Hakuna Matata

2010-08-28
10:17:41

skitstart på dagen som ändå ska sluta bra /S
GOd morgon på er!
Den här dagen har inte börjar bra... tänkte ge mig på en joggingrunda efter att ha legat på latsidan i cirka 1,5 vecka där jag knappt rört något på mig alls. Så jag hoppade i kläderna och tog med mig min fyrbenta följeslagare. Temperaturen var ganska perfekt, sol med en del moln och lite folk ute, helt enkelt en bra joggingdag...Efter knappt en kilometer så tog det tvärstopp, orkade verkligen inte alls så de resterande 2 km blev det promenad hem. Blir så sur och besviken på sig själv när man känner att inte kroppen orkar med... Den där viktnedgången kommer verkligen gå långsamt om jag ska komma av mig efter två veckor och det dessutom ska bli så här tungt att komma igång med konditionen....

Jag blev på lite bättre humör när jag kom hem då jag fått mess från syster, mitt tredje syskonbarn är på gång och kommer väl titta ut någon gång under dagen eller morgondagen :)
Sedan är det ju lördag och ledigt + middag och bio med sambon som står på schemat för ikväll, så även om dagen började kasst så får vi väl se till att nyttja den så att det slutar som en bra dag!

Så trevlig helg på er!

2010-08-28
00:10:41

är det inte sängfunderingar så är det gavelfunderingar /S
Nu när sängen är beställd så måste jag ju ha något nytt att fundera på som alltid :p Denna gång blir det en hel del sängrelaterade saker så som vilken färg sängkappan ska ha (måste ju skydda sängen från dregel som kommer flygande från den fyrbente då och då!), vad vi ska ha för sänggavel, hur sovrummet ska förvandlas till ett riktigt mysigt sovrum istället för det röriga sovrum kombinerat kontor som vi har idag.

Jag vet vilket stil jag vill ha på sänggaveln och jag har hittat flera kandidater men de kostar liiiiite mer än vad jag tycker att de är värda. Min förhoppning är fortfarande att sängen ska passa i en sängram då vi har hittat en som vi båda tycker jättemycket om, men jag tror tyvärr att madrasserna är alldeles för höga för att passa i en sängram.
Jag har kommit in i en fas när jag bara vill ha möbler i vitt eller eventuellt kanske svart, men allra främst vita möbler i lite "äldre" stil.

Nedan är de gavlar vi (=jag) fastnat mest för, fina men ändå ganska enkel stil på. Trots att de är enkla och inte så mycket material så kostar de mellan 5000-6000kr så jag har börjat fundilera på om man kanske (med man menar jag givetvis Tobbe) skulle göra ett försök att snickra ihop en egen sänggavel. Jag har tittat lite på vad det skulle kosta materialmässigt att bygga en sådan som den översta gaveln som nog är favoriten av gavlarna, och det skulle landa på runt 1000kr... men vi får väl se vad det blir. Det kommer inte köpas något eller byggas något förrän vi är säkra på att den inte får plats i en sängram då vi båda tycker att den längst ner är jättefin. En annan fin och ganska billig sängram är Ikeas Birkeland.


Nu ska lilla jag krypa ner i sängen och försöka vakna upp utvilad imorgon... måste säga att det ska bli ganska spännande att få en ny säng. Jag har nämligen en teori om varför jag alltid är så trött och det är helt enkelt att vår nuvarande säng är för liten så jag ovh T stör varandra i sömnen även om vi kanske inte alltid vaknar upp. Men nu är det bara några veckor kvar, sedan ska jag sova som en prinsessa!

Natti natt på er!


2010-08-25
21:18:42

Första jobbet sökt /S
Nu är det gjort, jag har sökt mitt första jobb i Karlstad! Det är med lite blandade känslor jag skickade min ansökan, dels med en viss spänning och förväntan så klart i hopp om att man kanske är rätt person för jobbet, men även med ett visst vemod då det trots allt kan innebära att jag lämnar min nuvarande arbetsplats, alla mina härliga kollegor, alla mysiga barn, de nybyggda fina lokalerna, en bra chef och allt det där... Sedan känns det lite skrämmande att söka jobb i Karlstad innan T fått någon tjänst där, jag vill ju inte flytta hem utan honom och det finns ju inget direkt att göra för honom till skillnad mot mig som alltid kan vikariera om han skulle få en tjänst innan mig...
Men nu är alltså första jobbet sökt och innan man får ett erbjudande om jobb så är det väl egentligen inget att oroa sig för antar jag!

Igår hade vi uruselt väder här på eftermiddagen/kvällen så jag och T roade oss med att åka och prova lite fler sängar. Men efter att ha provat 6-7 sängar på EM och sen ha alla andra sängar vi provat i åtanke så bestämde vi oss för att åka och prova vår favorit på sängvaruhuset SOVA för att se om den sängen faktiskt var så himla bra som vi hade för oss. Så vi provlåg den igen, tog hjälp igen för att se att det verkligen var en säng som är bra för oss och som inte bara känns skön. Precis som vi kom ihåg den så var den underbar, och enligt försäljaren så låg vi bra i den också, så vi kom fram till att det egentligen inte fanns mer att fundera på utan bestämde oss där och då för att beställa en, dels för att kunna få 1000kr i rabatt som gällde augusti ut och sedan för att vara säkra på att få sängen till kampanjpriset som de inte hade en aning om när det skulle ta slut, så hela kalaset slutade på 20 850kr, mycket pengar men jag tror att det helt klart kommer vara värt det i slutändan... så nu väntar vi på att 3-6 veckor ska passera så att de ringer och talar om att de har en säng att leverera.  Vi valde att köpa en 180cm säng så det ska bli intressant att se hur stor den egentligen kommer bli i vårt pyttelilla sovrum. VI har i alla fall mätt så att vi vet med all säkerhet att den får plats, men det är ju en sakt att uppleva den på en ritning och att verkligen ha sängen i rummet!

Så nu är det slut på sängletandet, nu ska vi istället inhandla sängkappa, lite nya breda lakan och börja fundera på sänggavel. Jag har egentligen redan hittat vad jag vill ha men jag tycker de är lite i dyraste laget då de är ganska simpla... vitt lantlig/romantisk stil så jag funderar på om man skulle göra ett försök att bygga en egen gavel i den stilen, och skulle det inte alls gå så bygger vi nog en vadderad gavel för det verkar ju vara superenkelt!

Nu kom äntligen älsklingen hem som har jobbat övertid, så nu ska jag ägna mig lite åt honom innan det är dags att sussa!

Natti natt på er!

2010-08-23
16:59:58

Att ta tjuren vid hornen /S
God eftermiddag mina vänner!
Dagarna går och semestertider känns nu som ett minne blott, på jobbet är alla barn tillbaka så det är full fart. Min inskolningar har böjat komma in i verksamheten på riktigt vilket känns väldigt skönt, är bara den ena av dem som fortfarande är lite väl fäst vid mig men vi är bara inne på andra veckan så det släpper väl förhoppningsvis snart där med.

Idag tog jag tag i något som jag gått och funderat på ett tag men inte riktigt haft mod nog att göra och det var att prata med min chef och berätta att jag tänker börja söka andra jobb. Precis som jag egentligen redan visste så var han självklart väldigt förstående och undrade mest om jag visste när en eventuell flytt skulle kunna tänkas ske, och det var givetvis helt ok att ange honom som referens. När jag väl fått det där samtalet avklarat så kändes det lite vemodigt då jag trots allt har ett toppenjobb men så är det... Det har kommit upp lite annonser som jag eventuellt ska söka men vi får se... Jag vill ju egentligen att T ska få en tjänst först men med tanke på hur få fasta tjänster det dyker upp för mig så måste jag kanske tänka om...

I helgen var vi hemma i Karlstad. På fredagen var vi på Winnerbäck-konserten som var jättebra förutom att Karlstadpubliken var riktigt jäkla torr inledningsvis, men mot slutet tog det sig åtminstone. På lördagen började jag och T dagen med att åka runt och kolla på lite fler sängar då det var rea på Sängjätten, men vi kände inte att vi hittade någon som var bättre än den vi redan hittat. Under veckan ska vi göra några sista rundor innan vi förmodligen kommer fram till ett beslut på lördag, eller ja... om kampanjpriset fortfarande finns kvar vill säga, annars måste vi tänka om för mer än 20 000kr betalar vi inte för en säng!

Nu är det dags för mat!

Hej på er...

2010-08-12
21:38:37

Blä /L
Idag kan jag ha varit med om det absolut äckligaste under min (något korta) karriär. Ett barn och fram och sa att "M" (9 månader) åt på en snigel. När jag plockar upp M ser jag att hon suger/biter på en tjooock svart/brun äcklig snigel. Jag försökte desperat få henne att släppa taget om snigel medan jag också desperat försökte slippa att röra i den själv. Jag kände for första gången panik i mitt jobb.... mycket traumatisk med andra ord.
Det värsta var faktiskt när jag skulle få bort allt gult slem som satt fast på händerna och i munnen. På M:s två små framtänder satt en stor gul slemklump fast och jag kände kväljningar vill jag lova. Hon skrek medan jag drog och slet för att få bort allt slem. Fy fan vad äckligt.... undrar hur det smakade?


2010-08-11
20:03:40

onsdag och livet flyter på /S
Halloj!
Dags för en ny liten update kanske...
Egentligen är väl mitt liv väldigt stilla som vanligt med näst intill noll och ingenting att rapportera. Jag är nu inne på min andra jobbvecka som hittills har varit precis lika lugn som min första vecka, skillnaden denna veckan är att jag nu har påbörjat min allra första inskolning med en liten ettårig kille. Hittills har det flutit på bra och han börjar äntligen att ty sig lite till mig, men det är inte helt lätt när man inte riktigt vet vad som är normalt och hur det brukar gå till. Jag har givetvis frågat kollegorna men ändå... Jag har varit oerhört trött om morgonen och eftermiddagarna de här dagarna och jag antar att det kan ha med inskolningen att göra, för även om det är en lugn kille så är man ändå lite på spänn för att kolla in hans reaktioner och att ha hans förälder med större delen av tiden, och sen undran hur det går när föräldern lämnar barnet vilket hon gjorde första gången idag och till min stora lättnad så gick det finfint och fortsatte att leka som om inget hade hänt i stort sett... så förhoppningsvis går de resterande dagarna och nästa inskolning som börjar nästa vecka, lika bra.

Annat som jag gjort denna vecka är väl att invänta nyheter på jobbfronten för T då han sökt lite jobb och snart ska komma i kontakt med det företag han "hade på G" i våras. Jag har letat tjänster till oss och börjat titta på alternativa lösningar för Pepsiproblemet som uppstår om T snabbt skulle få jobb i Karlstad. Jag kände mig väldigt lättad när jag hittade en tjej som ska starta en dogwalkingverksamhet i Karlstad i september för om hon har tid att ta sig an Pepsi så är ju i stort sett problemet eliminerat. Vi har ju en dagmatte här men skulle hon bli sjuk eller åka bort och jag står ensam här så vore det ju kris då han skulle få vara ensam alldeles för länge än vad som är okej. Än så länge är det ju inget problem men det gäller ju att ligga steget före och vara förberedd på det så att han får det så bra som möjligt. Det som var bra med den servicen var att det inte verkade vara särskilt dyrt, bara 1495kr i månaden för att de kommer och rastar hunden 1ggr/dag. Det går ju att jämföra med hunddagis som ofta ligger från 2000kr och uppåt för en heltidsplats. I Pepsis fall tror jag dock att han skulle trivas bättre med att få vara hemma och få någon som rastar honom än att behöva ligga i en box på två kvadratmeter en hel dag förutom två promenader. Men som sagt, det återstår att se om T ens får något jobb i Karlstad...

Gällande träningen så kan jag meddela att det går otroligt bra, Förra veckan joggade vi tre dagar, 2,5 km + 5km +5km, och varje joggingrunda har följts upp med ett kort styrkepass här hemma i vardagsrummet. Den här veckan har vi hunnit med två dagars träning, 5km + 2,5 km. Gällande maten så äter jag väl precis som vanligt förutom det att jag faktiskt lyckats med att hålla mig undan godisätandet chockerande bra, har bara ätit choklad 2 ggr på två veckor vilket är helt otroligt bra för att vara mig! En stor anledning till att det går så bra tror jag är att vi gör allt tillsammans... T har ju slutat äta godis för länge sen, så han frestar mig inte med sitt godisätande, sedan har både han och Pepsi följt med och joggat och hållt ett lagom högt tempo som är liiiiiiite för snabbt för mig så att jag måste kämpa lite och därmed utmana mig själv vilket man måste göra hela tiden med träning... så än så länge har jag bara trevliga nyheter, men så har det ju bara gått 1,5 vecka också :p

Snart är det helg igen och det kommer med största sannolikhet bli en väldigt lugn helg, mest på grund av att jag är lite utav en fattiglapp då det gått en hel del pengar på trevligheter redan + att fredagen den 20 augusti ska vi på mer trevligheter då det är dags för Lars Winnerbäck-konsert i Karlstad :D

Dags att duscha, puss på er!


2010-08-06
20:23:57

Fredag, underbara fredag /S
Första arbetsveckan är avklarad och återigen njuter jag av en sån där härlig fredag som man bara kan få om man jobbat hela veckan, fredagarna blir verkligen så speciella då!

Veckan har varit lugn med få barn så vi har alla kunnat sitta ner och planerat för hösten och pyssla med sånt man sällan har tid med annars. Inne på vår avdelning har vi näst intill gjort en total makeover och nu äntligen, efter över ett år på förskolan så känner jag att vi har en avdelning med inbjudande, trevliga rum, det känns som att vi äntligen lyckats skapa flera rum i rummet så att säga! Förhoppningsvis kommer det att funka när hela barngruppen kommer indundradandes om ca 1 vecka. Ännu mysigare kommer det bli om vi kan få till ett besök på IKEA...

I övrigt har veckan varit lugn, har mest pysslat här hemma. Bland annat har det äntligen inhandlats nya batterier till vår våg som stått oanvänd det senaste halvåret. Jag tänker inte nämna några siffror men oj vilken besvikelse som mötte mig! Förra året vi ungefär den här tidpunkten hade jag lyckats bli av med 12kg som varit alldeles överflödiga, och jag kände att jag hade en kropp som orkade mycket mer och som jag trivdes i, samtidigt somjag kände mig oerhört stolt över mig själv som faktiskt lyckats nå ett vikt/träningsmål för en gångs skull...
Nu, ett år senare så har jag gått upp alla de kilo, vartenda jäkla kilo + ytterligare ett halvt kilo! Det känns så oerhört tungt samtidigt som man blir så besviken på sig själv som inte satt stopp tidigare när man ändå märker hur kilona kommer smygandes... Hur som helst... Nu har jag nått min absoluta stoppvikt, det är inte okej med alla dessa kilon, och då pratar jag inte om det för utseendets skull utan för hälsans... Ska man någon gång gå ner i vikt så är det ju innan man skaffar familj och man bara har sig själv att ta hand om... sen vet jag att kvinnor som är överviktiga har svårare att bli gravida och jag vill verkligen inte hamna i den sitsen om några år när det känns som rätt tid att skaffa barn, att man inte blir gravid bara för att man själv försatt sig i en sådan sits....

Så nu går startskottet igen! Dags får tränings/viktminskningsomgång nr 2... Den här gången kommer det alla gånger bli tuffare än förra gången då jag inte kan styra över mina måltider på samma sätt som förra gången när jag pluggade och var i stort sett "ledig" hela veckorna. Då kunde jag träna när jag kände att jag hade mest energi, och äta måltiderna på ett sånt sätt att jag aldrig behövde känna någon direkt hunger. Nu äter man med barnen och det blir alltid att man kastar i sig mat utan att egentligen ha tid att känna efter när man blivit mätt.
Två gånger i veckan har i alla fall T lovat att jogga med mig under vardagarna så det är ju en början, målet är att i slutändan orka jogga i stort sett 5 km utan att gå... Vi tog första 5km-varvet igår men det blev givetvis en hel del gång. Man det kändes bra, jag orkade mer än vad jag hade förväntat mig! Varje joggingrunda kommer följas med några styrkeövningar här hemma, precis som förra gången... Det som jag skiljer från förra gången är när jag sätter slutdatum. Förra gången hade jag ett år som mål, det skulle jag kunna ha denna gång också men jag är inställd på att det kommer att ta längre tid än förra gången... Mest för att jag trots allt vill njuta av det goda i livet och unna mig godis och lite extra god mat på helgen ;)

Jaja, nog tjatat om min vikt men som sagt, det var en enorm besvikelse att se att allt man jobbade för nu är bortkastat, och den enda jag kan skylla är mig själv!

Nu ska jag i alla fall njuta av en härlig middag som darling fixat, det är flintastek som står på menyn med lite halloumi, färskpotatis och sås och till efterrätt blir det brieost och kex ikväll som ska avjnutar till hyrfilmen Valentine´s day :)

Ha en underbar helg mina vänner!

2010-08-02
16:29:01

Första arbetsdagen avklarad /S
Då var det slut på det roliga... Imorse klockan 06.15 ringde klockan och det första ljud jag hör utöver telefonens alarm är regnsmattret mot vår fönsterruta... snacka om deprimerande! Hur som helst så kom jag iväg till jobbet där det var väldigt lugnt, hann växla några ord innan det var dags för mitt allra första inskolningssamtal. Samtalet gick okej men inte så mycket mer än det, kände mig ganska virrig och var lite dåligt inläst på vilken information föräldrarna skulle ha så jag var tvungen att bläddra i mina fuskpapper hela tiden... men men, så kan det vara, får helt enkelt se till att vara bättre förberedd nästa år! Förhoppningsvis kommer åtminstone själva inskolningarna att flyta lite bättre.

Första arbetsdagen blev väldigt lugn, vi hade bara 3 barn på två pedagoger på vår avdelningen och totalt 9 barn i hela huset på fem pedagoger, så barnen fick springa mellan avdelningarna medan vi vuxna försökte möblera och ställa rätt bland alla saker efter storstädningen som genomförts under sommarstängningen.

Det blev som sagt en lugn dag men det innebär inte att jag sitter här med massor av energi, om jag skulle följa min kropps vilja så skulle jag krypa under en filt och slumra till för cirka 30 minuter, men eftersom jag ska upp megatidigt imorgon så vill jag se till att jag är riktigt trött ikväll och somnar tidigt. Dessutom ska jag hem och baka tårta efter jobbet imorgon för att överraska T på hans 24-års dag som är imorgon. Så istället sitter jag här vi datorn för att hålla mig vaken i väntan på att T ska sluta jobbet. När han väl kommer ska vi ta med oss vovven och försöka oss på en joggingrunda i Rydsspåret då det är dags att börja mitt nya liv för säkert 100:e gången... Jag lyckades faktiskt hålla igång med joggandet åtminstone under semesterna 2 första veckor men sen kom jag av mig tyvärr... men som sagt, det är dags för ett nytt försök... känner att kläderna börjar sitta onödigt tajt igen och känner mig helt enkelt inte riktigt bekväm med de extra kilon jag lagt på mig sedan min förra viktnedgång. Irriterande nog så är vågens batterier slut så jag har ingen aning om hur många extrakilo det är vi pratar om :p

Hur som helst, ha det fint trots regnet!