Hakuna Matata

2011-06-28
14:00:04

Karlstadbo på nytt /S
Då var det gjort! på ungefär fyra timmar hann vi både tömma lägenheten på alla våra saker samt städa allt... Det kändes lite konstigt att gå runt i de tomma rummen och veta att man skulle lämna tiden i linköping bakom sig, men samtidigt så himla skönt att ha nått den punkten, att efter den här utdragna flyttprocessen, äntligen få ett avslut!

Att vara inneboende hos sina föräldrar är väl ungefär så kul som jagg trodde att det skulle bli. Jag har ingen som helst koll på var mina saker är då det är kartonger överallt... imorse sprang jag runt som en idiot och försökte hitta en ljus Bh då jag tänkt ha en ljus tröja på min anställningsintervju som jag hade på förmiddagen. Lyckades dock inte hitta någon någonstans?!

På tal om anställningsintervjun så kändes det faktiskt riktigt bra... både för min egen prestation, men även för mitt eventuella blivande arbetslag och miin evenuella blivande chef. Kändes som ett område som inte var rädd för nya idéer, vilket känns väldigt viktigt! Rektorn berättade också en stund in på intervjun att det skulle bli aktuellt att tillsätta 9 förskollärartjänster till i januari i hennes rektorsområde, och jag antar att hon inte hade nämnt dem tjänsterna om jag gjorde en usel intervju?
Nu är det i alla fall bara att invänta svar som kommer att komma tidigast på fredag...

Nu ska jag ta tag i projekt bada vovve innan jag ska göra ett besök på vårdcentralen.

Ha det skönt i solen nu!!!

2011-06-25
23:38:49

Då var det dags... /S
Hej på er, hoppas alla haft en trevlig midsommar!

Själv sitter jag just nu i Linköping i vår kaotiska lägenhet. Imorgon är det äntligen dags för flyttlasset att gå. Det ska bli så himla skönt... Linköping blir ett avslutat kapitel och det är dags att enbart börja blicka framåt.
I torsdags var det dags att säga tack och hej till alla på jobbet och det var riktigt jobbigt, jag lyckades hålla tårarna borta ända fram till dess att det var dags att säga hej då, lyckades hålla tårarna borta medan jag kramade barnen även om det var nära (vill ju inte skrämma dem), men när jag skulle krama om mina kollegor gick det inte längre. Det kändes så sorgligt eftersom jag vet innerst inne att jag troligtvis aldrig mer kommer träffa dem, även om man säger att man ska hälsa på varandra så är det ju inte särskilt troligt, och de har verkligen varit helt underbara som kollegor och vänner.
Men som sagt, nu är det dags att lägga det här bakom sig och fokusera på vad framtiden kan tänkas innehålla. Till att börja med ska vi ju flytta imorgon, allt ska hem till mina föräldrar, nästa steg blir på tisdag då jag ska på en anställningsintervju för ett långt vikariat, i mitten på juli kommer flytt nummer 2 då vi ska flytta in i vår nya lägenhet.... Sedan måste vi försöka göra upp någon form av semesterplaner. Just nu ser det väl kanske ut att bli lite bilåkande i södra Sverige då ingen av oss egentligen vet vad vi vill, och vi tycker att restresorna är lite för dyra. Jag hade ju lite Irlandsdrömmar men känner väl kanske att det krävs lite mer planering inför en sådan resa än vad vi har tid att göra nu. Huvudsaken är egentligen att bara få ett miljöombyte, se och göra nya saker tillsammans, skapa nya minnen tillsammans!

Håll nu tummarna för att flytten flyter på smärtfritt imorgon. Senast vi flyttade kom ju stormen Per och ställde till det för oss då hela jäkla kärran blåste omkull så möblerna hamnade ute på en åker samt vred sönder dragkroken på bilen så det blev en dyr flytt. Något sånt har vi inte lust med den här gången :p


2011-06-21
17:59:42

Trött på flyttkaoset! /S
Suck... Att städa är ju verkligen skittråkigt, men att flyttstäda är ju fasen deprimerande... att försöka få rent i en lägenhet samtidigt som man har all sin skit i kartonger i hela lägenheten. Annars kan man ju i alla fall glädja sig åt att se och få njuta av det färdiga resultatet. Nu städar man men sitter fortfarande i ett jäkla flyttkaos. Tanken var att jag skulle städa så mycket som möjligt innan själva flyttdagen så att det går fort då, men jag är supertrött på grund av att jag sovit så dåligt de senaste nätterna och motivationen och orken vill inte riktigt infinna sig. Jag har i alla fall torkat av väggarna i hallen, skafferiet, gjort rent fläktfiltret i köket och putsat fönstren utvändigt. Mitt mål är väl att i alla fall ha torkat ur alla garderober och skåp samt putsa fönstren även invändigt, det är rättare sagt mitt minimummål... det är något jag SKA ha gjort innan jag åker hem på torsdag... om jag är duktig, ger jag mig även på göra rent bakom spis, rensa avlopp och grundstädar badrummet så man kan köra en snabbstädning på söndag bara.

Mitt i allt detta så kan jag få till ett leende på läpparna när jag tänker på att bloggkollegan idag köpte biljetter åt oss till Red hot chilipeppers som kommer till stockholm i oktober :D

2011-06-19
21:36:47

Inredningsdrömmar /S
Nu när flytten närmar sig så går jag och drömmer om nya möbler och lite nya möbler kommer att köpas. Vi har bland annat sålt vår gamla, fula TV- bänk så en ny sådan måste det investeras i. Vi har också lagt ut en annons på vårt vitrinskåp som vi egentligen gillar men vi vill ha ett vitt istället för björk som vi har idag. Sedan är vi urless på vår nersuttna Ektorp-soffa. Jag tycker att den är jättefin men den är fruktansvärt obekväm att sitta i. Till den nya soffan drömmer jag även om ett nytt ovalt soffbord. Nu när vi vårt matbord ska stå i ett stort vardagsrum drömmer jag även om en matsalsgrupp med plats för 6 personer istället för ynka 4 personer som vi har nu.... Sedan vill jag ha nya mattor!

Ha ha ha... ja, ni hör ju... det är en hel del vi vill ha så det är väl snarare drömmar än planer kanske!
Något som jag verkligen vill ha i alla fall och som jag planerar att köpa är en ny taklampa. Jag drömmer nämligen om en kristallkrona och nu tror jag att jag har hittat en fin, till rätt pris!!
productdetail_zoomin is missing
Den här fina lampan är från Ellos och den kostar 1499kr, vilket känns som ett helt okej pris tycker jag. Men det allra bästa är ju att man får ju hela tiden rabatterbjudanden från Ellos stup i kvarten på typ 50 % så då känns det ju ännu mer okej! Så nu ska jag bara invänta att en nya sådan rabatt ska hamna i min inkorg på mailen så att jag får köpa den. Tror den skulle kunna bli jättefin i vårt nya vardagsrum, så nu måste jag bara övertyga T tills han tycker det samma ;)

Sen har vi även spanat in den här soffan på Mio;

Det var en soffa man fick välja utförande på helt själv. Vi vet inte riktigt hur vi skulle vilja ha den, men det lutar åt en 3- eller 4-sits soffa med en stor fotpall i en grå klädsel åt det ljusare hållet.

Sen skulle jag vilja ha ett nytt soffbord för att matcha, just nu är jag mest sugen på ett ovalt eller runt, eller ett i olika höjd...
som det här...

VEJMON Soffbord, ekfaner Längd: 140 cm Bredd: 66 cm Höjd: 47 cm
































...eller det här...


Sen var det ju det där med TV-bänk och vitrinskåp också. Jag har hittat en kombination på Ikea som jag gillar men jag vet inte om det kanske är för stort för att passa vårt nya vardagsrum så det är väl bara att avvakta och sen antar jag...
BILLY Bokhyllekombination med tv-bänk, vit Bredd: 280 cm Max. djup: 39 cm Höjd: 202 cm Max. bildstorlek platt-tv: 46 "
Sen har jag hittat ett matbord jag gillar, ett väldigt enkelt men som jag ändå tror skulle bli fint med en snygg duk och kanske matchande sittdynor. Den här gruppen var inte heller särskilt dyr (4795kr), och jag gillar att det går att sätta på en skiva till i varje ände för att förlänga bordet.

Men även om det inte är så dyra möbler jag faktiskt gillar så blir det ju väldigt dyrt i slutändan om man skulle köpa allt detta. Jag och T har fortfarande två innestående förlovningspresenter att hämta ut hos våra föräldrar så kanske man ska önska sig någon möbel.

Något som vi SKA köpa direkt är två köksskåp som vi sedan lägger en laminatskiva ovanpå. Vårt nya kök är nämligen ett minimalt arbetskök med ingen som helst arbetsyta. Men vi har kollat på Ikea och det vi ska ha kommer förmodligen kosta max 2000kr vilket känns överkomligt då man förmodligen inte kommer ha några problem att sälja det den dagen man flyttar, till de nya hyresgästerna. Sen vill vi ju ha något att sitta på, på vår nya balkong så några sköna stolar kommer vi nog också investera i ganska snart så vi kan njuta av balkongen under sommaren.

Men som min visa kusin sa till mig när hon var tre år gammal...

"Att önska kostar inget!"

2011-06-19
16:49:01

Men seriöst... /S
Det var supermysigt att få vakna av att regnet smattrade mot fönsterrutan.... men seriöst!! Det har regnat konstant heeeeela dagen. Jag hade tänkt gå till affären och handla lite men jag har ingen större lust till att gå ut i regnet :P

Vad gäller flyttpackande och städningen så går det väl allt annat än bra, motivationen vill inte riktigt infinna sig. Jag har i alla fall lyckats tömma frysen och avfrosta den, slängt ner alla ytterkläder i en säck, packat ner det sista som var kvar att packa i hyllan i vardagsrummet. Nu är det snart dags att gå ut i tvättstugan, och sen tänkte jag torka av väggarna i hallen, sen tror jag att jag nöjer mig för idag...

 


2011-06-19
12:24:33

En månad kvar /S
Här sitter jag, näst intill nyvaken! Det blev en rejäl sovmorgon för min del idag, men det var ju så himla skönt att höra hur regnet smattrade mot fönstret och veta att man med gott samvete kunde somna om igen.
Nu när jag sitter här med min frukost så insåg jag att det nu bara är en exakt månad kvar innan jag får vakna upp i mitt nya hem på Marieberg, kanske äta sin frukost på en solig balkong, eller mysa till det och tända massor med ljus i vår öppna spis....

Jag längtar så himla mycket! Livet som särbo har verkligen inte varit roligt men samtidigt kom jag till insikten igår att det varit en bra upplevelse för min del åtminstone. Jag och T har varit tillsammans i 9,5 år nu, och vi har varit sambos i 4,5 år. Jag har ju hela tiden varit 100% på mina känslor för honom men jag är också medveten om att man efter en tid tillsammans går in i ett vardagslunk, man börjar ta varandra för givet och man får aldrig riktigt chansen att sakna varandra. Nu har jag haft 3,5 långa månader på mig att sakna honom. Varje kväll har jag saknat honom, och allra mest har jag saknat honom när det är dags att gå och lägga sig och jag har fått ligga och vrida och vända på mig en lång stund innan jag somnar för att jag ligger och tänker på honom. När han torsdag till fredag så somnade jag i stort sett direkt... jag vet inte om det beror på att jag var megatrött efter en dagsutflykt med förskolan eller om det helt enkelt var för att allt var precis som det skulle med honom vid min sida...

Tanken på att få åter få bo under samma tak som honom och Pepsi i i vår nya fina lägenhet i ett område jag tror jag kommer älska, i samma stad som vår stora tjocka släkt, och med sommarstugan med sin härliga miljö och sitt lugn, bara 20 minuter bort, med bästa vännen 4 timmar bort istället för 7,5 h timma bort, känns så underbart bra.

Nu ska jag försöka få en hel del gjort här hemma, packa det sista och ta tag i den  mesta av den städning jag kan göra på förhand. Har också tvätttid i eftermiddag så då ska kläder, filtar, och sofftyg få sig en omgång!




2011-06-19
01:10:47

Semesterplaner /S
Nu har jag min allra sista jobbvecka framför mig innan semestern/arbetslösheten inleds och därmed är det verkligen hög tid för att försöka planera in lite semesterplaner. Jag har inte riktigt haft ork eller ro till att ens tänka på semestern under den intensiva bostadsjakten, men nu när vi fått ett boende och ett inflyttningsdatum så känner jag att vi måste försöka boka in lite roliga saker under semestern som samtidigt inte får vara alltför kostsamma med tanke på att jag som sagt är arbetslös och inte har en aning om hur mina inkomster kommer se ut under det kommande året.  Samtidigt så tycker jag det är viktigt att man faktiskt gör något under den tiden man är ledig, verkligen nyttjar ledigheten och inte bara låter dagarna gå när man väl har chansen till att resa bort och skaffa fler härliga minnen.

Vi har pratat på att ta en restresa men nu när jag sitter och tittar så tycker jag inte att det finns särskilt billiga resor och inte heller är det några resmål som känns så där jättelockande. Tittade lite snabbt in på Ryanair och blev lite sugen på att åka till Irland. Det är egentligen ett resmål jag alltid velat till då jag tycker deras naturlandskap verkar vara helt fantastiskt. Att flyga dit kostar ju i stort sett ingenting men sen är det ju vad man vill göra väl på plats och för min del så är det helt klart att resa runt som lockar samtidigt som jag är lite feg inför tanken på deras vänstertrafik...

Sen kan jag även tänka mig att åka runt i Sveriges södra delar... Vi har också pratat på att åka till Ullared för att eventuellt shoppa lite. Känns extra kul när man ska flytta att åka dit då jag tycker de har haft ganska fina saker när det kommer till heminredning. Men vi får väl se...

Hur som helst så tar jag gladeligen emot tips på vad man kan tänkas hitta på i sommar, vad ska ni göra? Kanske kan man få lite inspiration... :)

http://4.bp.blogspot.com/-6V_DAMiNQJg/TbACMgN_AuI/AAAAAAAAA4g/pe5yK-RaLX8/s1600/irland_stor_30584128.jpg

 


ireland

...det ser ju att vara så himla fint...Sen är ju frågan hur kul det är att spendera sin semester i ett land där det regnar en hel del!


2011-06-17
23:57:30

A never ending job /S
... så känns det i alla fall när jag tänker på vår flytt! Igår kväll kom T till Lkpg för att hjälpa mig att packa inför flytten som går av stapeln nästa söndag. Han packade på förmiddagen medan jag jobbade, och jag kom hem och hjälpte honom vid ett. Från det, fram till klockan var 6 packade vi konstant utan en endaste minuts paus. Det började bra där var sak hade sin plats, men desto tröttare vi blev desto sämre blev organiserandet i packningen så tyvärr kommer vi förodligen ha ganska kass koll på vad vi har i våra kartonger. Skönt nog så hann vi faktiskt packa nästan allting, och vi hann spackla några hål så att det också är gjort. Det som återstår är att packa ner ytterkläder, packa ner lite småtjafs, rensa och frosta av frys och sen självklart all städning!
Stackars Pepsi var helt förvirrad och visste inte riktigt vart han skulle ta vägen bland alla kartonger. Allra värst blev det när vi tog hans bädd och packade in i bilen, han sprang runt i sitt hörn där hans säng alltid stått och tittade på oss med förtvivlan i blicken lilla stackaren :/.

Nu är både han och T i Karlstad igen. Resan hade gått bra, och Pepsi hade kastat sig i sin bädd innan den hunnit landa på golvet och sov nu som en stock. Imorgon ska min duktiga sambo springa karlstads Stadslopp. Jag önskar jag varit hemma och kunnat heja på honom men jag orkar inte med en hemresa till, sen finns det alldeles för mycket att göra här hemma och alldeles för lite tid för att jag ska kunna åka bort den här helgen.
Imorgon har jag bokat klipptid. Jag har bott i Lkpg i nästan sex år, och har under den tiden inte besökt en frisörsalong i Karlstad på hela den tiden så jag vill vara nyklippt när jag flyttar så man kan leta upp en ny salong i lugn och ro sen. Sen är det ju faktiskt min allra sista lediga helg här i Lkpg så jag tänkte ta en sista runda på stan i helgen om jag orkar. Det finns ju några butiker som inte finns i Karlstad som ligger mig varmt om hjärtat...
Sen är jag ju faktiskt "hundledig" så jag får väl passa på att njuta av en sovmorgon där jag slipper stressa upp ur sängen kanske ;)

Något som piggade upp mig rejält under kvällen var när min bloggkollega informerade mig om att Red Hot Chilipeppers har ett turnéstopp i Stockholm i oktober!!!!!!!!!!!!!!!!! Min första och senaste konsert med dem var jag på med Linda i december 2006(?). Jag hoppas verkligen att Linda kan följa med annars får jag försöka övertala T. Får väl använda mig av argumentet att de är ett av världens mest framgångsrika band genom tiderna, och att han har chansen att få uppleva dem live ;) Men som sagt, det är ju Linda jag vill se dem med, det är enbart så jag kan få den optimala konsertupplevelsen, med någon som har samma känslor för deras musik som mig.

Nu för tiden får jag väl säga att jag inte lyssnar lika mycket på dem som förr. Men de är ju fortfarande toppenbra och nu har jag även en nostalgisk känsla i kroppen när jag lyssnar på deras musik.
Åh....!!!! Jag MÅSTE få se dem... NÅGON måste följa med mig!!!!








... Åh... nu måste jag plocka fram mina gamla skivor... så många bra låtar!!

2011-06-14
16:02:07

Så jädra skönt! /S
"Om du har till exempel dubbla behörigheter, förskola och grundskolans tidigare år, räcker det med att du gör ett introduktionsår i en av skolformerna för att få legitimation i båda skolformerna. "

Det här svaret hittade jag bland Lärarförbundets svar på frågor kring lärarlegitimationen. Det innebär ju att jag, som har just dubbel behörighet för både förskola och grundskolans tidigare år men bara har arbetat i förskolan, redan i sommar kan ansöka om legitimation både som förskollärare och lärare i grundskolans tidigare år utan att först behöva gå ett introduktionsår som lärare!

Förutom den härliga nyheten så fick jag ett sms från T idag som berättade att vi kommer få tillträde till vår nya lägenhet redan i mitten på juli istället för 1 augusti. Jag kommer snart få njuta av sambolivet igen, jag kommer få njuta av att vara karlstadbo i min egen lägenhet, och få njuta av min nya balkong i sommar innan det är dags att börja jobba. Tanken på att spendera hela min semester som inneboende hos mamma och pappa har verkligen känts jobbig. Nu kan jag och T istället få njuta av semester tillsammans och att åter få vara sambos!

Utöver detta har jag också kunnat söka lite lediga tjänster under de senaste dagarna efter en tid av absolut torka vad gäller jobbannonser. Förvisso är det bara 2-3 av tjänsterna jag sökt som är fasta anställningar men de andra är långtidsvik vilket lockar mycket, mycket mer än tanken på att behöva bli springvikarie i höst. Men vi får väl se om ansökningarna leder någon vart...

2011-06-12
22:45:40

Söndag /S
Hemma igen!
Helgen har som vanligt spenderats i Karlstad, den här gången var det extra roligt då jag äntligen fick krama om min fina vän och få träffa hennes lilla guldklimp Jacob! Det var en lite overklig känsla att se sin bästa vän med en bebis när man inte fått följa graviditeten på nära håll. Jag har inte fått se henne med en gigantisk bebismage, senast vi sågs kunde man ju självklart se en bebismage men den var inte så där superrund och stor, och nu när jag fick träffa henne hade hon helt plötsligt en bebis i famnen... var kom den ifrån?!
Jacob visade sig vara precis lika sockersöt som jag trodde, och han visade att han ärvt flera av sin mors egenskaper! Jag fick låna honom en lång lång stund under kvällen vi var där och det var sååå mysigt! Förutom trevligt sällskap bjöd Jacobs pappa på grillat och det var supergott! När klockan närmade sig halv tre och jag insåg att det lite smått började ljusna upp ute igen så vad det dags att tacka för oss. Väl hemma lyckades vi inte somna förrän klockan var närmare halv 4, så imorse blev det en lååååång väl förtjänt sovmorgon innan det var dags för barnkalas då min systerdotter Leyah fyller 4 år imorgon! Det blev pakethysteri då paketen öppnades i racerfart, tårta, födelsedagssång, ballonger och allt annat som hör till.

Kvällen har jag ägnat åt att fota lite möbler som vi tänkt försöka sälja innan flytten. Det är inte jättemycket möbler men eftersom vi inte vill ha kvar dem känns det väldigt onödigt att köra dem 20 mil och förvara dem hos mamma och pappa innan vi kommer in i nya lägenheten. Det lär nog bli trångt nog ändå med våra saker. Men vi får väl se om vi blir av med dem eller ej...

Dags att sussa, natti natt!

2011-06-09
19:39:40

...men tänk OM... /S
Insikten om att flytten nu faktiskt bara är två veckor bort (!!!!) har också lett till insikt om att det är hög tid att ta tag i den där tråkiga delen av flytten: att flyttpacka!
Jag har ju packat lite saker sedan tidigare, sådant jag inte saknat och som mest bara ligger i skåpen. Under veckan har jag börjat packa mina kläder och idag tog jag tag i byrån i badrummet men det är inte lätt! Av alla saker jag äger i mitt hem så är det egentligen en oerhört liten del som jag faktiskt använder så egentligen skulle jag kunna packa ner i stort sett allt och bara behålla det som får plats i en stor bag, men när jag nu står här med flyttkartongen i högsta hugg och ska packa ner saker så får jag helt plötsligt för mig att just den DÄR saken kommer jag kanske vilja använda under de här två veckor som återstår... det är kanske inte så troligt, men tänk OM, vad irriterande det skulle vara att ha den nerpackad då! Så har jag tänkt om massor av prylar... nu senast var det min lille necessär full med nagellack som jag var påväg att packa ner då jag inte målat naglarna mer än en gång under det senast året... men då slogs jag av den där tanken... tänk OM!

Jag är verkligen usel på att flyttpacka, det kommer sluta med att jag står här och sliter mitt hår här kvällen innan flytten för att jag har så mycket kvar att packa och städa :p



Ps. Grattis alla ni som tagit studenten idag, blir själv lite nostalgisk! Ds.

2011-06-07
16:37:38

Jag längtar!!!!!!!!!!!!!!! /S
ÄNTLIGEN har jag fått se trailern till den nya Twilightfilmen Breaking dawn!!!! Jag har väntat och väntat och väntat på att få se något innan man äntligen får se filmen.
Tyvärr har jag en känsla av att jag kommer bli lite besviken på filmen, men det beror kanske på att just den sista boken gillades lite extra av mig.

Här är i alla fall trailern;


Som sagt... jag längtar!!! Jag hoppas att jag får se den här filmen med min kära bloggkollega så jag får dela filmupplevelsen med ett annat Twilightfan... känslar blir liksom inte den samma när man har en sambo som snällt följer med min inte riktigt uppskattar filmen på samma sätt som en själv ;)

Nu ska jag försöka ta tag i lite flyttpackning. Denna gång är det min klädgarderob som står på tur!

2011-06-06
20:04:19

Långhelg /S
Tillbaka i Linkan igen då...!
Den här långhelgen har gått jättefort, men varit sååå skön! Mitt val att vänta med att åka till Karlstad först på torsdagen kändes helt rätt, det var så himla skönt att bara få vara hemma och ta det lugnt på onsdagskvällen. Väl i Karlstad så har vi inte haft några som helst planer utan tagit dagarna som dom kommit. Det har varit sol och fint hela helgen, och vi har varit på utflykt till Mariebergsskogen, utflykt med farmor och farfar, utekväll i stan med några glas vin på en härlig uteservering med trevligt sällskap, mycket läsning ute i solen, mycket tid tillsammans med nära och kära, liten tripp till IKEA för att planera inköp till flytten... det har helt enkelt varit en toppenhelg!

Pepsis behandling har även gått bra och jag kan redan se en stor skillnad så det verkar som att schampoonering och pencillinet gör vad det ska vilket känns skönt, det skulle inte kännas kul att behöva byta veterinär mitt i en behandling. Nu blir det ett sista besök på Valla djurklinik på fredag för att kolla upp hur det gått och då ska jag försöka komma ihåg att be om en utskrift på hans journaler.

Nu återstår tre veckor i Linköping och det är dags att komma igång med packningen på allvar. Den här veckan ska jag göra ett seriöst försök att packa ihop mina kläder så att jag kan ta med de när jag åker till Karlstad igen på fredag. För min del är det nämligen så att det är en väldigt liten del av garderoben som jag använder så det mesta kan jag faktiskt packa. Sen ska jag packa ner alla glas som står i vitrinskåpet har jag tänkt. Överväger att försöka att sälja det innan flytten då vi vill byta ut det... Egentligen tycker vi om det men vi vill byta färg, nu vill vi (framför allt jag) ha vita möbler. Men vi får väl se...

Hoppas alla har haft en skön ledighet och en härlig nationaldag!!

2011-06-02
18:03:22

Babysim /L
Lilleman älskar att bada. Direkt när vi lägger honom i vattnet så sprattlar benen hejvilt och han ser ut att tycka att det är hur skönt som helst. Jag har alltid sagt att jag ska gå på babysim när jag får barn. Jag var med min moster och kusin en gång och tyckte det var såg så roligt ut.
Kursen börjar i augusti vilket passar oss perfekt. Jag hoppas bara vi får en plats i gruppen. Där erbjuder de också undervattensfotografering!
Babysim ger tidig motorisk utveckling och det sägs att barn som babysimmar utvecklas snabbare. Jag tycker det verkar vara en rolig grej för baby-föräldrar att göra ihop :)



2011-06-01
18:57:35

3000, 1500, 300, 900... /S
Ett av livets mysterium måste ju vara hur alla utgifter verkar komma samma månad?!?!?!

Den här månaden är det för vår del hemförsäkring, bilförsäkring, hundförsäkring som kommer och ovanpå det kommer veterinärkostnader!

Igår besökte jag nämligen veterinären då Pepsi kliar sig mer och mer och det var ganska tydligt att den här klådan inte lär försvinna av sig själv. När jag väl ringt veterinären upptäckte jag dessutom att han var helt kladdig i ena örat =öroninflammation! Skönt nog fick jag en tid inom ett par dagar så igår åkte vi dit. Väl där kände jag mig som världens sämsta matte när jag rabblade upp alla hans åkommor, även om jag vet att alla de här problemen kom samtidigt alldeles nyligen. Hur som helst så fick vi en bra veterinär som tog skrapprover på allt och frågade ut mig om allt för att kunna utesluta så mycket som möjligt. Sen fick jag och Pepsi roa oss på egen hand i 20 minuter medan vi inväntade provsvaren. Skönt nog kunde han med hjälp av dem utesluta parasiter, tydligen har han någon djupgående inflammation som kanske förvärras genom stress, och i öronen var det mycket jäst som tydligen var vanligt men det var ju inte bra när det blev så här mycket. Egentligen hade jag tänkt slå två flugor i en smäll och sett till att han fick sina vaccinationssprutor i samband med besöket men tydligen ska man inte vaccinera med infektioner i kroppen så det får helt enkelt vänta.

När diagnosen var ställd så fick jag en hel lista med saker att göra. Han ska nu äta penciliin 2/3 delars tablett 2 gånger om dagen, båda hörselgångarna ska sköljas en gång om dagen med något stinkande medel, och två gånger i veckan ska han badas med specialschampoo som ska verka 10 min innan man får skölja bort det, och helst ska han gå med en påsklämma i öronpälsen så att öronen ligger bakåt och luftar hörselgångarna när vi är inne. Sen ska jag givetvis försöka få honom att låta bli att klia, tydligen ville han inte sätta tratt på honom i och med öroninflammationen. Sen bokade vi in ett återbesök nästa fredag då vi ska se om det blivit bättre eller om han måste sätta in antibiotika. Med andra ord har jag fullt upp just nu med lilla vovven och pengarna försvinner snabbt från kontot, men huvudsaken är ju att han blir bra snart.

Så istället för att åka till Karlstad ikväll så valde jag att ta tag i det första av många bad för Pepsis del och bara vara hemma och ta det lugnt och istället åka mot karlstad tidigt imorgon bitti.

Ha en lång och skön helg nu allihop!!