Hakuna Matata

2006-04-30
09:44:39

Underbar kväll! /L

Valborgsmässoafton!
Ja, idag ska brasan tändas! Klockan sju ska jag stå i himlabacken och lyssna på när gamlingarna sjunger och elden brinner! Mysigt, våren är här!

Igår var Tobbe och Sandra här, vi åt och drack! Det blev FH2 och Zander på menyn (Dinkar). Zander består av apelsinjuice, citronsoda och samboca. När jag skulle göra en FH2 tyckte vi alla att j*vlar* vad gott det var! Smakar ingen alkohol alls!? Det visade sig att jag sett väldigt fel på måttet och haft i 0,05 cl vodka =P Inte undra på att det inte smaka något.... haha.... Men sedan gjorde Tobias iordning och då kunde man inte dricka för det var alldeles för starkt =)

Jason och jag fick presenter också! Jag fick en jättestor planta av Sandras föräldar, fin var den. Nu måste jag bara hitta en plats åt den. Får se om den kan stå i ett fönster... Jason fick ett fat med skålar på, jättefint, han blev väldigt glad! Och jag, den viktigaste personen fick en väska!!!!!!! Alla som känner mig vet att jag är väskoholic =P Så jag var helnöjd!Vi spelade TP och Alias, vilket var roligt, speciellt Alias eftersom man i all frustration blev irreterad på så lagkamrat som inte kunde fatta vad man menade! Högljutt men jätteroligt!
Vi åt även tacos, smaskens! Mätta var vi nog alla hela kvällen sen iaf!

Mamma hade kommit hem igår också, bra! =) Bilen hade gått i sönder, så den gick i 30km i uppförsbackarna, det tog sex timmar ifrån Stockholm och hem! Men det är hennes vanliga tur =D

Efter gårdagens rabalder så har jag ont i halsen, men det blir väl så av alkohol. Alla bakterier vill komma fram så jag hoppas bara inte jag ligger sjuk till veckan! =/


Puss och Kram
/Inte-bakis-Linda

2006-04-29
10:36:30

Stormen och lugnet /L
Morn!!
Ja, min första vecka på VFU:n är över. Hur har det gått?
Ja, det kändes bra när jag åkte hem igår, men i början av vecka mådde jag inte så jättebra över att vara på högstadiet. Klandra mig inte!
Men det visade sig att situationen i en klass, som jag har mest, är väldigt extrem. Så min stackars handläggare har väldigt mycket mentorskap och väldigt lite planeringstid för lektionerna. Jag lider med henne. Men samtidigt, för min egen del är det nyttigt att se den "andra sidan" av läraryrket. Kommunikationen med föräldrar, elever, lärare och ledning, vilket jag känner att jag fått se mycket mer av än vad många andra nog har gjort.

Jag måste bara säga det att det känns så konstigt att vara i den andra "ändan" av skolan. Det blir så konstigt när eleverna säger lärare, eller fröken åt mig, jag är trots allt inte så mycket äldre. När man även får se hur lärarna arbetar, som klasskonferans, som Sandra nämde. Där de pratar om alla individer, har de verkligen gjort det om mig? När man själv sedan ska prata om en elev, det blir skumt, man blir liksom vuxen. Svårt att förklara men jag känner mig väldigt liten och felplacerad ofta, men som tröst har mina handledare talat om att det är normalt! *pusta ut* =)

Igår kväll då... jag somnade vid sju, vaknade, talade med Sandra, somnade igen, vaknade vid tio i morse!
Gissa om jag var trött. Ikväll kommer alltså Sandra och Tobias, själv har jag köpt mig Samboca *smaskens* Ska nämligen prova på en drink tänkte jag.

Mamma hade skickat sms i natt också, hon hade tydligen åkt till Stockholm för att hon kände sig rastlös. No coments, säger jag bara.

Senare tänkte jag färga mitt hår, får se hur det blir när man ska göra det själv. Ser ju inte vad som sker i nacken.

Längtar till ikväll!
/Linda-lite-piggare

2006-04-26
16:08:53

Äntligen lossnar det! //S
Idag var min tredje dag av den nio dagar långa praktiken, och idag äntligen lossnade det!! jag har inte riktigt fått så bra kontakt med barnen känner jag, förrän idag då allting lossnade och nu äntligen kan jag skoja och busa med dem och faktiskt få respons! Speciellt en grabb, hanhar knappt vågat titta på mig tidigare men idag ropade hanoch ville ha hjälp hela tiden och under min rastvakt pratade vi jättemycket!

Var på min första klasskonferens idag också, väldigt intressant, men det är lite skrämmande tanke att tänka att en massa lärare kanske har suttit och diskuterat mig som individ, och haft en massa åsikter, precis som vi gjorde idag.

Istället för lektionen var vi på Cabaret imorse som några elever och lärare anordnat och jag kan säga att jag aldrig känt mig så gammal i hela mitt liv. Eleverna sjöng, spelade, dansade och läste dikter. Det som gjorde att jag kände mig så gammal och nästan illamående var när några tjejer ur sjätteklass dansade till Pussycat Dolls låt Beep. Den låten anspelar grymt mycket på sex, och som ni kanske redan gissat er till så var dansen likadan, de verkligen bjöd ut sig själva, och det var så hemskt att sitta tillsammans med en massa 8- och 9- åringar som skulle se på det!!
Mentorn reagerade också på det och tog upp det efteråt i klassen, självklart på ett annorlunda sätt, hon frågade bara om någon känt sig generad eller tyckt att något under föreställningen var pinsamt, och det visade sig att det var flera elever som tyckt det.

Nu börjar jag bli lite nervös också för idag bokade vi in när vi (jag och den andra lärarkandidaten) skulle hålla lektion, och mentorn bara kastade på oss en massa timmar, så hela nästa onsdag kommer det vara jag och den andra kandidaten som har alla lektioner, däribland en idrottslektion, och på torsdagen kommer vi ha en gemensam och en egen lektion! jag är inte nervös för själva lektionen, utan för att jag inte vet vad jag ska hitta på! Eftersom det är i slutet på terminen har de ju redan gått igenom allting! Kanske blir någon samarbetsövning eller något, jag vet inte, får väl klura på det under helgen.

I helgen ska jag ÄNTLIGEN få träffa Tobias. Pratade med honom igår och fick veta att hans lycka rann ut i sanden väldigt snabb för nu har de redan dragit in på¨hans flygresor och han är tvungen att åka tåg, så en flygresa var allt han fick!

På väg hem från praktiken idag var jag jätteglad, fick bara en sån härlig lyckokänsla av det fina vädret alla vårblommor i skogskanten, de gröna gräsmattorna och att folk i allmänhet börjar vakna till liv! Den känslan försvann dock i samband med att jag öppnade mitt brev ifrån universitetet och får se att jag inte klarade min hemtenta i språkkursen, så nu har jag två hemtentor som ska kompletteras, får väl försöka hinna med det under praktikveckorna nu, annars vet jag inte hur jag ska hinna med allting, med tanke på att jag har tenta i den pågående kursen om cirka en månad + ett stort grupparbete!!!!

2006-04-26
14:24:52

Hårt arbetande Linda
Ja, Hej...

Jag har inte skrivit på några dagar. Främst för att jag har varit helt slut efter en dag som lärarkandidat.
Jag har min första praktikperiod just nu, hamnade på en stor skola, nära hem som tur är. Tillsammans med min handledare undervisar vi en klass i 6:an, 7:an, och två 9:or. Personligen trodde jag att det var niorna som skulle vara värst men nej, det är de minsta. Men idag fick jag reda på att den klassen är väldigt extrem.

Igår råkade jag ut för en liten incident där jag hamnde i en konflikt med en elev som vägrade sluta kassta pennor på sina klasskamrater. Ingenting fungerade så när jag kom hem var jag så frustrerad att jag bara började gråta. Man blir så frustrerad i sånna situationer att man vet inte hur man ska göra eller hur man ska lyckas kontrollera sig. Idag försökte jag hålla mig undan eleven.

Skolan är väldigt bra annars, jag hade väldigt förutfattade meningar innan jag kom dit, men nu känns det bra. Den är väldigt fin och fräsch, deras lärarrum är mycket bra för där får man dricka choklad hela dagarna! =P haha...
Jag slipper även ha med matlåda för jag får äta där, och det är god mat, vilket det inte brukar vara på skolor.

Nästa vecka fyller jag 20 år! =) Längtar... *systemet*
Fick en dvd/vhs - spelare av min älskade sambo i förrgår! Så nu kan jag se och spela in filmer/dvd igen!
När jag fyller år så kommer jag inte få så mycket tror jag, har fått väääldigt mycket nu redan =)
Köpte födelsedagspresent till Jason igår också, hoppas han blir glad. Jag tycker den var bra iaf! =)

Idag ska jag klippa mig, har inte klippt mig på ett halv år så det är väl dags nu. Kan knappt kamma igenom håret längre!

Snart kommer Sandra...*väntar*... då ska det bli sprit i stora lass =P haha...

Hoppas ni alla mår bra!
Kramkram
/Linda-utan-krafter-snart


2006-04-24
20:02:57

Härliga måndag! //S


Ja då var det måndag igen! Gick och lade mig igår 22.30 efter att ha kastat i mig en sömntablett för att vara helt säker på att somna.
Vaknade klockan 06.15 av telefonalarmet, och sekunden efter att jag stängt av det, hörde jag regnet utanför smattra hårt mot asfalten. Yes.... Underbart....Fantastiskt!!
Rummet var iskallt eftersom jag sovit med öppet fönster då vädret var toppen igår.

Klockan 06.55 satte jag mig på min lila racer och trampade iväg till Skäggetorp i regnet, som ligger cirka 5 kilometer härifrån. Väl framme var jag härligt fuktig!
Väl inne i världens minsta lärarrum fick vi träffa mentorerna som i alla fall verkade vara bra.

Klassen jag ska vara i verkade också bra, men en del elever var svåra att få kontakt med. På onsdag ska jag tillsammans med den andra lärarkandidaten hålla i vår första lektion - idrott!!

Tror det kommer bli en rolig men tröttsam vecka, är ju inte van vid att gå upp så tidigt, cykla så långt, och gå i skolan så länge.
Men belöningen kommer väl till helgen när jag äntligen får träffa Tobias!!!!!!!

Det otroliga

med

2006-04-23
22:04:40

En bra helg! //S
Ja den här helgen har varit jättebra! Vädret var perfekt med sol och molnfri himmel under dagarna. Det har varit en lugn helg men jag har fått förvånanasvärt mycket gjort. Plugget har gått jättebra och det känns som att jag börjar komma ikapp det jag missat.

Just nu regnar det ute, hoppas på att det ska vara fint väder imorgon när jag 06.50 ska trampa iväg till min praktik, men med tanke på hur bra helgen varit så lär väl inte det inträffa!

Till helgen får jag ÄNTLIGEN träffa Tobias, ska hämta honom på flygplatsen på fredag kväll. Hans föräldrar åker till Rom nu under veckan så jag kommer få ha honom helt för mig själv!!

Nu är det dags att nanna!

Natti natt...

2006-04-22
19:21:49

Mer firande!
54542-86Imorse när jag steg upp var köket ockuperat av mina kombos Sofia och Diana+ Sofias kompis Sonja som var här på besök, de bakade scones för att fira min 20-års dag i efterhand så efter en dusch blev det gemensam frukost med nybakade scones! Efter det plockade de fram ett stort paket, men innehållet var litet, det var denna fina ring! Jag blev jätteglad, är ju lite utav en smyckesfantast enligt vissa.

Sedan hade klockan hunnit bli så mycket att det bara var att kasta sig på cykeln då jag skulle va54542-86ra barnvakt idag åt Sara och Alva. Det var jättevarmt och en klarblå himmel och värmande solsken. Vi gck som vanligt till lekparken, och sedan en liten promenad där vi letade vårblommor, hittade faktiskt både tussilago och blåsippor, efter det var det tillbaka till lekparken igen en stund tills mina två timmar gått och det var dags att gå hem med dem.

54542-87Efter det åkte jag hem och åt lite mat innan jag och Sofia satte oss i solen på balkongen för att plugga. Pluggandet gick faktiskt strålande bra och efter tre timmar i solen var vi äntligen klara, och det blev lite mer pastasallad.
Sammanlagt har jag idag befunnit mig utomhus i 5 timmar... och det syns... jag är inte brun men jag har fått grymt många fräknar!!

Igår fick jag vet att jag även i höst förmodligen kommer få vara dagmatte åt Frodo, då hans husse berättade att han skulle försöka hitta en mindre lägenhet här i Lambohov så att jag kan få fort54542-88sätta vara dagmatte då han tyckte det fungerat så bra. Nu är det bara att hoppas på att det inte flyttar in en allergiker eller hundhatare då...
Stackars Frodo har fått gå med tratt den här veckan då hans stygn efter kastreringen fortfarande inte läkt. Stackaren har gått in i saker för att han inte ser något, gått in i möblerna inomhus och stolpar och träd utomhus.

Pratade med pojkvännen idag också och fick veta att han i fortsättningen kommer att få flyga hem från Karlskrona istället för tåg, så han var jätteglad! Detta innebär att han istället för att åka till Karlskrona redan klockan 2 på söndagar får han åka klockan 7 istället med flyg. Den grabben har sån tur, något sånt skulle aldrig jag få!

Linda har klagat på att jag inte lagt upp några bilder nu när jag fått kamera, men nu borde du väl vara nöjd Linda =P
Och Linda, nu har jag sett fram emot din födelsedag lääääänge, och förväntar mig ett riktigt saftkalas!

// Lilla-söta-fröken-fräken aka Sandra

2006-04-22
13:51:44

En kväll med alkohol /L
God eftermiddag,
Igår kväll vid sju kom mina kära klasskamrater Eelena och Rebecka förbi.
Tjejsnack och alkohol stod på listan!
Eftersom de båda damerna är singlar blev det mycket prat om kapabla pojkvänner.
Själv har jag insett att jag inte tål alkohol, jag drack totalt en grogg, en halv nubbe samboca och en tredjedels glas rött vin och började efter det få migrän. Nog för att rött vin framkallar migrän med jag får migrän så fort jag dricker cider. Så nu har jag insett att jag är allergisk mot alkohol vilket inte är så kul eftersom jag fyller 20 den 3 maj och kan med andra ord inte fira det så som jag vill... Jag får helt enkelt supa ner Sandra =)

Idag skiner solen, jag gjorde iordning på min balkong igår så nu kan man sitta där ute och njuta i vårsolen! Jättehärligt... våren är välkommen!
Snart kommer Sandra hem! Längtar, får då innebär det att jag får min andra födelsedagspresent! =)
Vi har ju tänkt att prova recepten i min Coctailsbok men efter min allergi får vi väl se hur mycket det blir =P
Men nåt måste man ju göra! Speciellt när man äntligen får gå till systemet.

Ikväll kanske (förhoppnigsvis) vi ska till Anette och grilla, nu när det är fint väder vore det perfekt. Känner att det var ett tag sedan man fick grillat... smaskens!

Hade bra alla kära!
/Linda-full-of-love
  

  

2006-04-21
23:05:32

Mera Frodo! //S
Idag har det varit strålande sol och klarblå himmel. Det var jätteskönt, hade inga seminarier heller så jag var hemma hela dagen. Hade en del att läsa, men självklart hittade jag inte mina solglasögon och var tvungen att sitta INNE och läsa =(

Under min promenad med Frodo gick vi förbi en liten gräsplätt som var alldeles full i tussilago, så underbart!! När man stod där i värmen och såg dem, så kunde man faktiskt föreställa sig att det om två månader är sommarlov, det var första gången, hittills har det varit så grått och kallt att sommaren har känts fruktansvärt avlägsen!

När jag lämnade Frodo idag på eftermiddagen så pratade jag lite med hans husse om framtiden, och han berättade att han tyckte att det fungerade så bra med mig som dagmatte att när han ska flytta ska han försöka hitta en ny lägenhet här i Lambohov så att jag kan fortsätta vara Frodos dagmatte även nästa termin! Hur underbart är inte det... jag behöver ju verkligen pengarna, speciellt då familjen som jag sitter barnvakt åt letar hus att flytta till så de kommer jag förmodligen inte vara barnvakt åt mer i höst.
Så förhoppningsvis klarar jag ett år till utan lån, och gör jag det så är jag mer än nöjd!

Nästa vecka kommer en möjlig ersättare till kombon S för att kolla in lägenheten, själv kommer jag befinna mig i Karlstad, så det gäller väl bara att hålla tummarna antar jag, och hoppas att Diana visar sina och lägenhetens bästa sidor!

Imorgon bitti ska jag vara barnvakt, så nu ska jag snart nanna!


2006-04-20
20:39:29

SM-Guld, VFU och Alkohol
SM-Guld, VFU och AlkoholSM-GULD, SM-GULD, SM-GULD!

Ja, Färjestad blev Svenska MÄSTARE!
Kiss our ass Salo =P

Under tiden som gått har det varit ett j*vla hackande på vårt kära lila/gula lag, och det har varit mycket skrivande om Ledins väl valda ord.
Nog för att han inte valde de bästa orden, men nån dåligare förlorare än Salo får man ju leta efter. Det gjorde bara det hela ännu skönare när vi vann!

På måndag börjar VFU:n, ja, alltså min första praktik som lärarkandidat. Jag är riktigt nervös eftersom jag ska vara på högstadie. Jag ska undervisa på högstadie så jag måste ju bara klara av det, det är bara så svårt eftersom sist jag var i högstadiet var jag själv elev. Plus att den skola jag ska vara på har det stått i tidningarna om efter att det har varit så mycket bråk och krismöten! Så min rädsla är att jag ska bli inträngd i ett skåp (även om det är fyskiskt omöjligt för mig). Det värsta skulle nog vara om jag började gråta i ren rädsla, detta är jag inte ensam om att vara rädd för. Mina kära klasskamrater är också livrädda! Jaja, man måste överleva, vi har fortfarande lärare i Sverige trots allt.

Idag hade jag min bästa föreläsning någonsin. Morgonen började med att vi var totalt 9 pers som dök upp på lektion, ja, vi är egentligen 25-30 studenter! Det var pinsamt, speciellt när det blir så uppenbart att många skolkar. De missade iaf den bästa föreläsningen, dummbomar! När jag såg vår föreläsare tänkte jag NEJ! Hon såg sååå tråkig ut med rutig kavaj och polotröja, gammal var hon också och skulle prata om kultruella möten. Men hon hade en sån härlig humor att man kände riktig glädje av att lyssna på henne! Efteråt gick jättemånga fram och tackade för en sån givande föreläsning.

Imorgon ska jag förmodligen vara med två kära klasskamrater. Vi kanske ska vara hos mig och ta en vinare... haha... ja, jag vet att jag inte är den typen men jag ska lära mig dricka vin nu! jag måste blir lite mer sofistikerad =P

Snart fyller jag år! Men jag har fått allt redan så jag får ingenting =/ Nej, jag är väääldigt nöjd med det jag fått hittills! Pappa kommer den 5 maj och ska bjuda ut mig på restaurang! Fast jag är ju rätt van vid lyx vid det här laget! =)
Sandra kommer snart också, vi har stora bekymmer om vad vi ska dricka. Sandra drömmer om en fylla där hon knappt kan gå hem så det blir väl starka saker som gäller =D haha...

Nej nu börjar det bli för långt!
Puss och kram
/Linda-we-are-the-best-FBK!

2006-04-19
20:31:19

Förhållanden och annat... //S
Idag hade jag varken seminarie eller föreläsning, och vaknade inte förrän klockan halv 11, det var sååååå skönt!! Efter en skön dusch och jag hade precis hunnit klä på mig när kombon kom hem med sin kompis som kom på besök ifrån Uppsala.
Idag var solen i alla fall framme större delen av dagen, tyvärr så blåste det en hel del =( Hade Frodo idag och den stackaren fick gå med tratt på huvudet då stygnen från kastreringen fortfarande inte läkt helt.

Igår fick jag veta att en kompis förhållande tagit slut =( Det är konstigt att man nästan alltid börjar tänka på sitt eget förhållande i sådana situationer, känner sig så självisk, men jag antar att jag tänker extra mycket på mig och Tobias i samband med att andras förhållanden tar slut just däför att man är rädd att ens eget ska ta slut nu när man har ett distansförhållande. Det har ju gått bra hittills, förvånansvärt bra faktiskt, men vissa perioder är jobbigare än andra... som nu till exempel, saknar honom så grrymt mycket, har inte sett honom på två veckor och det kommer dröja ända fram till Valborgshelgen innan jag får träffa honom nästa gång =(

Idag fixade jag e-legitimation också så jag får tillbaka de 3000kronorna på skatten innan midsommar, om nu det hela fungerade, men det märks väl!
Var så under bart att se att jag skulle få så mycket tillbaka för det betyder ju att jag i så fall kommer ha pengar till min sommarhyra trots allt. Jag har ju gjort flera tappra försök att spara ihop de pengarna under året, men då det ofta krisat med pengar har man fått ta de pengarna och lagt till hyra och mat m.m.

Nu går jag bara och väntar på besked om ifall jag kommer få jobb denna sommaren, de sa att de skulle skicka ut papper i april. Jag är ganska så säker på att jag kommer få jobb, men man vill ju veta NÄR man får det också. Sedan är jag väldigt nyfiken på och se ifall Linda kommer få på samma ställe, hur långt hennes referenser räckte. Det skulle vara väldigt skönt med cykelsällskap på morgnarna!

Nu ska jag återgå till pluggandet innan kära O.C. börjar!


2006-04-18
13:55:12

Sol, vind och vatten! //S
Idag har vi haft alla tre här i Linköping. Det började med lite moln, fortsatte med lite regn och till slut lyckades solen tränga igenom molnen. Tack och lov har jag inte Frodo idag för just nu haglar, regnar och blåser det grymt mycket ute, och allt man vill är att krypa ner under täcket och värma sig framför TV:n. Istället för TV:n så ska jag skriva läslogg på torsdagens seminarie som jag missade och ge min lärare =(

Inatt hade jag jättesvårt att somna, men till slut vid halv 1 lyckades jag i alla fall. Klockan 1 så väcktes jag av att min mobiltelefon ringde, det var någon som hette Henrik som bodde i Slottsbron, det lät som om det var fest eller något i bakgrunden. När den människan äntligen lade på så hade jag självklart svårt att somna om då jag försökte klura ut om det var någon jag kände, kom givetvis inte fram till något svar och somnade äntligen om en halvtimme senare... var trögt att gå upp imorse när klockan ringde!!!

2006-04-17
20:19:11

Påsk och ishockey! //S
Ja nu var påsken över och man är tillbaka i Linköping! Det är tur att det bara är påsk en gång per år, för hjälp vad mycket mat man äter, känns inte som att man kommer behöva äta något de närmsta dagarna nästan!
Under veckan fyllde jag även 20 år, jag började dagen med att åka buss till Karlstad  i 6 timmar, kom inte ens ihåg att jag fyllde år förrän Linda skickade ett grattis-sms. Väl hemma i Karlstad, så jobbade alla så jag åkte hem till mor och far och väntade på att folk skulle komma hem. Efter en stund kom syrran och lite senare även min käre far. Mamma jobbade kvällen och vi hade bestämt att ha lite födelsedagsfika senare på kvällen, så jag och Therese hämtade upp, Linda min äldsta syster och passade på att åka och färga och plocka ögonbryn och fransar. Det tog ganska lång tid eftersom det även blev fika, det tog så pass lång tid att Therese fått parkeringsböter när vi kom ut till bilen. Sedan åkte vi hem igen och fikade med te och tårta... mums, klockan hade hunnit bli så pass mycket att även mamma hann vara med på lite fika innan mina systrar stack hem till sig. I present av mamma och pappa fick jag en digitalkamera!!!!! Så nu kan jag äntligen börja fota lite mer impulsivt utan att tänka på filmrullar och så.
På fredagen kom mina mostrar med familj, och mormor och systrar, de kom på påskmat för att fira mig, det var jättetrevligt, fick lite mer pengar och tre vinglas till min samling.

På påskafton kom farmor och farfar samt min farbror på påsklunch och för att fira mig. Fick ännu mer pengar som jag lade i ett minneskort till min nya kamera. Jättetrevligt även denna dag, men påskmaten börjar bli lite tjatig.Cero- FBK maskoten!

På söndagen var det hockeydags och jag och vovven traskade hem till Linda med en chokladtårta för att heja fram kära FBK till seger vilket vi självklart lyckades med. Lindas mamma var också där, och det var en sann upplevelse... har aldrig sett någon leva sig in så i något!

Nu är lovet över och man är tillbaka i verkligheten vilket innebär plugg =(

Puss på er!


2006-04-16
13:22:38

Påsken som var /L
Påsken som var /LHejhej!
Nu är påsken förbi, eller snart iaf.
Det var längesen vi skrev i bloggen upptäckte jag!
Det blir väl så när det är "storhelger", man sitter inte vid datorn så mycket.
Mina syskon har varit här. Nina har sovit här i två nätter, igår var hon överlycklig när även Cero skulle sova över. Han är ju det bästa som finns enligt henne.
Cero var inte lika glad över att gå promenader som Nina, han är livrädd för raketer och smällare. Stackarn hyperventilerade i natt av rädsla. Vi gick upp tidigt idag så vi kunde gå utan att behöva råka på några påsksmällare men icke! Givetvis var det några skiungar ute och small tidigt en söndagsmorgon! Mitt ibland alla hus. Vad är det för föräldrar? Människor måste faktiskt tänka på att inte alla uppskattar fyrverkerier, speciellt inte sketna smällare som inte fyller någon som helst funktion. Vid nio tiden brukar faktiskt hundägarna ta sin morgonrunda, man kanske kunde lära sina barn att djur (och människor) kan vara mycket rädda för skiten.

Jag har iaf inte ätit något som helst relaterat till påsken! Jo jag åt faktiskt ett ägg till frukost! Det är allt. Inget påskgodis...ingenting =/ Fast det är väl egentligen bra, jag behöver det ju inte =)

När jag var hos farmor så hade pappa tagit med playstation och ett spel som heter Buzz. Frågesportsspel där det var musikfrågor, skit kul! Men jag upptäckte att efter ett tag så kom ungefär samma frågor, till slut kan man ju dem så då är det nog inte lika roligt. Det är det som är så töligt när man köper frågesporter, efter ett tag så kan man inte använda det längre.

Sandra kom förbi igår, vi lyckades iaf ses en stund!
Jag fick min för-tidiga-födelsedagspresent, en Drink-bok! Så nu ska det bli bartender-tajm här! Måste köpa så jag kan åtminstånde göra en rolig drink när jag fyller år!

Nu ska jag hänga tvätt och städa efter helgens rajtantajtan!
Puss och kram
/Inte-så-mycket-påsk-Linda


2006-04-11
20:29:20

FBK, Födelsedag och Hundklippning
Äntligen tisdag!
Tisdagar är härliga, ja, visst det är mitt i veckan men en bättre tvkväll får man ju leta efter! Kanal 5 gäller ifrån klockan åtta, men tyvärr idag så är det ishockey så det blir spela in. Man måste ju följa finalen någolunda iaf trots massproduktionen av finalmatcher!
Igår försökte jag och mamma klippa Cero, han var förvånansvärt lugn! Jag tyckte han var jätteduktig. Tyvärr ser han för j*vlig ut. Han ser hemsk ut. Något fular får man ju leta efter. --->

Imorgon fyller den bästaste bästisen år! "Gammal" blir hon! =P
Tur att hon kommer hit också, så man får se henne! Till och med Stina har köpt en present! Hoppas den kräsnaste människan blir nöjd! Annars.... >=]
Imorgon ska även min far och syskon komma ifrån Norge, vet inte om jag kommer hinna se dem imorn. Vi får ella se!
Töligt bara att jag har lång skoldag givetvis, så jag slutar så sent =/ Men jag är ledig resten av veckan som tur är!
Nu måste jag kolla på matchen! Spännande nu när det f*rbannade Frölunda har gjort ett mål! Fy >=(

Puss och Kram
/Linda-FBK-Rular
 


2006-04-11
12:44:53

Mitt tjat om våren!
Ja det fortsätter, för idag är det strålande sol och klarblå himmel ute och jag hittade ett av de mest underbara och efterlängtade vårtecknen... tussilago!! Så underbart...

En dag till min födelsedag nu också, men presenterna har redan börjat strömma in... hehehe... har fått ett födelsedagskort med pengar från moster med familj, och Frodos ägare fick jag ett godisfyllt påskägg av + en trisslott.... tack och bock säger jag för det!

Nu ska jag ta med mig Frodo och kurslitteratur ut på balkongen och njuta av att det är en så underbart härlig dag, och sen är det dags att tvätta och packa inför hemresan.


Puss på er alla härliga människor!

// En överdrivet glad Sandra

2006-04-10
13:49:22

Vill ha!!!!!! //S
Är det någon mer än jag själv som längtar efter 5/5 då Red hot chilippers nya album, Stadium Arcadium,  släpps? Är redan förälskad i deras singel... men men, får väl tålmodigt vänta,för den här skivan laddar man inte ner...!!!

Nej nu ska jag slänga på deras två senaste skivor för i väntan på den kommande!

Puss på er!

2006-04-10
10:46:18

Ännu en grå dag! //S
Klockan är 10.40 och jag ser ut genom mitt fönster och ser samma sak som varit de senaste dagarna nu, en mörkgrå himmel täckt av moln, med en blöt asfalt. Ser så fruktansvärt deprimerande ut... när kommer egentligen den där underbart härliga vårsolen så man kan börja sitta ute och läsa....
Skulle inte förvåna mig om den kom på onsdag förmiddag när jag ska sitta på en buss större delen av dagen, och när man väl är framme i Karlstad så är det väl regningt och molnigt igen.... hoppas inte, Linda har nämligen kommit med små hot om jag kommer med regnet igen.

Idag är jag helt själv för första gången i lägenheten, tjejerna har åkt hem till sina familjer. Måste säga att det är ganska skönt att få lite tid helt för sig själv. Annars brukar det ju alltid vara jag som åker härifrån. Kanske kommer sakna dem imorgon när man varit själv ett tag, jag menar man vänjer sig ju vid att ha folk omkring sig...!

Nu ska jag ta en liten promenad med Frodo i detta underbara vårväder =P

2006-04-09
20:59:46

Studiegruppsmöte! //S
Ja idag var det dags för min studiegrupp att skriva sammanfattning på Roger Säljös bok, kapitel 4.
Klockan 14.00 hade vi bestämt att vi skulle komma till Josefin, men jag och Josefin tog en liten promenad innan killarna kom och passade på att prata en massa skit och få dåligt samvete över hur mycket och på vad man spenderar sina pengar.
När killarna väl kom så visade det sig att Ludde var förkyld och därmed ganska trött, efter det kom en ganska så bakfull smålänning, Per.
Vi satte igång med att sammanfatta ganska så omedelbart men då Säljö inte är en särskilt god skribent och har en massa konsitga meningsbyggnader som man bara irriterar sig på, så bjöd Josefin ganska så snart på kaffe och en underbart god fransk chokladtårta... i alla fall tyckte jag och Josefin det. Ludde kunde inte känna någon smak på grund av sin förkylning, och Per.... ja, är man bakis och inte orkade käka någon frukost så är väl kanske inte en chokladtårta så lockande  =P
Efter 3,5 timme hade vi äntligen sammanfattat de cirka 50 sidorna, och alla var trötta.

Nu sitter jag hemma med MASSOR av plugg att göra... men inte fasen hjälper det... på grund av bristande självdisciplin blandat med lathet och trötther ska jag nu återgå till min underbara säng och TV   =)

2006-04-09
17:01:59

Påsken är här och Färjestad rular /L
God eftermiddag!
Just nu spelar Färjestad och Frölunda om den första finalmatchen!
Färjestad leder självklart! =)

Påsken är i full gång redan! Cero har varit påskkärring! Han blev lite en ryss ett tag också i Jasons svart mössa.
Idag har vi (jag och Jason) hållit på hela dagen, med både tvättstuga och matlagning. Mamma och Joakim var här och åt middag, nu sitter vi och hejar på Färjestad och äter äppelpaj. Myyysigt!

Nu ska jag fortsätta!
Kram kram
/Linda-fbk-är-bäst
  

2006-04-09
11:57:44

Jag ljög...
Har bestämt mig för att åka till karlstad på onsdag morgon istället och kommer vara framme i Karlstad klockan 14.55, så det jag skrev förut stämmer inte längre!
Någon som vill vara snäll att hämta mig på busstastionen på min 20års dag?

2006-04-09
10:20:17

Jag åker hem! //S
Japp, jag tänker vara lite busig och skippa mina föreläsningar på onsdagen för att på så vis åka en mardrömslång bussresa till Karlstad på tisdag kväll istället för onsdag kväll. Det var min kära kombo S som nästintill tvingar mig till att göra så, hon tycker synd om mig.... eller kanske är det bara för att lindra sitt egna samvete över att hon inte kommer vara här? Who knows, and who cares...!
Så nu förväntar jag mig ett ordentligt firande på onsdagen av mina nära och kära!

Nu ska jag städa och plugga innan det är dags att gå över till kömpisen J, för att möta studiegruppen.

//Sandra - lite gladare!

2006-04-08
23:17:29

Jag vill flytta! //S
Ja, jag vill flytta... och nej, det beror INTE på att mina kombos gör mig galen. Är bara det att jag nyss suttit på Stångåstadens (bostadsbolaget i Linköping) hemsida och kollat lediga lägenheter, 2:or och 3:or, och då blir man bara så sugen på att flytta och få prova på att bo själv på riktigt... eller ja... det jag vill är ju att Tobias ska flytta hit så att jag skulle få bo med honom. Men när det händer... eller rättare sagt om det händer så lär det ju inte ske förrän om minst ett år fram i tiden, då han har muckat och ska söka in till olika universitet.
Finns inga direkta centrala billiga 4:or som skulle passa för ett kollektiv, men jag har hittat massor av just 2:or och 3:or så som sagt... Tobias... flytta hit!!

Idag fick jag även reda på att min 20-års dag kommer förmodligen bli den sämsta födelsedagen i mitt liv.
Mina kombos åker hem för att få påsklov, min kompis kanske också ska hem, detta innebär att jag kommer få tillbringa dagen alldeles ensam... så mina alternativ för firande som jag funderar på är att antingen sätta mig på en buss för att åka i 7,5 timme för att komma till Karlstad, om jag gör det kommer det återstå en timme av min 20-årsdag när jag väl är framme. Mitt andra alternativ som jag funderar på är att tvätta kläder+lakan, och storstäda mitt rum + försöka plugga så mycket man nu orkar. Visst låter det kul.... NOT! Men det lär ju som sagt bli en födelsedag man minns.... som en av de värsta och mest patetiska dagarna i ens liv!

Låter jag negativ... Sorry, var inte min mening! Det här är bara en sån dag då allt är skit och då är det min rätt att få låta lite negativ... så NEJ... inte sorry... jag är NEGATIV!!


2006-04-08
16:07:37

Gråa dag! //S
Ja, idag är det riktigt grått och trist ute ochjag känner mig som en levande död! Är så trött av någon anledning, fattar inte varför, får väl börja knapra multivitaminer eller något!
Igår var det fredag och jag gjorde ingenting... kändes som jag pratade i telefon hela kvällen... med kära Linda då så klart... men efter ca två timmar hade nog det mesta sagts och jag vågade inte längre ockupera telefonen ifall någon av mina kombos vile ringa också.

Mitt plugg går riktigt trögt... får inte så mycket gjort, men jag har tokmycket att läsa. Har precis fått veta att kapitlet jag ska läsa till imorgon och sammanfatta med min studiegrupp tydligen är hemskt, tog min kompis ca 3 timmar att ta sig igenom 5 sidor så det kanske är dags att sätta igång och läsa det snart.

Nu närmar sig min 20-års dag också... jag tycker själv att jag börjar bli "gammal" och vuxen, men igår när jag lämnade Frodo hos sin husse och han frågade hur mycket jag fyller på onsdag, och jag stolt berättade att jag blev 20 år svarade han med ett flin ; - Det var inte mycket!!
Kan tala om att jag krympte ordentligt i skorna och kände mig helt plötsligt som 5 år eller något... kanske inte är så stor som man tror!

Var barnvakt idag igen åt Alva och Sara. Var ute hela förmiddagen och hade förmånen att få smaka på deras lerköttbullar och gröna gräsmakaroner....hm....! Efter det begav vi oss till lekplatsen där jag tack och lov fick sitta ner en stund då de roade sig själva. Var lite pinsamt att gå hem med dem sen då de var alldeles leriga både i ansiktet och på sina regnbyxor... men men de är ju bara barn... då ska man få kladda med lera,  3-åriga Sara kunde dock inte förstå varför i hela friden inte JAG hade några regnbyxor på mig så jag också kunde få leka i leran, hon tyckte nästan synd om mig!

// Sandra - den lata lärarstudenten

2006-04-08
11:04:26

Dagen som gick /L
Sökandet /LGod förmiddag!
Gårdagen var lugn. Mamma, jag och Jocke åkte till bibblan för att hitta mina kursböcker, det fanns nästan inga där. Inte de som jag måste ha tills på tisdag iaf... känner mig för pank för att köpa också.

Plockade även påskris! Så nu är det verkligen påsk här hemma, synd bara att Stina upptäckte riset när vi hade glömt att stänga dörren! Så det var lite väl mycket ris överallt.

Sandra ringde igår kväll också, vi hade en del att ta igen, men efter typ två timmar så var vi väl någolunda klara =) Hon kommer ju trots allt på torsdag! Så nått måste vi ju ha kvar tills då =P

Gick to my dear mother igår kväll vid tio, det blev sent eftersom hon ville spela 500 hela tiden =D Jag ägde! Så det var väl inte så kul som hon kom ihåg =P

Lånade med filmen "Elizabeth" som jag tänkte se senare, har ju inte sett den så man får väl passa på!

Nu ska jag göra mig iordning!

Ha´de bra
Höres
/Linda the flower

2006-04-06
17:21:09

Hjälp....!! //S
Har precis varit och lämnat Frodo, och fått veta att jag kanske inte ska fortsätta vara dagmatte i höst, då de kanske ska flytta någon annanstans p.g.a. privata skäl. Detta innebär att jag går miste om cirka 500-1000kr/ månaden!!! Jag som tycker att det var jobbigt redan nu... men men, kanske hittar en annan vovve att vara dagmattem åt, vem vet.... Men just nu känns det i alla fall jäkligt jobbigt... e ju tur att de ska höja bidraget i alla fall. Först sa de att de skulle höja det med 300kr men det visade sig sen att 200kr är en höjning av lånet, så egentligen höjs bara bidraget med 100kr/mån... men men.... det är ju ett steg i rätt riktning i alla fall!

2006-04-06
14:38:32

Får gratulera!! //S
Till och börja med vill jag bara säga grattis till mästerkocken Jason! Ni kommer ju blir rika nu nästan om man jämför med hur ni haft det förut!

Själv har jag precis svarat på ett mail från en som var intresserad av rummet.... jag är sååååå lycklig!! Hon verkade nämligen vara en trevlig människa, så där lagon social.... och guess what.... hon skulle läsa till lärare! Göteborgare var hon också... och de är väl alltid trevliga eller?? Men men, vi får väl se om det slutar med att hon flyttar in eller ej!

Igår var jag på en HEMSK föreläsning... eller föreläsning var väl ganska okej men det var en hemsk föreläsningssal. Då lärarstudenterna har alla sina föreläsningar på PA-kursen gemensamt, så har inte universitetet någon egen föreläsningssal som är stor nog åt oss 400 lärarstudenter, så istället får man sätta sitt feta arsle och trampa ner till stan. Igår hade vi vår föreläsning på Katedralskolan... måste vara en av de finaste skolor jag sett... så maffig, samma sak gällde aulan, såg nästan ut som en gammal kyrka. Men hur fin den än var så var det alltför hemska stolar för att kunna njuta av det vackra... HEMSKT var det! Inte nog med det så hade föreläsaren hela tiden en massa torra skämt, som han skrattade åt innan han hunnit berätta klart dem, så irriterande!
Jag har återförenats med min kära studiegrupp också... eller ja... det vill säga att en av orginalmedlemmarna har återkommit... vi tre andra har ju läst samma kurser och varit samma grupp under hela året... idag pratade vi om att vi tycker om varandra, men inte oss själva eller andra... eller något sånt.... ja ja, kul har vi i alla fall!

Jag kommer vara en lite busig flicka på torsdag och skolka från mitt seminarie för att åka till Karlstad istället, tror jag kommer vara framme vid 16.00 och då ska jag förhoppningsvis hem och få mina ögonbryn färgade, men jag tycker du kan komma över i så fall Linda för det tar ju bara ca 15 min, den andra tiden är väntan på sin tur.

Just nu håller jag på att laga mat... köper alla rester ifrån Konsum.. Ha ha ha, nädå riktigt så illa är det väl inte, köpte lite strimmlat fläskkött som går ut imorgon och ska ha i lite creme fraiche med chili och paprika smak... Mums!!

2006-04-06
13:06:02

No more Zeke /L
No more Zeke /LHello!
Idag var jag hemma ifrån skolan, vaknade upp klockan fem av migrän! Inte så härligt.
Töligt är det också att jag har inte så många lektionstimmar denna kurs så det blir surt när man missar en!

Igår var det Zekes sista dag i Sunedotters familjen.
Han blev tyvärr allt för förtjust i Cero och hans gayfasoner blev lite för mycket. Det hjälpte inte med att Cero (som vanligtvis inte säger ett knyst) högg eller visade tänderna emot honom.
Han var för kär helt enkelt.

Efter att ha spenderat sitt tre åriga liv i en hundgård ensam så blev det för mycket med en ny hund i närheten helt enkelt.
Tyvärr Sandra, hann du inte ens träffa honom! Men han kanske kommer på besök nån gång.

Imorgon är jag ledig! Vilket är väldigt skönt. Jag har inte haft så här härligt schema tror jag någonsin. Nästa vecka går jag bara tisdag och onsdag vilket gör att jag har två långhelger på raken! =)

Nästa vecka fyller min bästis år! 20!!!!!! Vilket betyder att hon kan gå till systemet åt mig =P
Tyvärr har jag ännu inte hittat en present som duger! Mamma tyckte Sandra verkade kräsen igår när vi var ute och kollade =P Hon var väldigt glad att hon hade fått önskemålet våffeljärn, vilket gjorde det lätt för henne! =/ Men jag, jag ska minsann få plågas =D

Till helgen fyller min söta syster 7 år! Jag köpte henne ett silver halsband med ett litet hjärta igår, som jag hoppas hon blir glad för =) Hon kommer nästa vecka på onsdag tillsammans med mina bröder och pappa! Pappa skulle ta med skolmaterial till mig, vilket här bra eftersom det är svindyrt att köpa. Nu kanske jag kan få lite mer ordning på mitt pluggande förhoppningsvis.

Som tur var kom jag på att jag måste lämna in examinationen idag, vilket jag hade glömt och lämnar jag inte in den idag blir det icke godkänd på kursen. Så nu tänkte jag ringa min kära mor och fråga om hon kan köra mig till skolan, det är inte så bra att köra med huvudvärk.

Idag är det Jasons första dag på jobbet! Ja!!!!! Han fick jobb igår på Värmlands museum som kock och fick börja redan dagen efter intervjun! Han ska jobba ungefär tre vardagar i veckan och lörd-sön! Så han får väl ihop till heltid hoppas vi =) Detta är väldigt skönt eftersom han ska göra sitt slutprov om två veckor och är då färdig i skolan! Så nu behöver han inte ens gå arbetslös =) Jag är väldigt stolt över min älskling.
Hoppas hans första dag har gått bra!

Nej, nu ska jag ringa till moder =)
Puss och kram
/Pain-Linda

Ps. Sandra, när är det du kommer? Ds.


2006-04-05
18:48:19

Fler vårtecken! //S
Japp, idag såg jag ännu ett vårtecken... de sopade vägar och cykelbanorna :D Så underbart... kan dock inte påstå att det kändes som vår i luften när jag cyklade in till stan för min föreläsning! Tror till och med att det kom ner lite snöflingor.
När man ändå var nere på stan passade jag på att ta en runda i affärerna efter att jag och min lilla studiegrupp gjort vad vi planerat. Som vanligt hittade jag inte det jag skulle ha, vilket var skor, så det var bara att trampa hemåt igen.

Nu ska jag sätta mig och försöka ta mig igenom alla sidor i kurslitteraturen som ska diskuteras på seminariet imorgon. SJälv har jag fått i uppgift att sammanfatta B.F. Skinners tankar om behaviorimen... inte så kul, men måste man så måste man....


2006-04-04
21:40:01

FBK!! //S
Heja Färjestad...Woho... de kommer vinna!!
Det är mina pojkar från Karlstad det =D

!

2006-04-04
14:56:40

Fel , fel, fel /L
Hej!!!
Jag är sönderstressad. Känns som att jag ligger efter hela tiden i allt, men jag tror det börjar lösa sig lite nu. Det är jobbigt att börja en ny kurs (som jag gjorde igår), då man inte vet någonting om hur allt funkar m.m. Fick reda på idag att jag måste hålla i en lektion under VFU-perioden (praktiken) vilket de sa att man INTE behövde göra på förra kursen (Även studievägledaren). Men mitt examinationsarbete kräver det. Känns j*vligt fult när det är första gången ute. Jobbigt värre.
Hade en tre timmars lektion idag om pedagogik med en lärare vars röst var entonig hela tiden. Jag var sååå slut när jag gick därifrån. Det värsta var att hela lektionen gick ut på att vi skulle reflektera över lärarroller, och vi tog verkligen upp det där med att prata entonigt. Hon är så otroligt uttråkande.

Skrev dessutom fel sist, det är ingen Basset Hound. Jag insåg det när jag träffade Zeke sist då han inte alls ser ut som den där bilden ifrån internet. Menmen... jag har nu ingen aning om vad han var för ras men han är någon form av Basset =P

Nej, nu ska jag skriva klart examinationen så jag är färdig med den! Då kan jag lämna in den och fullständigt koncentrera mig på den nya...Hoppas allt är bra med er!
//Linda the good one

2006-04-04
14:03:24

Nya dojor! //S
Ja som jag redan nämnt är våren äntligen här och det är dags att ställa undan de klumpiga vinterkängorna. Har precis kommit in från promenaden med Frodo... INTE kul kan jag tala om att vara ute och promenera med en vovve nu! Frodo är inte direkt rädd för att gå i djupa vattenpölar eller på leriga gräsmattor så när man väl kommer in blir det gärna leriga tassavtryck. För att undvika detta försöker jag torka av det värsta av lervattnet med en handduk i hallen, men som jag redan nämnt så är han långt ifrån smart, så han har VÄLDIGT svårt för att stå stilla när man gör detta, och det hala brukar sluta med att jag är full i hunddregel, och mina strumpor fulla med lera från hans tassar.
Förutom all lera som Frodo drar in i lägenheten så kan man inte helt njuta av promenaderna på grund av att man inte har några bra skor.... min 200kronors skor är inte direkt bekväma, får ont i benen efter bara tio minuter, så nu har jag bestämt att ta en tur i sportaffärerna på fredag för att inhandla ett par BEKVÄMA gympadojor!

Kan meddela att min kära kombo S idag klarade sitt teoriprov för B-körkort! Grattis gumman...!
Jag har ju som sagt påbörjat letandet efter en ersättare sen när hon flyttar men det är verkligen inte lätt, antingen så svarar igen, eller så svarar de men verkar vara lite udda.... hm...det blir väl lättare när folk fått sina antagningsbesked kanske?

Nu är det dags för käk!

2006-04-03
20:22:47

Våren är här... på riktigt! //S
Ja nu är den här på riktigt! I alla fall här i Linköping, nästan all snö är borta, bara de stora snöhögarna som ligger kvar, och det är varmt i luften, imorse var det 5 grader varmt när klockan var halv nio redan.

Idag började min nya kurs, eller vi hade i alla fall introduktionen, cyklade in till stan då universitetet dumt nog inte har en sal som är stor nog för att alla lärarstudenter ska få plats. Vart lite sen så jag fick trampa på ganska ordentligt, men lyckades bevisa för Sofia att det INTE tar mer än 20 minuter att cykla till stan!

Väl hemma igen tjatade jag lite med Sofia som ockuperat mitt rum för att plugga körkortsteori, hon lånade datorn och verkar trivas allmänt bra på mitt rum. Själv gick jag och hämtade Frodo för att sedan gå hem och ta tag i städningen av lägenheten. Det måste ju vara fräscht om vår kanske blivande kombo kommer på besök.
Det tog ett tag men sen var det rent i alla fall! Efter det var det dags att gå hem med Frodo igen, och dags att gå ner i tvättstugan.. kan säga att det var kris, verkligen tur att tvättstugan var bokad ikväll för nu har det gått så långt att man var tvungen att plocka fram de underkläderna som ligger längst in i garderoben och som man bara använder vid situationer som dessa.

Idag lämnade jag in tentan också... kändes inte helt bra men vem vet , man kanske har tur så man lyckats! Fick även veta min VFU-placering idag, och vecka 17-18 kommer jag spendera i klass 2B, ska bli så kul... har glömt vad man gjorde i den åldern.

Nu ska jag lägga mig och pusta ut i sängen... imorgon börjar ju den nya kursen på allvar!

2006-04-03
09:07:56

I'm back in town. //S
Ja, då var man tillbaka i Linköping efter ett ungefär veckolångt besök hemma i Karlstad. Det var skönt att komma hem och få vara där så länge, men veckan gick superfort, och i slutändan kändes det inte som att man varit hemma längre än vanligt! Men jag och Linda kom ju i alla fall iväg på en liten roadtripp =D

Igår var det alltså dags att åka tillbaka till Linköping, och eftersom Swebus ändrat sina busstider nu innebar det att jag var tvungen att åka via Jönköping, en resa som tar ca 6 timmar! Väl framme i Jönköping, efter 4 timmar på bussen, var det dags att byta till bussen mot Stockholm som går via Linköping. När jag kliver på bussen så säger chauffören åt mig att jag måste prata med någon för han har fått order om att inte ta på några andra än Stockholmare!!

Då blev jag lite grinig eftersom jag faktiskt hade bokat biljett, och tyckte att jag kunde väl få slippa sånt där krångel. När jag väl hittar någon att fråga så pratar hon i telefon, och jag hör på samtalet att det inte är något viktigt. När jag avbryter henne för att fråga var jag ska ta vägen ignorerar hon mig!! Inte nog med det, hon svarar på alla andras frågor när de går och frågar henne, men när jag återigen frågar henne var jag ska ta vägen så ignorerar hon mig IGEN!
När hon väl lagt på luren och jag frågar henne så säger hon att alla Linköpingsbor får vänta, vi är inte de som prioriteras och får gå på först, så vi får se var vi får plats!! Då blev jag ganska förbannad eftersom det fanns TRE bussar som alla skulle till Stockholm, men de ville väl ha direktbussar... så där stod vi.... 15 LInköpingsbor.... som efter mycket om och men till slut ändå fick kliva på den Stockholmsbuss som jag redan gjort ett försök att kliva på. Självklart var bussen full så det var bara att ta första bästa lediga plats, vilket var bredvid en spinkig typ, som stank fylla!!
Fräscht... Inte nog med det, framför mig satt det en könlös typ som satt och spelade trummor (i luftern) i takt till sin musik så hela jäkla sätet gungade... Det var de längsta två timmarna i hela mitt liv tror jag!!

Väl framme i stan så hade jag självklart precis missat min stadsbuss, så det blev en halvtimmes lång väntan i väntsalen. Kan också tala om att min ryggsäck var grymt tung, den var helt full och det går i 40 liter i den så det var TUNGT, förutom kläder hade jag kursböcker, skurmedel som jag passat på att köpa billigt, och som sagt en massa kläder.
Till slut kom jag i alla fall hem... äntligen!! Tyvärr hade jag ju inte skrivit klart min tenta som ska lämnas in idag, så det var bara att sätta sig med den, sedan fick jag reda på att jag ska städa lägenheten den här veckan, och att det till helgen kanske kommer en tjej ifrån Gävle och hälsar på som är intresserad av det lediga rummet.  Så jag känner på mig att den här veckan kommer bli ganska jobbig eftersom jag börjar en ny kurs idag också som jag VET det är grymt mycket plugg på!

Inte nog med det, så berättade Tobias att han självklart fått vakten på hans båt nere i karlskrona, så han ska stå vakt under hela påsk, så jag kommer inte få träffa honom till min födelsedag =( Men men det är ju inget han kan göra åt saken, man får väl se det lite positivt, det borde ju innebära att han slipper vakten över midsommar!

Nu ska jag iväg på min kursintroduktion nere i stan =( Drygt långt!!

Puss på er...!

Ps. Förresten Linda, kommit fram till ngt beslut angående din mammas födelsedagspresent? Ds.

2006-04-01
15:21:15

Roadtrip, Basset och äckligt
Basset HoundHejhej!
Längesen sist!
I torsdags begav sig jag och Sandra ut på en roadtrip! Ja, vi var riktigt exalterade! Den långa färden gick mot Arvika... ja, vi visste inte rikigt hur vi skulle hitta dit men jag kan tala om att det var stolta miner som klev ur bilen väl i Arvika! Vi bestämde oss för att gå på en aktion... vi klev in i den lilla byggnaden (vet inte vad det skulle föreställa för lokal)... jag har nog aldrig känt mig som en stadsmänniska mer än vad jag gjorde då. Och vi var nog de enda under 40. Efter många om och men beslutade vi oss också för att sätta oss ner på några platser som var där, tyvärr kom det några som verkade lätt irreterade på att vi tagit deras RESERERADE platser. Ja, det gick faktiskt att reservera... =D
Prylarna de sålde ut... ja, det var bara skit bokstavligen. Det ofattbara var att det var samma människor som köpte hela tiden. Gamla j*vla prydnadsaker ifrån gud vet vad. Jag och Sandra satt och skrattade. Det var väldigt underhållande att höra en aktion på värmländska och där alla kände varandra. Det var inte nummer de använda utan namn, ja, ett minne för livet med andra ord! Jag och Sandra har fått oss en ny hobby...

Igår kväll mös Stina, jag och Jason i soffan framför det otroligt vidriga filmer Land of the dead. Fortsättningen på Down of the dead. Jag gillade första filmen och det var ingen större skillnad på tvåan heller. Det jag hade väldigt svårt för var att de skulle äta människor hela tiden, det var inte att de gjorde det som störde mig utan hur. Det var så j*kla äckligt, när de drog ut inälvor o skit. Jag brukar inte vara känslig mot sånt men jag fick verkligen kvälvningar. Ät inte när du ser den filmen!

Imorse ringde mamma och talade om att hennes nya hund kommer på besök. Han skulle ju möta sin nya polare Cero! Mötet gick bra, men jag blev en aning äcklad av allt slickeri hundarna imellan... Han var väldigt söt med sina öron som släpade lite i backen! Imorgon kommer han igen, då tänkte jag ta bilder på honom. Han heter Zeke och är 3 år. En Basset Hound om jag förstått det rätt =)

 

Ha de bra!
Puss och kram
/Linda the champ