje helg efter det fram tills vår efterlängtade bröllopsdag som kommer följas upp med en härlig bröllopsresa, hem och jobba tre veckor innan vi går på sex härliga semesterveckor!!