Hakuna Matata

2013-02-27
20:51:00

The marriage bargain /L
Jag är inne i en riktig läsperiod. Direkt när jag var klar med Beautiful disaster läste jag Jennifer Probst "The marriage bargain". 
 
 
Boken handlar om Alexa McKenzie och Nicholas Ryan. Nick måste gifta sig och vara gift i ett år för att få ut sin farbrors arv. Alexas föräldrar håller på att förlora huset på grund av alla räkningar. De två ingår ett affärsavtal och gifter sig. Allt måste vara hemligt, den enda som vet sanningen är Nicks syster och Alexas bästa vän, Maggie.
Nick och Alexa känner varandra sedan barnsben och har aldrig kommit överrens.
 
Varken denna korta sammanfattning eller bokens framsida gör boken rättvisa. Jag gillade denna! Självklart är det en enda stor kliché men den innehåller en del skratt. Smarta dialoger och karaktärerna hamnar i roliga situastioner. Rekommenderar!
 
Marriage to a billionaire-triologin består också av The marriage trap och The marriage mistake. De andra delarna är fristående kärlekshistorier, exempelvis som The marriage trap som handlar om systern Maggie.
 
Jennifer Probst hemsida innehåller dessutom extra material (borttagna scener m.m) för den som är intresserad ;)
 

2013-02-27
20:22:17

Beautiful disaster /L
I helgen läste jag Jamie McGuires "Beautiful disaster" (Underbara helvete i svensk översättning). 
 
Boken handlar om Abby som vill spendera universitetstiden osynlig med fokus på studierna. Så en dag träffar hon Travis Maddox. Han är den typiska tatuerade bad-boy:en som slåss för pengar och alltid har tjejer efter sig. Efter att ha förlorat en vadslagning så tvingas Abby bo hos Travis en månad. Allt börjar som en vänskap men går sedan över till något mer.
 
Jag tycker boken börjar väldigt bra. Man fångas och det är väldigt svårt att sluta, trots att ögonlocken hänger av trötthet. MEN det händer så otroligt mycket. I varje kapitel sker det någonting dramatiskt, det blir alldeles för mycket. Det var som att läsa One three hill, The O.C eller någon annan tonårsserie ihoptryckt i en bok.
Sedan blir jag en aning skrämd över McGuires försök att få Maddox att vara uuuber-romantisk. Maddox är Cullen/Grey uppskruvad till hundra. Beautiful disaster är romantisk, passionerad och kärleksfull, och innehåller inte sexscener på varannan sida (som så många andra). 
 
Walking disaster är "uppföljaren", samma story men ur Maddox perspektiv. Kommer nästa månad om jag förstått det rätt. Beautiful disaster är förresten köpt av en filmbolag så förmodligen kommer en filmversion också....
 

2013-02-26
16:08:23

Ljus, smärta och läsmys /S
Ännu en dag med sol!

Det är först när solen och ljuset är tillbaka som jag verkligen inser hur mycket det påverkar mig!
Idag slutade jag tidigt. Det blev en sväng förbi Bergvik för att handla lite inför middagen och väl där såg jag att stans nya inredningsbutik Chilli hade öppnat. Jag var inget stort fan av den butiken när vi bodde i Linköping men den här butiken var faktiskt riktigt stor. Det kändes väldigt skönt i alla fall att få strosa runt i en ny inredningsbutik, den bästa sortens affär, men tyvärr har Karlstad alldeles för få av dem. Jag väntar fortfarande på att min favorit från Linköping ska öppna upp något här, Nordik. Det blev inget köp men jag hittade en soffa jag gillade så jag ska släpa med T någon dag då vi varit på soffjakt länge utan att hitta något som känts rätt.
 
Trots tidig dag så fick det bli dagens aktivitet, för väl hemma landade jag i soffan då kroppen protesterar lite från igår. Som vanligt får jag ryck där jag tror att jag orkar allt som vanligt, och det sedan straffar mig i slutet på dagen. Igår blev det en rask morgonpromenad med vovven, och jag älgade på med långa kliv - det enda sätt jag vet hur man går raskt på! Den fortsatte med en lång jobbdag med en paus mitt på dagen där jag åkte hem och skottade lite på altanen för att få en snöfri solhörna. Allt var frid och fröjd hela dagen - hem och vilade på soffan och sen resa på sig för att äta middag och DÅ kom det där straffet där man stapplar fram och känner av foglossningen i varje liten rörelse. Idag gjorde det inte ont men jag har fortsatt att stappla fram då jag känt mig riktigt stel i nedre halvan av kroppen. Därmed fick det bli vila idag som sagt. Lite senare ska jag dock hoppa upp på träningscykeln och trampa en liten stund för första gången på läääänge, nu verkar nämligen förkylningen ha släppt skönt nog!
 
Nu ska jag fortsätta läsa vidare i mysiga Hundar, hus och hjärtats längtan innan jag börjar med maten! Det är så skönt att ha hittat en bok som verkligen får mig att längta efter de där lässtunderna, är sällan jag hittar den läslusten nu för tiden...

2013-02-24
21:36:11

En bra helg /S
Den här helgen har innehöll precis det jag behövde!
 
Det vill säga mycket tid hemifrån, barnkalas för 5 åriga systersonen, middag- och biodejt med min fina, filmmys med syster, en dag med sol, mycket bokläsning och lite pajbakande och fika i sommarstugan med svärisarna.
Efter att ha några veckor bakom sig med extrem trötthet, förkylning och hormoner ur balans som gjort att jag mest varit hemma så har det varit så skönt att göra lite annat. Höjdpunkten blev helt klart en kväll på tu man hand med T då det var sååååå länge sedan vi var iväg och gjorde något tillsammans bara vi två - och jag har varit lite i min egen bubbla och förmodligen inte varit den lättaste att leva med de senaste veckorna...
 
Det blev i alla fall middag på mysiga Thairestaurangen med underbar thaimat som följdes upp av biofilmen Ego. Det kanske inte var en superfilm men vi kände båda två att det kvittade lite vilken film det blev, det var bara mysigt att sitta där i biomörkret igen.
 
Imorgon är börjar en ny jobbvecka, det är min trista schemavecka då jag jobbar sent 3 av 5 dagar, men det känns i alla fall lite lättare nu när det faktiskt är ljust ända till 17.30-18 i alla fall så man slipper åka hemi i mörker varje dag efter jobbet.
 
Nu ska jag krypa ner i sängen, inte jättesugen på jobb imorgon men det känns skönt att få gå och lägga sig och för första gången på länge, känna sig riktigt nöjd med sin helg :)
 
 

2013-02-22
19:07:00

Alla var där /L
Denna vecka har jag lyssnat på ljudboken "Alla var där" (Everyone worth knowing) skriven av Lauren Weisberger. Det är samma författare som till Djävulen bär Prada (som jag för övrigt inte läst). 
 
Alla var där handlar om Bette som misstrivs med livet. Hon är singel, jobbar på en bank som hon hatar, hennes bästa vän har precis förlovat sig medan Bettes eget kärleksliv ser mörkt ut. En dag beslutar hon sig plötsligt för att sluta på banken. Oväntat börjar hon sedan arbeta som festfixare i Manhattans innerkrets. Jobbet leder till nya bekantskaper bland annat populäre playboyen Philip Weston och snygge dörrvakten Sammy. Det nya livet gör henne till ett intressant mål för skvallerpressen och snart figurerar hon i tidningen allt för ofta, till sin familjs stora besvikelse. Bette slits mellan sitt gamla och nya jag. 
 
Boken kändes lång, dock inte händelselös. Problemet jag hade var att jag inte tyckte något vidare om någon av karaktärerna. Vilket alltid är jobbigt. En sak är säkert, jag hade hatat att umgås med Manhattanfolk. 
Bette är så irriterande och jag förstod mig aldrig på henne varken i beslut eller beteende. Men trots detta så är det en helt okej bok, skapt för ett tidsfördriv. Jag tyckte den kom igång lite sent men mot slutet var jag rätt fast. Slutet var inte oväntat men bra.
 
God helg!
 

2013-02-21
12:54:38

Mäta-mage-möte nr 2 /S
Veckorna passerar i raketfart och igår var det återigen dags för ett besök hos barnmorskan för att se så att Liten växer och mår bra.
 
Symfusmåttet hade ökat med 3 cm och låg nu på 29 cm. Tydligen hade jag en hög livmoder som växte mer uppåt än åt sidorna vilket förklarar att jag tycker mig känna bebis nära revbenen ofta trots att böckerna ofta skriver att livmodern når ca 10cm ovanför naveln nu, men min når alltså ännu längre. BM hade lite svårt att hitta hjärtljuden till en början men det berodde mest på att apparaten var dåligt laddad, för till slut hittade hon dem och det slog lika fint som sist :)
 
Vi pratade lite om läget nu jämfört med då, och det som hänt sedan sist är väl att jag har känningar av foglossning. För bara någon dag sedan upptäckte jag att jag fått ett nytt åderbråck, det är väldigt litet men det är alldeles intill knäskålen vilket gör att det känns väldigt obehagligt. Det syns inte jättemycket - men det känns så klart trist att ha fått ett då jag varit duktig i användandet av stödstrumpor, men det här har jag ju fått ovanför stödstrumpans slut. Hon rekommenderade då stödstrumpBYXOR.... kanske inte vad man vill höra när man går mot våren och varmare tider, att knöla på sig strumpbyxor under de tajta mammabyxorna...!
 
Allt såg i alla fall bra ut men hon manade på mig vad gällde att få iväg ansökan om havandeskapspenning då handläggningstiden ofta är väldigt lång, och om jag ska få det beviljat från "start" (60dagar innan BF) så är det ju snart dags att gå hem/ner i tid om jag får det beviljat. Så nu hoppas jag att min chef har fyllt i blanketten så att jag kan få iväg pappren under början av nästa vecka. Jag ska dock inte anklaga chefen då jag bad henne fylla i blanketten igår, men jag har förberett de andra pappren så det är färdigt för att skickas sedan!
 
Idag är min sista vilodag hemma innan det blir jobb en enda dag innan det är helg! Det känns som att förkylningen lättat lite och jag är inte riktigt lika täppt vilket gör att huvudet känns lite lättare. Jag hade kanske kunnat jobba idag men då vi skulle ha haft planeringsmöte under kvällen så hade min första dag i så fall blivit en lååååångdag vilket känns lite onödigt kanske...
 
Hoppas allt är bra med er!

2013-02-19
19:45:08

Är man knäpp...
... om man i sjunde månaden helt plötsligt kommer på att man inte kommer att vara gravid för alltid?
 
Det är verkligen helt sant när jag säger att jag precis insåg att jag inte kommer att vara gravid under sommaren! Jag har vant mig så vid min nya kropp och dess kalaskula som T kallar den, att jag först nu insåg att det nog inte är så stor idé att köpa på sig så mycket mer mammatröjor. jag har förvisso knappt köpt något och jag märker att jag saknar kanske 1-2 tröjor till nu när magen börjar blir större. Men det kommer ju en tid därefter! När Liten är ute någon gång under maj månad. Jag blev lite nyfiken på att se hur vår/sommarmodet kommer se ut, och till min stora lättnad verkar det finnas gott om överdelar med lös passform - stora t-shirts, blusar, luftiga tröjor.... värre verkar det vara med underdelar men jag kan tänka mig att det framför allt är upptill man gärna har lite större tröjor då jag räknar med att min mage fortfarande kommer att vara stor ett tag efter förlossningen + att man kanske lagt på sig några extrakilon som inte kommer försvinna i en ögonblinkning...
 
 
 
Jag känner verkligen hur jag längtar efter maj månad mer och mer, att få hålla vår lilla bebis i famnen och att påbörja resan tillbaka till MIN kropp, där man kanske kan få gå promenader i ökat tempo och allmänt känna sig smidig igen. Att få njuta av första sommaren i vårt hus och i vår härliga trädgård, att sitta och mysa i skuggan av äppelträdet med VÅRT barn...  Kanske blir det inte alls så härligt som jag tänker det i mitt huvud - kanske blir det istället en repris av föregående sommar med regn, regn, och mera regn, en kropp som tagit rejält med stryk av graviditeten och en skrikande bebis med kolik - men jag föredrar att tänka i mer positiva banor tills den dagen verkligen kommer....
 
 
Tröja
Skjorta

2013-02-19
15:53:46

Tisdag /S
Ja det gick några timmar på jobbet igår i alla fall innan jag fattade beslutet att det var lika bra att ge upp för jag skulle helt enkelt aldrig orka mig igenom veckan. Så efter 5,5h på jobbet tog jag mitt pick och pack och drog - jag HOPPAS att det var tillräckligt med timmar för att bara få en halv karensdag, jag har faktiskt inte koll och jag har inte fått fram några svar efter lite letande på nätet. T sa att han måste jobba 6h så jag hoppas jag inte missade med en halvtimme bara! Men det återstår väl att se...
Förkylningen är egentligen inte värre, men skillnaden jag kände var att jag bara andades med bröstet vilket gjorde mig väldigt anfådd - det hänger väl ihop med snuvan och halsonten antar jag... Så nu blir det några dagar hemma för att kurera mig då jag varit sjuk i en vecka nu och det har inte visat några som helst tendenser till att bli bättre, så jag hoppas några lugna dagar på hemmaplan ska styra det i rätt riktning.
 
Tiden hemma har jag ägnat åt lite läsning i form av gravidböcker. I början läste jag allt jag kom över vad gällde vilken vecka jag gick in i men sedan jag började känna av Lillans sparkar dagligen så känner jag mig lugnare över graviditeten och lässuget försvann. Nu har jag i alla fall läst hur utvecklingen ser ut just nu och vad som väntar och jag fick i alla fall svar på att min nedstämdhet var ganska naturlig då det var vanligt att man kände sig lite känslomässigt instabil runt vecka 28. Efter att ha läst lite så börjar tankar inför förlossningen dyka upp, något jag börjar känna mig liiiiite lugnare inför... Jag har i alla fall kommit så pass långt att jag vet att det som gör mig orolig är att jag inte vet hur jag kommer att tackla smärtan... jag känner mig relativt trygg med T som stöd, med sjukvården och att bebisen ska må bra... det är just den där smärtan i kombination med min vanligtvis låga smärttröskel som jag är orolig över. Jag känner dock att läsningen har gjort mina tankar lite mer positivt inställda till det hela, att se på förlossningen och dess olika delar och vad de innebär och inte bara se det som en enda skrämmande och hemsk smärta!
 
Jag har också börjat fundera över vad jag vill ta med mig till förlossningen. Någon som har tips? Jag som påverkas oerhört mycket av musik vill garanterat ha med mig det - men frågan är vilken sorts musik? Vill man ha lugn musik som verkar avslappnande, eller kommer det bara att göra mig irriterad när jag ligger där och har ont? Vill man istället ha peppande musik med fart i? Antar att det inte finns något givet svar då det säkert är olika för alla...?
 
Här är i alla fall en låt som funnits på min playlist hur länge som helst men det är först nu jag verkligen fastnat för den, och det är en sån låt som verkligen kan få ner mig i varv - men frågan som sagt är hur man känner inför en sådan otroligt lugn låt när man har jätteont?
 
 
ryan adams - I love you but I don´t know what to say

2013-02-19
12:38:00

"Beautiful, you are one Stupid Bastard" /L
Jag köpte "Beautiful bastard" på iTunes häromdagen. Likt E.L James "Femtio nyanser"-trilogi är även denna en fan fiction av Twilight saga. Boken är skriven av bästisarna Christina och Lauren, tillsammans bildar de författarnamnet Christina Lauren. Skillnaden mot alla dessa kärlekshistorier som toppat boklistorna senaste tiden är att i Beautiful bastard får man också följa hans perspektiv.  
 
Handlingen utspelar sig i Chicago, handlar om MBA praktikanten Chloe Mills och hennes chef Bennett Ryan. Deras relation är spänd och Bennett agerar alltid väldigt bryskt mot Chloe. I hemlighet är han egentligen väldigt intresserad och förtjust i henne, något han själv inte riktigt förstått. En kväll hamnar de i famnen på varanda och detta fortsätter trots att de irriterar sig på varandra. Det eskalerar allt mer och relationen blir svårare att definera när Bennetts mor vill para ihop Chloe med en bekant. Samtidigt sliter Chloe med rädslan av att förlora sitt goda rykte och stämplas som kvinnan som låg med chefen.
 
 
Jag tänkte hela tiden på relationen mellan Elizabeth Bennet och Mr. Darcy i Stolthet och Fördom. Beautiful Bastard känns som en modern version av samma kärlekshistoria. 
Skönt också är att det faktiskt är ett slut i boken, nu för tiden verkar det som att alla dessa lovestories ska massproduceras i trilogier. Det kommer en fortsättning i maj, men som Lucy Dillon så blir handlar det om andra karaktärer man mött i första boken. Vad jag förstår kommer Beautiful stranger handla om av av Chloes bästa vänner.
Absolut läsvärd! Enjoy!
 

2013-02-17
19:17:54

Söndag igen /S
Då var det söndag kväll och ännu en helg har passerat! Helgerna passerar verkligen alltför fort nu på sista tiden och jag känner sällan att jag hunnit samla ny energi för nya veckan, eller hunnit med det jag ville.
 
Den här helgen har det förvisso blivit lite av varje. Igår kom jag ut på en liten promenad som gav mig lite energi då Pepsi gick hyfsat lugnt och knät strulade lite, och medgång i livet var precis var jag behöver för att orka känna mig lite positiv. Där efter blev det en större städrunda här hemma, såååå tråkigt men skönt när det är gjort då det verkligen var välbehövligt! När T väl kom hem blev det en halvt misslyckad runda i butiker med start på IKEA där vi bara lyckades få med oss en enda liten grej från en lång lista, därefter tittade vi lite snabbt på barnkläder då både min och Ts energi började tryta. Vi fick i alla fall med oss en jättesöt body i strl 50, och ett par fina byxor i strl 56. Efter att ha rotat i de ärvda kläderna så har vi hittat några få plagg där i strl 50 så jag tror kanske att vi nöjer oss med det så får vi väl köpa till mer i efterhand om bebisen skulle vara pytteliten. Nu har vi i alla fall ett ombyte vi kan ta med till BB som vi själva valt, något som kändes viktigt. Nu ska vi bara hitta något vi båda tycker är fint i strl 56 också som vi vill ha med oss.
 
Kvällen blev väldigt lugn då T var jättetrött efter att ha agerat flytthjälp, och jag kände av ett väldigt tungt förkylningshuvud, så efter att ha fått i oss mat landade vi här hemma i soffan och tittade på några serieavsnitt innan vi däckade i sängen.
Imorse vaknade jag irriterande nog återigen tidigt, jag ville dock inte störa T så jag klev upp ganska så snart och tog en lång dusch innan vi satte oss och åt frukost tillsammans i lugn och ro.
 
Det blev sedan lite bullfika hos mamma och pappa innan vi åkte vidare och tittade på tapeter då jag var så glad över att ha hittat en tapet på nätet som jag trodde vi ville ha - men ack så fel jag hade!! Vi lyckades hitta tapeten i en tapetbok men den var gräsligt ful, en riktigt skrikig och nästan giftig grön nyans!! Irriterande nog verkar det vara väldigt svårt att hitta det vi vill ha så nu gäller det nog att börja tänka om. Vi vill fortfarande gärna ha grönt och med mönster - MEN det ska vara liiiiite mönster, bara så att det händer något och ger väggen liv, utan att ta över rummet så att man kan ta in mycket färg och mönster på annat (som det gärna blir i barnrum med gardiner, leksaker och mattor). Min nya tanke är att försöka hitta en enfärgad grön tapet i en fin nyans, eller i värsta fall en färg att måla med för att sedan leta upp någon snygg väggdekor istället. Eftersom det är husets minsta rum så räknar vi med att det bara kommer bli barnrum de första åren, sen kanske man vill ta något av de större rummen och göra kontor eller gästrum av det här rummet så därför vill vi inte ha en barnslig tapet så vi tvingas tapetsera om igen då....
 
Under eftermiddagen har vi haft fikabesök i form av J&F, så härligt att se dem igen efter nästan 2 månader! Men samtidigt vill inte den här jäkla förkylningen ge med sig så jag känner mig riktigt trött och sliten efter dagens aktiviteter. Imorgon blir det i alla fall jobb igen - känns det jättejobbigt så får jag väl gå hem lite tidigare imorgon och vara hemma någon dag men jag vill i alla fall testa...
 
Hoppas ni har haft en fin helg!

2013-02-16
20:24:00

CocoPPa /L

Jag har läst att många har tipsat om programmet CocoPPa, där man kan göra om telefonens utseende med söta bakgrunder och ikoner.
Väldigt roligt pill att syssla med.

💛💛💛


2013-02-16
20:10:02

Föräldraskap /L

Idag besökte vi biblioteket för första gången med lilleman. Det ironiska är att vi bor 50 meter från bibblan så det är inte svårt att ta sig dit direkt. Men när man arbetar med barn så lockar det inte att spendera helgen bland en mängd hyperaktiva ungar. För en sak är säker, barn är tusen gånger lättare att ha att göra med utan sina föräldrar. Föräldrar har en tendens att vara roten till problemen. Det ser jag även hos min egen son. Han leker så fint men i det jag sätter foten innanför avdelningen så blir han mammasjuk och ingen får komma nära mig. Vilket är en utmaning då jag jobbar på hans avdelning ;-)

I alla fall så var det intressant. Det måste vara en mardröm att vara bibliotekarie på en lördag. Föräldrar verkar använda dessa ställen som barnvakt. Man placerar ungarna, sätter sig ned med vännen/väninnan och låter ungarna gå bärsärkagång. På sådana här platser finns det alltid ett barn som utmärker sig. Den där ungen som dominerar, hörs mest och skrämmer resten av barngruppen. Också tillhör hen gärna den förälder som tycks vara mest slapp/bryr sig minst. Saker är som förväntat kan jag konstatera. Jag blev inte ett dugg överraskad över denna upplevelse. Huvudsaken är att Lilleman verkade nöjd.

Nu melodifestivalen! 🎤


2013-02-16
15:19:00

The impossible /S
Igår kväll såg vi filmen The impossible. Jag var lite kluven innan jag såg filmen till hur jag kände inför det... Dels älskar jag ju verklighetsbaserade filmer - samtidigt kändes det på något sätt hemskt att man valt att göra en film om det, då det ännu känns ganska färskt på något vis - som att man vill tjäna pengar på en sådan tragedi... T har inte alls velat se den då han tycker det känns lite jobbigt men efter att ha sett trailern, som ändå visar på ett sätt hur filmen kan tänkas sluta, så var det faktiskt han som igår ville se den, och så blev det....
 
The Impossible
Maria, Henry och deras tre söner är på semester i det tropiska Thailand. När familjen njuter av solen vid poolen slits paradiset i bitar av den enorma våg som drar med sig allt i dess väg och splittrar familjen.

The Impossible är baserad på en sann historia om en av de tusentals familjer som drabbades av den ofattbara katastrofen 2004. Den visar hur familjen kämpar för sitt liv, men också hur främlingar hjälpte och stöttade varandra för att överleva tillsammans
 
 
 
Tårarna rann större delen av filmen, och det är verkligen helt ofattbart att så många människor upplevde just detta - att det inte bara är en dramatisk film. Vi störde oss på vissa beslut som tas, tills man sekunden senare får påminna sig om att allt bygger på en sann historia, det handlar inte om att göra filmen mer spännande, att irritera dig som tittare, utan det här är deras historia och att förstå deras beslut kanske är lika svårt för dem. Hur kan man döma någon som befinner sig i en sådan situation - hur hade man själv reagerat och handlat om man helt plötsligt befann sig där - där du överlevt det mest ofattbara och du helt plötsligt har förlorat halva din familj, eller finns de skadade och väntar på dig... vad GÖR man...?
 
Det var egentligen inget nytt - allt som filmen visade har man sett sedan tidigare genom alla hemvideos som visades i samband med händelsen på nyheterna och tidningarnas webbplatser, man har läst om människoöden, upplevelser - både de hemska och de fantastiska, om människors hjälpsamhet. Men att se en filmatisering nu några år efter händelsen var ändå... intressant? Jag tror vi båda tyckte filmen var bra, den berörde och satte snurr på huvudet och alla tankar man får, samtidigt som man känner sig så ledsen för alla som fick uppleva det och inte fick något lyckligt slut, där man till slut hittade namnet på en älskad familjemedlem på en dödslista, eller där du kanske helt ensam hittat ditt barn/fru/man/syster helt livlös... Ja som sagt, många tankar snurrade... Helt klart sevärd men man måste så klart vara inställd på att det är en tuff film att se...!

2013-02-16
10:01:33

Uppe med tuppen /S
Idag vaknade jag av att det var ljust i sovrummet men att klockan inte kunde vara jättemycket då T fortfarande låg i sängen, och han skulle agera flytthjälp kl 9. Irriterande nog lyckades jag inte somna om med min förkylningstäta näsa, så när klockan var halv 9 gjorde jag T sällskap vid frukostbordet. Snart ska jag slänga på mig lite kläder och gå en promenad med Pepsi, den första på en vecka, och jag ser tyvärr inte fram emot den, mest på grund av knät som verkar vägra bli bra den här gången. Den stela känslan och att det hoppartill/hugger till utan förvarning kommer och går trots att jag verkligen vilat denna veckan. Men med tanke på att jag som sagt bara vilat under en hel veckas tid så mår jag väl bara bra av att gå en liten runda.
 
Medan T agerar flytthjälp ska jag försöka köra ett ryck på hemmaplan då det rent ut sagt ser förjävligt ut med ett tjockt dammlager på fönsterbrädorna, dammtussar på golvet och papper och saker över allt känns det som! Jag som hade en illusion om att det skulle vara mer lättstädat när jag fick större boende... funkade tyvärr inte riktigt så - har bara dubbelt så mycket yta att hinna med att städa på samma tid :p
Men jag klagar inte (bara lite), för att flytta till hus känns bara mer och mer rätt, särskilt med tanke på att vår lilla familj nu ska utökas med ännu ett liv. Jag älskar att bo stort, att kunna ta hem folk utan att alla ska trängas i samma rum runt ett minibord. Det märks också att Pepsi känner sig mer och mer hemma då han till en början bara ville vara ute i trädgården 2-3 min till en början innan han satte sig vid dörren och ville in. Nu kan han strosa runt där ute i 15-20 minuter för sig själv och han vaktar inte heller lika hårt utan reagerar mest när någon befinner sig vid ytterdörren, vilket för min del känns helt okej då det känns ganska tryggt, särskilt när man är ensam hemma.  Nu längtar vi bara efter att våren på riktigt ska komma så att vi också kan börja njuta av trädgården!
 
När T väl kommer hem lite senare så har vi tänkt oss en runda i lite affärer, eller jag har tänkt det åt oss! Jag vill köpa lite barnkläder - har varit sugen på det jättelänge men vill att vi gör det tillsammans. Jag var supernära att köpa ett set på Lindex här om dagen men blev så himla osäker på det där med storlek! Första storleken är ju storlek 50 men är det ens värt att köpa något plagg i den storleken, eller ska man gå direkt på 56. Jag har ju flera bebisar i min omgivining som fått gå direkt på 56, eller så har de fått gå upp till det efter bara någon vecka... Det känns ju inte alls kul att köpa massa plagg som kanske inte ens kommer kunna användas en enda gång! Vi har ju också fått massor av kläder som jag inte orkat gå igenom än... har vi tur finns kanske några plagg i strl 50 där...
 
Hur gjorde ni??
 

2013-02-16
09:40:30

Stay /S
Åh vad jag älskar Rihannas låt Stay. Jag lyssnade på den en gång, och sedan en gång till och sedan har den näst intill gått på repeat här hemma... så fin...
Hon är ju faktiskt grym som artist egentligen med tanke på hur många grymma låtar hon har gjort!
 
 

2013-02-15
22:21:32

Det lilla extra /L
Jag älskar extra material. Som när en riktigt efterlängtad film visar en scen extra eller när bandet spelar en sång extra för att publiken skriker efter mer. Just love it.
Därför får man ju inte heller glömma alla dessa författare och deras hemsidor. För där mina vänner kan man hitta godbitar vill jag lova. Allt från spellistor, inspirationsbilder till nytt lässtoff.
 
http://www.eljamesauthor.com 
http://www.sylviaday.com
http://www.mariankeyes.com/Home
http://aliceclayton.com
http://www.cecelia-ahern.com
http://www.nicholassparks.com
http://www.jillkargman.com/welcome.html
 
God helg! ♥
 

2013-02-15
20:34:37

Hormonbitter /S
Usch, den senaste tiden har jag känt av det där med hormoner och dess påverkan när man är gravid - vissa dagar har jag känt mig så himla ledsen och gråtit utan att ha någon aning om varför, men minsta lilla motgång har framkallat tårar. Visst har jag känt av hormonerna även tidigare men då har det härligt nog mest visat sig genom hysteriska skrattanfall som kommer bubblandes. Jag kan bara minnas att jag blivit riktigt arg på grund av hormonerna en enda gång, och nu sista veckan har jag som sagt känt mig ledsen. Jag vet inte om det är att jag börjar bli lite obekväm med min egen kropp kanske... Jag klagar inte på bebismagen för jag TYCKER den är mysig, men jag börjar känna mig klumpig och stel och andfådd av minsta lilla ansträngning, knän som strular och baciller som tar sig an min kropp - förutom min underbara lilla bebis så börjar min egen kropp kännas som en personlig fiende.
Som pricken över i:et tror jag kanske att jag också börjar känna av foglossning?
Jag har haft en lite lätt molande värk mitt på blygdbenet som främst känns när jag går, eller måste balansera på ett ben (typ ta på/av byxor). Vad jag kunnat läsa mig till genom nätet så verkar det vanligast att det strålar från rygg och ut i ljumskar men vissa verkar också ha samma känningar som mig. På onsdag väntar ett nytt barnmorskebesök så vi får väl se vad hon säger. Det gör absolut inte så ont att jag inte kan hantera det, men det i kombination med mitt strulande knä gör att hundpromenader med en väldigt ivrig vovve som gärna går i högsta tempo, det lockar tyvärr inte alls vilket gör att T får dra ett väldigt tungt lass... igen!
 
Jag vet inte, kanske är det just det här med att förlora kontrollen lite grann som gör mig ledsen, att inte orka och kunna göra det man vill, kunna hjälpa till o.s.v..
 
Nu är det i alla fall helg och det kommer bli en lugn sådan för att göra det bästa möjliga försöket till att kurera förkylningen som envist biter sig kvar. På söndag blir det fika besök av J&F vilket ska bli superroligt (om jag nu får ihop lite energi) då jag börjat längta efter lite tid med vännerna...!
 
Ikväll blir det pizza och filmen The impossible, hoppas ni får en härlig kväll!!

2013-02-14
19:39:22

Idag har vi faktiskt kommit oss ut på dejt. Visserligen hade vi bihanget med stort B med oss (Lilleman). Vi har väldigt få möjligheter till barnvakt och det var längesedan jag sattes och åt lugnt. För vad man än säger, jag gillar min mat varm men för att få den varm gäller det att äta de få minuter Lilleman klarar att sitta still. För några veckor sedan var jag ut med jobbet och käkade, det är vid sådana tillfällen man känner själv vad stressigt man äter till vardags. Idag åt jag lugnt, tryckte i vitlöksbröd och coca cola i lillen (som är favoriter) och njöt av att slippa vardagen och rutinerna för en kväll. God mat, mätt som fan och nu minst möjlig ansträngning resten av kvällen. ❤

Ha en skön alla ❤ dag!


2013-02-14
19:08:12

På tal om skön musik... /S
... Är det bara jag som älskar när The Lumineers låt Ho Hey spelas på radion, något som den gör ganska flitigt just nu? Speciellt när jag sitter ensam i bilen och får skruva upp och sjunga med högt och ljudligt utan att tänka...
 
Det känns som ett band som jag bör utforska lite mer av vad de gjort, då de är okända för åtminstone mig sedan tidigare...
 
 
 
 

2013-02-14
17:37:49

Alla <3 dag och inredning /S
Glad Alla <3 dag på er!
 
 
Själv har jag gett upp tanken om att få till en romantisk dag idag, sedan jag gick upp imorse... en rinnande snorig näsa, och ett förkylningstjockt huvud är helt enkelt inte förenligt med romantik. Jag hade planer på att överraska T med tre rätters middag, ett nystädat hem och ett varmt skumbad med lite tända ljus som avslutning MEN, energin räckte till att fylla en tvättmaskin efter jobbet innan jag hamnade i soffan...
 
Jag får helt enkelt se till att överraska honom med allt detta en annan dag. Vissa anser att det är fånigt att ha en särskild dag för att fira kärleken men jag tycker det är ganska bra. Hur gärna jag än vill kunna säga att jag är jättebra på att visa T hur mycket jag älskar honom genom romantiska gester, så får jag nog säga att jag är rätt usel på det. Jag önskar själv att T överraskade mig oftare med just det - men i slutändan så är nog han ärligt talat bättre på det än mig! Så den här dagen påminner mig om att göra just det, att visa T hur viktig han är för mig, kanske med en fin present eller med gester. Men som sagt, jag får göra min egen Alla <3 dag när jag känner mig piggare helt enkelt!
 
Imorgon är det fredag och det ska bli underbart, särskilt då jag slutar tidigt, samtidigt som jag är bitter och sur över att jag är sjuk och inte orkar hitta på något roligt. Kanske får det bli en dag med lite bebisshopping i form av bebiskläder, kanske en spjälsäng och en ny runda för att leta tapeter till barnrummet. Nu har jag i alla fall sett en på nätet som jag vill ha som fondvägg, matchat med tre vita väggar.
Vi vill helt enkelt få in lite färg i barnrummet, samtidigt som det är ett väldigt litet rum så vi vill få in så mycket ljus som möjligt vilket vi tror att vi gör bäst genom att köra vitt på de andra väggarna. Sist vi letade efter en sådan här tapet hittade vi inget alls, vilket blir väldigt irriterande när jag har en så tydlig bild av hur jag vill ha det i barnrummet och helt enkelt inte kände mig nöjd med något annat. Nu har jag i alla fall hittat den här på Midbecs hemsida, tillhörande Belle Rose serien.
 
 
Belle Rose 115743
 
 

2013-02-13
21:00:00

Med lite panodil så... /S
... lyckades jag överleva denna dagen efter en hemsk natt där förkylningen valde att bryta ut!
 
Helt plötsligt vaknade jag inatt av andnöd då näsan var helt täppt, tungen torr som ett sandpapper efter att enbart kunnat andas genom munnen, och en hals som gjorde såååå ont! Att ha en helt täppt näsa gav mig lite panikkänslor nästan då jag redan tycker det är lite jobbigt att andas genom bara näsan när jag ska sova - dels så andas jag mycket djupare nu när magen börjar bli större, och dels känns det som att slemhinnorna varit lite svällda då jag varit lite täppt utan att var snuvig.
 
Jag började dagen med en Panodil då T gick upp 1,5 h innan mig, lyckades sedan somna om och vakna med ett lite lättare huvud. Rotade runt i skåpen här hemma och lyckades hitta en nästan oöppnad ask med Sinova som jag till min stora glädje får äta trots graviditet. Jag vet inte om det är inbillning eller ej men det känns som att trycket i bihålorna har minskat lite under dagen och det har varit lite lättare att snyta sig. Att jobba var dock ingen hit men jag vill verkligen inte ta någon mer sjukdag nu... tar jag mig bara igenom morgondagen så väntar en kort dag på fredag innan jag kan vila under hela helgen. Förhoppningsvis kommer det vara tillräckligt för att jag ska bli lite piggare och komma på bättringsvägen...!
 
Jag hade planerat att vi skulle ut och äta tillsammans då vi pratat om det länge nu men antingen har det inte blivit av eller så har det blivit inställt, men nu verkar det som att vi får ställa in IGEN!! Känns som att jag suttit instängd i flera veckor - och det har jag väl då jag knappt träffat någon utanför familjen sedan nyårsfesten vi hade här hemma. Jag börjar verkligen längta efter en kväll med vänner, så snart jag är bättre har jag därför tänkt att det kanske är dags för en ny vintergrill här hemma... :)
 
Men först var det ju det där med att bli frisk.... :(

2013-02-13
19:24:58

Overklig känsla /S
Känslan av att stryka handen fram och tillbaka över den runda magen för att plötsligt känna en tydlig liten knöl längst upp på magen som efter några sekunder försvinner... Ja... den är verkligen speciell - att så tydligt känna vår lilla tjejs fot(?) sticka ut så där var verkligen surrealistiskt!
 
 
Underbara lilla vän, jag börjar bli så fantastiskt nyfiken på vem du är och längta efter att få lära känna dig <3

2013-02-12
20:55:16

En till... /L

2013-02-12
20:51:46

Reklam eller ej, den är skön alltså /L

2013-02-12
19:47:29

atjoo, prosit! /S
Då var det dags igen!
Jag vet inte om det är graviditeten eller om jag bara har ett dåligt hälsoår för det känns som att jag varit halvkrasslig lääääänge nu. Denna gång verkar det vara förkylningsbaciller som tagit sig an mig för det började igår med ett riktigt tungt huvud - ni vet så som huvudet kan kännas när man är riktigt förkyld och täppt - kände mig helt borta fast utan snoret, och trots att jag vilade hela kvällen igår och gick och lade mig tidigt så vaknade jag upp likadant, och under dagen har jag lite smått började nysa och näsan rinna så det är väl bara att inse att man inte kommer undan heller denna gång... Jag ska dock försöka härda ut till helgen då jag INTE vill ta ut mer karensdagar - är ju så trist och jag hatar att vara den där kollegan som ringer och sjukanmäler sig titt som tätt då jag varit på andra sidan och vet hur frustrerande det är även om man vet att personen inte blir sjuk med vilje...
 
Idag tröstar jag mig i alla fall med att det är fettisdagen och om en liten stund ska jag mumsa i mig en semla - såååååå gott!
 

2013-02-12
16:34:54

Ge mig vår nu!

Pust och stön. En sak är säker. Samhället är inte anpassat för vagnar. Det spelar ingen roll hur bra hjul du har, det är ett helvete och ta sig fram. Visst, en del vagnar är garanterat bättre än andra.
Jag tycker verkligen synd om äldre med rulatorer och rullstolsbundna. De måste slita grymt mycket under vinterhalvåret.

Men vagn är inte roligt. Trångt är det överallt. Ingen tar hänsyn till vagn och anmärkningsvärt få erbjuder sig att hjälpa till när man exempelvis ska uppför en trappa.
Tur att vagnens innehåll är värd all möda ☺✌💕


2013-02-09
21:36:12

Shoppingsug! /S
Sakta men säkert har ett shoppingsug börjat smyga sig på mig, men inte att handla till mig själv utan att få handla till vårt lilla underverk som fortfarande bor i min mage. Jag skulle gärna handla lite nytt till mig själv också förresten men utbudet av mammakläderna i den här stan är ju såååååå trist, eller också är färgerna helt fel för mig och förvandlar min redan bleka hy till något som mer liknar något genomskinligt.
 
Jag får ju erkänna att jag fortsätter min trend med att fastna för saker jag sagt att jag absolut inte vill ha - först var det barnvagn och nu är det barnkläder! Jag har hela tiden sagt att jag vill ha lite könsneutrala kläder, lite tuffare stil även om det är en tjej - men vad är det mina ögon dras till nu när jag faktiskt vet att det är en liten prinsessa...! Ja, jag skulle nog inte kalla det för tuffa kläder precis... :p
 
  KappAhl online shop - Jacka
   KappAhl online shop - Klänning
Eftersom det inte finns några garantier så kommer vi nog mest köpa relativt neutrala kläder till en början trots allt. Sen har jag MASSOR med kläder som vi fått låna/ärva från Litens kusiner - men hur smidigt det än är med ärvda kläder så vill jag gärna köpa åtminstone de första kläderna själv - sen när Liten väl är här kanske man inte bryr sig lika mycket, men till en början vill jag att h*n ska ha kläder VI valt....
 
 KappAhl online shop - BodyKappAhl online shop - Leggings
 
 
Lindex Shop Online - Kofta2-pack leggings
Sen fastnar jag gärna för ljusgröna plagg i olika former. Nu när vi gått in i vecka 27 så känns det i alla fall som att man kan börja handla lite smått. Det återstår ju även en del prylar att köpa, men de stora posterna som barnvagn och skötbord är ju i alla fall inhandlat. Näst på tur står väl en spjälsäng med eventuella tillbehör om vi inte även där tar över madrass, täcken och kudde från någon av de blivande kusinerna. Vi har väl mest tittat på begagnade spjälsängar då jag inte känner något större behov av att köpa en helt ny om man kan hitta en begagnad som är i fint skick. Vi är överens om att vi vill ha en vit, och jag vill gärna att det ska gå och sätta upp en kort långsida till den dag bebis blivit så stor att h*n själv kommer kliva i och ur sängen, så man inte behöver byta till en stor säng direkt.
 
Suget efter att inreda har också växt men förutom tapeter säng och någon hylla kommer vi nog ligga lite lågt med inredningen tills liten väl är född. Till en början kommer h*n i alla fall få sova inne hos oss!

2013-02-09
21:31:44

The Rock Star in Seat 3a /L
Jag köpte ljudboken "The rock star in seat 3a" av Jill Kargman på iTunes häromdagen. 
En kort historia (runt 4 timmar). Allt gick fort, jag fångades med och poff var det över :-)
Kändes annorlunda då de flesta ljudböcker ligger på 13 timmar .
 
I alla fall så handlar boken om Hazel. Hon har ett jobb hon älskar, en underbar kock till sambo (som när som helst ska fria) och allt är egentligen väldigt bra. Men så under en affärsresa placeras hon jämte sin stora tonårsidol och rockstjärna Finn Schiller. De två faller för varandra under resan och Hazel vet inte vad hon vill längre.
 
Hur många har inte drömt/drömde om att få möta sin stora idol/tonårskärlek och att han/hon i sin tur ska bli störtkär tillbaka? Well, läs då den här boken.
 
Jag tyckte den var helt okej men två saker är jag inte helt nöjd med. 
1) Hazel beskriver hur underbart hennes sambo luktar efter jobbet. Jag kan vittna om att kockar STINKER efter jobb. Matos luktar inte gott. Så Jill Kargman har aldrig dejtat en kock.
2) Spoilers alert! Slutet. Jag ser principen, och ja, det är väl ett bra slut. Men samtidigt... så sorgligt. Hade nog önskat jag förstod vändningen mer.
 

2013-02-09
16:18:21

The words /S
http://filmmusicreporter.com/wp-content/uploads/2012/08/thewordssoundtrack.jpg
 
Igår såg vi filmen The words, en film som jag varit sugen på att se ett tag...
 
The Words är ett romantiskt drama där fiktion blandas med verklighet och det förflutna smälter samman med nutiden. Huvudrollen som Rory Jensen spelas av Bradley Cooper och i en historia som utspelas över tre tidepoker syns även Jeremy Irons, Dennis Quaid och Zoe Saldana . Den unge författaren Rory Jensen slår igenom med den nya stora amerikanska romanen. Han blir det litterära USA:s älskling och pengarna strömmar in som aldrig tidigare. Det finns bara ett problem. Han har inte skrivit boken. Snart kommer det förflutna i kapp honom och även om det som varit har varit är tidens vingslag inte förlåtande och Rory inser att han har ett dyrt pris att betala.
 
 
 
Jag tyckte verkligen att filmen hade potential om jag utgick ifrån storyn och det jag sett i trailern men i slutändan tycker jag nog inte att det var så mycket att hurra för - särskilt då slutet var lite luddigt. Både jag och T hade teorier om hur det skulle bli världens twist i slutändan som skulle ge filmen det där lilla extra, därför blev vi båda ganska besvikna när det liksom bara tog slut...
 
Riktigt trist då det här var första filmen jag var riktigt sugen på att se på en längre period... Känns inte som att det kommit så många storfilmer som lockat mig på sista tiden... Eller är det någon som sett en riktigt bra film på senare tid och vill tipsa?

2013-02-08
19:55:00

Inte som vanligt /S
Under den senaste veckan har vår lilla farbror inte riktigt varit sig själv... Han har inte alls lyssnat under promenaderna, och verkligen dragit som en tok enligt T som gått alla promenader. Han har varit rastlös här hemma och ligger och piper och gnäller.
 
Imorse tog han ändå priset när han satte sig i hallen och började yla när T stängde dörren och åkte mot jobbet medan jag själv försökte få mina sista 40 minuters sömn innan min egen klocka skulle ringa. Jag försökte säga till honom och göra honom medveten om att jag var hemma men det hjälpte bara för stunden, innan han fortsatte...
 
Mamma och pappa hade varit här och lånat honom för en promenad under eftermiddagen och han hade varit jätteglad ända tills de svängde in på gatan här hemma då han hade satt sig ner, för att sedan med tunga steg till slut följa med dem sista biten hem.
Jag förstår verkligen inte vad som är fel? Fysiskt sett verkar det ju inte vara något fel... han går lika många promenader nu som tidigare... Kanske är det löptikar på gång, men å andra sidan har han bott hos oss i 3,5 år och ALDRIG betett sig så här under de perioderna...?
 
Ena stunden blir jag jätteirriterad på honom, men sen blir jag lite ledsen då han uppenbarligen inte är nöjd med sin vardag just nu - och det är ens innan Liten har anlänt och kommer kräva tid - tid som tyvärr med största sannolikhet kommer att tas på hans bekostnad. I helgen är vi i alla fall lediga, och jag är helt ensam då T ska bort hela lördagen för lite skidåkning så jag får väl försöka komma på någon bra aktivering som tröttar ut honom lite utöver de dagliga godissöken i snön på tomten. Förhoppningsvis hjälper det lite :/
 
 
 

2013-02-05
21:09:19

För dig blottad /L
Lycka ♥ Första delen av Sylvia Days triologi om Eva och Gideon kommer ut på svenska i mars!
 
 

2013-02-05
19:57:00

Att gå i ständig uppförsbacke... /S
...är precis vad det känns som just nu på jobbet.
 
Har kommit in i en ny motig period när det är svårt att hitta riktiga glädjestunder och energi att ta sig an saker. Jag tror att det kanske är lite för mycket av allt just nu vilket gör det lite kämpigt - dels graviditeten med allt vad det innebär med tankar inför det som komma skall, att uppleva de kroppsliga förändringarna som för min del åtminstone inneburit att det redan nu börjar bli tungt och energinivån är låg.
Det känns så klart även av på jobbet, något som redan innan är tufft då vi helt enkelt inte får det att rulla - jag vill inte skriva så mycket om jobbet men saker och ting flyter inte och det är av någon anlening svårare än vad det borde vara. Jag vet inte om det beror på att vi alla har starka viljor och tankar om hur vi vill jobba men ingen verkar vilja styra åt samma håll. Vi skulle nog behöva 1-2 heldagar, slänga bort alla diskussioner och tankar vi haft och bara börja om från början med våra byggstenar - istället har man 1-2 h här och där som ofta går åt 1000 olika diskussioner som är aktuella men aldrig tid eller fokus för att slutföra och ta beslut på EN sak och göra den riktigt bra. Det är vid sådana här tillfällen jag saknar strukturen jag hade i Lkpg där vi hade arbetslagsledare som ledde skutan fram - här vill alla styra och det vet man ju hur det blir när alla vill åt olika håll...
 
Jag tror att det känns lite extra tungt och motigt att engagera sig just nu då jag trots allt går hem om max 3 månader och förmodligen kommer att vara hemma ett år... Jag vet att jag hade samma känslor i Linköping när jag väl hade sagt upp mig - det fanns liksom ingen större mening med att försöka genomföra förändringar man inte skulle få uppleva, och det känns lite som att man inte har rätten att lägga sig i på samma sätt, inte för att någon har antytt det, utan det är bara min egen känsla.
 
Ovanpå detta har mitt knä börjat spöka igen från ingenstans vilket gör mig så fruktansvärt ledsen och besviken - särskilt nu när jag verkligen hade bestämt mig för att försöka att komma igång och bygga upp musklerna på nytt för att undvika mer problem - just då uppkommer de från ingenstans, för den här gången kan jag inte komma på att jag gjort något alls som skulle kunnat orsaka problemet.
 
Som vanligt när jag blir lite depp, så kommer godissuget och det har ökat nu sista veckorna, något jag tror jag kan skylla på graviditeten... Inte bra alls - vill ju äta nyttigt för Liten i magens skull i alla fall... men det är väl bara att försöka ta nya tag antar jag!
 
Under helgen ska jag i alla fall se till att ta mig an uppgiften att förbereda pappren för att ansöka om graviditetspenning så att jag kanske slipper jobba hela tiden fram. Min förhoppning är att jobba fram till 1 maj för att sedan ta semesterdagar fram till BF den 9 maj innan plockar föräldradagarna - månaden innan dess hoppas jag på att bli beviljad graviditetspenning till 100 eller 50%... men vi får se - det verkar vara lite utav ett lotteri vilka som blir beviljade det eller ej...!!
 
 
Ed Sheeran - Give me love
En låt som just nu spelas flitigt... har verkligen fastnat för själva musiken i verserna... men även hans röst... känns som att den passar mitt humör just nu...

2013-02-05
19:29:55

Hundar, hus och hjärtats längtan /L
Igår avslutade jag Lucy Dillons uppfölgare till Ensamma hjärtan och hemlösa hundar. Boken är ingen "riktig" uppföljare, det är nya karaktärer men handlingen utspelar sig i samma stad. 
 
Hundar, hus och hjärtats längtan handlar om de två systrarna Louise och Juliet. Juliet lever i sorg efter att hennes man oväntat gick bort. De hade precis köpt ett renoveringsobjekt i form av ett viktorianskt hus. Juliets liv går till stor del ut på att lyssna på Coldplay, dricka te och ligga på soffan. Hennes mamma Diane får til slut liv i henne igen genom att tvinga ut henne på hundpromenader. Detta leder till att Juliet till slut har ett gäng hundar och katter hon tar hand om, träffar en snygg kille och vågar sig på att fortsätta renoveringen med hjälp från grannen Lorcan. Louise har ett bra liv. Hon har en söt liten son som hon älskar, en framgångsrik man, fint hus och karriär som jurist. Ändå är hon inte nöjd och mår inte alls bra. Hon försöker hålla skenet uppe men en dag brister allt.
 
Jag älskar feel-good romaner (Chick-lit). Detta var en skön, avslappnande bok. Jag gillade karaktärerna men framförallt alla goa hundar. De får mig att sakna lilla Åsa! När man läser Lucy Dillon vill man bara öppna ett hunddagis, ta på sig kängor och gå i skogen. 
 

2013-02-03
18:10:02

Vilja för mycket på en och samma gång /S
Då var ännu en helg förbi, en hett efterlängtad sådan vilket nästan gjorde helgen lite jobbig då både jag och T hela helgen nästan har känt en stress och press över att verkligen hitta på saker och göra något bra av den! Konstigt hur det kan bli... för den pressen blev så stor att vi nästan inte lyckades komma på något alls!
 
Fredagen blev i alla fall väldigt lugn, med en pizzabeställning - precis vad jag längtade efter och en perfekt inledning på helgen. På lördagen började den där stressen infinna sig men det slutade med att det blev en promenad med Ts familj ute på Arnön på Segerstad där vi pausade med lite fika för att nyttja den soliga dagen på bästa sätt - tyvärr hade vi bara sol på vägen dit, och på vägen hem! Hela stunden vi var där, var solen gömd bakom molnen irriterande nog. Framåt sen eftermiddag bestämde vi oss för att åka till Sunne för att spendera natten hos min mormor efter att T blivit inbjudan till en förmiddag med långfärdsskridskor med start tidigt på söndagen. Väl framme bjöds det på en buffé med sallader, fisk och kyckling och det följdes av en spelkväll - så i slutändan blev det en riktigt mysig kväll trots att vi inte planerat så mycket.
 
Direkt efter frukost åkte pappa och T iväg mot sjön Fryken för att möta upp en massa andra skridskoåkare medan jag stannade hos mormor och myste. Det blev en liten promenad, mysa i solen och lite bokläsning under den nervösa väntan tills de äntligen återvände under eftermiddagen! Jag är jätteglad för att T har hittat något han tycker är så roligt men jag som själv tycker att vinterisar är bland det obehagligaste som finns kan inte låta bli att spela upp en massa skräckscenarion i huvudet medans han åker... Men det gick bra och de hade åkt 3,5 mil på kanonis så i slutändan blev det en bra dag och helg även om vi inte lyckades planera något alls egentligen.
 
Nu ska jag hoppa upp på träningscykeln och trampa en liten stund - har verkligen ingen lust alls men idag har jag känt mig lite stel i knät av och till under dagen så det är nog säkrast att trampa åtminstone en liten stund för att få igång blodcirkulationen!
 
Min barnmorska var på mig om mammaträning under senaste mötet men det finns verkligen inget som lockar. Det enda jag verkligen skulle kunna tänka mig vore mamma-vattengympa men det verkar inte finnas i karlstad för "vanligt" folk, bara för de med svår foglossning och då krävs en remiss från läkare för att få gå den :/
Får väl se om jag kan hitta något annat som kan locka lite för jag skulle nog behöva en push då promenaderna som varit min motion förut blir tyngre och tyngre och lockar mindre och mindre tyvärr...

2013-02-02
13:56:50

...