Hakuna Matata

2009-02-28
21:40:05

Bildmaraton! /S
Hej allihop!
Nu är jag hemma efter en heldag i Ullared. Jag orkar inte berätta så mycket om det idag då jag ganska förståeligt är trött och vill mysa med min sambo som jag inte sett på hela dagen.
Jag kan berätta att jag spenderade totalt knappt 1500kr och den dyraste varan kostade 149kr!!!

Nu följer ett bildmaraton! Ingen vidare kvalité men det kan ju vara kul att se ändå... nu ska jag mysa med min sötis... vi hörs imorn!
Present till kusselinen 40kr
Självupplåsbart liggunderlag 99kr
Baslinnen och en sjalTvå linnen och sjal
 Baggyjeans 149 kr, dyraste varan!
baströja Baströja
 Fleece och scarf
capri Capri i baggymodell
 Klänning och baströja
 Regnställ till systerdotter 129kr
 3 st 2-pack trosor
 väska
 linne

2009-02-28
11:37:25

Slumdog millionaire /L

 
Kvällen blev jättebra. J blev överraskad (positivt) och han verkade jätteglad. Jag började med att han fick ta sig ett bad och till det blev det kall öl. När han var klar stod maten framdukad (SOM JAG LAGAT). Efteråt satte vi oss och tittade på Så ska det låta (kul att det börjat igen). Då masserade vi varandra och åt godis. Efteråt såg vi filmen Slumdog millionaire och den tänkte jag berätta om nu!

Slumdog millionaire handlar om Jamal. Han är uppvuxen tillsammans med sin äldre bror i Indiens slumområden. Filmen börjar med att vi får veta att Jamal anklagas för fusk då han har blivit mijonär på Indiens version av "Vem vill bli miljonär". Filmen hoppar mellan nutid och dåtid genom att Jamal berättar hur han kunde svaret på varje fråga. Jamal har levt ett hemskt liv och du kan inte göra annat än att hoppas att han får sina pengar (Du kan komma hit och bo hos oss Jamal). Han har trots sitt tragiska livsöde funnit kärleken men inte heller den är så lätt.

Slumdog millionaire vann flera Oscar på årets gala och man kan förstå varför. Det är en riktigt bra film som berör. Inte nödvändigtvis så bra skådisar (förutom barnen). Filmen är absolut sevärd!

2009-02-27
22:34:06

Time to sleep /S
Nu är den här fredagskvällen över för min del då det är dags att försöka få några timmars sömn innan klockan ringer vid 04.25. Hos oss har det inte varit några levande ljus men det har ätits middag, idag fick det bli wok som var lika gott som vanligt, när den var uppäten och jag tagit disken så tittade vi på filmen The red baron som handlar om en tysk flygare under första världskriget, en film som skulle kunna vara bra men som tyvärr inte var särskilt bra. Orkar inte skriva något om den nu så ni får kolla upp den själva om ni är intresserade!

Imorgon blir det som sagt en heldag på bortaplan då bussen lämnar Linkan 06.00 och beräknas vara tillbaka vid 19.30. Så nu dröjer det innan det kommer fler inlägg ifrån min sida. VI får väl se hur pigg jag är när jag väl kommer hem imorgon kväll om jag kanske orkar slänga in något inlägg...

Hur som helst, jag hoppas alla har haft en skön och härlig kväll som jag själv (och L) har haft...!

Natti natt...

2009-02-27
19:33:02

Myskväll /L
aenglar/Engel02.gifIdag har jag fixat och dolat här hemma. Nu känns allt bra.
Jag har gjort iordning ett bad med levande ljus åt J. Han är på väg hem - trött efter en veckas slit. Jag har till och med lagat mat! Lasangen står och väntar. Jag har dukat med levande ljus och gjort fint. Under tiden han badar åker vitlöksbrödet in i ugnen. Filmerna är fixade inför kvällen.
Nu ska det mysas!

Kram ♥

2009-02-27
17:28:22

Finally done... /S
Nu är mina ögon och hjärna "slutkörda"! Jag har suttit och läst i den där jäkla boken i nästan fem timmar i sträck men har fortfarande inte läst ut den! Men nu lägger jag ner för dagen, jag är riktigt trött i ögonen och min hjärna kan inte ta in mer information. Jag får se om jag eventuellt tar med boken på bussen imorgon. Jag tror inte att jag orkar läsa särskilt mycket men om jag åtminstone tar mig igenom ett kapitel så återstår bara sammanfattningen och den kan det ju faktiskt vara bra att läsa precis innan man ska skriva sammanfattningen av boken.

Eftersom jag har läst hela dagen så har jag fortfarande inte tränat. Om jag ska träna idag så är det i stort sett nu som gäller då jag ska laga mat sen och att träna med magen full av mat är ju kanske inte så lyckat. Jag får fundera på om jag ska skippa träningen även idag, det känns inte så kul men jag ör verkligen helt slut i skallen. Hm.... nu när jag skrev det där så inser jag att den lata delen av mig tog över! Det ska visst tränas idag men det får bara bli styrketräning då det inte kräver någon tankeverksamhet. 
Men allra först ska jag handla lite till bussresan imorgon. Jag tvivlar på att jag orkar äta särskilt mycket frukost innan kl 5 på morgonen + att jag vill vara mätt när man är framme och det är dags för shopping. Så jag ska handla lite god baguette eller liknande och en drickbar yoghurt. Sen får vi se om det kanske slinker med något gott till ikväll :op

Hoppas ni har haft en skön dag och får en härlig fredagkväll! 

2009-02-27
14:46:23

Seeeeegt /S
Jag är less på att läsa!!! Jag har läst i flera timmar nu men har bara kommit igenom 92 sidor - alltså inte ens halva boken!!! Jag har ändrat mitt mål för dagens läsning då det inte känns helt realistiskt och framför allt så kommer inte min hjärna orka ta in allt så i slutändan skulle det bli onödig läsning. Det allra bästa vore om jag orkade mig igenom ytterligare 130 sidor men det innebär att läsa mer än dubbelt så mycket till så den tanken är det nog bara att glömma, så istället SKA jag läsa ytterligare 60 sidor. Då har jag bara ett kapitel + det sammanfattande kapitlet kvar att läsa på söndag när jag även ska skriva en text om boken på max 2 A4 och det känns som att det är rimligt att klara av utan att behöva sitta från morgon till kväll...
Jag får ju se positivt på det hela att det trots allt blir en dag med enbart nöje imorgon!

Idag fick jag ett stort brev på posten och det visade sig innehålla en tryckt upplaga av vårt examensarbete! Jag kan inte riktigt låta bli att känna mig riktigt stolt även om examinatorn pekade ut en massa brister i arbetet. Tanken på att vårt arbete nu finns i hyllan bland alla andra på universitetets bibliotek, för vem som helst att låna, känns rätt skön. Det känns verkligen avslutat!

Nu ska jag ta lite mellanmål innan det är dags att läsa vidare...!

2009-02-27
13:17:43

Öhh...? /S
Efter två timmars läsning har jag bara tagit mig igenom 62 av den 250 sidor långa boken.... jag börjar känna av stressen lite då jag trots allt bara har en ledig dag till utöver denna att verkligen vara förberedd inför examinationen!
Det finns ju tyvärr inte så mycket mer jag kan göra än att bara fortsätta att läsa.... men det är ingen rolig bok och jag har hittills knappt fattat hälften av vad jag läst!

Mer läsning och sen blir det en längre paus med träning innan jag läser vidare igen :/

2009-02-27
10:33:12

Music of today /S
Innan jag drar igång med plugget så tänkte jag dela med mig av en låt som jag tycker är riktigt skön för tillfället och som ska spelas på hög volym!

Kings Of Leon - "Use Somebody"

2009-02-27
10:25:25

Länktips! /S

Jag tittade runt på Aftonbladet och läste där om en sida som tillverkade tillbehör till IKEAs möbler så att man kunde piffa till de möblerna. Företaget heter Parts Of Sweden och ni hittar dem här!

Min favorit var nog två par sängben som jag gillade. Det är dock inget jag tänker köpa då jag räknar med att jag och T investerar i en dubbelsäng med en sängram så inom något år när vi har ekonomi  och utrymmet för det.
  De här sängbenen tyckte jag var charmiga!
 


2009-02-27
09:56:45

Fredag /S

En dag kvar - imorgon är det shopping!!! Det ska bli jättekul verkligen, men jag hoppas verkligen att jag hittar något, det är så typiskt att verkligen tro att man ska shoppa jättemycket och så hittar man i slutändan inget man vill ha :op
Nu tror jagi och för sig inte att jag ska ha några problem med det, det är väl om man kanske inte hittar så mycket kläder då det är det jag i första hand är ute efter...

Imorgon är den stora shoppingdagen men idag MÅSTE bli den stora pluggdagen! Under den kommande veckan har jag ett examinerande litteraturseminarium och innan dess ska vi ha läst en bok och skrivit en text som innehåller bland annat en sammanfattning av boken och sen var det lite annat som skulle finnas med. Mitt mål idag är att i alla fall komma igenom boken och skriva ner lite anteckningar och sedan lämna själva skrivandet av texten till på söndag. Det är rätt många sidor att ta sig igenom så det känns som en realistisk målsättning.
I övrigt idag SKA jag träna, den här veckan har varit katastrofal om man ska se på det ur ett hälsoperspektiv då jag inte tränat en enda gång och det har ätits ganska mycket godis. Men istället för att ha dåligt samvete så fick det här bli en syndarvecka, nästa vecka är det nya tag som gäller helt enkelt. Man kan ju inte ändra det man redan gjort, det enda man kan göra är det man ska göra  fortsättningsvis! Det blir ju lite extra träning den här veckan också då jag ska cykla in till stan imorgon bitt vilket är cirka 5 km lång sträcka.

Idag hade jag fått svar på mina frågor angående babysimmet och det var som jag trodde gällande arbetstiderna! Sen fick jag veta att man får gå bredvid ganska många timmar + en fyra dagar lång utbildning i Uppsala... min fundering där är om man får stå för alla de kostnaderna själv med resa och boende för det kan ju bli rätt dyrt. Men jag ville inte maila och fråga om det då det kändes så negativit innan jag ens är aktuell för jobbet. Personen i fråga skrev dock att hon såg fram emot att träffa mig men att det skulle dröja några veckor innan de gått igenom ansökningarna. Nu när man skickat iväg en del ansökningar så kan man inte låta bli att känna en viss spänning varje gång man loggar in på mailen i hopp om att man ska ha fått något svar. Jag har ju dock nyligen skickat ansökan så det lär väl dröja några veckor innan man hör något. Just nu väntar jag mest på svar ifrån förskolan som sökte timvikarier som jag mailade för några veckor sedan...

Nu ska jag göra mig iordning så jag kan komma igång med plugget. Dagens sysselsättningar är som jag tidigare nämnt, plugg, plugg, plugg, träning, ta hand om den rena tvätten och fixa middagen!
Have a nice day...


2009-02-26
20:48:06

No return... /S

Nu finns ingen återvändo, mailet är ivägskickat och jag har därmed ansökt om ett jobb som babysimsinstruktör...! Det känns lite nervöst då det är något helt nytt för mig, något jag inte kan något om, men utbildningen var ju en del av jobbet. Det som fick mig att skicka iväg ansökan var faktiskt att det bara låg ca 3,5 km ifrån mig så jag kan cykla dit på mindre än 20 min. Sen hoppas jag på att det är ett jobb som jag lätt kan kombinera med plugget + att kunna vikariera dagtid till hösten och inte behöva tacka nej till sådana chanser för att man är uppbokad på annat jobb dagtid, om det ligger kvällar och helger så kan jag ju som sagt satsa på att vikariera och söka jobb samtidigt som jag får in en slant varje månad till hyra!

Men nu ska vi inte ta ut något i förskott, speciellt inte i dessa tider - jag är ju inte den enda som söker arbete! Sen kanske det inte alls är sådana arbetstider som jag tror, men jag har mailat iväg ansökan och mina frågor så nu är det bara att vänta på att få svar på mailen...

Nu är det snart Criminal Minds!


2009-02-26
17:47:16

Torsdag /S
Hej!
Nu är jag hemma efter en tölig hemresa då tåget var helt fullt, samma sak gällde för bussen som även kördes av en idiot till busschaufför då han körde som en idiot och tvärnitade varje gång han skulle stanna.... vad är det för fel på mjuka inbromsningar?!
Idag var det många barn på förskolan och jag fick äntligen ta mitt eget bord under mellanmålet och sitta ner med åtta barn. Det var faktiskt lite annorlunda jämfört med vad jag förväntat mig. Jag har ju ätit med barn förut i skolan men då gäller det mer att hyssja barnen när de pratar för högt och man för ett samtal med barnen närmast. Det här mellanmålet bestod av åtta barn som alla ville ha din uppmärksamhet för att föra ett samtal samtidigt som de skulle äta. Det var ju ingen stor händelse men som sagt ändå lite annorlunda jämfört med vad jag förväntat mig...

Idag var ju min sista dag den här veckan på förskolan, imorgon är det att läsa som en idiot som gäller så jag har gjort så mycket som möjligt innan söndag som jag gärna vill kunna ta det ganska lugnt på. Jag tror jag kommer vara riktigt trött då jag kommer få gå upp vid kl. 4.20 på lördag då jag tänkt cykla hemifrån vid 05.00.
Nu ska jag göra middag, pannkakor idag! Sen ska jag handla och gå igenom månadens räkningar så jag har betalt det och vet hur mycket jag kan handla för i Ullared. Senare ikväll ska jag fortsätta att pyssla med jobbansökningar då jag hittade en intressant annons i tidningen idag där man sökte babysimsinstruktörer för några timmars arbete varje vecka. De stod för utbildningen och det verkade inte vara några direkta krav förutom att man ska ha fyllt 22 år och vara glad och öppen. Jag ska dock googla runt lite och kolla om jag kan hitta mer info om dem. Jag tänkte att det kan vara ett bra jobb då det förmodligen är kvällar eller helger så då kan jag få in pengar till hyra kanske på det till hösten och samtidigt vara ledig för att kunna gå ut och vikariera och gå på anställningsintervjuer. Men som sagt vi får väl se vad det handlar om lite mer först...

NU ska jag börja med maten...!!

Ps. Andra dagen med töväder!!! Snart ser man gröna gräsmattor igen....!!! Ds.

2009-02-26
14:45:54

Att leva dyrt /L
pengar/Geld01.gifDet är torsdag och jag har nästan sovit bort hela dagen. Vaknade väldigt sent.
Idag ska vi handla. Det är tomt överallt till och med dasspappret är slut. Men nu börjar man bli lite snål. Jag kollade nämligen på lägenheter/bostäder/egendomar/hus (Norge är väldigt speciellt) hyrorna ligger på 7-10.000 i månaden, vilket är okej med två löner. Problemet är despositionsavgift som i de flesta fall ligger på 20-30.000 kronor. Något man inte har när man tar examen. Vi måste spara pengar, frågan är hur?
Efter praktiken får jag försöka jobba så mycket som möjligt. Med lite tur får J en arbetsgivare som är villig att bidra med flyttstöd. Vi kollade ams.se igår och för att få flyttstöd måste man vara inskriven i 6 månader, vara minst 25 år och inte ha någon möjlighet till jobb i närheten. Ingen av oss fyller kraven =/
Inte nog med despositionsavgift så kostar det ju att flytta över allt och det tillkommer alltid avgifter när man flyttar. Åhh... det är dyrt att leva.

Detta suuuger hårt då jag tänkt besöka min buddy nu i vår. Jag vet inte om jag kommer ha råd med det =/


2009-02-25
21:08:53

Hello! /S
Medan vissa reser runt i grannlandet för att söka jobb så har jag haft en betydligt mer ointressant dag! Dagen på förskolan var ungefär som alla andra förutom att jag var tröttare än vanligt och att jag fick ta min första ordentliga dust på egen hand med en unge som gallskrek och bara låg och grinade för att han inte ville gå in och äta. Det är lite utav min favorit, han är tre år och så himla gullig då han lever uppe i det blå för det mesta + att han är så himla snäll. När han bygger pussel så är han jättenoga med att vi lägger varannan bit , inte för att han vill ha hjälp utan för att han vill vara snäll... hur som helst så fick jag i alla fall ta min första dust på egen hand vilket var väldigt skönt även om det var synd att han var ledsen. Men då det varit fruktansvärt händelselöst och jag inte känt mig särskilt delaktig i verksamheten då de är rädda för att utnyttja mig så var det ändå ett skönt "avbrott" i en händelslös vardag. Det gick finfint och jag fick av honom kläderna (under skrik och gråt) men han lugnade ner sig i mitt knä sen och jag fick honom att sitta ned vid matbordet och äta till slut trots alla protester i hallen. Det var också skönt då det här ledde till min första feedback (på fyra veckor!!) då en i personalen sa att jag var duktig och att det var bra att jag inte gav med mig.... Det var väl egentligen inget nytt, men det var ändå skönt att få höra liiiiiiite om sin närvaro.

Någon träning blev det inte idag, det var knappt jag orkade motivera mig till att hoppa in i duschen. Nu ska jag försöka motstå glasspaketet med krossad choklad och istället hämta ett äpple som jag kan mumsa på nu när det är dags för Grand Designs på 9:an.

Hoppas ni har haft en fin dag...!

2009-02-25
20:37:48

Världsvana Linda /L
Nu är jag hemma!
Vi har precis smällt i oss pizza. Mumma.
Jag klarade av att resa utan problem. Dagen har faktiskt gått riktigt bra om jag får säga det själv.
Jag slapp åka taxi imorse då pappas kompis körde mig till station vilket var underbart skönt. Väl framme i staden S så fick jag tag på en taxi som körde mig till barnhagen, fast han körde vilse först.
Barnhagen är belägen i ett villaområde och är egentligen ett vanligt hus som de gjort om. Väldigt nytt och fräscht. Det var två intervjuare, den ena vars tjänst jag ska vikariera för, den andra är chefen. Vi satt i personalrummet och de hade förberett frågor. Jag var över-super-social och tänkte på pappas alla tips hur man ska göra med kroppsspråket. Jag tror att det finns ett visst intresse hos min bloggpartner om att höra vilka frågor som man kan få ställda så jag ska försöka dra dem på ett ungefär:

- Hur skulle dina vänner beskriva dig?
- Vad har du för intressen?
- Hur arbetar du i grupp?
- Vilka är dina positiva/negativa sidor?
- Har du planerat någon verksamhet förut?
- Hur ser du på föräldrarnas roll?
- Vilka egenskaper tycker du är viktiga hos en pedagogisk ledare?
- Hur skulle du göra om du märkte att ett barn for illa?
- Vad vill du "få ut" av dina kollegor?

Jag tycker att jag svarade bra på frågorna, de höll alltid med mig i mina resonemang. Jag svarade ärligt och jag tror de förstod mig. Jag frågade även lite om vikariatet och det är från juni-mars 2010. Det är 35,7 timmars veckor och då är 4 timmar planeringstid. Jag kommer vara ansvarig för 5-åringarna som är 8 barn. Jag ska planera deras verksamhet tillsammans med en assistent. Lönen är 27.000 kr i månaden med bra pension och försäkring. Det är 28 barn i åldrarna 0-5 år och 6 anställda. Jag fick gärna använda svenska ramsor, sånger etc bara det huvudsakliga språket är norska. Jag sa också att jag vill lära mig så mycket som möjligt och vill därmed gärna få respons på hur jag arbetar så jag utvecklas till en bra ledare.

Jag tycker att det låter jättespännande och roligt. Jag hoppas verkligen jag kan få jobbet. Mamma och J tror det då chefen sa att hon ville se mina betyg, hon har redan kollat upp att min utbildning ger rätt behörighet. Hon avslutade med att säga att kontrakten mailar hon så jag slipper åka ända dit igen för att skriva på.
Hoppas, hoppas!

Efteråt åkte jag 2 timmars tågresa till Oslo, satt på Oslo centralstation i över 2 timmar och väntade. Tog tåget till Karlstad, en resa på 3 timmar.

Nu är jag väääääääldigt trött. Jag ringer dig nog imorn istället Manny, då är jag piggare!

Kram ♥

2009-02-25
16:29:30

Onsdag /S
Herregud! ....om jag klagade på att jag var trött igår så är det inget i jämförelse med hur jag känner mig idag. Jag somnade ganska sent igår och sen sov jag rätt kasst inatt  så den här dagen har jag gått och gäspat konstant och det där träningspasset känns plågsamt bara att tänka på men det känns nästan lika jobbigt med tanken på att jag skulle hoppa över det då jag i så fall bara kan köra 2 träningspass den här veckan och då skulle det vara första veckan som jag INTE kör tre pass i veckan, och det känns inge kul att bryta min lilla träningstrend. Men vi får väl se, kanske orkar jag ta mig själv i kragen och i alla fall orka mig igenom ett styrkeprogram...lite träning är ju trots allt bättre än ingen träning!

Igår och idag har jag sysselsatt mig själv med att söka jobb och registrera min CV på kommunens och AMS hemsidor. Det har väl inte funnits jättemånga passande jobb att söka men jag har sökt de som det faktiskt skulle funka att pendla till med bil eller kollektivtrafik med Linköping eller Karlstad som bas. Jag skulle även kunna tänka mig att söka i Örebro men T vill inte alls bo där och jag vill ju inte flytta till en stad där han aldrig vill bo! Jag är inte särskilt bekant med Örebro utöver deras IKEA-varuhus men det är en lagom stor stad med närhet till karlstad och det är väl det som lockar främst...

2009-02-24
18:35:20

Tisdag /S

Hej!
Idag är jag trött som vanligt :op
Idag var jag tillbaka på förskolan där det var färre barn än jag väntat mig då sportlovet trots allt är över för Östergötland. Jag klagar dock inte utan tycker det är rätt skönt när det inte är hela gruppen. En annan skön grej idag var ju det underbara vädret, det gör det i alla fall lite lättare att behöva stå ute i fyra timmar!
Idag pratade jag lite med min handledare om samverkan med föräldrarna och jag frågade henne även om jag fick ange henne som referens nu när det är dags att börja söka jobb, vilket jag fick. Så nu känns det lite bättre när ansökan skickas iväg och jag har två referenser, en från min handledare på slutpraktiken och en från min praktik i förskolan - toppen att ha en från varje verksamhet då jag kommer söka inom båda verksamheterna! Jag ska slänga iväg två ansökningar senare ikväll. Det är så jobbigt bara när man ska fylla i kommunens egna formulär då man får göra samma jobb flera gånger... men om det kan leda till ett jobb så är det ju värt det....!

Älsklingen ska bort ikväll för att se på fotboll med sina kompisar så jag är lämnad åt mitt öde vilket även innebär att jag får fixa och äta själv. Men det gör inte så mycket då jag är rätt trött och inte så mycket till sällskap. Jag ska hitta på något att äta och sen blir det nog TV för hela slanten om jag då det är ungefär det jag orkar med idag... Imorgon väntar ännu en ensam kväll då T ska träffa sina kompisar från den tid då han läste Historia, men då ska jag sysselsätta mig med ett träningspass och förhoppningsvis orkar jag även plugga lite då det skulle behövas eftersom jag kommer vara borta hela lördagen.

Nu är det dags att hitta på något att äta då magen kurrar!


2009-02-24
13:14:08

Att söka jobb 2 /L
fordon/Fahrzeug27.gifJag känner lite småpanik i magen faktiskt. Jag har kollat mailen flera gånger i hopp om att intervjun är inställd =P Jag vill inte åka tåg. Jag har till och med frågat alla runt mig om de vill följa med så jag slipper åka själv men ingen kan =/ I mitt sista försök att komma undan denna resa ringde jag till min möjligen framtida chef och frågade om tjänsten. Det står nämligen startpunkt från mitten av mars så jag frågade om jag kunde få börja i juni istället, det hade hon tydligen räknat med så jag hann klart skolan. Då kände jag att nu finns det ingenting som hindrar mig från att åka. Jobbet verkar roligt, lönen verkar bra (av vad jag läst om lönekrav) och det är ju bara fram till mars 2010. Jag får försöka komma över min rese-fobi och ta mig igenom detta elände. Snälla be för att jag får jobb eftersom jag kommer punga ut med 1000 kronor på bara biljetter.

Kram ♥

Ps. Är jag inte tillbaka på torsdag så får ni börja söka efter mig eller förresten om mamma eller J inte hört från mig imorgon kväll så kan ni börja söka då istället. Ds.

2009-02-23
17:18:11

What a waste of time! /S
Idag har jag varit på campus och det var helt värdelöst!!!!! VI började med att träffas i arbetsgruppen och de två timmarna var de enda av 6 timmar som jag fick ut liiiite av. Det var i alla fall kul att träffa de andra och få prata av sig om VFUn. Det visade sig att det fanns en annan tjej i min arbetsgrupp som hamnat på en liknande förskola som mig där man inte gjorde ett enda dugg så hon var lika besviken.
Efter vår träff var det mittkursutvärdering i klassen med kursansvarig, den stunden fick mig så arg och less på kursen att jag var redo att hoppa av där och då och bara resa mig att gå, jag lovar! Största klagomålet var att arbetsbelastningen är alldeles för hög, och det enda hon sa var att så är livet, man får inte fokusera på det man inte hinner utan försöka att se det man faktiskt hunnit med?!?!??! Hur f*n ska det vara något positivit när alla uppgifter är examinerande!? Ska jag vara glad att jag bara hinner skriva halva uppgiften och vet att jag kommer bli underkänd, då jag i alla fall hann skriva halva?!?!?! Så jävla dum i huvudet...! Sen berättar hon att det i nästa kurs kommer ligga två VFU dagar så hon frågar vad vi vill göra med dem? Det fanns ju uppgifter kopplade till VFUn, men ville vi göra uppgifterna på de dagarna eller ville vi göra uppgifterna en annan dag och göra något annat. VI fattar självklart inte vad hon pratar om då hon säger att det finns uppgifter att göra den dagen... men vi kanske hellre vill göra dem på vår fritid eller vad?!?!
Därefter hade vi världens sämsta litteraturseminarium med samma person...

Jag blir arg bara jag tänker på det... som sagt, jag var helt beredd på att hoppa av kursen då hon hade så dumma svar och kommentarer. Man blir ju inte direkt gladare av att få höra att arbetsbelastningen kommer se likadan ut under nästa kurs och att litteraturlistan är lååååång. Om man ska se något positivt med nästa kurs så är det att det är mycket självstudier så jag slipper i alla fall att ha så mycket med idioterna på campus att göra....Grrrr
En annan eventuell positiv sak är att jag kanske har ett två veckor långt påsklov... lov är väl kanske fel ord, men jag verkar i alla fall inte ha någon schemalagd tid de veckorna. Så då blir det Karlstad för hela slanten...

Jaja.... det är väl bara att försöka att glömma den här dagen för innerst inne så vet jag att jag inte är den som hoppar av en kurs, Det är möjligt att jag kuggar på allt men jag hoppar inte av, jag funkar inte så...

För att avsluta så får vi alla ta och hurra för min söta systerson som blir hela 1 år idag! Hurra, hurra, hurraaaaaaa.....!!

2009-02-23
17:01:28

99 ballonger - 99 dagar /L


Oprah idag fick man se den här videon. Mamma och jag satt och bölade. Se videon om lilla Eliot du också.

2009-02-23
11:18:12

Att söka jobb /L
fordon/Fahrzeug49.gifJag känner mig skitnervös inför onsdagen. Inte för själva intervjun utan resan dit. Jag ska nämligen resa själv till ett ställe jag inte känner till. Nu snackar vi om en person som hade ångest över att åka buss till Sunne. Jag har en panikkänsla av att jag sitter på fel buss och ännu värre är det när det är tåg! Dessutom snackar alla norska och jag vill gärna förstå allt.

På onsdag ska jag ta taxi från pappas hus till tågstation. Förhoppningsvis sätta mig på rätt tåg till staden där intervjun är. Där ska jag ta taxi till skolan, lyckas charma mig till ett jobb och be dem ringa en taxi åt mig så jag kan åka tillbaka till tågstation. Där ska jag ta tåget till Oslo! I Oslo kommer jag antingen möta pappa och sova på hotell eller ta bussen hem till Karlstad, det beror på vad klockan blir. Gissa om jag är livrädd? Jag avskyr tåg för det känns alltid som att jag sitter på fel tåg. Jag hamnar säkert i Bergen alldeles ensam. Jag måste packa i en lämplig väska också eftersom jag ska behöva ta med mig den till intervjun. Då vill man inte gärna komma med världens resväska. Sen är frågan också - vad ska man ha på sig? Det ska vara bekvämt att resa i men se snyggt ut fast inte för propert.

Jag vill inte åka längre. Det är inge roligt att söka jobb.


2009-02-22
15:53:19

Having a bad day /S
Usch, idag är ingen bra dag. Jag känner mig helt anti ALLT... jag känner mig nästan deprimerad. Det kom som ett brev på posten utan någon vidare förvarning även om jag kännt mig liiiiiiite låg en tid.....

Fråga mig inte varför jag känner så här... jag tror att det kanske kan vara att min motivation är helt i botten vad gäller allt som har med mina studier att göra och därmed har jättesvårt att få mig själv att ta tag plugget, samtidigt känner jag en stress över allt jag borde göra. Ytterligare en anledning tror jag är att det varit alldeles för stilla runt mig... jag har inte fått göra något roligt på länge känns det som... vad det skulle kunna vara jag skulle vilja göra kan jag inte heller svara på....Men utan några pengar eller någon större möjlighet till att förflytta sig så är det svårt att hitta på något....

Just nu önskar jag bara att jag kunde få vara en del av sportlovet, ta en vecka och bara få vara ledig och få umgås med familj och vänner.... De här känslorna är väl (tyvärr) en del av livet.... man kan väl inte uppleva sann glädje och lycka om man inte upplever de motsatta känslorna ibland...


2009-02-22
13:52:02

Miss my dog... /S

Även om jag nog fortfarande inte fattat till fullo att min hund är död så blir jag ändå ledsen till och från när jag ser saker som påminner om honom. Idag såg jag dock något som var lite oväntat som påminde mig starkt om honom och det var när jag fick se följande annons på blocket:För en utomstående så fattar man nog inte alls varför den här annonsen skulle påminna mig om min Golden Retiver hane som var jätteljus i pälsen och hade (det mindre fagra) namnet Dick.

Men det är när jag läser det här....

....när jag läser det här så hoppar hjärtat upp i halsgropen då det är samma kennel som han kom ifrån! Det som är så underligt är att jag flera gånger genom åren,  för skojs skull har sökt på hans kennel på nätet men aldrig hittat det mer än när man går in rasdatabasen där man kan se namnet på hans uppfödare, men aldrig i något annat sammanhang. Men idag, från ingenstans så dyker det upp....

Det som är ännu mer sjukt är att jag bara för att jag fick veta att det var valpar från hans kennel så vill jag nu så otroligt mycket ha hanvalpen! Jag som aldrig varit intresserad av pudlar, jag har inte ens haft intresset av att skaffa en valp (vill ha en äldre hund), och även om hundlängtan är stor så är jag bestämd över att inte skaffa hund förrän jag har en inkomst... En liten desperat del i av mig tror (hoppas?) nog på reinkarnation... att min fina hund har återfötts i liten pudelvalps kropp...

Nej.... någon ny hund kommer det inte komma in i mitt liv förrän sådana tankar är puts väck... det är inte rätt mot den nya hunden, och det kan nog bli väldigt fel om man omedvetet eller medvetet förväntar sig att få en hund som är precis lika som han var...

För som jag sagt tidigare... en sådan hund möter man bara en gång i livet. Därmed inte sagt att man får lika underbara minnen från nästa hund....

2009-02-22
13:00:12

Tips /S
Om ni vill ha ett gratisnr av Veckorevyn så är det bara att klicka in på den här adressen: http://www.veckorevyn.com/erbjudande/blondinbella/

Du får förvisso inte den senaste numret men det är ju alltid kul att ha något att bläddra i!


2009-02-22
12:56:38

Söndag /S
God förmiddag mina vänner!
Det blev inget partaj för älsklingen igår som istället valde en hemmakväll med lilla mig. Det blev som vanligt när det är helg god mat, och det blev inte bara god mat utan den godaste då det blev favvorätten gorgonzolapasta med vitlöksbröd till. Därefter blev det Melodifestivalen och filmen Revolutionary Road. Den var bra, men så himla tragisk. T tyckte dock att det hände alldeles för lite i den men han var rätt trött när vi började titta på den och då kan det ju vara lite segt med såna filmer.

Inatt har jag sovit underbart skönt och jag vaknade vid den perfekta tiden halv 10. När jag väl tagit mig ur sängen körde jag veckans sista träningspass, det gick dock inge vidare... Jag hade verkligen ingen kraft och energi till pulspasset och fick ge upp efter bara 2 minuter. Jag körde i alla fall igenom styrkeprogrammet. Kanske var det helt enkelt att jag behöver en lugn dag eller också är det som jag tidigare misstänkt, en förkylning på G.
När jag ändå var svettig och äcklig så passade jag på att ta ett varv med dammsugaren och städa inne på toaletten. Inga roliga sysselsättningar men det är väldigt skönt när det är överstökat!
Vi har fortsatt med samma sorters sysselsättning då vi har tvättid idag.

Nu har jag precis ätit frukost i form av rostade mackor och en blåbärssmoothie. Nu ska jag ta det lite lugnt en stund innan jag tar tag i dagens plugg. Jag har ingen som helst lust men jag har inte så mycket att välja på då det är litteraturseminarium imorgon.

Hoppas ni får en skön söndag...

2009-02-22
11:57:05

Åsas födelsedag /L
Igår kom vi på att Åsa fyllde år det hade vi glömt bort *Skäms*. Min lilla busa blev 4 år, hon är stor nu. Vi åkte till djurbutiken och köpte presenter. Hon fick ett stort ben och två pipis-leksaker som hon njöt av hela dagen. Till och med nyklippta Diva tyckte det var en jätterolig dag.
2009-02-22
11:33:39

Oscarsgalan 2009 /L

Nu är det dags för Oscarsgalan igen! Den sänds inatt på kanal 9. Min katt Johnny har ätit upp antennkabeln så jag kan inte se kanal 9 då vi självklart inte har kanal 9 i boxern heller. Vi har alla andra 9888752 kanaler istället. Men E! sänder lite i alla fall. Jaja, jag kommer garanterat sova ändå.

23:55Oscargalan - Röda mattan
02:00Nedräkning till Oscargalan 2009
02:30Oscargalan 2009

SVT 1 sänder en sammanfattning av Oscarsgalan tisdag 21.45.2009-02-21
17:36:59

R-A-S-T-L-Ö-S! /S

Idag har det inte hänt mycket här hemma trots att vi gick upp tidigt. T har tittat på skidor i alla dess former hela förmiddagen fram till kl 14 när vi tog en liten promenad. Det var riktigt kallt ute trots att termometern bara visade -1,5 grad!
Sen vi kom tillbaka har vi tittat lite på TV och druckit smoothies som jag varit sugen på i flera dagar. Vi plockade både hallon och blåbär i somras som vi har i frysen men vi har varit lite snåla på att använda dem för att spara till goda pajer men det behövs ju inte så mycket till smoothies.... så det fick bli smoothies gjord på hallon, blåbär och naturell yoghurt. Det blev helt okej men jag tror den hade blivit godare om jag hade haft i en banan kanske...

Ikväll blir jag eventuellt ensam då T kanske ska på förfest hos en kompis, men han lät inte så sugen på det så vi får väl se hur det blir!

Hela den här dagen har jag varit otroligt rastlös, jag lyckades dock läsa lite kurslitteratur i alla fall men som sagt en dag full av rastlöshet! Jag försökte få med T till Länsmuséet i stan i ett desperat försök att sysselsätta mig själv med något men han nappade inte på det så istället har jag gått runt i lägenheten och främst växlat mellan datorn och TVn då jag inte har haft ro i kroppen att göra något under en längre stund. Så nu ber vi folk att hälsa på då jag behöver aktiveras och jag vet inte hur man aktiverar sig själv när man är pank!


2009-02-21
10:29:34

Sportlov /L
Jag lever!
De senaste dagarna har bara rullat på. Jag lägger mig väääldigt tidigt på kvällen och vaknar pigg 6 på morgonen, det är så skönt och när man är förkyld får man försöka sova så mycket som möjligt. Jag har inte orkat blogga någonting heller.

Jag hade ju ansvar i onsdag och jag tyckte det gick skitbra. Alla lärare var på planeringsmöte så det var bara vikarier och jag på avdelningen. Hon som var vikarie för min handledare skulle haft klassen men valde att istället planera för sitt lång-vikariat som är fritidsledartjänst. Något som lärarna i torsdags uppenbarligen vart irriterade över. De tyckte inte/ hade inte planerat att jag skulle haft ansvaret och varit själv i klassrummet speciellt inte när jag fortfarande var sjuk. Det blev lite pinsamt där en stund på torsdagen men jag gjorde bara som jag blev tillsagd. Puh. Jag har inget eget ansvar vecka 10 (efter lovet) och inget tors-fre denna vecka heller, men de sista två veckorna får jag ha min handledares lektioner. Hon frågade om jag ville ha musik-passet. Jag avböjde.
Det som är jobbigt i strukturen är att de har så mycket personal, i min årskurs 1 har de just nu fyra olika lärare/fritidspedagoger som har olika lektioner. Därför kan jag inte ha klassen hela tiden. Barnen arbetar väldigt självständigt och vet varje vecka vad de ska göra så det är egentligen bara att gå runt och hjälpa till vart man behövs. Det enda jag kan/ska göra är att introducera  bokstäver i svenskan och hälsningsfraser i engelskan. Men jag ska även göra lite i matten också tänkte jag. Temaarbetet är det två andra lärare som har så där kan jag bara vara resurs.
Nog om praktiken nu!

Denna vecka som kommer åker jag till Norge. Det blir ett nytt försök på arbetsintervju i en barnehage. Jag ska även skriva ett arbete. Som jag inte förstår ett skit av.

Idag ska vi åka på loppis var det tänkt. Vi höres lite senare.

Kram ♥

Fjäril vingad syns på rosenranka

2009-02-21
09:55:00

Lördag /S
Idag vaknade vi tidigt (kl 9) främsta anledningen var att T hade ställt klockan på det då han skulle upp och se på skidskyttet. Själv stannade jag kvar i sängen en stund till men jag var inte särskilt trött så jag gjorde inga seriösa försök till att somna om... T tittar på allt med skidor just nu och jag börjar bli mer än trött på det då det känns som att det visas hela tiden! Det visas ju i flera timmar i sträck om helgerna :(
Idag hade vi tänkt gå och träna på Ts gym då det var gratis, T var väl kanske inte så intresserad men jag skulle dra med honom så att jag fick jogga lite på löpbandet. Tyvärr så gällde det erbjudandet IGÅR och inte idag. Idag var det istället gratis att prova på olika träningspass, men det lockar inte så mycket då T inte vill gå på det och jag vill inte gå själv...
Istället får det väl kanske bli en långpromenad senare idag. Det ser ut som att det kanske kan spricka upp och bli riktigt fint väder senare idag så då vore det ju ganska skönt.

Den där myskvällen jag pratade om blev aldrig av riktigt... Middagen blev lyckad då pizzan faktiskt blev riktigt god. Men någon film blev det aldrig då vi tittade på finalen av På spåret och sedan talkshowen Skavlan. Under de två programmen hann jag bli megatrött och orkade helt enkelt inte börja titta på någon film. Istället så gick vi och lade oss strax efter 23. Jag antar att min kropp har börjat bli van vid att somna tidigt för jag var verkligen sjukt trött med tanke på att jag inte gjort något under dagen och att jag ändå sovit ut under morgonen. Eller också är det en förkylning på G då jag är lite täppt i näsan och känner lite i halsen...

Vi får helt enkelt göra ett nytt försök ikväll. Just nu försöker T komma på vad han ska göra för mat, jag försöker få min vilja igenom så att han gör gorgonzolapasta med vitlöksbröd till.... det är ju så himla gott! Men vi får väl se, det lutar nog åt det eller Nasi Goreng.

I övrigt så ska ju jag plugga idag, men det blir bara lite plugg, jag sparar en del till imorgon så man har texterna helt färskt i minnet inför måndagens seminarium. Jag ska nämligen vara på campus hela måndagen så det blir bara tre dagar på förskolan den kommande veckan. Men det kan kanske vara skönt då jag tror det kommer bli tufft efter en så lugn vecka att komma på tisdag då hela barngruppen kommer vara där i stort sett...

Nu är det dags för frukost...!

2009-02-20
14:30:49

Shoppingsugen /S
Nu lyser solen och himlen är blå! Med bara en vecka kvar till mars som jag alltid får för mig innebär att våren ska komma på riktigt, så kommer ett enormt shoppingsug över mig att få köpa lite roliga vårkläder. För hur mycket vårkläder man än köper året innan så verkar de kläderna helt plötsligt jättetrista och inte alls roliga att ha på våren!

Jag är bland annat sugen på ett par riktigt ljusa jeans i den här stilen med ett par snygga tygskor till, vita är ju finast men jag tror inte att kombination jag och vita tygskor är så lyckad :op

Jag är är också lite intresserad av de här färgade jeansen ifrån H&M, antingen de gula eller kanske de ljusröda. Men gult med de vita tygskorna är ju riktigt fräscht och vårigt!

 
Något annat som jag är sugen på är pikétröjor. Jag har faktiskt aldrig haft någon men nu tycker jag det är ett skitsnyggt basplagg....i alla fall på henne! Frågan är väl hur man själv skulle se ut i en sån och med den färgen...!

 

Även kjolar och klänningar lockar men det får nog vänta tills vi närmar oss sommaren mer....

Något som jag SKA inhandla den här sommaren är även en ny bikini! Jag har haft min nuvarande bikini i fyra år och den börjar bli riktigt ful då den har bleknat en hel del i färgerna... sen är jag allmänt trött på den!  Som sagt, jag hoppas att jag kommer hitta en massa fina och våriga kläder i Ullared. Vår för mig innebär kanske som ni redan förstått ljusa och glada färger :)

Nu ska jag slänga iväg ett sms till T och be honom ringa mig när han börjar bli klar för att åka hem från gymmet så att jag kan gå och möta honom, idag är det som sagt riktigt fint väder här i Linköping :D


2009-02-20
12:36:02

Jag är en segis! /S
Mina fredagar är till för plugg.... nu är kl halv ett och jag har fortfarande inte börjat plugga!! Jag är verkligen seg av mig... jag har dock tränat och nu har jag precis ätit frukost. Nu väntar duschen och sen SKA jag börja plugga! Egentligen är det väl ingen panik då jag har helgen fri från andra aktiviteter nu när jag inte ska vara barnvakt (de var bortresta) men man blir ju lite grinig på sig själv!

Ikväll blir det nog filmmys efter middagen som kommer bestå av hembakad pizza med köttfärs och ananas på. T var sugen på pizza men fattiga som vi är för tillfället så fick det bli en hembakad variant. Det är också väldigt gott men det blir ju ändå inte den där riktiga pizzasmaken, i alla fall inte när jag bakar!

Men nu är det som sagt dags för duschen!!

Ps. Idag är det bara -1grad ute, kan det vara så att kylan äntligen försvinner och snön töar bort?! Ds.

Update: En timma senare och jag har fortfarande inte börjat plugga. På grund av det så känns det här pluggdagen värdelös så jag tar en ledig dag idag istället och satsar på plugg imorgon istället mer seriöst. Jag ska dock inte vara helt lat utan jag ska läsa en kursbok i alla fall men den kräver ingen direkt koncentration då den bara ger tips på olika sätt att dokumentera barns lärande på och mer är en handbok och ingen text vi ska behandla vidare...

Jag hoppas ni har en bra dag! Det är ju trots allt fredag och fint väder....

2009-02-20
09:12:07

Träningsmusik /S
Just nu håller jag på att leta efter skön joggingmusik att fylla min nya mp3- spelare med som jag får hem om några veckor. Det är dock inte så lätt som man kan tro att hitta träningsmusik...

Här är dock några kandidater


Det är inte direkt musik som jag brukar lyssna på men jag tror som att det kan vara skön musik att träna till med rätt rytm liksom. Jag var lite lat och orkade inte skriva artist och låtnamn men nu vet ju att det bara är att dubbelklicka på klippen så kommer ni till youtube där den infon finns! Om ni har fler låtar som ni tror kan passa till träning så är jag väldigt tacksam för tips!!
Nu ska jag titta på Greys anatomy och sen ska jag köra ett träningspass!

2009-02-20
09:08:45

Music! /S
Idag blev jag påmind om en skön låt som jag tror kanske kan ha kommit ut 2001 eller något sånt. Jag älskade låten då och efter att ha lyssnat på den nu så kan jag konstaterat att jag tycker att den är lika bra idag också!

Santana - Maria Maria

 

2009-02-19
18:13:49

Önskelista /S
 Nu är vi snart inne i mars, och när vi är inne i mars så kommer ju snart april, och med april kommer min födelsedag!
Det är förvisso ett tag kvar men eftersom folk är så stressade nu för tiden så det kan ju inte vara fel att vara ute med önskelistan i god tid. Det kan ju dock ske vissa ändringar efter min Ullaredsresa kanske...


 

En önskning består av en väska. Jag har min väska som jag köpte i somras som jag tycker är jättebra, men den är svart. Jag skulle vilja ha en brun (åt det ljusare hållet)då det känns mer vårigt. Jag vill ha en väska i den här stilen med långt axelband så man kan slänga den över huvudet om ni förstår vad jag menar med det. Det får gärna vara skinnimitation men det får inte se plastigt ut. Just den här kommer ifrån Lindex och kostar 149kr.

En annan önskning är träningslinnen i ----->
funktionsmaterial, och ja jag menar i plural då jag skulle vilja ha två stycken. Linnet till höger kommer från Stadium och kostar 149 kr (föredrar dock linnet i rött). Jag vill inte ha ett jättetunt linne som blir för genomskinligt... 


SOC W TR FUNCTEE SS091 WHITE
<---  Även en sån här T-shirt från Stadium (99kr) kan tänkas som ersättning för ett linne. Men om jag bara får välja ett av så föredras ett linne!

Egentligen har jag inte så mycket mer som jag kan komma på som jag önskar mig. Det innebär självklart inte att jag inte uppskattar andra presenter, men det här är sådant som jag annars kommer köpa själv.

För att nämna något mer så har jag nu bara en tavla här hemma med en ful billig ram. Så jag kan tänka mig en ny ram till den tavlan som matchar resten av våra ramar.  Eftersom vi har ramen RIBBA i björk på alla våra andra tavlor i vardagsrummet så vill jag självklart ha det på även denna tavlan (som jag tror har måtten 50*70cm).

I övrigt önskar jag mig en massa överraskningar till paket då jag som sagt inte kan komma på mer för tillfället!


2009-02-19
15:30:23

I´m hoooooome! /S
Idag fick jag gå hem tidigt, redan kl 14 istället för 16! Så underbart skönt... är rätt trött idag och det blev inte bättre av att en unge grinat större delen av dagen ... hon är en sån som grinar för minsta lilla grej men idag var det verkligen något heeeeela tiden!

Men nu är jag i alla fall hemma och helgen har därmed börjat för min del då jag ska vara hemma imorgon och plugga. Jag hade även tänkt att skicka iväg två jobbansökningar där jag tänkt ange min mentor som referens men irriterande nog så glömde jag självklart att fråga henne om det är okej. Så jag antar att de där ansökningarna får vänta tills på måndag när jag kan fråga henne. Jag är ju förvisso inte färdig med min praktik men jag har ju varit hos dem i tre veckor nu så hon borde ju ha en ganska klar bild av mig vid det här laget...

Just nu sitter jag och försöker bestämma mig för vad jag vill ha till mellanmål, det jag väljer mellan är knäckemacka, äpple. fil med flingor...Det lutar dock åt att det blir en knäckemacka.... mina tunnbröd är ju nya favoriten, både för mig och T!
Lite senare i eftermiddag ska jag ringa familjen C och höra om de vill ha någon barnvakt. Jag har egentligen ingen som helst lust men pengarna skulle sitta väldigt fint nu när det är dags för nytt periodkort för kollektivtrafiken nästa vecka (640kr) och nästa helg ska jag ju till Ullared också så då vill man ju ha så mycket pengar som möjligt så man verkligen kan shoppa!

2009-02-18
19:12:56

En vanlig dag /L
Hallå mina vänner!djur/MIX/Mix17.gifIdag var jag praktiskt taget själv i klassen och det gick som smort. Jag känner att jag skulle vilja ha lite mer ansvar nu, jag hatar att gå och rulla tummarna väntandes på direktiv.
Det händer inte mycket här förutom praktik och förkylning. Jag har fortfarande hosta som alla på skolan tyckte lät hemsk men jag brukar få en väldigt djup hosta. Ju äldre jag blir desto värre blir förkylningarna. När man blir sjuk nu för tiden blir man så hemskt sjuk. Det är väl en del av att bli vuxen =P Jag blev i alla fall inte så trött och hängig som igår det är huvudsaken!

Kram ♥

2009-02-18
18:08:11

Onsdag /S
Hej!
Idag är jag liiiiite piggare, jag hade i alla fall energi nog att orka genomföra mitt träningspass, men pulspass var riktigt jobbigt idag. Som tur var så hade inte T hunnit hem då så jag kunde stöna och stånka hur mycket jag ville :)
Idag kom jag också ihåg att jag faktiskt äger ännu en tränings -DVD! Jag fick den av mamma för något år sedan men var väl kanske inte så intresserad av den då. Men nu är jag glad att jag har den. Den innehåller två styrkeprogram för mage och rygg, jag har inte testat dem än, men det är ju kul att man har ett styrkeprogram att variera det här andra med.
Förutom det så blev jag glad när jag insåg att jag minskat med 9 cm i midjan sedan i augusti, varav 4 av dessa försvnnit under de tre senaste veckorna (sen jag började träna)... alltid trevligt att  se att det går framåt! Det är av den anledningen jag har en träningsdagbok då den motiverar mig när jag ser mina framgångar.

Nu sitter jag här svettig och äcklig, ska gå och skala lite potatis som ska få koka medan jag duschar, sen ska det bli mos med älgfärsbiffar och lingonsylt.... mumsfilibabba!!

Att jag inte skriver något om min dag på förskolan beror på att det helt enkelt inte hänt något, vi hade bara 10 barn idag varav 3 av dem försvann innan mellanmålet!
Det är i alla fall skööööönt att imorgon är sista dagen då jag verkligen behöver en sovmorgon! Jag har sovit dåligt hela den här veckan och det känns när man ska upp på morgonen!

2009-02-17
21:59:13

Äntligen något för mig... /S

Eftermiddagen och kvällen har spenderats helt och fullt i halvliggande ställning i soffan!
Jag är så himla trött men precis när jag tänkte gå och göra mig iordning så tänkte jag bara snabbt kika in på arbetsförmedlingen innan jag stängde av datorn och till min stora glädje så börjar det nu komma lite tjänster med tillträde i maj som då även jag kan börja söka. Inte för att jag slutar förrän första veckan i juni/ sista veckan i maj men man kanske kan komma överens om något om det bara handlar om en knapp månad.
Så på fredag ska jag sätta mig och söka lite jobb. De jobb som låg ute nu var dock bara förskollärarjobb, ett i Karlstad, eller rättare sagt 2,5 mil utanför Karlstad. Det andra jobbet var i Linköping, eller snarare cirka 2,5-3 mil utanför :op. Hur jag skulle kunna tänkas ta mig till jobben är ju en gåta men i "värsta" fall om man faktiskt skulle få något av dem så kanske man kan skaffa en billig skruttbil som kan ta mig till jobbet då jag tror att det är lite krånglig pendling till båda ställena.

Nu SKA jag gå och göra mig iordning, jag ska ju upp kl 6 även imorgon... Förhoppningsvis vaknar jag lite piggare imorgon och med lite mer lust att faktiskt åka iväg till ännu en dag på förskolan. Idag ville jag nämligen inte alls iväg, jag kände verkligen inte för det utan ville bara gå och lägga mig igen. Men det kanske berodde på min dåliga nattsömn...?

Mina nysattacker kommer allt tätare och jag har ont i halsen när jag vaknar på morgonen och sväljer. Jag håller verkligen tummarna för att jag ska slippa gå samma väg som L som blivit sjuk under praktiken. Den andra studenten som är på samma förskola stod emot i ganska så exakt en vecka för när jag träffade henne igår var hon genomförkyld...

Hur som helst, dags att nanna.... sov gott, natti natti! 


2009-02-17
20:52:29

Jobb nr 2 /L
Idag fick jag ett samtal från en rekryteringsfirma som söker förskolelärare åt en kunds räkning i Norge. Jag trodde först det var en telefonförsäljare när hon sa namnet så jag lyssna inte så noga förrän hon prata om jobbannonsen jag svarat på. Hon informerade mig om att hon skulle visa upp ett antal CV imorgon på mötet och om de är intresserade av min så kommer företaget själva ringa förmodligen denna vecka. Vore smart att få en jobbintervju nästa vecka när jag ändå ska på en då. Slipper jag åka flera gånger. Det har var även det en privat barnehage fast i Oslo, dyrare boende men förhoppningsvis ligger det så man inte behöver bo centralt.

Nu är det snart The mentalist!

Kram ♥

2009-02-17
20:41:53

The secret life of bees /LIdag såg jag filmen The secret life of bees. Den handlar om 14-åriga Lily Owens (Dakota Fanning) som lever med sorgen av sin mors död. Efter att Rosaleen Daise (Jennifer Hudson) karaktär blivit misshandlad av ett gäng vita karlar så beger sig duon för att leta upp Lilys mors förflutna. De hamnar hos Boatwright-systrarna (Queen Latifah, Alicia Keys, Sophie Okonedo), tre systrar som är mycket olika. De försörjer sig på honung och Owens introduceras till en hemlig värld av biskötsel.

Helt ärligt talat hade jag lite för höga förväntningar tror jag. Jag såg ingen textad version vilket jag tror är bra då de pratar med södernaccent något jag ibland kan tycka är svårt att förstå. Filmen är absolut sevärd och gripande, man blir så arg över att folk tycker/tyckte att de var så mycket bättre just på grund av sin hudfärg. Jag förstår inte hur man kan behandla människor som skit. Kul att se Dakota Fanning blivit en riktigt vacker ung dam, hon kommer nog gå mycket långt i sin karriär för den tjejen kan verkligen

2009-02-17
16:48:27

Tisdag /S

Idag är jag så jäkla trött, sov rätt illa inatt + att jag kom i säng lite för sent. Eftersom jag var supertrött när jag äntligen klev av bussen hemma på området så bestämde jag mig för att fira min namnsdag med semlor som nu står i kylen i väntan på att älsklingen ska komma hem och fira med mig.
En mindre trevlig överraskning var att hyran låg och väntade på hallgolvet och det visade sig att de hade höjt den! Det handlar förvisso inte om någon stor summa, bara 120kr, men det är rätt retligt att utgifterna alltid verkar öka medan pengarna på sparkontot är näst intill slut.... very enoying!

Hur som helst... nu ska jag försöka att hålla mig vaken tills älsklingen kommer hem... jag hade tänkt träna idag men jag tror det får vänta till imorgon då jag knappt orkar hålla ögonen öppna...! 


2009-02-17
11:44:16

High school musical 3 /L


Jag fortsatte igår min barnsliga film-dag med High school musical 3. Jag har sett de två tidigare med min syster, dessa filmer är tydligen väldigt populära bland barn. Jag tycker ju att det hör till att ha lite koll på vad barnen gillar, i mitt yrke. High school musical handlar om ungdomar på just high school. I fokus är Troy (Zac Efron) och Gabriella (Vanessa Hudgens), han skolans sportfåne och hon pluggisen. De är skolans poppisar. Självklart finns det en Paris Hilton-look a like som i det här fallet heter Sharpay Evans (Ashley Tisdale). Hon vill alltid stå i centrum och försöker alltid ta Gabriellas plats brevid Troy. I den tredje filmen närmar sig slutet på high school och vissa av ungdomarna vet bestämt vad de vill med sin framtid medan det är ett svårare beslut för andra att ta. Alla High school musical-filmer är likadana. Jag förstår inte hur min syster kan alla låtar för de låter lika i mina öron. Handlingen är alltid densamma, men jag kan förstå att småflickor lockas framför tv när det är sång, dans, kärlek och alltid lyckligt slut. Jag minns själv vad jag tyckte om Dirty dancing och Grease när jag var liten.

2009-02-16
23:11:25

God natt /L
Det låter när jag andas. Inte genom näsan så det går att snyta bort utan i strupen. Jag låter som en kedjerökande kärring. När jag ligger här i sängen lockas jag av tanken att bara stoppa fingern i eluttaget - bara jag slipper höra mig själv andas.

Hoppas NÅGON sover gott i alla fall.


2009-02-16
21:10:06

Less på att plugga /S
Jag är verkligen less på att läsa!
När jag och T diskuterade sommaren och kommande hösten när jag förvandlas till arbetssökande så sa han att jag får ju  söka en kurs så att jag i alla fall får studiebidrag. Men jag vill inte! Hela jag skriker verkligen inombords vid tanken på att läsa mer efter den här terminen, det är knappt att jag finner motivation till att ta mig igenom den här kursen!!
När den här terminen är slut har jag tagit mig igenom 4 år med universitetsstudier, och totalt 16 år i sträck i skolan...

Men jag får väl försöka att söka något som verkar hyfsat intressant i alla fall OM man nu hamnar i den sitsen att man måste läsa för att få pengarna.... men jag vill inte, vill verkligen inte!!!!

2009-02-16
17:48:52

Måndag /S

Då var det dags för sportlov här för eleverna i Östergötland, det i sin tur innebär att många föräldrar har tagit ledigt, vilket i sin tur innebär att många förskolebarn får vara hemma. Utöver det så är det även några barn sjuka så idag var det bara 7 barn på vår avdelning! Snacka om att det var lugnt, det blev ännu segare än vad det brukar vara, men å andra sidan var det rätt skönt med en lugn start på veckan då jag var riktigt trött idag.

Just nu har jag precis ätit mellanmål för att överleva till middagen som blir när T kommer hem från gymmet. Det blev lite lyx med varm O´boy med en gräddklick och två hårda tunnbröd som var lika goda som den varma chokladen. En trevlig överraskning när jag slog på TVn var att 5an visar Greys anatomy från början, det börjar ju bli ett tag sedan man såg de där första avsnitten, och nu när jag kommer hem efter en dag på förskolan så orkar jag inte så mycket mer än att däcka i soffan någon timma så det passar ju perfekt!

Nu ska jag titta på just Greys anatomy i väntan på att T ska komma hem så jag kan börja med maten. Idag blir det lax!


2009-02-16
14:15:23

Bolt /L


Det bara fortsätter! Här kommer nästa film (jag passar på att se vad J inte vill se) - Bolt! Filmen handlar om hunden Bolt (John Travolta) som tillsammans med matten Penny (Miley Cyrus) slåss mot den onda mannen med ett grönt öga, Dr Calico. Det Bolt inte vet är att det hela är en tv-serie där han är superhjälten. Av en händelse hamnar Bolt ensam på gatan och inser snart att han inte har sina förmågor kvar längre, något han skulle behöva i sökandet efter försvunna Penny. Han träffar den herrelösa katten Mittens (Susie Essman) som inte litar på någon, allra minst människan samt hamstern Rhino (Mark Walton) som dyrkar Bolt och ställer upp på allt! Tillsammans hittar de riktig vänskap och att samarbete är bättre än någon superkraft.

Jag älskade den här filmen. Bolt har blivit Oscarnominerad men jag tänkte att de har ju inte så många att välja på så det är väl inte så konstigt, men den är riktigt bra gjord och förtjänar ett pris eller två! Nu ska jag inte få er så förväntansfulla att ni bara blir besvikna men trots att jag låg här i min ensamhet, sjuk och jävlig skrattade jag faktiskt flera gånger. Jag älskar när man lyckas animera så otroligt verkligt - för det har man gjort. Man förälskar sig i karaktärerna, min favorit är självklart Rhino, hamstern som inte vet eller snarare inte bryr sig om sin storlek. Trots att man upplever katten som okänslig så inser man vart det kommer ifrån, en sorglig historia som får en att tänka på alla dessa sommarkatter som finns. Detta gör att man skulle kunna arbeta med många värdegrundsfrågor med Bolt som underlag. Hunden Bolt får mig som hundägare att vilja kramar Åsa en extra gång, för djur det är verkligen bland det bästa som finns.

Snälla se den på engelska, det är alltid bäst med orginal.

2009-02-16
10:57:24

Bedtime stories /L


När man är sjuk får man ligga i sängen och se på film. Det kallas privilegium. Jag gör det ofta men skitsamma. Nu har jag sett på Bedtime stories med Adam Sandler. Jag måste säga att hans filmer blivit bättre, speciellt sedan att slutat prata så där bebis-aktigt. I hate that. Bedtime stories handlar om Skeeter (Adam Sandler) som växer upp på sin fars hotell. Tyvärr tvingades pappan sälja hotellet till Barry Nottingham med ett löfte om att Skeeter en dag skulle få ta hand om hotellet. Vid vuxen ålder arbetar han som vaktmästare på vad som nu har blivit ett lyxhotell men han drömmer om att få bli hotellchef. Hans syster Wendy (Courteney Cox-som-blivit-väldigt-stel-i-ansiktet-botox) ber Skeeter passa hennes två barn i en vecka. De får praktiskt taget inte göra någonting vilket resulterar i att godnatt-sagor blir underhållningen. Det visar sig snart att dessa berättelser slår in och Skeeter försöker snart dra det till sin fördel. Vilket är lättare sagt än gjort.

Jag tyckte att Bedtime stories var helt okej. Ingen film jag kommer att minnas nästa vecka men den hade en viss charm ändå. Marsvinet Bugsy var absolut sötast, sån vill jag ha! Filmen var väldigt sockersöt, orealistisk och ingen agerade speciellt bra heller men å andra sidan så har man väl inte så höga förväntningar (inte jag i vart fall).

2009-02-16
07:58:49

Det är synd om mig /L
Klockan ringde 06.20 och jag kände mig mycket piggare. Hostan var inte lika hemsk och jag trodde NU är jag frisk! Jag gjorde iordning mig och när jag skulle klä på mig tyckte jag det värkte i armarna men jag avfärdade det som träningsvärk. Sedan gick jag ut med Åsa, väl ute började den hemska hostan dra igång igen, NEJ också. När jag kom hem rann svetten av mig och jag var heeeeeelt slut. Jag orkade/-ar knappt andas. Det var bara att ta av sig allt och lägga sig igen.
Jag hoppas verkligen jag kommer iväg imorn, det här med att vara sjuk/borta från praktiken är en ren plåga. Jag avskyr känslan av att missa någonting.
Svärmor kom igår så jag har sällskap här idag medan J jobbar.

Hoppas alla ni andra är friska i alla fall!

Kram ♥


2009-02-15
21:03:18

Presley-helg /S
Som jag redan nämnt så har jag nu en Elvis Presley-skiva i min ägo med mina personliga favoritlåtar och jag har faktiskt lyckats överraska mig själv då jag verkligen inte gillat Elvis direkt tidigare. men nu har jag lyssnat till min nya skivan hela helgen varvat med soundtracket till Walk the line.

Den finaste låten måste ju vara den här... jag har ju redan pratat bröllop så om man ska prata ännu mer bröllop så är ju den här låten helt underbar till ett bröllop... Så himla fin...


Elvis Presley - Can´t help falling in love

2009-02-15
19:18:42

Veckans träning avklarad /S
Nu har jag klarat av veckans tre träningspass, men jag kan inte påstå att dagens träning gick särskilt bra. Dels på grund av att jag fortfarande var lite för mätt, men tyvärr också för att mitt knä kändes konstigt (det knä som hoppade ur led i somras). Det gjorde inte ont men det kändes som att det hoppade till lite då och då, och eftersom jag är livrädd för att det ska hoppa ur led igen så vågade jag inte riktigt ge 100% utan stängde av pulsprogrammet några minuter tidigare. Styrketräningen gick inte heller 100% bra men det berodde nog mest för att jag var lite envis och trodde att det skulle gå finfint att köra programmet utan ljud och istället lyssna på Elvis, men att följa programmet genom att bara se men inte höra var inte lika lätt.
Men nu är träningen i alla fall avklarad, och att sista passet inte gick så bra är inget jag tänker på direkt då jag trots allt har gått två långpromenader den här helgen, och vissa dagar går träningen helt enkelt bättre än andra!

Nu ska jag svalna lite innan jag hoppar in i duschen!
Har ni tränat något i helgen då nu när det är sportlovstider?

2009-02-15
16:30:42

Hello /S

Hello!
Idag har det inte hänt något alls här hemma. Vi tog oss ut på en timmes promenad som var lika skön som igår, och avundades människor som hade med sig liggunderlag och fika borta vid skogen och låg och "solade". 
Nu har vi precis ätit middag som idag bestod av våfflor med grädde och sylt så nu ska jag vänta på att det får sjunka ner innan jag kör igång med träningen. Under tiden antar jag att jag borde läsa lite kurslitteratur, men det är ju så jäkla trist! T håller på att göra sig iordning för att åka hem till en kompis, de ska gå på bio så jag får hitta på något här hemma, men detr tror jag inte ska bli så svårt. Det lutar åt att jag tittar på Mamma Mia! eller kanske Förnuft & känsla. Duktiga jag åt bara upp halva min goda choklad som jag köpte igår vilket innebär att jag har något gott ikväll :D

Imorgon drar en ny vecka igång på förskolan och tyvärr kan jag inte säga att jag ser fram emot det då jag inte har särskilt kul om dagarna. Jag pratade med svärmor igår när hon ringde för att prata med T och hon tyckte det lät skitkonstigt när jag berättade om min praktik (hon är själv förskolelärare). Hon sa också att jag fick ringa om jag behövde lite tips inför min ansvarsvecka vilket känns skönt. Jag har ju trots allt turen att ha tre förskollärare i min omgivning som jag kan rådfråga...

Jag har i alla fall haft en skön helg, det gjorde mycket att det varit så himla fint väder, jag har verkligen längtat efter sådana här dagar. Även om det varit skönt så har det också fått både mig och T att längta efter att åka till Karlstad där det är så mycket lättare att nyttja sådana här dagar bättre då man kan ta sig någonstans med bil och man kan göra lite utflykter. Men nu är det som det är och man får helt enkelt göra det bästa av situationen!

Nu ska jag pussa lite på min älskling innan han åker, hej på er så länge!


2009-02-15
13:18:06

Släkten är värst /L
Jag försvann bort denna helg till släkten. Som jag skrev är jag sjuk (dock bättre idag) nu är det mest en jobbig hosta. I fredags innan min far kom och hämtade mig och Åsa kom J hem med en god macka med kycklingröra, cheesecake och hostmedicin. Det är äkta kärlek det. Fredagskvällen blev mest hälsa och sova. Det var kul att äntligen få träffa mina syskon men tyvärr var inte min ena bror med för han hade opererat ögat, stackars liten.Igår började vi dagen med att köpa slalomskidor till mina syskon. Bakom farmors hus har de en kulle som vi sedan åkte på. Jag agerade lärare men eftersom jag säkert inte åkt på 10 år har jag glömt bort mycket hur man ska göra =P Men de visste ju inte mina syskon så ingen skada skedd. De åkte bra ändå! Efter att de åkt ett tag (de fick ju gå upp med skidorna varje gång) så var de helt slut och det blev badtunnan. Jag vet inte om ni vet men min släkt på pappas sida är finsk, så badtunna och bastu är A och O. VARJE gång vi kommer dras det igång. Jag deltar aldrig i dessa traditioner själv. Det är en väldigt speciell upplevelse att få se min släkt, J sitter mest och skrattar men han orkar inte komma så ofta för krafterna tar faktiskt slut. Alla pratar i mun på varandra och avbryter varandra. Favoriten är när den äldre generationen börjar dra finska fraser som bara de förstår men förväntar sig att alla förstår (jag kan ett ord) då tittar de på en och skrattar - förväntar sig också att jag ska skratta trots att jag inte fattar ett skit. Vi gör ingenting annat än äter. Farmor serverar alltid en ordentlig frukost med vad du vill ha. Ibland blir det fika efteråt. Vid 12 är det lunch men sen på eftermiddagen är den middag. Då kommer oftast ALLA. Efter det serveras det så klart fika igen, igår var det 2 tårtor för farmor fyller år på måndag. Efter det var det fram med lördagsgodis. När jag skulle gå och lägga mig vid 10.30 då tog de fram smörgåsar och kokade någon jäkla burkkorv. Jag bara satt förstummad över hur allt går i dessa människor. Behöver jag nämna att några har diabetes och högt blodtryck? Nyckeln till att kunna delta i detta sociala är att inte äta så mycket, smååå portioner.

Min farmor har en förmåga att glömma bort mig, hon har en förmåga att favorisera min ena kusin. Nu för tiden bryr jag mig faktiskt inte men igår var det ett sånt typiskt exempel på hur detta kan gå till. Mina syskon och yngsta kusiner är alla under 10 år både jag och favoriserings-kusinen är i 20-års åldern. Farmor hade presenter till alla då det vara alla hjärtans dag. Alla barnen fick och min kusin men inte jag. Det fanns inte en tanke på att jag skulle få en present heller. Jag förmodar att hon tänkte att jag ändå är 23 år men min kusin är 21 så det är inte sån stor skillnad. Det är bara principen att inte ge alla som är så fel. Jag önskar att jag sagt någonting men jag orkade inte. Det lustiga är att jag hade med en docka till min syster som farmor fråga om hon kunde få ge istället eftersom hon glömt köpa något till henne. Så hon gav en docka som egentligen var från mig och jag fick inte så mycket som ett tack från farmor för att jag lät henne ta credit för den. Visst är det underbart med släkten? Jaja. Jag är så van. Alla fick ändå skitsaker.

Snart kommer svärmor. Hoppas ni haft en trevlig helg, det har jag trots allt!

Kram ♥

2009-02-15
10:33:36

Söndag /S

Idag vaknade jag tidigt precis som de andra morgnarna, men jag lyckades somna om precis som jag lyckats hela helgen. När klockan var halv 10 tyckte jag dock det var lika bra att gå upp så att man kanske är någorlunda trött när det är dags att gå och lägga sig ikväll. Precis som igår är det underbart väder ute med en klarblå himmel så lite senare idag så ska vi ta oss ut på ännu en långpromenad.
Utöver det så ska jag köra ett träningspass och plugga, det är planerna för dagen!
Det känns bra att det här blir en bra träningsvecka tack vare dessa långpromenade som blir i helgen, jag har nu 1,9 kg kvar till mitt första viktmål vilket känns helt underbart, men det har också stått ganska stilla de senaste två veckorna så därför är det skönt att man kan få in lite mer träning. När jag nått det viktmålet så ska jag sätta ett nytt men det är bara på två kilo. Så totalt har jag 4 kg kvar att gå ner och sedan har jag nått den vikt jag vill ha och som jag bör ha.
Jag måste erkänna att jag är imponerad av mig själv som äntligen har lyckats att gå ner de här kilona, det är så häftigt att se sig själv i spegeln och faktiskt själv känna att man kan se en stor skillnad.

Det som jag gjort annorlunda nu är att jag förutom att träna främst har börjat ändra mina matvanor. Det har jag aldrig brytt mig om förut då jag trodde att man bara behövde träna. Men nu har jag som sagt ändrat matvanorna, dels genom att dra ner ganska mycket på godisätandet, samt att minska mina portioner och istället försöka äta små mellanmål. Det verkade vara det som var nyckeln till min viktminskning. Men riktigt än är jag ju inte i mål men nu känns det nästan som att man kan ta på målsnöret.... underbart härligt! Om jag når mitt andra viktmål innan sommaren så kommer jag att under den tiden som gått sedan jag åkte hem på sommarlov förra året, ha gått ner totalt 12 kg! Så nu gäller det väl att fortsätta kämpa så man når det där målet....!

Den här tiden med träning har fått mig att inse att jag faktiskt gillar att träna på riktigt, jag må vara trögstartad men när jag ävl tränar så tycker jag att det är skönt att få bli riktigt svettig. Jag längtar efter att ha råd att börja träna på gym och gå på olika pass och att ha en träningskompis, det blir ju så mycket roligare då...!

Nu är det frukostdags!


2009-02-14
15:12:23

Bröllopssnack och Elvis! /S
Nu är vi hemma ifrån vår långpromenad! Det var jätteskönt ute och inte alls så kallt som jag trodde, både jag och T drabbades dock av hundsjuka då det kändes som att alla vi mötte hade hund med sig på promenaden :/ Men den dagen kommer för oss också.
Som vanligt när man promenerar så pratar man om en massa saker, om allt och ingenting! Idag kom vi in på temat bröllop då vi passerade ett brudpar i gamla Linköping som höll på att bli fotograferade.
Samtalet kom sen in på hur vårt bröllop skulle se ut och det var faktiskt ett ganska underhållande samtal. Ni förstår att jag har alltid föreställt mig ett ganska litet bröllop då varken jag eller T har särskilt många vänner, och jag hWedding Bearsar alltid tänkt mig att det är i en liten kyrka på landet.
 
Vi kom i alla fall in på ämnet inbjudningar och det var väl den delen av samtalet som var så underhållande då jag insåg att ett litet bröllop med släkt och några få vänner inte innebär cirka 60 personer. När vi räknade på det så kom vi fram till att om vi bjöd alla i vår släkt, dvs familj, mostrar/morbröder/farbröder/fastrar, kusiner och deras eventuella barn och respektive så skulle det bara med släkten komma 105 personer!!!! Sen räknade vi på de vänner vi skulle bjuda idag med respektive vilket skulle bli ytterligare ca 15 personer, och innan den här dagen kommer så har vi förhoppningsvis lärt känna fler människor och utökat vår vänskapskrets vilket skulle innebära ännu fler gäster och kanske hamna på ett antal som är närmare 125 personer!!

När vi kommit så långt i diskussionen så började vi räkna på kostnader och insåg att bara att köpa frimärken till att skicka ut inbjudningarna skulle gå på cirka 400-500kr, sen blir det ju det dubbla eftersom man ska skicka tackkort efteråt... Ha ha ha! Det slutade med att vi kom fram till att vi inte ska önska oss presenter utan att det skulle bli att gästerna fick lägga en 100-lapp på maten istället. Det var som sagt rätt underhållande.... bliden av min lilla kyrka med min lilla släkt blev istället en fullsatt kyrka och något större kyrka eventuellt...

Sen vi kom hem så har jag suttit och lyssnat på Elvislåtar efter att ha blivit inspirerad av ingen mindre än blondinbella. Hon hade ett inlägg i sin blogg där hon länkade till en Elvislåt jag nog aldrig hört men verkligen gillade, och som vanligt när man är på Youtube så leder det till att man hittar fler klipp. Så nu har jag fått ihop en hel skiva med låtar jag gillade. jag tänkte bjuda er på två av dem, dels den som blondinbella länkade till men sedan en låt för att påminna oss om att ta hand om varandra och inte ta varandra för givet, åtminstone är de de tankarna jag får när jag lyssnar på låten Always on my mind....


Elvis Presley - In the ghetto

 

Elvis Presley - Always on my mind


Hoppas ni har haft och får en fortsatt härlig dag med den du älskar!

2009-02-14
12:25:57

Uttråkad... /S

Nu har vi vaknat till liv här hemma efter en gemensam frukost och pratat lite och vi bestämde att vi sparar den där lunchen till en annan dag då T känner sig lite hängig och inte riktigt kände för det, det är förmodligen en förkylning på G. Istället blir det hemmagjorda burgare ikväll, kanske inte särskilt romantisk mat men vi hade en romantisk kväll igår så det får gå bra ändå. Även om det inte blir någon lunch på stan så ska vi ge oss ut på en långpromenad då vädret som sagt är underbart. Det är dagar som dessa som jag blir så otroligt rastlös när jag är här i Linköping, för vad fasen ska man hitta på när man inte har varken pengar eller bil. Jag vill ju vara ute men det finns liksom inget att göra ute när man bara kan hålla sig inom gångavstånd. Det är dagar som dessa som jag längtar galet mycket efter att vara hundägare då jag hade kunnat sysselsätta mig med att leka i snön med hunden eller ägna sig åt lite lydnadsträning och annat... man kan aktivera sig på andra sätt med en hund.... men vad ska man roa sig med som sagt när man inte kan ta sig någonstans och man inte har några pengar...
Dessa dagar kan jag också längta efter att vara Karlstadbo då jag hade kunnat låna mina syskonbarn för lite lek i snön... men nu är det som det är och jag är varken Karlstadbo eller hundägare så då får det helt enkelt inte bli så mycket mer än en långpromenad...
Allt blir så mycket trevligare och lättare när det blir vår för då hade jag bara kunnat ta med mig en bok och en filt och sätta mig på någon solig plats och läsa, men det lockar ju knappast när det är vinter, snö och flera grader kallt!

Hoppas ni kan nyttja denna härliga dag bättre än mig :)


2009-02-14
10:20:14

Alla hjärtans dag! (och vår fredag) /S


Då var det alla Hjärtans dag och det är dags att göra lite extra för den man älskar mest. Vad jag ska göra för T är fortfarande oklart, jag hade tänkt baka någon god efterrätt men T tyckte vi kunde gå ut och äta idag istället vilket låter jättemysigt (kanske inte riktigt lika mysigt för min ekonomi men...). Vädret är helt underbart idag då himlen är klarblå med en stor sol, med den molnfria himlen kommer ju tyvärr också kyla då det är nästan 8 grader kallt idag :/
Vi får väl se vad som händer under dagen men min tanke nu är att vi tar en långpromenad ner till stan om vi bestämmer oss för att gå ut och äta då vi ändå förmodligen kommer köpa lunchmeny för att det inte ska bli alltför dyrt. Men ingenting är bestämt och T har inte ens gått upp ur sängen så beslutsfattandet får vänta en stund tills vi vaknat till.

Igår hade vi myskväll med god mat, T stekte kycklingfile och gjorde klyftpotatis och morötter som han körde in i ugnen, till sås blev det den simpla med oerhört goda sweet chilisåsen, och wokgrönsaker till allt detta. Senare under kvällen åt vi vaniljglass med fruktsallad som var underbart gott , och tittade vi på filmen Changeling som jag och T velat se en längre tid.

The Changeling

Christine Collins är en ensamstående mamma vars 9-årige son Walter en dag försvinner spårlöst. En månad senare återlämnas han till den förtvivlade mamman. Men, den 9-årige pojke som återvänt är inte Walter och nu börjar Christines maktlösa kamp för sanningen om vad som egentligen hänt.
Filmen var ungefär vad jag förväntat mig, det händer inte jättemycket saker till en början men den berör hela filmen igenom, man mår verkligen dåligt, och man mår ännu sämre när man vet att det här faktiskt inte bara är en hemsk film utan en berättelse om en sann händelse.  Jag tyckte den var bra och med alla filmer byggda på en sann historia så tycker jag att den är absolut sevärd. T tyckte också den var bra men han tyckte det var en jobbig film att se på grund av att man mår rätt dåligt.

Nu är det frukostdags!

2009-02-13
20:07:21

Jobb? /L
pengar/Geld18.gifNu har jag fått ett svar på en annan jobbannons i samma stad. Det handlar om ett vikariat i ett år. Jag har ju tänkt att det vore väldigt kul att få ett tidsbestämt vick på 1-2 år för jag vill ju helst bo i Karlstad när det är dags för ungar och sånt. Men just nu känner jag faktiskt för att flytta bort en period. De vill att jag kommer på intervju men jobbet är från och med mars men det står att startpunkten kan diskuteras. Hoppas de går med på det.

Snart ska jag trots feber och yrsel åka till farmor.

Ha en trevlig helg!
Kram ♥

2009-02-13
16:54:00

Stackars pojk! /S

Läste om en kille på 13 år som precis blivit pappa. Det är ju helt sjukt, och det blir inte bättre av att han ser ut att vara 8 år gammal...

The baby father ... Alfie Patten with little Maisie

Tryck här för att läsa mer!

2009-02-13
14:12:02

Ute är det vinter men... /S
...i min hjärna är det vår!Jag är tydligen lite trögfattad, ute är det nämligen vitt på gräsmattorna och har varit i nästan två veckor nu om inte mer, och på cykelbanorna är det isigt, och termometern visar minusgrader, men detta verkar inte hindra min hjärna från att känna vårkänslor! Jag har sån lust att vårstäda(=storstäda varje vrå), byta till ljusa härliga gardiner, vädra för att få in härlig frisk vårluft och ni vet allt det där som hör till...
Jag har dock hindrat mig själv och begränsat denna känsla till att endast få utlopp i form av att plocka här hemma (vilket var välbehövligt) och ta en liiiiten städrunda. Mina julgardiner kommer få sitta uppe åtminstone fram till mars, det är inga riktiga julgardiner så ni behöver inte bli förskräckta! De är röda med vita blommor så det är helt legitimt att fortfarande ha dem uppe...
Jag antar att dessa vårkäslor kan komma ifrån de härliga soldagar vi har haft när vi varit ute på förskolan då solen verkligen har värmt och det har droppat ifrån taken, det har verkligen varit helt underbart skönt!

Pluggandet gick inge vidare idag, till att börja med så upptäckte jag att jag hade läst 40 sidor helt i onödan då det tydligen bara var 2 kapitel ur boken som skulle läsas. Jag orkade dock bara igenom det första av de två kapitlen då texten inte alls hade några svar på de frågor vi ska diskutera på seminariet. Så jag lade ner det projektet idag och tar istället tag i lite städning innan jag kör träningspasset. Inatt hade jag by the way en dröm som inkluderade en hel del träning! Jag drömde att jag var helt färdig med studierna, det var höst och jag var utan arbete. Så för att nyttja mina dagar som arbetslös så tränade jag som en idiot på gymmet vid uni, jag körde MINST två pass om dagen 6dagar i veckan! Ni skulle se mig vilket träningsfreak jag var och snacka om att jag var i form!!
Nu tror jag inte (och hoppas inte) att jag kommer att ha ett sådant liv till hösten, istället håller vi tummarna för att jag får något jobb eller åtminstone kan fylla några dagar i veckan med att vikariera... Men om inte kanske jag ska bli ett arbetslöst träningsfreak... vad säger ni? :op

Ikväll är det T som står för maten och jag tror han nappade på mitt förslag om att steka kycklingfile och göra klyftpotis med någon god sås till. Jag tänkte dock att jag kunde vara snäll och göra lite efterrätt i form av fruktsallad med lite glass! Det var riktigt längesen vi gjorde det och vi har ganska mycket frukt hemma så jag tror inte vi behöver handla något direkt. Att det blir fruktsallad är också för att kompensera för att jag köpte hem choklad till mig och T igår, det var dock bara 60g/person men jag ska ju inte äta mer än 100g/vecka så de sista grammen sparar jag till Alla Hjärtans dag!

Nu ska jag ta hand om den rena tvätten som stått i sovrummet sedan i tisdags :op

By the way, var försiktiga, det är ju fredagen den 13:e idag!

2009-02-13
09:23:38

Fredag /S
God morgon fredag!
Idag är jag ledig och jag såg till att verkligen sova genom att lägga mig tidigt igår och sova till kl 9 idag. Jag vaknade dock vid 7 när T skulle upp och kände att jag inte var särskilt trött men tack och lov lyckades jag somna om. Nu ska jag snart se på dubbelavsnittet av Greys anatomy och sen ska jag käka frukost innan jag kör igång med plugg och träning som står på dagens schema.

Ha en skön dag!

2009-02-13
08:21:33

Att vara amerikan /L
Det är inte undra på att man tycker amerikanare är lite knäppa extrema. Ateist som jag är tycker jag att det mest realistiska vore ju om vi utvecklats från aporna snarare än att någon hårig snubbe bland molnen utförde någon form av magi. Logik för guds skull.Jag frågade min amerikansk-födde sambo:

Jag - Tror du på evolutionsteorin?
J      - I ditt fall, så Ja.

Äkta kärlek så här nära alla ♥ dag.

2009-02-13
08:09:41

Äntligen... /L
....NU kan jag logga in igen.babyn/Baby08.gif
Jag är hemma idag för att jag självklart har åkt på något elände! Feber, hosta och snor, kul. Min far och syskon kommer till Sverige i dag och J:s mamma kommer på söndag-tisdag. Jobbigt att inte vara alert, ännu jobbigare att tvingas sjukanmäla sig första veckan på praktiken!

ÅHHH.

2009-02-12
17:50:13

Torsdag /S
I´m free....! Närå, så jobbigt är det väl kanske inte om dagarna men jag längtade verkligen efter att få gå hem idag och veta att man är ledig till på måndag. Den här dagen har varit lik alla andra så jag har inte så mycket att säga om dagen.
På vägen hem fick jag ett enormt sug efter..... knäckebröd! Eller det är väl egentligen inte knäckebröd utan sånt där hårt tunnbröd. Så uGammeldags tunnbrödnderbart gott... jag brukar aldrig köpa hem det men just idag fick det bli det. Jag har inte smakat på så många sorter men jag kan verkligen rekommendera er att köpa Mjälloms Gammeldags tunnbröd, så himla gott med lite smör och ost på!

Nu ska jag lägga mig och titta på Brothers & sisters innan jag drar igång med matlagningen, hoppas ni har haft en bra dag!

2009-02-11
21:22:30

Hello again /S
Hej igen!
Träningen gick finfint, för första gången orkade jag slutföra pulspass 1 som är det längre av de två pulspassen, jag kanske inte hade sån energi i övningarna mot slutet men jag stängde inte av programmet innan det var slut i alla fall. Tidigare har jag nämligen gett upp när det varit 5 min kvar då jag helt enkelt varit helt slut. Även styrketräningen gick bra och det känns faktiskt att man gör framsteg, speciellt när jag gjorde pushupsen så orkade jag lite mer.

Under kvällen har det varit TV som gällt med Top Model, det var dock inte särskilt spännande. Just nu tittar jag på Grand Designs på 9an, ett program där de följer människor som renoverar eller bygger hus med lite speciell design invändigt eller utvändigt. Jag som gillar inredning och hus överhuvudtaget av någon anledning, tycker det är ett bra program.

I helgen är det Alla hjärtans dag, jag har faktiskt tänkt skita i den dagen då det känns lite överskattat... jag tror den dagen betyder mer för de som är i ett nytt förhållande eller som inte har någon att fira dagen med. Idag känner jag dock att vi nog borde göra en mysdag av den dagen trots allt då det varit lite småtjafs här hemma, inga allvarliga grejer utan egentligen bara småsaker. En bidragande faktor är väl att jag är så jäkla trött när jag kommer hem och T är väldigt stressad över skolan + att han varit krasslig. Så det får kanske bli att vi lagar mat tillsammans och bakar något till dessert, tar en långpromenad... det låter kanske skittrist men jag tycker det är mysigt då man verkligen pratar med varandra när man gör sånt. Det är så lätt att man fastnar i vardagen där man sitter och glor på TVn, och TV och dator har ju tyvärr den förmågan att man sitter och glor på den istället för att prata med varandra!

Nu ska jag se klart på Grand Designs och sen ska jag sooooooova.... sista dagen imorgon, sen får jag sova!!!!!

2009-02-11
21:13:36

Lärartipsen /LHej vänner!
Jag vill bara påminna om att vi har en speciell kategori bland våra länkar som kan vara användbara för läraren (självklart er andra också). Där lägger jag (Linda) in nya länkar emellanåt så kolla gärna in där ibland.

Sandra... vill du lägga till nån så säg till! 

Kramar ♥2009-02-11
17:57:57

VFU Dag 3 /L
Tredje dagen avklarad! Nu börjar jag få i mig alla bakterier som härjar känner jag. Idag har det kliat i halsen och hostan kommer krypandes, attans! Jag har inte tid med det här. Hoppas det inte bryter ut.manniskor/Mensch49.gif
Idag åkte vi pulka, dagen var mycket bättre över lag jämfört med igår. Jag börjar komma in i det mer nu.
Efter sportlovet (vecka 9) ska jag förmodligen följa avledningen där barn med diagnoser går och även se hur antingen specialläraren eller specialpedagogen arbetar. Det ska bli väldigt intressant!

Nu ska jag slööööööa.

Kram ♥

2009-02-11
17:33:59

Att vara en hjälte /L
Kommer ni ihåg Jack Russelln George från Manaia, New Zealand? Hunden med ett otroligt mod och hjärta? Han räddade några barn som blev anfallna av pitbullhundar och dog själv istället. Hjärtat värmer verkligen när man hör sånt här!
Han har nu fått fått en guldmedalj för sin insats och man har hållit en cermoni för honom. Jag tycker att det är så skönt att människor uppmärksammar öven våra fyrbenta hjältar!

Läs tidigare inlägg här.


2009-02-11
17:15:07

Onsdag /S
Ännu en dag av nackträning på bussen hem... jag förstår verkligen inte varför jag är så trött, men det är jag. Jag är så enormt tacksam för att det är torsdag imorgon och därmed min sista "arbetsdag" så att jag får sova ut lite på fredag. Jag har dock en hel del plugg så jag ska inte sova jättelänge heller....

Nu ska jag snart försöka ta tag i dagens träning så att jag hinner duscha innan middagen vid halv 7. Ikväll blir det Top Model på TV då det är final, jag har inte följt den här säsongen särskilt bra men det är alltid kul att se finalerna!

Hoppas ni har haft en bra dag!

2009-02-10
20:26:04

Lika som bär? /L


Jag tittar på America´s next top model 11 och jag tycker att en av modellerna, McKey är så otroligt lik Ethan Hwake. Inte på kortet här men när man ser på tv:n. Väldigt lik. Dagens parantes.

2009-02-10
18:15:33

Tisdag /S
Oh my god va jag är trött... Jag har ingen aning om varför då jag somnade vid ungefär samma tid igår som de andra dagarna. Det som skilde  den här dagen från de andra var att vi var ute någon timma extra då det var Lilla Vasaloppet, tyvärr var det inte alls många barn som hade några skidor.

Det verkar också som att förskolebacillerna har fått tag om mig då jag börjat nysa mer än vanligt och på hemvägen hostade jag då jag var irriterad i halsen. Förhoppningsvis stannar det där så jag inte blir liggandes för det har jag varken tid eller lust med. Älsklingen är lite krasslig idag men jag tror det är något tillfälligt bara....

Nu ikväll har vi tvättstugan, utöver det ska jag inte göra någonting överhuvudtaget....!

2009-02-10
17:58:18

Att arbeta med barn /L
Det finns faktiskt stunder då man verkligen måste påminna sig om hur mycket man gillar yrket. Idag hade jag en sån stund. De har reflex-västar som vi lärare/rastvakter/personal ska använda (men ingen tycks göra det?). Jag var i alla fall duktig och drog på mig en sån men grejen är den att den är lite för liten för mig så jag knäpper den inte.
Så står barnen på led och tre förskoleklass-flickor frågar;

- Varför har du inte västen knäppt?
- Nej, den är lite för trång då. Jag har för stor mage för det! (Skojar till det)
- Varför äter du inte smalmat om du är för tjock för västen?
- (EH?!) Jag vill inte äta smalmat, jag trivs bra som jag är, jag behöver inte knäppa västen.
- Meeen, om du är tjock då ska man äta smalmat, då får du ju på dig västen!
- (Va fan) Jag är nöjd med mig själv. Vart har ni hört om smalmat???
- Anna Skipper!
- MEN, ser ni på Anna Skipper??? Borde inte ni se på Disney och tecknat???
- neee, det är tråkigt!


Sen kallade de mig Anna Skipper (?). Mobbad av småbarn.
Vart är vägen på väg?

Ps. Jag hade ju för fasiken vinterjackan på mig! Ds.   

När jag kom hem gick jag extra långt med Åsa. Skitungar.Förresten! Jag blev ombedd att sätta mig vid ett bord vid lunchen idag med några barn. Pojken brevid mig kom lite senare. Han satt mellan mig och väggen så att säga. Jag märkte att han satt jättelångt ut på stolen såååå långt bort från mig han kunde komma och såg IN i väggen. Jag trodde seriöst att han tyckte jag luktade illa eller var otäck. Då kom jag på att det var eleven med diagnosen Asperger syndrom. AHA. Förklarade varför han praktiskt taget fick panik när jag bad honom sätta sig ordentligt... Intressant att se vad olika barn är oavsett diagnoser. Min bror har Asperger men jag ser inga som helst likheter i beteendet hos den här pojken. Lärdom, lärdom.

2009-02-09
20:46:56

Revolutionary road /L


J har tjatat länge om att han ville se Revolutionary road. Jag har varit liite skeptiskt eftersom jag tyckte den verkade skittråkig när jag såg trailern, men det förtjänar faktiskt allt Oscars-prat. Det är en väldigt svår film att berätta handlingen om, jag vill ju göra den rättvisa. Jag försöker i alla fall: Den handlar om makarna Frank (Leonardo DiCaprio) och April (Kate Winslet) som bor i ett vitt idylliskt hus på Revolutionary road. Frank arbetar på Knox som försäljare precis som sin far, något som var hans värsta mardröm som ung. April har lämnat sina skådespelarambitioner och är numera hemmafru till parets två barn. De mår riktigt dåligt över sina liv och på Franks 30-års dag beslutar de sig för att flytta till Paris och leva det liv de länge drömt om. Visst låter den tråkig? Men det är den inte. Jag tyckte att den tillförde samma känsla som när jag såg American beauty fast utan "det knäppa" så att säga. Den bygger upp stämningen, du vet att någonting kommer att hända. Snart brister allt. Revolutionary road är en realistisk skildring av hur det är att lätt hamna i en livsstil du egentligen avskyr. De spelar fantastiskt bra och jag tycker verkligen att de förtjänar en Oscar båda två. När ni ser filmen så kan ni väl tänka på vad jag insåg, nämligen vad otroligt lik DiCaprio är Jack Nicholson när han blir arg. Bara en liten parantes. Absolut sevärd om ni inte förstod det.

2009-02-09
20:20:21

VFU dag 1 /L
Glad BabyNär klockan var 15.30 satt jag på bussen hem. Kände en förvånansvärt tillfredsställande känsla över min första dag. Jag tycker själv att det gick väldigt bra! Jag kom in i lärarrollen rätt snabbt faktiskt. Som jag skrev tidigare är det en årskursetta men de har blandade klasser vissa pass så jag får även ta del av förskoleklassens arbete, något jag länge velat. Jag får även vara med på 2-3:ans matematik. Det är med andra en lärorik VFU!
Jag fick även det glädjande beskedet om att jag får vara med på deras genomgång av årskurs 3 nationella prov, känns bra att få ta del av hur lärarna tänker kring det innan jag själv börjar. En liten förhandstitt så att säga.

Min klass verkar förövrigt väldigt bra, bara 15 ungar! Handledaren var social såg skitbra ut för att närma sig 40 och var ny på skolan (började i höstas) och vi har idag pratat om arbetsintervju och hur det är att vara ny lärare på en skola! Kändes skönt att få fråga lite kring vad man kan förvänta sig få för frågor i en intervju med rektorn. Det var inte roligt att höra men nu vet jag vad jag ska plugga in innan =P

Det jag kände var absolut tråkigast var när jag insåg att jag verkligen inte har en garderob för vintern som lågstadielärare. Det verkar som det blir pulkabacken på onsdag och jag har inga brallor för det. SUCK!!! Blir nog långkallingar och regn/vindbyxor i så fall =/

Jag tycker det är svårt att veta hur mycket en årskurs etta ska kunna, jag märkte väldigt snabbt att det här med att sitta still är näst intill omöjligt. Jag upptäckte även något jäkligt positivt! När dagen var slut så fick jag reda på att en av de absolut lugnaste pojkarna hade ADHD, snacka om att min bild av den diagnosen är förändrad. Samtidigt kände jag mig överlycklig över att jag inte fick veta det innan på så vis fick jag en chans att möta eleven utan förutfattade meningar! Det är ett tips som jag kan ge alla, det är ibland bättre att inte veta någonting om en person. Det sa även min handledare, hon hade inte velat vetat något när hon började i höstas, på så sätt fick alla elever en chans att skapa sitt eget "omdöme".

Nu är jag så trött, ska försöka sova snart!

Ha det bra alla!

Kram ♥

2009-02-09
17:38:25

Måndag /S
Hej!
Då var man inne på sin andra praktikvecka och jag måste säga att det känns att jag börjar komma in i det lite då dagarna inte längre känns evighetslånga och jag är inte längre totalt slut när det är dags att gå hem! Jag har fortfarande lite svårt att hålla koll på alla barn, det är lätt att jag fastnar med en mindre grupp med barn i något rum och helt fokuserar på dem, men som förskollärare så bör man väl ha hyfsat bra koll på alla barn även om man är flera i arbetslaget. En annan grej som jag har svårt för är att ha koll på hela barngruppen, jag har ingen koll på när barn går hem och hur många som ska vara kvar och det måste jag ju ha koll på under den veckan jag ska ta över handledarens ansvar. Men det är ju några veckor kvar som tur är till övning, men jag känner att det är lätt att jag bara glider med och leker med barnen men jag får försöka vakna upp och verkligen ta in vad som händer i alla rum och när saker och ting ska hända i form av frukost och mellanmål.

Nu sitter jag och väntar på att älsklingen ska komma hem och göra mat, men då han inte kommit än så chansar jag på att han är på gymmet så det lär nog dröja ytterligare någon timma. Jag ska prata med honom om vilken helg det kan passa med besök från mamma och pappa också innan jag ringer mamma lite senare ikväll för att få höra lite om hennes semestervecka.

Nu ska jag slappa lite framför TVn, jag borde läsa lite kurslitteratur idag men måndagar är man ju lite slö så vi får se om jag orkar ta tag i det idag. Hoppas ni har haft en bra dag....2009-02-09
06:43:38

Första dagen /L
Nu är jag ivrig att sätta igång!
Vaknade första gången 4.40, jag gillar när det är en timme kvar så man kan somna om. Det känns så lyxigt då.
Klockan är inte mer än 6.45 och jag sitter och äter frukost. Jag slipper i alla fall byta buss under praktiken vilket är vääääldigt skönt nu när det är snö och kallt ute. Jag tänkte ge mig på en ordentlig frukost men så kom jag på att årskurs 1 äter ju väldigt tidigt, frågan är om man orkar äta vid 10.30 (som de brukar vara)... det blir en omställning.

Kram ♥

2009-02-08
21:05:37

Our evening /S

Träningen är avklarad och middagen är lagad och uppäten. Jag hade en sån perfekt timing att jag var färdig med disken två minuter innan Mia & Klara började. Jag fick T att göra mig sällskap idag under avsnittet men tyvärr tycker han inte att det är så roligt, det kanske är lite för tjejig humor som han säger?
Jag har även hunnit prata en snabbis pappa som ringde för att berätta att mamma har landat i Sverige, så jag ska ringa henne imorgon för att få höra lite om hennes Teneriffaresa...Han frågade också hur det var i skolan, om vi kanske hade tid för besök någon helg framöver, vilket vi självklart har! Alltid trevligt med besök så det händer något....

Under träningspasset idag så provade jag mina nya tights. Jag var lite skeptisk till dem, dels för att det kändes dumt av mig att köpa ett par träningsbyxor för 350kr när jag inte har jättemycket pengar på kontot och när jag snart ska till Ullared för shopping, och dels en liten oroskänsla för att mina ben i tights skulle se ut som kycklinben med enorma lår. T tyckte dock att jag fick spinkiga ben i dem, och jag själv tyckte åtminstone att benen såg okej ut så den oroskänslan försvann. När jag väl tränade i dem så var de otroligt sköna, det kändes inte som att man hade några byxor på sig så nu är jag supernöjd med mitt inköp. Tror de kommer kännas toppen att springa i. Jag hoppas de står emot lite vind bara så de inte är jättekalla för då kan jag ju inte ha dem förrän till sommaren nästan... men det återstår att se när det blir lite varmare ute och det är dags för joggingpremiären.

Nu ska jag ge mig själv ytterligare en timma men sen är det dags att krypa ner i sängen då det är dags för min andra vecka på praktiken imorgon. Eftersom det är en tidig kväll som gäller så har jag inte heller brytt mig om att titta på någon av kvällens filmer som visas på TV, utan istället valt att se första avsnittet på förnuft & känsla :)

Hur som helst, jag hoppas att ni har haft en bra helg och jag önskar alla lycka till med morgondagen som innehåller praktik, /jobb/skola!


2009-02-08
21:03:30

God natt /L
Fy vad trött jag är. Diskat, vikit tvätt, dammsugit, gjort klart allt inför imorgon och nu är jag helt slut. Imorgon måste jag åka Click to viewmed bussen 7.13 vilket innebär att jag måste vakna alldeles för tidigt för mitt psyke. Jag slutar dock 15.00 så det är väl överkomligt. 

Det blir inge Norge på fredag heller =/ Känns skittråkigt! Jag fick ett mail om att de bara hade en 30% tjänst och eventuellt ett vikariat men jag tänker inte lämna allt här för det så jag tvingades tacka nej. Jag tar inte ledigt för att åka dit och prata om någon tjänst jag inte är intresserad av, då har jag hellre praktik! Känns jävligt surt då annonsen faktiskt sa heltid fast tjänst. Men men... jag söker vidare...

God natt ♥

2009-02-08
15:27:25

Att gilla sport 2 /L

Som jag nämnt tidigare (se här) så är det ibland rätt underhållande att se på sport. Igår när J skulle kolla resultaten på texttv så upptäckte jag ett roligt namn på ett lag nämligen Kroppskultur. Det här är det absolut fulaste handbollslagsnamnet jag någonsin hört. Jag brukar skoja med J om att han gillar att titta på killar som svettas och kramas tillsammans, namnet Kroppskultur får det hela att låta ännu värre. Det är humor det.

♦ Att gilla sport2009-02-08
15:05:01

Söndag /S
Hej på er!
Igår hade jag ju som jag redan berättat en ensam kväll här hemma. Jag hade tänkt titta lite på melodifestivalen men tröttnade redan innan första artisten kommit på scenen. Istället tittade jag på Sisterhood of the traveling pants 2, jag hade väl inga direkt förväntningar efter Ls lilla recension av den (läs här). Jag tyckte dock att den var helt okej och den innehöll ungefär det man kan förvänta sig av en ungdomsfilm, men det är en uppföljare och själv jeanshistorien hamnar här mest i bakgrunden och glöms nästan bort helt. Jag tycker dock att man kan ta Ls recension med en nypa salt då hon som sagt var på dåligt humör, för den hade allt man kan förvänta sig av en sådan film...

Älsklingen överraskade mig genom att komma hem redan kl 12 ifrån sin utekväll med grabbarna. han mådde dåligt och hade ont i ryggen och hade inte följt med grabbarna ut, han gick dock och lade sig ganska så snart så jag blev lämnad ensam igen. Jag stannade dock inte uppe så mycket längre än det jag heller.
Idag vaknade vi vid en enligt mig, helt perfekt tid, kl 9.50, det är precis mitt emellan sent och "tidigt". Vi har dock inte nyttjat dagen särskilt bra. T har suttit framför TVn hela dagen förutom en minipromenad vi tog nyss innan vi gick till affären. Själv har jag gjort honom sällskap en stund men jag har även pysslat här hemma och plockat undan massa papper, samt kollat över vad jag har att göra nu under praktiken. Jag fick lite lätt panik när jag såg över uppgifterna då det var extremt mycket  att göra och läsa, och jag känner att jag redan har hamnat på efterkälken, mycket på grund av att jag fick mina böcker så sent...
Jag vet inte riktigt hur jag ska hinna med allt men på något vis så måste det ju gå... men det är en löjlig tanke från kursansvarigas sida att man ska hinna med alla uppgifter på sammanlagt cirka 40 timmar. På den tiden ska jag hinna skriva en uppsats som ska innehålla litteraturreferenser från obligatorisk, rekommenderad och valfri litteratur. Jag ska göra en analys av miljön i förskolan med hjälp av samtal med pedagogerna och litteraturläsning. Jag ska förbereda ett examinerande litteraturseminarium där jag ska sammanfatta en bok på cirka 250sidor och 4 andra tillhörande uppgifter. Jag ska förbereda ett annat litteraturseminarium genom att läsa totalt cirka 300 sidor. Jag ska dokumentera ett flertal aktiviteter i förskolan skriftligt, jag ska diskutera och analysera samverkan med föräldrarna tillsammans med pedagogerna. Jag ska göra en skriftlig planering av min ansvarsvecka... hur det ska gå till fattar jag fortfarande inte då jag hittills har fått lära mig genom VFUn att de hela tiden utgår från barnets frågor, och efter läsningen av Lpfö 98 så har jag fått ungefär samma uppfattningen... utöver planeringen ska jag skriva innehåll, syfte och genomförande av alla planerade aktiviteter, slutligen ska jag skriva en sammanfattning av det utvärderande samtalet med min handledare.... som sagt... hur de har tänk att jag ska få det här att gå ihop på 40 timmar är för mig ett under?! Även om jag använder några timmar varje helg så kommer jag få det stressigt....

Nu ska jag låta mellanmålet som jag precis ätit sjunka ner ordentligt i lilla magen och sen ska jag ta tag i veckans sista träningspass, för skojs skull ska jag självklart inviga mina nya träningstights....

Ha en fortsatt trevlig dag!

2009-02-08
13:49:45

Money, money, moooney /L
Jag kommer hem med min nya hårfön. Kändes inte så roligt att lägga ut 300 kronor på det men men. Sätter mig ner för att skriva ut papper till min handledare inför imorgon och konstaterar att skrivaren är paj. Det var bara att klicka hem en ny från NetOnNet. Åh, vad tråkigt.

Nu ska jag vika kläder.

Kram ♥


2009-02-08
12:17:17

Att leka fröken /L
Imorgon är det dags igen. Jag ska vara fröken. Sista praktiken, vilket innebär att jag nu ska klara av att sköta hela verksamheten. Stackars barn. Denna gång blir det en årskurs etta, sista jag var i en etta var när jag själv gick där. Det är även över ett år sedan jag praktiserade så jag är liiite nervös.


2009-02-08
12:02:52

Att göra en schlager /L
Igår såg jag på Melodifestivalen. Det är väl ändå en tävling som bara blir värre och värre? Tacka vet jag förr! =P
Alla bloggar tycks klaga på Caroline af Ugglas men hon var verkligen min favorit. Vilken skön låt!
Själva röstningsgrejen och programledaren sög ba**e. Snacka om att SVT vill tjäna mer pengar, sorgligt att det ska förstöra den enda svenska årliga underhållningen.


2009-02-07
19:58:58

Dags för gott-gott! /S
Tänkte bara göra er lite avundsjuka nu när jag ska äta min middag och sedan hugga in på mitt naturgodis :op


Det ska bli så himla gott.... det får mig att tänka på sommaren när man äter sån här mat :)


Mitt gott-gott ikväll, bara onyttigt naturgodis men det är ju så gott... godast är nog de vita och rosa äggen :)

Jag har också varit lika duktig som L brukar vara och fotat mitt inköp idag, eller i alla fall det ena...

Här är alltså min nya fina bh, för er andra som håller med mig om att den är söt så kostar alla BHs på Kappahl just nu 99kr, och det är alltså därifrån den kommer :) Det här är min andra balconette Bh och jag måste säga att det är nog den modell jag gillar bäst, sitter så bra!

Nu ska jag titta på liiiiiite melodifestival och sen blir det sense & Sensibility :)

2009-02-07
18:51:04

Burning down the house /L
Jag skulle göra dagens goda gärning och tvätta Diva. Efter att ha blivit dränkt i vatten så skulle jag blåsa henne torr. Då började min hårblås att ryka och glöda! Jag skrek och slängde den i badkaret (dock utan vatten!). Nu måste jag köpa en ny! Fy vad tråkigt. Den var så himla bra och jag måste ha en, jag avskyr att vara blöt i håret. Har ni något tips på en bra och billig hårblås?


2009-02-07
17:06:30

Klant-Sandra /S
Det var ingen rolig shoppingrunda idag!
Till att börja med så missade jag preciiiiiiis bussen till Tornby när jag kom fram till resecentrum, jag var så nära att jag knackade på rutan men chauffören tittade bara på mig och åkte vidare.
Väl framme så började jag på Rum Interiör och därefter Stadium innan jag gick in på Ikanohuset. Där började jag på Kappahl där jag faktiskt lyckades hitta en söt och framför allt skön BH till det härliga priset av 100 kr.
Därefter gick jag igenom hela Ikanohuset för att komma till andra änden där Intersport ligger, på vägen kunde jag dock inte låta bli att gå in på VILA där det hängde en supersöt klänning som jag provade bara för skojs skull. Därefter gick jag raka vägen till Intersport för att kolla in deras rea. Tyvärr så hittade jag inget av intresse på deras rea men jag hittade ändå ett par joggingtights som jag provade och gillade, så de fick följa med mig hem, till min stora glädje så kunde jag köpa min gamla storlek då de passade bäst! Än så länge så kan jag dock bara göra det när det handlar om träningskläders stretchiga material.
Egentligen skulle jag ha även ett träningslinne men jag hittade inget som jag gillade varken utseendemässigt eller prismässigt. Men så länge jag bara tränar inomhus så är det ju inte så bråttom med något nytt tränningslinne egentligen, det är ju mer sen när man ska ut och springa som jag vill ha material som andas och som inte suger upp all fukt.
Hur som helst, sekunderna efter att jag betalat så inser jag att jag bara har en påse i handen när jag borde ha 2! Så jag springer upp och kollar mitt provrum men det var självklart tomt, så jag skyndar vidare till VILA och provrummet där men även det var tomt, jag frågar i kassan men de har inte fått in något. Så klantiga lilla jag har alltså glömt min BH i något av provrummen ochs sedan har någon oärlig människa tagit den med sig. Så det var som att slänga 100 kr i sjön! Det var väl i och för sig tur att det inte var träningsbyxorna då de var dyrare, men det svider verkligen i mig att jag kunde vara så klantig!!!!
Innan jag åkte hem så gick jag in och köpte ännu en bh då den trots allt satt riktigt bra, och det är inte jätteofta man hittar en bh som gör det. Så istället för at vara glad för att jag bara betalat 100 kr för en BH så får jag vara grinig över att jag betalade 200 kr för en bh som kostar 170 kr till ordinarie pris :/

Nu är jag i alla fall hemma igen, jag har köpt mat för kvällen i form av potatissallad och en grillad kycklingfilé, och till godis har jag köpt naturgodis, jag ska dock erkänna att jag inte köpte naturella nötter utan det onyttiga naturgodiset. Det får helt enkelt bli en syndarvecka, men nästa vecka blir det omstart på mitt godisförbud som innebär 100g godis/veckan. T har redan åkt iväg till sin kompis så nu börjar min ensamma lördagkväll. Det kommer bli mycket TV och dator som vanligt :p

Jag hoppas ni har haft en smidigare dag än mig :op

2009-02-07
15:43:27

Deltävling 1 /L


Då var det dags för svenska kändiseliten att tävla om Sveriges största populatitetspris. 20.00 på SVT1 ikväll.

2009-02-07
15:28:24

Ikea /L
LÄMPLIG GrytgallerBUBBLA Ram med magnet, set om 6

Idag fick jag ett bryskt uppvaknande då mamma ringde och frågade om jag ville med till Ikea. Det var bara att hoppa in i duschen! Jag kom hem med ett grytgaller och magnetramar. Alltid kul med nytt.

Ikväll blir det tacos och cheeseballs, vi har bestämt oss för att vi ska äta godis en dag i veckan. Det går riktigt bra, igår åt jag päron istället för den vanliga Maraboukakan =P Lite måtta måste det ju vara.

Känner mig för första gången riktigt nöjd med den nya bloggdesignen. Tycker jag fick till det riktigt bra för att vara amatör!
Hör gärna av er om någonting är fel. Jag ställer in måtten utifrån min dator så om någonting ligger fel för er kan det bero på er dator.

Kram ♥

2009-02-07
11:19:45

Lördag /S
Godmorgon!
Idag gjorde jag precis som planerat och sov ut, jag gick dock inte upp jättesent men det behövdes inte då både jag och T däckade innan midnatt igår! Det blev myspys med mat men någon film orkade ingen av oss med så vi tittade på Skavlan, en svensk talkshow med en norsk programledare. Jag har sett det en gång förut och jag tyckte båda avsnitten var bra så det är nog något jag kan tänka mig att se fler gånger... Därefter ville T se På spåret, jag tycker det är trist men då det inte fanns något annat att se så offrade jag mig :op Jag lämnade honom dock efter en stund när Samantha började på 4:an.

Idag har jag invigt min andra nya klänning och efter lite rotande i garderoben så hittade jag ett par mörkgråa strumpbyxor som jag tänkt köpa, men nu kan jag alltså bocka av det på min lista! Jag är riktigt nöjd med båda klänningarna, inte för att någon av dem är superfin utan för att det verkligen är vardagliga klänningar som man kan ha när som helst, och som är sladdriga och sköna :)

Om cirka en timma tänkte jag hoppa på bussen till Tornby för att kolla in rean på Intersport. Jag ska ju inte köpa några kläder eftersom jag som sagt ska till Ullared snart. Men det gör inte så mycket, jag tycker det är rätt kul att gå runt och titta i affärer ändå , sen kan man ju alltid kolla in hur modet ser ut så man vet vad man ska kolla efter i Ullared, eller passa på att kolla ut vad man ska önska sig i födelsedagspresent...

Ikväll ska T ut så jag får hitta på något att äta själv, det lutar åt att det blir lite grillad kyckling med sallad och potatissallad. Sen ska jag nog titta på BBCs miniserie Sense & Sensibility. Jag har sett den förut men det gör inget, älskar ju filmatiseringar av Jane Austen :)

Ha en skön lördag!

2009-02-06
20:41:17

Att vara lat /L
Jag har beklagat mig över att all mat i frysen är sån mat J gillar eller som jag inte kan tillaga. Kan och kan, men man ställer sig kanske inte och gör en helkyckling till matlåda en tisdag. Så igår gick vi hand i hand till affären, fast beslutna om att finna något som jag Linda kunde tänka mig tillaga alldeles själv och äta utan att kräkas.

Vi kom hem med det här;

Konsums goda köttbullar.

Köttbullar var det enda i hela affären som jag kunde tääänka mig.
När vi kom hem bönade jag om att J skulle göra mat. Han vägrade.

Förstår ni vad enformig mina måltider skulle bli utan J?

Kram ♥

Ps. Idag kom han hem med en matlåda med potatisgratäng, ytterfilé och pepparsås. He he he.. Ds.

2009-02-06
19:57:24

Puh!! /S
Jisses vilket tungt träningspass! Så här mycket har jag inte svettats på länge!! Men jag orkade i alla fall ta mig igenom det... Mitt i stretchingen ringde sötaste lilla systerdotter, när hon ringer så brukar det inte bli så mycket till samtal, det är mest jag som pratar och hon svarar med; - ah......ah....ah....Tandja!(=Sandra)....ah....ah....ah....Bobbo?(=tobbe)...ah...
Sen tröttnar hon och jag får prata med syster istället. Även om det inte är så mycket till samtal så är det ändå mysigt att prata med henne när man inte kan träffa henne, man vill ju inte bli bortglömd!

T har fortfarande inte kommit hem, men jag hoppas att han kommer snart då min mage börjar kurra...! Nu är det dags att hoppa in i duschen... Ha en fortsatt trevlig kväll!

2009-02-06
17:42:36

Fredag /S
Idag har det snöat massor, snöflingorna var verkligen enorma! Jag gillar inte snö särskilt mycket men det var verkligen mysigt att sitta inne och titta ut på snöflingor som såg ut som stora bomullstussar. Idag var det en kort dag på förskolan, jag tackade för mig och gick därifrån kl 13. Trots att jag gick därifrån tidigt så var jag hemma först kl 14.30, sen jag kom hem har jag inte gjort mycket, tittat runt på nätet och tittat på senaste Greys anatomy. T har precis åkt iväg, han skulle hjälpa sin kompis bygga ihop en dator. När han kommer hem vid 8 så blir det taco och förmodligen någon film.
Jag har till 80% bestämt mig för att åka till Tornby imorgon då jag är lite nyfiken på Intersports rea. Jag är ju ute efter både träningsbyxor och träningslinne och gärna ett par hantlar. Om jag inte har helt fel så brukar det finnas ganska mycket att hitta på Intersports reor, och nu när jag åker buss "gratis" så kan jag ju lika gärna åka... har inget bättre för mig ändå!

 Trots kort dag är jag riktigt trött. Det var en lite jobbig kväll igår då jag ifrån ingenstans började tänka på min älskade vovve som inte längre finns och då började tårarna rinna och när det väl börjat så slutar det inte i första taget! Så idag har jag varit lite trött och seg...nu ska jag försöka ta tag i dagens träning, efter onsdagens träning så vet jag ju innerst inne att jag kommer bli pigg efter bara någon minut in på träningen....! 

För att bara kort presentera mitt stjärntecken så kan jag säga att de inte intresserar mig särskilt mycket då beskrivningarna ofta känns som en motsats till min personlighet. Jag är nämligen Vädur och här är Vädurens beskrivning;
Vädurens ledande kvalitet och Marsinflytande ger honom de ultimata ledaregenskaperna. Eldens element ger honom dessutom ett oberäkneligt och oförskräckt temperament(jag är enligt mig själv och i stort sett alla andra en människa med stort lugn och tålamod). Ett oerhört starkt ego och självförtroende(jag har aldrig känt att jag har ett starkt självförtroende!) gör honom visserligen till en bra ledare, men kan dock få honom att verka alltför dominerande och maktfullkomlig.

Han axlar gärna ansvar och vill känna att han har en ledande position, annars mår han inte bra. Väduren är en handlingsmänniska, och då han ju alltid tycker sig ha rätt är han snabb att fatta rätt beslut. Hans översvallande sätt gör honom till en rolig kamrat. Hans starka drifter gör honom även till en bra livspartner. Om han inte får sin vilja fram kan han dock bli ganska barnslig(om något stämmer så är det nog tyvärr den här delen).

Element: eld Kvalitet: ledande Polaritet: positiv
Nyckelord: Mars, aktivitet, självupptagenhet, mod, starkt ego, impulsivitet, energi, bagge, metallen järn och tisdag.
Positiva karaktärsdrag: energisk, utåtriktad, ivrig och frispråkig.
Negativa karaktärsdrag: självisk och dominerande.
Människokroppen: huvud och ansikte.


Även om jag inte läser så ofta om stjärntecken så läser jag alltid mitt horoskop när jag har en tidning i närheten...!
Men nu är det dags för träningen...! Ha en härlig fredagkväll!

2009-02-06
15:28:42

Att läsa om stjärntecken /L
Jag tycker det är väldigt underhållande att läsa om stjärntecken, speciellt om sig själv. Både jag och J är oxar och när man läser om oxens stjärntecken passar allt in så otroligt bra. Antingen är det bra formulerat eller så är vi både typiska oxar.

Vill du läsa om stjärntecken? Gör det här!

Sån här är jag;
Oxens symbol har hängt med länge. Antikens offerdjur, Kretas tjurkult och hinduismens heliga kor ger oss ledtrådar från det förflutna. Tryggheten och harmonin hos jorden och brukandet av den finns närvarande i oxens medvetande. Han är praktisk, tålmodig och beslutsam. Han uppskattar livets goda och uppskattar både skönhet, konst, mat, dryck och bekvämlighet.

Han tar mer än gärna på sig ansvar. Behovet att känna trygghet kan ibland uttrycka sig som överdriven förvärvslystnad och kontrollbehov. Behovet av ägande kan tyvärr ge upphov till svartsjuka. Känslomässigt strävar oxen oftast efter stabila och stadiga förbindelser. Om du vill ha en partner som aldrig sviker dig så skall du välja en oxe.

Han kan vara tystlåten och ha en hög tröskel, men om han blir tillräckligt retad så kan han bli farlig. Det moderna samhället tycks ibland vara för stressigt för oxen och likaså kan motviljan för förändringar få honom att vända sig inåt. Där finner han dock alltid styrka och kraft.


Element
: jord Kvalitet: fast Polaritet: negativ
Nyckelord: Venus, uthållighet, envishet, sinnlighet, egendom, mark, konst, njutning, duva, metallen koppar och fredag.
Positiva karaktärsdrag: tillförlitlig, strävsam, praktisk och musikalisk.
Negativa karaktärsdrag: envis, lat och dominerande.
Människokroppen: halsen och rösten.


2009-02-05
22:12:36

God natt /L
Nu känner jag mig trött. Har suttit i några timmar och försökt rätta till designen på bloggen som gick åt ****. Det finns fortfarande en del att göra men nu orkar jag inget mer!Ps. Skriv gärna en rad om ni upptäcker något fel på sidan Ds.

2009-02-05
21:42:48

Dags att krypa ner i sängen... /S
Just nu sitter jag och tittar på Criminal Minds men nu ska jag krypa ner i sängen och se resten av programmet så det bara är att sova sen.... det är det som är så skönt med TV i sovrummet, men samtidigt så kan det vara negativt då jag ibland har lite svårt att stänga av dem och kan ligga och zappa i en evighet.

Imorgon är som sagt sista dagen på förskolan för den här veckan. Jag hoppas på att få sluta tidigt så att jag är hemma någorlunda tidigt. Imorgon är det träning som står överst på listan och därefter en myskväll med älsklingen som eventuellt lämnar mig ensam på lördag för en utekväll med grabbarna.

Ha i alla fall en skön kväll och skön fredag....natti natt!

2009-02-05
17:46:32

Torsdag /S
Hej!
Idag när jag klev upp och irrade runt i lägenheten som en zombie så vaknade jag till ganska kvickt när jag såg att det var vitt ute...! Vintern har återvänt till Linkan :/ som tur var så hade det inte kommit så mycket.
Nu har jag börjat vant mig vid att jag ska pendla och därmed segar man som vanligt på morgonen utan någon oro om att man ska missa bussen och pendeln. Det resulterade den här morgonen i att jag fick springa till bussen! Det är tur att vi bor så nära busshållplatsen och att jag har liiiite kondis så jag orkade springa hela vägen, jag hann i alla fram med ungefär en minut till godo innan bussen kom.
Dagen har väl varit ungefär som alla de andra dagarna med en massa lek med barnen. Idag såg jag dock något som kan liknas en planerad aktivitet då 6 barn stannade inne när de andra barnen var ute, och en pedagog läste en bamsetidning för dem som handlade om batteriinsamling... Det var skönt att få vara med om en sån aktivitet efter så många dagar med enbart fri lek. Leken ute idag var faktiskt riktigt rolig då det var kramsnö utan att vara för blött, så jag kastade mig ner på alla 4 tillsammans med barnen och gjorde snögubbar, så det var inte bara barnen som gick in med blöta vantar och termobyxor :op

Imorgon är det i alla fall äntligen fredagoch veckans sista dag på förskolan. Jag ska nämligen "jobba" imorgon så jag har jobbat in de dagar jag ska vara på campus. De har nämligen lagt upp det så idiotiskt att vi ska vara på campus fram till 12 och från kl 13 ska vi vara på praktiken. Men det tar ju mig en timma bara att ta sig ifrån Norrköping så jag kan ju inte vara på förskolan förrän tidigast 14 och då är det bara 2 timmar tills jag ska hem, och det har jag ingen vidare lust med :op
Ni kan inte ana vad jag längtar efterDet ska bli så grymt skönt att få sova ut på lördag morgon, att få vakna och känna sig ordentligt utsövd... ska bli underbart :)
Det kommer nog inte hända så myckte i helgen, kanske att det blir en sväng till stan nu när jag har åker "gratis" emd mitt periodkort. Såg nämligen att Kappahl sålde alla sina BHs för 99kr och det skulle inte vara helt fel att utöka garderoben med åtminstone en till. Jag vill ju inte handla så mycket innan Ullared, men kanske ska jag kolla på träningsbyxor igen för det är jag relativt säker på att de inte har några sådana grejer i Ullared.

L är inte den enda som fått tid för cellprov, själv kunde jag inte gå det aktuella datumet som var idag kl 7.50 så istället för jag gå dit när de har "öppen mottagning". Jag tycker det låter så illa med öppen mottagning, låter som att det är något man springer dit och gör i förbifarten. Det är det väl i och för sig, men det är ju inget som lockar mig, särskilt inte efter Ls härliga inlägg :P

Nu tjatar T om att han börjar bli hungrig så jag ska väl börja med maten. Jag var nämligen lite lat igår och bytte bort min disk mot att jag lagade mat och diskade idag. Men jag kör på simpel mat idag med och gör ugnspannkaka, även det simpelt men väääldigt gott!!

have a nice evening....!

2009-02-05
10:44:30

Att ta cellprov /L
Idag blev jag officiellt vuxen. Det var dags för min allra första cellprovstagning. För er som inte är lika vuxna som jag eller har penis så kan jag tala om att det sker hos gynekologen.

Jag har lite skräck för att som har med l-ä-k-a-r-e att göra, så jag tvingade med mamma. BIG mistake då väntrummet var fullt med tjejer som skulle in och göra detta elände - jag som hade med min mamma kände mig väldigt fel. Det kändes precis som den gången när man inser att man är den enda som har med morsan till skolstarten fast man har passerat det stadie då det är okej. När alla kollar på en som att man är lite efterbliven, DU passar inte in här bland oss vuxna cellprovstagare. Så känns det.

Jag kom efter 30 minuters väntan "äntligen" in i DET rummet. Bakom skynket slängde jag av mig kläderna. Jag har nog aldrig varit så snabb i hela mitt liv. Det skulle J ha sett.
Smart som jag är tog jag en lääängre tröja så jag slapp blotta mig mer än nödvändigt när jag skulle försöka lista ut hur jag skulle placera mig eller snarare hur jag skulle komma upp på stolen. Tanten håll på och plockade intensivt med allt runt omkring, det kändes nästan som att hon medvetet gjorde det för att inte riskera att stirra på mig medan jag vandra runt i rummet näck. Jag kom i alla fall upp i stolen, fläkte upp hela min härlighet. Då förklarade hon vad hon skulle göra, hon förklarade det som att hon skulle dra lätt med någonting som jag inte uppfattade, jo, fan du. Det drog fan till hårt. Kändes som en riktig mensvärk som kom. Jäkla obehagligt.
Efteråt titta hon upp och sa med ett leende - allt ser normalt ut!
Vadå normalt? Det är den klassiska gyn-frasen som alla säger. Jag har inte påstått att min härlighet är onormal, och jag behöver ingen bekräftelse tack. Jag tycker inte vi pratar om min nedre del mer än nödvändigt ville jag helst säga, men jag hoppade ner och precis som avklädningen så slängde jag på mig allt. Jag brydde mig inte om att rätt till trosan som åkte alldeles för långt upp, jag ville bara därifrån.
Sen gick jag hem, beklagade mig (precis som nu) vad det värker i livmodern. Min stackars livmoder.

Hej ♥


2009-02-04
19:55:53

surprise, surprise! /S
Det visade sig att jag trots allt hade lite energi! När jag körde uppvärmningen som är ungefär som ett kort pulspass så kände jag (som vanligt) att jag blev mycket piggare, så jag besegrade latmasken och körde trots allt ett pulspass innan styrketräningen, så nu känner jag mig nöjd med mig själv. En annan faktor var att jag har lite dåligt samvete för min chokladkaka som jag kastade i mig igår, och därmed bröt utmaningen.

Så nu är träningen avklarad, jag har hunnit duscha och laga mat, så det enda som fattas nu är T som är på väg hem från gymmet. Är lite sur på honom då han sa att han skulle vara hemma vid 19. Det är inte så kul när maten hinner kallna, speciellt inte när man gjort mos som smakar blä när det blir kallt. Men men....

2009-02-04
18:03:53

Onsdag /S
Ja då var man hemma efter ännu en dag i förskolans värld, ännu en dag där man läst sagor, spelat spel, byggt lego, åkt rutschkana och skjutsat på fart i gungorna. Ännu en dag med ögonlock tunga som bly och med öron som är trötta efter en dag med 17 barnröster runt sig. Jag har ännu inte vant mina stackars öron vid allt ljud men jag antar (hoppas) att det kommer. Jag måste dock säga återigen att dagarna är lite tråkiga, de blir så himla enformiga när det är fri lek hela dagen... men det är väl kanske också en sak man vänjer sig vid... det är ju rätt stor skillnad från vad jag är van vid från skolan där man har planerade aktiviteter i stort sett hela dagen!

Idag är det onsdag och det innebär att jag SKA köra ett träningspass, jag kommer dock skippa pulsträningen för jag har verkligen ingen energi över till det och nu får jag åtminstone 2*20min raska promenader varje dag och även om det förmodligen är minimum så är det ändå minst 20 min mer än vad jag brukar promenera en vanlig dag. Utöver att jag ska träna så är det även min tur att laga mat. Jag tänkte dock göra det enkelt och göra mos och korv, men även om det är enkelt så är det ju väldigt gott :)

Hur som helst.... hoppas ni har haft en bra dag!

2009-02-03
18:45:31

I´m having a bad day... /S
... och vad jag menar med dålig dag är att mitt chokladsug håller på att besegra mig. Jag längtar så jäkla mycket efter Marabous apelsinkrokant att jag tror att denna veckan är veckan då utmaningen går åt skogen :op
Jag ska till affären så vi får väl se vad jag får med mig hem, kanske blir det bara en brödlimpa men det är mer troligt att något annat fått följa med....

2009-02-03
17:38:29

Hola...! /S
Another day has come to an end...
Den här dagen var nästintill en repris av gårdagen, jag började kl 8 vilket innebar att jag fick åka hemifrån kl 7, vilket innebar att jag fick gå upp kl 6 = en mycket trött S!
Även idag var det många barn frånvarande men det är rätt skönt då jag inte ens lärt mig namnen på de 12 barn som varit där de här två dagarna. Det är bara en tjej som jag verkligen kan namnet på ordentligt men hon är så himla söt både till utseende och beteende så det är väl kanske därför.
Idag pratade jag även med min handledare om min praktikperiod och vi gjorde upp att jag kommer vara där mellan 8.16 alla dagar utom fredagar då jag får vara "ledig", sen var det en dag då jag ska vara med och stänga och en dag då jag börjar halv 7. Tanken var väl att jag skulle vara med och öppna kl 6 men då pendeltåget inte är där förrän 5 över 6 så kan inte jag vara på plats förrän vid 20 över 6. Under min näst sista vecka ska jag ta över min mentors ansvar och då ska jag även följa hennes schema.

När vi pratade så frågade jag om min vecka då jag ska planera allt då jag hittills inte sett något som varit planerat, barnen har lekt hela dagarna i olika rum och lärarna har cirkulerat runt. Så jag har haft lite svårt att tänka vad jag skulle kunna planera då jag inte sett några exempel hittills. MIn mentor berättade då att de inte planerar utan de värdesätter den fria leken och föredrar att barnen är uppdelade i mindre grupper. Jag vet inte om den informationen underlättade min planering eller inte.... å ena sidan så känns det som att jag kan skippa planering och helt enkelt fortsätta som jag gör nu och leka med barnen med enda skillnaden att jag sitter och äter med barnen o.s.v., å andra sidan så känns det konstigt att komma till campus och säga att man inte haft några planerade aktiviteter när man blir bedömd den veckan. Jag får helt enkelt sätta mig och kolla in studihandledningen och se vad den säger om den där veckan...

Idag fick jag gå hem en halvtimma tidigare vilket var skönt då jag hann med pendeln kl 4. Jag kände mig piggare idag än igår men den känslan försvann under den cirka 40 min långa resan hem med tåg och buss. Det var så illa att jag satt och nickade till i huvudet flera gånger på bussen och jag såg nästan i kors av trötthet.... men nu har är jag lite piggare igen även om man knappast kan kalla mig pigg, men jag kan i alla fall hålla mig vaken :op

Jag är väldigt glad att jag får mina lediga fredagar, särskilt inför helgen vi ska till Ullared då jag kommer få gå upp megatidigt. M skulle nämligen cykla till bussen då hon bor ganska nära, och då mina bussar inte är framme nog tidigt så måste även jag cykla. Jag vill ju verkligen se till att ha gott om tid på mig så jag vill i så fall åka så jag har 45 min på mig ungefär vilket innebär att jag får cykla hemifrån 05.15!!!!! Det är tur att det tar någon timma till Ullared så man kan sova en stund på bussen....

Nu ska jag titta på TV tills T börjar med maten, idag blir god mat då det blir fiskgryta (tror receptet finns i vår Recept-kategori) :D

2009-02-02
21:08:14

Snaaaarrrrrk.... /S
Det blev aldrig någon träning, energin tog helt slut!
Nu sitter jag här och väntar på att jag ska kunna hämta tvätten i tvättstugan så att jag kan gå och lägga mig.... är så jäkla trött!!!!

Sov gott...

2009-02-02
19:18:05

A loooong day /S
Ja då var man hemma efter första dagen på den sju veckor långa praktiken, och jag är så jäkla trött.
Till att börja med så kunde jag så klart inte somna igår trots att jag knaprat i mig mina nya tabletter. Så någon träning blev det inte idag då jag prioriterade den där extra halvtimmen sömn.

Väl i Mantorp gick jag lite vilse då jag gick i motsatt riktning till att börja med, men jag lyckades komma fram med fem minuter till godo. Förskolan kändes enorm, den hade 4 (eller 5?)avdelningar och det var dörrar och rum åt alla håll! PÅ "min" avdelning är barnen 3-5 år och de är 23 till antalet. Enligt personalen som bestod av 4 kvinnliga förskollärare så var det en lugn och bra barngrupp. Jag fick en mjukstart idag då halva gruppen inte var där på grund av ledighet eller sjukdom, men jag måste ju säga att jag tyckte att 12 barn var alldeles lagom... de lyckades trötta ut mig rejält ändå!
Jag har inte pratat så mycket med min handledare då hon tyckte jag skulle vara med och observera lite idag innan vi pratar imorgon så jag kan relatera till det hon säger men jag nämnde i alla fall min idé med att jag skulle göra 8/h fyra dagar i veckan och sedan ta en ledig dag till plugg och hon verkade tycka att det var helt okej. Frågan kvarstår dock fortfarande om jag får lediga fredagar som jag vill eller om det blir någon annan dag.

Jag måste erkänna att jag blev lite uttråkad under dagen, det kändes som att det enda jag gjorde under dagen var att leka med barnen. Jag hade nog förväntat mig liiiite styrda aktiviteter men några sådana fanns inte förutom måltiderna. Jag insåg i alla fall ganska snart att även om jag kan tänka mig att jobba i förskolan så föredrar jag helt klart skolan. En annan anledning till att jag blev lite uttråkad är nog att jag inte alls känner mig motiverad för den här kursen eller praktiken. Vetskapen om att jag skulle kunna söka förskollärarjobb och förmodligen ha chansen till en anledning gör att det känns som att jag jobbar gratis (vilket jag iofs gör) när jag kunnat ha ett "riktigt" jobb istället.

Att pendla gick bra, tåget tog bara 10 min! Det dryga var att ta bussen in till stan i Linköping, hade man bott mer centralt så det gått snabbt att cykla hade jag verkligen inte haft några problem med pendlandet. Väl hemma så har jag faktiskt orkat hålla mig igång hela tiden då jag lagat mat och diskat och startat och hängt en omgång i tvättstugan. Nu väntar jag på att maten ska sjunka så att jag kan ta tag i träningen. Jag tor inte att jag orkar med så mycket idag så jag kommer skippa pulspasset och bara köra styrka. Sen blir det dusch och en tidig kväll då jag ska vara på plats kl 8 imorgon och jag får nog åka hemifrån minst en timma innan dess...

Hoppas ni har haft en bra dag....!

2009-02-02
18:51:22

Hi... /L

Suck... det tycks inte finnas några lägenheter, hus eller någonting alls att bo i Norge!

Tur att pappa bor där så man inte behöver bo på gatan.

Nej, nu måste jag försöka lägga ivern på hyllan och plugga lite!

Kram ♥


2009-02-02
15:33:56

Oh My GOD! /L
Hör och beundras: Det verkar som jag fått min första jobbintervju!
Jag fick ju aldrig tag på kvinnan som skrev mailet tidigare, jag ringde och ringde men till slut var jag ju tvungen att åka till skolan! Jag mailade i alla fall och sa att jag kunde komma den 13/2 och träffa henne. När jag kom hem väntade följande mail på mig;

[...] tar gjerne en samtale med deg den 13.02.

WOW!!!

Det är en fasttjänst som förskolelärare på en liten barnehage med 23 barn i åldrarna 0-6 år inte långt från där pappa bor.

Det som gör det ännu roligare är att J svarade på en jobbannons igår kväll (som kock) i samma stad och de ringde redan idag!

Kanske blir jag norsk... jag har i och för sig redan ett norskt ID-nummer =P

Tänk om jag kan få ett jobb innan jag är klar? Den här tjänsten är från 1 maj. Det gäller att jag skriver mitt examensarbete i superfart med andra ord om jag får jobbet...

Det låter kanske långt med att bo i Norge men jag kan ta färjan över till Strömstad och det tar ca 5 timmar (om jag minns rätt) med bil till Karlstad så det är inte så långt!

Kram ♥

2009-02-02
10:50:14

Ev jobb? /L
Fick ett mail från ett sökt jobb. Men jag förstår inte innebörden? Betyder detta att de vill att jag ska komma över eller betyder det att det är ingen idé för jag är inte i Norge nu ändå?

Hei !
Takker for din søknad, kunne tenkt meg å ha en prat med deg hvis du er i
norge nå.

???

Bäst att ringa norsktalande pappa.

Kram ♥

2009-02-01
23:51:01

Good night /L
Nu är det snart sängen som gäller.
Idag har jag gjort allt som man kan tänka sig ett hem behöver.
Diskat, dammat, dammsugigt, skurat golv, tvättstugan, vika, ätit mat, diskat igen, städa badrummet, bäddat rent i sängen... och allt småplock som blir. Nu känner jag mig rätt så seg men redo för en ny vecka.

Denna vecka är faktiskt - här och häpna - min sista "riktiga" vecka på universitetet. Denna vecka har jag mina sista föreläsningar som lärarstudent! Efter denna vecka gäller praktik, arbetsvecka med seminarie etc sedan börjar examensarbetet och sedan är jag lärare. Helt sjukt!

Nej, nu ska jag ut en sista gång med min stackars PMS hund. Hon har sovit hela dagen, knappt rört sig. Jag tror hon har jobbiga mensvärkar stackarn. Inte blev det bättre av att Diva den kåta försökte utföra en sexakt med henne hela tiden heller. Det är inte alltid lätt att vara hund :-)

Kram ♥


2009-02-01
21:30:46

Helgen är över /S
Och så var helgen över... det har varit en ganska skön helg. En mysig fredag i Tornby med älsklingen med en mysig hemmakväll, en slapp lördag i soffan  med ännu en mysig hemmakväll och slutligen denna söndag med promenad, färdigskrivet CV och 1,5 kursbok utläst, tvätten ihopplockad inför morgondagens tvätttid, och frukten för veckan inköp. Med andra ord så har det här varit en liten pysseldag som jag känner mig riktigt nöjd med då jag har hunnit med mer än jag trodde, eller hunnit är väl kanske fel ord. Det är nog mer korrekt att säga att jag orkade göra mer än vad jag trodde!

Imorgon börjar praktiken och det känns faktiskt ganska tungt att gå ut på praktik och veta att den är sju veckor lång... jag vet inte varför men jag har ingen motivation och ingen lust till det alls. Det är ju skitskumt då praktiken brukar vara det roligaste på kurserna... kanske handlar det helt enkelt om att jag inte har någon motivation till kursen över lag. Men det blir säkert bra! Jag har i alla fall packat ryggsäcken med termobyxor, mössa och inneskor.

Eftersom jag tror att jag kommer vara helt slut när jag kommer hem under den här och de kommande veckorna så tänkte jag faktiskt passa på att gå upp tidigt imorgon så jag hinner träna innan jag ska med bussen 8.20. Då har jag i alla fall veckans första av tre pass avklarat och behöver därmed bara orka med ett pass till under någon eftermiddag den här veckan för det sista tar jag självklart i helgen.

Just nu sitter jag och tittar på filmen The Holiday. Det som är så skönt med att se en film man sett flera gånger tidigare är att man kan göra en massa saker samtidigt såsom att kolla runt på nätet och packa det sista inför morgondagen...

Då så.... vi hörs imorgon efter en dag i förskolan!

2009-02-01
16:51:33

Hej /S
Nu är dagens prio ett avklarat, min CV är färdig och jag har skickat iväg den till förskolan som sökte timvikarier. Jag har inte gjort så mycket mer än det för att vara helt ärlig, men det tog sin lilla stund, särskilt när jag skulle leta reda på ett foto på mig själv. Jag tycker man har massor av kort men tydligen är det väldigt få av dem som är på mig eller som är normala på mig! Till slut hittade jag ett från Frankrikeresan i somras som jag tror duger...
Utöver det så har jag och T gått en promenad tillsammans, det var riktigt skönt då det för första gången på länge var hyfsat fint väder. Den promenaden fick ersätta det pulspass som jag hade tänkt köra idag då jag blev lite slö efter promenaden.

Pappa ringde förut och meddelade att mamma nu landat  på Teneriffa och att det var 20 grader varmt, hon och hennes arbetskamrat satt på sin balkong med varsin öl och såg ut över poolområdet.... någon annan än jag som är avundsjuk...?!??!

Nu ska jag ta en paus och sen ska jag läsa lite kurslitteratur innan maten. Ikväll blir det i alla fall TV för hela slanten då det finns massor av bra program. Först ut kl 20.00 är det ju underbara Mia & Klara och sen kl 21.00 är det den mysiga filmen The Holiday, faktiskt en av mina favoritfilmer då det är en film man kan se flera gånger om...

Ha en skön kväll...!

2009-02-01
12:27:54

Söndag /S
Idag vaknade vi sent! Jag brukar alltid vakna senast halv elva första gången men idag vaknade jag 11.50 vilket är alldeles för sent med tanke på att jag vill somna någorlunda tidigt idag. Det är tur att jag fick börja så sent som 9.30 första dagen på VFU:n så det är väl ingen katastrof om jag inte somnar tidigt idag men det hade varit skönt att börja med den vanan redan ikväll.
En anledning till att vi sov så länge kan bero på en händelse vid 4 imorse som fick mig och säkerligen T att återigen tänka tanken, ALDRIG mer att jag ska bo på bottenplan i lägenhet. Vi vaknade nämligen av att någon bankade på vårt köksfönster, när jag satte mig upp så såg jag att någon lyste in i lägenheten med en lampa. Både jag och T är båda för fega för att kliva upp så vi försökte ignorera det men det gick ju inte så bra så båda låg klarvakna till slut. Efter en stund slutade det,  men jag hörde att personen fortsatte att banka på någon annans fönster. Efter en stund hörde jag att entrédörren öppnades (vår lägenhet ligger en halvmeter från den dörren) och att någon sa tack så jag antar att det var någon som tappat sin nyckel. Även om det var synd om stackaren så vill jag slippa bankanden på fönstren och oroa mig för vem som står utanför!

Idag har jag tänkt att plugga lite och ta tag i min CV som skriva klart den så jag kan skicka den innan det är försent, den är faktiskt prio ett. Men jag ska verkligen försöka att ta tag i lite plugg idag också... Eventuellt så ska jag köra ett pulspass också men det beror på om jag känner för det senare ikväll, jag ska ju trots allt köra ännu ett svettigt puls/styrkepass imorgon. Jag måste dock säga att det är riktigt skönt med de passen, att bli riktigt genomsvett. Igår var det dessutom lite roligt då jag orkade använda tyngder under hela passet när man tränar armarna, det var första gången jag orkade det :)
Nu är det dags för lite frukost!

(Visst har vi fått en fin design i bloggen, är supernöjd!)