Hakuna Matata

2014-01-31
15:18:12

köp x2 /S
Igår gjordes ett köp som borde gjorts för flera veckor sedan! Selma har väl tekniskt sett inte växt ur babyskyddet vare sig på längd eller vikt men med en tjock overall så ser det allt annat än bekvämt ut när vi ger oss ut på bilfärd. Därför bokade vi igår en BeSafe izi plus till stumpan. Vi har egentligen inte tittat på så många olika stolar då den var en favorit redan från start, och försäljare i två olika butiker har bara gjort oss ännu mer säkra på vårt val.
Vi får se om T har tid att svänga förbi och hämta stolen idag eller om det får bli på måndag.
 
Så nu får Selma snart åka mer bekvämt medan mamman och pappan får sitta mer obekvämt för med en ny större stol, kan vi inte längre sitta i framsätet på vår Astra. Vi tittar varje dag på olika säljsidor om det ska ha dykt upp någon ny bil men än så länge har vi inte haft någon tur. Det är inte helt lätt att pricka in så att allt stämmer när man letar på begagnatmarknaden. Vi vill inte att den ska ha gått för långt, den måste vara från -11 och framåt, den ska ha dragkrok och sen finns självklart ett maxpris.
 
Idag ska vi med största sannolikhet göra ett annat inköp! Efter månader av letande och tvekan har vi nu äntligen hittat en soffa vi båda gillar! Vi har ett stort vardagsrum men det är allt annat än lättmöblerat tyvärr. Köpet av soffan blir lite av en chansning - det kan bli toppenbra eller också kommer den kännas väldigt stor, men vi tycker det känns värt att chansa.
 
http://www.besafe.com/var/besafe/storage/images/media/images/izi-plus/izi-plus-25/71068-1-eng-GB/iZi-Plus-25_full.jpg
Selmas nya stol...
 
http://mio.episerverhosting.com/ImageVaultFiles/id_22175/cf_217/friday_13859_30706.png
...och den nya soffan!

2014-01-22
11:59:19

Full fart /S
Efter en mysig helg som innehöll middag och bio på stan på fredagen, mys med övernattning i sommarstugan på lördagen och babysim och gym på söndagen så började jag och Selma den nya veckan med en lugn dag hemma med lite promenad, och en tur till Bergvik där vi letade present till lilla Ella.
Igår blev det lite mer fart då små och stora vänner kom på besök. Det är verkligen kul att ses och följas åt, att inte bara få följa utvecklingen av sin egen bebis utan även andras. Det märks tydligt att de börjar bli större och deras personligheter blir mer och mer färgstarka. Igår var det tydligt att det finns åtminstone två små damer med humör och fart i, och den ena tillhör mig! De har börjat upptäcka leksaker, och framför allt att ANDRA har leksaker som alltid är mer spännande än den man själv håller i för tillfället, och det var flera gånger som små bråk fick avstyras mellan de heta damerna som i rasande tempo ålade sig fram för att sno åt sig leksaker.  Den enda herren i sällskapet blev faktiskt lite rädd vid flera tillfällen då de var så himla på.
Till slut tog energin slut för alla barn, och för att vara ärlig, även hos mammorna efter att ha jagat bebisar och avstyrt bråk i någon timma, så vi vinkade tack och hej för idag och begav oss på en promenad.
Att det är mera pass nu märktes även under morgonen då jag hörde hur det stönade och stånkades och får se att Selma halvt om halvt ligger på hyllan under soffbordet!
 
Idag har vi en planerat en sväng till öppna förskolan! Det ska bli mysigt då vi inte varit där sedan innan jul. Jag tycker alltid det är lite kul att se hur Selma beter sig i nya miljöer med nya människor. Nu har vi ju varit på öppna förskolan flera gånger men det är ändå inte så ofta, och ju äldre hon blir, ju mer rör hon sig på egen hand och upptäcker nya leksaker och nya ansikten!
 
Nästa vecka blir det två nya ansikten till för henne! Jag har nämligen bjudit hit en gammal klasskompis som jag inte umgåtts med på... ja vad kan det vara...15år? Hon har i alla fall en liten pojke som är i stort sett jämngammal med Selma, så jag bjöd in dem på playdate nästa vecka. Får väl se om det blir en engångsgrej eller om man lär känna varandra på nytt kanske. Även om jag i grund och botten är samma människa som då, så har man ju förändrats en hel del, och jag räknar med att hon kanske gjort det samma så det är ju verkligen som att lära känna en ny människa trots att vi har en gemensam historia!
 
På tal om något helt annat så väntar ett pass på gymmet idag. Jag är så  nöjd då det just nu går väldigt bra! Jag har i stort sett slutat med godis och det har faktiskt inte varit några större problem med det konstigt nog! Sen mitt första pass på gymmet så har jag faktiskt kommit iväg 2 ggr/veckan och det har varit roligt, riktigt roligt, och jag har känt ett sug efter att utmana mig själv vad gäller vikter och ett sug efter att lägga till fler övningar. Som en biverkan av detta står nu vågen på - 2,5 kg efter den här första månaden! En månad är ju ingenting i sammanhanget men jag väljer att se positivt på det hela och njuta av att det går bra, sen får jag väl ta det som det kommer och försöka att komma ihåg den här känslan när det börjar kännas motigt.
 
I övrigt så har jag börjat känna av ett ressug! En del av mig säger att det inte är läge att resa någonstans, varken ekonomiskt eller projektet att resa med småbarn, men andra delen av mig säger att det är ju ett perfekt läge då Selma är så pass liten att hon än så länge trivs bra i vagnen, och det kostar dessutom i stort sett ingenting extra för henne, och ju längre man väntar desto närmare kommer man tiden då man kanske börjar tänka på syskon och DET känns ju som ett ännu större projekt.

Men vi får väl se, det som främst talar emot det är pengarna då det är mycket annat just nu! Först på listan står en bil som vi nu seriöst börjat leta efter. Vi har kommit fram till att en Ford Mondeo från 2011 och framåt står som favorit på vår lista och därefter står det nog en v70 från 2009 och framåt. Tyvärr är ju kanske inte Forden jättevanlig så det verkar inte komma ut så många bilar just nu. Men vi ger det någon månad innan vi ger upp och siktar in sökandet på en v70 som det finns betydligt fler av!
 
http://www.autohit.cz/files/catalog/vizual/29749_viz.jpg
Yes, please!

2014-01-13
20:05:47

Ångest och helgen som var /S
Ännu en helg har passerat och vi är nästan halvvägs igenom januari redan. Det betyder att jag nu bara har 2,5 månad kvar i underbara mammaland där man får ta var dag som den kommer, vakna upp och mysa med min fina dotter i lugn och ro för att sedan gå upp och äta frukost tillsammans, leka en stund på golvet, barnvagnspromenader i lugnt tempo, mys med bebisar och mammor i föräldragruppen, se henne undersöka, känna och titta på sina kompisar och alla leksaker...
Jag kan inte hjälpa att känna mig halvt gråtfärdig av ångesten över att det nu snart är slut! Jag tillhör verkligen inte gruppen av mammor som blir uttråkad av att gå hemma med en bebis, det har hittills inte funnits ens en sekund där jag längtat efter att få gå tillbaka till jobbet. Men det spelar ingen roll, snart är det dags! Jag kan inte låta bli att avundas de mammor i gruppen som tar alla föräldradagar, samtidigt som jag tycker att det är superviktigt att T får gå hemma med vår juvel några månader också... Men svider gör det ändå, även om det är något som känns viktigt.
 
För att prata om något roligare så har helgen varit bra! Snön och kylan anlände ordentligt, något jag inte kände mig helt nöjd med till en början men lite mysigt får jag väl erkänna att det är när man tittar ut över det vita snölandskapet! Jag har också hunnit med att fira min tremänning som fyllt 40 år, och ett lite minikalas för min syster som fyllt år under veckan. Som avslut på helgen blev det ett pass på gymmet med mina systrar, riktigt skönt då vi var där vid 10 på söndagsmorgonen vilket innebar att det var nästan tomt så man slapp vänta på maskinerna.
 
Jag och T har också hunnit med två filmkvällar! Vi började med filmen About time: Tim växer upp i ett mustigt nergånget drömhus vid Cornwalls scenariska kustlinje. Familjen är smått excentrisk och lycklig. Tim med, möj- ligen finge han gärna en flickvän. Vid 21 års ålder får han något annat. Nämligen veta att han, liksom alla andra män i familjen, kan resa i tiden. Med ett par förbehåll, men likväl.

Det är Richard Curtis som regisserat filmen, samme man som gjort Notting Hill och Love Actually, och jag måste säga att jag nog tyckte att den här filmen var nästan lika mysig! Helt klart en mysig film när man vill gosa ner sig i soffan och se något med både humor, drama och romantik!
 
Som avslutning på helgen såg vi filmen Jobs: En biografisk dramafilm baserad på Steven Jobs (Applegrundaren) liv.

Varken jag eller T var särskilt imponerade av filmen. Den fokuserade mest på Jobs som person, och det var definitivt inte en person jag gillade i filmen, hade även otroligt svårt att vara förstående för hans personlighet. Det känns som att han måste ha haft någon störning, eller också var han bara en stor jäkla skitstövel? Det var kanske inte världens bästa film, men det är ändå kul att ha sett filmen och hur allt började med tanke på hur stort Apple är idag.
 
http://ia.media-imdb.com/images/M/MV5BMTM5NTQ3MTYxN15BMl5BanBnXkFtZTcwODE2Nzk3OQ@@._V1_SX214_.jpg  http://ia.media-imdb.com/images/M/MV5BMTA1ODUzMDA3NzFeQTJeQWpwZ15BbWU3MDgxMTYxNTk@._V1_SX640_SY720_.jpg
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

2014-01-10
09:06:22

Första besöket /S
Igår var det dags att besöka mitt gym för första gången!
Under 2013 års sista dag köpte jag ju faktiskt ett medlemsskap till ett gym för ett års tid utan att ens ha besökt gymmet. Men jag tror nog att jag gjort ett bra val!
Igår hade jag och syrran en provträningstimma inbokad, det innebar att vi fick sätta oss ned med en instruktör och berätta våra mål med träningen. Jag hade faktiskt funderat igenom det ganska mycket och kunde därför svara direkt. Mina tre mål med träningen är att dels jobba för att gå ner i vikt (hur ofta tror ni att de får höra det svaret i januari :p), arbeta upp en bättre hållning och att få in rehabövningar för mitt knä.
Därefter gick vi igenom ett träningsprogram, hon instruerade hur inställningar skulle göras och kontrollerade att man utförde övningarna rätt.
Tiden gick fort och jag kände mig faktiskt ännu mer peppad. Tyvärr har jag ju minne som en guldfisk så efter vår stund tillsammans tänkte jag gå en runda till på maskinerna för att testa på egen hand. Många av maskinerna var upptagna så det jag valde att bara testa en av dem och jag kände redan då att jag blev osäker på om jag gjorde rätt eller ej. Det får nog bli ett besök snart igen så att jag lär mig maskinerna och inte glömmer allt hon sa.
Innan hemgång blev det 20 min på crosstrainern och mitt ansikte matchade min rosalila tröja fint efter den stunden!
 
För att ha ännu lite mer kontroll över målet att faktiskt tappa vikt, har jag skaffat gratisversionen av appen Lifesum(Shapeup) där man i stort sett räknar kalorier. Jag räknar väl inte på pricken då jag är för lat för att ta reda på det exakta kaloriinnehållet i våra middagar men det hjälper mig hålla koll på om jag håller mig inom ramen eller inte. Jag har satt som mål att försöka tappa 0,5kg i veckan, och efter min första vecka med koll på vad jag äter, två vattengympapass och en halvtimme på motionscykeln så har jag faktiskt lyckats tappa det dubbla, så det känns som en bra start! Min nya upptäckt, långt efter alla andra, är kvarg! Få kalorier men väldigt mättande. Hittills har jag blandat i det i min fil tillsammans med flingor eller med en klick blåbärssylt och lite vatten för att tunna ut konsistensen, vilket faktiskt varit gott!
 
Målet är att hinna med ett besök till på gymmet innan veckans slut tillsammans med syrran så att vi kan hjälpas åt att minnas instruktörens ord, och känna oss lite mer hemma med programmet och maskinerna. Då blir det förmodligen lite lättare att åka iväg och köra själv också.
 
Nu är det frukostdags för mig och den lilla damen :)
 

2014-01-08
12:19:00

tillbaka igen /s
2013 var ett fantastiskt år för oss men inte för Pepsi som varit på många veterinärbesök...Idag var det dags igen på grund av såriga tassar som förmodligen beror på det blöta vädret. Hoppas detta blir årets enda besök!!!

2014-01-06
21:06:44

Texaskött /S
I fredags var jag och T BF (barnfria)! Vi kallade in mormor och morfar som barnvakter och begav oss ner på stan där första stoppet var hos J&F där vi dela på en vinflaska och uppdatera varandra om vad som hänt sedan vi senast sågs innan vi gick vidare till Texas Longhorn, en köttrestaurang som numera är en av mina favoriter. Där mötte vi upp ytterligare en kompis innan vi beställde in mat och pratade bort några timmar innan ena barnvakten agerade taxi och plockade upp oss. Jag som älskar kött njöt av att se en meny med i stort sett bara kötträtter! Den här gången föll valet på en ryggbiff och den var sååå god! Det var nog den godaste köttbit jag ätit!!
Tyvärr var det väl ingen vidare mysrestaurang med någon romantisk feeling men den passade bra för ett kompisgäng så som vi var nu.
 
Jag var lite nojig över att lämna över nattningen av Selma då jag ärligt talat trodde att hon skulle skrika av trötthet större delen av kvällen om någon annan la henne. Men jag fick rapport om att de hade läst två böcker, gett henne välling och buffat lite på henne tills hon somnade gott så det hade gått galant - oroade mig helt i onödan!
Det känns skönt att ha den där första barnvaktsgången avklarad. Vi har ju varit borta förr men det är första gången sen hon börjat sova i egen säng vilket blir lite annorlunda.
 
 

2014-01-06
19:39:46

Let it be me av Toni Aleo /L
När jag låg på sjukhuset läste jag en väldigt bra bok som jag verkligen rekommenderar!
 
Let it be me av Toni Aleo handlar om unga Violet Moore. Hon arbetar på en liten privat klinik som läkarsekreterare och trivs jättebra på sitt jobb och med sina kollegor. Det ingen vet är att hon lever under hemska hemförhållanden med en make som misshandlar henne både fysiskt och psykiskt. En dag kungör hennes omtyckte chef att han ska dra sig tillbaka men att sonen Tucker ska ta över praktiken. Tucker visar sig vara en väldigt attraktiv man med vackert hjärta och som faller pladask för Violet. Han inser ganska snabbt att hon inte har det bra i sitt äktenskap.
 
Let it be me var så otroligt bra och jag fann mig själv en natt gråtandes i sjukhussängen! För det första är det så hemskt och realistiskt beskrivet över hur man kan leva i sånna skräckförhållanden men inte våga ta sig ut, om att inte ha självförtroende och tro att detta är vad jag förtjänar. Men också om vägen tillbaka och om att hitta kärleken igen, Tucker är en sån underbar karaktär! 
 
Let it be me finns att köpa hos bland annat adlibris.
 
 

2014-01-06
18:38:00

Tvåbarns morsa /L
Söndag den 29 december föddes vår dotter 18.56.
Det hela började med att jag låg och sov middag i vår säng när jag vaknade 16.30 av att något "pluppade" till mellan benen. Jag trodde först att jag höll på att kissa på mig men insåg snabbt att det var vattnet som gått. Så jag skyndade mig upp och i det jag öppnar sovrumsdörren så är det precis som att en kanna vatten hälls ut mellan benen. Jag ropade på J som kom springande och insåg vad som höll på att hända. 
Han ringde sjukhuset och de informerade oss om att hålla koll på värkarna och komma in vid 20.00. 
Jag var väldigt lugn och hade bestämt mig för att inte åka in tidigt till sjukhuset och gå där och vänta. Sist tog det 17 timmar och det var det jag var inställd på.
Så jag bad J göra mat, det blev pulvermos och falukorv ;) medan jag tog mig en dusch. Jag insåg rätt tidigt att det här med vatten som rinner mellan benen är jäkligt tråkigt. Bindor hjälper inte, till slut blev det en handduk mellan benen :)). 
Värkarna var täta men kortvariga ca 30 sekunder. J tyckte att jag såg ut att ha ondare och ondare, personligen tyckte jag att vi skulle vänta men han ville dra in för att kolla. Vi ringde min styvmor och svärmor passade lilleman. När L kom så tyckte hon att jag såg så pigg ut och förväntade sig som liksom jag att detta var väldigt tidigt och ingen stress.
 
När vi kom fram till sjukhuset så satte vi oss ned och väntade lite, hade fortfarande inte så ont.
Klockan var ca 17.30 när jordmor tog in oss på ett rum och informerade om att det i stort sett var fullt med födande mödrar och att det hade varit bäst att vänta hemma men hon skulle kolla mig. Undersökningen visade 3 centimeters öppning, då suckade jag högt för sist tog det en evighet för mig att nå fulla 10 centimeter. Jordmor frågade om jag hade gjort numbero 2 och eftersom jag inte hade det skulle jag få lavemang... jippi tänkte jag.
Så J satt mitt emot mig och jordmor höll på att stoppa upp vatten i rumpan, i detta såg jag mig själv utifrån och brast ut i riktigt gapskratt vilket resulterade i att vi alla satt och skrattade. Jag bara tyckte det kändes så sjukt att ligga där och någon höll på där bak. I alla fall lämnade jordmor rummet och J hjälpte mig till toaletten när det var dags. Där satt jag och efter en tag blev värkarna värre och värre. Till slut sa jag till J att nu måste jag fasiken trycka, men i mitt huvud trodde jag att jag fortfarande var öppen 3 centimeter och så jag höll emot allt vad jag kunde. Jordmor hade hört mig skrika i rummet brevid och kom inspringandes och då sa att jag att nu måste jag få trycka. Hon bad mig lägga mig för att se hur mycket öppen jag var, då skrek jag rätt rejält och en skörterska kom för att hjälpa. Hon försökte få på mig lustgasen och jordmor sa bara "tryck!". 
Så jag började trycka, det tog inte många gånger och 2,5 timme från starten låg lillan på mitt bröst, jag hade fortfarande mina egna kläder på mig och var väldigt chockad över att ha fött! Sköterskan presenterade sig :) och vi skrattade alla över hur fort det gick. Jordmor sa att sista värken när hon bad mig trycka gick jag från 8 till 10 centimeter öppning! 
Det värsta under denna födsel var nästan att sy efteråt, det blev en del stygn då det gick så fort. 
Den andra födseln var helt annorlunda mot den första!
 
Lillan tog bröstet på en gång och efter jag ammat henne duschade jag, klädde på mig och gick till rummet vi skulle sova i. J åkte hem en stund senare och jag spenderade kvällen med lillan sovandes brevid mig.
 
På måndagen kom familj på besök och vi slappnade av på sjukhuset. På tisdag (nyårsafton) fick vi äntligen åka hem, pigga, friska och glada. 
 
Lillan är väldigt snäll. Ammar på bra utan problem och sover om nätterna. Vi tycker att detta går nästan för bra... Storebror har inte brytt sig så jättemycket. Han hämtar gärna saker till lillasyster och blir själv lite bebis innimellan men det är helt underbart att se sin förstfödde visa omsorg till sitt syskon. Synen av att se honom pussa sin syster är det finaste jag någonsin upplevt. 
 
Så hos oss är allt helt underbart! Familjen är äntligen komplett!
 
 
3870 gram och 51 centimeter lång! 1 kg mer än storebror!
 

2014-01-04
20:41:03

Pass 2 /S
Idag testade vi på ett annat pass på vattengympan och det var precis lika roligt som det första!! Jag känner mig så himla pepp och motiverad efter de här passen då det känns som att jag hittat en träningsform som passar mig! Det gör mig också mer sugen på att testa andra träningsformer för när jag tänker på det så är det ju faktiskt så att jag inte har gett träningen en ärlig chans i vuxen ålder då jag bara försökt komma igång med träningen på hemmaplan. Kanske kommer jag tycka att träning blir något roligt och inte ett tråkigt måste?

Efter passet tog vi tillfället i akt och simmade några längder innan vi gick in i duschen. Det var riktigt skönt då vi fick en simbana helt för oss själva. Innan vi åkte hemåt gick vi in på gymmet och bokade en introduktion för nästa torsdag för att lära oss maskinerna, och även det ska bli kul faktiskt!

Vad gäller gottigheter så har jag än så länge lyckats hålla mig ifrån godis. Något bakverk eller kaka har åkt ner men bara när jag blivit bjuden.

Idag är det lördag så vi köpte hem lite grönsaker och dip för att ha något gott framför TVn att tugga på ;)

2014-01-02
19:29:44

Trampa vatten /S
Idag körde jag mitt första pass! Jag släpade med syster och mor på ett prova-på-pass med Gymstick vattengympa och precis som jag misstänkte så passade det mig superbra!! För mage, axlar och armar var det ett riktigt tufft pass medan det inte var riktigt lika tufft för benen. Men det kanske berodde på att jag inte riktigt kunde med tekniken i stegen för att få maximalt motstånd. Hur som helst var det kul och det kommer definitivt att bli ett sådant pass då och då som variation till den andra träningen.
På det här passet användes förutom vattenmotståndet, också stänger med gummiband i varje ände och vanliga gummiband.
 
Jag trivs verkligen i vatten och även om det var sjukt jobbigt bitvis så tycker jag att det var lite lättare att pressa sig då det ljummna vattnet även funkade lite avkylande. Nu känner jag mig ännu mer pepp på att komma igång, så himla skönt!

2014-01-02
09:33:01

Mitt 2014 /S
Jag gjorde det!
Som start på nyårsfirandet turades mina systrar, min svåger och jag om att ta en stund framför datorn för att teckna medlemsskap på ett av gymmen här i stan! Det är nog ganska precis tio år sedan jag ägde ett gymkort så det får väl kanske ses som något slags jubileumsfirande :p
Anledningen till att jag valde att teckna det var att det dels var ett väldigt bra erbjudande som gjorde att det nog är det billigaste årskort jag hade kunnat få tag i, i den här stan, och att det i detta pris ingår fri entré till badhusets motionsbassänger vilket passar mig jättebra som gillar att simma.

Så nu har jag alltså ett års medlemsskap på gymmet, det kommer att dras en summa från mig varje månad i ett års tid och helt plötsligt kommer det alltså att "kosta" mig pengar att vara lat och ju mer jag nyttjar kortet, ju billigare blir ju varje pass!
 
Målet är att åka dit minst en dag i veckan, men ambitionen ligger väl på två pass i veckan. Det känns lite pirrigt och nervöst men samtidigt är jag mer motiverad till en förändring än jag varit på länge! Extra kul är det ju att jag kan få sällskap eftersom vi var flera som teckna medlemsskap.
 
Idag blir det årets första träningspass. Dock inte på gymmet utan i bassängen då det var prova-på-pass på ett av badhusets vattengymnastikpass! Jag har faktiskt aldrig testat det så därför blir det ett pass idag med Gymsticks som de kallade det, och på lördag blir det ett pass med djupvattensgymnastik - hoppas det blir kul! Jag ska också sticka in näsan på gymmet och hämta ut mitt kort så att jag kan komma igång med träningen där nästa vecka.
 
Om 2013 var Selmas år så ska jag försöka göra 2014 till mitt år och satsa på min egen hälsa! Det i sin tur hoppas jag ger mig en energiboost så jag kan vara en bra kollega på jobbet och en ännu bättre sambo och mamma som har energi kvar att ge efter jobbet!