Hakuna Matata

2012-07-31
20:18:54

Första hjälpen och Livräddning /L
Idag har vi haft kurs i första hjälpen och livräddning.
Dagen började med en föreläsning kring vad man ska göra vid olika former av olyckor som vi kan råka ut för.
Instruktören är ambulansförare och väldigt kunnig. Han hade alltid exempel som han eller kollegor varit med om, vilket alltid gör mig så berörd. Så när han drog igång videos på barn och småbarn med andningssvårigheter för att visa hur det kan se ut så tog mammahjärtat överhand och tårarna rann. Jag kan inte se sånt och speciellt när jag vet att det är verkliga händelser. Thank god så var jag inte ensam om att beröras ;)
 
Men eftersom vi bara är 11 personer och var själva kunde man verkligen fråga ut honom med alla sina frågor... passade även på att fråga om sånt man märker av här hemma med lilleman. Känns grymt skönt nu i efterhand att ha lite information att gå på. Hoppas jag aldrig behöver använda dem.
 
(Lånad bild)
 
Efter så drog vi till badhuset och avslutade med livräddningskurs och prov. Jag har haft ångest över detta hela sommaren, det var min första gång. Först gick instruktören igenom vad vi skulle göra sedan drog det igång.
Simma 100 meter bröstsim, 100 meter ryggsim, dyka efter en docka och sedan föra en "medvetslös" kollega i land. Jag klarade det galant och kände mig så stolt! Jag trodde verkligen inte det så när jag klarade det bevisade jag för mig själv att jag faktiskt kan om jag bara vill ;) Simma och dyka är INTE min starka sida. Men nu kan jag bada med ungarna på jobbet!
 
(Lånad bild)

2012-07-31
20:05:31

Vad som än händer - Kristin Hannah
"Vad som än händer" är boktiteln på min senaste läsupplevelse och syftar till vänskapen mellan Tully och Kate. Läsaren får följa deras resa genom student-, karrärs- och familjeliv. Tully är populär, snygg och driven men påverkas stort av sin alkoholiserade mammas avfärdande beteende. Kate lever i en "svensson"-familj med diciplin och trygg uppväxt men utan vänner.
 
Lättläst bok som man tar i ett svep. Jag blev inte så påverkad av den. Som vanligt irriterade jag mig mycket på karaktärers beteenden (jag lever väl mig in för lätt). Men helt klart en skön läsning med mysfaktor.
 

2012-07-30
21:39:00

Dags att låta drömmarna ta ny form /S
Nu när huset äntligen är vårt börjar ju självklart inredningsdrömmarna att komma...
 
Jag önskar jag kunde lägga upp lite bilder här i bloggen men jag har tyvärr inte lyckat med det. Hur som helst är det ett "fräscht" hus, det vill säga att det är tapeter från kanske 90-00-tal i alla rum och det är fräscha, men kanske inte i färger man själv hade valt.
 
Tyvärr är ju verkligheten så att vi tömmer alla våra bankkonton för att kunna köpa det här huset och sparar bara en buffert för nödfall. Därmed finns inga pengar kvar att renovera för direkt... Vi har pratat på att i alla fall ge oss ut och leta trädgårdsmöbler då det är rätt tid på året att fynda sådana till halva priset, och vi har också pratat på att måla över de gula väggarna i vardagsrummet, och tapeten med morötter på (!!) i köket. Utöver det skulle jag vilja knacka ner kaklet i köket och byta det för att få en lite "modernare" look, men vi får väl räkna på vad det skulle kunna kosta att göra de smågrejerna. I vardagsrummet tänkte vi måla ljusgrått och köket vitt bara för att få det lite ljusare...
Sedan får vi helt enkelt spara ihop pengar till att göra renoveringar vi vill senare!
 
Det känns i alla fall väldigt spännande och kul att få börja pyssla med sånt, och jag tror både jag och T blev riktigt sugna på att förändra huset när vi såg hur mycket vår gamla klasskamrat J hade gjort tillsammans med sin man i deras hus, när vi hälsade på dem igår.
 
Just nu har jag börjat spana på Styleroom.se och Hemnets inspirationssidor för att få lite olika tips på hur man kan göra om mycket med billiga medel. Har ni tips på fler inspirationssidor är jag väldigt intresserad!!
 
renovering,köksskåp
vitt,kakel,lantligt,förvaring
Exempel från Styleroom.se på hur man kan göra om ett kök väldigt mycket med enkla, billiga medel.
 

2012-07-30
18:21:36

Idag är dagen... /S
... som vi blev husägare!!
 
Idag var dagen som vi fruktat/längtat efter här - dagen då vi skulle skriva på kontrakt så att huset vi vann budgivningen på, verkligen skulle bli vårt! Hela förmiddagen har ägnats åt samtal med besiktningsman, försökt informera sig själv så mycket som möjligt om händelseförloppet, försökt komma på så många frågor som möjligt, varit på möte på banken för att diskutera eventuellt lån hos just dem... Hela den stunden var jag ganska lugn, men när vi väl var framme vid mäklarkontoret - då började det pirra ordentligt i magen!
 
Väl på plats möttes vi av mäklaren och säljaren och sen blev det en genomgång av kontraktets alla delar och påskrift på alla sidor, lite prat med säljaren om eventuellt övertagande om abonnemang o.s.v.
Sen var det färdigt...!
 
Både jag och T gick därifrån med mäklarpärmen under armen och ett stort leende på läpparna, och alla de där tankarna om ifall det verkligen är rätt eller ej, försvann direkt och ersattes istället med en längtan efter 15 oktober då huset tillfaller oss och vi får flytta in.
 
Innan dess återstå tyvärr en massa tråkiga praktiska detaljer så som att säga upp lägenhet, elavtal, telefoni och bredband, kolla upp vad man ska ha för villa-/hemförsäkring på huset, vilken bank ska vi ta lån hos, sälja av fonder som ska gå till handpenning på huset, vad ska man ha för elleverantör, hur ska vi göra med telefoni/bredband i huset, hur gör vi med tv i huset, vad behöver ordnas nu, och vad kan vi vänta med att ordna???!
Det återstår med andra ord en hel del jobb innan allt är klart och man kan pusta ut...

2012-07-30
01:37:29

Borta bra men hemma bäst /S
Nu är vi åter hemma i Karlstad efter 6 dagar på vift i de sydligare delarna av vårt land!
 
Vi har haft en kanonvecka!!
 
Vi började vår semestertripp på tisdag morgon då vi steg upp tidigt för att få köra en bit utan all sommartrafik. Det var riktigt skönt att få sätta sig bakom ratten och få köra långt - något jag kan sakna från tiden i Linköping då vi gjorde sådana resor ofta. Vi hann ganska långt innan trafiken hann vakna till liv ordentligt vilket var riktigt skönt. När vi närmade oss Göteborg lämnade jag över förarsätet till T som har lite mer koll på vart vi skulle köra där.
När klockan närmade sig 13 nådde vi dagens resmål, Halmstad. Vädret var kanon - inte ett moln så långt ögat nådde, så efter att ha spenderat hela förmiddagen i bilen, intog vi Tylösands underbara strand! Det var vår första gång där, och vi kände genast att vi gärna återvänder varje sommar hädanefter - vilken underbar miljö!! 
Jag hade förväntat mig en lång strand packad med folk men det var inte alls så mycket folk som jag förväntat mig - sen kanske det bara var en tillfällighet? Det var i alla fall så pass härligt att vi stannade där tills klockan närmade sig 18 och T invigde sitt Trangiakök och lagade mat åt oss där på stranden :)
På kvällen gick vi runt och tittade lite i Halmstad som verkade vara en riktigt mysig stad. Men tyvärr var vi alldeles för trötta för att orka ta in staden ordentligt, så istället blev det en tidig kväll på vandrarhemmet.
 
Underbara Tylösand, under sen eftermiddag när de flesta gått hem..
 

Dagen därefter fortsatte vi vår resa ner i landet. Vi åkte bland annat till Torekov, Mölle, Nimis, Hovs hallar, Kullens fyr. Höjdpunkten tyckte vi nog båda var Hovs hallar med sin speciella natur, jag vill inte visa någon bild då jag inte tycker varken våra egna eller de bilder jag hittade på nätet, lyckades göra platsen rättvisa. T tyckte även att Nimis var lite häftigt att se. Tyvärr fick jag aldrig se det då det var 1 km lång promenad dit nerför en brant sluttning (och givetvis 1km brant uppför tillbaka) och efter att jag var nästan framme så hörde jag att någon sa att sista biten var jättebramt, och jag som redan känt att det var väldigt ansträngande för mina dåliga knän vågade inte riskera att första dem så tidigt in på semestern, så jag började vandringen tillbaka medan T gick sista biten för att titta. Det blev också sol och bad denna dag då vädret var lika perfekt som vår första dag.
Slutmålet för den här dagen var Malmö. Jag hade bestämt mig för att samla på mig mod nog för att sitta i förarsätet när vi körde in i Malmö, och jag lyckades faktiskt göra det. Vi hade nog lite tur då klockan hann bli nästan 8 innan vi var framme så trafiken var väldigt lugn vilket kändes skönt då hotellet låg MITT i centrala Malmö. Väl i Malmö promenerade vi lite i innerstan och tittade på de otroligt fina gamla byggnaderna, och avslutade dagen med en grymt god pizza och varsitt vinglas :)
Morgonen därefter spenderade vi en timma i Västra hamnen i Malmö där Turning torso står.
 
Underliga Nimis. Konstnären Lars Vilks byggen av drivved. Det fanns flera sådana här kojliknande byggnationer och de var stora.
 
 

Dag 3 bjöd också på kanonväder!! Denna dagen hade vi lite kortare ressträcka. Vi började köra mot Falsterbo - Skanör där vi besökte en uppbyggd Vikingaby strax innan. Det var väldigt häftigt egentligen då det var ganska stort uppbyggt och bra gjort men både jag och T kände ganska snabbt att vi inte hade något sug och att vi nog inte var tillräckligt intresserade så istället åkte vi vidare mot Falsterbo-Skanör, men vi kom inte långt innan vi hamnade i en låååååång bilkö som rörde sig i snigelfart. Eftersom vi inte verkade komma någonstans inom den närmaste tiden hoppade vi över det och åkte vidare mot Ystad som var slutmålet för dagen, innan vi åkte fram dit stannade vi till vid Smygehuk, Sveriges sydligaste plats, och en lång fin strand för lite mera sol och bad.
Väl framme i supermysiga Ystad blev det promenad och middag på stan. Stan var liten men jättemysig verkligen då det fanns massor av riktigt gamla korsvirkeshus, och de där låga små husen som är typiska för Skåne.
 
  
Fina Ystad
 

Vår fjärdedag bjöd härligt nog på en blå molnfri himmel precis som de tidigare dagarna - ganska bra prickat att få sommarens finaste dagar på semesterresan!!
Vi började dagen med att åka till Ales stenar. Varken jag eller T hade några direkta förväntningar då det där med fornlämningar bara är intressant i en viss utsträckning - men eftersom vi ändå skulle passera det och det är med på världsarvslistan så kändes det som ett måste. Nu i efterhand är vi otroligt glada för att vi åkte dit för jag måste nog säga att det är den vackraste plats jag upplevt hittills i mitt liv! Inte så mycket stensättningen men platsen den låg på, vädret... allt det tillsammans gjorde platsen helt magisk just då...!
Vi åkte sedan vidare mot Glimmingehus, och sedan upp till Haväng som var ännu en jättefin plats med en lång fin sandstrand som vi spenderade större delen av dagen på, och det blev även här matlagningen på stranden - billigt alternativ om man vill spara lite pengar på resan men framför allt väldigt mysigt! Målet för den här dagen var Simrishamn där vi skulle spendera vår sista natt i Skåne. Vi promenerade i lilla centrumet och åt varsin toast Skagen med ett glas vitt och en enormt stor och enormt god vit choklad cheesecake med varma hallon :)
 
 
 
Bilder från Ales stenar - återigen så gör inte bilderna platsen rättvisa tyvärr.
 Dag 5 var det dags att åka upp mot Kungsbacka. Det var första dagen som vi inte vaknade upp till en klarblå himmel, istället var det väldigt grått. Eftersom vädret inte var någon höjdare, lyckades jag övertyga T om att vi borde ta vägen förbi Ullared! När vi hade ungefär en timme kvar dit började bilen plötsligt att vibrera lite, och lite gick sedan till väldigt mycket och något var uppenbarligen väldigt fel. Jag kände mig lite lätt panikslagen då vi befann oss på motorvägen med 120km hastighet och jag såg framför mig hur ena däcket flög av och hur alla bilar skulle krocka inklusive vi. Som tur var kom det en avfart efter bara 1km så vi kunde svänga av. Men vad gör man sen?! Varken jag eller T kan något om bilar, och lufttryck i däcken hade vi kollat alldeles innan. Som vanligt när jag får problem med bilen, ringde jag pappa som då befann sig på fiskeresa i Norge. Han talade om vad vi kunde kolla efter för att eventuellt hitta en orsak till varför bilen hoppade fram så konstigt. Till slut upptäckte vi att vårt ena framdäck var mycket varmare än de andra däcken - så vi fick hiva ur allt ur bakluckan för att ta fram domkraft och annat som behövdes för att helt enkelt skruva av däcket. När däcket väl var av upptäckte vi ett ca 4 cm stort hål i gummit in till slangen! Jag vill inte ens tänka på vad som hade kunnat hända om däcket hade exploderat vilket det förmodligen hade gjort till slut om vi tvingats åka på det mycket längre. Med andra ord var det dags att nyttja reservdäcket, och som tur var så var den förra ägaren till bilen smart och hade lagt i ett riktigt däck och inte ett vanligt reservhjul som har en maxhastighet på 80km/h.
 
Vi kom därmed iväg till Ullared, och jag lyckades fynda lite smått och gott på de 2 h som T gav mig där :)
Vidare mot Kungsbacka, och sedan med tåg in till Göteborg där jag skulle få uppleva min julklapp från T, en konsert med Bruce Springsteen. Jag kan väl inte säga att vi är stora fan någon av oss men han har ju gjort några klassiker och är ju en riktig världsstjärna och jag kan nu förstå varför!
Han spelade i 3h och 45 min och han gav verkligen ALLT på scenen hela tiden, och var nära publiken hela tiden, plockade upp önskelåtar från publiken och fick verkligen med sig alla 66 000personer på Ullevi!!
 
Idag var det dags för hemfärd! Vi gjorde dock en avstickare för att hälsa på en gammal klasskompis, min bästa väl från sjunde klass. Vi har inte haft alls mycket kontakt genom åren då hon flyttade efter sjunde klass, men hon har alltid varit superduktig på att höra av sig till mig så jag bestämde mig att för en gångs skull göra något liknande. Både jag och T tyckte det var superkul att vi åkte dit då det var jättekul att få träffa hennes nyfödda lilla dotter och hennes supertrevliga man, få se deras fina hus och inspireras nu när vi själva ska flytta in i hus. Jag håller med T, för även om jag inte träffat J mer än 3-4 gånger de senaste 12 åren, och vi aldrig har träffat hennes man, så kändes det efter bara några minuter som att vi känt varann länge allihop :)
 
Nu har ni fått veta lite vad jag pysslat med de senaste dagarna!
 Men nu är det verkligen dags för mig att sussa då det är en enormt stor dag för oss imorgon och det gäller att hålla huvudet på skaft... Mer om det en annan gång, natti natt!!
 
 
 

2012-07-23
22:00:29

Idag är en speciell dag.... /S
Idag är en dag som skiljer sig från alla andra....
 
Den började som en vanlig dag med tråkig väder och en dag med massa tråkiga måsten så som att packa inför semester och städa för att få komma hem till ett rent hem.
 
Det viktiga med den här dagen är hur den slutade med det där telefonsamtalet.
Ett telefonsamtal som fick hela magen att pirra, som fick oss att känna glädje, skräck, ångest - ja, alla känslor på en och samma gång. Jag kunde inte sluta le och såg förmodligen ut som världens fån!
Men idag var dagen då jag fick veta att en dröm sedan några månader tillbaka kommer uppfyllas inom en vecka...
 
Idag är dagen jag fick veta att vi kommer bli husägare!

2012-07-23
14:00:22

Karmin - Hello
 

2012-07-21
19:02:00

Nervös väntan /S
Sedan i fredags kväll går jag runt med små fjärilar i magen då vi tog beslut om att vara med i budgivningen på huset vi tittade på senast. Än så länge har det bara kommit in två bud, vilket vi la det senare av dem så det har ju inte hänt något alls egentligen. Kanske är det för att det är helg, för att de andra inte bestämt om de vill vara med ELLER så är det så att ingen annan än vi två som har lagt kommer vilja vara med!
 
Hur som helst så känns det väldigt spännande!!!!

2012-07-21
17:58:54

Semesterhjärna /S
Imorse insåg vi att vi faktiskt är riktigt inne i vår semester!

T: "Vad är det för datum idag?"
Jag: "Eh.... jadu... 21:a kanske?.....eller?"
T:" Oj då.....
Jag: "Vad?"
T:"......"
Jag: "Vad?!.... Aha!......ojdå....

Vi insåg att vi båda två hade glömt bort vår förlovningsdag som inföll under gårdagen. Kanske ingen jättestor grej, men vi brukar ändå försöka hitta på något för att fira sådana grejer, men istället föll den helt i glömska och vi spenderade kvällen halvsovandes i soffan, tittandes på TV. Det kändes ändå skönt att vi båda börjat släppa jobb, tider, datum, veckodagar... allt bara flyter ihop och vi tar det luuuuugnt....

Så idag gör vi ett nytt försök att fira genom att nyttja den soliga (men kyliga) kvällen, och försöker hitta plats på någon uteservering för lite god mat och något vinglas :)

2012-07-20
02:59:00

Kantarellsök /S
Som jag berättade tidigare så har vi inlett kantarellsöksträning här hemma, jag och vovven. Min tanke har varit att gå en kantarellsökskurs med honom och jag kom så långt att jag ringde en instruktör för att anmäla oss till sommarens kurs. Typiskt nog så ställdes den in och istället kommer det gå en kurs i höst förmodligen.
 
Men nu är ju jag som jag är, det vill säga, att har jag väl kommit på en sak jag vill ha/göra så vill jag göra det NU. Därmed inleddes träning på hemmaplan med videon som guide. Den är lite töntig men väldigt enkelt beskrivet hur man går till väga och det är ju det viktigaste. Jag vet att det finns andra sätt att lära in också och kanske testar vi i slutändan någon annat för vi har fastnat lite mellan steg 1 och 2 just nu.
Läste också i tidningen om någon som gjort tvärtom och lärt in doft först och sedan markeringen.
Förhoppningsvis så blir det en kantarellhund av Pepsi i slutändan, och skulle det inte bli det så har vi i alla fall haft lite rolig träningstid tillsammans, något vi tyvärr har alltför lite av pga min egen lathet.
 
 

2012-07-19
22:16:16

Hus, hus, hus, samma tankar som snurrar om och om igen... /S
 
Ovan ser ni planlösningen på det senaste huset i raden av visningar vi varit på. Det är ett litet hus på 120kvm som faktiskt föll både mig och T ganska bra i smaken. Vi drömmer båda två om större ytor men börjar väl kanske smått inse att vi inte har råd med det vi egentligen vill ha, i alla fall eftersom ingen av oss är villig att flytta utanför stan. Drömmen är väl att de där barnen man drömmer om ska kunna få egna rum med gott om lekutrymme på golvet, men det ger väl inte det här huset. Här handlar det snarare om att man trots allt får ett eget utrymme att få stänga in sig på där man får plats med en säng och kanske ett litet skrivbord. Min tanke  var att man kan förvandla sovrummet i bortre änden av vardagsrummet till ett lekrum när de där framtida barnen men drömmer om, är små. Sedan kan man göra om förrådet så att man får en kontorshörna där inne tills dess att behovet av ett lekrum försvinner.
 
Huset är som sagt inte vårt drömhus men det är ett bra hus i bra skick, med tillräckligt många rum och hyfsat gott om förvaringsutrymmen, en tomt som är nästintill precis vad jag söker - dvs en avskild tomt utan alltför mycket insyn, tillräckligt stor för lite kubbspel eller bollsparkande och kanske ett litet trädgårdsland, samtidigt som den är tillräckligt liten för att inte vara särskilt krävande + att man har kvällssol. Det ligger i ett lugnt område med 5,5 km cykelväg till stan och jag skulle tro att jag skulle ha ungefär lika långt till mitt jobb, nära till motorvägen vilket gör att man snabbt kan förflytta sig genom stan, lekplats, skog med elljusspår, liten pulkabacka precis i närheten. Tillgång till stadsbuss även om det är en dryg resa då det är vid linjens ändhållplats... Som sagt, mycket passar precis in på det vi vill ha, men hjälp vad svårt det är att veta att vilket hus det är som är RÄTT!!
 
Intresseade är vi, och kommer förmodligen vara med och buda, frågan är hur långt vi är beredda att vara med...

2012-07-19
20:45:44

Guldgulda skogar /S
Ovan ser ni dagens skörd av vårt svampplockande idag! Vädret var perfekt då det regnat på morgonen men klarnade upp lagom tills vi skulle iväg så temperaturen var lagom + att vi kunde inte komma på så mycket annat att göra.
Jag är en sån person som tycker det är supermysigt att plocka svamp men skittrist att leta upp den, så därför var jag på direkt när svärisarna undrade om vi ville hänga på dem för de har nämligen flera superbra svampställen som vi inte hittar till.
 
Vi behövde inte gå många meter in i skogen för att helt plötsligt se små gula sjöar så långt ögat kunde nå! Det var så himla mycket!! Tyvärr var vi någon vecka för tidig för de små svampsjöarna bestod mest av minikantareller. Men en del var lite större så vi fick med oss nog mycket hem för att kunna frossa ordentligt ikväll. Jag gjorde några försök att få Pepsi intresserad av svampen då vi inlett klickerträning under veckan med målet att han ska bli en bra kantarellhund, men träningen hade inte gått tillräckligt bra för idag var han bara en kantarellmosare då han inte letade upp svampen men däremot kastade sig ner på marken i liggande position så fort jag stannade (det är nämligen så långt vi kommit i träningen - hur han ska markera när han väl hittat svampen).
Har inte bestämt mig för om det blir till att smörsteka och äta till smörgås bara eller om jag ska försöka mig på att göra en kantarellsoppa kanske då jag åt en fruktansvärt god sådan för ett år sedan...

2012-07-19
20:30:12

Svensson-semester /L
Imorgon ska sambon till kiropraktorn igen.
Vi hoppas han känner sig bra nog för en Sverige resa imorgon. Jag har en veckas semester kvar och att vara hemma lockar inte...
 
Så håll tummarna.
 

2012-07-19
01:30:47

En kvinna har alltid rätt? /L
Idag skulle vi egentligen vara i Sverige på en riktig svensson-semester med husvagn.
Men min kära sambos ryggvärk nådde maximum inatt och han kunde inte röra sig.
För 5 veckor sedan klagade han på ryggont och gav sig själv diagnosen ischias efter googlesökning.
 
Jag sa att man absolut inte ska ge sig en självdiagnos.
 
Han lyssnade inte. Utan ordinerade vila.
 
Han vilade.
 
Det blev inte bättre.
 
Jag sa att han kanske borde ta och gå ut och gå för det brukar hjälpa mot ryggproblem.
 
Han lyssnade inte.
 
Det blev inte bättre.
 
Han låg och nästan skrek i smärtor. Jag gav honom 2 värktabletter.
Jag sa att det lärde läkaren mig efter födseln - ta ordentligt när du har ont.
 
Han lyssnade inte. Tog demonstrativ bara en för (direkt citat) "känner sin egen kropp".
 
Han ringde sjukvårdsupplysningen. Sköteskan sa: Ta 2 värktabletter. = Jag hade rätt.
 
Så idag, äntligen, efter otroliga smärtor och mycket tjat från min sida tog vi oss iväg till kiropraktorn.
 
Kiropraktorn sa: Du skulle ha kommit mycket tidigare. Du har förskjutit en ryggkota. Du har inte ischias. =Jag hade rätt.
 
Kiroptraktorn sa: Rör på dig som vanligt. Ut och gå. = Jag hade rätt.
 
 
Slutsats: Jag har rätt. Mig ska man lyssna på. Och efter 10 år tillsammans tror jag faktiskt min sambo äntligen har fattat det också. I alla fall tills nästa gång vi är oense. Men nu har jag i alla fall facit i hand.

2012-07-15
17:08:49

Easy A /S
Igår när T var ute med sina kompisar kröp jag ner i soffan och laddade med lite film.
http://cdn.publishdev.se/cdn/3/1193384/images/2010/easy_a_poster_123653613.jpg
Efter att inte ha hittat något som lockade bland de nyare filmerna så började jag se över lite äldre. Valet föll på filmen Easy A, och ja, jag vet att jag är efter men OM det skulle vara någon mer som inte har sett den så kan jag i alla fall tipsa om en film som man kanske inte berörs på djupet av även om poängen är tänkvärd för målgruppen, det kanske inte heller är en film man minns för evigt, men den kvalificerar sig definitivt som en bra film "popcornfilm", en skön film som inte ställer några krav på den som tittar, man småfnissar, får en myskänsla av vissa karaktärer etc.

Olive är en av alla de där duktiga tjejerna som ingen riktigt lägger märke till i skolan. När bästa kompisen bjuder med henne en helg med sina jobbiga hippie-föräldrar hittar hon på en nödlögn för att slippa - hon ska på en het dejt. Dejtlögnen leder till sexlögner och hennes nya rykte gör att hon får förslaget från skolans gaykille att de ska låtsas "göra det" så att han ska slippa sina homofoba mobbare. Snäll som hon är ställer Olive upp.

Men sen spårar det hela ur med fler osanningar och än värre ett rykte som Olive anammar till hundra procent genom att till slut komma till plugget iförd inte mycket mer än korsett. Till slut är alla hennes relationer invecklade - både till föräldrarna, lärarna och killen hon gillar på riktigt.

 

 

 

 

 

 

 


2012-07-15
15:30:34

Thomas Sabo - Sterling Silver Classic - Till önskelistan /L
H1751-051-14
USD 134:-

2012-07-14
22:15:12

ATM /L
Igår såg vi filmen ATM (bankomat). En thriller som handlar om tre personer som fastnas inne i ett bankomat-rum medan en sjuk jävel försöker ta livet av dem. Som vanligt i sådana filmer sitter man mer irriterad och frustrerad på grund av personernas idiotiska val och uppförande. I ATM är det ingen skillnad. Men filmen utgjorde sitt syfte: helt okej tidsfördriv en semesterkväll.
 

2012-07-14
21:44:23

Husförsäljning /L
På tal om hus ligger J:s farmors hus nu till försäljning. Hon dog i höstas och försäljningen sköts av släkten som bor i USA. Litet och sött hus för ca 1,1 milj norska kronor. Men det är beläget på ett pensionärsområde så köparna är begränsade. Hoppas det blir sålt snart :)
 

2012-07-14
21:35:01

Husjakt 2.2 /L
 
Att bo i en lägenhet utan balkong under sommaren är plågsamt. Vilket har gjort att min hus-abstinens tagit av helt. Tyvärr är det inte många hus som lockar mig överhuvudtaget. Jag har inte sett någon i Sverige som jag vill ha men detta hus (bilden) har det mesta jag önskar. 5 sovrum, tvättstuga, skön omgivning... utgångspriset är 3,3 miljoner vilket är billigt här. Jag är väldigt nyfiken på vad det blir sålt för.
 
Jag hoppas verkligen att jag kan få spendera nästa sommar i min egen villa...
 
 

2012-07-14
20:37:47

Ett intensivt dygn till ända /S
Lördag kväll och jag känner mig heeeeelt utsliten!
 
Vi har spenderat ett dygn i stugan med syrran och alla syskonbarn, och för mig och T som är barnlösa, tar det väldigt mycket energi att leva med en barnfamilj och allt vad det innebär med rutiner, passning och tidigare morgnar.
 
Vi har i alla fall haft det jättebra! Det har grillats, promenerats i skogen, badats, byggts sandslott, åkts båt, fiskats och sprungits på gräsmattan - mycket utevistelse och mycket mys!
Mindre rolig incident under vistelsen var väl att Pepsi fick hälsa på två hundar, och vid den senare träffen slutade det med att vår stackars pojk gick hem med ett blodigt öra efter att den andra hunden attackerade vår kille som blev jätterädd och skällde gällt och länge efteråt. Det blev ett mindre sår på insidan öronlappen, och ett djupt jack med en liten bortfläkt skinnflik på ovansidan av öronlappen som vi nu måste tvätta noga under de kommande dagarna. Det känns så typiskt att han skulle bli attackerad så man måste bråka med honom med sårtvättande nu när han äntligen är kvitt all annan skit han haft, tycker så synd om honom.
 
Nu har T precis gett sig av för att träffa sina kompisar. Han skulle ge mig en liten rapport via sms om grabbarna hade dragit med sina respektive för i så fall kanske jag kommer efter och är lite social om energin återvänder, det är ju trots allt lördag!
 
Ha en härlig lördagskväll!!

2012-07-12
16:16:42

Bloggdesign
Äntligen har jag fått ordnat datorn så jag kan jobba med bloggens design igen.
Har ju inget bättre att göra denna gråa sommardag :)

2012-07-11
19:45:46

En break /S
Den här dagen började fel och fortsatte att vara fel.

Jag vet inte om det bara är jag men vissa dagar känner jag mig jätteledsen och deppig utan någon anledning, och idag var tydligen en sån dag. Älskade T försökte sitt bästa för att komma fram till vad som var fel och vad han kunde göra för att få mig på bättre humör men lyckades tyvärr inte. Det bästa är att bara få vara i hans famn och tillåta mig själv att ta en sådan break, att det är okej att inte alltid vara på topp. Tyvärr är ju de stunderna allt annat än roliga för T så nu när jag är mitt vanliga glada jag igen (om än lite trött) så har han åkt iväg för att ta en öl med sina kompisar, och för att få en break ifrån mig, något jag förstår till fullo och som jag tror kan vara bra för oss båda efter att ha spenderat i stort sett varje ledig stund tillsammans sedan i fredags kväll.

Därmed har jag en kväll för mig själv idag, något som känns ganska skönt. Så nu sitter jag här och försöker bestämma mig för hur jag ska spendera den bäst, om det blir att krypa ner under en filt med en bok, eller om jag ska leta reda på någon typiskt tjejfilm och mysa... Någon som har ett bra tips vad gäller filmer som är romantisk komedi, drama and so on...?

2012-07-11
10:33:49

Shopping all day long /S
Igår var det riktigt trist och regnigt men som tur var hade vi gjort upp lite roliga utflyktsplaner dagen innan. Det innebar att vi stod redo för avfärd hemma hos mina föräldrar kl 9, och strax över 9 packade vi in oss själva, mina föräldrar och min moster i bilen som styrde mot Töcksfors och dess köpcenter.

Jag har aldrig varit där tidigare och det är väl inte det första jag kommer att tänka på när jag tänker shopping, men det var ändå kul att få åka iväg att göra något annat. Vi lyckades få 8h att passera innan vi hoppade in i bilen och åkte hem igen!!
Jag kan väl inte påstå att jag handlade supermycket men ändå tillräckligt för att känna mig nöjd med vår utflykt. I slutändan fick jag med mig ett par jeans, ett linne, ett par regnbyxor och nya frukostskålar hem. Frukostskålarna var absolut billigast men absolut det bästa köpet då vi letat nya små skålar i säkert ett år utan att hitta något som vi gillar då alla varit för stora eller alldeles för små. Nu hittade vi precis den storlek vi skulle ha och de var dessutom på rea så vi behövde bara betala en tia per skål :)
Alla utom stackars pappa som körde dit och hem, lyckades få med sig några påsar hem så vi var alla nöjda med vår dagsutflykt.

Idag regnar det inte (än) men det är väldigt grått. Vi har ännu inte gjort upp några planer för dagen men jag funderar på om de kanske kan bli en liten tripp för att åka och plocka jordgubbar att fylla upp frysen med.

Men vi får se, vi har ju semester så vi kan ju göra preciiiis vad vi vill!


2012-07-08
20:26:39

Perfekt semesterstart /S
Vilken härlig start på semestern!
 
Igår var vädret inget vidare på dagen så vi började vår semester med att städa och tvätta - supertrist men så himla skönt när det är gjort, och extra skönt blir det då vi hade massor av tvätt och lägenheten var i STORT behov av städning. http://cdn.publishdev.se/cdn/5-1/1006770/images/2010/2010-10-22-hajkbanan_113463246.jpg
 
På kvällen åkte vi ut i sommarstugan där det blev trerätters middag, vi började med vitlöksfrästa kräftstjärtar som åts tillsammans med vitt bröd, följt av grillat som avslutades med supergod och superenkel efterrätt - grillad hajkbanan med vaniljglass, så himla gott!!
 
Idag var det grått och en varm, klibbig värme och alldeles vindstilla, inte jätteroligt väder med andra ord. Eftersom det var alldeles stilla på Vänern som det annars går lite vågor på även om det inte blåser jättemycket, så bestämde vi oss för att åka ut på en liten båtutflykt. Vi packade en liten picknick ryggsäck och lite kläder, slängde på oss och vovven flytvästar och åkte iväg. Jag tycker det är lite läskigt att vara ute på sjön men det var så himla fint att se en så stor sjö ligga alldeles spegelblank att jag glömde bort den rädslan. Vi hittade en mysig ö med en sandstrand som vi gick iland på och myste med vår fikakorg och lät Pepsi ströva och gå som han ville. Innan vi åkte hemåt kastade sig T i sjön för årets första dopp, själv är jag lite för frusen och valde att titta på. Vi hade halvmulet/soligt hela tiden på vår utflykt förutom de sista 5 minutrarna hem då regnet kom. Det var i alla fall supermysigt att åka ut bara vi och ha det skönt.
 
Imorgon ska vi ta med oss våra föräldrar och cyklar för att ta färjan ut till Jäverön för en mysdag så nu hoppas jag att SMHI prognoser om sol imorgon ska stämma. Vi kommer att avsluta dagen med ännu en husvisning, ett riktigt slitet hus som skulle kunna bli helt perfekt efter en hel del renovering... Men att renovera kostar ju också så det återstår att se exakt hur mycket renovering det är man pratar om samt hur billigt man kan få huset...
Det känns i alla fall som att vi fått en riktigt bra start på vår semester :)
 
Pepsi på den mysiga ön Gåsen som vi landsteg under båtutflykten.

2012-07-07
17:17:07

Första semesterdagen /S
Första semesterdagen har varit en bra sådan!
Igår hade vi tänkt fira semestern med en utgång men lusten till en utgång försvann helt både för mig och T så det slutade med en lugn hemmakväll. Idag tog jag sovmorgon precis som jag hade tänkt, men när jag väl kom upp var jag riktigt effektiv och dammade, dammsög och torkade av golven i hela lägenheten medan T promenerade med vovven och städade toaletten - så himla skönt att ha det gjort då det var ytterst välbehövligt! När vi ändå skitat ner oss så passade vi på att klippa Ts hår, något som jag skjutit upp länge då det är så tråkigt!
Med andra ord blev det en väldigt sen frukost ;)

Efter frukosten väntade en husvisning och det var den jobbigaste visningen jag varit på hittills. Det var Hemverket som hade hand om försäljningen och det innebär, om jag förstått rätt, att de handhar bara själva köpdelen och annonssidan för visningen ansvarade säljaren själv för. Förmodligen var det en vän till familjen som visade huset, dvs att han kunde inte svara på så mycket frågor för han kunde inget om huset egentligen, det fanns inga prospekt att titta i mer än infon på nätet och säljarna verkar inte ha brytt sig det minsta om att förbereda huset för visningen för det var saker öööööööööööööverallt!!! Jag brukar aldrig ha några svårigheter att se hur huset skulle KUNNA se ut, men idag fick jag panik av att gå runt i rummen, det var så himla mycket saker och så himla många dåliga renoveringar!
Med andra ord var det inte det minsta intressant för vår del!

Nu håller vi på att tvätta de sista maskinerna innan vi ska bege oss ut i sommarstugan för en grillkväll. Hoppas ni andra har en skön semester/helg!!

2012-07-06
14:07:42

Semester! /S
Äntligen!
4 lediga härliga veckor ligger framför oss och det känns heeeeeelt underbart. Jag har bestämt mig för att ge mig själv helgen till att verkligen sova länge men därefter ska jag se till att kicka igång dagen i hyfsad tid. Vi ska också försöka göra upp lite planer för kortare dagsutflykter så att man känner att man verkligen har gjort något när de här fyra veckorna är förbi...

Hur som helst så känns det riktigt, riktigt skönt :)

2012-07-05
16:31:44

Uppvärmning! /S
Sol och värme! Det är ju nästan så att vågar tro att kanske, kanske det kan vara så att sommaren äntligen har kommit på riktigt?!

Igår slutade jag jättetidigt och jag hann bara hem och landa i soffan innan jag hade gjort upp planer med bloggkollegan. Så istället för att lata mig instängd i lägenheten hoppade jag och Pepsi in i bilen och åkte för att träffa L och hennes söta lilla J. Det blev några timmar ute i solen där vi bara prata och prata och prata och hade det allmänt skönt. Det var som på den gamla goda tiden när vi hade möjlighet att ses lite oftare än en gång per årstid. Nu håller jag tummarna för att de snart ska ha tröttnat på grannlandet och istället flytta tillbaka så att sådana härliga träffar blir vardagsmat för oss igen ;)

När kvällen närmade sig åkte jag hemåt för att hämta upp sambon och åka vidare mot sommarstugan för några timmar ute på Vänern som för en gångs skull var väldigt stilla. Det blev någon timmes fisketur och total avkoppling.

Väl hemma så var jag väldigt nöjd med dagen och det kändes som en perfekt uppvärmning inför semestern som inleds imorgon eftermiddag! Jag är sååååååååååå redo!

Nu inväntar jag sambon och sedan ska vi åka iväg på en husvisning! Det har dykt upp några intressanta objekt igen så det lär väl bli några husvisningar även under semestern.

Ha det gott i värmen!!!!!

2012-07-03
22:36:52

Envis hals /S
Fy vilken lång dag jag hade på jobbet!
Just nu är det jättefå barn och vi var bara två som jobbade idag, en som öppnade också jag som fick stänga. Det innebar att jag satt själv med barnen mellan 12.30-18.15, inte jättekul precis! Men det var också min sista sena dag innan semestern vilket känns skönt!

Just nu håller jag tummarna för att min onda hals ska ge med sig innan semestern börjar. Jag har haft ont i halsen av och till i över en vecka, men inget mer så jag hoppas att det stannar vid just halsont och inte utvecklas till något mer.

Nu är det dags att krypa ner i sängen, sov sött mina vänner!

2012-07-02
17:27:19

"Bara ett kapitel till..." /S
Fy vad jag är trött!
Att komma i säng i tid verkar vara omöjligt nu när semestern är inom räckhåll, så inatt blev det inte mer än 5,5h sömn - alldeles för lite för lilla mig. Anledning är just nu att jag kommit in i en läsperiod och igår kväll var det klassikern "Bara ETT kapitel till.." som ledde till dagens trötta S.

Någon som har lite boktips att komma med, böcker som man snabbt läser igenom, behöver inte nödvändigtvis vara böcker att minnas. Nu har jag precist läst ut en bok av Nora Roberts som skriver just sådana böcker så jag är på jakt efter en ny bok att kasta mig in i...