Hakuna Matata

2006-10-31
18:49:15

I'm moving! /S
Nu har jag sagt upp muig från lägenheten...eller rummet... i alla fall ifrån mitt nuvarande boende.
Diana reagerade knappt, hon verkade nästan lättad... hm... vet inte hur jag ska tolka det men nu är det definitivt i alla fall att jag flyttar. Antingen i januari eller februari beroende på när de hittar en ersättare.

Imorgon ska jag kolla upp om jag har rätt till bostadsbidrag eller ej...!

2006-10-31
12:51:31

Jag fick den!! //S
Idag ringde jag till bostadsbolaget och bokade tid för att skriva kontrakt... jag fick nämligen 1:an jag var intresserad av!!

Så torsdagen den 1 februari kommer jag få flytta in i den. Den dagen flyttas det nog dock inte något direkt eftersom det är mitt i veckan och mamma och pappa jobbar, men man kan ju städa och bona golv och så.

Är så glad!

När Diana kommer hem är det dags att säga upp mitt rum i lägenheten, det blir mindre roligt...
Men som Linda sa så måste jag se på det här som ett vanligt boende, jag kan inte ta hänsyn till andra. Och det här var ju ett tillfälle som man inte får så många av med tanke på hur billig den var.

Så nu önskar jag mig enbart pengar i julklapp kära släktingar då jag kommer behöva köpa lite saker, som en brödrost, ett skåp, en micro och säkert en massa annat.

Nu ska jag plugga lite...

Ps. här är planlösningen http://marknad.stangastaden.se/images/pdf/LAC1_34_9h.pdf Ds.

Kram på er!

2006-10-30
18:46:29

Lägenheten sedd. //S
Nu har jag varit och tittat på lägenheten jag vill ha. Den ligger på andra våningen, och enligt han som bor där nu hör man aldrig något från grannarna. Den var nytapetserad med neutrala tapeter så det var fräscht! Det var bara golvet som var väldigt slitet, men det kan man ju täcka med mattor!

Det fanns både kyl och frys och ugn. Det negativa med lägenheten var att det nästan inte fanns några förvaringsmöjligheter i köket! Fanns knappt någonstans att ställa tallrikarna, men det kan man ju skaffa något skåp till.

Jag tyckte lägenheten var så pass bra att jag tackade ja till erbjudandet, så imorgon ska jag ringa bostadsbolaget och kolla om jag får skriva kontrakt eller om någon annan ville ha den. Om jag ville fick jag flytta in redan 1januari :) Men det gör jag nog inte eftersom jag måste betala hyra här också, men vem vet de kanske vill att jag flyttar i januari så att de kan få någon ny inneboende som börjar på vårterminen.

Hoppas, hoppas, hoppas!!!!!

2006-10-30
10:52:34

Underbart med ledighet! /S
Nu är jag tillbaka i Linköping efter en vecka hemma i Karlstad. Det har varit så skönt att vara hemma och inte behöva göra någonting, och inte behöva stressa upp sig över hur mycket man borde plugga.

Jag har spenderat veckan mest med familjen, men har även träffat Linda två dagar. Under helgen var jag självklart med Tobias :))) Han sov över hemma på fredagsnatten och på lördagen följde han med mig och min familj till Sunne för att gå på min ingifta morbrors 50-års fest. Kände inte direkt några på festen, jag fick i alla fall träffa mina kusiner och mostrar, samt lite annan släkt som jag inte sett på länge så det var kul ändå.

Resan tillbaks igår var riktigt jobbig då jag var så trött efter festen, och ville inget annat än att sova, men jag var inte hemma förrän 22.30 och då var jag tvungen att betala räkningar och lite annat, så klockan hann bli 00.00 innan jag kom i säng.... då var jag riktigt trött...!

Det var skönt att komma hem men det känns lite tungt att veta att man kanske inte kommer hem förrän till jul nästa gång vilket innebär att jag förmodligen inte kommer träffa Tobias innan dess. Det går ju åt lite pengar i december till julklappar bland annat, och sedan ska ju jag och Linda till Stockholm på RHCP :)

Nu ska jag göra mig iordning för första seminariet på nya kursen...!

Hej så länge!

2006-10-27
22:35:26

Förlåt Sandra /L
En blondin ropar efter sin pojkvän:
Var snäll och kom hit och hjälp mig. Jag har ett helfräckt pussel som jag ska lägga. Men jag vet inte hur jag ska börja.
Hennes pojkvän frågar: Vad ska det föreställa när det är färdigt?
Blondinen svarar: Enligt bilden på kartongen ska det bli en tiger. Pojkvännen bestämmer sig för att gå bort och hjälpa henne. Blondinen visar honom vart hon har alla bitarna utspridda på ett bord.
Han granskar bitarna en stund, tittar därefter på kartongen och vänder sig sedan mot sin flickvän blondinen och säger:
För det första, hur vi än går tillväga så kan vi inte få ihop dessa bitar till något som skulle kunna likna en tiger.
För det andra, jag råder dig till att slappna av.
Vi tar en kopp kaffe,... sedan kan vi lägga tillbaka alla frostflingor i kartongen.

2006-10-27
16:58:02

Torsk på tallin -feeling /L
På onsdag morgon klockan 06.00 bar det av till Stockholm. Hela klassen var med och resan dit sov de flest. En del hade åkt hemifrån redan runt klockan 4.
Vi var framme vid vandrarhemmet runt 12 och det bestämdes att jag, Sandra, Katarina och Malin skulle dela på ett rum. Trevligt tänkte vi, och en mysig tjejkväll sågs framför oss. Vandrarhemmet var alltså en båt. Det första som mina sinnen snappar upp är en sur stank i "entrén". Jag hoppades starkt på att det inte var spya eftersom dörren till köket stod öppen.
Vi försöker kliva ner för en trappa till nedre däck, denna trappa var sååå brant att min överlevnadsinstinkt var på topp. Rummet vi kliver in i alla 4 är ca 3*3 meter. MINIMALT!
Malin och Katarina fick ren panik då båda är allergiska och rummet var rena mögelzonen. De valde att försöka hitta ett annat vandrarhem att bo på. Sandra och jag tog oss dock i kragen och beslöt oss för att sova där trots allt! Mest på grund av att snålheten slog in och jag vägrade betala ytterligare fminst 200 för att bara sova en natt. Vi började göra iordning rummet (bädda) och upptäckte att den pall som stod inne i rummet inte var den stadigaste. Benen vek sig åt alla håll. Toaletten var gemensam, fast givetvis delad på kille/tjej. Den stank gammalt avlopp blandat med extremt mycket klorin.
När jag upptäckte att väggen vid min säng hade 3 snorkråkor boende på sig gick gränsen för oss. Den skrattattacken som kom då har jag inte varit med om på länge. Vi skrattade så magen värkte på oss, kunde det bli mycket värre???

På kvällen skulle klassen samlas för att äta en bit mat. Vi hade bokat bord på en restaurang som ingen kom ihåg namnet på, utan den fick olika namn för varje gång det uttalades. Fräcka halvpannan hette den i alla fall! Maten var god och vi åt och åt!. Många började vid den tidpunkten bli mycket onyktra. Inte jag och mitt bord dock eftersom vi alla var så trötta. Vi hade roligt ändå, lekandes pensionerer =)

Vi gick tillbaka runt 11 och kom i sängs rätt sent även fast vi hade gått upp så tidigt. Många hade gått ut för att dans och deras energi beundrade jag!

På torsdagen gick tiden rätt fort. Jag har inte haft så ont i fötterna som jag igår någonsin. Smärtan var olidlig!
Klockan 16.30 gick bussen till Karlstad och vi hamnade givetvis mitt i Stockholms rusningstrafik. När vi åkt en stund kommer polisen och stoppar oss. Då är det tydligen någon som ringt in och klagat på hur vår busschaufför kört. Han får blåsa och grejer. När den ena polisen sedan går ur bussen igen ropar den andra ifrån bilen att busschaffisen ska lära sig köra buss minsann och DÅ blir vår chaufför så arg att han reser sig upp och skriker till polismannen att det är stockholmarna som minsann ska lära sig köra bil! Polisen ropar då att han ska passa sig och chaffisen bli ännu argare. Men som tur är slutade bråket där och vi kunde åka igen!
WHY! Varför händer sånt alltid mig?

Nu måste jag tyvärr kila!
Sandra (number 1) kommer!

Puss och Kram
/Linda

2006-10-22
15:38:31

Skön helg /L
Denna helgen har gått fort. Igår hade jag och Jason en mysdag. Första dagen på två veckor som han var ledig, han kommer jobba mycket framöver också så vi passade på. Vi hade filmdag/kväll.
Vi började med filmen "Hard Candy", otroligt bra. Mest en dialog film och inte en massa skit effekter.
Filmen börjar med att en 14 årig flicka chattar med en man och ett möte bestäms. De flirtar under mötet som sker på ett litet fik. Till slut beslutar de sig för att åka hem till honom... Filmen är oförutsägbar med helt okända skådisar för min del, bara en liten biroll från "Christina" i Greys anatomy. En film du måste se.

Sedan gick kvällen vidare med "Hotet inifrån" med Michael Douglas. Ja, det var inte så mycket nytt med den. En agent som någon försöker sätta dit för att smida planer på att mörda presindenten. Lite som "Jagad" men absolut inte på samma nivå - alltså sämre. Den är värd att se men inte skulle jag betala 100 kronor på bio om vi säger så.

Du ser mamma, jag ser inte bara tecknade filmer! Det har bara råkat bli så den senaste tiden....

Jag har nu fått 26 bud på tradera.se. Ja, det går inte så jättebra (inte bra som jag vill) men det är kul. Jason är rädd för att jag säljer allt vi äger snart men nu tror jag inte jag har något kvar att sälja snart... har bara lagt ut typ 200 föremål....hehe.... =D

Nu ska jag göra något vettigt.

Puss och Kram
/Linda


2006-10-21
22:26:20

Here I come! /S
Herre min Gud...! Min hjärna är nu helt tom... det enda som är där är nu en lätt dunkande huvudvärk. Men jag gjorde det. Jag har nu skrivit klart min 13 sidor långa examinationsuppgift som inte skall vara inne förrän den 27/10. Jag hoppas den blir godkänd, uppgiften var lite diffus och det fanns flera tolkningar egentligen, men jag har gjort mitt bästa så då måste man ju vara nöjd.

I och med att jag är färdig med examinationsuppgiften, samt har gjort min komplettering på uppgiften jag var underkänd i så kan jag nu åka till Karlstad.
Så imorgon klockan 16.36 kommer jag inrullandes med tåget till Karlstad Centralstation och stannar ända tills nästa söndag.... UNDERBART... får ett litet break innan nästa kurs kör igång den 30:e. Och Tobias kommer inte förrän till helgen så nu ska jag passa på att träffa alla i lugn och ro...

Nu är ska jag beställa kurslitteratur och sedan ska jag soooova...mmm...!

Natti natt på er, ses snart!

2006-10-20
21:54:30

Delrapport i tentaskrivning! /S
Japp, det är fredagkväll kl.21.54 och jag har denna dag producerat 1,5 sida på min 8-10 sidor långa hemtenta. Det ser ut som att jag kanske kommer hinna med tåget på mådag kväll trots allt med tanke på att jag skrivit lite idag trots enorm trötthet. Jag har även städat och hela frysen i matlådor vilket innebär att jag slipper laga mat eller ta städningen under helgen vilket ger mig mer tid till att skriva.

Nu ska jag snart sova så jag är pigg inför skrivandet imorgon, väntar bara på att Tobias ska ringa som kommer med flyget till Karlstad ungefär....NU!

Wish med luck!

Pussipuss

2006-10-20
15:53:14

VFU-bedömning. //S
Idag var sista VFU-dagen för denna kurs och det var dags för min bedömning. De gick inte så bra som jag hoppats på. Hennes första fråga till mig var om jag tyckte att jag valt rätt utbildning.... undrar vad hon menade med det? Var det en allmän fråga eller tyckte hon inte att jag passar som lärare??

Det som gjorde att det inte gick så bra var att hon tyckte att jag kunde vara aktivare, ta mer plats i klassrummet och vara aktivare i kontaktsökandet med barnen. Tycker dock hon var lite hård då jag faktiskt bara varit med klassen i sammanlagt 6 dagar, och sdet har varit svårt att knyta kontakt med barnen då vi nästan aldrig är rastvakter, och jag tycker inte att man ska prata om andra saker i klassrummet än det som rör skolarbetet då jag tror eleverna kan bli förvirrade.
Men men, jag ska fortsätta med min VFU i samma klass under nästa kurs också, och då är det förutom de där dagarna mitt i veckan, även två hela veckor med praktik. Jag trivs tyvärr inte så bra med min mentor, jag tycker hon är lite svår att prata med, jag vet inte, hon känns svår att prata med, konstlat. Jag har inte alls svårt att prata med de andra i lärarlaget, utan det är bara henne.

Idag fick vi äntligen både schema och litteraturlista för nästa kurs som börjar den 30/10. Schemat ser okej ut och jag har inga seminarier varken 12 eller  13 december när RHCP är. Men jag vet ju i och för sig inte om vi kommer få gruppuppgifter eller något. Men om så är så bör det inte vara några problem att jag jobbar igen det själv.

Idag ska jag städa lägenheten om jag orkar så jag kan koncentrera mig på hemtentan i helgen. Men jag är fruktansvärt trött så vi får väl se hur noga städat det blir.

Den 30/10 ska jag titta på 1:an jag är intresserad av. Det sämsta med det är att det betyder att jag inte kommer få besked om jag fått den förrän någon gång i november, så om jag får lägenheten så kommer jag vara tvungen att betala hyra både för rummet och lägenheten då jag inte kan säga upp rummet förrän jag vet om jag fått lägenheten.

Hoppas vi ses snart (beror ju på min plugginsats)!

2006-10-20
13:33:51

Sanningen om rödluvan /L

Sanningen om rödluvan /LJag såg "Sanningen om rödluvan" i förrgår.  Den var okej, men den kändes lite som ett tappert försök att göra något Shrek-liknande vilket inte funkade alls. Den handlar alltså om Rödluvan men man får höra alla fyras olika synvinklar på vad som har hänt. Jag tycker ju att den riktar sig mer mot vuxna än barn.
Den är klart värt att se men jag vill bara påpeka det att jag inte anser att den är i Shreks klass.


Puss och kram

/Linda


2006-10-19
20:05:51

Sista dagen för samhällskunskap /L
Sista dagen för samhällskunskap /LIgår fick mamma och jag för oss att vi skulle sortera allt i min klädkammare för att kolla vad jag kan sälja på tradera.com. Jag fick ihop hela 100 föremål/paket. Jag la ihop vissa serier och så. Nu såg jag att jag hade fått några bud i alla fall, men det var en som ville köpa 1 bok utav ett paket som jag satt ihop. Jag vet inte om jag ska orka krångla med det?
Paketet var 3 barnböcker för 15 kronor och jag tycker att det blir så krångligt för så lite pengar. Då måste jag leta upp den bland alla saker. Usch.

Idag var vi på fullmäktige. Vilken skit.
Vi var bara 3 i klassen som orkade vänta 2 timmar på att det skulle börja. När vi kommer dit så varade det bra i 30 min!!!! Tyckte synd om Sandra som skulle ända till Sunne och var tvungen och vänta 1,5 tim på tåget!
Jag blir även sur för att alla som sitter i fullmäktige får 500 kronor för varje möte. Detta mötet varade alltså i 30 min. Det ENDA de gjorde var att säga "Ja" till "Ska vi skicka vidare ärendet till hmhm-nämnden". Detta betalar vi skattebetalare flera tusen för!!! De kunde bara ha skickat iväg ärendena! Efteråt fick de fika också för det hårda slitet. SKITPOLITIK säger jag bara!

Nu är jag trött!

Puss och kram
/Linda

2006-10-19
15:10:07

Pinsamma Jordan!!! /S
Jag har ingen koll på tutt-Fian Jordan annars men imorse innan jag gick till skolan lyssnade jag på radion och de spelade upp en duett med Jordan och hennes man... inte för att den var bra utan för att framkalla enorma skrattatacker!!

När jag var inne på Aftonbladet såg jag att man kunde lyssna på låten genom en extern länk. Så här är den; http://www.news.com.au/dailytelegraph/story/0,22049,20590041-5006002,00.html

Skratta och...ja inte njut.... men skratta!! och nej.. det är inte Jordan som sjunger först i låten... tro mig, man har när hon kommer in med sin röst!!

2006-10-19
10:36:16

Tenta 1 avklarad! /S
Idag hade jag alltså den första av mina två tentor i denna kurs! Jag blev fruktansvärt förvånad över hur simpel den var. Jag är dock inte 100%säker på att jag klarade den och vill inte spekulera i det. Men den var faktiskt ganska simpel, men det beror ju mycket på hur de sedan bedömmer svaren.
Fick även hemtentan idag och blev överlycklig då det känns som att jag skulle kunna bli klar med den redan under helgen kanske. Jag har visserligen inte ens börjat men den skulle var max 10 sidor vilket för mig innebär 8-10 sidor, och den ska handla om hur vi tror att det vi lärt oss under kursen kan vara av vikt i för oss som blivande lärare, detta ska kopplas till VFU:n. Det känns inte som att det bör vara alltför svårt, så senast tisdag räknar jag nu med att komma till Karlstad. Jag är motiverad till max att bli klar så fort som möjligt då jag verkligen är i behov av lite lov innan nästa kurs drar igång.

Idag ska jag nog bara vila och samla energi inför skrivandet, samt städa lägenheten. Imorgon är det praktik så då räknar jag inte med att jag kommer orka med att skriva något. Men på lördag, då jäklar!

Idag ska jag ringa killen med lägenheten så jag kan gå och kolla på den någon dag, och bestämma mig för att tacka jag eller nej till erbjudandet.

Hej så länge!

2006-10-18
22:43:53

2,5 månad kvar av 2006! //S
Har precis insett något... båda mina systrar har under år 2006 varit med om två positiva stora händelser... innebär det något att det kommer hända systrarna Söderqvist något under år 2006, att det liksom är ödet?
I så fall står jag på tur... undrar om det är positivt... eller tänk om vi Söderqvistare  har fått nog med bra saker under år 2006... och jag är sist lämnad till att knäckas totalt genom världens värsta grej.. GAH!!!

Hm... vad skall hända... handlar det om något positivt kan det kanske handla om eget boende... eller kanske till och med eget boende med Tobias...? Eller kanske får jag på något sätt äntligen en liten Fransk bulldog...?
Men det kan ju också vara något fruktansvärt kvar att hända åt sladdbarnet av syskonen Söderqvist...??! Jag kanske blir brutalt dumpad av Tobias när han muckar och inser att han hållt fast vid mig för länge???! Eller kanske klarar jag inte mina tentor och hela mitt studieliv kollapsar och jag inte kan bli lärare...??
Kanske slutar det med en tågolycka och alla mina onda aningar om tågresor verkligen är sanna??

<--Är det det här jag får..?

Eller det här ? --->

Shit.... 2,5 månad kvar....det återstår väl att se vad som ska hända... men jag ska tala om att jag på allvar blev riktigt nervös när jag kom till denna insikt!

2006-10-18
15:18:58

Another day... //S
Idag var jag på praktik, var inget vidare då jag knappt sov något inatt och mitt tålamod inte var vad det borde vara, och jag självklart fick en del ansvar för problemeleverna.

Idag fick jag bostadserbjudande om 1:an, jag tror alla får det, sedan är det den med mest bostadspoäng av de som tackat ja, som får bostaden. På sidan där man ger svar står telenr till den som visar lägenheten, och ny som jag är i det här med bostadssökning undrar jag om man ska ringa och kolla lägenheten INNAN man tackar ja till erbjudandet eller efter, för lägenheten är väl inte min ändå förrän man skriver kontrakt?

Imorgon är det tenta..suck, har ingen lust. Är mer fokuserad på den hemtenta vi får imorgon, känns alltid bättre med hemtentor än salstentor.
Jag kommer till Karlstad så fort jag känner mig färdig med hemtentan, alltså senast fredag nästa vecka, men mitt mål är att bli klar onsdag eftermiddag eller torsdagmorgon då det går några bra tåg jag skulle kunna ta. Så den här helgen har jag avsagt mig barnpassning för att helt ägna åt tentaskrivning. Är lite frustrerande att inte veta vad den handlar om.

Nu ska jag vila lite innan det blir sista plugget inför tentan...


2006-10-18
12:02:57

Astrix! /L
Astrix! /LDen senaste filmen sedd är altlså Astrix och vikingarna. Hövdingens brorsson kommer till byn och Astrix och Obelix får i uppdrag att träna honom till en riktig krigare. Han är dock ett benrangel som är rädd för allt.

Filmen gav mig lite nostalgi känsla men jag tycker att de äldre filmerna är mycket bättre. Den är bra men inget man köper hem till dvdhyllan direkt om man inte är 3 år vill säga.

Nu kan jag tala om att det är 55 dagar kvar till Red hot chili peppers i Globen! Jihooo!
När kommer du till Karlstad Sandra?

Puss och Kram
/Linda

2006-10-17
16:58:01

Tenta...inget vidare! //S
Nu återstår bara denna kväll och morgondagen innan det är dags för dagen med stort T...Tentadagen!!! Har bytt min VFU-dag som jag skulle haft idag mot fredagen istället för att kunna förbereda mig bättre för tentan men det var helt i onödan! Jag kan inte förmå mig själv att plugga... jag har ingen aning om vad den här tentan kommer innehålla. Vi har fått 34 begrepp som de säger är centrala för tentan, men räcker det med att kunna dem?? I så fall ligger jag ganska bra till, om det däremot inte räcker, utan det kommer vara en massa andra frågor, ja då är det redan kört. Anledningen till att jag har så svårt att plugga dem är för det första att det är fruktansvärt trist att bara sitta och traggla, och för det andra för att jag kan dem htfsat bra vilket inte motiverar lata lilla mig till fortsatt plugg.

Har i alla fall lagat lite mat så nu är mitt frysfack FULLT med matlådor och jag slipper laga någon mat den närmsta veckan... jippie :D Snart ska jag ner i tvättstugan också... var så sorgligt när jag tömde tvättkorgen och den i stort sett bara innehöll underkläder, då är det ändå en vecka sedan jag tvättade, resten var mjukiskläder... hahaha.. kände mig så slapp!

Insåg tidigare idag att mamma fyller år på torsdag, had ejag totalt glömt bort!!! Mina kära systrar... jag vill inte vara med och lägga pengar i present, har inte råd, jag hittar på något själv!

Igår var jag en pinsam flickvän, skämdes faktiskt lite.
Jag och Tobias hade gjort upp att jag skulle ringa honom under kvällen, jag gjorde det men ingen svarade. Tobias har ovanan att stänga av ljudet på sin telefon eller lämna den i hytten, så jag har lärt mig att man måste ringa ganska många gånger. Jag låg och tittade på TV, och ringde honom med jämna mellanrum utan resultat. Den 8-9:e gången får jag äntligen svar... men det var inte Tobias som svarade!!
Det var hans ena rumskompis...!! Han berättade att Tobias var ute och spelade fotboll och hade glömt telefonen i hytten! Jag antar att han tröttnat på att höra Tobias mobil ringa konstant då han förmodligen förstod att det var jag som ringde varje gång...
Hur som helst så var det pinsamt, kände mig som världens klängigaste flickvän.

Nu ska jag tvätta... jippie!!

Grattis igen Linda!

2006-10-17
15:59:01

Jippi!!!!!!! /L
Jippi!!!!!!! /LToday is my lucky day!
Idag fick jag reda på att jag fick VG på min tenta i geografi!!!!!!!
Det innebär inte med säkerhet att jag får det i slutbetyg pga av massa annat, orkar inte förklara men det var verkligen skönt att få ett VG! Det kändes extra skönt eftersom det var geografi och jag har god lust att gå till min gamla gymnasielärare och trycka resultatet i nyllet på honom! Haha! =D
Nu hoppas jag att ag har fått det i samhällskunskapen också för jag har en STARK känsla av att jag aldrig kommer få det i historia men nu kommer jag leva på det här VG så länge jag kan.
Jason blev så stolt över mig att han ville bjuda mig på bio ikväll! Jag är ju ändå ledig imorn så det kan ju vara kul... om vi nu kommer iväg! Han kanske inte slutar förrän sent... hoppas hoppas!

Puss och kram
/Linda

2006-10-16
18:26:52

Jag? Lat? /L
Jag? Lat? /LSandra! Hur vågar du påstå att jag är lat? Jag som inte drar mig för att springa en mil extra bara för skojs skull! *mohaha*

Idag har jag och Sandra nr 2 skrivit vår artikel. Vi blev faktiskt klara redan idag! Vilket innebär att jag är ledig onsdag och fredag =)
Vi jobbade på riktigt bra idag, redan runt 11 började vi se slutet på arbetet. Vi tog oss en lång lunch och hon bjöd på kladdkaka! Sedan åkte vi till skolan och lämnade in den! Klart!
Det är så skönt när det går bra rakt igenom. Jag hade en väldans tur som fick jobba med Sandra eftersom vi låg på samma nivå detta gjorde ju att det gick ännu snabbare. Jag hoppas att jag kan få vg på den här delkursen, men min lärare har varit lite putt den senaste tiden. Inte bara på mig utan andra, men förra fredagen bad han mig och erik att stanna kvar och räkna pengarna till klassresan men detta glömde jag och smet iväg tidigare (Pappa stod o väntade ju!). Så nu i fredags påpekade han detta och kollade lite surt på mig, men jag tycker inte det var hela världen när Erik stannade kvar och han gjorde det ju inget att jag hade gått. Alla i klassen har märkt att han bara blir grinigare och grinigare, det är så töligt när han verkade helmysig i början! Hoppas iaf att det inte påverkar mitt betyg... man vet ju aldrig med lärarna idag!

Imorgon har vi inspirationsdag, jag fattar inte vad det är men det blir nog bra.
På torsdag ska jag gå på fullmäktige och grejer vilket betyder att jag går från 8.30 till 20.00 hela dagen! Kommer vara helt slut men som tur är jag ledig på fredagen!
Nästa vecka är det klassresa till Stockholm! Under bussresan kommer vi få se videon över vårt riksdagsspel och jag kommer alltså få höra mig själv en hel del och det hatar jag! Låter helt mongo på band... usch.

Nu ska jag göra något vettigt!

Puss och kram
/Linda

2006-10-16
18:23:22

Hur mycket är det värt? //S

Vet inte om jag nämnt det i bloggen eller ej, men jag har nu bestämt mig för att börja leta eget boende mer aktivt från och med nu. Mest på grund av att jag insett att det kan ju faktiskt dröja flera månader innan jag får något.

Nu när jag tittar på lägenheter har jag svårt att se någon gräns. Hur mycket kan jag betala för eget boende?? Har tittat på flera 1:or men det skiljer ju så enormt mycket i priser, det finns de för strax under 2000kr men de är oftast inte större än 25kvadratmeter, vilket jag tycker är för litet, jag vill nog ha ett boende som är minst 30kvadratmeter.
Idag hittade jag en 2:a på 55kvadratmeter i Ryd som ligger på 3322kr/mån http://marknad.stangastaden.se/images/pdf/MAR2_55_0A.pdf, och majoriteten av 1:orna ligger ju på 3000kr så jag vet inte vad som är värt att betala för?? Att skaffa en 2:a på 55kvm för 3322kr eller en 1:a på kanske 43kvm för 3162??

Varje krona man sparar varje månad gör ju jättemycket men samtidigt känns det idiotiskt att snåla in på 160kr! Ja det är klurigt... svårt att veta vilka lägenheter man ska göra intresseanmälningar på när man bara får tacka nej till lägenhetserbjudande 4 ggr, 5:e gången man tackar nej förlorar man nämligen alla sina köpoängen.

Någon som har förslag på vad man ska gå efter???


2006-10-16
12:43:04

Meeeer plugg! //S
Igår hade jag jättesvårt för att somna som vanligt, men denna gång förvärrades saken av att det knäppte i elementsrören precis vid min säng, ungefär varannan sekund lät det som om någon knäckade med en nagel i väggen.. så irriterande!! Tog en sömntablett och satte på stereon och lyckades somna till slut.

Det här med att det blir mörkare ute i dessa tider är inte så bra för mig, ja gär fruktansvärt morgontrött annars, men när det dessutom är kolsvart i rummet när man slår upp ögonen förbättrar ju inte det hela direkt!

Idag hade vi seminarie, en del av det var tvärgruppsredovisning, som vanligt med den här kursen var redoviisningen mer att berätta vad man läst och diskutera. Vår grupp var färdiga efter halva tiden och satt sedan och spydde galla över hur fruktansvärt dåligt upplägget är i den här kursen.
Efter rasten var det sedan dags för respons på kursuppgifter, jag fick helt okej kritik och kände mig ganska nöjd tills min lite "hat"-kurskamrat avslutar med att säga -"Ja... man kan väl säga att det var åtminstone ett hyfsat arbete..hahaha"

KÄRRING!!! Tur för henne att jag är konflikträdd och håller sådana kommentarer inom mig! Fan vad fräck kommentar. Detta sade hon efter att vi diskuterat våra olika erfarenheter av dåliga opponeringar... Nu hatr jag henne ännu mer... hon är en sån som tycke att hon är så jävla bra själv och skrattar hånfullt åt andras idéer och förslag... KÄRRING!!!KÄRRING!!!KÄRRING!!!KÄRRING!!!KÄRRING!!!KÄRRING!!!

Mitt humör förbättrades inte av att jag när jag ska cykla hem tappar cykeln i marken så alla trodde nog att jag ramlade.. det är inget man vill göra på universitetets huvudstreeta! Cyklar i rask takt hemåt, men stannar till vid affären för att köpa bröd. När jag ska låsa cykeln upptäcker jag att jag tappat mitt lås, det innebar när jag tappade cykeln på universitetet. Så jag fick alltså cykla tillbaks, som tur var låg det kvar, men ändå jäkligt irriterande fortsättning på en i allmänt irriterande dag!

Som grädde på moset fick jag även tillbaks två gamla kursuppgifter, varav jag var underkänd på den ena!!! Så nu måste jag på något vis finna tid för att fixa till den... Just i denna stund önskar jag att dygnet hade liiiite fler timmar.

Hm... är väl lika bra att sluta gnälla om vad mycket man har att göra och istället faktiskt göra det antar jag...

PS. Stackars Linda, gick du upp från sängen efter en natts sömn och förflyttade dig till soffan för att i några timmar koncentrera dig på en bra film... blev det så mycket för lilla dig att du var tvungen att sova en liten stund efter det... stackare ....Hahaha... fattar du hur pinsamt lat du framstår i vad du skrev...hahaha... love U DS.

2006-10-15
22:44:47

Ännu en film sedd! /L
PiretsIdag... ja, idag vaknade jag faktiskt tidigt. Samtidigt som Jason gick till jobbet vid åtta gick även jag upp. Mest för att jag hade en välldans lust att se Pirates of the caribbean - dead mans chest. Så det gjorde jag.
Det var väldigt lång, jag hade inte riktigt förstått det tror jag. Den var i alla fall precis som förväntat. Johnny Depp är otroligt bra som vanligt. Jag återkopplade mycket till Sagan om ringen. Det är samma stuk på ett sätt: ett gäng som ska fixa någonting innan någonting händer bla bla bla... jag gillar sånna filmer. Tycker man om ettan tycker man om denna. Jag tycker dock att det är så töligt med filmer utan ett riktigt slut, jag hatar att vänta! Men jag antar att det är en del av grejen. Hur många filmer ska de göra förresten?

Efter jag sett färdigt så var jag helt slut, så jag lade mig i sängen och somnade givetvis. Klockan ett plinga det på dörren och där stod mamma och Åsa. Åsa hade fått en ny outfit, en randig tröja med huva som mamma gjort själv (samtidigt som hon bakade, och hon var inte färdigt förän kl 06.00!). Jag glömde tyvärr att ta bild men jag ska göra det!

Ikväll går Ice Age på tv6, för er som inte har sett den borde se den. Den är den bästa animerade filmen som gjort (enligt mig).

Imorgon kommer Sandra (en annan Sandra), då blir det plugg. Vi ska skriva en artikel som slutexamination i samhällskunskap. Känns rätt bra, jag känner mig trygg med henne, vi ligger på samma nivå känns det som. Idag var jag rätt duktig och började plugga historia (som börjar nästa vecka) Har bara läst tre sidor men jag för anteckningar så det är väl rätt okej ändå. Vi ska ha läst om forntiden på måndag nästa vecka så jag vill ha hunnit gjort det i god tid så jag fattar något. Historian kommer förmodligen vara det svåraste, eftersom vi kommer ha salstenta och jag har aldrig haft det och jag får panik bara av att tänka på det!!! Jag kan inte plugga på det sättet, jag har glömt hur man gör. Så ska jag börja i god tid så jag verkligen kan det här! Det är jobbigt bara för jag minns inte vad jag har lärt mig innan eftersom jag aldrig varit en direkt expert på historia. Då måste man börja lära sig på nytt medan många redan kan så mycket. Jaja, good luck Linda!

Puss och kram
/Linda

2006-10-15
21:24:51

Trött, stressad =vimsig! //S
Den här helgen har jag rört mig ytterst lite. Igår var jag inte ute på hela dagen förutom de få minuter det tog mig att cykla fram och tillbaks till affären som ligger ca 3 min gångväg bort. Gjorde tacopaj för att frysa matlådor, resten av dagen tillbringade jag i min säng där jag mest tittade på TV, försökte mig på att plugga men det slutade med att jag somnade... Hade tänkt somna tidigt men tittade på filmen "Catch me if you can" en bra men lång film!

Imorse var jag sjukt trött men skulle vara barnvakt klockan 11.00. Jag var framme hos familjen kl 10.59, där barnen var redo att gå ut till lekplatsen. Trots att jag var sjukt trött tycker jag ändå att min insats var ganska god, jag pratade på med barnen och gungade på dem i över en halvtimme, sedan fick den äldre av de två barnen ta över mitt arbete att gunga på sin syster medan jag vilade mina ömmande axlar sittandes på en bänk. Insåg att hösten är då, det var riktigt kyligt att sitta still, ändå hade jag en tjock kofta under jackan! Efter de två timmarna tog jag mina slantar och cyklade hemåt, blev en repris av gårdagen, mycket Tv och lite plugg. Efter att ha varit hemma i fyra timmar ringer det på dörren, en kvinna undrar om vi glömt vår väska ute... det hade jag!!! I fyra timmar hade min handväska innehållandes min plånbok med 300kr, bankkort,körkort, medlemskort och busskort legat ute i min cykelkorg... som tur var hade inge rört den och allt fanns kvar. Det fick mig dock att inse att jag nog behöver mer sömn, så nu blir det sömnpiller så man somnar någon gång om kvällarna.

Har börjar med en ny sovvana den senaste veckan. Till och börja med tar det en evighet innan jag somnar då jag aldrig tycks hitta en bekväm ställning och att det alltid är för varmt eller för kallt. När jag väl somnat har jag dock börjat med vanan att kasta iväg en av mina kuddar. Jag brukar alltid vara ganska stillsam när jag sover (har vittne ;Tobias) men nu har jag vaknat varje dag i en vecka med att min ena kudde ligger på golvet nästintill i andra änden av rummet.... hm... scary...! Tänk om jag börjat gå i sömnen eller något??!

Nu på kvällen har jag dock fått lite gjort, har läst igenom tentapluggshjälpen och förberett responssamtal inför morgondagen. Tröttheten kom dock till uttryck ännu en gång under dagen då jag skulle skriva ut en kursuppgift och min kära skrivare vägrade skriva. Jag kunde verkligen inte förstå varför den inte skrev ut, men till slut insåg jag att jag inte pluggat i den i datorn!!! Pinsamt jag vet... men strömsladden var i så allt lyste ju, längre än så tänkte jag inte.

Någon annan som är trött är min kära pojkvän. Pratade med honom i fredags då vi sa att jag skulle ringa honom på lördagen, viket jag gjortde men utan svar. Provade därför att ringa honom idag istället, denna gång svarade han....och jag blev ARG! Han mumlade fram ett hej och när jag frågade om jag skulle ringa senare så muttrade han fram att vi skulle höras imorgon istället!!!! Tack för den darling....
Som tur var insåg han själv vilken idiot han var och ringde förut och bad om ursäkt, han skyllde på att han var nyvaken.

Nu har jag helt förlorat hoppet om att få den där 1:an, det är uppe i 14 sökande och köpoängen ligger på 897poäng medan jag själv bara har 279poäng :(

Dags att fortsätta med lite plugg, har en redovisning imorgon... har ingen aning om hur seriös den är?!! Hittills har vi inte haft en enda seriös redovisning så jag antar att den här inte heller är det.

2006-10-14
16:49:02

Boring life /L
God eftermiddag!
Idag har jag varit såååååååå slö. Skönt :D
Jason fick sitt första klagomål idag, en gubbe klagade på att såsen smakade mjöl. Men det var inget mjöl i såsen så det var inget att bry sig om. Restauranger använder inte mjöl i såserna, de använder maezena.

Hoppas du mår bättre snart Sandra, jag hoppas min information gladde dig lite i alla fall :)

Nu ska jag fortsätta kolla in Project Runway, har inge bättre för mig.
Ni har väl inte missat Helt hysteriskt på 4plus! Brittiska kärringar som är så roliga! Måndag till torsdag runt 23!

Puss och Kram
Linda

2006-10-14
11:15:44

Pust...jobbig natt. //S
Under veckan har jag kämpat som tusan med en kursuppgift som ska vara minst 5 sidor lång, jag kom bara upp i 3,5 och skickade ut ett massmail till hela klassen där jag frågade om jag kunde få någon annans text för att se hur de lagt upp sitt skrivande och vad de diskuterat. Utav 23 kurskamrater var det EN som skickade tillbaka och han gav mig ett utdrag ur sin text som hjälpte lite men ändå svårt att se hur hela arbetet skulle se ut.
Jag vet inte om de var rädda för att jag skulle kopiera deras arbete eller ej men jag fick i alla fall ingen hjälp. Tanken är att vi ska ge respons på några andras texter, dessa texter skulle mailas senast idag. Jag fick de texterna jag skulle ge respons på klockan 22 igår kväll och inser att jag löst uppgiften fel till 75% och raderar allt jag skrivit och börjar om, klockan 00.00 var jag nästintill färdig. Jag var då redan uppe i 6 sidor. TÄnk om de snåla jäklarna kunde visat mig hur de löst uppgiften lite tidigare i veckan... då hade ja ginte behövt stressa som en idiot... och NEJ jag kopierade eller snodde inte deras idéer, enbart deras skrivformalia.

Under dagen har jag tänkt skriva klart den, vilket inte bör ta så lång tid eftersom texten får vara max 7 sidor. Sedan har jag tio sidor med olika begrepp att plugga inför tentan som är på torsdag, och om jag hinner ska jag även planera inför kommande veckas 2 praktikdagar. Om det hinns ska det väl lagas middag under dagen...tacopaj....mmm!!

Hej så länge!

2006-10-13
18:19:51

Jag vill bo SJÄLV!! //S
Idag är Dianas föräldrar här på besök. Fick veta att de skulle komma sent igår kväll... så typiskt då jag för en gångs skull skulle plugga här hemma med en kompis!!!

Maria, kompisen, kom på morgonen i nästan samma stund som Dianas föräldrar så hela hallen var full i skor och kassar som Dianas föräldrar hade med sig.
Som tur var så åkte de hemifrån ganska snart så jag och Maria fick lite pluggro. Pluggandet gick ganska bra, skulle skriva ihop 4-5 sidor om en 300sidor lång avhandling vi läst.

Precis när vi skrivit klart det hela så gick ja in på mailen för att skicka arbetet till Marias mail och får då se att jag fått mail från inriktningsansvarig innehållande en kompletteringsuppgift från gårdagens seminarie som jag inte gick på på grund av en fruktansvärd huvudvärk. Maria hade inte heller varit där på frund av stel rygg. Jag var så arg när jag såg mailet då jag varit på alla seminarier och jag vet att de som varit borta ALDRIG behövt göra en kompletteringsuppgift på något, men nu... en vecka innan tenta så får jag en komplettering!!!! Det värsta var att den ena uppgiften var att skriva läslogg på en bok jag totalt missat att man ska ha!!! Som tur var så får jag låna den av Maria mellan måndag- torsdag, förstår dock inte hur jag ska hinna läsa den eftersom jag inte hunnit börja plugga på tentan än som är nästa torsdag och jag har VFU hela onsdagen!!!!

Jag har också insett att jag förmodligen totalt har missuppfattat hur en annan kursuppgift ska lösas, en uppgift som ska vara på minst 5 sidor och som jag redan skrivit 3,5 sida på!!!!

Just nu är jag så häääääääär nära att bara skita i allt... min vanliga reaktion när jag blir stressad, men just nu börjar det bli lite väl mycket, att det är skitmycket i skolan och att jag börjar bli j***vligt trött på att ha ett distansförhållande och att alltid vara pank och att aldrig få vara själv håller på och göra mig tokig, så minsta lilla motgång inom de kommande 2 veckorna kommer jag nog inte klara av. Då kommer jag mörda någon eller mig själv....

Dianas föräldrars besök kunde inte kommit med värre tajming. De som träffat Dianas föräldrar... ex min kära Sofia vet att de är trevliga men samtidigt ganska högljudda, och högljudda personer kombinerat med fruktansvärt tunna väggar är inte så lyckat. Diana sa dock att de bara skulle vara här över dagen så jag hoppas att de åker snart....

Om det är något positivt med denna dagen så skulle väl det vara att jag gjorde ett yrkestest i VeckoRevyn som visade att jag borde bli lärare,förskolelärare eller dagisfröken.

Min helg kommer bli fruktansvärt ointressant... det kommer bli plugg, plugg, plugg, barnvakt och lite mera plugg! Har en redovisning på måndag också av den här jäkla avhandlingen som måste förberedas ....

Kan alla snälla be till något högre väsen om att jag får den här lägenheten jag är intresserad av!

Här är min nya kärlek förresten, en liten gatuhund från Grekland. Jag skulle verkligen vilja ha en liten hund nu, någon som tvingar en att tänka på annat än en pojkvän som befinner sig i andra änden av landet och en jäkla massa plugg! Det kanske är det som det blir nästa år... ett sabbatsår och skaffa en gatuhund från Grekland eller Spanien...inte helt fel.


2006-10-12
13:33:56

Snyft...ingen lägenhet... //S
Har stenkoll på hur många köpoäng som krävs för 1:an och jag ledde stort hela tiden... men nu är det någon annan som leder...så det blir nog ingen billig och perfekt lägenhet för mig ännu .... buäh!!!!!

2006-10-12
10:53:02

Härliga liv! /L

Morn!
Ja, nu har min dator fått virus så den krånglar en hel del. Jag kan till exempel inte få upp vår blogg sida så jag måste logga in för att se om det står något nytt. Härligt!

Idag vaknade jag av att min mobil ringde, det var dolt nummer men jag svarade ändå =P
Det var Skogsbackeskolan som undrade om jag kunde jobba idag. Jag står inte ens uppskriven på deras vikarielista men de hade tydligen frågat Rudsskolan efter någon och då hade de sagt mig =D
Tyvärr så kunde jag givetvis inte jobba eftersom jag måste göra intervjun med Anette idag till mitt examinationsarbete som ska vara färdigt nästa vecka. Sandra (min arbetspartner) är i skolan och arbetar med ett annat projekt nu på morgonen och hon bor i Sunne, då känns det lite taskigt att ställa in när vi har bestämt att träffas.
Men det hade varit skönt att få in lite pengar. Det är typiskt att de ska ringa när jag inte kan!

I natt hade jag en så sjuk dröm. Jag drömde att jag var på rymmen med Prison Break-gänget. Vi var dock inte på rymmen ifrån fängelset utan det var bovar som jagade oss. Jaja, det var kul i alla fall.


Nu ska jag duscha!

Puss och kram

/Linda


2006-10-12
10:12:06

I did it!!! /S
Nu har jag lämnat intresseanmälan på lägenheten! Det gåt ju fortfarande att ta tillbaka det men jag har nästan bestämt mig. Jag tvekar fortfarande lite med det beror som sagt på att jag inte vet om Tobias kommer flytta hit, men samtidigt vet han ju inte det själv heller och jag kan ju inte rätta mig efter honom! Om det skulle vara så att han flyttar hit så är det ju trots allt lättare att hitta en 2:a än en 1:a, och medan man letar skulle vi ju ändå ha någonstans att bo.

Har även kollat upp med bostadsbidrag och den preliminära uträkningen visade att jag skulle få 500kr i bidrag, vilket innebär att hyran för 1:an jämfört med vad jag betalar nu bara blir 76 kronor dyrare.

Så nu är det bara att vänta någon vecka och se vad som händer... om jag nu inte backar ur i sista stund men det tror jag inte.

Nu ska jag plugga lite =(

2006-10-11
20:05:31

Beslutsångest!!! /S
Nu har jag gått och funderat på den där lägenheten hela eftermiddagen och kvällen men jag blir bara mer och mer förvirrad!!!

Det som talar för att jag ska ta lägenheten är att jag verkligen vill bo själv känns det som och att jag ändå tänkt skaffa en lägenhet efter vårterminen, men då kanske jag inte hittar en lika bra lägenhet som denna.

Det som talar emot allra mest är om Tobias börjar plugga här nästa hösttermin och jag då har tagit den här ettan för i samma ögonblick jag skriver på kontraktet så förlorar jag ju mina köpoäng och får börja om på noll igen. Flyttar Tobias hit vill vi ju självklart bo i en 2:a.

Så det är det här jag står och väger mellan!

Lägenheten har inte heller någon frys men jag har kollat lite och det finns ju begagnade att köpa eller en helt ny för runt 2000kr.

Den enda som jag diskuterat saken med som inte verkar helt positiv var Tobias men han var nyvaken så jag vet inte om det var själva lägenheten eller att prata över huvudtaget just då som han var mest negativ till??!

Hm... får väl fundera på saken någon dag....

2006-10-11
15:25:48

Hallå i rutan! /L
Tjoho!
Goda nyheter, tror jag, igår skickade Jason en ansökan om kock i Branäs. IDAG ringde de, tror det eller ej, och ville att han skulle komma på intervju nästa vecka. Så med lite tur har han jobb över vintern i alla fall!

Ja, måste uppdatera mina senast sedda filmer!

The brek-up:
"Romantisk" komedi. Okej! Jason tyckte den var överddriven men för mig funkade det. Ibland är det kul med sådant också. Vi skrattade mest åt det man kände igen sig i. Vi kände igen oss KRAFTIGT i disk-scenen. Kul.


Rika vänner:
Ännu en Jennifer Aniston film. Inte så rolig. Fattar fortfarande inte riktigt syftet med den. Hm... inget att se typ ? Hade väl högre förväntningar.Vilddjuren:
Rolig barnfilm. En blanding av Madagaskar och Hitta Nemo. Vissa scener var roliga men du ser den en gång och inget mer.


Nu ska jag ut och gå!!! Därru Sandra =P

Puss och Kram
/Linda

2006-10-11
10:59:59

En lägenhet??!! //S
Som vanligt sitter jag och tittar på lägenheter och drömmer om eget boende... och nu har jag hittat en!!! Har inte tänkt flytta till eget förrän nästa hösttermin men den här 1:an ligger i Lambohov precis vid centrum, en 1:a på 34kvadratmeter och hyra på 2576kronor, på våningsplan 2. Det enda negativa är att det är kokvrå istället för kök men det har nästan alla 1:or jag kollat på. Gah!!!!
Kanske ska man flytta ändå??? I så fall får man flytta in i februari...

Jag vill!!!! Den är ju inte dyr för att vara så stor... och det är nära till universitetet....och jag leder stort i så fall vad gäller köpoäng.... JAG VILL!!!!!

http://marknad.stangastaden.se/images/pdf/LAC1_34_9h.pdf  <----- se på den!

Borde jag inte....?? Kanske är jättesvårt att hitta någon till nästa hösttermin??


Help me... what should I do???

2006-10-10
16:28:18

I'm going crazy!! //S
Sitter och har suttit i flera timmar och har försökt komma igång med min kursuppgift som ska vara klar på torsdag men det går skitdåligt, har bara skrivit rubriken, och den ska vara 5 sidor lång minst!

Uppgiften går ut på att med hjälp av kurslitteraturen tolka det vi sett på VFU:n gällande barnenes skriftspråkliga och matematiska utveckling. Jag har ju för 17 bara varit ute i 4 dagar!!!!!

Jag vill så gärna bli klar med uppgiften idag men jag kommer ju ingen vart!!! Har som tidigare nämnt tänkt kolla in lite kläder imorgon, men det går ju inte så länge jag inte gjort de här uppgiften!

Kanske får lite gjort ikväll, Gilmore girls har ju slutat så det blir ingen TV-kväll förrän klockan 21.00 ikväll, ska i och för sig hinna tvätta också :(

JAG BLIR TOKIG!!

2006-10-10
11:02:13

Funkar inte! //S
Idag kom jag underfund med något som förra året tog mig ett halvår att inse. Jag behöver rutiner, när jag bara har 2 lektioner i veckan så funkar inte de övriga 3 dagarna särskilt bra. Allra främst måste jag ändra mina sovrutiner. Har jag egen läsning dagen efter så lägger jag mig vid 00-01 och går upp vid 10 dagen efter. Men nu har jag bestämt att skärpa till de där tiderna inför nästa kurs.

Idag har jag en sån där "ledig" dag. Hade tänkt åka ut till Ikanohuset på morgonen och kolla lite kläder, men var alldeles för trött för det när jag vaknade + att vädret var så himla trist så jag stannade hemma istället. Beroende på hur mycket plugg jag hinner med idag kanske man kan hinna åka ut till Ikanohuset imorgon istället.

För övrigt har jag inget nytt att berätta mitt stillsamma liv lunkar på. Har kommit ifrån joggingen lite men det får vara okej med tanke på att jag har tenta nästa fredag och en massa annat plugg!

Hej så länge!

2006-10-09
15:10:04

Uh, för världen idag! /L
Anna NicoleGoddag!
Idag var jag en stund i skolan, studiegruppsarbete stod på schemat och vi lyckades göra klart allt idag. Vilket är skönt eftersom var och en sedan ska redovisa detta i tvärgrupper på fredag. Det var om medier och sveriges rättsväsende. Vi delade upp arbetet och de jag var med fick givetvis rättväsendet vilket inte var så lätt. Boken vi ska använda oss av är så svårt skriven att ingen fattar någonting.

Nu har jag surfat runt på internet ett tag och hitta massor som jag irreterar mig på eller ställer mig frågande till.
Först är det den där Anna Nicole Smith som inte verkar vara från denna planet. Hennes son dog för typ två veckor sedan och nu har hon gift sig. Personligen skulle jag inte ens tänka tanken när jag precis förlorat mitt barn. Plus att hon ser ju hur sjuk som helst ut på korten (visst hon gör det jämt men ändå).

Jag läste även om vår nya handelsminister Maria Borelius som berättade att det var så svårt för hon hade inte haft råd att anställa (vitt) barnflickor och städhjälp eftersom det är så dyrt, stackaren hade behövt betala svart! Det finns inte en möjlighet att jag någonsin kan tycka synd om sådan människor. Har man inte råd att betala sånt vitt då kan ska man inte ha det heller. Städa själv som normalt folk gör och sätt barnen på dagis för f*n. Jag kan inte känna sympati för någon som beklagar sig över en sådan orättvis levnadsstandard. Hur många i Sveriges samhälle har råd att ens tänka tanken på städhjälp och nannys. Nej fy f*n för politiker.
PS. Politikerna i Sveriges riksdag tjänar minst 35.000 kronor i månaden dessutom. Ds.

Jag har även reflekterat kring en sak som jag upptäckt bland mina studiekamrater. Vi har haft två tillfällen då vi varit i skogen. Dessa har vi fått reda på långt i förväg och blivit ombedda att ha bra kläder. Under dessa gånger finns det alltså vissa som har haft lågskor och KLACKskor. Då känner jag mig lite frågande, om man nu vill arbeta med barn så får man räkna med att man ska vara ute i skogen och hålla på, har de tänkt att ha sådan klädsel då också. Jag hade liksom gummistövlar (det regnade dessutom) och regnjacka. Jag bara tycker att det är väldigt konstigt, eftersom några av dem dessutom är föräldrar och man tycker de borde ha lite vett.... yeye...

Nu ska jag göra lite nytta och inte bara sitta här och klaga :P

Puss och Kram
/Linda2006-10-08
21:45:33

Tobben was here =)))))) /S
Den här helgen var som sagt Tobias här, han kom i fredags redan klockan 12.50 och åkte inte härifrån förrän klockan 19.00 idag (söndag) =D
På fredagen när han kom var han jättetrött då han suttit uppe sedan klockan 12 på natten och passat på...något, så direkt vi kom hem lade han sig och sov några timmar.

Efter det lagade vi lite mat, det fick bli tacopaj, hur gott som helst!! Vi hjälptes åt, men  Tobias fick göra det mesta.Efter att vi ätit..alldeles för mycket gick vi hem till Joss och David och lånade lite DVD-filmer att se unde kvällen.

Så fredagen bestod av en lugn men mysig hemmakväll. Tobias var dock väldigt trött trots sin tupplur och somnade redan klockan 22.15.
Själv var jag också lite trött och gav upp en kvart senare...

Lördagen sov vi ut ordentligt, fick ca 12 timmars sömn...underbart, efter det gjorde vi oss i ordning och drog ut till tornby och IKEA, så nu har jag äntligen bytt ut min tavla, den här gången fick det bli tre blommor i närbild, blev mycket bättre. Tobias köpte en snygg t-shirt och själv var jag väldigt nära att köpa ett gammalt album av RHCP eller Katie Meluas skiva men det blev inget av dem. Det närmar sig ju kursslut vilket betyder ny kurs och ny kurslitteratur =( Det är jäkligt tufft att behöva klara sig utan de pengarna jag tjänade in på att vara dagmatte, är knappt att det går. Har lite pengar kvar av sommararbetet, men hälften av det lär gå åt till ny kurslitteratur.

Efter IKEA och Tornby åkte vi hem. Efter att ha varit så ambitiösa i vår matlagning på fredagen fick det denna gång bli pizza istället, men det var riktigt gott det med!
Sedan gick vi en promenad och plockade lite äpplen för att på söndagen göra äppelpaj.

På kvällen hade vi bokat biljetter till filmen World Trade Center. Man måste ju tyvärr hämta ut biljetterna en halvtimme innan + att bussen passade så illa att vi var tvugna att komma in en TIMME innan filmen började så efter att ha hämtat ut biljetterna tog vi en liten kvällspromenad på stan. Va någon fyllebultsfarbror som cyklat omkull och var alldeles blodigt...usch...hatar blod!

Väl inne på bion, ca 1 timme in i filmen ropar någon plötsligt "Ring en ambulans!". Snacka om att man är seg att reagera... själv fatta man inte riktigt att det var allvar utan tittade mest var skrikandet kom ifrån. Som tur var så reagerade i alla fall en massa andra människor. Så filmen stannades och vi satt och väntade på ambulanspersonalen som kom och hämtade upp en kille som kollapsat.
Filmen var i alla fall bra. Det var kanske inte filmen i sig som var så bra men själva storyn berör en ju självklart väldigt mycket eftersom man vet att det faktiskt inte är en fiktiv berättelse utan det var en verklig händelse som skildrades. Man fick följa 2 poliser som fastnat i rasmassorna och deras familjer som väntade på besked om vad som hänt dem, på så sätt var det lättare att leva sig in, eftersom det var så få personer.
Idag var ännu en lugn dag, det blev äppelkaka till lunch =P och pannTobben i köketkakor till middag. TObias var en riktig höjdare på pannkaksstekning och vände pannkakorna iluften, han tappade faktiskt inte en enda pannkaka!
Gott var det också, så än en gång åt vi alldeles för mycket!

En liten stund senare var det dags att säga hejdå =( Och nu sitter jag mhär lite halvt deprimerad med vetskap om att det dröjer minst 3 veckor tills vi ses igen.
Har lyssnat på min nya favoritlåt Piece by piece- Katie Melua i snart en timme så snart kommer väl Erica in och stryper mig! Men när man känner sig nere behöver man lite sån musik.

För den som undrade vem som matat spindeln så var det Diana. Och igår efter bion såg jag en minispindel i hallen så vem vet...det som inte fick hända kanske redan har hänt....Bäbisspindlar!!!!!!!


2006-10-05
20:47:56

Dåligt pluggat :( //S
Ja efter en kaotisk VFU-dag och en skogsutflykt-VFU-dag så var man tillbaks i det vanliga plugget. Idag var det frivilligt seminare med en genomgång av matematiken från år 1-7. Jag ville grymt gärna ligga kvar i sängen när klockan ringde men var faktiskt duktig och gick trots allt till seminariet. Jag kunde det mesta men hade glömt vissa grejer...mobba mig INTE!! Hur många av er minns exempelvis vad ett primtal är..??! Nä där ser ni...!!

Efter seminariet var det hem och läsa klart avhandlingen, hade 70 sidor kvar... det var de längsta 70 sidor jag någonsin läst...klockan är 20.29 och jag har fortfarande 20 sidor kvar... så mitt plugg har kanske inte varit alltför effektivt  :/

Jag har i alla fall varit duktig och städat rummet nu på kvällen eftersom Tobias kommer i helgen, detta kändes mycket nödvändigt då det kröp en GIGANTISK svart, tjockbent spindel på mitt golv igår! Jag hatar spindlar, det värsta var när jag berättade om vårt nya husdjur för de andra tjejerna och hon berättar att hon MATAT denna äckla varelse!!! Gett den mat och gött den.... den kommer säkert få miljontals små Äckelpäckel bäbisar...!
Förresten, för er som INTE visste vad ett primtal är så är det tal som enbart går att dela med sig själv eller 1. Erkänn att ni inte hade den blekaste....!

Usch måste sega mig in i duschen också... dagens dilemma är....ska jag tvätta håret ikväll ELLER imorgon bitti?? Följdfrågan på det blir då hinner jag göra det imorn, måste nämligen städa badrummet också. Eller måste och måste... tycker synd om Tobias annars!

Nu har jag börjat ladda upp inför RHCP konserten i december :D Lyssnar på bara dem nu Carlifornication, By the Way och Stadium Arcadium. Kan hända att det blir något av deras äldre album inhandlat under helgen också.
Nästa gång jag kommer hem blir det deras konsert på video... måste se den igen. Trummisen är så jäkla skön när han sitter och röker mitt under en konsert och ser ut som om han inte märker av de tusentals fans som står och skriker. Så jäkla skön kille... eller kanske rättare sagt gubbe!

Bye bye for now!

2006-10-03
15:28:22

Vad har jag gett mig in på??!
Herre....min....GUD!!!!

En liten beskrivning för hur jag känner mig;
*Mer död än levande
*Zombie
*Vandrande åskmoln
*Likblek och hålögd
*Ett huvud som väger ca 100kg

Anledningen till att jag känner mig så här är en natt med lite halvtaskig sömn samt 5 timmar och 43minuter på praktik i skolan.

Har återigen varit ute i min VFU-klass en 1:a och jag börjar seriöst undra vad i h**vete det är man har gett sig in på! Trots att det är en liten klass var det ungar ÖVERALLT!!
De var UNDER borden, ÖVER borden, i korridoren, framme vid tavlan, i grupprummet och gärna en klase med fem barn på min arm som alla var skitsura över att jag inte kom till just DEN och hjälpte dem med matten!!!
En månad in i skolan men de har fortfarande inte fattat hela grejen med att räcka upp handen utan det är ett himla liv i klassrummet, sedan går de gärna ifrån sin plats mitt i en genomgång för att gå fram och berätta något för fröken. Det där med att ha ett samtal har de inte heller förstått... där handlar det om vem som hörs mest, och jag kan tala om att det inte var jag!

Fick en uppgift idag, en enda, men den slutade i katastrof! Skulle gå själv med klassen ifrån idrotten till skolan. Idrottshallen ligger en bit bort och sitter inte ihop med skolan så det tar ca 5 minuter att gå. I alla fall slutade det med att hälften av klassen helt plötsligt kommer rusandes förbi mig då de ser skolan. Inget problem med det kan tänkas förutom att de måste korsa en liten bilväg innan de är framme vid skolan. Som tur var kom ingen bil men det kändes jäkligt pissigt!
Jag hade alltså en ENDA uppgift, och den slutade i katastrof!!

Imorgon ska vi på skogsutflykt...Oh my god....hjälp mig!

Linda förresten jag drömde en jättehemsk dröm igår natt, du dog! Minns inte hur, minns bara att jag och mor din var tvugna att åka till Bergviks köpcenter för att identifiera din kropp, för bårhuset ligger tydligen där mellan butikerna... jag vet, det var sjukt! Men oroa dig inte, jag tog hand om Johnny och Stina efter din död.

Nu ska jag lägga mig framför TV:n och inte göra någonting mer denna dag!

2006-10-03
11:56:18

Gubbsjuka! /L
Gubbsjuka! /L
Kom på att min kära bästis kanske inte hört det senaste skvallret i kändisvärlden! =P

Red hot chili peppers sångare Anthony Kiedis (43 år) är tillsammans med 19-åriga modellen Jessica Stam. En liten lätt ålderskillnad på 24 år... men man har egentligen inte högre förväntingar på rockstjärnor heller....

Gubbsjuka!


2006-10-03
11:48:48

Dagens tips! /L
Dagens tips! /LPå kanal5.se kan man spela Ice Age - spel. Har man ingenting att göra so why not?Klicka på bilden


2006-10-03
10:24:48

I´m over here!
Jag har faktiskt varit "delaktig" i bloggen, bara det att min liv är så tråkigt att jag inte har något att skriva. Men jag tror jag kan hitta på något nu.

Idag är jag ledig. Kanske inte riktigt- vi har inläsningsdag, men det låter skönare med ledig.
Ikväll kommer min kära fader och min favorit syster till Sverige, jag vet dock inte om mina bröder är med men det återstår att se! Längtar som bara den!

Igår försökte jag och Jason få Åsa att sova över här (ville att hon skulle vänja sig lite innan Nina kommer som jag vet kommer vilja vara så mycket som möjligt med Åsa), detta jag tyvärr inte så bra. För det första sprang hon runt som en galen iller heltokig på var katterna var. Sedan satte hon sig mitt på vardagsrumsgolvet och kissade (vi hade varit ute en timme tidigare, men hon var antagligen väldigt ivrig), efter att hon gjort det sprang hon upp i fåtöljen och lämnade härliga kiss-spår. Jag tog hennes koppel och gick, jag hade aldrig sett Jason så arg... jag vågade inte ha henne kvar då =) men nu får mamma komma på något bra sätt att få bort jaktinstinkten, annars kan hon aldrig vara här ju. Det är väldigt synd för mysigare hund får man ju leta efter (när hon är sig själv).

När vi ändå är inne på ämnet Åsa kan jag visa er kläderna mamma och jag sydde i söndags. Vi satt hela dagen och vi hade väldigt ont i rygg och nacke efteråt men resultatet blev bra. Jag sydde en vit klänning (jag har inte sytt sedan högstadiet och jag var inte ens bra då), den ser hemmagjord ut men mammas blev väldigt bra.

 <--- Denna har Joakim köpt, vi tog mönstret ifrån den.
 <--- Min snygga klänning som jag har gjort!
 <--- Joakims gamla tröjor kom väl till användning. Lite omgjorda bara!
 <--- Den här tycker jag är bäst, en gammal Magnus Uggla t-shirt vilket får henne att se ut som hon "slängt på sig en sleten t-shirt!. Haha..

 <--- Mamma köpte munkavle till Åsa så hon inte skulle kunna äta hennes barnbarn! =)

Nu ska jag faktiskt plugga, och senare måste jag städa för det ser för jävligt ut här hemma.

Puss och Kram
Linda

Ps. Skönt att Tobbe kunde komma! Ds. 

2006-10-02
21:50:52

Tobias kommer! //S
Japp, på fredag kommer han hit till Linköping. Det blev ingen övning för dem, åtminstone inte som de tänkt sig den. TObias och några till samt ett befäl fick plocka med sig halva radiohytten och åka bil upp till Västervik där de kommer att vara under denna vecka, detta för att kunna ha kontakt med fartygen i Stockholmsområdet ändå.

Vi får se vad vi kan tänkas hitta på men det lutar åt att det blir bio på lördagkväll i alla fall, sedan kommer vi nog bara umgås, inte göra något särskilt.

Den här dagen har känts lång, ändå hade vi bara ett kort seminare mellan 10-12. Efter det blev det lunch, jogging, dusch, tvättning, TV, plugg, och lite mera TV. Tänkte jag skulle se 100höjdare innan jag somnar, de skulle ju tydligen till VÄrmland denna gång.

Linda, where are you...?

2006-10-01
20:06:54

Ingen Tobbe??! //S
Har precis pratat med TObias i telefon. De har fått någon bakterie på fartyget i vattnet som kan vara dödlig. Denna bakterie finns tydligen i rören men de vet inte hur mycket, så det ska komma folk imorgon och kolla det. Om det är för mycket kommer man inte kunna använda fartyget då det inte går att duscha, dricka vatten eller laga mat vilket i så fall innebär att deras övning som skulle pågå denna vecka kommer ställas in. Övningen innebar att Tobias skulle kunna komma hit eftersom han skulle åka ifrån Norrköping... men nu är den alltså inställd kanske...

Just nu känns allt ÄNNU jobbigare :(

2006-10-01
18:31:07

Lugn helg med LITE plugg! /S
Hade planerat att göra den här helgen till en helg med i stort sett bara plugg... jag misslyckades med det ganska ordentligt, mest på grund av att jag inte kände mig säker på hur uppgiften skulle lösas, försökte få kontakt med kina kurskamrater via mail och få hjälp med uppgiften men de var ganska tröga med att svara.

I fredags gjorde jag ingenting, pratade med Tobias i telefon och tittade på TV, lördagen städade jag lägenheten då det tyvärr var min tur, hoppas bara att personen som ska städa nästa vecka gör det bra eftersom Tobias kommer över helgen, tog en joggingtur och tittade återigen på TV.

Idag var jag barnvakt på förmiddagen, det gick bra men var lite långttråkigt, som tur var lekte de själva ganska mycket. Sedan har jag inte fått så mycket gjort, lagade lite mat för middag och matlådor samt pluggade lite med betoning på lite!

Längtar så himla mycket efter att Tobias ska komma hit. Det börjar bli riktigt jobbigt med ett distansförhållande nu när TObias nästintill bestämt sig för att inte läsa någon kurs här i vår, vilket innebär att vårt förhållande fortsätter vara ett distansförhållande i minst ett år till. Man kan ju hoppas på att han åtminstone väljer att läsa program här, men det är ju som sagt fortfarande ett helt år dit, vilket gör att allt känns ganska hopplöst för tillfället. Det är bara för att jag har svårt att fokusera på nuet, och hela tiden tänker på hur lång tid det är kvar! Men det går väl över snart....hoppas jag!

Nu ska jag vila lite innan jag pluggar liiite till!