Hakuna Matata

2013-07-30
13:11:00

3 månader /S
Idag blir vår lilla skrutt 3 månader!
Tiden går verkligen superfort samtidigt som jag inte kan förstå att det bara är 3 månader sedan hon på riktigt blev en del av vårt liv och vardag.
Dagen har "firats" med ett sprutstick i varje ben då det var dags för första vaccinationen, något som gav både Selma och mig tårar i ögonen. Jag trodde inte att jag skulle tycka att det var så jobbigt, men när det väl blev dags kände jag hur jag blev blank i ögonen och det där trycket över bröstet. Men nu är det gjort och det gick bra, nu hoppas vi bara på att vi slipper några efterkänningar av sprutan.

Igår hade vi tjejkväll här hemma medan T var ute och fiskade. Det blev en väldigt lugn kväll här hemma om än lite tråkig för min del då Selma var supertrött så jag lade mig och ammade henne på vår säng då det är ett säkert kort för att få henne att sova. Jag laddade med telefonen i ena handen och boken i den andra och det var tur! Hon somnade snabbt men kom aldrig ner i djupsömn utan vaknade vid varje försök jag gjorde till att lämna henne, vaknade hon. Det slutade med att jag låg och läste vid hennes sida i 1h och 45min innan jag lyckades lämna henne sovandes!
klockan hann därmed bli 23 och så mycket mysig egentid som jag hoppats på blev det inte då jag själv blev för trött för att orka annat än att slösurfa. Jag lyckades i alla fall bestämma mig för vad jag ska köpa till T som fyller år i helgen och jag hittade även två ganska intressanta kandidater som eventuellt får ta över hedersrollen som min telefon. Jag har letat ny mobil läääänge men har sån beslutsångest då jag vill ha en bra telefon men samtidigt inte känner att jag vill lägga 5000-6000kr. Nu ska jag nog kika närmare på samsung galaxy s4 mini och HTC One mini som kommer under augusti/september. Måste också be T kolla över dem och se om de kan vara något att ha...


2013-07-24
17:13:34

Sista semester dagarna... /L
På måndag är det dags för jobb igen.
Jag känner mig inte riktigt redo för det om jag ska vara helt ärlig ;) Det har varit väldigt skönt med semester!
Förra onsdagen drog vi upp till Lillehammer för att ta med lilleman på trollparken. Ett ställe jag rekommenderar för er föräldrar med barn mellan 3-5 år. Eftersom attraktionerna är anpassade för småttisar är besökarna också just bara - småttisar och deras föräldrar. Väldigt lugnt och otroligt vacker miljö. Öyer (ca 3 km från Lillehammer) ligger mitt imellan två berg så ni kan tänka er utsikten. Jag fick inte tagit bilder som gjorde miljön rättvisa tyvärr.
Vi betalade ca 900 nok för två dagar, lilleman gick gratis. Då får man göra allt. De har allt från karuseller till badland. En av kvällarna köpte vi också kvällsbiljett för "trollnatt". Då sprang massa troll runt i parken, de var teater i skogen och på stora scenen samt annat skoj. Lilleman som älskar troll efter att ha läst"Bockarna Bruse på badhuset" en miljongånger tyckte detta var otroligt spännande.
 
 
Vi bodde på barnas hotell (choice), också det VÄLDIGT barnanpassat. Flera olika lekrum, pool, tre stora hoppborgar, lekområde ute, barndisco varje kväll, ansiktmålning, you name it. Vi hade rabatt så vi betalade bara 400 kr natten dessutom. Eftersom det är barnas hotell är det ingen som tittar snett på dig när din unge ligger på golvet också skriker i protest över vad det nu än kan vara, de är bara glada att det inte är deras barn ;)
 
 
5 minuter gångavstånd från hotellet låg även en annan nöjespark, vi gick inte dit för vi såg att karusellerna var mer anpassade för äldre barn. Brevid låg också lekland om man inte bara vill gå på trollparken vill säga.
 
Så jag rekommenderar verkligen familjesemestern dit om man inte vill dra till de vanliga stressområderna som Skara eller Liseberg!
 
Efter Lillehammer drog vi ner till mamma, det tog ca 4,5 timme. Väl framme fick jag tyvärr feber och hemsk hosta. Inte så roligt att avsluta semestern sjuk men då hinner jag i alla fall bli frisk till jobbet på måndag. 
 
Vi kom hem igår, kändes väldigt skönt. Borta bra men hemma bäst som man säger.
Imorgon ska jag på ultraljud, då får vi förhoppningsvis veta på vem som ligger i magen mer specifikt ;)
 
God kväll!

2013-07-23
00:01:00

Semestertider /S
Nu har mer än halva Ts semester passerat och vi fortsätter att njuta av lediga, soliga dagar!
Den här sommaren har varit den bästa på länge vädermässigt och att det även är vår första sommar med Selma i vårt liv gör den ännu mer fantastisk. Vi spenderar dagarna vid sjön, vi har också firat vår förlovningsdag med 3 rättersmiddag på en uteservering som avslutades med ett glas tillsammans med vänner, vi har också hunnit med årets första fisketur - en mysig men tyvärr fiskelös sådan. Idag bestämde vi oss för att göra ett miljöombyte och åkte till Örebro där vi strosade runt på stan och myste i deras fantastiska stadspark som jag förälskade mig i - så himla mysigt ställe!
Nästa helg får vi, eller framför allt jag, efterlängtat besök från Linköping då studiekompisen M kommer förbi med sin familj på sin hemväg från Sälen, precis som de gjorde förra året :)

Något som varit mindre kul de senaste dagarna är en jätteledsen liten Selma under några kvällar som bara gråter och gråter, förmodligen på grund av en ond mage. Hennes gråt skär verkligen i mig och till slut känner jag hur tårarna kommer i mina egna ögon på grund av att man känner sig så hjälplös, man vill ju bara att de ska må bra och att inte kunna ge tröst känns jättejobbigt. Förhoppningsvis är det en period som snart passerat :(

Den här sista tiden på vår lediga tid tillsammans ska vi väl fortsätta njuta av på samma sätt som vi gjort hittills, men vi ska också påbörja planeringen av sensommaren/höstens kommande dop...

2013-07-13
20:00:21

Sommar, sol och bad /S
Den här dagen har vi spenderat vid Örsholmsbadet, precis som vi gjorde igår!
Det har varit jättehärligt och Selma har sovit gott i sin vagn större delen av tiden där. Något bad har det inte blivit för min del då jag inte har någon bikini som passar nu när man bröst fyllda med mjölk som därmed gjort dem några storlekar större, jag är också lite nojig över att åka på mjölkstockning om man badar då man blir kall så jag håller mig i solstolen med en bok i handen.
 
Jag känner att jag blir mer och mer bekväm med att ta med Selma på små utflykter då hon är lättare att göra nöjd under den vakna tiden. Nu kan hon sitta i knät längre stunder och bara se sig omkring, något hon inte riktigt orkade med tidigare.
 
Jag måste säga att sommaren 2013 verkligen har inletts med underbart sommarväder. Det kanske inte är den där riktigt stekheta värmen, men för min del passar det fint med den svalkande brisen, särskilt nu när man har en liten tjej som inte trivs med den där kvalmiga värmen.
 
Nu ska jag återgå till mitt surfande på nätet i hopp om att hitta lite inspiration till Ts födelsedagspresent. Jag har en idé men har inte bestämt mig än...

2013-07-07
21:41:00

Perfekt sommardag /S
Idag ställde vi klockan för att vakna i tid istället för att vakna vid lunchtid då vår dotter och vi vanligtvis vaknar! Anledningen till det var att vi dels vill göra ett försök att få vår dotter att få lite bättre dygnsrytm och dels för att vi planerat att åka till min mormor och spendera en dag i Sunne på landet.

Väl hemma igen kan vi verkligen känna oss nöjda med dagen då solen strålat från en blå himmel hela dagen, vi har fått god mat och gott fika, och spenderat halva dagen vid sjön Fryken . Selma har sovit som en stock i stort sett hela dagen i sin vagn ute i friska luften förutom sista timman vid sjön då hon låg på en filt i skuggan och pratade glatt med vem som helst som ville lyssna.

Nu hoppas vi på fler fina sommardagar i samma stil då det är sååå avkopplande och mysigt!

2013-07-05
23:09:16

Tur att man har en ingenjör i familjen /S
Här om dagen beklagade vi oss över att inte ha några kontakter som man kan utnyttja så som snickare, rörmokare och liknande, men det är ju tur att jag har min egen dataingenjör här hemma som kan fixa problem på bloggen som jag själv inte förstår mig på alls!
 
I övrigt njuter vi av semester här hemma genom att jobba lite i trädgården på vår första semestervecka :)