Hakuna Matata

2007-05-31
20:56:54

Koll på ekonomin! /S
Jag och Tobias har pratat på att göra upp en månadsbudget för och se vad vi lägger våra pengar på varje månad. Tyvärr kom vi på den idéen lite för sent så vi hann inte göra det denna månad.

Nu när jag kikade runt lite på nätat hittade jag den här sidan;
http://www.nordea.se/sitemod/upload/root/www_nordea_se/Privat/filer/Planera_din_ekonomi.pdf

Jättebra då det finns siffror från Konsumentverket som visar på vad en "normal" budget ligger på + en sida där man fyller i en egen budget - då är det ju bara att jämföra med konsumentverkets för och se om ens kostnader är rimlig.

Jag tycker dock att vissa siffror från konsumentverket är lite överdrivna...som exempelvis deras siffra på personlig hygien som beräknas till ca 300kr/pers. Jag tycker det låter lite väl mycket... eller?

Jaja.... ett litet tips ifrån lilla mig bara om man vill få koll på ekonomin!

2007-05-31
18:04:44

Respons given. /S
Nu har jag läst din låååånga text Linda - hoppas responsen hjälpte.

Förutom att suttit med din text i en timma så har jag varit på mitt sista seminarie idag - ett värdelöst sådant. 20 min av tre timmar var gick till att hjälpa oss i vårt skrivande av hemtentan - resten av seminariet fick vi titta på deras privata semesterbilder från Kina på projektor??? Jättekul och lite intressant... men att schemalägga något sådant när alla är mitt uppe i tentaskrivandet känns kanske liiiiiite fel, eller?!

Hade tänkt fortsätta skriva lite idag på min tenta - men just nu är jag alldeles för trött, får se vad det blir senare ikväll.

Kram på er!

2007-05-31
11:34:40

Sista seminariet!! /S
Nu är det den och en halv timma kvar tills mitt sista seminarium för den här inriktningen och den här terminen - så UNDERBART!!!

Imorgon ska jag försöka bli klar med min tenta så jag kan ta en sväng ner på stan under någon av de kommande dagarna - har ju fått en massa rabattlappar man måste utnyttja. Framför allt vill jag hitta en söt klänning att eventuellt ha på dopet. Sedan ska det städas och det börjar bli dags att se över vad man ska ha med sig hem - jag har lite svårt att sålla så det brukar bli att jag tar med mig halva lägenheten :P

Jag kan skumma din text - men det blir som sagt att skumma - då brukar man alltid hitta några fel.

Nu ska jag käka lite... I'll be back later!

2007-05-31
04:14:30

Bara 5 sidor kvar... /L

Idag har jag fått ihop 10 sidor till, vilket innebär att jag har skrivit 15 av 20!
Men nu är jag rädd för att jag kommer dra över en del för jag tycker inte jag fått med allt...
detta arbete är nog det sämsta jag någonsin skrivit. Får jag ett G i slutbetyg blir jag överlycklig.
Längtar så till sommaren -  och inget plugg!
Klockan 10 ska jag iväg och besikta bilen, be nu för att den går igenom.
Nu är klockan 04.15 vilket innebär att det kommer vara en tung dag imorn med skrivande och lite sömn men jag får skylla mig själv som satte igång alldeles för sent som vanligt.
Har du lust att läsa mitt arbete imorn Sandra vore jag väldigt tacksam... dina ögon hittar alla små som stora fel =))

Puss och kram
Linda


2007-05-30
23:39:35

Johnny sjuk igen /L

Nyss så tjöt Johnny till (precis som förra gången) och kräktes.
Hans spyor luktar som bajs och såg så ut också ? ? ?
Det här är inge rooooooooligt.
Vad ska vi ta oss till med honom?
Önskar vi visste vad felet var.
Och nej han går på diet med fiskbullar (som är bra för magen) och blötmat.2007-05-30
19:58:48

Positivt överraskad! /S
Idag hade jag som tidigare nämnt en föreläsning om dubbelteckningens mysterium... jag såg inte direkt fram emot det - men jag måste säga att jag verkligen blev positivt överraskad!!
Vi fick spela massor av olika spel så det var inte alls jobbigt!

Jag kan kort säga vad jag lärt mig; Förr sa man att efter kort vokal var det dubbeteckning, som ex kAtt.
Denna regél stämmer dock inte. Vi kan utveckla den gamla regeln och ordet katt och jämföra med andra ord som också har kort vokal men INTE följs av en dubbelteckning: katapult, katalog,kant

Den korrekta regeln för dubbelteckningar är: betonad kort vokal följs av två konsonanter. Betoningen handlar om vilken vokal i ordet det är man betonar, som ordet apelsin.... även om vokalen a är kort så ligger betoning i ordet på vokalen i, men eftersom det är en lång vokal så behöver det inte följas av två konsonanter. Ett ord som faktiskt har en kort betonad vokal är order salt. Här finns det bara en vokal och då är det den som betonas, och den är kort - därmed följs den av två konsonanter. Ordet kall som också har en kort betonad vokal följs också av två konsonanter - men ljuden som följer efter vokalen är likadana därför stavar man med två L.
 
Ett knep är att bara skriva ett ord fram till den betonade vokalen: ordet GRATTIS
Den betonade vokalen i det ordet är A, därför skriver jag GRA
eftersom det är en kort betonad vokal ska det nu följas av två konsonanter GRAT... här måste det vara en dubbelteckning av en konsonant då nästa bokstavsljud är ännu en vokal= graTTis

Det finns undantag från denna regel med - men den är MYCKET bättre än den gamla regeln. Ett undantag är ord med J - man stavar aldrig något med två J då det är en halvvokal och man dubbeltecknar aldrig vokaler. Ett annat undantag är X - det dubbeltecknar man heller aldrig pga att bokstavsljudet innehåller konsonantljuden K och S - alltså två konsonanter i en bokstav.

Svårt att förklara i text, men jag lärde mig mycket idag och jag fick chansen att lära Tobias regeln sen - han var nöjd över att äntligen ha en regel att förlita sig på - och jag kände mig som lyckats förklara så att han fattade :D

Så i sommar ska det tillverkas spel av mig som tränar detta - medans man ännu minns det... Vi kan ha en sådan dag tillsammans om du vill Linda ;9

Jaja.... säkert inte särskilt intressant för någon - men jag är faktiskt både stolt och lite förundrad över mina kunskaper och tänkte att kanske åtminstone du Linda har användning för det.

Så... slut på min predikan....

Tack och hej....!

2007-05-30
11:46:18

Dubbelteckningens mysterium... /S
...låter det inte spännande? Det är nämligen vad den fyra timmar långa föreläsningen kommer att handla om i eftermiddag :(

Har sovit kasst i flera nätter nu och känner mig därför inte jättemotiverad direkt till att gå... men det är bara at bita ihop, det är ju faktiskt näst sista lektionen jag har ever på den här inriktningen :D

Igår vart jag övergiven av min kära sambo som var på spelkväll, och imorgon ska han överge mig igen då han är bjuden på middag. För min del är det dock okej, jag kan allt sysselsätta mig själv utan problem, särskilt när man håller på att skriva en tenta.¨
Hemlängtan till Karlstad börjar växa inom mig och det börjar klia i fingrarna för att börja packa alla saker man ska ha med - då gäller det dock att stanna upp och inse att det faktiskt är en vecka kvar... det hinns med - dessutom vill jag inte bo omgiven av en massa väskor i en hel vecka.

Jag ser bara fram emot den här sommaren så mycket! Dels för att det bara ska bli så skönt att få¨vara ledig lite, dels för att jag ska bli moster inom några veckor - kanske i dubbe bemärkelse om min andra syster skaffar en liten vovvsing, sedan blir det dop och kansek ett bröllop. Över huvudtaget så ser jag fram emot att kunna umgås med familj, släkt och vänner. Jobbandet ser man väl kanske inte fram emot så mycket men däremot den dagen lönen trillar in... Förutom detta så får ju Tobias sitt antagningsbesked i sommar - och har han kommit in så innebär det att vår framtid är säkrad i flera år framöver och vi får fortsätta bo och leva tillsammans :D

Nu ska jag förbereda mig inför föreläsningen...

Lycka till med skrivandet - och se till att inte övergöda Johnny igen nu när han äntligen gått ner!!!

See U soon....!

2007-05-30
05:23:18

Test /L
image557


2007-05-30
05:03:04

Älskade granne /L
image556
Klockan är nu 04.55 och jag ringde störningsjouren för 35 minuter sedan.
Min granne började nämligen spela hög musik 04.00, jippi tänkte jag och sprang ut i gången i bara nattlinne för att leta reda på numret. Feg som jag är (?) valde jag att ringa istället för att sticka ut huvudet från balkongen över till deras och snällt be dem stänga av men det är nämligen så att dessa grannar hade polisen hos sig vid exakt samma tidpunkt för en vecka sedan (vilket jag också vaknade av) så jag tror inte det!
Nu har kryckmannen flyttat, ja då ska nästa granne sätta igång.
Jag känner mig som världens pensionär som sitter här och klagar på grannarna runt omkring mig men jag har faktiskt stått ut med en hel del genom åren men detta är så otroligt respektlöst och det tål jag bara inte!
Nu sitter jag dock och irreterar mig på att Värmlandsvakt ännu inte kommit!

///Linda

2007-05-30
01:31:42

Hej snopp! /L

Själv har jag fått ihop 5 sidor av 20! Yiiihhaa! Detta ska vara inlämnat på fredag så gissa om jag har att göra.
Idag var jag återigen till bibblan och försökte hitta något att använda. Jocke tyckte att jag borde ha VG eftersom jag har så mycket böcker men han förstod nog inte riktigt att det inte spelar någon roll... saknar den gamla goda tiden då detta hade spelat en större roll...
Vi besökte sedan Jays jobb men han var som vanligt stressad och hälsade bara lite snabbt åt oss och gav oss pengar att köpa glass för så vi satte oss där och kollade in stället medan vi åt kulglass med saltlakritssås.
Sedan gav vi oss ut på vägarna med Jocke bakom ratten (ja det var väl inte lagligt) och han blev superarg för jag la mig i körlektionen alldeles för mycket.... lala....
Imorgon åker Mazdan till skroten, jag och mamma ska bogsera denna bil imorn 7.30. Känns lagom kul men det måste göras nu!
Just nu ligger vi alihopa i sängen, Jason, Johnny, Stina, Åsa och jag. Har jag inte sagt det så är Johnny frisk nu och han tar igen allt han har missat. Han gick faktiskt ner en hel del i vikt så vi försöker göda upp honom lite igen. Det sker genom blötmat och fiskbullar. Smaskens enligt honom.
Jason var med om en traumatiskt händelse idag också. Jag sitter och pluggar vid köksbordet och Jason stod och pratade med mig när han fick se Åsa komma ut med någonting i munnen. Varpå hon släppte detta på golvet för att sedan snabbt mumsa i sig det! Visst var det lite go kattbajs som mättade magen och Jason höll på att kräkas. Jag försökte förklara att såna är hundar samtidigt som jag fyllde Åsas mun med tandkräm och gled runt lite med pekfingret.
Jason älskar nu katter ännu mer.

Sov gott!
Puss och kram
Linda


2007-05-29
23:36:50

Min feta vovve! /S
Min stackars vovve tvingades till kastrering för några månader sedan pga prostatacancer. Sedan dess har han gått upp liiiite i vikt. Det är nu några veckor sedan jag var hemma och hälsade på, då var han i alla fall ganska tjock och riktigt lat. Jag har pratat med mamma kontinuerligt och hon sa att han faktiskt började bli smalare...

...det var uppenbarligen inte fallet då jag idag fick veta att min kära Golden retriver i dagens läge väger 36,6 kg - 10 kg mer än vi när vi fick honom vid 2 års ålder för 8 år sedan - och 3 kg mer sedan kastreringen.

Fick idag veta att han äter specialfoder för att gå ner i vikt - en säck = 600kr. Utöver det måste han gå på invägning en gång i månaden.... han har alltså gått med i djurvärldens motsvarighet till VIKTVÄKTARNA.... min stackars älskling...

Så i sommar när jag kommer hem så får jagväl anordna ett träningsläger för min lilla goding. Har även blivit tillfrågad att eventuellt sitta hundvakt åt min systers eventuella JRT-valp.... inget bestämt då de inte ens tingat någon än dock...

Nu ska jag nanna!

2007-05-29
16:55:53

Hej vad det går...! /S
Måste säga att desto mer jag skriver desto bredare blir leendet på mina läppar... Har nu skrivit snart 11 av de 15 sidorna, jag har fått respons av min tutor som säger att det ser bra ut och jag har ytterligare fyra hela dagar på mig att slutföra skrivandet!!!!

Just nu känns det nästan som att det går fööör bra, som om något kommer gå åt skogen i sista stunden??

Hur som helst så ligger jag väldigt bra till i mitt skrivande - jag kommer inte behöva stressa - jag kommer kunna både packa och städa lägenheten i lugn och ro innan pappa kommer på tisdag. Kommer till och med hinna köpa den chokladbeställning jag fått från pappa!

Någon annan som ska ha något från chokladboden? Mindre beställningar kan mottagas :)

Puss puss

2007-05-29
10:56:39

Helt okej! /S
Har precis läst mailet ifrån en av mina tutorer som ögnat igenom min hemtenta för respons.... och guess what... hon tyckte det såg bra ut!!! Så nu vet jag att det bara är att fortsätta i samma stil :))

Hur går det för dig Linda, vad är det du skriver om?

2007-05-29
02:40:06

Usch vilken barnmisshandel /L

2007-05-28
22:59:07

Det bästa som någonsin gjort i animerad väg /L

2007-05-28
22:08:01

Trist dag. /S
Fy vad mycket vädret påverkar mitt humör...! Idag har det varit grått och småregnat hela dagen och jag har inte haft lust att göra någonting. Förmiddagen gick åt till att läsa kurslitteratur inför eftermiddagens litteraturseminarie. Ett seminarie som var helt värdelöst....!! Två timmar gick till diskussion.... som handlade om allt annat än litteraturen kändes det som. Därefter tog tutorn över de två återstående timmarna... och om det var möjligt blev de två timmarna ännu sämre!!!!
Ämnet var jätteintressant då det handlade om tvåspråkighet - men en timma gick till en totalt värdelös "övning" som hon förberett, vi skulle i grupper om tre lära in tre korta texter som handlade om det hon precis gått igenom - en uppgift som tog max 10 min fick vi 30 min till att förbereda. Därefter skulle vi leka experter och resten av klassen skulle ställa frågor (som hon gav de andra studenterna - och som vi lärt in texterna utifrån). Så egentligen satt vi i ungefär en timma och bara upprepade vad hon redan gått igenom och vad som stod i en artikel..... Måste ju få lov att säga att lärarna sällan verkar leva som de lär... de har alltid pratat om att uppgifterna måste vara meningsfulla med ett tydligt syfte.....hm.... vad var då dagens övning bra för - då vi redan kunde svaren på frågorna som hon delade ut då hon sekunden innan redan gått igenom det??!! Det sorgliga är att jag vet att det finns massor att säga om tvåspråkighet då jag läst om det in en annan kurs... men istället ägnades alltså större en timma av seminariet åt att upprepa vad hon redan sagt!!!!

Kan säga att det den eftermiddagen satt en grupp heligt förbannade och stressade studenter där på universitetet då...särskilt med tanke på att de alla bara vill hem och skriva på sina hemtentor... men ikke...att släppa oss en timma tidigare  var tydligen otänkbart.... hoppas verkligen inte att hon själv verkligen tyckte att det var en bra uppgift?!

Nu har jag kommit ungefär halvvägs igenom min hemtenta... kändes ganska bra då jag fick intrycket av att jag var den enda som verkligen kommit igång med skrivandet... men jag är ju också kanske den enda som tänkt lämna stan tidigare... Jag har i alla fall mailat en av tutorerna idag i förhoppning om att få lite feedback på det jag skrivit... vill ju veta så att jag inte är helt fel ute!

Imorgon har jag inga seminarier, och Tobias ska sitta i biblioteket och plugga imorn så jag hoppas att jag ska kunna fortsätta skrivandet imorgon och verkligen komma igång... har nämligen gått trögt under de andra dagarna jag försökt skriva :(

Nu ska vi se på lite Friends innan det är dags att sova, natti natt!!

2007-05-28
17:13:26

Fan för Hitler /L
Försöker få fram nåt om Adolf Hitler till min uppsats men jag hittar ingenting på Internet.
Alla sidor är opålitliga eller säger inte mycket alls.
Trodde det skulle vara mycket lättare....


2007-05-28
16:19:52

En riktig filmhelg /L
image548
I fredags bjöd jag ut min broder på bio. Eftersom jag sett större delen av sortimentet och Pirates of the carrabean var utsåld så återstod bara Spiderman 3. Vi fick de sista biljetterna som givetvis var allra längst fram men i mitten i alla fall. Nu förstår jag varför biljettförsäljaren sa att de "tyvärr" bara har de platserna kvar, det är ju hemskt jobbigt att läsa och se så långt fram men efter ett tag vande jag mig lite.
Filmen har fått dålig kritik så jag hade inte höga förväntingar men jag måste faktiskt säga att den inte var så pjåkig ändå. Kanske var det bio-känslan som gjorde mycket men jag gillade faktiskt filmen. Jag hade dock inte sett 2:an men vad gjorde det? Ska man se den tycker jag ändå att det ska ske i en biosalong för det är något alldeles speciellt med att se sådana actionscener på en stor skärm.

image549
Jag har också kört lite tjejfilm-maraton denna helg. Med höga förväntingar såg jag på Prime under lördagsnatten tillsammans med min sambo i sängen. Filmen sög, jag vet inte om detta var på grund av att jag inte hade text och var jäkligt trött 02.00 men jag hängde verkligen inte med. Jag trodde den skulle handla om någonting helt annat och vara mycket roligare men icke. Bekosta den inte dina pengar eller tid. Det är 2 timmar jag aldrig får tillbaka.
Igår kväll tänkte jag satsa på en annan romantisk film som Canalplus så snällt sände åt mig (jag har velat se Elisabethtown sedan den kom). Även denna film var inte alls vad jag tänkt mig. Vad har hänt med filmskapandet? Har de helt förlorat möjligheten att faktiskt göra en bra romantisk film. Kan de inte göra en film som faktiskt hamnar i samma klass som Dirty Dancing eller Pretty woman - en riktigt sliskig romantisk film vill jag ha nu!

Hej hopp!
Linda


2007-05-27
17:02:56

Mors dag. /S
Idag är det mors dag, dagen gick ganska obemärkt förbi då min kära mor bor 23 mil härifrån blev det inget firande av dagen mer än ett sms och ett telefonsamtal.
Har försökt skriva en del idag men det går bara på halvfart, känner dock ingen större stress än över det hela då jag nu vet hur jag ska lägga upp den, och jag fortfarande har fem hela dagar kvar att skriva på den.
havre bilder
Under samtalet med mamma fick jag veta att min mormor vill sälja sitt hus i höst och flytta till lägenhet. Jag blev lite ledsen då det är där jag spenderat i stort sett alla mina lov under hela min uppväxt, och huset har varit i släkten i flera generationer. Det har varit så skönt att få komma ut på landet och bara göra ingenting i några dagar, se på korna, fåren och hästarna och umgås med släkten. Känns också lite sorgligt då min morfar dog när jag var sju år, och alla mina minnen från honom sitter på ett vis ihop med gården.

Känner mig samtidigt lite barnslig då jag egentligen vetat om att huset skulle komma att säljas ganska länge, men det är först nu som jag börjat inse att det faktiskt kommer att ske... vilket innebär att man inte längre kommer kunna spendera härliga sommarhelger där längre... Jaja... jag har ju i alla fall den här sommaren kvar.. får se till att använda en del av den till att vara där...

Nu ska jag försöka skriva lite mer... Hur går det med ditt skrivande Pumba?

Ps. väntar fortfarande på bilder på alla kläder och presenter!! Ds.

2007-05-27
13:44:04

Mors dag /L
image547

2007-05-26
21:29:32

uttråkad... /S
Jag är uttråkad... borde plugga men orkar inte koncentrera mig...
Tänkte se en film... men har inte riktigt lusten....

Så nu sitter jag här och zappar mellan kanalerna... har korkat upp vinflaskan vi fick i inflyttningspresent, men njuter inte jättemycket då jag inte direkt är någon vinälskare...är så uttråkad just nu att jag funderar på att haka på grillgänget på min innergård just nu... det som hindrar mig är deras höga ålder samt mina pyjamasbrallor...

Hur spenderar ni er kväll?

2007-05-26
18:22:21

varm dag. /S
Idag var jag barnvakt. Som tur var så var vädret jättebra så det blev en härlig morgonpromenad tillsammans med Tobias till barnvaktandet. Väl där spenderades det två timmar ute i solen, tills det var dags för en promenad hem igen... denna gången i raskare takt så en halvtimme senare kom jag hem lite äckligt fuktig av svett...

Resterande dagen har jag skrivit LITE på min tenta, ungefär hälften av vad jag tänkt och velat. Sedan har det ätits middag med Tobias. Och nu har Tobias lämnat mig för en middag och biokväll som hejdå-för-sommaren med sina grabbkompisar.

Själv tänkte jag ägna kvällen åt att försöka skriva liiiiite mer på min tenta o sedan äta yoghurtglass o se på filmen Blood diamond.

Nu är det bara 1,5 vecka till hemfärd.... jag lääääängtar...ska bli så skönt med lov och få bli lite bortskämd hos mor och far! Slippa städa ngn lägenhet, slippa matlagning varje dag, slippa tvättning, slippa KÖPA mat o all annan nödvändig skit!

Puss på er i sommarvärmen!!

2007-05-26
13:23:49

En sommardag /L
image546

Idag känns det som ett riktigt sommarväder. Solen skiner så fint!
Just nu sitter jag hemma hos mamma och är hundvakt! Eftersom mormor och mamma ska flytta/slänga mammas gamla möbler. Åsa och Doris hade nämligen morrat åt varandra igår så de vågar inte lämna dem själva.
Så här sitter jag.

Nu kom jag precis tillbaka, var och hjälpte mamma slänga skräp.
Nu ska jag börja göra lasange medan mamma och mormor är iväg och slänger resten.
Doris gnäller som f*n när mormor inte är här.... Jesus!

Puss och kram

Ps. Idag åt Johnny självmant, han tom jamade när jag öppnade kylskåpet! Lättnad! Ds.

2007-05-25
14:47:21

Klara...färdiga.../S
...GÅ!!!
Och därmed har startskottet gått då jag nu har påbörjat ett dokument som just nu är en halv sida lång och som ska utmynna i en 15 sidor lång uppsats om hur jag har utvecklats under detta inriktningsår.. i början var jag skitsur för jag tyckte det kändes som en omöjlig uppgift, men efter att ha funderat lite så känns den ändå ganska överkomlig, och det känns som att det är nästintill omöjligt att de kuggar en - de kan ju inte säga att den är fel på något sätt då det handlar om MIN utveckling?! Så nu har jag alltså börjat lite med texten - det som är så underbart är ju att jag bara kan bläddra i mina gamla uppsatser jag skrivit under året och plocka ifrån - för det är ju faktiskt okej att kopiera ifrån sig själv - det har det själva sagt :D

Jag ska ägna uppsatsen några timmar idag och sedan resten av helgen. Imorgon ska jag dock vara barnvakt på morgonen, jag hoppas vädret blir bra då jag måste gå dit och det tar ungefär en halvtimma. Men pengarna är MYCKET välkomna... när jag betalat räkningarna imorgon så kommer jag ha ungefär 30kr kvar - lite komiskt.

Vår pluggfria tid spenderar jag och Tobias just nu framför TV:n då vi för några veckor sedan började titta på Friends - och nu har vi 3 säsonger kvar och bara 2 veckor till i Linköping - måste ju se klart dem innan vi åker hem. Det är så underbart att jag lyckats få Tobias att tycka om serien han också... han är givetvis inte ett lika stort fan som mig ännu men det kommer nog... min andra hjärntvättningen har jag ju lyckats med.... tobias kan nu se sig själv som hundägare... och inte nog med att jag lyckats få honom hundsugen.... jag har även lyckats med prestationen att han numer tycker om de "fula" raserna som jag älskar.

Det här är hans favoriter hittills...

                                

så det är fullt möjligt att jag med fortsatt tjat kanske kan få honom att älska en liten fralla mer, det är ju faktiskt bara öronen han inte gillar...
                                                        

Nej... nu har jag skrivit mer på bloggen än min uppsats.... kanske inte riktigt som det borde vara :P

2007-05-25
12:03:53

Tillökning för RHCP /L
image545

Ja nu ska Red hot chili peppers - frontfigur Anthony Kiedis bli pappa. Tillsammans med sin 24 år yngre flickvän. 
Trodde jag väl aldrig.... men men! Hoppas han sköter sin nya roll. 


2007-05-24
15:18:59

Länktips - egna korsord! /S
Hej hej!

Fick det här länktipset idag; www.puzzlemaker.com

Det är en sida där man kan göra egna korsord, kan ju kanske passa om man vill göra korsord som passar för ett temaområde man jobbat med eller annat!


Update: Blev fel i stavningen tidigare, men nu funkar länken som den ska!

2007-05-24
11:06:59

Dålig människa /L
Usch jag är en hemsk människa.
Jag får inget gjort - har ingen lust att varken plugga eller städa mitt hem (som verkligen skulle behövas).
Johnny kräktes i natt (IGEN!), denna gången luktade spyorna riktigt illa. Hoppas verkligen har blir bra snart....
Det är oroväckande vad länge han varit sjuk nu. Varför känner man ingen veterinär för!

Idag ska jag iväg och jobba mellan 13-14.30! Whoho! =)
Men det blir nån timma imorn också....
Shit kom på att jag glömt lämna in mina bankuppgifter till Nordea så jag kan få min lön... Oppss....
Känns som det är en hel del saker jag ska göra vilket i sin tur har den effekten på mig att jag gör ingenting!
Måste sluta med denna dåliga vana.

Nu ska jag hoppa in i duschen.

Puss och kram

Ps. Fadde vill aldrig mer bli ihop med Rosing igen enligt expressen.se. Seriöst, det paret är Sveriges största skämt. För varje artikel som skrivs ställer jag mig alltid frågan : Är det 1 april idag? Ds.


2007-05-24
10:34:22

Haha /L
image544

2007-05-23
19:52:18

Klar!! /S
Trots att jag varit väldigt ineffektiv idag så har jag lyckats bli klar med alla mina uppgifter, nu är det bara några texter som ska läsas tills imorgon. För att vara ärlig så gör det ju inte jättemycket om man inte hinner läsa allt då man ändå kan delta ganska bra i diskussionerna ändå, men jag ska ändå göra mitt bästa!


Känns som en stor sten lyfts från mina axlar för nu är det verkligen bara examinationsuppgiften kvar att skriva och den ska jag börja med på fredag då jag inte har några seminarier och sedan ska i stort sett hela helgen ägnas åt skrivandet.

Ska även vara barnvakt under lördagen, så jag hoppas vädret blir fint så vi kan vara ute! Pengarna är i alla fall väldigt välkomna ner i min ficka. Eftersom jag inte hinner träffa dem mer innan lovet så blir det även en liten hejdåträff för sommaren, innan vi förhoppningsvis ses i höst igen.

Nu ska jag plugga lite till innan det är dags för lite glass och Grey´s anatomy :D

Hur har den här dagen varit för min Pumba?

2007-05-23
11:40:22

Plugga, plugga, plugga! /S
Det närmar sig slutet på min inriktning men det är desto mer plugg att hinna göra innan slutet!! Idag måste jag hinna med att göra alla uppgifter som ska in i denna kurs för att i helgen börja med tentan. Känner mig lite lätt stressad...

Nästa torsdag ska halva klassen ut på middag som avslutning, jag kommer dock tillhöra den andra halvan som inte följer med. Dels för att jag inte har råd, inte tid - måste skriva tenta, och sedan är det inte världens roligaste klass - har verkligen ingen sammanhållning. Tycker vi kunde haft en "billigare" avslutning - det är ju faktiskt inte alla som har fullt lån och en man som försörjer en hemma... men men...

Under de senaste dagarna har jag i alla fall kommit fram till beslutet att INTE läsa förskoleinriktningen i höst. Det är ju faktiskt lärare jag vill bli, och då är det ju det jag ska satsa på, så nu ska jag läsa samhällsvetenskapligt tema i höst och förmodligen NO-ämnena i vår... då har jag verkigen läst alla ämnen, det känns som en bättre satsning! Även om jag väljer bort att läsa förskoleinriktningen nu så innebär det ju inte att jag aldrig kan läsa det...

Nu är det bara två veckor kvar tills jag åker hem till Karlstad... ska bli så himla skönt!! Det är också bara tre veckor kvar tills jag beräknas bli moster, något som kommer bli sommarens höjdpunkt :) Måste ju kämpa hårt för att bli favvomostern med tanke på att Linda kommer att få träffa bebisen såååå mycket mer än mig!

Nej, nu är det dags att sluta slingra sig... det är på tiden att jag tar tag i plugget!!

2007-05-23
11:30:43

Är så trött på Rosing!!!! /S
 

Rosings nya projekt - mjukporr!!


Stackars lilla Linda Rosing som tycker så synd om sig själv som jagas av media...NOT!!!! Snacka om att vara pinsam, att man kan vara så trögfattad.... det är ingen som är intresserad av henne, hon är enbart pinsam!!

Och nu har hon alltså tänkt satsa på mjukporr + delta i spanska versionen av Big Brother.. tycker så himla synd om hennes barn, vilken jäkla morsa de har!!!!! (http://aftonbladet.se/vss/noje/story/0,2789,1075413,00.html)

2007-05-23
09:46:17

Lite bättre idag /L

Stackars lille tjockisen mår lite bättre idag.
Igår kräktes han tre gånger på morgonen men vi åkte och köpte specialmat inklusive en liten spruta så nu matar jag honom med detta. Så igår kväll gick han till vardagsrummet i alla fall (han har inte rört sig på 48 timmar).
Nu i morse kräktes han igen, han gick på toa men jag kunde inte se om avföringen var vit eller om det var kattsand (han fick ett medel hos veterinären för att se att maten kommer igenom).
Sedan matade jag honom med specialmaten. Nu sitter han på balkongen och går runt lite i lägenheten.
Jag ber för att det inte blir värre än så här, för nu har vi no money att punga ut med ytterligare 1300 kronor eller ännu värre betala för en operation. Om det är stopp någonstans skulle detta kosta 10.000 kronor, nu får ni dömma mig men det har vi inte råd att betala och då är jordelivet slut för min lilla älskling.
Men jag hoppas verkligen att denna mat och vila räcker. Att det bara var magsjuka (för han äter ju ALLT han kommer åt).
Be för Johnny.

Annars var jag med om otrevlig relationshändelse igår, men det skriver jag inte här. Ingen blev förvånad.
Så denna vecka har inte varit bra.
Jag har inte fått någonting gjort i skolväg, fast jag var till bibblan och lånade böcker igår. Det är allt.
Igår var jag även till Städtjänst för lite information. Det är inte så lätt att städa som man tror. Bara den där moppen var problem och jag insåg vilka träningspass dessa kommer vara.
Jag fick mitt schema, det såg bra ut. Det enda stället jag kände igen var CGC, där ska jag städa...

Puss och kram
Linda2007-05-22
19:23:30

ack så trött... /S

Jag är så himla trött.... har inte fått nästan något gjort i pluggväg varken igår eller idag!
Igår natt sov jag knappt något alls, vaknade hela natten varje timma och hade svårt att somna om... tror kanske att jag börjar bli lite stressad även om jag försöker att inte tänka för mycket på uppgifterna. Egentligen så har vi inte mer än vanligt att göra, tror mer att jag stressar upp mig för att jag absolut inte vill få någon komplettering på någon av uppgifterna, har varken tid eller lust att sitta med det i sommar!!

Då jag var så trött igår blev det som sagt inte alls mycket pluggat efter seminariet. Istället blev det en massa Friendstittande underkvällen. Förresten så kom första åskovädret igår kväll.... det blixtrade och mullrade ganska ordentligt i närmare en timma. Under natten regnade det ganska rejält vilket var anledningen till ännu en natt med för lite sömn.  Stuprännan svämmar nämligen över när det regnar häftigt och det rinner som en forsande kran ner på vårt fönsterbleck så det låter som om någon står och kastar en massa stenar på rutan.

Imorgon har jag som tur är inget seminare så då ska alla uppgifter göras som är kvar så det bara är att ta tag i min tenta sedan.

I helgen hoppas jag på att få sitta barnvakt... är i stort behov av pengarna då jag kollat ¨på månadens räknar o insett att HELA bidraget kommer att gå till räkningar denna månad... tur att man får tillbaka på skatten i sommar!!!

Hoppas den lilla tjockisen är helt återställd....


2007-05-21
22:51:18

Johnny ja! /L
Nu verkar busen må bättre.
Det gick bra hos doktorn. Tur att det var Johnny som blev sjuk, tror inte Stina hade varit lika lätt att undersöka....
Det blev röntgen, men det visade ingenting.
Hoppas bara att han inte kräks imorgon!
Nu är vi 1300 kronor fattigare och vet ändå inte vad felet är. Jag vill inte behöva göra detta en gång till.
Ingen försäkring har jag heller, men den hade tydligen inte täkt det här ändå, men nu ska jag skaffa en försäkerhets skull.


2007-05-21
13:03:58

Johnny, johnny.... /L
Stackars Johnny är sjuk idag.
Han hade spytt 7 gånger i morse och nu satt han och klagade/jamade och började kräkas 6 gånger till!
Jag ringde till Solstadens smådjursklinik och de frågade om han var en sån katt som åt allt han fick tag på.... men självklart är han det... damen trodde att han kanske ätit något som satt sig på tvären. Klockan halv tre ska jag in med honom för att se så allt står rätt till med busen.
Man måste ju kolla och ta sitt ansvar men det lämnar stora hål i plånboken skulle jag tro...


2007-05-20
20:19:47

Skön helg! /S
Helgen har varit skön. I fredags var vi jättetrötta efter att Tobias familj åkt så den kvällen blev det ett litet Friends-maraton.

Igår blev det en hel del plugg trots min och Tobias otroliga brist på motivation. Vi spelade till och med Yatzy som ursäkt för att slippa plugga.... hade dock ingen tur alls då jag förlorade alla tre gångerna... måste bero på att jag har sån tur i kärlek :D

På kvällen blev det film, Last King of Scotland. Det är en sann berättaelse om tiden i Uganda under den karismatiske men hänsynslösa diktatorn Idi Amin.
Nicholas Garrigan kommer till Uganda som entusiastisk nyutexaminerad läkare i början av 70-talet för att jobba som volontär. Efter att ha hjälpt Idi Amin i samband med en olycka, Ugandas nyblivne president, blir Nicholas snabbt utnämnd till Amins personlige läkare och kommer att bli en av dennes närmsta män. Till en början sveps Nicholas med av Amins starka personlighet och charm men liksom resten av världen börjar han sakta förstå att Amin inte är den räddare han påstår sig vara. Bakom fasaden döljer sig en hänsynslös diktator som beordrat avrättningar av hundratusentals människor och inte skyr några medel för att behålla sin makt.

Jag tyckte filmen var bra, läskig då Amin beter sig som om han vore världens snällaste och roligaste människa, men i själva verket mördade sammanlagt 300 000 människor. Måste erkänna att jag knappt hört talas om honom förrän filmen kom ut, hade hört namnet och visste att han varit diktator. Det var dock allt. Så jag tyckte absolut att den var sevärd för min del...

Idag har det blivit mer plugg, har gått hyfsat bra men jag är fortfarande inte klar med den kursuppgift jag planerat att skriva klart i helgen, har dock bara två sidor kvar som jag ska ta tag i imorgon!! För att fördriva tiden tittade jag lite på lägenheter, mest för skojs skull då vi inte vet än om Tobbe kommit in eller ej än. I alla fall så hittade jag i alla fall en suuuuuperbillig trea!! Den var på 86kvm och kostade bara 3000kr/mån inkl. värmen!!!! Tyvärr ligger den i "fel" område, inte jättelångt ifrån universitetet eller stan men jag tror det är ett lite oroligt område + att vägen till uni går i stort sett enbart genom skogen... inte så kul på vintern i mörkret! Men det svider ordentligt i mig... så jäkla billig, den är 52kvm större än min nuvarande bostad och kostar bara 376kr mer i månaden!!!!!! Men man måste ju kunna trivas i den oxå.... men som sagt det svider, billigare än så lär det ju inte finnas någon!

Nu ska jag spela lite alfapet på betapet.com.

Kram kram

Ps. Vill se alla nya kläder och andra presenterna.... I'm waiting! Ds.

2007-05-20
16:01:38

The storm is gone /L
Även mitt besök har nu åkt.
Igår var jag, mamma och Nina på stan. Mammas plånbok mådde dåligt men jag och Nina hade det bra.
Först köpte jag mig 2 små glasbubblor som flyter på vattnet som jag ska ha bland mina flytande ljus.
Sedan fick jag en likadan klänning som den gröna fast en gul, 2 BH:ar (svart och vit), 2 halsband, en med ett flamingohänge och en med ett björnhände. Jag fick även 2 nagellack från Kicks.
Nina fick hårspännen, halsband, nagellack och en Barbie.
Hehe... massa skoj!
Vi passade även på att fika på cafét högst upp i köpcentrat.
Igår sov även alla tre över hos mig. Vi kom hem så sent ifrån farmor att de nästan fick gå och lägga sig på en gång.
Vi vaknade tidigt i morse och de fick gå ut med Åsa.
Jag vet nu att Åsa är väldigt bra med barn för så som de bar och slet i henne utan hennes reaktion, ja, det är nog inte många hundar som skulle gjort det. Även fast de höll på med henne hela tiden sprang hon inte bort när hon fick chansen utan hoppade upp i någon av deras famnar och sov....
Åsa är jobb men det var kul att se vad duktig hon är med barn.

Vi fick igång Internet, Jason hade gjort som du skrev och det fungerade då!
Jasons syster har en trådlös över som vi ska få, skönt att ha Internet.

Nu ska jag bara slappna av.
Kram!

  
Ps. Många kan inte se skillnaden på Ole och Emil.... Jag tycker inte de är lika för fem öre. De är blonda, thats it typ. Ds.


2007-05-19
12:08:27

Ensamma igen. /S
Nu har besöket från Karlstad återvänt hem till sig igen. De kom i onsdags ganska tidigt på kvällen så vi började besöket med en promenad i området... jättemysigt att gå bland de stora ekarna :)

Torsdagen blev det ännu mer promenerande då vi åkte in till Gamla Linköping och gick runt där + en promenad till Valla. Därefter åkte vi en liten bit utanför Linköping till Bergs slussar och tittade på när de slussade båtarna i kanalen. Det var faktiskt lite kul då jag aldrig sett en slussning live... och när man bor precis vid kanalerna så är det ju ett måste att man har sett en slussning. Precis i närheten av slussarna låg Vreta klosterruiner som vi också passade på att titta på Klostrets restaurerade murar. Tyvärr var det mulet och blåsigt och jag
hade självklart inte nog med kläder på mig så jag frös en hel del... men det fick det ändå vara värt.

På hemvägen bestämde de att vi skulle ta vägen runt sjön Roxen... något som visade sig vara en ganska dålig idé då sjön visade sig vara större än vi trott + att vägarna var slingriga och ganska slitna... men det var fint även om resan hem blev lite dryg. På kvällen blev det restaurangbesök med en trerätters middag... supergott! Jag och Tobias åt vitlöksbröd med dip till förrätt, en grekisk lammrätt med färska örter... också jättegott, och när det kändes som om maten skulle börja sippra ut ur öronen var det dags för desserten som var en  suuuuuupergod jordgubbscheesecake.... tyvärr varman lite för mätt för att kunna njuta av den fullt ut.

Igår blev det mer promenerande då vi åkte till Tinnerö eklandskap, det var dock en stor besvikelse då vi förväntade oss enorma ekar, men istället var det lövskog med några futtiga små ekar här och där... då var landskapet fianare här hemma i Lambohov! Därefter blev det en runda på stan tillsammans med Tobias mamma och syster medan Tobias och hans pappa åkte till flygvapensmuseet. Stadsrundan blev väl inte jättelyckad då det bara var hans syster som verkligen ville gå på stan. Tobias mamma var ganska trött och inte särskilt shoppingsugen, medan jag själv är nästintill pank och inte hade råd att köpa något. Men det blev ett par skor inhandlade till hans syster och jag hittade en affär med en massa söta bebiskläder som jag måste köpa något från innan jag lämnar Linköping... mitt syskonbarn måste ju se hippt ut :9

Väl hemma igen blev det lite kladdkaka innan familjen begav sig av hemåt mot Karlstad. Både jag och TObias var väldigt trötta när de väl åkt... är ju inte direkt van vid att det är full rulle hela dagarna och att ha besökt ca 50h i sträck... men det var trevligt i alla fall och det tyckte att vi hade en väldigt fin lägenhet. De ville också ge oss något i inflyttningspresent trots att vi redan fått en stor golvlampa från dem. Så i sommar kommer det förmodligen inhandlas en kaffekokare då Tobias är lite för lat för att orka använda vår tryckkokare. Jag som tidigare vägrat att införskaffa en då jag inte själv dricker kaffe får väl ge med mig...vi får ju de gratis och även om inte jag dricker så vill ju alla andra i min omgivning ha kaffe!

Igår fick Tobias äntligen tillbaks sin dator som han skickat iväg för att få sin nya skärm utbytt. så Nu hoppas vi på att den ska funka, och nu när vi äntligen fått hans dator slipper vi se på våra filmer via datorn, istället kan vi koppla in datorn till TV:n så man slipper känna att benen ska börja brinna av en väldigt varm dator!
Medan alla andra införskaffar nya datorer tror jag att det börjar bli dags att blåsa om min dator... Tobias pappa var det väl egentligen som pikade mig lite...
Så i sommar ska Tobias få äran att fixa en ominstallationen och allt vad som nu behövs göras med den!

Nu är det dags att ta tag i plugget :(

Ps. Linda, jag förväntar mig bilder på alla presenterna! Ds.

2007-05-19
09:38:25

Jag hade en jättebra dag /L
Gårdagen var kanon.
Jag var hos Katarina och maten var jättegod, hon bjöd på kycklingfilé med klyftpotatis och vitlöks dressing typ. Till efterrätt var det tårta med jordgubbar på! Mums!

Jag fick också paket av mamma och pappa.
Av mamma fick jag 2 klänningar, en grön och en svart. Plus 2 par tights, ena svart och andra grå.
Av pappa fick jag en bärbar dator, en liten söt sak som bara väger 2 kg. Men jag fick inte igång Internet, hade inte du Sandra också problem med det när du köpte din dator? Vad gjorde du då?

Nu ska jag och Nina snart dra till stan med mamma!

Puss och kram
Linda ♥


2007-05-18
10:23:14

Äntligen fredag /L
Denna vecka har gått extremt fort.
Jag avslutade 5 veckors praktiken i onsdags, kändes sorgligt. Alla barnen skulle ha min msn vilket jag också gav ut - när jag startade msn fick jag lov att godkänna en hel del nya kontakter... haha
Det är väl kul att de vill kunna fortsätta ha kontakt.

Igår var det en slapp dag fast jag fick mycket gjort i städväg men inte när det gällde pluggandet.
Idag kommer pappa och mina syskon vid 12 och sedan kör de mig till Katarina vid 14 för hon har bjudit dit oss tjejer. Hon bor i Forshaga så då kan jag åka till farmor på efteråt. Tänkte kolla om Nina vill sova över hos mig ikväll för jag och mamma ska på stan imorgon för vår tjejdag och så kan det ju vara kul för henne att vara med.
På lördag ska väl någon av syskonen sova över igen.

Känner mig väldigt stressad just nu över att det är någonting hela tiden.
♥ Måndag - VFU redovisning + inlämning av 3 sidor om VFU:n (vilket jag glömt totalt)
♥ Tisdag - Lära mig jobbet på städtjänst inför sommaren
♥ Onsdag - Måste jobba med uppsatsen
♥ Torsdag - Vikariera
♥ Fredag - Vikariera

Plus att jag måste åka till skolan någon dag efter tisdagen och lämna in min VFU bedömning eftersom min handledare skriver den på tisdag.
Uppsatsen har jag inte börjat med ännu heller, jag har läst en bok det är allt. Usch diciplin.
Jag måste även lämna in en rapport om VFU företag som jag gjorde i höstas, förstår inte varför eftersom den inte är betygssättande och jag har dessutom redan fått mitt betyg.

Nej, nu måste jag göra iordning mig!

Puss och kram
Linda

2007-05-17
15:29:19

Are you single? This is for you.... /L

image541

www.singelringen.com kan man köpa dessa ringar. De är till för endast singlar, som en symbol för att man inte är ensam om att vara singel. Dessa ringar säljs världen över.
Nu lanseras också två nya produkter under namnet "Single signs", den ena är ett mobilsmycke och den andra ett hundhalsband med koppel.

Gissa vem jag kom att tänka på... =)2007-05-17
13:12:10

Ett helt sjukt system /L
image540

2007-05-17
09:37:49

17 maj /L
image539

Idag är det Norges nationaldag - vilket innebär stort firande i Norge.
Jag har faktiskt varit med en gång, och det var bra mycket roligare än när Sverige firar.
Mina syskon firar säkert stort idag men senare ikväll åker de med pappa hit =)
Så jag får äntligen träffa dem!

Har ni varit med och firat 17 maj?


2007-05-16
11:56:31

Besök! /S
Japp, ikväll kommer Tobias familj ifrån Karlstad och ska hälsa på, de kommer att stanna tills på fredag.

Så idag ska jag vara riktigt huslig... började med att gå upp klockan 7 imorse för att tvätta... en riktig plåga men det var tyvärr den enda tvättid som fanns ledig som passade. Sedan har vi varit och handla med våra sista slantar så att vi har ett riktigt välfyllt matförråd för våra gäster.

Tobias har precis gett sig av till skolan för att plugga medan jag tänkte ta tag i städandet... vår lägenhet ser nämligen inte allt för mysig ut just nu med dammråttor i varje hörn.... tycker ju lite synd om den stackaren som ska sova på golvet så därör hade jag tänkt göra en insats.

Sedan ska det göras tacopajer som förberedelse inför morgondagens middag, men det arbetet hade jag tänkt överlåta på Tobias.

Idag var jag duktig och tvättade mattan i kokvrån men det var inte alltför kul då jag upptäcker att det nu är en stor rund fläck på golvet där mattan legat... resten av golvet har blekts!!! Detsamma har hänt i vardagsrummet... vad gör man åt det??? Visserligen syns det ju inte så länge jag har mattorna på men jag tänker på den dagen man flyttar... det kan man väl inte straffas för.. måste väl räknas som normalt slitage va?

Idag fick jag även veta att jag min ansökan till förskoleinriktningen i Norrköping har beviljats... så nu gällder det verkligen att bestämma sig för vad man ska göra... måste dock säga att jag är ganska säker på att jag för tillfället inte vill läsa en extra inriktning... känner mig lite för skoltrött för att att orka ta ett beslut om att förlänga min utbildning just nu.

Imorgon har jag fått i uppdrag att åka och titta på ett skötbord åt min syster... jag har inte meddelat familjen Karlsson om detta, men det får bli en liten överraskning... ligger ju inte jättelångt bort så de har säkert ingenting emot en liten utflykt... hoppas jag!

Vad händer annars då? Inte mycket här... nu är det verkligen plugg som gäller den sista tiden, ska försöka hinna med att sitta barnvakt en gång till så att jag får säga hejdå till barnen för sommaren... sedan är jag i ganska stort behov av pengarna... dels ekar det lite lätt på kontot redan nu, men sedan fick vi även elräkningen den här månaden som jag nog inte riktigt räknat med... tur att man får leva på mor och far under sommaren!

Snål som jag är blev jag överlycklig när jag insåg att jag faktiskt tjänar på at handla på kort istället för kontant... skratta på men jag har faktiskt inte tänkt på att man slipper betala någon avrundning när man betalar med kort! Så nu insåg jag och Tobbe att jag säkert tjänat närmare 100 spänn detta år på att jag använt kort istället för kontanter varje gång jag handlar :) Många bäckar små som man säger...

Nä... nu är det dags att hämta tvätten... vi hörs om ett par dagar!

Ha en härlig helg!

2007-05-14
19:45:49

Länktips för lärare och föräldrar! /S
Hej!
Jag hittade den här bloggen som sköts av tre tjejer som alla jobbar som barnbibliotikarier vid olika bibliotek och de ger på den här bloggen en massa bra boktips om böcker och vilka åldrar det passar!

http://flaskposten.blogspirit.com/about.html

2007-05-14
19:31:47

Världens sötaste hund /L
Detta måste ni se, världens sötaste hund!


2007-05-14
19:13:39

2 senaste filmerna /L

image537
Mr Beans semester -
Ja, vad ska man säga. Jag vet inte om det är för att jag vuxit till mig eller om Bean bara har blivit uttjatad.
Filmen handlar såklart om Bean och hur han vinner en semester till Cannes. Ja, och vi vet ju alla hur jävla klantig han är -  detta är något som jag stör mig på hela filmen, hur dum får man vara ? Seriöst vilken jubelidiot. Jag irriterade mig mest men visst, jag skrattade till ibland pga skadeglädje och för att jag inte visste om jag skulle gråta eller skratta. Nej, den första filmen är bra mycket bättre och inte ens den är bra.image538
Freedom writers -
Filmen handlar om en lärarinna som hamnar i en klass där gängvåld är vardag och man är glad om man överlever dagen typ. Hon lyckas givetvis det ofattbara - att få dem intresserade och bli en famlij.
Jag tycker inte den skiljer sig så mycket från andra filmer, man har sett det förr. Det är förstås väldigt kul/intressant att den är verklighetsbaserad men det verkar alla filmer av denna typ vara.
Jag blir alltid rörd/berörd av sånna här filmer, och jag tyckte extra bra om scenen där en av de "tysta" eleverna läser högt ur sin dagbok. Det är absolut en film värd att se och man bör se den.

T.o.m svårflörtade Jason gillade den vilket inte sker allt för ofta, han gillade också musiken men den föll mig inte riktigt i smaken.
Enjoy!2007-05-14
18:25:52

Back to reality... /S
Idag hade vi vårt första seminare efter vår VFU. Det var inte jättekul direkt... men men... nu börjar det verkligen närma sig slutet av terminen, och även om man tydligt kan se ett slut på det här skolåret nu så ökar även stressen över att man ska hinna med alla uppgifter och att allt ska bli godkänt så man slipper ta igen det i sommar. Så här efter tre veckors praktik är man ganska trögstartad igen... inte jättekul att återvända till böckerna :(

I sommar är jag bjuden på dop, det är min tremänning som fått barn. Det ska bli jättekul, särskilt kul ska det bli då man misstänker att det även kommer att bli ett bröllop!! Jag som längtat efter att få gå på bröllop :)

Under helgen såg jag filmen "Happy feet". Den var jättesöt! Det var ju en barnfilm och inte rolig på samma sätt som t.ex "Ice Age". Den var dock bra på så sätt att jag tycker att man skulle kunna använda den i undervisningen då den tar upp miljöproblem om hur vårt fiske påverkar pingvinerna då fisken inte räcker till.... utifrån det kan man ju ta upp andra miljöaspekter. Den tar även upp utanförskap och hur det är att vara annorlunda.

Har man ingenting för sig tycker jag absolut att man kan se den av den enkla anledningen att den är väldigt söt.... och Robin Williams figurer är ju alltid lika roliga att se och lyssna på!!

Nu ska jag försöka att ta tag i mitt plugg (kommer nog gå mindre bra) :(

2007-05-14
16:29:09

Vick vack /L
image536
Idag har jag lekt fröken igen.
Dagen gick på bra, men jag kände att mitt tålamod testades idag.
Vissa grabbar testar en verkligen. Tyckte jag skötte det bra.
Klockan 13 gick jag på mitt vick-pass. Fick jag ytterligare 2 timmar =) Ska jobba nästa vecka också... 1,5 timme men ändå =P haha... många bäckar små ? Kanske....

Usch jag vill inte att det ska vara min sista vecka....
Imorgon ska vi ha cykeldag på Mariebergsskogen.
Jag fick låna en cykel av en av lärarna och hjälm hade de några extra... Jag i hjälm... jaja...
Börjar tidigare imorgon 07.50, vilket innebär att jag måste åka tidigare vilket i sin tur innebär att jag måste gå upp tidigare... neeje, vad tråkigt.

Nu ska jag faktiskt ta och passa på att se en film!

2007-05-13
16:32:19

Ännu ett test /L
Jag gjorde precis det här testet om hur jag är. Väldigt intressant och kändes mer pålitligt än många andra test.


image535


2007-05-13
13:09:19

Hur det är att bo i Sverige /L
Så här känner jag också;
2007-05-13
12:49:40

Jag? En bonde? Haha /L
Gjorde precis testet om jag är en bonde.
Till min stora förvåning blev jag en! Dä ni =P Jag är inte helt dum ändå... haha
Här är beviset:

image534


2007-05-13
11:49:44

Jag som porrskådis /L
Så här skulle alltså jag heta om jag var en porrskådis.
Vad skulle bli ditt namn?

image5332007-05-13
11:16:14

Ehhh! Fel låt! /L
image528

Jag som den pensionär jag är somnade framför tävlingen igår och missade vem som vann.
Till min stora sorg gick det piss för Sverige. Jag som älskar The Arks låt kan inte förstå hur Serbien vann... ännu värre - vi kom inte ens topp 10 ?
Nej nu är det nog - dela tävlingen mellan öst och väst.
Alla röstar ju på sina grannländer, hela tävlingen börjar ju balla ur.


2007-05-12
22:18:47

Hur vuxen är du? /S
Jag tycker det är lite småkul att göra test av alla de slag... här är det senaste jag hittade;

www.vuxenpoang.com 

 Din ålder borde vara 31.1 enligt Sveriges Vuxenpoängsstyrelse

Din vuxenpoängär: 17
Ojdå, ditt test visar att du måste tagga ner lite. Du är lite för mogen för din ålder. Kanske dags att sluta använda ICA-kortet eller sälja bilen? eller varför inte beställa en resa till Kos?
 
Tips på saker att göra för att få mindre poäng
  • Börja drick öl.
  • Åk till Hultsfred, dvs festivalen, inte staden.
  • Flytta ihop med några kompisar.
  • Ge dina krukväxter till grannen.
  • Sälj din bil, det är omiljövänligt.

Nu är det din tur.... hur vuxen är du??

2007-05-12
18:31:55

Vill ha....../L
image525

2007-05-12
18:19:09

Slö, härlig lördag! /S
Det var så underbart skönt att få sova ut imorse! Trots att jag var hemma redan vid 12.30 igår var jag helt slut, jag sov i ca 1,5 timme under eftermiddagen, trots det så somnade jag strax efter klockan 23 igår.

Idag har jag försökt plugga lite, men då jag inte riktigt förstod uppgiften + att detn bara ska diskuteras under seminariet så var jag väl kanske inte så jätteengagerad. Får försöka göra ett ryck imorn istället....
Vi var även ute på en promenix.... det var så himla varmt, men det beror väl på att man förberett sig på världens regnsskur!

Idag ska Tobben bort, så jag ska spendera kvällen alldeles själv. Hade tänkt va duktig och ringa någon idag så jag messade mina gamla kombos, men det visade sig att de var bortresta. Så istället ska jag titta på lite schlager och äta lite cashewnötter och kanske käka lite glass.

Kan även meddela att jag totalmisslyckades med min gratäng igår :( har ingen aning om varför men den blev inte direkt krämig och god.... grädden bara rann ut över tallriken.
Som tur var så blev vår kladdkaka jättegod... vi var dock lite glupska och orkade inte vänta tills den svalnat så den var väl lite väl kladdig. Tänkte baka en ny idag som vi kan äta imorgon... för gott var det!!

Ha en trevlig kväll!!

2007-05-11
16:25:32

The black cat /L
Just nu håller en svart katt på och anfaller mitt hem.image519
Jag hörde att Stina och Johnny lät riktigt otäckt i köket så jag sprang dit och då upptäckte jag en svart katt i mitt sovrum!
Jäkla satansskit.
Jag försökte ju skrämma iväg den men den jäkeln satte sig precis nedanför balkongen och titta på mig.... väntandes på att jag skulle gå därifrån.
Nu har den precis försökt en tredje gång att ta sig in!
Jag tar fram vattenflaskan men den sätter sig precis så jag inte kan nå den.

GRRRRRRR...........!!!!

Nu försökte den igen!


Idag var det min sista dag på den fjärde veckan. Allt gick bra... jag frågade min handledare vad jag skulle göra och då skicka hon hem mig...  men jag ville inte hem för då innebär det städning =))
Hon hade i alla fall träffat min lärare i Sunne, och sagt att jag var den bästa såklart ;) hehe... Kiss my ass ****** =P
Kändes ju lite skönt efter hans kommentar!
Och mitt omdöme från praktiken kommer vara betygsunderlag i kursen! Hihi!
Usch på onsdag är min sista dag och jag vill inte!
Jag har bestämt att vi ska vara hela eftermiddagen i skogen och barnen ska få spela upp pjäser där, sen så tar jag med fika och så får vi ett mysigt farväl.... tråkigt, de kommer ju splittras till hösten då 3:orna blir 4:or. Jag kommer dessutom inte vara mer i en 2-3, eftersom jag måste/vill vara i alla årskurser nån gång. Jag har 4, 5, 1, förskoleklass kvar.
Hade lite tur också då fritidspedagogen frågade om jag ville vicka för henne nästa vecka (bara nån timma) men eftersom man inte får vicka under VFU-tid så sa min lärare att jag får givetvis sluta för dagen när hon behöver vikarie och gå in på hennes schema... hehe... så jag får nån timma till i alla fall!
Bra bra! =)

Nu ska jag väl försöka göra någonting....

Puss och kram
Linda

2007-05-11
14:05:13

Sista dagen. /S
Idag gjorde jag min sista dag på praktiken. Måste säga att även om jag har haft kul så kändes det ganska skönt att det nu var slut för nu vill jag bara göra mina sista uppgifter och få åka hem till Karlstad och ha loooooov! Mitt omdöme var bra, det enda han påpekade var att han tyckte att jag skulle ifrågasätta min mentors undervisning mer i framtiden, och den kritiken kan jag nog hålla med om... men jag har inte tyckt att något varit konstigt + att han varit väldigt bra på att tala om varför han gör saker som han gör och vad som händer o.s.v.
Eleverna var jättegulliga då jag faktiskt fick en blomma av dem, en liten ros"buske"... var kanske inte den ultimata blomsorten för mig som aldrig vattnar mina blommor, men jag får väl försöka göra en ansträngning.

Den här helgen ska jag ägnas åt att plugga.. som sagt vill jag få alla mina uppgifter gjorda nu så det bara är att sätta igång med min tenta, och kunna åka hem så fort som möjligt. Eftersom vi redan fått veta uppgiften som är att skriva en portfolio för min utveckling under inriktningens gång, så är det som sagt bara att sätta igång när alla andra uppgifter är färdiga. är jag riktigt, riktigt intensiv i mitt skrivande kanske jag kan lämna in den redan den 1 juni... men det tror jag är att kanske vara lite för seriös då jag har lektioner fram till den 31maj. Mitt mål är att bli klar så pappa kan hämta mig och Tobias den 6 juni, vilket är om bara 3,5 vecka :))))
När jag väl är hemma i Karlstad får man gå och nervöst vänta på att bli moster då min kära syster beräknas föda den 16 juni :)

Den här kommande veckan kommer Tobias familj och hälsar på för första gången, så vi får väl se vad vi hittar på för något. Tror Tobias pappa fyller år då också så någon form av firande får det väl bli.

Nu ska jag diska lite. Ikväll ska vi göra potatisgratäng och kotletter.... Tobias verkade lite skeptisk men det ska nog gå bra :)

Vad ska ni göra i helgen?

2007-05-09
17:45:46

Skön låt /L
image517

Surrar i mina öron just nu:

Mika - Grace Kelly2007-05-08
20:15:18

Hjälp Shane! /L

image516

Eftersom en elev i min klass förlorade sin 5-åriga bror förra veckan känner jag mig extra blödig men denna killen som lider av cancer har som största önskan att få 350 miljoner grattiskort till sin 7 årsdag den 30 maj.
 Det är inte många kronor att punga ut med så varför inte uppfylla åtminstonde 1 barns önskan här i världen!

Skicka grattiskortet till:
Shane Bernier
PO Box 484
Lancaster, Ontario
K0C 1N0
Kanada


2007-05-08
20:04:21

Jag är bäst /L
Nej, det är ingen provocerande rubrik utan jag kör endast med ren fakta i min/vår blogg.
Jag har denna vecka fått mitt livs finaste komplimang då min handledare talade om för mig att jag är den bästa lärarstudent hon någonsin haft!
Jag riktigt njuter av denna kommentar och kommer leva på den så länge jag lever!
Det är väldigt roligt och vad jag förstått är hon inte en person som lätt säger sådana saker. Hon är dessutom VFU samordnare och har jobbat som lärare i 30 år så hon har ju mött en hel del studenter! ;P

Mamma sa idag att jag visst får mycket komplimanger för att jag är duktig men det blir en annan sak när någon man inte "känner" eller som man vet inte är "tvungen" att säga såna saker. Man blir mycket gladare, vilket är helt sjukt egentligen.
Jag har märkt hur otroligt dålig jag är på att få komplimanger, jag vet inte riktigt vad man svarar på sånt.
Det känns så dumt att bara stå och säga tack också men men....
Det känns i alla fall tryggt, för imorgon åker min handledare på något VFU möte i Sunne och där är också min lärare, jag vet ju nu att hon inte kommer säga massa negativt i alla fall.Jag gör nu min fjärde vecka av fem, känns skittråkigt. Jag vill inte tillbaka och jag vet att jag kommer få börja skriva på min uppsats redan nästa helg. ÅHH .... tråkigt!!!
Jag kom förresten in på sommarkursen i religion men jag måste säga nej eftersom jag jobbar då... men jag orkar knappast plugga något ändå.

Nästa helg kommer förmodligen pappa med barnen och jag ska på middag hos en klasskamrat på fredagen!
Vilket betyder att jag inte riktigt vet hur jag ska klämma in min shoppingdag med mamma och mormor.... =/
Men du och jag kanske kan gå själva en vardag annars mamma? Vi får prata sen....
Jag har ju glömt att skriva det, mamma gav mig en shoppingdag med henne i födelsedagspresent! =)
På tal om födelsedagspresenter tror jag inte jag skrev överhuvudtaget vad jag fick.... av Anette: En vit kofta, en rosa tröja och en läppglans. Av mormor: En randig tröja gråaktig och en rosa randig kortarmad tröja. Av Jason fick jag en armbandsklocka som jag var in och bytte idag eftersom den inte riktigt var min stil ;)) (nej, jag är inte en sån hemsk flickvän som byter vanligtvis men den var i guld och jag är inte guld-människa).... av Joakim fick jag ett jättefint halsband ifrån H&M som jag pekat ut =)
Åsa köpte krassefrön och mamma gav mig jord =)) Men shoppingen kommer ju senare!
Jo, pengar av farmor och Jasons mamma! (skorna passa ju inte ;(( )

Det med skorna är synd eftersom min nya klocka har rosa bakgrund och har bling bling... precis som skorna som eeeeeej vill passa... menmen sökandet efter nya fortsätter!

Nej nu tror jag att jag skrivit av mig lite.... till skillnad från dig Sandra har jag jättemycket energi av nån anledning? =P
Kanske för att jag helt enkelt är bäst ;D ........................... Haha!


2007-05-08
18:30:05

o regnet bara öser ner.../S
Hej hej!
Idag har jag varit sååå trött... ovanligt va :P
Som tur var så spenderades bara halva dagen med lektioner, under eftermiddagen skulle nämligen klassen på studiebesök på en gård ute i Vikingstad. Besöket var jättetrevligt men eleverna var överallt på en och samma gång och hade plötsligt förlorat hörselförmågan. Det var hemskt vad lite många av barnen kunde om landet. En av bönderna som höll i det frågade vilka färger korna kunde ha förutom brun-vit. Då svarade flera elever gröna och lila.... det värsta var att de var helt seriösa, och nu snackar vi ändå om barn som är i 11-13 års åldern!!

Vi fick gå in i ladugården och titta på korna, hälsa på kalvarna, hålla i "nykläckta" kycklingar, hälsa på höns, hästar och titta på maskinerna. En del barn kväljdes av lukten... särskilt en kille var nära att kräkas flera gånger, själv var jag kanske lite okänslig för jag kunde inte råka bli att småfnissa åt honom och hans kamrater som annars är jättestöddiga i andra situationer.
Imorgon ska jag hålla i min sista lektion för den här VFU-perioden, ska hålla i uppföljningen bara och ställa lite frågor för att se vad de lärt sig. Idag avslutade vi temaarbetet tidningen, så imorgon ska jag ägna mycket av dagen åt att kopiera och sätta samman 17 exemplar.
På torsdag ska barnen ha en skogsdag, jag ska tillsammans med min mentor leda barnen som kommer till dammen där vi ska håva efter vatteninsekter....inte så jätteroligt kanske, och jag som är så feg för att ta i alla insekter... får hålla tummarna för att det blir soligt så man slipper stå i ösregn i en hel dag...

Vi klarade oss utan regn under hela besöket men nu under eftermiddagen/kvällen har regnet vräkt ner i omgångar...måste säga att det är ganska mysigt :)

Igår provade jag min nya hudlotion som jag köpte likadan som den jag gav Linda. den var inte alls lika bra som hennes. fattade inte alls varför förrän jag satte mig här förut och ser flaskorna. Upptäcker då att jag köpt duschtvål!!! Inte konstigt att jag inte blev len!!! Så nu måste jag ta mig in till stan och byta, vill ju inte ha två stora flaskor med tvål!!! Så nu snart ska jag återinviga dem men denna gång använda dem i dess rätta syfte.... kanske funkar lite bättre då :P

Idag är Tobias iväg på spelkväll med sina kompisar. Hörde dock att det klirrade en del, och att ena vodkaflaskan var borta så vi får väl se hur bra han lyckas i Risk-spelandet... Själv ska jag njuta av min kväll i ensamhet med att titta på mina TV-serier.

Något  nytt i någon annans liv?

2007-05-07
19:33:48

sj-ljudet. /S
...visst låter det spännande... not! Det är en av mina VFU-uppgifter att ta reda på massa information och hur man undervisar i sj-ljudet. Mentorn sa att man inte längre undervisade så mycket i stavning då han insett att det bara är de som redan kan stava som verkligen förstår stavningsreglerna, de andra brukar lära sig genom att de läser mycket. Hur som helst måste jag försöka skriva en stavningsnyckel, men det får vänta någon dag.... känner mig inte särskilt motiverad till det just nu.

Idag fick min älskling veta att han kanske fått ännu ett jobb, förutom KBAB så kanske han ska jobba på min pappas jobb de första veckorna, så han kommer nog tjäna en hel del i sommar. Kan dock inte säga att jag är avundsjuk... jag skulle inte klara av att bara vara ledig i 1,5 och sedan plugga igen nästa höst...
Även om han fått jobb så är det synd om honom då han har världens ryggont, tror det är någon muskelbristning eller något, idag hade han inte tagit sig ur sängen stackaren... får hoppas det blir bättre snart...

Nu ska jag iväg och handla lite innan jag ska se på Ceasar på 4+.

Kram kram

PS. Linda, det är bara du ringer mor o far, de har en cykel de inte använder! DS

2007-05-07
17:26:29

Test /L
image515

Testa hur gammal du är:

http://blogthings.com/whatagequiz/


2007-05-06
16:47:42

Trasig cykel :( /S

Den här helgen har varit så himla skön! Idag har vi städat lägenheten, något som var mycket väl behövligt... är så skönt nu när det är gjort. Efter det satte vi oss ute på vår innergård och pluggade, tror faktiskt jag fick lite färg. Sen gick vi även en långpromenad.

Det enda trista är att min cykel är trasig. Det går väl att cykla lite på den men den känns inte så säker då mitt bakhjul är löst, och det går inte att skruva åt det. Så nu har jag bestämt mig för att investera i en ny cykel i sommar. Det innebär tyvärr att jag måste avstå från vår resa i sommar Linda. Men med de planer du och Jason har så behöver ävl ni kanske också spara in lite slantar. Vi kan ju alltid försöka hitta på något billigare alternativ, kanske en dag i Vattenparken i Sunne eller något?

Måste säga att jag är ganska nöjd med min klippning. Det känns verkligen att det är friskt nu, och det kräver inte någon direkt styling då hela håret lockar sig om jag låter bli att borsta det :)
Jag har haft i den där dunderkuren, och den var väl helt okej, men jag vet inte om den verkar vara bättre än den hårinpackning jag redan har, problemet är bara att jag är dålig ¨på att använda den! Men nu ska det bli ändring på det. Jag har nämligen börjat äta vitaminer särskilt för håret, jag avslutar varje dusch med att skölja håret i iskallt vatten då detta stänger hårstråna och håret blir blankare, jag har helt slutat att borsta håret när det är blött då det är dubbelt så ömtåligt som när det är torrt, så nu får jag bara se till att börja använda inpackningen oftare...
Vad tyckte du om inpackningen Linda, testat den än?

Någon dag den här veckan ska jag ta mig in till stan och köpa den där hudlotionen jag gav Linda, är jättetorr och jag tycker den verkade väldigt bra. Eller?

Nu ska jag plugga lite :(

kram kram


2007-05-05
16:31:23

Härliga helg! /S
Fy vad jag längtat efter helgen! Jag vet att den här veckan bara bestod av tre arbetsdagar men som jag tidigare nämnt är jag tömd på energi. Igår slutade jag ganska tidigt + att jag börjat sent så för en gångs skull var jag inte som ett vrak när jag kom hem. Istället tog jag tag i mina foton och började sätta in dem i album, något jag ska avsluta idag. Senare under kvällen tog jag och Tobbe ett bad.... så skönt! Fattar inte varför man slutar med bad när man närmar sig våren och sommaren, det är ju fortfarande lika underbart!
Under kvällen såg vi filmen "dreamgirls". Jag tyckte den var lite dryg, men i brist på annat....

Somnade vid 1-tiden inatt och sov ända till klockan 11 idag, så underbart!!! Sen hade jag klipptid kl 12. Så nu har jag kapat en hel del på håret, säkert 7-8 cm, räcker bara till strax nedanför axlarna. Men nu bör väl allt som var slitet vara borta i alla fall! Jag köpte även en engångs kur för håret som hon rekommenderade. Den kostade 45 kr men det kan det väl kanske vara värt om den fungerar...

När jag kom hem igen gick jag och Tobias en promenad, det var jätteskönt. Vi gick förbi en hembygdsföreningen i Slaka som visade sig vara öppen så vi tittade runt lite där innan vi gick vidare.

Vi gick den vägen som jag pratat om tidigare med alla vitsippor, så nu har jag tagit kort som jag lovat. Tyvärr ser det ju inte lika häftigt ut på bild som i verkligheten + att flera av sipporna redan blommat slut!
v?r i Link?ping

Fy vad söt tiken var... jag tittade också på den men när man bor i en liten 1:a  och åker tåg till Karlstad 1 ggr/mån så är en golden lite väl stor. Jag och Tobias pratade lite idag och funderar på att bli dagmattar nästa termin om våra scheman funkar för det. Så min hundövertalning går framåt då det faktiskt var hans förslag att vi skulle kunna bli dagmattar :)
Visste inte att ni tänkte skaffa hund... hittar jag något som verkar passa så ska jag maila eller ringa dig!

Sist men inte minst vill  jag bara säga GRATTIS till min kära syster som idag fyller 27 år! Kram kram

2007-05-05
12:26:37

Ingen Cindie /L
image513

På blocket var det igår ett par som lagt ut en annons på den här fina tiken. Cindie är 6 år och barnkär men de kunde inte ha kvar henne pga sjukdom. Tyvärr hade hon redan blivit tingad annars hade Jason och jag velat ha henne. Jag vill sååå gärna ha en hund men jag vill att den ska komma förbi trotsåldern och allt de där innan. Jag är inte intresserad av en valp utan vill ha en "färdig" hund. =) Jag får fortsätta leta.

2007-05-05
12:16:39

Snart är de här igen! /L
image512


2007-05-04
20:23:29

En tung dag /L
Ja, idag började dagen jättejobbigt.
En elev i min klass förlorade sin lillebror i natt pga av en medfödd sjukdom.
Jag är för känslig för sånt och började givetvis gråta, att gråta på sin praktik är väldigt jobbigt.
Dessutom vet man inte riktigt hur man ska föra sig senare. Jag hade "turen" att min klass hade en mattedag med några andra lärarstuderande så jag behövde aldrig ha någon lektion idag.
Man är inte förberedd på såna här situationer men det var intressant att se hur lärarna gjorde.

Inte nog med det så kom min lärare från universitetet på besök idag för att kolla läget. Jag var inte direkt förberedd på att han skulle komma (han ringde igår) så jag försökte snabbt visa vad jag gjort hittills.
Vi fikade och de andra lovordade mig så framför honom... hehe....
Men han sa en sak som jag har hakat upp mig på, han sa att "Ja i början av kursen så, ja, du var ju inte direkt dålig, men du har verkligen utvecklats nu. Det märks tydligt att du har utvecklats under kursen".
Vadå "inte direkt dålig" ? Jaja, jag hade ju utvecklats till det bättre iaf.
Innan han gick sa han till lärarna att han tyckte jag skulle ta med mitt temaarbete om Karlstad och visa för det var så himla bra gjort... hihi =) I know! =P

Mina nya DC dojor kommer tyvärr aldrig att hamna på mina fötter. Detta pga att de ännu är för små sedan Jays mamma bytt dem, och nu tyckte hon att det var onödigt att skicka dem fram och tebax en tredje gång. Jag ska få pengar istället och köpa några här i Sverige.
Det är tråkigt eftersom jag verkligen älskade skorna men samtidigt vet jag inte vilken storlek som kommer att passa... det kanske är typen som inte går?

Nu ska jag socialisera mig med J.

Puss och kram
Linda

Ps. Jason fick 120 i IQ-testet, gissa om han påminner mig om detta resultat. DET STOD "ÖVERNORMAL" GIVETVIS OCKSÅ! Ds.

+ Berättar vad jag fick i present i senare inlägg.

2007-05-03
20:31:04

tömd på energi... /S
Desto närmare sommaren och lovet vi kommer, desto tröttare och grinigare blir jag! Den senaste tiden har jag varit jättetrött om dagarna trots att jag sover ordentligt om nätterna. Jag har dessutom en förmåga att tända till lättare på små saker, och eftersom jag bor i en liten etta med min kära pojkvän är det oftast han som står i skottlinjen...stackare....

Idag var det dags för mer praktik, och min andra mattegenomgång, denna gången var det linjediagram. Det gick bra men han hade lite mer småsaker att påpeka efter denna genomgången. Det var dock konstruktiv kritik så jag tog inte illa upp alls. En del av det som sades var jag själv medveten om medans andra saker mer var tips som handlade om övningssstencilen jag gjort.

Idag var det min tur att laga middag hemma så då fick det bli pizza :P Hade tänkt köpa pizza i helgen men sen när jag var på väg hem orkade jag bara inte tänka på att ens ställa mig och laga mat så det fick bli idag istället.  På lördag ska jag nog klippa mig om det finns någon ledig tid under studentrabattstimmarna. Jag har bestämt mig för att kapa av minst 5 cm vill få det riktigt fräscht, då det är jättetrist nu med miljoner kluvna toppar som går av. Sedan ska det bli en del plugg men kanske även en tripp in till stan. Fick lite pengar när jag var hemma så jag tänkte kolla på en pläd men även en klänning som jag sett i en annons.

När jag var hemma under valborg fick jag även en försenad födelsedagspresent av mina systrar. Den ena presenten var nya stora temuggar, jättefina! Hade faktiskt funderat på att köpa dem själv... ibland är det bra att man har så lika smak :)) Den andra presenten bestod av vikter som man fäster runt fotlederna som man ska ha när man är ute och går. Det är som sandpåsar som man spänner fast med kardborrband runt fotleden. De är bara på 1kg styck men det var stor skillnad att gå med faktiskt!!

Nu ska jag försöka övertala Tobias att strunta i hockeyn och istället se lite Friends-avsnitt med mig...

PS. hoppas du hade en bra födelsedag Linda!! DS.

2007-05-03
15:26:39

Ja, må ja leva /L

image509Idag fyller jag år!

2007-05-03
07:04:30

En riktig hjälte /L
Bered dig på att fälla tårar............;
http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,1059575,00.html

Måste ändra länkfärg men jag hinner inte nu.


2007-05-02
21:51:16

Helgen som var. /S
I helgen var jag hem till Karlstad. Tobias åkte hem redan på torsdagen medan jag fick stanna till fredagen. Resan hem gick fint förutom att jag fick vänta 25 minuter i Linköping då tåget var försenat. Väl framme i Karlstad kl 22 blev jag hämtad av kära far och vi åkte på 20 års fest som hölls på Barbros brygga. Det var en barndomskamrat som firade sin födelsedag med middag för släkt och vänner. Jag fick lite mat som man ätit tidigiare under kvällen, men vi stannade inte särskilt länge då jag var jättetrött, hade ju varit på praktik hela dagen.

På lördagen följde jag med mamma och pappa upp till Sunne för att hälsa på släkten. Kvällen spenderade vi hos några vänner med en Thaimiddag. Söndagen blev det fullt hus då min syster och hennes sambo + båda mina mostrar och mina kusiner kom och hälsade på. Det var jättemysigt, spenderade minst 2 timmar med att läsa barnkorsord med min 6-åriga kusin. Det var faktiskt kul men det beror väl på att man läst så mycket om barns läsinlärning det senaste året, och nu fick jag se hur hon lärt sig. Jag har ett litet geni till kusin :)
Innan vi åkte hem till Karlstad fick vi se när de åkte på sin lilla 4-hjuling som de precis fått. de var så söta, min yngsta kusin visade sig vara en riktig fartdåre!!

Väl hemma gick jag hem till Linda och överlämnade presenter. Jag blev så avundsjuk på den hudlotionen hon fick så nu måste jag se till att köpa en egen innan lovet i sommar!!! Under kvällen gick vi hem till hennes mamma och JAG fick presenter, en sen födelsedagspresent. Jag fick 2 vita formar/skålar precis som jag önskat mig! De kommer verkligen komma till användning!
Under måndagen var jag också med Linda och vi tog en tur ut till Ilanda där Linda köpte sina söta skor. Jag hade planer på att gå och titta på en majbrasa under kvällen men då jag var bjuden på middag hem till Tobias så blev det inget av de planerna, istället avnjöt vi en supergod middag med fläskfilé och spelade TP. Jag och Tobias tittade även på filmen "När mörkret faller". Den var faktiskt jättebra, bitvis var den lite dryg men vissa delar av filmen var så bra att man tyckte om hela filmen.

Tisdagen spenderade jag i Mariebergsskogen. Min moster var där med mina kusiner för att delta i hundutställningen med sin labrador. Det var jättemånga fina hundar där men jag såg tyvärr ingen Fransk bulldog. Jag följde med mina kusiner för att titta på djuren och precis när vi kom fram till fåren säger min 9-åriga kusin: -"den där tackan är lammsjuk!!" Vad hon menade var att den var på väg att lamma. Det som var så roligt var att det visade sig att det faktiskt var sant!! Snacka om en riktig bondtös...

Idag har jag varit på praktik hela dagen, jag inledde mitt temaarbete med tidningen och det gick hyfsat bra då alla elever lyckades välja något att arbeta med. Tyvvärr valde alla killar i klassen att arbeta med samma sak så min nästa uppgift blir att försöka få dem att fördela arbetet mellan sig. Under eftermiddagen hade jag även en mattegenomgång av stapeldiagram. Jag tyckte själv att genomgången kändes kass, det kändes som att jag "räknade" uppgiften högt men inte förklarade något bra. När jag samlade in övningsstencilen jag förberett så visade det sig dock att alla förstått och min mentor sa också att jag skulle vara nöjd med lektionen då han ansåg att jag varit mycket tydlig. Jag tror det är min osäkerhet på mig själv i matematikämnet som gör mig så osäker på min undervisning i matten. Imorgon ska jag ha en genomgång för linjediagram, det tror jag kan bli svårare då jag inte är så säker på att alla är lika bekanta med det som med stapeldiagram.... men det återstår väl att se!

Nu ska jag snart nanna då jag gått och gäspat hela dagen, har varit helt slut av någon konstig anledning!

God natt...

2007-05-01
13:25:58

Nya sommarskor! /L
Jag köpte de här fina skorna igår på Skokanonen för bara 150 kronor!
Söta och har en mjuk sula men jag har redan fått skavsår på hälen, ajaj!

image508


2007-05-01
13:18:46

Fin fina presenter! /L
image507


 

  


När Sandra kom i helgen så fick jag min födelsedagspresent, eftersom hon inte är här när jag fyller år!
Jag fick den här supersnygga necessären och i den fanns det massa gott!

Hårnålar, små hårsnoddar, en kam, ansiktssvamp, epilette hårborttagning, kroppslotion, body scrub, hårimpaktning och facescrub.
Gissa om jag kommer må skönt!

Tack så mycket Sandra! Jag är jättenöjd!
Tycker vi kör egostuff för alltid! =)

Puss och kram
Linda