Hakuna Matata

2008-04-17
22:45:20

min sjukdag och tråkiga nyheter... /S

Då var denna dagen slut, kan inte påstå att jag har så mycket att skriva då jag idag har rört mig mellan sängen och soffan, och med en lätt dunkande huvudvärk hela dagen så har jag inte orkat mig på några djupare funderingar heller.

Precis som det hör till när man är sjuk så har jag under dagen tittat på en film, det fick bli filmen Evening - inte särskilt bra. Jag tror kanske att boken kan vara bra, men filmen kändes alldeles för kort.


"Evening" är titeln på filmen med några av Hollywoods största namn. Claire Danes, Meryl Streep, Glenn Close, Hugh Dancy och Patrick Wilson m fl. Historien och tillbakablicken på en familjs förflutna. Med sina två döttrar vid sin sida ligger modern på sin dödsbädd och minns sitt liv och den kärlek som hon förlorade. Berättelsen utvecklas till en livsläxa som mitt i sorgen också kan trösta och vägleda. Baserad på en roman av Susan Minot har Michael Cunningham, författaren till "Timmarna", skrivit manus.

Den historien som ligger i hennes förflutna får man bara se vissa delar av och man känner liksom ingen medkänsla, man rycks inte alls med i handlingen. Jag hade nog hoppats på en film i stil med favvofilmen The Notebook där man också ser tillbaka på en kärlekshistoria, men den fångar hela historien medans denna knappt fångar halva!

Övrigt idag är att mamma har ringt, fick en liten uppdatering på vovvens veterinärbesök, i tisdags var han iväg för att röntga det ben han haltar på men de hade tydligen inte sett något, men det var en äldre veterinär som skulle kolla på dem också och höra av sig imorgon. Mamma började prata på avlivning om han inte blir bättre då han bara blir mer och mer halt. Själv blev jag lite chockad och hade inget riktigt svar på det. OM det är så illa så vägrar jag att de tar bort honom innan augusti... jag vill ha en sista sommar med min älskling och jag vill finnas vid hans sida när han måste somna in för alltid... Men usch! Vi håller fortfarande tummarna för ett lyckligare slut...!

Imorgon stannar jag hemma igen, känns dumt att gå till skolan även om jag känner mig okej imorgon, bättre att stanna hemma och verkligen bli frisk!

image1057
Jag avslutar detta inlägg och denna dag med en bild på världens klokaste, och snällaste varelse... en sån hund möter man bara en gång under sin livstid... ska inte tråka ut er med en massa minnen om min kära vovve, men en snällare varelse får man verkligen leta efter!
Ett minne som etsat sig fast i hjärnan på mig är när min då 1,5-2 åriga kusin sitter på sängen och tar tag i älsklingens pungkulor och vrider om! Det syndes i hans ögon hur ont det gjorde och han ställde sig nästan på klorna men aldrig visade han den minsta tendens till att bita eller riva henne... då kan man snacka om en snäll hund....!

Nu blev det ett långt inlägg ändå, men det slutar här...

God natt,, sov så gott!

Kommentar:
#1: Linda

hoppas hoppas verkligen att allt är bra!!!!

2008-04-18 @ 21:59:04
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: